Εκδικητική καταδίκη χωρίς στοιχεία, εναντίον απεργών μεταναστών

Η εκδίκηση του αστυνομικού μας κράτους εναντίον των απεργών μεταναστών της Υπατίας: Διαβάστε παρακάτω με λεπτομέρειες πώς στήθηκε η πλεκτάνη με την οποία τους καταδίκασαν.

Αλήθεια, εμείς οι ντόπιοι, όταν ταξιδεύουμε κουβαλάμε και τις αποδείξεις όλων των αντικειμένων που έχουμε στις βαλίτσες μας; Αλλά, ξέχασα, εμείς είμαστε υπεράνω πάσης υποψίας, όχι μετανάστες…

(το βρήκα στο indymedia, η αρχική πηγή είναι εδώ: http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=12469&pos=4&cat_id=48)

Αστυνομική πλεκτάνη – καταδίκες πρόκληση στους πρώην απεργούς πείνας.

 Η «γραμμή» είχε δοθεί από τη ΓΑΔΑ και το δικαστήριο έπρεπε να προσαρμοστεί.

Μια αθώωση, μια αναβολή και δυο καταδίκες είναι ο απολογισμός της σε πρώτο βαθμό δικαστικής «διερεύνησης» της σκευωρίας, που η ΓΑΔΑ έστησε σε βάρος τεσσάρων πρώην απεργών πείνας της Υπατίας. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, χωρίς να παρουσιάσει κανένα σκεπτικό, καταδίκασε δύο μετανάστες για «αποδοχή προϊόντων εγκλήματος», επειδή είχαν στην κατοχή τους πράγματα που ο καθένας μας έχει, χωρίς να κουβαλάει μαζί του και την απόδειξη αγοράς τους. Δεν εξήγησε, όμως, η πρόεδρος για ποια ακριβώς αντικείμενα καταδικάστηκαν. Γιατί υπήρξαν αντικείμενα, όπως ένα ηλεκτρικό κατσαβίδι και ένας επαναφορτιζόμενος φακός, που η μεν Ασφάλεια παρουσίασε σαν κλοπιμαία, στο δικαστήριο όμως αποδείχτηκε ότι είχαν αγοραστεί πρόσφατα από τους ίδιους τους μετανάστες, οι οποίοι προσκόμισαν τις αποδείξεις αγοράς από μεγάλα καταστήματα των Χανίων.

Ενας από τους τέσσερις πρώην απεργούς πείνας βοήθησε φίλο του, σηκώνοντας μια από τις πολλές τσάντες, την ώρα που οι ασφαλίτες τους προσήγαγαν στο Τμήμα του αεροδρόμιου «Ελ. Βενιζέλος». Μολονότι από την πρώτη στιγμή διαμαρτυρόταν ότι η τσάντα δεν ήταν δική του και το ίδιο επιβεβαίωνε και ο φίλος του, βρέθηκε κατηγορούμενος. Ο φίλος του επιβεβαίωσε και στο δικαστήριο ότι απλώς τον βιήθησε να σηκώσει τα πράγματά του και έτσι ήταν ο μόνος που αθωώθηκε.

Καταδικάστηκε σε 6 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή μετανάστης, διότι είχε στην κατοχή του παμπάλαιο λάπτοπ, το οποίο ουδέποτε είχε καταγγελθεί ότι κλάπηκε! Θεωρήθηκε κλεμμένο σε άγνωστο χρόνο από άγνωστο ιδιοκτήτη!!! Και μεις ρωτάμε: όταν οποιασδήποτε έλληνας βρίσκεται στο αεροδρόμιο έχοντας μαζί του λάπτοπ, κινητό, φωτογραφική μηχανή και άλλα αντικείμενα, θεωρείται ύποπτος κλοπής ή αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, αν δεν έχει μαζί του τις αποδείξεις αγοράς; Οταν είσαι μετανάστης και δη πρώην απεργός πείνας της Υπατίας, καταδικάζεσαι για την κατοχή ακόμη και αντικειμένων τα οποία ουδέποτε καταγγέλθηκε ότι κλάπηκαν. Φτάνει που τα έχεις εσύ, ένας μετανάστης.

Καταδικάστηκε σε 10 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή μετανάστης, διότι είχε στην κατοχή του ένα λάπτοπ, μερικά χαλασμένα κινητά, ένα παμπάλαιο playstacion κι ένα ζευγάρι γυαλιά. Απ’ αυτά, το λάπτοπ παρουσιάστηκε ως κλεμμένο με την εξής διαδικασία. Κλήθηκε πολίτης, που είχε κάνει καταγγελία ότι του κλάπηκε λάπτοπ ίδιας μάρκας και χωρίς να γίνει καμιά ταυτοποίηση μέσω σειριακού αριθμού (κάθε λάπτοπ έχει έναν μοναδικό σειριακό αριθμό), το συγκεκριμένο λάπτοπ αποδόθηκε στον πολίτη, μόνο και μόνο για να στηριχτεί η κατηγορία της «αποδοχής προϊόντων εγκλήματος». Τα υπόλοιπα αντικείμενα, τα χαλασμένα κινητά, τα γυαλιά, το παμπάλαιο playstacion, ακόμη και το τρυπάνι που είχε αγοραστεί και για το οποίο υπήρχε απόδειξη, θεωρήθηκαν επίσης κλεμμένα, χωρίς κανείς να έχει καταγγείλει κλοπή! Απλά βρέθηκαν στα χέρια μετανάστη και η ιδιότητά του ως μετανάστη τον καθιστά εξ ορισμού ένοχο.

Τέλος, η δίκη του τέταρτου, ενώ είχε φτάσει στο τέλος της, αναβλήθηκε για τις 28 Ιουλίου, με πρόταση της εισαγγελέως, διότι η ενοχή δεν προέκυπτε με τίποτα. Ξέρετε γιατί; Γιατί μια ώρα μετά τη σύλληψη των τεσσάρων στο «Ελ. Βενιζέλος», κλήθηκε αστυνομικός, στον οποίο αποδόθηκε το λάπτοπ του μετανάστη, διότι –όπως είπε– του το είχαν κλέψει από το σπίτι του στην Κυψέλη. Μόνο που ουδέποτε είχε καταγγείλει κλοπή λάπτοπ! Πώς ήξεραν και τον κάλεσαν οι συνάδελφοί του στο αεροδρόμιο και μάλιστα μέσα σε μια ώρα, όταν αυτός ουδέποτε είχε καταγγείλει κλοπή;

Αυτό το ερώτημα έθεσε ιδιαίτερα επιτακτικά η συνήγορος Αννυ Παπαρούσσου, αναγκάζοντας την εισαγγελέα της έδρας, η οποία πρότεινε συνεχώς ενοχές χωρίς καμιά επιχειρηματολογία, να ζητήσει την αναβολή της υπόθεσης, προκειμένου να κληθεί ο αστυνομικός που εμφανίστηκε σαν ιδιοκτήτης του λάπτοπ.

Σημειώνουμε ότι από τους μάρτυρες του κατηγορητήριου ουδείς εμφανίστηκε για να καταθέσει στο δικαστήριο. Ούτε ο αστυνομικός που πήρε ένα λάπτοπ το οποίο ουδέποτε είχε δηλώσει ως κλαπέν, ούτε μια αεροσυνοδός που πήρε χωρίς καμιά ταυτοποίηση ένα λάπτοπ με θήκη και φορτιστή, ενώ είχε καταγγείλει ότι της έκλεψαν ένα σκέτο λάπτοπ, ούτε η μητέρα μιας άλλης κυρίας, η οποία «αναγνώρισε» το λάπτοπ της απουσιάζουσας κόρης της και το πήρε από την Ασφάλεια, ξανά χωρίς ταυτοποίηση.

Αντίθετα, προσφέρθηκε να καταθέσει μια πληθώρα μαρτύρων υπεράσπισης. Απ’ αυτούς κατέθεσαν μερικοί. Αναφέρθηκαν στην προσωπικότητα τωβν κατηγορούμενων, στο ήθος τους και στην ξεκάθαρη στάση τους: αυτοί που έκαναν 45 μέρες απεργία πείνας για να πάρουν άδεια παραμονής, ποτέ δεν θα ρισκάριζαν ό,τι κέρδισαν κουβαλώντας κλοπιμαία στο αεροδρόμιο. Και μάλιστα κουβαλώντας τα εμφανώς και όχι κρυμμέναα σε κάποιες βαλίτσες.

Η συνήγορος Αννυ Παπαρούσσου έδωσε μεγάλη μάχη. Και στο καθαρά ποινικό μέρος και στο πολιτικό μέρος.

Αναφέρθηκε με επιχειρήματα στο εμφανές «στήσιμο» της υπόθεσης από τη ΓΑΔΑ, η οποία έσπευσε να εκδώσει και ανακοίνωση για ένα ασήμαντο συμβάν, απ’ αυτά που καθημερινά συμβαίνουν δεκάδες στην Αθήνα, χωρίς ποτέ να εκδίδονται επίσημες αστυνομικές ανακοινώσεις. Μίλησε για την ιδιαίτερη μεταχείριση που επιφυλάσσεται στους μετανάστες γενικά και στους μετανάστες της Υπατίας ιδιαίτερα. Πώς μπορείτε να δικάσετε, είπε απευθυνόμενη στην πρόεδρο, όταν δεν έχετε βεβαιωμένο το αδίκημα της κλοπής και δεν έχετε δόλο εκ μέρους των κατηγορούμενων; Παρουσίασε, δε, και πλούσια νομολογία του Αρείου Πάγου. Πλην, όμως, μιλούσε εις ώτα μη ακουόντων. Η «γραμμή» είχε δοθεί από τη ΓΑΔΑ και το δικαστήριο έπρεπε να προσαρμοστεί.

Δείτε και την προηγούμενη δημοσίευση με τίτλο Προβοκάτσια κατά των απεργών πείνας της Υπατίας

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Εκδικητική καταδίκη χωρίς στοιχεία, εναντίον απεργών μεταναστών

  1. Eπειδή είχα μεταφέρει την είδηση για την σύλληψη των μαροκινών μαζί με το κατηγορητήριο που τους αποδίδεται, οφείλω να πω ότι αν τα πράγματα είναι έτσι οπως τα περιγράφει το κείμενο,οι μπάτσοι θέλουν πολλές κλωτσιές για μια ακόμα φορά. Βεβαια από την άλλη αν θέλουν να σου στήσουν χοντρή ιστορία, σου βάζουν δεκα χαπάκια έκστασυ την ώρα του ελέγχου στην τσαντα σου κι αντε μετά να αποδείξεις πως δεν πετάει ο γάιδαρος.

    Kαι η στάση της αστυνομίας, του λιμενικού και των αρχων ασφαλείας όταν οι μαροκινοί μαζί με τους «αλληλέγγυους» μαζευτηκαν στα Χανιά , ανέβηκαν στο πλοίο, κατέβηκαν στον Πειραιά, ανέβηκαν πεζή στην Αθηνα, εισέβαλαν στη Νομική και αργότερα μεταφέρθηκαν στην Υπατία ήταν ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΑΝΕΚΤΙΚΉ για τα δεδομένα των μπάτσων !!!

    Εδώ , όταν ανέβηκαν οι αγροτες απο την Κρητη τους επνιξαν στα δακρυγόνα στο λιμάνι του Πειραιά, ενω στους μετανάστες μονο που δεν έβαλαν την μπαντα της Αστυνομίας να παιανίζει καθώς τους συνόδευαν από τα Χανιά μέχρι την Υπατία του πασόκου δημοσκόπου Ρουτζούνη .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s