Ησυχία,τάξη, και ασφάλεια.

Επιτέλους η δημοκρατία αποκαταστάθηκε με το ξήλωμα των σκηνών, που χαλούσαν την αισθητική της πανέμορφης και πεντακάθαρης αυτής πόλης και κατέστρεφαν το ίματζσσσ της χώρας.Το μόνο που απέμεινε είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά  την δύση του ηλίου.

Απο την ελευθεροτυπία:

Έστειλαν χαράματα τα ΜΑΤ στο Σύνταγμα για εκκαθαριστική επιχείρηση!

Επιχείρηση «σκούπα» στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες καθαρισμού του δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τα ΜΑΤ, λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα. Με εντολή του Γ. Καμίνη αφαίρεσαν σκηνές και κιόσκια, ενώ κατέβασαν και τα πανό. Η αστυνομία προχώρησε σε 8 συλλήψεις.

Ο δήμαρχος Αθηναίων έστειλε 20 φορτηγά στην πλατεία και οι υπάλληλοι του δήμου, με τη συνδρομή της αστυνομίας, απομάκρυναν τις σκηνές και τα κιόσκια, ενώ κατέβασαν και τα πανό τόσο από την πλατεία όσο και από το πεζοδρόμιο της Αμαλίας.

Μέλη του κινήματος των «Αγανακτισμένων» έτρεξαν να σώσουν ό,τι προλάβουν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετά αντικείμενα κατασχέθηκαν.

Κατά την επιχείρηση, που έγινε παρουσία εισαγγελέα, πραγματοποιήθηκαν 8 συλλήψεις. Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες διατάχτηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν συντρέχει η πράξη της εγκατάστασης σκηνών σε υπαίθριο χώρο και αυτή της υποβάθμισης περιβάλλοντος.

 Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ, ότι «αυτή η ιστορία μέσα στις επόμενες ημέρες θα τελειώσει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο».Αποφασισμένοι να παραμείνουν στο Σύνταγμα δηλώνουν οι «Αγανακτισμένοι», που προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εκκαθαριστική επιχείρηση Δήμου Αθηναίων και ΜΑΤ. Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος, ενώ τα μέλη του κινήματος δηλώνουν ότι η Συνέλευση της πλατείας θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 9 το βράδυ.

Στις 10 Ιουλίου τα μέλη του «Άμεση Δημοκρατία Τώρα» απέστειλαν επιστολή προς τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, στην οποία μεταξύ άλλων ανέφεραν:

«Κατόπιν κυβερνητικής εντολής δηλώσατε ότι θα αδειάσετε την πλατεία Συντάγματος, αναλαμβάνοντας έτσι να εκτελέσετε μια αντισυνταγματική πράξη, αφού το Σύνταγμα στο άρθρο 11 προστατεύει ρητά το δικαίωμα του συνέρχεσθαι των πολιτών.Σας θυμίζουμε ότι οι δημόσιοι χώροι του δήμου ανήκουν στους δημότες.

Επί 45 μέρες οι πολίτες της Αθήνας, της οποίας εσείς είσαστε δήμαρχος, συγκεντρώνονται και διαδηλώνουν ειρηνικά στους δημόσιους χώρους και τις πλατείες.

Αγωνιζόμαστε για δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, και αρνούμαστε υπακοή σε αντισυνταγματικούς και άδικους νόμους και μνημόνια, που καταστρέφουν τις ζωές μας. Αλλά εσείς επί 45 μέρες μας αγνοείτε επιδεικτικά. Αντί να συμπαραταχτείτε μαζί μας στο κίνημα της πλατείας Συντάγματος, σπεύδετε να συμμορφωθείτε στις εντολές της κυβέρνησης εναντίον μας.

Επί 45 μέρες οι λαϊκές συνελεύσεις του Συντάγματος, εφαρμόζοντας την δημοκρατία στην πράξη, έχουν προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρουν, αλλά και το ενδιαφέρον των τουριστών. Και όμως εσείς ισχυρίζεστε εν γνώση σας ψευδώς ότι για τις τουριστικές ακυρώσεις και τον μαρασμό του εμπορικού κέντρου της Αθήνας φταινε οι «αγανακτισμένοι»!

Αλλά γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες που πέρασαν, περνούν ή παραμένουν στην πλατεία Συντάγματος, Έλληνες και ξένοι, όχι μόνο δεν μειώνουν αλλά ενισχύουν τον τουρισμό και την εμπορική κίνηση.

Δεν είπατε λέξη για τις συνέπειες στον τουρισμό από την κρατική τρομοκρατία στις 15, ούτε από το όργιο χημικών, προβοκατόρων και αστυνομικής βίας στις 28 και 29 Ιουνίου, όχι μόνο στην πλατεία Συντάγματος, αλλά και στο Παγκράτι, στο Στάδιο, στο Μοναστηράκι. στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου κ.α Ούτε μιλήσατε για τις συνέπειες της κρατικής βίας και τρομοκρατίας στην εμπορική κίνηση της περιοχής του Συντάγματος και του κέντρου της Αθήνας.

Δεν είπατε τίποτα για την επίθεση των ορδών της ΔΙΑΣ σε καταστήματα της Ερμού κλπ. και την άσκηση βίας ακόμα και σε τουρίστες.

Δεν πήρατε θέση κατά της δολοφονικής βίας των δυνάμεων καταστολής κατά των δημοτών σας, και αρνηθήκατε ακόμη και να συζητήσετε γι’ αυτό στο δημοτικό συμβούλιο.

Δεν είπατε μια λέξη για τις καταστροφές που προκάλεσαν η καταστολή και τα ΜΑΤ της κυβέρνησης στο δημόσιο χώρο της πόλης και στην πλατεία Συντάγματος ειδικότερα. Ούτε για τα χιλιάδες χημικά, που σκόρπισαν οι πραίτορες του κ. Παπουτσή εις βάρος της ασφάλειας και της υγείας των Αθηναίων.

Δεν κάνατε ούτε μια παρέμβαση για να εμποδίσετε την ανεξέλεγκτη αστυνομική βία με τους εκατοντάδες τραυματίες. Από τύχη και κυρίως από τη δική μας αλληλεγγύη δεν είχαμε νεκρούς».

 ΑΠΟ INDYMEDIA:

Mαρτυρία από Σύνταγμα:Η Χούντα του ΠΑΣΟΚ και των Τραπεζιτών σε επέλαση.ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

από BLACKBATMARX 10:27πμ, Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Tην στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο συνεχίζει να επικρατεί μια συνομωσία σιωπής για το τρομερό έγκλημα της εξουσίας που γίνεται ακόμη στο Σύνταγμα. Η κατάληψη λεηλατήθηκε από τις δυνάμεις καταστολής.Δεν σεβάστηκαν ούτε το ιατρείο του συντάγματος, ούτε τίποτα.Τα έλιωσαν και τα ισοπέδωσαν ΟΛΑ. Ένας εφιάλτης που ζητά την κάθαρση του…

Τώρα που θέλουν να κρύψουν τι έγκλημα έκαναν στο Σύνταγμα, είναι εξαιρετικά πολύτιμο να βγουν όσο γίνεται περισσότερες άμεσες μαρτυρίες από αγωνιστές που έζησαν τον εφιάλτη της 30 Ιούλη.Το κείμενο αυτό είναι μια τέτοια μαρτυρία ζυμωμένη με το κοινό βίωμα με άλλους συντρόφους του Συντάγματος.

Καιρό τώρα περιμέναμε μια τέτοια επέμβαση.Οι ενορχυστρωμένες συκοφαντίες για το «περιθώριο που λυμαίνεται την πλατεία» είχαν φανερώσει την μεθόδευση.
Στην πραγματικότητα από τις πρώτες μέρες όσοι κοιμόμασταν στο Σύνταγμα είχαμε την σκέψη της εισβολής και του πώς να την αντιμετωπίσουμε.
Όμως κάπου είχαμε εφησυχαστεί. Ήταν τόσες οι φορές που ακούγαμε για επικειμενη εισβολή που τελικά δεν γινόταν ώστε η ιστορία είχε καταντήσει όπως ο ψεύτης βοσκός και οι προειδοποιήσεις του για τους λύκους που έρχονται…

Κάτι περίεργο όμως απλωνόταν στην ατμόσφαιρα τις τελευταίες μέρες. Οι συκοφαντίες για τους σκηνίτες έφταναν να ακούγονται ξεδιάντροπα ακόμη και στην λαϊκή συνέλευση.Κάποιοι λες και ήξεραν τι έρχεται, μίλαγαν με πανικό για τις σκηνές και για την ανάγκη να κατέβουν προκειμένου να «εξευμενιστεί η εξουσία και να μην εισβάλει»

Αντιμετώπισαμε τις συκοφαντίες με τον πιο ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο. Λίγες ώρες πριν την εισβολή, πρόλαβε να συγκροτηθεί ομάδα σκηνιτών με δική της συνέλευση που αποφάσισε την κατηγορηματική στάση τους να ΜΗΝ ρίξουν μόνοι τους τις σκηνές τους  επειδή η εξουσία απειλούσε με  την καταστολή. Επίσης φανερώθηκε ότι η πλειοψηφία των σκηνιτών απαρτιζόταν από ανιδιοτελείς αγωνιστές, ακομμάτιστους και ακηδεμόνευτους που ήταν διατεθιμένοι να παλέψουν μέχρι τέλους.

Η τελευταία λαϊκή συνέλευση πριν την εισβολή αντέκρουσε όλα τα αρνητικά στερεότυπα και τις εύκολες συκοφαντίες που είχε δεχτεί αυτή η ομάδα αγωνιστών. Γενικότερα ήταν μια συνέλευση ζωντανή και στι σύνολο της αισιόδοξη και αποφασισμένη.
Σε λίγες ώρες πάντως αποδείχτηκε ότι αυτή η συνέλευση δεν πήρε στα σοβαρά την απειλή εισβολής και ας έγινε ως συνέλευση  λίγο πριν η εξουσία υλοποιήσει την κατεδάφιση της κατάληψης του συντάγματος.
Και όταν ξεκίνησε αυτή η κατεδάφιση ήταν τόσο τρομακτική, απόλυτη και χουντική ώστε ένωσε ακόμη και τα άτομα που λίγες ώρες πριν βρίζονταν μεταξύ τους στην συνέλευση.

Αποδείχτηκε και επιβεβαιώθηκε ότι η εξουσία δεν ενδιαφερόταν αν  υπάρχουν ή όχι σκηνές.Ενδιαφερόταν να εξαφανίσει οτιδήποτε θύμιζε πολιτικό μήνυμα, αυτοοργάνωση, αξιοπρέπεια, αλληλοβοήθεια την ίδια την παρουσία ανθρώπων σε μια πλατεία.
Στις 4.20 έρχεται αντιπρόσωπος εισαγγελέα(!!!) με κουστωδία μπάτσων για να πει στον κόσμο που ήταν τότε στο σύνταγμα (και είμασταν κάποιες εκατοντάδες κόσμου εκείνη την στιγμή) ότι : «έχετε 60 δευτερόλεπτα  να μαζέψετε ό,τι έχετε και μετα  να φύγετε από εδώ» (!!!!)
Θρασύτατο τελεσίγραφο με τον τσαμπουκά μιας χουντικής εξουσίας που έχει ζώσει όλη την περιοχή με μπάτσους, έχει περικυκλώσει την πλατεία και έχει ΗΔΗ βάλει διμοιρίες ΜΑΤ μέσα σε αυτή σε πολυ κοντινή απόσταση από τον κόσμο.
Είπαμε σε μια κυρία που εμφανίστηκε εντολοδόχος της εισαγγελικής απόφασης εκπροσωπώντας την εισαγγελεία ότι η Ιστορία την έχει ήδη κρίνει για το αίσχος που έκαναν και κάνουν και για την συμβολή της σε αυτό το αίσχος.

Το πρώτο που ξέσκισαν ήταν το πανό της άμεσης δημοκρατίας.Και δω φάνηκε ότι τα πανό τους «έκαιγαν» πιο πολύ από τις σκηνές. Ειδικότερα, μηνυματα για άμεση δημοκρατία, να πάρουμε τις ζωές στα χέρια μας, ποτέ ξανά φασισμός και άλλα συναφή φάνηκε ότι ενοχλούν πολύ την σημερινή εξουσία ως το σημείο να θεωρεί αυτή αυτά τα πανό «ρύπανση και αντιαισθητική παρέμβαση»(sic)

Αλλά ήταν η  μανία που ξέσκισαν το Ιατρείο αυτή που μάς σόκαρε περισσότερο… Αυτοί που σκίζαν σκηνές και πανό, κατεδάφιζαν αυτοσχέδια κιόσκια και διαλύαν ό,τι έβρισκαν μάθαμε ότι είναι αστυνομικοί του δήμου(δημοτόμπατσοι) Αν αυτό ισχύει τότε αυτό το σώμα αστυνόμευσης που παρουσιαζόταν άοπλο και επικουρικό πρέπει να λάβει την απάντηση που του αξίζει. Κάποιοι από αυτούς έδειχναν να απολαμβάνουν αυτή την κατεδάφιση ή να επιδίδονται σε αυτή με λύσσα και «υπερβάλοντα ζήλο»
Έμειναν στην Ιστορία σαν δοσίλογοι που συνεργάστηκαν στην κατεδάφιση του πιο ελπιδοφόρου εγχειρήματος που κρατάει πάνω από δύο μήνες. Ένα εγχείρημα που άντεξε στις 29 Ιούνη 3 χιλιάδες χημικά και δολοφονικές εφορμήσεις των ΜΑΤ αλλά που η εξουσία κατάφερε να πλήξει σαν κλέφτης στις 4 το πρωί στα έγκατα του καλουκαιριού.

Ένα εγχειρήμα που τώρα θα δείξει αν έχει ψυχή και κότσια αντεπίθεσης απέναντι στην χειρότερη βεβύλωση ατίμωση και βιασμό που δέχτηκε από την γέννηση του στις 25 Μάη (και εμβρυακά από τις 23 Φλεβάρη)

Είτε σήμερα ο κόσμος θα κατέβει μαζικά και οργισμένα απέναντι στο έγκλημα τους και στην βεβύλωση που έκαναν σε ένα ακηδεμόνευτο κίνημα που βρέθηκε να έχει την συμπάθεια της μεγάλης πλειοψηφίας του πληθυσμού
είτε θα φανεί ότι ένα τέτοιο χτύπημα ήταν ικανό να κάμψει και να διαλύσει τουλάχιστον για το επόμενο διάστημα, το κίνημα της κατάληψης του Συντάγματος.

Ανατριχιαστικές ήταν οι συλλήψεις -προσαγωγές που έκαναν.Έπιασαν κόσμο που κοιμόταν στην σκηνή του στα μουλωχτά και ξεκομμένα έτσι όπως ξέρουν να κάνουν όλες οι χούντες.

Στο τέλος η εικόνα ήταν αποκαρδιωτική. Μια ζωντανή πλατεία παλαι ποτέ στολισμένη με τα πανό της και πλαισιωμένη απο τις σκηνές της και τις ομάδες αυτοοργάνωσης της, είχε μετατραπεί στην παλιά άχρωμη αδιάφορη και τόσο μα τόσο αστυνομοκρατούμενη πλατεία συντάγματος….
Αυτό ήθελαν…Να πάψει το Σύνταγμα να θυμίζει αγώνα, αυτοοργάνωση και αποφασιστικότητα. Να πάρουν το τελευταίο κάστρο αμφισβήτησης και αντίστασης ώστε να κοπεί η συνέχεια του εγχειρήματος και η ορμή που θα έφερνε για τον Σεπτέμβρη.
Το έκαναν ωμά, ξεδιάντροπα και τρομοκρατικά.

Και έτσι το επιχείρημα ότι αν είσαι ειρηνικός απέναντι στην εξουσία αυτή θα σε σεβαστεί και δεν θα σε χτυπήσει μόλις δέχτηκε το πιο ισχυρό του πλήγμα.
Η πραγματικότητα της εξουσίας το ξεφτίλησε.
Αλλά τελικά ποιος είχε μείνει με αυταπάτες για την φύση αυτής της εξουσίας μετά τις 29 Ιούνη;
Η Χούντα τους είναι σε επέλαση.
Εμείς έχουμε το σθένος να αντισταθούμε;
Σήμερα όλος ο κόσμος πρέπει να κατέβει στο Σύνταγμα.
Οργισμένος και αποφασισμένος.
Ίσως ήρθε ο καιρός να εξελιχτούμε από απλά αγανακτισμένοι σε οργισμένοι και αποφασισμένοι.
Αλλιώς αυτή η εξουσία θα μας λιώσει και θα σβήσει κάθε ίχνος μας.
Αυτό έκαναν στις 4.20 ξημερώματα 30 Ιούλη 2011.

Ραντεβού πάλι στο Σύνταγμα, τώρα περισσότερο από ποτέ!
Δεν φεύγουμε αν δεν φύγουν!

13 σκέψεις σχετικά με το “Ησυχία,τάξη, και ασφάλεια.

 1. Όσες εκκαθαρίσεις κι αν κάνουν δεν τους γλυτώνει τίποτα.
  Γιατί η πλατεία/ες είμαστε όλοι εμείς οι εραστές τις ελευθερίας και οι οραματιστές μιας άλλης ανθρώπινης κοινωνίας.
  Όλοι εμείς που είμαστε απέναντι τους.
  Δεν τους χαρίζουμε τις ζωές μας. Η ζωή μας ανήκει. Εμείς θα την κουμαντάρουμε.
  Αρνούμαστε να είμαστε οι σκλάβοι τους.
  Αρνούμαστε να είμαστε τα επί σφαγή πρόβατα.
  Αρνούμαστε να είμαστε τα μεζεδάκια της καλοπέρασης τους.
  Αρνούμαστε να σκύβουμε άλλο το κεφάλι.
  Δεν τους φοβόμαστε. Αυτοί μας φοβούνται.
  Οι μέρες τους είναι μετρημένες και το ψυχανεμίζονται.
  Εμείς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα.
  Αυτοί έχουν να χάσουν τα πάντα. Όλα αυτά που συσσωρεύσανε από τον δικό μας ιδρό και αίμα.
  Το οργισμένο ποτάμι δεν κάνει πίσω, μέχρι φτάσει στους ανοιχτούς ορίζοντες της θάλασσας.
  Όλοι/ες στους δρόμους και τις πλατείες.
  Όλοι στους δρόμους του αγώνα και της ανατροπής των εντολοδόχων δωσίλογων και εντολέων τους, των ολιγαρχων και του καπιταλισμού.
  ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ.
  ΙΣΟΤΗΤΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.
  http://amesi-dimokratia.org/el/anakoinwseis/item/597-%CE%BC%CF%80%CE%AE%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CE%BE%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BA%CE%BB%CE%AD%CF%86%CF%84%CE%B5%CF%82

 2. χεσε μας ρε φiε με τις μαλακίες σου.καλα να πάθετε, να βάλετε μυαλό.Πηρατε ενα καλό μάθημα.Οταν ο αντίπαλος σε γαζώνει με πολυβόλα, χρησιμοποιείς και εσυ πολυβόλα και όχι κατσαρόλες.Πηγαίνετε τώρα να ταίσετε ειρήνη στα παιδία σας.Ειστε δειλοι,συμβιβασμενοι και χεστηδες.Και μακαρι να ερθει η μερα που θα ψοφήσετε της πείνας εσεις και τα παιδιάς σας για να ξυπνήσετε.Οσοι ζωντανοι απέμηναν σε αυτό τον κόσμο πρεπει να επιλεκσουν πως θα ζήσουν και πώς θα πεθάνουν.Η θα ζήσουν με σκυμένο το κεφάλι ή θα το σηκώσουν και θα τους πολεμήσουν με όλα τα μέσα χωρίς να νοιάζονται το πως και το γιατί και ποιες θα είναι οι συνεπειες των πραξεών τους στην σιχαμένη κοίνωνία σας

  • νομιζω οτι θα συμφωνησω με τον asymbibastos σε γενικες γραμμες, αν και δεν θα συμφωνησω στις ευχες για τους νοικοκυραιους

   δε χρειαζεται να επιτιθεσαι στο Lagartsas, δεν ειναι κακο που ο ανθρωπος συνεχιζει και ειναι αισιοδοξος και ενθουσιασμενος εστω και αν περπαταει μεσα στο ονειρο

   • alexandro μπορουμε να ηρεμησουμε ολοι

    ο ασυμβιβαστος προφανως ειναι οργισμενος

    και να σου πω την αληθεια, ποιος δεν ειναι οργισμενος; και μαλιστα οσον αφορα τη γνωστη συμπεριφορα και σταση παντελους απαθιας και δειλιας της εργατικης ταξης;

  • ψοφα εσυ ρε asymbibastos
   σα δε ντρεπομαστε λεω εγω , τετοιες ωρες δλδ
   που αμφιβαλλω κι αν εχεις περασει απ τη πλατεια
   τι χαλιεσαι ρε , με τα παθηματα των δειλων, συμβιβασμενων και χεστηδων

   ρε αει τραβα ζησε στον κοσμο σου ,εκεινο των asymbibastwn kakopsixwn pozeradwn και μη χολοσκας

  • Σε ποιους αναφέρεσαι ρε φίλε? Νοικοκυραίοι ήταν στο Συνταγμα τα ξημερώματα ή τίποτα Συριζαίοι? Πως το βλέπεις δηλαδή?

 3. Ένα καλό που προέκυψε από την ιστορία αυτή είναι το ξεβράκωμα του «δημοκράτη» Καμίνη…
  Ο οποίος δεν βλέπει τίποτα από τις στρατιές πρεζεμπόρων, διακινητων μεταναστών, νταβατζήδων και εξαθλιωμένων εκπορνευομένων κοριτσιών που πλημμυρίζουν κάθε βράδυ το κέντρο της πόλης της οποίας παριστάνει τον Δημαρχο..

  Ντόρα Καμίνης Μπάτσοι Παπουτσής , όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί.

  @Xanadu

  Προτιθεσαι , εχεις την ψυχική διάθεση και αντοχή να πάρεις ένα καλάσνικωφ και να χτυπήσεις τους μπάτσους;

   • Xanadu

    Kάνουμε το καλύτερο που μπορούμε δεδομένων των συνθηκών , των προϋποθέσεων μας-υλικών και ιδεολογικών- και της μη ομοιογενούς προέλευσης μας.
    Θελουμε λίγο ακόμα για να αντιδράσουμε οργανωμένα όπως οι κερατιώτες.
    Νομίζω πως ο LAGARTSAS-A βλέπει πιο «ολιστικά» τα πράγματα, έχει πιο μεγάλο μέρος της πραγματικότητας εμπρός του.

 4. Και ενα ακομα συνηθισμενο περιστατικο:

  «Θα στείλω σπίτι σου τη Χρυσή Αυγή»

  Του Μάριου Διονέλλη – “Δρόμος της Αριστεράς”

  Παραλήρημα από όργανο του κ. Παπουτσή εις βάρος μεταναστών. Ύβρεις και απειλές προς τον αντιπρόεδρο της Μαροκινής Κοινότητας.

  Το παραλήρημα ενός αστυνομικού οργάνου αντιμετώπισαν Μαροκινοί μετανάστες στην Αθήνα, που έτυχε να βρεθούν στο δρόμο του το βράδυ της 25ης Ιουλίου, στην Πλατεία Βάθης. Σε μια έξαρση τσαμπουκά ο αστυνομικός του τμήματος Ομονοίας (σ.σ. τα στοιχεία του είναι στη διάθεση του Δρόμου) θεώρησε καλό να υποβάλει σε έλεγχο μια ομάδα μεταναστών που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι σε καφενείο στην οδό Μάγερ 29, προετοιμάζοντας τη γιορτή τους για το Ραμαζάνι, που ακολουθούσε σε λίγες μέρες.

  Όπως καταγγέλλει στον Δρόμο ο αντιπρόεδρος της Μαροκινής Κοινότητας, Αμπντεραχίμ Ζούχρι, ξαφνικά ένα περιπολικό σταμάτησε έξω από το καφενείο και οι δύο αστυνομικοί άρχισαν να ελέγχουν τα χαρτιά των μεταναστών. Ο ένας εκ των δύο, με ιδιαίτερα έντονο ύφος, άρχισε να κλοτσάει τις καρέκλες του καφενείου φωνάζοντας στους μετανάστες. Το παραλήρημά του, όμως, ξεκίνησε όταν διαπίστωσε πως μία νεαρή γυναίκα που βρισκόταν εκεί, είχε, όπως προέκυπτε από τα χαρτιά της, την υποχρέωση να δίνει το «παρών» σε αστυνομικό τμήμα μία φορά το μήνα, εξαιτίας κάποιου αδικήματος για το οποίο είχε προσαχθεί παλαιότερα.

  Ο «ράμπο» αστυνομικός απαίτησε να του πει δημοσίως το λόγο για τον οποίο δίνει «παρών», ενώ εκείνη του απάντησε πως είναι σαφώς γραμμένο στα χαρτιά της, τα οποία ήδη του είχε παραδώσει προς έλεγχο. Ο αστυνομικός επέμεινε να πει δημοσίως το λόγο και από εκεί ξεκίνησε η περιπέτειά της. Βρίζοντάς την (καριόλα) ο αστυνομικός της πήρε τα χαρτιά, της πέρασε χειροπέδες και την έβαλε στο περιπολικό. Ο κ. Ζούχρι, ως αντιπρόεδρος της Κοινότητας παρενέβη επιδεικνύοντας την ελληνική του ταυτότητα (είναι Ελληνομαροκινός, διαμένει και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά επί 27 χρόνια στην Ελλάδα).

  Κόκκινο πανί η ταυτότητα

  Όπως καταγγέλλει ο ίδιος στον Δρόμο, το γεγονός αυτό ήταν που εξόργισε το αστυνομικό όργανο. Συνέλαβε και τον ίδιο τον αντιπρόεδρο και τον έβαλε στο περιπολικό, ενώ έσκισε τις κάρτες τού νυν και του τέως γενικού αστυνομικού επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδας Γρηγόρη Μπαλάκου και Γιώργου Γαλιάτσου αντίστοιχα, τις οποίες ο κ. Ζούχρι είχε στην κατοχή του. «Τις βρισιές που άκουσα μέσα στο περιπολικό, δεν τις έχω ξανακούσει στα 51 χρόνια της ζωής μου», λέει στον Δρόμο ο κ. Ζούχρι και απαριθμεί: «Θα σας γαμήσω όλους του Μαροκινούς, θα σας ανοίξουμε τις τρύπες, να ποιο μουνόπανο σου έδωσε ελληνική ταυτότητα» και άλλα τέτοια ωραία, σε όλη τη διαδρομή από την Πλατεία Βάθης μέχρι το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας.

  Όποιος μιλάει συλλαμβάνεται

  Εκτός από τον Αμπντεραχίμ Ζούχρι και την κοπέλα, συνελλήφθησαν ακόμα ένας Μαροκινός που τόλμησε να μιλήσει από το παράθυρο του περιπολικού στους συλληφθέντες, αλλά και ο γιος του κ. Ζούχρι που μετέβη στο τμήμα μαζί με τη μητέρα του. Το παραλήρημα του αστυνομικού, με την ανοχή των συναδέλφων και των ανωτέρων του, φυσικά, συνεχίστηκε και στο Τμήμα, ενώ «φιλοδώρησε» με δύο σπασμένα δάχτυλα την αρχικώς συλληφθείσα Μαροκινή. Επέμενε, μάλιστα, στην κράτηση και του κ. Ζούχρι, από τον οποίο απαίτησε ακόμα και να γδυθεί εντελώς πριν μπει στο κρατητήριο. Σύμφωνα με όσα καταγράφονται στη μήνυση, το μενού των ύβρεων εμπλουτίστηκε με απειλές του τύπου: «Θα έρθω αύριο με πολιτικά στο καφενείο μαζί με 6-7 Χρυσαυγίτες και θα σας γαμήσουμε όλους».

  Στο νοσοκομείο με χειροπέδες

  Το κλίμα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας άλλαξε μόνο μετά την άφιξη της δικηγόρου Ιωάννας Κούρτοβικ, παρουσία της οποίας υποβλήθηκαν εκατέρωθεν μηνύσεις, ενώ ο κ. Ζούχρι αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας και με πίεση 22 μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, όπου προσήλθε σιδηροδέσμιος στους γιατρούς για να τον εξετάσουν.

  «Οι φίλοι μου οι Χρυσαυγίτες»

  «Όση ώρα ήμασταν στο Τμήμα δεν μου έδωσαν ούτε ένα ποτήρι νερό, μας έβαλαν σε ένα κρατητήριο όπου υπήρχαν 12 άντρες και 1 γυναίκα, όλοι στο πάτωμα και μόλις 7 κουβέρτες. Είναι η χειρότερη εμπειρία μου στην Ελλάδα μετά από 27 χρόνια, ενώ ο αστυνομικός δεν φάνηκε να πτοείται ούτε όταν του είπα ότι θα ενημερώσω τους ανώτερούς του, των οποίων τις κάρτες έσκισε επιδεικτικά ενώ τσαλάκωσε και την (ελληνική) αστυνομική μου ταυτότητα», λέει στον Δρόμο ο κ. Ζούχρι.

  Ο αντιπρόεδρος της Μαροκινής Κοινότητας προαναγγέλλει την υποβολή αγωγής για ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του αστυνομικού, καθώς οι απειλές δεν έχουν τελειώσει: «Φεύγοντας από το Τμήμα μου είπε πως πλέον ξέρει τη διεύθυνση του σπιτιού μου και θα στείλει τους φίλους του Χρυσαυγίτες, ενώ και τις επόμενες μέρες περνούσε επιδεικτικά με το περιπολικό έξω από το καφενείο των Μαροκινών στην Πλατεία Βάθης».

  http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/07/blog-post_1474.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s