ΔΕΗ 3-Στις 30 Νοεμβρίου η εκδίκαση της δίωξης των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

BlackMediterraneanPirate  25-11-11    

short  link    wp.me/pPn6Y-brf

Αποτέλεσμα, μερικά λεπτά μετά τόσο ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ όσο και άλλα πέντε άτομα να προσαχθούν από τους αστυνομικούς στο Α.Τ.

Ποινική δίωξη για παρακώλυση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας ασκήθηκε σε βάρος του προέδρου της ΓΕΝΟΠ, Νίκου Φωτόπουλου και των 14 συλληφθέντων έξω από το κτήριο της ΔΕΗ. Παράλληλα, έξι εκ των συλληφθέντων βαρύνονται και με την κατηγορία για αντίσταση κατά της αρχής.

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη 30 Νοεμβρίου καθώς δεν προσήλθαν οι μάρτυρες κατηγορίας.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, 10 εκ των συλληφθέντων είναι υπάλληλοι της ΔΕΗ, τρεις δημόσιοι υπάλληλοι (ΥΠΕΧΩΔΕ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΚΑΒ), ένας συνταξιούχος κι ένας άνεργος.

 

Ο Μανόλης Γλέζος, μετέβη στον εισαγγελέα και ζήτησε να καταθέσει υπέρ των συλληφθέντων, με τον εισαγγελέα να τον ενημερώνει ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό μόνο στο δικαστήριο και όχι στο στάδιο της ποινικής δίωξης.

Ο Νίκος Φωτόπουλος από το παράθυρο της εισαγγελέας φώναζε στους συγκεντρωμένους συνδικαλιστές και λοιπούς πολίτες συνθήματα όπως: «Στο μάθημα της υποταγής θα μένουμε πάντα μετεξεταστέοι». Εντωμεταξύ, όταν προσήχθη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, σημείωσε πως «η κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου, του Α.Γεωργιάδη και του Μάκη Βορίδη έπιασε δουλειά. Και η δουλειά της είναι να τσακίζει το εργατικό κίνημα για να φιμώσει κάθε φωνή αντίστασης. Όμως ας το καταλάβουν, οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να σκύψουμε το κεφάλι, δεν πρόκειται να γονατίσουμε, θα παραμείνουμε όρθιοι και θα αντισταθούμε μέχρι το τέλος. Και στο τέλος εμείς θα νικήσουμε».

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αφού αφέθηκε ελεύθερος, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στη ΔΕΗ Χολαργού.

*

*

*

*

Νωρίτερα, η κατάληψη των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στο κτίριο της ΔΕΗ, έληξε λίγο μετά τις 8.30 το πρωί με την παρέμβαση των ΜΑΤ.

 

Στις 8.00 έφτασαν στο σημείο τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες παρατάχθηκαν στην είσοδο του κτιρίου και ξεκίνησαν να απωθούν τους συνδικαλιστές που επέμεναν στην κατάληψη του κτιρίου.

 

Κάποια στιγμή υπήρξε ένταση μεταξύ των ανδρών των ΜΑΤ και των συνδικαλιστών και λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή του προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Νίκου Φωτόπουλου και τουλάχιστον δεκατεσσάρων ακόμα ατόμων.

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συνδικαλιστές δεν επέτρεψαν την είσοδο στο συνεργείο της εταιρείας, που είχε μεταβεί στο σημείο για να αποκαταστήσει τη διακοπή του ρεύματος.

*

*

*

*

«Τον αγώνα δεν τον εγκαταλείπουμε… δε θα κάνουμε την εγκληματική κίνηση να βυθίσουμε στο σκοτάδι τον κόσμο», δήλωσε από την πλευρά της ΓΕΝΟΠ ο Νίκος Φωτόπουλος.

Οι 15 προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις καθώς σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από τη Διεύθυνση Αστυνομίας βορειοανατολικής Αττικής, για διακοπή ομαλής λειτουργίας της υπηρεσίας καθώς επίσης και για αντίσταση και σωματικές βλάβες.

Μετά από τα όσα πραγματοποιήθηκαν η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ κήρυξε 48ωρη απεργία στα μηχανογραφικά κέντρα της ΔΕΗ η οποία ξεκινά από σήμερα και τετράωρες στάσεις εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στην Αττική.

Στο κτίριο της ΔΕΗ στη Μεσογείων μέχρι στιγμής παραμένουν εργαζόμενοι της Διεύθυνσης, μέλη του ΣΥΝ, του ΠΑΜΕ και της ΟΛΜΕ που συγκεντρώθηκαν για να στηρίξουν την κινητοποίηση της ΓΕΝΟΠ.

Παράλληλα την έντονη αντίδρασή τους εξέφρασαν τα κόμματα της Αριστεράς αλλά και τα συνδικάτα.

Το ΚΚΕ σε σχετική ανακοίνωσή του τονίζει ότι «η επιχείρηση καταστολής ενάντια στην κινητοποίηση της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ και οι τρομοκρατικές συλλήψεις συνδικαλιστών της στρέφεται κατά του εργατικού λαϊκού κινήματος συνολικά που αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και ενάντια σε όλες τις λαϊκές οικογένειες» και καλεί τα φτωχά λαϊκά να κλιμακώσουν τον αγώνα τους προκειμένου να καταργηθεί το χαράτσι.

*

*

*

*

«Η αντιλαϊκή πολιτική του μνημονίου πάει χέρι-χέρι με τον αυταρχισμό και τη καταστολή», τονίζει επίσης σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητεί την άμεση κατάργηση του «ληστρικού μέτρου που με εκβιαστικό τρόπο πάει να εφαρμόσει η κυβέρνηση», καθώς και την «άμεση απελευθέρωση όσων έχουν συλληφθεί και τη μη δίωξή τους».

Για «σκόπιμη και συνειδητή απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου »Προστασίας του Πολίτη» να συλλάβει τον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και πολλούς εργαζόμενους» κάνει λόγο η ΑΔΕΔΥ, ενώ η ΓΣΕΕ καλεί την κυβέρνηση να αφήσει «τα φληναφήματα» τονίζοντας ότι η μοναδική λύση είναι «να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες και η »ευαισθησία» της να εκδηλωθεί πραγματικά με ενέργειες απαλλαγής από τις φοροεπιδρομές των ανθρώπων του μόχθου».

«Οι δυνάμεις καταστολής του κράτους, της κυβέρνησης και της τρόικα, χτύπησαν σήμερα όχι μόνο το εργατικό κίνημα, αλλά και την ίδια την Δημοκρατία. Τους λέμε ότι δεν πτοούμαστε και ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΛΕ).

Την έντονη αντίδρασή του εξέφρασε και το εργατοϋπαλληλικό κέντρο Αθήνας, σημειώνοντας ότι η ελεύθερη φωνή της κοινωνίας και των Συνδικάτων φιμώθηκε από την πρωϊνή επέμβαση των ΜΑΤ στο μηχανογραφικό κέντρο της ΔΕΗ, ενώ προσθέτει ότι «ο αγώνας ενάντια σε κάθε μορφής χαράτσι, ενάντια στη φτώχεια και τη δυστυχία που οδηγούν τους Έλληνες εργαζόμενους, θα συνεχιστεί και θα κορυφωθεί».

Τέλος η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) «καταγγέλλει την αστυνομική βία και την απαράδεκτη τακτική καταστολής των αγώνων» και επισημαίνει ότι «οι συλλήψεις και όλες οι μορφές βίας από τις δυνάμεις καταστολής της λαϊκής αντίδρασης δεν θα περάσουν, δε θα καταστείλουν τη λαϊκή οργή, που θα πνίξει όλους όσους δρουν και εργάζονται κατά των συμφερόντων των πολιτών».

 

 

Πηγή: Εφημερίδα «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ»  http://topontiki.gr

http://topontiki.gr/article/25546 )

 

 

 

******************************************************************************************************************************************

 

 

Το χρονικό της κατάληψης 

1.

ΕΠΕΙΓΟΝ: Απειλείται με επέμβαση από αστυνομία η κατάληψη (από τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ) Κτιρίου ΔΕΗ-Κέντρου Έκδοσης Εντολών Διακοπής Ρεύματος,Μεσογείων 192-Συρρέει κόσμος στο σημείο για στήριξη στους συνδικαλιστές, ήδη από τ΄ απόγευμα.

BlackMediterraneanPirate  + Xenos  από Κατάληψη ΔΕΗ    22-11-2011    23:13  /
23-11-2011   14:40-η κατάληψη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ συνεχίζεται

short  link   wp.me/pPn6Y-bpY

 

 

2.

ΕΠΕΙΓΟΝ: Επέμβαση των ΜΑΤ στην Κατάληψη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, στο Κέντρο Έκδοσης Εντολών Διακοπής Ρεύματος,Μεσογείων 192, στο Χολαργό-Links για συνεχή ενημέρωση

BlackMediterraneanPirate  24-11-11    

short  link   wp.me/pPn6Y-bqA

 

 

******************************************************************************************************************************************

 

 

BlackMediterraneanPirate  

Σύντομος Σύνδεσμος         wp.me/pPn6Y-brf

Μια σκέψη σχετικά μέ το “ΔΕΗ 3-Στις 30 Νοεμβρίου η εκδίκαση της δίωξης των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s