Δελτίο Γιουχαϊσμάτων (X2): Επεισόδια κατά την παρέλαση στα Γιάννενα (99η επέτειος απελευθέρωσης, 21-02-2012). Αδιάκοπες μούτζες από τους μαθητές προς τους επισήμους. / 11 μέρες νωρίτερα:Γιάννενα-Επεισόδια στο Πνευματικό Κέντρο (10-02-2012)

BlackMediterraneanPirate  22-0-2012   

short  link    wp.me/pPn6Y-cY8

Μούτζες στους επισήμους & γύρισμα του κεφαλιού απ΄την αντίθετη πλευρά.

*

*

*

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

*

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

*

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

*

Φωτος: EUROKINISSI ( από newsit.gr )

*

*

*

*

Παρέλαση απελευθέρωσης Ιωαννίνων (επεισόδια)  [nikosch1000-YouTube]

*

*

Η ισχυρή παρουσία της Αστυνομίας, τα επεισόδια, οι πέντε προσαγωγές και η ένταση ήταν τα στοιχεία που σημάδεψαν την 99η επέτειο της Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων. Το κλίμα βαρύ, ο κόσμος μουδιασμένος, η πλατεία των Ιωαννίνων είχε εκκενωθεί από την Αστυνομία σε απόσταση μεγάλη προς αποφυγή επεισοδίων…
Διμοιρίες των ΜΑΤ ανεπτυγμένες μαζικά στο χώρο της Ακαδημίας, εκεί όπου είχαν συγκεντρωθεί οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων για να ξεκινήσουν την παρέλαση.Ορισμένοι δάσκαλοι βρήκαν το κουράγιο και μαζί με τους μαθητές τους αποχώρησαν.

Άλλοι μαθητές πέρασαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων αποδοκιμάζοντάς τους. Αποτέλεσμα ήταν να αποχωρήσει ο δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
Κάποια στιγμή μία ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να πλησιάσει την εξέδρα από την πίσω πλευρά. Η επέμβαση των ΜΑΤ ήταν άμεση και ακολούθησαν προσαγωγές.
Σε όλη τη διάρκεια της παρέλασης και σε μικρή απόσταση από το χώρο των επισήμων, στην Ακαδημία, η κατάσταση ήταν τεταμένη. Μία διμοιρία των ΜΑΤ είχε αναπτυχθεί γύρω από το φορτηγάκι όπου ήταν φορτωμένα τα πακέτα με το γάλα Δωδώνης.

Πηγή: nikosch1000-YouTube την 21 Φεβ 2012

*

*

Επεισόδια μεταξύ κτηνοτρόφων και ΜΑΤ

Ιωάννινα: Ένταση στην παρέλαση για την 99η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012
Τελευταία ενημέρωση: 21/02/2012 14:49
Επεισόδια σημειώθηκαν πριν και κατά τη διάρκεια της παρέλασης στα Ιωάννινα για την 99η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό. Ομάδα κτηνοτρόφων εμφανίσθηκε με ένα μικρό φορτηγό κοντά στην παλιά Ακαδημία, απ’ όπου ξεκινούσε η παρέλαση, για να διανείμει κουτιά με γάλα στους μαθητές και στρατιώτες.

Τότε επενέβησαν διμοιρίες των ΜΑΤ και προκλήθηκαν συμπλοκές χωρίς τραυματισμούς.

Στην περιοχή εμφανίσθηκαν και διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, ενώ ταυτόχρονα έσπευσαν και γονείς που ανησύχησαν για τα παιδιά τους.

Τελικά η παρέλαση άρχισε με την απομάκρυνση των διαδηλωτών και ολοκληρώθηκε κανονικά.

Από το πρωί, 17 διμοιρίες των ΜΑΤ από την Ήπειρο και την υπόλοιπη Ελλάδα είχαν λάβει μέτρα στην λεωφόρο Δωδώνης όπου θα γίνονταν η παρέλαση, καθώς υπήρχαν πληροφορίες για επεισόδια, παρότι φέτος δεν παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, αλλά ούτε υπουργοί.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε μόνο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου.

Πηγή:  tanea.gr
*
*
ΜΑΤ ΚΑΤΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

Επεισοδιακή παρέλαση χωρίς Παπούλια στα Ιωάννινα

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν παρέστη στην παρέλαση για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης. Μεγάλη κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ., που προσπάθησε να απωθήσει κτηνοτρόφους που μοίραζαν δωρεάν γάλα στους πολίτες

Επεισοδιακή παρέλαση χωρίς Παπούλια στα Ιωάννινα

Νέο περιστατικό έντασης σε παρέλαση καταγράφηκε στη Βόρειο Ελλάδα, αυτή τη φορά στην γεννέτειρα του Προέδρου της Δημοκρατίας, αν και ο Κάρολος Παπούλιας, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, δεν έδωσε το «παρών» στον εορτασμό της επετείου για την απελευθέρωση της πόλης.

Λίγο πριν την έναρξη της παρέλασης ομάδα κτηνοτρόφων προσπάθησε να διανείμει δωρεάν γάλα στους παρευρισκόμενους πολίτες, με στόχο να διαμαρτυρηθεί για την τεράστια απώλεια εισοδήματος στον κλάδο της παραγωγής γάλακτος.

Ανδρες των ΜΑΤ κινήθηκαν για να τους εμποδίσουν, με αποτέλεσμα να ανέβει επικίνδυνα η ένταση και να απειληθεί σύρραξη. Τελικά, η παρέλαση πραγματοποιήθηκε χωρίς περαιτέρω προβλήματα.

Υπήρξε ωστόσο μία «ηχηρή» απουσία, αυτή του Κάρολου Παπούλια. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που παρακολουθούσε στο παρελθόν ανελιπώς τις εκδηλώσεις μνήμης στην γενέτειρά του, αυτή τη φορά δεν έδωσε το «παρών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τοπικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ σχολιάζουν με καυστικό τρόπο την επιδεικτική παρουσία των δυνάμεων της αστυνομίας στην πόλη των Ιωαννίνων ήδη από χτες Δευτέρα.

«Εκατοντάδες αστυνομικοί, ΜΑΤ, αστυφύλακες, ΟΠΚΕ, Ασφάλεια, αυτοκίνητα, τζιπ, μηχανές, συμβατικά και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς κινούνται σε απίστευτα σημεία, ακόμη και στους περιφερειακούς δρόμους, δίνοντας την εικόνα ότι από στιγμή σε στιγμή έρχονται οι «βάρβαροι» για να καταλάβουν την πόλη», αναφέρει σχετικά το epiruspost, προσθέτοντας ότι βρίσκονται «διμοιρίες των ΜΑΤ έξω από το Πνευματικό Κέντρο» ενώ «δυνάμεις στην πλατεία περιφρουρούν την άδεια εξέδρα και οχήματα να κινούνται σε όλους τους δρόμους».

Πηγή:  ethnos.gr

*

*

Παρέλασαν τα γκλομπ στα Ιωάννινα

Σε καμία περίπτωση δε παρέπεμπε σε γιορτή το κλίμα που διαμορφώθηκε στην 99η επέτειο της Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα η μαθητική παρέλαση σημαδεύτηκε  από τις προσαγωγές κτηνοτρόφων και εργαζομένων της Δωδώνης οι οποίοι είχαν σπεύσει να  μοιράσουν γάλα στους πολίτες.kthnot

Όλα ξεκίνησαν όταν  ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να πλησιάσει την εξέδρα  των επισήμων από την πίσω πλευρά με αποτέλεσμα να επέμβουν άμεσα τα ΜΑΤ.

Τα συνθήματα των παρευρισκομένων εντάθηκαν, ενώ οι ισχυρές διμοιρίες των ΜΑΤ πρόταξαν τις ασπίδες και τα γκλομπ.

pareee

Αποτέλεσμα ήταν να αποχωρήσει ο δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος ως ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ ήταν η πρώτη φορά που δεν παρευρέθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας  κ. Κάρολος Παπούλιας.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν και προσαγωγές με αποτέλεσμα να ακολουθήσει  πορεία διαμαρτυρίας  η οποία κατέληξε έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο.

prosag

 

Πηγή:  newsbomb.gr

 

 

—————————————————————————————————————————————————-

Γιάννενα-Επεισόδια στο Πνευματικό Κέντρο (10-02-2012  / Ioanninapress.gr+ )

>>>

*

*

Ομάδα περίπου 15 ατόμων από το μπλοκ της Ελευθεριακής Συνδικαλιστικής Ενωσης (φοιτητές, αναρχικοί, αντιεξουσιαστές), που μετείχαν νωρίτερα στην πορεία κατά του νέου μνημονίου, που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο των Ιωαννίνων, εισήλθαν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, όπου εκείνη την ώρα παρακολουθούσαν παιδικό θέατρο περί τα 200 παιδιά Δημοτικών Σχολείων. Τα ματ που ακολουθούσαν εμπόδισαν τους υπόλοιπους διαδηλωτές να μπουν στο κτίριο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στην προσπάθεια να εμποδίσουν κι άλλα άτομα από το μπλοκ να εισέλθουν στο χώρο, έσπασαν μια τζαμένια πόρτα του Πνευματικού Κέντρου. Ο δήμαρχος Φ. Φίλιος και ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Μωησής Ελισάφ, που εκείνη την ώρα έδιναν συνέντευξη στο χώρο, έσπευσαν στο σημείο και προσπάθησαν να ηρεμήσουν «τα πνεύματα», ενώ οι μικροί μαθητές αποχώρησαν από την πίσω πόρτα του Πνευματικού Κέντρου.
Στο προαύλιο του χώρου βρίσκονταν περί τα 50 άτομα επιπλέον από το μπλοκ της ΕΣΕ και όλοι μαζί διαπληκτίστηκαν με τους άνδρες των ΜΑΤ.
Τελικά, μετά την παρέμβαση των κ. Φίλιου και Ελισάφ, αποχώρησαν από το χώρο και απομακρύνθηκαν ειρηνικά, φωνάζοντας συνθήματα κατά του μνημονίου.

Πηγή: Ioanninapress-YouTube

 

*********************************************************************************************************

BlackMediterraneanPirate 

Σύντομος Σύνδεσμος            wp.me/pPn6Y-cY8

12 σκέψεις σχετικά με το “Δελτίο Γιουχαϊσμάτων (X2): Επεισόδια κατά την παρέλαση στα Γιάννενα (99η επέτειος απελευθέρωσης, 21-02-2012). Αδιάκοπες μούτζες από τους μαθητές προς τους επισήμους. / 11 μέρες νωρίτερα:Γιάννενα-Επεισόδια στο Πνευματικό Κέντρο (10-02-2012)

 1. ntropi kai trisntropi!
  avta einai ta paidia twn koummounistwn tou syriza pou de sevontai tipota…

  evtuxws tha paremvoun oi pasokodievthuntes twn sxoleiwn tous kai tous…exafanisoune, tha timwrithoun paradeigmatika 🙄

  etsi prepei, etsi einai to swsto…. 🙄
  prepei na mathoume na sevomaste kapoia pragmata…
  i exoume kratos s avti ti xwra (stin ellada mas! pou einai i omorfoteri xwra tou kosmou!!!) i den exoume 🙄

 2. ΚΟΠΕΛΙΕΣ … μην χολοσκάτε και μην κρίνετε οποιαδήποτε σκέψη περνά από το νου, απλά παρατηρείστε την σαν οτιδήποτε που κινείται.
  Αν συνεχίσετε την ουδέτερη παρατήρηση , μια μέρα, οι σκέψεις δεν θα κινούνται τόσο γρήγορα. Η ταχύτητά τους θα επιβραδυνθεί.
  Στη συνέχεια, κάποια στιγμή, θα αρχίσουν να εμφανίζονται κενά: μια σκέψη φεύγει και μια άλλη δεν εμφανίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  Στο τέλος , μετά από καιρό, οι σκέψεις απλά εξαφανίζονται για ώρες … και ο δρόμος θα είναι απλώς άδειος από κυκλοφορία.

 3. «…όπου εκείνη την ώρα παρακολουθούσαν παιδικό θέατρο περί τα 200 παιδιά Δημοτικών Σχολείων.
  …ενώ οι μικροί μαθητές αποχώρησαν από την πίσω πόρτα του Πνευματικού Κέντρου.»

  Δεν κατάλαβα τίποτα από την είδηση. Γιατί πήγαν να σταματήσουν την παράσταση;

  • Δεν πήγαν να διακόψουν το θεατρικό. Για να κάνουν συνέλευση πήγαιναν απλά έτυχε να έχει θεατρική παράσταση (χωρίς να το ξέρουν -έχει μοιραστεί και ανάλογο κείμενο στην πόλη). Οι μπάτσοι τους ακολούθησαν από όταν έστριψαν σε έναν παράδρομο της πόλης χωρίς να ξέρουν που θα κατευθυνθεί η πορεία, έτσι για να σπάσουν τον τσαμπουκά. Το πνευματικό επιλέχτηκε την ώρα της πορείας από όλο τον κόσμο (μιας και δεν ακολούθησε πολύς κόσμος) για συνέλευση και ενημέρωση από την ΕΣΕ. Ο δήμαρχος όμως (προέρχεται και από αριστερό χώρο τρομάρα του) αντί να επέμβει στο να φύγουν τα «σκυλιά των αφεντικών» ανάγκασε τον κόσμο να φύγει ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ κιόλας (Καλά, το ποιόν του φάνηκε και την μέρα της παρέλασης όπου η πόλη μπατσοκρατούταν και οι πολίτες κυκλοφορούσαν με δυσκολία στους δρόμους όλη τη μέρα).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s