Το θέατρο του παραλόγου: καταλάβατε τί συνέβη όλες αυτές τις μέρες; Μέχρι πότε θα συνεχίζεται όλη αυτή η κωμωδία (τραγωδία) σε βάρος μας; Μέχρι πότε;

BlackMediterraneanPirate  04-11-2011    05:10

short  link    wp.me/pPn6Y-b6O

Καταλάβατε τί συνέβη όλες αυτές τις μέρες;

Πολύ κακό για το τίποτα και αλλαγή καμία;

Εμείς συνεχίζουμε να καταβάλλουμε τις πληρωμές (όλα τα γνωστά καινούρια χαράτσια) κι αυτοί συνεχίζουν τις χλιδές, ενώ προσπαθούν να «σώσουν την πατρίδα»…

Κανένας δεν παραιτείται κι όλα μοιάζουν να συνεχίζουν στον ίδιο γνώριμο ρυθμό.

Κανένας δεν φταίει, όλα μπαλώθηκαν και κουκουλώθηκαν, κανείς δεν δικάζεται για τα σκάνδαλα κι εμείς συνεχίζουμε να καταβάλλουμε τις πληρωμές (όλα τα γνωστά καινούρια χαράτσια).

Συνεχίζουμε να πληρώνουμε όλα αυτά που κλάπηκαν, όταν ξεβράκωτοι μπήκαν κάποιοι στην πολιτική και με βίλες και χλιδές κατέληξαν.

 

Κι η Αριστερά συνεχίζει κι αυτή απτόητη και διχασμένη. Είναι, λέει, «πολύ δυναμικές προσωπικότητες όλοι τους και έχουν διαφορές»…

Να δούμε πότε και αν θα λύσουν ποτέ (ποτέ!) τις διαφορές τους… Μην μας πούνε ότι (υπο)στηρίζουν εμάς το λαό, γιατί δεν θα τους πιστέψω.

Εσείς τους πιστεύετε;

 

Μου έλεγε προ καιρού ο φίλος Xenos, ότι κατά τα μέσα του καλοκαιριού, περνούσε με φίλους έξω από τη Διον. Αρεοπαγίτου (καταλάβατε…) και είχαν «δεξίωση» οι κύριοι με τα παπιγιόν τους (ενώ εμείς μετράγαμε αν μας βγαίναν τα χρήματα για ν΄αγοράσουμε ψωμί). Εξαγριώθηκε και άρχισε να βρίζει.

 

Ποιός πτοήθηκε; Κατηγορήθηκε κανείς; Καταδικάστηκε κανείς; Τα τσέπωσαν, τα επένδυσαν, τα έβγαλαν στο εξωτερικό. Άντε βρείτε τους.

 

Κι, όμως, ρε παιδια, το ξέρετε ότι μετά από όλα αυτά υπάρχει κόσμος που συνεχίζει να τους υποστηρίζει; Έλεος!

 

Υπάρχει κόσμος που συνεχίζει να τους υποστηρίζει! Μετά απ΄όλα αυτα! Να σου ΄ρχεται τρέλα!

 

Άτομο με πενιχρή σύνταξη, τον ένα γαμπρό του απολυμένο με δύο μικρά παιδιά, τον άλλο γαμπρό του δημόσιο υπάλληλο (είχε χωθεί με μέσον) με κατακρεουργημένο μισθό και το άτομο συνεχίζει να τους υποστηρίζει! Θα τους ψηφίσει κιόλας! Έλεος! Δεν δέχομαι να καθορίζει το μέλλον μου ένας γέρος-στραβόξυλο πεισματάρικο 80 χρονών, επειδή είναι «παπανδρεϊκός» και «κεντρώος», όπως λέει. Έλεος!

 

Λοιπόν; Έχετε να πείτε κάτι; Θίχτηκε κανείς; Πτοήθηκε κανείς; Κατηγορήθηκε κανείς; Καταδικάστηκε κανείς;

 

Άντε βρείτε τους. Συνεχίζουν το ίδιο βιολί και «προσπαθούν να σώσουν την πατρίδα»…

 

Κουνήστε τους αν μπορείτε.

 

Αμετακίνητοι, θα ψηφίσουν πάλι «για τελευταία φορά», για να «σώσουν την πατρίδα»…

 

Αφήστε την επιτέλους ήσυχη τη ρημάδα την «πατρίδα»… Μην την «σώζετε» άλλο…

 

Όταν είδα την γνωστή  Άννα να βγαίνει στην TV και να δηλώνει με αποφασιστικότητα «όλοι ενωμένοι, να σφίξουμε τα δόντια», αναρωτήθηκα αν τα σφίγγει και ο γιος της που σπουδάζει στην Αγγλία… Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι.

 

Μέχρι πότε θα συνεχίζεται όλη αυτή η κοροϊδία σε βάρος μας;

Σκέτη κωμωδία (τραγωδία)…

 

Μέχρι πότε;

 

Την αγανάκτηση μας μέσα…

 

Μέχρι πότε;

 

 

*******************************************************************************************************************************************

Κανένα δημοψήφισμα της κοροϊδίας! Ουστ! Έξω όλοι οι άχρηστοι ξιπασμένοι! Σπίτια τους! (και στα παλιά που είχαν, όχι τα καινούρια που έκλεψαν)… Λαϊκή κυριαρχία με Λαϊκή Εθνοσυνέλευση, σε συνδυασμό με εκλογές ή με κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας/ενότητας από πραγματικά αξιόλογους ανθρώπους και δήμευση περιουσιών των πουλημένων από το 1974 και μετά, καθώς και πέρασμά τους από δίκες. Να δεις τότε για πότε γεμίζουν τα (άδεια) ταμεία. Δεν θα παίζουν αυτοί με τις τύχες, τις ζωές και τα όνειρά μας.

BlackMediterraneanPirate  02-11-2011    08:05

short  link   wp.me/pPn6Y-b5n

 

 

*******************************************************************************************************************************************

 

 

BlackMediterraneanPirate  

Σύντομος Σύνδεσμος     wp.me/pPn6Y-b6O

17 σκέψεις σχετικά με το “Το θέατρο του παραλόγου: καταλάβατε τί συνέβη όλες αυτές τις μέρες; Μέχρι πότε θα συνεχίζεται όλη αυτή η κωμωδία (τραγωδία) σε βάρος μας; Μέχρι πότε;

 1. «Κι η Αριστερά συνεχίζει κι αυτή απτόητη και διχασμένη. Είναι, λέει, “πολύ δυναμικές προσωπικότητες όλοι τους και έχουν διαφορές”…»

  Βασικά είναι ολιγαρχικοί.

  Οι πολυ-διάσπαση είναι αποτέλεσμα της αντιπροσώπευσης που επιτρέπει σε ορισμένους να μονιμοποιούνται στις ηγετικές θέσεις των κομμάτων και των οργανώσεων. Ελα όμως που θέλουν κι άλλοι την ίδια καρέκλα και μάλιστα μόνιμα κι αυτοί. Ε, τι να κάνουν, πάνε «παραδίπλα κι ανοίγουν το μαγαζί των ονείρων τους: Εδώδιμα-Αποικιακά, μπακάλικο»

  Αν τα κόμματα, και τα αριστερά, χρησιμοποιούσαν δημοκρατία, θα είχαμε τουλάχιστον ένα στρίμωγμα του φαινομένου. Τώρα αναθρέφουμε γενιές επί γενεών ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟΥΣ αριστερούς πολιτικούς. Και μολύνουμε και το …»πλήρωμα».

  Θραξ Αναρμόδιος

  • Η αριστερά αν ήθελε να είναι πράγματι η «πρωτοπορεία» έπρεπε να μιλήσει για πραγματική δημοκρατία και κατάργηση της αντιπροσώπευσης ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

   Αλλά ακόμα και τώρα, μετά δηλαδή την λαϊκή απαίτηση, συνεχίζει και η αριστερά να κάνει οτι ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ.

   Δείτε τα κόμματά τους, τις οργανώσεις τους, τα συνδικάτα τους.

   Ολιγαρχία παντού. Με αρχηγούς περίπου θεούς.

   Σιγά μην κάνουν όλοι αυτοί σοσιαλισμό με τα εξουσιαστικά μυαλά που κουβαλάνε!

   Θραξ Αναρμόδιος

 2. Συμφωνώ BlackMediterraneanPirate !
  (τα πες και μια φορά σωστά…πως το παθες! )

  Η μόνη μου ένσταση αφορά το «παπανδρεϊκό-στραβόξυλο πεισματάρικο 80χρονο»…
  τι να τον κάνουμε αυτόν?….να τον πετάξουμε?

  • Να απαγορευτεί στους γελοίους να ψηφίζουν και πρώτα και καλύτερα σε αυτή την Έλσα Παπαδημητρίου που την άκουσα το πρωί και δεν ξέρει τι της γίνεται. Από αυτό το μορμολύκειο εξαρτάται η ζωή μας, αν είναι δυνατόν! Το πολιτικό προσωπικό είναι σούργελο (δες και σχετική ανάρτηση του Ormithiella)!

 3. Δίκιο έχεις Πειρατή. Εγώ είμαι σε μια φάση αυτή τη στιγμή που δεν ξέρω τι να πω. Έχω «μείνει» που λένε με όλα αυτά που γίνονται. Όπως τα λες κι εσύ, εμείς να πληρώνουμε χωρίς να εισπράττουμε, η κατρακύλα να μην έχει τέλος, και αυτοί το χαβά τους και ένας κόσμος που είναι ίδιος σαν τα μούτρα τους και τους στηρίζει, αλλιώς πώς θα γινόταν; Πλησιάζει όμως 17 Νοέμβρη και θα δούνε τι θα γίνει στην πορεία. Γιατί μην κοιτάς ο γνωστός σου ο καραγκιόζης ο πασόκος, πολύς κόσμος έχει χαμπαριάσει τι παίζει και κυρίως δεν του βγαίνει η ζωή αντικειμενικά.

 4. Μην γκρινιάζετε πια! Δε λέω ότι δεν έχετε δίκιο για την αγανάκτηση και που μένετε άφωνοι με τη βλακεία των γύρω σας… Άλλωστε αυτό σημαίνει ο όρος μάζα ή πόπολο όπως μου αρέσει πολλές φορές να τους αποκαλώ! Πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας και παρακινήστε και τους γύρω σας να κάνουν το ίδιο…
  ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!
  Μη νομιμοποιείτε τις πρακτικές τους… Υπάρχουν και άλλοι τρόποι αντίστασης πέρα από τη σύγκρουση με τους δικούς τους όρους στο δικό τους πεδίο… Η σύγκρουση κάτω πρέπει να γίνει όταν ο λαός αποφασίσει να πετάξει έξω από τη βουλή και να συλλάβει τους σφετεριστές διαφορετικά πάντα θα χάνει! Ως τότε όσοι δεν είναι πρόβατα πλέον και έχουν προβιβαστεί σε πολίτες μπορούν να δράσουν και να δείξουν το δρόμο…
  Δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο να μεταλλαχτεί το πρόβατο (σε πολίτη) και μέχρι να συμβεί (αν συμβεί) θα ψάχνει πάντα τσοπάνη!!!
  Τουλάχιστον έπεσε και η κάλυψη του «αντιμνημονιακού» Σαμαρά (για τα ευκολόπιστα πρόβατα)
  ΠΡΟΣΟΧΗ! Όλο το κόλπο ήταν και παραμένει να ψηφιστεί πάσει θυσία η νέα σύμβαση με ευρύτερη πλειοψηφία ώστε να νομιμοποιηθεί και η πρώτη και όσα απορρέουν από αυτήν, τα οποία είναι κυριολεκτικά νομικά στον αέρα! Γι αυτό αυτός ο πανικός… Τους πιέζει ο χρόνος και ο φόβος να ξυπνήσουν όντως τα πρόβατα και να την πατήσουν…
  Και να μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι η κερκόπορτα ενός τεράστιου κόλπου λεηλασίας και υποδούλωσης μέσω της λιτότητας και της εξαθλίωσης, για όλη την Ευρώπη! Μιλάμε για πολλά τρις από άμεσα αλλά και μελλοντικά οφέλη…

 5. Με το κόλπο του Παπανδρέου τουλάχιστον έπεσαν κι οι μάσκες της νδ. Δεν μπορούν πλέον να φορέσουν το αντιμνημονιακό κοστούμι.
  Όσο για πασόκους, νεοδημοκράτες κλπ, η προλεταριοποίηση οδηγεί (για όσους έχουν ανοιχτά μυαλά) στη συνειδητοποίηση.

 6. Δεν υπαρχει κανενα θεατρου του παραλογου.
  Μια χαρα παιζεται το παιχνιδι της πολιτικης, από ολο το πολιτικο φασμα σε βαρος του ποπολου.
  Γιατι η πολιτικη δεν είναι το απανεμο λιμανι καταφυγης του ποπολου.
  Γιατι η πολιτικη είναι το πεδιο θεατρικων μαχων και μουφας των πολιτικαντηδων .
  Γιατι η πολιτικη παντα και πολύ περισσοτερο σημερα στις ολιγαρχικες αστικες δημοκρατιες είναι η τεχνη των επιτηδειων να εξαπατουν το ποπολο για λογαριασμο των αφεντικων. Οι παιχτες επιλεγονται και καθε αλλο παρα αφελεις, ηλιθιοι και βλακες είναι. Οποιος τους υποτιμα δεν κανει τιποτα άλλο παρα να φτυνει στα δικα του μουτρα.
  Μια χαρα οι εξουσιαστες σκηνοθετες με την αρωγη των υποβολεων γκεμπελισκων στηνουν τα πιονια τους στο παλκο των θεατρικων δρωμενων, ενώ το φιλοθεαμον ετεροκαθορισμενο κοινο το αντι-κειμενο το περιθωριοποιημένο, το μη υποψιασμενο, εξαπατημενο και υποταγμενο μενει αναυδο, χειροκροτει, δακρυζει, κλεει στην εκβαση της παραστασης και των από μηχανης θεων που βιωνει εναντια του.

 7. 27/10/2011
  ΣΑΜΑΡΑΣ: «Λέμε όχι στο λάθος και στην εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας»

  Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση άσκησε σε δήλωση του ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής που κατέληξε σε κούρεμα 50% του ελληνικού χρέους.
  Ο κ. Σαμαράς είπε χαρακτηριστικά πως η κυβέρνηση τολμά να πανηγυρίζει επειδή σε 10 χρόνια θα ξαναγυρίσει το χρέος στα επίπεδα του 2009, ενώ θα έχει ιδιωτικοποιηθεί η δημόσια περιουσία.
  «Πρέπει να αλλάξει η πολιτική και όχι οι στόχοι» είπε ο κ. Σαμαράς ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να στηρίξει τη λάθος συνταγή! «Όλα εξαρτώνται από το να τεθεί ως προτεραιότητα η ανάπτυξη. Αν οι στόχοι δεν αλλάξουν, δεν βρισκόμαστε μπροστά στη λύση, αλλά σε 9 χρόνια κατάρρευσης που δεν αντέχει η ελληνική κοινωνία», είπε ο κ. Σαμαράς.
  Η κυβέρνηση πανηγύρισε τέσσερις φορές πως μας έσωσε και έπεσε έξω και τις τέσσερις φορές, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: «Μέχρι πριν από λίγο καιρό απέκλειε αυτό για το οποίο τώρα πανηγυρίζει». «Λέμε όχι στο λάθος και στην εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας» είπε ο κ. Σαμαράς και κάλεσε την κυβέρνηση να σοβαρευτεί.
  «Τώρα, ως προς το ίδιο το «κούρεμα»: η μείωση του χρέους θα είναι μικρότερη από τα 100 δισεκατομμύρια. Διότι θα υπάρχει προσαύξηση χρέους από την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Ενώ δεν αναφέρεται τίποτε συγκεκριμένο για το τι θα συμβεί στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Αυτό είναι πολύ κρίσιμο γιατί αφορά τις συντάξεις εκατομμυρίων Ελλήνων. Λέγεται ότι υπάρχει εγγύηση γι’ αυτές. Πώς; Και από πού;», διερωτήθηκε ο κ. Σαμαράς και συνέχισε: «Επίσης, δεν διευκρινίζεται πως θα γίνει η βελτίωση της αξιοπιστίας των νέων ομολόγων, με τα οποία θα ανταλλαγούν τα παλιά. Και δεν είναι σαφές ακόμα σε ποιο βαθμό θα συμμετάσχουν εθελοντικά οι ιδιώτες, ώστε να μην υπάρξει «χρηματοδοτικό κενό»… Ούτε διευκρινίζεται τι θα γίνει με τη ρευστότητα, που – θα το λέω συνέχεια – είναι το νούμερο ένα πρόβλημα της Οικονομίας. Έχει στεγνώσει η αγορά».
  31/10/2011
  Παπανδρέου: Δημοψήφισμα για τη νέα σύμβαση

  Το «μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι» στη νέα συμφωνία της Ελλάδας με την Ευρώπη θα κληθούν να πουν οι πολίτες, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προαναγγέλλοντας τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την κύρωση ή μη της νέας δανειακής σύμβασης από τον ελληνικό λαό. «Έχουμε εμπιστοσύνη στους πολίτες», η εντολή τους θα μας δεσμεύσει όλους, τόνισε ο κ. Παπανδρέου και συμπλήρωσε: Λέμε ”όχι” στις εθνικές εκλογές τώρα γιατί θα ήταν υπεκφυγή και θα οδηγούσε σε διχόνοιες. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.
  Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος ύψιστη πράξη δημοκρατίας και πατριωτισμού. «Ας δώσουμε το λόγο στο λαό και στους πολίτες. Να τιμήσουμε το λαό και να τον κάνουμε συμμέτοχο στις αποφάσεις. Να υπάρχει κρυστάλλινη θέση για ένα θέμα που οριοθετεί το παρόν και το μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά.
  01/11/2011
  Χ. Καστανίδης: «Τον Ιανουάριο το δημοψήφισμα»

  Μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να διενεργηθεί το δημοψήφισμα για τη νέα δανειακή σύμβαση, το οποίο προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
  Την ημερομηνία επιβεβαίωσε και ο υπουργός Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Mega.
  Ο υπουργός Εσωτερικών υπεραμύνθηκε της απόφασης, ενώ τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών, τονίζοντας ότι οι εκλογές μπορεί να αφήσουν ακυβέρνητη τη χώρα, στην περίπτωση που δεν σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση.
  01/11/2011
  Ευάγγελος Βενιζέλος: Δημοψήφισμα ως «εκτόνωση και λύτρωση»

  Χρειάζονται «κινήσεις εκτόνωσης και λύτρωσης» απέναντι στο «δράμα» που ζει η χώρα και μπορεί αυτές να είναι ταυτόχρονα «ιστορική ευκαιρία», εξήγησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.
  Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και στους δημοσιογράφους Μαρία Χούκλη και Στρατή Λιαρέλλη για την κυβερνητική πρωτοβουλία για δημοψήφισμα, ο κ. Βενιζέλος εξηγεί ότι απέναντι σε συνθήκες που δεν είναι «φυσιολογικές» αποτελεί ζήτημα «ευθύνης» η προσφυγή στον ελληνικό λαό για να επικυρώσει συμφωνίες που θα τον επηρεάσουν για τις «επόμενες γενιές», όπως με την «παραμονή στην ευρωζώνη».
  02/11/2011 (πρωί)
  Μόσιαλος: «To δημοψήφισμα δε θα αφορά το ευρώ»

  Το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα θα αφορά τη δανεικά σύμβαση και όχι τη συμμετοχή της χώρας στην Ευρωζώνη, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας σε ξένα ΜΜΕ, κληθείς να απαντήσει σε πληθώρα φημών που ήθελαν το ερώτημα του δημοψηφίσματος να έχει σχέση με την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στο ευρώ…
  02/11/2011 (πρωί)
  Καστανίδης: Το ερώτημα στο δημοψήφισμα θα είναι «Δέχεστε τη δανειακή σύμβαση; Ναι ή όχι;»

  «Δέχεστε τη δανειακή σύμβαση; Ναι ή όχι;». Αυτό θα είναι το ερώτημα στο δημοψήφισμα, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Χάρη Καστανίδη.
  Ο Χάρης Καστανίδης επεσήμανε ότι η δανειακή σύμβαση θα είναι έτοιμη στα μέσα Δεκεμβρίου και άρα το δημοψήφισμα θα γίνει τον Ιανουάριο.
  02/11/2011 (πρωί)
  Τόλκας: Το δημοψήφισμα θα αφορά το νέο σχέδιο «διάσωσης» της χώρας

  Ερωτηθείς σχετικά με τις εκκλήσεις το δημοψήφισμα να αφορά τη συνέχιση ή όχι της συμμετοχής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άγγελος Τόλκας δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς: «Όχι, δεν θα είναι αυτό το θέμα. Θα είναι το σχέδιο διάσωσης».
  02/11/2011 (βράδυ)
  Παπανδρέου: Δημοψήφισμα στις 4 Δεκεμβρίου με ερώτημα «ναι ή όχι στο ευρώ»

  Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την συνέντευξη Τύπου των Μέρκελ – Σαρκοζί, ο Γιώργος Παπανδρέου προανήγγειλε δημοψήφισμα στις 4 Δεκεμβρίου με το ερώτημα της παραμονής ή όχι της Ελλάδας στο ευρώ.
  “Ο ελληνικός λαός είναι σοφός και ώριμος για να πάρει τις σωστές αποφάσεις”, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας μετά τη συνάντηση που είχε στις Κάννες με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, στους οποίους ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να διεξαχθεί δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.
  03/11/2011 (πρωί)
  Αντ. Σαμαράς: Ζητώ μεταβατική κυβέρνηση για την επικύρωση της σύμβασης

  Σχηματισμό προσωρινής μεταβατικής κυβέρνησης με αποκλειστική αρμοδιότητα την άμεση διεξαγωγή εκλογών και την επικύρωση της δανειακής σύμβασης από την παρούσα Βουλή ζητά ο Αντώνης Σαμαράς.
  Σε μαγνητοσκοπημένη δήλωσή του τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν είναι και παραμένει εγγυητής της θέσης της χώρας στο ευρώ.
  Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με το δημοψήφισμα έθεσε υπό αμφισβήτηση την 6η δόση, που ήταν δεδομένη.
  “Η δανειακή σύμβαση πρέπει να διασφαλιστεί. Διαφωνούμε με τα μέτρα αλλά όχι με τους στόχους σύγκλισης” είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε: “Ζητώ τον σχηματισμό προσωρινής κυβέρνησης, με στόχο τη διεξαγωγή εκλογών και την κύρωση της δανειακής σύμβασης από την παρούσα Βουλή”.
  “Η Νέα Δημοκρατία είναι εγγύηση για την παραμονή της χώρας στο ευρώ” ανέφερε χαρακτηριστικά.
  03/11/2011
  Παπανδρέου: «Απείλησα με δημοψήφισμα για να δεχτεί ο Σαμαράς συγκυβέρνηση» (πρωί)

  «Απείλησα με δημοψήφισμα για να δεχτεί ο Σαμαράς την κυβέρνηση εθνικής ενότητας», φέρεται να είπε στους υπουργούς του ο Γ. Παπανδρέου. Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, αν επιβεβαιωθούν, ο πρωθυπουργός θα αποσύρει το δημοψήφισμα και παράλληλα θα προχωρήσει σε συγκρότηση μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας.
  03/11/2011
  Παπανδρέου: «Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας είμαστε εμείς» (απόγευμα)

  Ο κ. Παπανδρέου στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, χαιρέτισε τη στάση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά για τη στήριξη της δανειακής σύμβασης και έκανε γνωστό πως θα συζητήσει με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το κοινό εθνικό συμφέρον. Ωστόσο, λίγο αργότερα, δήλωσε ότι η παρούσα κυβέρνηση είναι κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας που πάντα επεδίωκε την ευρύτερη συνεργασία στη βάση κοινών στόχων και συγκλίσεων.
  03/11/2011
  Αποχώρησε η ΝΔ από τη Βουλή (βράδυ)

  Ο Αντώνης Σαμαράς λίγες ώρες μετά τη συναινετική διάθεση που φάνηκε να επιδεικνύει με την μεσημβρινή του πρότασή, και την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό με πρωτοβουλία του τελευταίου. προσήλθε στο Κοινοβούλιο, εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στον Γ. Παπανδρέου και ακολούθως κάλεσε την κοινοβουλευτική του ομάδα να αποχωρήσει από τη συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης.
  “Ο κ. Παπανδρέου κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Αυτό που του ζήτησα είναι να παραιτηθεί και να πάμε σε μία περιορισμένης δικαιοδοσίας και χρονικής διάρκειας κυβέρνηση” είπε ο κ. Σαμαράς, απαντώντας στην ομιλία του πρωθυπουργού στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, κατά την οποία ο κ. Παπανδρέου δεν αναφέρθηκε στην ουσία της πρότασης Σαμαρά. “Δεν θέλω να συγκυβερνήσω ούτε να μοιραστώ υπουργεία. Κάνει λάθος ο κ. Παπανδρέου αν κατάλαβε αυτό. Άναψε φωτιές παντού και θέλει κυβέρνηση με τη δική μας συναίνεση”, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, κάνοντας λόγο για ψεύτικες διαρροές.
  03/11/2011
  Παπανδρέου: «Είμαι έτοιμος για κυβέρνηση ευρείας αποδοχής & εκλογές αλλά ΜΕΤΑ την ψήφιση της συμφωνίας» (βράδυ)

  Στην κορυφαία πολιτική στιγμή μίας, κατά τα άλλα, χαοτικής ημέρας, ο Πρωθυπουργός κύριος Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε την προθυμία του να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση για τη συγκρότηση ενός σχήματος με την ευρύτερη δυνατή αποδοχή αλλά με την προϋπόθεση ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν αφού διασφαλιστεί η ομαλή πορεία της χώρας και η ψήφιση της δανειακής σύμβασης,
  «Δεν παραιτείται έτσι μία κυβέρνηση μήπως υπάρχει κάποια άλλη έτοιμη που περιμένει» είπε ο Πρωθυπουργός.
  Η εξέλιξη αυτή ίσως δείχνει, επιτέλους, την πορεία των πολιτικών εξελίξεων που μπορούμε να περιμένουμε το επόμενο διάστημα. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση θα προχωρήσουν στην έγκριση της συμφωνίας ικανοποιώντας το αίτημα που είχε διατυπώσει η Μέρκελ εξ αρχής και στη συνέχεια θα ‘κονταροχτυπηθούν’ σε μία προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να αποφύγει τη διάσπαση και της ΝΔ να αναδειχθεί όσο το δυνατόν πιο κερδισμένη από την αποτυχία της κυβέρνησης να πείσει για τις πολιτικές της επιλογές.

  http://kartesios.com/?cat=5

 8. «Σύμφωνα με ρεπορτάζ της γερμανικής τηλεόρασης ARD, ωστόσο, το οποίο προβλήθηκε στις 27 Οκτωβρίου αλλά και σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal το οποίο δημοσιεύτηκε το πρωί της 4ης Νοεμβρίου, προκειμένου οι τράπεζες να αποδεχτούν το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν κατά 50%, η Ελλάδα συμφώνησε στη μετατροπή του δικαίου που διέπει τα ομόλογα αυτά από το ελληνικό στο αγγλικό.

  Με βάση την ισχύουσα μέχρι στιγμής νομοθεσία και όσο το δίκαιο των ελληνικών ομολόγων παραμένει το ελληνικό, αν η Ελλάδα δεν αποφύγει την πτώχευση μπορεί να αποπληρώσει το χρέος που βρίσκεται στα χέρια ιδιωτών και όχι θεσμικών δανειστών (ΔΝΤ – ΕΕ) σε δραχμές, χωρίς να έχει καμία νομική κύρωση. Οι δανειστές σε αυτήν την περίπτωση υποχρεούνται να αποδεχτούν την αποπληρωμή στο ελληνικό νόμισμα. Έτσι η Ελλάδα μπορεί πολύ απλά να τυπώσει τόσες δραχμές όσο είναι το χρέος της στους ιδιώτες και να το ξεπληρώσει.»

  http://www.xrimanews.gr/oikonomia/18693-ayto-isws-einai-to-megalytero-mystiko-ths-ellhnikhs-krishs

 9. Τους έχει κάνει λούτσα ο ΓΑΠ!
  Γιατί είναι χλαπάτσες!

  Παραδέχομαι και ευχαριστώ τον ΓΑΠ για ένα πράγμα:
  γιατί έχει ξεμπροστιάσει πολλάκις μέσα σε λίγες μέρες τους δήθεν διαφωνούντες και μιξοκλαίοντες του ΠΑΣΟΚ (το Μίμη, τη Βάσω, το Λιντζέρη, τη Λούκα κλπ.)
  και φυσικά τον μεγάλο αντιμνημονιακό Αντώνη Σαμαρά της καρδιάς μας!

  Άρχοντα ΓΑΠ, δεν μπορείς να φανταστείς τι καλό έκανες στον Ελληνικό Λαό!
  Ο Ελληνικός Λαός πλέον δεν έχει καμία δικιολογία να θεωρήσει ότι ο Αντωνάκης δε θα εφαρμόσει το Μνημόνιο κατά γράμμα.
  Οπότε θα ψηφιστεί μόνο από τους φανατικούς της ΝΔ, που ως φανατικοί δε σκέφτονται και δεν τους νοιάζει τίποτα άλλο εκτός από την επικράτηση του δικού τους νταβατζή επί των υπολοίπων.
  Δε θα μπορεί κανέναν πια να κοροιδέψει ότι δήθεν είναι «αντιμνημονιακός».
  Έτσι κι αλλιώς ο ΓΑΠ ό,τι ήταν να κάνει, το έκανε.
  Θέμα χρόνου είναι να πέσει.
  Και με την αντίσταση του Ελληνικού Λαού (καταλήψεις σε Υπουργεία, Υπηρεσίες) δε μπορεί να εφαρμόσει τους δολοφονικούς νόμους του Μνημονίου.

  Ο Ελληνικός Λαός χάρη στις απίστευτες κωλοτούμπες των ΔΟΛίων εκσυγχρονιστών του ΠΑΣΟΚ αντιλήφθηκε ότι δεν υπάρχει φιλολαική πτέρυγα ΠΑΣΟΚ.
  Όποιος είχε συνείδηση και σοσιαλιστική ιδεολογία έφυγε.
  Όπως η αξιολογώτατη Σοφία Σακοράφα…

  Με λίγα λόγια ο Ελληνικός Λαός πιστεύω πως επιτέλους αντιλήφθηκε ότι το πρόβλημα δεν ειναι ο ΓΑΠ.
  Ο ΓΑΠ είναι απλώς ένα γρανάζι του Προβλήματος.
  Ένα γρανάζι, όπως είναι ο Βενιζέλος, ο Σαμαράς, ο Καρατζαφέρης, η Ντόρα…

  Κι αυτοί θα ελιχθούν και θα εναλλαχθούν στην εξουσία, τόσο όσο χρειάζεται για να διατηρηθεί όρθιο στα πόδια του το Σύστημα ενάντια στη λαική οργή εναντίον του.
  Και θα χρησιμοποιήσουν τα Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης, Εκφοβισμού και Προπαγάνδας ούτως ώστε να υποτάξουν το νου του Λαού.

  Και όσων το νου δε θα υποτάξουν τα ΜΜ»Ε», θα επιχειρήσουν να τους υποτάξουν το σώμα τα ΜΑΤ!

 10. «…και φυσικά τον μεγάλο αντιμνημονιακό Αντώνη Σαμαρά της καρδιάς μας!»

  Μαρούλι έχει γίνει η καρδιά μας τελευταία…

  «Και με την αντίσταση του Ελληνικού Λαού (καταλήψεις σε Υπουργεία, Υπηρεσίες) δε μπορεί να εφαρμόσει τους δολοφονικούς νόμους του Μνημονίου.»

  Κάτι θα βρίσκουν πάντα για να κρατούν το κόσμο κολλημένο στην τηλεόραση – σε συνεργασία με τα κόμματα και κομματίδια της αριστεράς, που κάνουν συγκεντρώσεις στις 6.00, για να προλάβει ο κόσμος να γυρίσει σπίτι του να δει το σόου. Οι υπογραφές του μνημονίου ακυρώνονται;;; (ΑΠΟΡΙΑ!!!)

  υγ. Αντιλήφθηκε πράγματι ο λαός ότι δεν υπάρχει φιλολαικό πασόκ, δεξιά, αριστερά κλπ.;;; Σαν πολύ μπέρδεμα έχει πέσει και νομίζω ότι ο κόσμος είναι κυρίως φοβισμένος με την πιθανότητα αναγγελίας χρεοκοπίας (αυτής που ήδη συμβαίνει), επιστροφής στη δραχμή, τανκς στους δρόμους, και διαφόρων άλλων εμπνευσμένων σεναρίων που τρέχουν στα καθεστωτικά.

  • 1) Ακριβώς επειδή έχει γίνει μαρούλι, αρχίζουν οι μάπες σιγά-σιγά…

   2) Όσο συνεχίζουν οι καταλήψεις, δε μπορούν να εφαρμόσουν τίποτα.
   Τα κόμματα της αριστεράς καλώς ή κακώς λαμβάνουν υπ’ όψιν και τις συνήθειες του λαού.
   Ό,τι ώρα και να καλούσαν θα τους κατηγορούσαμε, άμα θέλουμε…
   Άμα τους καλούσαν στι 8 θα λέγαμε ότι κάνουν αντίσταση με τηλεοπτικούς όρους prime time.

   3) Ακυρώνονται μόνο από το λαό.
   Και δε το λέω γενικόλογα.
   Ακυρώνονται από μια νέα εξουσία που θα διαγράψει μονομερώς το χρέος, αλλά επειδή είναι δύσκολη και επικίνδυνη απόφαση, πρέπει να έχει την δυναμική στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, ο οποίος μπορεί να επιβάλλει αυτή την πολιτική.

   4)Εκεί είναι όλο το πρόβλημα.
   Στο πώς θα έρθει το πολύθρύλητο «Τέλος του Φόβου» που με μαεστρία προκαλούν οι καθεστωτικοί.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s