Μέτρα 2012 (βασισμένα στο άρθρο 38 του Πολυνομοσχεδίου): το καινούριο κουστουμάκι που θα μας ράψουν (πριν μας βάλουν στην κάσα)…

BlackMediterraneanPirate   31-10-2011    08:45

short  link    wp.me/pPn6Y-b3I

-Μείωση αφορολόγητου σε 5.000 €

-Αύξηση τεκμηρίων διαβίωσης (220 εκατομμύρια €)

-Μείωση φοροαπαλλαγών  (380 εκατομμύρια €)

-Κατάργηση μπόνους αποδείξεων (990 εκατομμύρια €)

-Ψαλίδισμα μισθών-επιδομάτων  (1,8 δις €)

-Διακοπές επιχορηγήσεων σε ταμεία   (3 δις €)

-Περικοπές στον ΟΑΕΔ   (264 εκατομμύρια €)

-Μειώνεται το ΕΚΑΣ   (255 εκατομμύρια €)

-Πρόσθετοι φόροι ακινήτων   (2,65  δις €)

 

Πηγή: Αυτιάς- Εκπομπή «Καλημέρα»-ALTER  ( Δευτέρα  31-10-2011    08:15-08:30 )

 

 

 

Tα νεύρα μου μέσα…

Γμ την αγανάκτηση…

*******************************************************************************************************************************************

BlackMediterraneanPirate  

Σύντομος Σύνδεσμος   wp.me/pPn6Y-b3I

8 σκέψεις σχετικά με το “Μέτρα 2012 (βασισμένα στο άρθρο 38 του Πολυνομοσχεδίου): το καινούριο κουστουμάκι που θα μας ράψουν (πριν μας βάλουν στην κάσα)…

 1. Α μιας και το είδα τώρα έκλεισαν και την πόρτα του ΤπΔ για το χαράτσι της ΔΕΗ (όχι που θα το άφηναν)

  Ανατρέπει το Νομικό Συμβούλιο την πληρωμή της ΔΕΗ στο Ταμείο Παρακαταθηκών χωρίς το τέλος ακινήτων

  Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων δεν μπορεί να δέχεται καταθέσεις για οφειλές προς τη ΔΕΗ χωρίς το ειδικό τέλος ακινήτων, έκρινε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ύστερα από σχετικό ερώτημα που απηύθυνε το Ταμείο.

  Το ζήτημα έχει απασχολήσει τόσο τη ΔΕΗ όσο και τους εναλλακτικούς παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς ένας από τους τρόπους αποφυγής της πληρωμής του τέλους που έχει συζητηθεί το τελευταίο διάστημα, χωρίς ταυτόχρονα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση, ήταν η κατάθεση στο Ταμείο Παρακαταθηκών της αξίας του λογαριασμού ρεύματος, χωρίς το ειδικό τέλος ακινήτων.

  Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Δ’ Τμήματος του ΝΣΚ (435/ 18 -10-2011), οι καταθέσεις στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση ιδιωτικών διαφορών, ενώ το τέλος ακινήτων «ανεξαρτήτως του οργάνου στο οποίο έχει ανατεθεί η είσπραξή του, αποτελεί αναμφισβήτητα ένα δημόσιο έσοδο, ώστε η οποιαδήποτε διαφορά ως προς την οφειλή και την καταβολή του να αποτελεί φορολογική-διοικητική διαφορά».

  Όταν είναι προδήλως φανερό ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι της δημόσιας παρακατάθεσης ή ότι αυτή, ως μέσο εξόφλησης, αντίκειται σε διατάξεις νόμου, τότε το ΤΠΔ όχι μόνο έχει το δικαίωμα αλλά και οφείλει να αρνηθεί την αποδοχή της, προσθέτει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

  Αναφέρει ακόμη ότι το κρίσιμο ζήτημα, δηλαδή το κατά πόσο η οφειλή είναι νόμιμη θα κριθεί από τα αρμόδια δικαστήρια.

  in.gr

  • Mα η κατάθεση του αντιτίμου της ΔΕΗ στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων για να μην κοπεί το ρεύμα διαφορά μεταξύ της ΔΕΗ και του πελάτη δεν αφορά, δηλ. των ιδιωτών…;
   Η άρνηση της ΔΕΗ να εισπράξει τα οφειλόμενα έναντί της, για να μη διακοπεί το ρεύμα λόγω της συμβάσεως που έχουμε υπογράψει, δεν είναι αυτή που οδηγεί στο ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων…;
   Δεν έχουμε υπογράψει καμία σύμβαση με τη ΔΕΗ ότι υποχρεούμαστε να πληρώνουμε δημόσιους φόρους στην εταιρεία και ότι η μη καταβολή τους συνδέεται άμεσα με το ρεύμα…
   Λογικά (αν και η λογική εκλείπει πλέον σε αυτή τη χώρα και ιδίως στα πανικόβλητα «θεσμικά» της όργανα!) για να είναι «νομιμοποιημένη» η διακοπή του ρεύματος με αφορμή το χαράτσι, πρέπει η ΔΕΗ να στείλει ανανέωση σύμβασης που να εμπεριέχει και τον όρο είσπραξης του χαρατσιού (θυμηθείτε… δεν πρόκειται για εφάπαξ καταβολή καν) και εμείς να το αποδεχτούμε…
   Φυσικά θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο για να τρομάξουν, να απειλήσουν και να κοροϊδέψουν τον κόσμο προκειμένου να πετύχουν το σκοπό τους σε κάθε επίπεδο… Το ερώτημα είναι: Εμείς θα τους υπακούσουμε…;

  • Ήρθε στο e-mail μου και σκέφτηκα να το βάλω και εδώ… Αν θέλετε κάντε το και άρθρο (λογικά μου φαίνονται αυτά που διάβασα)

   ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΔΕΗ, στον οποίο έχει ενσωματωθεί το τέλος «ΜΟΝΙΜΗΣ» εισφοράς (παράνομο και, το βασικότερο, ΑΝΗΘΙΚΟ, λόγω της επιχειρούμενης «συγκεκαλυμμένης» αλητείας).

   1. Δεν χρειάζεται να ταλαιπωρηθείτε, καταθέτοντας στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, τη νόμιμη οφειλή σας. Ως νόμιμη οφειλή ορίζεται, αυτό που πληρώνατε μέχρι σήμερα στη ΔΕΗ. Ειδικότερα, το «Α» = αυτό που οφείλετε στη ΔΕΗ, για το ρεύμα που καταναλώσατε + το «Β» = χρεώσεις προς τρίτους (ΔΤ, ΔΦ, ΤΑΠ, ΕΤ).

   2. Πάτε σε ΑΤΜ «μεγάλης» τράπεζας (μεγάλη = που θα είναι συμβεβλημένη με τις ΔΕΚΟ), με το λογαριασμό της ΔΕΗ ή με τον 12 ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής, ο οποίος αναφέρεται στο λογαριασμό του ρεύματος (στη σελίδα 2/2). Εννοείται, ότι στην τράπεζα που θα επιλέξετε, διατηρείτε τραπεζικό λογαριασμό «συνδεδεμένο» με την κάρτα σας.

   3. Ακολουθείτε τις οδηγίες του μηχανήματος, δηλαδή: συνδέεστε με το ΑΤΜ, επιλέγετε «άλλες συναλλαγές», «πληρωμές ΔΕΚΟ», «ΔΕΗ», πληκτρολογείτε τον «κωδικό ηλεκτρονικής συναλλαγής» κι’ εκεί, που θα σας ζητηθεί, να ορίσετε το ποσόν πληρωμής, πληκτρολογείτε μόνον το άθροισμα «Α Β» του λογαριασμού. Παίρνετε την απόδειξή σας κι’ έτσι, έχετε τακτοποιήσει την οικονομική σας υποχρέωση προς τη ΔΕΗ, η οποία, δεν δικαιούται, σε καμία περίπτωση να κόψει το ρεύμα. Το μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ, «βλέπει», ότι εξοφλήσατε τη νόμιμη, προς τη ΔΕΗ, οφειλή σας. Τέλος, μην παραλείψετε, να στείλετε . τους «χαιρετισμούς» σας, στο ΥΠΟΙΚ

   ΠΡΟΣΟΧΗ:

   Θα εξοφλήσετε το λογαριασμό μόνο μέσω ΑΤΜ και όχι «εισπρακτικής μηχανής». Γιατί το υπογραμμίζω αυτό? στα ΕΛΤΑ π.χ. υπάρχει εισπρακτική μηχανή, όπου εξοφλούνται οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ. Όμως, η φιλοσοφία της εν λόγω μηχανής, που «σκανάρει-διαβάζει» το λογαριασμό, δεν επιτρέπει «μερική» εξόφληση του λογαριασμού, δηλαδή, ή θα πληρωθεί το σύνολο του λογαριασμού (άρα και το χαράτσι) ή τίποτα. Επιπλέον, όσοι εξοφλείτε τη ΔΕΗ με πάγια εντολή χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού σας, θα πρέπει να την ανακαλέσετε, προσωρινά τουλάχιστον, μέχρι να ξεκαθαρίσει η «βρώμα» με το χαράτσι.

   4. Σε περίπτωση που έχετε κατοικία, την οποία εκμισθώνετε σε τρίτο, ανεξάρτητα από το εάν η παροχή του ρεύματος είναι στο δικό σας όνομα ή σε αυτό του μισθωτή (ενοικιαστή), κάνετε το εξής:

   α) επισημαίνετε εγκαίρως στον ενοικιαστή σας, να μην πληρώσει κανένα λογαριασμό της ΔΕΗ, που θα περιέχει το χαράτσι,

   β) του ζητάτε να σας δώσει τον κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής καθώς και το ποσόν που αφορά τις χρεώσεις «Α» και «Β» του λογαριασμού. Εξοφλείτε κανονικά το λογαριασμό, όπως αναφέρθηκε παραπάνω (βλ. 2 & 3) και ζητάτε από τον ενοικιαστή σας, να σας καταβάλει με το επόμενο μίσθωμα και το ποσόν που καταβάλατε εσείς, για δικό του λογαριασμό, στη ΔΕΗ.

   Απλό δεν είναι?

   Και ας τολμήσει-κοπιάσει μετά η ΔΕΗ, να κόψει το ρεύμα, . θα τους κόψουμε, . αυτά που εξέχουν. Γιατί άλλο νομιμότητα, συνέπεια και υπευθυνότητα, και άλλο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ από «κακοχυμένους κουραμπιέδες». Τίμια και πολιτισμένα πράγματα (και καμία σχέση με Τσίπρα, Παπαρήγα, «δεν πληρώνω», ΓΕΝΟΠ, κλπ.).

   ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

   Και δυό λόγια, για τους πιο επιφυλακτικούς και «φοβισμένους»:

   Ο συνήθης τρόπος, για να διακοπεί η οικιακή ηλεκτρική παροχή, είναι η αφαίρεση μίας ασφάλειας ή το κατέβασμα ενός μικρο-αυτόματου διακόπτη στο μετρητή του ρεύματος (σιγά, μη χρησιμοποιήσει η ΔΕΗ καλαθοφόρο όχημα, για να κόψει την παροχή του ρεύματος από την κολώνα, σε μονοκατοικίες. Χρειάζεται πολύ . θάρρος από τους υπαλλήλους της, που θα τολμήσουν κάτι τέτοιο). Στο σύνολο σχεδόν των περιπτώσεων (για λόγους προστασίας, καλαισθησίας, κλπ.), ο εν λόγω μετρητής ευρίσκεται σε κάποιο ερμάριο (κουτί-ντουλάπι). Ως γνωστόν, ο λογαριασμός της ΔΕΗ εκδίδεται ανά δίμηνο («έναντι» & «εκκαθαριστικός»). Ο εκκαθαριστικός λογαριασμός εκδίδεται μετά την καταγραφή της ένδειξης του μετρητή, από κάποιο συμβεβλημένο με τη ΔΕΗ εργολάβο, μία φορά το 4-μηνο (δηλαδή, τρεις φορές το χρόνο). Επιπλέον, σε κάθε λογαριασμό της ΔΕΗ, στο κάτω μέρος, υπάρχει σαφής αναγραφή της ημερομηνίας, που θα γίνει η εν λόγω μέτρηση, στη συνέχεια της οποίας εκδίδεται ο εκκαθαριστικός λογαριασμός (συγκεκριμένα αναγράφεται: «επόμενη μέτρηση π.χ. στις 20.12.2011»). Ετσι, ο κάθε ένοικος, γνωρίζει πάντα την ακριβή ημερομηνία, που θα έρθει ο καταμετρητής (πιτσιρικάς συνήθως), για να καταγράψει τη μέτρηση της ηλεκτρικής κατανάλωσης.

   Σε πολλές μονοκατοικίες και ειδικότερα στις παλαιές, το ερμάριο του μετρητή ευρίσκεται εντός του οικοπέδου του σπιτιού, οπότε, κατά κανόνα, η πρόσβαση σε αυτό, είναι δυνατή, μόνο με τη συναίνεση του ιδιοκτήτη του σπιτιού (δηλαδή, θα πρέπει να έχει ξεκλείδωτη την εξώπορτα, κ.ο.κ.). Οπότε, σ’ αυτή την περίπτωση, για να κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα, θα πρέπει να εφοδιαστεί . με εισαγγελικό ένταλμα, για να μπει στο σπίτι σας! Συνεχίζω. Σε πιο σύγχρονες όμως μονοκατοικίες, συχνά το ερμάριο του μετρητή ευρίσκεται στο πεζοδρόμιο, π.χ. δίπλα στην εξώπορτα του σπιτιού. Σε αυτή την περίπτωση, βάζετε ένα γερό λουκέτο, κι’ έτσι διασφαλίζετε, ότι κανένας δεν θα έχει πρόσβαση στο μετρητή, χωρίς τη συναίνεσή σας. Τέλος, στις πολυκατοικίες-διαμερίσματα, όλοι οι μετρητές ευρίσκονται σε κοινό ερμάριο, το οποίο συνήθως ευρίσκεται σε εξωτερικό κοινόχρηστο χώρο, για να έχει ανεμπόδιστη πρόσβαση ο καταμετρητής. Ισχύει το ίδιο, με την προηγούμενη περίπτωση: βάζετε ένα λουκέτο στο ερμάριο, κρατάει π.χ. το κλειδί ο διαχειριστής ή ο αντικαταστάτης του και οι μετρητές είναι προσβάσιμοι μόνο με τη συναίνεση των ενοίκων.

   Κι’ επειδή, όπως ανέφερα παραπάνω, η ημερομηνία καταγραφής της ένδειξης του μετρητή γίνεται ανά τετράμηνο, σε συγκεκριμένη ημερομηνία, μεριμνάτε, τη συγκεκριμένη ημέρα (σημειώστε τη στο ημερολόγιό σας), να είναι προσβάσιμος ο μετρητής, για να καταστεί δυνατή η καταμέτρηση. Αλλά ακόμα και αν ξεχάσετε ν’ ανοίξετε την εξώπορτα ή να ξεκλειδώσετε το ερμάριο των μετρητών, με αποτέλεσμα, να μην μπορέσει ο καταμετρητής να κάνει τη δουλειά του, ουδέν πρόβλημα. Διαβάζετε μόνος σας την ένδειξη στο μετρητή σας, τηλεφωνείτε στο 10500 (ΔΕΗ) και τους την λέτε.

   Τέλος, ακόμα και στην απίθανη περίπτωση που αποφασίσει/καταφέρει η ΔΕΗ να σας κόψει το ρεύμα, ουδέν πρόβλημα. Φωνάζετε τον ηλεκτρολόγο της γειτονιάς, σας αντικαθιστά/σηκώνει την ασφάλεια, και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Και την επόμενη φορά, . φροντίστε όμως, να είστε πιο προσεκτικοί, δηλαδή, εν τη απουσία σας, να μην έχει κανένας πρόσβαση στο μετρητή σας.

   Υ.Γ.

   Πάντως, όποιος αποφασίσει να πληρώσει το χαράτσι, καλό θα είναι, να μην παραπονεθεί ή καταφερθεί ξανά εναντίον αυτών (ανεξαρτήτως κόμματος), που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Εννοώ, εφεξής, δεν θα έχει κανένα απολύτως δικαιολογητικό, να κατηγορεί-βρίζει τον Παπανδρέου (με τους υπουργούς του) ή τον Καραμανλή ή τις Τσιπρο-παπαρήγες, ως κλέφτες, λαμόγια, άχρηστους, κλπ. Ούτε να ζητάει προσφυγή στις κάλπες, να ισχυρίζεται, ότι δεν αντέχει άλλους φόρους ή ότι πληρώνει αυτός, για να τρώνε οι «ημέτεροι», κ.ο.κ. Δεν θα έχει κανένα απολύτως λογικό έρεισμα γι’ αυτό, αφού, θα έρχεται σε πλήρη αντίφαση με τον εαυτό του (= ασυνέπεια λόγων και πράξεών του). Και το κυριότερο, θα έχει χάσει τη μία και ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, να περάσει το πιο ενδεδειγμένο και αποτελεσματικό μήνυμα, σε όλους αυτούς, που τόσα χρόνια μας δουλεύουν κι’ εξακολουθούν να μας αντιμετωπίζουν ως όχλο, βοώντα μεν, ανύπαρκτο και γραφικό δε.

   Και το μήνυμα αυτό λέει: κύριοι, όλα τα πράγματα έχουν και τα όριά τους, γι’ αυτό, ΚΑΤΩ ΤΑ «ΞΕΡΑ» ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ, η ατομική (μικρο)ιδιοκτησία δεν είναι . έγκλημα, ούτε θα μας την αρπάξετε, όπως αρπάζατε τόσα χρόνια τα λεφτά μας!

   Και για τους πλέον δύσπιστους (και υποστηρικτές του άρρωστου συστήματος), να που θα καταλήξουν ξανά τα χρήματα, για τα χαράτσια, που σκαρφίζονται, κάθε τρεις και λίγο, . οι ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΙ, εντιμότατοι φίλοι μας: Βλ. παρακάτω:

   Ν.Δ.ΣΤΕΦΑΝΗΣ

   • Έχει κυκλοφορήσει καιρό αυτό. Από κάποιους όμως άκουσα – και δεν ξέρω τι ισχύει και τι όχι, μη με ρωτήσετε, ούτε για το δικό μου λογαριασμό δεν ξέρω τι να κάνω – άκουσα λοιπόν οτι με αυτό τον τρόπο, δηλαδή μέσω atm η ΔΕΗ δεν θα αναγνωρίσει τις πληρωμές και τα χρήματα θα τα γυρίσει πίσω στην τράπεζα, και η τράπεζα φυσικά δεν θα τα επιστρέψει, δηλαδή θα χαθούν.

    • Πώς μπορεί να μην αναγνωρίσει την πληρωμή από τη στιγμή που έχει σύμβαση με την τράπεζα και εσύ θα κρατάς την απόδειξη πληρωμής…;
     Aν τα γυρίσει πίσω (απίθανο αφού όλοι παρακαλάνε για μετρητό!) πώς μπορεί η τράπεζα να μην στα επιστρέψει…; Aυτό είναι απάτη και υπεξαίρεση! Βέβαια στη χώρα που ο καθένας κάνει το παράλογο λογικό (δεν αναφέρομαι σε σένα αλλά στους κυβερνώντες και λοιπούς…) όλα μπορούμε ίσως να τα φανταστούμε!
     Πάντως εγώ προτείνω, όσοι έχετε ανάλογο τσαμπουκά και δε φοβάστε, να μην πληρώσετε… Εγώ δε σκοπεύω να το κάνω και ήδη έχω κηρύξει γενικότερη στάση πληρωμών σε μία κατοχική κυβέρνηση που δεν αναγνωρίζω!
     Αν περάσει το μήνυμα και γίνει μαζική η αντίδραση, δηλαδή κανείς να μην πληρώνει ούτε τη ΔΕΗ, θα δείτε πότε η ΔΕΗ θα απαιτήσει να απεμπλακεί από την είσπραξη. Μην ξεχνάτε ότι η ΔΕΗ είναι εταιρεία του χρηματιστηρίου, έχει μετόχους και αν δε μπει χρήμα στα ταμεία της δε μπορεί να λειτουργήσει…
     Και υπό αυτές τις συνθήκες το χρήμα δε λείπει μόνο από τους πολίτες αλλά και από τις τράπεζες και από το δημόσιο κλπ.
     Αν ο κόσμος αποφασίσει πραγματικά να κάνει πράξη την πολιτική ανυπακοή και τη στάση πληρωμών στις υποχρεώσεις του η οικονομία θα κρασάρει σε τέτοιο βαθμό που η κυβέρνηση θα καταρρεύσει σα χάρτινος πύργος! Αν δε, τα κορόιδα αποφασίσουν και μαζική ανάληψη από τις τράπεζες… έστω και ενός ποσού ο καθένας, όλο αυτό το σύστημα που κάνει την κρίση ευκαιρία εις βάρος μας θα διαλυθεί!
     Ας κάνουμε επιτέλους εμείς την κρίση ευκαιρία εις βάρος τους!
     Πάντως νομίζω ότι σε σχέση με το χαράτσι υπάρχουν πολλές εναλλακτικές και χρειάζεται απλά λίγο καλύτερη οργάνωση μεταξύ μας και αλληλεγγύη μεταξύ γειτόνων…

 2. Ναι, το είδα κι εγώ arsenelupin… για να δούμε τώρα τι θα κάνουμε και με αυτό.

  ΥΓ. Πειρατή, το έξαλλο γατάκι είναι όλα τα λεφτά!!!

  • Είναι γκρινιαρόγατο, ενοχλημένο, που τα ΄χει πάρει κι έχει αρχίσει και στροφάρει.

   Ένα «τσακ» πριν χυμήξει.
   Έχει βγάλει και νύχια.

   Όπου να ΄ναι του σκάνε τα άγρια ένστικτα και θα ορμήξει. Αιλουροειδές.

   Και το σκυλάκι, βέβαια, φαίνεται μικρό, αλλά για δες κάτι δόντια που έχει βγάλει.
   Ένα «τσακ» να του κάνουν κι αυτουνού, η επόμενη κίνηση θα είναι να δαγκώσει.
   Προς το παρόν απειλεί να μην το ξαναενοχλήσουν… … …
   Δες, όμως, κάτι «στροφές» που έχει πάρει κι αυτό…
   Και ξέρεις πως χυμάνε αυτά τα μικρά… … …

 3. Δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε αλλά όλοι οι παραπάνω στόχοι έχουν άθροισμα περίπου 10 δισ. ευρώ.
  Άρα -και συνυπολογίζοντας τη μη πλήρη αποτελεσματικότητά τους- δε θα είναι μόνο αυτά τα μέτρα για το 2012.
  Αυτά είναι τα ως τώρα γνωστά.
  Θα ρθουν επομένως και άλλα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s