Καμμένος: Μια Δεξιά όπως παλιά (Στρατός-ξερονήσια)

Κάτω από την αντιστασιακή αντιμνημονιακή μάσκα του Πάνου Καμμένου αποκαλύφθηκε το σκληρό δεξιό και αντιδραστικό πρόσωπο μιας Δεξιάς πιο «πίσω» ακόμη και από τη ΝΔ του Κώστα Καραμανλή. Η ανάγνωση του κυβερνητικού προγράμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων μολονότι είναι σύντομη (52 σελίδες) προκαλεί σοκ: Απελάσεις μεταναστών, νέες φυλακές υψίστης ασφαλείας, ιδιωτικά πανεπιστήμια, κατάργηση ασύλου και βέβαια, διατήρηση του φορολογικού καθεστώτος για τους εφοπλιστές, είναι λίγα από τα προτεινόμενα μέτρα που ακτινογραφούν έναν επιθετικό νεοφιλελευθερισμό που κλέβει της ιδέες της ακροδεξιάς, μπολιάζοντάς τις με το αντιμνημόνιο.

Τα σώματα ασφαλείας και ο στρατός είναι το αγαπημένο πεδίο των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο Καμμένος προτείνει υπουργός Εθνικής Άμυνας να είναι στρατιωτικός (ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ), υπουργός «Εσωτερικής Ασφάλειας» να είναι αστυνομικός (ο αρχηγός της ΕΛΑΣ) και υπουργός Δικαιοσύνης δικαστικός (ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου). Δείγμα της επιρροής των επαγγελματικών αυτών κατηγοριών στο πρόγραμμα Καμμένου είναι ότι μόνο για τους στρατιωτικούς και τους αστυνομικούς ζητείται «κατά προτεραιότητα, αναπλήρωση των μισθολογικών απωλειών καθώς και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και συντάξεων αποστράτων».

Την πρόταση των αριστερών οικονομολόγων για σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου υιοθέτησε από νωρίς ο Πάνος Καμμένος. Τώρα όμως τη διαστρέβλωσε πλήρως, αφού έθεσε ως σκοπό της τον «προσδιορισμό του πραγματικού χρέους της χώρας βάσει του επιτοκίου που ορίζεται από τις Ευρωπαϊκές Συνθήκες (euribor), το οποίο θα πληρωθεί στο ακέραιο». Ούτε στάση πληρωμών, ούτε διαγραφή χρέους, μόνο ένα δίκαιο επιτόκιο.

Το μεταναστευτικό είναι εκ των ων ουκ άνευ στην ακροδεξιά ατζέντα που δίνει «πόντους» σε κάθε συντηρητικό κομμάτι του πολιτικού φάσματος: Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ξεπερνούν τον Καρατζαφέρη προτείνοντας «καθορισμό μέγιστου ποσοστού μεταναστών επί του συνολικού πληθυσμού το οποίο δεν δύναται να υπερβαίνει το 2,5% του συνολικού πληθυσμού της χώρας» και φυσικά «ενεργοποίηση προγράμματος ολικής απέλασης λαθρομεταναστών». Σε κοντινές παραγράφους προτείνεται και η ανέγερση νέων φυλακών ασφαλείας, «ειδικά σε απομακρυσμένες και ακατοίκητες νησίδες ή βραχονησίδες, ως φυλακές υψίστης ασφαλείας», τα ελληνικά Αλκατράζ.

Από αυτό το πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να λείπει η θέση για «πλήρη κατάργηση του Ασύλου σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και πανεπιστήμια» με τη διευκρίνηση ότι «καταλήψεις, καταστροφές και βανδαλισμοί σε κρατική περιουσία θα τιμωρούνται αυστηρά ως ιδιαιτέρως επιβαρυντική περίσταση».

Στο οικονομικό πεδίο ξεχωρίζουν οι θέσεις για κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο μέσω συνταγματικής αναθεώρησης, η θέσπιση ανώτατης κλίμακας φορολόγησης στο 25% των εισοδημάτων, η καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ κι η «πλήρης απελευθέρωση της ιδιωτικής παιδείας για τα πανεπιστήμια με αναθεώρηση του άρθρου 16» (αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι δεν φτάνει η μορφή των «μη κρατικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων»). Δεν λείπει και το παραδοσιακό δεξιό «χάδι» στους εφοπλιστές με τη ρητή αναφορά ότι θα διατηρηθεί το «ευνοϊκό και συνταγματικά κατοχυρωμένο φορολογικό καθεστώς της ελληνικής ναυτιλίας». Και βέβαια, άλλος στόχος είναι η «σταδιακή ελάφρυνση και απομείωση του ύψους εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών προς τα κύρια ταμεία ασφάλισης».

Για όσους διαβάζοντας το πρόγραμμα δεν κατάλαβαν καλά την ιδεολογική ταυτότητα των συντακτών, επισημαίνεται και η πρόταση να «αναδιατυπωθούν τα σχολικά βιβλία και συγγράμματα», να γίνει «διόρθωση ιστορικών και ερευνητικών αστοχιών» με στόχο «να αποτυπώνεται η ιστορική πραγματικότητα και να τονώνεται το φρόνημα των Ελλήνων
μαθητών – σπουδαστών
».

Γ. Λαου.

the insider

17 σκέψεις σχετικά με το “Καμμένος: Μια Δεξιά όπως παλιά (Στρατός-ξερονήσια)

 1. Προκειμένου να γίνει αρεστός και αποδεκτός στα συμφέροντα ο Καμμένος ανέκρουσε πρύμναν και επέστρεψε ταχύς-ταχύς στο διαχειριστικό μαντρί.
  Όταν απουσιάζει η ταξική συνείδηση, αυτή είναι (σχεδόν) πάντοτε η κατάληξη.
  Τα μάσησε όλα όσα έλεγε ο Καμμένος (στα θέματα χρέους κλπ αναφέρομαι) και μπαίνει για να λειτουργήσει συμπολιτευτικά με τη ΝΔ.
  Συναλλαγή μυρίζει.

  Yποθετικός διάλογος ΜΜΕ-Καμμένου:
  «Σε φτιάχνουμε εμείς, σε προβάλλουμε, δε σε πολεμάμε, δε σε εξαφανίζουμε και εσύ παίρνεις πίσω τις μαλακίες που έλεγες για διαγραφές χρέους κλπ. ΟΚ?»
  «ΟΚ!»
  «Θα πάρεις μεγάλο ποσοστό και θα συγκυβερνήσεις αν χρεαιστεί με τη ΝΔ. ΟΚ?»
  «ΟΚ, boss!»

  Τις υπόλοιπες θέσεις του δεν τις σχολιάζω, διότι εκεί είναι συνεπής.
  Πάντοτε αυτά έλεγε, και τώρα αυτά λέει.

 2. «Απελάσεις μεταναστών, νέες φυλακές υψίστης ασφαλείας, ιδιωτικά πανεπιστήμια, κατάργηση ασύλου…..κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο…..καθορισμό μέγιστου ποσοστού μεταναστών…..να τονώνεται το φρόνημα των Ελλήνων
  μαθητών – σπουδαστών» !!!!
  Δε τα ξερα αυτά !….εκπλήσσομαι ευχάριστα !
  Ανεξάρτητοι Έλληνες λοιπόν στις προσεχείς εκλογες !

  Να σαι καλά για την ανάρτηση νο11880…διέδωσετο κι αλλού !

 3. Πάντως οι ακροδεξιοί δεν θα ξέρουν τι να πρωτοψηφίσουν με τόσες εναλλακτικές! Ίσως και να μην είναι τόσο κακό αυτό τελικά… 😉

   • Δεν θα με εξέπληττε… έχει συμβεί και στο παρελθόν σε προεκλογικές συγκεντρώσεις της νδ… Και τώρα που κατάφεραν να αποσυνδέσουν έννοιες από λέξεις, θα μου φαινόταν τελείως αναμενόμενο…

 4. Αυτό το περί τόνωσης του «φρονήματος» των ελλήνων μαθητών-σπουδαστών είναι όλα τα λεφτά!!!

  ΥΓ. Τις μοιράζουν αυτές τις «Greece is not for sale» τρέντι μπλουζίτσες;;;

 5. Δεν νομίζω ότι υπήρχε περίπτωση ο άνθρωπος που υπερασπίστηκε τους ψευτοπαλληκαράδες που φώναζαν πως θα φτιάξουν ρούχα με τα δέρματα Αλβανών, να παρουσίαζε κάτι καλύτερο. Τα είχαμε πει και προβλέψει αυτά χωρίς να έχουμε κάποια ιδιαίτερη φαντασία. Όσο πλησιάζουν οι εκλογές, η Σπίθα αποσύρθηκε, ο Καζάκης κρύφτηκε, ο Δημαράς αυτοεκτέθηκε και τώρα και ο Καμμένος.
  Καθε πατριώτης στον πάγκο του.

  • Να φανταστείς πως ο σφυριζα ειναι πίσω ακομα και απο τον καημένο….
   φοβάται την ΕΕ λιγότερο

   φελιξ τζερζινσκι

 6. Είμαι αρκετά παλιός ώστε να θυμαμαι την έναρξη της πολιτικής καριέρας του Καμένου.
  Ήταν το 1993 όταν είχε γεμίσει σποτάκια πολιτικής αυτοπροβολής (κατεβαίνοντας με την ΝΔ του Μητσοτάκη…)στα ιδιωτικά κανάλια παρουσιαζόμενος αυτός που είχει λύσει τα μυστικά της τρομοκρατίας!
  Είχε βγαλει ένα απίθανο βιβλίο ο τύπος που ισχυριζόταν ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι αρχηγός της 17Νοέμβρη!
  Άραγε υπάρχει πουθενά αυτό το βιβλίο;
  Θα έβγαζε πολύ γέλιο η ανατύπωση του!

 7. ο καμενος, ειναι ο καρατζαφερης στη θεση του καρατζαφερη. ενα ακομα αναχωμα ηλιθιων για το καθεστως, ετσι ωστε το μαγγανοπηγαδο να συνεχιζεται.

 8. Για να δουμε και τον ιδεολογικο προσανατολισμο των οπαδων του καμμενου απο ενα γνωστο πατριωτικο πατο(οχι καλε δεν ειναι ακροδεξια τα παιδια ,πατριωτες ειναι)που αβανταρει μετα μανιας την δεξια Σαμαρας/Καμμενος/και ο,τι μισανθρωπο πουλαει μας κατσει(παρακαλουνται οι αναγνωστες να προμηθευτουν με εμετοσακουλες και ανιχνευτες καραμπινατων ψεματων) .
  «Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ
  Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας-Πολιτικός Επιστήμων(σσ:και εγω ειμαι ο Elvis αλλα δεν το κανω θεμα)

  Τώρα που ανεβαίνουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής(σσ: καλα εσενα τι σε χαλανε;κατεβαινεις τιποτα βουλευτης;) ανακάλυψε ο κ. Χρυσοχοίδης το πρόβλημα των λαθρομεταναστών και της συνεπακόλουθης εγκληματικότητας. Μόνο που το πρόβλημα είναι υπαρκτό και ορατό εδώ και χρόνια, αλλά οι δήθεν προοδευτικοί και εκσυγχρονιστές εγκέφαλοι δεν ήθελαν να το δουν. Ήσαν τυφλωμένοι και στρουθοκαμήλιζαν, διότι τους είχε γοητεύσει η εισαγόμενη ιδεολογία της πολυπολιτισμικότητας(σσ:κατι για φτηνα εργατικα χερια που πηρε το αυτι μου , δεν ισχυουν;). Το πρώτο ζητούμενο λοιπόν δεν είναι η δημιουργία στρατοπέδων για τους παράνομους μετανάστες, αλλά η αλλαγή ιδεολογίας. Να απορρίψουμε την
  πολυπολιτισμικότητα , όπως έκαναν οι Γάλλοι, οι Γερμανοί, οι Άγγλοι(σσ:ποτε ακριβως συναιβει αυτο;αν συμβει καποτε να αρχισουν μηπως να ανησυχουν και οι ελληνες του εξωτερικου μιας και τα κρατη αυτα ειναι προτεσταντικα/καθολικα;) και άλλοι και να επανέλθουμε στην ιδεολογία του εθνικού κράτους που επιβάλλει το Σύνταγμά μας και αποτελεί την επιθυμία της πλειοψηφίας των Ελλήνων(σσ:νατες και οι στατιστικες βγαλμενες απο μια αδειανη κουτρα).
  Η καταστροφική περίοδος της διακυβέρνησης από τον Κώστα Σημίτη με πρωτοπαλλήκαρο του εκσυγχρονισμού τον Γ. Α. Παπανδρέου άνοιξε διάπλατα τις πόρτες(σσ:εγω θυμαμαι παντως τον Μεγα Α.Σαμάπα επι μητσοτακουλα να ανοιγει τις πορτες για να εισελθει το φθηνο εργατικο δυναμικο)για να εισβάλλουν στη χώρα μας ξενόφερτες ιδεολογίες που δεν είχαν σχέση με την ελληνική πραγματικότητα. Η έννοια του Έθνους και της πατρίδας χλευάσθηκαν, θεωρήθηκαν ξεπερασμένες και σχεδόν απαγορεύθηκαν στην εκπαίδευση και στα ΜΜΕ(σσ:καποιος ζει σε ενα παραλληλο συμπαν). Σωματεία που επέκριναν την ενδοτική εξωτερική πολιτική κατηγορήθηκαν άνευ στοιχείων και χλευάσθηκαν. Άνθρωποι που μιλούσαν για τον τουρκικό επεκτατισμό λοιδορήθηκαν(σσ:ο μοναδικος επεκτατισμος των τελευταιων 20 χρονων ειναι αυτος του ελληνικου κεφαλαιου στα βαλκανια). Η λέξη Εθνικός Δρυμός απορρίφθηκε από σχολικό βιβλίο διότι κάθε τι το εθνικό θεωρήθηκε κακό(σσ:αμαν τι κακο μας βρηκε τους δυστυχους). Η ανύπαρκτη ελληνοτουρκική φιλία αποχαύνωσε την εξωτερική μας πολιτική και τα σύνορα έγιναν διάτρητα για να μπαίνει κάθε καρυδιάς καρύδι. Όποιος φώναζε για τους κινδύνους από τη λαθρομετανάστευση κατηγορείτο ως ρατσιστής(σσ:οχι ρε μεγαλε δεν εισαι ρατσιστης ,χρυσαυγιτης εισαι.εχει διαφορα οπως και να το κανουμε). Όποιος θύμιζε ότι σε όλη την Ευρώπη υπάρχει αυστηρή μεταναστευτική πολιτική εθεωρείτο Ακροδεξιός(η Ελλαδα ποτε ακριβως αποχωρησε απο την ΕΕ;εμεινα λιγο πισω). Η τακτική των δήθεν προοδευτικών είναι γνωστή. Όταν δεν έχουν επιχειρήματα χρησιμοποιούν επίθετα κοσμητικά και ύβρεις(σσ:ενω εσυ την τσακισες την επιχειρηματολογια).
  Στο όνομα της αποτυχημένης πολυπολιτσμικότητας καλλιεργήθηκε η ψευδοπροοδευτική συναισθηματική προσέγγιση ότι κάθε λαθρομετανάστης είναι αδελφός μας(σσ:ποτε θα ελεησουν οι καταριανοι αδερφοι μας να επενδυσουν στην ελλαδα.καμια πατριωτικη σχολικη ταξη με ανθοδεσμες θα τους υποδεχθει στο αεροδρομιο;). Η αύξηση της εγκληματικότητας από τους αλλοδαπούς εισβολείς απεκρύπτετο συστηματικά με τη βλακώδη δικαιολογία ότι και οι Έλληνες εγκληματούν. Μόνο που τα ποσοστά συμμετοχής των αλλοδαπών στα βαρειά εγκλήματα είναι πολλαπλάσια από εκείνα των Ελλήνων(σσ:μανια με τις στατιστικες χωρις καμια παραπομπη.ελληνικη μαφια ακουει;γρηγορα δυο γραμμες καλου σταφ και ενα καλαζνικοφ στον Χολεβα). Η μετάδοση μολυσματικών και κολλητικών ασθενειών από λαθρομετανάστες σε Έλληνες ήταν απαγορευμένη είδηση από την προοδευτική λογοκρισία(σσ:το ΚΕΕΛΠΝΟ ακουει;). Μερικές φορές στο όνομα της … δημοκρατίας ασκείται χειρότερη λογοκρισία από αυτή των αυταρχικών καθεστώτων(σσ:λογια σοφων ακροδεξιων.γραφουμε που γραφουμε μαλακιες να το φιλοσοφισουμε και λιγο μη μας πουνε και αμορφωτους ).
  Το μεγαλύτερο θύμα της καταρρέουσας πολυπολιτισμικότητας είναι η παιδεία μας. Την ώρα που η Μέρκελ, ο Σαρκοζί, ο Κάμερον, αλλά και κορυφαίοι δυτικοί διανοούμενοι καταγγέλλουν την πολυπολιτισμικότητα, τα ελληνόπουλα στερούνται των εθνικών, ιστορικών και θρησκευτικών τους χαρακτηριστικών στο όνομα ενός ιδεολογικού φανατισμού ολίγων κουλτουριάρηδων. Η Ιστορία, η Λογοτεχνία και τα Θρησκευτικά αποτελούν τα πρώτα θύματα της μεταναστολαγνείας. Για να μη θίξουμε τα παιδιά των μεταναστών που υπάρχουν στην τάξη γκρεμίζουμε την ελληνορθόδοξη ταυτότητα για την οποία αγωνίσθηκαν οι πρόγονοί μας το 1821. Στο όνομα μιας ψεύτικης ευρωπαϊκότητας αλλάζουμε τον χαρακτήρα των Θρησκευτικών μήπως και θιγεί κάποιος μουσουλμάνος ή άλλος μετανάστης μέσα στην τάξη. Την ώρα που σύσσωμη η Ιταλία από την άκρα δεξιά έως την άκρα αριστερά ζήτησε να υπάρχει ο Εσταυρωμένος στα σχολεία και ανάγκασε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σε αλλαγή απόφασης, έρχονται οι κήρυκες του πολυπολιτισμού και καταργούν το Ορθόδοξο μάθημα των Θρησκευτικών. Στη θέση του οι μαθητές του Γυμνασίου θα μαθαίνουν περί των Ανατολικών θρησκειών και άλλων δοξασιών με ελάχιστες αναφορές στην Ορθοδοξία! Ενώ σε όλη την Ευρώπη τα Θρησκευτικά βασίζονται στην επικρατούσα θρησκεία, εμείς θέλουμε να….. πρωτοπορούμε. Για να μη θίξουμε τους μετανάστες και την πολυπολιτισμικότητα διώχνουμε τον Χριστό και την Παναγία από τα σχολεία και βάζουμε ένα συνονθύλευμα θρησκευμάτων αποκομμένο από την παράδοση του λαού μας!(σσ:ακομα και ο πρετεντερης θα πληρωνε οσο οσο για μερικα μαθηματα εικονικης πραγματικοτητας απο τον μεγαλο πολιτικο επιστημων Κ.Χολεβα) »
  ΥΓποια ειναι η κατακλειδα του παραπανω εμεσματος;»Ψηφιστε δεξια βρε σκασμενα να λαδωσει λιγο και το δικα μας αντερο.Ολο πασοκ πασοκ ,φτανει πια!»
  http://olympia.gr/2012/04/06/%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%89%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%BB%CE%B1%CE%B8%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%83/

 9. Vo 11,
  θα σας παρακαλούσα να μην κρίνετε τόσο αυστηρά τον πολιτικό επιστήμων κ.Κ.Ι.Χολέβα.
  Προέρχεται από μεγάλο τζάκι.
  Είναι συνεργάτης των ραδιοφωνικών σταθμών της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Πειραϊκής Εκκλησίας, υιός του καθηγητού Πανεπιστημίου και Υπουργού Ναυτιλίας της Δικτατορίας Ιωάννη Κ. Χολέβα.
  Δείτε το βίντεο.
  Δόξες και μεγαλεία:

  http://mam.avarchive.gr/portal/digitalview.jsp?get_ac_id=1199&thid=2598

  Απονομή διπλωμάτων σε απόφοιτους των Σχολών Εμπορικού Ναυτικού από τον Αντιβασιλέα Γεώργιο Ζωιτάκη, με την παρουσία του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Ιωάννη Χολέβα, του Β΄ Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Δημήτριου Πατίλη και άλλων επισήμων, στη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού Ασπρόπυργου.
  Περιγραφή

  Ο Αντιβασιλέας Γεώργιος Ζωιτάκης, ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Ιωάννης Χολέβας, ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Δημήτριος Πατίλης και άλλοι επίσημοι φτάνουν στη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου όπου …..».

  Ωσαύτως είναι και εκ των καλυτέρων πολιτικών αναλυτών μας επί εθνικών και θρησκευτικών θεμάτων:
  Σας παραπέμπω σε σειρά άρθρων του:

  http://www.antibaro.gr/author/79

  04 Απρ 2012

  Κωνσταντίνος Χολέβας

  Η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης είναι θέμα ιδεολογικό

  03 Απρ 2012

  Κωνσταντίνος Χολέβας

  Τουρκικά παιγνίδια στην Κύπρο και στη Θράκη

  29 Μαρ 2012

  Κωνσταντίνος Χολέβας

  Επίκαιρα μηνύματα από την προετοιμασία του 1821

  27 Μαρ 2012

  Κωνσταντίνος Χολέβας

  Η πίστη των Ελεύθερων Πολιορκημένων

  20 Μαρ 2012

  Κωνσταντίνος Χολέβας

  Ο προφητικός και παρηγορητικός Χριστόδουλος

  20 Μαρ 2012

  Κωνσταντίνος Χολέβας

  Γιατί συνεχίζονται οι αλβανικές προκλήσεις;

  16 Μαρ 2012

  Κωνσταντίνος Χολέβας

  Η ΑΟΖ ως εθνικό και οικονομικό πλεονέκτημς

  Αιγαίο και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ)

  11 Μαρ 2012

  Κωνσταντίνος Χολέβας

  Η επιλογή Μπαμπινιώτη

  10 Μαρ 2012

  Κωνσταντίνος Χολέβας

  Μήπως ξεχάσαμε τους αγνοούμενους της Κύπρου;

  03 Μαρ 2012

  Κωνσταντίνος Χολέβας

  Η συμπαράσταση των Κυπρίων αδελφών

  25 Φεβ 2012

  Κωνσταντίνος Χολέβας

  Όχι στην εθνική κατάθλιψη

  21 Φεβ 2012

  Κωνσταντίνος Χολέβας

  Ο ρευστός γεωπολιτικός περίγυρος

  08 Φεβ 2012

  Κωνσταντίνος Χολέβας

  Ο διάλογος μέσω ΟΗΕ βλάπτει την Κύπρο

  01 Φεβ 2012

  Κωνσταντίνος Χολέβας

  Οι τρεις Ιεράρχες και σύγχρονη παιδεία

  23 Ιαν 2012

  Κωνσταντίνος Χολέβας

  Αλβανοί, Αρβανίτες και η διαστρέβλωση του 1821

  18 Ιαν 2012

  Κωνσταντίνος Χολέβας

  Ραούφ Ντενκτάς

  17 Ιαν 2012

  Κωνσταντίνος Χολέβας

  Το αναμμένο καντήλι της Μικρασίας

  10 Ιαν 2012

  Κωνσταντίνος Χολέβας

  Μία πρόταση για τα ταραγμένα Βαλκάνια

  08 Ιαν 2012

  Κωνσταντίνος Χολέβας

  Ο Κίρο Γκλιγκόροφ και το Τρίτο Ημίχρονο

  03 Ιαν 2012

  Κωνσταντίνος Χολέβας

  Ο αληθινός Άγιος Βασίλειος και η Παιδεία

  28 Δεκ 2011

  Κωνσταντίνος Χολέβας

  Ένας χρόνος χαμένος για τα εθνικά μας θέματα

  27 Δεκ 2011

  Κωνσταντίνος Χολέβας

  Η πολυπολιτισμικότητα βούλιαξε…

  20 Δεκ 2011

  Κωνσταντίνος Χολέβας

  Αλβανική Κακοπιστία

  20 Δεκ 2011

  Κωνσταντίνος Χολέβας

  Βιβλία Ελπίδας και Εθνικής Αυτογνωσίας

  13 Δεκ 2011

  Κωνσταντίνος Χολέβας

  Οργή λαού, φωνή Θεού

  11 Δεκ 2011

  Κωνσταντίνος Χολέβας

  Τι κερδίσαμε από την απόφαση της Χάγης

  07 Δεκ 2011

  Κωνσταντίνος Χολέβας

  Η σύγχρονη μάχη του Αλέξανδρου υπέρ του Ελληνισμού
  05 Δεκ 2011

  Κωνσταντίνος Χολέβας

  Η Χάγη, τα Σκόπια και τα λάθη μας

  02 Δεκ 2011

  Κωνσταντίνος Χολέβας, Νεοκλής Σαρρής

  Ο Νεοκλής Σαρρής και η άγνωστη Τουρκία

  29 Νοε 2011

  Κωνσταντίνος Χολέβας

  Η Ευρωπαϊκή αλαζονεία ενισχύει τα άκρα

  05 Νοε 2011

  Κωνσταντίνος Χολέβας

  Το πνευματικό υπόβαθρο του Παύλου Μελά

  01 Νοε 2011

  Κωνσταντίνος Χολέβας

  Ο Ιωάννης Βατάτζης και η Εθνική μας αξιοπρέπεια

  25 Οκτ 2011

  Κωνσταντίνος Χολέβας

  Τα ΟΧΙ του Ελληνισμού

  20 Οκτ 2011

  Κωνσταντίνος Χολέβας

  Η αρνητική προϊοστορία των συγκυβερνήσεων

  11 Οκτ 2011

  Κωνσταντίνος Χολέβας

  Επίκαιρα διδάγματα από τον Μακεδονικό Αγώνα

  04 Οκτ 2011

  Κωνσταντίνος Χολέβας

  Για μια νέα Μεγάλη Ιδέα

  Ιστορία: 1830-Απελευθέρωση-Βαλκανικοί

  21 Σεπ 2011

  Κωνσταντίνος Χολέβας

  Τα 20 χρόνια του σκοπιανού υβριδίου

  16 Σεπ 2011

  14 Σεπ 2011

  Κωνσταντίνος Χολέβας

  Τα πρότυπα των νέων

  07 Σεπ 2011

  Κωνσταντίνος Χολέβας

  Η Κύπρος, η Θράκη και η διπρόσωπη Τουρκία

  07 Σεπ 2011

  Κωνσταντίνος Χολέβας

  Ο Άγιος Κοσμάς και η παιδεία του γένους

  07 Σεπ 2011

  Κωνσταντίνος Χολέβας

  Από τον Σαρδανάπαλο στα greeklish: ο γλωσσικός αφελληνισμός

 10. Μια ιστορία, που είχε καταγελθεί και παλιότερα, ξεθάβεται πάλι:

  http://www.lifo.gr/now/politics/9167

  «Δεν με πλήρωσες για τα βιβλία που σου έγραψα»

  Ο θεωρητικός της χούντας Γεωργαλάς κατηγορεί τον Καμμένο για απλήρωτη εργασία

  Νέο μέτωπο άνοιξε για τον Πάνο Καμμένο, αυτή τη φορά σε επίπεδο πνευματικών δικαιωμάτων και παλιών ανεξόφλητων λογαριασμών. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ο επί χούντας υφυπουργός Γιώργος Γεωργαλάς, που είχε αναλάβει την προπαγάνδα του Παπαδόπουλου, ανταλλάσουν κατηγορίες και εξώδικα με αφορμή τους ισχυρισμούς Γεωργαλά ότι ο Καμμένος δεν τον πλήρωσε για ένα βιβλίο και μια μελέτη τα οποία έγραψε για λογαριασμό του.

  Η διαμάχη έγινε γνωστή όταν η εφημερίδα «Δημοκρατία» έγραψε για το εξώδικο που έστειλε ο Γεωργαλάς στον Καμμένο επειδή δεν έχει πληρωθεί για τις υπηρεσίες που προσέφερε. Μάλιστα ο υπουργός της χούντας ισχυρίζεται ότι υπήρξε και επικοινωνιακός σύμβουλος του Καμμένου και πώς δεν έχει πληρωθεί για την εργασία του, όπως και για το βιβλίο για την τρομοκρατία και για μια μελέτη για την κρίση που του παρήγγειλε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

  «Στο παρελθόν διετέλεσα σύμβουλος σας σε επικοινωνιακά θέματα, κατά τη διάρκεια των προεκλογικών σας αγώνων. Επιπλέον μου αναθέσατε και συνέγραψα βιβλίο σχετικό με την τρομοκρατία, που εκδόθηκε στο όνομα σας και συνέβαλε αποτελεσματικά στην προσωπική σας προβολή. Δυστυχώς για την εργασία μου δεν τηρήσατε την οικονομική συμφωνία μας. Επίσης παραλάβατε ο ίδιος χειρόγραφη μελέτη μου για τη σημερινή κρίση, την οποία έγραψα κατόπιν παραγγελίας σας αντί αμοιβής 10.000 ευρώ. Μου στείλατε με συνεργάτη σας 2.500 ευρώ και μάταια περιμένω τα υπόλοιπα… σας καλώ να ανταποκριθείτε στις οικονομικές σας υποχρεώσεις και να μου καταβάλετε 14.000 ευρώ» αναφέρει ο κ. Γεωργαλάς.

  Η απάντηση του Καμμένου ήρθε με ένα tweet το οποίο πάντως, ίσως και λόγω του περιορισμένου των χαρακτήρων, δεν απαντά στις κατηγορίες. «Σε λίγο θα πουν ότι συμμετείχα στο πραξικόπημα σε ηλικία 2 ετών», tweetαρε ο Καμμένος και η συνέχεια της υπόθεσης θα είναι δικαστική, αφού κατατέθηκαν εκατέρωθεν μηνύσεις.

  Ο Γεώργιος Γεωργαλάς στο μικρό βιογραφικό που δημοσιεύει στο σάιτ γράφει ανάμεσα στα άλλα: «Ειδικός συνεργάτης Γ.Ε.Σ. και Προεδρίας Κυβερνήσεως• καθηγητής των ανωτέρων και ανωτάτων σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας• επί σειρά ετών εξαιρετικώς δημοφιλής ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός ομιλητής• υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, επί επταετίας, και υφυπουργός εσωτ. διοικητής Κρήτης»

  Πάντως, αν μιλάει τώρα για το βιβλίο ο κ. Γεωργαλάς αυτό είναι παλιά ιστορία. Ο Πάνος Καμμένος είχε εκδώσει στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 το βιβλίο “Τρομοκρατία, θεωρία και πράξη”, στο οποίο υποστήριζε την συμμετοχή πολιτικών προσώπων από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη. Το βιβλίο τότε αλλά και αργότερα είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

  Να τι έγραφε στις 19 Ιανουαρίου του 2002, ο «ιός» της Ελευθεροτυπίας για το βιβλίο του Καμμένου, την πνευματική πατρότητα του οποίου διεκδικεί τώρα ο προπαγανδιστής υπουργός της χούντας Γεώργιος Γεωργαλάς:

  «Ο κορυφαίος σύγχρονος “λιστογράφος” είναι όμως ένας άλλος θιασώτης των συνωμοτικών θεωριών και ΠΑΚοκυνηγός, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Καμμένος. Βεβαίως, όποιος έχει διαβάσει το πόνημα του κ. Καμμένου για την τρομοκρατία (“Τρομοκρατία. Θεωρία και πράξη”, “Ελληνική Ευρωεκδοτική”, Αθήνα 1992), δεν περιμένει αξιόπιστα στοιχεία από το συγγραφέα.

  Αποκαλύψεις…

  Εχουμε ασχοληθεί παλιότερα με τις αντιφάσεις, τις ψεύτικες “πληροφορίες”, τα οφθαλμοφανή λάθη του βιβλίου (20/3/99 και 1/4/01). Ομως ο κ. Καμμένος δεν αρκείται στις παλιές εκείνες αντιτρομοκρατικές του δάφνες. Ξεσπαθώνει τώρα και δηλώνει ότι γνωρίζει τα ονόματα 4 τρομοκρατών. Η συνταρακτική του δήλωση φιλοξενείται πρωτοσέλιδη και με μεγάλους τίτλους στην Espresso της περασμένης Τετάρτης, εφόσον έχει μείνει χώρος από την ώρα που τελείωσε ο Big Brother.

  Ο βουλευτής περηφανεύεται ότι από τα τέσσερα αυτά ονόματα, μόνο το ένα περιλαμβάνεται και σε άλλες λίστες, ενώ τα άλλα τρία δεν έχουν “παίξει” στα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών και δεν περιλαμβάνονται στις λίστες που δημοσιεύτηκαν στο “Καρφί”. “Πρόκειται για την υπόθεση των αρχείων της Στάζι”, λέει ο κ. Καμμένος, “με την οποία συνελήφθησαν στη Γαλλία ο τρομοκράτης Κάρλος, αλλά και τρεις ακόμα συνεργάτες του, στη Γερμανία και στην Ελβετία. Οπως προκύπτει λοιπόν, τέσσερις Ελληνες συμμετείχαν στην οργάνωση του Κάρλος με χτυπήματα στην Ελλάδα (…) Από το 1995 υπάρχουν ομολογίες των συνεργατών του Κάρλος ότι αυτοί οι άνθρωποι συμμετείχαν στις συγκεκριμένες τρομοκρατικές ενέργειες (…) Επίσης προκύπτει ότι είχαν διασυνδέσεις με την οργάνωση ’17 Νοέμβρη’”. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μάλιστα, απειλεί ότι “εάν στους δύο-τρεις επόμενους μήνες δεν γίνει τίποτα απολύτως, τότε δυστυχώς θα έρθω στη δύσκολη θέση να αποκαλύψω μέσα στο Κοινοβούλιο τα ονόματα αυτών των ατόμων”.

  Μεγάλο φιάσκο

  Νιώθουμε τον πειρασμό να θυμίσουμε ότι στο περιβόητο βιβλίο του, ο κ. Καμμένος αναφέρει την “πληροφορία” ότι ο Κάρλος έχει δολοφονηθεί από την KGB (σελ. 141). Αλλά η ουσία της καταγγελίας του παραμένει. Πρέπει, λοιπόν, κάποιος να πληροφορήσει τον κ. Καμμένο ότι η υπόθεση των “συνεργατών” του Κάρλος στην Ελβετία έχει σήμερα εξελιχθεί σε ένα μεγάλο φιάσκο. Πράγματι, στο διάστημα 1993-1996, η τότε γενική εισαγγελέας της Ελβετίας Κάρλα ντελ Πόντε (πρόκειται για τη σημερινή εισαγγελέα στο δικαστήριο της Χάγης) είχε διατάξει έρευνα εις βάρος έξι Ελβετών και ενός αλλοδαπού, ως συνεργατών του Κάρλος, σύμφωνα με κάποια στοιχεία που περιλαμβάνονταν στα αρχεία της Στάζι. Το καλοκαίρι του 1994 συνελήφθη ο Κάρλος στο Σουδάν. Το φθινόπωρο του ίδιου χρόνου, η κυρία Ντελ Πόντε διέταξε τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων (αυτών που αναφέρει ο κ. Καμμένος). Ακολούθησαν ανακρίσεις, έρευνες σε σπίτια και υποσχέσεις για “εξάρθρωση” του δικτύου Κάρλος. Τι απέγιναν όλα αυτά; Πολύ σύντομα οι διώξεις κατέρρευσαν ως σκευωρίες. Το Δεκέμβριο του 1994 οι τέσσερις συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι. Καμιά κατηγορία δεν τους απαγγέλθηκε. Και, τελικά, τον Ιούνιο του 2000, η ομοσπονδιακή εισαγγελία υποχρεώθηκε να θέσει την υπόθεση στο αρχείο. Πριν από λίγους, μάλιστα, μήνες (Οκτώβριος 2001), το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ελβετίας επιδίκασε σε ένα από τα τέσσερα άτομα το ποσόν των 37.600 ελβετικών φράγκων, ως αποζημίωση για την άδικη φυλάκιση.

  Οι “πληροφορίες” λοιπόν του κ. Καμμένου έχουν μείνει στο 1994. Οι “τρομοκράτες” που επικαλείται έχουν πλήρως δικαιωθεί ως νομοταγείς πολίτες»!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s