3 κείμενα για τη Νορβηγία (1. Γιατί χτυπήθηκε 2. Τα «Παιδιά του Πολέμου» 3. Stolen by the Nazis)

BlackMediterraneanPirate  25-07-2011   04:14

short link     wp.me/pPn6Y-9Hw

[…] Η Νορβηγία είναι μια φιλήσυχη χώρα που σε όλη την ιστορία της έχει καταναλώσει τις κρατικές και ιδιωτικές υπηρεσίες στην ανάπτυξη της χώρας και στο ανέβασμα του ποιοτικού επιπέδου του λαού της.
Η Νορβηγία είναι μια χώρα που σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης μιας κρατικής επιχείρησης, τα εισπραχθέντα κέρδη μοιράζονται, με την λεγομένη«ανακατανομή του εισοδήματος» στο λαό.
Σχεδόν όλα τα  κρατικά ομόλογα η πάσης φύσεως κρατικά  κεφάλαια ανήκουν στα ασφαλιστικά της ταμεία, δηλαδή στον Νορβηγικό λαό.
Τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών ταμείων της Νορβηγίας αγγίζουν τα 2 τρις ευρώ, δηλαδή περίπου 7 φορές του χρέους της Ελλάδας.
Από τον περασμένο χρόνο, η Νορβηγία, υπό μία έννοια,  «έχει αγοράσει σχεδόν όλο το χρέος της Ελλάδας», περίπου 300 δις Ευρώ, και περιμένει να το συμψηφίσει -με την δυνατότητα που θα της δώσει η Ελλάδα- με την εκμετάλλευσηκαι κυρίως την άντληση του υποθαλάσσιου πλούτου μας.
(*Στο συνέδριο του Εconomist ( Μάιος 2011), παρουσία του Υφυπουργού Μανιάτη, αναφέρθηκε πως η Νορβηγία εχει αγοράσει ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου. Θα μπορούσε να τα συμψηφίσει με το χρέος, εφ’  όσον θα έπαιρνε μέρος από την εξόρυξη του υποθαλάσσιου πλούτου της χώρας).
Πέρα απ όλα αυτά όμως η Νορβηγία είναι η μόνη χώρα που διαθέτει  την τεχνογνωσία εξόρυξης υποθαλάσσιων αντλήσεων σε βάθη άνω των 10.000 μέτρων.
Ακόμα και της Ρωσίας τις αντλήσεις τις πραγματοποιεί η Νορβηγία.
Η δεύτερη χώρα που έχει αντίστοιχες δυνατότητες είναι οι  Ηνωμένες Πολιτείες σε συνεργασία με τον Καναδά.
Γιατί χτυπήθηκε η Νορβηγία;
Υποψίες, Ιδέες, Πιθανότητες, Εκτιμήσεις>>
*Αν ληφθούν υπ’ όψη όλα τα παραπάνω, αντιλαμβανόμαστε ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο στην διαμόρφωση του Παγκόσμιου Ενεργειακού Χάρτη και, κυρίως, στη διαμόρφωσή του στην Ανατολική Μεσόγειο είναι η Νορβηγία.
Η  Νορβηγία είναι μια χώρα που δεν έχει οικονομία «φούσκα», αλλά πραγματική και μπορεί όχι μόνο να σταθεί στις παγκόσμιες «ψευτο – αγορές», αλλά μπορεί να τις διαλύσει.
Δεν έχει ανάγκη την «ψευτο-αξιολόγηση» από τους  «ψευτο-οίκους»  αξιολόγησης, γιατί απαντάει με την τεχνογνωσία της και με την εργατικότητά της. […]
*Tο κυβερνητικό κτίριο, το οποίο χτυπήθηκε, είναι το κτίριο των Νορβηγών Εργατικών, οπαδών του ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους. (πηγές: olympia.gr, Kontra Channel)
*Οι πωρωμένοι γκάνγκστερς της υφηλίου δεν θα διστάσουν να μετατρέψουν τον κόσμο σε στάχτες και καπνίζοντα ερείπια προκειμένου να διαφυλάξουν την παγκόσμια κυριαρχία τους και να διασωθούν από την κατάρρευση που τους απειλεί άμεσα. (πηγές: resaltomag.gr, olympia.gr)
*Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός είναι αδίστακτος. […] Όταν καταρρέει μια ιμπεριαλιστική υπερδύναμη γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη, όπως το λαβωμένο θηρίο… (πηγές: resaltomag.gr, olympia.gr)
*Τα πετρέλαια της Νορβηγίας, το φυσικό της αέριο και οι στρατηγικές της συμφωνίες με τη Ρωσία (συνεταιριστική εξόρυξη των πετρελαίων της Αρκτικής), αποτελούν στόχο της τρομοκρατικής επίθεσης και την κλιμάκωση του «πολέμου» σε «θερμά επεισόδια»… (πηγές: resaltomag.gr, olympia.gr)
* Προειδοποίηση να «κάτσει στ΄αυγά της»:  Της «κόβεται λίγο ο τσαμπουκάς» στη διεκδίκηση των πετρελαίων της Αρκτικής, όπου «παίζεται μεγάλο παιγνίδι» τα τελευταία χρόνια, γίνεται «μεγάλο πανηγύρι» και αλληλοφάγωμα στην περιοχή (όποιος προλάβει… ίσως, ο πιο «μάγκας»).

 

Τα Νορβηγικά ΜΜΕ

Τα Νορβηγικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι τρομοκρατημένα, γιατί ενώ γνωρίζουν από ποιόν και γιατί χτυπήθηκε η χώρα δεν μπορούν να το αναμεταδώσουν. […]
 Αναμένονται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και οι ανακοινώσεις των ΜΜΕ της Ρωσίας, γιατί με την Νορβηγία έχουν πολύ στενές σχέσεις σε ενεργειακό επίπεδο.
Πηγή βασικού κειμένου: thoureios.blogspot.com
——————————————————————————————————————————————————
Κανείς δεν είναι τέλειος… >>>

Τα «Παιδιά του Πολέμου»: Eνα κεφάλαιο της ιστορίας της Νορβηγίας που την κάνει να ντρέπεται.

 

 

Είναι μια βρώμικη ιστορία που οι Νορβηγοί θα προτιμούσαν να την ξεχάσουν. Ένα κρυμμένο κομμάτι ιστορίας, που βγαίνει επιτέλους στην επιφάνεια ύστερα από μισό αιώνα. Στις 8 Μαΐου του 1945, ο πόλεμος δεν σταμάτησε για όλο τον κόσμο. Την ίδια εποχή ξεκίνησε στη Νορβηγία το μαρτύριο των tyskungar, των «παιδιών των Γερμαναράδων», που γεννήθηκαν από την «οριζόντια συνεργασία» των Νορβηγίδων με τους γερμανούς στρατιώτες. Μέσα σε μια μέρα, τουλάχιστον 10.000 μωρά ηλικίας δύο, τριών ή τεσσάρων ετών στερήθηκαν τους γονείς τους: ο πατέρας τους έφυγε στη Γερμανία, η μάνα τους ή φυλακίστηκε ή έφυγε κι αυτή.

Τα παιδιά αυτά αποκρυσταλλώνουν ξαφνικά πάνω τους τα αντιγερμανικά αισθήματα ενός ολόκληρου λαού.

Η εκδίκηση θα είναι ανελέητη. Ορισμένα krigsbarn («παιδιά του πολέμου») κλείνονται σε άθλια ιδρύματα. Άλλα παραδίδονται σε οικογένειες, που τα κακομεταχειρίζονται. Ηθική και σωματική παρενόχληση, εξευτελισμοί, κακοποιήσεις, βιασμοί: επί πολλές δεκαετίες, τα «μπάσταρδα» υφίστανται όλα τα δεινά, χωρίς κανείς να ενδιαφερθεί για την τύχη τους, ούτε καν οι κοινωνικές υπηρεσίες των σοσιαλδημοκρατών. Σε όλη τους τη ζωή τους συμπεριφέρθηκαν σαν παρίες. Κι έπρεπε να φτάσουν στα εξήντα τους χρόνια για να αποφασίσουν πολλοί απ’ αυτούς να κατηγορήσουν επιτέλους το νορβηγικό κράτος για διακρίσεις, βασανιστήρια και απάνθρωπη μεταχείριση.

Συγγραφέας και καλλιτέχνης, η Χάριετ βον Νίκελ είναι μια γλυκιά και σεμνή γυναίκα. «Το 1947, σε ηλικία 4 ετών, υιοθετήθηκα από μια οικογένεια», λέει στο περιοδικό Λ’ Εξπρές. «Με μεταχειρίζονταν σαν ζώο. Στη διάρκεια της ημέρας, με είχαν δεμένη σε ένα δένδρο. Το βράδυ με κλείδωναν. Μετά το δείπνο και την ανάγνωση της εφημερίδας, ο πατέρας με έδερνε. Με αποκαλούσαν «πουτάνα του Χίτλερ». Στα έξι μου χρόνια, ενώ περπατούσα σε μια αποβάθρα, κάποιος με έριξε στη θάλασσα. Δεν ήξερα να κολυμπάω. Κανείς από τους περαστικούς δεν με βοήθησε!

Στο σχολείο, ο δάσκαλος την προσέβαλλε καθημερινά. «Με ανάγκαζε να σηκώνομαι ώστε οι συμμαθητές μου να βλέπουν με τι μοιάζει μια εκφυλισμένη Γερμανία». Στα 9 της χρόνια, καινούργιο τραύμα: τέσσερις μεθυσμένοι χάραξαν με το μαχαίρι τους έναν αγκυλωτό σταυρό στο μέτωπό της. Στα 14, δραπέτευσε από αυτόν τον εφιάλτη και πήγε να ζήσει με τους τσιγγάνους.

 

 

Η αφήγηση της Χάριετ είναι όμως ένα «παραμυθάκι» σε σχέση με αυτά που πέρασαν άλλα krigsbarn. Ο Καρλ-Οτο Ζίνκεν βιάστηκε από τους γιατρούς ενός ορφανοτροφείου. Όλη του τη ζωή κράτησε μυστικό αυτό το γεγονός. Ώσπου, το 1996, είδε στην τηλεόραση ένα ρεπορτάζ για ένα ορφανοτροφείο στη Ρουμανία. «Δεν μπορούσα να αντέξω το άδειο βλέμμα αυτών των δυστυχισμένων παιδιών. Ξαφνικά, είδα τον εαυτό μου στα μάτια τους». Μανιοκαταθλιπτικός, ο Καρλ-Οτο κλείστηκε για τέσσερα χρόνια σε ψυχιατρική κλινική. Έχασε τη δουλειά του, τη γυναίκα του, το σπίτι του, τους φίλους του!

Το κεφάλαιο της ιστορίας των ναζί που έρχεται στην επιφάνεια μέσα από την ιστορία αυτών των ανθρώπων λεγόταν «πρόγραμμα Lebensborn» (πηγή ζωής). Παράλληλα με την εξόντωση των «κατώτερων φυλών», οι ναζί σχεδίαζαν τη δημιουργία μιας «ανώτερης γερμανοβόρειας φυλής». Ο Χίμλερ ενθάρρυνε το ζευγάρωμα των γερμανών στρατιωτών με τις Νορβηγίδες, που τις θεωρούσε θεές. Οι θεωρίες αυτές επέζησαν στη Νορβηγία και μετά τον Χίτλερ – αλλά από την ανάποδη. Σε έκθεσή του, ο γνωστός ψυχίατρος δρ. Εντεγκαρντ αναφέρει: «Αναμιγμένα με τα χρωμοσώματα εκφυλισμένων Νορβηγίδων, τα γερμανικά χρωμοσώματα παράγουν παιδιά πνευματικά καθυστερημένα. Από τα 9.000 παιδιά Γερμανών, τα 2.500 δεν θα μπορέσουν να γίνουν καλοί πολίτες». Συμπέρασμα: «Η γερμανική μειονότητα συνιστά απειλή για την εθνική ασφάλεια. Αυτός ο εσωτερικός εχθρός μπορεί να μετατραπεί σε πέμπτη φάλαγγα».

Τι πρέπει να γίνει λοιπόν με αυτά τα παιδιά; Μια εποχή, η κυβέρνηση σκέφτηκε να τα απελάσει στην Αυστραλία. Από το 1956 κι ύστερα, δέκα krigsbarn χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωα σε ένα πρόγραμμα της CIA για τις συνέπειες του LSD. Τρία παιδιά πέθαναν ως αποτέλεσμα αυτών των πειραμάτων.

«Η Νορβηγία δεν είναι αυτό που νομίζετε», παρατηρεί ο Πολ Χάνσεν, που εργάζεται σήμερα στο Πανεπιστήμιο του Όσλο. Όταν ήταν παιδί, τον έκλεισαν σε φρενοκομείο. «Μεγάλωσα ανάμεσα σε κραυγές και στην οσμή ούρων και περιττωμάτων. Πήγα σχολείο μόλις για τέσσερα χρόνια, κι έτσι μετά βίας γράφω και διαβάζω». Ο Πολ δεν γνωρίζει παρά μια οικογένεια: την Ένωση των Παιδιών του Πολέμου.

 

 

Επισήμως, η Νορβηγία γνωρίζει 9.000 – 12.000 «παιδιά του πολέμου», μεταξύ των οποίων και την τραγουδίστρια Άνφριντ Λίνγκσταντ, από το συγκρότημα Αμπα. Πολλές χιλιάδες ακόμη τέτοια παιδιά πέθαναν, όμως, από το αλκοόλ ή τα ναρκωτικά. Άλλα αυτοκτόνησαν. Επτά από τα παιδιά που επέζησαν, και είναι σήμερα μεσήλικες, αποφάσισαν πρόσφατα να προσφύγουν στη δικαιοσύνη. Άλλοι εκατό ετοιμάζονται να κάνουν το ίδιο. Η πρώτη δικαστική απόφαση, που ελήφθη τον Νοέμβριο του 2001, ήταν απογοητευτική: τα αδικήματα παραγράφηκαν. Το ίδιο έκρινε και το εφετείο. Η υπόθεση θα εξεταστεί τώρα από το Ανώτατο Δικαστήριο. Αν τα θύματα δεν δικαιωθούν και πάλι, η δικηγόρος Ράντι Χάγκεν-Σπίντεβολντ σκοπεύει να καταφύγει στο Στρασβούργο, ενώπιον του ευρωπαϊκού δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο στόχος της είναι να ζητήσει επισήμως το νορβηγικό κράτος συγγνώμη, και να αποκαταστήσει την τιμή των θυμάτων. Πάνω απ’ όλα, όμως, πρέπει να σπάσει το τείχος της σιωπής γύρω απ’ αυτή τη σκοτεινή υπόθεση.

«Αλλοτε, ήμουν υπερήφανη για τη Νορβηγία, τη χώρα της κοινωνικής ισότητας και του Νόμπελ Ειρήνης», λέει η δικηγόρος. «Σήμερα, βλέπω πιο καθαρά. Οι πολιτικοί περιφρονούν τους πελάτες μου. Όταν τους ακούω να δίνουν μαθήματα δημοκρατίας ή ειρήνης στο Ισραήλ, στη Σρι Λάνκα και σε ολόκληρο τον κόσμο, όταν βλέπω όλη αυτή την υποκρισία, μου έρχεται να ουρλιάξω».

 

Πηγή: L’ Express & rodiat7.blogspot.com  (Ήδη δημοσιευμένο από τη  rodia από το 2002,

με την ευγενική φροντίδα του φίλου της Alfis, 13/8/2002  14:16)

 

——————————————————————————————————————————————————

 

Επίσης προτείνουμε:

Stolen by the Nazis: The tragic tale of 12,000 blue-eyed blond children taken by the SS to create an Aryan super-race

By ANDREW MALONE

Last updated at 11:43 PM on 9th January 2009

With blond hair and striking blue eyes, the toddler attracted admiring glances from other mothers growing up in the Crimea.

But Folker Heinecke’s looks also proved a curse: they brought him to the attention of Heinrich Himmler, the psychopathic head of the German SS and architect of a plan to populate the world with the Aryan master race.

Obsessed with his experiments to breed ‘pure white’ chickens while running a poultry farm before World War II, Himmler was intent on doing the same with humans after rising to the very top of the Nazi hierarchy.

 

Folker Heinecke

Little boy lost: Folker Heinecke – or Aleksander Litau?

 

He was captivated by Folker, who had been brought to Germany after being seized by SS officers scouring occupied lands for blond, blue-eyed children.

Folker, then just four, did not know it, but he had been chosen to be part of the new ‘breed’ of supposedly genetically-superior German beings, who would replace millions of the ‘impure’  –  Jews, gipsies, homosexuals, blacks  –  after they had been exterminated in Hitler’s death camps.

Having being ripped from the arms of his parents when German tanks rolled into the Crimea in 1942, Folker was first taken by SS officers to a German medical institute, where doctors measured every part of his body, checking for any ‘Jewish aspects’  –  for example, dark hair, pointed noses, circumcision  –  before he was declared suitable.

He had been selected to be a member of the ‘Lebensborn’  –  The Fount of Life  –  Himmler’s breeding programme to safeguard the future of the Thousand-Year Reich by providing ‘pure’ future generations to replace those lost by war.

Devised in 1935, the Lebensborn scheme operated on different levels to provide ‘Aryan’ children for Hitler’s mad schemes of eugenics.

As well as the stealing of blond children from families in occupied areas, another part of the scheme involved special ‘breeding clinics’ where pure German SS officers were told to mate with suitable German women.

And in occupied Scandinavian countries, such as Norway, where blonde hair and blue eyes were part of the local genetic make-up, SS officers were encouraged to father children with local women, even if they were already married.

These women were prized for their ‘Viking’ roots, and they were either coerced or offered gifts to mate with Nazi officers who were stationed there.

As the Nazis wreaked mayhem across Europe, these ‘Aryan’ babies were born into a life of privilege and power.

 

Lebensborn

Lebensborn: A ‘school for brides’ in Berlin

 

They were baptised in a unique SS ceremony. Cradled beneath a symbolic SS dagger, oaths were muttered on their behalf pledging lifelong allegiance to Nazi ideology.

In return, the children and their mothers wanted for nothing, with the finest food, homes and clothes supplied to ensure the next generation of Nazis grew accustomed to enjoying the spoils of war. Others were taken to orphanages, then farmed out to rich Nazi families.

Yet by far the cruellest aspect of the scheme involved stealing children who fitted the Nazi racial stereotype of blond, supposedly ‘super-beings’ who could be ‘Germanised’ with Nazi families.

That was to be Folker’s fate  –  stolen and given to Nazi parents to be raised to obey Hitler.

‘I remember these people coming into a room where there were around 30 of us children lined up like pet dogs to be chosen for a new home,’ says Folker, now 67.

‘They were to be my parents. They went away and came back a day later. I understand that my «mother» wanted a girl, but my «father» wanted a boy  –  to take on his family business in the future. I laid my head on his lap and that did it for him  –  I was to be their son.’

But there was a problem: Adalbert Heinecke, his prospective father, was deaf and therefore technically barred from adopting under the Nazi’s strict rules on disabilities.

But an honorary SS member and fanatical Hamburg Nazi, Adalbert was also wealthy and well-connected. He pulled favours, inviting Himmler to his house for drinks.

From the very fringes of his childhood, Folker can still remember seeing Himmler  –  who personally oversaw the ‘Final Solution’ and was regarded as even more enthusiastic about killing Jews than Hitler  –  at his ‘new’ family house where he was waiting to be adopted.

His prospective father talked to Himmler while the pair studied the family hens. With Himmler convinced the basics of chicken breeding could apply to humans, he came to regard Folker with affection, and rubber-stamped his adoption. The boy from the Crimea had now become part of the ‘Master Race’.

Now, six decades later, Folker Heinecke has become a focal point for thousands of other Lebensborn children whose lives were shattered by Himmler’s scheme. Film-makers are due to screen his poignant search for his real mother’s grave in the Crimea.

At the same time, campaigners for some of the 12,000 children ‘bred’ by the SS hope that Folker’s bravery will help lift the shame felt by many of the children supposed to grow up as the next generation of Nazi foot soldiers.

With plans also announced for a book about his extraordinary life, Folker has spent most of his adult years searching for the truth about who he was  –  and who he wasn’t  –  and his quest has become an inspiration to thousands of other Lebensborn.

‘It’s important that they are telling this story  –  people are still suffering so much as a result of being Lebensborn,’ said Randi Spydevold, a campaigning lawyer for Norwegians fathered by Nazis.

‘Just like telling the truth about the Jews, it’s important the stories of the Lebensborn are not hidden.’

 

Heinrich Himmler
Heinrich Himmler was the architect of the plan to create an Aryan race

For decades, that’s exactly what has happened. When the Nazi regime collapsed, the former Lebensborn elite became unwanted reminders of the grim plan to breed Aryans while killing off millions of Jews, gipsies, gay and disabled people.

With the Nazis routed, Himmler committed suicide following his capture by the British.

The idyllic life of the Lebensborn was also brutally shattered in formerly occupied countries like Norway.

Many thousands of their mothers  –  labelled ‘German whores’  –  were sent to secret prison camps, where they were virtually slave labourers.

The children were officially classified by the Norwegian government as ‘rats’ and Nazi ‘whore children’.

Now elderly, some still get spat on in the street. The Norwegian government even tried sending 8,000 to Australia to get rid of them.

As well as being locked in asylums, suicide rates among Lebensborn children were up to 20 times higher than normal for the population, while alcoholism, drug abuse and criminality were also rife.

‘It’s typical that they’ve suffered from depression and low self-esteem,’ says Spydevold.

‘This is hardly surprising when you’ve spent your formative years being called a German idiot, a no-good bastard who doesn’t deserve to be alive.’

Campaigners are also attempting to bring the Norwegian government to court over documented evidence of drugs trials carried out on both children and mothers.

Witnesses and documents say they were force-fed LSD, mescaline and other substances during experiments by the Norwegian military. The irony of all this, given what happened to the Jews, is beyond further comment.

Perhaps the best known of the offspring of a Norwegian mother and a German soldier father was Anni-Frid Lyngstad, the brunette singer from the pop group Abba.

She and her family fled the post-war persecution by moving to Sweden, where her secret was not known.

Others were less fortunate, being beaten and raped.

The post-war hatred towards the offspring of German soldiers was so great that psychologists even concluded that women who had taken part in the scheme were ‘of limited talent and asocial psychopaths, some of them seriously backward’.

The words ‘father was a German’ were indictment enough to send children from the previously occupied Scandinavian countries to mental hospitals, where many were tortured and raped.

They were deemed dangerous because of their ‘Nazi genes’ and capable of forming a fascist fifth column.

 

Hans-Ullrich Wesch

1943: Hans-Ullrich Wesch in the arms of a nurse at a Lebensborn home

 

Harriet von Nickel, born in Norway in March 1942, suffered years of abuse after her mother agreed to have a child with a German officer as part of the programme.

After being fostered at the end of the war, she was chained up with a dog in the yard. As a six-year-old, she was thrown into the river by a man from her village, who said he wanted to ‘see if the witch would drown or float’.

When she was nine, she had the shape of a Nazi symbol brutally scored into her forehead with bent nails.

Last year, a group of Lebensborn launched a legal action before the European Court of Human Rights, seeking compensation from the Norwegian government of between £50,000 and £200,000.

The case was dismissed; instead, they were offered a £2,000 token.

‘The stigmatisation and the shame were so absolute it took us 50 years to come forward,’ said Gerd Fleischer, one of those compensated, whose father was a German officer.

He fled back to Germany from Norway after the war and Gerd faced years of violence when her mother re-married a Norwegian resistance fighter after the war.

Her new ‘father’ detested Germans and took out his hatred on Gerd.

Legal papers also show that Lebensborn children were raped, with the blessing of staff, by other inmates in psychiatric hospitals for the crime of having German fathers.

Priests recommended that the children should be sterilised to prevent them growing up as Nazis and waging war in later years.

Among thousands of harrowing episodes, Gerd Andersen, also from Norway, was sexually abused by a teacher in front of the whole class, while his friend, Karl Zinken, was placed in a special school for mentally retarded children where he was raped.

On the surface, life seemed much better for Folker Heinecke. Even at the height of the Allied assault on Germany, when he watched RAF bombers weave through the flak and searchlights to launch raids into enemy territory, he thought the war was exciting. Any privations he suffered were minor.

‘I was so young when I was taken I had no real memory of any other life. The only inkling came after the war when one of the local kids I was playing with said: «You know you’re a bastard, don’t you, they’re not your real mum and dad.» I didn’t know what that meant.’

He never discussed it with his Nazi parents.

 

Lebensborn

A maternity ward in one of the Nazi-run Lebensborn

 

‘Yes, they were fanatics,’ he says. ‘But they gave me a good life and I was devastated when my father died in 1975, followed three months later by my mother.’

Inheriting the family firm of ship brokers, Folker worked in London after the war and made a fortune. Then he discovered secret documents among his father’s files. He was astonished.

They showed that Folker Heinecke was born on October 17, 1940  –  after being seized by the Nazis  –  at Oderberg in Upper Silesia, now part of Poland, but then a part of Germany.

In his quest to discover the truth about his roots, he criss-crossed Europe. He discovered that his adoption papers and S.S. birth certificate were forged.

‘So I was an orphan. I could live with that. It was only some years later, as I tried to get more and more information, that it looked increasingly likely that I was part of the Lebensborn programme.’

Folker collected 20 boxes of documents from the American authorities, the German Red Cross, the Polish Red Cross, the International Tracing Service, the British Army of Occupation and at least 30 other agencies and church offices  –  all pieces in the gigantic jigsaw of his past.

Then, last year, he made a crucial breakthrough. With the opening up of the biggest Holocaust archive in the world at the Red Cross Tracing Centre in Bad Arolsen, Germany, Folker finally discovered the truth.

He found a document dated November 12, 1948, which stated: ‘The childless couple Heinecke applied to the Hamburg youth office for adoption of a child.

They were given permission to have a child and went to a Lebensborn home to choose one. The child was fetched on 20.5.1943.’

Other documents were found on which the name, birthdate and place of the boy adopted by the family Heinecke are given as: ‘Aleksander Litau, born 17.10.40 in Alnowa, Crimea, USSR.’

The mystery was  –  almost  –  solved. Folker Heinecke was Aleksander Litau. An SS document detailed a military operation in Komunara, 40 miles away from Alnowa, in which blond, blueeyed Aleksander was taken to Germany for ‘Ayranisation.’

Now 67, his blond hair grey, Folker travelled to the Crimea last year. He found a house and a road where locals told him a family called Litau once lived.

‘I scooped up earth from the road,’ he said. ‘I stood there and tried to imagine the SS advancing down here, their tanks and their motorbikes and their armoured cars, and I tried to imagine them taking a little boy who was guilty of nothing.’

He didn’t find his parents’ grave. Yet a group of old peasant women, their faces lined and their memories faint, recalled the day the soldiers came and took a ‘beautiful blond child’ from them.

But after the war Stalin sent millions of Russian citizens to the gulags  –  many of them for the ‘crime’ of being over-run by the Germans. And there was no trace of the Litaus.

‘All I really want,’ says Folker, ‘is to find the grave of my mama and papa. I don’t want to end up as many of the other children like me have, driven bitter and mad over what befell them. I just want to know who I was and what I might have been if things hadn’t turned out the way they did.

‘I have to keep searching to find something that might lead me to who my parents really were and where they are buried. Then I will have done my duty as a son. I will have honoured my real parents.’

 

• Additional reporting: Allan Hall in Hamburg.

Πηγή /Source: www.dailymail.co.uk

 

*********************************************************************************************************

 

BlackMediterraneanPirate 

Σύντομος Σύνδεσμος       wp.me/pPn6Y-9Hw

30 σκέψεις σχετικά με το “3 κείμενα για τη Νορβηγία (1. Γιατί χτυπήθηκε 2. Τα «Παιδιά του Πολέμου» 3. Stolen by the Nazis)

 1. Ευχαριστω πολύ για την αναδημοσίευση. Ενα κειμενο που ειχε περάσει σχεδόν απαρατήρητο πριν 9 χρόνια, κερδίζει σήμερα την επικαιρότητα εξαιτίας μιας τραγωδίας. Σημείο των καιρών; Ρίχνει πάντως ένα μικρό φως στην ιστορία μιας πλούσιας, ελεύθερης και δημοκρατικής χώρας του βορρά. Νομιζω.

 2. Ενω το δευτερο και το τριτο κειμενο παρουσιαζουν ενδιαφερον το πρωτο(ριχνοντας μια ματια στις πηγες)για αλλη μια φορα επιχειρει να βαφτισει το κρεας ψαρι μεσα απο συνομωσιολογικα σεναρια τα οποια βρισκονται σε αφθονια στα μυαλα των φασιστων.Οχι μονο αυτο αλλα πληροφοριες του στυλ «η νορβηγια εχει αγορασει ΟΛΑ τα κρατικα ελληνικα ομολογα» κρινονται εντελως προπαγανδιστικες και θυμιζουν τις σαχλαμαρες του στυλ «ο πρωθυπουργος απερριψε δανεια απο την ρωσια και την κινα».
  Η ελλαδα λοιπον βρισκεται στο στοχαστρο γιατι η νεα ταξη πεθαινει απο την ζηλια μολις αντικρυζει την γαλανολευκη και η νορβηγια γιατι ειναι αναπτυγμενη και δινει το κακο καπιταλιστικο παραδειγμα.

  Κουβεντα για τον εθνικισμο και τον ρατσισμο που οπλησαν το χερι του ναζι δολοφονου.Δε περιμενα και τιποτα διαφορετικο απο εθνικιστικα θερμοκηπια οπως το βοθρολυμπια η το ρεσαλτο.Τετοια κειμενα δεν εχουν καμια δουλεια να αναδημοσιευονται στους ΣΧΣ σε μια εποχη μαλιστα που ο εθνικισμος χρησιμοποιειται σαν εργαλειο συσπειρωσης και ο κινδυνος να γνωρισουμε με την σειρα μας απο πρωτο χερι τα ξερονησια ειναι πιθανος .

  • @no11888

   Η Νορβηγία, η Ρωσία και η Κίνα εμφανίζονται εδώ και καιρό σε διάφορες ειδήσεις στο διαδίκτυο, ως κάποιες από τις χώρες που έδειξαν ενδιαφέρον να κερδίσουν από την «ελληνική κρίση», με κάποιον τρόπο.

   Και πράγματι, για διάφορους λόγους η κάθε μια, έχουν να κερδίσουν αρκετά. Δηλαδή το κίνητρο υπάρχει.

   Και τουλάχιστον για την Ρωσία έχουμε έναν ελληνικής καταγωγής ρώσο πολιτικό, Ιβάν δεν-θυμάμαι-το-επώνυμο, που σε συνέντευξή του σε κάποιο έντυπο διατείνεται πως ενώ η ελληνική πλευρά του ζήτησε να μεσολαβήσει ώστε να γίνει συνάντηση με τον Πούτιν όπου η χώρα μας θα ζητούσε ρωσική οικονομική βοήθεια, στη συνέχεια η ελληνική πλευρά υπαναχώρησε.

   Οσο για την νέα τάξη πράγματι «δεν πεθαινει απο την ζηλια μολις αντικρυζει την γαλανολευκη». Απλώς η χώρα μας παίζει έναν πολύ σημαντικό γεωστρατηγικό ρόλο, εδώ στην ανατολική μεσόγειο που βρίσκεται, χρόνια τώρα, χρόνια πολλά, και έτσι οι διεθνείς εξουσιαστές θέλουν να την έχουν σίγουρο πιόνι.

   Δεν είναι κάτι καινούριο αυτό. Και έχουμε περάσει αρκετά εξαιτίας αυτού του ζητήματος. Και τα γράφουν και οι δεξιές και οι αριστερές ιστορίες αυτά. Η νέα τάξη λοιπόν έχει ισχυρά συμφέροντα -και όχι μόνο αυστηρώς οικονομικά συμφέροντα- να μείνουμε ως χώρα ένα ασφαλές προτεκτοράτο της. Γι’ αυτό εξαγοράζει εδώ και δυο αιώνες τις πολιτικές μας ηγεσίες. Και σαφώς, ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ, η νέα τάξη δεν έχει κανέναν λόγο να επιθυμεί ή να επιτρέψει να δυναμώσουμε ως χώρα, κλπ κλπ, να αποκτήσουμε πολιτική αυτονομία. Κι αυτό, όσο κι αν δεν αρέσει η λέξη σε ορισμένους, είναι ένα τεράστιο εθνικό θέμα. Και που δεν έχει και πολλή σχέση με ταξικές αντιπαλότητες.

   Για δε την Νορβηγία η νέα τάξη δεν σκάει από την ζήλια της. Σκάει όμως ως έναν βαθμό από το κακό της γιατί δεν μπορεί να την βάλει στο χέρι όπως θα το ‘θελε. Οπως και με μερικές άλλες χώρες όπου συμβαίνει αυτό. Ακόμη και μικρές. Σαν εκείνο το νησάκι στην Μάγχη που ΔΕΝ χρησιμοποιεί το σύστημα των κλασματικών αποθεματικών.

   Οσο για τον Νορβηγό δολοφόνο, από τα πρώτα στοιχεία που μας δίνουν, φαίνεται να είναι ένας εξτρεμιστής, ρατσιστής και εθνικιστής. Πιθανόν να μην έδρασε ή να μην σχεδίασε μόνος του. Πιθανόν να έχει βάλει και κάποιος άλλος το μακρύ του χέρι σε αυτή την ιστορία. Εξάλλου οι συνωμοσίες ήταν πάντα ένα ισχυρό χαρακτηριστικό στην ανθρώπινη ιστορία, και μπροστά σε κάθε καταστροφή σαν κι αυτή, οφείλουμε πάντα να εξετάζουμε και αυτό το ενδεχόμενο.

   Οσο για το αν τέτοια «κειμενα δεν εχουν καμια δουλεια να αναδημοσιευονται στους ΣΧΣ», έχω να πω πως, σεβαστό μεν ως γνώμη, αλλά αν επρόκειτο το ΣχΣ να έχει έναν ενιαίο ιδεολογικό χαρακτήρα τότε θα έπρεπε να υπάρχει μια συντακτική επιτροπή στην οποία θα υποβάλλονται τα κείμενα πριν δημοσιευτούν, για έγκριση. Και ευτυχώς, λέω εγώ, που δεν υπάρχει. Και αυτό είναι κάτι που ξεκαθαρίστηκε από αρχή. Αλλά αυτά δεν είναι ζητήματα που αφορούν άλλους εκτός από τα μέλη-συντάκτες, και καλό είναι να μην ζαλίζουμε τους αναγνώστες μας, με τέτοιες παρατηρήσεις.

   Θραξ Αναρμόδιος

   • «Πιθανόν να μην έδρασε ή να μην σχεδίασε μόνος του. Πιθανόν να έχει βάλει και κάποιος άλλος το μακρύ του χέρι σε αυτή την ιστορία. »

    Εκεί στέκομαι.
    Αυτό μ΄ενδιαφέρει να μάθω.
    Πώς λειτουργεί ο κόσμος.
    Όχι απλώς τα «φαινόμενα», γιατί συχνά «απατούν».
    Δεν στέκομαι απλώς στα συμβάντα ή τα δεδομένα που κάποιοι «επιτρέπουν» να διαρρεύσουν.
    Με ενδιαφέρει το «μεγάλο παιγνίδι» πίσω από αυτά.
    Ο «μεγάλος τζόγος».
    Η Γεωπολιτική, η Γεωστρατηγική και όχι μόνο η απλή καταγραφή των ιστορικών γεγονότων.
    Το «μεγάλο παιγνίδι» πίσω από αυτά θα ενσωματωθεί πιθανώς στην περιγραφή και καταγραφή των ιστορικών γεγονότων αργότερα. Ίσως σε 10 χρόνια.
    Έτσι δεν έγινε με τους Δίδυμους Πύργους;
    Έτσι δεν έγινε με τον Πόλεμο στο Ιράκ;
    Έτσι δεν έγινε με τον Πόλεμο στο Αφγανιστάν;
    Μέχρι τότε θα διαρρέουν (ή θα «αφήνονται» να διαρρεύσουν σιγά-σιγά) πληροφορίες, μέχρι να αποκαλυφθούν όλα τα κομμάτια του puzzle.
    Έτσι δεν γίνεται τώρα με τον «Πόλεμο» στην Ελλάδα;
    Έτσι δεν γίνεται τώρα με τον Πόλεμο στη Λιβύη;
    Μέχρι να αποκαλυφθούν όλα τα κομμάτια του puzzle.
    Αυτό δεν συνέβη με το Κυπριακό;
    Ο τρόπος αυτός σκέψης είναι ένα από τα επιστημονικά μου αντικείμενα.
    Όποιος θέλει, μπορεί να παραμένει στην απλή καταγραφή των ιστορικών γεγονότων.
    Προσωπικά, μ΄ενδιαφέρει να ρίχνω και μια ματιά λίγο πιο πέρα, σε συνάρτηση (και συνδυασμούς) και με τους υπόλοιπους παράγοντες, γιατί με ιντριγκάρει, γιατί βιάζομαι να γνωρίζω τι γίνεται γύρω μου, πώς λειτουργεί ο κόσμος γύρω μου.
    Δεν μπορώ να περιμένω 10 χρόνια για να μάθω την αλήθεια.

   • Βρε Θράκα όλα μαζί παρέα..Λες πως η Νέα Τάξη δεν θέλει την πολιτική αυτονομία μας για αυτό εξαγοράζει εδώ και 2 αιώνες την πολιτική εξουσία (δηλαδή από όταν δημιουργήθηκε το ελληνικό κράτος που αυτοί βοήθησαν ουσιαστικά να δημιουργηθεί και μάλιστα μέσω του Καποδίστρια το έφεραν τελείως στα μέτρα τους) και όλο αυτό μαζί αποτελεί τρομερό και φοβερό εθνικό ζήτημα… Ξέρεις υπήρχε ζωή και πριν δημιουργηθεί το «ελληνικό κράτος» και θα υπάρχει και όταν καταργηθεί επίσης.

    Τώρα γιατί αυτό είναι τρομερό εθνικό ζήτημα αδυνατώ πραγματικά να το κατανοήσω. Το «εθνικό κεφάλαιο» με τη ναυτιλία πχ κακοπερνάει? Εκτός εάν συμφωνείς πως εντάξει ο κάθε Λάτσης μπορεί να έχει φράγκα και να πηδάει τους εργαζομένους του αλλά πάνω από όλα είναι Έλληνας και νοίαζεται για το καλό της πατρίδας.

    Και παρακάτω λες πως δεν πεθαίνει για τη Νορβηγία αλλά πολύ θα ήθελε να την έχει στο χέρι ακόμα περισσότερο (λες και εάν πραγματικά το ήθελε θα δυσκολεύοταν πάρα πολύ να το κάνει). Εκτός εάν εννοείς πως εάν είχαμε μεγάλη παραγωγή πετρελαίου θα μπορούσαμε να έχουμε και πολιτική αυτονομία (όπως έχει η Σαουδική Αραβία για παράδειγμα?)

    Α , κάτι τελευταίο γιατί και αυτό μου σπάσε λίγο τα νεύρα. Πριν πιάσουν το νεοναζί δολοφόνο όλα τα μέσα εξημέρωσης έσκουζαν για πιθανούς «μουσουλμάνους τρομοκράτες-εξτρεμιστές». Μετά τη σύλληψη του άλλαξε η κασέτα σε «ακροδεξιό παράφρονα» . Είδες τι γίνεται άμα είσαι άρειος ε?

 3. «Τετοια κειμενα δεν εχουν καμια δουλεια να αναδημοσιευονται στους ΣΧΣ»
  Επιμένεις στο κατήφορο του αυταρχισμού και της μαλακίας που σε δέρνει …

  • Η αλήθεια είναι πάντως, οτι και το δικό μου like ήταν για τα 2 τελευταία κείμενα…
   Το πρώτο, χρειάζεται διασταύρωση γιατί πολλά από όσα λέει είναι περίεργα, πράγματι.
   Δεν νομίζω οτι η κριτική του no11888 κρύβει αυταχισμό, αυστηρή είναι ίσως, αλλά γιατί όχι; Τη γνώμη του λέει.

   • Βασικά με ελάχιστο ψάξιμο βρήκα αυτό :

    http://www.newstoday.gr/article/63179/autoi-kratoun-hreos-tes-elladas

    που αποδεικνύει περίτρανα ότι

    «Από τον περασμένο χρόνο, η Νορβηγία, υπό μία έννοια, ”έχει αγοράσει σχεδόν όλο το χρέος της Ελλάδας”, περίπου 300 δις Ευρώ, και περιμένει να το συμψηφίσει -με την δυνατότητα που θα της δώσει η Ελλάδα- με την εκμετάλλευση και κυρίως την άντληση του υποθαλάσσιου πλούτου μας»

    δεν ισχύει επουδενί. Θέλει πολλή προσοχή πριν γραφτεί το οτιδήποτε χωρίς καμμία προσπάθεια έστω επαλήθευσης των γραφόμενων.

 4. Δυστυχώς ενώ τα κείμενα είναι καλά, είναι αποπροσονατολιστικά για την κατανόηση του εγκλήματος και του δράστη. Καμμία σχεδόν σχέση δεν έχουν με τον ίδιο, με τις ιδέες του, ή με αυτό που έγινε.

  Επίσης οι συναισθηματισμοί εδώ, όσον αφορά τα γεγονότα, περιττεύουν απολύτως.

  Ο δολοφόνος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «κάπου αλλού». Οι ιδέες του και οι ομοϊδεάτες του είναι ανάμεσά μας, εδώ στο διαδίκτυο. Πολύ περισσότερο από παιδί της Νορβηγίας είναι παιδί του διαδικτύου. Ελάχιστα διαφέρει από τον μέσο Ελληνάρα «αντι-νεοταξίτη» ακροδεξιό. Βέβαια… ακολουθεί μια μετάλλαξη της ακροδεξιάς που συντελείται σε πολλές χώρες ταυτόχρονα, προς μια αντι-ισλαμική και φιλο-σιωνιστική κατεύθυνση, η οποία εκ πρώτης όψεως μπερδεύεικ, γιατί η ακροδεξιά συνδεόταν και με τον αντισημιτισμό. Αυτή η σύνδεση έχει όμως καταργηθεί από τα περισσότερα σύγχρονα ακροδεξιά ευρωπαϊκά κινήματακ και κόμματα.

  Τα ελληναράδικα ακροδεξιά μπλογκ θριαμβολόγησαν ότι έπιασαν λαβράκι επειδή έμαθαν ότι ο φονιάς είναι σιωνιστής και μασώνος. Εδωσαν ρεσιτάλ ηλιθιότητας διότι η ακροδεξιά στην οποία οι ΙΔΙΟΙ ανήκουν, σήμερα ακολουθεί τον ίδιο περίπου δρόμο, της υπεράσπισης του Ισραήλ εν ονόματι του δυτικού πολιτισμού.
  Ακρως δευτερεύον είναι το γεγονός ότι ο Μπρειβικ θέλησε να γίνει και μασώνος.

  • Στην ανάρτηση αυτή δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στο συγκεκριμένο έγκλημα. Ίσως υπήρξε η αφορμή.
   Με ενδιέφερε να τσεκάρω 2-3 πράγματα για τη Νορβηγία και τη θέση της στο παγκόσμιο σκηνικό.
   Άλλωστε το ξεκαθαρίζει και ο τίτλος, ο οποίος δεν είναι καθόλου τυχαίος:
   «3 κείμενα για τη Νορβηγία (1. Γιατί χτυπήθηκε 2. Τα “Παιδιά του Πολέμου” 3. Stolen by the Nazis)».

 5. Οmadeon

  OΛΗ σχεδόν η ευρωπαϊκή ακροδεξιά, ακολουθώντας τα θρησκοφασισταριά των ΗΠΑ, τείνει πλέον προς τον φιλοσιωνισμό. Έχεις καταλήξει γιατί συμβαίνει αυτό;
  Γιατί και πώς κόμματα και γκρουπούσκουλα που ήταν εναντίον των εβραίων συνολικά μετατρέπονται σε υπερασπιστές του σιωνιστικού ρατσισμού;
  Τι παίζει και αποδίδουν ρόλο σταυροφόρου στο Ισραήλ; Εχεις βγάλει συμπέρασμα;

  • Μα ναι, ακριβώς αυτά ήθελα να επισημάνω και -ναι- έχω κάποια συμπεράσματα να προτάξω…

   …κι όχι μόνο εγώ, κι εσύ και άλλοι το βλέπουμε, αυτό που συμβαίνει. Αυτές τις μέρες έχω δυσκολία να βρω χρόνο αλλά θέλω να κάνω το θέμα ποστ. Αν μη τι άλλο γιατί ένας συνεργάτης μου κι εγώ είχαμε ασχοληθεί και πιο παλιά με το ίδιο περίπου φαινόμενο, όταν αναδύθηκε μια περίεργη, ανίερη συμμαχία ανάμεσα σε ακραίους σιωνιστές και νεοναζί, που μας στοχοποίησαν και μας απείλησαν, κλπ.

   Επίσης εκείνο που με προβληματίζει έντονα, έχοντας διαβάσει αρκετά αποσπάσματα των γραπτών του Μπρέιβικ, είναι η τεράστια ομοιότητά τους με κείμενα που κυκλοφορούν παντού στο ελληνικό διαδίκτυο από ένα σωρό πολέμιους της «νέας τάξης». Δεν στέκει να παριστάνουν τώρα ότι το θέμα δεν τους αφορά και δεν τους αγγίζει, μόνο και μόνο επειδή ο φονιάς ήταν σιωνιστής κι αυτοί «αντι-σιωνιστές». Ελάχιστα διαφέρει η ιδεολογία του από τη δική τους. Αλλωστε και η ελληνική ακροδεξιά, ή ένα μεγάλο μέρος της, πέρασε κι αυτή από τη φιλο-ισραηλινή και φιλο-σιωνιστική στροφή, εδώ και αρκετόν καιρό, μετά τα γεγονότα της Γάζας. Οι μόνοι που δεν ακολουθούν αυτή τη «μόδα» είναι οι καθαρόαιμοι νεοναζί και οι… ηλίθιοι συνοδοιπόροι τους που νομίζουν πως απειλούμαστε από εβραϊκή συνομωσία. Αλλά οι «ψαγμένοι» ελληνες ακροδεξιοί ξέρουν πολύ καλά ότι ο Λίμπερμαν δικός τους είναι, κι ότι ο εθνικισμός του Ισραήλ βρίζει εξίσου συχνά το διεθνισμό του… Σόρος, όσο και οι ίδιοι.

   • Σημειώνει λίγο παραπάνω, στο σχόλιό του, ο φίλος Θράκας:

    «Πιθανόν να μην έδρασε ή να μην σχεδίασε μόνος του. Πιθανόν να έχει βάλει και κάποιος άλλος το μακρύ του χέρι σε αυτή την ιστορία. »

    Εκεί στέκομαι.
    Αυτό μ΄ενδιαφέρει να μάθω.
    Πώς λειτουργεί ο κόσμος.
    Όχι απλώς τα «φαινόμενα», γιατί συχνά «απατούν».
    Δεν στέκομαι απλώς στα συμβάντα ή τα δεδομένα που κάποιοι «επιτρέπουν» να διαρρεύσουν.
    Με ενδιαφέρει το «μεγάλο παιγνίδι» πίσω από αυτά.
    Ο «μεγάλος τζόγος».
    Η Γεωπολιτική, η Γεωστρατηγική και όχι μόνο η απλή καταγραφή των ιστορικών γεγονότων.
    Το «μεγάλο παιγνίδι» πίσω από αυτά θα ενσωματωθεί πιθανώς στην περιγραφή και καταγραφή των ιστορικών γεγονότων αργότερα. Ίσως σε 10 χρόνια.
    Έτσι δεν έγινε με τους Δίδυμους Πύργους;
    Έτσι δεν έγινε με τον Πόλεμο στο Ιράκ;
    Έτσι δεν έγινε με τον Πόλεμο στο Αφγανιστάν;
    Μέχρι τότε θα διαρρέουν (ή θα «αφήνονται» να διαρρεύσουν σιγά-σιγά) πληροφορίες, μέχρι να αποκαλυφθούν όλα τα κομμάτια του puzzle.
    Έτσι δεν γίνεται τώρα με τον «Πόλεμο» στην Ελλάδα;
    Έτσι δεν γίνεται τώρα με τον Πόλεμο στη Λιβύη;
    Μέχρι να αποκαλυφθούν όλα τα κομμάτια του puzzle.
    Αυτό δεν συνέβη με το Κυπριακό;
    Ο τρόπος αυτός σκέψης είναι ένα από τα επιστημονικά μου αντικείμενα.
    Όποιος θέλει, μπορεί να παραμένει στην απλή καταγραφή των ιστορικών γεγονότων.
    Προσωπικά, μ΄ενδιαφέρει να ρίχνω και μια ματιά λίγο πιο πέρα, σε συνάρτηση (και συνδυασμούς) και με τους υπόλοιπους παράγοντες, γιατί με ιντριγκάρει, γιατί βιάζομαι να γνωρίζω τι γίνεται γύρω μου, πώς λειτουργεί ο κόσμος γύρω μου.
    Δεν μπορώ να περιμένω 10 χρόνια για να μάθω την αλήθεια.

   • @Omadeon

    Είσαι καλός στην έρευνα εσύ. Περιμένουμε λοιπόν το ποστ που ετοιμάζεις. Μην το αφήσεις για πολύ μετά. Χρειαζόμαστε πληροφορίες, ιδέες, κρίσεις και γνώμες για να ξανα-κατανοούμε αυτό το φαινόμενο του εθνικισμού κάθε που αλλάζει και ψιλο-μεταμορφώνεται. Φαίνεται πως κι ο Μίσα την έχει κάνει την έρευνά του. Μην τα κρατάτε για σας αυτά. Είναι χρήσιμα για όλους μας.

    Θραξ Αναρμόδιος

  • Αγαπητή φίλη Xristini Marakaki:
   θα δώσεις εδώ>> http://www.dailymail.co.uk/news/article-1111170/Stolen-Nazis-The-tragic-tale-12-000-blue-eyed-blond-children-taken-SS-create-Aryan-super-race.html

   Επάνω, ακριβώς κάτω απ΄το «παραθυράκι» που τοποθέτησες τη διεύθυνση του site,
   σου σημειώνει η Google>>>»Αυτή η σελίδα είναι στα Αγγλικά. Θέλετε να την μεταφράσετε;»
   Θα πατήσεις το «γκρι κουμπάκι» ακριβώς δίπλα, που γράφει «Μετάφραση».
   Θα στο μεταφράσει στα Ελληνικά ή σε όποια γλώσσα επιθυμείς και ζητήσεις.
   Η μετάφραση δεν είναι πάρα πολύ καλή, μπορείς όμως, να βγάλεις ένα ικανοποιητικό νόημα για το κείμενο.

   Χίλια συγνώμη, αλλά δεν έχω τη χρονική δυνατότητα να το μεταφράσω. Όποτε μπορώ το κάνω.
   Αυτές τις μέρες δυσκολεύομαι, όμως, και το κείμενο είναι αρκετά μεγάλο.

   Φιλικά & συντροφικά χαιρετίσματα,
   BlackMediterraneanPirate

 6. Φίλε μεσογειακέ πειρατή, γειά σου. Νομίζω ότι περισσότερα θα μάθουμε για το δολοφόνο, από… τον ίδιο. Οι γεωπολιτικές αναλύσεις εδώ… σχεδόν περιττεύουν. Αλλωστε ο ίδιος διέπρεψε στη… γεωπολιτική (με κραυγαλέα λάθη ανάλυσης βέβαια) γράφοντας… περίπου 1500 σελίδες μανιφέστο βαθέων αναλύσεων.

  Η μανία να βρούμε τη «μεγάλη εικόνα», ή «εκείνους που κινούν τα νήματα», ΕΛΑΧΙΣΤΑ διαφέρει σε δομή και σε ψυχική λειτουργικότητα, από τη μανία να βρει τη «μεγάλη εικόνα» ο ΙΔΙΟΣ ο δολοφόνος.

  Υπάρχουν άκρως δυσάρεστα στοιχεία της σκέψης του Μπρέίβικ, που αντικατοπτρίζουν εμάς τους ίδιους, όταν προσπαθούμε να βρούμε αυτό που κινεί πολιτικά τον κόσμο.

  Ο Μπρέιβικ δεν ειναι ένας απλός ακροδεξιός. Είναι αγγούρι μεγάλο και… βαθύτατα «αντι-νεοταξικό».

  • Omadeon

   Φιλο-σιωνιστής κι αντι-νεοταξίτης ΔΕΝ παίζει με τίποτα….
   Στη Νέα Ταξη το σιωνιστικό παρακράτος ειναι πυλώνας.
   Άσε που ο ίδιος ο μακελάρης δήλωνε αντι ρατσιστής και υπέρ των ομοφυλόφιλων…Κι αυτο θυμίζει λιγουλάκι τον Σόρος, ο οποίος παριστάνει τον liberal , στα πλαισια του παιχνιδιού καλός-κακός μπάτσος …
   Θα μου πεις μέσα σε ενα θολωμένο μυαλό , όλα είναι πιθανά…ΟΚ
   Μόνο έτσι βγαίνει η παρα φύση σύνθεση

   • Μίσα, κατά την άποψή μου δεν ήταν θολωμένο μυαλό, ένας σιωνιστής-φασίστας ήταν που ήξερε καλά τί έκανε και με οργανωμένο σχέδιο (καταλαβαίνεις νομίζω γιατί το τονίζω αυτό).
    Σήμερα μάλιστα δήλωσε ότι είχε και συνεργούς.

  • Αγαπητέ φίλε Omadeon,
   αναμένουμε την ανάρτηση που ετοιμάζεις, όπου θα εκφράζονται και οι απόψεις που περιγράφεις επιγραμματικά στα παραπάνω σχόλια.

   Κάπου στο ενδιάμεσο βρίσκεται η αλήθεια, πιστεύω.

   Αν θέλεις κι έχεις λίγο χρόνο, ρίξε μια ματιά και στις παραπομπές που σημειώνω εδώ και θα καταλάβεις τί εννοώ και πώς σκέπτομαι.
   (Τις σημειώνω και με την Googlιανή τους μετάφραση στα ελληνικά, σε περίπτωση που κάποιοι φίλοι/ες δεν γνωρίζουν αγγλικά και θέλουν να ρίξουν μία ματιά).

   Φιλικά & Συντροφικά Χαιρετίσματα & Εκτίμηση,
   BlackMediterraneanPirate.

   ————————————————————————————————————————————

   Ένα παράδειγμα.
   Για το ακόλουθο ιστορικό γεγονός, γνωρίζουμε πια πολύ περισσότερα στοιχεία και λόγους για τους οποίους συνέβη (βλέπε και FED κλπ κλπ).

   ————————————————————————————————————————————

   Assassination of John F. Kennedy
   From Wikipedia, the free encyclopedia
   Assassination of John F. Kennedy

   President Kennedy with his wife, Jacqueline, and Texas Governor John Connally in the presidential limousine, minutes before his assassination.
   Location Dallas, Texas
   Date November 22, 1963
   12:30 p.m. (Central Time)
   Target John F. Kennedy
   Attack type Sniper rifle
   Death(s) 1 killed (President Kennedy)
   Injured 2 wounded (Governor Connally and James Tague)
   Perpetrator(s) Lee Harvey Oswald

   John Fitzgerald Kennedy, the thirty-fifth President of the United States, was assassinated at 12:30 p.m. Central Standard Time (18:30 UTC) on Friday, November 22, 1963, in Dealey Plaza, Dallas, Texas. Kennedy was fatally shot while traveling with his wife Jacqueline, Texas governor John Connally, and the latter’s wife, Nellie, in a Presidential motorcade.
   The ten-month investigation of the Warren Commission of 1963–1964 concluded that the President was assassinated by Lee Harvey Oswald acting alone and that Jack Ruby acted alone when he killed Oswald before he could stand trial. These conclusions were initially supported by the American public; however, polls conducted from 1966 to 2004 found that as many as 80 percent of Americans have suspected that there was a plot or cover-up.[1][2]
   Contrary to the Warren Commission, the United States House Select Committee on Assassinations (HSCA) in 1979 concluded that President John F. Kennedy was probably assassinated as a result of a conspiracy.[3] The HSCA found both the original FBI investigation and the Warren Commission Report to be seriously flawed. While agreeing with the Commission that Oswald fired all the shots which caused the wounds to Kennedy and Governor Connally, it stated that there were at least four shots fired and that there was a «high probability» that two gunmen fired at the President. No gunmen or groups involved in the conspiracy were identified by the committee, but the CIA, Soviet Union, organized crime and several other groups were said to be not involved, based on available evidence. The assassination is still the subject of widespread debate and has spawned numerous conspiracy theories and alternative scenarios.

   ————————————————————————————————————————————

   Αυτόματη μετάφραση κατά προσέγγιση από την Google, για όσους δεν γνωρίζουν αγγλικά>>>

   Δολοφονία του John F. Kennedy
   Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

   Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι , ο τριακοστός πέμπτος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών , δολοφονήθηκε στις 12:30 μ.μ. Κεντρική ώρα Πρότυπο (18:30 UTC ) για την Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου του 1963, σε Dealey Plaza , Ντάλας , Τέξας . Kennedy πυροβολήθηκε θανάσιμα ενώ ταξιδεύετε με τη σύζυγό του Jacqueline , κυβερνήτης του Τέξας Τζον Connally , και η γυναίκα του τελευταίου, Νέλι , σε μια προεδρική αυτοκινητοπομπή .
   Οι δέκα μηνών έρευνα της Επιτροπής Warren του 1963-1964 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Πρόεδρος είχε δολοφονηθεί από τον Lee Harvey Oswald δρώντας μεμονωμένα, και ότι ο Jack Ruby ενήργησε μόνη της, όταν σκότωσε τον Οσβαλντ προτού να μπορέσει να δικαστεί. Τα συμπεράσματα αυτά αρχικά υποστηρίχθηκε από το αμερικανικό κοινό? Ωστόσο, δημοσκοπήσεις διεξάγονται 1966 – 2004 διαπίστωσαν ότι όσο το 80 τοις εκατό των Αμερικανών έχουν υποψιαστεί ότι υπήρχε σχέδιο ή συγκάλυψη. [1] [2]
   Σε αντίθεση με την Warren Επιτροπή , η Ηνωμένων Πολιτειών της Βουλής Select Committee on Δολοφονίες (HSCA) το 1979 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Πρόεδρος John F. Kennedy ήταν πιθανότατα δολοφονήθηκε ως αποτέλεσμα μιας συνωμοσίας. [3] Η HSCA βρεθεί τόσο στην αρχική έρευνα του FBI και του Warren Έκθεση της Επιτροπής να είναι σοβαρές ελλείψεις. Ενώ συμφωνεί με την Επιτροπή ότι Oswald τροφοδοτούνται όλα τα πλάνα που προκάλεσε τα τραύματα να Κένεντι και Διοικητή Connally, ανέφερε ότι υπήρχαν τουλάχιστον τέσσερις πυροβολισμοί και ότι υπήρξε «μεγάλη πιθανότητα» ότι δύο ένοπλοι πυροβόλησαν κατά του Προέδρου. Δεν ένοπλοι ή ομάδων που εμπλέκονται στη συνωμοσία εντοπίστηκαν από την επιτροπή, αλλά η CIA , Σοβιετική Ένωση , του οργανωμένου εγκλήματος και αρκετές άλλες ομάδες είχαν πει ότι δεν ενέχεται, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία. Η δολοφονία είναι ακόμη το αντικείμενο ευρείας συζήτησης και έχει γεννήσει πολλές θεωρίες συνωμοσίας και τα εναλλακτικά σενάρια.

 7. Η ιδεολογία που επιλέγει ο καθένας, έρχεται και «πατάει» σε κατάλληλο έδαφος μιας προσωπικότητας που διαμορφώνεται ήδη από τα παιδικά και εφηβικά χρόνια. Οι άνθρωποι που έχουν θυμό, που μισούν τους άλλους ανθρώπους, που θέλουν να τους σκοτώσουν ή φτάνουν στο σημείο που έφτασε αυτός ο Νορβηγός, να υλοποιήσει δηλαδή τις φαντασιώσεις του, σίγουρα έχουν θέματα βαθιά μέσα τους, θέματα που σχετίζονται με την οικογένεια τους, το στενό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσαν. Αυτός ο τύπος ζούσε μόνος, χωρίς καμιά επαφή με τον πατέρα του από το 1995, από 16 χρονών, και δεν ξέρω αν ζει η μητέρα. Ο πατέρας ζει απολύτως απομονωμένος από όλους στη Γαλλία. Επίσης άκουσα στις ειδήσεις ότι κάπου στο διαδίκτυο κατηγορούσε την οικογένεια του για περίεργες σεξουαλικές συμπεριφορές. Τα πάντα μπορεί να συνέβαιναν στο σπίτι που μεγάλωσε και να καταγράφηκαν μέσα του, και ο θυμός να ήταν τόσο τεράστιος … Αν μπορούσαμε να καταγράψουμε με απόλυτη ακρίβεια και πληρότητα όλες μα όλες τις παραμέτρους που συντελούν στη διαμόρφωση της προσωπικότητας, σίγουρα θα ξέραμε τι οδηγεί πού. Αυτό όμως είναι αδύνατο, κι έτσι δεν είναι εφικτός ένας απλός κανόνας, φυσικά η ψυχολογία, η ψυχιατρική και άλλες επιστήμες με αυτό ασχολούνται, όμως δεν είναι καθόλου εύκολο. Επίσης υπάρχουν και ζητήματα ιατρικά, π.χ εκ γενετής προδιαθέσεις, που με κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση ή και πρόληψη, αντιμετωπίζονται. Το σίγουρο είναι πως για όλα υπάρχει κάποιος λόγος, όχι απλός, ούτε εύκολο να τον ανακαλύψει κανείς. Αλλά η παράμετρος παιδική ηλικία – οικογένεια, είναι θεμελιώδης.

  Οι φασιστικές οργανώσεις, οι φανατικές θρησκευτικές ή άλλες ομάδες μίσους, «συλλέγουν» δυστυχισμένα παιδιά και τους «δίνουν» τη «λύση»: φταίνε οι μαύροι, οι άσπροι, οι κόκκινοι κ.λπ. την εκτόνωση του θυμού που προέρχεται φυσικά από αλλού, αλλά ένα παιδί και ένας νέος ενήλικας μπορεί να μην το αναγνωρίζει. Και είναι σίγουρο πως οι αυταρχικοί, βίαιοι, εξουσιαστικοί ή εύκολα χειραγωγούμενοι άνθρωποι, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, είναι προβληματικές προσωπικότητες. Όλοι είμαστε, αλλά σε ποιο βαθμό και τι το κάνουμε έχει σημασία – για να μην νομιστεί ότι αναφέρομαι σε «κανονικότητες». Να ερμηνεύουμε τα φαινόμενα στο κοινωνικό τους πλαίσιο, αλλά όταν πρόκειται για μια σαφώς ξεχωριστή περίπτωση, πρέπει να δούμε και την ιδιαίτερη ιστορία του συγκεκριμένου προσώπου, γιατί αυτή κατά τη γνώμη μου εξηγεί την συγκεκριμένη τελική πράξη. Και φυσικά οι κοινωνίες οφείλουν να έχουν δομές που να αντιμετωπίζουν τα ζητήματα της οικογένειας, κι αν όχι, υπάρχει σοβαρή κοινωνική ευθύνη. Π.χ. στην Ελλάδα δεν υπάρχει κοινωνική πολιτική, εξ’ ου και γίνονται ένα σωρό εγκλήματα, στο δρόμο, στα σπίτια, που αν τα αθροίσουμε, ξεπερνούν την τραγωδία της Νορβηγίας. Μια σάπια μη κοινωνία, γεννά συνεχώς τέτοια φαινόμενα, λιγότερο ή περισσότερο σκληρά και μαζικά.

  Το συναίσθημα που μου έρχεται αυθόρμητα αυτές τις μέρες γι αυτό τον άνθρωπο είναι λύπη. Τόσο φρικτό έγκλημα, τόσες ψυχές να τις πήρε στο λαιμό του, πιστεύω πως αν είχε κάποια έστω μικρή επαφή με τον εαυτό του, σίγουρα θα τρελαινόταν αν συνειδητοποιούσε τι έκανε.

  Αυτό που γράφω εννοείται δεν είναι ελαφρυντικό, απλώς προσπάθεια κατανόησης του τι έγινε πραγματικά, γιατί μόνο αυτή μπορεί να αποτρέψει κι άλλα τέτοια εγκλήματα παντού στον κόσμο.

 8. Διαβάζω διάφορες αναλύσεις για την σφαγή και τα αίτια ,διάφορα ιδεολογικά «προφίλ» που δίνονται στον μακελάρη κ.λ.π…

  Προσωπικά , δεν μπορώ να δω κανένα πολιτικό, ιδεολογικό ή άλλο κίνητρο στις ενέργειες του, παρά μόνο την παραφροσύνη του και το αρρωστημένο του μυαλό …

  • @gsourm
   Οι αναλύσεις που διαβάζεις είναι μπερδεμένες, ή… για-τα-μπάζα. Γι’ αυτό δεν βγάζεις άκρη. Η αλήθεια είναι ΜΠΡΟΣΤΑ σου.

   @πειρατή,
   ΠΟΛΥ βιάζεσαι να δεις την κρυμμένη συνωμοσία πίσω από όλα αυτά, ή τις ομοιότητες με τον Οσβαλντ. Ειδικά με τον Οσβαλντ, ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΑΠΟΛΥΤΩΣ δεν υπάρχει. Ο Μπρέϊβικ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ καν παράφρων. Είναι ΣΥΝΕΠΕΣΤΑΤΟΣ, μοντέρνος ακροδεξιός ιδεολόγος με πλούσιο συγγραφικό έργο. Αποδείχτηκε επίσης ότι ήταν το ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ με… επιφανή συντηρητικό μπλόγκερ της Νορβηγίας με ψευδώνυμο «φιόρντμαν», που έγραφε ΣΟΒΑΡΑ άρθρα σε σάητ εφημερίδων μεγάλης κυκλοφορίας. Η μοναδική διαφορά του Μπρέϊβικ με τους αμέτρητους ομοϊδεάτες του ήταν ακριβώς το έγκλημα που διέπραξε. Παρόλ’ αυτά ΜΗΝ αυταπατώμεθα ότι κι αυτοί δεν είναι ικανοί για παρόμοια εγκλήματα. Κι εμένα απείλησαν με σφαίρα στο κεφάλι κάποτε κάποιοι.

 9. Αγαπητοί φίλοι «κ.κ.» & «gsourm» :
  τα ίδια έλεγαν και για τον Lee Harvey Oswald κάποτε…

  Το θέμα είναι ότι «χτυπήθηκε» και η ατάραχη -ως τώρα-, ευημερούσα και απομακρυσμένη Νορβηγία.
  Ήρθε κι η σειρά της. Σιγά μην γλίτωνε…

  Πριν λίγες μέρες, «γονάτισε» και η ευημερούσα οικονομία της Κύπρου (παρά τα γνωστά εθνικά και άλυτα για δεκαετίες ολόκληρες θέματα… ήταν πολύ εύπορη η οικονομία της Κύπρου μέχρι τώρα… από εδώ και πέρα που αρχίζουν πολύ έντονες πιέσεις, θα δείξει…).

  Πάντα βρίσκεται κάποιος ειδικός τρόπος χτυπήματος. Για όλους.
  Η Επιστήμη έχει προοδέψει πολύ.

  Έτσι είναι αυτά.
  Κι έτσι πιστεύω, προσωπικά. Έτσι νομίζω.

  Φιλικά χαιρετίσματα,
  ΒlackΜediterraneanPirate.

  • Αγαπητε πειρατη πως ειναι δυνατον να ψαχνεις αληθειες μεσα σε ρατσιστικους βοθρους που λασπολουγουν καθημερινα και οι πολιτικες τους αναλυσεις ειναι επιπεδου Σουπερ Κατερινας.Βρισκεις εσυ καμια διαφορα αναμεσα στο εθνικιστικο ολυμπια που πολεμαει συνεχως τον ελευθεριακο χωρο ,και τον στοχο;Πολλα αρθρα του στοχου αναμεταδιδονται και απο το ολυμπια ετσι για πληροφορηση.
   Εχει καμια διαφορα ο καλυμμενος φασισμος με τον ακαλυπτο;Να αρχισουμε αμα ειναι να βαζουμε κειμενα απο τον στοχο για να εχουμε μια ποιο σφαιρικη εικονα στα πλαισια της δημοκρατικοτητας των σχολιαστων,αν και οι ναζιδες δεν εβγαλαν τσιμουδια για το θεμα.
   Περιμενουμε δηλαδη να συμβει και κατι παρομοιο εδω για να αρχισουμε να προβληματιζομαστε;

   • Υπερβάλλεις, όσον αφορά το Ολυμπία, φίλε νο11888, και το τσουβαλιάζεις άδικα πάλι. Δυστυχώς δεν το παρακολουθώ συνέχεια και αδιαλείπτως, να ξέρω ΑΝ και πότε ακριβώς αναπαρήγαγε άρθρο του Στόχου, οπότε αν εντοπιστεί τέτοιο ατόπημα κάντο θέμα ή δώσε λινκ. Εγώ δεν θυμάμαι να έγινε ποτέ κάτι τέτοιο.
    Για το Ολυμπία έχω ξαναγράψει σε άλλα σχόλια, παλαιότερα. Δεν είναι μια τόσο απλή ιστορία. Το πρόβλημά του είναι κυρίως σε ορισμένα φασιστοειδή σχόλια, ή και σε ορισμένες υπερ-πατριωτικές ιδέες που εκφράζουν, αραιά και που, ορισμένοι άλλοι που γράφουν εκεί. Είναι όμως εκτός θέματος τώρα…

    Το θέμα είναι ότι (πράγματι) ο πυρήνας της ιδεολογίας του «Στόχου» και ο πυρήνας της ιδεολογίας του μακελάρη Μπρέϊβικ, είναι σχεδόν ίδιοι. Αν αντικαταστήσουμε το «απειλή για τον ελληνισμό» με το «απειλή για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό», η μοναδική διαφορά τους βρίσκεται στο θέμα του Ισραήλ. Κατά τα άλλα, ΚΑΙ οι δύο, Στόχος και Μπρέϊβικ, θεωρούν σαν πηγή κάθε κακού την «πολυπολιτισμικότητα» που πηγάζει από τους
    «προδότες αριστερούς», οι οποίοι φέρνουν σαν «στρατό κατοχής» τους μουσουλμάνους μετανάστες, κ.ο.κ.

    Οσον αφορά το Ισραήλ όμως, πέρυσι ξεσάλωσε και η ελληνική ακροδεξιά κατά της Αποστολής στη Γάζα ότι είναι υποκινούμενη από την Τουρκία και τον ακραίο ισλαμισμό. Αυτό ήταν μέρος μιας γενικότερης στροφής προς τη στήριξη του Ισραήλ, όπως συνέβη και σε άλλες χώρες. ΕΛΑΧΙΣΤΑ διαφέρει λοιπόν, τελικά, η ιδεολογία του Στόχου από εκείνη του Μπρέϊβικ.΄

    Δεν καταλαβαίνω τώρα, ΠΩΣ διαφεύγουν της προσοχής τόσων ανθρώπων, αυτές οι τεράστιες ομοιότητες. Σχεδόν όλη η ελληναράδικη ρητορική «κατά της Νέας Τάξης» ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΗ με εκείνη του μακελάρη. ΠΩΣ δεν βλέπουν ορισμένοι το πρόβλημα?

    Φυσικά, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ «Νέα Τάξη», ή τουλάχιστον τέτοια Νέα Τάξη ΟΠΩΣ τη φαντάζονται όλοι αυτοί. Για τον Μπρέϊβικ, όπως και για το Στόχο, «Νέα Τάξη» είμαστε… εμείς, οι αναρχο-άπλυτοι και θολο-κουλτουριάρηδες αριστεροί πολυπολιτισμικοί… «λαθρομεταναστολάγνοι» προδότες, που θέλουμε να καταστρέψουμε τον ανώτερο ελληνικό [=ευρωπαϊκό] πολιτισμό υπερασπιζόμενοι τα ισλαμικά μεταναστευτικά στίφη…

    Ο Στόχος βέβαια νομίζει ότι επικεφαλής μας είναι οι Εβραίοι, ως προαιώνιοι εχθροί του Ελληνισμού. Είναι λιγάκι ντεμοντέ ο Στόχος. Η μοντέρνα ακροδεξιά δεν αρνείται βέβαια ότι υπάρχουν Εβραίοι τραπεζίτες και… μπιλντερμπεργκεράδες (φάτε άλλο ένα χάμπουργκερ κοσέρ, ω μποντιμπίλντερ…)… αλλά θαυμάζει και στηρίζει το τελευταίο προπύργιο του Λευκού Ευρωπαϊκού πολιτισμού, το ηρωΪκόν κράτος-έθνος του Ισραήλ.

  • Πειρατή , πραγματικά δεν έχω στοιχεία για να γνωρίζω πια ήταν τα πραγματικά κίνητρα του δράστη , αν ήταν οργανωμένο σχέδιο «άνωθεν» κ.λ.π.

   Επίσης , μπορεί αυτό που βλέπω να είναι η επιφάνεια και να μην μπορώ να διακρίνω την πολιτική σκοπιμότητα στην δολοφονία 80 άσχετων πιτσιρικιών…
   (κάτι που είναι προφανές στην δολοφονία ενός προέδρου των ΗΠΑ , για να αναφερθώ στον Οσβαλντ)
   μπορεί να είναι τραγωδία για την Νορβηγία αλλά δεν βλέπω πως μπορεί να την βλάψει οικονομικά η συγκεκριμένη πράξη.

   Το συγκεκριμένο συμβάν δεν με έκανε να συνειδητοποιήσω τώρα την άνοδο της ακροδεξιάς και του ρατσισμού στην Ευρώπη… αυτό είναι κάτι που υπάρχει και θεριεύει την τελευταία 20ετια συνεχώς … ειδικότερα , στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη ακροδεξιά κόμματα κερδίζουν όλο και περισσότερους οπαδούς , έδρες στην βουλή και θέσεις στην κυβέρνηση…

   Και δεν τα κατάφεραν ούτε με σφαίρες , ούτε με μπόμπες…

   Τα «κατάφεραν» λόγο των οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών των κυβερνήσεων ,καθώς και της απραξίας και του στρουθοκαμηλισμού της ευρωπαϊκής αριστεράς

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s