Κάποια ζώα δεν με πιστεύανε, τώρα, τώρα θα με πιστέψουν ευτυχώς και τα ζώα

Όταν τα λέγε ο Λιακό οι υπόλοιποι μένατε σε σπηλιές :

Οι προϊστορικοί Έλληνες, σύμφωνα με τον δρ. Μηνά Τσικριτσή, ερευνητή των αιγαιακών γραφών, είχαν επισκεφτεί τη Βόρεια Αμερική χιλιάδες χρόνια προτού την ανακαλύψει ο Χριστόφορος Κολόμβος.
Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε από τη μελέτη ενός κειμένου του Πλουτάρχου, το «Περί του εμφαινομένου προσώπου τω κύκλω της Σελήνης», όπου στις παραγράφους 941Α-942 περιγράφει το ταξίδι των Ελλήνων σε μία ήπειρο η οποία βρίσκονταν «δυτικά των τριών νησιών και βορειοδυτικά της Βρετανίας».


Σύμφωνα με τον Μηνά Τσικριτσή, ο οποίος συνεχίζει την έρευνα που έκανε πριν από δύο χρόνια ο καθηγητής Η. Μαριολάκος που είχε υποστηρίξει ότι οι προϊστορικοί Έλληνες γνώριζαν την ύπαρξη της Αμερικής και την οποία επισκέπτονταν, από το κείμενο του Πλουτάρχου με χρήση ειδικών προγραμμάτων με Η/Υ αποκαθίσταται μια λησμονημένη ιστορική πραγματικότητα, που μέχρι σήμερα διέφευγε από πολλούς -αν όχι όλους- ερευνητές.
Στη ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι πριν τον Κολόμβο υπήρχε μία επικοινωνία που ξεκινά από τη Μινωική εποχή μέχρι τα ελληνιστικά χρόνια. Ο στόχος αυτών των ταξιδιών κατά την Εποχή του Χαλκού είχε σχέση με το εμπόριο και τη διακίνηση του καθαρού χαλκού που βρισκόταν σε μια λίμνη (την ονομάζει Superior) του Καναδά.
Φαίνεται, όπως σημειώνει, ότι μετά τους πρώτους εμπόρους Μινωίτες συνέχισαν και οι Μυκηναίοι, οι οποίοι, όπως αναφέρει ο Πλούταρχος, έστειλαν τον Ηρακλή για να αναθερμάνει την παρουσία του ελληνικού στοιχείου, το οποίο είχε χαθεί με τις επιμιξίες με του ντόπιους.

Στη συνέχεια, την Εποχή του Σιδήρου το ενδιαφέρον για την περιοχή παράκμασε και παρέμεινε έως τους Ελληνιστικούς χρόνους μια εθιμοτυπική λατρευτική παράδοση. Έτσι κάθε τριάντα χρόνια αποστέλλονται κάποια πλοία σε περιοχές που είχαν την λατρεία του Κρόνου για να ανανεώνεται το ανθρώπινο προσωπικό με ιερείς.
«Όλα αυτά αποδεικνύονται με αστρονομικά στοιχεία, η επεξεργασία των οποίων έγινε με τη βοήθεια προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών επιβεβαιώνοντας τον χρονολογικό προσδιορισμό του ταξιδιού που περιγράφει ο Πλούταρχος», λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.
Έτσι εξηγείται, σύμφωνα με τον κ. Τσικριτσή, και το ότι στην περιοχή γύρω από τη Λίμνη Superior και στο νησί Royale που βρίσκονται στον Καναδά έχουν γίνει μεγάλες εξορύξεις χαλκού σε μία περίοδο, μεταξύ 2400 και 1200 πΧ, παρότι η περιοχή βρίσκονταν στη λίθινη εποχή.
Σύμφωνα με το αρχαίο κείμενο του Πλουτάρχου ο συντονιστής του διαλόγου, ο Λαμπρίας καλεί τον Σύλλα τον Καρχηδόνιο να ξαναδιηγηθεί μια ιστορία που άκουσε από του υπηρέτες του ναού του Κρόνου στην Καρχηδόνα, Την ιστορία που αφηγήθηκε κάποιος ξένος επισκέπτης του ναού που ήλθε από τη μεγάλη ήπειρο. Τελικά τα δεδομένα που αναφέρει το κείμενο επιβεβαιώνουν, όπως δείχνει η μελέτη του κ. Τσικριτσή, με τη χρήση Η/Υ, την περιγραφή ενός ταξιδιού το 86 μΧ που πραγματοποιήθηκε από τον Καναδά στην Καρχηδόνα. Τα συμπεράσματα συνοψίζονται στα παρακάτω:
1. Το αποκαλυπτικό κείμενο προσδιορίζει σωστά την απόσταση από τη Βρετανία στο νησί της Ωγυγίας- την Ισλανδία, με καράβι με κουπιά που πλέει 5 ημέρες (880 km).
2. Αναφέρει μία μεγάλη ηπειρωτική γη που στην περιοχή της υπήρχαν τρία νησιά (Γροιλανδία, Νήσο Baffin, Newfoundland) που ισαπείχαν, βορειοδυτικά της Βρετανίας.
3. Προσδιορίζει ότι στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος (στην ίδια ευθεία) βρίσκεται η είσοδος του κόλπου του Αγίου Λαυρεντίου (Gulf of St. Laurence) με την Κασπία θάλασσα, γεγονός που παρατηρούμε στην ευθεία της.
4. Προσδιορίζει ορθά ότι ο κόλπος του Αγ. Λαυρεντίου είναι λίγο μεγαλύτερος από την Μαιώτιδα λίμνη, τη σημερινή Αζοφική. Στις ακτές του κόλπου αναφέρει ότι κατοικούσαν Έλληνες από παλιά και μετά την αποστολή του Μυκηναΐου Ηρακλή, πιθανόν τον 15ο αιώνα πΧ, αναθερμάνθηκε το ελληνικό στοιχείο που έσβηνε από τις επιμειξίες με τους ντόπιους (εννοείται ότι ο Ηρακλής δεν πήγε μόνος με το Ιόλαο, αλλά ήταν μία εκστρατεία εκατοντάδων Ελλήνων που άλλαξαν δημογραφικά την περιοχή μέσα στο κόλπο του Αγ. Λαυρεντίου που κατοίκησαν).
5. Καθορίζει περίοδο τριάντα χρονών, μετά την οποία ξεκινούσε το ταξίδι της επιστροφής: όταν ο Πλανήτης Κρόνος ανατέλλει με τον αστερισμό του Ταύρου. Τα αστρονομικά στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι σε γεωγραφικό πλάτος βόρειο 47ο, τον 1ο αιώνα μΧ, η περίοδος αυτή ήταν στα τέλη Μαΐου του 86 μΧ.
6. Όταν ξεκινούσε το ταξίδι της επιστροφής τρεις μήνες έμεναν στο νησί της Γροιλανδίας βόρεια (60ο Ν), που ο ήλιος δύει μόνο μια ώρα την περίοδο του θερινού ηλιοστασίου μεταξύ 9/6 και 9/7. Ο προσδιορισμός αυτός επιβεβαιώνει ότι το νησί της Γροιλανδίας πρέπει να ταυτιστεί με τον κάτω κόσμο, όπου είχε ταφεί ο Κρόνος σε σπήλαιο και φυλασσόταν από τον Δία.
7. Ο λόγος των μεγάλων ταξιδιών την Εποχή του Χαλκού τεκμηριώνεται από τον καθαρό χαλκό, που βρισκόταν σε μεγάλες ποσότητες στην περιοχή γύρω από τη Λίμνη Superior και στο νησί Royale που βρίσκονται στον Καναδά. Από την περιοχή αυτή εξορύχτηκαν 50.000 τόνοι χαλκού μεταξύ 2400 και 1200 πΧ.
8. Στην εποχή του Πλουτάρχου ο ίδιος αναφέρει, ότι δεν μετέφεραν χαλκό αλλά χρυσές κούπες και αγγεία που μέσα είχαν τις προμήθειες του ταξιδιού.
9. Τέλος είναι γνωστό ότι στην αρχαιότητα τα μαντεία ήταν κέντρα καταγραφής γεωγραφικής γνώσης, με αποτέλεσμα να συμβουλεύουν για μελλοντικές αποικίσεις. Έτσι είναι αποδεκτό ότι ο Πλούταρχος μετά το 86 μΧ που ήταν ιερέας στο Μαντείο των Δελφών, έχει αυτή τη γνώση.
10. Το ταξίδι επιστροφής φαίνεται ότι γινόταν από βόρεια, ξεκινώντας από τον Καναδά, πήγαιναν στη Γροιλανδία (νησί του Κρόνου) έφθαναν στην Ισλανδία και από εκεί έφθαναν στη Βρετανία. Στοιχείο επιβεβαίωσης αυτής της διαδρομής είναι το νησί σταθμός, που φέρει ακόμα και σήμερα το όνομα Μυκήνες (Mykines) το δυτικότερο νησί των Faeroe
Συμπερασματικά, η έρευνα του Μηνά Τσικριτσή είναι ότι πραγματοποιήθηκε ταξίδι από τον Καναδά στην Καρχηδόνα τον Μάιο του 86 μΧ.
Σε συνδυασμό με τα άλλα στοιχεία που επιβεβαιώνονται με Υ/Η γίνονται αποδεκτές και οι άλλες περιγραφές του Πλουτάρχου, ότι δηλαδή, στα αρχαία χρόνια πριν την εκστρατεία του Ηρακλή είχαν πάει στην περιοχή και αρχαιότεροι Έλληνες, πιθανότατα οι Μινωίτες.
Τα στοιχεία αυτά έρχονται και επιβεβαιώνουν αρχαιολογικά διάσπαρτα ευρήματα γραφής – και όχι μόνο – από περιοχές στην Αμερική. Τελικά πριν τον Κολόμβο, τους Κινέζους και τους Βίκινγκς είχαν πάει στην Αμερική και Έλληνες τουλάχιστον τον 1ο αιώνα πΧ και πιθανόν ήδη τη 2η χιλιετία πΧ.

Πηγή : My little Kony

15 σκέψεις σχετικά με το “Κάποια ζώα δεν με πιστεύανε, τώρα, τώρα θα με πιστέψουν ευτυχώς και τα ζώα

 1. Και μη ρωτήσει κανένας αφελής τί τον ήθελαν τόσο χαλκό,κι από τόσο μακριά!
  Κάθε πόλη κράτος έχτιζε τη δική της Δ.Ε.Η εκείνη την εποχή,ενώ ανθούσαν οι πρωτες μανιφακτούρες ηλεκτρικών συσκευών..

 2. Πάντως, αυτό που συνέβη στην αρχαία Ελλάδα, άνευ πλάκας, ήταν ένα πραγματικό θαύμα. Η γνώμη μου, για παράδειγμα, είναι οτι αν όλη η άλλη Δυτική σκέψη, πλην της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας, εξαφανιζόταν, δεν είμαι σίγουρος ότι η ανθρωπότητα θα έχανε πραγματικά…
  Θα ήθελα να θυμίσω στο πεδίο της επιστημονικής σκέψης, την αρχαία ατομική θεωρία και τις προχωρημένες απόψεις των Στωικών περί επαναλαμβανόμενης, αέναα, καταστροφής του σύμπαντος και αναδημιουργίας του, χωρίς τη συμμετοχή βέβαια θεότητας, και την υποστήριξη της θέσης ότι υπάρχουν πολλαπλά σύμπαντα. απόψεις που μόνο τα τελευταία χρόνια υποστηρίζει η επιστημονική κοσμολογία!
  Η ελληνίστρια Ζακλίν ντε Ρομιγύ έχει ακόμη υποστηρίξει πολύ πειστικά τη μοναδικότητα των Ομηρικών επών, σε σχέση με τα πολεμικά έπη άλλων λαών. Για παράδειγμα τη μοναδικότητα να υπάρχει οπτική συμπάθειας προς τον αντίπαλο: Τούς Τρώες. Οι ίδιοι οι ελληνικοί θεοί παρουσιάζονται μοιρασμένοι στις συμπάθειες τους απέναντι σε έλληνες και Τρώες!
  Οι δε τραγωδίες είναι, κατά τη γνώμη μου, μοναδικά λογοτεχνικά έργα, που κάνουν τη σύγχρονη λογοτεχνία να θυμίζει βίπερ..

 3. Είναι απαράδεκτο να δημοσιεύονται τέτοια αντιεπιστημονικά άρθρα σε ένα σοβαρό χώρο σαν αυτό όταν μάλιστα είναι γνωστό σε όλους οτι το συγκεκριμένο κείμενο του Πλουτάρχου αναφέρεται σε βάση των αρχαίων Ελλήνων στη σελήνη!

  • Ποιό είναι το συγκεκριμένο έργο του Πλούταρχου;
   Όσο για την αντίρρηση σου έχω να πω ότι, κατά τη γνώμη μου, ο αρσέν λουπέν ανέβασε με ειρωνική διάθεση το κείμενο…
   Ωστόσο, όπως και να είναι, όποιος γνωρίζει μπορεί να κάνει αντίκρουση τουν κειμένου…

 4. Όσο για την γέννηση συγκεκριμένων ειδών σκέψης θυμίζω τη γέννηση της λογοτεχνικής κριτικής, με τον υπομνηματισμό του Ομήρου και τραγωδιών από τους φιλολόγους της Αλεξάνδρειας. Εδώ κάνω αναφορά στο μοναδικό και άγνωστο στη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου έργο του Δ. Λογγίνου «Περί Υψηλού», που συζητά ακριβώς το Υψηλό, το μεγαλειώδες στα κείμενα. ΓΡάφει ο Λογγίνος: «Το ύψος στις διάφορες μορφές του είναι η άκρα τελειότητα και η κορύφωση της γλωσσικής έκφρασης… Γιατί ότι ξεπερνά τα συνήθη μέτρα δεν πείθει, εκστασιάζει το κοινό! Το θαυμάσιο με την έκπληξη που προξενεί αναδεικνύεται υπέρτερο από την πειστικότητα και την ηδυλογία (τα ωραία λόγια)… Ο συνδυασμός θαυμάσιου και εκπληκτικού χαρίζει στο λόγο δύναμη κυριαρχική και βία ακαταμάχητη και έτσι αιχμαλωτίζει την ψυχή του κάθε ακροατή… Το ύψος όταν εκφραστεί την καίρια στιγμή σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα του σαν κεραυνό και τη δεινότητα του ρήτορα την έκανε περίβλεπτητ» Και να το στρατηγικό ερώτημα που βάζεοι ο Λογγίνος: «Υπάρχει άραγε μέθοδος διδασκαλίας του υψηλού και βαθυστόχαστου λόγου;»
  Αυτά…

 5. Μιχάλη, φταίει που τον αντέχει ή που δεν τον άντεξε επειδή «πατριωτοτσιπρίζει» (αυτόνομα πάντα!);;;

  ΥΓ. Παύλο… σμάιλ…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s