Γελοιοποιείστε τους (με ακραίο τρόπο) – Μια πολιτική πρόταση προς την Αριστερά και τους αγωνιζόμενους πολίτες…

Γράφει ο Παύλος

Σε άλλο κείμενο μου (Τα σούργελα και εμείς… ) είχα υποστηρίξει ότι «το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης συνιστά τσίρκο». Στη συνέχεια είχα επίσης υποστηρίξει κάτι που συνεχίζει να ισχύει και στις πολύ τελευταίες εξελίξεις της πολιτικής συγκυρίας και θα συνεχίσει να ισχύει και σε όλες τις επόμενες:

«Θα γραφτούν πάλι χιλιάδες σελίδες σοβαρών αναλύσεων για να σκιαγραφήσουν τα τελευταία γεγονότα. Μαλακίες!! Το πολιτικό προσωπικό είναι απλώς σούργελα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι τα σούργελα δεν έχουν κοινωνικό και ταξικό πρόσημο. Σημαίνει όμως ότι όλοι οι πολιτικοί ενός καθεστώτος δεν έχουν απαραίτητα τις ίδιες ικανότητες και σημαίνει ακόμη ότι αυτές οι διαφορές ικανοτήτων μπορούν να κάνουν κρίσιμες διαφορές στη ζωή των πολιτών της χώρας, μέσα στα πλαίσια του ίδιου πάντα οικονομικοκοινωνικού συστήματος».

Είναι δηλαδή προφανές ότι τα σούργελα αυτά, σαν σούργελα που είναι, δεν είναι σε θέση καν τα πραγματικά συμφέροντα τους να υπερασπίσουν. Γιατί αν αυτό έκαναν, να υπερασπίσουν δηλαδή πραγματικά τα συμφέροντα τους, τότε θα κατάφερναν να επιβάλλουν στον νεοναζιστικό οδοστρωτήρα της Μέρκελ λιγότερο κατοχικά μέτρα εξαθλίωσης της κοινωνίας, από αυτά που επιβάλλονται τώρα και να δεχθούν λιγότερη εθνική ταπείνωση. Αυτό είναι το πραγματικό συμφέρον του πολιτικού προσωπικού της αστικής τάξης, συμφέρον που μπορεί στην πραγματικότητα να ταυτιστεί και με την καλύτερη εξυπηρέτηση του κεφαλαίου, καθώς και της κυρίαρχης πανευρωπαικά γερμανικής πολιτικής ελίτ. Όμως, πρέπει να είναι σε θέση να δείξουν το ψυχικό σθένος που απαιτείται και να έχουν βέβαια και άλλες πολιτικές ικανότητες, για να δείξουν στους ξένους επικυρίαρχους ότι το συμφέρον όλων σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζεται με το ξεσάλωμα μιας αυθεντικά κατοχικής αλαζονείας.

Στιγμιότυπο από την αγωνιώδη και Ιστορική συνεδρίαση του Ελληνικού κοινοβουλίου στις 4 Νοεμβρίου 2011

 

Στη συνέχεια, μετά από αυτή τη στρατηγική διαπίστωση που έκανα για τις θλιβερές ικανότητες του πολιτικού προσωπικού της ελληνικής αστικής τάξης, προχώρησα και στην αντίστοιχη πρόταση:

«Τι κάνουμε όμως από δω και πέρα εμείς που αντιδρούμε και μαχόμαστε το συγκεκριμένο καθεστώς; Πως δηλαδή παύουμε να κάνουμε τις δικές μας σουργελιές; Θα πω καταρχήν το πιο απλό: Δεν τους δίνουμε αξία παραπάνω από την μηδενική που έχουν. Έτσι θα πω αυτό: Οι αδαείς νοικοκυραίοι που όταν μαζεύονται στο Σύνταγμα μουντζώνουν τη Βουλή και σε άλλα σημεία της χώρας γιαουρτώνουν τους πολιτικούς, είναι πολύ πιο μπροστά πολιτικά από τους Αριστερούς βουλευτάδες και πολιτικούς, καθώς και από οποιονδήποτε συνεπή αγωνιστή της ταξικής πάλης, που επιμένουν όλοι αυτοί να αντιμετωπίζουν το πολιτικό προσωπικό του καθεστώτος με έντονο μεν αλλά τελικά αξιοσέβαστο τρόπο, νομιμοποιώντας τα τεράστια μηδενικά. Είναι ακόμη πολύ πιο μπροστά από όλους αυτούς που ακολουθούν σοβαρές αναλύσεις πολιτικής ορθότητας. Έτσι η κατάδειξη της γελοιότητας, ανάμεσα στα άλλα, του πολιτικού προσωπικού του καθεστώτος, πρέπει να είναι πρωτεύον στόχος, μιας και υπονομεύει την σοβαρότητα με την οποία θέλουν να επενδύουν τις πολιτικές τους δραστηριότητες και πραγματικά δείχνει πόσο ο βασιλιάς είναι γυμνός».

Παρακολουθούμε λοιπόν τις τελευταίες δηλώσεις Παπαρήγα που καλεί το λαό να ρίξει τη κυβέρνηση με τους γνωστούς και μη εξαιρετέους τρόπους: απεργίες, συλλαλητήρια, διαδηλώσεις κλπ. Δεν μπαίνω στη συζήτηση πως υπηρετούνται αυτά με πραγματική αποτελεσματικότητα, γιατί δεν είναι αυτός ο στόχος του παρόντος κειμένου. Τις ίδιες αγωνιστικές προτάσεις θα κάνουν ασφαλώς και άλλα αριστερά κόμματα και άλλες αγωνιζόμενες συλλογικότητες και απλοί ακόμη πολίτες. Λέω όμως το εξής:

Η μέθοδος αυτή των αγώνων είναι ανεπαρκής, αφού δεν καταδείχνει την πραγματικά ακραία, από άποψη μαλακίας, συμπεριφορά της κυρίαρχης τάξης και του πολιτικού προσωπικού της. Εδώ εισάγω τον όρο της πολιτικής νοημοσύνης και λέω ότι εμείς οι αντίπαλοι της υπάρχουσας κατάστασης πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε επαρκή πολιτική νοημοσύνη. Γιατί αν οι άλλοι είναι μαλάκες, όπως συμβαίνει σε κάθε κοινωνική και προσωπική σχέση, τείνουν να σε τραβούν προς το επίπεδο τους. Επαρκής πολιτική νοημοσύνη λοιπόν στη περίπτωση μας σημαίνει πραγματική πολιτική δημιουργικότητα με φαντασία και ασύμμετρες πολιτικές πραχτικές. Θα δώσω λοιπόν μερικά απτά παραδείγματα του τι εννοώ:

– Η Αριστερά στη Βουλή, αντί απλώς να κράζει με σοβαροφάνεια μέσα στα πλαίσια της πολιτικής ορθότητας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, καλύτερα θα κάνει να προχωρήσει σε λόγο μη συμβατικό: ας τους χαρακτηρίσει, για παράδειγμα, γελοίους και άθλιους και μόνο έτσι. Αυτοί οι χαρακτηρισμοί εκφράζουν και το κοινό αίσθημα. «Άθλιε πρωθυπουργέ» να γίνει η μόνη προσφώνηση προς τον νέο πρωθυπουργό. Ταυτόχρονα μπορούν να προχωρήσουν και σε άλλες ακτιβιστικές ενέργειες μέσα στη Βουλή που να δείχνουν τη γελοιότητα και αθλιότητα της κατάστασης.

– Ενέργειες της Αριστεράς για γελοιοποίηση των μεγαλοδημοσιογράφων του καθεστώτος…

– Να ζητήσει επισήμως η Αριστερά και να επιμείνει, να αναλάβει τη πρωθυπουργία η Μέρκελ και να στείλουν μάλιστα αντιπροσωπεία  στη Γερμανία για να της το προτείνουν. Με όλα τα απαραίτητα φολκλόρ να συνοδεύουν αυτές τις κινήσεις.

– Η πραγματικά αντιστασιακή πράξη αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί ο αντίστοιχος Γλέζος και να ανεβάσει στην Ακρόπολη την Γερμανική σημαία και μάλιστα μια ναζιστική…

Ας προτείνουν και άλλοι, άλλα. Ο ορίζοντας είναι ανοιχτός και μεγάλος…

Τα παραπάνω δεν υποκαθιστούν βέβαια σε καμιά περίπτωση άλλες μεθόδους και τρόπους αγώνα. Αποσκοπούν όμως, το τονίζω για μια ακόμη φορά, να καταδείξουν τη γελοιότητα και αθλιότητα, καθεστώτος και προσώπων. Κάτι που είναι στρατηγικής σημασίας: ΝΑ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ.

Σύντομος σύνδεσμος: http://wp.me/pPn6Y-b9j

Advertisements

5 thoughts on “Γελοιοποιείστε τους (με ακραίο τρόπο) – Μια πολιτική πρόταση προς την Αριστερά και τους αγωνιζόμενους πολίτες…

 1. Χμ… φαντάζεσαι τους «σοβαρούς» (εδώ γελάμε…) Παπαρήγα, Τσίπρα, Λαφαζάνη κλπ. να μετατρέπονται σε ακτιβιστές;;; Άσε, οι «γνωστοί» θα το σηκώσουν και αυτό. Ωραία ιδέα πάντως, για να γελάσουμε λίγο. Μαζί όμως με τις απαλλοτριώσεις και όλα τα άλλα, για να μην ξεχνιόμαστε.

 2. Δοθείσης ευκαιρίας, δεν ξέρω αν το προσέξατε, όσοι δεν γνωρίζετε σχετικά>>>

  κάνοντας κλικ πάνω στον τίτλο που βρίσκεται κάτω απ΄τη φωτο με τον «μάγκα» με το σταυρόλεξο
  (στην παρούσα ανάρτηση),

  δηλ. αυτόν τον τίτλο

  >>>

  «Στιγμιότυπο από την αγωνιώδη και Ιστορική συνεδρίαση του Ελληνικού κοινοβουλίου στις 4 Νοεμβρίου 2011»

  σας οδηγεί σε 1 site.

  Πηγαίνετε τέρμα κάτω, μετά το το τέλος των σχολίων.

  Αριστερά τέρμα κάτω είναι ένας γαλάζιος τίτλος άρθρου.

  Για ρίξτε εκεί μια ματιά.

  Ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

 3. @ Πειρατής

  Γι’ αυτό μας τελείωσε ο Παπαδήμος;

  «Πωλείται πρωθυπουργός ελάχιστα μεταχειρισμένος…» Χαχαχα!!!

  @ mple alepou

  Κάποιοι κλαίνε στο Πασόκ ή Τέφρα, και κάποιοι τρολάρουν άγρια. Το γέλιο…

 4. «Η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, δήλωσε ότι «μόνον αφού έχουμε αυτή τη διασφάλιση από όλες τις πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα, μπορεί να εκταμιευτεί η επόμενη δόση του δανείου».

  Θέμα γραπτών εγγυήσεων για μεταρρυθμίσεις, από όλα τα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας, ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ύψους οκτώ δισεκατομμυρίων Ευρώ, του δανείου προς την Ελλάδα, θέτει η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, σε δηλώσεις της πριν την έναρξη της αποψινής Συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, όπως μεταδίδει απόψε από τις Βρυξέλλες το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ).

  Η κ. Φέκτερ δηλώνει πεπεισμένη ότι οι υπουργοί Οικονομικών θα ζητήσουν να υποστηριχτεί από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα η πολιτική μεταρρυθμίσεων και να κατατεθεί αυτό και γραπτά και ακόμη να αρχίσουν άμεσα οι μεταρρυθμίσεις και να μην αναμένεται να περάσουν πρώτα οι εκλογές.

  «Μόνον αφού έχουμε αυτή τη διασφάλιση από όλες τις πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα, μπορεί να εκταμιευτεί η επόμενη δόση του δανείου», τόνισε χαρακτηριστικά η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών (του συγκυβερνώντος, με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος), σύμφωνα με την αποψινή είδηση του ΑΡΑ από τις Βρυξέλλες.»
  http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_07/11/2011_413695

  Αυτο το μαθατε;Φανταστειτε τι θα περιλαμβανει το νεο μνημονιο για να θελουν γραπτες εγγυησεις απο ολα τα κομματα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s