Μητέρα 15χρονου συλληφθέντα στις 6/12: «Το παιδί μου φτύνει αίμα τρεις ημέρες μετά»

BlackMediterraneanPirate  10-12-2011  

short  link    wp.me/pPn6Y-bLh

Μητέρα 15χρονου συλληφθέντα στις 6/12: «Το παιδί μου φτύνει αίμα τρεις ημέρες μετά»

Τις πληροφορίες ότι στη μαθητική διαδήλωση της 6ης Δεκεμβρίου 2011, στη μνήμη του δολοφονημένουΑλέξη Γρηγορόπουλου, οι άνδρες των ΜΑΤ «διακρίθηκαν» για μια ακόμη φορά στο γνωστό όργιο βίας και απάνθρωπης καταστολής, σε βάρος ανήλικων μαθητών, είχαμε καταγγείλει εδώ: Οι μπάτσοι συνέλαβαν ανήλικα επειδή φόραγαν φούτερ με κουκούλα!

 

Σήμερα, 9 Δεκεμβρίου, έφτασε στο tsantiri.gr επώνυμη καταγγελία γονέα που αναφέρει πράγματα φοβερά και τρομερά.

Οι μπάτσοι όχι μόνο συνέλαβαν και τσάκισαν στο ξύλο 15χρονα και 16χρονα παιδάκια, αλλά τους έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην υγεία τους.

Η μητέρα, που υπογράφει την καταγγελία που ακολουθεί, αναφέρει ότι το παιδί της «πονάει πολύ το κεφάλι του, έχει καρούμπαλα, φτύνει αίμα και πονάει το σώμα του».

Η εικόνα ότι ένας μαθητής φτύνει αίμα, 3 ημέρες μετά, από το ξύλο προφανώς που του έριξαν οι μπάτσοι, μας εξοργίζει.

Και φυσικά δεν είναι μόνο αυτό…

Η καταγγελία της μητέρας ουσιαστικά αποκαλύπτει την κατάλυση της Δημοκρατίας από το καθεστώς της μεταβατικής κυβέρνησης και των πρόθυμων «ανδρών» των ΜΑΤ, των νέων ταγματασφαλιτών!

 
Απαιτούμε επίσημη απάντηση της Αστυνομίας και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη άμεσα.

 

 

Ακολουθεί το κείμενο – καταγγελία της μητέρας του 15χρονου μαθητή:

«Είμαστε γονείς ενός ανήλικου παιδιού 15 χρονών, Α΄ τάξη λυκείου, και στις 6 Δεκεμβρίου μαθητές από το σχολείο αποφάσισαν να πάνε στη μαθητική πορεία, στην Αθήνα, που οργανώθηκε για τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Κατά τις 14.50 ο πατέρας του επικοινώνησε με το παιδί και του είπε πώς επιστρέφουν στο σπίτι.

» Η ώρα περνούσε και δεν είχαμε άλλη επικοινωνία με το παιδί μας, προσπαθούσαμε να τον εντοπίσουμε στο κινητό του αλλά ήταν κλειστό. Επίσης και τον συμμαθητών που ήταν μαζί του. (παίρναμε τηλεφώνα όπου μπορούσαμε)

» Κάποια στιγμή, κατά τις 6 ώρα το απόγευμα, μπορέσαμε να εντοπίσουμε ένα από τα παιδιά που ήταν μαζί του στη πορεία και μας ενημέρωσε πως καθώς γυρνούσαν, βρεθήκαν περικυκλωμένοι από ΜΑΤ τα όποια προσπαθούσαν να πιάσουν όσα περισσότερα παιδιά μπορούσαν και να τα συλλάβουν. (κυρίως ανήλικα).

» Μας ενημέρωσε πως το ένα από τα ανήλικα που πιάστηκαν εκείνη τη στιγμή ήταν το παιδί μας.

 

 

» Με το παιδί μας συνελήφθησαν ακόμα 3 μαθητές όλοι ανήλικοι. Τα παιδιά δεν έφεραν αντίσταση διότι δεν είχαν κάνει τίποτα, τα ΜΑΤ τους χτυπούσαν και τους έβριζαν τα ίδια και τις οικογένειες τους, με κλοτσιές και μπουνιές, φτυσίματα, και βίαιη συμπεριφορά απέναντι τους. Τους κατάσχεσαν τα φούτερ που φορούσαν, (τα παιδία φορούσαν φούτερ με κουκούλα στη πλάτη) κατηγορώντας τους πως είναι κουκουλοφόροι.

Γύρω γύρω τους, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου φορούσαν μπουφάν με κουκούλα στη πλάτη.

Τα ανήλικα ήταν σίγουρα τα πιο εύκολα θύματα.

 

 

» Αφού έγινε η σύλληψη, και τους πέρασαν χειροπέδες, τα ΜΑΤ συνέχιζαν να ασκήσουν σωματική και ψυχολογική βία επάνω τους, χτυπώντας και βρίζοντας τους με πολύ άγριο τρόπο.

 

 

» Κάποια στιγμή έφτασαν στη ΓΑΔΑ, (περίπου 4 το απόγευμα) και μέχρι αργά το βράδυ δεν είχαμε καμία επαφή μαζί του.

 

» Στις 8 το απόγευμα καταφέραμε μετά από πολλά τηλεφωνήματα στην αστυνομία να τον εντοπίσουμε στη ΓΑΔΑ, και ρωτήσαμε τον υπαστυνόμο τι έκανε και μας είπε πώς δεν ξέρει τίποτα.

» Αργότερα περίπου μίση ώρα χτύπησε το τηλέφωνο μας και ήταν το παιδί μας.

 

» Μας ενημέρωσε μόνο πώς τον έχουν στην ΓΑΔΑ και τίποτε άλλο.

 

» Ξεκινήσαμε να πάμε εκεί και όταν φτάσαμε μάθαμε πώς ανακρίθηκε από τους αστυνομικούς, σχηματίστηκε δικογραφία και θα πάνε αυτόφωρο την επόμενη μέρα (περίπου στις 13.00 ώρα) στη Σχολή Ευελπίδων.

 

» Ζητήσαμε να δούμε το παιδί μας και μετά από 3 ώρες μας επέτρεψαν να μπούμε μέσα και να τον δούμε για 5 λεπτά.

 

» Από ό,τι μας είπε εκείνη τη στιγμή, οι κατηγορίες ήταν διατάραξη κοινής ησυχίας, φούτερ με κουκούλα, και ότι πέταγαν πέτρες κατά των αστυνομικών. Μας ενημέρωσαν πώς εάν δεν υπάρχει δικηγόρος, εφόσον είναι ανήλικος, μπορεί ο πατέρας του η μητέρα του να παραστεί ως δικηγόρος του (ή τέλος πάντων ότι έχει το δικαίωμα να είναι μαζί του στον εισαγγελέα και σε όποια άλλη διαδικασία ακολουθήσει)

 

» Επίσης καταλάβαμε πώς είχαν πιάσει πολλά ανήλικα με της ίδιες κατηγορίες και νεαρά άτομα μέχρι 25 χρόνων. (ήταν 6 ανήλικα και 10 ενήλικοι)

 

» Την επομένη μέρα (7 Δεκ.) πήγαμε στη Σχολή Ευελπίδων, όπως μας είχαν πει, και περιμέναμε να φτάσουν τα παιδιά στις 13.00 ωρα το μεσημέρι.
» Περνούσαν οι ώρες και κόπια στιγμή εμφανίστηκαν δυο διμοιρίες ΜΑΤ αλλά τα παιδιά ακόμα να εμφανιστούν.

 

» Στις 3.30 το μεσημέρι ο εισαγγελέας ανήλικων αποχώρισε καθώς το πρόγραμμα του είχε τελειώσει και αυτό μας ανησύχησε αλλά δεν μας έδιναν απαντήσεις, κανείς και από πουθενά.

 

» Η ώρα περνούσε και τα παιδιά τίποτα.

Μπορείτε να καταλαβαίνετε την αγωνία των γονιών που βρισκόμασταν εκεί, για τα παιδιά μας.
» Κάποια στιγμή κατά τις 7.30 το απόγευμα έφτασαν τα παιδιά, όλα μαζί 16 άτομα, ανήλικα και ενήλικα και με πολύ αγριότητα μας απομάκρυναν από το χώρο που βρισκόμασταν και σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα (τα ΜΑΤ) να μην μπορούμε να έχουμε καμία επαφή μαζί τους. (Φέραν τους μεγάλους εγκληματίες……)

 
» Αφού πέρασε λίγη ώρα, προσπαθούσαμε να μπούμε μέσα στο κτίριο 16 για να μιλήσουμε στο παΐδι μας, αλλά μας έλεγαν πώς μόνο οι δικηγόροι μπορούν να περάσουν. Τους είπαμε ότι είμαστε γονείς ανήλικου και έχουμε το δικαίωμα να δούμε το παΐδι μας όπως μας ενημέρωσαν το προηγούμενο βραδύ στη ΓΑΔΑ, αλλά δεν μας άφησαν.

 

 

» Δεν γνωρίζαμε τίποτα παρά μόνο περιμέναμε με τις ώρες χωρίς να καταλάβουμε γιατί.

 

» Κάποια στιγμή πιέσαμε την κατάσταση και μας άφησαν να δούμε το παιδί με το ρολόι στο χέρι τους για 2 λεπτά ακριβώς.
» Δεν μπορέσαμε να κάνουμε μια ουσιαστική συζήτηση με το παιδί δεδομένων των συνθηκών, μόνο καταλάβαμε πώς ήταν πολύ φοβισμένος από ότι του είχε συμβεί.

 

» Περνούσαν οι ώρες και έφτασε 11 το βράδυ χωρίς ουσιαστικές εξελίξεις και μην γνωρίζοντας τίποτα.

 

» Θέλω να επισημάνω πώς ήταν ανήλικοι και ενήλικοι μαζί στον ίδιο εισαγγελέα και ανακριτή.

 

» Κατά τις 3 ώρα τη νύχτα τους πήγαν πίσω στα κρατητήρια περιμένοντας ξανά την επομένη μέρα για να δουν τα ανήλικα εισαγγελέας και ανακριτής για ανήλικους.

 

 

» Στις 8 Δεκεμβρίου, ξεκινήσαμε ξανά για Σχολή Ευελπίδων ελπίζοντας πως κάτι θα γίνει.

 

» Πράγματι έφεραν αυτή τη φορά μόνο τα 6 ανήλικα, όλοι από 15 έως 17 χρόνων και πέρασαν από εισαγγελέα και ανακριτή (γεγονός που έπρεπε να συμβεί την προηγούμενη μέρα).

 

» Ασκήθηκαν διώξεις όπως σας ανάφερα στη δικογραφία, για διαταραχή κοινής ησυχίας, φούτερ με κουκούλα και ότι πετούσαν πέτρες στους αστυνομικούς.
» Όλο αυτό το διάστημα δεν μπορέσαμε να έχουμε μια ουσιαστική επαφή με το ανήλικο παιδί μας.

 

» Η διαδικασία τελείωσε κατά τις 15.00 ώρα το μεσημέρι και μπορέσαμε να πάρουμε το παιδί στο σπίτι.

 

» Όσο περιμέναμε στο δικαστήριο ανατάξαμε πληροφορίες με όλους γονείς και διάφορα άτομα που βρισκόταν στο χώρο για τον ίδιους λογούς, ανταλλάξαμε στοιχεία επικοινωνίας, και φεύγοντας, αφήσαμε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην χαθούμε διότι συνέβησαν περίεργα πράγματα στα παιδιά κατά τη διάρκεια σύλληψης και κράτησής τους.

 

» Το παιδί μας ήταν χαρούμενο που βγήκε έξω, αλλά ήταν φανερά φοβισμένος και δεν μας είπε τι ακριβώς συνέβη μετά και κατά τη διάρκεια της σύλληψης.

 

 

» Το βράδυ λάβαμε ένα email, με πολλές φωτογραφίες από τη πορεία της 6 Δεκ. και όταν τις είδαμε πάγωσε το αίμα μας.

 

» Ήταν το παιδί μας στη στιγμή της σύλληψης και φαινόταν φανερό πώς τον χτυπούσαν και σε μια άλλη με αίμα στα χείλη του αίματα και πρόσωπο του πρησμένο από τα χτυπήματα.

 

» Τον ρωτήσαμε και του δείξαμε τις φωτογραφίες και μας είπε πώς αυτό που φαίνεται δεν είναι τίποτα μπροστά σε ό,τι πραγματικά έγινε.

 

» Το παιδί είναι προφανώς τρομαγμένο και φοβισμένο και δεν μας λέει τι συνέβη ακριβώς.

 

» Ωστόσο πονάει πολύ το κεφάλι του, έχει καρούμπαλα, φτύνει αίμα και πονάει το σώμα του.

 
» Σήμερα θα τον πάμε σε γιατρό να δούμε την κατάσταση της υγείας του και ελπίζω να μπορέσει κάποια στιγμή να μας πει τι συνέβη.
» Σας στέλνω της φωτογραφίες με το δικαίωμα να τις δημοσιεύσετε και για οποιαδήποτε άλλη νόμιμη χρήση.

 

» Σαν γονείς ανήλικου μπορούμε να πούμε πως δεν συμφωνούμε με τη βία και εάν το παιδί μας όντως πέταξε πέτρες αυτό τον κάνει ένοχο (πράγμα που δεν είναι αποδεδειγμένο) και συμφωνούμε να υποστεί της συνέπειες εφόσον κριθεί ένοχος,

ΑΛΛΑ, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΚΑΤΑ ΑΝΙΛΗΚΩΝ, ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝΤΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΟ.

 

 

Μ. Νταγκινη -μητέρα
ΑΘΗΝΑ
9 Δεκ»

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: www.tsantiri.gr

http://www.tsantiri.gr/katagelies/mitera-15chronou-sillifthenta-stis-612-to-pedi-mou-ftini-ema-tris-imeres-meta.html )

 

 

 

******************************************************************************************************************************************

 

 

BlackMediterraneanPirate  

Σύντομος Σύνδεσμος        wp.me/pPn6Y-bLh

9 σκέψεις σχετικά με το “Μητέρα 15χρονου συλληφθέντα στις 6/12: «Το παιδί μου φτύνει αίμα τρεις ημέρες μετά»

 1. Ήμουν σε αυτή την πορεία. Όταν ξεκινούσε από τα προπύλαια και κατέβαινε την Πανεπιστημίου, μπορούσε να δει κανείς ομάδες μικρών παιδιών με κουκούλες και καλυμμένο πρόσωπο, όπως και κάποιους μεγάλους με κουκούλες, δερμάτινα γάντια και τσάντες στα χέρια. Δε νομίζω πως μπορούμε να περνάμε έτσι αυτά τα γεγονότα και τις ειδήσεις. Η βία των μηχανισμών καταστολής, ματ, αστυνομία, είναι μόνο ένα κομμάτι του παζλ, που έτσι αποκομμένο μάλλον δε βοηθάει να καταλάβουμε. Υπάρχουν καταρχήν προβοκάτορες, σαφές αυτό, το έχουμε ξαναπεί, και υπάρχουν και σοβαρά κοινωνικά προβλήματα μέσα και έξω από τις οικογένειες, που οδηγούν τα παιδιά στο δρόμο και σε διάφορες συμπεριφορές συχνά και αυτοκαταστροφικές, συμμορίες, ναρκωτικά κ.λπ. Δηλαδή η φτώχεια, η ανεργία, η μετανάστευση, η καταστροφή κάθε είδους κοινωνικών δομών προστασίας, πρόληψης, συνοχής, δημιουργεί μια τεράστια δεξαμενή απελπισμένων και κατεστραμμένων πλασμάτων, ήδη από την παιδική ηλικία, που μπορεί να κάνουν οτιδήποτε. Αυτά τα βλέπουμε καθημερινά και δίπλα μας. Δεν υπάρχει σχολείο που να μην έχει περιστατικά και περιπτώσεις οικογενειών με πολύ σοβαρά προβλήματα που με κάποιο τρόπο αντανακλούν στη σχολική ζωή και συμπεριφορά του παιδιού.

  • Ασχέτως του τι, αν, πώς, και πότε έκανε ο συγκεκριμένος ανήλικος, και ασχέτως της (σαφέστατης) διείσδυσης ασφαλιτών με ένδυση «πορείας» στις λαϊκές διαδηλώσεις:

   Σαφής είναι και η κωλοτούμπα σου κ.κ., αν σκεφτεί κανείς ότι πριν από δύο μήνες οι σοσιαλδημοκρατικές σου ευαισθησίες είχαν σοκαριστεί από την «υπόνοια» (την οποία βλακωδώς αρνούσουν να παραδεχθείς) ότι υπάρχουν 16χρονα παιδιά μηδενιστικών πρακτικών, που καταστρέφουν σχολικές αίθουσες με τη λογική «κατάστρεψε αυτό που σε καταστρέφει». Μέχρι και… για πράκτορες του νεοφιλελευθερισμού (!) που αποζητούν ιδιωτικά σχολεία (!!) είχανε κάνει λόγο μερικά κεϋνσιανά σοσιαλδημοκρατικά λείψανα τότε εδώ πέρα.

   Τώρα (ως εκ θαυματος) αναγνωρίζεις το προφανές αυτό γεγονός, αλλά μας λες ότι για την οργή και την άγουρη εξεγερτική βία των νεαρών από τις απόκληρες τάξεις δεν ευθύνεται η ταξική διαστρωμάτωση της κοινωνίας και η βία που αυτή συνεπάγεται, αλλά «σοβαρά κοινωνικά προβλήματα μέσα και έξω από τις οικογένειες, συμμορίες, ναρκωτικά, η καταστροφή κοινωνικών δομών» (Αμερικανός Δημοκρατικός είσαι;), υποβιβάζοντας ταυτόχρονα λεκτικά με τρομολαγνικό τρόπο τα υποκείμενα «του δρόμου» σε «κατεστραμμένα πλάσματα που μπορούν να κάνουν οτιδήποτε»! Ούτε κρατικό διάγγελμα να έβγαζες, για λογαριασμό της ΕΛ.ΑΣ.! Φαντάζομαι ότι για σένα και η άγρια μητροπολιτική εξέγερση στο Λονδίνο τον Αύγουστο δεν ήταν παρά συμμοριτοπόλεμος, ε;

   Προβάλλεις ανόητα τις συνέπειες ως αιτίες και, με μια αντιδραστική ρητορεία άξια σοσιαλδημοκρατικών επαίνων, ζητάς εμμέσως μια ηθοπλαστική επιστροφή «των νέων» στις «ορθές» (και ανώδυνες) μεθόδους ενσωτωμένης «πολιτικής διαμαρτυρίας».

   Όχι φυσικά ότι το πετρίδι με τα ΜΑΤ πριν το γήπεδο είναι το πρόπλασμα της επανάστασης, αλλά εν μέρει αυτό είναι το υποκείμενο των οδοφραγμάτων σε κάθε λαϊκή εξέγερση όταν πολιτικοποιείται στοιχειωδώς, από τους Αβράκωτους της Γαλλικής Επαναστασης μέχρι τους «προβοκάτορες» του Δεκεμβρίου.

   • Δηλαδή τι είναι η ταξική διαστρωμάτωση της κοινωνίας που εσύ λες οτι είναι η αιτία, η βιά που συνεπάγεται; Δεν είναι η φτώχια, ο ευτελισμός των κοινωνικών δομών προστασίας, υγείας, παιδείας, αυτές δεν είναι οι εκδηλώσεις της ταξικής κοινωνίας; Ως προς τις αιτίες λοιπόν δε νομίζω οτι διαφωνούμε.

    Ότι ονομάζω τα υποκείμενα του δρόμου- όπως λες εσύ – κατεστραμμένα πλάσματα, είναι μια σοβαρή διαφορά που ναι, πρέπει να συζητήσουμε. Νομίζω κατεστραμμμένοι είμαστε εν δυνάμει όλοι σε αυτό το σύστημα, με τόση βία που μας ασκείται. Ομως το κατά πόσον ένα υποκείμενο έχει επίγνωση του συνόλου των παραμέτρων που ευθύνονται για τη ζωή του, συζητείται. Εδώ ο περισσότερος ενήλικος κόσμος δεν ξέρει τι του γίνεται. Στην παιδική ηλικία ειδικά δεν συνηθίζεται να έχεις και πολύ επίγνωση, είσαι υπό διαμόρφωση, εύπλαστος. Με αυτή την έννοια αυτές τις πράξεις τις θεωρώ περισσότερο αυτόματες μιμήσεις και όχι τόσο συνειδητές επιλογές καταστροφής αυτού που σε καταστρέφει. Κι αυτό γιατί κι εμείς έχουμε υπάρξει παιδιά αλλά και γνωρίζουμε παιδιά, και τέτοια και άλλα και μιλάμε μαζί τους.

    Πάντως χαίρομαι που σε ξαναβλέπω μετά από καιρό, εκτός αν ήσουν εδώ με άλλο όνομα. Αναρωτιόμουν και τι έγινες και αισθανόμουν και λίγο άσχημα.

    • Γιατί αισθανόσουν λίγο άσχημα? 🙂 Υποχρεώσεις της καθημερινότητας έχουν περιορίσει την επαφή μου με τον κυβερνοχώρο, δεν έχω πολύ χρόνο για σχολιασμό και μάλλον θα κάνετε καιρό να με ξαναδείτε (άντε βρε τυχερά).

     Τα παιδιά δεν αγανακτούν γιατί κόβουν τους μισθούς των γονιών τους και δεν τους αγοράζουν αρκετά παιχνίδια, ούτε επειδή είδαν άλλους να παίζουν πετροπόλεμο με τα ΜΑΤ και το θεώρησαν cool. Τα παιδιά των λαϊκών τάξεων, παραδομένα για… δεκαετίες στη φρίκη της υποχρεωτικής εκπαίδευσης (κατά κανόνα προσαρμογή στις απαιτήσεις των κυρίαρχων ελίτ για υπάκουους σκλάβους, στο πλαίσιο μίας καταπιεστικής διαδικασίας με ιεραρχικές δομές, ταξικό χαρακτήρα και στηριγμένης στην υποδούλωση της προσωπικότητας – ειδικά στην Ελλάδα της παπαγαλίας), θα είχαν αρκετές αιτίες για να βγουν και να σπάσουν ό,τι βρουν μπροστά τους ακόμα και αν δεν είχαν έρθει ποτέ το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο και η χρεωκοπία.

     Δε χρειάζεται καμιά ιδιαίτερη «επίγνωση» ή «ωριμότητα» για να αντιληφθεί τα απτά αυτά γεγονότα ένας 15χρονος, ούτε…. μπλεξίματα με συμμορίες ναρκωτικών όπως τρομολαγνικά (και καθεστωτικά) γράφεις.

 2. αν ολοι οι μεγαλοι ειμαστε εκει και εμποδισουμε τους ρουφιανους παρακρατικους θα ειναι ενα βημα
  στην διαδηλωση του Πολυτεχνειου φορουσαν κουκουλες και παρεδιδαν τα παιδια στους ματατζηδες
  εχοντας στο μυαλο μου την εικονα της ζαρτινιερας δεν με σταματησε κατι να το αποτρεψω

 3. μπορειτε να αφησετε τις ιδεοληψιες, τις μαλακιες και τις κομματικες σας ταυτοτητες στην μπαντα και να καταλαβετε τι στο μπουτσο συζηταμε ???

  δεν συζηταμε, ποιο κομματι κομμάτι του παζλ της βιας λειπει, που έτσι αποκομμένο, ουτε αν πάρχουν η οχι προβοκάτορες, ουτε ποσο σοβαρα η ελαφρα ειναι τα κοινωνικά προβλήματα μέσα και έξω από τις οικογένειες

  εδω λεμε οτι ενα 15χρονο και διαφορα αλλα 13χρονα-14χρονα-15χρονα κλπ κλπ καποια χτηνη τα κακοποιησαν
  αυτα τα παιδακια εφαγαν ξυλο ΑΝΑΙΤΙΟ, (διοτι οτι και να εχει κανει ενα παιδακι δεν αξιζει ξυλοδαρμο, σε οποιαδηποτε αστικη η μη κοινωνια), ταλαιπωρηθηκαν στα κρατητηρια, τρομοκρατηθηκαν,ξεφτιλιστικαν σαν προσωπικοτητες, κοιμηθηκαν μεσα αντι να πανε σχολειο,αποχωριστηκαν απο τις οικογεκειες και φιλους τους και μεις ψαχνουμε να ερμηνευσουμε την κοινωνικη βια

  δλδ τι να πω τωρα ???

  μονο ενα

  να μην μας τυχει ποτε κατι τετοιο … να μη τυχει ουτε στο χειροτερο εχθρο σας να σκιζουνε το 15χρονο παιδι σου και να εισαι ανημπορος να αντιδρασεις και διαφοροι να σχολιαζουν τι και γιατι και ποιος φταιει

  κακο ταιμινγκ παιδια

 4. Αμέσως πρέπει οι μπάτσοι κι οι εισαγγγελείς ν αφήσουν τα ανήλικα, να σταματήσουν οποιαδήποτε δίωξη εναντίον τους….ΚΑΙ να συλλάβουν και να τιμωρήσουν παραδειγματικά :
  1. Τους ανίκανους γονείς… για παραμέληση
  2. Τους εκπαιδευτικούς…. ώς ανεπαρκείς να διδάξουν στα παιδιά ήθος
  3, Την ηγεσία του Σύριζα… για ηθική αυτουργία σε κακουργηματικές πράξεις τύπου «Δεκέμβρη»

  Επίσης να σταματήσουν αμέσως οι πάσης φύσεως καταλήψεις (φυτώρια εγκλήματος)…
  και να κλείσει το Σταλινμίντια (προτρέπει σε εγκλήματα)

  *Αν δε μπορεί ο Παπουτσής να φέρει εις πέρας τα παραπάνω ας αναθέσει ο Παπαδήμας το Προστασίας του πολίτη στον ικανότατο -κατά γενική ομολογία-κ. Βορίδη

 5. Το ερώτημα που πρέπει να τεθεί είναι το αντίστροφο: γιατί τόσα παιδιά παρά τη βία άμεση και έμμεση που υφίστανται καθημερινά από την οικογένεια από το σχολείο, από το φροντιστήριο, από τα μμε, από την ανεργία ,κλπ. δε βγαίνουν να τα σπάσουν όλα;

  Μήπως φταίνε οι γονείς τους που δεν τα έχουν μεγαλώσει υγιώς ώστε να γίνουν ισχυροί χαρακτήρες και να μην υποτάσσονται στον καθένα;

  Μήπως οι καθηγητές τους που ΄δεν τους δίδαξαν τις αρετές της εξέγερσης και της ανυπακοής;

  Μήπως τα ναρκωτικά, το γήπεδο και το διαδίκτυο που τους κάνουν να εκτονώνονται βγάζοντας στον εαυτό τους και τους γύρω τους τη βία που υφίστανται καθημερινά αντί να τη μετατρέψουν σε κοινωνική αντιβία;

  Μήπως η καταστολή που δημιουργεί φοβικούς χαρακτήρες που δεν τολμούν να βγουν στο δρόμο;

  Μήπως πρόκειται για μαζοχιστικούς χαρακτήρες που ικανοποιούνται όταν δέχονται βία;

  Μήπως φταίει η χριστιανική παιδεία που τα προτρέπει να γυρίζουν και το άλλο μάγουλο;

  Πολλά και βασανιστηκά τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση. Που είναι οι ειδικοί οι άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, οι πνευματικοί ταγοί , που είναι το κράτος βρε αδερφέ να μας σώσει;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s