Δελτίο Γιουχαϊσμάτων-Παρελάσεις 28ης Οκτωβρίου 2011 (4)*- «Της τρελής» στις παρελάσεις-Οι μαθητές στρέφουν αλλού το βλέμμα τους, φορώντας μαύρα περιβραχιόνια-Αποχώρησε από την παρέλαση της Θεσσαλονίκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας-Αυγά, γιαούρτια & μπουκάλια με νερό πετιούνται από τον κόσμο κατά της αστυνομίας- Αυγά και κατά των «επισήμων» στο Ηράκλειο Κρήτης, που αποχώρησαν απ΄την εξέδρα. Ένταση και στην Πάτρα, τα Τρίκαλα, το Βόλο, την Καρδίτσα.

BlackMediterraneanPirate   28-10-2011    16:20

short  link   wp.me/pPn6Y-b22 Ενημέρωση: 13:55, 02-11-2011  12:30 (τί έγινε στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας-συνολικό βίντεο)
Παρέλαση-Οι μαθητές σηκώνουν μαύρα μαντήλια

– Με μαύρα περιβραχιόνια & μαύρα μαντήλια παρέλασαν πολλοί μαθητές – Μικρή η συμμετοχή σχολείων στην παρέλαση, τελείωσε πριν τις 11:30 – Στη … γωνία γονείς-πολίτες πίσω από κιγκλιδώματα – Έδιωξαν ως και μικροπωλητές που πωλούσαν ελληνικές σημαίες – Περισσότεροι αστυνομικοί από τους πολίτες τώρα στο Σύνταγμα – Διαμαρτυρία και από τη μπάντα του Δήμου της Αθήνας

Αρχισε η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα. Πολλοί μαθητές στρέφουν αλλού το βλέμμα τους όταν φτάνουν μπροστά στην εξέδρα των επισήμων. Αλλοι φορούν μαύρα περιβραχιόνια στο χέρι.
Μικρή ομάδα πολιτών κάνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Ομάδα πολιτών κάνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Αθλητές των special olympics
Αθλητές των special olympics
Πολλές αποδοκιμασίες ακούστηκαν όταν εμφανίστηκαν οι πολιτικοί, όλων των αποχρώσεων και των κομμάτων, στο Σύνταγμα.

Τα συνθήματα στράφηκαν κυρίως κατά της Κυβέρνησης ωστόσο οι αποδοκιμασίες απευθύνονταν προς κάθε “επίσημο” πρόσωπο.

Πριν καλά καλά ξεκινήσει, τελείωσε η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα. Πολλοί μαθητές έστρεψαν αλλού το βλέμμα τους όταν πέρασαν μπροστά στην εξέδρα των επισήμων. Αλλοι φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια στο χέρι. Με το τέλος της παρέλασης αποχώρησαν άμεσα από το χώρο του Συντάγματος όλοι οι επίσημοι.
Οι μαθητές δύο σχολείων έστρεψαν το κεφάλι τους αρνούμενοι να χαιρετίσουν συμβολικά την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και τους υπόλοιπους επίσημους, και οι μαθητές ενός σχολείου σήκωσαν το χέρι τους σε σχήμα γροθιάς τυλιγμένη σε μαύρο περιβραχιόνιο.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης κάποιες εκατοντάδες διαδηλωτών φώναζαν τα συνθήματα:»Ψωμί Παιδεία Ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το ’73». «Προδότες, Προδότες, Προδότες», ενώ σε ένα από τα πανό είχε γραφεί το διαβόητο ναζιστικό σύνθημα που βρισκόταν στην είσοδο στρατοπέδων συγκέντρωσης «Η δουλειά φέρνει ελευθερία» («Αrbeid macht frei Dachau 1933»).
Στη συμβολή των οδών Όθωνος και Αμαλίας αλλά και στη Γεωργίου Α’ με την Πανεπιστημίου επικράτησε ένταση και κάποιοι πέταξαν μέχρι και αυγά.
              Οι πολίτες έπαψαν να αποδοκιμάζουν μόνο όταν η μπάντα άρχισε να παιανίζει τον Εθνικό Ύμνο.
   

Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ 

Αυτό μάλλον δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν σε καμία απ’ τις παρελάσεις.

Στο σημείο απέναντι από τους επίσημους δεν θα υπάρχει κανείς … κοινός θνητός, μονάχα κάμερες και δημοσιογράφοι.
 
Η πλατεία Συντάγματος της Αθήνας ενόψει της μαθητικής παρέλασης
είναι πραγματικά αστυνομοκρατούμενη και απαγορευμένη για τους πολίτες ζώνη.
Από την Όθωνος μέχρι και τη Βασ. Γεωργίου του Α’ υπάρχουν κιγκλιδώματα που απαγορεύουν την πρόσβαση.
Για να περάσει κανείς πρέπει να διαθέτει δημοσιογραφική ταυτότητα ή να είναι μέλος τηλεοπτικού συνεργείου.
Το ίδιο συμβαίνει και στα σκαλιά του Μετρό. Η άνοδος προς την Αμαλίας και το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη απαγορεύεται. Με λίγα λόγια οι γονείς που θέλουν να δούνε τα παιδιά τους να παρελαύνουν είναι αναγκασμένοι να στέκονται είτε στη συμβολή Αμαλίας και Όθωνος, είτε απέναντι στη συμβολή Πανεπιστημίου και Βασ. Γεωργίου. Τώρα αν θα δουν οι γονείς και οι πολίτες τους μαθητές… είναι ένα ερώτημα, αφού από την κατάσταση όπως είναι αυτή τη στιγμή (ρίξτε μια ματιά την φωτογραφία παρακάτω) μάλλον τους αστυνομικούς θα δουν.
Διπλή σειρά αστυνομικών με ... μέτωπο προς τους πολίτες!
Διπλή σειρά αστυνομικών με … μέτωπο προς τους πολίτες!
Οι αστυνομικοί έδιωξαν ως και τους αλλοδαπούς μικροπωλητές που πωλούσαν ελληνικές σημαίες στην πλατεία. Κάτι παραπάνω από χαρακτηριστική και η επόμενη φωτογραφία από την κατάθεση στεφάνων. Το μικτό άγημα του Στρατού, οι αξιωματικοί των όπλων, ένα πλήρωμα του ΕΚΑΒ μερικοί αστυνομικοί… Αν εξαιρέσει κανείς τα περιστεράκια στο κάτω μέρος της φωτογραφίας όλοι οι άλλοι είναι ένστολοι, οι πολίτες πουθενά!
Δεν έλειψαν ως και οι εντάσεις με πολίτες που δεν ήθελαν να φύγουν από το χώρο απέναντι απ’ τους επίσημους.
        Ενώ πάντως δεν υπάρει κάποια πληροφορία για κάποια οργανωμένη διαμρτυρία από κάποιον, οι πληροφορίες λένε ότι τα μέλη της μπάντας του Δήμου έχουν αποφασίσει να διαμαρτυρηθούν με τον δικό τους συμβολικό τρόπο. Δεν θα σταθούν, όπως λένε, στη θέση που προβλέπεται απέναντι απ’ τους επίσης αλλά σε άλλο σημείο κοντά στους πολίτες. Οι μουσικοί λένε μάλιστα ότι θα εμφανιστούν με μαύρες κορδέλες. Όπως και έγινε.
Οι μουσικοί της μπάντας του Δήμου διαμαρτυρήθηκαν με τον δικό τους συμβολικό τρόπο: έβαλαν μαύρες κορδέλες στα μουσικά τους όργανα.
Δείτε το βίντεο.
Πηγή: www.newsit.gr
&
—————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Αποχώρησε από την παρέλαση της Θεσσαλονίκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: 28.10.2011 | 11:31
Πρώτη δημοσίευση: 28.10.2011 | 11:11
«Λυπάμαι» δήλωσε ο Κάρολος Παπούλιας

– Εκατοντάδες διαδηλωτές κατέλαβαν το δρόμο –

«Να φύγουν οι επίσημοι» φωνάζουν οι διαδηλωτές –

Πρωτοφανείς εικόνες

  Τη στιγμή που ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε στην εξέδρα των επισήμων στην παραλιακή λεωφόρο στο Σύνταγμα μια ομάδα ατόμων έμπαινε στο δρόμο μερικά μόλις μέτρα από την εξέδρα φωνάζοντας συνθήματα. Αμέσως ο δρόμος αποκλείστηκε από δύο κλούβες των ΜΑΤ που μπήκαν κάθετα στο δρόμο ενώ διμηρίες και οι αστυνομικοί που συνόδευαν τον Πρόεδρο κινήθηκαν προς το σημείο Ουσιαστικά η παρέλαση δεν ξεκίνησε ποτέ. Οι διαδηλωτές που κρατούν πανό του ΣΥΡΙΖΑ φωνάζουν συνθήματα και δεν δείχνουν διατεθειμένοι να φύγουν από το σημείο.
Επί μισή ώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας περίμενε μάταια.
Οι διαδηλωτές δεν έδειξαν καμία διάθεση να αποχωρήσουν.
“Λυπάμαι” είπε ο Κ. Παπούλιας αντικρίζοντας την εικόνα
“Λυπάμαι” είπε ο Κ. Παπούλιας αντικρίζοντας την εικόνα
Φανερά εκνευρισμένος έφτασε στις θέσεις των επισήμων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας που ακούστηκε να σχολιάζει πως πρόκειται για διεθνή διασυρμό της χώραςΑπό νωρίς … μύριζε μπαρούτι πάντως καθώς υπήρξαν εννιά διαφορετικές προσυγκεντρώσεις διαφόρων ομάδων που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν κατά τη διάρκεια της παρέλασης.Η παρέλαση ως τώρα δεν έχει ξεκινήσει και κανείς δεν ξέρει αν θα ξεκινήσει.
—————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Για πρώτη φορά στα χρονικά ματαιώθηκε η στρατιωτική παρέλαση-

«Είναι ο Παπούλιας προδότης» αναρωτήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και αποχώρησε

Η αποχώρηση Παπούλια

– “Η δικτατορία της μειοψηφίας αμαύρωσε την ημέρα” σχολίασε ο Γ. Μπουτάρης – “Να φύγουν οι επίσημοι” και “προδότες” φώναζαν οι διαδηλωτές – Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου – Παπούλια – Οι διαδηλωτές έκαναν μόνοι τους παρέλαση

 

 

 

        Για πρώτη φορά στα χρονικά, αποχώρησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας από το χώρο από όπου θα παρακολουθούσε την στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, η οποία ματαιώθηκε εξαιτίας κινητοποιήσεων πολιτών. Ωστόσο, κάποια τμήματα εφέδρων και σωματείων έκαναν παρέλαση ανάμεσα στον κόσμο χωρίς την ύπαρξη επισήμων. Μάλιστα οι διαδηλωτές κατέλαβαν τις εξέδρες των επισήμων.
Αυτό που συνέβη ήταν κάτι παραπάνω από πρωτοφανές. Αμέσως μετά την αποχώρηση των επισήμων ο κόσμος κατέλαβε όλο τον χώρο μπροστά από την εξέδρα. Αμέσως εμφανίστηκαν τα “πολιτικά τμήματα” της παρέλασης, σύλλογοι, έφεδροι, και οργανώσεις που θα έπαιρναν μέρος στην επίσημη παρέλαση μαζί με τα στρατιωτικά τμήματα και άρχισαν να… παρελαύνουν υπό τα χειροκροτήματα των πολιτών.
«Δε θέλω να αποχωρήσω. Λυπάμαι πολύ, αλλά είναι ορισμένοι που θέλουν να ματαιωθεί αυτή η εκδήλωση», τόνισε ο κ. Παπούλιας και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι η τελευταία απόφαση της Ε.Ε. έχει χρήσιμα στοιχεία τα οποία πρέπει να εκμεταλλευθούμε. Να συστρατευθούμε για να ξεπεράσουμε την κρίση, έτσι ώστε να οικοδομήσουμε μια Ελλάδα απαλλαγμένη από δουλείες και επιταγές τρίτων και να καθαρίσουμε το σπίτι μας και να παραδώσουμε, το σπίτι μας, στα παιδιά μας καθαρό και αλώβητο. Λυπάμαι. Λυπάμαι για τους υβριστές. Διάλεξαν μια μέρα που είναι ντροπής τους. Και είναι και νέοι. Εμείς πολεμήσαμε για την Ελλάδα. Δεκαπέντε χρονών και πολεμούσα το ναζισμό και τους Γερμανούς, μη μου λένε τώρα «Παπούλια προδότη». Ποιος είναι προδότης; Να ντρέπονται. Να ντρέπονται. Τιμάω την πόλη, την τιμούσα χρόνια. Ερχομαι εδώ για να τιμήσω αυτή την ημέρα εδώ στη Θεσσαλονίκη, σε αυτή την ιστορική πόλη».
Σε ερώτηση αν φοβάται για την τροπή που παίρνουν κάποιες αντιδράσεις με υβριστικά συνθήματα, ο κ. Παπούλιας απάντησε: «Δεν φοβάμαι γιατί είναι μια μικρή απαράδεκτη μειοψηφία. Ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει που πάει γι αυτό και δέχεται όλες αυτές τις πιέσεις και όλα αυτά τα μέτρα που είναι σε βάρος των ασθενέστερων και των αδύνατων. Πιστεύει ότι μια μέρα θα ξημερώσει καλύτερη. Κι αυτό πιστεύουμε όλοι γι αυτό και είμαστε εδώ. Και λυπάμαι πάρα πολύ που αμαυρώνουν αυτή την ημέρα, μια ιστορική μέρα. Μια μέρα που ανήκει στον ελληνικό λαό δεν ανήκει σε αυτούς».
 
Οργισμένος για αυτήν την εξέλιξη ήταν επίσης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος επίσης αποχώρησε.   Η κυβέρνηση, καταδίκασε τα θλιβερά επεισόδια που οδήγησαν στη ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη καθώς επίσης και τις αποδοκιμασίες στο πρόσωπο του προέδρου της Δημοκρατίας. Μόλις έγιναν γνωστά τα γεγονότα και ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός επικοινώνησε αμέσως με τον κ.Παπούλια, του εξέφρασε τη λύπη της κυβέρνησης και του επεσήμανε ότι πρόκειται για προσπάθεια υπονόμευσης των δημοκρατικών θεσμών της χώρας.   Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση αντικρούει τις επικρίσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης επειδή δεν επενέβη η αστυνομία καθώς ήταν συγκεντρωμένοι πολίτες και μικρά παιδιά και όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές τυχόν επέμβαση θα πυροδοτούσε περαιτέρω ένταση και επεισόδια.
  «Ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση από όλους», συνέστησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος, σχολιάζοντας, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, τα όσα συνέβησαν στις παρελάσεις.     Ταυτοχρόνως ο κ. Μόσιαλος ζήτησε το πολιτικό σύστημα να τοποθετηθεί σύσσωμο απέναντι στα θλιβερά αυτά φαινόμενα, όπως είπε.

Αγανακτισμένοι, οπαδοί του Ηρακλή, εργαζόμενοι του προγράμματος βοήθεια στο σπίτι, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και πολλοί άλλοι, ήταν από νωρίς το πρωί συγκεντρωμένοι στην παραλιακή λεωφόρο.

 

ΚΑΡΕ, ΚΑΡΕ Η ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ 

Τη στιγμή που ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε στην εξέδρα των επισήμων στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης μια ομάδα ατόμων έμπαινε στο δρόμο μερικά μόλις μέτρα από την εξέδρα φωνάζοντας συνθήματα.   Αμέσως ο δρόμος αποκλείστηκε από δύο κλούβες των ΜΑΤ που μπήκαν κάθετα στο δρόμο ενώ διμηρίες και οι αστυνομικοί που συνόδευαν τον Πρόεδρο κινήθηκαν προς το σημείο.

Ουσιαστικά η παρέλαση δεν ξεκίνησε ποτέ.

 

 

 

 

Επί μισή ώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας περίμενε μάταια. Οι διαδηλωτές δεν έδειξαν καμία διάθεση να αποχωρήσουν.
“Λυπάμαι” είπε ο Κ. Παπούλιας αντικρίζοντας την εικόνα
“Λυπάμαι” είπε ο Κ. Παπούλιας αντικρίζοντας την εικόνα
Από νωρίς … μύριζε μπαρούτι πάντως καθώς υπήρξαν εννιά διαφορετικές προσυγκεντρώσεις διαφόρων ομάδων που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν κατά τη διάρκεια της παρέλασης.

————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Στον Πειραιά

Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας για την παρέλαση

Γιουχαίσματα κατά πολιτικών

Πολίτες καλούσαν τους μαθητές να στρέψουν αλλού το βλέμμα

Συνθήματα στην παρέλαση του Πειραιά

Τελευταία ενημέρωση: 28.10.2011 | 13:05
Πρώτη δημοσίευση: 28.10.2011 | 11:37

Κόκκινο πανί και στον Πειραιά οι επίσημοι για τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για την παρέλαση. Γιούχαραν τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Καρύδη και Κουτσούκο. Για λίγο στο τέλος της παρέλασης υπήρξε ένταση.

Ο κόσμος φώναζε «Ψωμί Παιδεία Ελευθερία» και «Κάτω οι τροικανοί» και μια ομάδα φοιτητών είχε απλώσει πανό απέναντι από την εξέδρα των επισήμων. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί και διαμαρτυρόταν δεν ανήκε σε κάποιον φορέα. Μεταξύ τους ήταν μητέρες με τα παιδιά τους και ηλικιωμένοι. Ο κόσμος καλούσε τους μαθητές να στρέψουν αλλού το βλέμμα. Στο τέλος της παρέλασης, και την ώρα που αποχωρούσαν οι πολιτικοί, κάποιοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους και δημιουργήθηκε ένταση που γρήγορα όμως εκτονώθηκε.
Μαθητές δεν χαιρετούν
Μαθητές στρίβουν το κεφάλι τους αλλού
Μαθητές στρίβουν το κεφάλι τους αλλού
Αποδοκιμασίες κατά των επισήμων
Αποδοκιμασίες κατά των επισήμων
Πηγή: www.newsit.gr http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=103458&catid=3 , ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ )
—————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Ηράκλειο Κρήτης

Τους πήραν με τα αυγά στην παρέλαση

Τελευταία ενημέρωση: 28.10.2011 | 12:20
Πρώτη δημοσίευση: 28.10.2011 | 10:40

Πολίτες κινήθηκαν απειλητικά προς τους βουλευτές*, σε μια παρέλαση που όμοιά της, δεν έχει ξαναγίνει στο Ηράκλειο…

(*στα Τρίκαλα έφαγαν και ξύλο / δείτε παρακάτω)   Την πλάτη γύρισαν οι μαθητές στους επισήμους φτάνοντας στην εξέδρα κατά τη σημερινή μαθητική παρέλαση στη Ν. Αλικαρνασό!   Σύμφωνα με το cretalive.gr, μόλις έφτασε η παρέλαση στην εξέδρα, τα τύμπανα «σίγησαν» επιδεικτικά ενώ ακολούθως, οι μαθητές γύρισαν την πλάτη στους βουλευτές κκ Μ. Στρατάκη και Μ. Κεφαλογιάννη και οι παραστάτες δεν χαιρέτισαν!   Όπως γίνεται αντιληπτό, επικράτησε μεγάλη αμηχανία ενώ δύο πολίτες προσπάθησαν να προσεγγίσουν τους βουλευτές αλλά χωρίς αυτό να καταστεί εφικτό!   Μετά το τέλος της παρέλασης, πολίτες άρχισαν να πετούν αυγά προς την εξέδρα των επισήμων.
Δείτε το βίντεο >>>
Ηράκλειο Κρήτης-Αυγά στην παρέλαση
————————————————————————————————————————————————————————————————————

Τρίκαλα

 Τοπικές Ειδήσεις » Τα Νέα της Πόλης

«Ντου» παρά την Αστυνομική παρουσία και διακοπή παρέλασης

Δημοσιεύτηκε: Σήμερα, 13:11 από Ελισάβετ Παπανικολάου

Με ένα μπλόκο στην πλατεία Κιτριλάκη, υποδέχθηκαν διαμαρτυρόμενοι την παρέλαση στα Τρίκαλα και πρόλαβε να παρελάσει μόνο η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων, υπό το …σύνθημα «είστε απλήρωτοι και παρελαύνετε;».

Λίγη ώρα αργότερα, το μπλόκο αυτό μπήκε στην οδό Βασιλείου Τσιτσάνη και διέκοψε την παρέλαση…

         
————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Τρίκαλα

Γρονθοκόπησαν στην παρέλαση τον Βουλευτή Τρικάλων του ΠαΣοΚ Χρήστο Μαγκούφη

Δημοσιεύτηκε: Σήμερα, 12:44 από Ελισάβετ Παπανικολάου

Διακόπηκε σχεδόν αμέσως με την έναρξη της η παρέλαση στα Τρίκαλα, όταν το πλήθος, έσπασε σε τρία σημεία το Αστυνομικό μπλόκο και επιτέθηκε στην εξέδρα των επισήμων.

Στην εξέδρα των επισήμων με τιμώμενο πρόσωπο τον Γενικό Γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του Υπουργείου Οικονομικών Ιωάννη Καπελέρη παραβρέθηκαν δύο από τους πέντε Βουλευτές Τρικάλων οι κ.κ Χρήστος Μαγκούφης και Χρήστος Χάιδος.

Οι επίσημοι υπό τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας  και περικυκλωμένοι από αστυνομικό κλοιό προσήλθαν από την πίσω πλευρά στην εξέδρα των επισήμων αποδοκιμαζόμενοι με τις ιαχές «κλέφτες κλέφτες» φέρτε τα λεφτά που φάγατε πίσω.

Στην παρέλασε εισέβαλαν μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» κρατώντας πανό και πέρασαν μπροστά από τους αμήχανους επισήμους.

Η κατάσταση ήταν έκρυθμη και μόλις μια άλλη μερίδα κόσμου εισέβαλε 50 μέτρα πιο κάτω στον χώρο της παρέλασης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ των επισήμων υπό τον Αστυνομικό Διευθυντή Τρικάλων Γιώργο Κόκκαλη και αποφάσισαν να φυγαδεύσουν τους επισήμους οι οποίοι έφυγαν τρέχοντας και πάρα τα αυξημένα μέτρα κατάφεραν να γρονθοκοπήσουν τον Βουλευτή Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Μαγκούφη.

Το trikalanews.gr, κατέγραψε την επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής Χρήστος Μαγκούφης με νεαρό άτομο να τον γρονθοκοπεί και να εκτοξεύονται αυγά και λεμόνια…

Στην συνέχεια η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο και υπήρξαν αψιμαχίες μεταξύ του κόσμου και των αστυνομικών δυνάμεων που κατά γενική ομολογία κράτησαν ψύχραιμη στάση.

 

Πηγή:    www.trikalanews.gr

—————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Σε αστυνομικό κλοιό η Μητρόπολη Τρικάλων

Δημοσιεύτηκε: Σήμερα, 11:45 από Ελισάβετ Παπανικολάου

http://www.trikalanews.gr/article/37408/

Απελευθέρωση συλληφθέντα στα Τρίκαλα με απαίτηση του λαού

Δημοσιεύτηκε: Σήμερα, 13:52 από Ελισάβετ Παπανικολάου

Λίγα λεπτά μετά την σύλληψη του νεαρού που γρονθοκόπησε τον βουλευτή του ΠαΣοΚ Τρικάλων Χρήστο Μαγκούφη και οδηγήθηκε στην κλούβα της Αστυνομίας, το πλήθος, περικύκλωσε την κλούβα και απειλούσε να την σπάσει αν δεν ελευθερώνονταν ο νεαρός Τρικαλινός.

Η οργή του πλήθους που απαιτούσε να ελευθερωθεί ο νεαρός και να συλληφθούν οι πολιτικοί, οδήγησε την Αστυνομία στην ικανοποίηση μόνο του πρώτου σκέλους του αιτήματος…

Ο νεαρός απελευθερώθηκε αφού πρώτα του κρατήθηκαν τα στοιχεία από την Αστυνομία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:    www.trikalanews.gr

—————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Παρέλασαν και αποθεώθηκαν οι μαθητές στα Τρίκαλα

Δημοσιεύτηκε: Σήμερα, 14:52 από Ελισάβετ Παπανικολάου

Μετά τα επεισόδια και την διακοπή της παρέλασης στα Τρίκαλα, η απομάκρυνση των πολιτικών από την εξέδρα, έφερε την …κατάληψη της εξέδρας από μαθητές και οι οποίοι έγιναν οι …επίσημοι.

 

 

 

Παρέλασαν και αποθεώθηκαν οι μαθητές στα Τρίκαλα

Λίγη ώρα αργότερα, 3-4 σχολεία που είχαν απομείνει οι μαθητές τους στον χώρο, παρέλασαν μπροστά από τους νέους …επίσημους και αποθεώθηκαν από το πλήθος…

Συγκινητική στιγμή, όταν ανάπηρος πολέμου, δήλωσε «τώρα μπορώ να παρελάσω» και παίρνοντας την Ελληνική Σημαία, παρέλασε μόνος του, γνωρίζοντας την αποθέωση και αυτός από το πλήθος…

 

 

 

 

Πηγή:    www.trikalanews.gr
—————————————————————————————————————————————————————————————————————-
Τί έγινε στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας  (ΑΥΓΟTOUR 2011)…
(Αργήσαμε λίγο να ενημερώσουμε, γιατί ψάχναμε να βρούμε ένα βίντεο, όπου θα ανέφερε τα περισσότερα περιστατικά∙ αν ενημερώναμε για κάθε πόλη ξεχωριστά με βίντεο & φωτος, θα «βάραινε» πολύ η ανάρτηση & θα αντιμετώπιζαν πρόβλημα όσοι δεν έχουν γρήγορη σύνδεση∙ σκεφτήκαμε να κάνουμε μία ξεχωριστή ανάρτηση [(5)] με λεπτομερείς αναφορές του τί συνέβη σε κάθε πόλη, αλλά και πάλι θ΄αντιμετωπίζαμε το πρακτικό πρόβλημα της «βαριάς σελίδας». Όσον αφορά την ενημέρωση, νομίζουμε πως η λύση που παραθέτουμε ακολούθως ήταν, τελικά, η πιο πρακτική.
Πηγή πολλών από τις ακόλουθες σημειώσεις>> http://www.e-go.gr/news/article.asp?catid=17826&subid=2&pubid=128827730 )
Αξιοσημείωτα νταβαντούρια έγιναν επίσης στις ακόλουθες πόλεις (ενδεικτικά):

Πάτρα

Κλίμα έντασης επικράτησε και στην Πάτρα, όπου στόχος έντονων αποδοκιμασιών έγινε ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας ,Κώστας Σπηλιόπουλος. Αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την εξέδρα των επισήμων πριν αρχίσει η παρέλαση, όπως επίσης και οι άλλοι επίσημοι. Παρέλασαν μόνο οι μαθητές και όχι τα Σώματα Ασφαλείας.


Τρίκαλα

Στα Τρίκαλα μία ομάδα πολιτών έσπασε τον αστυνομικό κλοιό και επιτέθηκε στην εξέδρα των επισήμων. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Βουλευτής Τρικάλων, Χρήστος Μαγκούφης, δέχτηκε επίθεση από νεαρό (άνεργο με 2 παιδιά & σύζυγο ετοιμόγεννη στο 3ο), παλαιό υποστηρικτή του ΠΑΣΟΚ και παλαιότερο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο (με το ΠΑΣΟΚ) , ο οποίος συνελήφθη και υπό τις πιέσεις του κόσμου που διαδήλωνε, αφέθηκε τελικά ελεύθερος (δείτε περισσότερες λεπτομέρειες λίγο παραπάνω).


Βόλος

Στο Βόλο η παρέλαση δεν πραγματοποιήθηκε, αφού ομάδα 300 και πλέον ατόμων, αλλά και οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου, με το που τελείωσε η δοξολογία, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά των πολιτικών.


Λάρισα

Στη Λάρισα πολίτες άνοιξαν μόνο πανό διαμαρτυρίας και η παρέλαση ξεκίνησε κανονικά. Οι μαθητές όταν έφταναν στην εξέδρα των επισήμων γύριζαν το κεφάλι τους στην αντίθετη κατεύθυνση.

Περήφανη Λάρισα (δείτε παρακάτω τί συνέβη με τον θαρραλέο μαθητή∙

απειλήθηκε με αποβολή από όλα τα σχολεία)


Καρδίσα


Πύργος

Στον Πύργο ο κόσμος από νωρίς το πρωί φώναζε συνθήματα κατά του πολιτικού συστήματος. Η αστυνομία συγκράτησε μία ομάδα η οποία προσπάθησε να πλησιάσει στην εξέδρα των επισήμων, ενώ οι αποδοκιμασίες κορυφώθηκαν όταν έκανε την εμφάνισή του, ο περιφερειάρχης.

Τελικά η παρέλαση ξεκίνησε, αλλά διεκόπη, από πρωτοφανή επεισόδια.

 

Πρέβεζα


Καλαμάτα

Στην Καλαμάτα ομάδες πολιτών φώναζαν υβριστικά και υποτιμητικά συνθήματα προς τους επισήμους, ενώ κατά την προσέλευσή τους εκτοξεύθηκαν αυγά & ντομάτες, καθώς το πλήθος του κόσμου κατευθυνόταν οργισμένο προς την εξέδρα των επισήμων.

Όσον αφορά στους μαθητές, παρέλασαν εν μέσω συνθημάτων. Αρκετοί, από διάφορα σχολεία φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια, ενώ όλοι σχεδόν περνώντας από την εξέδρα των επισήμων έστρεφαν το κεφάλι τους από την αντίθετη πλευρά.

Με την ολοκλήρωση της μαθητικής παρέλασης δύο ομάδες διαδηλωτών περικύκλωσαν την εξέδρα των επισήμων και άρχισαν να τους εκτοξεύουν ντομάτες κι αυγά, ενώ σημειώθηκαν και μικροεπεισόδια. Οι επίσημοι αποχώρησαν υπό την προστασία της αστυνομίας.

Η παρέλαση διεκόπη για 10 με 15 λεπτά κια ολοκληρώθηκε με παρέλαση προσκόπων, συλλόγων, οργανώσεων κι ενός τμήματος της σχολής Ικάρων που καταχειροκροτήθηκαν.

Κόρινθος


Τρίπολη (προπηλακισμός Υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαιωάννου)

Στην Τρίπολη οι συγκεντρωμένοι αποδοκίμαζαν και φώναζαν υβριστικά συνθήματα κατά βουλευτών και κατά του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, ενώ οι μαθητές την ώρα της παρέλασης κοίταζαν αλλού, όταν διέρχονταν από την εξέδρα των επισήμων.

Μετά το τέλος της παρελάσεως, ο υπουργός Δικαιοσύνης αποχώρησε συνοδεία αστυνομικών.


Ναύπλιο

Αποδοκιμασίες πολιτών προς πολιτικούς υπήρξαν και στην παρέλαση που διεξήχθη στο Ναύπλιο.

Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης οι επίσημοι αποχώρησαν υπό την προστασία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

 

Λαμία

Οι πολίτες ζήτησαν να αποχωρήσουν οι επίσημοι για να ξεκινήσει η παρέλαση.

 

Αγρίνιο

 

Μεσολόγγι

Στο Μεσολόγγι στην εξέδρα των επισήμων δεν υπήρχε κανένας βουλευτής, αλλά οι πολίτες αποδοκίμασαν τους γενικούς γραμματείς.

Πολύγυρος Χαλκιδικής

Οι μαθητές γύρισαν κανονικά την πλάτη μπροστά από την εξέδρα των επισήμων κι έκαναν σημειωτόν για λίγα λεπτά με τις πλάτες γυρισμένες κανονικά. Αμέσως μετά, συνέχισαν κανονικά την παρέλαση.

Βέροια
Ματαιώθηκε η παρέλαση, όταν ομάδες ατόμων από διάφορους επαγγελματικούς χώρους, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, πραγματοποίησαν πορεία και κατέλαβαν το χώρο μπροστά από την εξέδρα των επισήμων.


Ρόδος

Στην πόλη της Ρόδου ομάδες πολιτών διέσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και κινήθηκαν εναντίον της εξέδρας των επισήμων, όπου βρισκόταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, βουλευτές όλων των κομμάτων και οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών. Η παρέλαση διεκόπη και οι επίσημοι αποχώρησαν με την προστασία της αστυνομίας.

Κως


Χίος


Σύρος

Στη Σύρο η παρέλαση πραγματοποιήθηκε κανονικά, αφού ο κόσμος κρατούσε πανό διαμαρτυρίας, αλλά δεν σημειώθηκαν επεισόδια.


Βέροια


Σέρρες

Ομάδες πολιτών αποδοκίμασαν πολιτικούς κατά την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων.

Αυτό είχε ως συνέπεια μετά τις αλλεπάλληλες διακοπές της παρέλασης, αστυνομικοί να απομακρύνουν τους πολιτικούς από την εξέδρα των επισήμων.Η παρέλαση διεξήχθη τελικά μόνο με τους τοπικούς άρχοντες.


Φλώρινα (παρέλασαν με μαύρο φέρετρο!)


Ξάνθη


Κομοτηνή

 

Σάμος


Χαλκίδα


Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα, οι πολίτες έδιωξαν τους πολιτικούς.


Ηράκλειο Κρήτης

Έγινε χαμός (δείτε πολλές λεπτομέρειες, βίντεο & φωτος παραπάνω).

Oι μαθητές δεν χαιρέτησαν τους επισήμους, ενώ ομάδα πολιτών εκτόξευσε αυγά προς την εξέδρα των επισήμων.

 

Αλικαρνασός
Ανάλογα γεγονότα σημάδεψαν την παρέλαση και στην Νέα Αλικαρνασό. Όταν οι μαθητές έφτασαν στην εξέδρα των επισήμων, τα τύμπανα «σίγησαν» επιδεικτικά ενώ ακολούθως, οι μαθητές γύρισαν την πλάτη στους βουλευτές. Όταν η παρέλαση τελείωσε, πολίτες άρχισαν να πετούν αυγά προς την εξέδρα των επισήμων.


Χανιά Κρήτης

 

Άγιος Νικόλαος Λασιθίου Κρήτης
Κατά τη διάρκεια της Παρέλασης στον Άγιο Νικόλαο δημιουργήθηκε κλίμα έντασης από παριστάμενους πολίτες προς τους επισήμους και εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου.

+ Έγινε χαμός στο Βαθύ Αγίου Νικολάου, έξω από το ξενοδοχείο όπου παρευρισκόταν ο πρωθυπουργός ΓΑΠ και οι σύνεδροι της Σοσιαλιστικής Διεθνούς – ο κόσμος δεν άφησε τους δημάρχους και τους βουλευτές να μπουν μέσα!

( Σχετική ανάρτηση των ΣχΣ>>>

Η εξέγερση είναι γενικευμένη – Στην Κρήτη απέκλεισαν το ξενοδοχείο που συνεδρίαζε η Σοσιαλιστική ΔιεθνήςΑΠΌ ORMITHIELLA )

 

Ρέθυμνο Κρήτης
Πολίτες αποδοκίμασαν φραστικά τους επίσημους, ενώ αρκετοί μαθητές από τα σχολεία της πόλης που παρέλασαν, έστρεψαν το κεφάλι τους και αντί των επισήμων κοίταξαν τους ανάπηρους πολέμου που βρίσκόνταν απέναντι από την εξέδρα των επισήμων.

 

Σπάρτη
Πιο ήρεμη ήταν η ατμόσφαιρα στην Σπάρτη, κατά την διάρκεια της παρέλασης. Ελάχιστοι ήταν οι πολίτες που φώναξαν συνθήματα, ενώ πολλοί μαθητές δεν γύρισαν το κεφάλι τους στην εξέδρα των επισήμων.


Χαλάνδρι


Αγία Παρασκευή


Άγιοι Ανάργυροι


Περιστέρι


Κερατσίνι


Χαιδάρι


Καλλιθέα


Παλαιό Φάληρο

 

 

 

Δείτε το ακόλουθο βίντεο με τα εν λόγω περιστατικά στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας

( Πηγές: http://www.ellinofreneia.net/video.php?id=1549  &  -YouTube )

>>>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

—————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Δείτε επίσης:

1.

Δελτίο Γιουχαισμάτων: Παρελάσεις 28ης Οκτωβρίου 2011 (1)*- Μπεγλίτης, Μαγκριώτης (Φωτος & videos)

BlackMediterraneanPirate   26-10-2011    13:34

short  link    wp.me/pPn6Y-aYK *(1): για να μην μπερδευόμαστε, γιατί μάλλον θα έχει κι άλλα…

2.

Δελτίο Γιουχαισμάτων: Παρελάσεις 28ης Οκτωβρίου 2011 (2)*- Μαθητική Παρέλαση Θεσσαλονίκης-Μαθητές γύρισαν τα κεφάλια από την άλλη (video)

BlackMediterraneanPirate   27-10-2011    15:56
short  link    wp.me/pPn6Y-b0t *(2): για να μην μπερδευόμαστε, γιατί μάλλον θα έχει κι άλλα…
short  link    wp.me/pPn6Y-b0s *(3): για να μην μπερδευόμαστε, γιατί μάλλον θα έχει κι άλλα…**
** είχε κι άλλα τελικά…     Τα ακόλουθα συνέβησαν την 25η Μαρτίου (παρελάσεις και όχι μόνο) >>>

4.

Φοβούνται τα «πουλάκια» μου να πάνε στην παρέλαση…. Να το θυμόνταν όταν έκαναν τις λαδιές τους και βούταγαν τα λεφτά του κόσμου… τότε δεν φοβόντουσαν καθόλου (να κλέβουν). Πολύ πιθανό>>>Παρέλαση: GIAOURTOUR 2011. Bonus: Ανθολογία γιαουρτοθεμάτων και διαμαρτυριών. 

BlackMediterraneanPirate  25-03-2011   04:15
*******************************************************************************************************************************************
    BlackMediterraneanPirate  

Σύντομος Σύνδεσμος      wp.me/pPn6Y-b22

Advertisements

38 thoughts on “Δελτίο Γιουχαϊσμάτων-Παρελάσεις 28ης Οκτωβρίου 2011 (4)*- «Της τρελής» στις παρελάσεις-Οι μαθητές στρέφουν αλλού το βλέμμα τους, φορώντας μαύρα περιβραχιόνια-Αποχώρησε από την παρέλαση της Θεσσαλονίκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας-Αυγά, γιαούρτια & μπουκάλια με νερό πετιούνται από τον κόσμο κατά της αστυνομίας- Αυγά και κατά των «επισήμων» στο Ηράκλειο Κρήτης, που αποχώρησαν απ΄την εξέδρα. Ένταση και στην Πάτρα, τα Τρίκαλα, το Βόλο, την Καρδίτσα.

 1. Εφτασα κοντά στην εξέδρα των επισήμων λίγο μετά που αποχώρησε ο Παπούλιας (είχε πολύ κόσμο).

  Η παρέλαση πάντως έγινε κανονικά (λολ). Δεν παρήλασαν στρατιωτικά τμήματα προφανώς κατόπιν εντολής και όχι διότι δεν θα τους άφηναν οι συγκεντρωμένοι.

  Οι συγκεντρωμένοι, παρά τις επί μέρους ομάδες που υπήρχαν, δεν μπορούν να μπουν σε κατηγορίες «πολιτικές». Ηταν ο συνήθης λαός που πάει στις παρελάσεις με τα παιδιά του, μεγάλες γυναίκες, γέροντες, νέοι κλπ κλπ. Πολύς κόσμος. Γέμισε το οδόστρωμα της Μ. Αλεξάνδρου από το Μακεδονία Παλλάς μέχρι τουλάχιστον την εξέδρα των επισήμων, λίγο μετά το γερμανικό προξενείο. Κι από κει και κάτω, που ΔΕΝ πήγα, ήταν πάλι γεμάτος ο δρόμος, δεν ξέρω μέχρι που.

  Ενας ηλικιωμένος κύριος πήρε από την εξέδρα των επισήμων την πολυθρόνα του Παπούλια την έβαλε στο οδόστρωμα και έβγαλε λόγο. Οι πέριξ συγκεντρωμένοι συμφώνησαν σε όλα όσα είπε (λολ).

  Δίπλα στην εξέδρα των επισήμων είναι και το γερμανικό προξενείο και καταλαβαίνετε το τι έγινε (ξανα-λολ) και το τι τύπου συνθήματα ακούστηκαν.

  Γενικώς ήταν μια λαϊκή γιορτή. Επρεπε νάσουν εκεί για να καταλάβεις τι έγινε. Ο καιρός καλός κι ο αεροψεκασμός …σεμνός και συμμαζεμένος (μόνο κάνα δυο chemtrails πήρε το μάτι μου -ξαναλόλ).

  Θραξ Αναρμόδιος

  ΥΓ. Ξεποδαριάστηκα πάλι όμως διότι είναι μεγάλη απόσταση και δεν υπήρχε άλλος τρόπος εκτός από το να πάει κάποιος με τα πόδιο. Ηταν και πολύς κόσμος μέσα στον δρόμο. Είχα να πάω σε παρέλαση από φαντάρος (λολ). Αμα εκτός από τις πορείες αρχίσω τώρα να πηγαίνω και σε παρελάσεις…

  • Πολύ ενδιαφέρουσα η ανταπόκριση, φίλε μου Θράκα! (λολ)
   Την περνάμε μέσα στο κείμενο, οκ;

   ΥΓ: «Είχα να πάω σε παρέλαση από φαντάρος (λολ)»>>>είδες πως νοιάζονται για μας;
   Με τα τερτίπια τους, μας ωθούν να γίνουμε «πατριώτες» και να μην χάνουμε παρέλαση για παρέλαση.
   Πάμε απ΄το πρωί, από νύχτα, για να δούμε την παρέλαση και γι΄αυτό έχουμε μαζί και το κολατσιό μας (αυγουλάκι, γιαουρτάκι, μια μπουκιά βρε αδερφέ, τόσες ώρες όρθιοι)…

 2. «“Είναι ο Παπούλιας προδότης” αναρωτήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.» Nαιαιαιαιαιαιαιαιαιαιαι!

  «Ενας ηλικιωμένος κύριος πήρε από την εξέδρα των επισήμων την πολυθρόνα του Παπούλια την έβαλε στο οδόστρωμα και έβγαλε λόγο. Οι πέριξ συγκεντρωμένοι συμφώνησαν σε όλα όσα είπε (λολ).»

  Χαχα, τρομερό, ήθελα να το έβλεπα αυτό! 🙂

 3. Γιατί ντρέπεται…γιατί λυπάται ο κύριος Πρόεδρος?

  Ίσως επειδή δεν κατάφερε μέχρι τώρα να πει κάποιο όχι, ενώ ήθελε (?)…

  Ωραίο «θόρυβο» πάντως έκανε η σημερινή συμβολική αποκαθήλωση των επισήμων από τις εξέδρες..:)

  http://kato-kefali.blogspot.com/2011/10/blog-post_2036.html

 4. Γίνεται χαμός. Δείτε τι έκαναν οι μαθητές στη ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ!!!! Απίθανοι!!!

  http://www.radio9.gr/News.aspx?a_id=26568

  Επίσης στο newsbeast ψηφοφορία για τη γνώμη μας για τα σημερινά γεγονότα στις παρελάσεις: ψηφίστε ή απλώς δείτε τα αποτελέσματα!

  http://www.newsbeast.gr/polls

 5. Η ψηφοφορία ήταν 78,36% ΝΑΙ σε όσα έγιναν και 21,64% ΟΧΙ όταν μπήκα εγώ!!! Πολύ ρεύμα έχει αυτός ο… Σύριζα (ποιος ήταν αυτός που είπε πάλι σήμερα ότι φταίει ο Σύριζα;)

  Σκυλάκι του σαλονιού ήταν αυτό που κάθισε στην καρέκλα του Παπούλια; Πού ‘σαι Λουκάνικε να δεις πόσο άνετα την βγάζουν άλλοι σκύλοι… κι εσύ μες στα δακρυγόνα μια ζωή!!!

 6. απολογούμαι για το εκτός θέματος κείμενο
  αυτοί οι δύσμοιροι άνθρωποι ζητούν την αλληλεγγύη μας

  http://osr55.wordpress.com/2011/10/28/%ce%b1%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%b5%ce%b9%ce%bd%ce%b1%cf%83-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%83-%ce%ba%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%b5%cf%83-%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%b1%ce%ba%ce%b5-2/

  ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ – ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΤΟΥ BLOCK 10 ΚΟΠΗΚΕ ΜΕ ΛΕΠΙΔΕΣ 46χρονος ΑΛΓΕΡΙΝΟΣ – ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ – ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΡΕΜΜΑΣΤΗΚΕ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΣΩΘΗΚΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ -Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ : ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΟΥ BLOCK 10 ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΟΥΝ

  Στο τέλος επισυνάπτεται η σκαναρισμένη χειρόγραφη επιστολή με τα ονόματα όλων των απεργών πεινας

  Οι άνθρωποι αυτοί έχουν φτάσει στα όρια τους και παρακαλούν για την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας

  Αυτή την στιγμή ένας 46χρονος Αλγερινός κρατούμενος νοσηλεύεται σε πάρα πολύ άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο χωρίς να είναι γνωστή η κατάσταση της υγείας του

  Υπάρχει περίπτωση αυτός ο άνθρωπος να είναι νεκρός και απλά να μην το ξέρουμε

  Αυτός ο άνθρωπος ο οποίος βρισκόταν σε πάρα πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και ο οποίος πριν 40 περίπου μέρες είχε αποπειραθεί ξανά να αυκτονήσει με λεπίδα που αυτοτραυματίστηκε πάρα πολύ σοβαρά στα χέρια του και σώθηκε τελευταία στιγμή από τους αστυνομικούς

  αυτός ο άνθρωπος πριν 8 μέρες

  ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ BLOCK 10 ΚΟΠΗΚΕ ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ

  ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟ ΚΑΤΕΧΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

  Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΒΕΙ ΠΛΕΟΝ

  Ο άνθρωπος αυτός ο οποίος είναι παντρεμένος και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών και έχει ζητήσει επανειλημμένως να επιστρέψει στην πατρίδα του!!!!

  Έχει ζητήσει να επιστρέψει στην πατρίδα του και δεν τον αφήνουν

  Κρατείται εδώ και σχεδόν 6 μήνες και έχει ζητήσει το αυτονόητο αφού δεν μπορούν να τον στείλουν στην πατρίδα του, δηλαδή να το απελάσουν τότε πρέπει να τον αφήσουν ελεύθερο αφού δεν έχει κάνει ότιδήποτε παράνομο για να κρατείται φυλακισμένος

  Οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους απλά τον άφησαν κρατούμενο λες και αυτός ο άνθρωπος ειναι ζωό ή πράγμα σκουπίδι

  λες και αυτός ο άνθρωπος δεν είναι όπως όλους εμάς που ζητάμε ελευθερία και αξιοπρέπεια

  Πριν 40 περίπου μέρες μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε όταν τον έφεραν ξανά στο block 10 των κεντρικών φυλακων ζήτησε να επιστρέψει στην πατρίδα του , δηλαδή να τον απελάσουν, δηλαδή να πράξουν σύμφωνα με το διάταγμα κράτησης με σκοπό την απέλαση

  Σύμφωνα με αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου το διάταγμα κράτησης είναι αποκλειστικά και μόνο για απέλαση

  Όταν η απέλαση είναι αδύνατη τότε η κράτηση αυτόματα παύει να ισχύει, δηλαδή πλέον καταρρέει το νομικό υπόβαθρο για την κράτηση του αφού εξέλειπε ο λόγος για τον οποίο κρατείται

  και άρα αυτός ο άνθρωπος θα έπρεπε να αφεθεί άμεσα ελεύθερος

  Το κράτος αρνήθηκε να τον αφήσει ελεύθερο ως είχε υποχρέωση και έτσι ο άνθρωπος αυτός ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ προηγουμένως τους είχε πει ότι πλέον αρνείται να λάβει τροφή και κατέρχεται σε απεργία πείνας

  Η πράξη αυτού του απεγνωσμένου ανθρώπου ήταν αυτό που παρακίνησε τους υπόλοιπους συγκρατουμένους του να αρχίσουν τον δικό τους αγώνα και την απεργία πείνας που ξεκίνησε την δευτέρα 24 οκτωβρίου 2011

  Ο άνθρωπος αυτός σε άθλια ψυχολογική κατάσταση χωρίς ακόμα να έχει αναρρώσει από την προηγούμενη απόπειρα αυτοκτονίας χωρίς φαγητό ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚ 10 ΚΟΠΗΚΕ ΠΑΝΤΟΥ

  και υπολογίζεται ότι αιμοραγούσε περίπου 5 λεπτά μέχρι που τον βρήκαν οι αστυνομικοί

  ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΟΥΤΕ ΑΝ ΖΕΙ

  ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

  ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΕ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ ΜΕ ΚΡΕΜΜΑΛΑ ΑΠΟ ΣΕΝΤΟΝΙ ΚΑΙ ΣΩΘΗΚΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ

  Αυτός ο άνθρωπος κρατείται περισσότερο από 1 χρόνο ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ αλλά δεν τον απελαύνουν!!!

  δεν τον απελαύνουν αλλά δεν τον αφηνουν ελεύθερο!!!!!!!!!!

  ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΕ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ “ΧΛΩΡΙΟΣ” ΌΠΩς ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΑΦΟΥ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΕ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ ΜΕ ΚΑΤΑΠΟΣΗ ΧΛΩΡΙΟΥ

  ΚΡΑΤΕΙΤΑΙ 1 ΧΡΟΝΟ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 115/2008 ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

  Υπάρχουν πάρα πολλές τέτοιες ιστορίες και υπάρχουν όλα τα έγγραφα τα οποία δεν δημοσιεύονται για προστασία αυτών των ανθρώπων προς απόδειξη της αναλγησίας και της άθλιας συμπεριφοράς αυτού του κράτους και της κοινωνίας που συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο σε αυτούς τους ανθρώπους

  Απλά θα αναφέρω επιγραμματικά την ιστορία ενός ανθρώπου ο οποίος κρατείται χωρίς να έχει κανένα έγκλημα παρά μόνο αυτό της “παράνομης” διαμονής στην Κύπρο

  κρατείται από τον Νοέμβριου του 2007 αφέθηκε ελεύθερος τον Μάρτιο του 2011 και συνελήφθηκε ξανά τον Σεπτέμβριο 2011 χωρίς κανένας να τον ενημερώσει για ποιο λόγο

  υπάρχουν πορίσματα της Επιτρόπου Διοικησεως επιστολές και όλα τα έγγραφα τα οποία ειναι εις γνώσιν των αρχών
  Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ

 7. Οσοι θεωρησαν ότι ξεμπερδεψαν με το αυθορμητο κινημα των πλατειων τωρα τρωνε στη μαπα την πραγματικοτητα της δυναμικης του.
  Η εξουσια και τα τσιρακια της oι γκεπμελισκοι των ΜΜΕ ενώ στην αρχη εδειχναν να αδιαφορουν ή και να “χαϊδευουν” αυτό το κοινωνικο φαινομενο, σε πολύ λιγο χρονο τους κατελαβε ο τρομος και φροντισαν με πρωτοφανη στα χρονικα μεγιστη βαρβαροτητα να το καταστειλουν και να ξεμπερδευουν μ’ αυτό.
  Αλλα ότι δεν είναι να πεθανει δεν πεθαινει, αφου είναι προιον αναγκης των καιρων.
  Πολλοι δεν ειδαν με καλο ματι αυτό που γεννηθηκε και με κάθε τροπο φροντισαν να το υπονομευσουν, γιατι δεν αμφισβητούσε μονο την κυριαρχη εξουσια και τις δομες της, μα και τους επιβουλους εξουσιαστες των διαφορων καμματων, κομματιδιων και αυθεντιων που ο μεχρι τα τωρα μοναδικος ρολος τους, που συνεχιζει και παραμενει, ηταν της διαμαρτυριας και της διεκδικησης αιτηματων μεσα στο υπαρχον κοινωνικο συστημα της ολιγαρχικης ολοκληρωτικης αστικης δημοκρατιας, οσο και αν ευαγγελιζονται ταχα την ανατροπη του, που για αυτους είναι μια ανατροπη πολικη-εκλογικη στα πλαισια της συνεχισης του υπαρχοντος. Δυστυχως με τους παρα πανω συμπαραταχθηκε παραδοξα και ένα τμημα του αντιεξουσιαστικου-αναρχικου χωρου.
  Δεν είναι τυχαιο που το κινημα των πλατειων αμφισβητησε την αντιπροσωπευτικη δημοκρατια και τους θεσμους της, όπως τη βουλη και τα κομματα, θεωροντας τα κομματα και τις οργανωσεις της συστημικης αριστερας ότι βρίσκονται σε συμπαιγνια με τα κυριαρχα κομματα εξουσιας. Μια μορφη θαλεγα γενικευμενης αντιεξουσιας.
  Δεν είναι τυχαιο που το βασικο προταγμα του ηταν και είναι η αμεση δημοκρατια παντου και η αναδειξη της συμμετοχης και της συλλογικοτητας, της ισοτητας και της αλληλεγγυης της δικαιωσυνης και της ελευθεριας.
  Όλα αυτά δε συναδουν με τα κομματικα μαντρια, καθοδηγητικα οργανα και αυθεντιες που ανθουν στις αστικες δημοκρατιες.
  Το μεγα αυτό ετεροκλητο πληθος κάθε χρωματος και αρωματος, αναζητουσε και αναζητει το βηματισμο του μεσα από την οργη του και την αγανακτηση του από τα δεινα που του εχουν συσσωρευσει οι δυναστες του, κυβερνοντες και παρατρεχαμενοι επι σειρα ετων και που εν πολλεις ως ετεροκαθορισμενα-αλλοτριωμενα ατομα τους ειχαν εκλεξει να διαχειριστουν εν λευκω τις ζωες τους.
  Δεν είναι τυχαιο ότι μετα τις βιαιες καταστολες προσαγωγες και συλληψεις, των χιλιαδων καρκινικων χημικων βομβιδιων, τους ψεκασμους, τα σπασμενα κεφαλια και τις αναπηριες και εν μεσω καλοκαιριου, όταν υπηρχε μικρη συμμετοχη, σαρωθηκαν οι πλατειες από τις σκηνες και τα πανω, με το αιτιολογοκο της αισθητικης των χωρων και του τουρισμου (τριχες). Οι σκηνες, τα πανω και οι πλατειες ηταν τα σημεια αναφορας της αντιστασης και της διαμορφωσης μιας αλλης αντιληψης ανοιχτης αμεσοδημοκρατικης λειτουργιας της κοινωνιας πρωτογνωρης στα χρονικα των κοινωνικων κινηματων και για αυτό επρεπε να εκλειψει.
  Λογαριασανε όμως χωρις να λαβουν υπ’οψη τους ότι δεν μπορεις να αποτρεψεις το αναποτρεπτο, αυτό που είναι προϊον της αναγκης και των καιρων.
  Ετσι το κινημα της πλατειας διαχυθηκε σε ολη τη χωρα από ακρη σε ακρη. Είναι παντου. Μορφοποιειται στις γειτονιες στους τοπους εργασιας, στους δημους στις πολεις και οργανωνεται. Δεν υπαρχουν κεντρα κατευθυνσης και συντονισμενων ενεργειων, θα ηταν ατοπο αλλωστε. Αυτό ακριβως το χαρακτηριστικο του το καθιστα επικινδυνο και απροβλεπτο για το συστημα που δεν ξερει από πού θα τουρθει.
  Εκδηλωνεται συλλογικα ή ατομικα με διαφορες ποικιλομορφες δρασεις. Οι σημερινες εκδηλωσεις του ποπολου στις παρελασεις είναι ένα δειγμα.
  Το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ της πεμπτης με την περικυκλωση-περιφρουρηση της βουλης σε αυτό το κινημα κατά κυριο λογο στοχευε, γιατι το ΚΚΕ είναι εμπειρο και γνωριζει τι τεκτενεται στο ποπολο. Στοχευε λοιπον να αποτρεψει ταχα την αυθορμητη δραση αυτου του κινηματος που του χαλαει τη σουπα. Την κυρια ευθυνη εκεινων των γεγονοτων τη φερει το ΚΚΕ. Προκαλεσε τα γεγονοτα γιατι επιθυμει την πολωση. Γνωριζε ότι σε ένα τετοιο ανοιχτο, ετεροκλητο και οργισμενο πληθος θα υπηρχε αντιδραση, όπως δυστυχως (ισως και ευτυχως, για να αποκαλυπτονται οι ρολοι των μεθοδευτων) και εγινε. Βρηκε πατημα να συκοφαντησει το πληθος που προκληθηκε και του επιτεθηκε, ως μπαχαλακιδες, παρακρατικους και αναρχοφασιστες. Όχι ότι δεν υπαρχουν ασφαλιτες και ανεγκεφαλοι μεσα σε ένα κινημα όπως και μεσα στο ΚΚΕ.
  Ετσι ως συστημικο κομμα αυτό και τα παρακλαδια του με την εικονα που προπαγανδισαν μεσω της συνδρομης των ΜΜΕ και μεσα σε γενικες συνελευσεις σωματειων, προσδοκουν ότι θα δρεψουν ψηφαλακια και θα βγουν ενισχυμενοι στην επομενη βουλη για να συνεχισουν ταχα από δυνατοτερες θεσεις, τους διεκδικητικους αγωνες βολεψης τους (εννοω τα ηγετικα και συνδικαλιστικα κομματοσκυλα και όχι τα αβουλα ετεροκαθορισμενα μελη τους που αγονται και φερονται απο τους ινστρουχτορες). Τα περι ανατροπης που λαλουν, φουμαρα για τους αφελεις ακολουθητες. Τα ειπε αλλωστε στα TV η λαλιστατη εξυπνακιστρια Λιανα. Οι συνθηκες ακομα δεν είναι ωριμες και στις ερχομενες εκλογες θα βγουμε ενισχημενοι για να κανουμε το εργο μας. Χα! χα! χα!
  Τα ρυακια που γινανε αγριεμενο ποταμι δε γυριζουν πισω,
  μεχρι τα ονειρα να παρουν εκδικηση,
  μεχρι να γκρεμιστει το συστημα της τυραννιας,
  μεχρι να ανατειλει μια κοινωνια ανθρωπινη για ολους.
  Η ζωη μας ανηκει, δεν τη χαριζουμε στους δυναστες.
  ΙΣΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ
  Και πανω από όλα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

  ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

  ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
  ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ
  ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΙΟΙ;! ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ;!

 8. Ok, φίλε μας osr, μην ανησυχείς για το «εκτός θέματος».
  Κανένα πρόβλημα.

  Καλά έκανες που το πέρασες.

  Θα το αναρτήσουμε κι εμείς.

  Σ΄ευχαριστούμε που μας ενημέρωσες.

  Φιλικά & συντροφικά χαιρετίσματα,
  ΒlackΜediterraneanPirate.

 9. Τρίκαλα: «Η οργή του πλήθους που απαιτούσε να ελευθερωθεί ο νεαρός και να συλληφθούν οι πολιτικοί, οδήγησε την Αστυνομία στην ικανοποίηση μόνο του πρώτου σκέλους του αιτήματος…»

  lol

  Θεσσαλονίκη: «Οι διαδηλωτές που κρατούν πανό του ΣΥΡΙΖΑ φωνάζουν συνθήματα και δεν δείχνουν διατεθειμένοι να φύγουν από το σημείο»

  Εδώ δεν έχει λολ. Τα χαλάμε. Σας λέω περπάτησα ΟΛΗ την παραλιακή μέχρι την εξέδρα. Εντάξει έχω μια μικρή μυωπία, αλλά ένα πανό θα το έβλεπα. Εκτός κι αν ήταν πανό τσέπης. Και δεν είδα πουθενά πανό του ΣΥΡΙΖΑ. Μήπως από την άλλη πλευρά; Από εξέδρα επισήμων ως Θεμ. Σοφούλη; Δεν ξέρω. Από δω μεριά πάντως, 4 χιλιόμετρα μήκος, εγώ δεν είδα τίποτε.

  Ε, κιαν ήταν κάποιοι του ΣΥΡΙΖΑ αυτό ΔΕΝ σημαίνει τίποτε. Τα συνθήματα τα φώναζε όλος ο λαός. Κι ήτανε πολλοί. Πάρα πολλοί.

  Θραξ Αναρμόδιος

 10. Πέραν των γνωστών, γκουρού της αγανάκτησης, του ΣΥΡΙΖΑ….το πλήθος των ασεβών έβριθε ακροδεξιών & φασιστών !
  Δεν είναι τυχαίο πως κυριολεκτικά αποθεώθηκαν οι έφεδροι λοκατζήδες (ακρο-ακροδεξιός σύλλογος μιλιταριστών)
  Κερασάκι στη τούρτα των περιθωριακών…οι ηλίθιοι χούλιγκαν του Ηρακλή !!!!

   • Ναι, ενώ εσένα σε άφηναν τα «ξίγκια» σου να δεις.

    Απ΄όλα είχε. Όλες οι πολιτικές ιδεολογίες, χωρίς καμία εξαίρεση.
    Όλος ο κόσμος. Παντού.
    Η πείνα δεν κάνει διακρίσεις.

    Ρε, πάρτε το χαμπάρι:
    έχει σαλτάρει ο κόσμος!
    Βγήκε στους δρόμους.
    Δεν έχουμε να φάμε!
    Πεινάμε!

    Σα δε ντρέπεστε! Που έχετε την απαίτηση να μείνουμε όλοι εμείς νηστικοί,
    για να πληρώσουμε τις βίλες, τις πισίνες, τα σκάφη & τις ρεμούλες σας!

    Πού τα βρήκατε;

    Από τις δουλειές σας;

    Αφού στα Πανεπιστήμια που «σπουδάσατε» δεν πατάγατε ποτέ (λόγω κομματικών ενασχολήσεων, που σας πέρναγαν τα μαθήματα χωρίς καμία προσπάθεια):
    γελάνε και οι πρωτοετείς φοιτητές Οικονομικών με τα κατορθώματά σας!

    Κι απ΄το Πανεπιστήμιο απ΄ευθείας στη βουλευτική καρέκλα οι περισσότεροι.
    Ή σε προεδρικές θέσεις τραπεζών & οργανισμών.

    Πού τα βρήκατε τόσα πλούτη & ακίνητα;

    Απ΄το 5χίλιαρο του βουλευτή;

    Ντροπή!

    Ο λαός δεν ανέχεται άλλα αίσχη και κοροϊδίες.

    Τα λαμόγια, κάθε πολιτικής ιδεολογίας, χωρίς εξαιρέσεις, να μας αδειάσουν τη γωνιά.

    Και να μας δώσουν πίσω τις ζωές και τα όνειρά μας!

    ΤΩΡΑ!

    • «Η πείνα δεν κάνει διακρίσεις.»

     Εσένα σ αυτό δε σε φοβάμαι…
     τόσο καιρό που έκατσες στη Κούβα θα ανάπτυξες αντισώματα στη πείνα

     • Άγνοια…

      Στην Κούβα δεν πεινάει κανείς!

      Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ψάχνει ο κόσμος στα σκουπίδια, να βρει για να φάει…

      Εκεί μας καταντήσατε!

      Ντροπή!

      Έχετε το θράσος και μιλάτε κιόλας!

      Καταστρέψατε μία ολόκληρη χώρα για να γεμίσετε τις κοιλιές σας και να ικανοποιήσετε τη ματαιοδοξία σας,
      με βίλες, πισίνες, ακριβά αυτοκίνητα & σκάφη.

      Σα δε ντρέπεστε!

      Δε σέβεστε τίποτα πια! Ούτε σεβαστήκατε ποτέ!

      Ντροπή σας!

      ΥΓ: Μην πεις στον κόπο να απαντήσεις. Δεν πρόκειται να προχωρήσω σε διάλογο._

    • @Πειρατής: «Απ΄όλα είχε.»

     Ετσι είναι, αλλά τι να κάνουμε, μερικοί δεν θέλουν να είναι έτσι… Θέλουν να είναι αλλιώς. Να χαλάσουμε το χατήρι στους πατριώτες μας; Δεν λέει;

     Αφού τους κάνει καλό να πιστεύουν πως σήμερα η Αλεξάνδρου γέμισε με ακροδεξιούς φασίστες εθνικιστές που κατέβηκαν με τα παιδιά τους, τις γυναίκες τους, τους γέρους γονείς τους κλπ, οικογενειακώς δηλαδή και εθνικιστικώς, φασιστικώς, σως και SOS (lol), εμείς τι λόγο έχουμε να διαφωνάμε; Για να χαλάμε τη ζαχαρένια μας και τη δικιά τους;

     Εξάλλου όλοι …πατριώτες (ξανα λολ) είμαστε. Πες το ψέμματα!

     [Είχε και ζευγαράκια πάντως, νεαρά, πιασμένα χεράκι χεράκι, και κάτι κυρίες με μαλλί κομμωτηρίου και κάτι παππούδες που τη βγάζουν δεν την βγάζουν αυτό τον μήνα χωρίς πετρέλαιο και γενικώς πάσης φύσεως και αποχρώσεως εθνικιστές και φανατικούς φιλο-μιλιταριστές, τι να σΕ λέω -λολ- μέχρι και κάτι «πασιφιστές» είδα και άλλους τέτοιους παρόμοιους εχθρούς της εργατικής τάξης και ακολούθους του διεθνούς εκμεταλλευτικού κεφαλαίου]

     Θραξ Αναρμόδιος

     ΥΓ. Κι άντε καλά εγώ και λόγω ηλικίας έχω και μια μυωπία mixed με πρεσβυωπία, αλλά κι εκείνα τα δεκάδες βίντεο από τη Θεσσαλονίκη σήμερα δεν τα είδαν;

     ΥΓ2. Κατεβαίνει ΟΛΟΣ ο λαός και «εμείς» τον λέμε ακροδεξιό εθνικιστή φασίστα (λολ) επειδή κατέβηκε στην παρέλαση. Και γμ την πολιτική εμπειρία (λολ δις)

     ΥΓ3. Πειρατή λέω να το γυρίσω στο ρούμι, μήπως και βελτιωθεί η όρασή μου (και ίσως και η πολιτική μου αντίληψη). Ποια είναι η πολιτική σου άποψη επί του φλέγοντος αυτού ζητήματος;

   • @pagal

    Ρε pagal σαλονικιός; Γιατί ρε δεν έστειλες κάνα μέηλ να πάμε παρέα και πήγα και μόνος μου; Θα πηγαίναμε και για τσίπουρα μετά (λολ)… άμα κερνούσες. Ασε που θα χα και κάποιον να με κουβαλάει (ξανα – λολ).

    Θραξ Αναρμόδιος

     • @pagal: «Θα τύχει καμμιά φορά !»

      Να τύχει. Οι άνθρωποι όσο γνωρίζονται γίνονται φίλοι. Και μακραίνει η πιθανότητα να γίνουν εχθροί. Κι αυτό είναι συνήθως καλό. Διότι επικοινωνούν και συνεννογιούνται και βρίσκουν τα κοινά τους.

      Θραξ Αναρμόδιος

    • Φίλε μου Θράκα,
     άσε καλύτερα!

     Ευτυχώς!

     Με τον pagal για τσίπουρα;

     Το σκέφτηκες καλά;

     Θα σου έτρωγε όλους τους μεζέδες!

     Αυτοί έχουν μάθει να μην αφήνουν ούτε κοκαλάκι!

     Ούτε κοκαλάκι, σε λέω, για! (λολ)

     ΥΓ: ο pagal να κεράσει; Αυτοί είναι όλοι τους μονοφαγάδες!

     • @Πειρατής: «Θα σου έτρωγε όλους τους μεζέδες!»

      Είναι τόσο φαγανό παιδί; Και δεν του φαίνεται από την σιλουέτα.

      Κοίτα έτσι κι αλλιώς τρώω λίγο. Θα τα βολέψουμε. Παίρνει αυτός τα κοψίδια, παίρνω εγώ το κρεμμυδάκι με το μαϊντανό. Με φτάνει κιόλας. Μόνο ψωμάκι να χουμε. Χωριάτης βλέπεις (λολ)

      Θραξ Αναρμόδιος

 11. Χωριάτης, αλλά της «υγιεινής διατροφής», φίλε μου Θράκα!

  Η πολλή κρεοφαγία προκαλεί αρρώστιες!

  ¨Όσο λιγότερο τρώμε, τόσο πιο υγιείς παραμένουμε!

  Άθελά τους, μας κάνουν και καλό! (λολ)

 12. Συγκεντρώνουμε υλικό και σύντομα περνάμε νέες ενημερώσεις μέσα στο κείμενο (φωτος & videos) για τις αντιδράσεις του κόσμου στις παρελάσεις, στις ακόλουθες πόλεις:

  Πάτρα
  Τρίκαλα
  Βόλος
  Λάρισα
  Καρδίσα
  Πύργος
  Καλαμάτα
  Τρίπολη (προπηλακισμός Υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαιωάννου)
  Ναύπλιο
  Λαμία
  Ρόδος
  Χίος
  Σύρος
  Βέροια
  Σέρρες
  Φλώρινα (παρέλασαν μα μαύρο φέρετρο!)
  Ξάνθη
  Κομοτηνή
  Σύρος
  Μεσολόγγι
  Σάμος
  Χαλκίδα
  Κέρκυρα
  Ηράκλειο Κρήτης
  Χανιά Κρήτης
  Χαλάνδρι
  Αγία Παρασκευή
  Άγιοι Ανάργυροι
  Περιστέρι
  Κερατσίνι
  Χαιδάρι
  Καλλιθέα
  Παλαιό Φάληρο

 13. Είμαι περήφανη που είμαι Ελληνίδα γιατί στη χώρα μου με μάθανε
  πως ο σταυρός είναι σύμβολο νίκης του ανθρώπου επί του θανάτου και όχι σύμβολο μαρτυρίου
  πως η πίστη έγκειται στην ελεύθερη βούληση κάθε ανθρώπου και προϋποθέτει αγάπη και σεβασμό προς τον συνάνθρωπο και τον κόσμο
  πως η ελευθερία είναι δικαίωμα όλων, κανόνας ισότητας και αρχή της δημοκρατίας όχι προνόμιο κάποιων και βήμα αυθαιρεσίας
  πως η δημοκρατία μέσω της συλλογικότητας αξιώνει τον πολίτη με ίσα ατομικά δικαιώματα αλλά και ίσες ατομικές υποχρεώσεις
  πως η εφαρμογή του ελληνικού Συντάγματος και η τήρηση των νόμων του επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων και δεν επιβάλλεται σ’ αυτούς από κανέναν
  πως η παραδοχή των πάτριων παραπάνω καθιστούν την αυταπάρνηση για το κοινό καλό, υψίστη αρετή του πολίτη και την κοινωνική αλληλεγγύη, ύψιστη αρετή της πολιτείας
  Είμαι περήφανη που είμαι ελληνίδα γιατί
  επιλέγω την αντίληψη έναντι της προκατάληψης
  επιλέγω παθιασμένα, να επικοινωνήσω τα πιστεύω μου, όχι να τα επιβάλω
  συμμετέχω για να συνεισφέρω όχι για να καρπωθώ
  αγωνίζομαι να δημιουργήσω όχι να καταστρέψω
  παλεύω κάθε στιγμή για το καλύτερο όλων, δεν εξεγείρομαι σπασμωδικά για τα χάλια μου
  αναγνωρίζω τα όσα μου προσέφερε και συνεχίζει να μου προσφέρει η κοινωνία και εργάζομαι για την πρόοδο και ευημερία της
  αναπνέω όχι για να σκοτώνω μικροοργανισμούς αλλά για να ζω
  ΟΧΙ δεν θα πάψω ποτέ να είμαι περήφανη για το πνεύμα, το ήθος και τις θυσίες, όσων κατανόησαν, πίστεψαν και αγωνίστηκαν γι’ αυτά, μέσα και έξω από τη χώρα μου, σε όποια γλώσσα και απ’ όποια φυλή
  δεν θα πάψω να εμπνέομαι από αυτά και να πράττω αναλόγως, ούτε θα πάρω μέρος σ’ έναν ακόμη εμφύλιο επειδή ορισμένοι δεν πρόσεχαν στο μάθημα, ορισμένοι τα ‘μαθαν αλλιώς, ορισμένοι παρανόησαν, ορισμένοι ‘βγαλαν την ουρά τους απ’ έξω, ορισμένοι κακόμαθαν, ορισμένοι ξέχασαν, ορισμένοι κόλλησαν, ορισμένοι αποφάσισαν, ορισμένοι προσπαθούν να επιβάλουν, ορισμένοι έτσι θέλουν
  Ο μόνος πλούτος που αναγνωρίζω είναι εκείνος της ελεύθερης βούλησης, της ανεξάρτητης σκέψης και της κυρίαρχης δημοκρατικής πράξης.
  Τα υπόλοιπα τα χαρίζω σ’ ορισμένους που τα θέλουν.

 14. Υπάρχουν οι Παπούλιες απ τη μια και οι Γλέζοι απ την άλλη.
  Οι Μπουτάρηδες απ τη μια και οι Γκλέτσοι απ την άλλη.
  Ο λαός φαίνεται να διάλεξε σήμερα Γλέζους και Γκλέτσους.
  Οι Παπούλιες και οι Μπουτάρηδες θα περάσουν στην ιστορία ως (έστω και καλοπροαίρετοι) καλοθελητές μιας κατοχικής Κυβέρνησης. Και το αδίκημα αυτό είναι τόσο βαρύ που δε μετρούν οι προθέσεις.
  Δυστυχώς δεν ήμουν σήμερα σε κάποια από τις παρελάσεις, αλλά χαιρετίζω με θαυμασμό όλους όσοι συμμετείχαν στα σημερινά γεγονότα.
  Η σημερινή ημέρα θα μείνει στην ιστορία, να είστε σίγουροι!

  • ελα τωρα με τους μαχαλομαγκες τυπου Γκλετσου

   μη τρελαθουμε κιολας με τον … αγωνιστή , δίκαιο και φιλάνθρωπο αποστολο

   για ποζεριες μια χαρα ,αλλα για κριτηριο και σταση εντελως gtp

   απολαυστε επιπεδο
   http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=368591

   …. δεν χρειαζόμαστε χρήματα και επιδοτήσεις αλλά την προσοχή, τη βοήθεια του υπουργού Επικρατείας κ. Χάρη Παμπούκη. Εμείς εδώ χρειαζόμαστε το fast track…. μπορεί να ακουστεί παράξενο, περίεργο, δεν ξέρω, αν δεν υπήρχε όμως το μνημόνιο θα αντιμετωπίζαμε μια μεσοβέζικη κατάσταση. Ειλικρινά πιστεύω ότι δεν θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε ως χώρα….

   για τον Παπανδρεου εχω ίδιο καλή με αυτή που έχω και για τον κ. Αντώνη Σαμαρά. Είναι δυο άνθρωποι με ήθος, μυαλό, καλές προθέσεις. Ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί σκληρά έχοντας καθημερινά να αντιμετωπίσει χιλιάδες αντιξοότητες. Παλεύει… Ενιωσα μεγάλη ικανοποίηση όταν λίγες μόνο ημέρες πριν διάβασα την κριτική των “Financial Τimes” γύρω από το πρόσωπο του έλληνα Πρωθυπουργού. Τον χαρακτήριζαν τολμηρό ηγέτη που κάνει προσπάθειες για τη μεταρρύθμισητου συστήματος».

   • Για τις δηλώσεις του έχεις δίκιο.
    Αλλά οι πράξεις του είναι πέρα για πέρα μάγκικες, με την πραγματικη έννοια της λέξης και στην ουσία κάνει το αντίθετο απ ό,τι κάνουν όλοι.
    Δηλαδή;
    Όλοι στις προγραμματικές τους δηλωσεις το παίζουν κουτσαβάκια, λένε «θα κάνω και θα δείξω, θα συγκρουστώ με το σύστημα προς όφελος των πολιτών» κλπ και μετά μόλις έρθει η ώρα της σύγκρουσης τα κάνουν πλακάκια με τους άρχοντες, ξεχνούν ποια μάνα τους γενναγε στο κλάμα, και αντί να υπερασπιστούν τους πολίτες που τους ψήφισαν, απολύουν τους διαμαρτυρόμενους με απολύσεις (π.χ. Καμίνης)
    Όταν κάποιος λειτουργεί με τον αντίθετο τρόπο, γιατί να τον κατηγορούμε;;;
    Ίσα-ίσα που είναι παράδειγμα προς μίμησιν.
    Αδιαφορώ για τις δηλώσεις, με ενδιαφέρουν οι πράξεις.
    Και παρότι ήμουν διστακτικός αρχικά με το Γκλέτσο, με έχει διαψεύσει -ευτυχώς- παταγωδώς.

    • δεν ειναι προγραμματικες δηλωσεις
     ειναι μολις πριν λιγους μηνες στηριξη σε fast track ,Παμπουκη καιεκφραση απολυτου θαυμασμου και εκτιμησης σε Σαμαρα και ΓΑΠ

     νομιζω πως ειναι σαφες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s