Η Κρήτη δεν χαρίζεται στους ναζί!

Αναδημοσίευση από το indymedia

Το κείμενο που μοιράζεται στα χωριά και στην πόλη του Ηρακλείου και η αφίσα


Image scaled down

Η περιοδεία σε χωριά της Κρήτης που είχαν εξαγγείλλει για σήμερα Σάββατο 28/4 οι ναζιστές της χρυσής αυγής, ακυρώθηκε από τις αντιδράσεις του κόσμου. Παράλληλα, ενώ ο δήμαρχος Βιάννου δήλωσε πως οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι, ο δήμαρχος Ηρακλείου τους παραχώρησε χώρο για την προεκλογική τους εκδήλωση αύριο στις 12 στην Ν. Αλικαρνασσό.

Ωστόσο σήμερα, ο κόσμος βγήκε στις πλατείες των χωριών, ενώ σύντροφοι έκαναν επίσης παρεμβάσεις εκεί μοιράζοντας κείμενο, κολλώντας αφίσες και κουβεντιάζοντας με τους κατοίκους.

Οι ναζήδες όχι μόνο είναι ανεπιθύμητοι αλλά συνάντησαν και σθεναρή αντίσταση στο να πατήσουν στα χωριά με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να ακυρώσουν την περιοδεία τους.

Το κείμενο που μοιράζεται στα χωριά και στην πόλη του Ηρακλείου και η αφίσα:

Η ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Τα τελευταία χρόνια οι πολιτικές εξελίξεις σε ελλαδικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα ανασφάλειας, φόβου και τεράστιας ψυχολογικής πίεσης σε μεγάλα κομμάτια του ντόπιου πληθυσμού. Ζούμε σε εποχή που  και το καθημερινό ψωμί στο τραπέζι δεν είναι εξασφαλισμένο. Η ανεργία για τους εργαζόμενους,η ανησυχία για την διάθεση των προϊόντων για τους αγρότες-παραγωγούς αλλά και η διάλυση όποιων δομών υποστήριξης σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες  έχουν επηρεάσει την καθημερινότητα του καθένα από εμάς, έχουν αυξήσει δραματικά τις αυτοκτονίες  αλλά και την εγκληματικότητα..

Δυστυχώς ακόμη και τώρα το ατομικό συμφέρον επικρατεί εις βάρος των πολλών και οι περισσότεροι  στηρίζουν ξανά αυτά που απέτυχαν και μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση τις τελευταίες δεκαετίες.Ο λαϊκισμός και η προπαγάνδα των εφημερίδων και των καναλιών μας αποπροσανατολίζει και μας κάνει να  βλέπουμε του εχθρούς μας δίπλα μας και όχι από πάνω μας. Οι εχθροί μας είναι το κράτος, το κεφάλαιο, οι καναλάρχες που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη και μας βλέπουν σαν πρόβατα.Αντί να τα βάζουμε όμως με τους υπαίτιους αυτής της τραγικής κατάστασης, τα βάζουμε με τους πιο αδύναμους και ευάλωτους.

Ο κοινωνία εκφασίζεται από την στιγμή που χάνεται η εμπιστοσύνη, όταν σταματάμε να λειτουργούμε σαν μία  γροθιά για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας.

Τότε είναι που μας φταίνε οι ξένοι για ό,τι στραβό συμβαίνει, μας φταίνε οι απεργοί που διεκδικούν τον πετσοκομμένο μισθό τους, μας φταίνε οι παραγωγοί για τις ακριβές τιμές των προϊόντων και πάει λέγοντας.Αν δεν σταθούμε να σκεφτούμε ψύχραιμα αυτή την κατάσταση και δεν αλλάξουμε μυαλά ο κανιβαλισμός θα επικρατήσει.

Όλοι εναντίων όλων για τα ψίχουλα και τα ξεροκόμματα που πέφτουν από το γλεντοκόπι των αφεντικών και των σωτήρων μας.

ΛΑΟΣ ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΗ – ΛΑΟΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΛΟΝ

Μέσα σε αυτή την λαίλαπα κάποιοι γνωστοί φονιάδες από το παρελθόν κάνουν ξανά την εμφάνιση τους διεκδικώντας την ψήφο της αγανάκτησης και της οργής.Η συνταγή τους είναι δοκιμασμένη και έφερε σαν αποτέλεσμα εκατομμύρια νεκρούς, πόνο αίμα και καταστροφή.

 Είναι οι υμνητές και οπαδοί του ναζισμού, ιδεολογικοί απόγονοι του Μουσολίνι και του Χίτλερ και θαυμαστές των φρικαλεοτήτων των Σουμπεριτών και των δοσιλόγων Ταγμάτων Ασφαλείας στην Κρήτη.

 Είναι αυτοί που θεωρούν ότι στην Κάντανο, το Κοντομαρί,τα Βορίζα, την Γέργερη και την Βιάννο αλλά και σε άλλες περιοχές  οι σφαγές  ήταν δικαιολογημένες λόγω της αντίστασης των κατοίκων στα σχέδια των ναζιστών κατακτητών.Συνεχίζουν σήμερα να είναι προκλητικοί χαιρετώντας ναζιστικά σε δημόσιους χώρους και φυσικά δεν μετανιώνουν καθόλου για τις βρώμικες ρίζες τους κινούμενοι παρακρατικά και υπόγεια μέσα στην νύχτα.

ΑΥΤΗ  Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

 Πέρα απο το μεγάλο αριθμό παρακρατικών επιθέσεων που έμειναν στο σκοτάδι υπάρχουν και κάποιες που έφτασαν στην δικαιοσύνη. Οι σχέσεις τους με το παρακράτος, την μαφία και άλλες εγκληματικές  οργανώσεις είναι ολοφάνερες. Ο αρχηγός τους Ν. Μιχαλολιάκος το 1979 δικάστηκε για συμμετοχή σε βομβιστικές επιθέσεις εναντίων κινηματογράφων που  προέβαλλαν “κομμουνιστικές” ταινίες.

Ο Ν. Μιχαλολιάκος καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση και μετά από λίγα χρόνια (1982) τον βλέπουμε σε μισθολογικές καταστάσεις της ΚΥΠ ώς έμμισθο συνεργάτη των μυστικών υπηρεσιών.

Το 1998 μέλη της Χρυσής Αυγής επιτίθενται εναντίων φοιτητών έξω από τα δικαστήρια  στην Αθήνα με αποτέλεσμα ο φοιτητής Δημήτρης Κουσουρής να καταλήξει για έξι μήνες στο νοσοκομείο γλιτώνοντας παρατρίχα τον θάνατο. Ο δράστης της επίθεσης και υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Περίανδρος  φυγοδικούσε για πολλά χρόνια με την κάλυψη της αστυνομίας και όταν τελικά καταδικάστηκε, η ποινή του για απόπειρα ανθρωποκτονίας έπεσε πολύ χαμηλά από το εφετείο.

Τελευταία δολοφονία από μέλος της Χρυσής Αυγής ήταν ενός ζευγαριού, του καθηγητή  Μιλτιάδη Μουτάφη και της Παρασκευής Γκέζου στις 26 Φεβρουαρίου 2009 στο Χαλάνδρι απο τον 36χρονο μπράβο Χρήστο Ρήγα που ανέλαβε να εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου. Ο Χρήστος Ρήγας ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας με την Χρυσή Αυγή στις εκλογές του 2010 και είναι ιδιοκτήτης καφενείου-μπαρ στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα στην Αθήνα.Οι χρυσαυγίτες είναι αυτοί που κάνουν επιθέσεις σε απεργούς, μετανάστες και φοιτητές αποτελώντας το μακρύ χέρι του παρακράτους. Να μην τους δώσουμε κανένα χώρο στις πόλεις και στα χωριά μας.

Αδέρφια, σαν θα πάτε στης Βιάννου τα χωριά,

Μνήματα μην πατάτε, μην πάρουνε φωθιά.

Μια μέρα του Σεπτέμβρη που ‘λαμπε ο ουρανός

Εις τα χωριά της Βιάννου ήτανε σκοτεινός.

Οι βάρβαροι επήγαν και βάλανε φωθιά,

Σύμη, Κεφαλοβρύσι, Πεύκο και Κρεββατά.

Αυτή η συμμορία κατεβαίνει στις εκλογές για να εκμεταλλευτεί το αίσθημα αγανάκτησης του κόσμου δίνοντας φτηνές υποσχέσεις. Επισκέπτεται πόλεις και χωριά στοχοποιώντας αλλοδαπούς αλλά και ντόπιους για τα προβλήματα του τόπου.Έχουμε χρέος σήμερα απέναντι στους παλαιότερους που αγωνίστηκαν για εμάς αλλά και στους επιζώντες των σφαγών να μην επιτρέψουμε ούτε σπιθαμή να βρωμίσουν με την παρουσία τους οι νεοναζί.Το χρωστάμε σε αυτούς που αντιστάθηκαν για την ελευθερία, στους εκτελεσθέντες και σε αυτούς που μαρτύρησαν με μεσαιωνικά βασανιστήρια για τον τόπο μας.

ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Μέλη της Χρυσής Αυγής χαιρετούν Ναζιστικά.

Τέρμα αριστερά ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου Σταύρος Καρεφυλλάκης

Αυτή η ναζιστική συμμορία έχει αυτές τις μέρες σκοπό να επισκεφτεί τα χωριά του Ηρακλείου προς άγρα ψήφων. Προσοχή, κανείς να μην ξεγελαστεί από την πατριωτική προβιά τους και πειστεί με τα κανιβαλικά συνθήματά τους.

ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΓΚΕΣΤΑΜΠΙΤΩΝ ΣΟΥΜΠΕΡΙΤΩΝ ΖΗΤΑΝΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΑΖΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

» Άμεσα κινητοποιήθηκαν η Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου, η Δημοτική Αρχή, πολίτες και φορείς της περιοχής, που έκαναν σαφές σε κάθε κατεύθυνση ότι ο λαός της Βιάννου, του δεύτερου μεγαλύτερου σε αριθμό θυμάτων Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα δεν θα επιτρέψει στους νοσταλγούς του Χίτλερ να λερώσουν τον τόπο θυσίας».

Σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης κήρυξε ανεπιθύμητη τη Χρυσή Αυγή, ενώ με τη συνεργασία του προέδρου της Ένωσης Θυμάτων κ. Συγγελάκη Αριστομένη κινητοποιήθηκαν οι πολίτες να εμποδίσουν την προσβολή της μνήμης των Θυμάτων.

Από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήθηκε η καταγόμενη από τη Βιάννο και μέλος οικογένειας με πολλά θύματα Δέσποινα Συγγελάκη, η οποία σε στενή συνεργασία με το Δήμαρχο και την Ένωση θυμάτων ενημέρωσε άμεσα εκπροσώπους κομμάτων και φορέων για να μπει φραγμός στα βέβηλα σχέδια της Χρυσής Αυγής.

Η κοινωνία τής Βιαννου και του Ηρακλείου απέδειξε ότι δεν ανέχεται τη βεβήλωση της μνήμης, της Δημοκρατίας και του πατριωτισμού από τον εχθρό του κοινοβουλευτισμού και των ανθρωπίνων αξιών.

Μετά την Παρέμβαση η Χρυσή Αυγή ανέκρουσε πρύμνα και ακύρωσε την Περιοδεία της.»

Σύντομος σύνδεσμος http://wp.me/pPn6Y-dHx

7 σκέψεις σχετικά με το “Η Κρήτη δεν χαρίζεται στους ναζί!

 1. ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ Η ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΠΡΑΒΟ.ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΓΩ ΤΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΟΣΥΜΟΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΧΥΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ.ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΟΣΙΕΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ.

  • Ουάου.. φασιστάκι που «καταδικάζει τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται»! Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ τέτοια οσία παρθένα.

   Τη βία κατά Ελλήνων μόνο, βεβαίως βεβαίως, μάλλον διότι αυτοί έχουν κερδίσει στο διαγωνισμό ανάδειξης «του εκλεκτού λαού».

 2. ΕΛΛΑΣ ΗΡΩΩΝ ΧΩΡΑ, σίγουρα είναι. Μόνο που τότε, στα ηρωικά χρόνια, σίγουρα οι δικοί σου (ιδεολογικά και μάλλον και συγγενολογικά, ήταν απο τους προδότες, τους δεξιούς. Άκου τι λέει ο Μίκης Θεοδωράκης, στο 8.25 για την σπεσιαλιτέ της Χωροφυλακής των Χανίων: τους άρεσε να βγάζουν νύχια και να εκτελούν κοριτσάκια .(Δεν είναι ράδιο αρβύλα, τα αναφέρει με ονόματα )

  Και τα δύο κομμάτια του ρεπορτάζ Μακρόνησος έχουν ενδιαφέρον, ειδικά για όσους ξεχνάνε την πρόσφατη ιστορία και κυρίως ποιοι ήταν οι ήρωες και ποιοι οι δοσίλογοι. Και ποιοι οι ναζιστές και πουλημένοι στους καπιταλιστές Χρυσαυγίτες.(Και τελευταία πουλημένοι και στους Ρώσους- γι αυτό κι οι παπάδες σας κανακεύουν)

  Και μην ακούσω, «ναι αλλά και οι άλλοι…» Μπροστά στους Έλληνες που σκοτώσατε και σκοτώνετε εσείς οι ναζιστές ( δες και Γρηγορόπουλο) , οι » αλλοι» ήταν Παναγίες. Τα λέει κι ο Μίκης.

 3. video από «ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ»
  http://tsak-giorgis.blogspot.com/2012/04/blog-post_5211.html

  Είχαμε αναφερθεί σε περασμένη ανάρτησή μας για κάποια Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης που συστρατεύονται στο πλευρό της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής/

  Από αυτή την συγχορδία (είναι ενορχηστρωμένη και καθοδηγούμενη από κάποια κέντρα;) δεν θα μπορούσε να απουσιάσει ο γνωστός γραφικός δημοσιοκάφρος Στέφανος Χίος. Φιλοξένησε, λοιπόν χτες, στην εκπομπή του στο τηλεοπτικό κανάλι Extra3, τον φύρερ της ναζιστικής συμμορίας. Ν. Μιχαλολιάκο, προσπαθώντας να κάνει την «αγιογραφία» του για να βοηθήσει την Χρυσή Αυγή, το μακρύ χέρι του συστήματος, να αποκτήσει κοινοβουλευτική παρουσία.

  Παρά το γλείψιμο που έκανε ο δημοσιοκάφρος στον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, ο Μιχαλολιάκος έχει στο DNA το φασισμό και του βγήκε αυθόρμητα στον αποχαιρετισμό που του έκανε από την εκπομπή του ο Χίος. Σαν δημοσιοκαφρικό τσουτσέκι αυτός έκανε ότι δεν καταλαβαίνει και το γύρισε .. στο γέλιο.
  Ομοιος τον όμοιο..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s