Από καρδιάς. Για το 2011 που τελειώνει. (1).Είναι σημαντικό να αποστασιοποιηθούμε από τη λασπολογία & τη βωμολοχία. Ας μην επαναλάβουμε τα λάθη των παππούδων και των γονιών μας που οδήγησαν τον τόπο στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα…

BlackMediterraneanPirate   28-12-2011    

short  link   wp.me/pPn6Y-c1x  /  wp.me/p1rmrx-8e

Συγνώμη, αλλά με κούρασε η κακία…  Και ένιωσα την ανάγκη να το εκφράσω…

Αρκετή κακία υπάρχει γύρω μας, παντού…

Πρέπει να την βιώνουμε κι εδώ;

Καλόπιστη διάθεση, σεβασμός στην προσωπικότητα του «άλλου», αξιοπρέπεια, ευγενής άμιλλα, αξιοκρατία, ισονομία, σεβασμός στη φύση και τις δημιουργίες της, συντροφικότητα, αλληλεγγύη.

Αυτές τις αξίες τις γνωρίζουμε όλοι. Αυτές δεν οραματιζόμαστε; Γι΄αυτές δεν προσπάθησαν οι γενιές που έζησαν πριν από εμάς;

Γιατί θα πρέπει να εκπίπτουμε συνεχώς στο επίπεδο της ζούγκλας;

Γιατί θα πρέπει να επαναλαμβάνουμε τα λάθη των γενεών πριν από εμάς που πάντα οδηγούσαν σε τέλμα;

Από τη δική μου πλευρά, θα χαιρόμουν, παντού γύρω μου, να βλέπω πάντα καλόπιστο διάλογο και έλλειψη βρισιών ή προσβολών, δειγμάτων χαμηλού επιπέδου και έλλειψης αξιοπρέπειας.

Πιστεύω πως τα δυνατά επιχειρήματα μπορούν να αντικρούσουν & να αποστομώσουν κάποιον με ικανό τρόπο, χωρίς απαραίτητα να τον προσβάλλουν.
Είναι ενοχλητικό για τους συνομιλητές ή τους αναγνώστες να χαμηλώνει το επίπεδο του διαλόγου.

 

Όσον αφορά συγκεκριμένες προσφωνήσεις σε σχόλια του παρόντος blog, θα παρακαλούσα πολύ, να αναφέρεστε προσωπικά σε συγκεκριμένα πρόσωπα ή avatars και να μην γενικεύετε χρησιμοποιώντας το όνομα του blog “Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα”, στο οποίο και συμμετέχω.

 

 

Στο blog αυτό συμμετέχουμε αρκετοί σχολιαστές, κάθε ένας με τις προσωπικές απόψεις του.
Δεν συμφωνούμε μεταξύ μας σε όλα.
Το blog είναι ΟΝΤΩΣ πλουραλιστικό και βασικό του στοιχείο είναι η ελευθερία έκφρασης, σύμφωνα με τη βασική του διαχειρίστρια και νομικά υπεύθυνη.

 

 

Επίσης, απ΄ότι γνωρίζω, βεβαιώνω και από την πλευρά μου ότι τα σχόλια είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΝΟΥΜΕ BAN σε IP΄s.
Απλώς, έχουμε καταλήξει οι περισσότεροι, όταν κάποιο σχόλιο είναι προσβλητικό (κάτι που έχει τύχει συχνά στο παρελθόν), να μην αναλωνόμαστε σε βρισιές & να συμμετέχουμε σε διαλόγους μη εποικοδομητικούς, αλλά απλώς να αδιαφορούμε.

 

 

Μερικές φορές η σιωπή είναι η καλύτερη & η πιο δυνατή απάντηση.

 

 

Επίσης, θα πρότεινα, αντί να κάνουμε πάντα το ίδιο λάθος, δηλαδή να αναλωνόμαστε σε ανάλυση θεωρητικών μικρολεπτομερειών δημιουργώντας έχθρες μεταξύ μας, να ενωθούμε και να δούμε όλοι μαζί πώς θα σώσουμε τον τόπο που ζούμε, γιατί “μας της έχουν πέσει” άσχημα, και στο επόμενο τρίμηνο (απ΄ότι ακούγεται και συνεπάγεται από υπονοούμενα) “θα μας έχουν πάρει ΚΑΙ τα σώβρακα” και θα πέσει τρελή πείνα στην περιοχή. Ειδικά στην Αθήνα, όπου ζουν καμιά 10αριά εκατομμύρια κόσμος πια, ο ένας θα τρώει τον άλλον.
Το παράδειγμα της Αργεντινής δείχνει το δρόμο.

 

 

Όσοι γράφουμε, λοιπόν, ή διαβάζουμε, καλό θα ήταν να διοχετεύουμε το χρόνο & την ενέργειά μας διαφωτίζοντας και τους υπόλοιπους (σχετικά με την παρούσα κατάσταση στον τόπο), που δεν έχουν χρόνο & ενέργεια για κάτι τέτοιο, ώστε να αγωνιούν όσο το δυνατό λιγότερο κι όχι να αναλωνόμαστε σε τσακωμούς & προσβολές.

 

 

Εποικοδομητικός διάλογος & ήπιος λόγος με δυνατά, ουσιαστικά & λογικά επιχειρήματα.

 

 

Δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη των παππούδων & πατεράδων μας, που εξαιτίας της αδράνειας & ασυμφωνίας τους ο τόπος ήταν για αιώνες προτεκτοράτο άλλων δυνάμεων.

 

 

Ήρθε η ώρα να πάρουμε τις ζωές & τις τύχες μας στα χέρια μας.
Με την καλλιέργεια που σχεδόν όλοι διαθέτουμε πια, με δύναμη, υπευθυνότητα, καλόπιστη διάθεση, θετική ενέργεια.

 

 

Τον κ. Φωτόπουλο (μιας και είδα να γίνεται συνεχής αναφορά στο όνομά του) δεν τον γνωρίζω προσωπικά, ούτε το έργο του, ούτε κάποιους από τους συνεργάτες ή οπαδούς της θεωρίας του.
Δεν έχω διαβάσει κάτι σχετικό μέχρι τώρα κι έτσι δεν μπορώ να πάρω θέση.

Σέβομαι τις προσπάθειες και τα «πιστεύω» του κάθε ανθρώπου, μέχρι –φυσικά- τον βαθμό που η δράση του δεν ενοχλεί τους συνανθρώπους του που δεν έχουν φταίξει σε κάτι ή δεν κατηγορούνται για κάτι μεμπτό από μεγάλη πλειοψηφία κόσμου, στο βαθμό που να μπορεί κάποιος να θεωρηθεί κατακριτέος, να έχει εκμεταλλευτεί συνανθρώπους του, αδικήσει, κλέψει από μη έχοντες.

Σέβομαι τις προσπάθειες και τα «πιστεύω» του κάθε ανθρώπου που σέβεται την αξία της κάθε ανθρώπινης ζωής, αλλά και της κάθε δημιουργίας της Φύσης.

Πιστεύω ότι είμαι σαφής.

 

 

Το ότι δεν γνωρίζω το έργο του κ. Φωτόπουλου ίσως να οφείλεται στο ότι ζούσα αρκετά χρόνια στο εξωτερικό, σε χώρες όπου δεν έβρισκες σχετικές βιβλιογραφίες, σε εποχές που το ίντερνετ δεν είχε τη δυνατότητα πρόσβασης που υπάρχει τώρα (ώστε να έχω επαφή με ελληνικά βιβλία), καθώς επίσης σε χώρες όπου δεν υπήρχαν ελληνικές κοινότητες, ώστε να μπορώ, έστω, να δανειστώ σχετικά βιβλία ή να συμμετέχω σε ανάλογες συζητήσεις, ώστε η προσοχή μου να επικεντρώνεται –κατά τη διάρκεια των εν λόγω χρόνων- κυρίως σε διεθνή θέματα ή ακόμη και σε θέματα συγκεκριμένων κουλτούρων και τόπων, με έμφαση στους τόπους τους οποίους έζησα και προσπαθούσα να μάθω καλύτερα (κάτι που σε πολλές περιπτώσεις υπήρξε και αντικείμενο μελέτης μου).

 

 

Απευθύνομαι προς όλους όσους συμμετείχαν στις σχετικές συζητήσεις στους ΣΧΣ:
αδυνατώ να καταλάβω, προς τί τόσο μένος ανάμεσα σε ανθρώπους με προοδευτικές ιδεολογίες;

Τι έχετε να χωρίσετε βρε παιδιά;

 

 

Και μετά μιλάμε κι αναζητούμε όλοι μία ενωμένη Αριστερά, που θα μπορούσε, ίσως -κατά πως πρεσβεύει- να υποστηρίξει με σθένος τα δικαιώματα του λαού…
Αφού δεν υπάρχει καμία σύγκλιση και καμία προσπάθεια σύγκλισης, δεν το βλέπετε;

 

 
Στο τελευταίο τεύχος του Περιοδικού «Επίκαιρα» αναφερόταν με κεφαλαία γράμματα ότι η Αριστερά είναι πρώτο κόμμα με 43%… το δείχνουν καθαρά όλες οι σφυγμομετρήσεις…αλλά τι να το κάνεις έτσι όπως είναι μοιρασμένη η Αριστερά σε χίλια κομμάτια;

 

 

Δηλαδή, τι; Παλιά είχαμε τις διαμάχες γαλάζιων -πράσινων, τώρα περνάμε σε νέες διαμάχες προοδευτικών δυνάμεων;

Ομολογώ πως θλίβομαι όταν παρατηρώ παρόμοιο μένος σε πολιτικές συζητήσεις.

Πιο ήπια, βρε παιδιά.

 

 

Βρείτε μεταξύ σας κάποιο σημείο σύγκλισης, αφήστε τις παλιές διαμάχες στην άκρη κι επικεντρωθείτε στην εύρεση πιθανών λύσεων, που ίσως μπορέσουν να μας απομακρύνουν από το αδιέξοδο στο οποίο όλοι βρισκόμαστε.

 

 

Έκκληση κάνω. Με ειλικρίνεια. Σε όλους μας.

 

 

*Επειδή κάποιοι αναφέρθηκαν στο θέμα της Λιβύης: οι προσωπικές απόψεις μου σχετικά με το θέμα αυτό εκφράζονται μέσα από τα άρθρα ή τις αναδημοσιεύσεις μου στο παρόν blog. Η Ιστορία έχει, δυστυχώς, διδάξει ότι παρόμοιοι πόλεμοι, «ανθρωπιστικές (δήθεν) επεμβάσεις», εξεγέρσεις, συχνά (όχι πάντα, δεν μπορούμε να γενικεύουμε) σχετίζονται με Γεωπολιτικά «παιχνίδια» στον Παγκόσμιο Χάρτη κι όχι απαραίτητα με καθαρά εξεγερσιακά κίνητρα. Συχνά τα εν λόγω κίνητρα γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τα «παιχνίδια» της Γεωπολιτικής, κατά πως εξυπηρετούνται συγκεκριμένα συμφέροντα. Η ταχύτατη δημιουργία και ύπαρξη Τράπεζας που σχετιζόταν με τους αντικαθεστωτικούς στη Λιβύη, τους προηγούμενους μήνες, κίνησε άσχημες υποψίες, ακόμα και στους πιο ανυποψίαστους.

Η Ιστορία που γράφτηκε στο Ιράκ και το Αφγανιστάν την τελευταία 15ετία δίδαξε πολλά. Όποιος την έχει μελετήσει, καταλαβαίνει.

 

 

Με κούρασε η κακία…

Με κούρασε η κλεψιά…

Με έπνιξε η αδικία…

Με κούρασε η εκμετάλλευση…

 

 

Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί, κάνοντας ένα βήμα πίσω, ένα βήμα μπρος, μία προσέγγιση, ένα άγγιγμα…

Ας προσπαθήσουμε για έναν καλύτερο κόσμο…

Να προσπαθήσουμε ΑΛΗΘΙΝΑ, όμως…

 

 

Καλόπιστη διάθεση, σεβασμός στην προσωπικότητα του «άλλου», αξιοπρέπεια, ευγενής άμιλλα, αξιοκρατία, ισονομία, σεβασμός στη φύση και τις δημιουργίες της, συντροφικότητα, αλληλεγγύη.

Αληθινός σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή, στο ανθρώπινο πνεύμα, στη Φύση, στο βαθμό που πραγματικά αξίζει:

εκεί ψηλά.

 

 

Είναι η καθαρά προσωπική μου άποψη και δεν είναι κανένας αναγκασμένος να συμφωνήσει.

Απλώς, είναι η προσωπική μου άποψη.

Και την κατέθεσα εδώ, γιατί ένιωσα την ανάγκη να εκφραστώ.

Και γιατί οραματίζομαι έναν ομορφότερο κόσμο.

Δεν είναι ουτοπία. Μπορεί να γίνει.

Αρκεί να το πιστέψουμε.

 

 

********************************************************************************

 

 

BlackMediterraneanPirate

Σύντομος Σύνδεσμος    wp.me/pPn6Y-c1x  /  wp.me/p1rmrx-8e

Advertisements

139 σκέψεις σχετικά με το “Από καρδιάς. Για το 2011 που τελειώνει. (1).Είναι σημαντικό να αποστασιοποιηθούμε από τη λασπολογία & τη βωμολοχία. Ας μην επαναλάβουμε τα λάθη των παππούδων και των γονιών μας που οδήγησαν τον τόπο στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα…

  • @majestix
   Δηλαδή… προσυπογράφεις τη ΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΠΑΓΩΓΗ
   ότι όλοι οι άλλοι είναι εξίσου ψεύτες, βωμολόχοι ΚΑΙ λασπολόγοι
   (πλην εσού βέβαια που θα νοιώθεις ανακουφισμένος και πολιτισμένμος
   και ότι δεν έχει καμμία σημασία να βγει κάποιο ψέμα στο φως
   αλλά να σκύψουν όλοι το κεφάλι σαν εξίσου ψεύτες.

   Δεν αντιλέγω… it’s majestic ! (but is it what you REALLY want, my friend?)

   Κοίτα… προτείνω μια άλλη προσέγγιση. Αλλά αν στην πω θα καταντήσω «γραφικός».

   Αυτή τη στιγμή ρισκάρω να ΜΗ καταλάβεις. Ομως ρισκάρω ΚΑΙ επιμένω σ ‘ατυτό.

   • @omadeon
    Δεν εξέλαβα κάτι τέτοιο από το κείμενο και γι’ αυτό δεν προσυπογράφω τη σχετική λογική συνεπαγωγή που αναφέρεις. Βέβαια κάθε κείμενο έχεις τόσες αναγνώσεις όσοι και οι αναγνώστες του. Εσύ το εξέλαβες, εγώ όχι. Κι οι δυο θα χουμε τα δίκια μας…

    Συμφωνώ κυρίως με το πνεύμα της ανάρτησης και, χωρίς να γνωρίζω επακριβώς ποιο ήταν το ερέθισμά του, ένιωσα να με εκφράζει.
    Και δεν θεωρώ αγένεια το να βγεις και να τα χώσεις (άκόμη και βρίζοντας) τους κλέφτες, τους ψεύτες, τους ενόχους, ιδαιτέρως σε στιγμές κάποιας έντασης.
    Το να πετύχεις π.χ. τον Πάγκαλο στο δρόμο και να τον φτύσεις δε το θεωρώ αγένεια, αλλά πολιτική πράξη με σαφές περιεχόμενο. (συμβολισμός εναντίωσης και απέχθειας προς τους εξουσιαστές)
    Το να αρχίσεις στα μπινελίκια κάποιον επειδή απλά διαφωνείς μαζί του σε κάποιο θέμα (και ενώ δεν εκφράζει, εννοείται προσβλητικές ή προκλητικές απόψεις- π.χ. «Εβραίοι να γίνετε σαπούνια») , ναι, αυτό το θεωρώ προιόν αγενείας. Χωρίς αυτό να εκφράζει την προσωπικότητα κάποιου. Αν εγώ πέντε βλακείες, δε θεωρούμαι βλάκας αυτομάτως. Ε΄τσι κι αν κάποιος φερθεί κάποιες φορές αγενώς , δε θεωρείται αγενής.

    Πιθανολογώ πλέον ότι όλα αυτά έχουν να κάνουν με κάποιο… χαμό που έγινε στο θέμα εκείνου του Φωτόπουλου και στα πνεύματα που οξύνθηκαν.
    Αλλά εγώ, για να είμαι ειλικρινής, ούτε ασχολήθηκα, ουτε συμμετείχα, ούτε κατάλαβα «προς τι το μίσος κι ο αλληλοσπαραγμός» (που έλεγε κι η παλιά ταινία), αφού αγνοώ την ύπαρξη και του Φωτόπουλου και της «Περιεκτικής Δημοκρατίας» (πρώτη φορά άκουσα αυτόν τον όρο) και τι είναι όλοι αυτοί και τι ρόλο έπαιξε το indymedia και ποιος λογόκρινε ποιον και γενικώς δεν ξέρω για τι πράγμα διαφωνούσατε, δεν ξέρω ποιος είχε δίκιο και επομένως δεν παίρνω θέση.

    Οπότε η προσυπογραφή μου απευθυνόταν κυρίως στο πνεύμα του κειμένου και όχι στο συντάκτη του ή στα πεπραγμένα και λεχθέντα του.

    Ακόμη κι όταν καμιά φορά e-τσακώνομαι κι εγώ (που δεν το συνηθίζω όχι επειδή είμαι… ευγενής, αλλά δε γουστάρω να τσακώνομαι αν δε μπορώ να ρίξω και καμιά σφαλιάρα) 🙂 … τελικά και τότε θλίβομαι, αν πρόκειται για (κατά προσέγγιση, έστω) ομοιδεάτες μου.
    Και δε θλίβομαι για τους άλλους. Θλίβομαι και για μένα. Και κυρίως πάνω απ’ όλα θλίβομαι γιατί καταλαβαίνω κάτι τέτοιες στιγμές ότι αν δεν μπορούμε να βρούμε κοινά σημεία τώρα που είμαστε μειοψηφίες και «στην απ’ έξω», δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρουμε να γίνουμε πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία και να κερδίσουμε οτιδήποτε και θα μας πηδάει τελικά μια ζωή το κεφάλαιο.
    Θλίβομαι μόνο μπροστά στην αποδοχή της ήττας , όταν είτε παρακολουθώ είτε συμμετέχω σε e-καυγάδες με μένος πρωτοφανές που θα περίμενα μόνο αν έγραφα σχόλιο στο olympia «να νομιμοποιηθούν όλοι οι μετανάστες»… 🙂

    Οπότε για να λυθεί η όποια παρεξήγηση μπορεί να δημιουργήθηκε απ’ το σχόλιό μου, επαναλαμβάνω ότι δεν έχω καμία πρόθεση να πάρω το μέρος του ενός ή του άλλου, όχι από φόβο ή από δημοσιοσχεσίτικη λογική, αλλά επειδή απλούστατα δε γνωρίζω το θέμα των διαφωνιών που εγείρονται κάθε φορά.
    Επίσης, ως προς αυτά τα θέματα καθαρής ιδεολογικής φύσεως, δεν είμαι αρκετά κατηρτισμένος ούτως ώστε να συμμετάσχω σε συζητήσεις περί του «ποιος φιλόσοφος τα λέει πιο καλά, ποιος θεωρητικός είναι μαλάκας και ποιος συγγραφέας είναι πιο γαμάτος».
    Συμμετέχω στις συζητήσεις με πιο πρακτικά πολιτικά-κοινωνικά (και καλλιτεχνικά) θέματα και γνωρίζω καλά μόνο από γλώσσα, ιστορία, ποδόσφαιρο, γκόμενες και μουσική.
    Εκεί, ναι! Να τσακωθώ με όλη μου την ψυχή! 🙂

    • mazestix, με τη σειρά μου προσυπογράφω το δικό σου σχόλιο!
     Το μόνο που δεν με καλύπτει είναι το πεδίο των γνώσεων (από ποδόσφαιρο και γκόμενες ούτε γνωρίζω ούτε και με ενδιαφέρει να γνωρίσω), αλλά δεν θα τα χαλάσουμε σ’ αυτό… 🙂

     • @erendira
      Χρόνια Πολλά
      Είστε η διαχειρίστρια αυτού του blog νομίζω.
      Κάντε κάτι για να φτιάξει η τελείως λαθασμένη ρύθμιση του δέντρου σχολίων?
      Δημιουργεί χάος και εμποδίζει αφάνταστα την πλήρη κατανόηση του διαλόγου.

      Αν δεν έχετε χρόνο ή δεν ξέρετε εμπιστευτείτε ένα παλιό μέλος π.χ. τον Θράκα Αναρμόδιο, να το φτιάξει.

      • @omadeon : «Αν δεν έχετε χρόνο ή δεν ξέρετε εμπιστευτείτε ένα παλιό μέλος π.χ. τον Θράκα Αναρμόδιο, να το φτιάξει.»

       Μπα, δεν νομίζω πως μπορεί να φτιάξει, μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος. Αλλά αυτό που νομίζω πως ευθύνεται για την μαντάρα αυτή των σχολίων πρέπει να είναι το template που χρησιμοποιεί το ΣχΣ. Ο php κώδικας του template νομίζω πως την κάνει τη ζημιά. Και όχι ο κώδικας του wordpress. (Το template από οτι βλέπω στον πάτο της σελίδας είναι το Under the infulence).

       Μια δυο φορές χρειάστηκε να γράψω λίγη php και …δεν θέλω άλλο (λολ). Δεν βρήκα και κάναν debugger της προκοπής τότε που τον χρειάστηκα, για php, και γάνιασα πολύ.

       Το μόνο που μπορώ να υποπτευθώ (κι εκείνο πολύ λίγο) είναι την ρύθμιση για το επίπεδο οδόντωσης (indentation) των σχολίων που έχει το wordpress. Μήπως και φταίει αυτό. Αν και χλωμό το βλέπω.

       Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε, έτσι κι αλλιώς, είναι να γράφουμε στην αρχή του σχολίου μας, σε ποιον απευθυνομαστε.

       Θραξ Αναρμόδιος

       ΥΓ. Οχι άλλο debugging (lol)

    • mazestix
     Εξαιρετικό το σχόλιο σου!!

     «γλώσσα, ιστορία, ποδόσφαιρο, γκόμενες και μουσική»
     Διαλέγω ποδόσφαιρο και γκόμενες 🙂 ! Μόνο μη το μάθει η στριμμένη η κ.κ. γιατί θα μου τα χώσει πάλι 🙂 !
     Λοιπόν έχω να κάνω την ακόλουθη σημαντική παρατήρηση προς τις γυναίκες, την οποία έχω προσέξει ότι πολλές την αγνοούν. :
     Το σλιπ φοριέται πάνω από τις ζαρτιέρες, έτσι ώστε να μπορεί να βγεί και οι ζαρτιέρες – κάλτσες να παραμένουν στη θέση τους!!! 🙂

     • @Παύλος

      Δεν ήξερα οτι φοράς ζαρτιέρες, ομολογώ δεν μου έχει ξανατύχει. Πρωτότυπο! Αλλά θ’ αρέσει στα κορίτσια ρε συ; Δεν ξέρω.

      Στριμμένη όντως με λένε όσοι με ξέρουν από πολύ κοντά και εννοούν πως έχω ένα συμπαγές σώμα αρχών το οποίο υπηρετώ και σύμφωνα με το οποίο ζω, γι αυτό και με αγαπάνε. Οπότε χαίρομαι που γίναμε τόσο στενοί φίλοι!

     • Παύλο, τα 5 αυτά «χόμπι» είναι αλληλοσυνδεόμενα.
      Διότι το ποδόσφαιρο χρειάζεται ιστορία
      και οι γκόμενες γλώσσα! 😀

      Η μουσική πάλι κολλάει παντού!

      κ.κ., μην τον κυνηγάς!
      Άντρες είμαστε… με τι να ασχολούμαστε; Με το «διπλό τόλουπ»; (που λέει κι ο Κωστάλας…)

      ΥΓ.:Παύλο, πολύ σημαντική και η τελευταία επισήμανσή σου. Να καταγραφεί στα πρακτικά!

      • Καταρχήν εκπλήσσομαι γιατί δεν έχω ακούσει γυναίκες να επιχειρηματολογούν σοβαρά για το αντίθετο. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να μου εξηγήσεις τα επιχειρήματα σου. Όπως έχω εξηγήσει είμαι σε φάση διαμόρφωσης νέας θεωρίας για τις κοινωνικές εξελίξεις και τους κοινωνικούς αγώνες, όπου το γυναικείο μακιγιαζ και κατά δεύτερο οι γυναικείες κάλτσες είναι σημαντικές μεταβλητές. Θέλω να ξεκαθαρίσω εδώ ότι πρέπει να βρεθεί και η διαφορά στη σημασία ανάμεσα στις κάλτσες του Διαφωτισμού, εκείνες τις λευκές, τις μεταξωτές και μετά τις μαζικές νάιλον που συνέπεσαν και με το κτίσιμο του Κράτους Πρόνοιας και τις Κευνσιανές πολιτικές (τυχαίο;) στις χώρες της Δυτ. Ευρώπης και τις ΗΠΑ. Άρα, δεν πρέπει να κρατάς την επιχειρηματολογία για τον εαυτό σου, σκεπτόμενη νυκοκυραίικα και μικροαστικά, αλλά πρέπει να βοηθήσεις να γίνει όσο γίνεται περισσότερο επαρκής η νέα θεωρία.
       «e paei, de tha sumfwnisoume pote se tipota!!!!!!»
       Αυτό, αν συνέβαινε, θα ήταν πράγματι τραγικό. Δες τι γράφει ο πειρατής:
       «Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί, κάνοντας ένα βήμα πίσω, ένα βήμα μπρος, μία προσέγγιση, ένα άγγιγμα»
       Έ, λοιπόν, ας αποφύγουμε το νοικοκυραίικο εφησυχασμό και ας προσπαθήσουμε 🙂 🙂 🙂

       • Τα χάπια μου! Δεν είμαι καλά! Διαβάζω περίεργα πράγματα που είναι αδύνατο να έχουν γραφτεί. Θα πάω επειγόντως στο γιατρό να το κοιτάξω! Σας αφήνω τώρα! 😦

       • pavlo!!!!
        eeeee oloi eimaste ligo mikroastoi kata vathos 🙄
        tespa, epeidi ta exei parei o peiratis, kai isws me to dikio tou, kai ton fovithike to mati mou, tha ta poume me to kalo, otan kaneis tin perifimi trolloanartisi gia to makigiaz pou perimenoun oloi me agwnia. ekei tha milisoume kai gia tis kaltses kai gia ta takounia kai gia to mustirio tis zwis kai gia ola 😀 😀

        kk:
        katse re paidi mou ki esu, mi frikareis amesws, wraia einai, o apolutos surealismos, den uparxei pouthena allou!!!!!! 😀 😀

    • @Majestix

     ΠΑΡΑ πολύ ωραία τα λες αλλά.. ΤΕΛΕΙΩΣ εκτός θέματος.
     Μπορώ να πω και αποπροσανατολιστικά ή ακόμη και βλαβερά.

     Αλλά εγώ, για να είμαι ειλικρινής, ούτε ασχολήθηκα, ουτε συμμετείχα, ούτε κατάλαβα “προς τι το μίσος κι ο αλληλοσπαραγμός”
     μπλα
     μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα

     Να ΜΗΝ εκφέρεις γνώμη για διαλόγους που ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ.
     Κλασσικό λάθος, ΠΟΛΥ μεγάλο λάθος.

     Θα πρέπει να μπει και σε Εγχειρίδιο Διαχείρισης Διαλόγων αυτό το λάθος.

     Η ανάρτηση του Πειρατή είναι εξαιρετικού ήθους και περιεχόμενου κείμενου.
     Αλλά είναι σχεδόν υβριστική, υποτιμητική και ΑΓΕΝΗΣ για όσους αδικήθηκαν
     και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ για να δικαιωθούν οι μόνιμες ιστοσελίδες λάσπης κατά των ΣΧΣ στα ψέματά τους.

     Χρειάζεστε σεμινάρια μου φαίνεται… αλλά όχι από μένα που παθιάζομαι εύκολα, ΟΧΙ.

      • Δεν είναι δύο Κείμενα Πειρατή μου,
       Εκανα λάθος στα block quotes HTML και δεν «έκλεισε το quote» γύρω από¨την παράθεση.

       Η δεύτερη παράθεση ΔΕΝ είναι παράθεση, αλλά συνέχιση του δικού μου σχολίου.
       Επαναλαμβάνω αυτό το τμήμα του

       (προς Majestix)
       Να ΜΗΝ εκφέρεις γνώμη για διαλόγους που ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ.
       Κλασσικό λάθος, ΠΟΛΥ μεγάλο λάθος.

       Θα πρέπει να μπει και σε Εγχειρίδιο Διαχείρισης Διαλόγων αυτό το λάθος.

       Η ανάρτηση του Πειρατή είναι εξαιρετικού ήθους και περιεχόμενου κείμενο.

       Αλλά είναι σχεδόν υβριστική, υποτιμητική και ΑΓΕΝΗΣ για όσους αδικήθηκαν
       και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ για να δικαιωθούν οι μόνιμες ιστοσελίδες λάσπης κατά των ΣΧΣ στα ψέματά τους.

       Χρειάζεστε σεμινάρια μου φαίνεται… αλλά όχι από μένα που παθιάζομαι εύκολα, ΟΧΙ.

      • Μάλλον από εσένα, έτσι δεν είναι;

       Γιατί τα αναφέρεις με έναν τρόπο σαν να έχουν γραφτεί από τον Mazestix. Ενώ δεν είναι έτσι και είναι εύκολο να γίνει παρανόηση.

       Απαντώ:

       Αρκετά πια με όλη τη λασπολογία που αναπτύχθηκε εδώ μέσα.

       Δεν είμαι ούτε καλός, ούτε αθώος.

       «Επικίνδυνος» δεν είμαι ούτε πρόκειται να γίνω σε καμία περίπτωση.

       Απλώς προσπαθώ να είμαι δίκαιος, να μην προσβάλλω και να μην λασπολογώ.

       Με ενδιαφέρει, όπως και πολλούς άλλους συν-Σχολιαστές να διατηρείται ένα επίπεδο στη συζήτηση και να μην εκπίπτουμε σε επίπεδο ζούγκλας.

       Υπάρχουν και τα επιχειρήματα και η λογική, άλλωστε._

       • Πειρατή σόρυ αλλά… ΔΕΝ είσαι δίκαιος.
        ΟΥΤΕ καν ελάχιστα, ούτε καν κατά προσέγγιση δίκαιος, στο συγκεκριμμένο θέμα
        Θες να στα εξηγήσω αναλυτικά? Θα γίνει κι αυτό.

        Επικίνδυνος ΓΙΝΕΣΑΙ εκ των πραγμάτων.
        Οποιαδήποτε τάση «Ποντιο-Πιλατισμού» ωφελεί ΠΑΝΤΑ την πιο αδικημένη πλευρά.

        Εκ των πραγμάτων, γίνεσαι ΠΟΛΥ επικίνδυνος. να δώσεις ΨΕΥΤΙΚΑ επιχειρήματα σε κάποιους που συκοφαντούν επίσημα το blog σας (κι ακόμη πιο άσχημα το δικό μας κι εμένα προσωπικά).

        Προσωπικά νοιώθω ηδία να διαβάζω τίτλο ποστ που.. .αμέσως μετά τα συμβάντα (και την ΚΑΤΑΦΟΡΗ αδικία στο μπλογκ σας και σε μένα τον ίδιο) κάθεται και ΜΑΣ συσχετίζει με… βίτσια παππούδων κ.ά. μαλακίες.

        Προφανώς νομίζεις ότι όλοι όσοι οργίζονται ή αντιστέκονται στη λάσπη το κάνουν επειδή είναι απολίτιστα όντα που δημιουργούν μόνο αηδία στις ανώτερες δικές σου αρχές.

        Ε, καλάα…. ΑΣΕ να τα πούμε από κοντά πρώτα και μετά κρίνε.

        • Οποιαδήποτε τάση “Ποντιο-Πιλατισμού” ωφελεί ΠΑΝΤΑ την πιο αδικημένη πλευρά.

         Κύριε omadeon… φωτοπουλίζετε ! 🙂

      • Θα το κάνουμε και.. μίκυ μάους βρε παιδιά. Γελοιογραφία…

       Λέω να το στείλω στο Σπύρο Δερβενιώτη που είναι και επαγγελματίας γελοιογράφος.

       Ο εξής διάλογος

       1.
       bla bla bla….
       …Αλλά εγώ, για να είμαι ειλικρινής, ούτε ασχολήθηκα, ουτε συμμετείχα, ούτε κατάλαβα “προς τι το μίσος κι ο αλληλοσπαραγμός”… bla bla bla….

       2. Then why dont you shut the fuck up?

        • You are on the verge of exploding because of MISINTERPRETATION.

         Πειρατή θα εκραγείς καμια φορά και θα καεί και το πλοίο και θα κολυμπάμε στο πέλαγος…

         ΠΑΡΑΝΟΗΣΕΣ.

         Η γελοιογραφία αν γίνει θα αφορά τμήμα σχολίου του Majestix (που πρέπει να έχουν πει το ίδιο πράμα δεκάδες χιλιάδες άτομα, τώρα πια). Και το «2» είναι η ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

         ΜΗΝ κρίνετε πράματα που ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ (κυρίες και κύριοι, όχι εσύ Πειρατή της Πληροφορίας)

       • @ Omadeon
        Επειδή με τα λίγα αγγλικά που ξέρω, το «Then why dont you shut the fuck up?», μεταφράζεται «Γιατί δε βγάζεις το σκασμό;» και επειδή απευθύνεσαι σ’ εμένα, σου απαντώ «συγγνώμη αλλά δεν πρόκειται να σκάσω».
        Δεν έβγαλα το σκασμό στο σχολείο, στο σπίτι, στο πανεπιστήμιο, στο στρατό, στη δουλειά… ε δεν πρόκειται να τον βγάλω για κανέναν!

        Δεν ξέρω γιατί ξεφνικά αναπτύσσεις αυτή την αντίθεση μαζί μου, ενώ εγώ ούτε προκάλεσα, ούτε αναφέρθηκα ούτε σ εσένα ούτε σε κανέναν, ούτε πήρα θέση υπέρ ή εναντίον κάποιου, ούτε τίποτα.
        Τα σχόλια παραπάνω είναι σε κοινή θέα και μόνο εσύ εξέλαβες τέτοιου είδους συμπεράσματα.,

        Ανέφερα σαφέστατα παραπάνω ότι συμφωνώ με το πνεύμα του κειμένου του πειρατή και όχι το «θέμα Φωτόπουλου», αφού όπως δήλωσα ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ!
        Τι άλλο πρέπει να πω δηλαδή;
        Και πώς εξέλαβες εσύ μόνο ότι πήρα θέση σε κάτι που δε γνωρίζω;
        Τελοσπάντων, δε βρίσκω κανένα νόημα στην ανάπτυξη μιας διαφωνίας μεταξύ μας που δεν έχει καμία βάση.

        Όσο για τα αγγλιστί «σκάσε» δεν απαντώ όχι λόγω… ευγένειας, αλλά επειδή απλούστατα δε συνηθίζω να τσακώνομαι χωρίς να ξέρω το γιατί.
        Αν χρειαστεί να το μάθω, θα έρθω στο σεμινάριο να μορφωθώ.

        • @majestix
         ΔΕΝ κατάλαβες κι αρπάζεσαι.
         ΔΕΝ μπορεί κανείς να εκφέρει άποψη για διάλογο που δεδηλωμένα ΔΕΝ διάβασε.
         Αυτό ΙΣΧΥΕΙ 100%
         Πολλά προβλήματα θα είχαν αποφευχθεί αν όλοι τηρούσαν αυτή τη ΒΑΣΙΚΗ αρχή.

         Τα άλλα δεν έχουν KANENA νόημα, Sorry

         Το «shut the fuck up» θα μπει ΣΤΗ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ, όχι σε σένα.

 1. Να σου υπενθυμίσω βέβαια ότι κύριος δεν είναι αυτός που δεν είναι ποτέ αγενής, αλλά αυτός που ξέρει πότε επιβάλλεται να είναι αγενής. 😉

 2. Άποψή μου παραμένει ότι η υπερβολική ευγένεια προς άτομα που δεν την αξίζουν μας έφερε ως εδώ φίλε Πειρατή. Τεμενάδες και ευγενικές προσφωνήσεις προς τα χειρότερα λαμόγια, τους πιο άθλιους φοροφυγάδες και αρχηγούς τραμπούκων και μπράβων, φιλοφρονήσεις προς καβαλημένα καλάμια… Πήραν αέρα όλα αυτά τα χρόνια όλοι τους και μας κάτσανε στο σβέρκο. Τους φερόμασταν ευγενικά, ενώ το μόνο που τους αξίζει είναι βρεγμένη σανίδα.

 3. Με συγχωρείς Πειρατή μου, ξέρεις ελπίζω οτι σε συμπαθώ πολύ και σε εκτιμώ ιδιαίτερα μια και μέχρι τώρα έχουμε πάρα πολλές συμφωνίες ή και ταυτίσεις – σου έκανα και ένα πορτραίτο, μπες να το δεις αν θέλεις 🙂 – αλλά σε ποιον απευθύνεσαι εδώ; Δέχτηκες να αναρτηθεί στο blog σου ένα κείμενο σαν αυτό του Πάνθηρα, από το οποίο και ξεκίνησαν όλα, και τώρα κάνεις γενικές εκκλήσεις; Κάπως διφορούμενο δεν είναι αυτό;

  • *
   @κ.κ.:

   Αγαπητή μου φίλη κ.κ.,

   σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Γνωρίζεις ήδη ότι είναι αμοιβαία.

   Πορτραίτο;

   Νομίζω την απάντηση την έχει δώσει στο σχόλιό του ήδη ο Πάνθηρας
   (Blackpanther Δεκεμβρίου 28, 2011 στις 12:49 ΜΜ).

   Το blog των ΣχΣ δεν είναι «δικό μου». Είναι συλλογικό.

   Το «προσωπικό μου» blog είναι εδώ,
   το οποίο έχω παραμελήσει αρκετά και δεν έχω περάσει όλες τις αναρτήσεις εκεί μέχρι τώρα.

   Κάποιες ναι, κάποιες όχι.

   Το blog των ΣχΣ είναι συλλογικό.
   Όπως αναφέρει και ο Πάνθηρας,
   «ο κάθε συγγραφέας στους ΣχΣ έχει την σελίδα του και είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για αυτή. Άρα κανείς δεν δέχεται τίποτα όταν κάποιος συγγραφέας εδώ δημοσιεύει κάτι.Ο συγγραφέας και μόνο αυτός είναι υπεύθυνος για το τι δημοσιεύεται στην σελίδα του».

   Επιβεβαιωνόμαστε για μία ακόμη φορά όταν λέμε ότι το blog των ΣχΣ είναι πραγματικά πλουραλιστικό και δε συμφωνούμε όλοι απαραίτητα και σε όλα μεταξύ μας.

   Παρ΄όλα αυτά, πιστεύω ότι ανάμεσα στους Σχολιαστές των ΣχΣ υπάρχει μία κοινή βάση σε κάποια θέματα.
   Και πάνω απ΄όλα η ελευθερία έκφρασης, που είναι το βασικό που πρεσβεύει η βασική του διαχειρίστρια.

   Οπότε σου απαντώ κι εγώ:
   όταν δημοσιεύεται ένα κείμενο στους ΣχΣ
   δεν σημαίνει ότι όλοι οι ΣχΣ είναι σύμφωνοι με αυτό ή ότι το δέχονται.

   Αυτό, όμως, είναι που κάνει το το blog των ΣχΣ πραγματικά ελεύθερο & πλουραλιστικό.

   Οπότε, αυτό που έγραψες «Δέχτηκες να αναρτηθεί στο blog σου ένα κείμενο σαν αυτό του Πάνθηρα, από το οποίο και ξεκίνησαν όλα, και τώρα κάνεις γενικές εκκλήσεις»>>>
   δεν ισχύει.
   *

 4. »
  Δέχτηκες να αναρτηθεί στο blog σου ένα κείμενο σαν αυτό του Πάνθηρα, από το οποίο και ξεκίνησαν όλα, και τώρα κάνεις γενικές εκκλήσεις; Κάπως διφορούμενο δεν είναι αυτό;»

  Πρώτον αυτό το μπλογκ είναι συλλογικό και δεν είναι του Μαύρου Πειρατή.
  Ο κάθε συγγραφέας εδώ έχει την σελίδα του και είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για αυτή.
  Άρα κανείς δεν δέχεται τίποτα όταν κάποιος συγγραφέας εδώ δημοσιεύει κάτι.Ο συγγραφέας και μόνο αυτός είναι υπεύθυνος για το τι δημοσιεύεται στην σελίδα του. (και επί την ευκαιρία ας διευκρινιστεί ότι ο μαύρος πειρατής ήρθε σε αυτό το μπλογκ μετά από δική μου πρόσκληση!)

  Δεύτερον το ζήτημα δεν ξεκίνησε από δική μου δημοσίευση αλλά από μια ανάρτηση της ΠΔ που συκοφαντούσε χυδαία το ιντιμίντια σαν εργαλείο της χούντας, αποκαλούσε κουκουλοφόρους τους διαδηλωτές που συγκρούστηκαν με τα ΚΝΑΤ στις 20 Οκτώβρη και μίλαγε για επερχόμενη σφαγή στην Συρία από τους δυτικούς ενώ ήδη γίνεται σφαγή σε αυτή την χώρα από τον ντόπιο δικτάτορα της.

  Τρίτον, τα πρακτοριλίκια και οι συκοφαντίες ξεκίνησαν μονομερώς από τους ΠΔιτες.
  Μπορεί να αποκάλεσα τον Φωτόπουλο και τους οπαδούς του θλιβερούς καραγκιόζηδες αλλά ποτέ δεν έπεσα στον βούρκο να τους αποκαλέσω πράκτορες του συστήματος όπως έκαναν αυτοί.
  Η δική μου δημοσίευση ήταν παρορμητική απάντηση σε κάτι που θεώρησα τεράστια πολιτική αθλιότητα σε κάτι που είχε γίνει από την ΠΔ και ο ντόρος για αυτή την αθλιότητα είχε ήδη ξεσπάσει στο ιντιμίντια αρκετά πριν εγώ γράψω το οτιδήποτε για το θέμα.

  Τέταρτον, παρασχοληθήκαμε με τους κυρίους αυτούς που στην πραγματικότητα δεν εκφράζουν τίποτα πέρα από ένα κλειστό σεκταριστικό κύκλο με ανύπαρκτη κινηματική παρουσία.
  Ο λόγος που έγραψα εκείνη την δημοσίευση για τον Φωτόπουλο ήταν ακριβώς για να μην ξανασχοληθώ με δαύτους, καθώς παλιότερα ασχολιόμουν με τον Φωτόπουλο και διάβαζα ό,τι έγραφε.
  Στο εξής δεν θέλω να αφιερώσω ούτε δευτερόλεπτο για αυτόν και τους παρατρεχάμενους του.
  Και για αυτό και δεν ξανασχολιασα όταν ο Ορμή Θύελλα έγραψε πάλι για αυτούς σε άλλες δημοσιεύσεις του.Μάλιστα τηλεφωνικά του είπα ότι για μένα δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχουν τέτοιες δημοσιεύσεις.Το μόνο που κάνουν είναι να διεγείρουν την παρανοϊκή τους διάθεση ότι βρίσκονται στο κέντρο του κόσμου και δέχονται συντονισμένες επιθέσεις(!!!)
  Φυσικά αυτό είναι μόνο η γνώμη μου καθώς σε αυτό το μπλογκ έχει κατοχυρωθεί ο καθένας να γράφει αυτά που θέλει, όπως θέλει χωρίς να περιμένει την έγκριση κανενός.
  Και έτσι θα παραμείνει.

  • …και βγήκε ο Πάνθηρας να υπερασπιστεί την τιμή (!!) και τη θιγμένη υπόληψη του ιντιμίντια (της υστερικής λογοκρισίας, της πρακτορολογίας, των τραμπουκισμών, της παραπληροφόρησης & της επαγγελματικής κομμουνιστοφαγίας. )
   Σιγά καημένε, θα βάλουμε και τα κλάματα για τα δήθεν ‘αντιεξουσιαστικά’ κατακάθια που λύνουν και δένουν στη χαβούζα του ‘ελευθεριακού μέσου’.
   Βρε που τα πουλάτε αυτά?

   κ.κ., συμφωνώ & επαυξάνω, αν και σαφώς ο B-M-P δεν συγκρίνεται με τις γραφικές περσόνες πού’χουν μαζευτεί εδώ μέσα και ξερνάνε ακατάπαυστα εδώ και μέρες.

   • σαφώς ο B-M-P δεν συγκρίνεται με τις γραφικές περσόνες πού’χουν μαζευτεί εδώ μέσα και ξερνάνε ακατάπαυστα εδώ και μέρες.

    Να είσαι πιο συγκεκριμμένος. Αν νομίζεις ότι όλα αυτά που γράφω είναι ξερατά να το πεις καθαρά.
    Επί τη ευκαιρία (αν είσαι της ΠΔ) μην ξεχάσεις να υποδείξεις και ΠΟΙΟ σχόλίο δήθεν «απειλούσε τη σωματική ακεραιότητα» της ΠΔ ΄ή του Τ.Φ. και ΑΝ πιστεύεις ότι το μπλογκ ΣΧΣ και anti-IMF(omadeon) είναι πληρωμένοι πράκτορες ή τέλος πάντων βαλτοί από το σύστημα κατά του Φωτόπουλου.

 5. Προς όλους>>>

  Παιδιά, σας παρακαλώ:

  σταματήστε επιτέλους όλη αυτή τη λασπολογία και τα βρισίδια μέσα στο blog των ΣχΣ.

  «Σου είπα, μου είπε, του είπες»… τί είναι όλες αυτές οι κατινιές;

  Έχω πάθει κατάθλιψη αντικρίζοντας όλη αυτή την κακία…

  Γιατί;

  • @lascapigliata : «Συμφωνώ με πειρατή, το γαμήσατε και ψόφησε.»

   lol

   Δίκιο έχεις. Κι εγώ που μίλησα κακώς. Πιο πολύ ανάβει η φωτιά αντί να σβήνει.

   Θραξ Αναρμόδιος

   • ΠΟΛΥ κακώς μετανιώνεις που μίλησες. ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ηθικά είσαι να μιλήσεις και ΟΡΘΩΣ το κάνεις.

    Μην ξεχνάς, η ασύστολη συκοφαντία κατά του «Δεν Πληρώνω» παραμένει.

    Εκανε κάποιος κάτι γι’ αυτή? Εγώ μόνο ένα ποστ. ΤΡΙΧΕΣ δηλαδή

    • Να μιλήσεις, αλλά να μην ξεφεύγεις. Αλλιώς πέφτεις στο παιχνιδάκι «ποιος την έχει μεγαλύτερη».
     Και χάνεις και το δίκιο σου.
     Άλλο διάλογος, άλλο εριστική διαλεκτική, που έλεγε και ο Σοπενχάουερ.

     Δεν υπάρχει κανένα νόημα, να φωνάζεις σε ώτα μη ακουόντων..

 6. «& της επαγγελματικής κομμουνιστοφαγίας»

  πας μη ΚΚες κομμουνιστοφαγος.

  Η ξαφνικη μανια μερικων να υποστηριξουν το ΚΚΕ μηπως αρπαξουν καμια καρεκλιτσα στο κομμα και αποκατασταθουν επαγγελματικα τωρα που αυτο ανεβαινει,αγγιζει την ξετσιπωσια μετα τα γεγονοτα της 20/10.
  Γλειψε ,γλειψε και ο μαγικος μισθος ερχεται ολο και πιο κοντα.

 7. ή αλλοιώς, πας μη κομμουνιστοφάγος = υποψήφιος εργατοπατέρας,γλείφτης για θεσούλα, ‘σταλίνας’ (ιντιμιντιακή βουλγκάτα) κτλ

  Ευχαριστώ τουλάχιστον που επιβεβαιώνεις τα λόγια μου για το βούρκο του ιντιμίντια και την αντίληψη περί ‘διαλόγου’ που έχουν οι δήθεν ‘αντιεξουσιαστές’ που λύνουν & δένουν εκεί μέσα (είπαμε, το να παριστάνουν οτι θίγονται οι ιντιμιντιακοί από πρακτορολογικά ή συκοφαντικά σχόλια τη στιγμή που για τα τσογλανάκια εκεί μέσα αυτά αποτελούν…modus operandi είναι εξωφρενικά γελοίο και δεν πείθει – άλλοι είναι οι λόγοι επίθεσης στον ΤΦ και δεν έχουν σχέση με δήθεν ευθιξίες του κώλου.)

  • Εγω δεν ξερω τι γινεται στο ιντιμιντια και στο σοβιετοποιημενο ελαντα.
   Βρισκομαι στην τραφαλγαρ σκουεαρ στο Λονδινο και απολαμβανω τις χαρες του καπιταλισμου.Εχει και γαμω τις εκπτωσεις στο Λονδινο αυτη την εποχη.Αυριο σκεφτομαι να πεταχτω στο εδιμβουργο για μια βολτιτσα.

 8. ναι ρε παιδια, μη μαλωνετε…. αλλωστε ολοι ελληνες πατριωτες ειμαστε (εδω δακρυζουμε)

  και αν μαλλωνουμε πως θα μπορεσουμε να δημιουργησουμε ενα καινουργιο αριστερο κομμα που θα μας οδηγησει στη σωτηρια; (εδω βελαζουμε)

 9. επισης πως θα σωσουμε τον τοπο μας; την ελλαδαρα μας; που αλλωστε ειναι η μοναδικη χωρα που αντιμετωπιζει προβλημα και φυσικα η επιθεση που δεχεται δεν εχει καμια σχεση με την συνολικοτερη παγκοσμια επιθεση του κεφαλαιου στην ανθρωποτητα αλλα ευθυνεται η κακη διαφθορα και οι «κλεφτες»;

  πως θα λυθουν οι διαφορες των γκουπουσκουλων της αριστερας (που οντως οι περισσοτερες απλα δεν υφισταντο), τις οποιες οταν αναπαραγουμε θυμιζουμε το καθε βλαμμενο δεξιοσκυλο που δεν γνωριζει βασικες πραγματα απο πολιτικη φιλοσοφια; πως θα λυθουν αυτες οι διαφορες οι οποιες ως βασικο αιτιο εχουν τον διακαη ποθο καθε σοβαρου λενινιστη να χειριστει και να κινησει τα νηματα της πρωτοποριας;

  αλλα μην ανησυχειτε, οι Μεσσιες Πρωτοποροι που θα γεννηθουν καποια στιγμη και θα μας σωσουν δεν θα ειναι σαν τους αλλους τους κακους, θα ειναι καλοι και θα μας «λυπουνται» θα μας «σκεφτονται» και εμεις θα ειμαστε χαρουμενοι που ποτε δε θα μπορεσουμε να αντιληφθουμε οτι δε χρειαζομαστε αφεντικα για να ζησουμε και οτι η ζωη ειναι δικαιωμα ολονων και οχι αποφαση καποιου εξουσιααστη

 10. Είναι δίκαιη και θεμιτή η συνεχής αντίδραση στα μουλάρια των ΠΔ-των και του αφέντη τους. Το ρόλο του indymedia το 2008 φαίνεται να τον ξεχνάνε οι περιεκτικοί. Θα πρέπει να σκεφτείτε εσείς που κάνετε Like στο κείμενο του -καλοπροαίρετου σίγουρα- πειρατή, που περισσότερο θυμίζει την γκρίνια αριστερών «γιατι δεν κάθετε το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα» παρά μια έκκληση βασισμένη στον ορθό λογο. Πρέπει να είμαστε συμπονετικοί και μη-διασπαστικοί με το ψέμα,την ετερονομία και την αναλήθεια, αν αυτή επικαλείται τις αρχές μας. Αυτοί οι άθλιοι δηλώνουν και αυτόνομοι την ίδια στιγμή που όταν διαβάζεις ανακοινώσεις του Δικτύου τους, δεν μπορείς να ξεχωρίσεις αν το έγραψε ο αφέντης ή οι υποτελείς.

 11. Προσωπικά για μένα θα ήταν καλύτερο να κάνετε αυτό για το οποίο σας κατηγορούν. Δηλαδή να σβήνετε σχόλια, εφόσον πρόκειται για ξεκάθαρο βρισίδι και λασπολογία.
  Δηλαδή αν ερχόταν κάποιος στο μπλογκ μου και να μου λέει τέτοιες μαλακίες – πράκτορας, πουλημένος, κουκουλοφόρος – γιατί να κάθομαι να τον ανέχομαι; Δεν θέλει να συζητήσει μαζί σου, έχει ήδη βγάλει τα συμπεράσματα του και θέλει να σε βρίσει. Ούτε και είσαι σάκος για τα απωθημένα του καθενός. Το μπλογκ δεν είναι δημόσιος χώρος. Είναι σαν να έρχεται κάποιος να σου κατουράει στο σαλόνι.

  • @lascapigliata
   Αν και ΔΕΝ θεωρώ τον εαυτό μου καθόλου αθώο στο διάλογο…
   εξήγησα στον Παύλο ότι αυτό δεν έχει καμμία σχέση με τη μανία της λάσπης (που έχει καταστεί νοοτροπία ή και ιδεολογία).

   Τώρα… αυτό που προτείνεις (moderation) ΕΙΝΑΙ η καλύτερη λύση, αλλά… ένας κύριος προφανής σκοπός της ιστοσελίδας-με-λάσπη-κατά-των-ΣΧΣ είναι ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ τους να _δεχτούν_ σχόλια από την ΠΔ με το ζόρι.

   Ηταν σίγουρο ότι θα ξαναρχόντουσαν. Κάθε τόσο και λιγάκι αναμένεται βέβαια να πουν «δεν ξαναρχόμαστε» και πάλι να ξανάρθουν. Αυτό είναι ό,τι χειρότερο. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για τον Παύλο (που δεν θέλει να διώξει κανέναν). Εγώ είπα από την αρχή κάτι παρόμοιο με σένα αλλά θεωρήθηκε απειλή βίας το…
   «σκουπόξυλο». ΔΕΝ βγαίνει άκρη με δαύτους.

   Σου είχα γράψει μια απάντηση, αλλά αφορά το διάλογο σε ΔΗΜΟΣΙΟ χώρο, όχι σε ιδιωτικό / ημι-ιδιωτικό μπλογκ. Την έβαλα όλη εδώ
   http://omadeon.wordpress.com/2011/12/25/skata-sti-mouri-tou-tsitsani/#comment-70994
   Οσα λέω εκεί ισχύουν, αλλά μόνο αν θέλουμε πράγματι ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ χώρους διαλόγου. Εζησα το ιντερνέτ ΠΡΙΝ εφευρεθεί το μοντερέησον και όταν η ίδια η λογοκρισία ήταν απαγορευμένη π.χ. στο Usenet (1995).
   Μετά από όλα αυτά τα χρόνια κατέληξα σε όσα εξηγώ εκεί. Εξηγώ και πολλά άλλα.

 12. Καλησπέρα σας. Είναι πιστεύω φανερό ότι:

  α) Καμία προτροπή σε άμεση φυσική βία κατά μελών του Δικτύου ΠΔ (πόσο μάλλον κατά του Τάκη Φωτόπουλου) δε δημοσιεύτηκε στους ΣΧΣ. Το επίμαχο επιθετικό σχόλιο του Omadeon είναι 100% φανερό πως αναφέρεται σε «διαδικτυακή κάθαρση» και όχι σε φυσική βία. Ο ΤΦ και οι οπαδοί του πιάστηκαν από ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ (στο Indymedia) το οποίο εμπεριείχε απειλές βίας, για να σπιλώσουν συλλήβδην και συνολικά τοσο το αθηναϊκό Indymedia, όσο και τους ΣΧΣ.

  β) Η ΠΔ κατηγορεί τους πάντες ως λασπολόγους συκοφάντες, αλλά η ίδια έχει ακριβώς αυτή τη συμπεριφορά (του λασπολόγου συκοφάντη), με αποτέλεσμα ανοησίες περί των ΣΧΣ να έχουν αναδημοσιευτεί ήδη και αλλού. Και το επιχείρημά της για να δικαιολογήσει τις πράξεις της είναι ότι τα μέλη της είναι «επώνυμα», ενώ οι ΣΧΣ είναι «ανώνυμοι»!!!!!!!! Πρόκειται για παραλογισμούς χειρότερους και από τα προ ημερών γελοία «πρακτοριλίκια» τους, από τα οποία ξεκίνησε το όλο θέμα.

  γ) Χωρίς πραγματικές αποδείξεις, μόνο με προσωπικές μαρτυρίες (που δε συνιστούν παρά ασθενείς ενδείξεις) από ατομα με ελλιπείς τεχνικές γνώσεις, η ΠΔ δε δίστασε να σπιλώσει ως «λογοκριτές» τους ΣΧΣ, παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις για το αντίθετο. Το βάρος της απόδειξης για τη «λογοκρισία» φίλοι μου της ΠΔ είναι σε εσάς, όχι στους ΣΧΣ. Είναι μεγάλη αλητεία να περιφέρετε τις ανακοινώσεις σας περί «λογοκρισίας» σε όλο το ελληνικό Internet υπό τις παρούσες συνθήκες.

  δ) Οι αναλύσεις του Τάκη Φωτόπουλου είναι ενδιαφέρουσες και η οπτική του είναι πολύτιμη. Ο μανιχαϊκός φανατισμός, η μισαλλοδοξία και η περιχαράκωση σε ανόητρα δίπολα «εμείς οι συνεπείς αντισυστημικοί – εσείς οι κρυφοσυστημικοί», στοιχεία τα οποία χαρακτηρίζουν τόσο τον Φωτόπουλο όσο και τους ακολούθους του, είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ.

  ε) Χαίρομαι ιδιαιτερως βλέποντας ότι το λεξιλόγιο των μελών του Δικτύου ΠΔ έχει βελτιωθεί τις τελευταίες μέρες («άθλιοι», «κρετίνοι», «πράκτορες», «γκεμπελίσκοι» και λοιπά τόοοοοοοοσο χαρακτηριστικά του Φωτόπουλου, έχουν μειωθεί κάααπως)

  • @stellou Προσυπογράφω απολύτως όσα λέτε.

   Επικοινωνήστε μαζί μου αν θέλετε στο omadeon @ gmail com

   Μάλλον δεν έχουν καταλάβει κάποιοι καλοί άνθρωποι ορισμένα ΠΟΛΥ βασικά πράματα.
   …ΚΑΙ γενικότερα (όπου χρειάζεται η σύνταξη ειδικού Κειμένου)
   …ΚΑΙ ειδικά τη σοβαρότητα ΑΥΤΗΣ της κατάστασης.

   ΠΟΛΛΟΙ αρέσκονται να επιιδεικνύουν πόσο ήρεμοι, ανώτεροι και «υπεράνω καυγάδων» είναι,.
   Αλλά ας ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ πρώτα το «Μόνιμο Κατηγορητήριο» κατά του blog τους (ΚΑΙ κατά του δικού μας)

  • Ο/η Stellou προφανώς βλέπει ό,τι τον/την εξυπηρετεί. α) Δημοσιεύτηκαν από τον/τη Muddy σχόλια του Omadeon που μιλούν γενικά και αόριστα για πάτημα των κατσαρίδων της ΠΔ όπου σταθούν και όπου βρεθούν μαζί με έναν οχετό βρισιών. Και επίσης άλλο σχόλιο που καλεί εμμέσως πλην σαφώς σε αυτοδικία. Αυτά μπορούν κάλλιστα να θεωρηθούν υποκίνηση σε φυσική βία.

   β)Το ίδιο, είναι εντυπωσιακό το πόσο διαστρεβλώνει κάποιος/α προς ίδιον όφελος (κοινωνικής υφής προφανώς) το τι έχει γίνει και την ιστορία της όλης υπόθεσης, όταν βέβαια φυσικά και παίζει ρόλο αν κάποιος λασπολογεί εναντίον αντισυστημικών ανθρώπων πίσω από την κουκούλα και βέβαια το να αντιδράς σε αυτό και να αμύνεσαι με κάθε μέσο που αναδεικνύει την αλητεία και τον ξεκάθαρα ύποπτο ρόλο των επιθέσεων αυτών είναι απόλυτα θεμιτό. Μόνο χριστιανοί ή προσκυνημένοι δεν το αντιλαμβάνονται αυτό.

   γ) Μήπως θα έπρεπε να μπούμε και στο site των «Σχολιαστών» για να δείξουμε τι μπορεί να έγινε; Φυσικά και οι προσωπικές επώνυμες μαρτυρίες είναι πολύ ισχυρότερα τεκμήρια από τις διαψεύσεις των Σχολιαστών που είναι τόσο… έγκυρο site που δημοσίευσε χωρίς καμία δεοντολογία όλο το λασπολογικό και υβριστικό οχετό εξ αρχής (blackpanther) εναντίον του ΤΦ και της ΠΔ. Για την ακρίβεια μάλιστα μέλος των διαχειριστών των ΣΧΣ ανέσυρε και σχόλιο που είχε μπει στα spam την Κυριακή, δείχνοντας ότι ήταν μεν δυνατό να είχαν μπει στη λίστα spam του Σαββάτου τα λογοκριμένα σχόλια εκείνης της μέρας και να είναι ανακαλέσιμα (όπως αφήσαμε το περιθώριο και εμείς να έχει γίνει κάτι τέτοιο), αλλά προφανώς δεν μπήκαν εκεί. Συνεπώς κάθε άλλο παρά καταρρίφθηκαν οι αιτιάσεις του δικτύου και ενισχύεται περισσότερο η περίπτωση λογοκρισίας.

   δ) Αυτή η πολιτική «ανάλυση» τύπου «ολίγον έγγυος» είναι ακριβώς η ανοησία που πρεσβεύουν ως κίνημα οι αριστεροί και οι ελευθεριακοί διότι δεν έχουν πρόταγμα και δεν θέλουν (για δικούς τους λόγους) να αποκτήσουν. (και αυτό έχει την ιδιαίτερη σημασία του γιατί το σημερινό σύστημα βασίζεται σε πρόταγμα και μόνο από πρόταγμα μπορεί να καταλυθεί, όπως και ιστορικά έχει φανεί). Γιατί βέβαια είναι τελείως ανόητο να μην έχουμε στέρεα κριτήρια για τη διάκριση συστημικού και αντισυστημικού, μια και κάθε μια από αυτές τις πολιτικές επιλογές έχει χιλιάδες άλλες συνέπειες για το πώς κρίνουμε και βλέπουμε τα πράγματα αλλά και τις διάφορες πρακτικές (όπως π.χ. η λασπολογία εναντίον αντισυστημικών κτλ. από ανώνυμους κουκουκοφόρους). Επίσης, είναι απλά συκοφαντική και κρετίνικη η γενικολογία που κάνεις. Εμείς δεν κατηγορήσαμε κάποιον ότι είναι μη αντισυστημικός γενικά και αόριστα, αλλά όσους το ΠΑΙΖΟΥΝ αντισυστημικοί, ελευθεριακοί κτλ., κάνουν αντίστοιχα «κινήματα», αποπροσανατολίζοντας στον δρόμο χιλιάδες κόσμο, και καταντούν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο φερέφωνα του συστήματος και των εναλλακτικών του παραλλαγών. Πάλι αυτό με παρόμοια κριτήρια μπορεί να διαπιστωθεί όπως έχουμε αναλύσει. Σε αυτή τη σύμπλευση βέβαια σημαντικότατο ρόλο παίζει η λασπολογική «πολυφωνία» που επιτρέπουν μπλογκ όπως αυτό, όπου βέβαια είναι αναμενόμενο στο μπούγιο «γνωστών» και ανώδυνων σχολίων που δημιουργείται να επικρατούν οι συστημικές παραλλαγές των απόψεων, με κορωνίδα βέβαια τη συνειδητή και επαναλαμβανόμενη λασπολογία εναντίον αντισυστημικών ομάδων και ανθρώπων που θεωρείται μάλιστα ακόμα και σήμερα από διάφορους «θεμιτή». Αν αυτό δεν είναι συστημική κατεύθυνση δεν ξέρω τι είναι. Μανιχαϊκός φανατισμός τέλος είναι η εστίαση στους κακούς πολιτικούς, τους κακούς τραπεζίτες, τον κακό Αχμαντινετζάντ κτλ., χωρίς να έχουμε συστημική ανάλυση για το πώς προκύπτουν αυτά, που είναι ακριβώς όλο το πλαίσιο στο οποίο κινείται συνήθως η αριστερά αυτή…

   • Επανέρχομαι για να βάλω σε τάξη έναν κραυγαλέα ψευδή ισχυρισμό, τον εξής

    .»Και επίσης άλλο σχόλιο που καλεί εμμέσως πλην σαφώς σε αυτοδικία.»

    Καμμία τέτοια ψευδέστατη αναφορά σε ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ σχόλιο τέτοιους είδους δεν στέκεται.
    ΟΛΗ η συζήτηση έτσι κι αλλιώς θα αναλυθεί εξονυχιστικά όπως είπα, δημοσίως, και δεύτερη και τρίτη φορά αν χρειαστεί. Να μάθετε να λέτε αλήθεια (αν είστε ψεύτες) ή να προσέχετε τα λόγια σας (αν είστε παλαβοί).

    • Αλλος ενας γυρος «σουπα-μουπες»,»σε λεω ,δε με λες»,»μαμα στο σχολειο με ειπαν βλακα»,»ξερεις ποιος ειμαι εγω ρε»,»δε περνας κυρα μαρια ,περνας,δε περνας,περνας».
     Αλλα τι περιμενεις απο ατομα που μπερδεψαν τα «κουμπια» με τα κουμπια του πληκτρολογιου και δεν εχουν την στοιχειωδη εξυπναδα να καταλαβουν το λογοπαιγνιο πισω απο το :»περιεκτικα σουργελα».
     Η βλακεια ειναι οντως ανικητη.
     Πεταγομαι μεχρι το περιπτερο για ποπ κορν και μπυρες.Μη με απογοητευσετε.

 13. Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που δεν έχουν γίνει κατανοητά (κι αυτό πάει ειδικά στον Πειρατή και στον marxfactor).

  1. Όπως έχει ήδη επισημανθεί, η «Περιεκτική Δημοκρατία», ενεργώντας κακόβουλα, λασπολογικά και συκοφαντικά, δημοσίευσε ένα απολύτως λασπολογικό και συκοφαντικό κείμενο εναντίον των «Σχολιαστών Χωρίς Σύνορα».

  2. Οι μηχανές αναζήτησης θα το προβάλλουν και τα δικά τους και μάλιστα σε βαρβάτη θέση στις λίστες των αποτελεσμάτων ακριβώς ΕΠΕΙΔΗ οι ΣΧΣ είναι δημοφιλές ιστολόγιο.

  3. Ξεκολλήστε: άλλο βωμολοχία και άλλο συκοφαντία. Αρκετά με το μικροαστικό καθωσπρεπισμό. Η βωμολοχία σε πάρα πολλές περιπτώσεις είναι απολύτως δικαιολογημένη και είναι μόνο η χρήση συγκεκριμένης έντασης χαρακτηρισμών. Η συκοφαντία (στην οποία ο Φωτόπουλος και η κλίκα του επιδόθηκαν κατά κόρον εναντίον των ΣΧΣ με έναν τρόπο εντελώς ξεδιάντροπος) είναι η διάδοση ψευδών εναντίον κάποιου ατόμου ή ομάδας ατόμων.

  4. Είναι ηλίθιος όποιος στρέφει και το άλλο μάγουλο στη συκοφαντία. Ο Φωτόπουλος και η κλίκα του σας συκοφάντησαν ξεδιάντροπα, με απίστευτο θράσος και δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να σας ανακαλέσουν. Και η λάσπη θα παραμείνει.

  5. Αυτά που σας αποδίδει συκοφαντικά ο Φωτόπουλος είναι μια μικρή πρόγευση των όσων σας περιμένουν αργότερα. Σταματήστε να τον θεωρείτε ιερή αγελάδα, γιατί ο τύπος εν γνώσει του λειτουργεί ως πολιορκητικός κριός για να καταστραφεί το κύρος σας. Αυτό θέλετε; Σας αρέσει ένας τυπάς να σας λασπολογεί εκμεταλλευόμενος το δέος που σας εμπνέει το όνομά του και να οδηγήσει έτσι στην περιθωριοποίησή σας;

  6. Για τα περί ανωνυμίας, τα έχω πει, βαριέμαι να τα ξαναγράφω. Όποιος έχει όρεξη, το EFF.org έχει άπειρα άρθρα σχετικά με το θέμα. Θεωρώ πάντως την ανωνυμία στο διαδίκτυο εχέγγυο δημοκρατίας και ελευθερίας του λόγου και βέβαια δεν είναι τυχαίο ότι στους πολέμιούς της συγκαταλέγονται όλες ανεξαιρέτως οι ακροδεξιές και αντιδημοκρατικές δυνάμεις. Αν και κάποιος που παριστάνει τον δημοκράτη, τον αριστερό (ναι καλά) συντάσσεται μ’αυτούς, δεν αξίζει ούτε ίχνος σεβασμού, δεν πα’να είναι κι ο πιο δραστήριος (βιβλιογραφικά) στοχαστής.

  7. Όποιος υποχωρεί απέναντι σε όσους τον συκοφαντούν είναι άξιος της μοίρας του.

  Αυτά τα ολίγα από μένα. Περιμένω να σας δω να πολεμάτε ΓΙΑ την ομαδική και συλλογική σας προσπάθεια που τόσο έχει λασπολογηθεί και συκοφαντηθεί (και θα συνεχίσει να λασπολογείται). Ειρήσθω εν παρόδω, σήμερα ήταν η τελευταία «Πρωινή Ενημέρωση» με τον Κώστα Αρβανίτη στη ΝΕΤ (τη νυν και αεί ΥΕΝΕΔ). Ο Λάμπης Ταγματάρχης (που σύντομα θα προαχθεί στον επόμενο βαθμό της ιεραρχίας) αποφάσισε ότι ΔΕΝ θα του ανανεώσει τη σύμβαση, επειδή χθες τόλμησε να αντιμιλήσει στη Μιράντα Ξαφά (τη στελεχάρα του ΔΝΤ).

 14. Επίσης, δεν υπήρξε ΟΥΤΕ λογοκρισία ΟΥΤΕ λασπολογία κατά του Φωτόπουλου και της κλίκας του. Αν ο Πειρατής ΘΕΛΕΙ να είναι δίκαιος απέναντι στους συνιστολόγους του και να μην τους προδώσει, καλά θα κάνει να σβήσει αυτό το ΑΘΛΙΟ και ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ άρθρο.

  Κι όποιος θέλει να τοποθετείται πάνω σε κάτι, καλά θα κάνει να ΞΕΡΕΙ πάνω σε τι ακριβώς τοποθετείται. Αρκετά με τις νουθεσίες όσων δεν έχουν ΙΔΕΑ από όσα διαδραματίστηκαν.-

 15. @Παύλο

  ΔΕΝ είναι σωστό κατ’ αρχάς να κατεβαίνει από την πρόσοψη το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΤ επίλυσης διένεξης όπου ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ η αλήθεια, ότι ο Τ.Φ. δεν υπέστη λασπολογίες σε αυτό το blog,
  …ενώ στην πρόσοψη ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ αυτό το ποστ με τον άκρως απαράδεκτο ποστ Τίτλο οποίος ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ τις βρωμιές της ΠΔ και του ΤΦ

  Αυτό είναι ΠΟΛΥ βασικό πράμα.

  Οι νουθεσίες που τσουβαλιάζουν λασπολόγους και βωμολόχους ΔΕΝ πρέπει να ενδιαφέρουν ΚΑΝΕΝΑ.

  Εμένα μάλιστα με θίγουν προσωπικά γιατί δεν λασπολογώ ποτέ κανέναν, εκτός αν γίνει σπάνιο λάθος.
  το οποίο όποτε έγινε το διόρθωσα.

  Προσπάθησα να ειμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΟΣ σε ό,τι έγινε κι σε όποιον αρέσω.

  ΦΥΣΙΚΑ και βρίζω μερικές φορές, αλλά αυτό είναι λάθος, ή εξαίρεση και σίγουρα
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΣΠΗ όπως θα έβριζα άσχημα αυτό τον αληταρά εδώ

  http://www.tanea.gr/gnomes/?aid=4682515

  ΑΥΤΟΝ επιβεβαιώνεις και βοηθάς φίλε μου Πειρατή.
  ΑΥΤΟΝ δικαιώνεις και ΕΜΑΣ σκοτώνεις

 16. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΑΣ;

  ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ;

  ΕΣΕΙΣ ΒΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΠΑΛΙΕΣ ΕΧΘΡΕΣ, ΙΣΩΣ, ΚΙ ΕΚΘΕΤΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ BLOG.

  ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΔΝΤ & ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ Ή ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΒΑΘΙΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΟΛΟΝΩΝ ΜΑΣ,

  Ο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΣ ΕΦΤΑΙΞΕ;

  ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΗΣΥΧΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ.

  ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΠΙΑ.

  ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ;

  ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΔΙΚΟ ΣΑΣ BLOG ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ.

  ΑΡΚΕΤΑ.

  ΥΓ. Δεκεμβρίου 30, 2011 στις 4:44 ΜΜ
  όλα τα σχόλια από εδώ και κάτω ή από αυτή την ημερομηνία/ώρα και κάτω,
  τίθενται στην κρίση σας.
  Παρακαλέσαμε 1,2,5,10 φορές.
  Μερικοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν.
  Τα σχόλια δεν θέλουμε να είναι κλειστά, είναι πάγια αρχή μας.

  Οπότε, ότι προκλητικό ή λασπολογικό γραφτεί από εδώ και κάτω, θα είναι για καθαρά προκλητικούς λόγους.
  Επιτέλους πια!
  Αυτό το θέμα τραβήχτηκε σαν το «λάστιχο». Δεν τραβάει άλλο.
  Ας το καταλάβουν κάποιοι.

  • Πειρατή: Αποδεικνύεις τελικά ότι προσπαθείς να περάσεις τη λασπολογία του Φωτόπουλου εις βάρος των Σχολιαστών Χωρίς Σύνορα. Κι όχι, δε σου φταίει ΚΑΝΕΝΑΣ αν είσαι ένας άθλιος Πόντιος Πιλάτος. Λοιπόν, πρόδωσες όλους σου τους συνιστολόγους και τους έδωσες βορά στην κλίκα του Φωτόπουλου. Α, και τα ψεύτικα τα καλά σου λόγια για μας δεν τα θέλουμε. Πρόδωσες τους ίδιους σου τους συνεργάτες, άρα εγώ γιατί να σε εμπιστευτώ; Μας το παίζεις και προοδευτικός τρομάρα σου…

   Τράβα με τις ηλίθιες κλίκες σου και με τους ψευταράδες και τους συκοφάντες. Λοιπόν, αρκετά με τις ιερές σας αγελάδες και τους ινστρούχτορές σας.

   Και τέρμα οι ευγένειες μαζί σου που τολμάς να προσπαθείς να βγάλεις τους άλλους τρελούς. Αν σου «φταίει» κάποιος, σαλονάτε ψευτοεπαναστάτη (που αν ήσουν επαναστάτης, θα στεκόσουν στο πλευρό των συνιστολόγων σου, αλλά είσαι ένας μικροαστός που, για χάρη της πολιτικής ορθότητας, των φετίχ του και των ιερών του αγελάδων, δε διστάζει να πουλήσει τους συνεργάτες του μπλογκ του) είναι ο Πάνθηρας που εξερράγη όπως εξερράγη κατά της συκοφαντίας που ξεκίνησε ο Φωτόπουλος εις βάρος του Indymedia. Αλλά δεν τολμάς να συγκρουστείς μαζί του, παρά το ρίχνεις στους «παρείσακτους» που σου χαλάσανε τη φωτοπουλειάδα (όπως οι του ΛάΟΣ μιλούν για λαθρομετανάστες). Σε χάλασε που σε συγκρίνω με το ΛάΟΣ; ΞΥΔΑΚΙ. Μην ψάχνεις καθόλου για αποδιοπομπαίους τράγους. Υπερασπίζεσαι έναν ΟΧΕΤΟ συκοφαντιών κατά του μπλογκ στο οποίο γράφεις! Εγώ θα ντρεπόμουν να συνεργάζομαι μαζί σου. Και σ’ό,τι αφορά το δικό μας χώρο στον οποίο συνεργάζομαι με τον Omadeon, επειδή ανέντιμους ανθρώπους σαν εσένα (γιατί απέδειξες ότι δεν είσαι καθόλου έντιμος), εγώ προσωπικά σε θεωρώ ανεπιθύμητο – τουλάχιστον στα δικά μου άρθρα. Γιατί ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ τους ανειλικρινείς και τους ανέντιμους.

   Πούλησες τους ίδιους σου τους συντρόφους, άρα γιατί να πιστέψω ότι και σ’εμένα δε θα κάνεις το ίδιο;

   • @ airetikos

    File mou, se diavasa oso anteksa ki auto pou katalava apo olh th fasaria einai oti esy ki o omadeon -pou den eiste meli autou edw tou blog- xtypieste gia na sfaxtoun ta meli tou blog metaksy tous, alla den sas vgainei. Afou vlepete oti ta meli tou blog den exoun provlima metaksy tous, esas ti sas koftei? Mhpws na asxolh8eite me tipota allo, pio epoikodomoitiko? Exete ginei afantasta kourastikoi. Entaksei, min ton paizete ton peirath. Ki afiste ton panthira na tou vgalei ta moustakia. Pou kserete ti ginetai ektos diadiktyou allwste? Borei na sfazontai… Thelete na to deite ki «epi skhnhs»? Den einai symfwno me tous kanones tou arxaiou dramatos…

 17. Προς πειρατή,
  ασφαλώς και έφταιξε ο Φωτόπουλος ή καλύτερα οι άνθρωποι της ΠΔ (και ο ΤΦ δια της σιωπηλής εγκρίσεως του). οι κατηγορίες που εξαπέλυσαν εναντίον του πάνθηρα (για πράχτορα θυμίζω), εμένα και του μπλογκ δεν συγκρίνονται με τις βωμολοχίες και άλλα πιθανά ολισθήματα ομαντεόν κλπ. Αλλά, ακόμη και να συγκρίνονται δεν μπορούμε εκείνους να τους αθωώνουμε. Στην πραγματικότητα, αν είπα χθες ότι το θέμα έκλεισε, είναι γιατί εμείς το επιλέγουμε αυτό. Αντίθετα η ΠΔ, αγέρωχα επιμένει στα δικά της.

  • Κανένα θέμα δεν έκλεισε Παύλο.
   Απλώς ΑΝΟΙΞΕ νέο θέμα για να ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΘΟΥΝ άλλοι (απολύτως αθώοι ΑΠΟΔΕΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ).
   Θεωρώ όσα είπε ο Πειρατής ΑΚΡΩΣ συκοφαντικά ΚΑΙ ηλίθια.
   Με ΣΑΦΕΙΣ πολιτικές σκοπιμότητες ΕΣΤΩ ΚΑΙ μη-συνειδητές.

   Προσυπογράφω όσα είπε ο Αιρετικός, ως προς την ΟΥΣΙΑ τους. Ως προς το στυλ, είναι δικό του.
   ΚΑι προσυπογράφω επίσης…
   -ΟΛΑ όσα είπε ο έντιμος και φιλαλήθης Θράκας Αναρμόδιος
   -ΟΛΑ όσα (πολύ σοβαρά και νηφάλια όλα τους) είπε ο/η Stellou
   -ΟΛΑ όσα είπε ο oblivion (κ.ά. που δεν θυμάμαι τώρα)
   -ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ όσα είπες εσύ ως προς την ουσία, όπως αυτό τώρα.
   -ΣΧΕΔΟΝ όλα είπε ο Thomas (τον οποίο η ιστοσελίδα της λάσπης/ΠΔ αποκαλύπτει με το πλήρες όνομά του και επίθετό του παραβιάζοντας ΚΑΘΕ ηθική και δεοντολογία στο διαδίκτυο)(.

   Το σχόλιο του Πειρατή με τα έντονα γράμματα συνιστά ΠΛΗΓΗ όλου του διαδικτύου,
   και ΜΗ ξαναπεί ΟΥΤΕ κουβέντα απειλής για καταγραφή ύβρεων και λάσπης
   να πάει να διαβάσει ο ΙΔΙΟΣ όσα δεν θέλει να διαβάσει.

   Επίσης αν δεν ξανα-αναρτηθεί στην πρόσοψη η ιστοσελίδα του ξεκαθαρίσματος ΔΕΝ έχει και νόημα τίποτα.
   ΚΑΝΕΝΑΣ διάλογος, ΚΑΝΕΝΑ σχόλιο. Διότι μπαίνουν εδώ οι παραπληροφορημένοι από τη σελίδα της ΠΔ και διαβάζουν αυτό το ΕΚΤΡΩΜΑ σαν τίτλο.

   Αντε γεια

 18. Ρε παιδιά δεν έχει νόημα αυτό πια. Χρειάζεται να βγει ένα συμπέρασμα μετά από όλα αυτά και να τελειώνει η ιστορία. Το συμπέρασμα είναι ότι ο Φωτόπουλος που ζει πια σε μια αντισυστημική φαντασίωση έχει πάρει φόρα και καταριέται όποιον διαφωνεί με το δόγμα του. Αυτό το βιολί θα το συνεχίζει ακατάπαυστα για πάντα προσπαθώντας να ρίξει παντού ευθύνες για το γεγονός ότι δεν αναπτύσσεται αυτό το αντισυστημικό κίνημα που φαντάζεται. Η κλασσική νοοτροπία της μνησικακίας ότι πάντα υπάρχουν φταίχτες και όχι ότι απλώς αυτά που φαντάζεται δεν μπορούν να γίνουν όπως τα φαντάζεται. Από την άλλη όμως το έργο του είναι σημαντικό και αξίζει κανείς να ασχοληθεί. Θα μάθει πολλά σχετικά με την οικονομία, με το διεθνές σύστημα, για τη θέση της Ελλάδας σε αυτό κλπ. Βέβαια δε θα πρέπει να έχει καμιά αυταπάτη ότι η ΠΔ έχει οποιαδήποτε σχέση με την ελευθερία με την πραγματική σημασία του όρου αλλά αν ασχοληθεί κάποιος μέσος αναρχικός με την ΠΔ θα βοηθηθεί πολύ στο να ξεφύγει ίσως από τα ελευθεριακά κλισέ (που και αυτά δεν έχουν σχέση με την ελευθερία) και να δει ότι υπάρχει και μια εντελώς διαφορετική οπτική από τη δική του που έχει τη δική της αξία.

  • Στείλε μέηλ thomas ή έλα στο μπλογκ.

   ΔΕΝ θα συμμετέχω πια σε ΚΑΜΜΙΑ συζήτηση στους ΣΧΣ, εκτός αν γίνουν απλά πράματα που ζήτησα από τον Παύλο. Η ανάρτηση αυτή με θίγει πλέον και προσωπικά και το σχόλιο-σε-bold του πειρατή ακόμη χειρότερα.

   Απλώς (μια και σχολίασα) έχεις λάθος. Το πραγματικό θέμα εδώ είναι άλλο.
   Υπενθύμιση: Οι ιστοσελίδες της λάσπης κατά των ΣΧΣ (και όχι μόνο) παραμένουν.
   Ας δώσει άλλος τα λινκ. Βαρέθηκα.

 19. Ο Πειρατής είναι 24 καρατίων και αυτό το ξέρουν όλοι και πρώτα πρώτα ο Omadeon που πολλές φορές έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια γι αυτόν.

  Από εκεί και πέρα, μακάρι να ήταν αυτά τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, αλλά δεν είναι. Εγώ δεν γνωρίζω καν τον Φωτόπουλο, μια φορά πριν χρόνια είχα δει μια συνέντευξη του στην τηλεόραση αλλά δεν ένιωσα να με συγκινεί κάτι, αυτό δε σημαίνει πως ο άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει αξιόλογη δουλειά.

  Το διακύβευμα είναι οι πολιτικές εξελίξεις και από αυτή την άποψη το τι έγινε στις 20 Οκτωβρίου όπως και οι επεμβάσεις στη Λιβύη, είναι το ουσιαστικό περιεχόμενο αυτής της συζήτησης. Ως προς αυτά, τάχθηκα κάθετα αντίθετα με την επίθεση στον κόσμο του ΚΚΕ, που για μένα διέλυσε μια μοναδική ευκαιρία να συναντηθεί με τον υπόλοιπο κόσμο, έστω με τις στρεβλώσεις του, τις αλυσίδες του και την αρτηριοσκλήρωση που κουβαλάει. Να θυμίσω φωτογραφίες ανθρώπων με καλυμμένα χαρακτηριστικά που επιτίθενται με αστυνομικό γκλομπ και σφυριά εναντίον ασκεπών γερόντων. Έτσι διαφωνώ κάθετα με το κείμενο του Πάνθηρα ως προς την ουσία του, και με το indymedia στο οποίο δεν πατάω ποτέ.

  Νομίζω επίσης πως δεν αφορά καθόλου την ευρύτερη κοινωνία, μια και ούτε καν το γνωρίζει, το αν γράφεται σε ένα μπλογκ μια συκοφαντία περί λογοκρισίας. Κανένα μπλογκ από αυτά που εμπλέκονται εδώ δεν έχει τόση απήχηση στην ελληνική κοινωνία, που βλέπει κυρίως mega, Ant1 και στην καλύτερη περίπτωση Kontra. Όσοι όμως παρακολουθούν εδώ και είναι ενήμεροι περί των διαδικτυακών, νομίζω ότι είναι αρκετά ευφυείς και έμπειροι να κρίνουν από μόνοι τους και να αξιολογήσουν. Η πορεία κάθε ιστοχώρου, το περιεχόμενο, οι θέσεις του, κρίνονται μακροχρόνια και στα ουσιώδη, στο ρόλο που θα παίξουν σε κρίσιμες για την κοινωνία και την πολιτική στιγμές, στο βαθμό που τους αναλογεί φυσικά, που καλό είναι να ξέρουμε το μέγεθος του. Μέσα ενημέρωσης και διακίνησης ιδεών είναι, με ένα μικρό μερίδιο στον ευρύτερο χώρο των ΜΜΕ. Να θυμίσω μια συκοφαντία που συζητήθηκε πρόσφατα, και αφορούσε ένα πάρα πολύ γνωστό πρόσωπο – αν και όχι σε όλη την ελληνική κοινωνία όπως με λύπη διαπίστωσα πρόσφατα – τον Δ. Καζάκη.

  Όλα και όλοι κρινόμαστε σε βάθος χρόνου και με πολλά και σύνθετα κριτήρια τελικά.

  • Σου απάντησα στο μπλογκ σου.

   Καλή συνέχεια με τη λάσπη που ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ εδώ. ΔΕΝ συμμετάσχω.

   Εχουμε και… άλογα να θρέψουμε άλλωστε. :mrgreen:

 20. Αγωνιστές του διαδικτύου με τις πολλές περγαμηνές ομαδέον & Αιρετικέ, συνεχίστε το άπαιχτο ρομάντσο – μιλάμε για φοβερό εορταστικό σουξέ! (και – ω ναι, εσείς θα μας σώσετε από το IMF, χαχαχα)

  • Από το IMF δεν μπορώ να σώσω κανέναν. Από το διαδίκτυο επίσης δεν μπορώ να σώσω κανέναν από καθίκια σαν κι εσένα. Τον κώλο μου… ίσως. Αν είσαι παλληκάρι έλα να τα πούμε. Εδώ ΔΕΝ συζητώ.

 21. Omadeon έχεις δίκιο ότι πουθενά δεν απειλήθηκε στο ΣΧΣ η σωματική ακεραιότητα του Φωτόπουλου. Επίσης το πιθανότερο είναι να μην υπήρξε ποτέ λογοκρισία σχολίων της ΠΔ, Επίσης αυτά που λέει ο Φωτόπουλος για πράκτορες σε αυτό το blog είναι αστεία. Τέλος είναι σαφές ότι δεν υπάρχει κάποιο οργανωμένο σχέδιο και ‘κλειστές πόρτες’ σε αυτό το blog ενάντια στην ΠΔ. Ο Φωτόπουλος απλά θέλει να υπάρχουν όλα αυτά για να νιώθει σημαντικός. Βέβαια όλο αυτό είναι στα πλαίσια μιας ευρύτερης διαμάχης στο indymedia όπου ο Φωτόπουλος είχε και τα δίκια του ενώ αυτή τη διαμάχη την αναζωπύρωσε το αρκετά προκλητικό άρθρο του black panther και έτσι την πληρώνουν και αθώοι. Αλλά τώρα δε βγαίνει κάτι. Ο Φωτόπουλος εξάλλου δεν πρόκειται να πάρει πίσω τίποτα από αυτά που είπε. Εδώ έβγαλε το όνομα μου δημόσια. Δεν τα παίρνω προσωπικά. Αυτό το πράγμα πάντως δεν οδηγεί πουθενά. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του.απ’ όσα έγιναν. Πάντως είναι βέβαιο ότι ο Φωτόπουλος θα επιστρέψει ακόμα πιο επιθετικά με άρθρα σε εφημερίδες και όλο και κάποιος αναρχικός θα επιτεθεί στο Φωτόπουλο οπότε θα έχουμε συνέχεια…

  • Να τι γράφει τώρα ο Θωμάς για την ΠΔ:

   Thomas
   Δεκεμβρίου 23, 2011 στις 4:54 ΜΜ
   Η Περιεκτική δημοκρατία είναι μια φαντασίωση ενός παρανοϊκού που λέγεται Τάκης Φωτόπουλος που νομίζει ότι η πραγματικότητα είναι στο μυαλό του και όποιος διαφωνεί είναι αντικειμενικά (όχι απαραίτητα εσκεμμένα διευκρινίζει) πράκτορας του συστήματος. Τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες

   Και να τι έγραφε παλιότερα:

   http://www.inclusivedemocracy.org/pd/is4/issue_4_comments_attac.htm
   ΠΔ, Μάρτιος 2002
   η διέξοδος από τη σημερινή πολυδιάστατη κρίση (οικονομική, πολιτική, κοινωνική, οικολογική) δεν μπορεί να έρθει από οργανώσεις τύπου ΑΤΤΑC. Δεν μπορεί να έρθει γενικά από μία «Αριστερά» που δεν αποτολμά να θέσει σε αμφισβήτηση το ίδιο το θεσμικό πλαίσιο και επιπλέον δε θέλει να το θέσει, καθώς κάτι τέτοιο θα σημαίνει στέρηση μαζικής προβολής και προνομίων που συνεπάγονται ο ρόλος του «καλού παιδιού» και της νομιμόφρονης «αντιπολίτευσης». Μοναδική πραγματική λύση αποτελεί η δημιουργία ενός γνήσιου αντισυστημικού κινήματος με στόχο την κατάργηση του σημερινού θεσμικού πλαισίου και τη δημιουργία μίας κοινωνίας που θα είναι δημοκρατική σε όλα τα επίπεδα, δηλαδη μίας Περιεκτικής Δημοκρατίας.

   Να τι γράφει τώρα ο Θωμάς για την ΠΔ:

   Thomas
   Δεκεμβρίου 27, 2011 στις 4:27 ΠΜ
   Το πρόβλημα είναι ότι η ΠΔ είναι πολύ δογματική και δεν έχει στην πραγματικότητα σχέση με την αυτονομία όπως υποστηρίζει, ότι προσβάλλει οποιονδήποτε διαφωνεί κλπ.

   Και να τι έγραφε παλιότερα:

   http://www.inclusivedemocracy.org/pd/is2/issue_2_comments_lekkas1.htm
   ΠΔ, Ιούνιος 2001
   Από την πλευρά μας, το αίτημα για έξοδο από ΕΕ/ΟΝΕ το προβάλλουμε, γιατί η πραγματοποίηση του θα αποτελέσει αναγκαίο και πολύ σημαντικό βήμα στον αγώνα για μια αυτόνομη κοινωνία, μια Περιεκτική Δημοκρατία.

   • ΟΙ αλλαγές απόψεων του σχολιαστή thomas ΔΕΝ αποδεικνύουν απολύτως τίποτα, παρα τη λυσσασμένη μανία σας για δίωκη αντιφρονούντων.

    ΠΟΙΟΣ σας είπε ότι έχετε δικαίωμα να βγάζετε ΚΑΙ το επίθετό του δημοσίως.

    Αυτό είναι ξεκάθαρη παραβίαση της δεοντολογίας του διαδικτύου.

 22. …και για όσους δε χορταίνουν από serial, μπόνους επεισόδιο εδώ ; http://kerasiakrinoi.blogspot.com/2011/12/blog-post_29.html

  (εκπληκτικό ρεσιτάλ ομαδέον σε κατάσταση παροξυσμού-πυρετικός μονόλογος σε 86 πράξεις – και έπεται συνέχεια)

 23. «Καλή συνέχεια με τη λάσπη που ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ εδώ. ΔΕΝ συμμετάσχω.»

  Αμα σου πω οτι θα χαρω αφανταστα θα με πιστεψεις;

  Αντε στο καλο για να μη πω τιποτα βαρυτερο για σενα και την φιλεναδα σου.

  • @no11888,
   Μα σε ξέχασα ρε παιδί μου.
   Ηρθα να σου ευχηθώ ένα καλό Νέο Ετος γεμάτο ζιζάνια, αράχνες και κατσαρίδες σαν κι εσένα να νοιώθετε αλληλεγγύη. Και ΦΥΣΙΚΑ το ξέρω ότι ο πρώτος που χαίρεται ό,τι κι αν πάθω είσαι ΕΙΔΙΚΑ εσύ

   Φταίει ο Παύλος που πήγε κι έσβησε ένα «σχόλιό σου» διδακτικό για το ΠΟΣΟ χαμηλά μπορεί να πέσει σχολιογράφος στο διαδίκτυο. Θα το είχα κορνιζάρει και κρεμάσει πάνω από το blog σαν φυλαχτό να το βλέπει κι ο Φωτόπουλος να παίρνει δρόμο.

   Το «Δεν συμμετάσχω σε συζήτηση» δεν αποκλείει occasional ευχές και φιλοφρονήσεις.

 24. «Και ΦΥΣΙΚΑ το ξέρω ότι ο πρώτος που χαίρεται ό,τι κι αν πάθω είσαι ΕΙΔΙΚΑ εσύ»
  Kανεις λαθος με κανενος τα παθηματα δεν χαιρομαι.Απλα μου εισαι αδιαφορος και θελω να ξεκουμπιστεις μαζι με ολο αυτο το κατιναριο που μαζευτηκε εδωπερα.Φτανει.
  Για τις αραχνες και τις κατσαριδες να σαι καλα.

  • Κατιναριό είσαι και φαίνεσαι. Και βρώμικη προδοτική ψυχή ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ.

   ΠΟΙΟ κατιναριό ρε μαλάκα? Είσαι σοβαρός? Ενα ΣΚΑΤΕΝΙΟ πλάσμα είσαι και μισό

 25. «ολο αυτο το κατιναριο που μαζευτηκε εδωπερα»

  Κατάλαβες ΤΙ κωλο-σενάρια πήγες έγραψες ανόητε πειρατή?

  ΑΝΤΕ κι ελπίζω να σου γίνει το πάθημα μάθημα.

  • Εσυ καταλαβες ποσο γραμμενο σε εχει το παρον μπλογκ;Και τα κουμπια βλακα τα παιρνει ο κοσμος στα παρτι ,οχι για να καθεται να γραφει σεντονια.Αντε ουστ.

   • Λοιπόν… με έπεισες τελικά, ότι αξίζει τον κόπο να κάτσω εδώ γιατί εδώ πέρα έχουμε έναν ισχυρισμό που αξίζει ιδιαίτερης προσοχής.

    Το παρόν μπλογκ έχει τώρα μπροστάρη εσένα, δηλαδή?

    ή μήπως εννοείς ότι έγινε αυτό που ΕΣΥ επιθυμείς?

    Πιστεύω ειλικρινά ότι ο πειρατής, ΑΝ έχει ΙΧΝΟΣ συνείδησης έχει να μάθει πολλά από αυτά που γίνονται ΤΩΡΑ.
    Εγώ ΔΕΝ συμφωνώ με τη θεωρία ότι έχει κακές προθέσεις. Πιστεύω ωστόσο ότι είναι βαθιά πλανεμένος.

    Είναι ηλίθιο να μετατρέπεται η διένεξη με κάποιους εισβολείς σε ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ φταίξιμο εκείνων που αντιστάθηκαν.

    Την αλληλεγγύη την έχετε κάνει σφουγγαρόπανο εδώ μέσα, μερικοί-μερικοί.

    Κι όποιος τόχει κάνει αυτό, ΔΕΝ αξίζει την εκτίμησh κανενός.

    Βάλτε μυαλό όσο είναι καιρός.

    Κι αρχίστε να ΣΥΝΕΤΙΖΕΤΕ καθίκια όπως ο no11888
    με το να λέτε την αλήθεια κάθε φορέ που ξερνάνε οχετό. Αλλοιώς θα ΓΙΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ οχετός. Αυτά…

    Και μην ξεχάσετε τις ιστοσελίδες που παραμένουν.

 26. Εγω συμφωνω απολυτα με τη θεωρια της ανεμελης βοσκησης σε καταπρασινο ραντισμενο λιβαδι και μαζεματος κατουρημενων αγριοχορτων για την ετοιμασια μιας νοστιμης ασταμακοροναδοαφιλετοσουπαμπριζοφακεσουφλεκοκινιστομοσχαριφασολαδας που θα κανει καλο στον ψυχοσωματικοεγκεφαλικο κοσμο των δικτυακων μπλογκερ,υπο την δικια σου καθοδηγηση και υποδειξη.

  Για σενα ομαντεονα γινομαι χιλια συντριμια
  τυλιγομαι με απαισια κιλιμια
  ψαχνω στα βρωμερα σκουπιδια
  ελα κλασε μου τα αρχιδια

  • Απορώ γιατί κάθεσαι και γράφεις τέτοιες μαλακίες τέτοια ώρα. Σύμφωνα με όσα ο ίδιος δήλωσες έπρεπε νάσαι σε πάρτυ αντί να πατάς τα κουμπάκια. Είσαι και πολύ νέος άλλωστε. Εγώ κοιμάμαι λιγότερο κι έχω αλλάξει το ωράριό μου. Αυτή τη στιγμή κάθομαι μέχρι αργά για να τελειώσω ένα άρθρο κατά της συκοφάντησής μας (όλων των blog) από τον ξεφτιλισμένο φιλο-μνημονιακό Θανάση Χειμωνά στα «Νέα». Λέω να βάλω στο ίδιο άρθρο και τις μπούρδες κατά των ΣΧΣ (και εμού) που γράφτηκαν στο site της ΠΔ. Εσύ ΤΙ νοιώθεις για όλα αυτά?

   -ΤΙΠΟΤΕ απολύτως. Πουλάς μούρη σαν αναρχικός και αντιεθνικιστής αλλά τους άλλους τους έχεις όλους πάντα γραμμένους όπως και το λαό της χώρας σαν σύνολο. Γιατί να κάνεις εξαίρεση με μένα? Λογικό είναι…

   Βαρέθηκα να σε βρίζω, δεν οδηγεί πουθενά. Η ηπιότητα ΤΩΡΑ δικαιώνεται… 🙂

   • Aπεναντι στη σαχλαμαρα μονο με μια μεγαλυτερη μπορεις να ξεμπερδεψεις.
    Οι περισσοτεροι απο εμας εχουμε σοβαροτερα θεματα να ασχοληθουμε απο το να δινουμε βαση στις ανοησιες του περιεκτικου κατιναριου.Το ιδιο και οι αναγνωστες και λοιποι σχολιαστες,που ειναι αρκετα εξυπνοι για να καταλαβουν αν στεκουν οι πρακτορικες κατηγοριες με τις οποιες μας στολισαν .
    Το ποιους εχω γραμμενους και σε ποιους δειχνω αλληλεγγυη και συμπαρασταση ειναι δικο μου θεμα.

 27. Δήμο το καλό με μένα είναι ότι έχω το θάρρος να αλλάζω άποψη. Αυτά τα έλεγα πριν 10 χρόνια. Τώρα όπως ξαναείπα πιστεύω ότι πρέπει να αντιπαρατεθούμε στο διεθνές σύστημα, να βγούμε και από ΟΝΕ/ΕΕ αν υπάρξουν κατάλληλοι συσχετισμοί κλπ αλλά δεν καταλαβαίνω πια τι σχέση έχουν όλα αυτά με την αυτονομία. Ας αγωνιστούμε μπας και κάνουμε τι ζωή μας κάπως καλύτερα αλλά η ελευθερία είναι άλλο πράγμα και δεν ταυτίζεται με την αντισυστημικότητα όπως δογματικά νομίζετε. Εσείς έχετε φτάσει στο σημείο να έχετε ξεχάσει και το μεταβατικό σας πρόταγμα δημιουργίας αμεσοδημοκρατικών θεσμών από τα κάτω, έχετε ξεχάσει αυτό που λέγατε ότι μια επανάσταση αναγκαστικά θα οδηγήσει σε νέες ιεραρχικές δομές κλπ και έχετε φτάσει να θεωρείτε το ΚΚΕ πιο κοντά στην αυτονομία από τον Καστοριάδη. Στην αρχή η ΠΔ δεν ήταν έτσι. Εγώ ήμουν από την αρχή. Εσύ μπορεί όχι. Επίσης δε μου αρέσει με το πέρασμα των χρόνων η μανία καταδίωξης που έχει ο Φωτόπουλος και γενικά το ύφος του και ο φανατισμός που καλλιεργεί.

  • Μάλιστα, δηλαδή για σένα δεν περιλαμβάνεται στην αυτόνομη σκέψη/πράξη και τον δημοκρατικό ορθολογισμό η ανάγκη προσαρμογής της στρατηγικής του προτάγματος στις αλλαγές ανάλογα με τις αντικειμενικές και υποκειμενικές συνθήκες κάθε εποχής. Αυτό για σένα είναι δογματισμός!!! Το αστείο είναι μάλιστα ότι ενώ ξέρεις πως στον δημοκρατικό ορθολογισμό βασίζεται φιλοσοφικά το πρόταγμα της ΠΔ, διαστρεβλώνεις σε μη σχετικό κόσμο ότι μιλάμε για μια «αυθαίρετη» ετσιθελική επιλογή της αυτονομίας, που προέκυψε από το παρανοϊκό μυαλό κάποιου, αποκρύπτοντας ότι η αυτονομία στηρίζεται σε ολόκληρη ιστορική παράδοση, και πως ενυπάρχει ως δευτερεύουσα στη σημερινή κοινωνία, συνεπώς κάθε άλλο παρά «στο μυαλό κάποιου βρίσκεται». Πόσο ακόμα διαστρεβλωτής θα γίνεις για να περάσει το μεγάλο Εγώ σου ως αυτόνομη θεωρία;

   Επίσης είναι αστείο να κάνεις κριτική στη στρατηγική, λες και η στρατηγική που είχε κατατεθεί πριν 14 χρόνια πάλι δεν είχε σχέση με τις σημαντικά καλύτερες συνθήκες που υπήρχαν τότε όπως έδειχναν όλα τα δεδομένα, πριν τη σημερινή ολοκληρωτική «αντεπανάσταση» της υπερεθνικής ελίτ, που μπορεί και τσακίζει ολόκληρους λαούς με τη συνδρομή μάλιστα της «αριστεράς», στην οποία όλο και συγγενεύεις (βλ. καστοριαδικοί). Και…αυτός ο μονόλιθος της «απροσδιόριστης αυτονομίας» που πρεσβεύεις, λες, δεν είναι δογματισμός, αλλά το ότι εμείς προσπαθούμε να βλέπουμε συνεχώς τις αντικειμενικές και υποκειμενικές αλλαγές και να προσαρμόζουμε την ανάλυση και τη στρατηγική μας σε αυτές! Βέβαια είμαι σίγουρος πως θα μας πεις πως δεν υπάρχουν τόσο δραματικές αλλαγές στις συνθήκες, και είναι απλά θέμα μιας νομοτελειακής «ανόδου της ασημαντότητας», που -όπα- όμως δημιουργεί το ίδιο το σύστημα! ‘Η… τα φαντασιακά και η θέσμιση πηγάζουν από το απροσδιόριστο που δημιουργεί αυτή την «ασημαντότητα»; Αυτή η αναγωγή δεν είναι η πεμπτουσία της ετερονομίας, να κάτσουμε και να μιλάμε επ’ αόριστον για το απροσδιόριστο (χωρίς να τεκμηριώνουμε πουθενά πώς γίνεται η ετερόνομη θέσμιση από εκεί), για την ανάγκη αλλαγής φαντασιακών, κάνοντας και λίγο κριτική στις ιεραρχίες, περιμένοντας να αλλάξουν τα φαντασιακά που θα καταλύσουν… το σύστημα της αγοράς, τις ελίτ και τους θεσμούς που το στηρίζουν; Σε ποιους απευθύνεσαι εσύ και οι νέοι σου φίλοι αλήθεια;

   Για σένα λοιπόν τον «μη δογματικό» και αυτόνομο, ίδια δεδομένα βλέπεις σήμερα με αυτά που είχαμε πριν 10 ή ακόμα και πριν 3 χρόνια, με το υπερεθνικό σύστημα σήμερα να χουντοποιεί την περιφέρεια και να αποσύρει ακόμα και στοιχειώδη δικαιώματα στη Δύση και να καταστρέφει απόλυτα τη δυνατότητα αυτοδυναμίας και την πιθανή συνείδηση για μια άλλη κοινωνία; Αυτό τι σχέση έχει με αυτονομία και δημοκρατικό ορθολογισμό που υποτίθεται πρεσβεύεις ή πρέσβευες μέχρι και πριν λίγα χρόνια; Μήπως τελικά σκοπός σου ήταν απλά να βγάλεις μια δική σου θεωρία για την αυτονομία πετώντας τον ορθολογισμό απέξω επειδή σου χαλούσε την ιδεολογική βολή; Η επιλογή για αυτονομία λοιπόν και ο δημοκρατικός ορθολογισμός που τη βασίζει είναι για σένα φετίχ που το παίρνουμε όποτε μας βολεύει και μετά το παρατάμε κάνοντας επίθεση σε όσους τα στηρίζουν! Πρόκειται συνεπώς για μονοδιάστατη και καθαρή ισοπέδωση των δεδομένων, των κατά εποχές συνθηκών και υιοθέτηση ad hoc κάποιων στοιχείων του προτάγματος εδώ κι εκεί, που σου άρεσαν «προσωπικά»… Κάτι σα να αγοράζεις δηλαδή ένα προϊόν από το σούπερ μάρκετ της «αυτονομίας».

   Τέλος ποιος μίλησε για «επανάσταση» κατάληψης των ανακτόρων που δημιουργεί ιεραρχίες; Η έξοδος από την ΕΕ και η αυτοδύναμη οικονομία, που μπορούν να ελέγχονται από τις τοπικές συνελεύσεις και τις συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς μέσα από μια σταδιακή διαδικασία απεξάρτησης από το διεθνές σύστημα, και θα είναι βάση για να αποφασίσουν οι λαοί σε τελείως διαφορετικές συνθήκες (υποκειμενικές και αντικειμενικές) για μια άλλη κοινωνία, συνιστά «επανάσταση» κατάληψης των ανακτόρων που δημιουργεί νέες ιεραρχίες κτλ. όπως λέει το πρόταγμα; Σε αυτή τη διαδικασία για μια αυτοδύναμη οικονομία δεν περιλαμβάνονται θεσμοί, πολιτικοί, οικονομικοί, οικολογικοί όπως αυτοί που λέει η ΠΔ στη στρατηγική της;

   Και αυτή η στρατηγική δεν έχει σχέση με το ότι είναι πρακτικά αδύνατο να δημιουργηθούν θεσμοί κλίμακας εκτός του συστήματος που πρεσβεύει η ΠΔ μέσα σε ένα τέτοιο σχεδόν ολοκληρωτικό καθεστώς, όπου ο κόσμος απλά προσπαθεί να επιβιώσει (και αυτός με σχετική άνεση μπορεί να συμεμτάσχει σε κάνα εναλλακτικό μαγαζάκι;); Έχεις διαβάσει την έκκληση μας για Μέτωπο ή πετάς τις ανοησίες σου εδώ μπας και μείνει καμία για κάποιον που δεν γνωρίζει; Νομίζω όμως ότι έχει γίνει σαφές πως από τότε που έφυγες από την ΠΔ, δεν θέλησες ποτέ να «ερμηνεύσεις» τις αρχές του προτάγματος ανάλογα με τις διαρκώς εξελισσόμενες ανάγκες και τις συνθήκες και προτίμησες να ενσωματωθείς στον εναλλακτικό «αυτονομισμό» επειδή ακριβώς εκεί ταιριάζουν οι πάντες που πλασάρουν αυτονομία και…δεν έχουν αντισυστημικό πρόταγμα. – που είναι το ζητούμενο όμως σήμερα. Και δεν είναι μόνο αυτό αλλά ξεκίνησες και μια εκστρατεία διαστρέβλωσης και λάσπης. Και όλα αυτά για να έχει προφανώς τη συναισθηματική σου ζωούλα και ρομαντική «ψυχολογία» στο απυρόβλητο, αφού στο σύστημα πάντα θα υπάρχουν αυτοί που θα συμφωνούν με τα ανώδυνα κηρύγματα μας (που τώρα προμοτάρουν την «ασημαντότητα» και το απροσδιόριστο της ψυχής του Καστοριάδη, διόλου τυχαία!).

 28. «no11888
  Δεκεμβρίου 31, 2011 στις 3:11 ΜΜ

  δημο και λοιπα περιεκτικα σουργελα,μπορειτε να μας απαλαξετε απο την μιζερια σας;Αντε στην ευχη του θεου»

  Η προτροπή αυτή δεν εκφράζει, βέβαια, όλο το μπλογκ. Πρόκειται για προσωπική στάση του 11888. Η τοποθέτηση του
  δημος
  Δεκεμβρίου 31, 2011 στις 2:36 ΜΜ
  έχει ένα ύφος που επιτρέπει να γίνει συζήτηση.

  Προς την ΠΔ έχω να πω το εξής:
  Η μεγάλη σιγουριά για το ότι οι απόψεις σας είναι αντισυστημικές και των υπολοίπων συστημικές, είναι που, κατά τη γνώμη μου, σας κατατάσσουν στους συστημικούς. Γιατί το ερώτημα για μένα δεν είναι πως μια εξουσία μπορεί να αντικατασταθεί από μια άλλη, που θα αυτοαποκαλείται «αντισυστημική», αλλά αντίθετα πως γενικά θα αποδιαρθρωθεί η εξουσία. Και αποδιάρθρωση εξουσίας δεν γίνεται με λόγο συμπαγή, συστηματικό και σίγουρο για την αλήθεια του. Εκείνο που εμένα απασχολεί είναι πως θα είναι ένας λόγος αποτελεσματικός, αλλά ταυτόχρονα ανοικτός και δομικά ανήσυχος για την εξουσία που σίγουρα τείνει να φέρει. Πως επομένως θα είναι ένας λόγος που θα τείνει, με ένα τρόπο, να αποδιαρθρώσει τον ίδιο του τον εαυτό; Με τη στρατηγική της ηπιότητας προσπάθησα να δώσω μόνο μια από τις πολλές απαντήσεις που πρέπει να δωθούν.
  Πάντως ο αντιεξουσιαστικός λόγος δεν μπορεί να έχει ούτε τη δική σας συστηματική σιγουριά, ούτε τη σιγουριά πάνω στη κάβλα του ομαντεόν. Ωστόσο, τη σιγουριά του ομαντεόν τη θεωρώ λιγότερο επικίνδυνη, ακριβώς επειδή είναι πάνω στη κάβλα του και δεν ζητά συστηματικότητα, αλλά καυγά. Αντίθετα η δική σας σιγουριά είναι τρομακτικής υφής… 🙂

  παύλος

  • Είσαι σοβαρός ρε Παύλο που «ζητάω και καυγά»? ΔΕΝ μας τα λες καλά τώρα…

   Σαν ΠΟΛΥ νηπιαγωγός τόχεις δει τελευταία και μας πέρασες για βρέφη, μάλλον

   Ασφαλώς και εξοργίζομαι όταν βλέπω λάσπη να κυριαρχεί, ή καιυπερβάλλω στις αντιδράσεις μου.

   Εσύ θεωρείς προσόν το να είσαι… μαλακό τυρί καμαμπέρ. Καθένας έχει το στυλ του κι είναι σεβαστό.

   Παρόλ’ αυτά σε ΠΡΟΚΑΛΩ να μου υποδείξεις ΠΟΥ ακριβώς ΠΡΟΚΑΛΕΣΑ καυγά, και σε παραδεχτώ.
   Κάντο πρώτα ιδιωτικά ή στο μπλογκ μετα-ομαδεόν.

   Η βρώμικη πολιτική σκοπιμότητα του να «¨πληρώσει άλλος τη νύφη» είναι πλέον ΠΡΟΦΑΝΗΣ.
   Και ΜΗ διανοηθείς να την κρύψεις πια κι από εσένα τον ίδιο ακόμη.

   • «Η βρώμικη πολιτική σκοπιμότητα του να “¨πληρώσει άλλος τη νύφη” είναι πλέον ΠΡΟΦΑΝΗΣ»
    Εδώ πάει και ο παύλος προφανώς. Θα μπορούσε, ο παύλος, να έχει κάνει λάθος, στο σχόλιο του που σε ενόχλησε. Αλλά, είναι τελείως διαφορετικό να του αποδίδεις «πολιτική σκοπιμότητα». Γιατί δεν του λες απλώς: Κάνεις λάθος γι’ αυτό και γι’ αυτό. Την ίδια τακτική της εύκολης κατηγοριοποίησης ακολουθεί και η ΠΔ. Που λοιπόν διαφέρεις από αυτούς;

    • Παύλο μην προτρέχεις…

     Η πολιτική σκοπιμότητα είναι ΥΠΟΥΛΗ και ενίοτε ΟΧΙ συνειδητή.

     Δες ΤΙ αλήθειες αναγνώρισε ο πειρατής και θα καταλάβεις…

     Η μοίρα έριξε πάνω σου μια ΠΟΛΥ σοβαρή ΘΕΤΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ της διαδικτυακής κουλτούρας διαλόγου.
     ΞΕΡΩ τι σου λέω, θα το δεις εν καιρώ.

     Οπως θα δεις ότι πολιτική σκοπιμότητα κρύβεται σχεδόν παντού, ακόμη και στις πιο αθώες «απόψεις»…

     Τελικά πρέπει να γίνει ΠΑΡΑ πολλή δουλειά, μέχρι να επιτευχθεί ένας Πολιτικός Λόγος αλλά ΚΑΙ μια επικοινωνιακή συμπεριφορά ΧΩΡΙΣ τέτοιες… κρυπτο-μακιαβελικές σκοπιμότητες.

     Στη δική σου περίπτωση, ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ η εντύπωση που ΘΕΛΕΙ το μυαλό σου να επινοήσει, ρίχνοντας πάνω μου το στερεότυπο «καυγατζής του διαδικτύου». Εχω μελετήσει αρκετές άλλες περιπτώσεις, άσχετες με μένα, και μιλάω με πολλή πικρή γνώση. ΑΘΩΟΙ την πληρώνουν τη νύφη παντού ρε Παύλο…

     Προ-διαδικτυακά… π.χ. ΚΑΙ ο Μπελογιάννης ΚΑΙ ο Βελουχιώτης… (τι λέμε τώρα)

     • «Η πολιτική σκοπιμότητα είναι ΥΠΟΥΛΗ και ενίοτε ΟΧΙ συνειδητή»
      Τότε όμως δεν χρειαζόταν να μιλήσεις έτσι: «Η βρώμικη πολιτική σκοπιμότητα» = Βρώμικη + πολιτική + σκοπιμότητα. Αμέσως εξαπολύεις μια βαριά κατηγορία για τον άλλον, επειδή απλώς σου έκανε κάποια κριτική…

      Ούτε ο παύλος μίλησε για «καυγατζή του διαδικτύου». Απλώς, η δική μου άποψη, από αυτά που έχω δει, είναι κάποιες φορές (τονίζω το κάποιες φορές) «ταύρος σε υαλοπωλείο».
      Μιχάλης

      • ΣΩΣΤΗ κριτική κάνεις τώρα Παύλε.

       Με μία και μοναδική διαφορά, που ίσως αγνοείς…

       1) ο λόγος που είπα «βρώμικη» και όχι ΑΠΛΗ ή «μη-συνειδητή» σκοπιμότητα είναι απλούστατα γιατί δεν είχα διαβάσει ακόμη, ΕΚΕΙΝΗ τη στιγμή, την παρέμβαση του πειρατή. Για να είμαι ειλικρινής, δεν την περίμενα. Για να είμαι ακριβής, αν ΔΕΝ είχε μιλήσει έτσι ο πειρατής… κι όλοι σας εδώ κρύβατε αυτή την αλήθεια από τον ίδιο σας τον εαυτό και συνεχιζόταν αυτό, τότε… ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ… όχι απλώς βρώμικη θάταν, αλλά ΚΑΙ φονική.

       2) Κάθε φορά που κάποιος… κάπου… ακολουθεί μια θεμελιώδη υπαρξιακή επιλογή, μεταξύ του «ΝΑΙ, παραδέχομαι την αλήθεια», και του «ΟΧΙ, δεν θέλω να τη δώ», το σύμπαν χωρίζεται σε δύο… παράλληλα σύμπαντα (λογικών συνεπαγωγών και γεγονότων -χεχε).

       Στο σύμπαν όπου ο πειρατής ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ τη θεμελιώδη αδικία, όλα καλά. Και η βρωμιά ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ.
       Στο σύμπαν όπου ο πειρατής ΔΕΝ την παραδέχτηκε, όλα σκατά (μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι)

       ΧΑΧΑΧΑ 🙂

    • «Η βρώμικη πολιτική σκοπιμότητα του να “¨πληρώσει άλλος τη νύφη” είναι πλέον ΠΡΟΦΑΝΗΣ.
     Και ΜΗ διανοηθείς να την κρύψεις πια κι από εσένα τον ίδιο ακόμη»
     Και μάλιστα ο παύλος κατηγορεί την ΠΔ για ένα είδος άντισυστημικής «τρομοκρατίας», κάτι πολύ βαρύτερο από τις δικές σου, κατά τη γνώμη του, «αμαρτίες». Επομένως, κατά ποιό τρόπο «πληρώνεις εσύ τη νύφη»;

     • ΑΣΕ ρε Παύλο… σόρυ, είσαι ΕΚΤΟΣ θέματος εδώ κι απλώς έχεις θιχτεί, υπάρχουν πράματα που πραγματικά δεν συνειδητοποίησες. Π.χ. σε «προκάλεσα» για κάτι που προσπέρασες. Σου είπα «βρες μου ΠΟΥ ξεκίνησα εγώ καυγά» αλλά επικεντρώθηκες σε όσα σε θίγουν. Ε, «ξυδάκι» θα σου έλεγε ο Αιρετικός (που βαριέται και να εξηγεί). Εγώ όμως επειδή σε εκτιμώ… ΔΕΝ βαριέμαι και εξηγώ.

      ΟΛΗ τη «νύφη» θα την πλήρωνα εγώ, για ΟΛΗ την υπόλοιπη διάρκεια της παρουσίας μου σε ΟΛΟ το ελληνικό διαδίκτυο, αν δεν αποκαθιστούσε ο πειρατής την αλήθεια με παρρησία (που δεν περίμενα και που είναι ΠΟΛΥ σπάνια). Γιατί? Σκέψου καλά γιατί…

      Αν δεν το βρεις το γιατί θα τεκμηριωθεί ΚΑΙ αυτό λεπτομερώς.

      Περιληπτικά θα σου πω, ότι «η κακή φήμη στο διαδίκτυο είναι σαν το σπίρτο στα… πεύκα το καλοκαίρι».

 29. omadeon
  Δεκεμβρίου 31, 2011 στις 4:01 ΜΜ

  Α κατάλαβα, μίλησε ο… Μπάτλερ, των “σουρεαλιστών χωρίς σύνορα”.

  Σχόλιο για το “σουρεαλιστών χωρίς σύνορα”

  Πράγματι, η αναζήτηση και εξάσκηση της ελευθερίας, οδηγεί πολλές φορές σε σουρρεαλιστικές καταστάσεις, αλλά καλύτερα αυτό από το να είμαστε απλώς «ιμπρεσιονιστές χωρίς σύνορα»

 30. *
  Πραγματικά, χαίρομαι να βλέπω να συμμετέχουν στην κουβέντα αυτή άνθρωποι όπως ο Παύλος, η κ.κ., ο Thomas. Επιτέλους γίνεται διάλογος με επιχειρήματα! Επιτέλους! Διάλογος! Με ενδιαφέρον!
  Και χωρίς «λάσπες».

  *
  Φίλε 11888, θα σε παρακαλούσα προσωπικά να μην «χτυπάς» και να μην εναντιώνεσαι άλλο στον επίσης φίλο Omadeon. Το βρίσκω αρκετά αγενές εκ μέρους σου. Αρκετοί από εμάς, δεν το βρίσκουμε καθόλου αστείο.
  Ο φίλος Omadeon ουσιαστικά «χρεώθηκε» όλο το «πανηγύρι λασπολογίας & βωμολοχίας» που έγινε εδώ μέσα.
  Νομίζω αρκετά, παρακαλώ πολύ.
  Υπάρχουν άλλοι που υπήρξαν πολύ περισσότερο αγενείς απ΄ τον Omadeon.
  Έχει δίκιο ο Omadeon που παραπονιέται έντονα γι΄αυτό.

  *

  Σας παρατηρώ τους τελευταίους μήνες, φίλοι 11888 & Omadeon, να λογομαχείτε έντονα, συχνά και με άσχημο τρόπο, που οφείλω να ομολογήσω ότι έχει ενοχλήσει πολλούς από εμάς.

  Υπάρχει κάποιο πρόβλημα μεταξύ σας που θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε;
  Γιατί παρατηρούμε ότι υπάρχει «κάποιο θέμα μεταξύ σας» που συνεχίζει να παραμένει άλυτο.
  *

  • *

   Νέα ανάρτηση / σχόλιο.
   >>>

   Από καρδιάς. Για το 2011 που τελειώνει. (2). Σκέψεις για την επικοινωνία στο διαδίκτυο, τα blogs, την άρθρωση λόγου και την ανησυχητική κατάσταση που συνεχίζει να επικρατεί στον τόπο, που αν συνεχίσει έτσι, δεν πρόκειται να προσφέρει καμία λύση, ώστε να καταφέρουμε να διαφύγουμε από το τέλμα & το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε περιπέσει ομαδικώς.

   Το κείμενο ξεκινάει με αφορμή την προσφώνηση σε έναν αγαπητό διαδικτυακό φίλο που εκτιμώ (ο οποίος επίσης στεναχωρήθηκε, αλλά και «χρεώθηκε» το φταίξιμο για μία κατάσταση που περιγράφεται παρακάτω) και συνεχίζει με την ανάπτυξη σκέψεων που περιγράφει ο τίτλος του.

   Αγαπητέ φίλε Omadeon.

   Τ΄ ότι σ΄εκτιμώ, τόσο εσένα όσο και τα υπόλοιπα παιδιά στο blog σας (Αιρετικό, ολογιστής) το γνωρίζετε, το έχω πει πολλές φορές και να ξέρεις ότι αυτά τα πράγματα τα λέω σε λίγους ανθρώπους, δεν είμαι ιδιαίτερα κοινωνικός τύπος, δε γουστάρω πολλά κολλητηλίκια, ούτε την ψάχνω για κονέ.
   Είμαι πολύ επιλεκτικός με τους ανθρώπους κι όταν λέω κάτι, το λέω μέσα απ΄την ψυχή μου.
   Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να καταπιεστώ για να κάνω σε κάποιον τον φίλο ή να το παίξω καλός.

   Εξ΄άλλου, δεν χρειάζεται να το πω εγώ ότι χαίρετε εκτίμησης: μιλάει το ίδιο το blog σας και τα εξαιρετικά άρθρα σας, όλα ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου & αυθεντικά.

   Παρατηρώ για μία ακόμη φορά ότι είσαι ευαίσθητος άνθρωπος και σε πείραξε όλο αυτό.
   Αν ήσουν διαφορετικός, θα πάταγες κάνα καντήλι ακόμα και θα την έκανες ή θα έβγαινες να με βρίσεις αλλού.
   Δεν το έκανες, όμως, στεναχωρήθηκες. Και αντιλαμβάνομαι το πόσο στεναχωρήθηκες, γιατί είμαι κι εγώ ευαίσθητος άνθρωπος, ή τουλάχιστον το προσπαθώ, ή έτσι πιστεύω.

   Ομολογώ ότι δεν το περίμενα. Πίστευα ότι θ΄ αντιδρούσες διαφορετικά. Με εξέπληξες, βέβαια, γιατί ανακάλυψα ότι εκτός από παρορμητικός και άνθρωπος εξαιρετικής καλλιέργειας & ενέργειας, είσαι και ένας άνθρωπος εξαιρετικά ευαίσθητος.

   Γι΄αυτό και αποφάσισα να σου γράψω, γιατί ξέρω ότι στεναχωριέσαι, σε πονάει όλο αυτό, νοιάζεσαι.
   Αδίστακτος & αδαής δεν είμαι, σε καμία περίπτωση, ούτε σχεδιάζω σκηνικά, ούτε καταχθόνιες καταστάσεις, ούτε πια είμαι πρόβατο, ώστε να μην καταλαβαίνω τι διακυβεύεται σε συγκεκριμένες καταστάσεις.
   Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι και εμπειρίες έχω και υψηλή νοημοσύνη και καλλιέργεια. Όπως κι εσύ άλλωστε και τα παιδιά απ΄το blog σας, καθώς και οι συν-Σχολιαστές μου από τους ΣχΣ: γνωρίζουμε όλοι τι είναι ο καθένας μας, έχουμε επίγνωση, δεν περιμένουμε να μας το επιβεβαιώσει κάποιος άλλος.
   Επίσης, πιστεύω ότι μέσα από τα 744 άρθρα & αναδημοσιεύσεις μου & μπλα-μπλα-μπλα & τα εκατοντάδες σχόλια στους ΣχΣ, φαίνεται τι άνθρωπος είμαι. Δεν θα μπορούσα πια να κρύβομαι τόσο καλά: κάπου θα έκανα ένα σφάλμα και θα αποκαλυπτόμουν.

   Το σχόλιο σε bold, αυτό>> ΒlackΜediterraneanPirate
   Δεκεμβρίου 30, 2011 στις 4:44 ΜΜ
   (https://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2011/12/28/o-blackmediterraneanpirate-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7-%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%80%CE%BF%CE%BB/#comment-82882),
   δεν αναφερόταν αποκλειστικά σε εσένα & τον Αιρετικό, αλλά σε όλους όσους συμμετείχαν στις συζητήσεις αυτές και δεν ήταν «κόσμιοι». Απλώς, έτυχε να έχετε γράψει εσείς δίπλα.
   Απευθυνόταν, όμως, σε όλους.
   Άλλωστε, αν κάνετε ένα σύντομο review στα σχόλια των σχετικών αναρτήσεων, θα με πετύχετε πολύ συχνά να κάνω ευγενικές εκκλήσεις να μην βρίζεστε. Σε όλους ανεξαιρέτως.

   ————————————————

   Πως ξεκίνησε το πράγμα, για να ξεκαθαρίζουμε (κι αν θες, το περνάω και ανάρτηση όλο το σχόλιο αυτό):
   Έγραψε ο Πάνθηρας ένα άρθρο για κάποια θέματα που διαφωνούσε με Φωτόπουλο & Περιεκτική Δημοκρατία, ομολογουμένως αρκετά επιθετικό.

   Ξεκαθαρίσαμε ήδη κι εγώ σε σχόλιό μου
   >>ΒlackΜediterraneanPirate
   Δεκεμβρίου 28, 2011 στις 2:27 ΜΜ
   (https://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2011/12/28/o-blackmediterraneanpirate-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7-%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%80%CE%BF%CE%BB/#comment-82676 )

   & ο Πάνθηρας σε σχόλιό του >>Blackpanther
   Δεκεμβρίου 28, 2011 στις 12:49 ΜΜ
   (https://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2011/12/28/o-blackmediterraneanpirate-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7-%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%80%CE%BF%CE%BB/#comment-82649 )

   ότι
   το blog των ΣχΣ είναι συλλογικό.
   Όπως αναφέρει και ο Πάνθηρας,
   “ο κάθε συγγραφέας στους ΣχΣ έχει την σελίδα του και είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για αυτή. Άρα κανείς δεν δέχεται τίποτα όταν κάποιος συγγραφέας εδώ δημοσιεύει κάτι.
   Ο συγγραφέας και μόνο αυτός είναι υπεύθυνος για το τι δημοσιεύεται στην σελίδα του”.

   Επιβεβαιωνόμαστε για μία ακόμη φορά όταν λέμε ότι το blog των ΣχΣ είναι πραγματικά πλουραλιστικό και δε συμφωνούμε όλοι απαραίτητα και σε όλα μεταξύ μας.

   Παρ΄ όλα αυτά, πιστεύω ότι ανάμεσα στους Σχολιαστές των ΣχΣ υπάρχει μία κοινή βάση σε κάποια θέματα.
   Και πάνω απ΄ όλα η ελευθερία έκφρασης, που είναι το βασικό που πρεσβεύει η βασική του διαχειρίστρια.

   […]
   όταν δημοσιεύεται ένα κείμενο στους ΣχΣ
   δεν σημαίνει ότι όλοι οι ΣχΣ είναι σύμφωνοι με αυτό ή ότι το δέχονται.

   Αυτό, όμως, είναι που κάνει το blog των ΣχΣ πραγματικά ελεύθερο & πλουραλιστικό.

   Οπότε, αυτό που έγραψες “Δέχτηκες να αναρτηθεί στο blog σου ένα κείμενο σαν αυτό του Πάνθηρα, από το οποίο και ξεκίνησαν όλα, και τώρα κάνεις γενικές εκκλήσεις”>>>
   δεν ισχύει.

   Το παραπάνω σχόλιο ήταν απάντηση σε σχετικό σχόλιο της αγαπητής & ευγενέστατης φίλης κ.κ. που εκτιμώ πολύ και την ευχαριστώ από καρδιάς για το όμορφο πορτραίτο που μου έκανε την τιμή να μου φτιάξει στο blog της. Πάνω απ΄ όλα, όμως, την ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και την ευγενική φιλία της.
   Δημοσίευσες κι εσύ ένα τμήμα από αυτό το σχόλιο, αλλά έχεις κόψει λόγια μου κι αυτό δεν με τιμά.
   Στο μεγαλύτερο τμήμα του, είναι έτσι όπως το παραθέτω ακριβώς εδώ παραπάνω.

   >>>

   Οπότε, δημοσιεύτηκε το άρθρο αυτό από τον Πάνθηρα, στο οποίο, να πω την αλήθεια, δεν έδωσα αρχικά ιδιαίτερη σημασία, ούτε το πολυκατάλαβα ή, μάλλον, δεν πολυασχολήθηκα, γιατί δεν γνωρίζω τον κ. Φωτόπουλο, ούτε το έργο του. Δεν έτυχε μέχρι τώρα να ασχοληθώ με την θεωρία του ή φιλοσοφικά θέματα που έχει αναπτύξει.
   Γιατί;

   Μία εξήγηση.

   Να ξέρετε πως όσοι δεν σπουδάσαμε ή δεν ζήσαμε τη δεκαετία των 20 μας στην Αθήνα, δεν είχαμε τριβή με κάποια θέματα, όπως εκείνοι που έζησαν Αθήνα και κινούνταν στα αμφιθέατρα & στις παρέες, όπου στήνονται παρόμοιες κουβέντες.

   Εγώ σπούδασα Θεσσαλονίκη, ξαναγύρισα για λίγο στην Αθήνα και την έκανα για έξω, με εξαιρετική σιχαμάρα για τη νοοτροπία του τόπου (ήδη από τότε), πιστεύοντας ότι ρίχνω μαύρη πέτρα πίσω μου. Τουλάχιστον με αυτή τη λογική την έκανα.

   Οπότε, έχω ένα κενό σε θέματα που αφορούν την ελληνική κουλτούρα συγκεκριμένης περιόδου 10-12 χρόνων τουλάχιστον, ενώ –αντίθετα- βίωσα σημαντικά γεγονότα έξω, την ώρα που γίνονταν, στον τόπο που γίνονταν. Θέλω να πω, τα έζησα, δεν τα είδα απλώς στην τηλεόραση, ήμουν μέσα σε αυτά. Το πιο τραγικό απ΄ όλα ήταν ότι έζησα το «όνειρο της Ενωμένης Ευρώπης» στην ακμή του. Καταλάβατε γιατί ήταν τραγικό. Γιατί τώρα πια το βλέπουμε να γκρεμίζεται με αυτό τον οικτρό τρόπο. Πιστέψτε με, όμως, τότε που το ζούσαμε, κάπου εκεί μέσα στο κέντρο του, μας γέμιζε όλους με χαμόγελα & ευτυχία.
   Επανέρχομαι.

   Θα μου πείτε: ο Φωτόπουλος έχει μεταφραστεί μέχρι και στα κινέζικα, και σε πολλές άλλες γλώσσες. Εσένα, πως και δεν τον πήρε το αυτί σου;

   Δεν έτυχε βρε παιδιά, τι να πω. Οι παρέες & οι χώροι που κινήθηκα δεν έτυχε να με φέρουν σ΄ επαφή με το έργο του.

   Μην γνωρίζοντας , λοιπόν, το έργο του ανθρώπου αυτού, δεν μπορούσα, φυσικά, να πάρω και θέση στο σχολιασμό των σχετικών άρθρων στο blog μας.

   Παρατηρούσα, βέβαια, ότι ενώ περίμενα να διεξαχθεί συζήτηση, να τοποθετηθούν με θέσεις & επιχειρήματα οι γνώστες του έργου του κ. Φωτόπουλου και με ενάντια επιχειρήματα αυτοί που δεν συμφωνούν με τη θεωρία του για την Περιεκτική δημοκρατία, άρχιζαν οι συμμετέχοντες να βρίζονται μεταξύ τους με τον χειρότερο τρόπο & με χυδαιότητες (οι περισσότεροι συμμετέχοντες / μην βάζουμε όλο τον κόσμο στο ίδιο καζάνι, ενώ κάποιοι δεν φταίνε σε κάτι), με σκοπό ποιος «θα πατήσει περισσότερο τον κάλο του άλλου».

   Ενώ θα μπορούσε κάποιος/κάποιοι να μας κάνουν παρουσίαση ή resumé των βασικών στοιχείων της θεωρίας του ή των γραπτών του και να μας αναφέρουν που διαφωνούν ή που συμφωνούν.

   Κάτι τέτοιο, δεν συνέβη. Ή τουλάχιστον, αν έγινε, έγινε με κακό τρόπο, ώστε κι εγώ, όπως και άλλοι, συνεχίζω να μην έχω την παραμικρή ιδέα του τι τελικά έχει πει ο άνθρωπος αυτός.

   >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Παρένθεση>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
   >>>

   Αυτό το είχα παρατηρήσει και σε παλαιότερα άρθρα και είχε ενοχλήσει πολύ, τόσο εμένα, όσο και πολλούς άλλους συν-Σχολιαστές μας.

   Μάλιστα, κάποιες φορές το είχαμε συζητήσει μεταξύ μας οι ΣχΣ, είτε όλοι μαζί με e-mails, είτε ανά ομάδες, τηλεφωνικά.

   Ακούστε παιδιά:

   Έτσι, δεν βγαίνει.

   Με το να γίνεται μπάχαλο στο blog, να βριζόμαστε, να τσακωνόμαστε, δεν βγαίνει κάποια άκρη.
   Τέτοιοι τρόποι συμπεριφοράς, είναι δείγμα χαμηλού επιπέδου και έλλειψης στοιχειωδών ανθρώπινων αξιών & δικαιωμάτων.

   Scripta manent.

   Πολύ όμορφα και ήρεμα και κατανοητά διατύπωσαν τις ιδέες τους στα τελευταία σχόλια ο Thomas & η κ.κ.
   Δείτε επίπεδο.

   >>>

   Thomas
   Δεκεμβρίου 30, 2011 στις 7:41 ΜΜ
   (https://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2011/12/28/o-blackmediterraneanpirate-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7-%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%80%CE%BF%CE%BB/#comment-82898)

   κ.κ.
   Δεκεμβρίου 30, 2011 στις 8:02 ΜΜ
   (https://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2011/12/28/o-blackmediterraneanpirate-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7-%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%80%CE%BF%CE%BB/#comment-82899)

   Μπορείς να καταλάβεις τι θέλουν να πουν οι άνθρωποι.
   Και δεν προσβάλλουν κανέναν.

   Ξέρετε,υπάρχει και η έκφραση «σφάζω με το βαμβάκι». Μπορείς, δηλαδή, με τη δύναμη του λόγου να κατατροπώσεις κάποιον πραγματικά, χωρίς, όμως, να τον προσβάλλεις ανοιχτά και με άσχημο τρόπο.
   Εκτίμησα πολύ την στάση του Thomaς (δείτε λίγο παραπάνω το σχόλιό του που έχω παραθέσει).

   Το παιδί αυτό δεν το γνωρίζω, ούτε έχουμε μιλήσει ποτέ, ούτε έχουμε συνυπάρξει σε κάποια συζήτηση. Βλέπω, όμως, ότι είναι άνθρωπος λογικός & αξιοπρεπής, από τα δείγματα που έχω μέχρι τώρα. Μην προτρέχετε, δεν ρίχνω υπονοούμενα για κανέναν άλλο. Όλοι οι άνθρωποι είναι αξιοπρεπείς. Δεν θέλω να θίξω κάποιον.
   Απλώς αναφέρομαι στον συγκεκριμένο άνθρωπο, τον Thomaς, γιατί εκτίμησα την αξιοπρεπή & ευγενική του στάση, ενώ ανέπτυσσε τη σκέψη του για το έργο του εν λόγω στοχαστή.

   Ενώ αναφέρει ότι δεν συμφωνεί και γιατί, δεν προσβάλλει και μάλιστα αναφέρει τα ενδιαφέροντα στοιχεία στο έργο του εν λόγω φιλόσοφου.

   «Από την άλλη όμως το έργο του είναι σημαντικό και αξίζει κανείς να ασχοληθεί. Θα μάθει πολλά σχετικά με την οικονομία, με το διεθνές σύστημα, για τη θέση της Ελλάδας σε αυτό κλπ. Βέβαια δε θα πρέπει να έχει καμιά αυταπάτη ότι η ΠΔ έχει οποιαδήποτε σχέση με την ελευθερία με την πραγματική σημασία του όρου αλλά αν ασχοληθεί κάποιος μέσος αναρχικός με την ΠΔ θα βοηθηθεί πολύ στο να ξεφύγει ίσως από τα ελευθεριακά κλισέ (που και αυτά δεν έχουν σχέση με την ελευθερία) και να δει ότι υπάρχει και μια εντελώς διαφορετική οπτική από τη δική του που έχει τη δική της αξία.»

   Με τόσα σχόλια που διάβασα, δεν ξέρω, δεν θυμάμαι τι άλλο έγραψε αυτό το παιδί πριν ή σε άλλες σχετικές αναρτήσεις.

   Πείτε μου, όμως, δεν είναι άξιος θαυμασμού ο Thomaς; Δείτε με πόση ευγένεια και πόσο αμερόληπτα διακρίνει στοιχεία που έχουν ενδιαφέρον στο έργο του συγκεκριμένου στοχαστή.

   Δεν είναι σκοπός του, δηλαδή, να προσβάλλει ή να ισοπεδώσει. Ναι μεν διαφωνεί, αλλά είναι αμερόληπτος.
   Το ίδιο διαπίστωσα και στα σχόλια της αγαπητής φίλης κ.κ.

   Το blog της κινείται επίσης στα ίδια επίπεδα αξιοπρέπειας, φιλικότητας & συντροφικότητας.

   Ακούστε παιδιά.

   Οι τρόποι που κινηθήκαμε οι περισσότεροι από εμάς σαν άνθρωποι σε αυτό τον τόπο (επηρεασμένοι και από ξένες κουλτούρες), οδήγησαν σε ένα τέλμα, το οποίο το ζούμε καθημερινά.

   Κάποιοι διαβρώθηκαν ιδιαίτερα.

   Κάποιοι άλλοι διατήρησαν τις στοιχειώδεις ανθρώπινες αξίες τους και συνεχίζουν να τις διατηρούν απτόητοι.
   Ναι, ξέρω. Όλοι πρέπει να επιβιώσουμε κι ο «δυνατός» έχει περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσει.

   Ας μην γίνουμε, όμως, ζούγκλα.
   Ας διατηρήσουμε την ομορφιά στις ψυχές & τις σχέσεις μας.
   Αυτό είναι το στοιχειώδες που μας κάνει να νιώθουμε όμορφα μέσα στην καθημερινότητά μας.
   Αυτό είναι το στοιχειώδες που μας κάνει να νιώθουμε Άνθρωποι.
   Ας μην το χάσουμε.
   Να μην επιτρέψουμε να χαθεί, μέσα στον πανικό μας και το άγχος της επιβίωσής μας, για το οποίο δεν ευθυνόμαστε.

   >>>>>>>>>>>>>>>>Κλείνει η Παρένθεση που άνοιξα
   κι επανέρχομαι σ΄αυτό που έλεγα>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
   >>>

   Παρατηρούσα, λοιπόν, ότι ενώ περίμενα να διεξαχθεί συζήτηση, να τοποθετηθούν με θέσεις & επιχειρήματα οι γνώστες του έργου του κ. Φωτόπουλου και με ενάντια επιχειρήματα αυτοί που δεν συμφωνούν με τη θεωρία του για την Περιεκτική δημοκρατία, άρχιζαν οι συμμετέχοντες να βρίζονται μεταξύ τους με τον χειρότερο τρόπο & με χυδαιότητες (οι περισσότεροι συμμετέχοντες / μην βάζουμε όλο τον κόσμο στο ίδιο καζάνι, ενώ κάποιοι δεν φταίνε σε κάτι), με σκοπό ποιος «θα πατήσει περισσότερο τον κάλο του άλλου».
   Σε κάποια σημεία και σχόλια, έφτασαν τα βρισίδια να γίνουν αυτοσκοπός.

   Ενώ θα μπορούσε κάποιος/κάποιοι να μας κάνουν παρουσίαση ή resumé των βασικών στοιχείων της θεωρίας του ή των γραπτών του και να μας αναφέρουν πού διαφωνούν ή πού συμφωνούν.

   Κάτι τέτοιο, δεν συνέβη. Ή τουλάχιστον, αν έγινε, έγινε με κακό τρόπο, ώστε κι εγώ, όπως και άλλοι, συνεχίζω να μην έχω την παραμικρή ιδέα του τι τελικά έχει πει ο άνθρωπος αυτός.

   Δεν μου αρέσει ούτε να κατηγορώ, ούτε να κρίνω τους άλλους ανθρώπους, ούτε να τους μειώνω, ούτε να τους ισοπεδώνω.

   Πιστεύω πως κανένας μας δεν έχει δικαίωμα να κάνει κάτι τέτοιο.

   Και, τέλος πάντων, δεν είπα να χάσουμε τον αυθορμητισμό μας. Θα βρίσουμε κιόλας, άμα χρειαστεί ή πάνω στα νεύρα μας, όταν ο συνομιλητής μας δεν λέει να μας κατανοήσει.
   Όχι συνέχεια, όμως, και να γίνεται αυτοσκοπός.

   Μέσα από όλα αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, άρχισε να δημιουργείται ένα σκηνικό κατινιάς, βρισιδιού & αλληλοφαγώματος «σου είπα, μου είπες, του είπε», παρόμοιο με αυτό που συναντάμε σε πολλά blogs, όπου μπαίνουμε να διαβάσουμε κάποια ενδιαφέροντα άρθρα και φεύγουμε τρέχοντας και δεν ξαναμπαίνουμε ποτέ, όταν ανακαλύπτουμε χαμηλό επίπεδο & κατινιά στα σχόλια, εν είδει χλευάσματος, σαχλαμάρας & αργοσχολίας.

   Έχω παραπονεθεί πολλές φορές γι΄αυτό το θέμα. Δεν ξέρω αν κάποιοι άνθρωποι γουστάρουν να κατεβάζουν το επίπεδό τους χαμηλά. Εγώ δεν το επιθυμώ για τον εαυτό μου να συμμετέχω σε τέτοιες θλιβερές & αξιολύπητες καταστάσεις και γνωρίζω καλά πως δεν το επιθυμούν και οι συν-Σχολιαστές μου από τους ΣχΣ.

   Και, μάλιστα, σε στιγμές που «καίγεται η γούνα μας» στον τόπο αυτό και προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας, ώστε να βρούμε λύσεις για το πώς θα μπορέσουμε να δραπετεύσουμε από το αδιέξοδο αυτό.

   Απ΄την άλλη πλευρά, θεωρώ απαράδεκτη την προσβολή & τον χλευασμό κάθε ανθρώπου.
   Ο κάθε άνθρωπος έχει την αξία του.
   Μη χάνουμε κάθε σεβασμό στην προσωπικότητα, την προσπάθεια ή την ηλικία του άλλου.
   Πώς θα το κάνουμε, δηλαδή.
   Δεν μπορεί να εξαπολύεται επίθεση σε έναν άνθρωπο 71 ετών, που έχει κάνει την προσπάθειά του και δη από 20χρονους ή 25χρονους, που δεν έχουν καμία εμπειρία από τη ζωή και νομίζουν πως όλα τα ξέρουν.
   Στον κ. Φωτόπουλο, αναφέρομαι.
   Δεν γνωρίζω ακόμα τη θεωρία του, αφού δεν φρόντισε κανείς γνώστης της να μου την παραθέσει ή να μου την εξηγήσει με ψυχραιμία. Δεν μιλάω για κατεβατά και χιλιάδες σελίδες βιβλίων. Αλλά για τα βασικά της στοιχεία, ώστε να έχω μία πρώτη προσέγγιση και να μπορώ να σχηματίσω μία άποψη.
   Όπως και να ΄χει, όμως το θέμα, από τα λίγα στοιχεία του βιογραφικού του που διάβασα, παρατήρησα πως ο άνθρωπος δεν είναι τυχαίος. Έχει προσπαθήσει. Και σε ξένη γη.
   Που γνωρίζω καλά πως στην ξένη γη, για να αναγνωριστεί η αξία, πρέπει να είναι αυθεντική.
   Εκεί δεν γίνονται χατίρια. Και ειδικά στο διεθνώς αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο της Αγγλίας όπου δίδασκε για πάνω από 20 χρόνια.
   Δεν μεταφράζουν το βιβλίο σου σε πολλές ξένες γλώσσες (μέχρι και στα κινέζικα) αν λες μπαρούφες.
   Κάτι θα προτείνει ο άνθρωπος μέσα σ΄αυτά τα βιβλία, δεν μπορεί.

   Τώρα, αν κάποιος δεν συμφωνεί με τις εν λόγω θεωρίες, ας προτείνει τα επιχειρήματά του.
   Ας μας εξηγήσει πού χωλαίνει η εν λόγω θεωρία.
   Όχι επειδή του το είπε κάποιος ινστρούκτορας, αλλά επειδή κατανόησε ή εντρύφησε ο ίδιος προσωπικά.
   Δεν έχει, όμως, καμία λογική να βρίζεις την προσπάθεια του άλλου και να μην εξηγείς το λόγο.

   Έχει κάνει κάτι ο άνθρωπος αυτός και ενόχλησε;

   Όποιος γνωρίζει, ας μας το πει. Με στοιχεία, όμως. Να το μάθουμε κι εμείς και να κρίνουμε.

   Η συνείδησή μου, όμως, δεν μου επιτρέπει να βρίζονται οι προσπάθειες των ανθρώπων και οι ίδιοι άνθρωποι ανυπόστατα.
   Δεν το δέχομαι, ρε παιδιά.
   Αγανάκτησα.

   Άκουσα πως συνέβη κάποια παρεξήγηση ανάμεσα στον κ. Δημήτρη Καζάκη και στο «Βαθύ Κόκκινο». Δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη. Όποιος γνωρίζει, ας μας πει 2 κουβέντες.
   Εκτιμώ ιδιαίτερα και την προσπάθεια που κάνει το «Βαθύ Κόκκινο» και την προσπάθεια που κάνει ο κ. Καζάκης. Μεγάλες & αξιοσέβαστες προσπάθειες και από τις 2 αυτές πλευρές.
   Το «Βαθύ Κόκκινο» «έχει λιώσει» να δημοσιεύει, να ενημερώνει, να κάνει ραδιόφωνο, να «ανοίγει μάτια & μυαλά». Του Καζάκη «έχει μαλλιάσει η γλώσσα του» να μιλάει ασταμάτητα σε κανάλια, σε πλατείες, στο ραδιόφωνο, να αποκαλύπτει.

   Τι; Να ψάξω να βρω ποιος φταίει στην παρεξήγησή τους;
   Δεν με αφορά. Μία παρεξήγηση, ήταν, ίσως, κι εύχομαι να διευθετηθεί.
   Δεν μπορεί, όμως, κάποιος μετά απ΄ αυτό να βγει να βρίζει ανυπόστατα τον έναν ή τον άλλον, επειδή του το είπε κάποιος ινστρούκτορας και να απαλείφει με αυτό τον τρόπο διαμιάς όλη την προσπάθεια και τον αγώνα τους μέχρι τώρα.

   Και μην μου μιλήσετε για συμφέροντα. Ποια συμφέροντα; Με δουλεύετε;
   Βλέπω. Ξέρω να βλέπω και να παρατηρώ.

   Ποιοί «μας άνοιξαν τα μάτια»; Τα blogs, ο Καζάκης, ο Λαπαβίτσας κι η Σακοράφα, ο πάντα αξιοπρεπής Μανώλης Γλέζος, ο Άρης Χατζηστεφάνου & η Κατερίνα Κιτίδη με την «Χρεοκρατία» τους, ο Βατικιώτης, ο Χρυσόγονος, ο Γιάνης Βαρουφάκης, αλλά και οι μετανοημένοι Καθηγητάδες Συνταγματικού Δικαίου Μπέης & Κασιμάτης (λέω «μετανοημένοι», ας μου επιτραπεί, γιατί είχαν «θητεία» μέσα στο Σύστημα, ως σύμβουλοι πρωθυπουργών ή σε ανώτατες διοικητικές ή ακαδημαϊκές θέσεις, με την έννοια ότι, ίσως, θα μπορούσαν και να είχαν «προλάβει το κακό»∙ βέβαια, ποτέ δεν είναι αργά, εκτιμούμε την προσπάθειά τους ακόμη και τώρα), ακόμη και ο Μίκης Θεοδωράκης με τις συνεχείς παρεμβάσεις του που εξελίχθηκαν στη «Σπίθα» και αντιμετώπισαν∙ αντιμετωπίζουν σωρεία αντιδράσεων για λόγους που ακόμα δεν έχω κατανοήσει και δεν έχω ασχοληθεί.

   Ακόμα και άνθρωποι από το εξωτερικό, που θα μπορούσαν, ίσως, να χαρακτηριστούν έως και υπερβολικοί (δεδομένου του τρόπου που εκφράζονται), όπως ο Max Keiser ή ο Alex Jones. Μάθαμε κι απ΄ αυτούς κάποια πράγματα. Δεν χρειαζόταν να διαφυλάσσουμε «κάθε οξεία» που έλεγαν. Αφήνοντας έξω τις κατά τόπους υπερβολές, είχαμε τη δυνατότητα ν΄ απομονώνουμε τις πληροφορίες που μας ενδιέφεραν.

   Και, φυσικά, ο αγώνας κάποιων έντιμων δημοσιογράφων (μην ακούω αντιρρήσεις, παρακαλώ∙ ναι, υπάρχουν και έντιμοι δημοσιογράφοι ακόμα∙ ας μην γενικεύουμε τα φαινόμενα, ούτε να «βάζουμε όλους τους ανθρώπους στο ίδιο καζάνι»), κυρίως από μικρότερα κανάλια ή sites κι όχι από τα «πρωτοκλασάτα» (δεν αναφέρω ονόματα γιατί ίσως ξεχάσω κάποιον και τον αδικήσω∙ ξέρουμε όλοι μας ποιοι είναι αυτοί).

   Αυτό, επίσης, ήταν κι ένα θέμα ακόμα που επέμενα.

   Πώς είχαμε παλιά τα «γαλάζια» & τα «πράσινα» ή τα «κόκκινα» καφενεία; Έτσι βρεθήκαμε και πάλι να έχουμε τα «γαλάζια» & τα «πράσινα» ή τα «κόκκινα» & τα «μαύρα» blogs.

   Επέμενα συνέχεια. Ας ξεκολλήσουμε επιτέλους από αυτές τις ταμπέλες που δεν οδήγησαν πουθενά. Οπωσδήποτε, καταλαβαίνω πως κάποιος που έχασε τους παππούδες, τους γονείς του ή μέλη της οικογένειάς του στα βασανιστήρια και την εξορία, έχει ανατραφεί με συγκεκριμένο πολιτικό τρόπο και δεν μπορεί να δεχτεί. Το ίδιο και ένας Μανιάτης, για παράδειγμα, που οι παππούδες του στήθηκαν στον τοίχο από αριστερούς. Μέρη όπως η Μάνη είναι χωρισμένα στα 2, ανάλογα που κινήθηκαν οι δεξιοί και πού αριστεροί. Και οι παλιές έχθρες διατηρούνται ακόμη και μέσα στην ίδια οικογένεια. Το γνωρίζω γιατί η οικογένεια της μάνας μου κατάγεται από εκεί: η μισή της οικογένεια είναι αριστεροί που είχαν βγει στα βουνά και η άλλη μισή οικογένεια δεξιοί έως και βασιλικοί. Τα αδέρφια τα ίδια μεταξύ τους. (Το γένος του σογιού αυτού που κατοικεί στη Μάνη και στην Κρήτη ήταν Πειρατές, επί των ημερών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας).

   Καταλαβαίνω πως δεν αλλάζει η πολιτική τοποθέτηση και η ανατροφή απ΄ τα γεννοφάσκια.
   Όμως, ο κόσμος αλλάζει κι εξελίσσεται. Δεν μπορούμε να συνεχίζουμε να πατάμε στα παλιά μίση και έχθρες. Επιβάλλεται πια να ανακαλύψουμε τα κοινά μας σημεία και να προσεγγίσουμε ο ένας τον άλλο. Δεν γίνεται διαφορετικά. Αλλιώς, τα γνωστά «τσακάλια» θα εκμεταλλεύονται τις έχθρες μας, θα πατάνε επάνω σε αυτές και θα συνεχίζουν να λυμαίνονται τον τόπο και να τον καταστρέφουν.

   Μετά από όλα αυτά είναι λογικό ότι θίχτηκαν κάποια αριστερά (έχω την εντύπωση) blogs, με τα οποία μάλιστα συνηθίζαμε να ανταλλάσσουμε απόψεις & άρθρα. Και οπωσδήποτε θίχτηκε και ο ίδιος ο κ. Φωτόπουλος (για του οποίου το έργο κανείς τελικά από τους γνώστες δεν φρόντισε να μας κάνει μία σωστή ενημέρωση). Αυτό το διαπιστώσαμε σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Περιεκτικής Δημοκρατίας.

   Απ΄ την άλλη πλευρά, βέβαια, όσοι αναγνώστες γνωρίζουν το έργο του κ. Φωτόπουλου κι έμπαιναν στο blog μας με σκοπό να τον υπερασπιστούν, αντί να φροντίσουν με ψυχραιμία κι επιχειρήματα να μας κάνουν μία σωστή ενημέρωση για το έργο του, έμπαιναν κι εκείνοι στο «παιχνίδι» του αλληλοβρισίματος & των τσακωμών, όπου αλληλο-εκτοξεύονταν απειλές & κατηγορίες ανυπόστατες περί «πρακτόρων», ακόμα και εναντίον του blog μας.

   Ποιοι «πράκτορες» και «ινστρούκτορες» βρε παιδιά;
   Τι λόγια είναι αυτά;
   Καμία σχέση!
   Απλοί καθημερινοί άνθρωποι είμαστε όλοι, που ανησυχούμε.
   Ανησυχούμε για την πορεία του τόπου, του πλανήτη ολόκληρου, ανησυχούμε για το μέλλον μας, την επιβίωσή μας, το χαμόγελο και τα όνειρά μας που χάνονται κι απομακρύνονται ολοένα και πιο πολύ.

   Όλη αυτή η κατάσταση, λοιπόν, που αναπτύχθηκε και περιέγραψα παραπάνω, μου θύμισε δεκαετία του 80, όπου φανατισμένοι πρασινοφρουροί & γαλάζιοι υποστηρικτές παλαιάς κοπής αλληλο-φαγώνονταν και σκοτώνονταν στο ξύλο στις αφισοκολλήσεις των δρόμων των μεγάλων πόλεων έως και των μικρών χωριών της Ελλάδας, για ένα ρουσφέτι, για μία θέση, για ένα κονδύλι, για μία επιδότηση, για το όνειρο μιας καλύτερης ζωής.

   «Για ένα πουκάμισο αδειανό, για μιαν Ελένη», όπως είπε ο ποιητής, θα πρόσθετα.
   Ή, τουλάχιστον, έτσι αποδείχτηκε. Τα αποτελέσματα, τα βιώνουμε σήμερα.
   Θα μου πείτε: «Τι φταίει ο κόσμος; Πάλευε, αναζητούσε μία καλύτερη ζωή. Εξαπατήθηκε.»
   Ναι, το κατανοώ, αφού, άλλωστε, είναι κάτι το οποίο βιώνω κι εγώ ο ίδιος επί του παρόντος.

   Αυτό, όμως, που με ανησυχεί είναι ότι δεν βλέπω κάποια αλλαγή στα μυαλά και τη νοοτροπία των ανθρώπων.
   Καμία προσπάθεια σύγκλισης.
   Και πραγματικά δεν μπορώ να κατανοήσω αυτή τη στασιμότητα.

   Δεν συναντήθηκε ο κόσμος, κατά τη διάρκεια της τελευταίας χρονιάς, στις πλατείες;
   Δεν ήρθαν σ΄ επαφή; Δεν αγγίχτηκαν; Δεν μίλησαν μεταξύ τους; Δεν συζήτησαν μεταξύ τους; Δεν συμμετείχαν στις πολυάριθμες λαϊκές συνελεύσεις; Δεν μοιράστηκαν τις αγωνίες τους;
   Δεν ακούσαμε; Δεν διαβάσαμε; Δεν μάθαμε περισσότερα για τη ζωή, από ανθρώπους που γνωρίσαμε και ήξεραν περισσότερα από εμάς, που μας ενημέρωσαν για καινούρια πράγματα, για το πώς λειτουργεί ο κόσμος και προς τα πού κατευθύνεται;

   Όλο αυτό δεν λειτούργησε καθόλου;
   Πάλι στα ίδια γυρίσαμε;
   Ο κόσμος δεν βγήκε πιο ώριμος από όλη αυτή την επαφή;
   Συνεχίζει να επαφίει την τύχη και τη ζωή του στα χέρια καθοδηγητών & ινστρουκτόρων κομματικού τύπου;
   Δεν μπορούμε μόνοι μας, δηλαδή; Θέλουμε τον μπάτσο μας & τον αρχηγό μας;

   Το έχω γράψει πολλές φορές και θα επιμείνω και πάλι.

   Ας δώσουμε το χέρι ο ένας στον άλλο, ας μοιραστούμε με ειλικρίνεια & αλήθεια τις αγωνίες μας.
   Ας ξεχάσουμε τις παλιές έχθρες & τα μίση.
   Όλοι μαζί κατευθυνόμαστε προς τον γκρεμό.
   Ας δώσουμε ένα χέρι, να κρατηθεί με ζεστασιά ο ένας απ΄ τον άλλον, ο ένας με τον άλλον.
   Καλόπιστη διάθεση, κατανόηση, σεβασμός στην προσωπικότητα του «άλλου», αξιοπρέπεια, ευγενής άμιλλα, αξιοκρατία, ισονομία, κοινωνική δικαιοσύνη, σεβασμός στη φύση και τις δημιουργίες της, συντροφικότητα, αλληλεγγύη.

   Για να γεμίσει ελπίδα η νέα χρονιά που θα ξεκινήσει.
   Και για να δραπετεύσουμε από το μεγάλο κακό που ετοιμάζεται να μας βρει.

   Εύχομαι «καλή χρονιά» σε όλους & όλες.
   Ας είναι το 2012 γεμάτο με τις ελπίδες και τα όνειρα που μας στέρησε το 2011.

   Hannah Arrendt:
   «Θέλετε ν΄ αποδομήσετε εντελώς τον άνθρωπο;
   Πάρτε του την αξιοπρέπεια.
   Τότε ο άνθρωπος μετατρέπεται σε κάτι που και τα ζώα δεν είναι».

   *

  • Πειρατή σου εύχομαι μια ΠΟΛΥ νέα καλή χρονιά γιατί την αξίζεις πραγματικά.

   Τα λόγια σου ΤΩΡΑ αποκαθιστούν την ΑΛΗΘΕΙΑ.

   Ο φίλος Omadeon ουσιαστικά “χρεώθηκε” όλο το “πανηγύρι λασπολογίας & βωμολοχίας” που έγινε εδώ μέσα.
   Νομίζω αρκετά, παρακαλώ πολύ.
   Υπάρχουν άλλοι που υπήρξαν πολύ περισσότερο αγενείς απ΄ τον Omadeon.

   Αυτά τα λόγια σου… ΑΝ ήξερες από ΤΙ περιπέτειες προστατεύουν, όχι μόνο εμένα, αλλά ΚΑΘΕ άνθρωπο που πληρώνει (πολιτικές συνήθως) σκοπιμότητες… θα ήξερες και ΠΟΣΟ σπάνια είναι στο διαδίκτυο, ή ΠΟΣΟ πολύτιμα.

   Αλλά… όταν δεν νευριάζω με αδικίες και λάσπες (και ενίοτε βρίζω)…. απλώς ΕΡΕΥΝΩ.

   Λάσπη εκ μέρους μου δεν υπήρξε πουθενά, εκτός αν μου διέφυγε κάτι,
   που δεν έκανα συνειδητά, οπότε… ΚΑΘΕ καλοπροαίρετη κριτική ΕΙΝΑΙ δεκτή.

   • *
    Πίστεψες, αγαπητέ μου φίλε, ότι θα άφηνα ποτέ να αδικηθείς;

    *Το παραπάνω μεγάλο (σε έκταση) σχόλιό μου θα μπει και ως ανάρτηση εδώ στο blog, αλλά και ως σχόλιο στη συζήτησή σας με την αγαπητή φίλη κ.κ., στο προσωπικό της blog «Κεράσια & Κρίνοι» ( http://kerasiakrinoi.blogspot.com/ ).

    *
    ΥΓ1: Αγαπητέ φίλε Omadeon, θα ήθελα και προσωπικά να σε παρακαλέσω, όταν αυτό είναι εφικτό, να τιθασεύεις κατά το δυνατό κάποιους εξαιρετικούς παρορμητισμούς.
    Δεν σου ζητάω να αλλάξεις χαρακτήρα, αφού ο αυθορμητισμός είναι ένα εξαιρετικό χάρισμα.
    Απλώς σου ζητώ να είσαι λίγο προνοητικός, όποτε αυτό μπορεί να γίνει, ώστε να μην «πέφτει λάδι στη φωτιά»,
    σε περιπτώσεις που μπορεί «να φουντώσει καυγάς».

    Απλώς για να μπορούν να διατηρούνται οι ισορροπίες…
    *

    • ΠΑΡΑ πολύ σωστή κριτική, ευχαριστώ πειρατή…

     Κοίτα, το πρόβλημα είναι ΕΛΑΧΙΣΤΑ πιο περίπλοκο.
     Π.χ. αν δεν είχες με παρρησία αποκαταστήσει μια βασική αλήθεια (που με αφορά) ΟΛΟ το «σκηνικό» θα οδηγούσε σε μια χιονοστιβάδα χειρότερων επιπτώσεων (κυρίως σε βάρος μου αλλά μετά ΚΑΙ σε βάρος σας) στο μέλλον. Μια τέτοια ιστορία μπορεί να διαρκέσει στο διαδίκτυο… χρόνια (κι ακόμη ΔΕΝ ξεμπλέξαμε).
     Γιατί στα λέω? Γιατί εγώ κάτι τέτοια βλέπω, λόγω πείρας… και τα παίρνω στο κρανίο (κι όταν αδικούνται άλλοι εξίσου). Αλλά η βελτίωση του στυλ που ζητάς ΕΙΝΑΙ αναγκαία απολύτως. Χρειάζονται ΚΑΙ τα δύο. ΚΑΙ εγρήγορση για αρνητικότητα που δεν είναι σε όλους προφανής ΚΑΙ ψυχραιμία ΚΑΙ… πολλά άλλα.

     Γάμισέ τα… XAXAXA 🙂

 31. Παύλο συμφωνώ με αυτά που λες για την ΠΔ. Είναι ένα απίστευτα κλειστό σύστημα ο λόγος της. Δεν υπάρχει τρόπος αμφισβήτησης εκ των έσω. Δηλ. το μόνο που μπορεί να κάνει κανείς με την ΠΔ είναι είτε να συμφωνεί εντελώς με αυτή είτε να διαφωνεί εντελώς. Αν κυβερνήσει ποτέ η ΠΔ έχω την εντύπωση ότι ναι μεν θα καταργήσει την αγορά αλλά θα είναι ένα απίστευτα αυταρχικό σύστημα. Δε θα είναι απλώς η δικτατορία του κομμουνιστικού κόμματος δηλ. των ειδικών που υποτίθεται έχουν ανακαλύψει τους νόμους της ιστορικής εξέλιξης αλλά μια προσωποπαγής δικτατορία του Φωτόπουλου γιατί αυτά που λέει δεν τα στηρίζει καν σε κάποιους υποτιθέμενους αντικειμενικούς νόμους αλλά στη δική του οπτική. Φαντάζεσαι να κυβερνήσει κάποιος που δεν είναι ούτε καν ελέω θεού άρχοντας αλλά απλώς βασίζεται στην οπτική του; Βέβαια αυτή την αποκαλεί οπτική της αυτονομίας αλλά δε ρώτησε και κανένα αν πραγματικά είναι όντως αυτή η οπτική ή αν είναι απλώς η δική του. Παρόλα αυτά ο Φωτόπουλος αξίζει να διαβαστεί. Έχει γράψει σημαντικά βιβλία και άρθρα. Φαίνεται πάντως ότι είναι τρομερά επικίνδυνο να θεωρεί κανείς ότι βλέπει εξ ορισμού από την οπτική της αυτονομίας ενώ στην πραγματικότητα η αυτονομία είναι δημιουργία και δημιουργώντας την μόνο βλέπεις και αυτόνομα.

  • Συνεχίζεις τη λασπούλα σου Θωμά, έτσι. Γενικολογίες και κρετίνικες σχηματοποιήσεις: «Πρέπει κάποιος είτε να συμφωνεί εντελώς με την ΠΔ είτε να διαφωνεί τελείως». Ζητήσαμε επανειλημμένα σε σχόλια μας (προτού καν πούμε τίποτα για σένα ενώ είχες ξεκινήσει να λες παρανοϊκό τον ΤΦ κλπ.) να μας δείξεις με βάση τον ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ, δηλαδή να μας τεκμηριώσεις με εμπειρικά/ιστορικά δεδομένα (από τη σκοπιά της Αυτονομίας την οποία πρεσβεύεις υποτίθεται) πώς γίνεται η θέσμιση «ανεξάρτητα» από το κυρίαρχο σύστημα, μέσα από την απροσδιοριστία, το «ασυνείδητο», κτλ. και το έκανες μόκο.

   Για την ακρίβεια μετά από αυτές τις εκκλήσεις και ενώ δεν ψέλλισες ούτε μισή απάντηση (επειδή έτσι «πίστευες» προφανώς, όπως κάθε θεοσεβής ετερόνομος), μάς έκανες ακόμα πιο λασπολογική επίθεση μιλώντας για «ζώα» κτλ. Αυτό τον ατεκμηρίωτο οίστρο τον λες αμφισβήτηση και «ανοιχτό σύστημα»; Μάλιστα συνεχίζεις το παραμυθάκι σου περί «προσωπικής οπτικής», ξεχνώντας ότι κάθε τι που πρεσβεύει η ΠΔ το βασίζει στον δημοκρατικό ορθολογισμό. Είναι οπτική μιας «προσωποπαγούς δικτατορίας» και ενός «προσώπου» ο δημοκρατικός ορθολογισμός επειδή απλά εσύ δεν τον δέχεσαι (αφού θα καταντούσε τις ατεκμηρίωτες «απόψεις» σου ιστορικό κειμήλιο) και προτιμάς τον ανορθολογισμό του Νίτσε και το απροσδιόριστο, το ασυνείδητο κτλ.;; Πλάκα κάνεις; Αλλά τελικά πραγματικά έχεις μετατραπεί -πιθανόν άθελα σου- σε ένα μικροαστικό καθαρματάκι που ψάχνει στηρίγματα για να τα χώσει σε όσους αγωνίζονται έχοντας ευρύτερα δημοκρατικά κριτήρια (όπως είναι ο δημοκρατικός ορθολογισμός) για μια νέα θέσμιση και όχι την απροσδιοριστία της προσωπικής βολής τους…

 32. ΒlackΜediterraneanPirat ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια αλλά στην αρχή δεν ήμουν τόσο ήπιος όσο αργότερα. Επιτέθηκα και με άσχημο τρόπο στην ΠΔ αρχικά αλλά κάπου είχε χαθεί ο έλεγχος στα πρώτα σχόλια πάνω στην αντιπαράθεση. Τώρα πια μιλάω με ψυχραιμία αλλά δυστυχώς βλέπω ότι αυτό δεν αρέσει και τόσο στην ΠΔ που αντί να απαντάει στα επιχειρήματα μου λέει τι έλεγα πριν 10 χρόνια όταν ήμουν στην ΠΔ για να δείξει δήθεν ότι είμαι ασυνεπής λες και οι άνθρωποι δεν αλλάζουν ή λες και η ΠΔ δεν άλλαξε αυτά τα 10 χρόνια. Όπως και να έχει το έργο του Φωτόπουλου στο προτείνω. Όντως έχει αξία. Μπορείς να μπεις στο site τους και να διαβάσεις τις βασικές αρχές τους και περισσότερα. Να σαι καλά.

 33. Δήμο παρά τις επιθέσεις που πάλι κάνεις και τη διαστρέβλωση ότι υποστηρίζω πλήρως τον Καστοριάδη η απάντηση σου έχει πολύ ουσία και μου άρεσε ο τρόπος που ανέπτυξες τις απόψεις της ΠΔ γι’ αυτό το θέμα. Τώρα γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρο σε μένα αυτό που πίστευα για σας και για ποιους λόγους πήρατε αυτή την πορεία τα τελευταία χρόνια. Μιλάς για ανάγκη προσαρμογής του προτάγματος στις νέες συνθήκες. Συμφωνώ ότι έχουν αλλάξει οι συνθήκες αντικειμενικά ότι η επίθεση είναι πολύ μεγαλύτερη κλπ και ότι δεν μπορούμε πια να μιλάμε όπως παλιά για δημιουργία θεσμών από τα κάτω σε αυτά τα ασφυκτικά πλαίσια που μας έχει επιβάλλει το διεθνές σύστημα. Έχεις σκεφτεί όμως ότι το πρόταγμα της αυτονομίας δεν μπορεί να προσαρμοστεί παντού χωρίς να χάνεται η ουσία του; Δεν είναι δογματικό να μη βλέπεις ότι βασικές αρχές δημιουργικότητας έστω όπως την εννοούσατε εσείς δηλ. μέσω της σταδιακής δημιουργίας αμεσοδημοκρατικών θεσμών ειρηνικά χάνονται στην προσαρμογή που λες και παρόλα αυτά να συνεχίζεις να μιλάς για πρόταγμα αυτονομίας; Γι’ αυτό και εγώ σε προηγούμενο μήνυμα είπα ότι είναι αξιοσέβαστη η προσπάθεια της ΠΔ για δημιουργία κινήματος ενάντια στο διεθνές σύστημα αλλά είπα επίσης ότι αυτό δε σημαίνει αγώνας για την αυτονομία. Αγώνας ενάντια στο διεθνές σύστημα μπορεί να γίνει σε συνεργασία με τη μαφιόζικη Ρωσία και το θρησκόληπτο Ιράν όπως λέτε και ίσως να πρέπει να γίνει για να επέλθει καλύτερη ισορροπία διεθνώς αλλά μπορείτε να εξηγήσετε γιατί αυτό αποτελεί προσαρμογή του προτάγματος της αυτονομίας και όχι διαστρέβλωση του; Μήπως θα πρέπει πια να είστε ειλικρινείς ότι απλώς προσπαθείτε για ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο των λαών και για μια σχετική ανεξαρτησία τους από το διεθνές σύστημα και όχι για την αυτονομία; Ποιος σου λέει ότι η προσπάθεια εξόδου της Ελλάδας από ΕΕ θα επιτρέψει όλα αυτά που λες για δημιουργία θεσμών κλπ ειδικά αν γίνει επαναστατικά όπως τελευταία λέτε ενώ πριν λίγους μηνες δεν το λέγατε; Θα αφήσει άραγε το διεθνές σύστημα και η Τουρκία ανενόχλητη την Ελλάδα αν πάρει τέτοιο δρόμο; Δε θα βγει πιθανόν κάποιο κρατικοσοσιαλιστικό κόμμα σε στυλ ΚΚΕ που θα αρχίσει να κυνηγάει οποιονδήποτε μιλάει για αυτονομία; Δεν είναι πιθανό να έχουμε την τύχη του Καντάφι και σφαγές που τουλάχιστον εντός ΕΕ δεν είναι τόσο εύκολο να γίνουν; Άλλο να βγούμε από ΕΕ κάπως ομαλά αλλά εσείς μιλάτε πια για ΕΑΜ και επανάσταση οπότε φαντάσου τι έχει να γίνει. Νομίζω πια ότι δε θα πρέπει να συγχέουμε τον αγώνα για την αυτονομία με τον αγώνα ενάντια στο διεθνές σύστημα. Δυστυχώς ο αγώνας για αυτονομία δεν είναι επίκαιρος. Ο αγώνας ενάντια στο διεθνές σύστημα με σύμμαχο ίσως σε κάποια χρόνια τη Ρωσία αν απεγκλωβιστεί περισσότερο από την υπερεθνική ελίτ θα είναι ρεαλιστικός αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα έχουμε και καμιά ριζική αλλαγή απλώς ίσως να είμαστε κάπως καλύτερα. Δεν είμαι αφελής να πιστεύω ότι είναι ρεαλιστικός ο αγώνας για την αυτονομία σήμερα όπως στην ουσία λένε πολλοί αναρχικοί και καστοριαδικοί ξεχνώντας τους απίστευτα δυσμενείς συσχετισμούς που επιβάλλει το διεθνές σύστημα οπότε κακώς με κατατάσσεις με αυτούς. Συμφωνώ όμως με τον Καστοριάδη για το δημιουργικό στοιχείο απλώς πιστεύω ότι δεν εκδηλώνεται τόσο εύκολα όσο νόμιζε αυτός που υποτιμούσε τους αντικειμενικούς παράγοντες που μας εγκλωβίζουν. Δε βγαίνω επομένως να φωνάζω ότι χρειάζεται δημιουργική δραστηριότητα με βάθος όπως την εννοώ εγώ απλά θεωρώ ότι αν δε γίνει αυτό η ανθρωπότητα διαρκώς θα υποφέρει. Ακόμα και αν πετύχουμε κάτι καλύτερο μετά θα υπάρξει παρακμή κλπ. Γενικότερα νομίζω ότι έχετε υπερεκτιμήσει την έννοια του αντισυστημικού. Το αντισυστημικό κίνημα που στην ουσία βασιζόταν αποκλειστικά στην ΕΣΣΔ ήταν στην πραγματικότητα μια φούσκα αλλιώς δε θα κατέρρεε έτσι. Δεν μπορείτε να μιλάτε με ένα στυλ του τι ωραία ήταν τότε που υπήρχε μαζικό αντισυστημικό κίνημα και πόσο παρακμή υπάρχει τώρα αφού στην πραγματικότητα αυτο δεν είχε γερά θεμέλια και βασίστηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό στους τυχοδιωκτισμούς του Λένιν και του Στάλιν. Όσο για την ελευθεριακή σοσιαλιστική παράδοση που λέτε πολύ αμφιβάλλω αν αυτή έχει σχέση με τον αγώνα ενάντια στο διεθνές σύστημα αφού από τη φύση της εκγλωβίζεται στην άμεση δημοκρατία στους χώρους δουλειάς κυρίως άντε το πολύ και στη γειτονιά και αγνοεί σε πολύ μεγάλο βαθμό το κεντρικό πολιτικό και οικονομικό στοιχείο πόσο μάλλον όταν αυτό είναι τόσο πολύπλοκο και διεθνές όσο σήμερα. Συμπερασματικά νομίζω ότι η ΠΔ είναι μια αποφασισμένη οργάνωση ενάντια στο διεθνές σύστημα αλλά αυτό δεν έχει σχέση με την αυτονομία και επίσης ότι η αυτονομία δε φαίνεται επίκαιρη. Οπότε θα μπορούσα να αγωνιστώ με την ΠΔ και άλλους ενάντια στο διεθνές σύστημα αναλόγως και τους συσχετισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά δε σημαίνει ότι συμφωνώ με την κοσμοθεωρία της και διαφωνώ με το φανατισμό της που προέρχεται κυρίως από το γεγονός ότι όπως εξήγησα συγχέει τον αγώνα ενάντια στο διεθνές σύστημα με τον αγώνα για αυτονομία. Αν είχατε συνείδηση ότι απλώς αγωνίζεστε ενάντια στο διεθνές σύστημα και όχι κάτι παραπάνω δε θα ήσασταν τόσο φανατικοί.

  • Thomas πριν συνεχίσετε την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτησή σας…
   Θα ήθελα να ανακοινώσω ότι ΜΟΛΙΣ έλαβα νομικές απειλές από τον κύριο Φωτόπουλο.

   Του απάντησα πολύ ήπια, όσο πιο ήπια μπορούσα. Ομως είναι λέει αποφασισμένος ΕΙΔΙΚΑ σε μένα να με σύρει στα δικαστήρια «αν συνεχίσω σε σχόλια ή σε γραπτά» να τον βρίζω ή να τον λασπολογώ.

   Είναι ΕΚΤΟΣ πραγματικότητας το γράμμα του, αλλά ΚΑΙ εσείς, ΟΛΟΙ εδώ, διότι ίσως νομίζετε ότι αυτή εδώ η κατάσταση μπορεί να επιλυθεί έτσι εύκολα, με τους συνηθισμένους τρόπους που ξέρουμε στο διαδίκτυο.

   Η κατάσταση είναι περίπλοκη, ιδιόρρυθμη και σημαντική. Καλούμαστε να δώσουμε μια πολύ πιο σοβαρή και δίκαιη και ξεκάθαρη λύση, που δεν ξέρω αν ξεπερνά και τα τρέχοντα ήθη και έθιμα του διαδικτύου, αλλά ΠΡΕΠΕΙ να γίνει. Ισως λέω μαλακίες, θα δειξει… 🙂

   • Υ.Γ. Τη λύση που έχω στο νου μου, ήδη σας την έχω πει.

    ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ με πρόσθετα annotations.

    Το είχα ξανακάνει αυτό σε 2-3 περιπτώσεις Επίλυσης Συγκρούσεων (στο δικό μας blog) αλλά μάλλον ατελώς. Τώρα πρέπει να γίνει με επαγγελματική ακρίβεια, για να μπει άπλετο φως σε ΚΑΘΕ παρανόηση, ΚΑΘΕ λάθος, ΚΑΘΕ είδους λάσπη και άμυνα κατά της λάσπης…
    Ενα εγχείρημα που θα χρειαστεί αρκετόν καιρό (και αποτελεί και απόσπαση προσοχής από την Κρίση).

    Πάντως… ΜΗ νομίζετε ότι τα ευχολόγια καλής συμπεριφοράς βοηθούν ιδιαίτερα. Η παγίδα είναι να δικαιώσουμε άδικες κρίσεις και λάσπες για τα μπλογκ συνολικά ΚΑΙ για μας ειδικά.

    Ο κ. Φωτόπουλος μάλλον δεν πρόσεξε ΒΑΣΙΚΑ πράματα.
    Π.χ. νομίζει ότι είμαι μέλος του μπλογκ ΣΧΣ, ή νομίζει ότι συκοφάντησα ή έβρισα τον ίδιο, κ.ο.κ.

    Πάντως πρέπει να αλλάξουμε στάση. Αντί για διαβεβαιώσεις και καλές προθέσεις χρειάζεται ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ.

  • Θωμά, συνοπτικά και μάλλον όχι απόλυτα «τεκμηριωμένα» θεωρητικά, η οργανωτική προσπάθεια για θεσμούς έξω από την αγορά και το κράτος που λέμε, όπως τους προτάσσουμε μέσα στο Μέτωπο για μια αυτοδύναμη οικονομία κτλ. προϋποθέτει α) τη δημιουργία τους από το ελευθεριακό/δημοκρατικό κοινωνικό και πολιτικό υποκείμενο που συμμετέχει στο Μέτωπο και στις μορφές πάλης που περιλαμβάνει πολιτικές απεργίες κτλ. (παρόν το δημιουργικό στοιχείο)
   β) την εσωτερική αυτονομία των επί μέρους πολιτικών υποκειμένων που συμμετέχουν στο Μέτωπο – και επομένως το χτίσιμο δημοκρατικών θεσμών στο κίνημα αυτό, όπου θα είναι όμως πιθανότατα πρωταγωνιστές (και να η ευκαιρία που θα χαθεί αν δεν ξυπνήσουν οι καλοπροαίρετοι ελευθεριακοί να στηρίξουν μαζικά ένα τέτοιο μέτωπο)
   γ) την απροσδιοριστία της έκβασης της κοινωνικής πάλης (στοιχείο απροσδιοριστίας ως έκβασης της κοινωνικής πάλης, κάτι που είναι διαφορετικό από την ισοπεδωτική «απροσδιοριστία» απ’ όπου πηγάζουν οι θεσμίσεις κτλ.), αφού δεν ξέρουμε πράγματι αν θα επικρατήσουν τελικά ιεραρχίες άλλου τύπου μετά την απεξάρτηση από το σύστημα, παρότι όπως είπαμε το μέτωπο βασίζεται στον δημοκρατικό διάλογο όλων των μερών και τελικά ο λαός θα αποφασίσει τι σύστημα θέλει μετά την αυτοδύναμη οικονομία.

   Συνεπώς «απαντώνται» αυτά που ρωτάς και θα απαντηθούν τελικά μόνο από τη σύνθεση της πράξης των υποκειμένων που θα συμμετάσχουν σε ένα τέτοιο αγώνα, σε σχέση με την πράξη των ελίτ και των παρατρεχάμενων τους. Και βέβαια δεν μπορούμε να ξέρουμε τι μπορεί να γίνει ως έκβαση αυτών των αλλαγών μέσα από ένα τέτοιο μέτωπο, όμως το γεγονός ότι όσο δεν υπάρχει αντισυστημικός αγώνας η ιδιώτευση και η «ασημαντότητα» αυξάνουν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ, αλλά βασίζεται στα εμπειρικά δεδομένα από τη λειτουργία του συστήματος στη Δύση. Εδώ και 30 χρόνια, με την άνοδο της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, η παράλληλη έκλειψη της αντισυστημικής αριστεράς και των αντισυστημικών προταγμάτων έχει επιφέρει την πλήρη αποχαύνωση των μαζών στη Δύση, ή σε επιστροφή σε εξεγέρσεις που είναι καταδικασμένες να αποτύχουν, όπως στις αρχές του 19ου αιώνα όπου πέρασε 1 αιώνας ακόμα για να πάρει τη μορφή κινημάτων, και αυτό έχει συστημικά αίτια που μπορεί να δειχτούν ιστορικά κτλ.

 34. Omadeon ποια λασπολογία και βρισιές λέει ο Φωτόπουλος ότι συνεχίζεις ενάντια σε αυτόν συγκεκριμένα; Δεν είδα κάτι τέτοιο.

 35. Δήμο εντάξει. Κατάλαβα πως το βλέπεις. Έχω όμως αμφιβολίες για το κατά πόσο μπορεί να παίξει ένας τέτοιος αγώνας το ρόλο που λες. Και στο παρελθόν που υπήρχε αντισυστημικός αγώνας σε σημαντικό βαθμό οι λαοί λειτουργούσαν σαν οπαδοί και πρόβατα κομμουνιστών ηγετών κλπ και έσκασε σαν φούσκα όλο αυτό με αποτέλεσμα οι λαοί να γίνουν ίσως πιο αποχαυνωμένοι αν δεν υπήρχε αυτός ο αγώνας. Τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν και τη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση αλλά και την ήττα που οφείλεται στις υπερβολικές προσδοκίες του παρελθόντος…Θέλει πια πολύ προσοχή να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος αλλά δυστυχώς το σύστημα γίνεται όλο και πιο σκληρό που ίσως μας οδηγήσει σε παράλογους αγώνες χωρίς λογική και δημιουργικότητα. Γι’ αυτό θεωρώ λάθος να κατηγορούμε ανθρώπους σαν βολεμένους επειδή απλώς έχει φοβηθεί το μάτι του με τις αποτυχίες του παρελθόντος και το πόσο εύκολα οι λαοί πέφτουν σε παγίδες. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να αγωνιστούμε απλώς εγώ το πιο ρεαλιστικό που βλέπω είναι μια συμμαχία με τη Ρωσία αν αυτή βγει περισσότερο από το διεθνές σύστημα. Ίσως τα πράγματα πάνε κάπως καλύτερα έτσι.

 36. omadeon δε νομίζω ότι αξίζει να γίνει όλο αυτό που λες. Καλύτερα θα είναι να λήξει το θέμα εδώ. Είναι σαφές νομίζω ότι δε συνεχίζεις κάποια επίθεση στο Φωτόπουλο όπως υποστηρίζει και επίσης ότι έχει παρεξηγήσει τη σχέση σου με το ΣΧΣ. Αν συμφωνήσει με αυτά τα δύο ο Φωτόπουλος πιστεύω ότι το θέμα θα μπορούσε να λήξει. Εξάλλου λέει ότι δε θέλει να συνεχιστεί αυτό που θεωρεί πως γίνεται. Δε λέει για αυτά που έγιναν.

  • Το θέμα φυσικά και θα μπορούσε να λήξει εδώ Thomas.

   Με τη διαφορά ότι… σύντομα θα χρειαστεί ΚΑΙ τεκμηρίωση η «ζούγκλα των μπλογκ».

   Δες τα μέηλ του ίδιου του Τ.Φ. σε μένα, πιο κάτω. Μιλάει για «άρθρο κατά της ζούγκλας των μπλογκ»,
   Με κύριο παράδειγμα εντελώς λανθασμένο εξ ορισμού. Διαβάζει όλα μας τα σχόλια όμως…
   …οπότε θα του πω κάτι εδώ.
   1) ΜΗ βιαστείτε να γενικεύσετε.
   2) ΔΕΝ έγιναν τα πράματα όπως νομίζετε.
   3) Αυτό θα ΤΕΚΜΗΡΙΩΘΕΙ

 37. ΜΟΛΙΣ ΜΠΗΚΕ το 2012 !
  ******* ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ******

  O κ. Τ.Φ. μου ζήτησε να δημοσιεύσω τα μέηλ του.
  Το κάνω τώρα, γιατί έχουμε πρωτοχρονιά κι αύριο… θα αργήσει πολύ το ξύπνημα (χεχε).
  Για να μη γεμίσει ο χώρος με σεντόνι, δίνω το σύνδεσμο προς εκεί όπου μπήκαν
  http://omadeon.wordpress.com/2011/12/31/to-takis-fotopoulos/#comment-71527

 38. @Πειρατή μου, καταλαβαίνεις ΤΩΡΑ υποθέτω… το πραγματικό διακύβευμα.

  Είναι η ελευθερία της ανωνυμίας σε μπλογκ.
  ΠΟΛΛΟΙ ετοιμάζονται να της επιτεθούν χειρότερα.
  Πρέπει να βγει η αλήθεια ΟΛΗ προς τα έξω.
  Με όλα της τα ελαττώματα, αυτή εδώ η ζούγκλα είναι ΠΟΛΥ προτιμότερη και ΠΟΛΥ καθαρότερη από τα «μέτρα» που θέλουν να την υποτάξουν.

 39. Περα απο ολα τα αλλα, απο ολες τις διαφωνιες και τα ξεκατινιασματα, αστεια, βαρετα ή αδιαφορα, το πιο σημαντικο και απολυτως ασυγχωρητο ειναι το δωσιμο ανθρωπων στο διαδικτυο. Εκεινοι που δημοσιευσαν ονοματεπωνυμο ανθρωπου που ειχε επιλεξει να γραφει με ψευδωνυμο ειναι ξεγραμμενοι απο μενα και δεν με ενδιαφερει οχι ο διαλογος μαζι τους, αλλα ουτε και η γνωμη τους για οτιδηποτε, οσο ενδιαφερουσα, σημαντικη ή χρησιμη κι αν ειναι. Τον ΤΦ δεν τον γνωριζα, μονο το Μιμη Φωτοπουλο ηξερα (λολ). Μετα το χαφιεδωσιμο ονοματων στο διαδικτυο δεν ενδιαφερομαι να γνωρισω ουτε αυτον ουτε την Περιεκτικη του Δημοκρατια (λολ). Να ξερει μονο, μηπως και ξεκουνηθει λιγακι κι αυτος και η παρεα του, οτι ο κοσμος δεν περιστρεφεται γυρω του ουτε κανενα συστημα απειλειται απο αυτον, για να επιστρατευει και πρακτορες να τον πολεμανε (λολολολ). Ασε που κι ετσι να ηταν, μαλλον το συστημα θα διαλεγε κατι με μεγαλυτερο κοινο κι οχι ενα μπλογκ οπως οι ΣΧΣ που, οσο δημοφιλες κι αν ειναι, με την αναγνωσιμοτητα του επισης δεν απειλει κανενα συστημα.

  Ουστ, χαφιεδες. Δεν υπαρχετε!

  • @zwaki
   Σου απάντησα ήδη αλλά το σχόλιο πήγε στο spam

   Κοίτα… η φιλαλήθης στάση του πειρατή ΑΠΟΤΡΕΨΕ το βρώμικο σενάριο ενοχοποίησης το οποίο άθελά σου (ή όχι) προωθείς.

 40. Α , ΩΣΤΕ ΕΤΣΙ; ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΛΑΣΠΟΛΟΓΕΙ «ΕΥΓΕΝΙΚΑ» ΤΟΝ ΤΦ ΩΣ ΠΑΡΑΝΟΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ ΑΤΕΚΜΗΡΙΩΤΑ ΤΗΝ ΠΔ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΜΟΦΩΝΑ, ΑΛΛΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ «ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ» , ΑΠΟΣΠΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΚΡΑΤΗΤΟ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΚΑΠΟΙΩΝ ΛΑΣΠΟΛΟΓΩΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΑΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ (ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΒΕΒΑΙΑ…ΓΑΡΓΑΡΑ), ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΒΑΖΑΜΕ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ , ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑΝΤΙΑ… ΣΤΗΝ ΠΔ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΦ…

  ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΑΡΗ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΤΗ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΥΝ ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΥΣ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΡΙΤΙΚΗ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΗ ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΑΠΛΗΣ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑΣ) ΣΕ ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Η ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΔΥΟ Η ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΝ…ΑΒΓΑΛΤΗ ΠΑΡΘΕΝΑ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s