Ιράν: υπό πολεμική ετοιμότητα στο Hormuz- Ο ρόλος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων-Ασκήσεις πολεμικής ετοιμότητας στην περιοχή

BlackMediterraneanPirate   17-02-2012    

short  link    wp.me/pPn6Y-cQx

 * NATO - OTAN

Οι ΗΠΑ, με το γνωστό στυλ του παγκόσμιου τρομοκράτη δηλώνουν έτοιμες για πόλεμο. Ενώ ο πρόεδρος Ομπάμα αναφέρει ότι το αμερικανικό κατεστημένο δεν αποκλείει ακόμη και πολεμική επίθεση προκειμένου να σταματήσει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, διπλωμάτες, δημοσιογράφοι και στρατιωτικοί κλιμακώνουν τον ψυχολογικό πόλεμο, δίνοντας έμφαση στο επίπεδο πολεμικής ετοιμότητας των ΗΠΑ για ανάληψη δράσης κατά του Ιράν

«Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το Ιράν», δήλωσε ο διοικητής της κεντρικής διοίκησης των ναυτικών δυνάμεων των ΗΠΑ (COMUSNAVCENT)  και διοικητής του 5ου Αμερικανικού Στόλου,  με έδρα την αμερικανική βάση στο Μπαχρέιν, αντιναύαρχος Mark Fox.  «Έχουμε αναπτύξει στη περιοχή σύγχρονα και θανατηφόρα όπλα που είναι πολύ αποτελεσματικά και είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο».

Έχουμε κάνει εφικτό ένα μεγάλο εύρος επιλογών που μπορούμε να προσφέρουμε στον πρόεδρο και είμαστε έτοιμοι. Είμαστε έτοιμοι σήμερα»!

 

Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι επιτελείς του και ο ίδιος παίρνουν σοβαρά τις δυνατότητες του Ιράν αναφορικά με το πώς αυτές θα μπορούσαν να  καταφέρουν ένα σοβαρό κτύπημα στο αμερικανικό Ναυτικό, αλλά πρόσθεσε πως κάτι τέτοιο δε θα επιτρέψουμε να γίνει. Ο Fox αναγνώρισε ότι το Ιράν είναι «σε θέση να επιχειρήσει ένα χτύπημα» εναντίον αμερικανικών δυνάμεων στον Κόλπο, ιδιαίτερα με μη συμβατικά μέσα, όπως μικρά σκάφη επίθεσης ή με νάρκες. Πρόσθεσε ότι υπενθύμισε στους αξιωματικούς που έχει υπό τις διαταγές του ότι «έχουν το δικαίωμα και την υποχρέωση της αυτοάμυνας» εάν δεχθούν επίθεση.

 

 

Ο διοικητής του 5ου Στόλου  αναφέρει ότι το Ιράν έχει απαντήσει με ενίσχυση της ναυτικής του ισχύος το τελευταίο χρονικό διάστημα. Τα νέα αποκτήματα του ιρανικού Ναυτικού περιλαμβάνουν δύο νέα υποβρύχια κλάση Ghadir και μεγάλο αριθμό ταχύπλοων σκαφών εξοπλισμένα με εκρηκτικά τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως σκάφη αυτοκτονίας, προειδοποίησε ο διοικητής του 5ου Στόλου. Μαζί με τα υποβρύχια αυτά το ιρανικό Ναυτικό διαθέτει συνολικά 18 σκάφη αυτής της κλάσης με το πρώτο να εντάσσεται σε υπηρεσία το 2007. Τα υποβρύχια αυτά έχουν εκτόπισμα 120 τόνους μήκος 29 μέτρα, ταχύτητα 11 κόμβους,  πλήρωμα 18 άτομα, φέρουν δύο τορπίλες των 533 χλστ και μπορούν να επιχειρούν σε νερά με μικρό βάθος.

 

 

Το βασικό χαρακτηριστικό των συγκεκριμένων υποβρυχίων είναι ότι μπορούν να εξαπολύσουν τις ιρανικής κατασκευής τορπίλες υψηλής ταχύτητας Hoot (βασίζονται στις ρωσικές τορπίλες VA-111 Shkval) οι οποίες μπορούν να πετύχουν ταχύτητα 360 χλμ/ώρα και αναμφίβολα αποτελούν σημαντική απειλή για τα αμερικανικά πλοία δεδομένης της ιδιαίτερης γεωγραφίας του Περσικού Κόλπου. Τα νέα ταχύπλοα σκάφη των ναυτικών δυνάμεων του Ιράν επανδρώνονται από άνδρες των Φρουρών τις Επανάστασης που είναι αποφασισμένοι και προσηλωμένοι στις αξίες του καθεστώτος της Τεχεράνης. Το γεγονός αυτό συνιστά μία ακόμη απειλή για τον αμερικανικό Στόλο μετά τα υποβρύχια αφού εκτός από εκρηκτικά τα σκάφη αυτά είναι εξοπλισμένα και με νάρκες που θα μπορούσαν εύκολα να ποντιστούν νύκτα και χωρίς να μπορούν να εντοπιστούν τα ιρανικά ταχύπλοα.

 

 

Είναι σίγουρη η ελληνική σε ενδεχόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Ιράν. Καθημερινά όμως αποκαλύπτεται το εύρος αυτής καθώς φαίνεται ότι το ελληνικό αστικό κατεστημένο είναι αποφασισμένο όχι απλώς να προσφέρει τις βάσεις ή να συνδράμει ΗΠΑ-Ε.Ε.-Ισραήλ, αλλά να παίξει ενεργό ρόλο.

 

 

Στο πλαίσιο αυτών των αδίστακτων πολεμικών αποφάσεων  της αντεργατικής και φιλοπόλεμης ελληνικής κυβέρνησης  πρέπει να εξετάσουμε και τη διεξαγωγή των τελευταίων ασκήσεων, στις οποίες συμμετέχουν επίλεκτες δυνάμεις. Καταρχήν αναφερόμαστε στην άσκηση συνεκπαίδευσης ελληνικών και αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων που πραγματοποιείται το διάστημα 6-16 Φλεβάρη στον κόλπο των Μεγάρων.

 

 

Παίρνουν μέρος μια ελληνική μοίρα Υποβρυχίων Καταστροφών και αντίστοιχα μια αμερικανική και χρησιμοποιούν φουσκωτά σκάφη και ελικόπτερα, ανάμεσά τους και ένα αμερικανικό «Μπλακ Χοκ» αλλά και ελληνική φρεγάτα. Η αμερικανική δύναμη 14 «βατραχανθρώπων» και προσωπικό υποστήριξης με τα αντίστοιχα μέσα κατέφθασαν στις 4 Φλεβάρη στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας με μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου «C-9». Η άσκηση, όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ, διεξάγεται στο πλαίσιο συνεκπαίδευσης των Ειδικών Δυνάμεων των δύο χωρών στο πλαίσιο του προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας «με σκοπό τη βελτίωση του επιπέδου συνεργασίας».

 

 

Έχοντας όμως κατά νου τη βαρύτητα που δίνει το ιρανικό πολεμικό Ναυτικό στον υποβρυχιακό πόλεμο αξίζει να παρακολουθήσουμε τη μεγάλη Νατοϊκή άσκηση ανθυποβρυχιακού πολέμου, μεταξύ Σικελίας και Πελοποννήσου, με την επωνυμία«PROUD MANTA», που θα διεξαχθεί την ίδια περίπου περίοδο (14-26 Φλεβάρη) και παραπέμπει σε πολεμική προετοιμασία για μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις στη θάλασσα και την προστασία νηοπομπών, με την ενεργό συμμετοχή της Ελλάδας που έχει διαθέσει ένα υποβρύχιο και άλλα μέσα. Η σχετική αρθρογραφία αποκαλύπτει ότι «αυτή η άσκηση συνδέεται με τις πολεμικές προετοιμασίες για το ενδεχόμενο επέμβασης στη Συρία και στο Ιράν και έχει άμεση σχέση με την ανάπτυξη της Νατοϊκής δύναμης ταχείας ανάπτυξης (ΝRF), τη διοίκηση της οποίας για το 2012 έχει αναλάβει η Ελλάδα, μέσω του Νατοϊκού Στρατηγείου της Θεσσαλονίκης».

 

 

Και φυσικά ο ελληνικός εφοπλιστικός κόσμος δεν πρόκειται να λείψει. Το NDC-GR (πρώην Γ’ Σώμα Στρατού) έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες για συγκέντρωση και ναύλωση 24 εμπορικών πλοίων, που θα μεταφέρουν πολεμικό υλικό από Θεσσαλονίκη και Καβάλα για Μέση Ανατολή και Περσικό Κόλπο. Όπως αναφέρεται από Νατοϊκές πηγές, στόχος της άσκησης είναι να «επιδείξει την αποφασιστικότητα του ΝΑΤΟ, επάρκεια και τη διαλειτουργικότητα σε συντονισμένες επιχειρήσεις ανθυποβρυχιακού πολέμου, πλοίων επιφάνειας και παράκτιες δραστηριότητες επιτήρησης». Όπως, μάλιστα, σημειώνεται, η άσκηση σκοπεύει «να παράσχει επιχειρησιακή εκπαίδευση στο δυναμικό της Δύναμης Αντίδρασης του ΝΑΤΟ (NRF), τα καθήκοντα, τους ρόλους και τις αποστολές».

 

 

Είναι φανερό ότι η ώρα εκδήλωσης ιμπεριαλιστικής επέμβασης σε Συρία και Ιράν πλησιάζει.

Το αντιπολεμικό κίνημα καλείται να αναλάβει άμεσα συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

 

 

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Diktiospartakos.blogspot.com 

 

Πηγή: athens.indymedia.org

 

 

—————————————————————————————————————————————————-

 

 

Δείτε επίσης:

>>>

1.

Πως προετοιμάζεται η «άλλη πλευρά»>>>Τί παίζει στη Ρωσία /πολεμική ετοιμότητα Ρωσίας

Κι ενώ εμείς εδώ, στο δικό μας μικρόκοσμο, προσπαθούμε να μην σκλαβωθούμε στα διεθνή τραπεζικά συμφέροντα για τα επόμενα 50 χρόνια, στο big plan η Ρωσία επιδίδεται εδώ και καιρό σε ανησυχητικές ασκήσεις ετοιμότητας με διηπειρωτικούς πυραύλους. Γιατί άραγε; Τί ετοιμάζεται;

BlackMediterraneanPirate   06-02-2012    

short  link    wp.me/pPn6Y-cCq

*

*

2.

Το Υπουργείο Ενέργειας του Ιράν διαψεύδει ότι μεταδόθηκε σχετικά με το εμπάργκο πετρελαίου στην Ευρώπη (+8 ακόμη σχετικά θέματα)

BlackMediterraneanPirate 16-02-2012

short  link    wp.me/pPn6Y-cOA

*

*

3.

Ιρανικό πετρελαϊκό εμπάργκο μόνο στις “εχθρικές” χώρες της Ε.Ε. + 2 ακόμη θέματα σχετικά με το Ιράν

5.

Ιράν: Σε κλοιό ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Φουντώνει ο “πόλεμος” Ιράν- Δύσης.

BlackMediterraneanPirate  04-02-2012   

short  link    wp.me/pPn6Y-cAa

*

*

6.

Μοσάντ-CIA έχουν επαφές για το Ιράν.

BlackMediterraneanPirate  01-02-2012   

short  link   wp.me/pPn6Y-cwL

*

*

7.

Ρωσία: Κίνδυνος στρατιωτικής κλιμάκωσης στο Ιράν –

Η πενθήμερη περιοδεία του Αχμαντινετζάντ στη Λατινική Αμερική & η αλληλεγγύη με Τσάβες & Φιντέλ./ Fidel recibió a Ahmadineyad en La Habana (Fotos-Videos) [ελληνικά-español]

BlackMediterraneanPirate  13-01-2012  

short  link            wp.me/pPn6Y-cj5

*

*

8.

NΑΤΟϊκές βολές στη Συρία με στόχο το Ιράν. H Κίνα δεν θα διστάσει να προστατεύσει το Ιράν ακόμη και με τον κίνδυνο να προκληθεί Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος!

BlackMediterraneanPirate  13-01-2012  

short  link     wp.me/pPn6Y-ciL

*

*

9.

Ισραήλ: “Πυρηνικά όπλα θα έχει το Ιράν εντός του 2012″

BlackMediterraneanPirate  13-01-2012  

short  link      wp.me/pPn6Y-ciP

*

*

10.

Ιράν: Δολοφονήθηκε ένας ακόμη πυρηνικός επιστήμονας. Συντηρητικές ιρανικές εφημερίδες ζητούν “πράξεις αντιποίνων” κατά του Ισραήλ.

BlackMediterraneanPirate  13-01-2012  

short  link     wp.me/pPn6Y-ciD

*

*

11.

Τελεσίγραφο του Ιράν στην Τουρκία. (+2 ακόμη θέματα σχετικά με Τουρκία & ΑΟΖ)

BlackMediterraneanPirate   11-01-2012   

short  link    wp.me/pPn6Y-cgt

*

*

12.

Ισραήλ 1: Μεγάλη άσκηση πολιτικής άμυνας ήδη από τις 05-11-2011 – Προετοιμασία; Λόγω Ιράν;

BlackMediterraneanPirate   11-01-2012   

short  link    wp.me/pPn6Y-cgf

*

*

13.

Τελεσίγραφο ΗΠΑ στην Τεχεράνη & Περιοδεία Αχμαντινετζάντ στη Λατινική Αμερική. Εμπάργκο σε Ιράν από ΕΕ. Ο ρόλος της Ελλάδας; Όλα τα νεώτερα σχετικά με το θέμα του Ιράν.

BlackMediterraneanPirate   09-01-2012   

short  link     wp.me/pPn6Y-ceM

*

*

14.

Κόσμος 2>Ρωσία: «Περίεργη» πώληση παρεμβολέων στο Ιράν

BlackMediterraneanPirate   28-10-2011    08:40

short  link    wp.me/pPn6Y-b1v

*

*

15.

John Perkins: Η Ελλάδα έχει πέσει θύμα οικονομικών δολοφόνων +

Σχετικά με τη δημιουργία Κεντρικής Τράπεζας από τους αντικαθεστωτικούς της Λιβύης.

BlackΜediterraneanPirate      08-06-2011   16:30 

*

*

16.

Συρία

BlackMediterraneanPirate     28-04-2011    05:00

*

*

17.

“Ο πιο επικίνδυνος άνθρωπος στην Αμερική”:

ο Daniel Ellsberg και η αποκάλυψη των απορρήτων εγγράφων του Πενταγώνου για τους πολέμους

BlackMediterraneanPirate   19-12-2011    

short  link     wp.me/pPn6Y-bUt

*

*

18.

“Στημένοι πόλεμοι, εξεγέρσεις και κρίσεις”.

Ιράκ, Λιβύη, Συρία, Λίβανος, Σομαλία, Σουδάν, Ιράν.

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται αδιάκοπα. Δυστυχώς.

(Δείτε τα videos). [Ενημερώνεται].

BlackMediterraneanPirate    27-03-2011   07:40

*

*

 

—————————————————————————————————————————————————-

Λιβύη 

19.

Απόπειρα Γεωπολιτικής Ανάλυσης της Στρατιωτικής Επέμβασης στη Λιβύη:

Οι εμπλεκόμενοι, οι διαπλεκόμενοι, τα συμφέροντα και ανταλλάγματά τους, τα παιγνίδια δύναμης στη Μεσόγειο και τον Παγκόσμιο Χάρτη, τα «κλειστά» κι «ανοιχτά» τους μέτωπα-«πληγές» στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, τα προφίλ και οι απόψεις των «καλοθελητών», καθώς και εκείνων που είναι αντίθετοι στην στρατιωτική αυτή παρέμβαση.

BlackMediterraneanPirate, 19-03-2011    15:45

*

*

20.

ΛΙΒΥΗ: έτσι εξηγούνται όλα. Η ασυμφωνία στο ΝΑΤΟ, ο αρχικός δισταγμός των Η.Π.Α. να ξεκινήσει ο πόλεμος, οι αναδιπλώσεις & «κωλοτούμπες» των απανταχού κρατών (Τουρκία) και ενώσεων κρατών (Αραβικός Σύνδεσμος). Δείτε το βίντεο «O OHE ΚΗΡΥΣΣΕΙ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ!». [ενημερώνεται]

BlackMediterraneanPirate   23-03-2011  20:23

*

*

21.

John Perkins: Η Ελλάδα έχει πέσει θύμα οικονομικών δολοφόνων +

Σχετικά με τη δημιουργία Κεντρικής Τράπεζας από τους αντικαθεστωτικούς της Λιβύης.

BlackΜediterraneanPirate      08-06-2011   16:30

*

*

22.

“Στημένοι πόλεμοι, εξεγέρσεις και κρίσεις”. Ιράκ, Λιβύη, Συρία, Λίβανος, Σομαλία, Σουδάν, Ιράν. Η Ιστορία επαναλαμβάνεται αδιάκοπα. Δυστυχώς.(Δείτε τα videos). [Ενημερώνεται].

BlackMediterraneanPirate    27-03-2011   07:40

 

 

*********************************************************************************************************

BlackMediterraneanPirate 

Σύντομος Σύνδεσμος            wp.me/pPn6Y-cQx

 

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ιράν: υπό πολεμική ετοιμότητα στο Hormuz- Ο ρόλος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων-Ασκήσεις πολεμικής ετοιμότητας στην περιοχή

 1. ΔΥΣΤΥΧΩΣ
  ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ (ΘΕΡΜΟ)ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ,ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ, ΠΟΥ ΑΝ ΕΜΠΛΑΚΕΙ Η ΚΙΝΑ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ.
  ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΗΠΑ / ΙΡΑΝ / ΙΣΡΑΗΛ.
  ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΑ ΤΟΣΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΕΛΑ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ.(ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ)
  ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΑ ΤΟΣΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΕΛΑ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΙΣΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΓΙΑ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΟ ΙΡΑΝ.
  ΓΕΝΙΚΩΣ Η ΔΥΣΗ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΟΥΛΑΔΕΣ ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΠΟΥ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΗΓΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.
  ΒΛΕΠΩ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ) ΤΟ ΙΡΑΝ ΣΤΑΧΤΗ…………………….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s