Κανένα πρόβατο δε σώθηκε βελάζοντας

ΣΣ:Το κείμενο γράφτηκε πριν την προσχώρηση των Γεωργιάδη και Βορίδη στη Νέα Φασιστοκρατία.Επιτέλους η δεξιά επέστρεψε στις ρίζες της.

Όταν ο κοιλαράς πατριώτης ρεύονταν, οι νταβατζήδες κρύβονταν και σείονταν από τα ωστικά κύματα ολόκληρο το χασαποσφαγείο. Ο σημερινός πατριώτης δεν ρεύεται και δεν κλάνει. Έχει σοβαρό ευρωπαϊκό προφίλ,βρίσκεται σε φόρμα μετά τις ατελείωτες μάχες χαμογέλων και  ιδεολογικών μπουγέλων, στα συνέδρια της κυριλέ γραβάτας(έτσι ονομάζεται  επίσημα η σκληρή πατριωτική ζωή και οι θυσίες για το καλό του τόπου στα όρια του ασκιτισμού). Φοράει κλασικά γυαλιά για να προβάλλεται η μόρφωση και να ξεχειλίζει η αστική του νομιμοφροσύνη ώστε να λιώνουν από συγκίνηση οι νοικοκυραίοι της αντιπαροχής. Βάζω στοίχημα πως η γραμματέας του υπενθυμίζει με ασυνήθιστη επιμονή, το μηνιαίο ραντεβού με τον μπαρμπέρη μέρες πριν. Ο κίνδυνος μήπως ξεχαστεί ο ηγέτης και το μαλλί μεγαλώσει πάνω από το επιτρεπτό όριο,θεωρείται καταστροφική παρέκκλιση από το πολιτικά ορθό. Σίγουρα θα φοράει και μαύρες κάλτσες μέχρι το γόνατο ασορτί με χειροποίητα παπούτσια βατραχοπέδιλα που δίνουν μπόλικους πόντους σοβαρότητας και σιγουριάς. Ο νόμος 4000 γράφουν οι ιδεολογικοί κόρακες της φασίζουσας δεξιάς, είναι πολύ κοντά. Έτσι θέλουν να πιστεύουν. Η εθνική ομοιομορφία όπως φωνάζουν ,δεν επιτρέπει επικίνδυνες ενδυματολογικές αποκλίσεις και περίεργες σκέψεις που βάζουν σε τροχιά αμφισβήτησης τους υπολοίπους. Γι’ αυτό ο ηγέτης θα φροντίσει να βγάλει τις κουκούλες από τους αλήτες που χαλάνε την ησυχία της ένομης τάξης. Μια ξεσυγυρισμένη εθνοκάθαρση χρειάζεται να ξεριζώσει τα θολά αντεθνικά παράσιτα από τον έδοξο τούτο τόπο.

Αρκετά τόσα χρόνια, με την light δεξιά του εθνάρχη που πέρασε πρώτα μια βόλτα από το μουσείο του Λούβρου για να καλύψει τα βρωμερά χνώτα της μεταπολεμικής απολυταρχίας με καλούς τρόπους απ’ ευθείας από τα σαλόνια της Ευρώπης. Τα κομματικά μαντριά της νέας φασιστοκρατίας έχουν κάνει σαφέστατες τις προθέσεις τους εδώ και δυο χρόνια. Ταλαντούχοι σύμβουλοι που ερίζουν έναν μελλοντικό παχυλό μισθό, βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του ηγέτη και το κυριότερο ,φοράνε παντελόνια. Η χιλιοπαιγμένη κασέτα ξαναηχογραφήθηκε και πουλήθηκε σαν ένας ιδιαίτερα επίπονος και θερμιδοφάγος αντιμνημονιακός αγώνας , παράταιρος μόνο στους τυχόν υποψιασμένους. Περίεργο ,για ένα κόμμα που η ιδεολογία του ήταν ανέκαθεν η ψυχή και το σώμα του κράτους,ή με άλλα λόγια της αστικής τάξης,να βγάζει τη γλώσσα στις εντολές των αρπακτικών και να το παίζει άσωτος υιός. Ύστερα ήρθαν τα ψευτοδιλήμματα και ο διαφημισμένος με πηχυαίους τίτλους στις εφημερίδες αναντικατάστατος λόγος, ως  υποκατάστατο της υπογραφής .Μετά τα απανωτά αντιστασιακά ψηφίσματα στη βουλή  ,έφτασε  η ώρα να περισωθεί ότι χάθηκε από το ολοφάνερο στραπάτσο που υπέστει, εξ αίτιας της τρικλοποδιάς από τον όχι και τόσο ανόητο άσπονδο εχθρό του ,με την απειλή του δημοψηφίσματος. Τα ξυπόλητα και πεινασμένα σήμερα ,αλλά πάντα περήφανα δεξιά πρόβατα,ονειρεύονταν επί δυο χρόνια τον σπουδαίο ηγέτη που θα αποκεφάλιζε όσους ανθέλληνες ορέγονταν την εθνική κυριαρχία, συνεχίζοντας το γενεαλογικό δέντρο των δοξασμένων δεξιών απατεώνων,αλλά έφαγαν στα μούτρα το μνημόνιο νούμερο δυο. Λιγουρεύονταν την επιστροφή στην εποχή που τους πετούσαν τα κόκαλα με τη μορφή πιστωτικής κάρτας,αλλά λούστηκαν με νέους φόρους και μισθούς πείνας. Έσφιξαν το χέρι του στην αγορά ,γεμάτοι χαμόγελα ελπίδας για το περίφημο πλάνο εξουσίας και ο ηγέτης δεν τους άφησε παραπονεμένους. Δυστυχώς τα προεκλογικά πλάνα εξουσίας αρχίζουν και τελειώνουν στα ακριβά λόμπι των ξενοδοχείων και τα ευρωπαϊκά σαλόνια,όπου η πρόσβαση είναι αυστηρώς απαγορευμένη για τους χαμογελαστούς ηλίθιους της αγοράς. Τους ξέσκισε στην εθνική υπερηφάνεια ,τους μπούκωσε με πατρίδες και δεξιά δόγματα και στο τέλος τους έκλεψε ακόμα και τα σώβρακα.

Το πολυσέλιδο δραματικό μυθιστόρημα  ξεκίνησε θριαμβευτικά με τις κυρίαρχες ΑΟΖ  φίσκα στους κερδοφόρους για το έθνος υδρογονάνθρακες , τελείωσε άδοξα στις ΕΟΖ της πείνας και της εκμετάλλευσης ,χωρίς καμιά έκπληξη ,παρά μόνο άνθρακες. Το μεγάλο δυστύχημα σε κάθε σύγχρονο κράτος είναι πως μαζί με τα πρόβατα ο μπαλτάς σφάζει και όλους τους υπολοίπους κάθε φορά που στήνεται η κάλπικη κάλπη της αστικής ολιγαρχίας. Είναι πλέον όλα τα χαρτιά ανοιχτά πάνω στο τραπέζι ,αλλά τα δεξιά πρόβατα συνεχίζουν ακάθεκτα το βέλασμα αδυνατώντας να δουν την μελλοντική τους σφαγή. Τυφλωμένα από τις απραγματοποίητες υποσχέσεις  ,συνωστίζονται σε δικτυακούς τάφους δημοκρατικής λογοκρισίας,απόλυτα καθοδηγούμενης  και βρώμικης ψηφοθηρίας. Ιδεολογικά ντουβάρια και κομματικά συρματοπλέγματα, βοηθούν τους σύγχρονους επικοινωνιακούς Μένγκελε να ολοκληρώσουν απερίσπαστοι το καθήκον της εγκεφαλικής στείρωσης . Σαν να μη έφτάνε αυτό, τα ίδια τα πρόβατα φροντίζουν να κάνουν τον βιασμό τους δυσάρεστο θέαμα για τους εξωτερικούς παρατηρητές.Ξερνάνε τετράστιχα που γυριζουν το ρολόι της εξέλιξης αιώνες πίσω  .Κοινοί φασίστες  φοράνε τον  δημοκρατικό μανδύα του εκσυγχρονισμού ,επιζητούν το αίμα του ιδεολογικού αντιπάλου ,δηλητηριάζουν τη λογική με  ρατσιστικούς εμετούς και στέιρα επειχειρήματα.Δυστυχισμένα κενοτάφεια που δεν κάνουν καμία άλλη δουλειά από το να λασπολογούν ,να φανατίζουν και να παραχαράσουν.Αγωνιστές αραχτοί σε πενταθέσιους καναπέδες επιτίθονται κατά της διαφορετικότητας υπό τις  οδηγίες ανωτάτων στελεχών ,για να αναζωογονήσουν μια ξεθωριασμένη  ζωή χτισμένη από  δεκάδες στερεότυπα.

Η ελεύθερη αγορά μπλέκει με τον φασισμό και την λαϊκίστικη δημαγωγία αγγίζοντας τον σεκταρισμό.Η προσωπολατρία για τον τσαρλατάνο που μοιράζει υποσχέσεις για να τις αναιρέσει και να τις ξαναναιρέσει,είναι ταυτόχρονα και το τελευταίο χαρτί της νέας φασιστοκρατίας να ξαναρπάξει την εξουσία .Όμως μετά την δωδέκατη μέρα του Φλεβάρη, η κοινωνία δεν είναι η ίδια. Ύστερα από την εξέγερση της Κυριακής ενεργοποιήθηκαν επιτέλους εκείνες οι δυνάμεις της, που αιώνες τώρα κινούν την ιστορία και αλλάζουν τα δεδομένα .Σαν ένα ανενεργό ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί , προκαλεί συνεχόμενες σεισμικές δονήσεις ανησυχίας στους κάθε λογής καταπιεστές.Τα σκυλιά της εξουσίας δεν είναι οι   ανίκητοι εξολοθρευτές βγαλμένοι από μια χολιγουντιανή ταινία. Ο εξεγερμένος κόσμος  είδε με τα μάτια του την πραγματικότητα, μέτρησε τις δυνάμεις του και αναμετρήθηκε στα ίσια με το καθεστώς ,διέδωσε την εμπειρία στους απόντες και το κυριότερο σταμάτησε να γκρινιάζει και να απαισιοδοξεί Η εξουσιαστική προπαγάνδα αποκρυπτογραφείται και επεξεργάζεται,δεν καταπίνεται σαν υπνωτικό χάπι όπως πριν. Εξαίρεση  αποτελούν μόνο ,μετά την πλήρη εξαέρωση των πασόκων , τα δεξιά πρόβατα που βελάζουν όλη την ήμερα :Σαμαράς σώζει, Σαμαράς λυτρώνει ,Σαμαράς δίνει ψωμί ,μήπως και γλιτώσουν το τομάρι τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s