ΤΟ «ΘΑΥΜΑ» ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

 

Ίσως μας κοροϊδέψουν κι άλλο. Ίσως κάνουν δημοσκόπηση με το ερώτημα «ποια είναι η αγαπημένη σας ημερομηνία για εκλογές;». Κι έτσι να πορευτούμε με το καρότο των εκλογών.

Ο συνδυασμός της προπαγάνδας (δημοσκοπήσεις – εκλογές) έχει δώσει τα ρέστα της. Με δεδομένο ότι οι έλληνες πολιτικοί είναι χαρακτηρισμένοι και αποδεδειγμένα ηλίθιοι, γίνεται φανερό ότι ο σχεδιασμός έρχεται απ’ έξω.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ενώ είχαν αναγάγει το δεύτερο Μνημόνιο και το PSI σε απαραίτητη προϋπόθεση σωτηρίας, τώρα τα ακυρώνουν οι ίδιοι, δηλώνοντας από τη Λαγκάρντ έως τον κλητήρα της ΕΚΤ ότι η Ελλάδα δεν έχει σωθεί ακόμη.

Τώρα βάζουν ακόμη μία απαραίτητη προϋπόθεση. Να εκλεγεί συγκυβέρνηση και ακόμη καλύτερα υπό την πρωθυπουργία Παπαδήμου. Δεν ξέρω πώς είναι οι εκλογές στις άλλες χώρες, αλλά «κόμμα συγκυβέρνησης» δε νομίζω να υπάρχει κάπου στον κόσμο.

Αυτοί όμως επιμένουν. Προωθούν μάλιστα το «κόμμα συγκυβέρνησης» και μέσω των δημοσκοπήσεων, από τις οποίες κάθε φορά «προκύπτει» το «ξεκάθαρο συμπέρασμα» ότι οι «πολίτες ζητούν κυβερνητική συνεργασία κομμάτων».

Το ότι οι δημοσκοπήσεις είναι πλαστές και κατευθυνόμενες, γίνεται φανερό από τα ίδια τα κόμματα, που επειδή είναι ηλίθια, διαρρέουν ότι σε «μυστικές δημοσκοπήσεις» που διενεργούν μόνο για λογαριασμό τους, βγαίνουν εκείνα ή τα άλλα συμπεράσματα.

Αν, λοιπόν, οι δημοσκοπήσεις που εμφανίζονται κάθε τρεις και λίγο στις εφημερίδες ήταν αληθινές και αξιόπιστες, τότε για ποιο λόγο τα κόμματα θα έπρεπε να κάνουν και ξεχωριστές, δικές τους, τις οποίες εμπιστεύονται περισσότερο;

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρία δεδομένα. Η κυβέρνηση Παπαδήμου σπάζοντας κάθε ρεκόρ απαξίωσης των πολιτών έχει μετατρέψει την ημερομηνία των εκλογών σε κεντρικό θέμα συζήτησης και κυρίαρχο αίτημα των πολιτών, μουδιάζοντας τη διάθεση για οποιαδήποτε δυναμική μαζική αντίδραση.

Δεύτερον, η «είσοδος» της Χρυσής Αυγής στη Βουλή μέσω των δημοσκοπήσεων, δημιουργεί την απαραίτητη ηττοπάθεια στο δημοκρατικό σώμα των πολιτών και ταυτόχρονα τους γεμίζει με απαισιοδοξία για το πόσο κατανοεί το πρόβλημα και τη λύση η κοινωνία.

Η Χρυσή Αυγή είναι μια συμμορία που μπορεί μεν σε κάποιες περιοχές της Αθήνας να έχει τα «περάσματά» της, αλλά το ποσοστό του 4% και του 5% σε πανελλαδικό επίπεδο είναι μια ακόμη ανεκδοτολογική συνιστώσα της αξίας των δημοσκοπήσεων που πλασάρονται στο ευρύ κοινό.

Η «άνοδος» της Χρυσής Αυγής δημοσκοπικά, χρησιμοποιείται απλώς και μόνο για να καλύψει την ανάγκη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να εμφανιστούν ως δημοκρατικά κόμματα. Δεν είναι! Το απέδειξαν σε όλους τους χειρισμούς τα τελευταία 2,5 χρόνια.

Επειδή, λοιπόν, ο λαός φασίστες τους ανεβάζει, χουντικούς τους κατεβάζει, το εύρημα της Χρυσής Αυγής δίνει την ευκαιρία περισσότερο στον Βενιζέλο και λιγότερο στον Σαμαρά να πετάξουν κανά δυο κορώνες περί προστασίας της Βουλής από τους νεοναζί και να νιώσουν «δημοκράτες». Ουσιαστικά, η «άνοδος» της Χρυσής Αυγής λειτουργεί ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τη φασιστική λειτουργία των δύο κομμάτων.

Κατά τον ίδιο τρόπο, η ΔΗΜΑΡ λειτουργεί ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για τους αντίστοιχους της ΝΔ. Γενικώς, με κάθε τρόπο επιδιώκεται ένα σφουγγάρισμα ενοχών κι ενόχων ώστε μεγάλο μέρος του πολιτικού προσωπικού της χώρας να εμφανιστεί πεντακάθαρο κι έτοιμο να σώσει την πατρίδα, αλλά και να εξασφαλίσει την επιβίωση του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος.

Το τρίτο δεδομένο, είναι η τρομοκρατία που ασκείται από το ΔΝΤ και τις Βρυξέλλες, οι οποίες πλέον υπόσχονται να μας ρίξουν σε μία κόλαση γεμάτη τιμωρίες έτσι και τολμήσουμε να μην εκλέξουμε το «κόμμα συγκυβέρνησης».

Τους διαφεύγει μάλλον το γεγονός, ότι μεγάλο μέρος του πληθυσμού ζει ήδη την κόλασή του και δεν έχει να φοβηθεί κάτι ιδιαίτερο. Το κοινό στο οποίο απευθύνεται η τρομοκρατία του ΔΝΤ και των Βρυξελλών, είναι εκείνο το οποίο βιώνει ελάχιστα έως καθόλου τις επιπτώσεις της κρίσης, αλλά αυτό το κοινό ούτως ή άλλως το είχαν δικό τους.

Για την Αριστερά τα έχουμε ξαναπεί, να μην τα ξαναλέμε. Δεν ξέρει πού πατά και πού βρίσκεται. Δεν έχει στόχους και αποκτά καθημερινά όλο και περισσότερο το ρόλο του παρατηρητή. Οι ηγέτες της σημερινής Αριστεράς είναι φανερό ότι φοβούνται την όποια δύναμη μπορεί να της παραχωρήσουν οι πολίτες. Δεν την αντέχει. Δεν ξέρει να τη διαχειριστεί. Τουλάχιστον διαθέτει αυτογνωσία.

Οι εκλογές ούτε μάχη είναι, ούτε μπορούν ν’ αλλάξουν τα πράγματα. Έτσι είναι οι εκλογές. Η λύση βρίσκεται αλλού. Είναι πολύ πιο δραστική και ριζοσπαστική από ένα φάκελο σε μία κάλπη. Καλώς για το σύστημα, κακώς για εμάς, δεν είμαστε έτοιμοι για άλλες λύσεις. Προσδοκούμε ανάσταση της νεκρής δημοκρατίας μέσω της κάλπης. Δεν είναι κακό να ελπίζει κάποιος σε θαύματα. Άλλωστε η μεταφυσική είχε πάντα τους οπαδούς της.

 

Πηγή : Καρτέσιος

18 σκέψεις σχετικά με το “ΤΟ «ΘΑΥΜΑ» ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

 1. Συμφωνω σε όλα εκτός από την κατακλείδα. Εννοώ ότι πριν από καποιο καιρό θα συμφωνούσα και σ αυτό. Τώρα όμως όχι. Δεν λέω ότι υπήρξε ποτε μαχη για κάποιον άλλο πέρα από την εσωτερική πάλη των εξουσιαστων για την εξουσία. Αλλά όπως τίποτα δεν μένει στατικό βάσει ιστορικής και κοινωνικής εξέλιξης, μάχη θα είναι κι αυτές και οι επόμενες εκλογές που θα ακολουθήσουν σύντομα. Όταν έχεις τόσα κινήματα από τα κάτω να δραστηριοποιούνται σε όλη τη χωρα σε όλο το φασμα της καθημερινότητας από κοινωνικα ιατρεια, παντοπωλεια μεχρι την αυτοδιάθεση των προιοντων μεσω μαζικων παραγγελιών πιστεύω ότι πρέπει να κάνει κανεις την καρδια του πέτρα και να συμμετεχει. Δε λέω φυσικά ότι μετα πρεπει να εχεις κοινοβουλευτική δημοκρατία αλλά να προωθηθούν τα πραγματα προς το αμεσοδημοκρατικό ανακλητό πλαισιο για αρχή και μετά όλα πιστεύω θα μπουν σε καλύτερο δρόμο. Αυτό σημαίνει οπωσδήποτε ότι δεν πρεπει να παρατησουμε το δρόμο και όλα τα άλλα που κάνουμε. Αλλα σε καμια περίπτωση δεν προκειται να κατσω να περιμένω να ψηφίσουν οι συνταξιούχοι -εξαιρώ κόσμο εννοείται- και τα κομματόσκυλα ή τα πρόβατα και να συνεχίσει να γίνεται αυτό που συμβαινει γυρω μας καθημερινα. Τώρα θα μου πεις τι; Αν κατέβαινε κόσμος σαν εσένα πχ μέσα στα πλαίσια συλλογικοτήτων από τα κάτω θα σε ψήφιζα. Τι θέλω να πω; Η μεγαλύτερη πορεία που έγινε ποτέ στο Ηράκλειο της Κρήτης ήταν φέτος στις 12 Φλεβάρη με 25.000 λαού. Και ξέρεις πώς έγινε; Μετά από πρωτοβουλία κοινή των τοπικών Επάμ, Ανταρσύα, Δεν πληρώνω και άλλων αυτόνομων πολιτών. Και ο κόσμος δεν ελεγε να φυγει από το δρόμο όλο το βράδυ. Αυτά εμένα μου δείχνουν ότι ο πολύς κόσμος μπορεί να είναι αυτό που είναι αλλά θέλει να αλλάξει τη ζωή του αλλά δεν βρίσκει φορέα να εκφραστεί. Αν κατορθώναμε να ξεπεράσουμε τα κολλήματά μας θα βλέπατε που θα πήγαινε και η χρυσή αυγη και όλοι οι άλλοι που καταδυναστεύουν τη ζωή μας.

 2. Η γνώμη μου είναι πως ο συντάκτης αυτού του κειμένου είναι κάποιος που ξέρει να διαβάζει την επικαιρότητα. Εύγε του. Οι επισημάνσεις του για το πόσο χρήσιμη είναι η άνοδος της Χρυσής Αυγής στα κόμματα του συστήματος είναι διάνα, και νομίζω πως ισχύει όχι μόνο για ΠαΣοΚ-ΝΔ αλλά και για τα κόμματα της αριστεράς.

  Διαφωνώ βέβαια στο τελικό συμπέρασμα. Να εξηγήσω πως ήμουνα πάντα υπέρμαχος της αποχής. Αλλά αυτή τη φορά, επιβάλλεται να πάμε στην κάλπη. Οτι κερδίσουμε στο κάτω κάτω. Εκεί έξω είναι ένας λαός που υποφέρει. Αξίζει και η παραμικρότερη ελάφρυνση από όπου κιαν θα μπορούσε να προέλθει. Καπιταλισμός χωρίς Μνημόνιο είναι σίγουρα πιο υποφερτός από Καπιταλισμό με Μνημόνιο.

  Συμφωνώ και με τον προλαλήσαντα pasaelfuturo.

  Θραξ Αναρμόδιος

 3. Άσχετα με το πως θέλουν να παρουσιάσουν και για ποιο λόγο την χρυσή αυγή, δεν παύει να είναι και η ευκαιρία της, φυσικά όχι μόνο της χρυσής αυγής, αλλά και του σύριζα και του Καμμένου.

  Η χρυσή αυγή, έχει μια ιδιαιτερότητα που δεν την έχει κανένας, έχει θράσος …το θράσος της χρυσής αυγής, μπορεί να καταφέρει σε μεγάλο βαθμό την προστασία της εκλογικής διαδικασίας.

  Εάν η χρυσή αυγή θελήσει, μπορεί να προστατέψει την εκλογική διαδικασία από την νοθεία …από την νοθεία που κάνουν πάντα οι ίδιοι …από την νοθεία και των λαθρομεταναστών.

  Αφενός τα ποσοστά των προδοτικών κομμάτων είναι δραματικά, αφετέρου είναι ακόμα σε μεγέθη ικανοποιητικά ώστε να μπορούν να πραγματοποιήσουν την νοθεία …νοθεία για όσο τους λείπει …νοθεία ούτω σώστε και με το μπόνους των 50 εδρών, τα 2 κόμματα μαζί να έχουν την πλειοψηφία των εδρών και στην καβάτζα τον Κουβέλη, απλά να έχουν έναν υπολογίσιμο χρόνο ώστε να μην τον «κάψουν» από πολύ νωρίς.

  Το θέμα είναι ότι η χρυσή αυγή μπορεί να προσφέρει, βέβαια, αυτό δεν ισχύει για το προδοτικό ΚΚΕ, που σίγουρα θα παίξει και αυτό τον ρόλο του, φαίνεται από την σιωπή του …φαίνεται ότι έχει συγκεκριμένη ώρα στο «θέατρο» της διαπλοκής …στο «θέατρο» της προδοσίας έχει τον ρόλο του προστάτη …έχει τον ρόλο του προδοτοφύλακα.

  Η χρυσή αυγή έχει την δυνατότητα …έχει τα προσόντα ώστε να διαφυλαχτούν σε μεγάλο βαθμό τα εκλογικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα.

  Έχει την ευκαιρία να διακριθεί στις εκλογές αλλά και να τις προστατέψει.

  Να κατασκηνώσουν οι χρυσαυγίτες στα εκλογικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα.

  Να προστατέψουν την εκλογική διαδικασία …να προστατέψουν τους Έλληνες πολίτες από την νοθεία των «βοθρολυμάτων».

  Είμαι σίγουρος ότι οι Έλληνες θα είναι ευγνώμονες σε με τέτοια περίπτωση.

  Γνωρίζουμε ποιος είναι ο εχθρός της Ελλάδας …γνωρίζουμε τους εφιάλτες των Ελλήνων, το μόνο που μας μένει είναι να ενωθούμε …να ενωθούμε και να τους στείλουμε στο διάολο.

 4. ουτον σωστε..

  πρεπει να ομολογησω οτι μου κινησε το ενδιαφερον το ονομα σου, μπηκα στο μπλογκ σου και ειδα οτι ακους ψαγμενες μουσικες, εισαι δλδ ανοιχτομυαλος ανθρωπος.

  απο τη μια ομως γουσταρεις bob marley και τζαζ, και απο την αλλη γουσταρεις χρυσοι αυγοι (που μη μου πεις τωρα οτι δεν ειναι ναζιδες, γιατι εδω ειναι και τα στοιχεια απο τα δικα τους περιοδικα: https://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2012/04/01/%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%87%CE%AF%CF%84%CE%BB%CE%B5%CF%81-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE%CF%82-%CE%B1/ ) και μισεις τους μεταναστες. αλλα ο bob λεει «αμα δεν ζεις καλα, ταξιδεψε μακρια» -μεταναστευεσε δλδ-: http://www.youtube.com/embed/vrxctAvchjQ?autoplay=1&loop=1 και επισης, οι ναζι ηταν οι μεγαλυτεροι εχθροι της τζαζ http://en.wikipedia.org/wiki/Jazz_in_Germany και http://en.wikipedia.org/wiki/Swing_Kids . ακομα και οι massive attack που φαινεται να γουσταρεις, ειναι ολοι τους σχεδον μεταναστες (και ο ιδιος ο tricky βεβαια), και ολο το trip hop ρευμα στηριζεται στις μουσικες των μεταναστων στην αγγλια. εσυ λοιπον πως τα συνδυαζεις ολα αυτα με τους χρυσους αυγους;

  το προβλημα νομιζω ειναι οτι, φαινεται να σε συναρπαζει η δυναμη που νομιζεις οτι εχουν οι χρυσοι αυγοι, λες: «εχουν θρασος», «μπορουν να προστατεψουν την εκλογικη διαδικασια», «εχει προσοντα και δυνατοτητες» για να καταληξεις οτι οι χρυσοι αυγοι πρεπει να πανε κατασκηνωση στα εκλογικα κεντρα.

  αλλα πρεπει να μαθεις οτι οι χρυσοι αυγοι στο δρομο, χωρις τη βοηθεια των μπατσων, ειναι χαρτινοι (και οι μεγαλυτεροι χεστες επισης). μονο ολοι μαζι ξερουν να πηγαινουν, αλλα ενας μ εναν τους παει το σκατο στη καλτσα. γιατι καθε φορα τρωνε μαπες.

  και λες οτι τα κομματα ειναι προδοτες. αλλα αμα ειναι αυτοι προδοτες μια φορα οι χρυσοι αυγοι ειναι οι μεγαλυτεροι προδοτες απο ολους. εκτος απο το οτι υποστηριζουν ξεκαθαρα τους κατακτητες ναζιδες, οι ιδιοι οι δικοι τους που αποχωρησαν, τους εκαναν ρομπα σε ολο το ιντερνετ οτι τα παιρνουν απο την ΕΥΠ. ακομα και η υποτιθεμενη εκλογικη ανοδος τους δεν σου φαινεται περιεργο οτι προπαγανδιζεται απο ολα τα καναλια; και αμα ειναι το κκε προδοτικο, ποσο προδοτες και υποκριτες ειναι οι χρυσοι αυγοι που απο τη μια τα χωνουν στη μερκελ (που ειναι γνωστες οι σχεσεις της με τους ναζι) ενω απο την αλλη ορκιζονται πιστη στον ιδεολογικο προγονο της, τον χιτλερ; τελικα μηπως εισαι εσυ ο προδοτης οταν υποστηριζεις τα χρυσαυγουλα και δεν το ξερεις;

  για να καταλαβεις τι παιζει, ο υποψηφιος της χρυσης αυγης εδω, ειναι ο ιδιος ανθρωπος που φερνει μεταναστες για να δουλευουν στα θερμοκηπια, τους χρεωνει 5 ευρω το ατομο για να ζουν 10 ανθρωποι στο ιδιο δωματιο, ο ιδιος ειναι ο μεγαλεμπορας ναρκωτικων της περιοχης με διασυνδεσεις στην ασφαλεια, και ειναι ο ιδιος ανθρωπος που εχει μαζεψει τωρα πεντε-εξι 16χρονα να κανουν «περιπολια» στη περιοχη και να γραφουν «χρυσοι αυγοι» στους τοιχους (που ετσι και μαθω ποια ειναι τα μαλακισμενα, και το πω στους ανθρωπους που τους λερωσαν τους τοιχους, θα τα πιασει ο πατερα τους και θα τα αρχισει στις γρηγορες..)

  λοιπον, επειδη φαινεσαι σοβαρο παιδι και οχι κανενα κορόιδο, περιμενω να απαντησεις στις ερωτησεις μου (αλλα πρωτα να τις απαντησεις στον εαυτο σου), και οχι να καθεσαι και να αγοραζεις τα φουμαρα που σου πουλανε τα χρυσαυγουλα.

  επισης φιλε, σου προτεινω να δεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ την ταινια «μαθηματα αμερικανικης ιστοριας», θα δεις εκει τι σκατα ειναι οι νεοναζιδες.

 5. Ναι ,η χρυσή αυγή θα προστατεύσει το σύστημα,πληρώνονται καλά για να εξαφανίσουν όποια ίχνη δημοκρατίας υπάρχουνε σε αυτή την χώρα.Χρυσαυγίτη μην προσπαθείς να το παίξεις δημοκράτης,φαίνεται η μαυρίλα.Εχθρός της Ελλάδας είναι το σύστημα το γνωστό που όταν δεν τους βγαίνει»δημοκρατικά»πληρώνουνε τους φασίστες και τους ηλίθιους που τους ακολουθούν τους έχουνε τσάμπα(οι ανεγκέφαλοι ,δουλεύουν χωρίς λεφτά)για να διατηρήσουνε το σύστημα.

 6. Εγώ, ρε παιδιά, έχω μια απορία. Που είναι ο Παύλος και οι Στουρμ ουντ Ντραγκ, που είχε δηλώσει οτι δεν είχε αντίρηση να δημοσιεύσει κείμενο της ΧΑ. Πούντονα τώρα να κάνει ….διάλογο (μουουουχαχα) με τις κόρες της δεσποινίδος Ρούντολφ Ες.
  __________________

  Όσο για τους αγαναχτισμένους, να σας πω τι απέγιναν:

  Επί όλων των πλατειών έλαβον και
  οι Αγανακτισμένοι γενικώς έδωσον και ψήφισον ως εξής:

  Αποχή …………………………..20%
  ΠΑΣΟΚ………………………….3%
  Συριζα……………………………10%
  Ν.Δ……………………………….5%
  Καμμένος……………………….30%
  Χ.Αυγη…………………………..17%
  Εξωκοινοβ.Αριστ……………15%

  Κάτι τέτοιο ή κάτι χειρότερο.

  Κι αν μετρηθή κι η αποχή, δηλαδή από ποιους προέρχεται, το αντι-συστημικό ποσοστό θα είναι χέστο κι άστο.

  Γι αυτό, όχι αποχή, το μέτωπο τώρα είναι εναντίον των δύο αντιμνημονιακών κομμάτων και του φασισμού.
  Και αύριο ό δρόμος κι η πλατεία εδώ είναι ,δε φεύγουν. Οι αγανακτισμένοι φεύγουν, η πλατεία μένει. Όπως και μείς που είμαστε στις πλατείες πριν εμφανιστούν οι αγανακτισμένοι και θα είμαστε και μετά.

 7. ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΑ.
  Η Χρυσή Αυγή είχε καταγγείλει την κατάληψη του συντάγματος και όσους ήταν εκεί και απαιτούσε από τα μέλη της να είναι μακριά της.Κι επισης και κατάληψη του συντάγματος την είχε καταγγειλει με τρια δοαφορετικα αντιφασιστικά πανό.
  Αυτό το ξέρουμε όλοι όσοι είμασταν σύνταγμα.
  Άρα δεν ξέρω που το βρήκες αλλά αυτοι που απάντησαν σε αυτό το γκάλοπ δεν ήταν η πλατεία συντάγματος.Κάτι του καναπέ ήταν που απαντουν σε ιντερνετικες παπαριές αλλά τον δρόμο τον βλέπουν με κυαλια…

 8. εγω πιστευω οτι, πρεπει να το βοηθησουμε το κακομοιρο το παιδι να το ξεπερασει.

  του εγραψα μερικες συμβουλες αλλα μου καταπιε το σχολιο

 9. Είμαι ένας απ αυτούς που απέχουν συνειδητά από τις εκλογές.
  Προφανώς , δεν περιμένω με τις εκλογές να αλλάξουν τα πράγματα …

  Στις εκλογές που θα έλθουν , δεν θα έχει αλλάξει ούτε ο βρώμικος εκλογικός νόμος ούτε όμως και η στάση των κόμματων (κυρίως αυτών που γενικώς λέμε «αριστερά») σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές .

  Προσπαθώ ομως να καταλάβω τι μπορεί να τους κάνει κάποια ζημιά (να μην μπορέσουν δηλαδή να κάνουν εύκολα (συν)κυβέρνηση),για να το κάνω….

  – Ψήφο σε Κοινοβουλευτική Αριστερά ?
  – Ψήφο σε εξωκοινοβουλευτική Αριστερά ?

  Άλλωστε , ότι και να γίνει την Κυριακή των εκλογών , την δευτέρα θα πρέπει να είμαστε πάλι στους δρόμους…

 10. «…Άρα δεν ξέρω που το βρήκες αλλά αυτοι που απάντησαν σε αυτό το γκάλοπ δεν ήταν η πλατεία συντάγματος…»

  Τι που το βρήκα, εγώ τόφτιαξα, είναι η πρόχειρη εκτίμησή μου. Και αφορά τον πολύ κόσμο, όχι τους λίγους κατασκηνωτές . Και φοβάμαι πως είναι χειρότερα. Το πλήθος π.χ. που κατέβηκε το διήμερο, μπορεί να δώσει στη Ν.Δημοκρατία πολύ περισσότερα ποσοστά.Σιγά μην ήταν εξεγερσιακοί ή της Άμεσης Δημοκρατίας. Μπορεί κάποτε να γίνουν. Αλλά για τέτοιες ανατροπές χρειάζεται κάποιου είδους οργάνωση και κοινό πολιτικό πρόγραμμα.Ή κάποιο μέτωπο.

  Και σίγουρα όσοι δεν ψηφίσουν μάλλον θα το κάνουν με εντελώς απογοητευμένο ή απολίτικο στυλ:
  – Άαασε, όλοι ίδιοι είναι, κλέεεεφτες, προδόοοοτες της Ελλάδας, δεν πάω εκλογές, θα αράξω σπίτι, σιγά μη ξανάρθω στη πλατεία, μη με ξεβολεύετε, δε γίνεται τίποτα.

  Εγώ, με δεδομένο οτι ο δρόμος δε φεύγει, είναι εκεί και μας περιμένει, νομίζω οτι πρέπει να ψηφιστούν αντιμνημονιακά ή, ίσως καλύτερα, μικρά κόμματα στα όρια του μπαίνω-δεν μπαίνω, για να υπονομευτεί το ποσοστό των μνημονιακών.

  Πάντως η Μεγάλη Κρίση ,το μπαμ, δεν έσκασε ακόμα. Έρχονται χειρότερα. Καλύτερα να σκάσει επί Σαμαρά και Πασοκ, μπας και ξυπνήσουν οι ψηφοφόροι τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s