Πρέπει να συνειδητοποιηθεί η σημασία του: Ο Σόιμπλε επιβεβαιώνει την εσκεμμένη «σκληρότητα» απέναντι στην Ελλάδα

Σόιμπλε: Η Ελλάδα εκχωρεί μέρος της εθνικής της κυριαρχίας

Στο απόσπασμα της συνέντευξης του, που παραθέτει το ΒΗΜΑ, ο Σόιμπλε υποστηρίζει σχεδόν καθαρά ότι η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός πρέπει να υποστούν μια τέτοια «σκληρή» μεταχείριση ώστε να γίνουν παράδειγμα προς αποφυγή για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Λέει μάλιστα το εξωφρενικό: «Δεν πιστεύω ότι άλλες χώρες θα δέχονταν ποτέ κάτι τέτοιο».

 

Οι γερμανικές πραχτικές είναι καθαρά ναζιστικού τύπου, επιχειρώντας να επιβάλλουν ολοκληρωτικά την Γερμανική άποψη σε ολόκληρη την Ευρώπη και μάλιστα με ένα σύστημα κατάργησης της οποιαδήποτε εθνικής κυριαρχίας και τιμωριών. Η Γερμανική αυτή πολιτική δεν πρέπει να συγχέεται με την πολιτική κυριάρχησης χαμηλής έντασης, όπως ήταν μέχρι τώρα η κατάσταση κυριαρχίας εντός Ε.Ε. Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε καλά την ποιοτική διαφορά που συμβαίνει γιατί χωρίς αυτή τη σωστή αντίληψη δεν πρόκειται να αναπτυχθούν και οι σωστές πολιτικές αντίστασης.

Σημεία της συνέντευξης, όπως παρατίθενταιν στο ΒΗΜΑ:

Δώρο άδωρο: Η βοήθεια προς την Ελλάδα συνοδεύεται όχι μόνο από αφόρητες οικονομικές επιβαρύνσεις, αλλά και από πολιτικές. Αυτό προκύπτει από συνέντευξη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο νέο τεύχος του περιοδικού «Der Spiegel».

Για να δείξει ότι τα μέτρα που θα εφαρμοσθούν στην Ελλάδα δεν αποτελούν προοίμιο για άλλες χώρες της ευρωζώνης, ο γερμανός υπουργός οικονομικών λέει: «Οι ηγέτες της ευρωζώνης -μεταξύ των οποίων εκείνοι της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας- διευκρίνισαν, για μια ακόμη φορά, ότι η Ελλάδα είναι μια μοναδική, ιδιαίτερη περίπτωση, για την οποία έπρεπε να βρεθεί ειδική λύση. Για την πρόσθετη και πιο διαρκή βοήθεια που θα πάρει από τα μέλη της ευρωζώνης, η Ελλάδα θα πρέπει να πάρει σκληρά μέτρα και να αποδεχθεί στενή επιτήρηση» λέει. «Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η Ελλάδα εκχωρεί προσωρινά ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας της». «Δεν πιστεύω ότι άλλες χώρες θα δέχονταν ποτέ κάτι τέτοιο, εκτός αν βρίσκονταν σε ύστατη ανάγκη».
Η άποψη αυτή δεν είναι βέβαια νέα. Ο ίδιος ο κ.Σόιμπλε, αλλά και γενικότερα το Βερολίνο, έχουν επανειλημμένως διακηρύξει, ότι με την εμβάθυνση της ευρωζώνης, τα μέλη της, συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας, πρέπει να εκχωρήσουν βασικά συστατικά της εθνικής κυριαρχίας τους, π.χ. στο θέμα του προϋπολογισμού -κι αυτό ανεξάρτητα από το αν βρίσκονται σε κατάσταση ύστατης ανάγκης. Το πείραμα που γίνεται στην Ελλάδα σήμερα θα εφαρμοστεί λοιπόν, αργά ή γρήγορα, και στην υπόλοιπη ευρωζώνη. Η εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας θα γενικευθεί και θα θεσμοποιηθεί σε κάθε γωνιά της.
Σχετικά με τις τράπεζες ο Σόιμπλε είπε, ότι δεν αποκλείει μια καταναγκαστική συμμετοχή τους στο κούρεμα. Θα προτιμούσαμε την εθελοντική συμμετοχή τους, είπε, αλλά, αν οι τράπεζες δεν το κάνουν, ξέρουμε κι άλλους, μη συναινετικούς τρόπους. Η εναλλακτική προοπτική για μια συμφωνία, όπως είπε αυτολεξεί, «είναι η μη συμφωνία, και αυτή θα έχει μεγάλες συνέπειες» -αν και απέφυγε να πει ποιες συγκεκριμένα.
Το ποιες μπορεί να είναι αυτές μπορεί πάντως εύκολα να μαντευθεί: Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου οικονομικών, οι τράπεζες που θα δεχθούν να ανταλλάξουν τα παλιά ελληνικά ομόλογά τους με νέα -με μειωμένη ονομαστική τιμή κατά 50%- θα πάρουν γι αυτό ένα νομικό «δώρο», ήτοι θα πάψουν να υπόκεινται πλέον στην ελληνική νομοθεσία, και θα μπορούν να υπαχθούν σε μια άλλη, για παράδειγμα τη βρετανική. Έτσι θα απαλλαχθούν από την πίεση του ελληνικού κοινοβουλίου, που με διάφορες αλλαγές στη νομοθεσία θα μπορούσε να κάνει αφόρητη τη ζωή τους. Οι τράπεζες, αντίθετα, που θα δεν θα δεχθούν το κούρεμα, θα είναι εκτεθειμένες στα «καψόνια» του ελληνικού κράτους.
Στην ίδια συνέντευξη, ο κ.Σόιμπλε δηλώνει αισιόδοξος, ότι η Ελλάδα θα λύσει μεσοπρόθεσμα τα προβλήματά της και θα μπορέσει να βγει στις χρηματιστικές αγορές μετά το 2021 -από τη στιγμή δηλαδή που το ποσοστό του συνολικού χρέους της θα έχει πέσει στο 120% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της.
«Μην ξεχνάτε τα ολοκληρωμένα μέτρα που λαμβάνονται για την πραγματοποίηση των προγραμμάτων αρχίζοντας με την task force της Επιτροπής και τη μόνιμη παραμονή της τρόικας στην Αθήνα, καθώς και τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που βρίσκονται στη διάθεση της Ελλάδας» λέει. «Τα προβλήματα πρέπει όμως να λυθούν μέσα στην Ελλάδα, όχι στην Ευρώπη, αλλά με τη βοήθεια της Ευρώπης».
 
 

Πηγη:  http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=427657

 

Σύντομος σύνδεσμος: http://wp.me/pPn6Y-b3Y

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Πρέπει να συνειδητοποιηθεί η σημασία του: Ο Σόιμπλε επιβεβαιώνει την εσκεμμένη «σκληρότητα» απέναντι στην Ελλάδα

  1. «Οι γερμανικές πραχτικές είναι καθαρά ναζιστικού τύπου».

    Το ίδιο ναζιστικές είναι και οι πρακτικές της κυβέρνησης, που εφαρμόζει όλα αυτά στη χώρα μας. Βέβαια, το σχέδιο είχε ετοιμαστεί πριν από το «λεφτά υπάρχουν»…

    Φωτιά και μπουρλότο!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s