MAT οι κρανοφόροι

Εισαγωγή του Βασίλη Ραφαηλίδη από το  βιβλίο ¨ΜΑΤ οι κρανοφόροι» του Χρήστου Μπρατάκου(πρώην ματατζή)

Ησυχία τάξη και ασφάλεια. Τρεις μαγικές λέξεις που όταν τις προφέρεις φωναχτά λειτουργούν περίπου σαν το “άμπρα κατάμπρα” της “Καμπάλα”.Επειδή όμως κανείς ποτέ δεν μπόρεσε να τις προφέρει αρκούντως δυνατά τόσο που ο λόγος να γίνει πράξη ως δια μαγείας ,ο κόσμος μας συνεχίζει να είναι ανήσυχος ,άτακτος και ανασφαλής,πράγμα που ως γνωστόν κάνει πάρα πολύ κακό στην υγεία των φιλήσυχων πολιτών,που απεχθάνονται την αταξία και την ανασφάλεια. Και γι αυτό ,οι φιλήσυχοι πολίτες ,πλην των βαρβιτουρικών που εξασφαλίζουν “εσωτερική ηρεμία”,εφεύραν και την αστυνομία που εξασφαλίζει “εξωτερική ηρεμία”. Κατά κάποιον τρόπο η αστυνομία είναι φάρμακο δραστικό και αποτελεσματικό που όμως,όπως όλα τα δρασταία φάρμακα,άλλους ωφελεί κι άλλους βλάπτει,περισσότερο ή λιγότερο, ανάλογα με την ταξική τους τοποθέτηση.

Σύμφωνα με τα παραπάνω κανείς δεν θα μπορούσε να ισχυριστεί πως η αστυνομία είναι ένα “κακόν καθ ημάς,κακόν καθεαυτόν”,όπως θα έλεγε και ο πονηρός γερο-Καντ ,που σαν νομοταγής πολίτης ενός βάναυσου κράτους είχε μια κρυφή αγάπη για την αστυνομία ,που θα κληρονομήσει και ο Χέγκελ ,αλλά για λόγους πολύ διαφορετικούς:Την θεωρούσε αναγκαία για την δια της εξουσίας κοσμικοποίηση του Παγκόσμιου Πνεύματος ,που είναι δύσκολο να σταθεί χωρίς την αποτελεσματική επέμβαση του βούρδουλα. Να λοιπόν που η αστυνομία είναι ταγμένη ,πράγματι,στην υπηρεσία του πνεύματος!

Αλλά αυτά τα ωραία συμβαίνουν μόνο στο επίπεδο της υψηλής φιλοσοφίας. Στο επίπεδο της ταπεινής πραγματικότητας η αστυνομία εντέλλεται να κατευνάσει τα πνεύματα με τον δικό της τρόπο-οπότε και πάλι μπαίνει στην υπηρεσία του πνεύματος!!-κάθε φορά που αυτά ανάψουν από μια οποιαδήποτε αιτία,που συνήθως είναι υπέρ το δέον πεζή!Κατά κανόνα το “κινούν αίτιον”

της αταξίας είναι η πείνα ή το φάσμα της πείνας ή ο αγώνας για την εξάλειψη της πείνας.

Αν η αστυνομία νοούμενη ως σώμα ενιαίο και αδιαίρετο,είναι επιφορτισμένη με τον “κατευνασμό των πνευμάτων”,που δυστυχώς κατοικούν πάντα σε ενιαία και αδιαίρετα και εξαιρετικά ευαίσθητα στον πόνο που προκαλεί το γκλομπ σώματα,η “ειδική αστυνομία” είναι επιφορτισμένη με ειδικές κατευναστικές αποστολές. Υπάρχουν πολλών κατηγοριών ειδικές αστυνομίες,ακόμα και επιστημονικές(για φαντάσου!!).Όμως η πιο ειδική απ όλες τις ειδικές αστυνομίες είναι αυτή που φέρει τον τίτλο “Μονάδες Αποκαταστάσεως Τάξεως,γνωστή κυρίως με τη συντομογραφία ΜΑΤ,που ηχητικά παραπέμπει στον γνωστό όρο που καθορίζει το φινάλε μια παρτίδας σκακιού. Δεν πρόκειται ,ακριβώς ,για λογοπαίγνιο. Γιατί τα ΜΑΤ είναι επιφορτισμένα με τον δύσκολο ρόλο του “γκραν φινάλε” σε μια ευρύτερη αστυνομική επιχείρηση,που μπορεί να αρχίσει με μια ευγενική σύσταση του εισαγγελέα με τη ντουντούκα προς τους “ανήσυχους” και να καταλήξει ακόμα και σε έναν ή περισσότερους φόνους “ανήσυχων”,που επιτέλους ησυχάζουν για τα καλά. Τουλάχιστον αυτοί είναι βέβαιο πως “δε θα το ξανακάνουν”.Δυστυχώς όμως οι επιζώντες το ξανακάνουν,κι αυτό σημαίνει πως ο ρόλος των ΜΑΤ είναι διαρκής και πάντα χρήσιμος. Τοσο χρήσιμος που είναι να απορεί κανείς γιατί αυτές οι περίφημες Μονάδες εμφανίστηκαν στην ιστορία πάρα πολύ αργά ,μόλις το 1968,ύστερα από τον “γαλλικό Μάη” και ως συνέπεια του “γαλλικού Μάη”.

Όμως η απάντηση στην παραπάνω αφελή ιστορική απορία είναι μάλλον εύκολη:Τα ΜΑΤ είναι στην πραγματικότητα οι “αντικομάντος των πόλεων” και εμφανίστηκαν σαν το “νόμιμο”αντίδοτο στους παράνομους “κομάντος των πόλεων”.Τα ΜΑΤ είναι για την αστυνομία ότι και τα ΛΟΚ για το στρατό. Ευέλικτες μονάδες κρούσεως που περιφρουρούν τους κλασικούς κανόνες της μάχης,τους καθορισμένους μια για πάντα από τον φον Κλαούζεβιτς.

Μ’ άλλα λόγια ,τα ΜΑΤ πατάσσουν την αταξία δια της αταξίας,κι από αυτή την άποψή δρουν σαν ομοιοπαθητικό φάρμακο. Κι όπως η παραμικρή παρέκκλιση απ την καθορισμένη δοσολογία στο ομοιοπαθητικό φάρμακο έχει τραγικές συνέπειες για τον άρρωστο ,έτσι και η παραμικρή παρέκκλιση απ την προδιατεταγμένη βια των ΜΑΤ έχει τραγικές συνέπειες για την αποκατάσταση της τάξης,που είναι πάντα το ζητούμενο απ την αστυνομία. Γιατί η βια κλιμακώνεται εύκολα και ο δέρων μπορεί εύκολα να μεταβληθεί σε δερόμενο. Αυτό σημαίνει πως οι άνδρες των ΜΑΤ πρέπει να εκπαιδευτούν όχι μόνο στο να δέρνουν αλλά και στο να δέρνονται,και αυτό δυσχεραίνει τη στρατολόγηση σε τούτη την εξόχως σαδομαζοχιστική δύναμη.

Βλέπουμε λοιπόν πως το ενδιαφέρον στη μελέτη της δράσης ενός άνδρα των ΜΑΤ είναι πολλαπλό:Κοινωνικό,πολιτικό,ηθικό,ψυχολογικό ,ακόμα και ιστορικό. Η στολή του άνδρα των ΜΑΤ σε ώρα μάχης παραπέμπει απ ευθείας στην αρχαιότητα,τότε που οι μάχες δίνονταν σώμα με σώμα όπως ακριβώς θα γίνεται στο μεταπυρηνικό μέλλον για να κλείσει έτσι ο ιστορικός κύκλος και οι καινούριοι κρανοφόροι να συναντήσουν τους προγόνους τους ,που τους ξέρουμε μόνο απ τις παραστάσεις στα αγγεία. Επιτέλους σήμερα ,χάρη στα ΜΑΤ ,έχουμε μια σαφέστατη ιδέα του τι σημαίνει μάχη σώμα με σώμα ,και συνεπώς μπορούμε να εκτιμήσουμε καλύτερα,μέσα από μια σύγχρονη αναπαράσταση,το τι ακριβώς έγινε,ας πούμε ,στη μάχη των Θερμοπυλών. Λοιπόν ,”οι τριακόσιοι του Λεωνίδα μας κοιτούν,κι όλοι μας χειροκροτούν”,όπως λέει και το γνωστόν εθνικοπατριωτικόν ασμάτιον,που ο σύνθετης το συνέθεσε πριν από τη σύνθεση των ΜΑΤ,αλλά που θα μπορούσε θαυμάσια να γίνει ο ύμνος των ΜΑΤ.

Εμείς οι απ έξω γνωρίζουμε τα ΜΑΤ μόνο απ έξω. Όταν ερχόμασταν αντιμέτωποι με τους κρανοφόρους αδιαφορούσαμε πλήρως για το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από το προστατευτικό από την οργή του λαού κράνος. Ο άνδρας των ΜΑΤ δεν ήταν ακριβώς άνδρας ,αλλά ένα γρανάζι σε μια απρόσωπη μηχανή που την βλέπαμε να λειτουργεί σ όλο της το φριχτό μεγαλείο.

Εγώ τουλάχιστον σκεφτόμουν πολύ σοβαρά πως το κρυμμένο πίσω από τη μάσκα κτήνος δεν είναι παρά ένα σχεδόν κυριολεκτικά κτήνος που είχε κρυμμένη την ουρά του ίσα για να μας παραπλανήσει και να το νομίζουμε άνθρωπο.

Μέχρι που έπεσε στα χέρια μου το χειρόγραφο ενός αυτοβιογραφικού κειμένου που το έγραψε ένας πρώην άνδρας των ΜΑΤ ,ο Χρήστος Μπρατάκος. Η πρώτη μου έκπληξη ήταν η διαπίστωση πως κάποιο από αυτά τα κτήνη γνωρίζει όχι μόνο ανάγνωση-αυτή μάλλον είναι εύκολη δουλειά,εύκολη ακόμα και για αστυνομικό-αλλά και γραφή που είναι δύσκολη δουλειά και εντελώς άχρηστη για έναν αστυνομικό που το μόνο χρήσιμο πράγμα που θα είχε να γράψει με το αλφάβητο που έμαθε στο δημοτικό θα ήταν ενδεχομένως “τα στοιχεία μας”.Να λοιπόν ένας πρώην αστυνομικός που εκτός από ανάγνωση γνωρίζει παραδόξως και γραφή.(Ξέρετε γιατί οι αστυνομικοί παν δυό δυό:Διότι ,λέει το ανέκδοτο ,ο ένας ξέρει ανάγνωση και ο άλλος γραφή. Είναι δύσκολο για έναν αστυνομικό να τα κάνει και τα δυο μαζί.)

Η δεύτερη έκπληξη που μου προκάλεσε το χειρόγραφό του Μπρατάκου ήταν η διαπίστωση πως οι άνδρες των ΜΑΤ είναι,απλούστατα,σκληρά,σκληρότατα εργαζόμενοι άνθρωποι που δεν μπόρεσαν να βρουν μια πιο άνετη δουλειά. Είναι τόσο εύκολο να γίνεις “κυνηγός κεφαλιών” όταν πεινάς ή όταν σε κυνηγάει εκείνο το καταραμένο φάσμα της πείνας.

Μ’ άλλα λόγια ,οι άνδρες των ΜΑΤ είναι το ίδιο διωκόμενοι μ’ αυτούς που διατάσσονται να διώξουν για το μεροκάματο,ως καλοί μισθοφόροι. Ξαφνικά συνέλαβα τον εαυτό μου να “συμπαθεί” τους διώκτες μου μιας ολόκληρης ζωής.(Η πρώτη μου μνήμη σαν ανθρώπου είναι μια ερεύνα της αστυνομίας στο πατρικό σπίτι,Έψαχναν για κομμουνιστικά βιβλία. Υπήρχαν σωρός,αλλά στο τέλος πήραν την εγκυκλοπαίδεια του Πυρσού γιατί είχε κόκκινα εξώφυλλα!!.Τις λεπτομέρειες τούτης της πρώτης μου μνήμης μου τις είπε ο πατέρας μου πολλά χρόνια αργότερα.)

Ο αντίπαλος ,λοιπόν ,είναι και αυτός δυστυχής. Μόνο που δεν έχει συνείδηση της απεραντοσύνης της δυστυχίας του να είσαι θύμα που πιστεύει στο ρόλο του θύτη,και δεν υπάρχει τίποτα πιο τρομερό απ τον σκλάβο που περνιέται για αφέντης,λέει ο Νίτσε. Πως λοιπόν κατάφεραν να πείσουν τούτα τα παιδιά με την απέραντη ανασφάλεια πως είναι άνθρωποι ισχυροί και δυνατοί;Δίνοντας τους το δικαίωμα να εξουσιάζουν τους άοπλους και καλύπτοντας τούτη τη δύναμη με νόμους που δεν προστατεύουν παρά μόνο τα αφεντικά όλων μας. Ο σκλάβος του αφέντη νιώθει αφέντης απ τη στιγμή που θα αδράξει ένα όπλο ή ένα γκλομπ,και θα του πουν πως μ αυτά μπορεί να γίνει “άρχων του πεζοδρομίου”.

Ο Μρατάκος είναι ένας τέτοιος αυτοκαθαιρεμένος πρώην “άρχων του πεζοδρομίου”που κάποτε κατάλαβε την απάτη και “ανένηψε”.Για να μας δώσει τούτη την πάρα πολύ ενδιαφέρουσα μαρτυρία της περιπέτειας του. Την οποία κάπου-κάπου επιχειρεί να την λογοτεχνικοποιήσει. Όμως η αξία αυτού του βιβλίου δεν βρίσκεται στις όποιες λογοτεχνικές προθέσεις .Βρίσκεται στη σπανιότητα μιας εξαιρετικά χρήσιμης μαρτυρίας.

13 σκέψεις σχετικά με το “MAT οι κρανοφόροι

  1. «Πώς λοιπόν κατάφεραν να πείσουν τούτα τα παιδιά…»

    Με χάπια, με κόκα… θα σε γελάσω… Ε, βρέθηκε και εύφορο έδαφος – δε γίνεται ο καθένας μπάτσος και ματατζής επειδή ψάχνει για δουλειά, το σαδισμό και το κόμπλεξ κατωτερότητας το έχει μέσα του. Η «τιμημένη εργατιά» δεν είναι πάντα τόσο τιμημένη!

    Ωραία τα γράφει ο Ραφαηλίδης – λογοτεχνία και εγγλέζικη ειρωνεία μαζί. Τώρα ποσώς με ενδιαφέρει,βεβαίως, η μαρτυρία κάθε «ανανήψαντα» που πάει να εξιλεωθεί. Θυμάμαι τις τρολιές στο ίντι («Μου είπε η γυναίκα μου ότι θα με χωρίσει και παραιτήθηκα από τα ΜΑΤ!»)

    ΜΠΑΤΣΟΙ, ΤΙΒΙ, ΝΕΟΝΑΖΙ!!!

  2. Για όποιον έχει διαβάσει το βιβλίο του Μπρατάκου, κομβικό σημείο για να παραιτηθεί από τα ματ, ήταν η νύχτα της δολοφονίας του Ιάκωβου Κουμή και της εργάτριας Σταματίνας Κανελοπούλου. Δολοφονίες για τις οποίες η ανεξάρτητη δικαιοσύνη δεν κατηγόρησε κανένα ψυχοπαθή ματατζή.

    Αλήθεια ή όχι, ο Μπρατάκος γράφει στο βιβλίο του αηδιασμένος που συμμετείχε στις κρατικές φονικές ορδές.

    Παραιτήθηκε, άνοιξε μια μικρή βιοτεχνία με τη γυναίκα του, και όπως κλείνει το βιβλίο γράφει πως βρήκε την υγειά του.

    • Κι εγώ δεν θεωρώ πως είχε κάποιο λόγο να πει ψέμματα. Σκέψου ότι για τα γεγονότα του τότε έγραφε αηδιασμένος. Στο σήμερα αν προκύψει κάποιος νέος «Μπατράκος», αλήθεια πως θα νιώθει? Το «αηδία» πραγματικά είναι μικρή λέξη για να περιγράψει τον σημερινό οχετό καταστολής.

  3. Για να μιλήσουμε για την καταγραφή ενός ανθρώπου από τα μέσα της κρατικής καταστολής, θα πρέπει απαραιτήτως να ανατρέξουμε στην τότε ιστορική περίοδο, μιας εξαετίας γεμάτη εντάσεις έως και την «αλλαγή» του Παπανδρέου του δεύτερου το ΄81.

    Η «μεταπολίτευση» έφερε άγριους, αδιαμεσολάβητους εργατικούς αγώνες, και ο Καραμάν-Αλής ο πρεσβύτερος είχε πει το αξέχαστο, «ή εγώ ή τα τανκς».

    Κάπως έτσι κύλησε η εξαετία μέχρι το μαύρο βράδυ της 16ης Νοεμβρίου το 1980, όταν η άκρα αριστερά είχε αποφασίσει να περάσει τη νοητή γραμμή που είχαν βάλει οι κρατιστές (λουλουδάδικα), και να συνεχίσει προς την Αμερικάνικη πρεσβεία. Το όργιο βίας που ακολούθησε δεν είχε προηγούμενο. Δύο νέοι άνθρωποι έπεσαν νεκροί από τους δολοφόνους των ματ, ενώ άλλοι δύο (τον ένα τον γνωρίζω πρωσοπικά), χαροπάλευαν για μέρες στις εντατικές των νοσοκομείων.

    Η επόμενη μέρα, δεν ήταν μέρα οργής και εκδίκησης.

    Ήταν μια βαριά και αναπάντητη ήττα της ελληνικής άκρας αριστεράς, όπου ο κόσμος της έψαχνε διαβατήρια για να την κοπανήσει, σαν εγκληματίες του κοινού ποινικού.

    Αυτοί που μας πουλάνε παραμυθάκια για την αξία της ανθρώπινης ζωής, εν προκειμένω όταν δικάζονται σύντροφοι ένοπλων επαναστατικών οργανώσεων, ποτέ δεν κάνανε «ένα κόπο» να μας μιλήσουν για την αξία της ανθρώπινης ζωής που αφαιρείτε αναίτια από τα κοπρόσκυλα – δολοφόνους της μπατσαρίας.

    Υπήρχε στα μέσα της δεκαετίας του ΄80, μια ψυχιατρική έρευνα με αντιπροσωπευτικό δείγμα μέσα από τους «άνδρες» των ματ. Τα αποτελέσματά της ήταν αφοπλιστικά.
    Οι τέσσερις στους δέκα, θεωρήθηκε πως δεν έπρεπε να οπλοφορούν, ενώ οι δύο στους δέκα, δεν έπρεπε καν να είναι στην αστυνομία, πόσο μάλλον να είναι και μέσα στο πιο κατασταλτικό της τμήμα.

    Να μην έχουμε καμία αυταπάτη. Όταν πάρουν τις «πρέπουσες» διαταγές θα τσακίσουν ξανά κόσμο. Αυτή είναι η «δουλειά» τους. Γι’ αυτό τους συντηρούν.

    Ακόμα και ο αστός πολιτικός της εποχής, Ζίγδης βγήκε από τα ρούχα του ακούγοντας τον Ράλλη:

    «Και ο Αρχάγγελος Μιχαήλ σπάθην κρατεί στα χέρια του για να αμυνθεί εναντίον των δαιμόνων. Δεν κρατεί άνθη», έλεγε ο Γ. Ράλλης, διακαιολογώντας το έργο των ΜΑΤ. Ο Ζίγδης δεν συγκινήθηκε: «Η βασική αιτία του κακού είναι ότι η κυβέρνηση διατηρεί ένα Σώμα που αποτελεί ντροπή, τα ΜΑΤ. Δεν είναι αστυνομία αυτό, αυτό είναι Σώμα ΕΣ-ΕΣ, είναι χειρότερο από την ΕΣΑ, τα μέλη του είναι κακούργοι, όχι ότι οι άνθρωποι γεννήθηκαν κακούργοι, αλλά εκπαιδεύονται για να γίνουν κακούργοι. Τους είδα στη Ρόδο, όπου επετέθηκαν εναντίον ενός λαού που έκανε μια ειρηνική παρέλαση. Επετέθηκαν με τέτοια λύσσα, που δεν έχω δεί ούτε στους Ιταλούς φασίστες, όταν ήμουν παιδί στη Ρόδο (…) Ας έχουμε μια ειδική συνεδρίαση για το αν μπορεί μια Δημοκρατία να διατηρεί κρατικά όργανα , τύπου ΜΑΤ. Αυτά είναι μόνο για τους ‘Χίτλερ’, μόνο για τους ‘Μουσολίνι’. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν σε μια δημοκρατική Πολιτεία».
    Στην ίδια συζήτηση, οι πιο προσγειωμένοι ηγέτες της αντιπολίτευσης, Παπανδρέου και Φλωράκης, αρκέστηκαν σε υποδείξεις περί του χώρου και του χρόνου κατά τον οποίο οι αστυνομικές δυνάμεις θα έπρεπε να ανοίξουν τα κεφάλια των διαδηλωτών. «Θα ήταν σε θέση, πραγματικά, η Αστυνομία στο σημείο της σύγκρουσης να προχωρήσει με ελιγμό τέτοιο, ώστε να αποκοπεί, το επαναλαμβάνω, το σώμα των 2.000 εξτρεμιστών και εκεί να τους αντιμετωπίσει», έλεγε ο Ανδρέας. Ηξερε ότι για να φτάσει στην εξουσία όφειλε να κάνει ορισμένες υποχωρήσεις.

    πηγή: http://www.iospress.gr/mikro1997/mikro19971101.htm

  4. ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΣ ΤΟ ΜΑΤΑΙΟΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΝΑ ΕΞΗΓΗΘΕΙ Ο ΨΥΧΙΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΟΙΟΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΜΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ (1)ΕΠΙΛΕΓΕΤΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΛΙΣΤΑ ΕΠΙΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΝΑ ΑΝΙΧΝΕΥΟΥΝ ΤΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΝΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΚΑΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΙΔΕΩΝ Η ΤΑΣΕΩΝ ΕΝΤΟΣ ΑΥΤΟΥ (2)ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΩΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΠΡΑΤΑΚΟΥ ΟΥΤΕ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΕΛΛΕΙΑΣ ΑΥΤΟΥ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΜΠΡΑΤΑΚΟΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΜΑΛΛΙΣΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΗ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΩΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΗ ΜΠΡΑΤΑΚΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΗ ΜΕΤΑΜΕΛΛΕΙΜΕΝΩΝ ΟΛΩΝ ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ ΑΣΥΝΗΔΕΙΤΩΝ ΑΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΤΥΧΑΙΩΝ ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ ΕΝΤΟΣ ΕΝΟΣ ΠΕΔΙΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΝΙΚΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΤΑΚΤΟΥΣ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΧΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΕΝΩ ΚΑΤΑΜΕΤΡΟΥΝ ΠΛΗΓΕΣ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ

  5. ΕΧΟΝΤΑΣ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΞΟΙΚΕΙΟΣΕΩΣ ΜΕ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗΝ ΛΑΘΩΝ ΤΟ ΠΑΡΩΝΥΜΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΜΩΝ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s