Μερικές από τις καλύτερες φωτογραφικές στιγμές του 2011+

Το photo album είναι από το reuters και νομιζω αποτυπώνει περιεκτικά τι συνέβει στο παγκόσμιο χωριό την χρονιά που φεύγει.Ταραχές ,τραγωδίες,πόλεμοι,καταστροφές,επαναστάσεις , πολιτικοοικονομική τρομοκρατία ,αλλά και συνηθισμένη καθημερινότητα.

Θέλω να ευχηθώ σε όλους ένα καλύτερο 2012,να ευχαριστήσω τον πάνθηρα που μου εμπιστεύτηκε το βήμα και μου έδωσε την ευκαιρία(ήταν από τις καλύτερες προσωπικές στιγμές μιας χρονιάς που θέλω να ξεχάσω το συντομότερο) να εκφράσω τις σκέψεις μου  και φυσικά τους υπόλοιπους συνσχολιαστές χωρίς σύνορα , που με ανέχτηκαν όλο αυτό το διάστημα.

Τα λέμε του χρόνου.

σσ:To παρών πόστ δεν αποτελεί ανασκόπηση του 2011.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Και μερικοί προτεινόμενοι δίσκοι από την χρονιά που πέρασε.

Destroyer-kaputt

Pj Harvey-let England shake

Girls-father son holy ghost

Sepalcure-sepalcure

Lykke li-wounded rhymes

Dj quik-the book of david

Nicolas Jaar-space is only noise

Atlas sound-Parallax

EMA-past life martyred saints

Fleet foxes-helpless blues

O καλύτερος όμως και με διαφορά ήταν το:Hippopotamus rod των PASOKABANK

Δισκοκριτική για αυτό το αριστούργημα που τελικά ήταν κατώτερο των περιστάσεων,εδώ

  Μερικά γεγονότα και δηλώσεις που με σόκαραν,άλλα όχι και τόσο,όμως έμειναν στη μνήμη.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ:

«Βασικός μου στόχος σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο να μην υπάρχει οικογένεια χωρίς τουλάχιστον έναν εργαζόμενο, να μην υπάρχει οικογένεια χωρίς εισόδημα»

Γ.Α.Παπανδρέου

ΚΚΚ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ:

Να κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας, διότι το εφιαλτικό πρόβλημά μας τώρα, χειρότερο απ’ την οικονομική κρίση και την αβεβαιότητα, είναι ο τρόμος των πολιτών. Οπου και να διαμένουμε, διασχίζουμε την Αθήνα δύο φορές τη μέρα για δουλειές, μετά φόβου Θεού και με κλειστά τα τζάμια. Προχθές μαχαίρωσαν τον βοηθό μου.

Μία λύση θα ήταν να μεταφερθούν οι παράνομοι μετανάστες σε μισοαφημένα νησιά ή χωριά, για να καλλιεργήσουν τη γη και να ζήσουν με τη βοήθεια του ΟΗΕ, γιατί μόνοι μας δεν μπορούμε. Κι όταν επιτέλους δεήσει η Ευρώπη να σχεδιάσει κοινή πολιτική για τους μετανάστες και φύγουν οι άνθρωποι, τότε οι ιδιοκτήτες των εγκαταλελειμμένων σπιτιών σε χωριά και νησιά μας, θα ‘χουν το σπιτάκι τους συντηρημένο κι απ’ έξω κανένα αμπέλι ή χωράφι καλλιεργημένο.

Δ.Σαββόπουλος

ΓΛΕΙΨΙΜΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ:

«Καταλαβαίνω απόλυτα τον θυμό των Γερμανών. Όταν κάποιος δανείζεται συνέχεια και δεν τα επιστρέφει, ο άλλος είναι λογικό να εκνευρίζεται. Έχω μάθει να εργάζομαι έντιμα. Τίποτα δεν χαρίζεται… Συμφωνώ απόλυτα με την στάση της Άγκελα Μέρκελ» δήλωσε η κ. Μούσχουρη, τονίζοντας με αυτό τον τρόπο ότι έχει αποκτήσει την ευρωπαϊκή κουλτούρα, αφού ζει και στην Ελβετία.

ΛΙΓΟΥΡΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ:

  • Τι είναι το Ντουμπάι; Mε δυο λέξεις θα έλεγα: το αντίθετο της Ελλάδας. Πριν από δυο δεκαετίες δεν είχαν τίποτα – τώρα έχουν τα πάντα. Κι εμείς…
  • Ήταν ένα χωριό. Ούτε κάτι να δεις ούτε να κάνεις. Σήμερα, ο πιο δραστήριος τουρίστας θέλει έναν μήνα σκληρή δουλειά για να περιηγηθεί όλα του τα αξιοθέατα.

Έφτιαξαν αξιοθέατα εκεί που είχαν μόνο άμμο – κι εμείς που είχαμε τόσα, τα έχουμε απαξιώσει (και μαζί όλη τη χώρα). Έχουν περισσότερους ουρανοξύστες απ’ οποιοδήποτε μέρος στον κόσμο (και τον ψηλότερο, στα 900 μέτρα), σχεδιασμένους από τους μεγαλύτερους αρχιτέκτονες: ένα σκηνικό επιστημονικής φαντασίας

Ν.Δήμου LIFO

ΛΟΒΟΤΟΜΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ:

ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ:

“Διαφωνώ απόλυτα με την άποψη νομιμοποίηση εδώ και τώρα. Εκτός του ότι δε γίνεται να γίνει, είναι και μία πολύ εύκολη και επιπόλαιη τακτική αντιμετώπισης σ’ αυτούς τους ανθρώπους.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν κουλτούρα, είναι διαφορετικοί, άλλοι ήρθαν να περάσουν και να φύγουν.

Τι σημαίνει νομιμοποίηση; Παιδομάζωμα; Με το ζόρι ντε και καλά να σε κρατήσω στην Ελλάδα; Τι σημαίνει; Οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να φύγουν, πολλοί θέλουν να φύγουν. Είναι τρόπος αυτός πίεσης στο υπουργείο Εσωτερικών, μπαίνω μέσα στο πανεπιστημιακό άσυλο που δεν υπάρχει καλά-καλά αποχέτευση, δεν έχουμε δημοκρατία; Τώρα ακριβώς που ξεκινάμε μια μεταναστευτική πολιτική;”

Α.Νταλάρα.

EPIC FAIL ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ:

Εξηγήσεις για το σπίτι στην Εκάλη έδωσε μιλώντας στο περιοδικό Crash του Γιώργου Τράγκα, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη. Η κυρία Κανέλλη προτάσσει τη …λαϊκότητα της Εκάλης ταξιδεύοντας στην ελληνική μυθολογία και στην ετυμολογία του ονόματος.

«Αγόρασα το σπίτι από μία συμμαθήτρια της μητέρας μου , που… ήθελε να μετακομίσει. Το αγόρασα 90.000.000 δραχμές με δάνειo, το οποίο ξεχρέωσα τον περασμένο μήνα», λέει στη συνέντευξη της, και συνεχίζει με αγανάκτηση και επιχειρήματα για αυτούς που της επιτίθενται επειδή μένει σε προνομιούχα περιοχή: «Ο τόπος του σπιτιού προδιαγράφει την πολιτική σκέψη;» αναρωτιέται. «Δεν υπάρχει ΚΥΠατζής στο Πέραμα, καθίκι στο Κολωνάκι και σταλινικός στην Βουλιαγμένη;»

Στη συνέχεια η βουλευτής του Κ.Κ.Ε περνάει στην ιστορία της περιοχής που πήρε το όνομα της από μια γριούλα αγωνίστρια στο πλευρό του Θησέα. «Η Εκάλη, πήρε το όνομα της από μια γριά, καθώς ο Θησέας, πηγαίνοντας προς τον Μαραθώνα για να πιάσει τον ταύρο, βρήκε καταφύγιο στην καλύβα μιας γριάς, την οποία λέγανε Εκάλη. Η γριά του υποσχέθηκε πως θα έκανε θυσία για να πετύχει η αποστολή του και γυρνώντας ο Θησέας από τον Μαραθώνα, θέλησε να βρει και πάλι την γριά, η οποία όμως είχε πεθάνει. Προς τιμήν της ανήγειρε το ιερό του Εκάλειου Διός».

ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ-ΑΧΤΑΡΜΑΣ  ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ:

«Υπάρχει εθνική αξιοπρέπεια. Έχω από καιρού και επανειλημμένα εξηγήσει γιατί, προκειμένου να προστατευτούν η ελληνική οικονομία και το ευρώ, έχει γίνει “αναπόφευκτη” η εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου. 
Τις δηλώσεις αυτές δεν επιτρέπω σε κανέναν να τις θέτει σε αμφιβολία».

………

Η Νέα Δημοκρατία θα εξακολουθήσει να λέει “όχι” στο λάθος, να στηρίζει ο,τιδήποτε σωστό και να απορρίπτει εξ αρχής και χωρίς συζήτηση κάθε σκέψη για απώλεια εθνικής κυριαρχίας.

Όλοι μαζί θα σταθούμε στα πόδια μας. Κι όσοι στοιχηματίζουν ότι θα γονατίσουμε, θα χάσουν…

Η Ελλάδα δεν είναι «παρίας» στην Ευρώπη. Έχουμε δυνατότητες – και κυρίως ατσαλένια θέληση, το τσαγανό, να ορίσουμε τις τύχες μας και να εγγυηθούμε το μέλλον.

Α.Σαμαράς

Η μοναδική καινούρια ταινία που είδα μέσα στη χρονιά.Γενικά εχω χάσει κάθε ενδιαφέρον για το σινεμά.

KOΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ:

Από τις αναρτήσεις στο facebook, το twitter και τα σχόλια στο διαδίκτυο μέρες τώρα ήταν σαφές. Πολλοί ήταν εκείνοι που θα οπλίζονταν με υπομονή, προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο για τη συναυλία των Red Hot Chilli Peppers, στις 4 Σεπτεμβρίου 2012. Έτσι και έγινε. Τα ταμεία άνοιξαν στις 10.30, πολλοί ήταν εκείνοι, όμως, που βρέθηκαν εκεί από τις 7 το πρωί.

«Αυτοί ήταν και οι πιο τυχεροί», εξηγεί η 23χρονη Τέρψη που περιμένει στην ουρά, «εγώ ήρθα στις 9, η ώρα είναι 11.30, πρόλαβα καλή θέση», λέει χαμογελώντας λίγο πριν φτάσει στο ταμείο και πάρει στα χέρια της το πολυπόθητο εισιτήριο, σχεδόν εννέα μήνες πριν τη συναυλία.

Η ουρά ξεκινούσε από την Πανεπιστημίου 44 και είχε επεκταθεί έως την Ιπποκράτους, έξω από το θέατρο Γκλόρια, ενώ διαρκώς μεγάλωνε. Χωρίς δισταγμό και δεύτερη σκέψη παίρνουν σειρά, έστω κι αν η ώρα αναμονής μπορεί να είναι και δυο ώρες.

KΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

VS

«Είμαστε όρθιοι, είμαστε ήδη νικητές.
Ο βιομήχανος Μάνεσης ομολόγησε ότι δεν περίμενε τέτοιο αγώνα!
Οι βιομήχανοι στα γύρω εργοστάσια περίμεναν να έχουμε κουραστεί,
να έχουμε πάει για δουλειά με σκυμμένο το κεφάλι, να έχουμε υπογράψει 5ωρο.
Αποδείξαμε ότι οι εργάτες έχουν αστείρευτη δύναμη.
Όλες αυτές τις μέρες, όλο το 24ωρο με βάρδιες περιφρουρούμε την απεργία μας.
Ένιωσαν τη δύναμή μας, και εμείς μάθαμε περισσότερα.
Ξεχωρίζουμε τους φίλους από τους εχθρούς.
Στηριζόμαστε στη δύναμη της αλληλεγγύης.
Η νίκη θα είναι δύσκολη μα θα είναι δική μας.»
Η γενική συνέλευση των εργατών της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ:

Ας μην το ξεχνάμε τώρα, που αυτό «το μεγάλο κουμάσι» κατά τον ποιητή Νίκο Καρούζο, το οποίο λέγεται ιστορία, παίζει περίεργα παιχνίδια, επαναλαμβάνοντας τη χουντική οπερέτα ως σοσιαλιστική (λέμε τώρα) τραγωδία. Δηλαδή η αρχική φάρσα επαναλαμβάνεται ως τραγωδία. Με δοτό πρωθυπουργό τον πολύ μορφωμένο, τον πολύ σοβαρό, τον πολύ έμπειρο τεχνοκράτη, τον πολύ βαθύ γνώστη του διεθνούς (εγκληματικού, βεβαίως – βεβαίως) χρηματοπιστωτικού συστήματος, τον πολύ έμφορτο κύρους και αποδοχής από τα σκοτεινά εξωθεσμικά κονκλάβια της ανοικονόμητης οικονομίας του αποχαλινωμένου καπιταλισμού, κύριο Λουκά Παπαδήμο. Τον οποίο, όμως, όλα αυτά τα φοβερά προσόντα ουδόλως εμπόδισαν από το να διαπράξει το μέγα ολίσθημα ή μάλλον το μέγα έγκλημα και να γίνει ένας δοτός πρωθυπουργός, τσαλαπατώντας τα ιερά και τα όσια του δημοκρατικού πολιτεύματος. Υποβιβάζοντάς τον σε ένα αδίστακτο ανδράριο, απλό υπαλληλίσκο των αγορών, που δεν ορρωδεί προ ουδενός προκειμένου να φέρει σε πέρας την καταστροφική αποστολή του.

Κ. Καναβούρης – ΑΥΓΗ 11/12/2011

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ-ΛΑΣΠΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ:

«Δυνάμεις εχθρικές στο εργατικό και λαϊκό κίνημα επιχείρησαν να χτυπήσουν και να προβοκάρουν τη μεγάλη διαδήλωση έξω από τη Βουλή. Το ΠΑΜΕ, τα σωματεία, οι εργαζόμενοι και η νεολαία, τους αντιμετώπισαν με αποφασιστικότητα. Οι συγκεκριμένοι μηχανισμοί άνοιξαν λογαριασμούς με το εργατικό-λαϊκό κίνημα. Ας έχουν υπόψη τους ότι το εργατικό-λαϊκό κίνημα έχει τη δύναμη και την πείρα, για να τους κόψει το χέρι».

ΠΑΜΕ 20/10/2011

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΜΕΤΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ:

«Όταν αποφασίσεις να χτυπήσεις, είναι καλύτερο να σκοτώσεις πολύ περισσότερους από αρκετούς, ειδάλλως διατρέχεις τον κίνδυνο να μειώσεις τον επιθυμητό ιδεολογικό αντίκτυπο του πλήγματος»

 Anders Brehing

Αντιπρόσωποι της  χρονιάς:

Περιεκτικοί  αντιπρόσωποι- οπαδοί Τάκη Φωτόπουλου σε αναμνηστική φωτογραφία

Youtub-ιά της χρονιάς:

ΦΑΓΟΥΡΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ:

Ο Ανεξάρτητος Χώρος Έκφρασης για την Παρέα του ’80, γνωστός ως ΠΑΣΠ ’80, μετονομάστηκε την Τρίτη το βράδυ σε «Κίνηση για την 4η Δημοκρατία». Στο μπαρ Baccaro, στην οδό Σοφοκλέους, κατατέθηκαν «5 + 1 θέσεις» για «συζήτηση και δράση σε δύσκολους καιρούς…», υπό την αισθητή παρουσία των Διαμαντοπούλου – Λοβέρδου – Ραγκούση – Μόσιαλου. Tvxs Αφιέρωμα: Η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ και την Κεντροαριστερά

ALL TIME CLASSIC TERROR

2 σκέψεις σχετικά με το “Μερικές από τις καλύτερες φωτογραφικές στιγμές του 2011+

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s