Κι ενώ εμείς εδώ, στο δικό μας μικρόκοσμο, προσπαθούμε να μην σκλαβωθούμε στα διεθνή τραπεζικά συμφέροντα για τα επόμενα 50 χρόνια, στο big plan η Ρωσία επιδίδεται εδώ και καιρό σε ανησυχητικές ασκήσεις ετοιμότητας με διηπειρωτικούς πυραύλους. Γιατί άραγε; Τί ετοιμάζεται;

BlackMediterraneanPirate   06-02-2012    

short  link    wp.me/pPn6Y-cCq

17-01-2012    13:36:20

Σε πρωτοφανή ποσοτική, αλλά και επιχειρησιακή πυρηνική επίδειξη δύναμης προχώρησε πριν λίγες ώρες η Ρωσία με την κινητοποίηση από την Διοίκηση Στρατηγικών Διηπειρωτικών Πυραύλων των αυτοκινούμενων διηπειρωτικών πυραύλων οι οποίοι εγκατέλειψαν τις άκρως απόρρητες βάσεις τους στην στην αχανή ρωσική ενδοχώρα και βγήκαν στους δρόμους!

Η εν λόγω άσκηση αποτελείται από σειρά επιμέρους μικρότερης κλίμακας ασκήσεις, οι οποίες λαμβάνουν χώρα σε ολόκληρη την επικράτεια της Ρωσίας, ως αν η χώρα ήταν σε πολεμική εγρήγορση για την αντιμετώπιση πυρηνικής απειλής.

 

Η άσκηση αυτή αναμφίβολα αποτελεί σαφές μήνυμα για την ετοιμότητα των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, αφού τα συστήματα αυτά αμέσως μετά την έξοδο τους από τις βάσεις αποτελούν πρώτους στόχους εντοπισμού από τους κατασκοπευτικούς δορυφόρους οι οποίοι προσπαθούν να παρακολουθήσουν τα δρομολόγια που ακολουθούν.

 

 

Πρόκειται για μία άσκηση η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά και αποτελεί «βαρύ» μήνυμα της ρωσικής ηγεσίας προς κάθε ενδιαφερόμενο.

 

 

Τα βλήματα αυτά αποτελούν το ευέλικτο όργανο του ρωσικού πυρηνικού αποτρεπτικού μηχανισμού, αφού μόνο οι Ρώσοι και οι Κινέζοι διαθέτουν αυτοκινούμενες πλατφόρμες μεταφοράς βαλλιστικών διηπειρωτικών πυρηνικών πυραύλων.

 

 

Βασικό πλεονέκτημα των συστημάτων αυτών είναι η επιχειρησιακή τους ευελιξία, αφού σκοπός των Ρώσων είναι η διασπορά και η απόκρυψη τους, στις αχανείς εκτάσεις της ρωσικής ομοσπονδίας.

 

 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ρωσικής διοίκησης στρατηγικών δυνάμεων  συνταγματάρχη Vadim Koval οι ασκήσεις αποσκοπούν στον έλεγχο της απόδοσης των αυτοκινούμενων διηπειρωτικών πυραύλων του ρωσικού πυρηνικού αποτρεπτικού οπλοστασίου. Για το λόγο αυτό θα δοκιμαστούν και οι τρείς τύποι βαλλιστικών αυτοκινούμενων πυραύλων της Ρωσίας και πιο ειδικά οι πύραυλοι  Topol (SS-25 Sikle), Topol-M (SS-27 Sickle B) και ο νέας τεχνολογίας Yars (RS-24).

 

 

Το σενάριο της άσκησης περιλαμβάνει την έξοδο από τις βάσεις των αυτοκινούμενων πυραύλων, την κίνηση τους στο οδικό δίκτυο της χώρας, την πραγματοποίηση ασκήσεων απόκρυψης, τάξης βολής, δοκιμή της ταχύτητας αντίδρασης των πληρωμάτων σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, έλεγχος δρομολογίων, και ασκήσεις προετοιμασίας βολής των πυραύλων.

 

 

Οι ασκήσεις ξεκίνησαν χτές 16 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν στις 3 Φεβρουαρίου 2011. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος των πυραυλικών στρατηγικών δυνάμεων της Ρωσίας μέσα στο 2012  θα πραγματοποιηθούν συνολικά 100 ασκήσεις αυξάνοντας έτσι το επίπεδο ετοιμότητας των ρωσικών δυνάμεων, αντιμετωπίζοντας προβλήματα και λάθη με απώτερο στόχο την βελτίωση της απόδοσης των ρωσικών πυραυλικών δυνάμεων.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι αυτή την περίοδο οι ρωσικής  στρατηγικές πυραυλικές δυνάμεις διαθέτουν 162 αυτοκινούμενα συστήματα Topol, 18 αυτοκινούμενα συστήματα Topol-M και 15 νέα αυτοκινούμενα πυραυλικά συστήματα Yars.

 

Πηγή:   defencenet.gr

 

—————————————————————————-

 

Ένα δείγμα του τρόπου που σκέφτεται και αντιδρά ο Πούτιν

*

*

 

 

**********************************************************************************************************

 

 

BlackMediterraneanPirate

wp.me/pPn6Y-cCq

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Κι ενώ εμείς εδώ, στο δικό μας μικρόκοσμο, προσπαθούμε να μην σκλαβωθούμε στα διεθνή τραπεζικά συμφέροντα για τα επόμενα 50 χρόνια, στο big plan η Ρωσία επιδίδεται εδώ και καιρό σε ανησυχητικές ασκήσεις ετοιμότητας με διηπειρωτικούς πυραύλους. Γιατί άραγε; Τί ετοιμάζεται;

 1. Η ΡΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ.
  ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΣΑΣ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΡΑΝΤΑΡ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ, ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΝΑ ΕΧΕΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.
  ΝΑΙ ΜΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ, ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ,
  ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΜΙΑ ΚΑΜΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ? ΕΓΩ ΟΧΙ!
  ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ.
  Η ΡΩΣΙΑ ΠΡΑΤΤΕΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ.
  ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΑΝ ΤΟ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΠΟΝΑΝΕ.
  Η ΡΩΣΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ. ΟΙ ΗΠΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΚΡΑΙΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΔΛΔ ΤΩΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ.
  ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΤΗΝ ΧΑΜΑΣ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ.
  ΓΕΝΙΚΩΣ Η ΡΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΗΠΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΙΑ ΤΟΥ ΒΓΑΖΕΙ Η ΔΥΣΗ ΙΑΧΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s