ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΑΠΟ ΘΑΝΟ ΤΖΗΜΕΡΟ (ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ)

Επειδή περνάει στο ντούκου και δεν είναι καθόλου καλό για το παραμύθιασμα του κόσμου να και η επιστολή που έστειλε ο κύριος Τζήμερος(που υποστηρίζει το πολιτική χωρίς πολιτικούς , δημιουργία ξανά και κάτι τέτοια χαριτωμένα) στην κυρία Μέρκελ.Θα το αφήσω χωρίς δικό μου σχόλιο προς το παρών , να δούμε πόσο αριστεροί είναι μερικοί..

Ανοιχτή επιστολή στην Μέρκελ…

Πέμπτη 20/10/2011 07:24

Εξοχότατη,

σας ευχαριστούμε για τις προσπάθειες που κάνετε να προσφέρετε αίμα στην Ελλάδα, για να βγει από την εντατική, αλλά, όπως διαπιστώνετε κάθε μέρα, δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα αν δεν αντιμετωπιστεί πρώτα η αιμορραγία: το διεφθαρμένο, σπάταλο, και εχθρικό σε κάθε προσπάθεια παραγωγής, κράτος. Αν δεν έχετε βρεθεί σε ελληνική υπηρεσία ζητώντας ένα οποιοδήποτε πιστοποιητικό δεν μπορείτε να φανταστείτε ούτε τον βαθμό της διαφθοράς ούτε την έκταση του παραλογισμού αυτού του καφκικού μηχανισμού. Το κράτος αυτό που αποτελείται κατά κύριο λόγο από τους πρώην αφισοκολλητές των δύο κομμάτων τρώει, όπως ο γύπας στην τραγωδία του Αισχύλου «Προμηθέας Δεσμώτης», τα σπλάχνα του παραγωγικού δυναμικού αυτής της χώρας.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι υπάρχουν δύο Ελλάδες: Ελλάδα δεν είναι μόνο οι απατεώνες πολιτικοί και οι γραφειοκράτες που μας έχουν κάνει να ντρεπόμαστε για τη χώρα μας. Η Ελλάδα έχει ένα τεράστιο δυναμικό ευφυών, δημιουργικών, εργατικών και ηθικών ανθρώπων που στραγγαλίζονται κάθε μέρα από την κομματική μαφία. Αν στην Ιταλία η Μαφία έχει συναλλαγές με το κράτος, στην Ελλάδα, Μαφία είναι το ίδιο το κράτος! Όλα αυτά τα χρόνια, οι πολιτικοί σε συνεργασία με τους εργολάβους δημοσίων έργων που είναι παράλληλα ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, κλέβουν ασύστολα τις επιδοτήσεις της Ε.Ε. και τους φόρους όσων Ελλήνων δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν, ενώ προσφέρουν εξοργιστική ασυλία σε κάθε γκάγκστερ του συναφιού τους.

Τι θα κάνατε εσείς αν ακούγατε τον εφοριακό που ήρθε στην επιχείρησή σας για έλεγχο και τα βρήκε όλα άψογα, να σας λέει ότι είναι αδύνατον να γυρίσει στην εφορία με «άδεια χέρια» και ότι πρέπει οπωσδήποτε να γράψει πρόστιμο και να πάρει κι αυτός τη μίζα του; Κι όμως, υπάρχουν πολλοί πρώην δημόσιοι υπάλληλοι που παραιτήθηκαν γιατί δεν άντεχαν να περνούν όλη τη ζωή τους σε ένα γραφείο χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτε, παρά μόνο ρουσφέτια διορισμών και παρανομιών με την ευλογία του πολιτικού τους προϊσταμένου!

Δεν υπάρχει ούτε ένας τομέας σήμερα στην Ελλάδα που να θυμίζει δυτικοευρωπαϊκή χώρα. Η Παιδεία, το μέλλον κάθε χώρας είναι πεδίο αισχρής συναλλαγής καθώς οι φοιτητές με νόμο του Ανδρέα Παπανδρέου που μόλις τώρα καταργήθηκε, ψήφιζαν για τους Πρυτάνεις και πουλούσαν τις ψήφους τους με αντάλλαγμα τα θέματα στις εξετάσεις και τις θέσεις για τις διδακτορικές διατριβές.

Οι αγρότες όλα αυτά τα χρόνια, με πολιτική κάλυψη, εξαπατούσαν την Ε.Ε εμφανίζοντας εκτάσεις που δεν καλλιεργούσαν και ψεύτικη παραγωγή για να εισπράτουν τις επιδοτήσεις, ενώ τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων αντί να αξιοποιηθούν στην αναμόρφωση των καλλιεργειών και στον εκσυγχρονισμό της παραγωγής γινόντουσαν πολυτελή αυτοκίνητα και γλέντια στα νυχτερινά κέντρα της επαρχίας.

Σε ένα τέτοιο όργιο παρανομίας δεν είναι καθόλου περίεργο που ο μεγαλύτερος παράνομος στην Ελλάδα είναι το ίδιο το κράτος μη εφαρμόζοντας τους νόμους που το ίδιο ψηφίζει. Δεν πληρώνει ποτέ εμπρόθεσμα, οδηγώντας επιχειρήσεις σε κλείσιμο και επιχειρηματίες στην αυτοκτονία (κυριολεκτικά: αναφέρομαι σε πραγματικά περιστατικά) δεν τηρεί τις συμφωνίες του, δεν επιστρέφει το ΦΠΑ (χρωστάει αυτή τη στιγμή 6 δις ευρώ) ενώ αν κάποιος πολίτης στραφεί νομικά εναντίον του εξοντώνεται οικονομικά από την «Δικαιοσύνη» η οποία χρειάζεται 20 περίπου χρόνια για να ολοκληρώσει μια απλή αίτηση αποζημίωσης.

Ξέρετε ότι υπάρχουν ιδιωτικές εκτάσεις που το κράτος έχει δεσμεύσει για απαλλοτρίωση το 1990 και ακόμα δεν έχει αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες της, παρότι υπάρχει νόμος που το υποχρεώνει να το κάνει; Ταυτόχρονα εδώ και χρόνια, τις δημόσιες εκτάσεις τις οικειοποιούνται και τις πωλούν συμμορίες κρατικών υπαλλήλων στις πολεοδομίες και τις δασικές υπηρεσίες σε συνεργασία με επίορκους δικηγόρους, συμβολαιογράφους και πολιτικούς «νονούς».

Είναι τόσο μεγάλα τα έσοδα των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών που διευθυντές εφοριών με πολύ «ψωμί» αφού πρώτα έτρωγαν όσα μπορούσαν, λίγο πριν συνταξιοδοτηθούν έβγαζαν στη δημοπρασία τη θέση τους την οποία πουλούσαν σε όποιον διευθυντή «φτωχής» εφορίας έδινε την μεγαλύτερη προσφορά! Τυπικά η πώληση καλύπτονταν με αμοιβαία μετάθεση.

Κανένας ηθικός και αξιοπρεπής άνθρωπος δεν δέχεται να εργαστεί σε τέτοιο περιβάλλον. Έτσι, ο Δημόσιος Τομέας καταλήφθηκε από τους κομματικούς στρατούς οι οποίοι, ανεξάρτητα από το κόμμα στο οποίο ανήκουν, έχουν κοινά χαρακτηριστικά:

– θεωρούν ότι πληρώνονται επειδή υποστηρίζουν τον βουλευτή που τους διόρισε και όχι επειδή οφείλουν να προσφέρουν υπηρεσίες στο κοινό

– οι περισσότεροι είναι αμόρφωτοι και χαμηλής νοημοσύνης, χωρίς καμία ικανότητα αλλά και διάθεση για εργασία

– έχοντας στενή επαφή με την εξουσία λειτουργούν υπεράνω νόμων και αισθάνονται πως ό,τι κι αν κάνουν οι πολιτικοί φίλοι τους θα τους καλύψουν

– οι πιο πονηροί από αυτούς εκμεταλλεύονται την πολυνομία και τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία για να στήσουν συμμορίες κλοπής εκατομμυρίων από τα ταμεία του Δημοσίου ενώ οι λιγότερο δικτυωμένοι απαιτούν από τους πολίτες χρήματα απλώς και μόνο για να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό τον παράνομο, αλλά ευρύτατα διαδεδομένο χρηματισμό ο λαός τον βάφτισε «γρηγορόσημο». Αν δεν πληρωθεί στον υπάλληλο, η υπόθεση του πολίτη θα αφεθεί να λιμνάσει στο απέραντο τέλμα της γραφειοκρατίας για χρόνια ή και δεκαετίες!

Είναι προφανές ότι το ΣΥΜΦΕΡΟΝ του πολιτικού κόσμου είναι να διατηρεί αυτό το καθεστώς εκβιασμών και παρανομίας. Δύο περιπτώσεις, τα αυθαίρετα και οι φοροδιαφυγή είναι case studies. Επιτρέψτε μου, να αναφερθώ εκτενέστερα, γιατί η ουσία κρύβεται και στις λεπτομέρειες.

Αυθαίρετα

Στην Ελλάδα ουδέποτε υπήρξε χωροταξικός σχεδιασμός. Τα πρώτα αυθαίρετα χτίστηκαν μετά τον εμφύλιο, στη δεκαετία του ’50 κυρίως από κυνηγημένους αριστερούς που έφυγαν από την επαρχία και προσπαθούσαν να φτιάξουν τη ζωή τους όπως – όπως στην ανωνυμία της Αθήνας. Όμως στη συνέχεια αυθαίρετα έχτιζαν οι πάντες, παντού: σε παραλίες, σε δάση, σε δημόσια γη, σε καμένες εκτάσεις, ή καταπατώντας ιδιοκτησίες άλλων που δεν μπορούσαν να ελέγχουν συχνά τα οικόπεδά τους διότι ήταν π.χ. μετανάστες στην Αμερική. Πολλά από αυτά εξυπηρετούν πραγματικές οικιστικές ανάγκες: η Αθήνα του 2011 προφανώς δεν μπορεί να έχει τα όρια της Αθήνας του 1950 και ο πλεονάζων πληθυσμός κάπου θα πρέπει να στεγαστεί. Ποτέ όμως το επίσημο κράτος δεν όρισε πού και πώς μπορείς να χτίσεις και πού όχι. Η Ελλάδα είναι άλλωστε η μοναδική χώρα της Ε.Ε. που δεν διαθέτει ακόμα Εθνικό Κτηματολόγιο. Κάθε φορά, μάλιστα που κάποιος πολιτικός, μεμονωμένα, αναλάμβανε σχετική πρωτοβουλία, όπως το 1983 ο αείμνηστος Αντώνης Τρίτσης, αποπέμπονταν από την κυβέρνηση. Παράξενο; Καθόλου! Τα αυθαίρετα είναι εδώ και 30 χρόνια μια τεράστια βιομηχανία με πολλά δις ευρώ ετήσιο τζίρο – φυσικά μαύρο, τον οποίο καρπώνονται οι συμμορίες σε πολεοδομίες, νομαρχίες, Δήμους, Δασαρχεία, Υπηρεσίες Ηλεκτρισμού, Ύδρευσης, Αποχέτευσης κ.λ.π. για να κάνουν τα «στραβά μάτια». Μάλιστα, σε περιοχές αυθαιρέτων, υπάρχουν και διαφημίσεις μεσολαβητών που θα «κανονίσουν το θέμα» με την ΔΕΗ την ΕΥΔΑΠ κ.λ.π.! Αλλά και το ίδιο το κράτος χρησιμοποιεί τους αυθαίρετους οικιστές ως όμηρους κάθε φορά που χρειάζεται πρόσθετα έσοδα. Σύμφωνα με τον νόμο Τρίτση του 1983 καθορίζονταν με σαφήνεια και αυστηρότητα οι όροι νομιμοποίησης των μέχρι τότε αυθαιρέτων ενώ όλα τα αυθαίρετα από εκείνη την ημερομηνία και μετά, θεωρούνται κατεδαφιστέα. Όμως από το 1983 έχει υπολογιστεί ότι μόνο στην Αττική έχουν χτιστεί 100.000 αυθαίρετα. Πόσα κατεδαφίστηκαν; Κανένα! Κάθε 5-6 χρόνια παίζεται το ίδιο έργο: μια κυβέρνηση που χρειάζεται χρήματα λέει «ως εδώ, πληρώστε για να σώσετε τα σπίτια σας, αλλά από δω και μπρος όλα θα κατεδαφίζονται». Ακόμα και η σημερινή «εκσυγχρονιστική», υποτίθεται κυβέρνηση το ίδιο ακριβώς έκανε: δημιούργησε τον Απρίλιο του 2010 μια υπηρεσία κατεδαφίσεως αυθαιρέτων, η οποία πήγε με τον πρωθυπουργό επικεφαλής και με όλα τα τηλεοπτικά συνεργεία και κατεδάφισε ένα νυχτερινό κέντρο! Αυτό ήταν όλο! Στη συνέχεια σκέφτηκαν ότι χρειάζονται χρήματα και επανέλαβαν το ίδιο κόλπο με τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων: πληρώστε για να μην σας ενοχλήσουμε! Μάλιστα είναι τέτοια η ξεφτίλα και του επίσημου Κράτους, που σε όσους πληρώσουν δεν θα δώσουν χαρτιά νομιμοποίησης, αλλά αναστολή κατεδάφισης για 30 χρόνια! Και μέσα σ’ όλα αυτά έρχεται μια απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που θεωρεί όλα τα αυθαίρετα μετά τον νόμο Τρίτση του 1983 κατεδαφιστέα και αντισυνταγματικούς τους νόμους όλων των ετών από το 1983 και έπειτα που τα νομιμοποιούσαν έναντι είσπραξης προστίμου! Η απόλυτη σχιζοφρένεια!

Φοροδιαφυγή

Σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο, φόρους πληρώνεις όχι επειδή το όρισε ο Μωυσής με τις 10 εντολές, αλλά για να χρηματοδοτείς τις Δημόσιες Υπηρεσίες οι οποίες υποτίθεται εξυπηρετούν και προστατεύουν τον πολίτη. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με επίσημες έρευνες, το 85% των φόρων καταλήγουν σε παράνομους διορισμούς σπατάλες και μίζες. Ένας δρόμος κοστίζει 6 φορές περισσότερο απ’ όσο ένας αντίστοιχος των ίδιων προδιαγραφών σε κάποιο άλλο κράτος της Ε.Ε. Όσο για το τι είδους Υπηρεσίες προσφέρονται στους πολίτες, έχω ήδη γράψει αρκετά. Το ίδιο το φορολογικό είναι τερατωδώς άδικο, παράλογο και αντιφατικό, και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά αλλάζει κάθε λίγους μήνες (μέσα στο 2011 ψηφίστηκαν 11 φορολογικά νομοσχέδια!). Οι εφοριακοί και να θέλουν δεν μπορούν να μάθουν όλες αυτές τις αλλαγές, ενώ ο ο πολίτης αισθάνεται όπως κάθε θύμα ένοπλης συμμορίας εκβιαστών: πρέπει να πληρώσει γιατί το Κράτος θα του κάνει κακό αν δεν πληρώσει, ξέροντας ότι τα χρήματά του θα καταλήξουν στις τσέπες των φίλων του κόμματος και στις βίλες των πολιτικών. Επίσης πρέπει να κρατήσεις χρήματα για να πληρώσεις τον εφοριακό που θα σου κάνει έλεγχο, τον γιατρό που θα σε εγχειρήσει, τον υπάλληλο που θα σε «εξυπηρετήσει». Έτσι η φοροδιαφυγή έχει και λογικό και ηθικό έρεισμα, σαν τα χρήματα που αρνείται να δώσει ένας Σικελός στην Μαφία. Επίσης, η κυρίαρχη ιδεολογία που επέβαλαν το ΠΑΣΟΚ, τα σταλινικά κόμματα της αριστεράς, αλλά ασπάσθηκε και η λαϊκίζουσα Νέα Δημοκρατία είναι πως επιχειρηματίας = εχθρός του λαού και κέρδος = κλοπή. Σε κανένα άλλο μέρος της Ευρώπης (τουλάχιστον) το επιχειρείν δεν αντιμετωπίζεται με τέτοια εμφανή εχθρότητα. Η πολυνομία, οι 100 φορείς που είναι αρμόδιοι και θα πρέπει να πάρεις τις υπογραφές τους για να φτιάξεις έναν στάβλο, τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αντιτίθενται σε οτιδήποτε χαλάει τη νιρβάνα τους, οι οικολόγοι που θα ανακαλύψουν ότι οι έλικες των ανεμογεννητριών ενοχλούν τις μέλισσες (ναι, έτσι έγινε!) και θα καταθέσουν προσφυγή, τα δικαστήρια που για να μην φανούν «φίλοι του κεφαλαίου» θα διατάξουν αναστολή των εργασιών έχουν διώξει δισεκατομμύρια επενδύσεων από αυτή τη χώρα. Όσες επιχειρήσεις καταφέρνουν και λειτουργούν υφίστανται διαρκή πόλεμο από την απίστευτα παράλογη νομοθεσία (μπορώ να σας ενημερώσω για εκατοντάδες νόμους που θα ζήλευε κι ο Ιονέσκο!) τους ελεγκτές που θέλουν το λάδωμά τους, ενώ το θεσμικό πλαίσιο, που αλλάζει συνεχώς, δεν τους αφήνει να ξέρουν τι θα ξημερώσει αύριο. Επιπλέον, αντί η κυβέρνηση να επιβραβεύει όσους δηλώνουν τα εισοδήματά τους, τους απομυζεί κάθε φορά που χρειάζεται έσοδα με έκτακτους φόρους, απίθανες εισφορές και ληστρικά ποσοστά φορολόγησης. Είναι χαρακτηριστικό το απόλυτα ανήθικο και βλακώδες, μακροοικονομικά, σύστημα της «περαίωσης» – ελληνική πατέντα: επειδή το Κράτος δεν μπορεί ούτε να εισπράξει ούτε να ελέγξει, κάθε 2-3 χρόνια λέει στους φορολογούμενους: ελάτε να πληρώσετε ένα ποσό για κάθε έτος και δεν θα σας ελέγξουμε! Αλλά αυτή θα είναι η τελευταία φορά που το κάνουμε αυτό. Το κάνουν κάθε 2-3 χρόνια! Είναι προφανές ότι όσοι έχουν αποκρύψει μεγάλα εισοδήματα πληρώνουν ευχαρίστως, όσοι έχουν κρύψει λίγα πληρώνουν με δυσφορία, ενώ όσοι δήλωσαν τα πάντα αισθάνονται ακόμα μια φορά εξαπατημένοι, ενώ έχουν επιπλέον και τον φόβο του ελέγχου που δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει χωρίς «κάτι να πάρει». Ουσιαστικά, το ίδιο το κράτος σε ωθεί στη φοροδιαφυγή. Κι όμως το να πιαστούν οι κραυγαλέες τουλάχιστον περιπτώσεις (μεγαλογιατροί, μεγαλοδικηγόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνδικαλιστές) είναι πάρα πολύ απλό: αρκεί η διασταύρωση των περιουσιακών στοιχείων με τις φορολογικές δηλώσεις και το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών. Γιατί δεν το αποφασίζει καμμία κυβέρνηση; Διότι πολύ δύσκολα θα αποφύγουν το άνοιγμα και των δικών τους λογαριασμών! Οπότε θα ξηλωθεί όλο το πουλόβερ της διαφθοράς και της διαπλοκής! Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ένας δημοσιογράφος άρχισε να βιντεοσκοπεί με κρυφή κάμερα περιπτώσεις διαφθοράς κρατικών λειτουργών, η Βουλή αντέδρασε με πρωτοφανή ταχύτητα ψηφίζοντας νόμο που απαγορεύει την δημοσιοποίηση αυτού του υλικού, ορίζει ότι τα δικαστήρια δεν θα το λαμβάνουν υπόψη και τιμωρεί τον δημοσιογράφο για παράνομη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων! Αν μάλιστα η δημοσιογραφική έρευνα ενοχλήσει περισσότερο, η λύση είναι η δολοφονία, όπως συνέβη πρόσφατα με τον αμφιλεγόμενο αλλά ενοχλητικό για πολλούς Σ. Γκιόλνα.

Μόλις τώρα, η είσοδος μηχανογραφικών συστημάτων σε κάποιους τομείς της Δημόσιας Διοίκησης (οι περισσότερες Υπηρεσίες δεν διαθέτουν καν μηχανογράφηση) αποκάλυψε απίστευτα πράγματα. 4500 πεθαμένοι (κάποιοι από το 1975!) συνέχιζαν να πληρώνονται! Είναι τέτοια η αδιαφορία των Δ. Υπαλλήλων, που κανένας δεν αναρωτήθηκε, από περιέργεια έστω, ποιος είναι αυτός ο παππούς που, με χρονολογία γέννησης 1890, είναι ακόμα ακμαίος και πηγαίνει στην Τράπεζα κάθε μήνα να εισπράξει τη συνταξή του! Τώρα μάθαμε επίσης για τη βιομηχανία παραγωγής δήθεν «αναπήρων» με συμμετοχή γιατρών και νομαρχιακών υπαλλήλων που έφτασε να δώσει σύνταξη τυφλού σε τερματοφύλακα ποδοσφαιρικής ομάδας!

Ωστόσο κανένας ακόμα δεν έχει θίξει τις συντάξεις που δίδονται σε ανύπαντρες κόρες αξιωματικών, σε όλη τους τη ζωή, ακόμα κι αν εργάζονται! Ούτε τις συντάξεις σε δήθεν αντιστασιακούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίοι τότε δεν είχαν καν γεννηθεί! Εξακολουθούν να συνταξιοδοτούνται: γυναίκες που δούλεψαν μόλις 15 χρόνια αν είναι μητέρες έστω και ενός παιδιού, 45άρηδες στρατιωτικοί, 55 ετών δημόσιοι υπάλληλοι, επειδή, λέει, έχουν «ώριμο» δικαίωμα, την ίδια στιγμή που η χώρα βουλιάζει από τα χρέη. Ο ελληνικός στρατός έχει περισσότερους συνταξιούχους στρατηγούς από τον στρατό των HΠΑ!

Μια τέτοια κρατική «φιλοσοφία» είναι επόμενο να αδιαφορεί παντελώς για την προστασία της Δημόσιας περιουσίας. Πριν μερικές μέρες, στον καταχρεωμένο ΟΣΕ, συνέβη μια απίστευτη κλοπή: άγνωστοι (;) έκλεψαν έξι ολόκληρες ντιζελάμαξες, κάθε μία από τις οποίες ζυγίζει 50 τόνους, βαγόνια αλλά και δεκάδες μέτρα σιδηροτροχιάς! Οι κλέφτες τα τεμάχισαν όλα αυτά, με σκοπό την εκποίησή τους ως σκραπ, χωρίς να το πάρει χαμπάρι κανένας!

Η λέξη τιμωρία απουσιάζει από το λεξιλόγιο της Δημόσιας Διοίκησης. Είναι χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις που αναφέρει στην πρόσφατη έκθεσή του, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής, ένας δραστήριος και τίμιος Ανώτατος Δικαστικός, που προσπαθεί να φωτίσει, τουλάχιστον, αυτό το καρκίνωμα:

– Παθολόγος Γενικού Νοσοκομείου του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εγκατέλειπε τη θέση του, αφήνοντας παράνομα ως αντικαταστάτη, ειδικευόμενο γιατρό, με μικρότερη εμπειρία. Ως αποτέλεσμα, ασθενής που εισήχθη με πονοκέφαλο πέθανε λόγω λανθασμένης διάγνωσης. Ποινή: Καμμία!

– Υπάλληλος δήμου, ελεγκτής εσόδων-εξόδων παραπέμφθηκε για έλλειμμα 59.200.000 ευρώ στη διαχείριση του Γραφείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Ποινή: Καμμία!

– Υπάλληλος πανεπιστημίου, υπεύθυνος για την παραλαβή πετρελαίου, παρήγγειλε τεράστιες ποσόστητες τις οποίες έκλεβε και πουλούσε στην αγορά. Η ζημιά που προκάλεσε στο Πανεπιστήμιο ήταν 7.000.000 ευρώ! Ποινή: Καμμία!

– Δύο ελεγκτές εσόδων-εξόδων έκλεψαν περισσότερα από 18 εκατομμύρια ευρώ το διάστημα 1996 έως και το 2001! Ποινή: 6 μήνες προσωρινή παύση από τα καθήκοντά τους!

Το γιατί αυτές οι εξαιρετικά σοβαρές περιπτώσεις διαφθοράς έμειναν ατιμώρητες από τις Δημόσιες Υπηρεσίες που υπέστησαν τη ζημία, είναι προφανές: οι συνένοχοι είναι περισσότεροι και σε υψηλότερα κλιμάκια Διοίκησης. Ο υπάλληλος που εμφανίζεται ότι έχει την ποινική ευθύνη συνήθως είναι ένα «χαμηλόβαθμο» στέλεχος της συμμορίας και «νονοί» είναι οι διευθυντές του, αυτοί που θα έπρεπε τιμωρήσουν τη διαφθορά!

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο κ. Ρακιντζής επί σειρά ετών υποβάλλει ανάλογες εκθέσεις προτείνοντας θεσμικές αλλαγές για να μην υπάρχει πρόσφορο έδαφος διαφθοράς. Καμμία από τις προτάσεις του δεν υιοθετήθηκε από το Κράτος! Είναι τόσο βαθειά ριζωμένη στους Δημόσιους ληστές η αντίληψη ότι «τα χρήματα του κράτους είναι δικά μου» που ακόμα και οι τελευταίες οριζόντιες μειώσεις μισθών του επέβαλε η Κυβέρνηση στο μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση των δαπανών μισθοδοσίας στα περισσότερα Υπουργεία! Σας φαίνεται περίεργο; Δεν είναι καθόλου: οι υπάλληλοι φρόντισαν να υπερκαλύψουν την απώλεια των εσόδων τους υπογράφοντας μεταξύ τους βεβαιώσεις ότι συμμετείχαν σε επιτροπές, ότι δούλευαν υπερωριακά, εκτός έδρας κ.λ.π. – κόλπο διαδεδομένο στους ληστές της Δημόσιας Διοίκησης. Διευθύντρια του υπουργείου Υγείας συμμετείχε με αμοιβή σε 31 επιτροπές(!) καταγράφει σε έκθεσή του ο κ. Ρακιντζής. Διαπιστώθηκε, επίσης, η ύπαρξη πλήθους επιτροπών και υποεπιτροπών στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και στο υπουργείο Υγείας, οι οποίες δεν είχαν αντικείμενο εργασίας…

Μάλιστα είναι τέτοιο το θράσος τους που το κύκλωμα εξέδιδε βεβαιώσεις συμμετοχής σε επιτροπές ακόμα και τις ημέρες της κανονικής τους άδειας! Δεν μπήκαν καν στον κόπο να δουν πότε απουσίαζε ο καθένας!

Και γιατί να ενδιαφερθούν; Παίρνουν παράδειγμα από τους ηγέτες τους: σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος, ο Δημόσιος Οργανισμός ΑΓΡΟΓΗ, από το 1998 μέχρι το 2009 είχε μόλις 73 υπαλλήλους και, ξαφνικά, μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο λίγο πριν τις εκλογές του 2009, απέκτησε άλλους 269! Ποιος ήταν υπεύθυνος γι’ αυτή την εξώφθαλμη παρανομία; Ο Υπουργός Δικαιοσύνης (2008) και Αγροτκής Ανάπτυξης (2009) της Ν. Δημοκρατίας Σωτήρης Χατζηγάκης! Στην Ελλάδα δεν έχει βρωμίσει μόνο το κεφάλι του ψαριού αλλά όλη η κρατική θάλασσα!

«Ευτυχώς που δουλεύουμε με βάρδιες και δεν χτυπάμε κάρτα, οπότε κάποιοι μπορεί να έρχονται σπανίως στα γραφεία. Διότι αν κάποια μέρα έρθουμε όλοι μαζί, όχι μόνο θα μείνουμε πολλοί όρθιοι, αλλά θα δημιουργηθεί…μποτιλιάρισμα στο Σύνταγμα και η ουρά των αυτοκινήτων που θα περιμένουν να μπουν στο υπόγειο πάρκινγκ της Βουλής θα σχηματίζει χιλιόμετρα…», ανέφερε συνδικαλιστής σε παλαιότερο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα», αναφερόμενος στους…άπειρους συναδέλφους του στη Βουλή! Νομίζετε ότι έπαψαν οι διορισμοί στη Βουλή των συγγενών των βουλευτών; Λάθος! Με την 3987/2708/22-3-2010 κοινή απόφαση της κ. Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και του προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου, διορίστηκε στη Βουλή χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο αντικείμενο και χωρίς προκήρυξη διαγωνισμού, η δακτυλογράφος στο Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Σωτηρία», κ. Σοφία Ανδριτσοπούλου, ως μόνιμη πλέον υπάλληλος της Βουλής, με Α΄ βαθμό. Σας θυμίζω ότι την περίοδο της πρόσληψης η κοινή γνώμη συγκλονιζόταν από τις αποκαλύψεις για το όργιο προσλήψεων στη Βουλή και για τα προκλητικά προνόμια των χιλιάδων υπαλλήλων της – όλοι τους συγγενείς βουλευτών, τους οποίους, σε πλήρη αντίθεση με το δημόσιο αίσθημα, υπερασπίζονται οι πολιτικοί συγγενείς τους. Η κ. Σ. Ανδριτσοπούλου είναι η σύζυγος του βουλευτή Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου.

Ποιος θα σπάσει αυτό το απόστημα; Όχι αυτοί που το δημιούργησαν!

Αλλά ακόμα κι αν το ήθελε, κανένα από τα κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα δεν μπορεί να αλλάξει το σύστημα. Διότι η διοίκηση μιας χώρας απαιτεί την ύπαρξη στη Δημόσια Διοίκηση 2000 ανώτερων κρατικών στελεχών που θα αναλάβουν να προωθήσουν και να επιβάλλουν όπου χρειαστει τις μεταρρυθμίσεις. Ούτε η Δημόσια Διοίκηση ούτε τα κόμματα τους διαθέτουν. Τόσα χρόνια αναξιοκρατίας και διαφθοράς έχουν απομακρύνει τους σοβαρούς ανθρώπους από την δημόσια ζωή. Δεν είναι τυχαίο ότι και τα δύο κόμματα παρουσιάζουν τα ίδια στελέχη εδώ και 20 χρόνια. Ποιος σοβαρός άνθρωπος δέχεται να συναλλάσσεται με κομπιναδόρους, να συζητάει με ανόητους και να παλεύει μάταια με τον πιο παράλογο γραφειοκρατικό μηχανισμό της υφηλίου μετά την πτώση του Ανατολικού Μπλοκ;

Είναι χαρακτηριστική η επιλογή διοικητών νοσοκομείων από τη σημερινή κυβέρνηση: ούτε ένας στους τρεις δεν έχει διοικητική εμπειρία και ούτε ένας στους δέκα σχετική εκπαίδευση. Ως διοικητές επιλέχθηκαν θεολόγος, φιλόλογος, γεωλόγος, εκπαιδευτικός, ναυπηγός, διαιτολόγος, στρατιωτικός χημικός, τελωνειακός, ηλεκτρολόγος…

Και ο Γιώργος; Τι κάνει ο Γιώργος με την διεθνή κουλτούρα και το εκσυγχρονιστικά οράματα; Ο Γιώργος Παπανδρέου ακόμα και να θέλει να αλλάξει το σκηνικό (δεν έχει δείξει καμμία ανάλογη πρόθεση) δεν μπορεί. Τον εμποδίζει το ίδιο του το κόμμα – ακόμα και οι άνθρωποι του περιβάλλοντός του! Είναι μάλλον τίμιος και καλών προθέσεων αλλά δεν διαθέτει την πυγμή του ηγέτη. Θα ήταν καλός ενδεχομένως για πολιτικός της Σουηδίας ή του Καναδά, όμως είναι απολύτως ακατάλληλος για να τα «βάλει» με τα πιτ-μπουλ που εξέθρεψε ο κομματικός μηχανισμός του πατέρα του. Στηρίζεται σε όσους θα έπρεπε να αποκλείσει για πάντα από την πολιτική ζωή – ακόμα και να στείλει στη φυλακή. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο άνθρωπος που λίγο έλειψε να γίνει πρωθυπουργός, ήταν γνωστό σε όλη την επιχειρηματική «πιάτσα» ότι χρηματίζονταν. Οι πάντες το ήξεραν – προφανώς το ήξερε και ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά τον «τιμώρησε» αποκλείοντάς τον από το ψηφοδέλτιο στις προηγούμενες εκλογές. Τέτοια αυστηρότητα! Κι επειδή όλοι είναι βουτηγμένοι στη διαφθορά, ο ένας «κρατάει» τον άλλον. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κατάπτυστος νόμος περί ευθύνης υπουργών που παραγράφει σε 5 χρόνια κάθε αξιόποινη πράξη όχι μόνο των Υπουργών αλλά και των συνεργατών τους (!), βάσει του οποίου έχουν παραγραφεί οι ποινικές ευθύνες και του Άκη και των νεοδημοκρατών, ψηφίστηκε και από τα δύο κόμματα εξουσίας και ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας του Β. Βενιζέλου, του σημερινού Υπουργού Οικονομικών και του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης και σημερινού Προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου!

Μη σας κάνει εντύπωση γιατί δεν υπάρχει συναίνεση των πολιτικών στην Ελλάδα. Η εξήγηση είναι απλή: γιατί ουδέποτε οι διαφορές τους ήταν ιδεολογικές. Πάντα, η εκάστοτε αντιπολίτευση, αντιδρούσε σε κάθε θέση της εκάστοτε κυβέρνησης μόνο και μόνο για να την φθείρει ώστε να έρθει και η σειρά της να κλέψει τα δημόσια έσοδα.

Από την μια πλευρά, λοιπόν, της αντίδρασης σε κάθε μεταρρύθμιση είναι η κρατική μαφία και από την άλλη οι ομιλούντες σκελετοί του Σταλινικού Μουσείου: τα τριτοκοσμικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς. Η μισή κυβέρνηση είναι εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων, που υποτίθεται ότι καλείται να εφαρμόσει! Οι συνδικαλιστές του ίδιου του ΠΑΣΟΚ που όλα αυτά χρόνια θεωρούσαν τις δημόσιες υπηρεσίες «χωράφι τους», απεργούν σε κάθε απόπειρα αλλαγής των απαράδεκτων προνομίων τους βυθίζοντας τη χώρα στο χάος. Οι απεργίες τους είναι αυταπόδεικτα παράνομες, κανένας όμως δεν εφαρμόζει τον νόμο. Οι τραμπούκοι της ομάδας κρούσης του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ, εμποδίζουν πλοία να αποπλεύσουν, απαγορεύουν σε εργαζόμενους να πάνε στη δουλειά τους, κλείνουν δρόμους, λιμάνια, αρχαία μνημεία, όποτε το αποφασίσουν χωρίς κανείς να τους ενοχλεί.

Εξοχότατη,

αν ήμουν στη θέση σας θα έλεγα «να πάει στο διάολο αυτή η απαίσια χώρα». Εμείς, οι σκεπτόμενοι και αξιοπρεπείς Έλληνες σάς είμαστε ευγνώμονες που δεν έχετε πάρει (ακόμα) αυτή τη θέση και εξακολουθείτε να μας στηρίζετε. Αλλά για να μπορέσουμε να σας το ανταποδώσουμε και να ξεπληρώσουμε το χρέος που συσσώρευσαν η ανικανότητα και οι μίζες των πολιτικών μας, σας παρακαλούμε: υποχρεώστε τους σε ένα και μόνο πράγμα: να αλλάξουν το κράτος-τέρας που δημιούργησαν. Να καταργήσουν την μονιμότητα της κομματικής τους πελατείας που έχουν διορίσει με απίστευτους μισθούς και προνόμια (θα γνωρίζετε υποθέτω για το «επίδομα έγκαιρης προσέλευσης» που έπαιρνε όποιος απλώς πήγαινε στην ώρα του στη δουλειά του!). Να υποχρεωθούν να εφαρμόσουν κανόνες οικονομικής διαφάνειας στα ίδια τα κόμματα και σε κάθε συναλλαγή του Δημοσίου. Αν δεν τους υποχρεώσετε δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνουν μόνοι τους! Μην τους δώσετε ούτε ένα ευρώ παραπάνω, χωρίς αυτή την προϋπόθεση, θα σας το κλέψουν!

Εξοχότατη,

παρ’ όλα αυτά η Ελλάδα μπορεί να μεγαλουργήσει, όπως το έχουν κάνει χιλιάδες Έλληνες μετανάστες, σε χώρες όπως η δική σας, όπως το έχει καταφέρει η ελληνική ναυτιλία. Μόλις το κράτος – αγχόνη σταματήσει να πνίγει όσους έχουν και ιδέες και διάθεση και παραγωγικό σφρίγος, η Ελλάδα θα ανθίσει. Βοηθήστε μας να το πετύχουμε. Απαγορέψτε στους διεφθαρμένους και ανίκανους πολιτικούς μας εσάς να εξαπατούν, εμάς να εξευτελίζουν και να στερούν από τον κόσμο του αύριο τον πλούτο που μπορεί να προσφέρει το αληθινό Ελληνικό πνεύμα – αυτό που ποτέ δεν έσβησε σ΄αυτόν τον τόπο.

Θάνος Τζήμερος

153 σκέψεις σχετικά με το “ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΑΠΟ ΘΑΝΟ ΤΖΗΜΕΡΟ (ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ)

 1. Ειναι αυτος που σε μια συνεντευξη του είπε οτι για την καταντια μας φταινε τα εργασιακα δικαιωματα.

 2. Έχει πει και πολλά άλλα . Αντιγράφω από τη σελίδα της «Δημιουργίας Ξανά» :

  ‘Ο ελληνικός συνδικαλισμός είναι άλλη μια ιδιαιτερότητα: δεν ελέγχεται από τα κόμματα – τα ελέγχει!» (!!!!!)

  »Απαγορεύονται οι πορείες στο οδόστρωμα» (αν αυτό δεν είναι φασισμός , δεν ξέρω τι είναι)

  »Απαγορεύεται στην προεκλογική περίοδο, σε κόμματα και υποψηφίους να κάνουν αναφορές σε έντυπα, τηλεοπτικά, ή διαδικτυακά μηνύματα σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα, εκτός από το δικό τους.» (Μμμμ , απαγορεύεται ο πολιτικός διάλογος?Δημοκρατικότατα)

  »Η εθνική μας όμως αυτοτέλεια επιβάλει επίσης την διεύρυνση των σχέσεων με αναδυόμενες χώρες όπως η Κίνα, η Ινδία και κυρίως η Ρωσία η οποία έχει στην περιοχή στρατηγικό ρόλο και σε πολλές περιπτώσεις συγκλίνοντα συμφέροντα.» (!!!!!!!!!)

  ‘Είναι επίσης απαραίτητη η διδασκαλία των αρχαίων από τις τελευταίες τάξεις του δημοτικού, γιατί είτε το θέλουμε είτε όχι χωρίς τα αρχαία είναι αδύνατον να μιλήσεις σωστά τα νέα, ή να έχεις συνείδηση των όσων λες.» (Προφανώς οι υπόλοιποι λαοί που δεν έχουν αρχαία είναι το λιγότερο πίθηκοι και ασυνείδητοι)

  http://www.skai.gr/news/politics/article/195380/th-tzimeros-o-dimosios-tomeas-einai-karkinos-pou-kanei-metastaseis-se-kathe-paragogiko-kuttaro/

  Α , είναι επίσης αυτός που ο Πορτοσάλτ(σ)ες αποκάλεσε «φρέσκο» και τον προτείνει για πρωθυπουργό…

 3. Επεικώς για τα θηρία.
  Και θα κάτσει η Μέρκελ να διαβάσει όλο αυτό το κατεβατό της lifestyle ελαφρότητας;
  Δεν μπορώ να πω, έχει βάθος σκέψης…και έχει εμπεδώσει όλα τα επικοινωνιακά και δημοσιογραφικά τερτίπια.

  Πάντως, έχει δίκιο: αυτός ο «Υπάλληλος πανεπιστημίου» και οι «Δύο ελεγκτές εσόδων» φταίνε για όλα. Άντε και μερικοί ακόμα.
  Σώσε μας μέρκελ με γερμανικό αίμα…

  • και τι ήθελες να της πει…….γεια σου μωρη Μερκελ?? Έτσι γραφονται οι επιστολές αν γνωρίζεις ελληνικά. Το θέμα δεν είναι αυτό , το θέμα είναι εάν αυτά που γράφει είναι αλήθεια ή όχι.

  • Ε προφανώς, αν όχι καταφανώς, πρόκειται για λεκτική ειρωνεία – λεκτικό υποβιβασμό – έτσι όπως οι αρχαίοι τον χρησιμοποιούσαν. Γιατί κάθε εξοχότατος, τουλάχιστον αυτός που σέβεται τον εαυτό του, πάει κι ένα κομμωτήριο, πληρώνει έστω μιά ξέμπαρκη κομμώτρια να φτιάξει λίγο το μαλλί του μη βγαίνει έτσι στην κοινωνία. Όπως βγαίνει η «εξοχοτάτη» που σπίτι της πάει και φοράει καπέλλο μιά κατσαρόλα κι ό,τι περισσεύει από μαλλί το κόβει μόνη της με το ψαλίδι του πατρόν.

   • κι είναι και καμπούρα τρομάρα της. Όλα τα καλά τα έχει αυτή η «εξοχοτάτη» ξανά τρομάρα της!

  • Φιλτατε κυριε Σωτηριου και να το διαβασουν ολοι οι ελληνες (το αποκλειω γιατι οι περισσοτεροι θα βαρεθουν) η πλειοψηφια απο τους υπολοιπους, θα σταθει, στο πως απεκαλεσε ο προεδρος του δημιουργια ξανα τη κυρια Μερκελ και δυστυχως θα αγνοησει την ουσια της επιστολης. Και οταν λεω ολοι δεν εννοω ολους, παρα μονο αυτους που ζουν στην ελλαδα. Εχετε αναρωτηθει γιατι οι ελληνες που ζουν στο εξωτερικο, ειναι κλασης ανωτεροι σε ολα τα επιπεδα, απο εμας που ζουμε σ αυτη τη κατα τ αλλα υπεροχη χωρα με τους χειροτερους κατοικους? Γιατι απλουστατα τα κρατη τους δεν εχουν καμια μα καμια σχεση με το ελληνικο κρατος τερας που τρωει τα παιδια του!!!!!!!

 4. Εντάξει, διάβασα λίγο στην αρχή και λίγο στο τέλος, και ήδη βαρυστομάχιασα…

  «το αληθινό Ελληνικό πνεύμα – αυτό που ποτέ δεν έσβησε σ΄αυτόν τον τόπο». Αχ, αυτό το αρχαίο πνεύμα αθάνατο πόσο με συγκλονίζει πάντα…

  Δεν ξέρω αν η Ελλάδα θα «ανθίσει», αλλά προς το παρόν ανθίζουν διάφορα τζημερο-λουλούδια.

  ΥΓ. Στα αγγλικά ή στα γερμανικά έστειλε την επιστολή; Δηλαδή έγραφε your highness… χαχαχαχα…

 5. alex,
  το θέμα είναι ποιους επιλέγει για υποψηφίους ο επικεφαλής αυτού του κόμματος. Από τις πράξεις τους δεν κρίνονται μόνον οι εν ενεργεία πολιτικοί, αλλά και οι επίδοξοι, όπως είναι και ο εν λόγω επικεφαλής της «δημιουργίας ξανά». Θαύμασε υποψήφια που διάλεξε για την β’ ΑΘηνών και γράψε αν θυμάσαι χυδαιότερο εμετικό λόγο και τι περιμένεις από ένα κόμμα με τέτοιους υποψήφιους.

  O λόγος μίσους προς τους Αριστερούς, ξεκινάει από μία δήθεν πληροφόρηση για την ψήφο των αριστερών, για να αιτιολογήσει το αβυσσαλέο παθολογικό μίσος της για την Αριστερά και τους Αριστερούς, μίσος που, βεβαίως, δεν γεννήθηκε από την πρόσφατη, δήθεν πληροφόρησή της.
  (οι αστερίσκοι είναι δικοί μου)

  http://itsaousa.blogspot.com/2010/11/blog-post_10.html:

  Ύμνος στους αριστερούς
  Διαβάζω από προχτές ότι οι Αριστεροί πάσης φύσης, ετοιμάζονται να ψηφίσουν υποψήφιους της Νέας Δημοκρατίας την Κυριακή.
  Όχι ότι μου κάνει εντύπωση, μια ζωή προδότες της ιστορίας, του λαού, του κόμματος και του εαυτού τους ήταν, αλλά είναι και μ***κες και τους αρέσει να το φωνάζουν.
  Ρε παπάρα, ψήφισε τον π**στη τον ακροδεξιό (οι δεξιοί μόνο ακροδεξιοί είναι) και κάντο γαργάρα.
  Αφού είσαι τ**γλάνι και το ξέρουμε, τι το υπενθυμίζεις συνέχεια;
  Κάνεις πάρτι με τη μ***κία από τότε που ανακάλυψες τον Τρότσκι, τον Λένιν, τον Μαρξ, τον Έγκελς, τον Ντρίξτον, τον Φονς, τον Αϊκακ.
  Ήρθε ο βλάχουρας ο Έλληνας να το παίξει Κομμουνιστής.
  Δε λέω για τώρα, κι από παλιά μιλάω.
  Πώς κατάφερε να συνδέσει τη στέπα με τη Στούπα της Καλαμάτας, μόνο η π**τσα του το ξέρει. Αφού ρε κ*λόβλαχε στο μυαλό σου δεν χώρεσαν ποτέ απλούστερα πράγματα, είναι δυνατόν να έχεις κατανοήσει το μανιφέστο;
  Αφού είσαι Έλληνας μπουρτζόβλαχος και Καραγκούνα κουνιστή, έχεις κάνει την Αθήνα Μ***ΡΔΕΛΟ και θα ψηφίσεις για να παραμείνει μ***ρδέλο, γιατί αυτό είναι το περιβάλλον που καταλαβαίνεις.
  Αφού ρε μαραμένο α**ίδι, είσαι κατά του μνημονίου απαιτώντας να ξαναγυρίσουμε στη δραχμή και να μην πληρώσουμε κανένα χρέος, μπαταχτσής από κούνια μωρή λουλού και το πουλάς για ιδεολογία.
  Αφού ρε μ**νάκι αξύριστο, θα ψήφιζες ΠΑΣΟΚ αν δεν σου κόβανε τα επιδόματα και του κ*λου τα μ***όπανα που σου πληρώνανε τόσα χρόνια στην πλάτη των άλλων.
  Αφού ρε ξεχειλωμένε κ*λε, είσαι χειρότερος από τους ακροδεξιούς που θα ψηφίσεις γιατί τραβάς όπου σε πάει ο άνεμος με τον καταπιόνα ορθάνοιχτο να φας κάνα κοψίδι κι εκεί ξεχνάς και μάνα κι αδελφό και Μαρξ και Λένιν και της γυναίκα σου τον μ**νο.
  Παλιόπ**στα, κ**ιόλη Αριστερέ, η Ελλάδα αν βρίσκεται ακόμα στα σκ**ά σε σένα το χρωστάει.
  Πάντα τρικλοποδιές της έβαζες με του μυαλού σου τον απόπατο.
  Αφού ρε μίασμα της Μεσογείου, δεν έχεις μυαλό ούτε κορδόνια για να δέσεις, γιατί γαμάς το σύμπαν; Γιατί υπάρχεις;
  Σιχαμένο κ**άντερο, έφτιαξες μια κοινωνία τίγκα στους ναρκομανείς, στις άρρωστες πουτάνες, στα κακοποιημένα αδέσποτα, και στις χωματερές των σκουπιδιών από τα χιλιόμετρα κωλόχαρτα σου.
  Ναι ρε, εσύ την έφτιαξες αυτή την κοινωνία, με τις αλλαξοκ*λιές σου μια ζωή με φασιστόμουτρα. Με το να γλείφεις τους εμετούς τους για να μη χάσεις μια θερμίδα ύπαρξης.
  Πουλημένο ρεμάλι, υπάνθρωπε, υπέλληνα, κ**ιόλη της μάνας σου, τ**γλάνι του πατέρα σου, της γειτονιάς ρουφιάνε, ούτε η κ***άδα του σκύλου σου που δεν έσκυψες ποτέ να μαζέψεις από το δρόμο δεν σου αξίζει για να φας… … … »

  • Η ίδια υποψήφια είχε γράψει και το ακόλουθο κορυφαία εμετικό υβριστικό κείμενο, για την αυτοκτονία του Δημήτρη Χριστούλα:

   Πάει κι αυτή η κηδεία. Ένας συνταξιούχος των 1800 ευρώ αυτοκτόνησε, πριν αρχίσει να ψάχνει στα σκουπίδια για να φάει, όπως έγραψε στο σημείωμα που άφησε.
   Μόλις το είπα στη μάνα μου, που η σύνταξή της συρρικνώθηκε στα 650 ευρώ, δεν κατάλαβε το νόημα της θυσίας του και αναφώνησε «Εγώ με 1800 ευρώ σύνταξη θα ξαναπαντρευόμουνα!».
   Την έβαλα κάτω και της εξήγησα ότι δεν το έκανε για τον εαυτό του, αλλά για να περάσει μήνυμα αντίστασης στον κόσμο που υποφέρει.
   «Και πού ήξερε αυτός με τόσα λεφτά, πώς είναι να υποφέρεις;».
   Εδώ είχε ένα δίκιο, αν σκεφτεί κανείς ότι η μανούλα ζει μόνη της, δεν έχει κανένα άλλο εισόδημα και τρέφεται μόνο από τη λαϊκή.
   Βέβαια, πάντα από τη λαϊκή τρεφόταν, με λίγες εξαιρέσεις κάνα ψαράκι -πάλι από τη λαϊκή- ή κάνα τέταρτο κιμά από το σούπερ μάρκετ.
   Έχει μάθει να περνάει λιτά όλη της τη ζωή και δεν καταλαβαίνει από σκουπίδια και θυσίες. Γι αυτήν, όποιος κερδίζει κάποια καλά χρήματα, οφείλει να βγάζει το σκασμό.
   Δε χώραγε η θυσία του φαρμακοποιού με τίποτα ως έννοια στο κεφάλι της.
   «Και γιατί αυτοκτόνησε για συμπαράσταση στο λαό και δεν έδινε τη μισή του σύνταξη σε καμιά οικογένεια να ζήσει; Και πάλι, 900 ολόκληρα ευρώ θα του μένανε του παλιόγερου, εγώ πώς περνάω με 650;» φώναξε και αναψοκοκκίνησε.
   Προβληματίστηκα σε αυτό το σημείο.
   Γιατί προτίμησε να πεθάνει αυτός, αντί να βοηθήσει να ζήσει και κάνας άλλος; Τώρα που τα χάρισε στην «κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου» είναι καλύτερα;
   Σκέψου δηλαδή, ο Κολοκοτρώνης αντί να οργανώσει την επανάσταση του ‘21, να αυτοκτονούσε προκειμένου να περάσει μήνυμα στον Ελληνικό λαό.
   Θα μου πεις τώρα, τι σχέση έχει ο Κολοκοτρώνης; Ξέρω γω; Ό,τι σχέση έχει και η Συριακή σημαία πάνω στο φέρετρο του φαρμακοποιού, αντί της Ελληνικής.
   Με Συριακή σημαία κηδεύτηκε ο άνθρωπος που θυσιάστηκε για τους Έλληνες.
   Και μπροστά από αυτήν, στεκόταν η κόρη του με ένα μικρόφωνο στο στόμα, να αρθρώνει τον επικήδειο του Λένιν, ξεκινώντας με το «πατέρα, σύντροφε», άκαμπτη, ασυγκίνητη, αβάδιστη, ενώ ο Μίλτος Πασχαλίδης αργότερα, έκανε την πρώτη του τραγουδιστική εμφάνιση, μετά από ανάπαυλα τριών ετών.
   Ντρέπομαι και που σκέφτομαι ότι κάποιος καλός ατζέντης μπορεί να του έκλεισε τέτοια καλή συναυλία.
   Κανονικά, αν ήταν σωστή η κόρη του αυτόχειρα, θα καλούσε τον Haig Yazdjian που είναι Σύριος, να παίξει το ούτι του.
   Χώρια που μπορεί μαζί του να έσκαγε και η Βιτάλη με το «Τραγούδι των γύφτων» και να έβγαινε και σιντί μετά.
   Ούτε στις κηδείες τηρούνται τα προσχήματα. Σ΄αυτή τη χώρα, όποιος έχει μέσον, τον Κύριο είδε.
   «Σιγά τη θυσία που έκανε το χούφταλο», συνέχισε με θράσος η μάνα μου…«να ‘τανε τριαντάρης, να το πω θυσία…Άρρωστος θα ήταν και δεν ήξερε τι έκανε».
   Της ζήτησα να δείξει σεβασμό στο νεκρό.
   «Ο άνθρωπος δικαιώνεται ή ζωντανός ή πεθαμένος. Και τα δυο μαζί δε γίνεται. Εγώ τον σέβομαι ως νεκρό, αλλά για όσο ήταν ζωντανός, μπορώ να λέω ό,τι θέλω!».
   Καλά που μένει σε μονοκατοικία και δεν ακούγονται παραέξω αυτά που λέει.
   Σας είπα, δεν καταλαβαίνει από τέτοια η μαμά, είναι σκληρό καρύδι.
   Άμα έχεις στύψει την πέτρα για να ζήσεις, τι να σου κάνει η θυσία κάθε τρελάρα; Τον είπε και τρελάρα, σας τη δίνω στεγνά. Αν ήξερε τι σημαίνει «φλώρος» και φλώρο θα τον έλεγε.
   Δεν μπορεί να την κατηγορήσει κανείς, είναι μια απλή γυναίκα του λαού, για την οποία όλοι νοιάζονται και πολλοί θυσιάζονται, αλλά αυτηνής δεν ιδρώνει τ’ αυτί της.
   Θεωρεί τους πάντες καραγκιόζηδες και υποκριτές.
   Αφού, όταν κάποτε της είπα ότι ο Καραϊσκάκης έπαιρνε βαρβάτο μισθό για τις υπηρεσίες του στην ελληνική επανάσταση, άρχισε να τον αποκαλεί ψευτοήρωα και πατριδοκάπηλο.
   Νομίζω, τότε ήταν που έχασε κάθε εμπιστοσύνη στις αγνές προθέσεις πασών προστατών και Ρωσιών.
   Πού να μάθει τώρα δηλαδή, ότι ο αυτόχειρας φαρμακοποιός ήταν άρρωστος από καρκίνο και ετοιμοθάνατος, όπως ξέφυγε της κόρης του.
   Θα λέει ότι το έκανε για επίδειξη ή απλώς ότι τα είχε χαμένα. Και θα εξηγούσε ότι επειδή τα είχε χαμένα έγραψε το σημείωμα της αυτοκτονίας του με τη διευκρινιστική παρένθεση στο τέλος «για την Πιάτσα Παρέτο του Μιλάνου».
   «Αυτός δεν ετοιμαζόταν για αυτοκτονία κορίτσι μου, για διακοπές στο φρενοκομείο ετοιμαζόταν» θα μου πέταγε και θα ντρεπόμουν που έχω φίλους αριστερούς, αλλά και νεκροθάφτες.
   «Εκτός κι αν το ‘γραψε άλλος το σημείωμα» θα έδινε τη χαριστική βολή η μανούλα και δεν θα της απαντούσα, γιατί θα ήταν ανώφελο, αφού δεν της αλλάζεις μυαλά με τίποτα.
   Δε με ενοχλεί αυτό. Απόψεις υπάρχουν. Σαφείς αλήθειες δεν υπάρχουν.
   Πάρτε παράδειγμα ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ που ακούστηκε στην κηδεία του συνταξιούχου.
   Μπορεί να ταυτιστεί μαζί του το πνεύμα του αυτόχειρα, ο παράνομος μετανάστης της γωνίας, η μάνα μου που ψάχνει φτηνά λεμόνια στη λαϊκή, ο Πέτρος Κωστόπουλος, αλλά και ο αδέσποτος σκύλος στην πλατεία.

  • Σε σένα που έγραψες τα παραπάνω, εχω να σου πω αυτά :
   με αυτά που γράφεις και το μυαλό-ψυχή που έχεις, εκφράζεις αυτό που είσαι……
   Δεν ξέρω αν έτσι μιλάνε οι «νταβατζίδες» όπως εσύ, αν όμως είναι αλήθεια, τότε είσαι ένας τέτοιο;
   Και τέλος, αν δεν το ξέρεις, Ο βρόμικος και άσχημος λόγος φωλιάζει σε αρρωστημένο άνθρωπο, Εσύ τι είσαι;
   Σκέψου -μπορείς;

 6. Mια χαρά τα λέει ο Δημιουργίας Ξανάς!
  ‘Οσοι ζούν στον πραγματικό κόσμο (και όχι στα ροζ συννεφάκια της σχιζοφρενούς αριστεράς) τα ίδια λεν εδώ και δεκαετίες

 7. Πολλές από τις διαπιστώσεις που κάνει είναι σωστές. Στη θεραπεία που προτείνει υπάρχει το προβληματάκι… 🙂 Η θεραπεία είναι του στυλ – η Ρόδος δεν έχει δρόμους, ας υποστεί τότε μια Ιταλική κατοχή ώστε να αποκτήσει!! 🙂
  Ή αφού είναι γνωστό ότι ο Μουσολίνι τσάκισε τη μαφία, για να τσακισθούν οι δικές μας μαφίες της διαφθοράς χρειάζεται ένας Μουσολίνι…
  Απλώς λυπάμαι που η Αριστερά κοιμόταν τον ύπνο το βαθύ π.χ. απέναντι στη κοινωνικοποίηση της διαφθοράς και περίμενε το σοσιαλισμό για να λυθεί το πρόβλημα. Και επειδή δεν ξέρω τι στρατηγική έχει σε αυτό το πρόβλημα (αλλά και σε άλλα – π.χ. της γραφειοκρατίας), τώρα που αναγκαστικά – λόγω της γενικότερης κατάστασης ξύπνησε – ελπίζω, αν όλα της πάνε καλά, να μην γίνει ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ… 🙂

 8. Ο τύπος μου θυμίζει κάτι έλληνες θαυμαστές του Χίτλερ που στην Κατοχή του έστελναν παρόμοιες επιστολές που κατέληγαν και αυτές με επίκληση στο «Ελληνικό πνεύμα». Μόνο που ο Χίτλερ τουλάχιστον το επικαλείτο το «αρχαίο ελληνικό πνεύμα», ενώ η Μέρκελ δεν νομίζω ότι ορίζεται ούτε κατ’ ελάχιστο από τέτοιο φαντασιακό… 🙂

 9. Να μου επιτρέψεις να συμπληρώσω λίγο τη φιλολογία των επιστολών των Ελλήνων θαυμαστών του Χίτλερ, παρόλο που βρίσκω για να είμαι ειλικρινής την παρομοίωση της επιστολής Τζίμερου στην καλή θεία Μέρκελ με τις επιστολές των δωσίλογων στο Χίτλερ ατυχέστατη, αν και εκείνο το Εξοχότατη του αρχηγού της «Δημιουργίας…», είναι σαφώς υπερβολικό.

  Θα συμφωνήσω βέβαια με την ευκαιρία, πως η Αριστερά έχει ένα τεράστιο έλλειμμα ενδιαφέροντος για πάταξη της διαφθοράς του κρατικού μηχανισμού (Εφορία-Πολεοδομία) που κατα τη δικη μου αντίληψη την καθιστά σαφώς συνένοχη. Άφησε έτσι ένα κενό που φυσιολογικά καλύπτει ο κ.Τζημερος, με τον τρόπο που το κάνει, και ο οποίος πιθανόν να μην είναι ο καλύτερος.

  Για να μην φανώ υπερβολικός θυμίζω πως πρόσφατα ο Αλ.Τσίπρας επισκέφτηκε το συνδικάτο των Εφοριακών δηλώνοντας μετά : «Εμείς δεν θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν επίορκοι εφοριακοί, όπως υπάρχουν επίορκοι σε κάθε επάγγελμα. Όμως είναι απλά τα γρανάζια μιας μηχανής που έχει ρυθμιστεί να χάνει λάδια. Στόχος τους είναι να διατηρηθεί αυτό το άδικο και ταξικό φορολογικό…».
  Άντί να περιγράψει την πραγματική εκταση του προβλήματος, αντί να ζητήσει «Πόθεν Έσχες» και απολύσεις διεφθαρμένων εφοριακών και να απαιτήσει από την Ομοσπονδία τους διαδικασία αυτοκάθαρσης κλπ

  Στο θέμα μου τώρα:

  Α. Επιστολές Αγίου όρους στον Χίτλερ, επί τη εισβολή του ναζιστικού στρατού:

  1. Προς την Αυτού Εξοχότητα τον Αρχικαγκελλάριον του ενδόξου Γερμανικού Κράτους Κύριον Αδόλφον Χίτλερ εις Βερολίνον.

  Εξοχότατε,

  Οι βαθυσεβάστως υποσημειούμενοι Αντιπρόσωποι

  και

  για την πτώση του σοβιετικού Ζιτομίρ

  2. Προς την Αυτού Εξοχότητα
  Αρχηγόν του Γ΄ Ράϊχ
  Αδόλφον Χίτλερ

  http://odromos.wordpress.com/2012/01/02/%CF%83%CF%85%CE%B3%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%85/

  Β. Επιστολή μητροπολίτη Πατάρων Μελέτιου:

  Προς την Αυτού Εξοχότητα τον Φύρερ του γερμανικού Ράϊχ

  http://xyzcontagion.wordpress.com/2012/04/14/meletios-pataron-epistoli-pros-hitler/1940-04-10-%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CE%BB%CE%B1%CE%BF%CF%8D-%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%80/

 10. καλησπέρα σε όλους,
  Έγραψα κάποια πράγματα σε ένα χαρτί γιατί η ηλιθιότητα αυτού του ανθρώπου με κινητοποίησε και είπα να τα μοιραστώ. Μη βαράτε. Είναι η πρώτη φορά. 😛

  Δημιουργία , ξανά… για τα σκατά.

  Σχόλιο για τις θέσεις ενός απολιτίκ πολιτικού

  Εξοχότατε Τζήμερο (μια και έτσι αποκαλείτε την Φραου Μέρκελ)

  Όπως παρατηρώ για μια ακόμα φορά υπεύθυνοι για όλα τα δεινά της Ελλάδας και της Ευρώπης είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Σατανικοί άνθρωποι!!Ύπουλοι! Εφοριακοί, αγρότες , φοιτητές, καθηγητές πανεπιστημίων, γιατροί, υπάλληλοι δήμων, στρατιωτικοί που έχουν πάρει σύνταξη στα 45, μητέρες και παιδιά …. όλοι υπεύθυνοι της τρομακτικής και υπερτεράστιας καταστροφής που έχει συντελεστεί σε τούτο τον έρμο τόπο!!! Με άλλα λόγια : ολόκληρη η κοινωνία.
  Γράφετε : “Κανένας ηθικός και αξιοπρεπής άνθρωπος δεν δέχεται να εργαστεί σε τέτοιο περιβάλλον.” Κανένας; Αυτόματα δηλαδή Εξοχότατε τους βάζετε όλους στο ίδιο καζάνι; Ούτε καν η αξιοπρέπεια δεν έχει μια θέση στο Δημόσιο; Λέτε

  “περισσότεροι είναι αμόρφωτοι και χαμηλής νοημοσύνης, χωρίς καμία ικανότητα αλλά και διάθεση για εργασία”

  Δηλαδή όλοι οι Πανεπιστημιακοί, οι χιλιάδες των δασκάλων και καθηγητών στα σχολεία αυτής της χώρας, οι ειδικοί επιστήμονες που εργάζονται σε διάφορους οργανισμούς του Δημοσίου, είναι όλοι αμόρφωτοι; Φυσικά και δεν είναι. Και φυσικά δε μπορείτε να αποδείξετε το αντίθετο. Γιατί αν είχατε στοιχεία θα τα είχατε καταθέσει σε ένα, όπως θέλετε να το παρουσιάσετε, σοβαρό κείμενο.
  Αλήθεια, στο όργιο της παρανομίας που αναφέρεστε, βάζοντας σαν πρώτο ληστή το κράτος, γιατί δεν αναφέρετε τα φιλαράκια σας τους κρατικοδιαίτους επιχειρηματίες; Οι άγιοι επιχειρηματίες όπως τους παρουσιάζετε , δεν έχουν παίξει τον παραμικρό ρόλο σε όλη αυτή τη κατάντια; Ξέρετε πολύ καλά οτι αυτοί που βγάζουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό δεν είναι μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι. Μεταξύ μας : οι φίλοι σας είναι Εξοχότατε. Αυτοί που τα τσέπωσαν καλά εκμεταλλευόμενοι τις γλυκιές επιδοτήσεις της Ε.Ε, τους φόρους που πληρώναμε όλοι εμείς για να φτιάξουμε δρόμους, αλλά και πιο σημαντικά : εκμεταλλευόμενοι την “άλλη Ελλάδα” που αναφέρετε καταπατώντας συστηματικά τα εργασιακά κεκτημένα και παρέχοντας ως αντάλλαγμα μισθούς ΠΕΙΝΑΣ. Αυτό δεν είναι ένα φαινόμενο που το έφερε η Τροικα. Υπήρχε και το ξέρετε. Το πιο πιθανό είναι οτι και εσείς έχετε κάνει χρήση όλων αυτών των “προνομίων” πάνω στους εργαζόμενους σας (αν έχετε επιχείρηση) . Μεταξύ μας.

  Προχωράω στο κείμενο σας. Ωραία. Σωστές οι καταγγελίες περί γιατρών ή δημοσίων λειτουργών που χρηματίζονται… η συνήθης κριτική στα δύο μεγάλα κόμματα.. Α νάτο…Τελικά είσαστε εξαιρετικά προβλέψιμοι εσείς οι νεοφιλελεύθεροι!
  “Ποιος θα σπάσει αυτό το απόστημα; Όχι αυτοί που το δημιούργησαν!Αλλά ακόμα κι αν το ήθελε, κανένα από τα κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα δεν μπορεί να αλλάξει το σύστημα. Διότι η διοίκηση μιας χώρας απαιτεί την ύπαρξη στη Δημόσια Διοίκηση 2000 ανώτερων κρατικών στελεχών που θα αναλάβουν να προωθήσουν και να επιβάλλουν όπου χρειαστει τις μεταρρυθμίσεις.”
  Μα φυσικά!!! 2000 ανώτερα κρατικά στελέχη τα οποία θα είναι τεχνοκράτες. Άνθρωποι που δε θα τους ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος και δε θα λογοδοτούν στο λαό αλλά θα σκιστούν για τα συμφέροντα των φίλων σας Εξοχότατε! Στελέχη που σε κλάσματα δευτερολέπτων θα έχουν ξεπουλήσει όλη τη χώρα στο δικό τους συνάφι. Έτσι ώστε μετά την πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες του κράτους να τις έχουν μόνο αυτοί που έχουν και την ανάλογη τσέπη! Στην πραγματικότητα δε σας ενδιαφέρει η βελτίωση των υπηρεσιών του κράτους αλλά θέλετε να είσαστε εσείς αυτοί στους οποίους θα κατευθύνονται οι βαλίτσες των κερδών. Είναι ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της κάστας σας (εννοώ τους νεοφιλελεύθερους) να προσπαθείτε να βγάλετε μεγάλα κέρδη με εύκολο τρόπο και με τις μικρότερες απώλειες, αδιαφορώντας παντελώς για τις συνέπειες που αυτό θα έχουν οι πράξεις σας σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Τα εργασιακά κεκτημένα επίσης, μπαίνουν στο στοχαστρό σας σε αυτή την αήθη προσπάθεια σας.
  Η επιβολή στην οποία αναφέρεστε και η οποία πρέπει να εφαρμοστεί από αυτά τα “ανώτερα κρατικά στελέχη” δείχνει και το πόσο σεβασμό έχετε στη δημοκρατία. Γνωρίζετε πολύ καλά οτι καμιά από αυτές τις ασυναρτησίες που προτείνετε δεν μπορεί να εφαρμοστεί με κανένα άλλο τρόπο πλην της επιβολής. Μόνο έτσι θα σταματήσετε τις απεργίες που τόσο μισείτε. Μόνο έτσι θα καταστήσετε παράνομες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που τόσο πολύ επιθυμείτε.

  Επίλογος : Εμείς οι σκεπτόμενοι και αξιοπρεπείς Έλληνες θα φροντίσουμε να συντρίψουμε τις φιλοδοξίες και τα όνειρα που έχετε. Εμείς οι σκεπτόμενοι Ελληνες (οι δημόσιοι υπάλληλοι περιλαμβάνονται σε αυτή τη κατηγορία) γνωρίζουμε οτι για το χάλι αυτό δε φταίμε εμείς κατά κύριο λόγο αλλά οι τράπεζες, οι επενδυτικές εταιρίες, οι κατασκευαστικές,τα ΜΜΕ και γενικά το σάπιο σύστημα στο οποίο πιστεύετε. Στο σάπιο κατασκεύασμα το οποίο σας ΕΧΟΥΜΕ επιτρέψει να το έχετε εν λειτουργία. Να έχετε όμως υπόψιν σας οτι ο καιρός που θα γκρεμιστεί είναι κοντά και αυτό θα γίνει γιατί οι ανθρώπινες αξίες είναι πολύ πιο σημαντικές από τα κέρδη σας. Οι ανθρώπινες αξίες παρέχουν μια κινητήριο δύναμη στον άνθρωπο απείρως πιο σημαντική από τα λέφτα που έχει στη τσέπη.
  Στην κοινωνία που θα χτίσουμε δε θα έχετε καμία θέση Εξοχότατε. Κρατήστε τα Ευρώ για τον εαυτό σας.

  • Αγαπητέ μου,
   Πως φαίνεται πραγματικά ότι έχετε πάρα πολύ χρόνο ελεύθερο να κάθεστε και να μπορείτε να κανετε τα σχόλια σας, ενώ τα εκατομμύρια των υπολοίπων Ελλήνων, αυτών που εσείς αποκαλείτε λιγότερο σκεπτόμενους και αξιοπρεπείς, πληρώνουν τον μισθό σας (μπορεί και του παιδιού σας που βολέψατε).
   Για ποια κοινωνία μιλάτε οτι θα χτίσετε? Πολύ αφοριστής μου φαίνεστε και εσείς!
   Δεν μπορώ να χαλάσω άλλον (απο το πολύ ως άνεργος που είμαι) χρόνο για να σας δείξω τι νιώθει ο μέσος Έλληνας (που τυχαίνει να μην είναι ΔΥ ή να μην έχει κανέναν ΔΥ στην οικογένεια του) για εσάς!
   Αδερφοφάδες!

   • Φίλε Δημήτρη.Λ ατύχησες…Δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος.Είμαι ιδιωτικός υπάληλος και αμοίβομαι με 900 ευρώ το μήνα.Ελεύθερο χρόνο πολύ δεν έχω.Παιδιά επίσης δεν έχω και δεν διατίθομαι να αποκτήσω με αυτά τα λεφτά και σε αυτές τις συνθήκες που επικρατούν. Αρα ξέρω πολύ καλά πως νιώθει ο μέσος Ελληνας νέος, και όχι αυτός που ψήφιζε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για 20 χρόνια και τώρα κλαίγεται.

 11. ποιος διαφωνεί με τις παρατηρήσεις του? όποιος μετέχει των παρατηρούμενων?
  το κράτος μας είναι κακός συνδιασμός σοβιετικού μηχανισμού και ιταλικής μαφίας…

 12. Μπορει σε ορισμενους να μη αρεσουν αυτα που εγραψε,αλλα ειναι σωστα.Οσον αφαρα την λεξη ,εξοχοτάτη
  δεν ειναι ευγενικο να μην αποκαλεσεις αρχηγο κρατους ετσι.Και τελος για τα δεινα της της Ελλαδος δεν φταιει η Μερκελ ,εμεις οι ιδιοι φταιμε.

  • δεν είναι «σωστά» αυτά που έγραψε, είναι μισόλογα και κλισέ, βασισμένα σε φιλελεύθερα δόγματα που συγκαλύπτουν την ταξική φύση της κοινωνίας. ο εργάτης από το πέραμα, ο γιος του μεγαλογιατρού και ο εγγονός του εφοπλιστή δεν έχουν ούτε τις ίδιες ευκαιρίες ούτε την ίδια αντιμετώπιση ούτε τον ίδιο βαθμό ελέγχου στις οικονομικές δομές. οι δε πολίτες δεν έχουν κανέναν πραγματικό έλεγχο στις πολιτικές δομές.

   Και γι’ αυτά τα βασικά προβλήματα δεν ευθύνονται συμπτώματα, αποτελέσματα και δευτερεύοντα ζητήματα όπως η διαπλοκή του κράτους με τους εργολάβους και τους εκδότες, η ρουσφετολογικά διορισμένη μερίδα των δημοσίων υπαλλήλων ή η γραφειοκρατία.

 13. Xριστός Ανέστη!
  Το πρόβλημά μας δεν είναι εάν την απεκάλεσε «εξοχότατη» ως όφειλε εφόσον απευθύνεται σε αρχηγό κράτους.
  Το θέμα είναι ποια είναι η κ.Μέρκελ και ως τι την αποδεχόμασθε;
  Αντί να τσακιστούν οι Γερμανοί να μας αποζημιώσουν τους στέλνουμε επιστολές και τους κάνουμε «τσάμπα μάγκες»;
  Τέλος το αν ο κ.Τζήμερος έχει συγγραφικό ταλέντο-κάτι το οποίο είναι αδιαμφισβήτητο,είναι ένας πετυχημένος διαφημιστής- είναι παντελώς ξέχωρο από το περιεχόμενο της επιστολής του.

 14. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΦΑΝΟΣ ΕΣΕΙΣ Η ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ >>> ΒΓΑΛΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ Ο ΛΑΟΣ ΣΑΣ ΠΙΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ

 15. Το καλυτερο γραπτο κειμενο και κατανοητο σε ολους.Λυπαμαι που δεν τον ψηφησα και ψηφησα χρυση αυγη.Στις επαναληπτικες θα τον ψηφίσω σιγουρα.

  • Ψήφισες χρυσή αυγή ως αντιμνημονιακό κόμμα; Γιατί ο Τζίμερος είναι κάργα μνημονιακός, ψάξ’το λίγο να δεις τι σου ταιριάζει καλύτερα.

 16. Δε λέει κάτι που δε ξέρουμε όλοι μας. Το θέμα είναι πόσοι είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε ότι ειναι η πραγματικότητα και οφείλουμε για τα παιδιά μας να την αλλάξουμε- να την ‘ανατρέψουμε΄? . Σε αυτή τη χώρα , τη διχασμένη εις τους αιώνες των αιώνων, με τις κομματικές κ τις πολιτισμικές διαφορές που δεν μας κάνουν έθνος αλλα απλούς γείτονες, είναι σχεδόν αδύνατη υπόθεση.Όχι δύσκολη , αδύνατη. Η ελπιδα καλό είναι να υπάρχει , λυσεις πραγματικές δεν βλεπω όμως στο παραπάνω αρθρο-επιστολη και με τρομάζει. Την αλήθεια σε φιλοσοφικο- ηθικό επιπεδο μπορείς να την πεις, αλλά σε οικονομικο- κοινωνικο επίπεδο ,τις λυσεις πως θα τις εφαρμόσεις;

 17. Θα συμφωνησω απολυτα με τον jim spirit. Το μηνυμα ειναι τουλαχιστον απαραδεκτο και με φοβιζει… Η Ελλάδα ενα μικρο ανηλικο παιδακι που παραδεχεται την ανωριμοτητα της, αλλα, σαν ερμαιο των »δυνατων», υποσχεται πως μπορει να τα καταφέρει…κλαψ… Ναι! Πιστεψτε σε εμας και θα δειτε! Αυτή η επιστολή »νοσει» από ελλειψη αυτοπεποίθησης.. Λες ξεκάθαρα στον »δανειστη» – »νταβατζη»: »έλα στο σπιτι να αναλάβεις γιατι δεν εχω την ικανότητα να ζω ελευθερος…» Θλιβερο…Προσωπικά ντρέπομαι για τετοιου ειδους μηνυματα. Μαλλον με το μηνυμά του προσπαθεί να προσεγγισει ψηφοφορους.. ποιους ψηφοφορους..; Θεωρώ πως για να μπορείς να εισαι πραγματικά αμεροληπτος και ελευθερος να πάρεις θέση, με τόση προπαγάνδα, πρεπει να εισαι ενημερωμένος, να γνωριζεις ιστορια, να διαβάζεις. Το ντοκιμαντερ που προτείνω το βρισκουμε στο utube : Deptocracy – Χρεοκρατία (Η αλήθεια για την κρίση). Αξιζει τον κόπο να το παρακολουθήσει κανεις και να ερευνήσει στα όσα αναφέρονται. Ευχαριστω.

 18. Ο,τι γράφει σωστό είναι…
  Μην ξεχνάμε όμως ότι το στέλνει σε ενα πρόσωπο που υποκινεί αυτήν την κατάσταση και το βολεύει να υπερχρεώνεται η Ελλάδα για να έρθει μια ωραία πρωία και να πάρει την εκτασούλα του με το «έτσι γιατί μου χρωστάς»! Αν ήθελε η μερκελ το καλό της Ελλάδας, όλοι οι διευθαρμένοι θα είχαν περάσει τουλάχιστον από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο… Δεν πρόκειται να μας αφήσουν ήσυχους. Ήδη έχουν σκυλιάσει με τα αποτελέσματα. Το να πάει αυτό το γράμμα στη μέρκελ είναι μια τρύπα στο νερό…
  Πρέπει όμως να το διαβάσουμε όλοι εμείς να ξεστραβωθούμε γιατί απ ό,τι φαίνεται 2 εκατομμύρια που ψηφισαν μπατσοκ & Nέα Τρομοκρατία ακομα ελπίζουν σε θεσούλα ή λένε και λένε και όταν φτάνουν μπροστά από την κάλπη τα κάνουν πάνω τους λες και θα πεσει φωτιά να τους κάψει αν δεν τους ψηφίσουν.
  Ακόμα και η ψήφος έχει γίνει συνήθεια και γερνάει τα μυαλά τους.

  • Οι διαπιστώσεις μπορεί να είναι σωστές, δεν θέλουν και πολύ μυαλό. Το να τις γράφει στη Μέρκελ μαζί με τις υπόλοιπες παραινέσεις, όμως, είναι απαράδεκτο. Σαν το «καρφί» του σχολείου. Αυτά τα ζητήματα είναι εσωτερικά μας και είναι δική μας δουλειά να τα λύσουμε. Αυτός λέει «είναι κακά παιδιά, βάλ’ τους τιμωρία». Επιπλέον, στις θέσεις τους -γιατί αυτό είναι που έχει σημασία, στις διαπιστώσεις, λίγο πολύ, όλοι τα βρίσκουμε- φαίνεται ότι είναι καθαρά νεοφιλελεύθερο κόμμα, με δουλοκτητικά στοιχεία (να χρησιμοποιούμε τους αλλοδαπούς για τις βρωμοδουλειές που δεν γουστάρουμε και να τους υποαμείβουμε). Επιπλέον, παρουσιάζει προτάσεις αλληλοαναιρούμενες. Το θέμα είναι ότι ο τύπος ξέρει καλά τις τεχνικές του μάρκετινγκ, κι έτσι πλασαρίστηκε επιτυχώς ως το «κόμμα των πολιτών», «της νεολαίας» και άλλα πιασάρικα, κι ο κόσμος που επιζητούσε γενικώς και αορίστως μια αλλαγή τον ψήφισε, χωρίς να έχει αντιληφθεί ότι πρόκειται για έναν Μάνο ή μια Ντόρα σε νέα, ανανεωμένη συσκευασία.

 19. Ο arsenelupin δεν εχω καταλάβει που διαφωνεί. Η ειρωνία δεν είναι προφανές που στοχεύει. Αν δεν δεχθούμε όλοι μας ότι όλα αυτά είναι αλήθεια πάλι στα ίδια θα βρεθούμε. Αποδείξαμε ότι χρειαζομαστε νταβατζή. Δεν υπάρχει καν ερωτημα!!

  • Έκανες πολύ καλά που έβαλες το βιντεάκι Κίμωνα !
   Όπως πολύ καλά έκανε και ο Ασρενλουπέν με την αρχική ανάρτηση.
   Αντε….σιγά-σιγά ν ακούγεται και η φωνή κανενός φυσιολογικού ανθρώπου μπας και ξεστραβωθούμε
   Αρκετά πια με τις αναρχοαριστερίστικες μπούρδες

 20. Κίμωνα, είδα κι εγώ το βιντεάκι. Ευτυχώς που το έβαλες. «Μαχητής» λέει πως είναι ο άνθρωπος – δεν πιστεύω τώρα να ενοχλεί κανέναν το ότι είναι αντιδραστικός και ψυχαναγκαστικός «μαχητής», σωστά;

  ΥΓ. Μου ‘βγαλαν τα μάτια οι άσπρες γόβες στιλέτο της δημοσιογράφου. Ελπίζω να τις προσέξατε όλοι/ες.

 21. ΤΙ ΖΗΤΟΥΣΕ Ο ΛΑΟΣ? ΖΗΤΟΥΣΕ, ΚΑΙ ΘΥΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ, «ΝΑ ΚΑΕΙ, ΝΑ ΚΑΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥ… Η ΒΟΥΛΗ» ΚΑΙ «ΚΛΕΦΤΕΣ, ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ».

  ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΛΑΟΣ? ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ 22 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Χ.Α. ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΩΣΕΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΡΕΝΑΛΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ. ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΛΕΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.

  ΑΥΤΟ ΗΘΕΛΕ Ο ΛΑΟΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ, ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ, ΠΟΥ Η Χ.Α. ΘΑ ΠΑΡΕΙ 15%.

 22. «Εξοχότατη, κοιτάξτε με πώς έχω σκύψει!
  Βάλτε μου το αγγούρι και θα αρχίσω να τρέχω διαλαλώντας τα συμφέροντά σας!
  Δεν είμαι μόνος!
  Α να! Το ‘να μου χέρι το βαστά ο ΣΕΒ και τ΄ άλλο οι καναλάρχες!
  Το τρίτο και καλύτερο το παίζει ο λαός μου.
  Τι; Δεν είναι χέρι; Ε και;»

 23. καλα, καπου στην με ση το παρατησα, εκει που αναφερει τον Ιονεσκο.

  ρε τζημερε, ανοιξε κανα βιβλιο ρε αγορι μου, μαθε ποιος ηταν ο Ιονεσκο, πηγαινε και κανα θεατρο να ξεστραβωθεις, μαθε και ποιος ηταν ο Τσαουσεσκου (που καποιοι ζησαΜΕ απο πολυ κοντα το χαος που αφησε), και αποδωσε τα του καισαρος τω καισαρι.

  και που’σαι, βγενοπουλε τζουνιορ, η διαφθορα της εξουσιας (και ειδικα της ψευδαισθησης αυτης) δεν περιοριζεται σε εφοριακους και δασκαλους. υπαρχει και σε μερικα ψωνισμενα πολιτευτακια. προσεχε.

 24. Όποιος διαφωνεί με αυτά που γράφει ο Τζήμερος είναι είτε βολεμένος, είτε βλαμμένος (και αστοιχείωτος και καθυστερημένος)

  • δηλαδη ο τζημερος(who da fuck) κατεχει την απολυτη αληθεια και πρεπει οσοι διαφωνουμε να προσκυνησουμε τον σοφο αντρα;

 25. Φτάνει πια! ΑΦΗΣΤΕ τους ανθρώπους να πουν τα πραγματα που ενοχλούν άλλους (ή μήπως εσείς είσθε οι άλλοι?)!

 26. Μπορει να μου εξηγησει καποιο νεοφιλελευθερο τζιμανι πως το κρατος μπορει να βγαινει εκτος των οριων της νομιμοτητας απο την στιγμη που τα ορια αυτα τα θετει το ιδιο;Σε πολλα σημεια αν και εχει πιασει το θεμα μονοπλευρα ,ο Τζημερος δεν γραφει κατι που δεν ξερουμε,στο διαταυτα βρασε οριζα.Επικαλειται την βοηθεια ενος απο τα πιο διευθαρμενα κρατη στον κοσμο(λες και τα συμφεροντα της γερμανικης εταιριοκρατιας εχουν να κανουν με την ηθικη),μιλαει για διαφανεια την στιγμη που ξερει πως καπιταλισμος και διαφανεια ειναι εννοιες αντιθετες,και τελικα δεν διαφερει σε τιποτα απο τους λοιπους γλειφτες του κεφαλαιου που μετρανε τα παντα στην ζωη συμφωνα με τις καταθεσεις στην τραπεζα.

 27. Παιδιά τζιμάνια… Πρόκειται για ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ !!! Read my lips «ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ» !!! Και ως γνωστόν οι ανοιχτές επιστολές ΔΕΝ έχουν πραγματικό αποδέκτη αυτόν που αναφέρεται σ’αυτές ως αποδέκτης ΑΛΛΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ! «Εξοχότατοι» συμπολίτες μου…
  Πρόκειται για ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ προς κάθε Έλληνα που με τον τρόπο του και ίσως άθελά του, με την ανοχή του, συντηρεί το σάπιο κατεστημένο βρίσκοντας την (εύκολη και δήθεν) λύση στη δαιμονοποίηση της ΚΑΘΕ Μέρκελ που στην πραγματικότητα ΕΝΕΡΓΕΙ ΣΩΣΤΑ κοιτάζοντας το συμφέρον αυτών ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΞΑΝ και όχι αυτό του κάθε βολεμένου που απλά δεν του …φτάνουν τα δανεικά…

  • Καλώς το ανέφερες γιατί πολύ από τους σχολιαστές μάλλον δεν γνωρίζουν για το τι είναι ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ. Όσο για τα υπόλοιπα που γράφεις, δεν ξέρω αν έγιναν κατανοητά σε όλους.

 28. ορθολογιστής, με σωστή γραφή που δεν θέλει να χαϊδέψει τον κόσμο αλλά να τον ξυπνήσει.Θα τον ψηφίσω εύκολα, μακάρι να μπει στη βουλή να τους τα λέει εκεί μέσα κάθε μέρα,με τέτοιους ανθρώπους υπάρχει ελπίδα, όχι τους ψευτομάγκες του ΚΚΕ που πάνε τα παιδιά τους σε ιδιωτικά ή τους τσίριζες που όταν είναι για τα λεφτά των κομμάτων ψηφίζουν ναι …

  • Οσο ειναι αυτος ορθολογιστης αλλο τοσο εισαι κ εσυ. Δηλαδη ο μαρκετιστας δεν παει τα παιδια του στο ιδιωτικο κ διαφωνει με τη χρηματοδοτηση των κομματων? Πως θα εκανε διαφημιση του προιοντος του τοτε? Απο χορηγιες εταιριων? Νομιμες μιζες δηλαδη εκτος κ αν πιστευεις οτι καποιος θα χρηματοδοτησει καποιον χωρις κανενα ανταλλαγμα, αλλωστε ο αλτρουισμος ειναι κυριαρχο στοιχειο της κοινωνιας μας.

 29. ¨…Και ο Γιώργος; Τι κάνει ο Γιώργος με την διεθνή κουλτούρα και το εκσυγχρονιστικά οράματα; Ο Γιώργος Παπανδρέου ακόμα και να θέλει να αλλάξει το σκηνικό (δεν έχει δείξει καμμία ανάλογη πρόθεση) δεν μπορεί. Τον εμποδίζει το ίδιο του το κόμμα – ακόμα και οι άνθρωποι του περιβάλλοντός του! Είναι μάλλον τίμιος και καλών προθέσεων αλλά δεν διαθέτει την πυγμή του ηγέτη. Θα ήταν καλός ενδεχομένως για πολιτικός της Σουηδίας ή του Καναδά, όμως είναι απολύτως ακατάλληλος για να τα «βάλει» με τα πιτ-μπουλ που εξέθρεψε ο κομματικός μηχανισμός του πατέρα του.¨

  Ωστε έτσι λοπόν ο Γιώργος!
  Εχει διεθνή κουλτούρα!
  Εχει εκσυγχρονιστικά οράματα!
  Είναι μάλλον τίμιος και καλών προθέσεων!
  Θα ήταν καλός για πολιτικός της Σουηδίας ή του Καναδά!

  Βγάλε την μουτσούνα ρε τζήμερε!
  Σε γνωρίσαμε!
  Αυλικός του παπανδρέου και της συμμορίας του, είσαι και ρουφιανεύεις τους Ελληνες στο εξωτερικό, όπως ακριβώς, το αφεντικό σου και ο συνάδελφός σου, στο πασοκ, παπακωνσταντίνου!

 30. ΥΠΟΜΟΝΗ φιλοι μου.ΥΠΟΜΟΝΗ. Τα πραγματα θα αλλαξουν ειτε μας αρεσει ειτε οχι.Το μνημονιο και τα 400 και βαλε δις ευρω χρεος της χωρας θα μας αναγκασουν να σκεφτουμε λογικοτερα και θα αναγκαστουμε εκ των πραγματων να δουμε την αληθεια. Και ολοι ξερουμε ποια ειναι αυτη.Ολοι ξερουμε τις αιτιες που μας φεραν σε μια τετοια τραγικη κατασταση.Οσο και αν καποιοι φιλοι του λαου συνεχιζουν να τον παραμυθιαζουν με το λεφτα υπαρχουν (δεν το ειπε μονο ο ΓΑΠ, μας το λεει και ο Τσιπρας μας το λεει και ο Σαμαρας , ο καθενας βεβαια με τον δικο του τροπο) η αληθεια ειναι μια και ποναει παρα πολυ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΡΩ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ. Και σ αυτο δεν φταινε ουτε οι Γερμανοι ουτε κανενας (εξαλλου δεν νομιζω να εχουν την υποχρεωση να μας πληρωνουν για να καθομαστε).Φταιμε αποκλειστικα και μονο εμεις που συντηρησαμε αλλα και συντηρουμε την σαπια, βρωμερη, διεφθαρμενη μεταπολιτευτικη πολιτικη μηχανη.Και τους βαζω ολους μεσα.ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ ΚΚΕ.Οι πρωτοι δυο γιατι κυβερνησαν και τα κανανε μανταρα αλλα κοι οι φιλοι μας οι αριστεροι που ποτε δεν τολμησαν να ξεκολλησουν απο τον Μαρξ και τον Λενιν και να κανουν μια σοβαρη προταση συγχρονισμενη με την εποχη που ζουμε και να παψουν να συμπεριφερονται σαν συνδικαλιστικες επιτροπες μεσ τη βουλη εχοντας χασει τον κοινωνιοκεντρικο χαρακτηρα που πρεπει να εχει η παραδοσιακη ενεργη αριστερα.Οσο για τον κυριο Τζημερο ειναι αληθεια οτι δεν βλεπω στο προσωπο του το Μεσσια που μεχρι χθες περιμενα (εχω παψει να πιστευω σε ηγετες – διασωστες του λαου και του εθνους.) Πιστευω ομως οτι ειναι κατι καινουριο και θελω να πιστευω αληθινο οσο και αν διαφωνω σε καποια σημεια με την πολιτικη του.Οπως επισης καινουριος και αληθινος ειναι και ο Καζακης οσο και να διαφωνω σε σημεια και με αυτον.Ξυπνηστε επιτελους αδερφια.Αν δεν φυγει ο καρκινος της μεταπολιτευσης η Ελλαδα μας δεν θα σωθει.

  • Ενω ο μονεταρισμος που προτεινει ο τζημερος ειναι σοβαρη προταση??? Ρε εχετε πεθανει κ δεν το εχετε καταλαβει. Καλα που ζειται σε αλλον πλανητη??

   • Μονεταρισμος;;; Αυτό που προτείνει φίλε είναι η απλή λογική… Μονεταρισμός;;; Το χρήμα στο κάτω κάτω είναι απλά ένα μέσο συναλλαγής. Τις αξίες που αντιπροσωπεύει (ή που πρέπει να αντιπροσωπεύει) να συζητήσουμε…. Αλλά δυστυχώς καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια κοινωνία που απλά δαιμονοποιεί το μέσο της συναλλαγής για να αγνοήσει επιδεικτικά την ίδια τη συναλλαγή… ΤΙ ΔΙΝΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙΣ…

    • «Το χρήμα στο κάτω κάτω είναι απλά ένα μέσο συναλλαγής.»
     Α μπραβο καλα το πας. Το χρημα ειναι το καθολικο εμπορευμα που ειναι ισοδυναμο με ολα τα αλλα. Η αξια που αντιπροσωπευει ειναι η ενσωματωμενη εργασια. Το χρημα και τα εμπορευματα εχουν ανταλλακτικη δυναμη μονο επειδη οι ανθρωποι συσχετιζονται σαν ανεξαρτητοι παραγωγοι. Επειδη παραγουν ανεξαρτητα απο τους αλλους ειναι υποχρεωμενοι να παραγουν για την ανταλλαγη γιατι μονο μ’αυτην παιρνουν τα προιοντα σε αλλα χερια. Για τον μονεταρισμο κ τα assymetric shocks αυριο γιατι εχω πιει κ κατι μπυρες κ αμα τα πιασω δε το γλυτωνω το ξερατο.

 31. Καλό είναι πριν κρίνεις κάποιον να φροντίζεις να ενημερωθείς πρώτα για το τι ακριβώς λέει.Η εύκολη κριτική διαβάζοντας δυο τρεις παραγράφους μιας επιστολής και η εύκολη και απαίδευτη απόρριψη κάθε τι καινούργιου που εμφανίζεται στην πολιτική ζωή δεν βοηθάει την ανανέωση και εξυγίανση της.Είναι πολύ εύκολο να κάθεσε και να κρίνεις το καθετί χωρίς εσύ να έχεις να προτείνεις κάτι άλλο.Όλα αυτά τα χρόνια χρησιμοποιούσαμε σαν άλλοθι του τι ψηφίζαμε ή όχι το «και τι να ψηφίσω?Όλο οι ίδιοι είναι?Δεν υπάρχει ανανέωση.Οι πολιτικοί χρήζονται από τα τζάκια και διαδέχεται ο ένας τον άλλο.Γιατί δεν βγαίνει κάποιος νέος μπροστά?Γιατί δεν υπάρχει ανανέωση του πολιτικού προσωπικού?»Και τώρα που άρχισαν να δημιουργούνται νέοι πολιτικοί φορείς όπως η Δημιουργία Ξανά με νέους μη πολιτικούς αλλά πολιτικοποιημένους ανθρώπους που λένε με απλά λόγια χωρίς ξύλινη γλώσσα τα αυτονόητα κάποια δεν κάνουν καν τον κόπο να τους ψάξουν λίγο παραπάνω και μέσα από δύο τρείς παραγράφους τους απαξιώνουν.Πως περιμένεται να εμφανιστεί το καινούργιο η άλλη πρόταση εξ΄ουρανού? Με φωτοστέφανο?Όλα αυτά τα χρόνια ψηφίζαμε το μεγαλύτερο ποσοστό από εμάς χωρίς να διαβάσουμε τα προγράμματα αυτών που ψηφίζαμε.Τώρα ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να ψάχνουμε το καθετί λίγο περισσότερο.Ψάξτε λοιπόν λίγο καλύτερα τον κύριο Τζήμερο πριν το απαξιώσετε.Μην το ψηφίσετε αλλά να είστε σίγουροι για αυτό.Και να είστε σίγουροι ότι αυτό που θα ψηφίσετε είναι σίγουρα καλύτερο από τον κύριο Τζήμερο.

  • Ποιο ειναι το αυτονοητο, οτι θα πρεπει να υποβαθμιστει ο τροπος ζωης μας για να εχουμε αναπτυξη?? Ρε δεν παει αλλο δεν το καταλαβαινεται? Το συγκεκριμενο οικονομικο δογμα δεν τραβαει παραπανω για την πλειοψηφια του κοσμου. Τι να ψαξω παραπανω αφου την ιδια οικονομικη πολιτικη που εφαρμοστηκε μεχρι τωρα, την ιδια προτεινει κ το μεγαλοστελεχος της εκαλης. Α και κατι τελευταιο απο καποιον που εχει το δικαιωμα να ψηφισει πρωτη φορα στη ζωη του αλλα πληρωνει τις μαλακιες σας, το προβλημα με την διαφθορα δεν ειναι στα προσωπα αλλα στο συστημα. Οταν καταλαβεις οτι το προβλημα με την διαφθορα δεν ειναι στα προσωπα αλλα στο οτι η εξουσια ειναι μοιρασμενη ανισα κ οχι ισοτιμα θα εχεις κανει ενα μεγαλο βημα. Πρωτα ομως θα σε παροτρυνα να ξαναθυμηθεις οτι εισαι ανθρωπος…..δεν μετριουνται ολα με το κερδος μπαρμα υπαρχουν αξιες αδιαπραγματευτες.

   • Αν έκανες τον κόπο να διαβάσεις θα έβλεπες ότι η Δημιουργία Ξανά δεν προτείνει την συνέχιση της ίδιας πολιτικής ούτε τις οριζόντιες περικοπές ούτε την επιβολή νέων χαρατσιών.Μάλιστα λέει ότι το πρόβλημα της ανάπτυξης δεν θα λυθεί με επιπλέον περικοπές.Δεν είναι αυτό το ζητούμενο.Δεν θα αναλύσω όμως εδώ τις θέσεις τις Δημιουργίας Ξανά.Μην τα θέλετε όλα μασημένη τροφή.Κάνε τον κόπο να ψάξεις και να ενημερωθείς πριν πας να ψηφίσεις για πρώτη φορά.Μην κάνεις και εσύ τις μαλακίες μας.

    • Λοιπον εχουμε κ λεμε οσο πιο συνοπτικα γινεται

     Παιδεια

     «H Εκπαίδευση συνιστά δημόσιο αγαθό και, επομένως, η χρηματοδότηση και ο τελικός έλεγχος του αποτελέσματος αφορούν ολόκληρη την κοινωνία (κράτος και ιδιωτική πρωτοβουλία).»

     κ πιο κατω γραφεται

     «Αναθεωρούμε το άρθρο 16 του Συντάγματος. Είναι απόλυτα θεμιτή η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων που θα βοηθήσει, μέσω της άμιλλας που θα αναπτυχθεί, και τα δημόσια πανεπιστήμια.»

     Δηλαδη εσυ τους εχεις διαβασει τωρα κ τους θεωρεις κ σοβαρους. Αυτοαναιρουνται μετα απο δεκα γραμμες. Η παιδεια ειναι δημοσιο αγαθο αλλα ανοιγουμε τη πορτα κ για την ιδιωτικη εκπαιδευση.

     Ακυρωνει μια κατακτηση της ανθρωπινης κοινωνιας αποροια του διαφωτισμου κ των κοινωνικων αγωνων που δοθηκαν, που συνεβει 10 χρονια μετα τη παρισινη κουμουνα κ εναν αιωνα απο την γαλλικη επανασταση. Γιατι??? Για κατι που εχει πληρως αποτυχει οπου εφαρμοστηκε. Εκτος αν θεωρεις οτι το να πληρωνει καποιος διδακτα 9000 λιρια το χρονο για να σπουδασει ειναι δικαιο κ αξιοκρατικο.

     «Η αριστεία επιβραβεύει τους ικανούς, τους δημιουργικούς, τους άξιους και τους καινοτόμους, μαθητές και εκπαιδευτικούς, μέσω ενός ευέλικτου και πρωτοπόρου περιβάλλοντος μάθησης και διδασκαλίας και τους υποστηρίζει σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.»

     Ετσι αυτο ειναι το νοημα της παιδειας η αναδειξη του ανταγωνισμου. Αυτος ειναι ο νεος τυπος ανθρωπου που οραματιζεστε.

     «Μηδενική ανοχή στις καταλήψεις σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.»

     Ετσι ετσι. Ποιος ο λογος να μαθει καποιος να αγωνιζεται για τα δικαιωματα του. «Η εθελοδουλιαση κ ο κομφορμισμος ειναι το απαυγασμα μιας σωστης παιδειας.»

     «. Το σχολείο εκτός από γνώσεις μεταδίδει και αξίες όπως η εντιμότητα, η εργατικότητα, ο σεβασμός στους νόμους, ο σεβασμός του δημόσιου χώρου και αγαθού, η δημοκρατική συμπεριφορά, η αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο»

     Αυτα ειναι εργατικοτητα κ κομφορμισμος. Καλα αυτα για τη δημοκρατια κ την αλληλεγγυη προς τον συνανθρωπο ειναι no comment.

     «Οι καταλήψεις αντιμετωπίζονται με αστυνομική επέμβαση, σύλληψη των καταληψιών και παραπομπή τους στο αυτόφωρο.»

     Να χαρω εγω δημοκρατικοτητα. Αυτοι που πρεπει να αποφασιζουν για τα οσα αφορουν το πανεπιστημιο δεν ειναι αυτοι που το πλαισιωνουν αλλα οι managers η κομψοτερα το «συμβουλιο διοικησης». Δεν γουσταρουμε καταληψη ουγκ!

     «Η διά βίου μάθηση είναι τρόπος ζωής στη σημερινή πραγματικότητα των συνεχών εξελίξεων και των ραγδαίων αλλαγών σε όλους τους τομείς. Οι εργαζόμενοι οφείλουν να επικαιροποιούν, να αναβαθμίζουν και να επεκτείνουν τις γνώσεις και δεξιότητές τους, ώστε να παραμένουν ανταγωνιστικοί ή, αν χρειαστεί, να μπορούν να αλλάξουν επαγγελματικό προσανατολισμό.»

     Οι κυριαρχες αξιες που προβαλεται ειναι οι «αξιες» μιας καταναλωτικης κοινωνιας. Ολες οι διαδικασιες πλεον πρεπει να λειτουργουν προς οφελος της αναπτυξης της οικονομιας. Το επαγγελμα που θα επιλεξω πρεπει να ειναι συμφωνω με της αναγκες της αγορας.

     «Σε ένα περιβάλλον που συνεχώς μεταβάλλεται ανταγωνιστικός είναι εκείνος που προσαρμόζεται:»

     Ζητω ο κοινωνικος δαρβινισμος!! Ζητω η σκατοψυχιαση!! Γιατι πανω απ’ολα η αξια μιας κοινωνιας κ της εκπαιδευσης ειναι η ανταγωνιστικοτητα.

     Το διακυβευμα σας για τη παιδεια ποιο ειναι?? Να μετατρεψεται το εθνικιστικο φαντασιακο που παραγει – αυτο το παραδεχεται κ το τζιμανι ο τζημερος στο προγραμμα του – στο φαντασιακο που επικρατει στις αγγλοσαξωνικες χωρες κ εγκειται στο κομφορμισμο κ την ηθικη της εργασιας. Μιλαμε εχετε οραμα για την παιδεια οχι μαλακιες.

     Ρε νεο(φιλελευθεροι) γκουρου κ γκρουπις τραβατε στο great britain που πεφτει κ κοντα να ισιωσεται κ αφηστε μας στην ησυχια μας.

     ΥΓ Για την οικονομια κ το μεταναστευτικο αυριο γιατι εκει μιλαμε απογειωνεστε.

 32. Δεν καταλαβαίνω τι εξυπηρετεί η κριτική των εσωτερικών της χώρας όταν απευθύνεται σε ηγέτη ξένης χώρας.

  Επίσης, το όλο γράμμα θυμίζει φτηνή προπαγάνδα επιπέδου διαδικτυακού φόρουμ, καθώς είναι γεμάτο με ισχυρισμούς χωρίς παραπομπές σε πηγές. Δημιουργία, πράγματι!

  • Είναι ο μαρτυριάρης που πάει να γλείψει τη δασκάλα λέγοντας τι κακά που είναι τα άλλα παιδιά, για να ανέβει εκείνος στα μάτια της. Φαίνεται πως για τον κύριο Τζήμερο τα εσωτερικά μας δεν θα πρέπει να τα λύνουμε μόνοι μας, αλλά να απευθυνόμαστε στην κυρία Μέρκελ.

   Το να ψηφίζει κανείς Τζήμερο, χρυσή αυγή ή οποιονδήποτε άλλο, μόνο και μόνο επειδή συμφωνεί με τις διαπιστώσεις του, είναι τουλάχιστον ανόητο. Και τέτοιος βαθμός ανοησίας, στο σημείο στο οποίο έχουμε φτάσει, είναι ασυγχώρητα εγκληματικός. Στις διαπιστώσεις λίγο πολύ συμφωνούμε όλοι. Από κει και πέρα, αν κανείς επιλέγει Τζήμερο, πρέπει να δει τι είναι αυτοί τους οποίους ψηφίζει και τι προτείνουν. Οι ταμπέλες «το κόμμα της νεολαίας» ή «το κόμμα των πολιτών» δεν αρκούν. Σαφέστατα ο Τζήμερος δεν προτείνει κάτι διαφορετικό από την Ντόρα ή τον Μάνο. Το ίδιο νεοφιλελεύθερος είναι, μονάχα πιο ακραίος, αφού εκφράζει ακόμα και δουλοκτητικές απόψεις (βλ. περί μεταναστών και απασχόλησής τους με κατώτερες αμοιβές από των ντόπιων). Καταλαβαίνω να τον ψηφίζει εκείνος που βολεύεται από τέτοιου είδους διακυβέρνηση, χωρίς να σχολιάσω την ηθική πλευρά του να κοιτάει ο καθένας αποκλειστικά την πάρτη του. Οι υπόλοιποι είναι ασυγχώρητα ηλίθιοι.

   • Μάλλον πρέπει να ξαναδιαβάσεις λίγο πιο προσεχτικά αυτά που λέει ο Κ.Τζήμερος.Σας πειράζει ο νεοφιλελευθερισμός.Ενώ έχει δώσει λύσεις ο κομμουνισμός και ο σοσιαλισμός?Δεν έχετε καταλάβει ότι δεν υφίστανται πια καμία από αυτές τις ιδεολογίες?Εύκολη κριτική και απόρριψη.Τίς επιστολές των άλλων προς τους ξένους ηγέτες τις έχετε δει?Τα ευχαριστώ του κυρίου Σημίτη προς τους Αμερικανούς την νύχτα των Ημίων τα ξεχάσατε?Ποιός υπέγραψε το Δουβλίνο 2 και γεμίσαμε λαθρομετανάστες?Ο κύριος Τζήμερος?Όλοι μας κοροιδεύουν ότι το μεταναστευτικό μπορεί να λυθεί.Δεν μπορεί με όλα αυτά που έχει υπογράψει η Ελλάδα.Αυτό λέει ο κύριος Τζήμερος.

    • 1. Ο νεοφιλελευθερισμός είναι εκ φύσεως θνισηγενής. Επιπλέον, οι νεοφιλελεύθερες πρακτικές μάς οδήγησαν εδώ που μας οδήγησαν. Γι’ αυτό, ναι, με πειράζει ο νεοφιλελευθερισμός. Τον σοσιαλισμό δεν τον έχουμε δοκιμάσει, αλλού, όμως, όπου εφαρμόζονται σοσιαλιστοειδή συστήματα, τα πράγματα είναι καλύτερα από εδώ.

     2. Το γεγονός ότι η νεοφιλελευθερισμός δημιουργεί κοινωνικές ανισότητες και τον κατηγορώ, δεν σημαίνει ότι δέχομαι a priori και στο σύνολό του κάποιο άλλο σύστημα, όπως αυτά που αντιπαραθέτεις.

     3. Η διπολική λογική που χρησιμοποιείς, του στυλ «τι κατηγορείς τον Τζήμερο, ο Σημίτης είναι καλύτερος;» δεν είναι ο καλύτερος τρόπος αξιοποίησης του εγκεφάλου. Αυτός ο τρόπος σκέψης είναι που δημιουργεί αποδιοπομπαίους τράγους και πολώσεις κάθε είδους: τι λες για τον Τζήμερο, ο Σημίτης ήταν καλύτερος; Τι λες για τον Σημίτη, ο Πάγκαλος είναι καλύτερος; και ούτω καθ’ εξής, για να καταλήξουμε στον χειρότερο απ’ όλους στην ιστορία της ανθρωπότητας. Το ότι υπάρχουν και άλλοι «κακοί» δεν θα με κάνει να αποδεχτώ τον Τζήμερο και τον όποιο Τζήμερο.

     Επαναλαμβάνω, δεν με ενδιαφέρουν οι διαπιστώσεις, σε αυτές, λίγο πολύ, ταυτιζόμαστε όλοι. Οι προτάσεις με ενδιαφέρουν και το ήθος. Ουδέποτε ήμουν ψηφοφόρος της Ντόρας, του Μάνου ή της ΝΔ. Ακόμα κι αν ήμουν, τώρα που τα αποτελέσματα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών παγκοσμίως έχει φανεί ποια είναι, θα αναθεωρούσα. Γιατί, λοιπόν, να δεχτώ τον Τζήμερο; Τι το καινούργιο; Ένας νέος Μάνος, σε πετυχημένη συσκευασία είναι.

     • Δεν έχουμε δοκιμάσει τον Σοσιαλισμό?Ο ανδρέας ο σημίτης ο γιωργάκης τι ήταν?Η να το θέσω πιο ορθά τι λέγανε ότι ήταν.Σοσιαλιστές.Ήταν κάποιος από τους ηγέτες τις ΝΔ νεοφιλελεύθερος?Σε τι διαφέρουν οι πολιτικές των δύο κομμάτων που μας κυβερνούν τόσα χρόνια.Σε τίποτα και ας είναι ο ένας σοσιαλιστής και ο άλλος νεοφιλελεύθερος όπως έλεγαν.Την μόνη πολιτική που έχουμε δοκιμάσει στην Ελλάδα είναι η πολιτική των πελατειακών σχέσεων. Οι έννοιες έχουν εκλείψει.Δεν υπάρχει πια αντιπαράθεση συστημάτων αλλά πολιτικών που πρέπει να ακολουθηθούν.Δεν χρησιμοποίησα καμία διπολική λογική.Όταν όμως φτάνεις μπροστά στην κάλπη μοιραία αναρωτιέσαι «Να δώσω άλλη μία ευκαιρία σε όλους αυτούς όλους όμως είτε κυβέρνησαν είτε ήταν αντιπολίτευση τόσα χρόνια ή να ψηφίσω ένα καινούργιο πρόσωπο?»Και επειδή πολλοί σε αυτό το φόρουμ λένε ότι δεν είναι θέμα προσώπων αλλά θέμα κατεστημένου ,κράτους και απρόσωπων γενικά εννοιών θα πώ ότι είναι σαφώς θέμα προσώπων.Τα πρόσωπα μέσα από νέους όμως πολιτικούς σχηματισμούς και όχι μέσα από τους παλαιούς γιατί εκεί ο λόγος τους και οι προθέσεις τους χάνονται και ακυρώνονται μέσα στους γραφειοκρατικούς μηχανισμούς των κομμάτων αυτών?Τι το καινούργιο λέει ο Τζήμερος?Τίποτα.Δεν υπάρχει άλλωστε τίποτα το καινούργιο να πέι κανείς.Τόσα χρόνια τα έχουμε πει όλα τα έχουμε αναλύσει χιλιάδες φορές.Μπλα μπλα μπλα.Κάνεις όμως μέχρι τώρα δεν εφάρμοσε τίποτα από όλα αυτά που κατά καιρούς μας έλεγαν.Το καινούργιο που έχει ο Τζήμερος? «Ένα νέο πρόσωπο το οποίο μιλάει την γλώσσα των καθημερινών ανθρώπων και μας λέει ότι όλα αυτά που συζητάμε 30 χρόνια τώρα και κανείς δεν τα έκανε εγώ μπορώ να τα κάνω γιατί δεν έχω τις αγκυλώσεις που έχουν όλοι αυτοί (πολλοί με καλές προθέσεις και με γνώσεις για μα μην τα ισοπεδώνουμε όλα) που ανήκουν στους παλαιοκομματικούς μηχανισμούς.Τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο.

      • Μα, μόνος σου το λες: «έλεγαν ότι ήταν» σοσιαλιστές. Λες επίσης ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν διέφεραν πολιτικά. Λες επίσης ότι η μόνη πολιτική που έχουμε δοκιμάσει είναι «η πολιτική των πελατειακών σχέσεων». Άρα στις μέχρι εδώ διαπιστώσεις μας συμφωνούμε. Μόνο που οι πελατειακές σχέσεις αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο ενός αμιγώς καπιταλιστικού συστήματος. Δεν έχουμε δοκιμάσει τίποτε άλλο.

       Όσον αφορά τα πρόσωπα: δεν μου αρκεί να είναι καινούργια. Με ενδιαφέρουν και οι απόψεις και το ήθος τους -γιατί, χωρίς αυτό, οι απόψεις μένουν στη θεωρία. Αυτά που λες για τον Τζήμερο δεν πάνε πουθενά πέρα από την επιτυχημένη, ομολογουμένως, διαφημιστική του τεχνική. Στην ουσία δεν πρεσβεύει τίποτα καινούργιο, παρά μόνο μια από τις χειρότερες μορφές δοκιμασμένων και αποτυχημένων μεθόδων. Και, όσον αφορά το ήθος, δεν γνωρίζω κάτι για τον ίδιο, όμως, τον απορρίπτω λόγω μιας υποψηφίου που επέλεξε για το ψηφοδέλτιο του κόμματός του στη β’ Αθήνας. Η υποψήφια αυτή έγραψε ό,τι πιο εμετικό διάβασα για την αυτοκτονία του Δημήτρη Χριστούλα. Αυτό μου αρκεί. Και, βεβαίως, οι προτάσεις του κόμματος για την εκμετάλλευση των μεταναστών σε συνθήκες δουλείας.

       • Για την υποψήφια δεν έχω διαβάσει τι είπε.Ενημερωτικά επειδή το κόμμα δημιουργήθηκε 50 περίπου ημέρες πριν τις εκλογές και επειδή ήθελε να κατέβει σε όλη την χώρα την επιλογή γενικά των υποψηφίων δεν την έχει κάνει ο Τζήμερος.Δεν ξέρω αν είναι προσωπική του επιλογή.Όπως ο ίδιος είπε κάποιους απο αυτούς δεν τους γνώριζε μέχρι και το βράδυ των εκλογών λόγω του φόρτου που είχε προεκλογικά.Αφού έγραψε κάτι εμετικό που προσβάλει την μνήμη του εκλειπόντα θα πρέπει να πάρει πόδι.Για το μεταναστευτικό δεν συμφωνώ και εγώ απόλυτα μαζί του αν και αποτελεί ένα περίπλοκο και δύσκολο πρόβλημα χωρίς να έχω ακούσει γενικά από όλους κάτι πειστικό και εφαρμοστέο το οποίο να φέρει αποτελέσματα.Συμφωνώ μόνο ως προς την με κάθε μέσο φύλαξη των συνόρων.

        • Στα πρώτα σχόλια σε αυτήν εδώ τη δημοσίευση βρίσκονται δύο κείμενα της υποψήφιας, μπορείς να τα δεις. Εκείνο που αναφέρεται στους αριστερούς είναι μετεκλογικό, το κείμενο για τον Δημήτρη Χριστούλα, όμως, είναι προεκλογικό και είχε ξεσηκώσει μεγάλο σάλο, αποκλείεται να του διέφυγε. Δεν νομίζω ότι την έβαλε απλά για να συμπληρώσει το ψηφοδέλτιο, ήταν υποψήφια σε μεγάλη περιφέρεια, τη β’ Αθήνας. Επιπλέον, άλλα κόμματα είχαν ψηφοδέλτια ελλιπή αριθμητικά, δεν νομίζω να είναι πρόβλημα αυτό.

         Να με συγχωρείς, αλλά αυτό που λέει για τη δουλοκτητική εκμετάλλευση των μεταναστών δεν είναι λεπτομέρεια, για να την παραβλέπει κανείς λέγοντας «δεν συμφωνώ απόλυτα». Αν το πάμε έτσι, και ο ναζισμός της χρυσής αυγής λεπτομέρεια είναι. Υπάρχουν πράγματα που έχουν ιδιαίτερη σημασία. Ειδικά όταν κάποιος πλασάρεται για ηθικός κτλ. δεν μπορεί να υποστηρίζει τέτοιες απάνθρωπες θέσεις.

         Και δεν είναι μόνο το ζήτημα αυτό. Συμφωνείς και με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, με τις θέσεις του για τις διαδηλώσεις, τις απεργίες και το άσυλο; Όχι θεωρητικά, αλλά με βάση τα ισχύοντα δεδομένα.

 33. από dimiourgiaxana.gr

  Οικονομικά Στοιχεία -> ΕΣΟΔΑ=ΕΞΟΔΑ μέχρι το τελευταίο cent.

  Κάτι μου θυμίζει αυτό..
  κάτι μου θυμίζει..

 34. Δεν καταλαβαινω, γιατι μερικοι ειναι τοσο δυσπιστοι σε εναν τοσο απλο και φυσιολογικο ατομο που λεει τα πραγματα οπως ακριβως εχουν και κυριως προτεινει στο προγραμμα του αυτες τις πρακτικες λυσεις τοσο στοχευμενα που μπορουν να αλλαξουν τα παντα σε αυτη τη χωρα.
  Πολλα πολιτικα κομματα δε δινουν καμμια λυση σε πρακτικα ζητηματα, παρα παραπλανουν και στρεβλωνουν απλως τη σημερινη κατασταση.
  Το αν προσφωνει τη Μερκελ εξοχοτατη, δε θεωρω οτι ειναι σημαντικο ζητημα, αλλα ολα αυτα που θελει να
  αλλαξει και τα κατονομαζει ενα προς ενα και πολυ καλα κανει, διοτι καποιος επιτελους τολμαει.
  Αυτη τη στιγμη η χωρα μας χρειαζεται εναν ΗΓΕΤΗ οπως πριν 2500 χρονια ,που καποιοι εγραψαν λαμπρη ιστορια με τις στοχευμενες κινησεις τους και μας εβγαλαν απο αδιεξοδα.
  Δε θελει παλι αυτα τα ατομα που μας εφεραν εδω, γιατι να μην του δωσουμε μια ευκαιρια.
  Την ανοιχτη επιστολη δε θα τη διαβασει η Μερκελ ποτε αλλα και ουτε με ενδιαφερει, αλλα με ενδιαφερει αυτη η
  χωρα να κυβερνηθει απο αξια, πετυχημενα ατομα που εχουν δουλεψει στη ζωη τους και ξερουν απο διαχειρηση,
  απο σεβασμο προς τον πολιτη, χωρις κραυγες και σημαιες αλλα με σοβαρα επιχειρηματα και διαφανεια.
  Του ευχομαι καλη αρχη στο δυσκολο αυτο δρομο.

  • Πράγματι, αν πιστεύεις ότι η λύση και όχι η αιτία του κακού είναι ο καπιταλισμός, και αν επιπλέον συμφωνείς με δουλοκτητικές πρακτικές όπως αυτή που οραματίστηκε ο Τζήμερος (να απελάσουμε όλους τους μετανάστες εκτός από ορισμένους που θα τους κρατήσουμε να κάνουν τις βρωμοδουλειές σε συνθήκες δουλείας) ή αν είσαι σούπερ χυδαίος εργοδότης που σε συμφέρει να απασχολείς εργαζόμενους χωρίς δικαίωμα απεργίας και χωρίς συλλογικές συμβάσεις (χειρότερα δηλαδή και από τις συνθήκες που δημιούργησαν μέχρι τώρα τα μνημόνια), τότε ναι, ο Τζήμερος «προτείνει πρακτικές λύσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα σε αυτή τη χώρα» προς όφελός σου.

 35. Δεν είδα πουθενά να λέει στην Μέρκελ να μειώσει μισθούς και συνταξεις να βάλει νεα χαράτσια να αυξήση την φορολογία …..το μόνο που καταγγέλει ειναι το διεφθαρμένο κρατος και τους λειτουργούς του……υπουργοί, βουλευτες, διορισμένα κομματόσκυλα, συνδικαλιστές……. τι να περιμένεις όμως απο μια χώρα που χιλιάδες άντρες κάνουν σεξ με (ναρκομανείς) πόρνες στο δρόμο χωρίς να χρησιμοποιούν προφυλακτικό. Γιατί πιστεύουν ότι οι Έλληνες δεν κινδυνεύουν από το AIDS, όπως δεν κινδυνεύουν και από την δραχμή. Και μπορούν να ψηφίζουν άφοβα ό,τι ακριβώς τους έρθει, χωρίς προφύλαξη.Μακάρι να βγουν και αλλοι σαν τον Τζήμερομπας και ξεβρομίσουμε επιτέλους απ όλους τους παραπάνω….

  • Δηλαδη το προβλημα με τη κριση που μαστιζει τον καπιταλισμο ειναι το διεφθαρμένο κρατος και τους λειτουργούς του……υπουργοί, βουλευτες, διορισμένα κομματόσκυλα, συνδικαλιστές. Αμα λυθει αυτο τερμα βγηκαμε απο τη κριση. Ενα κρατος αυτη τη λειτουργια εχει να εξυπηρετει συγκεκριμενα συμφεροντα απλα στην ελλαδα δεν γινεται με political correct τροπο.

 36. 3 ερωτήσεις προς τον κ. τζήμερο και τους φίλους του:
  1. Για τα καρτέλ έχουν ακούσει κάτι; Είναι σκανδαλώδης και αποτέλεσμα διαφθοράς τα οποία τα ίδια επιδιώκουν και επιτυγχάνουν η ασυλία που απολαμβάνουν
  2 Για ενδοεπιχειρηματική διαφθορά έχει ακούσει τίποτα; Για παράδειγμα για οικονομικούς διευθυντές επιχειρήσεων που για να συνεργασθούν με την τάδε τράπεζα παίρνουν από την τράπεζα το κάτι τι τους. Βέβαια τώρα (τονίζω το τώρα) οι περισσότεροι κάνουν κρα να βρούν τράπεζα, γιατί δάνεια δεν δίνονται. Και άλλες μορφές ενδοεπιχειρηματικής διαφθοράς ασφαλώς υπάρχουν. Π.χ. η επιλογή μεταφορικής εταιρείας από τους υπεύθυνους των εταιρειών γίνεται μέσο είσπραξης «δώρου» από την εταιρεία που επιλέγουν. Να μην μιλήσω για τις κάρτες και τα έξοδα των στελεχών. Κατασκευή πισίνων ιδιωτών περνάει στα εταιρικά έξοδα για παράδειγμα
  3. Για τη λεηλασία των επιχειρηματικών επιδοτήσεων έχουν ακούσει τίποτα;
  Άντε γιατί το αστείο παρατράβηξε!!

 37. Η πεποίθηση μας είναι ότι πρέπει να υπάρξει ένα wikileaks που να σχετίζεται με επιχειρήσεις. Θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος. Μόνο όσοι δεν έχουν δουλέψει σε ιδιωτικές επιχειρήσεις αγνοούν τα 3 παραπάνω σημεία που ανάφερα. Όσοι δε έχουν δουλέψει σε θέσεις ευθύνης τα ξέρουν πολύ πολύ καλά. Η επιχειρηματική και ενδοεπιχειρηματική διαφθορά υπάρχει παγκοσμίως και εξαρτάται με τι κριτήρια την υπολογίζει κανείς, ως προς την έκταση της. Έρευνα, με συμβατικά κριτήρια, έδειξε ότι το 40% των ελβετών στελεχών επιχειρήσεων συμμετέχουν σε διάφορες μορφές διαφθοράς. Παρόμοια κατάσταση επικρατεί σε όλη την Ευρώπη. Πρέπει να φτιάξουμε κείμενα για όλα αυτά

 38. Ως προς τα 3 σημεία που ανάφερα, αλλά και άλλα, εμείς (σαν Ορμή και Θύελλα) κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε και μπορούμε. Το επιχειρηματικό wikileaks δεν είναι εύκολο να στηθεί, αλλά πρέπει να γίνει.
  Ο λόγος που δεν αναφερόμαστε σε αυτά στους ΣΧΣ είναι ο εξής:
  Κατά βάση οι ΣΧΣ είναι ένα αντικαπιταλιστικό μπλογκ. Σε κάποιον λοιπόν που είναι τουρμπο αντικαπιταλιστής παραβιάζεις ανοικτές πόρτες και είναι πολλές φορές λεπτομέρεια άνευ ενδιαφέροντος γι’ αυτόν να του μιλήσεις για επιχειρηματική και ενδοεπιχειρηματική διαφθορά και τα καρτέλ τα έχει έτσι κι αλλιώς ξεγραμμένα 🙂 . Αλλά αν υπάρχει πολυσυλλεκτικό κοινό να αρχίσουμε να μιλάμε και εδώ για αυτά… 🙂

 39. Να δώσω και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που αφορά έλληνα επιχειρηματία:
  Τα λουλούδια που έστελνε συνολικά κάθε μήνα στη γκόμενα του κόστιζαν στην εταιρεία – τα περνούσε σαν εταιρικά έξοδα – περισσότερα από ότι ένας καλοπληρωμένος υπάλληλος του. Τα έξοδα για τα μπουζούκια επίσης περνούσαν στα εταιρικά έξοδα. Τα εσώρρουχα της γυναίκας του από μπουτίκ του Κολωνακίου επίσης περνούσαν στα εταιρικά έξοδα σαν έξοδα ένδυσης μηχανικού υπηρεσίας. Κλπ, κλπ. Και με το πρώτο σκάλωμα στα κέρδη είχε το θράσος να ζητά απολύσεις!
  Επαναλαμβάνω ότι γι’ αυτούς που ξέρουν η παραπάνω περίπτωση δεν είναι μεμονωμένη, αλλά αντίθετα συνιστά κόκκο μέσα στη μεγάλη αμμουδιά της επιχειρηματικής διαφθοράς και των σκανδάλων!!
  Σημειώνω ακόμη την αδιαφορία και άρνηση των δημοσιογράφων (αναφέρομαι στις οικονομικές εφημερίδες) να αναδείξουν τέτοια θέματα

  • Προσπαθείς να αποδομήσεις έναν άνθρωπο επειδή το επαγγελμά του είναι επιχειρηματίας βασιζόμενος στην στατιστική?Και σε ποια στατιστική?Την δική σου?Γιατί πέρα της έρευνας που αναφέρεις για το 40% διαφθορά στο οποίο ποσοστό πρέπει σώνει και ντε να ανήκει και ο κύριος Τζήμερος ή να το υπερασπίζεται όλα τα άλλα είναι προσωπικά βιώματα τα οποία τα αναγάγεις αυθαίρετα σε γενικευμένα.Αυτό συνιστά σοβαρή κριτική?

  • «Διαφθορά υπάρχει παντού.Αυτό εξισώνει τους πάντες που ασκούν ένα επάγγελμα?»

   Οποιοσδηποτε μισθωνει προσωπικο δεν ασκει απλα ενα επαγγελμα ,επομενως δεν στεκει νοηματικα η παραπανω παραγραφος.Ουτε η υγειης επιχειρηματικοτητα μπορει να σταθει ως εννοια γιατι απλα θα σε φαει ο διευθαρμενος ανταγωνιστης,ουτε η εννοια «κρατος δικαιου» στεκει ,απο την στιγμη που το συστημα βασιζεται και αναπαραγει τις ανισοτητες -και κατ επεκταση την εκμεταλλευση- για να παραξει πλουτο.Ονομασε μας ενα κρατος προτυπο του εξωτερικου για να καταλαβουμε τι οραματιζεται ο τζημερος και οι οπαδοι του.Επισης σε τι διαφερουν οι θεσεις του τζημερου απο αυτες των ακροδεξιων;Οι διαχωρισμοι σε κατωτερους και ανωτερους ανθρωπους ,ακομα και αν ξεκιναν απο διαφορετικη βαση καταληγουν στο ιδιο διαταυτα.

 40. … Διάβασα, Βέρα μου, μια έρευνα Αμερικανών ειδικών που μελέτησαν δύο κατηγορίες ανθρώπων: από τη μια μεριά έβαλαν κοινούς εγκληματίες- δολοφόνους, διαρρήκτες, βιαστές-, ανθρώπους που έκαναν δεκαετίες φυλακή- άρα εξ ορισμού αποτυχημένους διότι και έγκλημα έκαναν και δεν κατάφεραν να ξεφύγουν- και από την άλλη ανώτατα στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων. Ξέρεις τι διαπίστωσαν; Ότι η δεύτερη κατηγορία, η λαμπερή ομάδα των επιτυχημένων, των πολύ επιτυχημένων μάνατζερ που είχαν φτάσει στην κορυφή της ιεραρχίας ήταν πολύ επιθετικότερη και ηθικά πιο ανενδοίαστη από την πρώτη. Οι πρώτοι μπορεί και να έτρεμαν στη θέα του αίματος, να συγκινούνταν μπροστά στον τρόμο του υποψήφιου θύματός τους, να δίσταζαν να σουφρώσουν ένα πορτοφόλι και τελικά να είχαν πάντα κι ένα ψήγμα ενοχής. Οι δεύτεροι, όμως, θεωρούσαν το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο, το πιο αυτονόητο δικαίωμα το να απολύσουν με μια τους υπογραφή 10.000 άτομα ή το να βάλουν στο χέρι μερικά δισεκατομμύρια δολάρια μέσα από διαδικασίες νόμιμης κλοπής, αδιαφορώντας ή απλώς αγνοώντας πόσο ανθρώπινο πόνο προκαλούσαν. Οι μελετητές έμειναν εμβρόντητοι μπροστά στην ηθική τους απάθεια, που ονόμασαν ψυχοπάθεια της επιτυχίας. Αναρωτήθηκαν μάλιστα αν αυτό το ορμητικό ποτάμι ψυχοπαθών επιτυχών που έχει καταλάβει τις ηγετικές θέσεις της κοινωνίας-στις επιχειρήσεις, στην πολιτική, στην ακαδημαϊκή και τεχνοκρατική ελίτ-ευθύνεται για το γεγονός ότι ο οικονομικός μας πολιτισμός επιπλέει σε ένα συνονθύλευμα σκανδάλων, ανηθικότητας, κυνισμού, τυχοδιωκτισμού και απάθειας για την κοινωνική και περιβαλλοντική καταστροφή που προκαλεί στο πέρασμά του. …

  Από το μπλογκ του ΚΙΜΠΙ: Ψυχοπαθείς επιτυχείς

 41. Να κουβεντιάζεις με ανόητους είναι σαν ν’ ανάβεις δάδα για τους τυφλούς.

  Pierre Claude Boiste, 1765-1824, Γάλλος λεξικογράφος

 42. «……..Οπότε, Βέρα μου, η επιτυχία δεν είναι μόνο θέμα δεξιότητας, ικανοτήτων και προσπάθειας. Είναι και θέμα επιλογής, μέτρου, ηθικής και ψυχολογικής ισορροπίας. Δεν σου προσφέρω ένα ιδεολογικό άλλοθι για ενδεχόμενες αστοχίες στην πρώτη δοκιμασία σου σε εξετάσεις. Αλλά έναν οδηγό επιβίωσης στο ποτάμι της συλλογικής ψυχοπάθειας. Για να παραλλάξουμε αυτό που ’λέγαν οι παλιότεροι -καλύτερα φτωχός και υγιής παρά πλούσιος και ασθενής-. καλύτερα αποτυχημένος και ισορροπημένος, παρά επιτυχής και ψυχοπαθής.»

  Το συμπέρασμα είναι δηλαδή:ή ότι όλοι όσοι είναι επιτυχημένοι σε αυτό που κάνουν είτε αυτό είναι επάγγελμα είτε σπουδές είτε αθλητισμός είτε οτιδήποτε είναι ψυχοπαθής ή ότι άπαξ και ανήκεις σε μία επαγγελματική ομάδα είσαι ψυχοπαθής. Αυτό δεν είναι ισοπεδωτικό?. Αν ήθελε να το θέσει σωστά θα έλεγε καλύτερα ισορροπημένος και αποτυχημένος παρά ψυχοπαθής και επιτυχής.

 43. Να κουβεντιάζεις με ανόητους είναι σαν ν’ ανάβεις δάδα για τους τυφλούς.

  Pierre Claude Boiste, 1765-1824, Γάλλος λεξικογράφος

 44. «Διαφθορά υπάρχει παντού.Αυτό εξισώνει τους πάντες που ασκούν ένα επάγγελμα?»

  Εγώ δεν λέω ότι εξισώνονται οι πάντες – ο κ. τζήμερος όμως τις εξισώσεις του τις έχει κάνει. Ούτε λέω ότι είναι διεφθαρμένος o κ. τζήμερος. Απλό μονόφθαλμο τον χαρακτήρισα. Γιατί δεν λέει κουβέντα για την ενδημική σκανδαλώδη και διεφθαρμένη συμπεριφορά των επιχειρήσεων. Τα παραδείγματα που ανάφερα γι’ αυτούς που έχουν δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα σε θέσεις ευθύνης, ξέρουν καλά ότι δεν είναι μεμονωμένα. Και στις περιπτώσεις των πολυεθνικών, που υποτίθεται ότι ο εσωτερικός έλεγχος είναι μεγαλύτερος και δεν μπορείς να περνάς συστηματικά τα μπουζούκια στα εταιρικά έξοδα, εκεί υπάρχει η μάστιγα των καρτέλ. Και τα πρόστιμα που (τελικά δεν) ρίχνονται στις επιχειρήσεις για τη σύσταση καρτέλ είναι αστείο να περιμένει κανείς ότι αναχαιτίζουν τη δημιουργία καρτέλ, όσο μεγάλα κι αν είναι. Για τον απλούστατο λόγο ότι τα στελέχη έχουν κάθε λόγο, προκειμένου να πάρουν αυξημένα μπόνους να δημιουργούν καρτέλ. Ώσπου να καταλήξει μια έρευνα για καρτέλ περνάνε μερικά χρόνια με αυξημένα κέρδη και αυξημένα μπόνους. Με τη νέα νομοθεσία υπάρχουν πρόστιμα (όχι μεγάλα) και ποινές φυλάκισης νομίζω μέχρι 2 χρόνια και για τα στελέχη που μπλέκονται σε καρτέλ, ξέρουν όμως ότι δύσκολα θα επιβληθούν τέτοιες ποινές, έτσι ώστε και ευρισκόμενα (τα στελέχη) σε τεχνική (και νομική) υπεροχή απέναντι στις αρχές έχουν συμφέρον να διακινδυνεύσουν. Άλλωστε δεν διώκονται όλες οι μορφές ολιγοπωλιακής υπεροχής στην αγορά. Π.χ. η δεσπόζουσα θέση…

  • Δυστυχώς οι homo εγέρθηtus έχουν ξετσουμίσει παντού, ακόμα και σε μπλογκ λογοτεχνικά-λεξικογραφικά, ή ακόμα και σε φωτογραφικά φόρουμ. 😦

   Χαρακτηρίζονται από τα ηλίθια nicks, (του στυλ: ΔΔΓΓΦΦ) τα κεφάλαια στα ποστ τους (το caps lock θεωρείται κράνος για το κεφάλι τους) και τον αριθμό των γραμμών σε αυτά που δεν ξεπερνούν τις δυο. (στις τρεις καίγονται)

   Πολλοί είναι “κρυφοί”, όντες απόφοιτοι του Ντιρί και γράφουν καμιά μανατζερίστικη παρλαπίπα παραπάνω, αλλά ξεχωρίζουν εύκολα, άμα τους φωνάξεις αντί για το “εγέρθητου”, –> “τζήμερου”

   Κανόνας: Μην ταΐζετε τα πασης φύσεως και interface τρολ. Αφήστε τα να πεθάνουν

   • Πρόταση: Οι δεύτεροι (οι «κρυφοί» ντε!) μπορούν να βρουν ευήκοα ώτα στα discussions του protagon και του Σκάι.

    • Κάποιοι άλλοι ανήκουν στους homo «Τα ξέρω όλα και σας σνομπάρω όλους γιατί μου τελείωσαν τα επιχειρήματα» και το παίζουν διανοούμενοι και ανώτερης μορφής άνθρωποι επισκεπτόμενοι μπλογκ λογοτεχνικά-λεξικογραφικά ή ακόμα και φωτογραφικά φόρουμ!Μην τολμήσετε να τους απαντήσετε γιατί κινδυνεύεται να χαρακτηριστείτε τρολ.

 45. Τι να πούμε δε για τις επιχειρήσεις που καταστρέφουν το περιβάλλον; Παγκοσμίως, όσο το μπορούν και χωρίς ηθικούς ή κοινωνικούς ενδοιασμούς, παρά μόνο από το φόβο του νόμου, όπου αυτός ισχύει – αλλά και εκεί που υπάρχει ισχυρό ελεγκτικό και νομικό σύστημα πιάνουν δουλειά τα λόμπι για αλλαγή των νόμων

  • Λοιπόν, Παύλο, προχθές μου είπε μια γνωστή ότι αυτή και ο άνδρας της ψήφισαν στα κουφά Τζήμερο – το αποφάσισαν την τελευταία στιγμή (καθότι απολίτικοι, και επειδή δεν ήθελαν να ψηφίσουν μεγάλο κόμμα) από ένα βιντεάκι που τους είχαν στείλει στο κινητό!!! Τους παρέπεμψα στα δύο άρθρα εδώ για τον Τζήμερο. Τα διάβασαν και ακόμη χτυπάνε το κεφάλι τους για τη μ@λ@κί@ που έκαναν.

   • xromaanemou,
    με τον ίδιο τρόπο ψήφισαν πολλοί και Χ.Α.! Έτσι εξηγείται άλλωστε που στις μετεκλογικές δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει αρκετό ποσοστό από τη Χ.Α. !:)

    • Ναι, αλλά τώρα που είδαν τις φάτσες των βουλευτών της χα, έχουν μάλλον φρικάρει αρκετοί. Έστελνε και η χα προεκλογικά βιντεάκια σε κινητά;;;

     • xromaanemou,
      ναι και μετά τα μεσάνυχτα πάντα και με πρώτη φάτσα, νομίζω, τον Καιάδα…
      και κάτι έλεγε για την κάλπη που σαν ιερό δοχείο θα συγκεντρώσει το μαύρο αίμα προσφορά στον σκοτεινό πρίγκιπα που θα φανερωθεί την Φωτεινή Αυγή…

 46. Δεν σημαίνει ότι με όποιον διαφωνούμε, ότι είναι και φασίστας, ακόμη και αν είναι νεοφιλελεύθερος και οπαδός των επιχειρήσεων 🙂
  Στο κάτω κάτω της γραφής η αλήθεια είναι ότι μαζικά δεν έχει δοκιμασθεί άλλο σύστημα εκτός από το καπιταλιστικό που να έχει πετύχει. Επομένως δεν έχουμε καμιά ατράνταχτη εναλλακτική αλήθεια που να την περιφέρουμε, σίγουροι και ευτυχισμένοι γι’ αυτήν… Υποθέσεις κάνουμε και παίγνια παίζουμε…

  • Παύλο σε ευχαριστώ για την ανταλλαγή απόψεων.Βρήκα το blog τυχαία.Μου αρέσει.Θα τα λέμε συχνά.Καλό μεσημέρι

 47. Διάβαζα πριν 2-3 χρόνια για το πείραμα της Κριστιάνα, της εναλλακτικής κοινότητας στη Δανία. Ήταν κοινωνιολόγου το κείμενο και υπογράμμιζε ότι ο βασικός λόγος αποτυχίας της ήταν ότι τα παιδιά που είχαν γεννηθεί εκεί, όταν ενηλικιωνόντουσαν, την εγκατέλειπαν στη πλειοψηφία τους και προτιμούσαν το καπιταλιστικό περιβάλλον… 🙂 Μετά βέβαια επενέβη και το κράτος, αλλά πριν η κοινότητα είχε ήδη παρακμάσει….

   • Όταν είχα διαβάσει το κείμενο είχα στενοχωρηθεί. Αλλά μετά σκέφτηκα κάποια πράγματα…

    Θέλεις να γράψεις κείμενο για αυτή την εμπειρία σου, να το ανεβάσουμε; Νομίζω ότι θα είχε πολύ ενδιαφέρον!

    • Πάνε χρόνια, Παύλο, αν και θυμάμαι πολύ καλά τη φάση γιατί η εμπειρία ήταν έντονη. Άσε που δεν είμαι καλή στα κείμενα… Ίσως και να μην πρέπει όμως σ’ αυτή τη φάση, γιατί θα βγουν διάφοροι και θα κάνουν περίεργους συσχετισμούς -καταλαβαίνεις ελπίζω τι εννοώ- που προφανώς δεν ισχύουν. Άλλωστε, η Κριστιάνα παρήκμασε κατά τη γνώμη μου με κρατική υπόγεια παρέμβαση και για να δικαιολογηθεί στη συνέχεια η καταστολή… Δε σηκώνει ο καπιταλισμός μες στην καρδιά του τέτοια πειράματα για πολύ…

 48. «Στο κάτω κάτω της γραφής η αλήθεια είναι ότι μαζικά δεν έχει δοκιμασθεί άλλο σύστημα εκτός από το καπιταλιστικό που να έχει πετύχει»

  Σε τι εχει πετυχει ο καπιταλισμος;Πωπω δεξι-ηλα

 49. @ Ιωάννης (ο Βίαιος) για να μιλήσουμε στη «γλώσσα» σου:
  Κάτι παλληκάρια (και κορίτσια) σαν και σένα έρχονται εδώ και κάνα χρόνο σε μια επιχείρηση, μην έχοντα ιδέα πως στήνεται μια μεταλλική κατασκευή, πως φτιάχνεται ένα κτίριο, πως δουλεύει μια πρίζα με σκοπό να κάνουν ακόμα πιο παραγωγική μια πολυεθνική επιχείρηση, με υποκατάστημα στην Ελλάδα και με πελάτες στο εξωτερικό.

  Κρατούν ένα ντοσιέ στα χέρια, μερικοί ένα ipad με μπόλικα excelια μέσα και μιλούν με ένα κλισέ λεξιλόγιο όπως καινοτομία, οικολογικό αποτύπωμα, πράσινη ανάπτυξη, παραγωγικότητα κλπ.

  Έχουν πείσει το αφεντικό και τους περισσότερους project managers ότι πρέπει να δώσουν έμφαση στην εργολαβία (ελληνιστί: outsourcing) μειώνοντας δραματικά το λειτουργικό κόστος και απολύοντας έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό.

  Ξέρω ότι θα τους πείσουν. Είναι μόδα. Ξέρω επίσης ότι σε μεγάλη ηλικία τα στελέχη της επιχείρησης θα ψάχνουν για δουλειά και φυσικά δεν θα βρίσκουν, εκτός αν ξενιτευτούν. Ξέρω ότι στην κενή θέση τους (αν υπάρξει τέτοια) δεν θα έλθει κανένας νεώτερος και φτηνότερος από αυτούς.

  Αντιπροτείνοντας (με στοιχεία) να μεταφερθεί αυτούσια η επιχείρηση στο εξωτερικό, τα παλληκάρια και οι κοπελιές του «σύμβουλου managment» έπαθαν collapsus. Η αντιπρότασή τους ακόμα αναμένεται επίσημα, αλλά από διαρροές μαθεύτηκε ότι ήλθαν για να διώξουν κόσμο και να κλείσουν το εν Ελλάδι υποκατάστημα. Σε κουβέντες που διαμείφθηκαν εκατέρωθεν μίλησαν για άλλες νοοτροπίες και για γηράσκουσες καταστάσεις που πρέπει να καταστραφούν.

  Δεν με πείθετε, ξέρω ότι δεν σας πείθω. Το firmware που σας εγκατέστησαν δεν μπορώ να το υπερβώ.
  Έτσι λοιπόν είστε εχθροί μου και θα σας πολεμήσω.
  Εύχομαι μόνο να μην βρεθείτε στη θέση καποιανού εκεί μέσα, εκεί που πάνε να κάνουν την βρωμοδουλειά. Αλλά ακόμα και τότε δεν θα καταλάβετε τίποτα. Ο αμοραλισμος – και εν τέλει η απανθρωπιά – σάς έχουν ποτίσει ακόμα και το μεδούλι.

  @ Παύλε δεν μπορείς να πείσεις τους νεοφιλελεύθερους κάγκουρες. Συζητάς συνταγές μαγειρικής με ανθρωποφάγους με το μενού να είσαι εσύ.

 50. spiral architect.Αν καταλαβαίνω καλά από τα συμφραζόμενα πρέπει να είμαστε συνάδελφοι.Ειμαι πολιτικός μηχανικός.Δεν έχω καμία σχέση με επιχειρήσεις και δουλεύω μόνος μου.Απλά δεν μου αρέσει η ειρωνεία και το σνομπάρισμα.Αν δεν θές να ακούς διαφορετικές απόψεις προβλημά σου.Εγώ μπήκα εδώ για να ακούσω τον αντίλογο.Και μέσα από αυτόν να δώ αν κρίνω σωστά ή λάθος.Συμφωνώ σε πολλά με το τελευταίο σου post αλλά όχι με τα τελικά σου συμπεράσματα.Δεν είμαι υπερασπιστής των επιχειρήσεων όπου συμφωνώ ότι υπάρχει διαφθορά (μήπως δεν υπάρχει διαφθορά στις πολεοδομίες την οποία συναντάμε κάθε μέρα και μας κάνει την ζωή δύσκολη).Απλά δεν μου αρέσει να βάζουμε τους πάντες στο ίδιο τσουβάλι.Βέβαια υπάρχει και ο αντίλογος ότι διαφωνώ επί της αρχής.Δεκτό.Εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν τα συστήματα.Δεν με ενδιαφέρει αν αυτός που θα καταφέρει να δώσει λύση στα προβλήματα που βασανίζουν σήμερα την χώρα και τους πολίτες θα είναι νεοφιλελεύθερος,δεξιός,σοσιαλιστής ή κομμουνιστής.Αρκεί να έχει προτάσεις οι οποίες να είναι εφικτό να υλοποιηθούν κάτω από τις δεδομένες συνθήκες και αποφασιστικότητα να τις εφαρμόσει συγκρουόμενος με οποιοδήποτε σύστημα θέλει να εναντιωθεί στο κοινό συμφέρον.Αυτό ζητάω από τον Τζήμερο.Όταν δεν ξέρεις κάποιον ξεκινάς αντιμετωπίζοντάς τον καλοπροαίρετα.Εγώ στο πρόσωπο του είδα ένα φρέσκο άνθρωπο με όρεξη για δουλειά.

  • Μα, Ιωάννη, η ιδεολογία υπαγορεύει συγκεκριμένες πρακτικές. Ή, αν το πάρεις ανάποδα, συγκεκριμένες πρακτικές αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες ιδεολογίες. Που σημαίνει ότι, όπως και να ονομάσεις τον Τζήμερο, οι πρακτική του αντιμετώπιση είναι ίδια με αυτή που μας έφερε ως εδώ. Και πες την σοσιαλιστική, αναρχική, δεξιά ή χριστιανοδημοκρατική. Το ίδιο μου κάνει. Στην πράξη δεν διαφέρει με την Ντόρα. Αν θεωρείς ότι με τις πολιτικές της Ντόρας θα σωζόμασταν, τότε πάω πάσο, μια χαρά σου κάνει και ο Τζήμερος.

 51. … Εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν τα συστήματα.Δεν με ενδιαφέρει αν αυτός που θα καταφέρει να δώσει λύση στα προβλήματα που βασανίζουν σήμερα την χώρα και τους πολίτες θα είναι νεοφιλελεύθερος,δεξιός,σοσιαλιστής ή κομμουνιστής.Αρκεί να έχει προτάσεις οι οποίες να είναι εφικτό να υλοποιηθούν κάτω από τις δεδομένες συνθήκες και αποφασιστικότητα να τις εφαρμόσει συγκρουόμενος με οποιοδήποτε σύστημα θέλει να εναντιωθεί στο κοινό συμφέρον. …

  Eμένα τα συστήματα με νοιάζουν και με κόφτουν Ας μην ξεχνάμε ότι ο Χίτλερ ανέβηκε στην καγκελαρία με εκλογές. Ανέβηκε εν μέσω οικονομικής κρίσης αλλά παρ’ όλα αυτά η χρηματοδότηση προς την πολεμική βιομηχανία έρεε άφθονη και η απασχόληση αυξήθηκε. Απώτερος σκοπός η επίθεση στην ex-CCCP μια χώρα που εν μέσω κρίσης αναπτυσσόταν με βάση τις απαιτήσεις της κοινωνίας (εξηλεκτρισμός, εκβιομηχάνιση, οργάνωση της αγροτικής παραγωγής, εκσυγχρονισμός των πόλεων) σε αντίθεση με τη «δύση» (κύρια ΗΠΑ και λιγότερο Ευρώπη) που η κρίση ήταν αποτέλεσμα υπερπαραγωγής.

  Αν καταλαβαίνεις το πρόβλημα τότε και τώρα δεν είναι ζήτημα διαχείρισης, αλλά ξεκαθαρίσματος ενός σάπιου συστήματος, που η διαφθορά είναι εγγενές γνώρισμά του. Ο φιλελευθερισμός είναι το πολιτικό και οικονομικό πρόγραμμα που κυριαρχεί σε όλη σχεδόν τη δύση από τις αρχές του 19ου αιώνα. Οι φιλελεύθεροι δεν είναι κάτι επαναστάτες που έρχονται φρέσκιοι από το πουθενά, αλλά αποτελούν την ιδεολογική ομάδα που έχει κυριαρχήσει στην Ευρώπη περισσότερα χρόνια από οποιαδήποτε άλλη. Ο Βάλερστάιν προφητικά έγραψε για το τέλος του φιλελευθερισμού πριν από καμιά δεκαετία, έχω τις αμφιβολίες μου στις λεπτομέρειες διότι θεωρώ πως ο φιλελευθερισμός είναι μια επίμονη ασθένεια που έχει ψοφήσει γύρω στις 3 φορές ήδη.

  Με λίγα λόγια ο Τζήμερος και οι συν αυτώ μας λένε πως μετά από 150 χρόνια κυριαρχίας, υπάρχει ένας άλλος φιλελευθερισμός αγνός κι αμόλυντος που αν τον ακολουθήσουμε θα μας οδηγήσει στην εδέμ. Μα όπου αυτά έχουν εφαρμοστεί (και με την απειλή των όπλων κιόλας) έχουν αποτύχει οικτρά.

  Περαιτέρω εκλαϊκευμένες και τεκμηριωμένες απόψεις περί νεοφιλελευθερισμού και των εν Ελλάδι εκπροσώπων του στην ανάρτηση του φίλου μου Techie Chan.

  • Επίσης για να μιλήσουμε άλλη μια μια κοινή γλώσσα:

   Στη φυσική, στα μαθηματικά και στις εκπορευόμενες απ’ αυτά εφαρμοσμένες επιστήμες, για να λύσεις ένα πρόβλημα, κάνεις μια (αυθαίρετη έστω) παραδοχή, αναπτύσσεις το συλλογισμό σου και φτάνεις στη λύση. Κάπου ενδιάμεσα υποχρεωτικά πρέπει να γυρίσεις στην αρχή και να αποδείξεις την αυθαίρετη παραδοχή σου, άλλως ο συλλογισμός σου καταρρέει.
   Ο Newton, o Leibniz, αυτό δεν έκαναν, εσύ και εγώ αυτό δεν κάνουμε;

   Αντίθετα στα σύγχρονα οικονομικά και χρηματοπιστωτικά μαθηματικά οι αυθαίρετες παραδοχές πάνε σύννεφο, οι αρχικές παραδοχές δεν αποδεικνύονται ποτέ, με αποτέλεσμα τα συμπεράσματα και οι εφαρμογές τους να είναι ξεκρέμαστα. Πολλοί πήραν Νόμπελ Οικονομίας (μη χέσω!) και την επόμενη χρονιά η θεωρία τους καταρρίφθηκε!

   Τα παραπάνω στα λέω Ιωάννη για να κατανοήσεις ότι το σύστημα που ζούμε είναι σάπιο εκ γενετής. Μανατζερίστικες λογικές, αυθαίρετες παραδοχές και συμπεράσματα, περισσότερο κακό του κάνουν παρά καλό.
   (για να μην λες ότι οι μαρξιστές είναι του στυλ: “Τα ξέρω όλα και σας σνομπάρω όλους γιατί μου τελείωσαν τα επιχειρήματα”)

   Τα λέμε …

   • Συμφωνώ με την άποψη σου για τις οικονομικές επιστήμες.Αυτά που περιγράφεις νομίζω όμως ότι συμβαίνουν γιατί όπως λες οι αυθαίρετες παραδοχές πάνε σύννεφο.Ο λόγος που κάνουν αυθαίρετες παραδοχές έχω την άποψη ότι είναι το ότι μπλέκουν τα οικονομικά μία θετική επιστήμη με την πολιτική η οποία είναι η τέχνη του εφικτού και γιατί οι περισσότερες θεωρίες έχουν καταρτιστεί μέσα από πολιτικούς φορείς ή έχουν αποδέκτες πολιτικούς φορείς.Συμφωνώ και ότι το σύστημα που ζούμε είναι σάπιο.Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος να διαφωνήσει με αυτό.Για το λόγο αυτό πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξει ανανέωση του πολιτικού προσωπικού και των πολιτικών που εφαρμόζονται.Δεν πιστέυω επίσης ότι στην Ελλάδα υπάρχουν καθαρόαιμα κόμματα.Όλοι ακολουθούν ένα μείγμα πολιτικής.

 52. Kαι κάτι άλλο άσχετο:
  Ποιος θα πνίξει αυτό το Πιτσιρίκι που μπερδεύεται στα πόδια μου όπου και αν πάω; 🙄 :mrgreen:

 53. εεε οπως φαινεται, τα νεοφιλελευθερα ανθρωποειδη κανουν πλεον την προπαγανδα τους οπου σταθουν κι οπου βρεθουν. προσωπικα, αν ηταν στο χερι μου, θα εσβηνα ολα τα προκλητικα προπαγανδιστικα σχολια τους. βασικα ενας και μοναδικος ζαβος φαν του tzimeros πρεπει να ειναι, που αλλαζει ονοματα και IP και λεει τις νεοφιλελευθερες βλακειες του.

  νομιζω (η γνωμη μου ειναι) οτι τα νεοφιλελευθερα ανθρωποειδη ειναι το ιδιο επικινδυνα και αποκρουστικα με τους χρυσαυγιτες και αξιζουν ακριβως την ιδια αντιμετωπιση. αλλωστε, τα ιδια ακριβως συμφεροντα και το ιδιο συστημα εξυπηρετουν.

  ενας τροπος να τους ξεφορτωθουμε ειναι να τους προκαλεσουμε…εγκεφαλικο μιλωντας τους για ελευθερια, αταξικη κοινωνια και αυτοδιαχειριση-κοινωνικοποιηση των μεσων παραγωγης. 😀
  η ακομα καλυτερα να τους δεσουμε σε μια καρεκλα και να τους βαλουμε να παρακολουθησουν με το ζορι (οπως στο «κουρδιστο πορτοκαλι»!) το «the take», το «γη και ελευθερια» η καποια αλλη παρομοια ταινια. το εγκεφαλικο ειναι εξασφαλισμενο κι ετσι ξεμπερδευουμε μια και καλη απ αυτους χωρις καν…κονσερβοκουτια 😀 😀

  στους tzimero-fans αφιερωνουμε εξαιρετικα το σημειωμα με τα τελευταια λογια του δημητρη χριστουλα.

  και στους νεοφιλελευθερους φιλους και ομοιδεατες του τυπου ντορα μπακογιαννη, μανος κλπ αφιερωνουμε με αγαπη αυτο εδω το ρομαντικο τραγουδι απο αυτο το εξαιρετικο συγκροτημα με το ενδιαφερον ονομα: 😎

 54. επισης, ακουγοντας και διαβαζοντας αυτα τα εξωφρενικα που λενε τα νεοφιλελευθερα ανθρωποειδη-tzimeros fans, μου φαινεται ακομα πιο θελκτικη και δελεαστικη η πραγματοποιηση εστω για λιγους μηνες μονο της δικτατοριας του προλεταριατου, με την οποια οι περισσοτεροι συντροφοι εντελως αδικαιολογητα διαφωνουν 😉

  μια δικτατορια του προλεταριατου με την πραγματικη της εννοια ειναι που χρειαζεται για 2-3 μηνες, και εξαφανιζονται αμεσα ολα τα τζιμεροειδη και μαζι και οι επιχειρηματικοτητες και οι επιχειρησεις και -κυριως- οι επιχειρηματιες τους! 😀

 55. Τί λες ρε walpurg… αυτοδιαχείριση έχουμε πρακτικά και τώρα και είδες που καταλήξαμε! Δούλεψε πρώτα μερικά χρόνια και μετά κατηγορείς την ανάκγη για επιχειρηματικότητα. Εκτός κι’αν είσαι κι’εσύ από τους πρωτογονιστής.

  • ναι μαλιστα, ειμαστε απο τους…»πρωτογονιστης»! 😀 😀 (vre ti pathame!)

   αχ δικτατορια του προλεταριατου που σας χρειαζεται. μονο δυο μηνες. δυο μηνες φτανουν, για να εξαφανιστουν και να…αφανιστουν καθε ειδους αφεντικα και νεοφιλελευθεροι παρατρεχαμενοι τους.
   μια δικτατορια του προλεταριατου οπως την εννοουσε η roza. αυτο.

   κυριε σπυρο, σας το ξανελεμε: διαβαστε κανα δυο φορες το σημειωμα με τα τελευταια λογια που αφησε ο δημητρης χριστουλας. μηπως και καταλαβετε τπτ και γινετε ανθρωποι

 56. χαθηκε ενα σχολιο που κανω κριτικη στο προγραμμα παιδειας του τζημερου

 57. Δεν ξέρω τι λέτε εσείς παιδιά, εγώ λέω ότι αξίζει μια προσπάθεια. Έχω διαβάσει πολλές από τις κριτικές του με πολλές να θεωρώ βλακώδεις αλλά και άλλες που να με βάζουν να σκεφτώ σοβαρά.
  Είναι αλήθεια ότι στις θέσεις του υποστηρίζει την ελεύθερη οικονομία με ένα μετακαπιταλιστικό μοντέλο όμως:
  «Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι με τον όρο «ελεύθερη οικονομία» δεν εννοούμε την ασύδοτη κερδοσκοπική συμπεριφορά, που από το 1990 και ύστερα μετέτρεψε την παγκόσμια οικονομία σε ένα τεράστιο καζίνο.»

  Εγώ οφείλω να ομολογήσω ότι διαφωνώ σε κάποια μεγάλη μείωση του κράτους (όπως πιθανός και σε κάποιες άλλες θέσεις), πρέπει να διατηρηθούν οι κερδοφόροι φορείς και να κερδοφορήσουν και άλλοι που έχουν την δυνατότητα να το κάνουν.
  Επειδή όμως δεν υπάρχει (ή δεν έχω βρει τουλάχιστον) κάποιο άλλο κόμμα που να με εκφράζει σε μεγαλύτερο βαθμό από αυτόν της ΔΞ αυτή θα είναι και η ψήφος μου. Αν όμως δω ότι αποκλίνουν από τους στόχους τους ή δεν κάνουν τις σωστές κινήσεις… τότε η ψήφος μου θα πάει σε άλλον

  Επί της ευκαιρίας, μιλάνε όλοι εδώ δαιμονοποιόντας τις επιχειρήσεις, ξεχνώντας ότι έχουν καταστρέψει τις ελληνικές και υποστηρίζουν τις ξένες πια με την καταναλωτική τους συμπεριφορά (η Ελλάδα μην ξεχνάμε ότι έχει αποβιομηχανιστεί), ακόμα και η Pitsos από το 77, και μάλλον ο Τζήμερος επιθυμεί (όπως και γω άλλωστε) την επαναβιομηχάνισή της χώρας μας και την ενδυνάμωση της εξαγωγικής μας δύναμης. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υποστηρίζετε ένα σύστημα που θα διώξει πολλούς από εμάς (νέους) και θα μας κάνει να πάμε έξω και να βελτιώνουμε την οικονομία μας ξένης χώρας και όχι της δικής μας. Μπορεί να είμαι ηλίθιος, μπορεί και όχι, αλλά πιστεύω ότι όλοι θέλουμε υψηλούς μισθούς και την ευημερία μας, αλλά χωρίς βιομηχανία ή εξυγίανση της φορολογικής και οποιασδήποτε κατάστασης εδώ, πιστεύω πως λεφτά δεν θα έρχονται στην χώρα.

  Επίσης δεν έχω ακούσει κάποιο αριστερό κόμμα να προτείνει κάτι για την δημόσια διοίκηση ή ασφάλεια. Ακούσατε εσείς τίποτα;

  (Σόρρυ για το μεγάλο σχόλιο)

  • kale, σταματηστε την προπαγανδα λεμε! 😀
   εδω βρηκατε να κανετε προεκλογικη εκστρατεια?! μη χειροτερα! 😛
   ολοι σας εχουν καταλαβει! 😉
   μηπως ειστε ο..ιδιος ο κυριος τζημερος??? μεγαλη μας τιμη! 😀 😀

   λοιπον, αυτα που λετε να πατε να τα πειτε στους απολυμενους και τους ανεργους, στους νεοαστεγους που κοιμουνται στα παγκακια, σ αυτους που ψαχνουν στα σκουπιδια φαγητο, σε οσους δολοφονηθηκαν-αυτοκτονηθηκαν απο τον καπιταλισμο τα τελευταια δυο χρονια (κυριως), σε οσους κοντεψαν να δολοφονηθουν απο τα ματ, στους πολιτικους κρατουμενους που εχουν γεμισει τις φυλακες, στους συνταξιουχους που δεν εχουν να πληρωσουν τα φαρμακα τους και στα παιδια που λιποθυμουν στα σχολεια απο την πεινα.
   σ αυτους να πατε να τα πειτε.

   κατα τ αλλα, μια χαρα ειναι και οι βιοτεχνιες και οι βιομηχανιες και οι χειροτεχνιες και ολα τ αλλα, αρκει τα ιδια τα εργοστασια, αλλα και ο πλουτος που παραγουν, να μην ανηκουν στο αφεντικο-παρασιτο που μαζι με διευθυντες και golden boys καρπωνεται την υπεραξια και κλεβει την κουραση των εργαζομενων, αλλα να τα μοιραζονται ολα εξισου οι εργαζομενοι και βεβαια….ολη η εξουσια στις γενικες και λαικες συνελευσεις 😉

  • Συγγνώμη, συμφωνείς και με αυτό που λέει ότι δεν πρέπει να φορολογούμε αυτούς που βγάζουν πολλά λεφτά, γιατί δεν είναι σωστό να «τιμωρούμε» κάποιον επειδή είναι πετυχημένος στη δουλειά του;

   Συμφωνείς να χρησιμοποιούμε τους μετανάστες για τις βρομοδουλειές υποαμοίβοντάς τους;

   Συμφωνείς με την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων;

   Συμφωνείς με τον περιορισμό των διαδηλώσεων στο… πεζοδρόμιο; Δηλαδή οι περσινές στο Συνταγμα να φτάνουν πεζοδρόμιο-πεζοδρόμιο μέχρι την Ελευσίνα;

   Πιστεύεις στις αγνές του προθέσεις, όταν δεν τοποθετείται στο ζήτημα της δημόσιας υγείας, ενώ πολλοί πελάτες τους είναι φαρμακευτικές εταιρείες και κέντρα υγείας;

   • Είπα ότι δεν συμφωνώ σε όλα, αυτοί που βγάζουν πολλά λεφτά όντως πρέπει να φορολογηθούν λίγο παραπάνω… άλλα ρε φίλε όχι και 75% που λέει ο Τσίπρας, για όνομα του Θεού δηλαδή. Αυτό με τους μετανάστες εγώ θα προτιμούσα να γινόταν έτσι προσωρινά και μετά από κάποια χρόνια αυτοί που δούλεψαν να γίνονται πολίτες κανονικοί ή κάτι τέτοιο (εφόσον έχουν προσφέρει πρέπει να ανταμειφθούν) και να έχουν κανονικό κατώτατο μισθό κτλ κτλ. Αυτό με τις διαδηλώσεις είναι ένα κομμάτι που διαφωνώ, δεν πρέπει να αποτρέπεται η δουλειά των υπόλοιπον αλλά ο αν ο αριθμός των διαδηλωτών είναι μεγάλος μου φαίνεται λίγο κουλό να μην τους αφήνεις να διαδηλώσουν. Αυτό με την υγεία είπε ότι το επεξεργάζονται, τώρα δεν ξέρω αν θα το ανεβάσουν στην ιστοσελίδα τους πριν τον Ιούνη.

    Όσο για τον walpurgisnachtstraum, όχι φίλε δεν είμαι ο Τζήμερος 😛
    Απλά παρέθεσα την άποψη μου πάνω στο θέμα και η ψήφος μου αυτή δεν είναι τυφλή, επίσης πάντα μιλάμε για επιχειρήσεις που σέβονται τους εργαζομένους δίνοντας τους τον ανάλογο μισθό όπως γίνεται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, θέλει δουλειά βέβαια… αλλά δεν το θεωρώ και τελείως αδύνατο.

    • Ποιες είναι αυτές οι επιχειρήσεις που σέβονται τους εργαζόμενούς τους δίνοντάς τους τον ανάλογο μισθό; Γιατί εμένα μου λένε συγχαρητήρια για το βιογραφικό, αλλά όπου έχω δουλέψει, δεν αποτίμησαν χρηματικά ούτε τις σπουδές μου ούτε την επαγγελματική μου πείρα. Νταβατζήδες ήταν όλα σχεδόν τα αφεντικά, που κοιτούσαν να βγάλουν όσο το δυνατόν περισσότερο κέρδος.

     Αφού διαφωνείς σε καίρια ζητήματα, τότε πώς συμφωνείς;

     Προτιμώ να μη σχολιάσω την άποψή σου για την εκμετάλλευση των μεταναστών σε συνθήκες δουλείας, που έρχεται και σε αντίφαση με την παράλληλη άποψη ότι «μας παίρνουν τις δουλειές». Α, ξέχασα, δεν θέλουμε να καθαρίζουμε βόθρους, αυτά ας τα κάνουν οι ξένοι, όπως εκείνοι οι Πακιστανοί που εργάζονταν χωρίς προφυλάξεις πέθαναν προ καιρού από τις αναθυμιάσεις των ελληνικών μας κοπράνων (για να το πω ευγενικά).

     Τέλος, σου φαίνεται λογικό να έχουν από την αρχή πρόγραμμα για την… εμπορική ναυτιλία και να μην πρόλαβαν ή να παρέλειψαν να βγάλουν πρόγραμμα για τη δημόσια υγεία; Σου φαίνομαι υπερβολικά καχύποπτη που συσχετίζω την παράλειψη με το γεγονός των σχέσεων Τζήμερου με φαρμακευτικές και ιατρικά κέντρα;

     • Κοίτα στο εξωτερικό, για αυτό το είδος μισθούς σου λέω.

      Κάθετα δεν διαφωνώ με τίποτα, γιατί όλα έχουν μια λογική πίσω τους την οποία πρώτα ψάχνω και μετά την αξιολογώ ανάλογα με την δική μου λογική και άποψη.
      Συνθήκες δουλείας δεν είναι, αν σκεφτείς το βιοτικό επίπεδο που είχαν τότε, το βιοτικό επίπεδο που έχουν τώρα (ακόμα χειρότερο), το τι είναι αναγκασμένοι να κάνουν για να ζήσουν και την κατάσταση που επικρατεί με τον συνωστισμό τους στο Κέντρο της Αθήνα και αλλού μου φαίνεται μια πολύ καλή προσωρινή λύση που θα τους ωφελήσει όλους. Να αφομοιωθούν αμέσως δεν μπορούν, να τους δοθούν κανονικές δουλειές δεν γίνεται, να απελαθούν θέλει χρήματα, να κρατούνται στα στρατόπεδα που φτιάξανε τώρα είναι απάνθρωπο… ε τότε τι ρε φίλε; Μήπως θες και να τους κάνουμε ευθανασία;

      Επειδή πολύ αναφέρεσαι για την υγεία, εγώ που το έψαξα (αντί να το ψάξεις εσύ) ανέφερε ότι οι θέσεις ήταν πολύ περίπλοκες και δυσκολονόητες για το ευρύ κοινό και έπρεπε να απλουστευθούν. Τώρα δεν ξέρω τι είδους θέσεις είναι, ελπίζω να το μάθουμε σύντομα.

      Επίσης, εγώ συμφωνώ με το όλο κλίμα του κινήματος, το ότι διαφέρουν οι απόψεις μου με τις δικές τους είναι φυσιολογικό αφού οι θέσεις τους είναι συγκεκριμένες και ξεκάθαρες

      • νεοφιλελευθερα ανθρωποειδη tzimeroeidi stefanomanoeidi dorompakogianoeidi, εμενα παντως δε μου απαντησατε σε τπτ. επιβεβαιωνετε το γεγονος οτι ολοι σας ειστε ασχετοι και αμορφωτοι, και πολιτικα (αλλα και…γενικα!) απαιδευτοι.
       απαντηστε ξεκαθαρα:
       ποια ειναι η γνωμη σας για την αταξικη κοινωνια (και μην πειτε τη λουμπεν νεοφιλελευθερη κοινοτοπια για…»ουτοπιες» 😀 )

       οι εργαζομενοι και τα αφεντικα εχουν τα ιδια συμφεροντα? (σας ρωταω πραγματα σε επιπεδο..δημοτικου, γιατι αυτο ειναι το επιπεδο σας 😉 )

       οι φτωχοι και οι πλουσιοι diladi εχουν τα ιδια συμφεροντα? e? (απλα πραγματα, χωρις «ξυλινες γλωσσες» και αναφορες σε βιβλια 😉 )
       μπορει να υπαρξει μια βιοτεχνια-οικοτεχνια-βιομηχανια χωρις ιδιοκτητη-αφεντικο?
       ποια ειναι η γνωμη σας για τους συνεταιρισμους και τις κολλεκτιβες? 🙂

       να τα καταργησουμε επιτελους τα ματ και να τα πεταξουμε σε καμια θαλασσα η κανα πηγαδι η σε κανα γκρεμο μπας και σταματησουν να δολοφονουν τον κοσμο?
       (μερικα απο τα χιλιαδες αναπαντητα ερωτηματα, καλα, εννοειται δεν περιμενω απαντηση, σιγα μην απαντησετε ακομα και σε αυτες τις ΠΑΙΔΙΚΕΣ ερωτησεις. :D)

       η βαλτοι ειστε παντως η…ζαβοι! η απλα…νεα δημοκρατια!!!!!!!!!! 😀

       • wow wow wow…
        Για χαλάρωσε λίγο, μη με βάζετε στη γωνία
        Να σου απαντήσω και σένα μην παρεξηγηθείς 😛

        Αταξική Κοινωνία: Μακάρι να υπήρχε, αλλά πάντα θα κρίνουμε τους ανθρώπους από το επάγγελμά τους και τα έσοδα τους, είτε με τάξεις όπως τώρα τις ξέρουμε είτε με άλλο τρόπο

        Εργαζόμενοι-Αφεντικά έχουν τον ίδιο συμφέρον… για τον εαυτό τους όμως, οπότε απαιτείται συναίνεση και να συνειδητοποιήσουν ότι το σημαντικότερο πρόβλημα δεν είναι η κατανομή των κερδών αλλά η αύξησή τους (τι σου κάνει το ΑΟΔΕ ε;)

        Όλοι θέλουν το κέρδος τους και την ευημερία τους, δεν ξέρω άνθρωπο που να θέλει να είναι φτωχός εκτός και αν το έχει συνδέσει με την λιτότητα και θεωρεί την πολυτέλεια πολύ για τους επιδειξίες (όπως ήταν οι Σπαρτιάτες ένα πράμα, τέτοιους ξέρω)

        Βιοτεχνια-οικοτεχνια-βιομηχανια χωρις ιδιοκτητη-αφεντικο μπορεί να υπάρξει αν οι εργαζόμενοι αποφασίζουν Δημοκρατικά και το όλο σύστημα λειτουργεί αξιοκρατικά, ουσιαστικά κολεκτίβα δεν είναι;

        Οι Συνεταιρισμοί είναι κάτι το απολύτως φυσιολογικό και απαραίτητο

        Τα ΜΑΤ υπάρχουν για να προστατεύουν τον κόσμο και να διατηρούν τη Δημόσια Τάξη, αυτή είναι η θεωρητική αποστολή τους. Βέβαια αυτοί πληρώνονται απ’ το κράτος και το κράτος (κόμματα) ελέγχει και τους αρχηγούς της αστυνομίας οπότε και τα ΜΑΤ.
        Με το να καταργηθούν κτλ κτλ δεν σώζεται κανένας από την κρατική αυθαιρεσία, ξέρεις, τα κλασσικά Μπατσόκ και Νέα Τρομοκρατία.

        Πέρασα; Έλα 20ράκι καθαρό είναι

        • Τα ΜΑΤ υπάρχουν για να προστατεύουν… τον κόσμο; Κατά το «υπουργείο προστασίας πολίτη» και η προστασία των ΜΑΤ. Όπου προστασία=καταστολή, βίαιη. Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης λέγονται. Πέρα από τα γήπεδα, η χρήση τους είναι για την καταστολή κάθε είδους πολιτικής διαμαρτυρίας. Ευχαριστώ, δεν θέλω τέτοια προστασία!

        • «Εργαζόμενοι-Αφεντικά έχουν τον ίδιο συμφέρον… για τον εαυτό τους όμως, οπότε απαιτείται συναίνεση και να συνειδητοποιήσουν ότι το σημαντικότερο πρόβλημα δεν είναι η κατανομή των κερδών αλλά η αύξησή τους»
         Μιρμιδόνιε, εγώ θέλω να καταλάβω τα εξής:
         1. Γιατί δεν είναι σημαντικό η κατανομή των κερδών; Η έννοια της δικαιοσύνης είναι βασική στην ανθρώπινη συγκρότηση και την κοινωνική διαβίωση. Επομένως όταν οι άνθρωποι νοιώθουν αδικημένοι είναι αδύνατο να υπάρχει αρμονία στη κοινωνία. Από την έλλειψη αρμονίας και τις συνεπαγόμενες συγκρούσεις χάνεται και η κοινωνική αποτελεσματικότητα που ενδιαφέρει και τους νεοφιλελεύθερους.
         Τα τελευταία χρόνια, στην πραγματικότητα από τη δεκαετία του 1980, έχει ξεκινήσει μια διαδικασία όπου πλέον παρατηρείται η πιο άνιση κατανομή εισοδήματος μετά τον Β Παγκόσμιο πόλεμο. Αυτό εξαιτίας της συμπεριφοράς των στελεχών και των ιδιοκτητών επιχειρήσεων. Στις καλές εποχές αυξάνουν τις αμοιβές και τα κέρδη τους δυσανάλογα με τις όποιες αυξήσεις στα εισοδήματα των εργαζομένων και στις δύσκολες εποχές μειώνουν αντιστρόφως δυσανάλογα τις αμοιβές των εργαζομένων σε σχέση με τις δικές τους και επιπλέον απολύουν. Αυτό είναι αδικία ή δεν είναι;
         Επιπλέον αυτή η αυξανόμενη ανισότητα στα εισοδήματα είναι για πολλούς οικονομολόγους η θεμελιώδης (τονίζω το θεμελιώδης) αιτία της κρίσης που περνάμε: Οι μειώσεις στα σχετικά εισοδήματα των εργαζομένων μειώνουν τη ζήτηση και δεν απορροφάται η προδφορά
         2. Ένα ουσιαστικό ζήτημα επομένως είναι πως θα επιτευχθεί η δικαιοσύνη. Έπειδή μια θεμελιώδης αιτία της άνισης κατανομής κάποιου αγαθού, είναι η ανισοκατανομή ισχύος, η αδικία δηλ. στη ισχύ, πως σου φαίνεται η ιδέα για ίση κατανομή ισχύος, δηλ. εξουσίας;

         • 1) Το θεωρώ αυτό γιατί όταν έχεις πιο πολλά κέρδη μπορείς να δώσεις και περισσότερα στους εργαζομένους χωρίς να σε πιάσει τσιγκουνιά. Τώρα όντως αυτό που λες είναι αδικία, όπως και για την αιτία της κρίσης (το χρήμα συσσωρεύεται στους πλούσιους) αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι είναι έτσι. Επίσης αυτή η συμπεριφορά είναι πιστεύω ενάντια στην κάθε μόρφωση που είχαν για να γίνουν τέτοια στελέχη καθώς δεν νομίζω πως οι καθηγητές τους επιθυμούσαν αυτό το αποτέλεσμα. Για αυτό χρειάζεται και ο υγιής συνδικαλισμός που να μην απαιτεί παράλογα ζητήματα, να βλέπει πάντα τον προϋπολογισμό και τα έσοδα της επιχείρησης και πάντα με βάση αυτά και τους μακροχρόνιους στόχους της να κρίνει αν μια αύξηση θα ήταν εφικτή ή αν με κάποιο άλλο λιγότερο επώδυνο τρόπο θα μειωθούν τα κόστη ώστε οι μισθοί να διασωθούν.
          Το φαινόμενο που λες γίνεται φανερό σε χώρες που στηρίζονται στους ανθρώπους για την παραγωγή (δες Κίνα). Όταν στην παραγωγή παίρνει μέρος η τεχνολογία που μειώνει σοβαρά τα κόστη και το ανθρώπινο δυναμικό ενώ παράλληλα απαιτεί σοβαρή εξειδίκευση οι μισθοί παραμένουν υψηλοί (δες εξωτερικό σε χώρες που χρησιμοποιείται περισσότερο η τεχνολογία όπως στη Σκανδιναβία)

          2) Η ίση κατανομή ισχύος, αν εννοείς στην επιχείρηση είναι ότι είναι οι συνεταιρισμοί και οι κολεκτίβες που απάντησα πιο πάνω. Τώρα αν εννοείς κοινωνικά είναι του στυλ κομουνισμός…
          (καλύτερα να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος)

          Ένα δικό μου σχόλιο (προσπαθώ να δω πως είναι και η αντίπερα όχθη):

          Τείνουμε όμως πάντα να κατηγορούμε αυτόν που βγάζει περισσότερα από μας ότι φταίει για όλα ή ότι αυτός πρέπει να τα πληρώσει γιατί μας εκμεταλλευόταν τόσο καιρό κτλ κτλ
          Θέλουμε να φορολογηθεί περισσότερο, να δυσκολευτεί περισσότερο, χωρίς να μας νοιάζει τι υποχρεώσεις και τι κάνει ήδη γιατί… είναι πλούσιος και πρέπει να πληρώσει. Για να δούμε λοιπόν πώς μπορεί να έβλεπε ένας πλούσιος την κατάσταση, ο οποίος να ήταν άξιος, πλήρωνε τους φόρους του χωρίς να φοροδιαφεύγει κτλ κτλ στο συννεφάκι της φαντασίας μας.
          Πώς θα μας έβλεπε τους υπόλοιπους;

          Σαν αχόρταγα πλάσματα που επιθυμούν περισσότερα δουλεύοντας λιγότερο (σας θυμίζει κάτι;), που δεν έχουν να ασχοληθούν για το αν τα πάει καλά η επιχείρηση ή όχι αλλά θέλουν το μισθό τους και ας πάει στο διάολο η επιχείρηση και η κάθε επιχείρηση. Να καταστραφεί οικονομικά επειδή είναι πλούσιος και μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα από αυτούς, χωρίς να σκέφτονται αν όντως μπορεί, έχει το χρόνο ή τη διάθεση να τα κάνει και με τι κόστος. Σαν αυτούς που θέλουν να διαγραφούν τα χρέη επειδή δεν έχουν να τα πληρώσουν, αλλά αυτοί τα δημιούργησαν λόγω του (ας το πούμε) κόμπλεξ που είχαν και θέλησαν να γίνουν πλούσιοι για λίγο βυθίζοντας τους εαυτούς τους και τα παιδιά τους στα χρέη. Αυτοί που θελαν να βολευτούν στο δημόσιο και τώρα που βγήκαν έγιναν ξαφνικά αριστεροί και ζητούν δικαιοσύνη και αξιοκρατία (;). Αυτοί που παίρναν επιδόματα, συντάξεις, φοροδιαφεύγουν και ξαφνικά δεν παθαίνουν τίποτα αλλά αντίθετα τον κατηγορούν ότι με την αυθαιρεσία του κατέστρεψε την οικονομία. Για τους εφοπλιστές ας μην μιλήσω. Ας μιλήσω όμως για το ότι συνδέουν τους Έλληνες επιχειρηματίες με αυτούς του εξωτερικού, τους τραπεζίτες με την Goldman Sachs, τους ιδιοκτήτες εταιριών με πολυεθνικές κτλ

          Αυτές δεν είναι οι απόψεις μου, αλλά είναι μια προσπάθεια να δούμε και πως βλέπει ο άλλος τα πράγματα και όχι μόνο εμείς. Το επαναλαμβάνω γιατί κάποιοι διαβάζουν όμως μόνο αυτό που τους συμφέρει και μένουν εκεί. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ, δεν ζούμε στο συννεφάκι που προανέφερα αλλά είναι καλό να βλέπουμε και πέρα από την μύτη μας (δεν πάει για σένα Παύλο)

          • Άρα κρατώ το ότι συμφωνείς ότι υπάρχουν αδικίες και ότι αυτές πρέπει να διορθώνονται και σαν μέθοδο βλέπεις τον συνδικαλισμό. Σωστά;
           Εμένα θα μου επιτρέψεις να προχωρήσω παραπέρα και να σκεφθώ το εξής: Η αδικία παρουσιάζει μια ενδημική φύση στο οικονομικό σύστημα που ζούμε. Επομένως, γιατί να μην προχωρήσουμε σε ριζική λύση; Δεν με ενδιαφέρει η ονομασία της λύσης και προσωπικά δεν μου αρέσει ο όρος κομμουνισμός, γιατί παραπέμπει σε επώδυνες και αποτυχημένες καταστάσεις, αλλά και για ένα λόγο ακόμη: Όταν δίνεις φορτισμένο όρο, αυτός τείνει να δημιουργεί μια δική του πραγματικότητα που απορροφά τα πάντα και έτσι οδηγούμαστε σε αγκυλώσεις και τυφλώσεις.
           Επιπλέον σου προτείνω να σκεφθείς και το εξής:
           Ο τίμιος πλούσιος του παραδείγματος σου συμβαίνει να έχει και την εξής επιλογή: Να χρησιμοποιήσει τον πλούτο του για να δημιουργήσει τέτοιους συσχετισμούς γενικότερης ισχύος υπέρ του – π.χ. επηρεάζοντας ΜΜΕ – ώστε στη συνέχεια μέσω αυτής της αυξημένης κοινωνικής ισχύος που θα διαθέτει να γίνει περισσότερο πλούσιος. Στη συνέχεια ο μεγαλύτερος πλούτος θα του δώσει τη δυνατότητα να αγοράσει ΜΜΕ, αποκτώντας περισσότερη ισχύ και μετά θα δημιουργήσει και πολιτικό λόμπι ή θα χρηματοδοτήσει κόμματα και όλα αυτά ενώ θα κάνει το παν να μην κλονίζεται η οικονομική του ισχύς, φτιάχνοντας για παράδειγμα ολιγοπώλια, τα οποία θα υπερασπίζει με την αυξημένη κοινωνικοπολιτική του ισχύ.
           Επομένως εδώ δεν έχουμε έναν τίμιο πλούσιο – που αν υπάρχει τέτοιος είναι φρικαλέα μεμονωνμένη περίπτωση. Αντίθετα έχουμε τον πραγματικό πλούσιο που ο πλούτος του γίνεται πλέον μεγάλη κοινωνική απειλή. Θα μου πεις ότι η λύση είναι η Δημοκρατία. Θα σου απαντήσω ότι η Δημοκρατία έχει υπονομευθεί από αυτούς τους μη τίμιους πλούσιους. Και ότι η απάντηση πρέπει να είναι η Πραγματική Δημοκρατία, που δεν θα επιτρέπει στους πλούσιους να την υπονομεύουν, επομένως χρειαζόμαστε και νέους πολιτικούς θεσμούς. Αλλά ταυτόχρονα πρέπει να ελέγξουμε τον ίδιο τον πλούτο, γιατί όπως έδειξε η αφήγηση μου, παραπάνω, καθόλου δεν είναι αθώος, αντίθετα επιθυμεί αυτή η πρωταρχική οικονομική ανισότητα που δημιουργείται κάποια στιγμή από την τύχη ή από κάποια ικανότητα που συνδυάζεται με την τύχη – και λέμε ότι ο τάδε έγινε πλούσιος – επιθυμεί λοιπόν να κάνει το κάθε τι ώστε αυτός ο πλούτος να αναπαραχθεί διευρυμένα.
           Για να μην γράφουμε σεντόνια που δεν διαβάζονται, μένω εδώ, για την ώρα, και σε καλώ να σκεφθείς μήπως η δική μου αφηγηση, είναι περισσότερο υποψιασμένη για όλα αυτά που ζούμε…

          • Για κάποιο λόγο δεν μπορώ να απαντήσω απευθείας σε εσένα (;)
           Τεσπα,
           για τον τίμιο πλούσιο είπα πώς θα σκεφτόταν με αυτά που έβλεπε, είναι αυτονόητο ότι οι περισσότεροι πλούσιοι δεν είναι τόσο τίμιοι, πολλοί μένουν στο ενδιάμεσο.
           Είναι σαφές όντως ότι χρειάζονται τέτοιου είδους αλλαγές, αλλά σε αυτήν την τόσο οικονομικά ταραγμένη περίοδο θα είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να πραγματοποιηθούν χωρίς μεγάλες θυσίες, και δεν είναι όλοι διατεθειμένοι να τις κάνουν. Για παράδειγμα εγώ δεν θα ήθελα μια τέτοια αλλαγή να συμβεί τώρα γιατί έχω και γω όπως και ο καθένας μας τα δικά του προσωπικά συμφέροντα.
           Πρώτα πρέπει να δημιουργηθεί μια λύση μέσα από αυτή την κατάσταση και μετά βλέπουμε για την εξυγίανση της Δημοκρατίας. Σε τέτοιες περιπτώσεις καλύτερα να μην παίζουμε με την φωτιά. Κάποιοι δεν έχουν τίποτα να χάσουν και το επιθυμούν αυτήν την αλλαγή πως και πως, αλλά και κάποιοι δούλεψαν και μάζεψαν μερικά χρήματα που θέλουν να τα διασώσουν (όχι πλούσιοι, αλλά μεσαίοι όπως εγώ και (πιστεύω) εσύ)

 58. Στο παραπάνω σχόλιο μου εκεί που λέω για την Pitsos δεν ξέρω γιατί, αλλά δεν εμφάνισε το υπόλοιπο:
  ακόμα και η Pitsos από το 77 ανήκει στην Siemens και στην Bosch

  • «Πρώτα πρέπει να δημιουργηθεί μια λύση μέσα από αυτή την κατάσταση και μετά βλέπουμε για την εξυγίανση της Δημοκρατίας. Σε τέτοιες περιπτώσεις καλύτερα να μην παίζουμε με την φωτιά. Κάποιοι δεν έχουν τίποτα να χάσουν και το επιθυμούν αυτήν την αλλαγή πως και πως, αλλά και κάποιοι δούλεψαν και μάζεψαν μερικά χρήματα που θέλουν να τα διασώσουν (όχι πλούσιοι, αλλά μεσαίοι όπως εγώ και (πιστεύω) εσύ)»
   Αυτή η κατάσταση υπάρχει διότι υπάρχει και το καθεστώς της κομματοκρατίας – στο οποίο άλλωστε αναφέρεται και ο τζήμερος. Επομένως πως γίνεται να βγούμε από αυτή τη κατάσταση πραγματικά, χωρίς να θίξουμε τις βάσεις του, τις πολιτικές δομές δηλ.; Δεν πιστεύω ότι σου αρέσει να υποστηρίζεις τις «μισές» λύσεις… 🙂
   Κατά τη γνώμη μου επίσης, η σημερινή κατάσταση είναι μια κλασική κατάσταση όπου τα συμφέροντα της μεσαίας τάξης εναρμονίζονται με τα συμφέροντα αυτών που δεν έχουν τίποτα. Άλλωστε, άνθρωποι και κομμάτια της μεσαίας τάξης περνούν όλο και περισσότερο, από οικονομική κατάσταση, κοντά σε αυτούς που δεν έχουν τίποτα. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος αυτή τη στιγμή δεν είναι αυτοί που δεν έχουν τίποτα να πάρουν από αυτούς που έχουν κάτι, αυτό το κάτι – αλλά αντίθετα αυτοί που έχουν τα πάντα να πάρουν από αυτούς που έχουν κάτι ακόμη περισσότερα! 🙂

 59. Επιτέλους ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ ! Να μπεί στη Βουλή γιατί φαίνεται ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ… (με κεφαλαία, αυτά που λείπουν απο τους υπάρχοντες πολιτικούς)

 60. «αυτή η συμπεριφορά είναι πιστεύω ενάντια στην κάθε μόρφωση που είχαν για να γίνουν τέτοια στελέχη καθώς δεν νομίζω πως οι καθηγητές τους επιθυμούσαν αυτό το αποτέλεσμα» 😯

  αυτο ηταν λοιπον!!! τωρα εξηγουνται ολα 😉
  ολοι αυτοι οι tzimerofans ειναι…troll!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😀 😀 😀

  παντως, φιλικη (!) συμβουλη στον κυριος tzimeros, αν θελει να κανει σοβαρη προεκλογικη εκστρατεια και ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ στο ιντερνετ, καλα θα κανει να βρει γι αυτη τη δουλεια κανεναν της προκοπης, να μπορει να απανταει στοιχειωδως ρε παιδι μου, ψιλοετοιμολογο, ψιλοδιαβασμενο, να μπορει να αρθρωνει εναν πειστικο λογο, γιατι μ αυτους εδω τους…μυρμιδονιους/κνικους/ιωαννιδες κλπ, δεν προκειται να τον ψηφισει…κανενας! 😯

  (πραγμα που θα ηταν βεβαια μεγαλη απωλεια για την ομορφη χωρα μας :roll:)

 61. kala leei o thanos. Me to bourdelo pou exete ftiaxei kai to lete kratos tha parete oloi ta @@ mou. Den tha proslavei kanenan apo do kai pera kai oute tha einai o noumero 1 pelatis mias epixeirimatikis kastas. Vgalte to teras apo ti mesi na doulepsoume san anthropoi kai na aksiopiisoume tis gnwseis mas me aksioprepeia!

 62. Δεν μπορεί να υπάρχουν τόσο στόκοι που να πιστεύουν ότι για όλα φταίει το δημόσιο,η αριστερά και ότι επειδή μας τα παίρνανε και τρώγαμε επιδοτήσεις δεν παράγαμε και άλλα τέτοια σκουπίδια!ρε μπετόβλακες η Ιταλία δεν παράγει η ισπανία δεν παράγει η Πορτογαλία?η Γαλλία?το βέλγιο?Οι ΗΠΑ?Η ολλανδία?ρε τσιμέντα δεν φταίει τόσο οι πολιτικοί ούτε το δημόσιο αλλά το σύστημα!οι δημόσιοι υπάλληλοι της Ελλάδας ήταν το 2009(!!!) περίπου 13% του πληθυσμού!ξέρετε πόσοι είναι στην Σουηδία?30%!!!!και μην τολμήσει να μου πει κανένας ότι οι πάνω χώρες χρωστάνε λιγότερα γιατί θα πει μπαρούφα το κατακεφαλήν χρέος είναι το λιγότερο στην χώρα μας!Μάθε μαλάκα μελλοντικέ ψηφοφόρε του τζήμερου ότι α)αυτά που σου λέει το Συριζα(δεν ξέρω εάν τελικά θα τα πράξει) για σκληρά φορολογικά μέτρα στους φραγκάτους στην αρχαία ελλάδα που τον κάνει λάστιχο ο τζιμερος υπήρχαν και για αυτό υπήρχε και μια Α ανάπτυξη!β)κύριε τζίμερε το ότι πρέπει να υπάρχουν ευνοικοί όροι για το επιχειριν τι ακριβώς εννοείται?εάν εννοείται τις μικροεπιχειρήσεις πάσο αλλά επειδή τα μεγάλα κεφάλαια έρχονται από τις μεγάλες επιχειρήσεις τύπου βαρδινογιαννης,κοκκαλης,βγενόπουλος και άλλες πόσο πιο ευνοικες ρε άνθρωπε???πόσο???Δηλαδή τι να υποστηρίξουμε και να συνεργαζόμαστε με την Κίνα?το διάβασα και αυτό πιο πάνω!δηλαδή παγκοσμιοποίηση και ελεύθερος ανταγωνισμός αυτό μου λέτε!ρε είσαστε σοβαροί???βάλτε κάτω αριθμούς στυλό και κομπιουτεράκια όσο μειώνεις το εργατικό κόστος τόσο πιο ανταγωνιστικός γίνεσαι και τόσο πιο μεγάλο κέρδος έχεις!μπάσανε το τυρί της ελεύθερης παγκόσμιας οικονομίας χώσανε την κίνα μέσα και θα καταλήξουμε να δουλεύουμε με 1Ευρώ!Η Ελλάδα αγαπητοί μου θα γίνει όντως η πιο ανεπτυγμένη χώρα στην Ευρώπη σε 2 χρόνια το πολύ.Θα είναι παραγωγικότατη,δεν θα έχει έλλειμα αλλά θα υπάρχουν άνθρωποι που θα πεθαίνουν στον δρόμο και πάρα πολλοί άνεργοι(καθώς βασικός κανόνας του συστήματος ώστε να ρίξεις τους μισθούς είναι βαθιά ύφεση τεράστια ανεργία ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση με πολλά προσόντα άρα πιο φθηνό εργατικό δυναμικό με καλύτερη γνώση του αντικειμένου,είναι το λεγόμενο σύστημα χωνί πάνε πολλοί και παίρνουν τους καλύτερους).
  Η Ελλάδα έχει άψογο καιρικό κλίμα για μορφές ενέργειας,ορυκτά πλούτη,καταπληκτική εμπορική γεωγραφική θέση και τέλος πολύ μορφωμένο λαό(αν υπάρχει χώρα εντός ΕΕ που πληρώνεται νέος πτυχιούχος με μεταπτυχιακό με 2 ξένες γλώσσες και άριστη γνώση υπολογιστών στην καλύτερη 900Ε εγώ θα σκίσω το πτυχίο μου).
  Καλά για τις ανθρώπινες κουράδες που ψήφισαν Χ.Α ούτε λόγος άνθρωποι οι οποίοι πιστεύουν ότι για τα πάντα φταίνε οι μετανάστες λες και άμα φύγουν η Ελλάδα θα γίνει το καλύτερο κράτος για εμάς τους Έλληνες δεν είναι άξιοι ούτε για συζήτηση!ρε ζούδια φάγατε το τυρί του εθνικισμού?είσαστε σοβαροί?πότε θα καταλάβετε ότι ο Ναζισμός σαν κίνημα και ο εθνικοσοσιαλισμός δεν περνάει στην Ευρώπη καθώς σφάγιασε εκατομμύρια ανθρώπους οπότε όλα τα χιτλερικά κινήματα πλέον σε όλη την Ευρώπη κρύβονται πίσω από τον εθνικισμό(Ιταλία,Γερμανία,Γαλλία) κανείς μα κανείς δεν πρόκειται να σου πεί «είμαι ναζιστής»!!!!

 63. Όταν ψήφιζε ο τζημερος τον Γιώργο Παπανδρέου για αρχηγό του πασοκ τί ψήφιζε έναν αυτοδημιούργητο πολιτικό; έναν πολιτικό που έχει εργαστεί και είχε ένσημα ; έναν πολιτικό εκτός των μηχανισμών της μαφίας ; έναν πολιτικό που ασκούσε εξουσία για χρόνια έντιμα; Έναν πολιτικό που δεν έκανε ρουσφέτια; Τώρα που συνεργάζεται με τον Μάνο συνεργάζεται με κάποιον που δεν είναι πολιτικός; με κάποιον επιτυχημένο στον εργασιακό του χώρο; με κάποιον που δεν έχει εμπλακεί στη μαφία των κομμάτων ; με κάποιον που δεν έχει ασκήσει εξουσία και δεν ευθύνεται για το χάλι του κράτους και της χώρας; και τέλος γιατί δεν απευθύνει το γράμμα του στον εξοχότατο ελληνικό λαό και σε αυτούς που ψήφιζε και σε αυτούς που συνεργάζεται και την απευθύνει στις κατοχικές δυνάμεις της χώρας;

 64. Μια νύχτα του Μάρτη ψάχνοντας για κνένα αρθράκι που με «ακουμπάει», πέφτω πάνω σε ένα άρθρο στο indymedia όπου ο συνεντευξιαζόμενος έλεγε σε ένα ξένο περιοδικό ότι το αναρχικό κανάλι το RadioBubble.gr, είναι το καλύτερο των Εξαρχείων. Το έψαξα το βρήκα, τον άκουσα… Τώρα, που γράφω το e-mail τον ακούω να δίνει συνέντευξη στο Σκαϊ TV στους (δεν σχολιάζω για ευνόητους λόγους)…Λυριτζή – Οικονόμου. Άκουσα και την τελευταία προεκλογική αφηγηματική ομιλία του (ΒΑΣΙΣΜΈΝΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΉ ΤΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΉ ΤΟΥ ΕΜΠΕΙΡΊΑ)και συγκινήθηκα όσο ως πρώην τηλεοπτικό θύμα θα είχα συγκινηθεί από τη διαφήμιση προϊόντος που θα μου ήταν ολωσδιόλου άχρηστο αφού θα το αγόραζα (θα το καταλάβαινα μετά βεβαίως-βεβαίως). Εκεί που «πέθανα» ήταν που έλεγε σε άλλη συνέντευξη σε ομόαιμο αδερφό του, ότι ως καλός εργοδότης δεν μείωσε τους μισθούς των υπαλλήλων του, εν μέσω κρίσης!
  Και ρωτάω, ως αφελής πολίτης : 1.Τι νοηματοδοτούσε η συνέντευξη του κ. Τζήμερου στο αναρχικό κανάλι της πόλης των Αθηνών (ο συνεντευξιαζόμενος του περιοδικού εξοργιζότανε γιατί ενώ οι αναρχικοί τα λέγανε χρόνια, τώρα «οι πολλοί» ανακάλυψαν τον ύπουλο ρόλο της τηλεόρασης) 2. Εμένα γιατί δε με καλέσανε ποτέ να δώσω μια συνέντευξη?

 65. Επεξήγηση ερωτήματος 2. Το ερώτημα δεν το θέτω σε προσωπική βάση. Εννοώ οτι θα ήταν καλή ιδέα ο σταθμός να καλέσει κάποιον να δώσει μια συνέντευξη, ως το αντίπαλο δέος του κ. Τζήμερου, ως τον εκ πεποιθήσεως Looser, επιστήμονα που αποφάσισε θεληματικά και πεισματικά να μη διαπραγμετευτεί με οικονομικούς όρους ή όποιου άλλου είδους χρηματικής ή ηθικής αμοιβής την «εκπόρνευση» της επιστήμης, που την υπηρετεί για την ψυχή της μάνας του, όπως τόσοι και τόσοι άλλοι επιστήμονες που απο σεμνότητα παραμένουν άγνωστοι μεταξύ αγνώστων, και που πεισματικά αρνούνται να επενδύουν τις γνώσεις τους με το σταγονόμετρο και μόνο με το αζημίωτο «φυσικά» όπως κάνουν οι «επιτυχημένοι στον τομέα τους» που οσωνούπω ανακαλύπτουν οτι το μόνο που τους λείπει ειναι και μια πολιτική καριέρα για να φτάσουν στο αποκορύφωμα της δημιουργικής τους πορείας προς την κορυφή! Ποιός απο αυτούς τους επιτυχημένους (και μπράβο τους!) που εξέδωσε ένα χοντρό βιβλίο των 20 ευρώ, μοίρασε ποτέ μετά, με τα έσοδα που έβγαλε απο τις πωλήσεις, έστω και ενα δωρεάν ενα βιβλιαράκι τσέπης για τα νομικά δικαιώματα του λαού, η για την υγεία του λαού, ή για την διαφώτιση του λαού σε θέματα καταναλωτικών παγίδων, οικονομίας, περιβάλλοντος, κοινωικών διακαιωμάτων κ.α,, συνδέοντας τις πανεπιστημιακές τους παραδόσεις με τη διάχυση της γνώσης τους στο λαό? Πότε (άραγε σε ποιόν αιώνα) θα θεωρηθεί και η επιστημονική γνώση κοινωνικό αγαθό που θα απαγορεύεται η πώλησή του σε όποια τιμή, στα βιβλιοπωλεία;

 66. Για να επανέλθω στο θέμα: Αυτό το φρέσκο φρούτο το «τζήμερο» , στην Ήπειρο το λέμε τζάνερο, αυτοί που το κατέβασαν στις εκλογές ξέρουν καλά την τέχνη του, ελληνικά μιλώντας, image maker και της παραπλάνησης του κοινού για την αγορά προϊόντος, προφανώς στοχεύοντας στην υφαρπαγή ψήφων απο τον Τσίπρα, έχοντας μελετήσει το προφίλ του «καταναλωτή-ψηφοφόρου» που θα τον ψήφιζε σε αυτές τις εκλογές. Υποψιάζομαι οτι ειναι η ίδια διαφημιστική εταιρία που έβαζε τον (μικρό) Καραμανλή, όταν μίλαγε σε μεγάλες συγκεντρώσεις (π,χ ΔΕΘ) να κουνάει τα χέρια του σαν να μοιράζει ενα ταψί με μπακλαβά στον κόσμο (θέλει λίγη φαντασία, δεν μπορώ να σας το δείξω μέσω internet).
  Τέλος πάντων καλά να είναι η τηλεόραση που ανανεώνει αυτά τα φρούτα και μας τα σερβίρει σε ώρα κατάλληλη, λίγο πριν ψηφίσουμε. Έτσι και ο έλληνας εδω και πολλά χρόνια, συμπεριφέρεται ως καταναλωτής -ψηφόρος κι έχει αποκτήσει την αίσθηση της «διαπραγματευτικής δύναμης της ψήφου»!!! Δηλαδή, απλά την πουλάει!
  Η ψήφος του δεν ειναι συνειδητή και προαποφασισμένη, ( εδώ εννοείται εξαιρείται ο αρυθμός των κομματικοποιημένων και ενταγμένων σε χώρους) αλλά περιμένει να ακούσει τι θα του τάξουν στην προεκλογική τους ομιλία, μέσα απο τη τηλεόραση. Αυτός λοιπόν ο μέσος «ακομμάτιστος» – «ανεξάρτητος» έλληνας που τελικά ειναι και αυτός που αποφασίζει για το ποιός θα μας κυβερνήσει (i.e η τλεόραση σε συνεργασία με την τέχνη των διαφημιστών), λέει μέσα του, νιώθοντας λέοντας, ενω επι τέσσερα χρόνια -1Κυριακή, ένιωθε ποντίκι, τώρα θα τους δείξω εγώ : δε με νοιάζει τι θα κάνει για τους άλλους εμένα με νοιάζει τι θα μου δώσει…και περιμένει την πριμοδότηση ψήφου, σε τι θα αποτιμάται η ψήφος για κάθε κόμμα.. Αυτοί που ξέρουν γελούν, αλλά κάποτε πρέπει να τους κοπεί το γέλιο και το δικαίωμα εκπόρνευσης της συμμετοχής στη δημοκρατία!
  Πως θα σας φαινότανε μια επιστημονικά τεκμηριωμένη πρόταση απο επιστήμονες της Πολιτικής Ψυχολογίας για την απαγόρευση της όποιας προεκλογικής εκστρατείας των συμπολιτών μας μέσω τηλεόρασης, με βασικό επιχείρημα την υποβάθμιση του δικαιώματος συμετοχής στα κοινά, σε καταναλωτικό δικαίωμα;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s