Οδηγίες πληρωμής Λογαριασμού ΔΕΗ χωρίς το χαράτσι (από ΔΕΗΤΖΗΣ ΔΕΗ® http://deitzis.blogspot.com). Τί πρέπει να ξέρετε για να γλιτώσετε πιθανή διακοπή ρεύματος από (αναγκασμένο) υπάλληλο της ΔΕΗ. Επίσης: το δικαίωμα προσφυγής στο ΣτΕ.-Η άποψη των «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» & η ισχύουσα νομοθεσία.

BlackMediterraneanPirate   24-10-2011  

short  link   wp.me/pPn6Y-aVT

Ενημέρωση: 26-10-2011  17:30 («Η άποψη των «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» και η ισχύουσα νομοθεσία»>>στο τέλος της ανάρτησης)

Αυτά είναι τα θέματα που συγκεντρώσαμε σχετικά με το περίφημο χαράτσι ακινήτων και την πιθανή αποφυγή πληρωμής του.

Πιστεύουμε να καταφέρουμε να βγάλουμε κάποια άκρη… >>>

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΔΕΗ, στον οποίο έχει ενσωματωθεί το τέλος «ΜΟΝΙΜΗΣ» εισφοράς (παράνομο και, το βασικότερο, ΑΝΗΘΙΚΟ, λόγω της επιχειρούμενης «συγκεκαλυμμένης» αλητείας).

1. Δεν χρειάζεται να ταλαιπωρηθείτε, καταθέτοντας στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, τη νόμιμη οφειλή σας. Ως νόμιμη οφειλή ορίζεται, αυτό που πληρώνατε μέχρι σήμερα στη ΔΕΗ. Ειδικότερα, το «Α» = αυτό που οφείλετε στη ΔΕΗ, για το ρεύμα που καταναλώσατε + το «Β» = χρεώσεις προς τρίτους (ΔΤ, ΔΦ, ΤΑΠ, ΕΤ).

2. Πάτε σε ΑΤΜ «μεγάλης» τράπεζας (μεγάλη = που θα είναι συμβεβλημένη με τις ΔΕΚΟ), με το λογαριασμό της ΔΕΗ ή με τον 12 ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής, ο οποίος αναφέρεται στο λογαριασμό του ρεύματος (στη σελίδα 2/2). Εννοείται, ότι στην τράπεζα που θα επιλέξετε, διατηρείτε τραπεζικό λογαριασμό «συνδεδεμένο» με την κάρτα σας.

 

3. Ακολουθείτε τις οδηγίες του μηχανήματος, δηλαδή: συνδέεστε με το ΑΤΜ, επιλέγετε «άλλες συναλλαγές», «πληρωμές ΔΕΚΟ», «ΔΕΗ», πληκτρολογείτε τον «κωδικό ηλεκτρονικής συναλλαγής» κι’ εκεί, που θα σας ζητηθεί, να ορίσετε το ποσόν πληρωμής, πληκτρολογείτε μόνον το άθροισμα «Α Β» του λογαριασμού. Παίρνετε την απόδειξή σας κι’ έτσι, έχετε τακτοποιήσει την οικονομική σας υποχρέωση προς τη ΔΕΗ, η οποία, δεν δικαιούται, σε καμία περίπτωση να κόψει το ρεύμα. Το μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ, «βλέπει», ότι εξοφλήσατε τη νόμιμη, προς τη ΔΕΗ, οφειλή σας. Τέλος, μην παραλείψετε, να στείλετε … τους «χαιρετισμούς» σας, μ’ ένα καλάθι από τα γνωστά εξαιρετικά … εξωτικά φρούτα στο ΥΠΟΙΚ

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Θα εξοφλήσετε το λογαριασμό μόνο μέσω ΑΤΜ και όχι «εισπρακτικής μηχανής». Γιατί το υπογραμμίζω αυτό? στα ΕΛΤΑ π.χ. υπάρχει εισπρακτική μηχανή, όπου εξοφλούνται οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ. Όμως, η φιλοσοφία της εν λόγω μηχανής, που «σκανάρει-διαβάζει» το λογαριασμό, δεν επιτρέπει «μερική» εξόφληση του λογαριασμού, δηλαδή, ή θα πληρωθεί το σύνολο του λογαριασμού (άρα και το χαράτσι) ή τίποτα. Επιπλέον, όσοι εξοφλείτε τη ΔΕΗ με πάγια εντολή χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού σας, θα πρέπει να την ανακαλέσετε, προσωρινά τουλάχιστον, μέχρι να ξεκαθαρίσει η «βρώμα» με το χαράτσι.

 

 

4. Σε περίπτωση που έχετε κατοικία, την οποία εκμισθώνετε σε τρίτο, ανεξάρτητα από το εάν η παροχή του ρεύματος είναι στο δικό σας όνομα ή σε αυτό του μισθωτή (ενοικιαστή), κάνετε το εξής:

α) επισημαίνετε εγκαίρως στον ενοικιαστή σας, να μην πληρώσει κανένα λογαριασμό της ΔΕΗ, που θα περιέχει το χαράτσι,

β) του ζητάτε να σας δώσει τον κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής καθώς και το ποσόν που αφορά τις χρεώσεις «Α» και «Β» του λογαριασμού. Εξοφλείτε κανονικά το λογαριασμό, όπως αναφέρθηκε παραπάνω (βλ. 2 & 3) και ζητάτε από τον ενοικιαστή σας, να σας καταβάλει με το επόμενο μίσθωμα και το ποσόν που καταβάλατε εσείς, για δικό του λογαριασμό, στη ΔΕΗ.

Απλό δεν είναι; Και ας τολμήσει-κοπιάσει μετά η ΔΕΗ, να κόψει το ρεύμα, … θα τους κόψουμε, … αυτά που εξέχουν. Γιατί άλλο νομιμότητα, συνέπεια και υπευθυνότητα, και άλλο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ από «κακοχυμένους κουραμπιέδες». Τίμια και πολιτισμένα πράγματα (και καμία σχέση με Τσίπρα, Παπαρήγα, «δεν πληρώνω», ΓΕΝΟΠ, κλπ.).

 

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

(ή τί πρέπει να ξέρετε για το μετρητή της ΔΕΗ + τα δικαιώματά σας, για να μην σας κόψουν το ρεύμα)

Και δύο λόγια, για τους πιο επιφυλακτικούς και «φοβισμένους»:

i. Ο συνήθης τρόπος, για να διακοπεί η οικιακή ηλεκτρική παροχή, είναι η αφαίρεση μίας ασφάλειας ή το κατέβασμα ενός μικρο-αυτόματου διακόπτη στο μετρητή του ρεύματος (σιγά, μη χρησιμοποιήσει η ΔΕΗ καλαθοφόρο όχημα, για να κόψει την παροχή του ρεύματος από την κολώνα, σε μονοκατοικίες. Χρειάζεται πολύ … θάρρος από τους υπαλλήλους της, που θα τολμήσουν κάτι τέτοιο). Στο σύνολο σχεδόν των περιπτώσεων (για λόγους προστασίας, καλαισθησίας, κλπ.), ο εν λόγω μετρητής ευρίσκεται σε κάποιο ερμάριο (κουτί-ντουλάπι).

 

 

ii. Ως γνωστόν, ο λογαριασμός της ΔΕΗ εκδίδεται ανά δίμηνο («έναντι» & «εκκαθαριστικός»). Ο εκκαθαριστικός λογαριασμός εκδίδεται μετά την καταγραφή της ένδειξης του μετρητή, από κάποιο συμβεβλημένο με τη ΔΕΗ εργολάβο, μία φορά το 4-μηνο (δηλαδή, τρεις φορές το χρόνο). Επιπλέον, σε κάθε λογαριασμό της ΔΕΗ, στο κάτω μέρος, υπάρχει σαφής αναγραφή της ημερομηνίας, που θα γίνει η εν λόγω μέτρηση, στη συνέχεια της οποίας εκδίδεται ο εκκαθαριστικός λογαριασμός (συγκεκριμένα αναγράφεται: «επόμενη μέτρηση π.χ. στις 20.12.2011»). Ετσι, ο κάθε ένοικος, γνωρίζει πάντα την ακριβή ημερομηνία, που θα έρθει ο καταμετρητής (πιτσιρικάς συνήθως), για να καταγράψει τη μέτρηση της ηλεκτρικής κατανάλωσης.

 
iii. Σε πολλές μονοκατοικίες και ειδικότερα στις παλαιές, το ερμάριο του μετρητή ευρίσκεται εντός του οικοπέδου του σπιτιού, οπότε, κατά κανόνα, η πρόσβαση σε αυτό, είναι δυνατή, μόνο με τη συναίνεση του ιδιοκτήτη του σπιτιού (δηλαδή, θα πρέπει να έχει ξεκλείδωτη την εξώπορτα, κ.ο.κ.). Οπότε, σ’ αυτή την περίπτωση, για να κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα, θα πρέπει να εφοδιαστεί … με εισαγγελικό ένταλμα, για να μπει στο σπίτι σας! Συνεχίζω. Σε πιο σύγχρονες όμως μονοκατοικίες, συχνά το ερμάριο του μετρητή ευρίσκεται στο πεζοδρόμιο, π.χ. δίπλα στην εξώπορτα του σπιτιού. Σε αυτή την περίπτωση, βάζετε ένα γερό λουκέτο, κι’ έτσι διασφαλίζετε, ότι κανένας δεν θα έχει πρόσβαση στο μετρητή, χωρίς τη συναίνεσή σας. Τέλος, στις πολυκατοικίες-διαμερίσματα, όλοι οι μετρητές ευρίσκονται σε κοινό ερμάριο, το οποίο συνήθως ευρίσκεται σε εξωτερικό κοινόχρηστο χώρο, για να έχει ανεμπόδιστη πρόσβαση ο καταμετρητής. Ισχύει το ίδιο, με την προηγούμενη περίπτωση: βάζετε ένα λουκέτο στο ερμάριο, κρατάει π.χ. το κλειδί ο διαχειριστής ή ο αντικαταστάτης του και οι μετρητές είναι προσβάσιμοι μόνο με τη συναίνεση των ενοίκων.

Κι’ επειδή, όπως ανέφερα στο (ii) παραπάνω, η ημερομηνία καταγραφής της ένδειξης του μετρητή γίνεται ανά τετράμηνο, σε συγκεκριμένη ημερομηνία, μεριμνάτε, τη συγκεκριμένη ημέρα (σημειώστε τη στο ημερολόγιό σας), να είναι προσβάσιμος ο μετρητής, για να καταστεί δυνατή η καταμέτρηση. Αλλά ακόμα και αν ξεχάσετε ν’ ανοίξετε την εξώπορτα ή να ξεκλειδώσετε το ερμάριο των μετρητών, με αποτέλεσμα, να μην μπορέσει ο καταμετρητής να κάνει τη δουλειά του, ουδέν πρόβλημα. Διαβάζετε μόνος σας την ένδειξη στο μετρητή σας, τηλεφωνείτε στο 10500 (ΔΕΗ) και τους την λέτε.

 

 

iv. Τέλος, ακόμα και στην απίθανη περίπτωση που αποφασίσει/καταφέρει η ΔΕΗ να σας κόψει το ρεύμα, ουδέν πρόβλημα. Φωνάζετε τον ηλεκτρολόγο της γειτονιάς, σας αντικαθιστά/σηκώνει την ασφάλεια, και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Και την επόμενη φορά, … φροντίστε όμως, να είστε πιο προσεκτικοί, δηλαδή, εν τη απουσία σας, να μην έχει κανένας πρόσβαση στο μετρητή σας.

 

 

Υ.Γ. Πάντως, όποιος αποφασίσει να πληρώσει το χαράτσι, καλό θα είναι, να μην παραπονεθεί ή καταφερθεί ξανά εναντίον αυτών (ανεξαρτήτως κόμματος), που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Εννοώ, εφεξής, δεν θα έχει κανένα απολύτως δικαιολογητικό, να κατηγορεί-βρίζει τον Παπανδρέου (με τους υπουργούς του) ή τον Καραμανλή ή τις Τσιπρο-παπαρήγες, ως κλέφτες, λαμόγια, άχρηστους, κλπ. Ούτε να ζητάει προσφυγή στις κάλπες, να ισχυρίζεται, ότι δεν αντέχει άλλους φόρους ή ότι πληρώνει αυτός, για να τρώνε οι «ημέτεροι», κ.ο.κ. Δεν θα έχει κανένα απολύτως λογικό έρεισμα γι’ αυτό, αφού, θα έρχεται σε πλήρη αντίφαση με τον εαυτό του (= ασυνέπεια λόγων και πράξεών του). Και το κυριότερο, θα έχει χάσει τη μία και ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, να περάσει το πιο ενδεδειγμένο και αποτελεσματικό μήνυμα, σε όλους αυτούς, που τόσα χρόνια μας δουλεύουν κι’ εξακολουθούν να μας αντιμετωπίζουν ως όχλο, βοώντα μεν, ανύπαρκτο και γραφικό δε.

Και το μήνυμα αυτό λέει: κύριοι, όλα τα πράγματα έχουν και τα όριά τους, γι’ αυτό, ΚΑΤΩ ΤΑ «ΞΕΡΑ» ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ, η ατομική (μικρο)ιδιοκτησία δεν είναι… έγκλημα, ούτε θα μας την αρπάξετε, όπως αρπάζατε τόσα χρόνια τα λεφτά μας!

 

 

Πηγή: Aυτό το άρθρο προέρχεται από το ΔΕΗΤΖΗΣ ΔΕΗ® http://deitzis.blogspot.com/2011/10/blog-post_20.html#ixzz1bft6B43b

 

 

—————————————————————————————————————————————————————————————————————-

 

 

Έχουμε και δικαίωμα προσφυγής:

>>>>

Ηλεκτρονική Έκδοση enet.gr, 17:40 Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Στο ΣτΕ η πρώτη προσφυγή για το έκτακτο ειδικό τέλος

Κατατέθηκε στο ΣτΕ η πρώτη προσφυγή κατά του έκτακτου ειδικού τέλους που θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

 

 

Από το σωματείο «Έλληνες Φορολογούμενοι» και την Ανώνυμη Εταιρεία «Eurocapital» κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η πρώτη προσφυγή κατά του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών που θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

 

 

Οπως υποστηρίζουν στην προσφυγή τους η επιβολή του νέου τέλους -ουσιαστικά ένας νέος φόρος- αντίκειται σε μία πλειάδα διατάξεων του Συντάγματος, αλλά και σε διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

 

 

Η επιβολή του νέου φόρου είναι αντισυνταγματική (αντίθετη στα άρθρα 1 και 26 του Συντάγματος), αλλά και αντίθετη στη νομολογία (παλαιότερες αποφάσεις) του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου και του Συμβουλίου της Επικρατείας, υποστηρίζουν.

 

 

Διότι -όπως εξηγούν- η είσπραξη του επίμαχου φόρου ανατίθεται στη ΔΕΗ (υπολογισμός και είσπραξη τέλους ακινήτων, βεβαίωση παράβασης για μη πληρωμή και επιβολή διοικητικών κυρώσεων σε ιδιώτες), ενώ αυτό μπορεί να γίνει μόνο από όργανα της εκτελεστικής εξουσίας. Επιπλέον, κατά την άποψή τους, η άσκηση της δημόσιας εξουσίας από ιδιώτες, όπως είναι η ΔΕΗ στην προκειμένη περίπτωση, «νοθεύει και τη γενική αρχή του δημοκρατικού μας πολιτεύματος».

 

 

Στην προσφυγή επισημαίνουν ακόμη, ότι παραβιάζεται η αρχή της νομιμότητας του φόρου (άρθρο 78 του Συντάγματος), καθώς η χρήση της μεθόδου υπολογισμού που ακολουθεί η ΔΕΗ, συνιστά σιωπηρή αλλά ξεκάθαρη εξουσιοδότηση προς νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου (δηλαδή την ΔΕΗ) να καθορίσει το αντικείμενο του φόρου, το οποίο παρέλειψε να προσδιορίσει με επάρκεια ο ίδιος ο νόμος.
Κατά συνέπεια -αναφέρεται στην προσφυγή- το ειδικό τέλος ακινήτου αποτελεί φόρο περιουσίας, κατά το άρθρο 78 παράγραφος 1 του Συντάγματος, όπως άλλωστε ρητώς αποδέχεται και η αιτιολογική έκθεση του σχετικού τότε νομοσχεδίου και σήμερα νόμου 4021/2011.

 

 

Μεταξύ άλλων, παραβιάζεται η αρχή της φοροδοτικής ικανότητας του κάθε φορολογούμενου πολίτη (άρθρα 4 και 25 του Συντάγματος), καθώς η φορολογική υποχρέωση πρέπει να είναι ανάλογη της φοροδοτικής ικανότητας του κάθε πολίτη. Κι αυτό διότι «επιβάλει αδιακρίτως τον ίδιο φόρο (τέλος ακινήτων) σε όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων (δομημένων επιφανειών), με μόνα κριτήρια την τιμή ζώνης και την παλαιότητα του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου, χωρίς να συνυπολογίσει και το πραγματικό ετήσιο εισόδημα του καθενός ιδιοκτήτη ακινήτου, το οποίο κατά κοινή πείρα είναι ουσιωδώς διαφορετικό».

 

 

Σύμφωνα με τους προσφεύγοντες στο ΣτΕ, «το γεγονός ότι δύο φορολογούμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν ένα ακίνητο της ίδιας αντικειμενικής αξίας και παλαιότητας με το ίδιο εμβαδόν τετραγωνικών μέτρων δεν σημαίνει, άνευ ετέρου, ότι έχουν και την ίδια οικονομική δυνατότητα να καταβάλλουν και τον ίδιο ετήσιο φόρο, λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι το ακίνητο δεν τους αποφέρει εισόδημα».

 

 

Επιπλέον, κατά τους προσφεύγοντες, παραβιάζεται και η αρχή της απαγόρευσης της διπλής φορολογίας, ενώ με την επιβολή του νέου τέλους επέρχεται και προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας που προστατεύεται από το άρθρο 2 του Συντάγματος, καθώς υποβαθμίζει τον φορολογούμενο ιδιοκτήτη, ακόμη και τον άνεργο και τον οικονομικά ασθενέστερο, σε αντικείμενο επίτευξης «εκτάκτων» δημοσιονομικών στόχων για τη μείωση ελλειμμάτων, η διακοπή της ηλεκτροδότησης σε άτομα που αδυνατούν να καταβάλλουν τον φόρο τους οδηγεί σε έσχατη εξαθλίωση και θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την επιβίωσή τους, καθώς και επειδή ασκεί ένα είδος ψυχολογικής βίας και απειλής σε οικονομικά ασθενέστερα άτομα, τέτοια που δεν συνάδει με τα θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα του Συντάγματός μας και τις δημοκρατικές παραδόσεις της χώρας μας.

 

 

Παράνομη χαρακτηρίζεται και η υπουργική απόφαση για τον πρόσθετο λόγο ότι αυθαίρετα η Πολιτεία με νομοθετική ρύθμιση ακυρώνει μονομερώς τις συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου που έχουν υπογραφεί οι καταναλωτές με τη ΔΕΗ για την παροχή ηλεκτροδότησης.

 

 

Ακόμη, σύμφωνα με το σωματείο παραβιάζεται και η ΕΣΔΑ, η οποία προστατεύει την ιδιοκτησία, αλλά επιπρόσθετα υπογραμμίζεται ότι «το δικαίωμα στην ατομική ιδιοκτησία αποτελεί ένα από τα θεμελιώδη και απαράγραπτα δικαιώματα του ανθρώπου και προστατεύεται και από την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

 

 

Οι προσφεύγοντες υπογραμμίζουν ότι το τέλος προσβάλλει τον πυρήνα του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της ιδιοκτησίας, καθώς «η ενδεχόμενη αδυναμία καταβολής του φόρου από κάποιον ιδιοκτήτη οδηγεί σε de facto δήμευση και στέρηση της ατομικής ιδιοκτησίας του γιατί τον οδηγεί στον εξαναγκασμό πώλησης ή αξιοποίησης ιδιοκτησίας παρά τη θέληση του ιδιοκτήτη». Δηλαδή, η επιβολή του νέου τέλους «εμποδίζει τον ιδιοκτήτη από το να ασκεί το συνταγματικό δικαίωμα του για ιδιοκτησία, όπως αυτός θέλει».

 

 

Πηγή:

Ηλεκτρονική Έκδοση enet.gr, 17:40 Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

 

—————————————————————————————————————————————————————————————————————-

 

 

*****Η  άποψη των «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» & η ισχύουσα νομοθεσία.*****

ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

26/10/2011

 

 

Με αφορμή κείμενο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο σε sites, blogs, και μέσω e-mails, για την πληρωμή των λογαριασμών μέσω των τραπεζών, είμαστε υποχρεωμένοι, να κάνουμε μερικές παρατηρήσεις, και να πούμε ολόκληρη την αλήθεια.

 

1)      Το εν λόγο κείμενο είναι ανυπόγραφο, δεν το υπογράφει καμιά τράπεζα αλλά διακινείται μέσω στελεχών της, και το κυριότερο από τα εταιρικά e-mail (ώστε να προσδώσει κύρος)

 

 

2)      Είναι χωρισμένο σε δυο λογικές ενότητες οι οποίες έρχονται σε ευθεία αντίθεση μεταξύ τους. Δηλαδή ενώ στο πρώτο μέρος προτρέπει να πληρωθούν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ μέσω των τραπεζών και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα διακοπής της ηλεκτροδότησης, στο δεύτερο μέρος του ιδίου κειμένου δίνει οδηγίες πως θα προστατεύουμε τα ρολόγια της ΔΕΗ από την πρόσβαση των υπαλλήλων που θα έρθουν να διακόψουν την ηλεκτροδότηση.

 

 

3)      Χρησιμοποιεί λούμπεν γλώσσα γραφής, που δεν αρμόζει στην αντίσταση που πρέπει να επιδείξουμε συλλογικά όλοι μαζί, απέναντι στα χαράτσια, και την κλοπή της ζωής μας συνολικά.

 

 

4)      Είναι παντελώς αβάσιμο δεν στηρίζεται σε κανένα επίσημο έγγραφο, και κάνει σπέκουλα υπέρ των τραπεζών. Περίεργο πολύ είναι ότι καμιά τράπεζα δεν περιλαμβάνει αυτές τις οδηγίες στις επίσημες ιστοσελίδες της, αλλά και δεν το έχει αποκρούσει ως πλαστό, αφού δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, και συγχέει τους καταναλωτές. (Το κίνημα «δεν πληρώνω» θα παρέμβει για το θέμα αυτό στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών)

 

 

5)       Τέλος στο υστερόγραφο, προειδοποιεί όποιον πληρώσει ότι δεν θα έχει πια δικαίωμα να αντιδράσει ξανά για τα επιπλέον δεινά που θα μας επιβληθούν στο μέλλον (ποιος άραγε είναι αυτός που έχει τόσο θράσος;).

 

 

Το κείμενο αυτό ήρθε στο e-mail μας από στελέχη της Τράπεζας Κύπρου και της Εθνικής Τράπεζας, πράγμα που δείχνει ότι το τραπεζικό σύστημα υπονομεύει ολόκληρο το κίνημα προς όφελος του (οικονομικό και όχι μόνο). Είναι προφανές ότι το κείμενο αυτό προσπαθεί να μας στρέψουν στις τράπεζες, οι οποίες έχουν συμβάσεις με την ΔΕΗ, και κερδίζουν χρήματα από κάθε συναλλαγή μας με αυτές.

 

 

Τι πραγματικά ισχύει ;

1ον ) ο Νόμος 4021/3-10-2011 αριθμός ΦΕΚ 218/3-10-2011 άρθρο 53 είναι σαφής, στην παράγραφο 11, ορίζει ότι «Αν δεν καταβληθεί το τέλος, η Δ.Ε.Η. και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος προβαίνουν στην έκδοση εντολής διακοπής του ρεύματος του καταναλωτή προς τον διαχειριστή του Δικτύου, ο οποίος προβαίνει σε διακοπή σύνδεσης και δεν το επιχορηγούν μέχρι να εξοφληθεί το οφειλόμενο τέλος, …»παρακάτω δε το ίδιο άρθρο αναφέρει :  «αν δεν ζητηθεί η διακοπή της σύνδεσης, με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών επιβάλλεται σε βάρος της Δ.Ε.Η. η του εναλλακτικού προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος και υπέρ του δημοσίου, πρόστιμο ίσο με το τέλος που δεν καταβλήθηκε προσαυξημένο κατά 25%.»

 

 

Συνεπώς η Δ.Ε.Η. θα κόψει το ρεύμα αναγκαστικά, σε όλους :

 

 

α) σε όσους δεν πληρώσουν γιατί δεν θέλουν. β) σε όσους δεν πληρώσουν γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν. γ)σε όσους πάνε μέσω ATM τραπεζών. δ) σε όσους καταθέσουν τα χρήματα μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και δανείων.  Αν η Δ.Ε.Η. και οι εναλλακτικοί προμηθευτές δεν κόψουν το ρεύμα τότε για κάθε 1,000€ τέλους για το οποία δεν θα εκδώσουν τις αντίστοιχες εντολές διακοπής, η Δ.Ε.Η. και οι εναλλακτικοί προμηθευτές θα καλούνται να πληρώσουν 1250€ πρόστιμο στην Εφορία.

 

 

Το κατάπτυστο αυτό νομοθέτημα του Βενιζέλου, πάει ακόμη παραπέρα, χαρίζει κυρίως στη ΔΕΗ, αλλά και στους εναλλακτικούς προμηθευτές 13.000.000 δεκατρία εκατομμύρια €, ως επιβράβευση της άψογης συνεργασίας τους (νόμος 4021/3-10-2011 άρθρο 53 παράγραφος 10).

 

 

ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ 2,600,000,000 (ΔΥΟ ΚΟΜΜΑ ΕΞΙ ΔΙΣ) ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ 0,25% ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΔΕΗ 6,500,000 (ΕΞΗΜΙΣΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ) ΓΙΑ ΤΟ 2011 ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΓΙΑ ΤΟ 2012 ΔΗΛΑΔΗ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗ ΔΕΗ 13.000.000 (ΔΕΚΑΤΡΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ) ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ

 

 

Συμπεράσματα :

Συμπέρασμα πρώτο: Η πληρωμή μόνο της αξίας του ρεύματος και των δημοτικών τελών, μέσω των ATM των τραπεζών χωρίς την πληρωμή του Μόνιμου Ειδικού Τέλους Ακινήτων, συνιστά αναμφισβήτητα τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.

 

 

Συμπέρασμα δεύτερο: Η πληρωμή μόνο της αξίας του ρεύματος και των δημοτικών τελών, μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων χωρίς την πληρωμή του Μόνιμου Ειδικού Τέλους Ακινήτων, συνιστά αναμφισβήτητα τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.

 

 

Συμπέρασμα τρίτο : Η Νομική οδός θα παράξει θετικά η αρνητικά αποτελέσματα μετά από το νωρίτερο διάστημα των τεσσάρων με έξη (4-6) μηνών. Επομένως θα μας κόψουν το ρεύμα αν δεν πληρώσουμε το σύνολο του λογαριασμού και είναι ανώφελο να προστρέξουμε στη δικαιοσύνη (παρά μόνο για την τιμή των όπλων). Είναι σίγουρο ότι έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας αλλά επιπλέον είναι τόσα πολλά τα ζητήματα που είναι αντισυνταγματικά (δες μνημόνιο, κόψιμο μισθών – συντάξεων, απολύσεις,  μεσοπρόθεσμο, κούρεμα κα πάρα πολλά), αντιλαϊκά, παράνομα, για τα οποία πρέπει, να έχουμε τη συνδρομή της δικαιοσύνης, αλλά με όρους δημοκρατίας, και βέβαια αφού κριθούν αντισυνταγματικοί, οι απεχθείς νόμοι που ψηφίζουν εις βάρος όλων μας.

 

 

Συμπέρασμα τέταρτο : Ο νόμος 4021/3-10-11 είναι σαφής, στοχεύει άμεσα στη ληστρική επιδρομή, στις απολαβές μας, συνιστά ευθεία επίθεση στην ιδιοκτησία, με στόχο στη συνέχεια να πουλήσουμε τα σπίτια μας αντί πινακίου φακής, και με μαυραγορίτικες διαθέσεις. Μεσοπρόθεσμος στόχος των επίδοξων μελλοντικών ιδιοκτητών των σπιτιών μας είναι η μαζική συγκέντρωση τους. Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή θα πληρώνουμε ενοίκιο στο ίδιο μας στο σπίτι.

 

 

Συμπέρασμα Πέμπτο : Η θέληση της Κυβέρνησης – ΕΕ- ΔΝΤ , είναι δεδομένη και ευθεία απέναντι και ενάντια στο λαό, ακόμα και η στάση σύσσωμης της αντιπολίτευσης δημιουργεί τουλάχιστον πολλά ερωτηματικά.  Είναι αποφασισμένοι να καταληστέψουν τις αποδοχές μας, την ιδιοκτησία μας,  να εκχωρήσουν τη χώρα μας, την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία, και να μας παραδώσουν άνευ όρων χωρίς κανένα δικαίωμα βορά των αγορών, και εξαθλιωμένους.

 

 

Πως αντιστεκόμαστε;

Ζούμε πια σε μία ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, που τίποτα δεν είναι ίδιο με το παρελθόν, και το μέλλον φαίνεται βαρύ και δύσκολο. Σε αυτή τη «Νέα Εποχή», είμαστε αναγκασμένοι να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Το συζητάμε όλοι μεταξύ μας, και πρέπει να σταθούμε αντάξιοι και υπεύθυνοι των περιστάσεων. Είμαστε όλοι Αντιμνημονιακοί, είμαστε όλοι ενάντια σε αυτή την καταστροφή που Κυβέρνηση – ΕΕ –  ΔΝΤ, και της ολόκληρης σιωπούσας αντιπολίτευσης, προσπαθούν να μας επιβάλουν.

 

 

Ζούμε στη «Νέα Εποχή», και σε μια καμπή που οι σχέσεις μεταξύ μας δεν είναι και οι καλύτερες. Δεν γνωριζόμαστε μεταξύ μας, οι προηγούμενες πολιτικές επιλογές μας, στη λογική της ανάθεσης εξουσίας στο ένα η το άλλο κόμμα, μας κρατούν σε κάποια απόσταση. Στόχος μας είναι να μηδενίσουμε τις αποστάσεις μεταξύ μας. Οι πλατείες της προηγούμενης άνοιξης και του καλοκαιριού, μας φέραν λίγο πιο κοντά. Βγήκαμε στους δρόμους μετά από 35 χρόνια. Καταλάβαμε ότι δίπλα μας είχαμε φίλους και γνωστούς, κανονικούς ανθρώπους, με προβλήματα ίδια με τα δικά μας. Το Πρώτο βήμα έγινε. Πως συνεχίζουμε;

 

 

Γινόμαστε όλοι μια γροθιά, η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ είναι τα ΟΠΛΑ ΜΑΣ

Τι κάνουμε με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και το Μόνιμου Τέλος Ακινήτων;

Απλό κάνουμε ότι κάναμε με το φόρο αλληλεγγύης : ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Κρατάμε τα χρήματα μας, και τα τοποθετούμε στις άμεσες ανάγκες μας, που δεν είναι άλλες από τις ανάγκες επιβίωσης μας. Πρέπει να επιβιώσουμε, να μην χάσουμε την αυτοεκτίμηση μας, να μην υποκύψουμε στο φόβο που μας καλλιεργούν, η κυβέρνηση τα ΜΜΕ, με τα παπαγαλάκια τους.

Σκοπός μας είναι να τους ρίξουμε, όχι να πέσουν, να τους ρίξουμε, μπορούμε.

Θα μας επιτεθούν, θα μας συκοφαντήσουν, θα μας κόψουν το ρεύμα. Το περιμένουμε, αντιστεκόμαστε μαζικά, οργανωνόμαστε.

 

 

Συγκροτούμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ σε κάθε γειτονιά. Η ατομική αντίσταση γίνεται συλλογική και οι συλλογικότητες μπορούν να στηρίζουν τον κάθε αγωνιστή. Δεν αφήνουμε τους υπάλληλους της ΔΕΗ και των εργολάβων να κόψουν το ρεύμα σε κανένα σπίτι, αν τους εντοπίσουμε τους διώχνουμε πριν διακόψουν το ρεύμα.

 

 

Αν δεν γίνουν αντιληπτοί, και κόψουν το ρεύμα, οι επιτροπές αγώνα της γειτονίας, επεμβαίνουν και επανασυνδέουν το ρεύμα, οπωσδήποτε βασικές γνώσεις του ηλεκτρισμού χρειάζονται, καθώς επίσης πρέπει να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, όπως γάντια μονωμένα εργαλεία, δοκιμαστικό κατσαβίδι κα. (οι επιτροπές αγώνα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» έχουν αναρτήσει σχετικά βίντεο που βοηθούν στην κατανόηση πώς να επανασυνδέουμε το ρεύμα σε περίπτωση διακοπής του). Μετά την επανασύνδεση η κατοικία επανέρχεται σε πλήρη και κανονική λειτουργία. Τέλος δεν ξεχνούμε να τοποθετούμε το αυτοκόλλητο, πάνω στο ρολόι που αναφέρει ότι έγινε επανασύνδεση του ηλεκτρικού, από τις επιτροπές αγώνα.

 

 

Σε περίπτωση που έχει αφαιρεθεί ο μετρητής του ηλεκτρικού, τότε οι επιτροπές αγώνα, με εξειδικευμένο ηλεκτρολόγο, και σε συνεννόηση με τον γείτονα, παροχετεύουν ρεύμα, από το μετρητή του γείτονα, η παροχέτευση γίνεται μετά το μετρητή ώστε να αποκλειστεί η περίπτωση της ρευματοκλοπής.

 

 

Ώσπου να γίνει αυτή η επανασύνδεση, με μπαλαντέζα στηρίζουμε το ψυγείο και το φωτισμό του γείτονα μας, η μπαλαντέζα μπορεί πολύ εύκολα να περάσει από μπαλκόνι σε μπαλκόνι, και είναι προσωρινή. Προσοχή στους κανόνες ασφαλείας.

 

 

Για μεγαλύτερη σιγουριά, ώστε να εμποδίσουμε να μας κόψουν το ρεύμα, και ανάλογα το σημείο που βρίσκεται ο μετρητής του ρεύματος, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέθοδοι, όπως  λουκέτα, μη άνοιγμα της πόρτας σε υπάλληλους της ΔΕΗ και των εργολάβων, τους οποίους μπορεί να επιλέξει ο καθένας, ανάλογα.

 

 

Δεν πληρώνουμε μέχρι να τους ρίξουμε, συνεχίζουμε να έχουμε ρεύμα αφού οι επιτροπές αγώνα το επανασυνδέουν, συνεχίζουμε τη ζωή μας.

 

 

Δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε και τις περιπτώσεις που δεν πρέπει να διακοπεί η ηλεκτροδότηση ούτε για ένα λεπτό. Στις περιπτώσεις αυτές ο ιδιοκτήτης λαμβάνει την καλύτερη και την πιο συμφέρουσα γι αυτόν απόφαση.

 

 

 

Για να συνοψίσουμε :

Βήμα πρώτο : ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Βήμα δεύτερο : Μας κόβουν το ρεύμα / αν δεν τους εντοπίσουμε και μπορέσουν

Βήμα τρίτο : Το επανασυνδέουν οι επιτροπές αγώνα / ο ιδιοκτήτης δεν ζητά από τη ΔΕΗ επανασύνδεση (παράλειψη αυτού του βήματος σε περίπτωση μη διακοπής)

Βήμα Τέταρτο : η ΔΕΗ αν δεν πληρώσουμε μετά από μερικές μέρες διαγράφει την οφειλή του τέλους και το στέλνει στην εφορία για βεβαίωση.

Βήμα πέμπτο : Τώρα μπορούμε να πάμε στη ΔΕΗ και να πληρώσουμε μόνο το λογαριασμό μας αφού το Μόνιμο Ειδικό Τέλος Ακινήτων είναι απαίτηση της Εφορίας (ελέγχεται)

Βήμα έκτο : Συνεχίζουμε τον Αγώνα μέχρι να τους ρίξουμε.

 

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

www.denplirono.info denplirono@hotmail.gr

 

 

 

 

Πηγή:       http://denplirono.wordpress.com

http://denplirono.wordpress.com/2011/10/26/%CF%88%CE%B5%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%83-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%83-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%83/ )

 

*******************************************************************************************************************************************

Αυτά είναι τα θέματα που συγκεντρώσαμε σχετικά με το περίφημο χαράτσι ακινήτων και την πιθανή αποφυγή πληρωμής του.

Πιστεύουμε να καταφέρουμε να βγάλουμε κάποια άκρη…

*******************************************************************************************************************************************

 

 

BlackMediterraneanPirate  Σύντομος Σύνδεσμος      wp.me/pPn6Y-aVT

39 σκέψεις σχετικά με το “Οδηγίες πληρωμής Λογαριασμού ΔΕΗ χωρίς το χαράτσι (από ΔΕΗΤΖΗΣ ΔΕΗ® http://deitzis.blogspot.com). Τί πρέπει να ξέρετε για να γλιτώσετε πιθανή διακοπή ρεύματος από (αναγκασμένο) υπάλληλο της ΔΕΗ. Επίσης: το δικαίωμα προσφυγής στο ΣτΕ.-Η άποψη των «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» & η ισχύουσα νομοθεσία.

 1. ΠΡΟΣΟΧΗ.! ΠΡΟΣΟΧΗ!
  όχι βιαστικές κινήσεις!.
  Σε κάθε λογιστικό σύστημα οι πληρωμές που κάνουμε μπορούν να θεωρηθούν
  «ΕΝΑΝΤΙ του ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΜΑΣ ΧΡΕΟΥΣ»
  Δηλαδή:
  Α. από τα 500 που χρωστάμε και δίνουμε τα 100, ΔΕΝ μπορεί να διαχωριστεί σε 10 δήμος και 90 ρεύμα αλλά από το Παραστατικό τάδε δώσαμε έναντι…
  Β. Κανείς δεν μπορεί να τους απαγορεύσει να θεωρήσουν έναντι και την επόμενη πληρωμή μας και να το συμψηφίσουν με το συνολικό μας χρέος.
  Γ. Μην ξεχνάμε ότι το Χαράτσι είναι σμπάρο για δύο τρυγόνια: Εμάς και την ΔΕΗ
  Η ΔΕΗ ανακοινώνει ότι θα προκαταβάλλει το 25% στο κράτος Τους από τις εικαζόμενες εισπράξεις του τέλους ώστε να αδειάσουν τα ταμεία της από μετρητό.
  Η ΔΕΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ!

  Πηγές: (taxalia.blogspot.com) goo.gl/4hzKO φώτο λογαριασμού με Χαράτσι.
  (capital.gr) goo.gl/nWZTU ανακοίνωση της ΔΕΗ για απόδοση στο Κράτος του 25% ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ του Χαρατσιού.

  Αδελφέ @BlackMediterraneanPirate Μπράβο για την στάση σου στα άλλα και Respect!

  • Μα δεν καταλαβαίνω τι εννοείς Ολογιστή. Αφού το λέει καθαρά στο άρθρο που ανέβασε ο Πειρατής:

   «Το μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ, «βλέπει», ότι εξοφλήσατε τη νόμιμη, προς τη ΔΕΗ, οφειλή σας.»

   • Ακριβώς αυτό λέω, ότι η «καρτέλα» σου στην ΔΕΗ λέει σύνολα και όχι τόσο ρεύμα χρωστάει και τόσο Δήμο.
    Ο ΔΕΗΤΖΗΣ αν προσέξεις γράφει κάτι σαν πηγή σε «*Οι κκ. Κ. Γκολφίνου και Ε. Σαρρή διατηρούν Λογιστικό Γραφείο επί της οδού Παγκάλου 5, τηλ.2102400305ασμ»

    Οπότε μπορώ να επιβεβαιώσω ότι στα ΑΤΜ μπορείς να βάλεις εσύ το ποσό που θέλεις να πληρώσεις. ΣΩΣΤΟ.

    Δεν μπορώ να πω, πριν οι δικοί μου ΔΕΗτζίδες μου επιβεβαιώσουν, ότι μπορεί να «κερδηθεί χρόνος» αν πληρώσεις έναντι του λογαριασμού. Μόνο αυτό! Είμαι σαφής;

    Δες αν θέλεις και τον λογαριασμό με το χαράτσι και θα καταλάβεις μάλλον τα ίδια με εμένα.
    Υπάρχει μόνο Α ρεύμα + Β τρίτοι(εδώ και το χαράτσι) + Γ πργ λογαριασμοί.

    Θέση μου: Δεν μπορείς να ονομάσεις κάθε σου εικοσάρικο ότι εξοφλεί αυτό και όχι το άλλο…

    Please, Μην είμαστε βιαστικοί…

 2. Ο Σπινέλλης λέει:

  @teohaik Theodore:
  @DSpinellis Καλησπέρα, έχω στείλει SMS για την εξαίρεση απο το ΕΤΑ μέσω ΔΕΗ. Δεν έχω λάβει απάντηση. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα;
  @DSpinellisDiomidis Spinellis:
  @teohaik Δεν εχει δημοσιευτει ακομα το σχετικο ΦΕΚ και η Υπουργικη Αποφαση.

  twitter.com/#!/DSpinellis/status/121272811217092608
  Φάγανε και τα λεφτά από τα SMS πατριώτη!

  Κανένας τυφλός ή άνεργος δεν έχει περαστεί για να μην το πληρώσει. Τα πρώτα που έχουν σταλεί είναι καθαρότατα όλο το ποσό σε όλους.
  Η Κυβερνητική θέση είναι το πληρώνεται και μετά πάτε για συμψηφισμούς σε τέρμινα επόμενης κατανάλωσης ρεύματος…
  Η συνδικαλιστική διοίκηση ΔΕΗ όπως αναμενόταν έχει λήξει την κατάληψη του μηχανογραφικού και περί άλλων τυρβάζει.
  Όπως με την «πληρωμή αλλά με γραπτή επιφύλαξη» που είναι Μάπα τακτική, δεν χρειάζεται να βιαζόμαστε…

  Ελπίζω σήμερα το βράδυ να έχω απαντήσεις 😉

  • Το «δώστε τα τώρα και θα τα πάρετε κάποτε» είναι όντως μάπα. Εμένα ο ΟΤΕ μου χρέωσε τον Φλεβάρη λάθος 70 ευρώ παραπάνω και ακόμη δε μου τα έχει επιστρέψει!!! Θα ξαναδιαμαρτυρηθώ, κάποια στιγμή…

 3. Τρ..τρ..τρ.. Το μηχάνημα κροτάλισε, οι απαντήσεις ήρθαν!

  ΔΕΗτζής «συνδικαλιστής» (με εισαγωγικά γιατί δεν είναι εργατοπατέρας): Είναι πολύ ενδιαφέρον που τα ΑΤΜ δέχονται όποιο ποσό δώσεις εσύ, γιατί είναι αντίστοιχο του Παρακαταθηκών και Δανείων, που από την εποχή της Μελίνας και έπειτα, δεν δέχεται απόδοση χρημάτων για την ΔΕΗ.
  Τρ..τρ..τρ.. Το μηχάνημα κροτάλισε, οι απαντήσεις ήρθαν!

  ΔΕΗτζής «συνδικαλιστής» (με εισαγωγικά γιατί δεν είναι εργατοπατέρας): Είναι πολύ ενδιαφέρον που τα ΑΤΜ δέχονται όποιο ποσό δώσεις εσύ, γιατί είναι αντίστοιχο του Παρακαταθηκών και Δανείων, που από την εποχή της Μελίνας και έπειτα, δεν δέχεται απόδοση χρημάτων για την ΔΕΗ.

  ΔΕΗτζού του Διοικητικού: Ο Λογαριασμός σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται εξοφλημένος στα συστήματα της ΔΕΗ και τρέχουν οι συνέπειες του απλήρωτου από την πρώτη στιγμή.

  ΔΕΗτζίδες/τζούδες γενικά: Η ΔΕΗ είναι το δεύτερο τρυγόνι του σμπάρου, αφού λόγω της «Εξομοίωσης» το Οικιακό τιμολόγιο Ακριβαίνει και το Εμπορικό/Βιομηχανικό Φτηναίνει. ΕΚΑΤΟ χιλιάδες Οικιακοί λογαριασμοί ήδη σε καθυστέρηση και κομμένοι έχουν αφήσει χρέος 800 εκατομμύρια. Το 25% του Χαρατσιού που προκαταβολικά θα δώσει η ΔΕΗ στο κράτος Τους, καθώς και η πλημμυρίδα των Νέων ανεξόφλητων λογαριασμών θα πνίξει τα ταμεία της και θα τις δημιουργήσει τεράστια προβλήματα. Έτσι θα μπορέσει να πουληθεί σε «καλύτερη» Τιμή από σήμερα που βρίσκεται στο 20% της Πραγματικής της Αξίας. Εικασίες γίνονται ότι όταν φτάσει στο 1% της Πραγματικής της Αξίας θα βρεθούν οι αγοραστές της, ώστε να μην μπούμε στην βάσανο των ποσοστών επί της χιλίοις…
  (η αλήθεια είναι ότι ακούγοντας τους σε πιάνει μία δυσφορία για την εμμονή τους στα προβλήματα της ΔΕΗ αλλά σε αποζημιώνουν για τα ανέκδοτα που σου λένε)
  Ανέκδοτα: Οι ιδιώτες που έχουν εμπλακεί με το Ρεύμα/Ενέργεια σήμερα, είναι γεμάτοι από Ποινικά Σκάνδαλα τεραστίων οικονομικών μεγεθών, που κανένας εισαγγελέας δεν τολμάει να αγγίξει. Από την πώληση Λιγνίτη στην ΔΕΗ που όμως δεν τον εξόρυξαν αυτοί, αλλά βρισκόταν ήδη στις αποθήκες της αφού ήταν δικός της, μέχρι οικονομικά ανοίγματα των ιδιωτών παρόχων για χρήση του δικτύου της, που είναι σε δυσθεώρητα ύψη σήμερα και δεν πρόκειται να πληρωθούν.
  Η Αμερική, η Γερμανία και οι υπόλοιπες χώρες έχουν δείξει τον Μονόδρομο που ακολουθείται στην «Ιδιωτικοποίηση»: θέλει τους πρώτους «μικρούς» παρόχους να βαράνε κανόνι, ώστε να έρθει τελικά ο «μεγάλος» ΕΝΑΣ Ιδιώτης που θα αναλάβει όλο το έργο…

  Στα Πρακτικά ζητήματα:
  Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι στα ΑΤΜ μπορείς να βάλεις εσύ το ποσό που θέλεις να πληρώσεις.Είναι κάτι αντίστοιχο με το Παρακαταθηκών και Δανείων, όσο οι τράπεζες δεν κάνουν αλλαγές στο λογισμικό τους.
  Ερώτηξη: Θα μπορείς να αποδίδεις την αξία του ρεύματος με τις καινούργιες αυξήσεις του 30% επάνω;

  Όταν έχεις μία Αστική διαφορά με Ιδιωτική Εταιρία που σου λέει ότι χρωστάς τα τριπλάσια από αυτά που εσύ πιστεύεις, ρωτάς νομικό για συμβουλές.
  Ερώτηξη: Ο νομικός σε συμβουλεύει να πληρώσεις όσα εσύ πιστεύεις ορθές χρεώσεις; ή σου λέει μην τους δίνεις φράγκο γιατί θα τα χρησιμοποιήσουν για να σε κυνηγήσουν και για τα υπόλοιπα;

  Τέλος επειδή ο Ποινικός Κώδικας στο άρθρο 184 αναφέρει ρητώς: «Όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών» (Φορο-αποφυγή, μη πληρωμή)
  Δηλώνω ότι ο υπουργός Οικονομικών όταν είπε ότι είμαστε σε ΠΟΛΕΜΟ και μάλιστα Οικονομικό δεν το εννοούσε και άρα καμία εφαρμογή «Δίκαιου του Πολέμου» δεν χωρά.

  Για αυτό σας καλώ να ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ έως λεπτού κάθε νέου φόρου που έχει επιβληθεί ή θα επιβληθεί αύριο, αλλιώς θα σας χτυπήσω με το Καμτσίκι μου, που χρησιμοποιώ στα ΥΠΟΖΥΓΙΑ ΜΟΥ.

  ΥΓ. Στον Δημήτρη Σιάτρα που βρίσκεται πίσω από Eurocapital και «Έλληνες Φορολογούμενους» του στέλνω χαιρετισμούς και δέκα κομμάτια(μετοχές) του Κωτσόβολου 🙂 που παίζαμε μαζί στο ΧΑ(Κριματιστήριο Αθηνών). Κάθε επιτυχία στο νέο του έργο και αν κάποιος παραπονεθεί, που ζητούσε 30 ευρώ για να γίνει κάποιος μέλος του κινήματος και να πάρει μέρος στην Αγωγή, μπορώ να πω ότι αυτό είθισται(συνηθίζεται) σε ομαδικές αγωγές και δεν είναι επιλήψιμο(τι ωραίες λέξεις που βρίσκω!).
  Για να καταλάβουμε ορισμένα πράγματα πρέπει να ρωτήσουμε την κατάληξη του αγώνα της ΜΕΛΙΝΑΣ για το χαράτσι της ΕΡΤ μέσω ΔΕΗ.
  Ή
  Να προσέξουμε τις χρονιές που παραπέμπουν οι νόμοι στο χαρτί της ΔΕΗ: ν.25/75, 429/76, 1080/80, 2130/93, 2644/98 και φυσικά – φυσικά ν.4021/11

  Last moment: Ο πανικός που επικρατεί στις υπηρεσίες της ΔΕΗ, με τους Δικαιούχους μηδενικής καταβολής, βρήκε έξυπνη διέξοδο, αφού οι υπάλληλοι τους παραπέμπουν στις ΕΦΟΡΙΕΣ.
  Χ Α Ο Σ.

  ΔΕΗτζού του Διοικητικού: Ο Λογαριασμός σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται εξοφλημένος στα συστήματα της ΔΕΗ και τρέχουν οι συνέπειες του απλήρωτου από την πρώτη στιγμή.

  ΔΕΗτζίδες/τζούδες γενικά: Η ΔΕΗ είναι το δεύτερο τρυγόνι του σμπάρου, αφού λόγω της «Εξομοίωσης» το Οικιακό τιμολόγιο Ακριβαίνει και το Εμπορικό/Βιομηχανικό Φτηναίνει. ΕΚΑΤΟ χιλιάδες Οικιακοί λογαριασμοί ήδη σε καθυστέρηση και κομμένοι έχουν αφήσει χρέος 800 εκατομμύρια. Το 25% του Χαρατσιού που προκαταβολικά θα δώσει η ΔΕΗ στο κράτος Τους, καθώς και η πλημμυρίδα των Νέων ανεξόφλητων λογαριασμών θα πνίξει τα ταμεία της και θα τις δημιουργήσει τεράστια προβλήματα. Έτσι θα μπορέσει να πουληθεί σε «καλύτερη» Τιμή από σήμερα που βρίσκεται στο 20% της Πραγματικής της Αξίας. Εικασίες γίνονται ότι όταν φτάσει στο 1% της Πραγματικής της Αξίας θα βρεθούν οι αγοραστές της, ώστε να μην μπούμε στην βάσανο των ποσοστών επί της χιλίοις…
  (η αλήθεια είναι ότι ακούγοντας τους σε πιάνει μία δυσφορία για την εμμονή τους στα προβλήματα της ΔΕΗ αλλά σε αποζημιώνουν για τα ανέκδοτα που σου λένε)
  Ανέκδοτα: Οι ιδιώτες που έχουν εμπλακεί με το Ρεύμα/Ενέργεια σήμερα, είναι γεμάτοι από Ποινικά Σκάνδαλα τεραστίων οικονομικών μεγεθών, που κανένας εισαγγελέας δεν τολμάει να αγγίξει. Από την πώληση Λιγνίτη στην ΔΕΗ που όμως δεν τον εξόρυξαν αυτοί, αλλά βρισκόταν ήδη στις αποθήκες της αφού ήταν δικός της, μέχρι οικονομικά ανοίγματα των ιδιωτών παρόχων για χρήση του δικτύου της, που είναι σε δυσθεώρητα ύψη σήμερα και δεν πρόκειται να πληρωθούν.
  Η Αμερική, η Γερμανία και οι υπόλοιπες χώρες έχουν δείξει τον Μονόδρομο που ακολουθείται στην «Ιδιωτικοποίηση»: θέλει τους πρώτους «μικρούς» παρόχους να βαράνε κανόνι, ώστε να έρθει τελικά ο «μεγάλος» ΕΝΑΣ Ιδιώτης που θα αναλάβει όλο το έργο…

  Στα Πρακτικά ζητήματα:
  Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι στα ΑΤΜ μπορείς να βάλεις εσύ το ποσό που θέλεις να πληρώσεις.Είναι κάτι αντίστοιχο με το Παρακαταθηκών και Δανείων, όσο οι τράπεζες δεν κάνουν αλλαγές στο λογισμικό τους.
  Ερώτηξη: Θα μπορείς να αποδίδεις την αξία του ρεύματος με τις καινούργιες αυξήσεις του 30% επάνω;

  Όταν έχεις μία Αστική διαφορά με Ιδιωτική Εταιρία που σου λέει ότι χρωστάς τα τριπλάσια από αυτά που εσύ πιστεύεις, ρωτάς νομικό για συμβουλές.
  Ερώτηξη: Ο νομικός σε συμβουλεύει να πληρώσεις όσα εσύ πιστεύεις ορθές χρεώσεις; ή σου λέει μην τους δίνεις φράγκο γιατί θα τα χρησιμοποιήσουν για να σε κυνηγήσουν και για τα υπόλοιπα;

  Τέλος επειδή ο Ποινικός Κώδικας στο άρθρο 184 αναφέρει ρητώς: «Όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών» (Φορο-αποφυγή, μη πληρωμή)
  Δηλώνω ότι ο υπουργός Οικονομικών όταν είπε ότι είμαστε σε ΠΟΛΕΜΟ και μάλιστα Οικονομικό δεν το εννοούσε και άρα καμία εφαρμογή «Δίκαιου του Πολέμου» δεν χωρά.

  Για αυτό σας καλώ να ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ έως λεπτού κάθε νέου φόρου που έχει επιβληθεί ή θα επιβληθεί αύριο, αλλιώς θα σας χτυπήσω με το Καμτσίκι μου, που χρησιμοποιώ στα ΥΠΟΖΥΓΙΑ ΜΟΥ.

  ΥΓ. Στον Δημήτρη Σιάτρα που βρίσκεται πίσω από Eurocapital και «Έλληνες Φορολογούμενους» του στέλνω χαιρετισμούς και δέκα κομμάτια(μετοχές) του Κωτσόβολου 🙂 που παίζαμε μαζί στο ΧΑ(Κριματιστήριο Αθηνών). Κάθε επιτυχία στο νέο του έργο και αν κάποιος παραπονεθεί, που ζητούσε 30 ευρώ για να γίνει κάποιος μέλος του κινήματος και να πάρει μέρος στην Αγωγή, μπορώ να πω ότι αυτό είθισται(συνηθίζεται) σε ομαδικές αγωγές και δεν είναι επιλήψιμο(τι ωραίες λέξεις που βρίσκω!).
  Για να καταλάβουμε ορισμένα πράγματα πρέπει να ρωτήσουμε την κατάληξη του αγώνα της ΜΕΛΙΝΑΣ για το χαράτσι της ΕΡΤ μέσω ΔΕΗ.
  Ή
  Να προσέξουμε τις χρονιές που παραπέμπουν οι νόμοι στο χαρτί της ΔΕΗ: ν.25/75, 429/76, 1080/80, 2130/93, 2644/98 και φυσικά – φυσικά ν.4021/11

  Last moment: Ο πανικός που επικρατεί στις υπηρεσίες της ΔΕΗ, με τους Δικαιούχους μηδενικής καταβολής, βρήκε έξυπνη διέξοδο, αφού οι υπάλληλοι τους παραπέμπουν στις ΕΦΟΡΙΕΣ.
  Χ Α Ο Σ.

 4. Ζητώ συγνώμη για το αλλαλουμ του σχολίου. Αν μπορεί κάποιος να το σβήσει και να το επαναστείλω. Από το πρωί ο proxy μου δημιουργεί προβλήματα με την WordPress!!!

  • Άρα, αν κατάλαβα καλά, όταν μου έρθει ο λογαριασμός με το χαράτσι, τηλεφωνώ στη δικηγόρο μου πρώτα και τη ρωτάω αν πρέπει να πληρώσω το ποσόν της κατανάλωσης μόνο ή να μην πληρώσω τίποτα. Σωστά;;;

   ΥΓ. Ευτυχώς που η δικηγόρος μου δεν είναι από τους δικηγόρους αλλού για αλλού, βεβαίως, γιατί τότε πάλι θα είχα πρόβλημα.

 5. sthn a bank εχει μηχανηματα μεσα στα καταστηματα που πληρωνεται η δεη μεμετρητα χωρισ να εχεις λογαριασμο σκαναρεις το μπαρκοουντ και πληκτρολογεις το ποσο που θεσ να πληρωσεις.Δε χρειαζεται να εχεις λογαριασμο.Τελικα να μην πληρωσουμε τιποτα στη δεη?

 6. ή πληρώσεις μηδέν ή πληρώσεις τον μισό λογαριασμό για την ΔΕΗ υποχρεωτικά εμφανίζεται απλήρωτος και τρέχουν οι ημερομηνίες.
  Η ΔΕΗ δεν δέχεται διακανονισμό για πληρωμή πχ σε δόσεις για αυτό το ποσό. Υποχρεωτικά.
  Αν χρωστάς στην εφορία και πας στον έφορο κάτι θα σου κάνει σε δόσεις…
  Δεν έχεις να πληρώσεις το χαράτσι στη ΔΕΗ;
  Σου κόβουν το ρεύμα.
  Τελεσίδικα; Μόνο αν κάτι ιδιώτες εργολάβοι που ο κόσμος θα τους ονομάσει nomisterάκια προλάβουν σε 20 μέρες να κόψουν εκατομμύρια παροχές ρεύματος.
  Περιμένεις να πάει στην εφορία;
  Πας σε κάνα τετράμηνο στον έφορο και του ζητάς διακανονισμό κτλ κτλ

  Δεν έχεις να το πληρώσεις και είσαι ο μόνος Έλληνας με πρόβλημα; μάθε να ζεις σε σπηλιά! Περίμενε να περνάνε απέξω οι ξένοι για να σου δώσουν και χαντρούλες. Θα είναι όμορφες και στρογγυλές.
  Αισθάνεσαι ότι δεν είσαι ο μόνος; Περιμένεις επώνυμους και ανώνυμους να αρχίσουν να καίνε τους απλήρωτους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

  Κάθε λέξη έχει την δική της σημασία όταν με αυτές φαίνεται το Μεγαλείο του Έλληνα Νομοθέτη(βουλευτές που το ψήφισαν): «Για επιτακτικούς λόγους εθνικού συμφέροντος που συνίστανται στην άμεση μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, επιβάλλεται ειδικό τέλος υπέρ του Δημοσίου στις ηλεκτροδοτούμενες για οικιστική ή εμπορική χρήση δομημένες επιφάνειες των ακινήτων…» έτσι αρχίζει ο νόμος του χαρατσιού…

   • Πειρατή, ήμουν «αλλού» – ξέχνα την παραπάνω ερώτηση. Αλλά η ανάρτηση του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ λέει:

    «Βήμα Τέταρτο : η ΔΕΗ αν δεν πληρώσουμε μετά από μερικές μέρες διαγράφει την οφειλή του τέλους και το στέλνει στην εφορία για βεβαίωση.

    Βήμα πέμπτο : Τώρα μπορούμε να πάμε στη ΔΕΗ και να πληρώσουμε μόνο το λογαριασμό μας αφού το Μόνιμο Ειδικό Τέλος Ακινήτων είναι απαίτηση της Εφορίας (ελέγχεται)»

    Άρα, δεν ξέρουμε ακόμη πόσες είναι αυτές οι «μερικές μέρες». Και τι σημαίνει αυτό το «ελέγχεται» όσον αφορά το ότι το χαράτσι είναι πλέον θέμα εφορίας;

 7. «Δεν είναι απλώς αναλγησία αλλά εγκληματική η ενέργεια της ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα σε ένα χαμολοσυνταξιούχο οικοδόμο, με άρρωστη γυναίκα και ανάπηρου παιδί, που αδυνατούσε να πληρώσει τον λογαριασμό. (Δείτε το βίντεο)

  Να μην μιλήσουμε ότι κάτι ανάλογο η ΔΕΗ δεν διανοείται να κάνει σε καπιταλιστές που χρωστούν εκατομμύρια ευρώ και όλη την «αποφασιστικότητά της» την δείχνει μόνο σε όσους πολίτες από τα λαϊκά στρώματα αδυνατούν να πληρώσουν τα δυσβάσταχτα τιμολόγια της.

  Η αυθόρμητη λαϊκή αντίδραση είναι το μόνο θετικό σ’ αυτή την περίπτωση αλλά το θέμα δεν είναι να λυθεί το πρόβλημα του συγκεκριμένου συνταξιούχου, αλλά να υπάρξει συντονισμένη πάλη ώστε αυτοί που αδυνατούν να πληρώσουν τα υπέρογκα χαράτσια να μην κινδυνεύουν να στερηθούν ένα βασικό αγαθό, όπως το ρεύμα.»

  απο το βαθυ κοκκινο

 8. Σχόλιο από άλλη ανάρτηση, συμπληρωματικό στο κείμενο,
  Από τον πολύ αγαπητό φίλο και Συν-Σχολιαστή arsenelupin

  >>>

  arsenelupin 31/10/2011 στις 6:02 ΜΜ

  Α μιας και το είδα τώρα έκλεισαν και την πόρτα του ΤπΔ για το χαράτσι της ΔΕΗ (όχι που θα το άφηναν)
  Ανατρέπει το Νομικό Συμβούλιο την πληρωμή της ΔΕΗ στο Ταμείο Παρακαταθηκών χωρίς το τέλος ακινήτων

  Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων δεν μπορεί να δέχεται καταθέσεις για οφειλές προς τη ΔΕΗ χωρίς το ειδικό τέλος ακινήτων, έκρινε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ύστερα από σχετικό ερώτημα που απηύθυνε το Ταμείο.

  Το ζήτημα έχει απασχολήσει τόσο τη ΔΕΗ όσο και τους εναλλακτικούς παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς ένας από τους τρόπους αποφυγής της πληρωμής του τέλους που έχει συζητηθεί το τελευταίο διάστημα, χωρίς ταυτόχρονα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση, ήταν η κατάθεση στο Ταμείο Παρακαταθηκών της αξίας του λογαριασμού ρεύματος, χωρίς το ειδικό τέλος ακινήτων.

  Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Δ’ Τμήματος του ΝΣΚ (435/ 18 -10-2011), οι καταθέσεις στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση ιδιωτικών διαφορών, ενώ το τέλος ακινήτων «ανεξαρτήτως του οργάνου στο οποίο έχει ανατεθεί η είσπραξή του, αποτελεί αναμφισβήτητα ένα δημόσιο έσοδο, ώστε η οποιαδήποτε διαφορά ως προς την οφειλή και την καταβολή του να αποτελεί φορολογική-διοικητική διαφορά».

  Όταν είναι προδήλως φανερό ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι της δημόσιας παρακατάθεσης ή ότι αυτή, ως μέσο εξόφλησης, αντίκειται σε διατάξεις νόμου, τότε το ΤΠΔ όχι μόνο έχει το δικαίωμα αλλά και οφείλει να αρνηθεί την αποδοχή της, προσθέτει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.
  Αναφέρει ακόμη ότι το κρίσιμο ζήτημα, δηλαδή το κατά πόσο η οφειλή είναι νόμιμη θα κριθεί από τα αρμόδια δικαστήρια.
  in.gr

  ——————————————————————————————————————————————-

  Ο Δήμος Νέας Ιωνίας (Αθήνα) δίνει πολλές βοηθητικές οδηγίες στους δημότες του, πως να χειριστούν το θέμα.

  Θα κάνουν ομαδική προσφυγή σαν Δήμος, ενάντια στο ανεπιθύμητο & άκρως αντισυνταγματικό χαράτσι.

 9. Από αγαπητό φίλο az

  (13/11/2011 στις 12:37 ΠΜ )

  λάβαμε το εξής (δεν έχει,όμως, ακόμα διασταυρωθεί)

  >>>

  Πειρατη κανε αν θες update το παρακατω.Μαλλον η ΔΕΗ αλλαξε σταση(στο μπλογκ εχει και φωτο του λογαριασμου).

  ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΩΣ ΑΡΚΕΤΟΙ ΔΗΜΟΙ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΑΤΜ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.
  ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ.

  ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΥΠΗΡΞΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΟΥΜΠΑΣ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
  ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΗΝ ΔΕΗ …ΚΙ ΟΧΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ !!

  ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, Ο ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΕ ΣΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ -ΟΧΙ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ- ΚΙ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΦΡΑΓΙΣΕ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ “ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ”, ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΟΣΟ Α+Β ΚΙ ΟΧΙ ΤΟ Γ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ!

  ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ …
  ΣΥΝΙΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ -ΒΛΕΠΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ- ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΓΚΟΥΜΕΝΗΣ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ.
  ΑΛΛΩΣΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΑΡΡΟΗ ΕΣΟΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΔΕΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ!

  ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΘΕΩΡΕΙ ΠΩΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ!
  ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΛΑΤΥ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ-ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ!
  Η ΜΑΖΙΚΗ -ΚΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ- ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΡΙΜΩΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ!

  ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΑ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ-ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ
  ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ
  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥΜΠΑΣ
  http://protobouliatoumpas.blogspot.com/2011/11/blog-post_220.html

 10. Δηλαδή, περιμένουμε και την απόφαση των δημάρχων. Αλλά τι θα κάνουν οι πασόκοι δήμαρχοι (ειδικά όσοι κυκλοφορούν με μπράβους στις εορταστικές επαιτείους!!!), θα δεχτούν να πάρουν επίσημη θέση ενάντια στο χαράτσι;;; Αλλιώς πληρώνουμε μάλλον το ρεύμα μέσω ατμ και, μέχρι να μας μαγκώσουν ή να μας αφήσουν στα σκοτάδια και να κάνουμε επανασυνδέσεις, θα έχουμε εξεγερθεί!!!

 11. ΝΕΩΤΕΡΑ:

  1. Ο κ. Αλαιάδης (ευχόμαστε το όνομα να είναι γραμμένο σωστά), ιδιοκτήτης του γνωστού συγκεκριμένου κτιρίου-ΔΕΗ/Κέντρου Έκδοσης Εντολών Διακοπής Ρεύματος,Μεσογείων 192, στο Χολαργό, δηλώνει πως δεν θα πληρώσει το χαράτσι ακινήτου και θ΄αφήσει να κοπεί το ρεύμα στο συγκεκριμένο κτίριο.
  >>>Η ΔΕΗ (Κέντρο Έκδοσης Εντολών Διακοπής Ρεύματος) θα μείνει χωρίς ρεύμα.
  *
  *
  2. Ένταση πριν λίγο στο παράρτημα ΔΕΗ-Καλλιθέας, 1 πολίτης μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, προσάχθηκαν αρκετοί αγωνιστές στο ΑΤ -Καλλιθέας, όταν μετέβησαν τα ΜΑΤ για να καταστείλουν συμβολική αγωνιστική κίνηση των κατοίκων της περιοχής, διάρκειας 1 ώρας.
  Οι κάτοικοι της Καλλιθέας καλούν σε αγωνιστική συμπαράσταση στο ΑΤ -Καλλιθέας.

  Πηγή: radio9.gr

  Link μετάδοσης>>>http://www.radio9.gr/LivePlayer.aspx?a_id=1346
  *
  *

  ΝΕΩΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

  ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
  Μέλη του Κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι παρέμβαση στη ΔΕΗ της Καλλιθέας για τα χαράτσια, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο ήταν γύρω στα 10 άτομα! Αφού μετά την παρέμβασή τους διαδήλωσαν μέχρι την πλατεία Δαβάκη τους επιτέθηκαν τα ΜΑΤ, που τους ξυλοκόπησαν άγρια. Για τραυματίες δε μάθαμε, αλλά πολλοί από τους περαστικούς αντέδρασαν στην επίθεση των ΜΑΤ και βοήθησαν έναν από τους αγωνιστές να ξεφύγει. Οι αγωνιστές που πιάστηκαν οδηγήθηκαν και κρατούνται στο Α.Τ. Καλλιθέας, απ’ όπου καλούν σε αλληλεγγύη.
  Στο indymedia υπάρχουν και τηλέφωνα επικοινωνίας τα: 6944270606, 6945426178, 6945931478.
  Στο blog Ειδήσεις από την Κοινωνία υπάρχει ηχητικό ντοκουμέντο όπου ακούγεται η επίθεση των ΜΑΤ την ώρα που μέλος του κινήματος έδινε συνέντευξη στο ραδιοσταθμό Κόκκινο.

  Πηγή: http://antigeitonies.blogspot.com/2011/11/blog-post_5155.html

 12. *
  Νέα Ενημέρωση 02-12-2011 11:10
  >>>

  Άλλη μία εξέλιξη, εκτός απ΄την παραπάνω:
  >>>
  Ακούστηκε ότι ετοιμάζονται (σήμερα;) να υπογράψουν τελειωτικά τη σχετική εγκύκλιο, όπου εξαιρούνται του εν λόγω νόμου οι εξαιρετικά χαμηλόμισθοι / χαμηλοσυνταξιούχοι & άνεργοι. Θα ληφθεί (υποτίθεται) ειδική μέριμνα για τους πολύτεκνους (δεν θα γλυτώσουν, απλώς μικρότερο ποσοστό).

  Επίσης, στην ίδια εγκύκλιο θα αναφέρεται η δυνατότητα εξόφλησης του χαρατσιού σε 80 μέρες από την έκδοση του σχετικού λογαριασμού.

  Ακούσαμε ότι η σχετική εγκύκλιος εκκρεμεί εδώ και αρκετές μέρες, γιατί δεν την έχει υπογράψει ο ίδιος ο υπουργός οικονομικών. Θα την υπογράψει σήμερα; Θα το μάθουμε.
  *
  Άλλο ένα διαδικαστικό πρόβλημα είναι ότι έχουν αφαιρέσει από τους υπαλλήλους τις ειδικές σφραγίδες, με τις οποίες μπορούσαμε, μέχρι τώρα, να εξοφλούμε μέρος του λογαριασμού (εξόφληση με διακανονισμό, σε δόσεις). Πλέον οι υπάλληλοι -χωρίς αυτές τις σφραγίδες- αδυνατούν να δεχτούν τμηματική πληρωμή του λογαριασμού: ο λογαριασμός είναι πια υποχρεωτικό να καταβάλλεται εφ΄άπαξ.
  Αυτό θα αλλάξει;

  Είναι κι αυτό εξίσου σημαντικό θέμα, γιατί πολλά νοικοκυριά δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς ΔΕΗ (με ή χωρίς χαράτσι), ήδη αυξημένους κατά 50% (ετοιμάζονται ν΄αυξηθούν κι άλλο) και συχνά κατέβαλλαν το λογαριασμό τμηματικά, σε δόσεις για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα.
  *

 13. *
  Νέα Ενημέρωση 02-12-2011 11:15
  >>>

  Πέμπτη, Δεκέμβριος 01, 2011
  ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΕ ΦΘΑΝΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ…ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΝΟΜΙΜΟ…ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΖΕΥΨΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚH…

  >>>

  Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) θα συζητηθεί την Παρασκευή μέρος των προσφυγών (ο συνολικός αριθμός τους είναι μεγάλος) κατά της απόφασης του υπουργού Οικονομικών η οποία επιβάλει το τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

  Ειδικότερα, στην Ολομέλεια του ΣτΕ θα συζητηθούν, μεταξύ των άλλων, οι προσφυγές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, του Σωματείου «Έλληνες Φορολογούμενοι», ιδιοκτητών ακινήτων και άλλων. Κεντρικός άξονας των επιχειρημάτων όσων έχουν προσφύγει είναι ότι το «χαράτσι» δεν είναι ειδικό τέλος, αλλά επιβολή νέου φόρου που είναι αντίθετο σε πλειάδα συνταγματικών διατάξεων και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που προστατεύει την ιδιοκτησία.

  Κατά την ακροαματική διαδικασία, η σύμβουλος Επικρατείας, Ευαγγελία Νίκα, θα αναπτύξει τους ισχυρισμούς των προσφευγόντων κατά του ειδικού τέλους, χωρίς ωστόσο να λάβει θέση επί των ισχυρισμών τους.

  Την Πέμπτη κατατέθηκε μία ακόμη προσφυγή κατά του ειδικού τέλους από 17 ιδιοκτήτες ακινήτων -μεταξύ αυτών και δικηγόροι- οι οποίοι υποστηρίζουν και αυτοί ότι είναι αντισυνταγματικό. Στην προσφυγή αυτή για πρώτη φορά τίθεται ζήτημα για την επιβολή του τέλους στα διατηρητέα.

  Συγκεκριμένα, οι προσφεύγοντες αναφέρουν ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση προβλέπει ότι τα διατηρητέα απαλλάσσονται από το «χαράτσι» μόνο εφόσον είναι κενά, δεν επιφέρουν εισόδημα και δεν ιδιοκατοικούνται.

  Όμως, η πρόβλεψη αυτή, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες ακινήτων, διευκολύνει την εγκατάλειψη και πάντως τη μη τακτική συντήρηση κτιρίων που έχουν ενταχθεί στην κατηγορία των διατηρητέων, με αποφάσεις των αρμόδιων υπουργείων. Ήδη, προσθέτουν, οι ιδιοκτήτες διατηρητέων επιβαρύνονται με μεγάλα χρηματικά ποσά για τη συντήρησή τους.

  Με τον τρόπο αυτό, σημειώνουν, «τιμωρούνται οι επιμελείς κύριοι ή νομείς τους, που τα κατοικούν, τα φροντίζουν και τα συντηρούν, ως στοιχεία της εθνικής μας αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, με επιπλέον φορολογικό βάρος, αντί να ενθαρρύνονται προς την κατεύθυνση της διάσωσης και της συντήρησής τους». Και όλα αυτά, υπογραμμίζουν, τη στιγμή που η χώρα μας έχει επικυρώσει με νόμους διεθνείς συμφωνίες (πλέον των συνταγματικών προβλέψεων) για τη διάσωση και τη συντήρηση των διατηρητέων.
  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
  Πηγή: PrezaTV
  ( http://prezatv.blogspot.com/2011/12/blog-post_1732.html )

  *
  *
  >>>

  *
  Νέα σχετική Ανάρτηση:

  ΝΕΩΤΕΡΑ ΑΠΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΔΕΗ: δεν έχουμε περιθώριο 80 μέρες για πληρωμή. Στη ΔΕΗ δεν έχει φτάσει ακόμα σχετική εγκύκλιος.Με την υπάρχουσα εγκύκλιο, υποχρεούμαστε να πληρώσουμε στα ταμεία ΔΕΗ όλο το λογαριαμό (με το χαράτσι μαζί). Αλλιώς, θα μας κόψουν το ρεύμα!

  BlackMediterraneanPirate 29-11-11 13:10
  short link wp.me/pPn6Y-bv5
  Ενημέρωση: 15:30
  Ενημερώσεις>>>βλ. τελευταίο σχόλιο
  *

 14. ΕΧΩ ΡΕΥΜΑ 820ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΙΣ 2 ΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ.200ΕΥΡΩ ΕΛΗΞΑΝ ΜΕΣΑ ΝΟΕΜΒΡΗ,350ΕΛΗΞΑΝ ΤΕΛΗ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ 270 ΛΗΓΟΥΝΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ.ΤΙ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΣΕΣ ΔΟΣΕΙΣ?ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ.ΜΕ ΜΩΡΟ ΠΑΙΔΙ

 15. Ενα μπορντελο και μισο…. Στο χαράτσι του 11 εκανα αίτηση απαλλαγής στην εφορία. Μου ειπαν οτι πρέπει να το πληρώσεις και εαν εγκριθεί η αίτηση σου θα σου επιστραφεί το ποσό. Πλήρωσα την πρωτη δόση και όντως στον δευτερο λογαριασμό μου ήρθε επιστροφή το μισό απο την πρώτη δόση. Στο επόμενο λογαριασμό θα ερχόταν και το υπόλοιπο. ΜΠΑ… στον επόμενο λογαριασμό οχι μονο δεν ηρθε επιστροφή αλλα ηρθε το νεο χαράτσι του 12. Ξανα πήγα στην εφορία και πάλι τα ιδια… κανε αίτηση και ΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ δουμε. Αυτη τη φορά δεν πλήρωσα μιας και δεν ειχα ουτε το ρεύμα ουτε το χαρατσι. Ετσι ηρθε και ο δεύτερος λογαριασμός και το δεύτερο χαρατσι. Πηγα στην εφορία και μου ειπαν οτι δεν εχει εξεταστεί ακομα η αίτηση σου. Πήγα στη ΔΕΗ ξανα στην εφορία και ακρη δεν βρήκα.. Πρεπει να τα πληρώσω και αν, και ποτε, θα επιστραφούν.Ακομα περιμένω τα μισα της περσινής δόσης. Τσπ κατάφερα και δανείστηκα το ποσο που αναλογεί στους λογαριασμούς για το ρευμα και μονο για το ρεύμα. Μιας ομως και νιώθω εντελώς απροστάτευτος και μονος σε ενα μεγαλο μπορδελο κράτος θα περιμένω την ωρα και την στιγμή που θα βρει κάποιος τα αντερα να ερθει να μου κόψει το ρεύμα. Αν δεν του σπασω τα γόνατα να μην με λενε Αλεξη. Δυστυχώς δεν βλπεω να εχω αλλη επιλογή. θα Χρησιμοποιήσουν βια;;; θα χρησιμοποιήσω βια. Ζητάω απο όποιων με ακούει, σε αυτο το μπορδελο, την βοήθεια του για να μην καταλήξω στην φυλακή και τα παιδιά μου χωρις πατέρα.

 16. μια ερωτηση.

  πληρωνα για 2 χρονια νοικι και το ρευμα ερχοταν στο ονομα μου.
  κανονικα μενω Θεσσαλονικη αλλα εργαζομουν στον Πειραια ως αναπληρωτης εκπαιδευτικος. απλα κανονισα το ρευμα να ερχεται στη Θεσσαλονικη επειδη τις διακοπες πηγαινα εκει

  ομως τελικα με πηραν τελη Σεπτεμβριου αλλου και διεκοψα το νοικι, αφου ενημερωσα τον ιδιοκτητη.

  αρχες Οκτωμβριου ηρθα να μαζεψω τα πραγματα και πηγα και στη ΔΕΗ στα Καμινια να κανω αιτηση διακοπης.
  πληρωσα και οτι ποσο χρωστουσα την ιδια μερα.

  μου ειπαν πως το ρευμα θα κοπει σε 3 μερες. ενημερωσα και τον ιδιοκτητη, που μενει εκτος Αθηνων.
  μαζεψα τα πραγματα μου και εφυγα.

  και ενω νομιζα πως θα μου ερχοταν τελικος λογαριασμος λιγο μετα στη Θεσσαλονικη, τελικα μου ερχεται κανονικος λογαριασμος χωρις να εχει γινει διακοπη. επρεπε να πληρωσω και το χαρατσι μαλιστα αλλα και τα τελη.

  πηρα τηλεφωνο στη ΔΕΗ, μου ειπαν πρεπει να ξανακατευω Πειραια να ξανακανω αιτηση γιατι λενε μπορει ο τεχνικος να μην μπορεσε να μπει στο σπιτι. δηλ να πληρωσω εισιτηρεια και να παρω αδεια απο την εργασια μου!

  πηγα την επομενη μερα στη ΔΕΗ στην Καλαμαρια να ρωτησω. μου ειπε η υπαλληλος πως στον υπολογιστη ειναι καταχωρημενη η αιτηση διαγραφης. οταν την ρωτησα για τους λογαριασμους που ηρθαν, μου ειπε να τους αγνοησω.

  προσφατα ηρθε και αλλος λογαριασμος με νεο χαρατσι και τελη, συν τα προηγουμενα που δεν πληρωσα. δεν εχω σκοπο να το πληρωσω ουτε αυτο μιας και δεν μενω εκει.

  εχω και τα εγγραφα αιτησης διαγραφης για καθε περιπτωση.

  τωρα τι γινεται. πρεπει να εξαρτωμαι απο την καλη διαθεση του ιδιοκτητη να αλλαξει το ρευμα στο ονομα του ή στον νεο ενοικιαστη;

  δεν πρεπει κανονικα απο τι στιγμη που κανει ο ενοικιαστης αιτηση διαγραφης να πηγαινουν οι λογαριασμοι στον ιδιοκτητη;

  ελπιζω αν ξαναχρειαστει να κανω νεα αιτηση σε περιπτωση που εργαστω αλλου να μην μου πουν να πληρωσω αυτα τα λεφτα, αλλιως θα γινει χαμος

 17. @Petros
  Ιανουαρίου 24, 2013 στις 12:22

  Αγαπητέ φίλε Πέτρο, απ΄ότι γνωρίζω,
  τι θα έκανα εγώ>>>

  1. κρατάμε πάντα αποδεικτικό για ότι κάνουμε (σ΄αυτό το κράτος που είναι χύμα & ο καθένας κάνει ότι γουστάρει)
  =έχεις κάποια απόδειξη ότι αιτήθηκες διακοπή;

  2. ακόμα και να το κόψουν, δεν θα έχεις εσύ πρόβλημα, αλλά ο επόμενος ενοικιαστής & ο ιδιοκτήτης του σπιτιού (που δεν θα μπορεί να το νοικιάσει με κομμένο ρεύμα / αν και σε πολλές περιπτώσεις, απλώς μας απειλούν, δεν το κόβουν / βέβαια, πάντα κάποιος παίρνει τα ρίσκα του, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί=υπάρχουν επίσης περιπτώσεις που το κόβουν / αν και οι τελευταίες δικαστικές αποφάσεις, που ισχύουν μέχρι στιγμής, απαγορεύουν διακοπή ρεύματος σε λογαριασμό που εμπεριέχει χαράτσι)

  3. Μην πας σε τοπικό υποκατάστημα της ΔΕΗ στην (πανέμορφη & πολυαγαπημένη μου) Θεσσαλονίκη (τυχερέ… ζηλεύω…), πήγαινε στα κεντρικά, που θα είναι κάπου στο κέντρο, υποθέτω (Εγνατία; δεν θυμάμαι…). Εκεί, πιστεύω, θα βγάλεις άκρη καλύτερα.
  Με το αποδεικτικό ότι αιτήθηκες διακοπή πριν καιρό, πες τους έστω (αν πια δεν καταλαβαίνουν τίποτα), τουλάχιστον να διαχωρίσουν το χαράτσι από το ρεύμα που έκαψες (+τέλη κλπ), δίνοντας το όνομα του ιδιοκτήτη του σπιτιού. Το χαράτσι θα σταλεί στην Εφορία του δικαιούχου & θα τον ενημερώσουν με σημείωμα.

  4. Στη συνέχεια θα απομείνει το καθαρό ποσό του ρεύματος που χρησιμοποίησες (μαζί με όλα τα παρατρεχάμενα υπερβολικά τέλη…). Προσπάθησε να επιμείνεις να γλυτώσεις τους τελευταίους λογαριασμούς που επιβαρύνθηκες, αφού είχες αιτηθεί διακοπή & δεν φταις εσύ που δεν πραγματοποιήθηκε, από αμέλεια της εταιρείας. Αν δεν έχεις κάποιο σχετικό αποδεικτικό από τη ΔΕΗ>>>Έχεις την τελευταία απόδειξη του τελευταίου ενοικίου της διαμονής σου στο σπίτι εκείνο; (Σου έδινε απόδειξη ή «μαύρα»;;;). Αν ο ιδιοκτήτης είναι συζητήσιμος (& όχι κάφρος, όπως οι περισσότεροι από δαύτους), θα μπορούσε, ίσως, να σου δώσει και μία υπεύθυνη δήλωση του Ν.105 (τη γνωστή… έχει αλλάξει όνομα τελευταία…κατάλαβες ποια εννοώ), με το γνήσιο της υπογραφής του & σφραγίδα από ΚΕΠ (για να είναι έγκυρη & νόμιμη) που θα δηλώνει την τελική ημερομηνία που παρέμεινες στο συγκεκριμένο σπίτι. Αν δε δεχτεί, ίσως θα μπορούσε να βοηθήσει και μία δική σου παρόμοια υπεύθυνη δήλωση, καθώς και κάποιου μάρτυρα, (αφού η δήλωση Ν.105 αν περιέχει ψέματά σου, διώκεσαι από το Νόμο, οπότε, υποτίθεται, γράφεις μόνο αλήθειες εκεί). Ίσως έτσι να μπορούσες να αποδείξεις μέχρι πότε έμεινες στο σπίτι & να γλυτώσεις κάτι.

  5. Αν όχι, η τελική λύση είναι να ζητήσεις δόσεις (τουλάχιστον 3, γίνεται 100%, πάλεψέ το & για περισσότερες, αν είναι μεγάλο το ποσό / που, φαντάζομαι, θα είναι κυρίως τα βασικά πάγια, αφού το σπίτι ήταν κλειστό κι εσύ δεν κατοικούσες πια εκεί, ούτε κάποιος άλλος).

  Δηλαδή, τα βασικά είναι:
  – πας σε κεντρικά
  -βρίσκεις υπάλληλο που φαίνεται ok τύπος & συνεργάσιμος, συμπαθής, με καλή διάθεση
  -ζητάς ν΄αποδεσμευτείς απ΄το χαράτσι (να το στείλουν στην Εφορία, στο όνομα του ιδιοκτήτη)
  -προσπαθείς να γλυτώσεις τα παραπανίσια που μπήκαν, γιατί δεν κατοικούσες & δεν φταις, αφού είχες ζητήσει διακοπή
  -ζητάς δόσεις για το ποσό που πρέπει να πληρώσεις.
  Καλή υπομονή & καλή δύναμη, φίλε Πέτρο! 🙂

  ΥΓ: ενημέρωσε τί έγινε τελικά, μόλις μπορέσεις, για να ξέρουμε κι εμείς οι υπόλοιποι τι παίζει γενικά

  • + βλέπω ότι γράφεις «εχω και τα εγγραφα αιτησης διαγραφης». Καλό αυτό.
   Αποδεικτικό.

   Αν σου ζητήσουν να πας Αθήνα, στο υποκατάστημα ΔΕΗ εκεί, για να λυθεί το θέμα, μπορείς να εξουσιοδοτήσεις κάποιον. Έχεις κάποιο φίλο/η κάτω να σ΄εξυπηρετήσει; (εξουσιοδότηση σε ΚΕΠ, με σφραγίδα τους, εύκολο είναι, λες στον κολλητό σου να σου πει τα στοιχεία της ταυτότητάς του).

   ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ: ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΙΑΚΟΠΗ & ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ, ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ.

   Αν δεν τα βγάζει πέρα ο υπάλληλος, ζήτα ΜΕ ΕΠΙΜΟΝΗ να δεις τον προιστάμενο ή τον διευθυντή.
   ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ & ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ. ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΣ ΑΥΤΟ!

   🙂

   • πριν κανω τη διαγραφη ειχα ρωτησει για τυχον ποσο που πρεπει να πληρωσω στον ενα μηνα που μεσολαβησε μεταξυ ενδειξης του τελευταιου λογαριασμου και ημερομηνιας διαγραφης. μου ειπαν πως θα καλυφθει απο την εγγυηση. και πραγματι το ποσο του ρευματος που ειχα καταναλωσει το καλοκαιρι, μιας και ελειπα, ηταν μικροτερο της εγγυησης, οποτε καλυπτομαι. απλα βαλαν το χαρατσι μεσα και διογκωθηκε ο λογαριασμος. απλα δεν μου στειλαν εκκαθαριστικο παρα κανονικο λογαριασμο.

    θα δοκιμασω αυτα που προτεινατε. βεβαια τη δουλεια της ΔΕΗ δεν θα την κανω εγω (πολυ self-service πεφτει σε τετοιες υπηρεσιες που υποτιθεται ειναι δημοσιες).

    Εχω συγγενεις στην Αθηνα αλλα δεν μπορω να τους επιβαρυνω να περιμενουν 3 ωρες στη ΔΕΗ, μιας και εχουν τα δικα τους βασανα. θα παω στα κεντρικα Θεσσαλονικης οποτε μπορεσω.

    • επειδη γραφω πρωινιατικα ξεχασα να πω ευχαριστω!

     (επισης το συμβολαιο ηταν 1 χρονο αλλα το καναμε προφορικη επεκταση αλλο ενα χρονο,ετσι μονο οι αποδειξεις αρκουν)

 18. πηγα τελικα στα κεντρικα στη Θεσσ/κη και απευθειας στον προισταμενο. Βεβαια ο προισταμενος στη Θεσ/κη ηταν της …»παλαιας σχολης» αλλα οχι με την καλη εννοια. Με το που ειδε πως επεμενα μηπως μπορουσε να βοηθησει ή να μου δωσει συμβουλες, εκανε το παν να με ξεφορτωθει και να μου μιλα με επιθετικο τονο, λες και του ζητουσα να κοψει αυτος το λογαριασμο. ειπα να μην συγχιστω και εφυγα. σε εκνευριζει, σου μιλα απαξιωτικα και αν δεν κρατας τα νευρα σου, φωναζει και το σεκιουριτα να βγαλει το φιδι απο την τρυπα.

  ταχα οτι δεν μπορει να κανει τιποτα και πρεπει να γινει διακοπη απο τη ΔΕΗ για να παει στο ονομα του νοικαρη.
  Οταν του ειπα ομως πως οταν εκανα συμβολαιο και πηγα στη ΔΕΗ, δεν χρειαστηκε να γινει καμια διακοπη, απλα στον υπολογιστη αλλαξαν το ονομα του νοικαρη στο δικο μου κατευθειαν και πληρωσα το ρευμα που ειχε ξοδεψει μεχρι τοτε. γιατι να μην μπορει να γινει το ιδιο τωρα. ειπε με αποτομο τροπο πως δεν τον ενδιαφερει τι εχω κανει πριν….απο εκει ειπα να μην ασχοληθω αλλο.

  το μονο που μπορεσε να κανει ήταν να μου δωσει μια λιστα με ολα τα τηλ των προισταμενων ΔΕΗ πανελλαδικα και διαλεξα αυτο στον Πειραια, δηλ το τηλ του προισταμενου στα Καμινια. το οποιο φυσικα κανεις δεν σηκωνει. Μαλιστα ειχε και κινητο. Μολις πηρα το σηκωσε μια γυναικα και μολις της ειπα αν ειναι το γραφειο του προισταμενου της ΔΕΗ, το κλεισε και απο τοτε δεν το σηκωνει.

  πηρα τηλ στην πεθερα του νοικαρη, που ειναι στο ονομα της το σπιτι. Μου ειπε δεν ειναι η πρωτη φορα που γινεται. μαλιστα στη ΔΕΗ εχουν ακομα περασμενα τα ονοματα των προηγουμενων ενοικιαστων του διαμερισματος.
  και αυτη δυσανασχετησε που δεν το κοψαν το ρευμα. το διαμερισμα μου δεν ειχε κουδουνι, δεν μπορουσαν να χτυπησουν ενα αλλο εστω, να μπουν μεσα;

  τελικα συμφωνησαμε να της στειλω ταχυδρομικως τους λογαριασμους της ΔΕΗ ωστε να κανει αυτη αιτηση για διακοπη στην Κρητη οπου μενει και αυτη θα μου καταβαλει το χαρατσι που ειχα πληρωσει οταν εκανα διακοπη τον Οκτωμβρη και τη μιση εγγυηση (ειχα φυγει μεσα Οκτωμβιου).

  Συμπερασμα: αν δεν εισαι ΔΕΗτζης ή δεν εχεις ακρες στη ΔΕΗ, την εβαψες ετσι και προκυψει κατι……
  βεβαια θα στειλουμε και συστημενο στον προισταμενο των Καμινιων, μπας και φιλοτιμηθει, αν και δεν…..

  • Φίλε μου Πέτρο, σου απαντώ σύντομα, γιατί είμαι έξω & θα επιστρέψω αργά το βράδυ ή αύριο, οπότε θα μπορώ πιο ήρεμα να διαβάσω όλα αυτά που σου συνέβησαν. Τί σκέφτομαι μετά από μία πρώτη ανάγνωση: 1. πρέπει να κάνουμε μία ξεχωριστή ανάρτηση με όλα αυτά που πέρασες για να δει όλος ο κόσμος τι λαμόγια & στυγνά κομματόσκυλα υπάρχουν ΑΚΟΜΗ σ΄αυτή τη χώρα, που δυσκολεύουν τις ζωές μας & καταπατούν κάθε προσδοκία μας με το χειρότερο τρόπο. 2. Πιστεύω πως θα πρέπει να ενημερώσουμε και τους «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» για όλα αυτά. Μάλλον, μόλις γίνει η ανάρτηση με όλα αυτά που έχεις περάσει με αυτό το θέμα, τους τα στέλνουμε & τους ειδοποιούμε, για να τα έχουν όλα μαζεμένα=να τα μάθει ακόμα περισσότερος κόσμος. 3. Να σκεφτώ κάποια πιθανή λύση ακόμη, σχετικά με αυτά που γνωρίζω από δική μου πείρα ή άλλων. >>>Επανέρχομαι σύντομα. Υπομονή, φίλε μου. Υπομονή. Και ψυχραιμία.Όλοι αυτό κάνουμε. Η αλληλεγγύη μεταξύ μας είναι το πιο σημαντικό από όλα. Και το ότι μπορούμε & μοιραζόμαστε όλες αυτές τις πικρίες & αγανάκτηση & ψάχνουμε να βρούμε κάποιες λύσεις, χωρίς να επαναπαυόμαστε & να είμαστε έρμαια της κακής μοίρας που μας επεφύλαξαν όλες αυτές οι βρωμο-οικογένειες των ξιπασμένων ψευτο-προυχόντων & ψευτο-«αρχοντοχωριατών» που μαστίζουν τη χώρα εδώ και 1 σχεδόν αιώνα πια… ΧΧΧ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s