Απεργία πείνας ξεκίνησε η τουρκάλα συνδικαλίστρια Gulaferit Unsal

 

 

 

 

 

 

 

 

Ενήμερωση

 

Κείμενο αλληλεγγύης πολιτικών κρατουμένων

Από τις 26 Αυγούστου η τουρκάλα αγωνίστρια Gulaferit Unsal ξεκίνησε απεργία πείνας διεκδικώντας τη μη έκδοσή της στις γερμανικές αρχές, όπως αποφάσισε το συμβούλιο εφετών Θεσσαλονίκης.

Η Gulaferit κατηγορείται από τους γερμανούς ως μέλος της κομμουνιστικής οργάνωσης DHKP/C και θεωρείται βέβαιο πως θα παραδοθεί στο τουρκικό κράτος.

Η Gulaferit είχε αναπτύξει πλούσια δράση στο τουρκικό εργατικό κίνημα, υπήρξε ιδρυτικό μέλος του δημοσιοϋπαλληλικού συνδικάτου BEMSEM και το 1995 φυλακίστηκε μαζί με τον σύζυγό της.

Συμμετείχε στη μεγάλη απεργία πείνας των κρατουμένων το 1996 και αποφυλακίστηκε το 1997, συνεχίζοντας τη δράση της στο εργατικό κίνημα. Το 1999 διέφυγε στην Γερμανία ζητώντας πολιτικό άσυλο, αλλά επέστρεψε 2 χρόνια αργότερα στην  Τουρκία, όπου ο άντρας της ξαναφυλακίστηκε(2000-2008). Όταν πέρυσι ξαναφυλακίστηκε ο άντρας της η Gulaferit κατέφυγε στην Θεσσαλονίκη, όπου και συνελήφθηκε από την αντιτρομοκρατική στις 7 Ιουλίου 2011.

Η υπόθεση της θα εκδικαστεί στον Άρειο Πάγο στις 16 Σεπτέμβρη.

 

Αλληλεγγύη στην αγωνίστρια Gulaferit Unsal.

Καμία δίωξη της αγωνίστριας Gulaferit Unsal στις γερμανικές αρχές.

 

Οι πολιτικοί κρατούμενοι: Αντωνίου Στέλλα, Γεωργιάδης Πολύκαρπος,   Γουρνάς Κώστας,  Καραγιαννίδης Γιώργος, Καρακατσάνη Νίνα, Κόσσυβας Αλέκος, Μαζιώτης Νίκος, Ρούπα Πόλα, Σακκάς Κώστας, Τραϊκάπης Μιχάλης, Φεσσάς Δημήτρης.

 

 

 

Αναδημοσίευση από alterthess

Απεργία πείνας ξεκίνησε από την Παρασκευή 26 Αυγούστου, η τουρκάλα συνδικαλίστρια Gulaferit Unsal σε μια ύστατη προσπάθεια να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της και το αίτημα της να μην απελαθεί στην Γερμανία. Η Unsal που βρίσκεται στην φυλακή Διαβατών Θεσσαλονίκης κινδυνεύει να εκδοθεί στην Γερμανία μετά την αντίστοιχη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης στις 9 Αυγούστου. Την τελική απόφαση θα την πάρει ο Άρειος Πάγος. Ψηφίσματα κατά της έκδοσής της έχουν βγάλει πολλές οργανώσεις μεταξύ αυτών και η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση η οποία καταγγέλλει «την άθλια μεθόδευση της ελληνικής κυβέρνησης που υλοποιώντας την αυταρχική εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία καταδίωξης των αγωνιστών και της κατάργησης του Πολιτικού Ασύλου, συμμετέχει σε μια απόπειρα που κατάληξη της θα είναι η παράδοση της στις Τουρκικές αρχές, φέρνοντας στο προσκήνιο το ενδεχόμενο της εξόντωσης της» ζητώντας να αφεθεί ελεύθερη και να της χορηγηθεί πολιτικό άσυλο.

Ποια είναι η Gulaferit Unsal

Η Gulaferit Unsal είναι συνδικαλίστρια, γνωστή για τον πολιτικό και κοινωνικό αγώνα της στην Τουρκία. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη του συνδικάτου BEMSEN στην Άγκυρα ( Συνδικάτο δημοσίων υπαλλήλων) του οποίου ήταν και πρόεδρος. Εργάστηκε από το 1992 στο Δημαρχείο της Άγκυρας ως πολεοδόμος. Για πολλά χρόνια μετείχε στον αγώνα των δημοσίων υπαλλήλων. Ως αποτέλεσμα, φυλακίστηκε μαζί με το σύζυγό της από το Σεπτέμβριο του 1995 μέχρι τον Γενάρη του 1997. Το 1996, στη φυλακή της Άγκυρας, συμμετείχε στην απεργία πείνας μέχρι θανάτου. Μετά την αποφυλάκιση της συμμετείχε και πάλι στον αγώνα των δημοσίων υπαλλήλων.

Τον Σεπτέμβριο του 1999 πήγε στην Γερμανία και ζήτησε πολιτικό άσυλο. Στις 22 Μαρτίου του 2001 απέσυρε την αίτησή της και γύρισε στην Τουρκία όπου και συνέχισε τον αγώνα της. Ο σύζυγος της φυλακίστηκε από το 2000 έως το 2008 ενώ οδηγήθηκε και πάλι στη φυλακή τον Δεκέμβριο του 2010. Ήταν δημοσιογράφος. Μετά τη φυλάκιση του συζύγου της, οι πιέσεις εις βάρος της GULAFERIT UNSAL αυξήθηκαν και για αυτό αναγκάστηκε να έρθει στην Ελλάδα και να ζητήσει πολιτικό άσυλο. Συνελήφθηκε στις 7 Ιουλίου του 2011 στην Θεσσαλονίκη. Στο αστυνομικό τμήμα ενημερώθηκε ότι η Γερμανία έχει εκδώσει ένταλμα συλλήψεως εις βάρος της.

Τίποτα δεν δικαιολογεί την έκδοσή της

Με βάση το ένταλμα σύλληψης των γερμανικών αρχών, η GULAFERIT UNSAL κατηγορείται για πωλήσεις περιοδικών, πολιτικές δραστηριότητες, καμπάνιες για φυλακισμένους κτλ..

Κάθε δημοκρατική δράση μπορεί να θεωρηθεί ως τρομοκρατική ενέργεια σύμφωνα με αυτό το ένταλμα . Και μόνο αυτά τα στοιχεία αρκούν για να εκδοθεί ένας αγωνιστής στην Γερμανία. Η απόφαση για αυτή την έκδοση αποτελεί ξεκάθαρη επίθεση εναντίων όλων των αγωνιστών που παλεύουν για κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα. Καμία πράξη από αυτές που αναφέρονται στο ένταλμα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως έγκλημα.

Το ένταλμα σύλληψης είναι εξολοκλήρου ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο δίκαιο.

Η Gulaferit Unsal έφυγε από την Γερμανία το Μάρτιο του 2001. Αυτό αποδεικνύεται από επίσημα έγγραφα. Από τότε δεν έχει πάει ποτέ στην Γερμανία.

Στο πρώτο ένταλμα σύλληψης οι γερμανικές αρχές δηλώνουν πως το χρονικό διάστημα τέλεσης των πράξεων της εκτείνεται από τις 30-08-2002 έως τα τέλη του 2003. Όταν ο εισαγγελέας του εφετείου Θεσσαλονίκης ρώτησε γιατί το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε μετά από 8 χρόνια, οι γερμανικές αρχές, ως απάντηση, άλλαξαν μόνο τις ημερομηνίες. Στο δεύτερο ένταλμα σύλληψης λοιπόν, η τέλεση των «παράνομων» πράξεών της ξεκινά από τα τέλη του 2003 και τελειώνει στις 08 Ιουλίου του 2011. Η Gulaferit Unsal όμως, στις 7 Ιουλίου του 2011 ήταν κρατούμενη στο αστυνομικό τμήμα στην Θεσσαλονίκη. Αυτό αποτελεί ξεκάθαρα επιπολαιότητα από τη μεριά τους.

Στο ένταλμα σύλληψης οι γερμανικές αρχές αναφέρουν ότι «υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες για την Gulaferit Unsal!!!» αλλά δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για τους ισχυρισμούς τους.

Ισχυρίζονται πως είναι μέλος της οργάνωσης DHKP-C. Στην Γερμανία όμως δεν πραγματοποιείται καμία δράση στο όνομα αυτής της οργάνωσης. Όλες οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται ύστερα από την άδεια των αρμοδίων αρχών. Τα συνδικάτα, οι επιτροπές κτλ. πραγματοποιούν όλες τις δράσεις. Η διανομή του περιοδικού ΠΟΡΕΙΑ (yuruyus) στην Τουρκία και στην Ευρώπη είναι νόμιμη. Στην Γερμανία έχει και γραφεία. Αν οι γερμανικές αρχές υποστηρίζουν ότι έγιναν παράνομες πράξεις, τότε γιατί δεν έκαναν κάτι τότε και έβγαλαν μετά από τόσα χρόνια- στις 09/02/2011- ένταλμα σύλληψης; Η Γερμανία δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτούς τους ισχυρισμούς με τίποτα.

Η Gulaferit Unsal έχει τούρκικη υπηκοότητα. Με την Γερμανία δεν έχει καμία σχέση. Αυτό που την συνέδεε ήταν η αίτηση ασύλου την οποία και ακύρωσε πριν από 10 χρόνια. Όταν ήταν στην Γερμανία δεν είχε κανενα πρόβλημα με τις Γερμανικές αρχές.

short link: http://wp.me/pPn6Y-ade

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Απεργία πείνας ξεκίνησε η τουρκάλα συνδικαλίστρια Gulaferit Unsal

  1. Απαράδεχτη μεθόδευση. Αν εκδοθεί θα την εξοντώσουν. Πρέπει να υπάρξουν αντιδράσεις αν ο Άρειος Πάγος αποφασίσει την έκδοσή της.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s