ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ. ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΟΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΠΩΣ.

Η λεξούλα που ηχεί σε χιλιάδες στόματα. ΠΩΣ?

Στη κοινοβουλευτική δημοκρατία κι εφόσον αυτό που θέλεις να διώξεις από την εξουσία είναι ένα κυβερνών κόμμα που αποδείχτηκε είτε ανίκανο να χειριστεί τις υποθέσεις του κράτους, είτε παραπλάνησε τους πολίτες (άλλα υποσχέθηκε άλλα έκανε) είτε γίνεται επικίνδυνο για τη ασφάλεια και την ανεξαρτησία της πατρίδας, ο λαός απαιτεί να μπορεί να αποφασίσει εκ νέου με εκλογές ποιον θα επιλέξει.

Εδώ όμως ζούμε μια νέα ιδιόμορφη κατάσταση η οποία δεν είναι καθόλου απλή. Το μνημόνιο είναι μια δανειακή σύμβαση όπου οι υπογράφοντες έδωσαν υποσχέσεις και εγγυήσεις γραπτές για τα λεφτά που θα εισπράξουν. Οι πιστωτές δεν δανείζουν με την ιδέα πως αν φύγει το ΠΑΣΟΚ και έρθει η ΝΔ θα τα ανατρέψει όλα, γι αυτό άλλωστε μας έσπασαν τα νεύρα με τον εκβιασμό της μεγαλύτερης δυνατόν συναίνεσης από όλα τα κόμματα.

Επίσης η δανειακή σύμβαση πηγαίνει πολύ μακρύτερα από ένα απλό δανεισμό. Δίνονται εγγυήσεις προκειμένου να εισπραχθούν οι δόσεις οι οποίες έχουν επιπτώσεις πάνω στις δομές της ελληνικές κοινωνίας, καθορίζουν νέους νόμους εργασιακούς, ασφαλιστικούς, συνταξιοδοτικούς, διαπραγματεύονται τη πώληση μεγάλων φιλέτων του δημοσίου και παραχώρηση ακόμα και εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Άρα έχουμε κατοχή. Άσχετα με το αν αυτή η κατοχή συνέβη με οικονομικές συμφωνίες, παραβίαση συντάγματος, εγκάθετη κυβέρνηση κι όχι άμεση ένοπλη επίθεση από άλλο κράτος, συνέβη. Όμως εδώ ακριβώς υπάρχει και το πρόβλημα της δύσκολης απάντησης στο ΠΩΣ θα απαλλαχτούμε. Πως θα μπορέσει ο ελληνικός λαός να παλέψει για τα δικαιώματά του και την ελευθερία του τα οποία παραβιάζονται ασύστολα.

Αν κάποιο κράτος μας είχε επιτεθεί ένοπλα η απάντηση είναι άμεση. Η χώρα μπαίνει σε πόλεμο και πάνε οι φαντάροι μας μπροστά. Και αν ακόμα ηττηθούμε στις μάχες, ένοπλη αντίσταση και όλη η γνωστή ιστορία που έχουμε ζήσει επανειλημμένα στη μακρόχρονη και βασανισμένη ιστορία μας.

Όμως εδώ έχουμε μια επίθεση οικονομικού πολέμου, καθοδηγούμενη από μια παγκόσμια συμμαχία διαφόρων χρηματοπιστωτικών οργάνων, σε συνεργασία με διάφορα κράτη συμμάχους μας , τα οποία όμως επίσης λογοδοτούν στους διεθνείς κερδοσκόπους και στα πανίσχυρα λόμπι του πλανήτη (δηλαδή και οι συμμαχικοί λαοί είναι υπό κατοχή) σε ένα λαό άοπλο, αμέτοχο στις υπογραφές που γίνονται πάνω στη πλάτη του, απόντα από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον του και των παιδιών του και εγκλωβισμένο μέσα σε υποτιθέμενες συμφωνίες που γίνονται στα πλαίσια νόμιμων διεθνών συμφωνιών και συνεργασιών σε ένα απόλυτα ειρηνικό καθεστώς όπως αυτό που υπάρχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είδατε πως ακόμα κι όταν δεκάδες νομικοί, επιστήμονες, οικονομολόγοι, φώναζαν πως υπάρχει παραβίαση του συντάγματος το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε μια σύσκεψη και είπε μια χαρά είναι. Καμιά παραβίαση του Συντάγματος δεν βλέπουμε.

Το πως λοιπόν γίνεται εξαιρετικά δύσκολο.
Διότι οι έλληνες βρίσκονται εγκλωβισμένοι μεταξύ ΑΝΗΘΙΚΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ και ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΚΗΡΥΞΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ.

Όλοι λοιπόν φωνάζουν για μια λύση πολιτική και ειρηνική. Μια ειρηνική λύση σε κατάσταση επίθεσης. Δηλαδή ένα είδος λευκής σημαίας και ξεκίνημα διαπραγματεύσεων.

Ποια πολιτική δύναμη όμως αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα έχει την ικανότητα, τις γνώσεις και το ηθικό έρεισμα, να πάρει τα ηνία μιας τέτοιας πολύπλοκης κατάστασης και να πατήσει πόδι στο διεθνές τραπεζικό καρτέλ κάνοντας στην ουσία μια οικονομική επανάσταση, με κυρίαρχο σκοπό την ευημερία του ελληνικού λαού, τη διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας, και την ανάπτυξη του κράτους, χωρίς να έχει στο μυαλό ύποπτες σκοπιμότητες, χωρίς να παίζει βρώμικα παιχνίδια, χωρίς να αποσκοπεί σε δικό της όφελος και με πρόγραμμα τέτοιο που να δίνει εφικτές και άμεσες λύσεις.

Αν κάποιος ξέρει μια τέτοια δύναμη που να γίνει άμεσα κυβέρνηση με τις επόμενες κιόλας εκλογές παρακαλώ ας μας την υποδείξει να ξεστραβωθούμε.

Αν δεν υπάρχει καμιά τέτοια πολιτική δύναμη τότε τι?

Υπάρχουν έλληνες αυτή τη στιγμή που δοκιμάζονται τόσο άγρια που θα μπορούσαν να πολεμήσουν με σφεντόνες ή και με τα χέρια. Υπάρχει τέτοια λαϊκή αγανάκτηση που φουντώνει σιγά σιγά που ανάβουν διάφορα φυτίλια δεξιά κι αριστερά. Όμως… έχουμε πόλεμο? Έχουμε Λουδοβίκους? Έχουμε τσάρους? Έχουμε δικτατορία? Πως μπορεί να περάσει το συναίσθημα κινδύνου σκλαβιάς στο σύνολο των πολιτών όταν ένα μεγάλο μέρος ακόμα σκέφτεται πως αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι μερικές «άτυχες επιλογές» της κυβέρνησης και μια ανάγκη «μικρών επιδιορθώσεων» σε κάποια προσεχή συμφωνία.

Σε ένα πόλεμο υπάρχει ένας κοινός εχθρός. Και οι συνεργάτες των κατακτητών είναι δοσίλογοι και μαυραγορίτες. Σε αυτόν εδώ τον ιδιόρρυθμο πόλεμο έχουμε υπολογίσει άραγε πόσοι είναι οι δοσίλογοι, πόσοι οι μαυραγορίτες και τι ποσοστό του πληθυσμού καταλαμβάνουν? Γιατί κάτι μου λέει ότι είναι λίγο πιο πολυπληθείς από εκείνους που μου διηγιόταν ο πατέρας μου κατά τη γερμανική κατοχή…. Και τον κουκουλοφόρο που καταδίδει με το δάχτυλο ένα πατριώτη στους γερμανούς τον αναγνωρίζουν όλοι σαν δοσίλογο. Τον κουστουμάτο που στοιχηματίζει παίζοντας στο χρηματιστήριο πάνω στις τύχες των συμπατριωτών του, τον θεωρούμε δοσίλογο? Τον μαυραγορίτη που έπαιρνε χρυσαφικά για να δώσει ένα μπουκάλι λάδι τον θεωρούσαν ένα σίχαμα. Τους ανάλογους μαυραγορίτες σήμερα που κλέβουν τα λεφτά των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των νέων και των γέρων και τα δίνουν στους διεθνείς προϊσταμένους τους για να τους πουν μπράβο τους θεωρούμε σιχάματα?

Ξέρετε είναι πολύ εύκολο στις πλατείες να φωνάζουμε ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ. Όμως η παραβολή από την πραγματικότητα έχει μεγάλη απόσταση. Και μάλιστα τη στιγμή που αν στρέψει κανείς τα μάτια λίγο πιο εκεί από τη πλατεία θα δει πως η ζωή συνεχίζεται χωρίς άγχος με λουόμενους να μαυρίζουν πίνοντας δροσερά κοκτέιλ, με ένα άλλο είδος νεολαίας που αγχώνεται τι να φορέσει το βράδυ στο μπαράκι και ανθρώπους που ούτε κατάλαβαν τίποτα και ούτε έχουν διάθεση να καταλάβουν. Σε αυτό τον ακήρυχτο πόλεμο η δυστυχία που εξαπλώνεται σιγά σιγά σαν αρρώστια σε διάφορα στρώματα του πληθυσμού προς το παρόν για πολλούς είναι απλά μια είδηση στη τηλεόραση αν κοιτάζουν ειδήσεις και όχι κάποιο ριάλιτυ.

Αν έβγαινα στο δρόμο αυτή τη στιγμή και ρώταγα το κόσμο, προτιμάς καλοπέραση έστω και υπό κατοχή, ή ελευθερία αλλά με μεγάλες στερήσεις? Τι θα μου απάνταγαν άραγε οι περισσότεροι? Ο έλληνας πολίτης του 21ου αιώνα τι ορίζει σαν ηθική, σαν αρετή τελικά?

Αυτό το ΠΩΣ μας στοιχειώνει όλες αυτές τις μέρες. Κι όσο συνεχίζει να μένει αναπάντητο παραμονεύει ο κίνδυνος μιας νέας κατοχής από μια μεγάλη αυτοκρατορία και τότε ίσως χρειαστούν άλλα 400 χρόνια για να αποτινάξουμε το ζυγό και κάτι μου λέει πως αν δεν γίνει κάτι άμεσα αυτός εδώ ο ζυγός θα είναι και ο τελευταίος που θα γνωρίσει η ανθρωπότητα πριν τη τελική καταστροφή της, και όχι δεν θα είναι μετά από 400 χρόνια αλλά πολύ – πολύ νωρίτερα….

Πηγή : Θεωρίες Συνομωσίας

65 σκέψεις σχετικά με το “ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ. ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΟΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΠΩΣ.

 1. Σ’ έναν κανονικό πόλεμο ποτέ δεν μάχεσαι με τον πραγματικό εχθρό (π.χ. Αδόλφος Χίτλερ αυτοπροσώπως και τα συμφέροντα που τον στήριξαν). Μάχεσαι με τους στρατιώτες του, που εκπροσωπούν την ηγεσία εμπνεόμενοι από τη δύναμη της προπαγάνδας. Αν δεν υπήρχε προπαγάνδα, κανείς δεν θα ξεκουνιόταν να πολεμήσει με κανέναν.

  Έτσι κι εδώ. Μόνο που τώρα πια μπορείς να χτυπήσεις απευθείας στην καρδιά της προπαγάνδας. Σφυροκοπώντας την με τα ίδια της τα όπλα, αλλά και με άλλα – ακόμα χειρότερα.

  Είμαστε πολλοί και είμαστε online.

 2. Πολύ σωστά και ειλικρινή τα ερωτήματα που βάζεις. Πολύ καλή τροφή για σκέψη.

  Όμως η ουσία όλων των ερωτημάτων νομίζω συγκλίνει όχι τόσο στο οτι δεν γνωρίζουε τον αντίπαλο, ούτε στο οτι υπάρχει μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων που ακόμα δεν κινητοποιείται ή μια άλλη μερίδα που δεν νιώθει την κρίση στο πετσί της. Αυτά τα ζητήματα είναι θέμα χρόνου να ανατραπούν. Θυμίσου τι γινόταν πριν 3 μήνες. Δεν κουνιόταν φύλλο, και κανείς δεν περίμενε οτι θα υπάρξει αυτή η εξέγερση που συμβαίνει τώρα, μέ όλες τις αδυναμίες που επισημαίνεις. Η ουσία νομίζω βρίσκεται στην απουσία εναλλακτικής λύσης, κι αυτό είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι οτι κι όλος αυτός ο κόσμος που τώρα κινητοποιείται, έχει εκπαιδευτεί στην πλειοψηφία του σε μια πολιτική κουλτούρα αντιπροσώπευσης και ανάθεσης. Το ζήτημα είναι, ακριβώς επειδή ο εχθρός δεν είναι μια ξένη δύναμη όπως σε πόλεμο, ούτε ένα καθεστώς αυταρχικό όπως ας πούμε μια δικτατορία ή ένας τσάρος, οτι αυτό που πρέπει να αλλάξει δεν είναι απλά ο φορέας της εξουσίας, αλλά το ίδιο το πολιτικό και οικονομικό σύστημα, δηλαδή το ίδιο το σύστημα της αντιπροσώπευσης και της ανάθεσης. Αυτή η αλλαγή είναι πολύ βαθειά και θέλει χρόνο. Γίνεται με σταδιακά βήματα κι όχι απο την μια μέρα στην άλλη. Επίσης δεν γίνεται με τον παλιό τρόπο, δηλαδή με την επένδυση της ελπίδας σε ένα πολιτικό φορέα, αλλά με την ενίσχυση της αυτενέργειας και της αυτο-οργάνωσης των καταπιεσμένων, με ανάδυση νέων πολιτικών, αλλά και κοινωνικών και οικονομικών θεσμών. Αυτό είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι, γιατί σε αυτό λίγοι πιστεύουν πραγματικά. Οι περισσότεροι ελπίζουν σε μια πολιτική αλλαγή με εκλογές, και σε επιστροφή σε μια παλιά καλή εποχή, που όμως είναι αδύνατον να έρθει, χωρίς δομικές αλλαγές. Η κρίση είναι δομική και δεν ξεπερνιέται μέσα στο σύστημα
  (δες εδώ:http://antisomata.wordpress.com/2011/07/04/%CE%B7-%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-2-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%89%CF%84/).

  Μέχρι να το καταλάβουν αυτό οι πολλοί, θα περάσει χρόνος.

  • Τα έχουμε ξαναπεί βρε Γιάννη Κ. . Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία αλλά θα μας έχει θάψει όλους πρώτα…

 3. δεν είναι θέμα ελπίδας ρε arsenelupin…είναι θέμα του σε ποιά κατεύθυνση πρέπει να δουλέψουμε…

 4. Το ότι θέλει χρόνο για την πολιτική ενηλικίωση του κόσμου αλλά και την ανώμαλη προσγείωση των κομματικών ηγεσιών το ξέρουμε το θέμα είναι ότι δεν έχουμε χρόνο, εκεί λοιπόν που το συστημα πουλά την ιδέα κυβέρνησης εθνικης ενοτητας εννοώντας τη απο πάνω συνεργασια των μνημονιακών κομμάτων μπορεί να αντιταχθεί απο τα κάτω μια «κυβέρνηση» -διαχειριστική ανακλητη επιτροπη- Λαικής ενότητας με μονους αποκλεισμούς το μεγάλο κεφάλαιο τους τραπεζιτες και τους μεγαλοιδιοκτήτες ακινητων . Οι τρεις βασικοί στοχοι πρέπει νάναι Αρνηση Χρεόυς -Ακυρωση Μνημονιου-Αναδιανομη Πλουτου. Εργαλείο θα είναι μια ολικη αναθεώρηση του Συντάγματος.Σε επομενο στάδιο Επανεκινηση Παραγωγικών Δραστηριοτητων που σταματήσαμε επειδη ετσι μας ειπε η ΕΕ -Αρση Ασυλιας Βουλευτων- και κατάργηση της ασυλίας των ΑΕ-κανένα κέρδος ιδιωτη δεν θα επιτρέπεται να μην μετέχει ενεργα στην εταιρεία του και να μην χρησιμοποιείται ειτε για επαναχρηματοδότηση ειτε για φορο ειτε για μοιρασμα με τους εργαζομενους ..οταν καταλάβουμε οτι τα δηθεν «δημοσια χρέη» προηλθαν απο μετακυλισεις ιδιωτικών χρεων στο δημοσιο τομέα τοτε θα καταργησουμε και τις ΑΕ. Σε τριτο στάδιο θελει κοπη νεου χρηματος και δικαστικη κινηση εναντιον των 60 χιλιαδων ελληνων που εχουν 500 δις ευρω καταθεσεις στην Ελβετια και δικαστικη κινηση εναντιον των πολιτικών που ψηφισαν μνημονιο. Απο την αρχη ειναι σημαντικο να περάσουν τα μεσα παραγωγης στους εργαζομενους….ΟΧΙ στο κράτος ….στους εργαζομενους!

 5. Πολύ ωραίο κείμενο.
  «Αν έβγαινα στο δρόμο αυτή τη στιγμή και ρώταγα το κόσμο, προτιμάς καλοπέραση έστω και υπό κατοχή, ή ελευθερία αλλά με μεγάλες στερήσεις? Τι θα μου απάνταγαν άραγε οι περισσότεροι? Ο έλληνας πολίτης του 21ου αιώνα τι ορίζει σαν ηθική, σαν αρετή τελικά?» Μα το ζήτημα είναι οτι πάει περίπατο η καλοπέραση για τους περισσότερους πια, αλλιώς σιγά μην είχανε βγει στους δρόμους και στις πλατείες οι Πασόκοι και οι Δεξιοί, όπως το κάνανε.

  Για το παρακάτω, όλα είναι πρωτόφαντα, όλα γίνονται πολύ γρήγορα, ακριβώς γιατί η επίθεση είναι πρωτοφανής σε αγριότητα, και όλα μπορεί να συμβούν. Όπως κανείς δεν σχεδίαζε και δεν περίμενε την μαζική και επίμονη κινητοποίηση του κόσμου, έτσι δεν ξέρουμε τι θα γεννήσει όλο αυτό στη συνέχεια. Μπορούμε να εμπιστευθούμε το κριτήριο του κόσμου, αλλά κυρίως τη δύναμη όσων έχουν ήδη γίνει, όπου κανείς δεν είναι ο ίδιος με ότι ήταν λίγους μόνο μήνες πριν.

 6. Ο πλούτος των χωρών της Ευρώπης και πιο συγκεκριμένα ο πλούτος του ελληνικού λαού κατάσχεται βιαίως από τους γερμανοτσολιάδες πολιτικούς, και εκχωρείται χύδην στις τράπεζες.

  Οι τράπεζες , οι ιδιοκτήτες τους, οι υπηρέτες τους μαυρογιαλούροι, και ο «τρόπος» τους είναι ο ΝΟ 1 εχθρός μας.

  Το ΠΩΣ ξεκαθαρίζει… Οι εντολοδόχοι των Βρυξελλών δεν θα εγκαταλείψουν αμαχητί την εξουσία.Το είδαμε όλοι ξεκάθαρα την Τετάρτη… Το είπε και ο Πάγκαλος , μιλώντας πως θα κατεβασει τανκς για να υπερασπιστεί τις τράπεζες…ΔΥΣΤΥΧΩΣ μας πάνε «καρφί» για εμφύλιο…

 7. Προχτές το βράδυ αργά στο Σύνταγμα, μπροστά από τον άγνωστο στρατιώτη, μέσα από τα κάγκελα ήταν καμιά δεκαριά ματατζήδες παραταγμένοι χαλαρά. Δεν υπήρχε γενικά κόσμος. Μια παρέα νέων, στεκόταν εκεί και τους έβριζε, έκανε χειρονομίες, αλλά κάπως δειλά προφανώς γιατί ήτανε και μόνοι τους. Ένας από αυτούς καβάλησε τα κάγκελα, πλησίασε πολύ κοντά τους και άπλωσε μπροστά στα πόδια τους μια ελληνική σημαία. Ύστερα περιφερόταν για λίγο γύρω τους αμήχανα. Οι ματατζήδες κάπως ανησυχούσαν, κάποιοι ένστολοι με πηλίκια μιλούσαν στον ασύρματο. Μια άλλη μέρα, την ώρα της συγκέντρωσης, ένας πολίτης γαντζωμένος στα κάγκελα, τους φώναζε ότι κι αυτοί έχουν μάνες και παιδιά, ότι θα έρθει η ώρα που θα καταλάβουν και θα περάσουν από την άλλη πλευρά. Συναισθήματα οργής για το άδικο, συσσωρεύονται στην ψυχή του κόσμου και θα είναι ο καλύτερος οδηγός για το μέλλον που δεν αργεί. Να εμπιστευθούμε τους ανθρώπους που εδώ και λίγους μήνες, με την παρουσία τους στις πλατείες της χώρας, έχουν αλλάξει τον ρου της ιστορίας.

 8. Η πλατεία είχε ξεκινήσει με πρώτο στόχο να καταφέρει να συγκεντρώσει όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο… προσπαθώντας να επιτύχει αυτό τον στόχο της , έκανε κάποιες «εκπτώσεις» και λάθη …

  Αναθαρρήσαμε στις 5 Ιουνη νομίζοντας ότι μια μεγάλη μερίδα του κόσμου αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί και να βγει στον δρόμο να ζητήσει άμεση δημοκρατία …

  πλάνη ….

  Με τις πρώτες «κρότου – λάμψης» της Τρεμη , του Πρετεντέρη , του πασχου κ.α. ο πολύς κόσμος όχι μόνο δεν ξαναπάτησε , αλλά πολλοί «σχημάτισαν» και αρνητική γνώμη για την πλατεία…

  (Αντίθετα , όσοι φαγαν τις «κρότου-λάμψης» των ΜΑΤ συνειδητοποίησαν τι σημαίνει «προστασία του πολίτη»…)

  Όμως , ακόμα και μέχρι χθες το βραδύ οι συζητήσεις στην πλατεία εστίαζαν στο πως θα φέρουμε παλι όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο (κι ας κάνουμε πάλι εκπτώσεις , λες και είναι εμπορικό κατάστημα) ,πως θα «εξοπλιστούμε» για να αντιμετωπίσουμε τους … «κουκουλοφόρους»(!!!!!)…και άλλα τέτοια «χαριτωμένα»….

  Οπότε , θέλοντας να συμπληρώσω το σωστό ερώτημα του αρσεν λουπεν «ΠΩΣ?» , βάζω και το ερώτημα «ΠΟΙΟΙ?»

  • Η πλατεία είναι ο κόσμος. Και ο κόσμος είναι ετερόκλητος, δεν έχει απαραίτητα τις δικές σου ή τις δικές μου ιδέες. Έχει όμως κάτι πολύ σημαντικό κοινό: ήταν και είναι εκεί, όσο και όπως είναι. Και αυτό είναι το σπουδαίο. Πότε άλλοτε βρέθηκαν δίπλα δίπλα τόσες χιλιάδες διαφορετικοί άνθρωποι να συνυπάρχουν ειρηνικά και να σέβονται ο ένας τον άλλον; Αυτό από μόνο του δημιουργεί έναν άλλο πολιτισμό, ανθρωπιάς, σεβασμού, κατανόησης, αλληλεγγύης (π.χ. αλυσίδες για νερό), αυτό από μόνο του είναι επαναστατική πράξη, ανεξαρτήτως οποιασδήποτε ρητορικής, ενάντια σε ένα σύστημα εκμετάλλευσης και εμπορευματοποίησης των σχέσεων και των ανθρώπων.

 9. Μα , δεν αναφέρομαι στον κόσμο της πλατείας που ,παρ όλες τις διαφορετικότητες μας , είμαστε εκεί και συμμετέχουμε και βοηθάμε και συζητάμε , και τσακωνόμαστε , και φιλιώνουμε κ.λ.π.
  Μπορεί να είμαστε αρκετοί , αλλά είμαστε λίγοι για να τους «φυσήξουμε και να φύγουν»…

  Ναι , πολλά και σημαντικά πράγματα κερδήθηκαν στην πλατεία …
  Ναι , είναι ότι πιο ελπιδοφόρο έχει βγει από την ελληνική κοινωνία τις τελευταίες δεκαετίες…

  Όμως , απέχει πολύ από το να είναι μαζικό . γιατί οι «μάζες» απέχουν πολύ από το να συνειδητοποιήσουν τι ακριβώς γίνεται… (φυσικά , είναι μόνο προσωπικές μου εκτιμήσεις και μακαριά να είναι λάθος…)

 10. ελεγα να παω διακοπες
  αλλα παντου σκατοφατσες ρε γμτ 🙂

  μη πανικοβαλεστε
  ειναι φωτο απο χαλκιδικη του 2003 , αλλα ποτε δε ξερεις με τους κεραταδες 😛

  • Χαχα. Να πας, αρκεί να είσαι οργανωμένος με τα απαραίτητα: μαγιό, πετσέτα, καπέλο, μάσκα (αντιασφυξιογόνα), αντιηλιακό, μαλόξ κτλ. Α και προσοχή στους δύτες. Όποιος βουτάει με καλυμμένο πρόσωπο και ειδικά αν οπλοφορεί με κανα ψαροτούφεκο, μάλλον είναι παρακρατικός-προβοκάτορας 😛

 11. Είναι μάλιστα πιθανό εκείνοι που ρίχνουν τα επίπεδα βότσαλα, με το γνωστό τρόπο, για να κάνουν πολλά γκελ στην επιφάνεια της θάλασσας, να είναι υποψήφιοι μπάχαλοι !!!!
  (Εγώ,φανατικός αντιμπαχαλικός, ποτέ δεν τα κατάφερνα σ’ αυτό το σπορ. Να μια απόδειξη!)

 12. LOL.
  Άμυαλοι μπάχαλοι που νομίζουν ότι με τα γκελ θα καταφέρουν κάτι!
  Ανυπακοή – Μακροβούτια διαρκή.

 13. Τι πώς θα φύγουν βρε παιδί μου και κουραφέξαλα;;; Ανέκδοτα λες τώρα;

  Εδώ ένας αποκλεισμός της Βουλής ώστε να αναβληθεί η ψήφιση του Μακροπρόθεσμου Προγράμματος δεν ήταν δυνατόν να επιτευχθεί!!!!!!! Οι μεν Αγανακτισμένοι ποδηγετήθηκαν από τις εξωπραγματικές φωνές περί «μη βίας» και «πασιφισμού» απέναντι σε πάνοπλα μπατσικά στρατεύματα, οι δε «μάχιμοι» ανάρχες αγνόησαν ουσιαστικά τον αποκλεισμό της Βουλής διότι δεν τον οργάνωναν αυτοί αλλά τα «αγανακτισμένα μιάσματα», και επιδόθηκαν απλώς σε συμβολικά, άνευ ουσίας μπάχαλα εκτός τόπου και χρόνου (αυτό ξέρουν αυτό κανουν, κι ας γκρεμίζεται ξαφνικά όλο το Σύμπαν μας!), ενώ το μόνο που πέτυχαν ήταν να ρίξουν λάδι στην προβοκατορολογία!!!!

  Εδώ κυρήχθηκε 48ωρη απεργία εν μέσω χαμού και για πρώτη φορά ύστερα από πόσα χρόνια, αλλά — απ’ ότι είδα εγώ τουλάχιστον — τα περισσότερα καταστήματα μια χαρά ανοιχτά ήταν!!!!!! Χωρίς υγιή συνδικαλισμό βάσης με πραγματική συμμετοχή των εργαζομένων, τι περιμένεις να γίνει;;;

  Ε, την απολιτίκ «άλλου είδους νεολαία» των μπαρ δε χρειάζεται να τη σχολιάσω καν – ήταν και θα είναι αμέτοχη και «ουδέτερη» ό,τι και να συμβαίνει δίπλα της.

  Το κράτος και η άρχουσα τάξη είναι ήδη δέκα βήματα μπροστά μας. Την προηγούμενη εβδομάδα όχι απλώς δεν κάναμε ένα βήμα μπροστά, αλλά πήγαμε πέντε πίσω.

  Ας σταματήσουμε να ονειρευόμαστε ότι «θα τους κάνουμε να φύγουν» στο εγγύς μέλλον, και ας οργανωθούμε για πολυετή πόλεμο με αβέβαιη έκβαση και σίγουρες απώλειες.

 14. Ετοιμάζεται το κτήνος, ο ΓΑΠ, να απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις.
  Aκούστε τι είπε στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο.

  Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η κυβέρνηση θα ζητήσει τη σύσταση διακομματικής επιτροπής της Βουλής για την προστασία των θεσμών αλλά και την ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΩΝ».

  ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΘΕ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ;

   • Δεν νομίζω πως το λέει με καμμία έκπληξη ο Μίσα το παραπάνω. Μάλλον καταλαβαίνει ότι οποιοσδήποτε και εάν βρισκόταν στη θέση του σημερινού πρωθυπουργού το ίδιο ή περίπου το ίδιο θα έπραττε. Καταλαβαίνουμε όλοι πολύ καλά που το πηγαίνει ή που θα ήθελε να το πάει. Το θέμα είναι τι προτίθεται ή αν θες τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό.

    @ Costas

    Τι σημαίνει ας οργανωθούμε για πολυετή πόλεμο με αβέβαιη έκβαση και σίγουρες απώλειες? Εννοώ σε ποιους αναφέρεσαι? Δηλαδή τόσα χρόνια δεν είχαμε ανελέητο πόλεμο και απώλειες?Γιατί λες πως την προήγουμενη εβδομάδα δεν κάναμε κανένα βήμα μπροστά αλλά πέντε πίσω?Θες να το εξηγήσεις λιγάκι περισσότερο ? Εκτός αν θεωρείς πως στόχος της κάθε πλατείας ήταν να μην περάσει το μεσοπρόθεσμο και αφού αυτό δεν επετεύχθη μπορούν όλοι να πάνε για τις διακοπές τους και να γυρίσουν το Σεπτέμβριο ή να το επικοινωνήσουν ‘στις παραλίες που θα πάμε'(!!!!!!) που έλεγε και μία κοπέλλα προχθές στη συνέλευση…

    • @ArseneLupin

     Αναφέρομαι στο μεγαλύτερο κομμάτι των Ελλήνων το οποίο απέκτησε με καθυστέρηση μια κάποια αντίληψη για το χωρισμό της κοινωνίας σε τάξεις (έστω και αν δε χρησιμοποιεί τέτοιους όρους), ενώ μέχρι χθες πίστευε ότι απλώς «δεν υπάρχει αξιοκρατία»…. Λες εσύ αυτός ο κόσμος να γνώριζε ότι είχαμε ανέκαθεν ανηλεή πόλεμο και απώλειες; ΟΧΙ – ιδέα δεν είχε! Ε, κι αν πέθαινε κανένας, σου έλεγε «τρομοκράτης ήταν, εμένα τι με νοιάζει;»

     Για το τι έγινε την προηγούμενη εβδομάδα και γιατί επρόκειτο για ΗΤΤΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ (χειρότερα και από μια τρύπα στο νερό), τα έγραψα πριν. Το επιστέγασμα ήταν η απίστευτη προβοκατορολογία που ακολούθησε, η οποία (μέσω και των ΜΜΕ) διαδόθηκε σε τεράστια κομμάτια του πληθυσμού, τα οποία ξαφνικά αυτοαναγορεύτηκαν σε καταρτισμένους «μπαχαλολόγους», ενώ μέχρι χθες δεν ήξεραν καν τη λέξη.

     Και ναι, υποτίθεται ότι άμεσος στόχος ήταν να μην περάσει (τουλάχιστον τόσο εύκολα) το Μεσοπρόθεσμο, αλλά βεβαίως δε συμφωνώ με το «τα λέμε το Σεπτέμβρη» που τείνει να επικρατήσει.

     • Επίσης αναφέρομαι και σε ορισμένα πιο ριζοσπαστικά και πιο συνειδητοποιημένα κομμάτια της ελλ. κοινωνίας, τα οποία κρίνουν πως το μεταπολιτευτικό πολιτικό σκηνικό καταρρέει και προετοιμάζονται για άμεσες αναταραχές μεγάλης κλίμακας. Ε, μαντέψτε ξανά, αναταραχές θα έρθουν, αλλά οι ουσιαστικές νίκες νομίζω ότι είναι ακόμα πολύ μακριά στον ορίζοντα (αν εμφανιστούν κιόλας ποτέ…)….

     • @ Costas

      Ξεχνάς εκτός από την ‘αξιοκρατία’ και την ΄δικαιοσύνη’ αλλά μάλλον εννοούν το ίδιο χρησιμοποιώντας τον ένα ή τον άλλο όρο.Αμφιβάλλω εάν το μεγάλο μέρος του πληθυσμού απέκτησε ταξική συνείδηση έστω και από την μορφή ή τους όρους που το θέτεις εσύ. Πιστεύω ακράδαντα πως εάν υπήρχε κάποιος να υποσχεθεί μία προ δεκαετίας πχ κατάσταση θα ήταν όλοι ευχαριστημένοι και θα πήγαιναν σπίτι τους.Πάντως είναι αξιοπερίεργο που πραγματικά εάν είχε συλληφθεί ή σκοτωθεί κάποιος επικρατούσε ‘τρομοκράτης είναι , τι με νοιάζει εμένα’ χωρίς να δίνεται το παραμικρό πολιτικό στίγμα στις εκάστοτε απώλειες.

      Πάντως το ήττα μεγάλης κλίμακας μπορεί να έχει πολλές διαβαθμίσεις. Σίγουρα επικοινωνιακά δεν νομίζω πως την κυβέρνηση τη συνέφερε η όλη εικόνα. Όσο για τα περί προβοκατορολογίας από όλους τους δήθεν προβατολόγους(αυτό ήθελα να γράψω) έχεις απόλυτο δίκιο.

      Δεν ξέρω εάν άμεσος στόχος ήταν να μην περάσει το μεσοπρόθεσμο ή όχι. Ίσως για κάποιους. Θέλω να πιστεύω πως οι συνειδητοποιημένοι πολιτικά ή κοινωνικά δεκάρα τσακιστή δεν δίνουν για το αν θα πρέπει να είναι ‘μνημονιακοί’ ή ‘αντίμνημονιακοί’ διότι είναι ξεκάθαρο που εντοπίζεται το πρόβλημα και αυτό δεν είναι το μνημόνιο ή το μεσοπρόθεσμο αλλά το ίδιο το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

      Φυσικά υπήρξαν αρκετοί μαγαζάτορες που θεωρούν πως το να απεργήσουν μία μέρα είναι εξίσου καταστροφικό με το να κλείσουν τα μαγαζιά τους τελείως.Φυσικά σχεδόν κανένας και ειδικά στον ιδιωτικό τομέα δεν απήργησε και ας κάθόταν σπίτι του.

      Το που θα καταλήξει είναι μάλλον προδιαγεγραμμένο επίσης. Κλείνουν τα πάντα και προσλαμβάνουν μονάχα τα σώματα ασφαλείας.Φως φανάρι που πηγαίνει δηλαδή.

     • @Costas

      Ο ελληνικός λαός έχει γνώση εδώ και αιώνες πως είναι χωρισμένος σε τάξεις. Και δεν περίμενε κανέναν να του το μάθει αυτό. Και πως η κυρίαρχη τάξη απομυζά και καταπιέζει τις άλλες. Και αδιάψευστος μάρτυρας για την, ελλιπή έστω αυτή, ταξική συνειδητοποίηση του λαού είναι οι παροιμίες του για τους αρχόντους, τους δικαστές κλπ κλπ. Παροιμίες 4 αιώνων και βάλε.

      Το ότι ο λαός, παρά την γνώση πως είναι χωρισμένος σε τάξεις, επιμένει να βλέπει τον εαυτό του σαν σύνολο, περιλαμβάνοντας και τους φαταούλες του μέσα, και να τους εγκαλεί για την απληστία και την αδικία τους, και να τους κατηγορεί για προδοσία (που δεν αρέσει καθόλου σε μερικούς) έναντι αυτού του συνόλου, δείχνει την βαθειά αίσθηση του λαού περί δικαιοσύνης, δημοκρατίας και ισότητας.

      Θεωρεί ο λαός δηλαδή πως, ανήκοντας ΟΛΟΙ στο ίδιο σύνολο, δεν έχει κανένας δικαίωμα να έχει περισσότερα από τους άλλους.

      Και το θεωρεί εδώ και πολλούς αιώνες. Και οι παροιμίες του λαού επιμένουν πως για να αποκτήσει κάποιος περισσότερα από τους άλλους (να διαφοροποιηθεί δηλαδή ταξικά), θα το κάνει με την διαφθορά και την αδικία.

      Αυτό το σύνολο εκφράζει για τον λαό η σημαία και τα σύμβολά του. Και όχι την μεταφυσική του εθνικού κράτους-υπηρέτη των πλουτοκρατιών ή τα όνειρα των εθνικιστών. Και αυτό εννοεί ο λαός όταν μιλάει για προδοσία. Οτι κάποιοι που ανήκουν σε αυτό το σύνολο των ελλήνων, για το οποίο ο λαός πιστεύει πως πρέπει να διοικείται δίκαια, αξιοκρατικά και ισότιμα, πρόδωσαν το σύνολο. Αυτό τους θυμίζει κουνώντας τα σύμβολα στον αέρα.

      Θραξ Αναρμόδιος

      • Μάλλον όχι. Πριν από μια πενταετία οι περισσότεροι δεν είχαν κανένα πρόβλημα να υπάρχουν διαφοροποιήσεις μεταξύ των ατόμων ως προς τα οικονομικά και πολιτικά τους προνόμια, αρκεί αυτό να αντανακλούσε μια «αξιοκρατική» και «αδιάφθορη» διαδικασία ανέλιξης. Τυπικά δήθεν αταξικά φιλελεύθερα ιδεολογήματα.

       Τώρα το ότι η ελληνική σημαία εκφράζει την ιδανική αταξική κοινωνία (;;;;;;;;;;!!!!!!!!!!!!!!!), λυπάμαι αλλά μοιάζει να είναι το αστειότερο ανέκδοτο που άκουσα τελευταία. Το ότι ο «λαός», παρά τη γνώση ότι είναι χωρισμένος σε τάξεις, συνεχίζει να βλέπει τον εαυτό του ως σύνολο περιλαμβάνοντας και τους «φαταούλες» του μέσα, κανένα δημοκρατικό συναίσθημα και καμία κοινωνική δικαιοσύνη δεν αντανακλά. Απλώς σημαίνει ότι τα εθνικά ιδεολογήματα (το ότι τα πολιτισμικά στοιχεία έχουν έστω και την παραμικρή σύνδεση με την πολιτική πραγματικότητα) καλά κρατούν.

       Η μανία του «απλού λαού» και των ΜΜΕ με τους «κλέφτες», τη «διαφθορά» και τη «διαπλοκή», είναι απλώς αποτέλεσμα της προωθούμενης αντίληψης ότι ο φιλελεύθερος καπιταλισμός, ο ιδιωτικός έλεγχος της παραγωγής, ο μηχανισμός των αγορών κλπ στη βάση τους δεν είναι προβληματικά, απλώς «εμείς δεν τα εφαρμόζουμε σωστά» διότι «κάποιοι από εμάς κλέβουν». Ε, όχι, ούτε αυτοί που κλέβουν είναι κάποιοι από εμάς μόνο και μόνο επειδή μιλούν ελληνικά, ούτε αν δεν έκλεβαν θα ήταν όλα ρόδινα και «αταξικά».

       • @Costas

        O «φιλελεύθερος» καπιταλισμός, ο παράδοση ΚΑΘΕ οικονομικού τομέα, ακόμη και των ζωτικών για μια κοινωνία στον ιδιωτικό έλεγχο, ο μηχανισμός των αγορών, των τραπεζών κλπ κλπ, όχι απλώς είναι προβληματικός, είναι προβληματικώτατος.

        Είναι η αιτία που ο πλανήτης αυτός έχει μεταβληθεί σε έναν ωκεανό ανθρώπινου πόνου. Σε έναν ωκεανό δακρύων και δυστυχίας.

        Είναι η λαίλαπα κατά του ανθρωπίνου γένους με τον ίδιο τρόπο που ήταν η φεουδαρχία παλαιότερα.

        Και αυτό πρέπει να το αλλάξουμε. Παίρνοντας την εξουσία από αυτούς που την έχουν τώρα και δίνοντάς την στον λαό. Στ’ αλήθεια όμως. Και όχι σε κάποιο «πρωτοπόρο» λαϊκό κόμμα. Αυτό το δοκιμάσαμε. Πολλές φορές.

        Θραξ Αναρμόδιος

        • Φυσικά. Αλλά με καπιταλισμό, αγορές και κοινουβούλια στη θέση τους, καμία παράλληλη «λαϊκή εξουσία» δεν μπορεί να σταθεί. Και δεν τα βλέπω να απειλούνται στο εγγύς μέλλον.

          • Πρέπει οι συνελεύσεις «των πλατειών» να συνδεθούν πιο στενά με τα πρωτοβάθμια σωματεία. Πρέπει να γίνει κοινή προσπάθεια για ενίσχυση του συνδικαλισμού βάσης (ακόμα π.χ. και με σωματεία ανέργων ή επισφαλούς εργασίας). Πρέπει να γίνει προσπάθεια για ενίσχυση της αντίληψης ότι δεν είναι μόνο ο κοινοβουλευτισμός ολιγαρχικός, αλλά και ότι ο ιδιωτικός έλεγχος των επιχειρήσεων είναι ολιγαρχικός. Πρέπει να γίνει κοινη συνείδηση ότι η κατάσταση της χώρας δεν οφείλεται στους «κλέφτες» και στους «μιζαδόρους», αλλά στην ίδια τη δομή των πολιτικών και οικονομικών θεσμών. Πρέπει να στηλιτευθεί κάθε προσκόλληση σε αντιλήψεις που μιλούν για δημιουργία «κόμματος αγανακτισμένων» και συμμετοχή σε εκλογές, διότι αυτό έρχεται σε αντίφαση με το αίτημα «των πλατειών» για άμεση δημοκρατία (η κατανεμημένη συμμετοχή σε τοπικές εκλογές αυτοδιοίκησης είναι πολύ πιο λογική). Πρέπει να γίνει προσπάθει για συνομοσπονδιοποίηση των επιμέρους συνελευσεων. Πρέπει να υπονομευτεί η συριζαϊκή προβοκατορολογία και η εκτός πραγματικότητας ρητορική της «μη-βίας», εξατίας της οποίας πήγαν κατά τη 48ωρη δεκάδες χιλιάδες κόσμου σαν πρόβατα στη σφαγή. Πρέπει να απεμποληθεί η βλακώδης αντίληψη ότι οι μπάτσοι «διατηρούν την τάξη» και επομένως «επιτίθενται όταν δίνουν αφορμές οι ταραξίες» – οι μπάτσοι διατηρούν το σύστημα και επιτίθενται όταν υπάρχει περίπτωση αυτό να απειληθεί. Αυτά βεβαίως απαιτούν χρόνια.

 15. Παιδιά , καλημέρα δεν ξέρω αν μπορώ να εμπιστευτώ το πολιτικό μου αισθητήριο αλλά
  μού φαίνεται πως δεν θ αργήσει αυτή η τυχαία σπίθα που θα βάλει «φωτιά στα τόπια».

  Θυμάστε πώς ξεκινησαν οι συγκεντρώσεις στην πλατεία ;

  Από ένα «γαμότο» για το πείραγμα των Ισπανών «σσσσ, μη φωνάζετε δυνατά να μη ξυπνήσουμε τους Έλληνες», το οποίο παρεμπιπτόντως δεν είδα ποτέ σε φωτογραφία …

  Τι πάει να πεί αυτό; Πως με κάποια αφορμή θα γινει η αρχή του ένοπλου ξεσηκωμού , και θα αρχισει μεγάλο νταβαντούρι. Kαι μάλλον δεν θα είναι μπάχαλος ή της σέχτας αυτός που θα αρματωθεί….

 16. Δεν ξέρω αν είναι «μεγάλη ήττα» (χειρότερη από μια τρύπα στο νερό όπως λέει ο φίλος costas) …..
  Προσωπικά , δεν θεωρώ ότι είχαμε «νίκη» ή «ήττα»….
  Άλλωστε , αυτό που έγινε ήταν προδιαγεγραμμένο από τις πρώτες μέρες της πλατείας …

  Οι περισσότεροι γνωρίζαμε ότι αν αυτό το «κίνημα» θα άρχιζε να «ενοχλούσε» και να μεγάλωνε , τότε οι δυνάμεις καταστολής της αστυνομίας και των ΜΜΕ θα αναλάμβαναν δουλειά… τόσο απλά …. Έχει γίνει στο παρελθόν και θα ξαναγίνει στο μέλλον (και πολύ χειρότερα όπως μας «υπόσχεται» ο ΓΑΠ)

  Από την πρώτη μέρα ο «στόχος» ήταν να κατέβει ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ στην πλατεία….

  Τι κι αν «αποτάξαμε μετά βδελυγμίας» οτιδήποτε «μύριζε» αριστερά (κοινοβουλευτική κα μη…) και μπορούσε να «τρομάξει» τον πολύ κόσμο….

  Τι κι αν ανοίξαμε τις αγκάλες μας σε νέους «πολιτικούς» φορείς και κρεμάσαμε τα πανό «300 ΕΛΛΗΝΕΣ» , «ΕΛΛΗΝΕΣ YOUTUBERS (!!!)», «ΕΞΩ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ»κ.α.

  Τι και αν απαγορεύτηκε οποιοδήποτε άλλο «λάβαρο» πλην της γαλανόλευκης…

  Τι κι αν τραγουδούσαμε από Ξυλουρη μέχρι και «Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα…»

  Τι κι αν πετάξαμε έξω όποιον «σέρβιρε» ιδέες και κρατήσαμε μόνο όσους σέρβιραν σουβλάκια , μπύρες , γυαλιά , τσάντες και άλλα πράγματα χρήσιμα για τον αγώνα…

  Τι κι αν αυτολογοκρινόμασταν στα πλαίσια της άμεσης δημοκρατίας μήπως και πούμε κάτι που θα «τρομάξει» τον πολύ κόσμο…

  Ότι και να κάναμε , ΝΕΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ και όσοι ήρθαν ΔΕΝ «ΨΩΝΙΣΑΝ»… προτίμησαν το MALL του Πρετεντερη , του Πασχου, της Τρεμη ,της «σταθερότητας» , της ησυχίας …

  Μείναμε πάλι οι ίδιοι παλιοί πελάτες που στηρίζαμε χρόνια αυτά τα μικρά μαγαζιά ,που μπορεί να μην έχουν «μάρκετινγκ» αλλά έχουν αγνά «προϊόντα» , που δεν θα γίνουν ποτέ mall και που θα τσακωνόμαστε μεταξύ μας πιο από τα μαγαζάκια μας έχει την πιο καλή «φέτα» …

  • Gsourm

   κάνεις ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ.
   ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ , αυτές τις βδομάδες μιλησα με δεκάδες απόστρατους αξιωματικούς που δεν είχαν κατέβει ποτέ πριν στο δρόμο, ειδα γνωστούς μου από εκκλησιαστικούς χωρους που δεν φανταζομουν ποτέ πως θα τους έβλεπα να φασκελωνουν στο Σύνταγμα, είδα γιαγιές με τα εγγονάκια τους , ανάπηρους στα καροτσάκια τους, νοικοκυρές, δημόσιους υπάλληλους, συνταξιούχους ….ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ χωρις «παρελθόν» σε κινητοποιησεις , διαδηλώσεις , συνδικαλιστική δράση.

   ΟΧΙ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΑΓΑΖΩΝ !!!

   ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΜΩΣ!!! ΜΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!

   Αν έχεις αμφιβολίες, πάμε μια μέρα να στους γνωρίσω έναν έναν όλους αυτούς τους εκατοντάδες χιλιάδες που κατέβηκαν με τους «Αγανακτισμένους » για πρώτη φορά στη ζωη τους στο δρόμο, φωνάζοντας «Ψωμί -Παιδεία- Ελευθερία, η χουντα δεν τελείωσε το 73»

 17. «Μείναμε πάλι οι ίδιοι παλιοί πελάτες που στηρίζαμε χρόνια αυτά τα μικρά μαγαζιά ,που μπορεί να μην έχουν «μάρκετινγκ» αλλά έχουν αγνά «προϊόντα» , που δεν θα γίνουν ποτέ mall και που θα τσακωνόμαστε μεταξύ μας πιο από τα μαγαζάκια μας έχει την πιο καλή «φέτα»»

  gsourm, δεν έχεις καθόλου δίκιο… Υπάρχει ένα κίνημα απλωμένο στην ελληνική κοινωνία που η παρουσία του δεν πρέπει να αναζητείται μόνο στη συνεχή παρουσία στις πλατείες. Που όμως είναι πράγματι πολύ σημαντικές. Αλλά οι διεργασίες που υπάρχουν, δεν σταματούν και δεν περιορίζονται σ’ αυτές…

  «Τι κι αν «αποτάξαμε μετά βδελυγμίας» οτιδήποτε «μύριζε» αριστερά (κοινοβουλευτική κα μη…) και μπορούσε να «τρομάξει» τον πολύ κόσμο…Τι και αν απαγορεύτηκε οποιοδήποτε άλλο «λάβαρο» πλην της γαλανόλευκης…»
  Ούτε εδώ έχεις δίκιο. Αυτά δεν συνέβησαν για λόγους τακτικής, αλλά για λόγους ουσίας. Ο κόσμος δεν εξεγέρθηκε μόνο απέναντι στη κυβέρνηση και το μνημόνιο, αλλά και απέναντι στα κόμματα (όλα) και στους παραδοσιακούς ιδελογικοπολιτικούς χώρους (όλους). Αν δεν το συνειδητοπιήσεις αυτό, τότε δεν κατάλαβες τίποτα απο το κίνημα και θα εκπλαγείς και για την συνέχεια…
  Το κίνημα δεν μπορεί να συλληφθεί στο πραγματικό του βάθος με τα κλασικά εργαλεία ανάλυσης, τα οποία άλλωστε αποστρέφεται.

  • @Παύλος
   Διαμαρτυρία σε όλους τους ιδεολογικούς χώρους? Δηλαδή και στην Αριστερά. Αν την κατηγορείς επειδή συνέβαλε στη διάλυση της χώρας, είσαι 101% λάθος αφού δεν κυβέρνησε ποτέ (μάλιστα πάλεψε πριν 70 χρόνια για ένα ίσως καλύτερο μέλλον).
   Αν την κατηγορείς επειδή δεν απέτρεψε κάποιες καταστάσεις, τότε ας τη στηρίζατε εσείς όλοι που την κατηγορείτε. Αλλά κάτι τέτοιο δεν το κάνατε αφού η Αριστερά είναι άπλυτοι και μηδενιστές..

   • «αφού η Αριστερά είναι άπλυτοι και μηδενιστές»

    Καλά βρε BandieraRossa, η κριτική που ασκούμε στην Αριστερά, εδώ μέσα, σου έδωσε την εντύπωση ότι είναι τέτοιου τύπου; Και, ακόμη περισσότερο, αυτή πιστεύεις ότι είναι η κριτική που ασκούν οι πλατείες και ο άλλος κόσμος;

    • Δε μιλάω για την κριτική που ασκείται από το μπλογκ, αλλά από την πλατεία και την αποκήρυξη γενικά της Αριστεράς όπως και του α/α χώρου.
     Τέλος πάντων, δε μου εξήγησες τους λόγους που κατηγορείτε και την Αριστερά.

 18. @ Μισα & Παυλος

  Προφανώς και υπάρχουν άνθρωποι που «ξύπνησαν» και κατέβηκαν και βοήθησαν και αγανάκτησαν και αγωνιστήκαν πραγματικά, χωρίς να το έχουν ξανακάνει στην ζωή τους …

  Όμως , απέχουμε πάρα πολύ από το να λέμε ότι αυτό είναι μαζικό …

  Δεν ξέρω αν το κίνημα έχει εξαπλωθεί σαν πυρκαγιά στην υπόλοιπη επικράτεια εκτός πλατειάς …

  Η εικόνα που έχω είναι από την γειτονία μου , από τον χώρο εργασίας μου , από τον κοινωνικό μου περίγυρο…δυστυχώς , αυτό που εισπράττω είναι άκρως απογοητευτικό …

  Δεν είμαι πολιτικός αναλυτής , δεν έχω ούτε τις γνώσεις ούτε τα εργαλεία …

  ΜΑΚΑΡΙ να κάνω λάθος και ΜΑΚΑΡΙ να έχω λάθος εικόνα … πραγματικά

  ΜΑΚΑΡΙ να μην έχω καταλάβει τίποτα από το κίνημα και το βάθος του και να με εκπλήξει ,πραγματικά ευχάριστα , με τα αποτελέσματα του ….

  Όπως και να χεί , ότι και να γίνει , εγώ θα είμαι εκεί και θα το στηρίζω…

  • gsourm, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το ποιά ανάλυση και γνώμη είναι η σωστή. Νομίζω, ότι βεβαιότητα μπορεί να υπάρχει μόνο για την ακόλουθη θέση που υποστήριξες στο τέλος:
   «Όπως και να χεί , ότι και να γίνει , εγώ θα είμαι εκεί και θα το στηρίζω»
   Αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι μας, χωρίς ηγεμονικές και διαφωτιστικές προθέσεις, αφού πάντα θα είμαστε μαθητές της ζωής και εκείνη ο μόνος δάσκαλος και μαχητές κινούμενοι απο τις επιταγές του ηθικού καθήκοντος …

   • Δεν υπαρχει καμια απολυτως ηθικη απεναντι στην εξαναγκασμενη εξαθλιωση.Να ευχεσαι να μην κατεβουν 500000 πεινασμενοι(στην κυριολεξια ομως) στο δρομο.

    • Πάντως no11888 εάν ήσουν το διήμερο στο Σύνταγμα θα έβλεπες κάτι το οποίο περνάει στα ψηλά και δεν καταλαβαίνω γιατί. Τουλάχιστον ο κόσμος που έμεινε (γιατί αρκετοί έφυγαν ή τους έφυγαν και δεν ξαναγύρισαν ποτέ) στην πλατεία και συγκρούστηκε με τους μπάτσους είτε σηκώνοντας τα χέρια , είτε φωνάζοντας κάνοντας αλυσίδες , είτε πέταγε πέτρες ,είτε είχε ελληνική σημαία στην πλάτη ,είτε όχι , είτε σώμα με σώμα είχε μια τρομερή αποφασιστικότητα και αλλυλεγγύη για ανθρώπους που δεν έχουν εικόνα και εμπειρίες δρόμου. Δεν είναι καθόλου μικρό πράγμα και καλό είναι να μην παραβλέπεται.Ανοργάνωτοι μπορεί να ήταν , αποφασισμένοι ήταν και με το παραπάνω.

     Όπως επίσης και κάτι άλλο. Αρκετοί προσαχθέντες και συλληφθέντες ειδικά της Τετάρτης κρατήθηκαν στη ΓΑΔΑ μέχρι την Δευτέρα δηλαδή 4-5 ημέρες μετά την προσαγωγή-σύλληψη τους γεγονός που επίσης δεν έχει ξαναγίνει ποτέ και καλό είναι να μην περνάει στα ψηλά..

     • Αν αυριο βγει στους δρομους ενα τεραστιο πληθος παρακεινουμενο απο τα ενστικτα του και παντελως ανοργανωτο ,θα γινει της αργεντινης το καγκελο.Κανενας δεν θα μπορει μετα να κατηγορησει τον ανθρωπο που κλεβει το κρεας απο το σουπερ μαρκετ επειδη ψωμολυσσαει ,για ελλειψη ηθικης.Γιαυτο τα διαφορα περι ηγεμονιων vs προσωπικων διαδαγματων της ζωης, τα θεωρω εντελως ακυρα.

      Να θυμισω εδω οτι στην Αργεντινη οχι απλα δεν εγινε καμια επανασταση ,αλλα οι λεηλασιες εγιναν καθημερινο φαινομενο ,οι τραπεζες σωθηκαν μια χαρα,το πολιτευμα παρεμεινε το ιδιο,η πεινα και τα φθηνα ναρκωτικα θερισαν ακομα και τα μεσαια στρωματα και σαν μην εφταναν αυτα ,ο καραγκιοζης που την εβαλε στο ΔΝΤ την δεκαετια του 90 ,ξαναεβαλε υποψηφιοτητα το 04(αν θυμαμαι καλα) αποσπωντας μαλιστα και ποσοστο 25%!!!!!!Ευτυχως τις εκλογες κερδισε ο συζηγος της σημερινης προεδρου και καπως εστρωσαν τα πραγματα.Το μονο ριζοσπαστικο που παει να βγει απο την περιπετεια της αργεντινης ειναι οι εργατικες κολλεκτιβες , η επαναλειτουργεια δηλαδη εργοστασιων που τα αφεντικα εγκατελειψαν,με κομμουνιστικο τροπο.Παραδοξως δουλευουν και δουλευουν μια χαρα απο την στιγμη που βγηκε απο την εξισωση το κερδος του αφεντικου.Αυτα για οσους πιστευουν πως η επανασταση δε χρειαζεται ηγεμονια και ο καθενας θα πορευτει με βαση την ηθικη και τα διδαγματα του.

      • «Το μονο ριζοσπαστικο που παει να βγει απο την περιπετεια της αργεντινης ειναι οι εργατικες κολλεκτιβες , η επαναλειτουργεια δηλαδη εργοστασιων που τα αφεντικα εγκατελειψαν,με κομμουνιστικο τροπο.Παραδοξως δουλευουν και δουλευουν μια χαρα απο την στιγμη που βγηκε απο την εξισωση το κερδος του αφεντικου.»

       Αυτο υποδεικνυει και την καλυτερη (κατα τη γνωμη μου) απαντηση στο ερωτημα που θετει ο τιτλος: εφοσον ο κοσμος που διαφωνει με την πολιτικη της κυβερνησης ειναι η συντριπτικη πλειοψηφια, τα μετρα τους μπορουν να ανατραπουν στην πραξη με αυθορμητο σχηματισμο συνελευσεων αυτοδιαχειρισης σε καθε δημοσια υπηρεσια, που θα παραβλεψει τις εντολες του κρατους-κλεφτη και θα αναλαβει την οργανωση της παραγωγης. Αν και μπορω να σκεφτω καποια εμποδια στα οποια σκονταφτει κατι τετοιο (π.χ. οτι οι στρατιες των ανεργων που ειναι αυτοι που κυριως πληττονται δεν μπορουν να συμμετεχουν σε αναλογη δραση ή οτι πολλοι δημοσιοι υπαλληλοι πιθανον να ειναι ακομα εξαρτημενοι απο το παλιο συστημα), ενα ειναι σιγουρο: δεν υπαρχουν τοσοι πολλοι μπατσοι ωστε να εξαναγκασουν ενα αποφασισμενο λαο να εφαρμοσει το μεσοπροθεσμο τους.

       • Συμφωνω σε αυτο που γραφεις αλλα μη ξεχνας πως αυτο εγινε αφου πρωτα καταρρευσε εντελως το συμπαν ,και κατοπιν σκληρης μαχης απο την πλευρα των εργατων για να γινει νομοθεσια του κρατους.Στην Ελλαδα δυστυχως δεν υπαρχει νομικο πλαισιο που να επιτρεπει τις κολλεκτιβες-και ουτε προκειται να υπαρξει οσο η χουντα κυβερναει.

        ΥΓ Ενα πολυ ωραιο ντοκυμαντερ για το θεμα ειναι το latoma της Ν.Κλαιν,και ο εξαντας του Αυγεροπουλου.

   • Παύλο το ‘θα είμαι εκεί και θα το στηρίζω’ δεν είναι τόσο απλό διότι εάν αυτό γυρίσει σε κάτι ‘τελείως εθνοπατριωτικό’ δεν θα μπορώ ούτε να το στηρίξω προσωπικά , ούτε να είμαι εκεί και βέβαια δεν πρέπει επουδενί να επικρατήσει η γραμμή κάποιων αριστερούληδων που θέλουν να το διαλύσουν και να το ξαναφέρουν αυτοί το Σεπτέμβριο (γιατί πιστεύουν πως είναι μαγαζάκι τους).
    Μπορεί να χρειάζεται και άλλος χρόνος για το που θα αρχίσει να καταλήγει η κατάσταση αλλά τα χρονικά περιθώρια είναι δυστυχώς εξαιρετικά περιορισμένα.

 19. Εγω λεω καλυτερα να φυγετε εσεις και να μας αφησετε εμας να καταστραφουμε. Τοσο ικανοι οσο ειστε θα τα καταφερετε παντου. Καλο ταξιδι λοιπον.

 20. οταν φευγαμε κακην κακως απο τη Μεγαλη Βρετανια επι της Πανεπιστημιου προς τη βουκουρεστιου ΠΑΜΙΤΕΣ ΚΝΙΤΕΣ ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ μας υποδεχτηκαν,μικρα παιδια , ενηλικες και παπουδια , με αλυσιδες και με βρισιες
  -πραχτορες , προβοκατορες κλπ
  με χαλασε , αλλα λιγο… μαθημενος ον σε τετοια χαζα το ξεπερασα ,
  μη σας πω οτι βρηκα και αστειο ακαπνα χαζοκουδουνα να αποκαλουνε προβοκατορες καπνισμενο κοσμο
  τεσπα …
  αυτο ομως που θεωρησα κορυφαια ΥΒΡΙ και ΠΡΟΣΒΟΛΗ ηταν η πορτα που ορθωσαν απεναντι στους δαρμενους και καταδιωγμενους
  φυσικα φυγαμε απ το πεζοδρομιο και απο στενα , αλλα πολυ μου κακοφανηκε … ειχε να μου συμβει απο το 2003 στη αριστοτελους / θεσσαλονικη κατι παρομοιο , μιας και συστηματικα απεφευγα τα ΠΑΜΕ απ οπου κι αν προερχονται , για να χρησιμοποιησω και μια εκφραση της μοδος

  • σε λαθος θρεντ δημοσιευσα
   το σχολιο πηγαινε για το
   «Το ΠΑΜΕ, το ΚΚΕ, η πλατεία συντάγματος και η σύγκρουση με τους μπάτσους.»

 21. arsenelupin
  Χα! χα! χα!
  Εύλογη η απορία σου και το ερώτημα σου στο ΠΩΣ θα επέλθει η ανατροπή.
  Δεν το φαντάζεσαι το πόσο απλά είναι τα πράγματα και όχι εκεί που ο νους σου και πολλών άλλων πάει.
  Δεν το λέω όμως το κρατάω μυστικό, έτσι για να ψάχνεστε. 😉
  Τα φαινομενικά αδύνατα είναι δυνατά.
  Χα! χα! χα!

  • @LAGARTSAS-A

   Εδώ που φτάσαμε, δύο είναι οι δρόμοι: ή 1. θα πάρουμε τα ντουφέκια (που δεν έχουμε κανέναν λόγο να το κάνουμε μια και είμαστε οι περισσότεροι, κι όχι μόνο γι’ αυτό) ή 2. θα πάρουμε τις εκλογές, διότι μέσα από τις πλατείες, και κυρίως την πλατεία Συντάγματος, θα ξεπηδήσει μια πολιτική οργάνωση, που σαν ενιαίο πανελλαδικό κόμμα, θα πάρει μέρος στις επόμενες εκλογές και θα σαρώσει. Μια πολιτική οργάνωση που θα έχει την γνήσια δημοκρατία ως εσω-οργανωτικό μηχανισμό λειτουργίας και θα είναι παιδί της πλατείας. Τέκνο της λαϊκής αγανάκτησης και συσπείρωσης.

   Διότι οτιδήποτε άλλο, παλιό ή νέο κόμμα και πολιτική οργάνωση, δεν πρόκειται να το εμπιστευθούν οι πλατείες των Αγανακτισμένων, αν δεν είναι δική τους πρόταση, δικό τους παιδί και δημιούργημα. Δεν θα το εμπιστευθούν ούτε όσοι πηγαίνουν στις πλατείες, ούτε και όσοι δεν πηγαίνουν στις πλατείες αλλά συμφωνούν μ’ αυτούς που πηγαίνουν, και που είναι ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ, μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, περισσότεροι. Είναι η συντριπτική πλειοψηφία του εκλογικού σώματος, πέρα από τους παλιούς παραταξιακούς και κομματικούς διαχωρισμούς. Διαχωρισμούς που πια ΔΕΝ μετράνε, προς μεγάλη λύπη των σημερινών κομματικών ηγεσιών, καναλαρχών, κλπ κλπ ολιγαρχικών.

   Και οταν αυτή η πολιτική οργάνωση-παιδί των πλατειών πάρει την πολιτική εξουσία στις εκλογές θα πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα, δηλαδή το πολίτευμα, ώστε από την αρχή να το κάνει να μοιάζει με δημοκρατία όσο γίνεται περισσότερο, και να βάλει τα θεμέλια εκείνα που θα οδηγήσουν το πολίτευμα στην πλήρη δημοκρατία.

   Τα υπόλοιπα, τα οικονομικά ζητήματα δηλαδή, θα τα ρυθμίσει ο λαός, αν και εφόσον έχει δημοκρατία, με την δημοκρατία ως εργαλείο και όπλο στο χέρι του. Οχι φυσικά με αυτοματισμό. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα αυτόματα, μόνο και μόνο επειδή θα έχουμε γνήσια δημοκρατία.

   Αλλά με την δική μας επιμονή, την συνεχή διαφώτισή του λαού για τους λόγους της οικονομικής ανισότητας και της ταξικής διαστρωμάτωσης, την ξεκάθαρη ερμηνεία των οικονομικών φαινομένων σχετικά με την αδικία και την εκμετάλλευση, τον ρόλο του χρήματος και των τραπεζών και πολλά παρόμοια. Και κυρίως με τις δικές μας πολιτικές και οικονομικές προτάσεις προς τους συμπολίτες μας, που και τώρα τις κάνουμε αλλά δεν έχουν και μεγάλο νόημα, μια και δεν υπάρχει ο πολιτικός μηχανισμός εξουσίας που θα τις εφαρμόσει.

   Ο λαός για να ρυθμίσει προς όφελός του τα οικονομικά ζητήματα πρέπει να έχει πραγματική δημοκρατία για να το κάνει.

   Εν ολίγοις από τις πλατείες πρέπει να προκύψει, πριν μας συμβεί κάποιο αιματοκύλισμα, μια πολιτική οργάνωση πανελλαδικής εμβέλειας, που θα είναι παιδί των πλατειών, θα πάρει την εξουσία στις εκλογές και θα εφαρμόσει πολιτική και οικονομική δημοκρατία.

   Θραξ Αναρμόδιος

   • Ε αντε λοιπον τι περιμενετε.Την επιφωτηση του αγιου πνευματος;Να δουμε και οι υπολοιποι που εχουμε στοχοποιηθει σαν εχθροι της πλατειας επειδη απλα διαφωνουμε ,αν μπορουν εκατο νοματαιοι να τα βρουν μεταξυ τους πριν εφαρμοσουν το master plan στα υπολοιπα εκατομμυρια.

    • @no11888: «…αν μπορουν εκατο νοματαιοι να τα βρουν μεταξυ τους πριν εφαρμοσουν το master plan στα υπολοιπα εκατομμυρια.»

     «Εξ ιδίων τα αλλότρια».

     Αυτό με το master plan, είναι κάτι που επιδιώκουν να κάνουν τα κομμουνιστικά κόμματα ως «συνειδητή πρωτοπορεία» και «εμπροσθοφυλακή» της εργατικής τάξης, και που το περιγράφει πως γίνεται ο Λένιν στο «Τι να κάνουμε».

     Η δημοκρατία δεν έχει master plan. Ούτε οικονομικό σχέδιο εξαρχής για να το εφαρμόσει. Ούτε οικονομικό δόγμα και ιερό βιβλίο.

     Στην γνήσια δημοκρατία την οικονομική διαρρύθμιση την αποφασίζουν οι πολίτες ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ για κάθε συγκεκριμένο οικονομικό ζήτημα. Οι πολίτες ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και άμεσα παίρνουν αυτές τις σημαντικές αποφάσεις. Και ΟΧΙ εκπρόσωποί τους. Ούτε η «πρωτοπορεία» τους, ούτε η «εμπροσθοφυλακή» τους. Οι ίδιοι οι πολίτες ΑΥΤΟ-ΠΡΟΣΩΠΩΣ.

     Το μόνο master plan που έχει η αληθινή δημοκρατία είναι να πάρει ο λαός την εξουσία στα χέρια του, στ’ αλήθεια όμως, και όχι στα ψέμματα. Οπως όταν παίρνει την εξουσία κάποιο κόμμα για λογαριασμό του λαού. Το οποίο μάλιστα κόμμα ΕΧΕΙ και master plan.

     Θραξ Αναρμόδιος

     • Δηλαδη θες να μου πεις πως αμα παρουν οι πολιτες την εξουσια αυτο θα γινει χωρις καποιο σχεδιασμο για την επομενη μερα;Δηλαδη το κομμα που προτεινεις σαν μονο προγραμμα για να παρει την εξουσια θα εχει την αμεση δημοκρατια;(μ αρεσει που θα σαρωσει κιολας στις εκλογες)

      «Ούτε οικονομικό σχέδιο εξαρχής για να το εφαρμόσει. Ούτε οικονομικό δόγμα και ιερό βιβλίο.»

      Υπεροχα.Γεμισα αισιοδοξια τωρα.

      «Στην γνήσια δημοκρατία την οικονομική διαρρύθμιση την αποφασίζουν οι πολίτες ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ για κάθε συγκεκριμένο οικονομικό ζήτημα»

      Ανατριχιασα πραγματικα δεν κανω πλακα.

      • @no11888

       Δεν πειράζει λίγη ανατριχίλα. Ζούμε εξάλλου σε έναν επικίνδυνο κόσμο. Και όσα περισσότερα δόγματα υπάρχουν τόσο πιο επικίνδυνος γίνεται. Ρώτα τους Κινέζους, τους Καμποτζιανούς, τους Ρώσους, τους Αμερικάνους, τους Βολιβιανούς κλπ κλπ τι έπαθαν από τα δόγματα.

       Οπου «εφαρμόστηκε» «σοσιαλισμός» και καπιταλισμός, ουσιαστικά εφαρμόστηκε ένα οικονομικό δόγμα. Που βέβαια για να εφαρμοστεί απαιτεί ΠΑΝΤΑ το ίδιο πολιτειακό σύστημα: αντιπρόσωποι με μακρές θητείες που εκλέγονται οι ίδιοι και οι ίδιοι χωρίς κανέναν περιορισμό. Στην βουλή (μονοκομματική ή όχι), στο κόμμα, στο σωματείο και στον μοτοσυκλετιστικό όμιλο. Δηλαδή ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ καραμπινάτη. Και τέτοια ολιγαρχία εφάρμοσαν παντού ΚΑΙ τα «κόμματα του λαού».

       Δεν μας χρειάζονται δόγματα λοιπόν. Την εξουσία θέλουμε και αυτήν πρέπει να ελέγξουμε.

       Το αν θα εφαρμόσουμε κάποιο «δόγμα» μετά, θα το αποφασίσουμε εμείς ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Οχι καμμιά «εμπροσθοφυλακή» μας, κάποιο κόμμα του λαού ή κάποια ηγεσία αστικού κόμματος.

       Και εννοείται πως θα κάνουμε τον αγώνα μας για να πείσουμε τους συμπολίτες μας, αφού επιτύχουμε την γνήσια δημοκρατία, να πάρουν τις πιο προοδευτικές οικονομικές αποφάσεις. (Τα λέω, τα ξαναλέω, αλλά δεν με ακούς. Μόνο με ειρωνεύεσαι αρνούμενος να με πάρεις στα σοβαρά.)

       Καλό είναι να συνηθίζουμε την γεύση της ανατριχίλας λοιπόν, γιατί το μέλλον φέρνει καινούρια πράγματα από το παρελθόν.

       Θραξ Αναρμόδιος

       ΥΓ. Και για τους ανυπόμονους, να συνηθίζουμε και την γεύση της απογοήτευσης.

       • Αναρμοδιε εγω μια χαρα στα σοβαρα σε παιρνω(ουτε θεωρω αυτα που γραφεις ανοησιες μιας και εγω πανω κατω τα ιδια θελω) απλα εσυ αρνεισαι να καταλαβεις την κοινωνια γυρω σου.Αυτο που περιγραφεις σαν γνησια δημοκρατια το πιθανοτερο ειναι οδηγησει στην οχλοκρατια, παρα να λυσει τα προβληματα.Για να δημιουργησεις δομες αμεσης δημοκρατιας θα πρεπει πρωτα να αλλαξεις το μικροαστικο συνειδησιακο του καθενος και μετα να προχωρησεις προς την δημιουργια της κοινωνιας προτυπο, που δε θα παιρνει απλα αποφασεις,αλλα θα παιρνει τις σωστες αποφασεις(κατι που ουτε στην αρχαια αθηνα το ειχαν καταφερει).Να μου μιλησεις για αμεση δημοκρατια στη Νορβηγια το θεωρω απολυτα ρεαλιστικο,για την ελλαδα απλα το θεωρω ουτοπια-ιδιως στην παρουσα φαση που χρειαζονται αμεσες και ρεαλιστικα βιωσιμες λυσεις.
        Οι κοινωνικες ζημωσεις προς στην αντιθετη κατευθυνση , απαιτουν μακροχρονιες διαδικασιες και οι σημερινοι ελληνες εχουν τοση σχεση με αυτους που αντισταθηκαν στον καθε λογης κατακτητη,οσο εχει ενα καρο με το διαστημικο λεωφορειο.Επισης αγνοεις το σημαντικοτερο μεσο προπαγανδας και κοινωνικης υπνωσης ,το οποιο ηταν ανυπαρκτο τις προηγουμενες εποχες και δεν ειναι αλλο απο το χαζοκουτι-που καθολου χαζο δεν ειναι στα καταλληλα χερια.Η ζημια που εχει κανει στο υποσυνειδητο του καθενος μας, ειναι ανεπανορθωτη.Το οτι καποιοι ανθρωποι γνωριζουν καθημερινα την βαρβαροτητα του καθεστωτος δε σημαινει πως συγλιναν κιολας στα δικα σου πιστευω και θελω.

        Η Αργεντινη ειναι ωραιοτατο παραδειγμα κατανοησης της επομενης μερας, αφου οι ομοιοτητες σε ολα τα επιπεδα ειναι ανατριχιαστικες.

      • Κανείς δεν έχει στοχοποιηθει.
       Μόνοι τους στοχοποιουνται όσοι δρουν εν ονόματι του λαού μακριά από το λαό και επί του λαού.
       Όλοι χρειάζονται, αρκεί να ξεπεραστούν κάποιες-αρκετές (λίγο χαχαχα δύσκολο) αγκυλώσεις.
       Η καλοπροαίρετη κριτική με συμμετοχή είναι το απαραίτητο οξυγόνο.
       Τα κινέζικα, αμερικάνικα ή ευρωπαϊκά καλτσόν τα φοράνε οι δήθεν επαναστάτες συστημικοι-θεσμικοί.
       Σε ορατό χρόνο οι σκεπτικιστές θα διαπιστώσουν πόσο απλά είναι τα πράγματα.
       Απλά μεν, με πολύ δυστυχία και βάσανο δε, μέχρι τα πράγματα βρουν το δρόμο τους, αν στο μεταξύ οι επίβουλοι δεν επιχειρήσουν (πολύ πιθανό) να εκτρέψουν σε μεγαλύτερα δεινά το πόπολο. Μα και αυτό δεν πρόκειται να τους σώσει, μόνο που το τίμημα σε αυτή την περίπτωση θα είναι μεγάλο και θα πάρει περισσότερο χρόνο να ορθοποδήσουμε, για την ανθρώπινη κοινωνία των ονείρων μας.
       Δεν μπαίνω στην αντιπαράθεσή σου με τον Αναρμόδιο το Θράκα. Καλός είναι ο προβληματισμός ένθεν και ένθεν και τα παιχνιδίσματα του λόγου, αν και τα δρώμενα ακολουθούν το δικό τους δρόμο χωρίς να μας ρωτάνε, έτσι που να αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι τα πολλά λόγια (θα πρόσθετα και οι μεμψιμοιρίες) είναι φτώχεια.

        • Ακόμα υπάρχουμε συνδωρητη. χαχαχα.
         Οι κουφάλες όσο και αν προσπαθούν να μας θάψουν, εμείς θα ανασταινομαστε ξανά και ξανά μέχρι να τους πάρει ο διάολος. 😉
         Παρομοίως, χαίρομαι που ξανασυνατηθηκαμε. Άλλωστε όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη. 😉
         Γεια χαρά σου

 22. Αν αργήσουμε να βρουμε τη λύση, πολυ σύντομα θα μας την δώσουν οι ίδοι που δημιούργσηαν τα προβλήματα εξαρχής. ο χρόνος μας τελείωνει!

  • @ALWAYS

   Πιθανόν να μας την δώσουν την «λύση» τους έτοιμη.
   Και πιθανόν να «τελειώνει» και ο χρόνος μας.

   Για τώρα όμως…

   Ο σπόρος έπεσε. Κι αυτό δεν μπορεί να αλλάξει πια.
   Μένει να δούμε τι θα φυτρώσει.

   Θραξ Αναρμόδιος

 23. σε καθε πολεμο υπαρχει και ενα καταφυγιο
  μεχρις στιγμης οι «βομβες»πεφτουν γυρω μας
  ο καθενας μας γνωριζει την αληθεια
  η αποφαση δεν εχει παρθει ακομη
  γιατι ποιος ειναι αυτος που δεν θαθελε
  να ζει ηρεμα και γλυκα οπως λεει καποιος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s