«Εξαφάνισαν» το Καστελλόριζο από χάρτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών κατέθεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ. Κουβέλης & 3 ακόμα βουλευτές του ίδιου κόμματος.

BlackMediterraneanPirate  29-11-11    

short  link     wp.me/pPn6Y-bw7

Την «εξαφάνιση» του Καστελλόριζου από χάρτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με θεματικό τίτλο «Η ζώνη του Ευρώ» καταγγέλλουν με ερώτησή τους οι βουλευτές της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός.

Οι τέσσερεις βουλευτές αφού επισημαίνουν τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος «τοποθέτησε» το Καστελλόριζο στη Μεσόγειο, ερωτούν τον Υπουργό Εξωτερικών εάν προτίθεται να διερευνήσει το θέμα και να ζητήσει την ορθή επανεκτύπωση του χάρτη.
 Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Εξαφανισμένη» είναι η Ελληνική νήσος Μεγίστη, γνωστότερη με την ονομασία Καστελλόριζο, η οποία αποτελεί το νοτιανατολικότερο άκρο της Ελλάδας και απέχει από τις Τουρκικές Ακτές μόλις 2 ναυτικά μίλια, από Χάρτη που έχει εκδώσει η Ευρωπαϊκή επιτροπή.
Στον εν λόγω χάρτη με θεματικό τίτλο «Η ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ, ένα νόμισμα με πολλά πλεονεκτήματα» αποτυπώνονται όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες της ζώνης του ευρώ (με κίτρινο χρωματισμό), τα κράτη μέλη που δεν έχουν υιοθετήσει ακόμη το ευρώ, αλλά και τα κράτη μέλη με ρήτρα εξαίρεσης από το Ευρώ (με διαφορετικό χρωματισμό), ενώ παρατίθενται και αναλυτικά οικονομικά και γεωγραφικά στοιχεία για κάθε μία από τις προαναφερόμενες χώρες.
Από το χάρτη απουσιάζει εμφανώς η αποτύπωση του Καστελόριζου, ενώ έχουν αποτυπωθεί όλα τα υπόλοιπα νησιά της χώρας μας, αλλά και μη ηπειρωτικά και υπερπόντια εδάφη των κρατών μελών.
Δεδομένων των πρόσφατων δηλώσεων του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ο οποίος «τοποθέτησε» το Καστελλόριζο στη Μεσόγειο, αλλά και της στρατηγικής σημασίας της νήσου για την Ελληνική ΑΟΖ,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός,
Προτίθεται να διερευνήσει το θέμα της «εξαφάνισης» του Καστελλόριζου από το χάρτη «Η ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να ζητήσει την ορθή επανεκτύπωσή του;
Οι ερωτώντες βουλευτές
Φώτης Κουβέλης
Θανάσης Λεβέντης
Νίκος Τσούκαλης
Γρηγόρης Ψαριανός

******************************************************************************************************************************************

 

 

BlackMediterraneanPirate  

Σύντομος Σύνδεσμος    

Μια σκέψη σχετικά μέ το “«Εξαφάνισαν» το Καστελλόριζο από χάρτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών κατέθεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ. Κουβέλης & 3 ακόμα βουλευτές του ίδιου κόμματος.

  1. Ένα μαθημα περί ΑΟΖ και η σημασία του Καστελλόριζου. Αξίζει να ακούσει κανείς αυτό το 2ωρο για να καταλάβει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s