Τα κόμματα παρέδωσαν το λαό στα ΜΑΤ!

Πρόκειται για σχόλιο του φίλου ersatz εδώ μέσα (https://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/%cf%83%cf%87%ce%bf%ce%bb%ce%b9%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%ad%cf%82/), που βρίσκουμε ότι έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

«Τα κόμματα παρέδωσαν το λαό στα ΜΑΤ!
Έχω την πεποίθηση ότι το κίνημα της πλατείας Συντάγματος υπονομεύθηκε διακριτικά μεν όλες αυτές τις μέρες αλλά τελικά προδόθηκε πανηγυρικά χθες, από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που άφησαν (εν γνώσει τους;) απροστάτευτο τον Ελληνικό λαό στην κατασταλτική μανία του καθεστώτος του Χουντο-Μπατσόκ και της φασιστικής αστυνομοκρατίας-τρομοκρατίας που ενορχήστρωσε γύρω από το κέντρο της πρωτεύουσας, ιδιαίτερα το τελευταίο κρίσιμο 48ωρο..
Τον κόσμο χθες πριν τον εγκαταλείψουν οι δυνάμεις του από την ολομέτωπη επίθεση που δέχτηκε με κάθε λογής χημικών, και το ανελέητο κυνηγητό από το Σύνταγμα μέχρι τα στενά της Πλάκας και τα Προπύλαια, τον εγκατέλειψαν πρώτοι και καλύτεροι οι “πολιτικοί” που τιμά με την ψήφο του και τους στέλνει στην βουλή να τον εκπροσωπήσουν… Και δεν αναφέρομαι στην κυβερνητική “πλειοψηφία” που ήταν δεδομένη η στάση της, αλλά σ’ αυτήν την δόλια αντιπολίτευση, δεξιά και αριστερή, που για μια ακόμα φορά αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων..

Γιατί η θέση των ηγεσιών τους και των βουλευτών τους έπρεπε να είναι εκεί έξω στο πλευρό του λαού, σε ένα νέο ανένδοτο κι όχι μέσα σε ένα κοινοβούλιο προσχηματικό που δεν εκπροσωπεί πια τίποτα και κανέναν. Επέλεξαν οι κομματάρχες της αντιπολίτευσης να πάνε κι αυτοί κόντρα στο λαϊκό αίσθημα νομιμοποιώντας εμμέσως με την παρουσία τους μιαν αντισυνταγματική διαδικασία και την έκπτωτη πλειοψηφία των αδίστακτων γκαουλαϊτερ που τελικά υπερίσχυσε..
Για φαντασθείτε τις ηγεσίες των κομμάτων να έμπαιναν μπροστάρηδες σε μια λαοθάλασσα που θα πλημμύριζε το Σύνταγμα. Όλοι μαζί με την Αλέκα, τον Αλέξη τον Αντώνη γιατί όχι, όλοι χωράνε στον αγώνα… Μαζί με προσωπικότητες που μπορούν ακόμα να εμπνεύσουν όπως ο Γλέζος ή ο Μίκης.. (Αλήθεια γιατί χάθηκαν χθές όλοι αυτοί; Που πήγαν οι “σπίθες” όταν πριν τρεις βδομάδες μάζεψαν 150 χιλιάδες κόσμου στα προπύλαια, γιατί χθες απουσίασαν όλοι αυτοί; που ήταν ο πνευματικός κόσμος, οι καθηγητάδες, οι συνταγματολόγοι, οικονομολόγοι και λοιποί που βρήκαν ελεύθερο βήμα τόσες μέρες στην Πλατεία να εκθέσουν τις απόψεις τους, να ενημερώσουν τον κόσμο, να εισπράξουν αναγνωρισιμότητα και συμπάθειες, γιατί χθες όλοι αυτοί ήταν άφαντοι; Φοβήθηκαν για την σωματική τους ακεραιότητα; Σνομπάρισαν τον κόσμο γιατί δεν είναι του επιπέδου τους;)
Αν υπήρχε περίπτωση να επιτευχθεί μια τέτοια πανελλήνια, παλαϊκή συστράτευση δεν θα τολμούσε το Μπατσοκράτος του Πασόκ να σηκώσει χέρι… Και φανταστείτε σε πλήρη αντίθεση την αντίστοιχη εικόνα που θα εκτυλισσόταν μέσα στην βουλή με μόνους τους 155 θλιβερούς του Γιωργάκη… Δεν θα τολμούσαν κάν να αρχίσουν την διαδικασία της ψηφοφορίας… Θα κατέρρεαν έρημοι, βαριοί και μόνοι… Σήμερα το καθεστώς Πασοκ θα ήταν παρελθόν….
Άντ’ αυτού όμως τι είχαμε; Μια αντιπολίτευση που μας έδωσε μια απ’ τα ίδια, προτιμώντας την σκιαμαχία πίσω από τα έδρανα της βουλής παρά έναν πραγματικά αδέσμευτο αγώνα, χωρίς μικροσυναλλαγές και υποσημειώσεις, που θα τράνταζε το υπάρχον σύστημα και πιθανόν θα το οδηγούσε στα όρια του. Επέλεξαν άπαντες να περιφρουρήσουν το χωραφάκι τους έστω κι αν βαίνει συρικνούμενο, παρά να μοιρασθούν την ελπίδα της ανατροπής και της νίκης (αλλά και του αγνώστου) δίπλα στο ανένταχτο πλήθος. Χάθηκε έτσι μια ιστορικής σημασίας ευκαιρία για μια ανατροπή πρωτόφαντη που θα έβαζε μια τελεία επιτέλους, σ’ αυτήν την αενάως σερνόμενη μεταπολίτευση.
Η χθεσινή μέρα αφήνει μια πίκρα, γιατί τώρα που ξανασκέφτομαι ορισμένες στιγμές από τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν στα σκαλιά της πλατείας Συντάγματος, νιώθω ότι ο αγώνας ήταν άνισος απ’ την αρχή. Ο λαός που ήταν εκεί, νέοι, μεσήλικες και ηλικιωμένοι, άνδρες γυναίκες μοιρασμένοι, θέτοντας την σωματική τους ακεραιότητα σε κίνδυνο, απαίτησαν αυτό που η αντίληψη τους για το τι είναι δίκαιο, τι είναι αληθινό, τι είναι πατριωτικό τους υπαγόρευσε και συνεχίζει να τους υπαγορεύει…
Αλλά ο κόσμος αυτός στάθηκε αντιμέτωπος με υπέρτερες δυνάμεις και δεν αναφέρομαι μόνο στην ισχύ της βίας των μονάδων καταστολής αλλά και στην ανομολόγητη πεποίθηση που προδίδει η χλιαρή αντίδραση όλων όσων απαρτίζουν το θλιβερό πολιτικό σκηνικό της χώρας, απ’ την δεξιά μέχρι την αριστερά, ότι η χθεσινή κατάληξη ήταν αναπόφευκτη και εν τέλει επιθυμητή για να συνεχίσει το σύστημα να τσουλάει στις γνωστές ράγες χωρίς απρόβλεπτους κραδασμούς.. Δεν ήταν οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των επιλογών της, αλλά η στάση της αντιπολίτευσης που προκατέβαλε το αποτέλεσμα. Όλοι δούλεψαν για τους εαυτούς τους δίνοντας ακόμα μια απελπισμένη παράταση ζωής σ’ αυτό που χρόνια τώρα είναι συμμέτοχοι…
(Και τώρα που το σκέφτομαι που ήταν η ΑΔΕΔΥ χθές ;;; Ο Γιαννάκης της ΓΣΕΕ και οι λοιποί εργατομπαμπάδες, τους είδε κανείς ;;; Γιατί το ΠΑΜΕ πέταξε για άλλη μια φορά την ασπίδα και αποτραβήχτηκε στο ησυχαστήριο της Ομόνοιας;;; Που ήταν το φοιτητικό κίνημα χθες, πλην ολίγων εξαιρέσεων… Αυτή η ΔαΠ που είναι πρώτη στις σφαλιάρες στις εκλογές και στα πάρτι της Μυκόνου, γιατί δεν βγήκε να στηρίξει έστω αυτό το κολοβό “όχι” του Αντωνάκη;;;
Κάποιοι κράτησαν τα μαντριά ερμητικά κλειστά χθες και τα πρόβατα δεν βγήκαν…
Κι αυτό προσδίδει μεγαλύτερη λάμψη στον αγώνα αυτών που άκουσαν απλώς την συνείδησή τους σαν Έλληνες πολίτες και βγήκαν αυτό το διήμερο στο Σύνταγμα και στα ηρωικά μπλόκα γύρω απ’ αυτό. Ο αγώνας τους σαν μια συνολική έκφραση αγωνίας για τα μελλούμενα παραμένει ανένταχτος, καθαρός και πιο προωθημένος από οποιαδήποτε πρόταση πολιτικής έχουμε ακούσει από τα κόμματα της βουλής εδώ και ενάμισι χρόνο. Πείτε μου ένα κόμμα της σημερινής βουλής ή έναν αρχηγό από τους γνωστούς Αντωνάκη, Αλέκα, Αλέξη κλπ. που μπορεί να εμφυσήσει τέτοιο αίσθημα αυταπάρνησης και αποστολής στους ψηφοφόρους του, σαν αυτό που διαπερνά σαν ηλεκτρισμός τον κόσμο της Πλατείας Συντάγματος εδώ και σαράντα μέρες και τους ενώνει σε μια κοινή συνείδηση.
Και αυτό τους ενοχλεί όλους!!! πράσινους, βένετους και κόκκινους… Νιώθουν οτι απειλούνται, ότι το ένστικτο αυτοσυντήρησης της κοινωνίας τους έχει προσπεράσει και ψάχνει για εναλλακτικές λύσεις, έξω από τα νενομισμένα, για αυτό μας παρέδωσαν στα ΜΑΤ προς σωφρονισμό, ενώ τα κουκιά είχαν ήδη μετρηθεί…
Τα κομματικά / συνδικαλιστικά κατεστημένα τους δεν αρέσκονται να βλέπουν τον λαό να παίρνει πρωτοβουλίες ερήμην τους και υπ’ αυτή την έννοια με τις συνειδητές τους παραλείψεις μπορούν να αποδειχθούν εξίσου επικίνδυνα και συνένοχα για τις μελλοντικές εξελίξεις στην χώρα μας, όσο και η τωρινή δράκα που καμώνεται ότι κυβερνά.
Σαν όλα τα κέντρα εξουσίας, είναι αδηφάγα, δεν ξέρουν και δεν θέλουν να μοιράζονται…
Μας το επιβεβαίωσαν χθες πανηγυρικά….
Είμαστε μόνοι….

 

Shortlink: http://wp.me/pPn6Y-9n2

32 σκέψεις σχετικά με το “Τα κόμματα παρέδωσαν το λαό στα ΜΑΤ!

 1. το γραφω συνεχεια αυτες τις ημερες..
  καποιοι τρεφουν ακομη αυταπατες..

  το ξερω οτι δν ειναι και λιγο να καταρρεει ο κοσμος σου, το περασα κ εγω…

  θα ξυπνησετε ολοι σας σιγα σιγα.

 2. Το βασικό αυτές τις μέρες είναι να τα χώνουμε σε όλους για όλα. Γιατί δεν πρέπει να μείνει όρθια η ελπίδα. Πρέπει παντού να βλέπουμε προδότες και πουλημένους. Μόνο αυτό μπορεί να βοηθήσει την κυβέρνηση μας στο πατριωτικό της έργο.
  Νροπή σας ρε. μας πρήξατε με την μικροαστική σας γκρίνια εναντίων όλων. Τα κουβαδάκια σας και διακοπές

  • Γιατί δεν υπάρχει ελπίδα απέναντι; Ποιοι είναι οι απέναντι; ΟΛΟΙ! ΟΛΟΙ όσοι είναι στη βουλή και πάρα πολλοί άλλοι εκτός αυτής που προσφέρουν ακόμα και την τελευταία στιγμή στήριγμα στην πολιτική που μας γαμάει!
   Δεν ξέρω αν είναι γκρίνια ή κάτι άλλο, αλλά αν εσύ βλέπεις κάποια ελπίδα απ’ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙ εξώ, πες μου την σε παρακαλώ. Πες μου τα ελπιδοφόρα μηνύματα της πεφωτισμένης πολιτικής και κομματικής ηγεσίας.

   Η μόνη ελπίδα είμαστε εμείς, ένας – ένας, και ίσως λίγοι μαζί που αντέξανε της ανήλεη επίθεση όλου του πολιτικού συστήματος προχθές. Και ναι, είμαστε όντως μόνοι μπροστά σε κομματικούς μηχανισμούς, πολιτικές μηχανορραφίες και μικροκομματικά συμφέροντα τα οποία τα σκέφτεσαι και ξερνάς τα σωθικά σου.
   Και παρότι δεν περίμενα τα παραπάνω για να φτάσω σ’ αυτά τα συμπεράσματα, το να τα βλέπεις να εξελίσσονται κάνουν τον αγώνα σου όλο και πιο μάταιο. Και όλο και πιο αναγκαίο.
   Ακόμα και μόνος.

 3. Το αρθρο δεν λεει ότι δεν υπάρχει ελπίδα, αντίθετα τονίζει οτι η ελπίδα είμαστε εμείς, Εμείς, ΕΜΕΙΣ!!!!!

 4. Βάσιμα τα ερωτήματα του αδερφού που έγραψε το σχόλιο κι ας μην συμφωνώ απόλυτα με την εκτίμησή του για το εύρος στήριξης που θα μπορούσαν να έχουν οι κινητοποιήσεις άν είχαμε το μυαλό μας στη θέση του.

  Αλλά θα τον παρακαλούσα να απευθύνει τα ερωτήματα και σε άλλους αδερφούς όπως ο blackpanther επί παραδείγματι, οι οποίοι μας γάνωσαν το μυαλά όλες τις προηγούμενες μέρες με νεκρόφιλους ηρωισμούς εξέγερσης και επαναστατικών εφόδων προς το πουθενά και ακόμη δεν έχουν καταλάβει πως με τα προκαταβολικά μηνύματα βίαιης «διεξόδου» που έστελναν τις ημέρες πριν την 48ωρη απεργία, παραχώρησαν το πλεονέκτημα της ΔΥΝΑΜΗΣ που διέθετε η ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ στις δυνάμεις του καθεστώτος οι οποίες και το μετέτρεψαν αμέσως σε μια καθαρή ΒΙΑΙΗ σύγκρουση χωρίς καμιά ελπίδα λαϊκής υπεροχής.

  Διαβάζουμε από το περίφημο έργο της Hannah Arendt » ΠΕΡΙ ΒΙΑΣ» γραμμένο στα 1969.

  » Η δύναμη είναι ό,τι συντηρεί την ύπαρξη της δημόσιας σφαίρας»
  » Η δύναμη ( η ισχύς) [pouer] αντιστοιχεί στην ικανότητα του ανθρώπου, όχι απλώς να πράττει, αλλά να πράττει από κοινού. Η δύναμη δεν είναι ποτέ κτήμα ενός ατόμου. Ανήκει σε μιά ομάδα και συνεχίζει να υπάρχει μόνο όσο καιρό η ομάδα μένει μαζί.»
  » Η βία είναι φύσει εργαλειακή. Όπως όλα τα μέσα, έχει πάντα ανάγκη καθοδήγησης και δικαιολόγησης από το σκοπό που επιδιώκει. Και ό,τι χρειάζεται δικαιολόγηση από κάτι άλλο δεν μπορεί να είναι η ουσία κανενός πράγματος.»
  » Η δύναμη δεν χρειάζεται δικαιολόγηση, καθώς είναι συμφυής με την ίδια την ύπαρξη των πολιτικών κοινοτήτων. Αυτό που χρειάζεται είναι νομιμοποίηση (…) Η βία μπορεί να είναι δικαιολογήσιμη, αλλά δεν θα είναι ποτέ νόμιμη. Η δικαιολόγησή της φαίνεται τόσο λιγότερο εύλογη όσο περισσότερο ο επιδιωκόμενος σκοπός της απομακρύνεται στο μέλλον. Κανένας δεν αμφισβητεί τη χρήση βίας σε περίπτωση αυτοάμυνας, διότι ο κίνδυνος δεν είναι μόνο εμφανής αλλά και παρών, και ο σκοπός που αγιάζει το μέσο είναι άμεσος.»
  » Η τρέχουσα εξομοίωση της βίας με τη δύναμη στηρίζεται σε μια αντίληψη της διακυβέρνησης ως κυριαρχίας ανθρώπου από άνθρωπο μέσω της βίας.»
  » Η βία μπορεί πάντα να καταστρέψει τη δύναμη. Από την κάννη ενός όπλου βγαίνει η πιο αποτελεσματική διαταγή, με αποτέλεσμα την πιο άμεση και τέλεια υπακοή. Αυτό που ποτέ δεν μπορεί να προέλθει από την κάννη είναι η δύναμη.»
  » Η άσκηση εξουσίας μέσω της ωμής βίας έρχεται στο προσκήνιο όταν χάνεται η δύναμη (…) Η υποκαατάσταση της δύναμης από τη βία μπορεί να φέρει τη νίκη, αλλά το τίμημα είναι πολύ μεγάλο, διότι δεν το πληρώνουν μόνο οι ηττημένοι, το πληρώνει και ο νικητής όσον αφορά τη δική του δύναμη.»

  » Από πολιτική άποψη δεν αρκεί να πούμε ότι δύναμη και βία δεν είναι το ίδιο πράγμα. Δύναμη και βία είναι πράγματα αντίθετα. Όταν η μία επικρατεί απόλυτα, η άλλη απουσιάζει. Η βία εμφανίζεται εκεί όπου η δύναμη κινδυνεύει, αλλά, αν αφεθεί ανεξέλεγκτη, καταλήγει στην εξαφάνιση της δύναμης. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι σωστό να θεωρείται αντίθετο της βίας η μή βία. Η αναφορά στη μη βίαιη δύναμη είναι στην πραγματικότητα πλεονασμός. Η βία μπορεί να καταστρέψει τη δύναμη, αλλά είναι εντελώς ανίκανη να τη δημιουργήσει.»

  ΥΓ. του γράφοντος.

  Ότι ισχύει για τη σχέση δύναμης και βίας από την πλευρά των καταπιεστών, ισχύει αναλόγως και για την άσκησή τους από την πλευρά των καταπιεσμένων.

  Όση δύναμη χάνουν οι καταπιεστές μέσω της ωμής βίας που ακούν, την κερδίζουν σε δύναμη οι καταπιεζόμενοι. Και όση καθαρή και άσκοπη βία ασκούν οι καταπιεζόμενοι, την κερδίζουν σε δύναμη οι καταπιεστές, στρέφοντάς την εκ νέου κατά της κλονισμέμης δύναμης της κοινωνίας.

  Μια ακόμα μεγάλη μάχη χάθηκε τις τελευταίες μέρες του Ιούνη.

  Αντί να οδηγήσουμε την κυβέρνηση παπαντρέου σε κατάρρευση της επιτρέψαμε να συνεχίσει να κυβερνά με ωμή βία. Οι αποφασιστικές μάχες δεν εμφανίζονται κάθε μέρα, ούτε δίνονται κάθε μέρα με τις ίδιες προοπτικές. Και αυτή ακόμα η ηρωϊκή ανάκτηση της πλατείας δεν ήταν ο μεγαλύτερος στόχος μας. Ήταν ο χαμηλότερος. Ο μόνος που προς το παρόν μας απέμεινε. Αλλά ευθύνη (για όποιον ακόμα μπορεί να καταλαβαίνει) για την ήττα του κινήματος, δεν έχει η κυβέρνηση. Ευθύνη έχει το ίδιο το κίνημα και κάποιες μερίδες του ειδικά που έπαιξε ακόμη μιά φορά στο έδαφος των εργαλείων του αντιπάλου και του επέτρεψε έτσι να το πνίξει στα χημικά και να το στείλει κατά δεκάδες στα νοσοκομεία σχεδόν νομιμοποιημένα. (κάποιοι μάλιστα γελοίοι απ΄αυτούς που καλούσανε τον κόσμο στη λεγόμενη λαϊκή αντιβία, φτάσανε να κατηγορούν και τον τσίπρα γιατί κατέθεσε μήνυση ενανίον του κράτους για τις δολοφονικές επιθέσεις εναντίον του λαού).
  [Πόσες κλωτσές χρειάζονται ορισμένοι ! Δεν ξέρεις πιά από ποιόν να ξεκινήσεις.]

  Όσοι ήταν όλο το προηγούμενο διάστημα ανεβασμένοι στα κεραμύδια της βίαιης κλιμάκωσης, να κάνουν έστω και εκ των υστέρων την αυτοκριτική τους αντί να συνεχίζουν να καταριώνται την κοινωνία την πουλημένη και τα συμβιβασμένα κόμματα που δεν τους ακολούθησαν στις ιδιωτικές τους προσδοκίες.
  Και επειδή μάλιστα φέρονται και ως λάτρεις της άμεσης δημοκρατίας, εκτός από το το να μιλάνε, να αρχίσουν επιτέλους και να ακούνε. (το γράφω για να το διαβάσουν αυτοί που πρέπει αν και δεν πιστεύω πως θα συμβεί ποτέ αυτοκριτική.)

  • Γιάννη
   κατά την γνώμη μου ΔΕΝ υπάρχει ήτττα του κινήματος…
   Η επίθεση της Τετάρτης είναι μεγάλη επικοινωνιακή και ηθική ήττα του καθεστώτος.
   Την περασμένη βδομάδα , η υποτιθέμενη κατάρρευση της χουντας, μοιάζει να είναι περισσότερο ένα προμελετημένο σχέδιο ψυχολογικού πολέμου , καταρτισμένο και εκτελεσμένο σε γραφεία μυστικών υπηρεσιών, παρά μια επιλογή που ειχε τεθεί στ αλήθεια επί τάπητος.
   Για τον ρόλο των «συγκρουσιακών» (ευχαριστω τον φίλο που έφερε τον όρο στην κουβέντα) τα είπαμε.
   Προσωπικά τους προτεινα, εφοσον θέλουν την αντιπαράθεση να το κάνουν ΕΞΥΠΝΑ, λειτουργωντας ως δυναμη αντιπερισπασμού… Δημόσια κτίρια, αστυνομικά τμηματα ήταν όλα αφυλακτα την περαμε΄νη Τετάρτη.

   • Αδερφέ Миша
    Εσύ τους τα ΄πες αλλά εκείνοι δεν σε άκουσαν.
    Δεν πέφτω κι απ΄ τα σύννεφα.

    Θέλει να είσαι στ΄ αλήθεια συνειδητός κοινωνικός αγωνιστής για να βάζεις την ασφάλεια και τη ζωή των άλλων πάνω ή τουλάχιστον ίσα με τη δική σου.
    Ιδίως όταν δεν τους ρώτησες (ή απλά τους αγνόησες) για την πολεμική σου τακτική που προϋποθέτει φαίνεται άοπλους και απροστάτευτους ανθρώπους σαν ασπίδα για να εκδιπλωθεί με όλο της το θάρρος και τη γενναιότητα.

    Γυμνασμένος και αθλητικός, με μάσκα τελευταίας τεχνολογίας και σωστά παπούτσια για γρήγορο τροχαδάκι, ώστε να χώνεται στο πλήθος των αυτοσχέδια προστατευόμενων και ευάλωτων διαδηλωτών για να σώσει το τομάρι του.
    Ωραίος ηρωισμός και ωραία επανάσταση. Αν το να βάζεις άλλους αναλώσιμους μπροστά για να προφυλάξεις την σπουδαιότητά σου είναι η ηθική της επανάστασης, τότε ποιά είναι η ηθική του φασισμού;

    Την άλλη φορά που θα κατέβουν φορτωμένοι αυτοί οι τύποι, να τους προτείνεις ( μιας και το συζητάτε ) να κατέβουν χέρι χέρι και με όποιον αγαπάνε πιο πολύ (αν μπορούν να αγαπήσουν κάποιον), ας πούμε με την μάνα τους, τον κάποιας ηλικίας πατέρα τους, το παιδί τους, και χωρίς τις σούπερ αντιασφυξιογόνες μάσκες και τότε να σταθμίσουν τον αναγκαίο βαθμό «λαϊκής αντιβίας» που θα ασκήσουν.
    Αλλιώς δεν πρόκειται ούτε για λαϊκή ούτε για αντιβία.
    Πρόκειται για απλή εγκληματική βία και μάλιστα κατά του λαού.

    • Γιάννη

     Θα σου πω ειλικρινά…
     Αυτοί που ειχαν καλές μάσκες και κρανη όπως λες ζήτημα ήταν να είναι 100 ατομα ,πιθανόν να ήταν και λιγότεροι.
     Οι περισσότεροι ήσαν ημιαπροστάτευτοι όπως όλοι μας, καμμία σχέση με τα ΜΑΤ…
     Κάποιοι δεν φορουσαν καν κουκουλα, απλώς ηταν εκτος εαυτού με τους μπάτσους…
     Περισσότερο κουκουλωμενος φαινομουν εγω, που απο το πολυ μααλοξ που ειχα ψεκαστει, έμοιαζα με ιθαγενη άνθρωπο της λασπης , σαν αυτους της Ν.Γουϊνέας.
     Ούτε πολύ φορτωμένοι ήταν οι μπάχαλοι …ψιλοπράγματα, κάτι βαριοπουλες είχαν και τα πυρομαχικά τους ήσαν κυριως πέτρες. Πέσανε 3-4 μολοτωφ όλες κι ολες , τις 10 ώρες που ήμουν στο Συνταγμα.
     Το παλληκαράκι που έριξε τη μια ήταν διπλα μου σε μια φάση, έμοιαζε με παιδι διπλανης πόρτας…
     Οι ενστάσεις μου για τη δράση τους ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ , αφορουν κυριως την μεγιστοποιήση της αποτελεσματικότητας της αντιστασης ενάντια στη χούντα.
     Νομίζω πως ακόμα και αν καθομασταν ησυχοι, κι αν δεν υπήρχαν μπάχαλοι , μονο η παρουσία μας αρκουσε για ν αρχισουν τα ΜΑΤ να ψεκάζουν, όπως συνέβη εξάλλου περιφερειακά από νωρις το πρωΐ.

     Οι μπάχαλοι πάντως μπορούν να κάνουν τετοια ζημιά στα ΜΑΤ που θα τη θυμουνται για δεκαετίες….ΑΝ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ή αν τους το επιτρέψουν οι ασφαλίτες που έχουν διεισδύσει στους χωρους τους….

 5. Δεν ξέρω αν είμαι ο μόνος που του φαίνεται παράξενο, αλλά ο Σαμαράς κι η ΔΑΠ τι δουλειά έχουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις ή ακόμα και συγκεντώσεις αγανακτισμένων? Φαντάζομαι καταλαβαίνεις και μόνος/η σου ότι κάλλιστα αντί για το μΠΑτΣΟΚ θα μπορούσε να είναι η ΝΔ αυτή που πουλάει τη χώρα σε διεθνείς ληστρικούς οργανισμούς.

 6. Καλησπερα παιδια.Πρωτη φορα που γραφω εδώ,σας ανακάλυψα πρόσφατα.Βρήκα πολλά ενδιαφέροντα άρθρα σε άλλα συμφωνώ σε άλλα διαφωνώ σε άλλα εχω (καλοπροαίρετες) ενστάσεις.Σε αυτό το post Θα διαφωνήσω κάθετα ο πιο σωστός τίτλος κατά τη γνώμη μου είναι : » Ο ΛΑΟΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤ » Βάλαμε τα χέρια μας και βγάλαμε τα μάτια μας.θελω να μας δω τι θα ψηφίσουμε στις επόμενες εκλογές κλασικά : Αντωνάκη – Γιωργάκη – Αλέκα – Γιωργάκη – Αλεκούκο κ.τ.λ..δεν πάει μπροστά ο κόσμος έτσι..

  «ΠΟΥΤΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΩΣΕΙΣ ΠΟΤΕ»
  «Θ. Κολοκοτρώνης»

 7. Τα κόμματα παρέδωσαν το λαό στα ΜΑΤ!
  Έχω την πεποίθηση ότι το κίνημα της πλατείας Συντάγματος υπονομεύθηκε διακριτικά μεν όλες αυτές τις μέρες αλλά τελικά προδόθηκε πανηγυρικά χθες, από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που άφησαν (εν γνώσει τους;) απροστάτευτο τον Ελληνικό λαό στην κατασταλτική μανία του καθεστώτος του Χουντο-Μπατσόκ και της φασιστικής αστυνομοκρατίας-τρομοκρατίας που ενορχήστρωσε γύρω από το κέντρο της πρωτεύουσας, ιδιαίτερα το τελευταίο κρίσιμο 48ωρο..
  Τον κόσμο χθες πριν τον εγκαταλείψουν οι δυνάμεις του από την ολομέτωπη επίθεση που δέχτηκε με κάθε λογής χημικών, και το ανελέητο κυνηγητό από το Σύνταγμα μέχρι τα στενά της Πλάκας και τα Προπύλαια, τον εγκατέλειψαν πρώτοι και καλύτεροι οι “πολιτικοί” που τιμά με την ψήφο του και τους στέλνει στην βουλή να τον εκπροσωπήσουν… Και δεν αναφέρομαι στην κυβερνητική “πλειοψηφία” που ήταν δεδομένη η στάση της, αλλά σ’ αυτήν την δόλια αντιπολίτευση, δεξιά και αριστερή, που για μια ακόμα φορά αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων..
  Γιατί η θέση των ηγεσιών τους και των βουλευτών τους έπρεπε να είναι εκεί έξω στο πλευρό του λαού, σε ένα νέο ανένδοτο κι όχι μέσα σε ένα κοινοβούλιο προσχηματικό που δεν εκπροσωπεί πια τίποτα και κανέναν. Επέλεξαν οι κομματάρχες της αντιπολίτευσης να πάνε κι αυτοί κόντρα στο λαϊκό αίσθημα νομιμοποιώντας εμμέσως με την παρουσία τους μιαν αντισυνταγματική διαδικασία και την έκπτωτη πλειοψηφία των αδίστακτων γκαουλαϊτερ που τελικά υπερίσχυσε..
  Για φαντασθείτε τις ηγεσίες των κομμάτων να έμπαιναν μπροστάρηδες σε μια λαοθάλασσα που θα πλημμύριζε το Σύνταγμα. Όλοι μαζί με την Αλέκα, τον Αλέξη τον Αντώνη γιατί όχι, όλοι χωράνε στον αγώνα… Μαζί με προσωπικότητες που μπορούν ακόμα να εμπνεύσουν όπως ο Γλέζος ή ο Μίκης.. (Αλήθεια γιατί χάθηκαν χθές όλοι αυτοί; Που πήγαν οι “σπίθες” όταν πριν τρεις βδομάδες μάζεψαν 150 χιλιάδες κόσμου στα προπύλαια, γιατί χθες απουσίασαν όλοι αυτοί; που ήταν ο πνευματικός κόσμος, οι καθηγητάδες, οι συνταγματολόγοι, οικονομολόγοι και λοιποί που βρήκαν ελεύθερο βήμα τόσες μέρες στην Πλατεία να εκθέσουν τις απόψεις τους, να ενημερώσουν τον κόσμο, να εισπράξουν αναγνωρισιμότητα και συμπάθειες, γιατί χθες όλοι αυτοί ήταν άφαντοι; Φοβήθηκαν για την σωματική τους ακεραιότητα; Σνομπάρισαν τον κόσμο γιατί δεν είναι του επιπέδου τους;)
  Αν υπήρχε περίπτωση να επιτευχθεί μια τέτοια πανελλήνια, παλαϊκή συστράτευση δεν θα τολμούσε το Μπατσοκράτος του Πασόκ να σηκώσει χέρι… Και φανταστείτε σε πλήρη αντίθεση την αντίστοιχη εικόνα που θα εκτυλισσόταν μέσα στην βουλή με μόνους τους 155 θλιβερούς του Γιωργάκη… Δεν θα τολμούσαν κάν να αρχίσουν την διαδικασία της ψηφοφορίας… Θα κατέρρεαν έρημοι, βαριοί και μόνοι… Σήμερα το καθεστώς Πασοκ θα ήταν παρελθόν….
  Άντ’ αυτού όμως τι είχαμε; Μια αντιπολίτευση που μας έδωσε μια απ’ τα ίδια, προτιμώντας την σκιαμαχία πίσω από τα έδρανα της βουλής παρά έναν πραγματικά αδέσμευτο αγώνα, χωρίς μικροσυναλλαγές και υποσημειώσεις, που θα τράνταζε το υπάρχον σύστημα και πιθανόν θα το οδηγούσε στα όρια του. Επέλεξαν άπαντες να περιφρουρήσουν το χωραφάκι τους έστω κι αν βαίνει συρικνούμενο, παρά να μοιρασθούν την ελπίδα της ανατροπής και της νίκης (αλλά και του αγνώστου) δίπλα στο ανένταχτο πλήθος. Χάθηκε έτσι μια ιστορικής σημασίας ευκαιρία για μια ανατροπή πρωτόφαντη που θα έβαζε μια τελεία επιτέλους, σ’ αυτήν την αενάως σερνόμενη μεταπολίτευση.
  Η χθεσινή μέρα αφήνει μια πίκρα, γιατί τώρα που ξανασκέφτομαι ορισμένες στιγμές από τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν στα σκαλιά της πλατείας Συντάγματος, νιώθω ότι ο αγώνας ήταν άνισος απ’ την αρχή. Ο λαός που ήταν εκεί, νέοι, μεσήλικες και ηλικιωμένοι, άνδρες γυναίκες μοιρασμένοι, θέτοντας την σωματική τους ακεραιότητα σε κίνδυνο, απαίτησαν αυτό που η αντίληψη τους για το τι είναι δίκαιο, τι είναι αληθινό, τι είναι πατριωτικό τους υπαγόρευσε και συνεχίζει να τους υπαγορεύει…
  Αλλά ο κόσμος αυτός στάθηκε αντιμέτωπος με υπέρτερες δυνάμεις και δεν αναφέρομαι μόνο στην ισχύ της βίας των μονάδων καταστολής αλλά και στην ανομολόγητη πεποίθηση που προδίδει η χλιαρή αντίδραση όλων όσων απαρτίζουν το θλιβερό πολιτικό σκηνικό της χώρας, απ’ την δεξιά μέχρι την αριστερά, ότι η χθεσινή κατάληξη ήταν αναπόφευκτη και εν τέλει επιθυμητή για να συνεχίσει το σύστημα να τσουλάει στις γνωστές ράγες χωρίς απρόβλεπτους κραδασμούς.. Δεν ήταν οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των επιλογών της, αλλά η στάση της αντιπολίτευσης που προκατέβαλε το αποτέλεσμα. Όλοι δούλεψαν για τους εαυτούς τους δίνοντας ακόμα μια απελπισμένη παράταση ζωής σ’ αυτό που χρόνια τώρα είναι συμμέτοχοι…
  (Και τώρα που το σκέφτομαι που ήταν η ΑΔΕΔΥ χθές ;;; Ο Γιαννάκης της ΓΣΕΕ και οι λοιποί εργατομπαμπάδες, τους είδε κανείς ;;; Γιατί το ΠΑΜΕ πέταξε για άλλη μια φορά την ασπίδα και αποτραβήχτηκε στο ησυχαστήριο της Ομόνοιας;;; Που ήταν το φοιτητικό κίνημα χθες, πλην ολίγων εξαιρέσεων… Αυτή η ΔαΠ που είναι πρώτη στις σφαλιάρες στις εκλογές και στα πάρτι της Μυκόνου, γιατί δεν βγήκε να στηρίξει έστω αυτό το κολοβό “όχι” του Αντωνάκη;;;
  Κάποιοι κράτησαν τα μαντριά ερμητικά κλειστά χθες και τα πρόβατα δεν βγήκαν…
  Κι αυτό προσδίδει μεγαλύτερη λάμψη στον αγώνα αυτών που άκουσαν απλώς την συνείδησή τους σαν Έλληνες πολίτες και βγήκαν αυτό το διήμερο στο Σύνταγμα και στα ηρωικά μπλόκα γύρω απ’ αυτό. Ο αγώνας τους σαν μια συνολική έκφραση αγωνίας για τα μελλούμενα παραμένει ανένταχτος, καθαρός και πιο προωθημένος από οποιαδήποτε πρόταση πολιτικής έχουμε ακούσει από τα κόμματα της βουλής εδώ και ενάμισι χρόνο. Πείτε μου ένα κόμμα της σημερινής βουλής ή έναν αρχηγό από τους γνωστούς Αντωνάκη, Αλέκα, Αλέξη κλπ. που μπορεί να εμφυσήσει τέτοιο αίσθημα αυταπάρνησης και αποστολής στους ψηφοφόρους του, σαν αυτό που διαπερνά σαν ηλεκτρισμός τον κόσμο της Πλατείας Συντάγματος εδώ και σαράντα μέρες και τους ενώνει σε μια κοινή συνείδηση.
  Και αυτό τους ενοχλεί όλους!!! πράσινους, βένετους και κόκκινους… Νιώθουν οτι απειλούνται, ότι το ένστικτο αυτοσυντήρησης της κοινωνίας τους έχει προσπεράσει και ψάχνει για εναλλακτικές λύσεις, έξω από τα νενομισμένα, για αυτό μας παρέδωσαν στα ΜΑΤ προς σωφρονισμό, ενώ τα κουκιά είχαν ήδη μετρηθεί…
  Τα κομματικά / συνδικαλιστικά κατεστημένα τους δεν αρέσκονται να βλέπουν τον λαό να παίρνει πρωτοβουλίες ερήμην τους και υπ’ αυτή την έννοια με τις συνειδητές τους παραλείψεις μπορούν να αποδειχθούν εξίσου επικίνδυνα και συνένοχα για τις μελλοντικές εξελίξεις στην χώρα μας, όσο και η τωρινή δράκα που καμώνεται ότι κυβερνά.
  Σαν όλα τα κέντρα εξουσίας, είναι αδηφάγα, δεν ξέρουν και δεν θέλουν να μοιράζονται…
  Μας το επιβεβαίωσαν χθες πανηγυρικά….
  Είμαστε μόνοι…..

  • Η Αλέκα και όλοι οι βουλευτές του ΚΚΕ ήταν εκεί. Αλλά τα φασισταριά δεν τους άφησαν να προσεγγίσουν το Σύνταγμα (από Πανεπιστημίου) προσδοκώντας να ξεκινήσουν από κει τη σύρραξη. Τι κρίμα δεν τους βγήκε έτσι!

   • ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ΑΣ ΕΞΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΤΗΝ 15Η ΙΟΥΝΙΟΥ) Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΗΤΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΙΜΗ.

    ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ..

    ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ, «ΟΣΟ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΔΕ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ»

    • Το ΚΚΕ ήρθε στην πλατεία στις 28/06 μέσω Αμαλίας και έγινε δεκτό με χειροκροτήματα… Όταν ξεκίνησε να αποχωρεί άρχισαν οι αποδοκιμασίες… Μετά από 15 λεπτά άρχισαν τα χημικά…
     Στις 29/06 το ΚΚΕ μέσω Πανεπιστημίου έφτασε μέχρι την Αμερικής… Δεν ξέρω αν ήταν εκεί βουλευτές του – στην κεφαλή της πορείας δεν ήταν… Όταν διαδηλωτές-συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησαν τους επικεφαλής του ΠΑΜΕ για τις προθέσεις τους εκδιώχτηκαν στην κυριολεξία και επέστρεψαν στην πλατεία… Μετά από μισή ώρα το ΠΑΜΕ έκανε μεταβολή… Μετά από 10-15 λεπτά άρχισαν τα χημικά…
     Για την Ιστορία… Και στις 28 και στις 29 οι ελληνικές σημαίες ήταν ελάχιστες… Μην τρελλαθούμε με απόψεις ότι «τα φασισταριά δεν τους άφησαν’…
     Η Πλατεία «κρατήθηκε» από την κοινωνική αριστερά !!!

 8. Οι περίφημοι όψιμοι «επαναστάτες» των λόγων και οχι των έργων όπως ο

  συνγραφεας του άρθρου και κάποιοι φετιχιστες της βιας αναρωτιούνται

  διάφορα .Θα ήθελα να μου πεις τον λογο που θεωρείς οτι οι σκέψεις σου

  ειναι οι σωστές και οι αλλοι δεν το καταλαβαίνουν ΓΙΑΤΙ ?

  ας υποθέσουμε λοιπόν οτι εμείς τα πρόβατα ( μπεε ! ) ξυπνάμε μεγάλε

  και με εναν μεταφυσικό τρόπο κάνουμε μια μπουκιά 52000 χιλ, μπατσους

  ωραια μετά ? πάμε σπιτια μας η κατι άλλο και ποιο ειναι αυτο .

  Θα σε ρωτούσε καποιος γιατι τι γίνεται παραπέρα .

  Γιατι απουσιάζει στην σκέψη σου η σύνθεση της κοινωνίας το άχτι μας παμε

  να βγάλουμε (μονο)?

  Θα μου γράψεις μετα μια υποτυπώδης πρόχειρη πολιτικοοικονομική αποψη .

  εστω κατι θα ειναι και αυτο αλλα το πρόβλημα μου ειναι γιατί δεν το εχεις στην

  πρώτη σειρά της σκέψης σου

 9. Εγώ ρε παιδία πάντως , ΔΕΝ ΤΡΕΦΩ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ για τις ΗΓΕΣΙΕΣ της κοινοβουλευτικής αριστεράς… μπορεί να μην έχουν την ίδια ευθύνη με το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ αλλά έχουν τον ρόλο του «δεκανικιού» χρόνια τώρα…

  Αυτό όμως που μου προκαλεί ΤΕΡΑΣΤΙΑ εντύπωση είναι το ,πώς είναι δυνατόν 15000 άνθρωποι που συμμετείχαν στην πορεία του ΠΑΜΕ την Τετάρτη ,και θεωρώ ότι η πλειοψηφία τους είναι αγωνιστές και σύντροφοι, να κάνουν ΜΕΤΑΒΟΛΗ την ώρα που στην πλατεία χτυπούσαν αλύπητα τον λαό…

  Είναι κρίμα και προσβολή για την μνήμη και το αίμα χιλιάδων ανθρώπων που θυσιαστήκαν για ένα καλύτερο αύριο και μέσα από τις τάξεις του ΚΚΕ…

  Τι διάολο , λοβοτομή τους κάνουν ?

  Όσο αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ , παρ όλο που στα ΛΟΓΙΑ δείχνει να υποστηρίζει την πλατεία , όταν πρέπει να πράξει (όπως π.χ. να κατεβούν οι βουλευτές του και με αυτή τους την ιδιότητα να προστατεύουν τον κόσμο που πέθαινε από το πογκρομ των μπάτσων) έχει το φοβικό σύνδρομο του Παγκαλου…

  • Αν δεν βγεις απο την λογικη της αστικης ταξης, δεν προκειται ποτε να κατανοησεις γιατι το ΚΚΕ συμπεριφερεται με αυτον τον τροπο.Καταρχην για το ΚΚ πρωταρχικο ρολο παιζει η συμμετοχη στην απεργια και ο αποκλεισμος των χωρων εργασιας και μετα οι πορειες προς το συνταγμα.Εσυ τι θεωρεις μαχαιρι στην καρδια του συστηματος.Την οικονομικη παραλυση απο ακρη σε ακρη της χωρας ή τις συγκεντρωσεις στην πλατεια;Δευτερον απο την στιγμη που ο λαος δεν εχει καμια επαναστατικη διαθεση ποιος ο λογος να εμπλακει ενα οργανωμενο σωματειο στη μαχη της πλατειας.Ο καθενας μπορει και απο μονος του να κατεβει στην πλατεια και δεν ειναι ο ρολος των σωματειων το ξυλο με τα χοιρινα.Τριτον η πλατεια ηταν σαφεστατη απο την πρωτη μερα και αποκηρυξε συλληβδην τα κομματα,τωρα τι ακριβως ψαχνεις να βρεις.
   Οπως καταλαβαινεις εδω δεν εχουμε να κανουμε με μια νεα οκτωβριανη επανασταση για να παρει το κομμα την προπορεια.
   Πρεπει επιτελους ορισμενοι να καταλαβουν οτι το ΚΚΕ ειναι ακριβως οτι δηλωνει.Ενα κομμουνιστικο μη αστικο κομμα.Αν θελεις κομμουνισμο πας μαζι του ,αν οχι κανε οτι καταλαβαινεις αλλα σταματα να θεωρεις πως το ΚΚΕ ειναι υποχρεωμενο να σε παρει απο το χερακι οταν εσυ εχεις αμφιβολιες και δεν επιδιωκεις κατι τετοιο.

 10. Καλά κάνουν και παραλύουν (όσο μπορούν) την παραγωγική διαδικασία, αλλά θα μπορούσαν να έρχονται και στις πορείες με τον υπόλοιπο λαό. Τι προσπαθούν να πετύχουν, να μη «λερωθούν» από τις συγκρούσεις και τους πει κανείς πως υποκινούν τη βία?

  • Γιατι ποιος σου ειπε οτι στις πορειες δεν κατεβαινουν και κκεδες με το λαο ή στις πλατειες δεν υπηρξαν και κκεδες και τελος παντων αυτοι που βρισκονται στο μπλοκ του παμε δεν ειναι λαος;.Απο αλλο πλανητη ειναι αυτοι;Αν και δεν ειμαι φερεφωνο του κομμουνιστικου κομματος το σεπτεμβριο ειχα μπει στο μπλοκ του παμε και κανενας δεν μου ειπε που πας.Το γιατι δεν ενεπλακησαν στις συγκρουσεις ειναι νομιζω χαζο να το συζηταμε.Για περισσοτερες πληροφοριες δε ξερω να σε κατατοπισω.

   • Όσον αφορά την πλατεία δε με ενδιαφέρει αν οι ΚΚΕέδες δεν πηγαίνουν, αφού η πλατεία έχει αποκηρύξει τα κόμματα (λες κι η Αριστερά φταίει για την κατάντια της Ελλάδας), ακόμα και τις κόκκινες και μαυροκόκκινες σημαίες.
    Όσον αφορά τις πορείες, αυτό που λέω είναι γιατί δεν ενώνονται με τις πορείες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Ούτε η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, ούτε η ΑΚ συμπαθεί τη ΓΣΕΕ, αλλά πάνε στην πορεία που διοργανώνει αυτή. Το ΚΚΕ, φαντάζομαι γνωρίζεις, κάνει ξεχωριστή πορεία.

 11. Οι κουκουλοφόροι διώχνουν τους τουρίστες από την Αθήνα (Αυτός είναι ο τίτλος)

  Τεράστιο χτύπημα στην τουριστική κίνηση της Αθήνας έφεραν τα επεισόδια που έκαναν τον γύρο του κόσμου την προηγούμενη εβδομάδα.

  Σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής, οι ακυρώσεις κρατήσεων δωματίων στα ξενοδοχεία της Αθήνας κατά τη διάρκεια και μετά από τα επεισόδια έφτασαν στις 8000. Και αυτό έγινε σε διάστημα μόλις πέντε ημερών.

  Όπως μάλιστα καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής, Γ. Ρέτσος, είναι ορατός ο κίνδυνος να θεωρηθεί η Αθήνα ανασφαλής προορισμός στην παγκόσμια τουριστική σκηνή.

  »Τα γεγονότα και το κλίμα στην Αθήνα αποστερούν από την περιοχή μας τις όποιες ελπίδες για ανάκαμψη, τη στιγμή που στην υπόλοιπη χώρα ο τουρισμός γεννά ελπίδα, τη στιγμή δηλαδή που η πορεία του Τουρισμού τη χρονιά που διανύουμε διαφαίνεται θετική και αποτελεί πλέον κοινή παραδοχή πως ο κλάδος μας είναι ο βασικός άξονας της εθνικής μας οικονομίας».

  από τις εφημερίδες

  Υ.Γ : Άντε μπας και μας αφήσουν στην ησυχία μας να χρεωκοπήσουμε μόνοι μας..

  • Oι κουκουλοφόροι τούς διώχνουν τους τουρίστες και όχι η αστυνομική βία με τα σχεδόν 3.000 απαγορευμένα χημικά (επίσημα) σε μια μέρα στο κέντρο της Αθήνας! Διασταυρωμένο! :/ ;/

 12. Γιατί η θέση των ηγεσιών τους και των βουλευτών τους έπρεπε να είναι εκεί έξω στο πλευρό του λαού, σε ένα νέο ανένδοτο κι όχι μέσα σε ένα κοινοβούλιο προσχηματικό που δεν εκπροσωπεί πια τίποτα και κανέναν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s