Μοσάντ-CIA έχουν επαφές για το Ιράν.

BlackMediterraneanPirate  01-02-2012   

short  link   wp.me/pPn6Y-cwL

(Σχόλια ΒΜΡ, στο τέλος της ανάρτησης.)

Ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ, της Μοσάντ, Ταμίρ Πάρντο, είναι από την Κυριακή στην αμερικανική πρωτεύουσα, διαβουλευόμενος περί των υφιστάμενων πιθανοτήτων, να εξαπολυθεί μια ισραηλινή μονομερής επίθεση, με στόχο τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν, αναφέρουν σήμερα οι ισραηλινές εφημερίδες.

 

Από την πλευρά του, το μεγαλύτερο ισραηλινό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο απέδωσε τη δημοσιοποίηση της επίσκεψης στην Ουάσινγκτον του Πάρντο στο ότι, «κατά λάθος;», η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την Κρατική Ασφάλεια, η Νταϊάν Φαϊνστάιν (των Δημοκρατικών), έκανε τη σχετική «διαρροή» σε μία δημόσια συνεδρίαση της επιτροπής αυτής που καλυπτόταν τηλεοπτικά.

 

Ήδη έγινε η πρώτη συνάντηση του Πάρντο με τον επικεφαλής της CIA  Ντέιβιντ Πετρέους*, προσθέτουν οι ισραηλινές εφημερίδες.
Το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο εστίασε στο ότι αντικείμενο της διαβούλευσης αυτής ήταν η ισραηλινή μονομερής επίθεση κατά πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν.

 

Σχετικώς, στις δηλώσεις της η πολιτική ηγεσία στο Ισραήλ ενίοτε είναι σαφώς υπέρ της επίθεσης, ενώ άλλοτε «θολώνει» τη γενική εικόνα.

 

Την ίδια ώρα, πιθανολογείται ότι από την πλευρά τους η στρατιωτική ηγεσία και οι μυστικές υπηρεσίες εναντιώνονται στην ανάληψη μονομερούς στρατιωτικής δράσης κατά της Τεχεράνης.

 

Μόλις σήμερα, πάντως, ο πρόεδρος Σίμον Πέρες «δεν απέκλεισε καμία επιλογή, στην περίπτωση που το Ιράν θα αποκτήσει όπλα μαζικής καταστροφής». «Το καθεστώς των Αγιατολάχ είναι το πλέον διεφθαρμένο στον πλανήτη, από την ηθική σκοπιά», υπογράμμισε.

 

Πηγή:  onalert.gr

 

—————————————————————————————————————————————————-

φωτο: en.wikipedia.org/wiki/David_Petraeus

*

ΒΜΡ>>>επικεφαλής της CIA  Ντέιβιντ Πετρέους*>>> Καθόλου «τυχαία» συνάντηση. Ο Ντέιβιντ Πετρέους δεν είναι ένας «τυχαίος» αρχηγός της CIA (ανέλαβε 06-09-2011), αλλά ένας τετράστερος στρατηγός με πάνω από 37 χρόνια σχετική προϋπηρεσία, εξαιρετικά «ζυμωμένος»  με τους τελευταίους μεγάλους πολέμους των ΗΠΑ (που έγιναν «υποτίθεται» κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας), αν και πάσχει εδώ και καιρό από καρκίνο και οι φήμες το 2010 τον ήθελαν εξαιρετικά αδύναμο και όχι σε καλή κατάσταση υγείας. Αξίζει, επίσης, ν΄αναφέρουμε ότι εκτός των άλλων έχει και Διδακτορικό στην Πολιτική Ανθρωπολογία, με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις.

Ηρωοποιήθηκε στο Ιράκ, αφού ηγήθηκε σε πολύ σημαντική στιγμή που οδήγησε στην τελική έκβαση του πολέμου.

Στη συνέχεια ανέλαβε Υπουργός Άμυνας, ενώ λίγο αργότερα (το καλοκαίρι του 2010, στις 23-06-2010, αρκετά μετά την επέμβαση «Moshtarak» και λίγο πριν μία νέα επέμβαση που αναμενόταν και προγραμματιζόταν για καιρό, αλλά τελικά δεν πραγματοποιήθηκε λόγω αμφιβολίας  της πιθανής έκβασης) του ζητήθηκε (αν και του απαιτήθηκε να «κατέβει χαμηλότερα» απ΄το πόστο του) να αντικαταστήσει τον στρατηγό Stanley Mc Crystall, στρατιωτικό ηγέτη της ISAF στο Αφγανιστάν, μετά την παραίτησή του που ζητήθηκε από τον Ομπάμα, κατόπιν των περιπαιχτικών δηλώσεών του στο Περιοδικό «Rolling Stone» τον Ιούνιο του 2010 κατά του Ομπάμα & του Μπάιντεν.

Ανέλαβε Γενικός Διοικητής των ISAF (Δυνάμεις ΝΑΤΟ) & USFOR-A  (U.S. Forces στο Αφγανιστάν), από  04-07-2010 μέχρι 18-07-2011.

Η εν λόγω στιγμή, μάλιστα, (τέλη Ιουνίου του 2010) ήταν αρκετά κρίσιμη και για το ηθικό της ISAF (και, οπωσδήποτε, κυρίως των ΗΠΑ) στο Αφγανιστάν, μιας και ενώ μετά την επιχείρηση «Moshtarak» που ξεκίνησε στις 13-02-2010 και συνεχιζόταν για μήνες, με «νικηφόρα» έκβαση (υποτίθεται) για τις ΗΠΑ, ISAF  & ΝΑΤΟ, το καλοκαίρι του 2010 οι επιχειρήσεις των Ταλιμπάν στην περιοχή της Κανταχάρ, κυρίως, είχαν αρχίσει να κερδίζουν έδαφος, σε βάρος των ΗΠΑ & λοιπών συνασπισμένων στρατιωτικών δυνάμεων της ISAF. Η επιλογή του συγκεκριμένου στρατηγού εκείνη τη χρονική στιγμή, θεωρήθηκε εξαιρετικά σημαντική.

Συνταξιοδοτήθηκε απ΄το στρατό στις 31-08-2011 και ανέλαβε υπηρεσία ως αρχηγός της CIA, ευθύς αμέσως, στις 06-09-2011. Η τοποθέτηση ενός στρατηγού τέτοιου μεγέθους και εμπειρίας (με Ph.D. στην Ανθρωπολογία, ώστε να μπορεί να διαχειρίζεται κουλτούρες και σύμβολα με μεγάλη εξειδικευμένη ικανότητα) ως αρχηγού της CIA, μάλλον θα πρέπει να ανησυχεί όλους εμάς τους υπόλοιπους της υφηλίου για γεγονότα που «μυρίζει» ότι θα συμβούν.

Τα παραπάνω δεδομένα δείχνουν το μέγεθος της σημασίας της προαναφερόμενης συνάντησης.

 

 

**********************************************************************************************************

 

BlackMediterraneanPirate

Σύντομος Σύνδεσμος           wp.me/pPn6Y-cwL

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s