Η μετάλλαξη του καθεστώτος σε φασιστικό, οι μετανάστες και οι ντόπιοι…

Η ροή των γεγονότων τις τελευταίες βδομάδες και μετά τις 12 Φλεβάρη δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Όσο οι υπήκοοι αυτού του καθεστώτος περιμένουν την προκήρυξη των εκλογών που με κάποιο μαγικό τρόπο θα δώσει νέες προοπτικές στο μέλλον τους, οι μηχανισμοί του συστήματος προχωρούν ακάθεκτοι και με επιταχυνόμενο ρυθμό στον εκφασισμό όλης της κοινωνίας.

Με μια έννοια, αυτό ήταν τραγικά αναμενόμενο και ανυπόφορα προβλέψιμο.

Μετά από δυο χρόνια ενός πρωτόγνωρου (αντι)κοινωνικού πειράματος που κατέστρεψε το βιοτικό επίπεδο των πολλών, διέλυσε όλα τα εργασιακά  δικαιώματα, δημιούργησε το μεγαλύτερο κύμα μαζικής ανεργίας, πετσόκοψε τις κοινωνικές παροχές υγείας και παιδείας, έφερε απανωτά χαράτσια και νέα ακρίβεια στα βασικά αγαθά και λεηλάτησε τις συντάξεις, τι είχε απομείνει για να προωθηθεί από ένα τέτοιο ΔΝΤ καθεστώς;

Τίποτα άλλο από έναν αγνό ανόθευτο φασισμό που θα παρουσίαζε τους μετανάστες σαν τους υπαίτιους για όλα τα δεινά και υπεύθυνους για την γενικευμένη κοινωνική μιζέρια και ανασφάλεια που το ίδιο δημιούργησε.

Όσο όμως κι αν αυτό ήταν προβλέψιμο, δεν παύει να είναι ξεδιάντροπο και εξοργιστικό. Πόσο μάλλον όταν αυτή η νέα και πιο επικίνδυνη στροφή του καθεστώτος προωθείται πάλι από τους συνήθεις ύποπτους.

Τα κανάλια και οι μεγαλοδημοσιογράφοι τους πάλι σε συντονισμένο σχέδιο διάσωσης του καθεστώτος αυτή την φορά μέσω του εκφασισμού του(ή γιατί όσο αργεί αυτό το ντου στα φασιστοκάναλα, αυτά θα κάνουν τα πάντα για να φέρουν τον φασισμό σώζοντας το τομάρι τους…)

Ο ρόλος των καναλιών στην εμπέδωση του ΔΝΤ καθεστώτος δεν μπορεί να υποτιμηθεί και έχουν γραφτεί αναρίθμητα κείμενα που τον έχουν ξεσκεπάσει από κάθε πλευρά και με κάθε λεπτομέρεια. Από το 2010 όταν χρησιμοποιώντας την πιο ωμή ιδεολογική τρομοκρατία προβάλαν το κίβδηλο δίλλημα ΔΝΤ ή χάος, μέχρι πιο πρόσφατα όταν ήθελαν να επιβάλλουν το δεύτερο μνημόνιο που απαιτούταν τώρα για να διορθωθούν τα εγκλήματα του πρώτου(!)

Τα κανάλια ήταν αυτά επίσης που συκοφάντησαν με όλους τους δυνατούς τρόπους τις λαϊκές αντιστάσεις, αυτά που βάφτισαν την Εξέγερση της 12 Φλεβάρη όργιο κουκουλοφόρων που έκαψε το ιστορικό κέντρο, αυτά που παρουσίασαν την μεγαλύτερη κομματική παρωδία εσωκομματικών εκλογών του ενός υποψηφίου σε γιορτή της δημοκρατίας και θρίαμβο του ‘αναγεννημένου’ ΠΑΣΟΚ.

Η σύμπλευση τους με όλες τις απάνθρωπες επιλογές της τραπεζικής χούντας υπήρξε αδιαμφισβήτητη, επίμονη και φανατική ως το σημείο να μην νοείται η όποια σταθερότητα του νεόκοπου καθεστώτος χωρίς την προκλητική στήριξη του από αυτά. Αυτή η συγχώνευση των καναλιών και της προπαγάνδας τους με το καθεστώς και τους μηχανισμούς του ορθά έχει παρατηρηθεί ότι συμβαίνει μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα ψεύδους, εκεί όπου η πραγματικότητα μπερδεύεται και ανταλλάσσεται με την εικονική προπαγανδιστική κατασκευή της.

(Αυτοί που αναρωτιούνται γιατί και πώς μετά από όλα αυτά τα ΜΜΕ έχουν ακόμη επιρροή και δύναμη έστω εξασθενημένη, ας σκεφτούν τα εξής: τα ΜΜΕ είναι υποχρεωμένα στιγμές-στιγμές να αναπληρώνουν τα τεράστια ψεύδη τους με κάποιες αλήθειες που δεν κρύβουν την κοινωνική αθλιότητα και απόγνωση ώστε να κρατούν επαφή με την πραγματικότητα των τηλεθεατών τους και να μην αποξενώνονται πλήρως από αυτούς.

Επίσης και βασικότερο είναι αυτό:όλη η λειτουργία τους στηρίζεται στην απάθεια, στην πλήξη και στην αποχαύνωση του κόσμου στοιχεία δομικά μέσα σε ένα κοινωνικό σύνολο που ορθώνεται στην δουλικότητα, στην ανευθυνότητα και την απανθρωπιά και στοιχεία που επανατροφοδοτούν τα κανάλια καμωμένα ότι προσφέρουν αυτό που ο κόσμος ζητά…Επομένως τα κανάλια θα υπάρχουν όπως και όσο θα υπάρχουν αφέντες που έχουν πρόθυμους δούλους να τους ακούν και να τους υπηρετούν. Όμως όπως θα αρκούσε μια αποφασισμένη μειοψηφία δούλων που δεν θα ήθελε να είναι δούλοι για να ανατρέψει την τάξη των αφεντικών έτσι θα αρκούσε μια αποφασισμένη μειοψηφία τηλεθεατών που δεν θα ήθελε να είναι τηλεθεατές για να ανατρέψει την ισχνότερη τάξη των καναλαρχών. Κι εκεί βρίσκεται η ελπίδα που εκκολάπτεται στις μέρες μας…)

Κι αν για τα κανάλια ήταν νέος και αδοκίμαστος ο ρόλος τους να παρουσιάσουν έναν τερατώδη μηχανισμό σαν το ΔΝΤ με τα χρώματα του αναγκαίου κακού που θα συμμαζέψει την χώρα και θα την νοικοκυρέψει, στο ζήτημα του ρατσισμού και της στοχοποίησης των μεταναστών έχουν μακρά ιστορία. Από τότε που δημιουργήθηκε η ιδιωτική τηλεόραση στην Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας του 80 του προηγούμενου αιώνα, ο ρατσισμός και η προώθηση του υπήρξε αναντικατάστατη πλευρά της προπαγάνδας τους.

(δες και τα λινκς στο τέλος του κειμένου που αναφέρονται λεπτομερειακά σε αυτόν τον ρόλο και στην σχέση του με την ιστορία του νέου ρατσισμου σε αυτή την χώρα αλλά και πώς ο τερατουργηματικός όρος του ‘λαθρομετανάστη’ έγινε κοινός τόπος εξαιτίας τους…) Αυτό που είναι καινούργιο αυτές τις βδομάδες δεν είναι η εκ νέου διασπορά του ρατσισμού από τα κωλοστούντιο τους. Ούτε καν η καθημερινή προβολή των πιο απαράδεκτων ρατσιστικών θέσεων και η μετατροπή των μεταναστών σε αποδιοπομπαίους τράγους. Αυτό που ξεχωρίζει είναι η συντονισμένη και καλά μεθοδευμένη προσπάθεια τους να μετατρέψουν το ζήτημα των μεταναστών στο μέγιστο πολιτικό ζήτημα πάνω στο οποίο πρέπει να κινηθεί όλη η επόμενη περίοδος. Και μάλιστα με τους πιο ξενοφοβικούς και φασιστικούς όρους όπου όλα τα πρόσφατα  εγκλήματα του καθεστώτος απαιτούνται να λησμονηθούν και να απωθηθούν και οι μετανάστες να μετατραπούν από καταδιωκόμενους ανθρώπους με προβλήματα σε ανθρώπους που καταδιώκουν και είναι το πρόβλημα.

Οι τηλεφύρερ με τους παχυλούς μισθούς και την διεφθαρμένη ζωή τους έχουν εθιστεί στον ρόλο τους να υπαγορεύουν αυτοί την πολιτική ατζέντα και να επιλέγουν την θεματολογία και τον τρόπο παρουσίασης της που θα διασώζει το καθεστώς από τους τριγμούς και τα προβλήματα του. Και τώρα με μια φωνή έχουν επιλέξει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες χωρίς χαρτιά σαν τον εσωτερικό εχθρό που πρέπει να τσακιστεί και να χρεωθεί όλα τα δεινά αυτού του τόπου. Όλη η προεκλογική περίοδος πρέπει να κινηθεί γύρω από αυτό το κέντρο και όποιος  αρνείται την προτεραιότητα τους είναι  συνένοχος του ‘αφελληνισμού’ και βοηθός εγκληματικών στοιχείων!

Κι έτσι τα κανάλια ολοκλήρωσαν τον κύκλο εξέλιξη τους που τα μετέτρεψε από χουντοκάναλα σε φασιστοκάναλα. Ξεκίνησαν με το να προωθήσουν την εξαθλίωση και τον ξεπεσμό ενός ολοκληρου λαού σαν τον υποχρεωτικό του μονόδρομο και έφτασαν να προωθήσουν τον εκφασισμό του σαν την μόνη του λύση. Μια διαδρομή ντροπής και οργής για την οποία είναι ιστορικά υπόλογα. Κι όταν φτάσει ο καιρός δεν μπορεί να υπάρξει κανένα έλεος στους μεγαλοδημοσιογράφους και τους πατρώνες τους όπως κι αυτοί δεν έδειξαν κανένα έλεος σε ντόπιους και μετανάστες…

Όμως τα κανάλια είναι μόνο ένα νευραλγικό κομμάτι του όλου συστήματος που όσο κι αν είναι σημαντικό και κομβικό δεν θα μπορούσε να σταθεί χωρίς το υπόλοιπο σύστημα που υπηρετεί. Κι αν τα κανάλια προτρέπουν τα κόμματα να κάνουν το μεταναστευτικό  πρωταρχικό τους θέμα και βαφτίζουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης αναγκαία ανθρωπιστική λύση(!!), είναι τα καθεστωτικά και αμιγώς φασιστικά κόμματα που έχουν υιοθετήσει αυτή την ατζέντα από μόνα τους και για τις δικές τους σκοπιμότητες.

Όταν τα καθεστωτικά κόμματα υιοθετούν την πολιτική ατζέντα της χιτλερικής αυγής που με την σειρά της έχει υιοθετηθεί από τα κανάλια…(Όταν ο Σαμαράς, ο Χρυσοχοϊδης και το κακό συναπάντημα βγάζουν χωρίς ντροπή τον φασίστα που έκρυβαν μέσα τους αναμένοντας και εκλογικά κέρδη!)

Πολλοί ασχολούνται με το αν το ναζιστικό πολιτικό μόρφωμα της χρυσής αυγής θα ξεπεράσει το 3% στις εκλογές και θα κάνει την Ελλάδα την μοναδική χώρα του κόσμου με ανοιχτούς ναζιστές στην μπουρδελοβουλή της. Κάποιοι από αυτούς επισημαίνουν ότι σε καμιά άλλη Ευρωπαϊκή χώρα δεν επιτρέπεται η λειτουργία ναζιστικής ομάδας που αναγνωρίζει την σβάστιγκα σαν σύμβολο της με τον αρχηγό της να χαιρετά ναζιστικά.

Πόσοι όμως έχουν αντιληφθεί ότι η πολιτική ατζέντα αυτής της δολοφονικής ομάδας έφτασε να γίνει ο κοινός πολιτικός τόπος των βασικών καθεστωτικών κομμάτων;

Φτάσαμε στο σημείο να ακούμε τον Σαμαρά και να μην μπορούμε να τον διακρίνουμε από τον Μιχαλιολάκο!

«Το μεταναστευτικό ανέδειξε ο Αντώνης Σαμαράς ως προτεραιότητα της ΝΔ, μιλώντας στο διαγραμματειακό του κόμματός του, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «θα πρέπει ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας».» «Οι πόλεις μας έχουν καταληφθεί από παράνομους μετανάστες, εμείς θα τις ανακαταλάβουμε», υπογράμμισε και προανήγγειλε κατάργηση του νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια που υποστήριξε ότι «μετέτρεψε την Ελλάδα σε μαγνήτη για τους λαθρομετανάστες».

Η φρασεολογία του δεν έχει πλέον καμιά διαφορά με αυτά που γράφονται και διακηρύσσονται στα έντυπα της χιτλερικής αυγής! Χρησιμοποιούνται ακριβώς οι ίδιοι όροι και οι ίδιες ιδεοληψίες και διαστρεβλώσεις. 

Από δίπλα ο Χρυσοχοϊδης προωθεί φανατικά τα στρατόπεδα συγκέντρωσης με επιχειρήματα (άκουσον, άκουσον!) ότι θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας(!!) και ότι θα κάνουν καλό σε αυτούς που θα εγκλειστούν σε αυτά! Ο αριθμός των ανθρώπων που αρχικά θα προωθηθεί σε αυτά τα νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης εκτιμάται από τον ίδιο στους τριάντα χιλιάδες (30.000), δηλαδή υπερδιπλάσιος από τον συνολικό αριθμό των υπάρχοντων κρατούμενων στις φυλακές! http://www.washingtonpost.com/world/europe/greece-plans-to-build-so-called-closed-hospitality-centers-for-30000-illegal-immigrants/2012/03/26/gIQA2ZPbcS_story.html

http://www.kansascity.com/2012/03/26/3515108/greece-plans-detention-sites-for.html

Είναι φανερό λοιπόν ότι τα δυο βασικά κόμματα του πάλαι ποτέ κραταίου δικομματισμού προωθούν την θεσμοποιημένη απανθρωπιά ανοίγοντας τις πιο σκοτεινές σελίδες για την μελλοντική ιστορία.

Πολιτικά καθάρματα σαν τον Σαμαρά και τον Χρυσοχοϊδη επενδύουν την πολιτική τους καριέρα σε έναν επελαύνον κοινωνικό και κρατικό φασισμό. Για στηρίγματα τους έχουν ένα εκλογικό σώμα που είχε μπουκωθεί στον ρατσισμό και στην περιφρόνηση των αλλοεθνών την εποχή που ήταν σχετικά χορτάτο και συνδιαλεγόταν με όσους συνενοχής με τον δικομματισμό αλλά και μια Ευρωπαϊκή ´Ενωση που θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε Τέξας της που θα ανακόπτει την ροή μεταναστών προς το εσωτερικό της και δεν έχει κανένα ενδοιασμό να χρηματοδοτεί τέτοια αίσχη της ανθρωπότητας…

Σε αυτά τα καθάρματα χρειάζεται να θυμίσουμε ότι όντως χρειάζεται να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας αλλά για εντελώς διαφορετικούς λόγους. Να τις ανακαταλάβουμε από την αστυνομοκρατία, την φτώχεια, το τσιμεντένιο κιτς, την ασυδοσία των αμαξιών, την έλλειψη πρασίνου, την ακρίβεια και την εμπορικοποίηση, την ακινησία, την πλήξη και την ερημοποίηση… Και μέσα σε αυτά να τις ανακαταλάβουμε από αδίστακτους απατεώνες πολιτικούς σαν του λόγου τους που νομίζουν ότι μπορούν να αποφασίζουν για το παρόν και το μέλλον τους… Όμως και οι πολιτικοί είναι αυτό που είναι. Σαλτιμπάγκοι και θεατρίνοι, κοινωνικά παράσιτα που πουλάνε εξουσία στις πλάτες άλλων και μαριονέτες του χρήματος και των τραπεζικών συμφερόντων, άνθρωποι που επινοούν ή εξογκώνουν προβλήματα για να αφήνουν τα πιο καυτά και αληθινά προβλήματα να διαιωνίζονται και να χειροτερεύουν. Σε μια εποχή που όλη η διαχείριση έχει περάσει σε ΔΝΤ, Τρόικα και τραπεζίτες αυτοί έμειναν μόνο με τον φασισμό σαν μόνη πολιτική για να διαχειριστούν και να πουλήσουν.Όμως από μόνοι τους και το ξέρουν καλά αυτό δεν φτουράνε. Κι ούτε και τα κανάλια τους φτάνουν. Χρειάζονται μια άλλη δύναμη που θα τους προστατεύει και θα προωθεί τις φασιστικές πολιτικές τους.

Ελληνική Αστυνομία: Η πιο φασιστική αστυνομία όλου του κόσμου.(και η μόνη που ξυλοφορτώνει από κοινού τα θύματα των φασιστικών επιθέσεων μαζί με τους φασίστες…)

Τι θα ήταν λοιπόν αυτοί αν δεν είχαν τους μπάτσους για να τους προστατεύουν; Χωρίς αυτά τα σκυλιά της εξουσίας που για λίγα ευρώ και με πολύ αντριλίκι και τσαμπουκά έχουν διασώσει το καθεστώς πιο αποτελεσματικά και από τα κανάλια; Χωρίς αυτά τα παιδιά των εργατών που εργάζονται για να μένει όλη η εργατική τάξη μαζί με την άλλη κοινωνία υποδουλωμένη εσαεί; Χωρίς αυτά τα κωλόπαιδα που σε αυτή την μετάλλαξη του καθεστώτος σε φασιστικό νιώθουν την μεγαλύτερη χαρά και αγαλλίαση από όλα τα κοινωνικά στρώματα; Χωρίς την πλέον φασιστική και πολυπληθέστερη αναλογικά αστυνομία της Ευρώπης;

Όχι τυχαία, σε μια εποχή που οι προσλήψεις στο δημόσιο έχουν παγώσει και ετοιμάζεται κύμα απολύσεων από αυτό, οι μπάτσοι εξαιρούνται με ειδική μεταχείριση. Και σε μια περίοδο που όλοι μιλάνε για τις σπατάλες στο δημόσιο και την ανάγκη συρρίκνωσης του, οι αστυνομικές δυνάμεις συνεχίζουν να διογκώνονται σε υπάρχοντα ή νεοδημιουργημένα αστυνομικά σώματα.

Για να μεταλλαχτεί ένα καθεστώς σε φασιστικό απαιτείται πρώτα να έχει μεταλλαχτεί σε αστυνομικό. Κι αυτό έχει συμβεί ήδη εδώ και χρόνια. Και δεν είναι τόσο η ποσότητα των αστυνομικών που τρομάζει. (κι ας είναι τεράστια αναλογικά σε σχέση με τον πληθυσμό) Είναι η ποιότητα τους που σε ανατριχιάζει. Η Ελληνική αστυνομία είναι εδώ και καιρό φυτώριο ακροδεξιών και ναζιστών και ήταν στα εκλογικά τμήματα που ψήφισαν μαζικά οι μπάτσοι εκεί όπου η χιτλερική αυγή και το ΛΑ.Ο.Σ  έβγαλαν τα μεγαλύτερα ποσοστά τους το 2009. Ένα φασιστικό καθεστώς χρειάζεται μια φασιστική αστυνομία για να υπάρξει.

Μια αστυνομία λχ που συμπεριφέρεται έτσι:

«Τη Κυριακή 25 Μάρτη στις 6μμ στη Πλατεία Σημηριώτη στη Ν.Ιωνία, Πακιστανοί μετανάστες δέχτηκαν επίθεση με βρισιές και χτυπήματα από δύο άτομα. Οι μετανάστες βγήκαν απλά από το σπίτι τους για να πάνε σε περίπτερο που βρίσκεται στη Λεωφόρο Ηρακλείου. Στο περίπτερο αντιμετώπισαν την πρώτη, φραστική αρχικα, επίθεση από δυο φασιστοειδή. Στην συνέχεια και ενώ οι μετανάστες απομακρύνθηκαν, οι μετανάστες δέχτηκαν επίθεση την πλατεία σημηριώτη, με γροθιές και κλωτσιές από τα ίδια άτομα που τους ακολούθησαν. Μία γυναίκα που προσπάθησε να σταματήσει την επίθεση κάλεσε την Αστυνομία του ΑΤ Ν.Ιωνίας. Οι αστυνομικοί που έφτασαν πέρασαν χειροπέδες στα θύματα της επίθεσης και εκεί στο δρόμο συνέχισαν να τους χτυπάνε από κοινού. Μάλιστα για τα άτομα αυτά  οι αστυνομικοί υποστήριξαν ότι «είναι δικοί μας». Μέσα στο τμήμα όπου τους προσήγαγαν τους χτύπησαν ξανά. Ένας μετανάστης που πήγε στο ΑΤ Ν.Ιωνίας για να τους δώσει τα έγγραφα τους ξυλοκοπήθηκε στη πόρτα του τμήματος. « http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1388873

Και μια αστυνομία που είναι φασιστική παράγει συνεχώς γεγονότα που αποκαλύπτουν το ποιόν της δείχνοντας ότι αυτά δεν είναι ούτε μεμονωμένα ούτε τυχαία…

Όπως ας πούμε αυτά: «Ορισμένα μόνο από όσα μαθαίνουμε, ελάχιστα όπως άλα δείχνουν, από όσα υφίστανται κάθε μέρα οι μετανάστες: – Στο σταθμό του τρένου στην Αττική, γύρω στις 6 κάθε απόγευμα, μπάτσοι, με στολή και χωρίς, με τη βοήθεια και ελεγκτών, τη στήνουν σε μετανάστες που βγαίνουν από αυτόν. Δεν τους ζητούν τα χαρτιά τους, μόνο τους ακινητοποιούν, τους ψάχνουν, τους χτυπούν, και ό,τι βρίσκουν στις τσέπες τους το κλέβουν. Το ίδιο έχει συμβεί και στο σταθμό του τρένου στη Βικτώρια. Στο σταθμό Λαρίσης, μπάτσοι μαζί με φασίστες, ξυλοκοπούν όποιον μετανάστη καταφέρουν να ξεμοναχιάσουν.

– Στο Αλλοδαπών, στην Πέτρου Ράλλη, όπου μεταφέρονται οι μετανάστες, ακόμη και όσοι έχουν χαρτιά, που συλλαμβάνονται στη Βικτώρια, στην Αττική και στην ευρύτερη περιοχή της Αχαρνών, αφού πρώτα περάσουν από τα μπουντρούμια του τμήματος του Αγίου Παντελεήμονα, τα βασανιστήρια συνεχίζονται πιο μεθοδικά. Οι μπάτσοι τους κλείνουν όλους μαζί σε ένα δωμάτιο και τους ψεκάζουν με φυσούνες με χημικά προκαλώντας τους ασφυξία, ενώ ταυτόχρονα απαθανατίζουν τα βασανιστήριά τους με κινητά. Φυσικά, τους κρατούν ολόκληρη μέρα χωρίς φαγητό, χωρίς δικαίωμα να πάνε στην τουαλέτα, τους βρίζουν και τους απειλούν ότι θα τους σκοτώσουν. Τα παραπάνω αποτελούν σκόρπιες μαρτυρίες, από τις ελάχιστες που καταφέρνουν να βρουν το δρόμο της δημοσιοποίησης, για το φασισμό που εδραιώνουν μέρα με τη μέρα μπάτσοι, φασίστες, υπουργοί, μέσα ενημέρωσης, δήμαρχοι και ένα μεγάλο απονεκρωμένο κομμάτι της κοινωνίας που παρακολουθεί αδιάφορο. Τι περιμένουμε;  « http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1389127

Ο ρόλος λοιπόν αυτών των δημόσιων υπαλλήλων (και πόσο αστείο και αφάνταστα υποκριτικό είναι όταν τα κανάλια αναφέρονται απαξιωτικά στους δημόσιους υπαλλήλους και εννοούν όλους τους άλλους εκτός αυτών!) είναι καθοριστικός για να στηριχτεί ένα φασιστικό καθεστώς.Και για να προστατευτεί η βουλή από την οργή του κόσμου, και για να φυλαχτούν τα μεγαλοαφεντικά, και για να προστατευτούν οι πολιτικοί απατεώνες, και για να σωθούν τα φασιστοκάναλα και όπως είδαμε για να εφαρμοστεί στην πράξη ο κοινωνικός φασισμός. Και αυτά τα σαδιστικά κωλόπαιδα που νιώθουν μόνο μίσος για το ανθρώπινο γένος έχουν αναλάβει τα ρατσιστικά πογκρόμ και τις επιχειρήσεις σκούπα στο κέντρο συνεπικουρούμενοι από τα φιλαράκια τους της Χιτλερικής αυγής.

Αλήθεια σε ποια άλλη δυτική χώρα υπάρχει τέτοιο ανάλογο αίσχος; Ακόμη και στην Ρωσία του Πούτιν η αστυνομία είναι πλήρως διαχωρισμένη από τους ναζί της…

Φτάσαμε λοιπόν να έχουμε μια αστυνομία στην οποία όποιος δεν είναι εκεί φασίστας να νιώθει άβολα και εκτεθιμένα. Μια αστυνομία που πληρώνεται για να αυθαιρετεί, να βασανίζει και να ταπεινώνει το ανθρώπινο γένος προστατεύοντας τα χειρότερα καθάρματα της κοινωνίας. Μια αστυνομία που είναι ο βασικός πυλώνας του νεοφασιστικού καθεστώτος και που μοιραία θα σαρωθεί ολόκληρη όταν αυτή η κοινωνία ξυπνήσει και διεκδικήσει τα στοιχειώδη που της έχουν αρνηθεί.

Σε ποιες κοινωνικές συνθήκες συντελείται η μετάλλαξη του καθεστώτος; (και γιατί αυτή η μετάλλαξη όσες παροδικές οπισθοδρομήσεις κι αν φέρει οδηγεί αναπόδραστα στον όλεθρο ένα καθεστώς που κόβει όλες τις γέφυρες με ό,τι θυμίζει ανθρωπιά…)

Μετά από 2 χρόνια ΔΝΤ και Τρόικας, μετά από μια ασταμάτη επίθεση σε όλη την κοινωνία, στα δικαιώματα και στις δυνατότητες της, μετά από μια κλιμακούμενη επιβολή ενός μονόδρομου που φέρνει εξαθλίωση, απόγνωση και απελπισία και μετά από κοινωνικές αντιστάσεις που έφτασαν στο ύψος της ανεξέλεγκτης εξέγερσης, το καθεστώς αποφάσισε συνειδητά ότι το μόνο χαρτί που του έχει απομείνει είναι ο εκφασισμός της κοινωνίας.

Αυτό το χαρτί δηλαδή που φέρνει το διαίρει και βασίλευε στους από κάτω, αυτό που κεντράρει την βαρβαρότητα στους πιο αδύναμους και εκτεθιμένους, αυτό που κινητοποιεί όλα τα καθάρματα του για την εφαρμογή του, αυτό που ενεργοποιεί όλα τα ρατσιστικά αντανακλαστικά που έχουν καλλιεργηθεί μεθοδικά για δεκαετίες. Είχε δει πώς μπορούσε για δεκαετίες να έχει συνένοχο αυτόν το λαό με τα ψέμματα, τις υποσχέσεις, τα στερεότυπα και τους μύθους και τώρα που δεν του έχει μείνει άλλη επιλογή και έχει χάσει την νομιμοποίηση του θέλει να τον ξανακάνει συνένοχο του, τούτη την φορά στην ρατσιστική βαρβαρότητα του.

Ενεργοποιώντας μια τρομερή συμπαιγνία Μπάτσοι-Τιβί-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Νεοναζί πιστεύει ότι θα τα καταφέρει και ότι με τον πιο μοχθηρό και απάνθρωπο τρόπο θα επανανομιμοποιηθεί στο σώμα της κοινωνίας. Μια τέτοια ζοφερή προοπτική δεν μπορεί να αποκλειστεί όσο κι αν η σκέψη της και μόνο είναι ικανή να γεννήσει την πιο λυσσασμένη οργή.

Αυτός ο  λαός που στήριξε και διαιώνισε για 35 χρόνια τον δικομματισμό και το πελατειακό κράτος θα μπορούσε να επανασυγκοληθεί -ακόμη και μετά την εξαθλίωση του- με τους δυνάστες του μέσω του φασισμού τους. Κι αυτό θα ήταν η οριστική καταδίκη του. Σε αυτό ποντάρουν άλλωστε οι δυνάστες του και έχουν ενεργοποιήσει το φασιστικό χαρτί.

Σε αυτό τον λαό σερβίρεται από τα κανάλια και τους πολιτικούς του το υπέρτατο ψέμα.Ότι τα πολλαπλά ζητήματα και προβλήματα των τοξικομανών, των αστέγων, των προσφύγων από εμπόλεμες περιοχές, των ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί στην ελλάδα και δεν τους επιτρέπεται να την εγκαταλείψουν για άλλη ευρωπαϊκή χώρα, των φτωχών που καταφεύγουν στην εγκληματικότητα της επιβίωσης, των συμμοριών που έχουν αυτονομηθεί από τους άλλους απόκληρους και τους εκμεταλλεύονται, των κυκλωμάτων πορνείας και τόσα άλλα είναι ένα και το αυτό και λέγεται ‘λαθρομετανάστευση που πρέπει να παταχθεί’

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το καθεστώς έχει κάνει τα πάντα αυτά τα δυο χρόνια για να ανέβει η εγκληματικότητα και ότι σε αυτές τις δεδομένες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες κατάρρευσης αυτή παραμένει  συγκριτικά και σχετικά σε χαμηλά επίπεδα. (αρκεί κάποιος να την συγκρίνει με την ποιότητα και ποσότητα της εγκληματικότητας που υπάρχει σε κάποια ευρωπαϊκά και αμερικάνικα γκέττο για να μην αναφέρουμε τις φαβέλες της λατινικής αμερικής…)

Επίσης είναι αλήθεια ότι μεγάλο τμήμα αυτής της εγκληματικότητας στρέφεται ενάντια στους ίδιους τους μετανάστες ενώ σε τρομακτική αύξηση είναι η φασιστική εγκληματικότητα που δεν αναφέρεται καν στα δελτία προπαγάνδα τους. Άραγε ο κόσμος θα καταπιεί αμάσητα ένα τέτοιο τρομερό ψεύδος; Ένα ψεύδος που αθωώνει τους δυνάστες του και ενοχοποιεί τους πιο αδύναμους;

Το βέβαιο είναι ότι αυτό δεν θα περάσει χωρίς μάχη και όλες οι ενεργές αντιφασιστικές δυνάμεις αυτού του τόπου με μπροστάρηδες τους αναρχικούς είναι ήδη σε συναγερμό και εγρήγορση. Κι έτσι πρέπει.

Τις τελευταίες βδομάδες είδαμε πράγματα που σου σήκωναν την τρίχα.Πράγματα που μόνο ένα φασιστικό καθεστώς θα αποτολμούσε.

Είδαμε αντιφασιστική συγκέντρωση ουσιαστικά να απαγορεύεται και ο σταθμός του μετρό όπου θα γινόταν η προσυγκέντρωση της να κλείνει. Είδαμε στις 25 Μάρτη το κέντρο της πόλης να σφραγίζεται και ελεύθερους σκοπευτές στην οροφή του κυνοβουλίου τους, είδαμε φασίστες να βγάζουν κουμπούρια και να απειλούν διαδηλωτές και να φυλακίζονται όχι αυτοί αλλά οι αντιφασίστες διαδηλωτές και είδαμε φασιστικές επιθέσεις στις ίδιες τις σχολές και σε ανοιχτές συνελεύσεις.

Όλα αυτά να συμβαίνουν σε μια χώρα όπου μεγάλο τμήμα των ντόπιων και μεταναστών της θέλει να την εγκαταλείψει, με την γεννητικότητα να έχει καταρρεύσει και τους θανάτους να έχουν αυξηθεί σε επίπεδα αδιανόητα για ειρηνική περίοδο. Ζούμε την μετάλλαξη του καθεστώτος σε φασιστικό και άγριες μέρες μας περιμένουν.

Σε τέτοιους ταραγμένους καιρούς οι συνειδητοί και υπεύθυνοι αγωνιστές έχουν τεράστιες ευθύνες. Ο εχθρός είναι συμπαγής, αποφασισμένος και αδίστακτος. Το έχει δείξει αυτό τα τελευταία δυο χρόνια και τώρα το δείχνει σε ένα πιο εφιαλτικό επίπεδο.

Δεν είναι καιρός για φόβους και δισταγμούς αλλά καιρός για λυσσασμένη δράση. Κι από αυτή την δράση θα εξαρτηθεί το μέλλον που θα ξημερώσει…

Από δίπλα η Ισπανία μάς δείχνει ότι η εξέγερση μπορεί να απλωθεί σε όλη την Ευρώπη.

Σάββατο 31 Μάρτη είναι μια μέρα δράσης κατά του καπιταλισμού Πανευρωπαϊκά. Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξαναβγούμε στους δρόμους κατά του φασισμού τους.

ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ.

ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ!

Δες και αυτά από το πρόσφατο παρελθόν:

1)Ντόπιοι, Μετανάστες και Πρόσφυγες Μαζί να Τσακίσουμε το ΔΝΤ και τον Νέο Ολοκληρωτισμό!

2)Έλληνες “λαθρομετανάστες”

3)Αμόκ ναζιστικής και αστυνομικής βίας.Σήμερα όλοι στους δρόμους ξεπερνώντας φόβους και δειλίες!

4)ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί

5)H EΞΕΓΕΡΣΗ,Η ΜΑΖΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ (1)

6)5.800.000 Ψέματα και κάποιες άβολες Αλήθειες…

12 σκέψεις σχετικά με το “Η μετάλλαξη του καθεστώτος σε φασιστικό, οι μετανάστες και οι ντόπιοι…

  1. Μετά τις 12 Φλεβάρη άρχισε πρώτα η επίθεση σε αναρχικούς (τα γνωστά περί κουκουλοφόρων, παρακρατικών κλπ.), ενώ τα κανάλια έδειχναν το άδειο Σύνταγμα και όχι τις συγκρούσεις του κόσμου γύρω γύρω. Κουβέντα φυσικά για το ότι οι κόσμος συμμετείχε σε αυτές τις συγκρούσεις και ότι δεν τις έκαναν μόνο οι αναρχικοί. Μετά, συντονισμένα, άρχισαν να εξισώνουν «τα δύο άκρα». Καμιά διαφορά δεν έβλεπαν ανάμεσα σε νεοναζί, μαχαιροβγάλτες φασίστες και σε αναρχικούς, που μάχονται ενάντια σε όλα αυτά. Το ποθούμενο συμπέρασμα ήταν: Ψηφίστε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ γιατί χανόμαστε αν πάρουν κι άλλο αέρα τα «άκρα». Και πάνω σε αυτό κάθισαν και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών και το πογκρόμ Χρυσοχοίδη, με τη σάλτσα «τα άκρα σφάζονται μεταξύ τους για τους μετανάστες».

    ΥΓ. Ενδεικτικό και το πώς παρουσίασαν χθες τη φασιστική επίθεση στου Ζωγράφου: «τα άκρα (ακροαριστεροί/αναρχικοί και ακροδεξιοί) σφάζονται τώρα ΚΑΙ στα πανεπιστήμια».

  2. Από τις πιο ωραίες αναλύσεις και κείμενα για την περίοδο που ζούμε.
    Να ξεσηκωθούμε να μην περάσει ο φασισμός!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s