Μαϊμού το έλλειμμα του 15,4% για να επιβληθούν τα μέτρα

«Το έλλειμμα της χώρας για το 2009 σκοπίμως παρουσιάστηκε στο 15,4% από τη Eurostat. Επρεπε να φανεί μεγαλύτερο από αυτό της Ιρλανδίας, που ήταν 14%, ώστε να παρθούν δυσβάσταχτα μέτρα κατά της Ελλάδας», αποκαλύπτει στην «Ε» η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλος της επιτροπής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ζωή Γεωργαντά.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΑΜΕΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ «ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΣΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ», ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ, «ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ» ΚΑΙ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ

Αλλα πέντε μέλη της επταμελούς επιτροπής παύονται από τα καθήκοντά τους όπως ανακοίνωσε χθες από τη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, και παραμένει μόνο ο πρόεδρος (!), λόγω «προβλημάτων σε προσωπικό και διοικητικό επίπεδο».

Αυτά τα προβλήματα, όμως, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Ε», ξεκινούσαν από την «απομονωτική, αντιδημοκρατική, εξουσιαστική» λειτουργία του προέδρου της Ανδρέα Γεωργίου, όπως έχει καταγγείλει και ο σύλλογος των εργαζομένων στην ΕΛΣΤΑΤ και έφταναν μέχρι το συστηματικό αποκλεισμό των μελών της από το να εκφράζουν άποψη σε σοβαρά ζητήματα, όπως η επιστημονική ορθότητα των στατιστικών μεθοδολογιών που ακολουθούνταν, ο κανονισμός λειτουργίας της Αρχής, ο κανονισμός των υποχρεώσεων που είχαν προς την Αρχή άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου και άλλα.

Το συμπέρασμα της κ. Γεωργαντά αμφισβητεί άλλο μέλος της επιτροπής, λέγοντας ότι επιστημονικά μπορεί να αποδειχτεί ότι οι «φορείς του Δημοσίου, που δεν χρηματοδοτούνται από το Δημόσιο και εισήλθαν στη συγκεκριμένη λίστα, δεν μπορούν να επηρεάσουν σε τέτοιο βαθμό την τελική διαμόρφωση του ελλείμματος». Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θεωρείται επιβεβλημένη η σε υψηλό επίπεδο πολιτική αλλά και δικαστική παρέμβαση αναφορικά με την καταγγελία, καθώς αφορά το σημαντικότερο πολιτικο-οικονομικό ζήτημα των τελευταίων δεκαετιών με την Ελλάδα στο επίκεντρο της μεγαλύτερης κρίσης και την κοινωνία στην απόλυτη οικονομική αφαίμαξη.

Η καθηγήτρια Ζωή Γεωργαντά, που μίλησε χθες στην «Ε», είναι κατηγορηματική στην άποψή της: «Το έλλειμμα του ’09 είχε τεχνηέντως διογκωθεί για να φανεί ότι η χώρα είχε το μεγαλύτερο σε ολόκληρη την Ευρώπη, ακόμα και από αυτό της Ιρλανδίας που ήταν 14%, με σκοπό να δικαιολογηθούν όλα αυτά τα βαριά μέτρα κατά της χώρας. Κι εμείς παρουσιάσαμε στη Eurostat 15,4%».

Με ποιον τρόπο έγινε αυτό;

«Το έλλειμμα έγινε τόσο μεγάλο λόγω του γεγονότος ότι μπήκαν όχι με φυσιολογικό τρόπο στη «γενική κυβέρνηση» (σ.σ. στενός δημόσιος τομέας και πλευρές του ευρύτερου) ένας αριθμός ΔΕΚΟ, αυτοί οι 151 φορείς, αυτούς όπου τώρα εξελίσσεται η εφεδρεία. Αυτοί οι φορείς δεν μελετήθηκαν στατιστικά όπως έπρεπε, και μάλιστα σύμφωνα με όσα ορίζει η ίδια η Eurostat. Γι’ αυτή τη διαδικασία τα κριτήρια είναι πολλά και πολύπλοκα, χρειάζεται μακροχρόνια μελέτη για να υπαχθούν. Εμείς επιμέναμε αυτές οι ενστάσεις μας να καταγραφούν ακόμα και στα πρακτικά. Ο πρόεδρος της Αρχής μάς απάντησε ότι «στα πρακτικά θα μπει ό,τι θέλω εγώ», επί λέξει».

Η ίδια η κ. Γεωργαντά ακόμα και με έγγραφο που είχε αποστείλει από τον περασμένο Απρίλιο στον Κάρολο Παπούλια, στον Γιώργο Παπανδρέου και στον πρώην πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη, ενημέρωνε την πολιτική ηγεσία για τα προβλήματα δυσλειτουργίας της Αρχής. Σύμφωνα με αυτό, η Αρχή δεν είχε συνεδριάσει για επτά μήνες ενώ σύμφωνα με τον ιδρυτικό της νόμο (382/2010) έπρεπε να συνεδριάζει μία φορά το μήνα. Γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι η Αρχή είχε μετατραπεί σε «Αρχή ενός ανδρός», στην «ανεξήγητη αδρανοποίησή της» και στο ότι οι εμπειρογνώμονες, ειδικοί επιστήμονες και μέλη της, αγνοούνταν συστηματικά από τον πρόεδρό της. Σ’ αυτή την επιστολή ουδέποτε έλαβε κάποια απάντηση.

Ο πρόεδρος της Αρχής Ανδρέας Γεωργίου, προσωπικός φίλος και επιλογή του Γ. Παπακωνσταντίνου, ήταν γνωστό σε όλους ότι δεν είχε καλές σχέσεις με τα μέλη της επιτροπής, από την ίδρυση κιόλας της Αρχής, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξελισσόταν μια μυστηριώδης επιχείρηση εξαναγκασμού σε παραίτηση κάποιων μελών της. Ηδη, για ένα μέλος της είχε γίνει καταγγελία για παράνομη είσοδο σε υπολογιστικά συστήματα της Αρχής με αποτέλεσμα να δεχτεί αιφνιδιαστική επίσκεψη της Ασφάλειας η οποία κατέσχεσε από το σπίτι του τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τόσο του ίδιου όσο και της οικογένειάς του.

«Υπήρχαν απειλές και συνεχείς πιέσεις, κάτι που δεν κατάλαβα ποτέ τι είδους αιτίες είχε», θα πει άλλο μέλος της επιτροπής. «Εκεί που αποδίδω όλη αυτή την ιστορία είναι στη λαθεμένη επιλογή του προσώπου», θα πει.

Η ίδια η Ζωή Γεωργαντά, αναφορικά με τον πρόεδρο της Αρχής θα πει ότι ακόμα και ο πρόεδρος της Eurostat Τόμσεν της είχε πει τηλεφωνικώς ότι «δεν είναι η καλύτερη επιλογή και ότι θα του έκανε συστάσεις».

Του ΚΩΣΤΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Πηγή Ελευθεροτυπία

Υ.Γ : Η κυρία Γεωργαντά προέβη σε αυτές τις καταγγελίες δημοσίως αφότου παύθηκε από την θέση της βεβαίως-βεβαίως….

26 σκέψεις σχετικά με το “Μαϊμού το έλλειμμα του 15,4% για να επιβληθούν τα μέτρα

 1. Επειδή δεν σκαμπάζω από οικονομικά, γιατί έπρεπε να ληφθούν μέτρα κατά της Ελλάδας και παρουσιάστηκε μεγαλύτερο το έλλειμμα; Και γιατί αυτή και οι υπόλοιποι δεν παραιτούνταν νωρίτερα;;; Μας δουλεύουν όλοι μου φαίνεται…

 2. νομίζω σχετικό και ενδιαφέρον είναι
  «το παρασκήνιο της ελληνικής κρίσης»: http://kato-kefali.blogspot.com/2010/10/blog-post_10.html

  καθώς και η επιστολή των Ανωνύμων για το ρόλο της Τράπεζας της Ελλάδος: http://kato-kefali.blogspot.com/2011/04/blog-post_15.html

  «κουμπώνουν» που λένε……

 3. Άλλο είναι να είναι πεπεισμένος κάποιος ότι παίζεται χοντρό παιχνίδι, κι άλλο να βλέπει τα στοιχεία – ακόμα και σε περιπτώσεις σαν τη δική μου, που με τα οικονομικά δεν τα πάω καθόλου καλά. Ούτε ένας εισαγγελέας δεν υπάρχει σε αυτή τη χώρα;;;

 4. Την πιάσανε τα ΜΜΕ την καθηγήτρια και προσπαθούσαν να την υποχρεώσουν να πεί αυτά που θέλανε.Ειλικρινά τη λυπήθηκα γιατί όταν η επιστημοσύνη διαχωρίζεται απο το κοινωνικό της έργο (αυτό που θέλουνε δηλαδή) εύκολα διαστρεβλώνεται η αλήθεια και χάνεται το αποτέλεσμα της πραγματικά γενναίας απόφασης να βγει να τα πεί.

 5. Η κ. Γεωργαντά είπε επίσης πως έχει ενημερώσει εγγράφως (με αριθ. πρωτοκόλλου) την επιτροπή οικονομικών της βουλής, όπου προεδρεύει η Βάσω Παπανδρέου, τουλάχιστον από την Ανοιξη φέτος.

  Πράγμα που σημαίνει πως ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ήταν ενήμερα για την υπόθεση. Αλλά δυστυχώς, κι ενώ όλα τα κόμματα γνώριζαν το θέμα, αν η καταγγέλουσα δεν είχε μιλήσει στα ΜΜΕ προφανώς δεν θα είχε γίνει ποτέ ευρέως γνωστή η υπόθεση με πρωτοβουλία των κομμάτων.

  Θραξ Αναρμόδιος

  • Χαχαχα!!! Φρουδική, ξε-φρουδική η ουσία παραμένει ίδια και το πιστεύω απόλυτα ότι θέλουν «ξέσκισμα»!!! Βλέπεις όμως; Εμείς που δεν έχουμε το βλέμμα στραμμένο στην κάλπη, έχουμε ακόμη χιούμορ.

   ΥΓ1. Για να αποφύγω ατάκα σαν τη δική σου το έβαλα σε εισαγωγικά, αλλά δεν την απέφυγα τελικά…

 6. Η ιδια οσο πληρωνόταν το «ρουφαγε» …ειχε, λέει, ενημερώσει τον «προιστάμενό της»…σαν να λές στον Μπομπολα «Νομίζω οτι βγάζουμε κέρδη εκμεταλευομενοι τους ελληνες»….και να σου λέει «Τι λες? ασταδιάλα! ρε συ εισαι τζίνι»!…..

 7. Μίλησε όμως όταν έπαψε να πληρώνεται… Διάβασα χθες τι νταχτιρντί γίνεται στην «Ε», που επίσης δεν πληρώνονται (κλίκες, ο καθένας να σώσει το πετσί του κλπ.)

  • Άστοχο διότι μιλούσε και πριν και δεν την άκουγε κανείς ή γιατί τα έλεγε και δεν δίναμε εμείς σημασία? Προσωπικά με ενδιαφέρει το ότι η κυρία ξεκίνησε να σηκώνει το θέμα όταν έπαυσε να πέφτει το χρήμα (και αυτό εννοώ με το παύθηκε. Δεν εννοώ την καρέκλα).

   • @arsenelupin : «Προσωπικά με ενδιαφέρει το ότι η κυρία ξεκίνησε να σηκώνει το θέμα όταν έπαυσε να πέφτει το χρήμα (και αυτό εννοώ με το παύθηκε. Δεν εννοώ την καρέκλα).»

    και αυτό φυσικά είναι μια ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ παρατήρηση

    Θραξ Αναρμόδιος

 8. άστοχο γιατί λειτουργεί αποπροσανατολιστικά (χωρίς σκοπιμότητα φυσικά), καθώς επικεντρώνεται στον φορέα της είδησης και όχι στην είδηση αυτή καθ’ αυτή.

  Κατά την γνώμη μου, εάν η είδηση και το παρασκήνιο είναι αληθινά, αναδεικνύεται η μεθόδευση της παράδοσής μας στους τροικανούς.

  Σας προτείνω να αναρτήσετε αυτούσιο το υπόμνημα του εκπροσώπου των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛ.ΣΤΑΤ. προς την βουλή, από τον ιστότοπο (http://syllogos1.wordpress.com/) των εργαζομένων της ΕΛΣΤΑΤ., προκειμένου να σας ληθούν όλες οι απορίες τόσο για τους λόγους της μεθόδευσης όσο και για τον έγκαιρο ή όχι χαρακτήρα της καταγγελίας.

 9. Μα όλοι αυτοί που το συστηματάκι τους πετάει έξω άρον άρον και δεν ξέρουν απο που τους ήρθε είναι το λιπαντικό για να δουλέψουν οι μηχανές του κινήματος.Αυτούς πρέπει να αξιοποιήσουμε έστω και πρόσκαιρα χωρίς βεβαίως να βασιζόμαστε στη συνέπεια και τη συνέχεια τους.Μας διευκολύνουν με τον πανικό και τους φόβους τους έστω κι αν δεν συμμερίζονται τις δικές μας ανησυχίες.Ουτως η άλλως δεν χωράνε όλοι στους μηχανισμούς τους, δημιουργούν δυσλειτουργίες απρόβλεπτες και συνεπώς επικίνδυνες.Και τέτοιοι σαν την εν λόγω διορισμένη όταν της στερούν τα φράγκα για κάποιους λόγους κάτι πα να πεί…Κουτσά στραβά και με μασημένα λόγια αλλά μην το υποτιμάμε έχει αντίκρυσμα στο ξεμπρόστιασμα συνολικά.

 10. Επειδή φαίνεται πως θα τραβήξει το θέμα βρήκα και αυτό στην Ελευθεροτυπία. Είναι μία ακόμα καταγγελία-υπόμνημα διαφορετικού μέλους της ΕΛΣΤΑΤ για τα περί αναθεώρησης του ελλείματος :

  «Με απόφαση του προέδρου η αναθεώρηση του ελλείμματος»

  Με κάθε συγκλονιστική λεπτομέρεια, που ξεπερνά τα όρια των προσωπικών διαφορών μεταξύ των μελών του Δ.Σ. της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και του προέδρου της και αγγίζει αυτά του μείζονος πολιτικού σκανδάλου, περιγράφει μέλος του Δ.Σ. την «πραξικοπηματική» ένταξη των ΔΕΚΟ στη διαδικασία αναθεώρησης του ελλείμματός τους με φανερή μόνο την πρωτοβουλία του Ανδρέα Γεωργίου.

  Το έγγραφο που έχει στην κατοχή της η «Ε», βρίσκεται από χθες στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και το υπογράφει το μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ Κώστας Σκορδάς.

  Σήμερα αναμένεται η επιτροπή της Βουλής να εξετάσει τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας της Αρχής και φυσικά λόγω της ανακοινωμένης πρόθεσης του Ευάγγ. Βενιζέλου. Τα υπόλοιπα έξι μέλη της επιτροπής δεν είχαν κληθεί. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης και Δ. Παπαδημούλης ζήτησαν χθες την παρουσία και των συνολικώς επτά μελών του Δ.Σ. της ΕΛΤΑΣΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόεδρος της επιτροπής της Βουλής Βάσω Παπανδρέου αναμένεται σήμερα να ζητήσει να παραστούν τα υπόλοιπα έξι μέλη αύριο Τετάρτη, μετά την προγραμματισμένη για σήμερα παρουσία του προέδρου της Στατιστικής Αρχής. Μέχρι χθες είχε ζητηθεί από τα έξι μέλη γραπτό υπόμνημα με τις απόψεις τους για τη λειτουργία της Αρχής και τις σχέσεις τους με τον πρόεδρο Ανδρέα Γεωργίου.

  Το έλλειμμα 2009

  Σ’ αυτό το αίτημα είχαν ανταποκριθεί τρία από τα έξι μέλη, μεταξύ αυτών ο Κώστας Σκορδάς και η Ζωή Γεωργαντά, η οποία είχε κάνει τις αρχικές καταγγελίες για την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος («Ε», 16.9.2011). Η ίδια ενημέρωσε ότι είναι στη διάθεση της επιτροπής ώστε να παραστεί και να εκθέσει τις απόψεις της. Ο Κώστας Σκορδάς, ο οποίος υπέβαλε το υπόμνημά του στην επιτροπή της Βουλής χθες το μεσημέρι, περιγράφει σαφέστατα τον τρόπο με τον οποίον ο πρόεδρος της Αρχής αγνοούσε συστηματικά τα μέλη του Δ.Σ. και χωρίς να λάβει υπ’ όψιν του τη γνώμη τους ενέταξε στο συνολικό συνυπολογισμό του ελλείμματος στοιχεία από τις ΔΕΚΟ, εννοώντας τους 151 φορείς του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Αναφέρει ότι οι δυσχέρειες στη λειτουργία και στην επικοινωνία των μελών της ΕΛΣΤΑΤ διαφάνηκαν ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2010 με την αναβολή της δεύτερης προγραμματισμένης συνεδρίασης του Δ.Σ. Το αποκαλυπτικότερο απόσπασμα του υπομνήματος του Κώστα Σκορδά με τη σημαντικότερη πολιτική ερμηνεία είναι αυτό που αναφέρεται στην τρίτη συνεδρίαση της επιτροπής, στις 8 Οκτωβρίου 2010. Λόγω της κρισιμότητας της υπόθεσης, παραθέτουμε αυτολεξεί το επίμαχο απόσπαμα:

  «Κατά την εν λόγω συνεδρίαση το θέμα που κυριάρχησε ήταν το αναθεωρημένο έλλειμμα του έτους 2009.

  Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Αρχής ενημέρωσε τότε τα Μέλη της Αρχής ότι στον υπολογισμό του προς αναθεώρηση ελλείμματος του έτους 2009 θα εντάσσονταν στοιχεία από Δημόσιες Επιχειρήσεις Κοινής Ωφελείας (ΔΕΚΟ) και από άλλους φορείς του ευρύτερου δημοσίου τομέα, χωρίς να παράσχει οποιαδήποτε εξήγηση ως προς την αιτιολογία αυτής της μεταβολής και ως προς την συνεπαγόμενη μεταβολή της μεθοδολογίας υπολογισμού του ελλείμματος, δεδομένου ότι μέχρι τότε ουδέποτε υπολογίζονταν τέτοια στοιχεία στη διαμόρφωση του ελλείμματος.

  Σημειωτέον ότι σε καμία χώρα της Ευρωζώνης (πλην Νορβηγίας) δεν χρησιμοποιείται τέτοια μεθοδολογία υπολογισμού του ελλείμματος, παρ’ ότι ο σχετικός Κανονισμός ESA -95 δεν την αποκλείει. Εξάλλου, ακόμη και εάν προέκρινε η Αρχή τη χρησιμοποίηση αυτής της ιδιαίτερα αυστηρής μεθοδολογίας, θα απαιτείτο οπωσδήποτε και πάλι να έχουν προηγηθεί στατιστικές μελέτες επί των εν λόγω επιχειρήσεων και φορέων του ευρύτερου δημοσίου τομέα, οι οποίες είναι χρονοβόρες και οι οποίες δεν είχαν μέχρι τότε διεξαχθεί. Παρά ταύτα, ο Πρόεδρος της Αρχής ανακοίνωσε την ένταξη και αυτών των επιχειρήσεων και φορέων στον υπολογισμό του αναθεωρημένου ελλείμματος έτους 2009, μη ζητώντας καν την έκδοση απόφασης της Αρχής επ’ αυτού, λόγω της έντονης διαφωνίας των Μελών της για αυτήν του την πρωτοβουλία.

  Εν τέλει το αναθεωρημένο έλλειμμα του έτους 2009 περιέλαβε και αυτά τα στοιχεία, με πρωτοβουλία του Προέδρου της Αρχής και χωρίς την έκδοση σχετικής απόφασης του συλλογικού οργάνου διοίκησης της Αρχής, όπως απαιτούσε ο Νόμος. Το αναθεωρημένο κατά τον τρόπο αυτό έλλειμμα του έτους 2009 διαβιβάσθηκε από τον Πρόεδρο της Αρχής στην Eurostat, η οποία και εν συνεχεία προέβη στην υιοθέτηση και ανακοίνωσή του.

  Η ενέργεια αυτή, η πλήρης παράκαμψη του συλλογικού οργάνου διοίκησης της Αρχής από τον Πρόεδρό της, η άρνηση παροχής οποιασδήποτε αιτιολογίας και η άρνηση έκδοσης νόμιμης απόφασης, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των Μελών της Αρχής και επέφερε πλέον διχόνοια, με συνέπεια τη ρήξη των σχέσεων μεταξύ Προέδρου και λοιπών Μελών της Αρχής. Μετά την 08.10.2010 ο Πρόεδρος της Αρχής ουδέποτε μέχρι και σήμερα συγκάλεσε εκ νέου το συλλογικό όργανο διοίκησής της, για οποιοδήποτε θέμα και παρά τις αντίθετες ρητές διατάξεις του Νόμου».

 11. Ναι, και σήμερα ο Γεωργίου είπε ότι όλα καλά τα έκανε και ότι έτσι γίνονται από όλους και τέτοια υπέροχα. Καλά, λάδι θα βγει τελικά γιατί όλα τα κόμματα ήξεραν τη μεθόδευση.

  ΥΓ. Σκέφτομαι όμως ότι, αν η Γεωργαντά ήταν βαλτή να τα αποκαλύψει τώρα, η ουσία της αποκάλυψης δεν αλλάζει φυσικά, αλλά τα κίνητρά της ίσως σημαίνουν κάτι. Μπήκε μες στο λάκο με τα φίδια απλώς και μόνο επειδή έπαψε να πληρώνεται; Χλωμό μου φαίνεται…

 12. 1. ολόκληρο το υπόμνημα του Κ. Σκορδά στον ιστότοπο (http://syllogos1.wordpress.com/) των υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ.

  2. Σχετικά με το ερώτημα «Γιατί δεν τα είπε 2 χρόνια πριν;»,

  μια καλή απάντηση βρίσκεται στον ιστότοπο http://hellenicpress.tumblr.com/post/10402473586/zoe-georganta, και την παραθέτω αυτούσια.

  «Το ΠΑΣΟΚ σχημάτισε κυβέρνηση τον Οκτώβριο του 2009. Το ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ ανέλαβε καθήκοντα τον Αύγουστο του 2010. Η αναθεώρηση του ελλείμματος στο 15,4% έγινε το Νοέμβριο του 2010. Από τον Αύγουστο του 2010 μέχρι σήμερα, έχουν περάσει 10 μήνες. Σε αυτούς τους 10 μήνες, η κα Γεωργαντά διαμαρτυρήθηκε σε άτομα της ελληνικής και της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, αλλά και σε πολιτικά πρόσωπα. Ο πρώην υπουργός οικονομικών μεσολάβησε ώστε να μη δημοσιευτούν δηλώσεις της σε εφημερίδες. Ο επικεφαλής της EUROSTAT τής είπε πως δεν πρέπει να μιλάει στην παρούσα δύσκολη συγκυρία για τη χώρα της.»

  3. Σχετικά με το ερώτημα «Γιατί δεν παραιτήθηκε;»
  στο ίδιο υπάρχει μια απάντηση:

  «Ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος για το θέμα και της είπε να παραιτηθεί αν διαφωνεί. Πρέπει όμως κάποιος να παραιτείται όταν διαπιστώνει πρόβλημα στην υπηρεσία του, ή να απαιτεί τη σωστή εφαρμογή των κανόνων;»

  Ελπίζω να ληθούν κάποιες απορίες.

 13. Λύθηκαν βεβαίως! Μεσολάβησε ο Παπακωνσταντίνου να μη γραφτεί τίποτε στον τύπο, οι έλληνες θα φοβόντουσαν αν άκουγαν για μεγαλύτερο έλλειμμα και θα δέχονταν πιο εύκολα τα μέτρα, και τα πάντα θα ξεπουλιόντουσαν σε πιο χαμηλές τιμές. Κι ακόμα δεν έχουμε βγει στους δρόμους…

  • Πολύ καλό το βίντεο. Το χιτλερικό μουστάκι στον Παπακωνσταντίνου είναι άπαιχτο!!!

   Και στα βίντεο με τον ΓΑΠ, η λέξη exquisite στην αρχή… φοβερή επιλογή.

 14. Δεν υπαρχει αυτη η κυβερνηση…

  «Συνολικά 2.000 νέοι ειδικοί φρουροί πρόκειται να προσληφθούν από την αστυνομία, προκειμένου να ενισχυθεί η μηχανοκίνητη μονάδα ΔΙΑΣ. Οι προσλήψεις είχαν συμφωνηθεί πριν από την απόφαση για τη λήψη έκτακτων νέων μέτρων.»
  Η τροικα που και καλα κανει φυλλο και φτερο τα οικονομικα των υπουργειων,δεν ειδε ουτε ακουσε τιποτα;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s