29-03-2012: Γενική Απεργία Ισπανίας ενάντια στη νέα εργασιακή μεταρρύθμιση / España:Huelga General / Spain:General Strike against new austerity measures

Update/Ενημέρωση: 21:34  (videos+κείμενα)

97%  συμμετοχή / participación / participation

Οι απεργοί την έπεσαν στους απεργοσπάστες.

Ξύλο, οδοφράγματα, φωτιές, 58 συλλήψεις, τραυματισμοί 6 απεργών/διαδηλωτών.

Foto del mensaje

Foto del mensaje

OXI ΣΤΗΝ «ΠΟΛΥ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ» ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

*

Foto del mensaje

*

*

*

*

*

Foto del mensaje

Κλειστό λόγω απεργίας

Un comercio, en Valencia. | V. Bosch

Cerrado por huelga =Κλειστό λόγω απεργίας 

(Foto: El Mundo)

*

Foto del mensaje

*

Foto del mensaje

*

Foto del mensaje

*

Foto del mensaje

*

Foto del mensaje

*

Foto del mensaje

*

Foto del mensaje

*

Foto del mensaje

*

Foto del mensaje

*

Foto del mensaje

*

Foto del mensaje

*

Foto del mensaje

*

Foto del mensaje

*

Foto del mensaje

*

Foto del mensaje

*

Foto del mensaje

*

Foto del mensaje

*

Foto del mensaje

*

Foto del mensaje

Θέλουν να τα τελειώσουν όλα

*

Foto del mensaje

*

Foto del mensaje

*

Foto del mensaje

*

Foto del mensaje

*

Foto del mensaje

*

Foto del mensaje

*

Foto del mensaje

*

Βαρκελώνη

*

Fuente / Source: http://elpais.com/

*

*

*

*

*

Κλειστό λόγω απεργίας

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Η γενική απεργία που οργανώθηκε από τα συνδικάτα

ενάντια στην εργασιακή μεταρρύθμιση της Κυβέρνησης του Έθνους, εμποδίζει την εκπομπή της Telemadrid.

*

To πρόγραμμά μας έχει διαφοροποιηθεί εξαιτίας της γενικής απεργίας,

που οργανώθηκε από τα ταξικά συνδικάτα ενάντια στην εργασιακή μεταρρύθμιση

που επιχειρείται από την κυβέρνηση.

*

Πηγή / Fuente / Source: elmundo.es

*

*

*

*

*

*

*

*

Παραλύει ολόκληρη η Ισπανία λόγω απεργιών

ΚΥΠΕ | 29/03/2012

Επηρεάζονται την Πέμπτη, οι πτήσεις και άλλες υπηρεσίες στην Ισπανία λόγω της γενικής απεργίας που πραγματοποιείται κατά των μεταρρυθμίσεων του συστήματος εργασίας και των περικοπών των δαπανών για τις οποίες η συντηρητική Κυβέρνηση της χώρας υποστηρίζει πως θα διασώσουν την ισπανική οικονομία.

Είναι η πρώτη μεγάλη απεργία εναντίον της πολιτικής του Ισπανού Πρωθυπουργού του Μαριάνο Ραχόι, μόλις τρεις μήνες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του με τη δέσμευση να μειώσει το ποσοστό ανεργίας που ανέρχεται στο 23% και να σταθεροποιήσει τα δημόσια οικονομικά.

Η εθνική απεργία έρχεται λίγες ημέρες πριν η Κυβέρνηση παρουσιάσει τον προϋπολογισμό του2012, αυξάνοντας την πίεση στον κ. Ραχόι ο οποίος αντιμετωπίζει επίσης πίεση από τους Ευρωπαίους ηγέτες για αποφυγή της μετάδοσης της κρίσης των δημοσίων οικονομικών σε ολόκληρη την Ευρωζώνη.

»Αυτή είναι μια μόνο απάντηση σε μια βίαιη μεταρρύθμιση του συστήματος εργασιακών σχέσεων», δήλωσε ο Ignacio Fernandez Toxo, επικεφαλής του CCOO, η οποία είναι μία από τα δύο κύρια συνδικάτα στην Ισπανία μαζί με την UGT.

Με βάση συμφωνία που έγινε μεταξύ της ισπανικής Κυβέρνησης και των δύο αυτών συντεχνιών, τουλάχιστον μία ελάχιστη υπηρεσία από τις τρεις που υπάρχουν για τα τοπικά τρένα και τα λεωφορεία αναμένεται να λειτουργήσει.

Iberia Airlines, Air Nostrum και Vueling έχουν ακυρώσει περίπου 200 πτήσεις από τα ισπανικά αεροδρόμια. Μια ελάχιστη υπηρεσία προγραμματίζεται επίσης σε νοσοκομεία, ενώ τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί είναι προγραμματισμένο να λειτουργήσουν. Η Ισπανία συμφώνησε αυτό το μήνα με του ηγέτες της ΕΕ να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα στο 5,3% του ΑΕΠ το 2012, ποσοστό, ωστόσο, που βρίσκεται πάνω από τον αρχικό στόχο για έλλειμμα 4,4%.

Ο κ. Ραχόι εξήγγειλε μέχρι στιγμής περικοπές δαπανών για φέτος, ύψους 8,9 δισεκατομμυρίων ευρώ και αυξήσεις φόρων, ύψους 6,3 δισ., ευρώ, αλλά οι οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι χρειάζονται συνολικές περικοπές δαπανών, πέρα των 50 δισ. ευρώ.

Πηγή: sigmalive.com

*

*

Ισπανία: Απεργία 30 ημερών αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην Iberia

Την πραγματοποίηση απεργίας 30 ημερών, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή από τις 9 Απριλίου ως τις 20 Ιουλίου, αποφάσισαν σήμερα οι πιλότοι της ισπανικής αεροπορικής εταιρείας Iberia, για να διαμαρτυρηθούν κατά της δημιουργίας της Iberia Express, ανακοίνωσε σήμερα το συνδικάτο τους Sepla.Η πρώτη πτήση της Iberia Express, θυγατρικής χαμηλού κόστους που αποσκοπεί να καλύψει το ελλειμματικό τμήμα των πτήσεων μικρών και μεσαίων αποστάσεων της Iberia, έγινε την Κυριακή, καθώς η διεύθυνση σύναψε συμφωνία με την πλειοψηφία του προσωπικού, εκτός των πιλότων, με τους οποίους άρχισε μεσολάβηση, μέσω εκπροσώπου της κυβέρνησης.Οι πιλότοι πήραν την απόφαση γι’ αυτές τις απεργιακές κινητοποιήσεις «λόγω της έλλειψης συμφωνίας στη μεσολάβηση που πρότεινε η κυβέρνηση», εξηγεί σε ανακοίνωσή του το συνδικάτο τους.

«Η διένεξη μεταξύ των πιλότων και της εταιρείας επικεντρώνεται στη δημιουργία της νέας θυγατρικής Iberia Express, η οποία παραβιάζει τη συλλογική σύμβαση των πιλότων σε πολλά σημεία, μεταξύ των οποίων ο διαχωρισμός της δραστηριότητας της μητρικής εταιρείας», επισημαίνει το Sepla.

Ως εκ τούτου η Iberia «προβλέπει να μεταφέρει 40 αεροπλάνα της μητρικής στη νέα θυγατρική, το οποίο θα σήμαινε την περικοπή 8.000 θέσεων εργασίας», καταλήγει το Sepla.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΜΠΕ

*
*

**********************************************************************************************************

BlackMediterraneanPirate 

wp.me/pPn6Y-drX

8 σκέψεις σχετικά με το “29-03-2012: Γενική Απεργία Ισπανίας ενάντια στη νέα εργασιακή μεταρρύθμιση / España:Huelga General / Spain:General Strike against new austerity measures

 1. Εμ, εμείς εδώ πια…. Δυο χρόνια τώρα και η ΓΣΕΕ, να μην πω… Ακόμα και το ΚΚΕ περιμένει πότε θα κηρύξει απεργία η ΓΣΕΕ για να την ντουμπλάρει. Ε, άντε να πάμε έτσι μπροστά…

  Καπιταλισμός είναι σύντροφοι, αλλά χωρίς μνημόνια είναι υποφερτώτερος. Κηρύξτε τέλος πάντων μια γενική απεργία διαρκείας κόμματα και συνδικάτα μαζί, να ξεφορτωθούμε αυτές τις πολιτικές πριν μας εξοντώσουν.

  ΚΑΝΤΕ ΡΕ ΓΜΤ ΜΟΥ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

  Θραξ Αναρμόδιος

  • Βρε αναρμόδιε ποιος θα απεργήσει σε μια γενική απεργία διαρκείας? Όλοι χρεωμένοι μέχρι το κεφάλι είναι , χέζονται μην απεργήσουν μια μέρα , χάσουν το μεροκάματο και δεν μπορούν να πληρώσουν το δάνειο…Λες και δεν τα ξέρεις..

 2. 97% συμμετοχή;;; Περιμένω επειγόντως άρθρο από τον Παύλο: «Τι διάολο; Οι Ισπανοί καλύτεροι από τους Έλληνες;»

  • Πρώτον, τσίμπησες κι εγώ σου έκανα πλάκα! Δεύτερον, καλά υποψιάστηκα εγώ ότι πίσω από τα λόγια σου φιδοσερνόταν η «δόξα» των ελλήνων!!!

 3. Και μην με πεις απλώς εθνικιστή. Είμαι ΕΛΛΗΝΑΣ εθνικιστής!! Η διαφορά είναι κολοσσιαία, γι’ αυτούς που ξέρουν!! 🙂
  Ζωφραφίζω σήμερα: Εφαρμόζω την αυτόματη γραφή των θλιβερών απάτριδων σουρεαλιστών!! 🙂

 4. οι ισπανοι και ολοι πολιτισμενοι λαοι πλην χουντας και ελλαδος εχουν περισσοτερες απο μια εργατικες συνομοσπονδιες(ακομα και η μικρουλα κύπρος εχει τρεις αν δεν κανω λαθος).
  Εκ πρωτης οψεος αυτο φαινεται διασπαστικο οσον αφορα το εργατικο κινημα.
  Αν όμως ριξπουμε μια προσεκτικη ματια θα δουμε πως εχοντας περισσοτερες της μιας εργατικες συνομοσπονδιες στην χωρα σου καταφερνεις κατι που στην Ελλαδα δεν ισχυει. Σπας το μονοποωλιο της συνδιακαλιστικης εκπροσωπησης, ΤΙ μπορει να σημαινει αυτο ακόμα και στης περιπτωση που θα ειχαμε 3,4,5, πουλημενες γσεε;
  Οσο πουλημενες και να ητανε , μην εχοντας το μονοπωλιο θα ηταν πιο μαζεμενες στις παντος τυπου καφριλες,(απο την ακραια κοματικοποιηση, βουλευτικοποιηση των προεδρωνς και τις αυξησεις 1 ευρω το μηνα μέχρι την ρεφορμιστικη ταση που τηρουν στις μερες μας κλπ)
  Γιατι αν μια συνομοσπονδια εκανε καφριλα, τοτε θα είχαν την δυνατοτητα οι εργαζομενοι να φυγουν και να γραφτουν στην αλλη(ο φοβος φυλαει τα ερμα)
  Ισως έτσι εξηγειτε το φαινομενο στην δυτικη ευρωπη να συνδιακαλιζονται πολλοι περισσοτεροι απο οτι εδω(γιατι εκει οι συνοσμονδιες γραφουν μελη και δεν περιμενουν να τους χτυπησει την πορτα ο εργαζομενος) και τα συνδικάτα να ειναι ισχυρα(ακομα καισ την περιπτωση που ειναι ρεφορμιστικα)
  Αντιθετα εδω εχουμε τον μητσο με το μουστακι που το 1981 ακουγε λοιζο και χορευε στην πλατεια αριστοτελους τον ¨κουταλιανο» να θεωρει ενδειξη αδυναμιας την εγγραφη του στο σωματειο και μαγκια να τα χει καλα με το αφεντικο που του πηδαει γυναικα και κορη μαζι και τον εχει 50 μηνες απληρωτο και βαζει τον γιο του να προπονειτε πανω στην μαπα του μητσου με κικ μποξ πριν τους ημιτελικους

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s