Ένας Εξεγερμένος του Συντάγματος σε Παραφορά Οργής

Aυτό το κείμενο απέχει πολύ από το να είναι νηφάλιο και αποστασιοποιημένο.

Είναι ένα κείμενο βαθιά προσωπικό και ποτισμένο στην οργή.

Οργή για όσους δεν πάτησαν ποτέ τους το πόδι τους στο Σύνταγμα και κάνουν αφ’υψηλού «πολιτικές» αναλύσεις που το απαξιώνουν.

Οργή για όσους βρίσκονται στο Σύνταγμα με άλλες σκοπιμότητες παριστάνοντας τους αγνούς και άδολους.

Οργή για τα πληρωμένα σκουλήκια της εξουσίας (ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ κλπ) που βρήκαν ευκαιρία να βγάλουν το άχτι τους σε απλούς πολίτες.

Οργή για την μεγάλη συγκάλυψη κάποιων «οργανωτών» ομάδων του Συντάγματος που ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ την πλατεία την στιγμή της μεγάλης μάχης και τώρα παριστάνουν τους «ανακαταληψίες» της πλατείας.

Οργή για το πολιτικό καθεστώς που εξαγοράστηκε ψυχρά και στεγνά για να υπηρετήσει την χειρότερη τραπεζική χούντα.

Οργή για τους τάχα ειρηνιστές και στην πραγματικότητα δειλούς μικρόψυχους δοσίλογους που ακόμη και τώρα δικαιολογούν τους μπάτσους και μιλάνε αβασάνιστα για μπαχαλάκηδες και κουκουλοφόρους.

Οργή για τους γραφειοκράτες και φασίστες στην ψυχή που το κρίσιμο βράδυ που κρινόταν η συνέχεια του εγχειρήματος ήταν σπίτια τους για να εμφανιστούν την άλλη μέρα ως ιδιοκτήτες του κινήματος που ΕΜΠΡΑΚΤΑ πρόδοσαν.

Οργή για τον τύπο που ζήτησε από την συνέλευση να εκφράσουμε αυτοί που ρισκάραμε την ακεραιότητα μας ευγνωμοσύνη(!!) στον τερκενλή(!!!) ενώ δεν είχε κουβέντα να πει για όσους έμειναν την νύχτα στο Σύνταγμα με όλο το ρίσκο της σύλληψης και του τραυματισμού.

Οργή για το άτομο από την τεχνική υποστήριξη που παρουσιάστηκε  σαν ιδιοκτήτης της μικροφωνικής με το δικαίωμα να την καταργεί όποτε θέλει  ζητώντας με ύφος θιγμένου φασίστα να φύγω από το τραπέζι του(!!) για να δουλέψει.

Οργή για τους ιδεολόγους της κακιάς ώρας που με ελιτίστικη έπαρση ισοπεδώνουν όλο τον κόσμο που στηρίζει το Σύνταγμα σαν αντιδραστικό και μισοφασιστικό.

Οργή…οργή…οργή…

Ναι! αυτό το κείμενο δεν είναι νηφάλιο παρά  είναι ένα κείμενο καρδιάς όπως βγαίνει από έναν άνθρωπο που μόλις πριν λίγο έβγαλε τα χημικά από πάνω του με το βάρος της αϋπνίας και των πολλών αντιφατικών συναισθημάτων να σφυροκοπούν την ψυχή του…

Σύμμαχοι του και μόνο αυτοί, είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται στο σύνταγμα με γνήσια ανιδιοτέλεια και χωρίς κρυφές σκοπιμότητες και που και αυτοί  έχουν οργιστεί με όσα έγιναν εκεί και κυρίως με το πώς παρουσιάζονται όσα έγιναν εκεί…

Δυστυχώς για τους μεταμφιεσμένους γραφειοκράτες και καριερίστες δεν έχω να χάσω τίποτα. Στο κίνημα του συντάγματος έχω καταθέσει την ψυχή μου και δεν φοβάμαι να πεθάνω εκεί και έτσι δεν νιώθω καμιά ανάγκη να κρυφτώ όταν τα πράγματα δυσκολεύουν. Καταλαβαίνω ότι στις άκαμπτες μιζερες ψυχές τους, τούς  είναι δύσκολο αυτό να το πιστέψουν αλλά μέσα μου δεν υπάρχει καμιά υστεροβουλία, καμιά διάθεση να ηγηθώ ούτε καμιά ανάγκη να προβληθώ.

Τις γενικές μου πεποιθήσεις και ιδέες είχα την ευκαιρία να τις βγάλω σε παλιότερα κείμενα μου σε στιγμές που οι περισσότεροι σιωπούσαν. Αυτά τα κείμενα  προάσπιζαν πάντα την Ζωή και τις λειτουργίες  της  αναζητώντας τους λόγους που αυτή η Ζωή έγινε μικρή, διπρόσωπη παραμορφωμένη και μικρόψυχη, αντάξια μόνο για να υπηρετεί εξουσίες και το χρήμα.(κάποια από αυτά βρίσκονται εδώ :https://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/author/blackpanther1975/ ενώ κάποια άλλα υπάρχουν στο ιντιμίντια με το όνομα batmarx)

Επομένως ήμουν απόλυτα έτοιμος γι’αυτό το κίνημα που πρεσβεύει να πάρουμε πάλι τις ζωές στα χέρια μας μακριά από κομματικά φέουδα και προκάτ ιδεολογίες.

Ακόμη χειρότερα για αυτούς, υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι στο Σύνταγμα (μερικούς είχα την ευτυχία να γνωρίσω)  που κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος.

Όλα θα βγουν στην φόρα και αυτοί που θα εκτεθούν είναι όσοι συνειδητά ή ασυνείδητα σαμπόταραν την εξεγερσιακή ορμή αυτού του κινήματος λειτουργώντας ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ως πέμπτη φάλαγγα της εξουσίας.

Ο καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται και είναι το σκοτάδι που φοβάται το φως και όχι το αντίθετο.

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΤΟΥ

Κατά τις τρεις το βράδυ 29 προς 30 Ιούνη  και όταν είχαμε μείνει κάποιες δεκάδες άνθρωποι που κρατούσαμε με μεγάλο ρίσκο την συνέχεια της κατάληψης του συντάγματος, έστειλα ένα κείμενο στο ίντι που διατράνωνε την παρουσία ανθρώπων στο σύνταγμα καλώντας και άλλο κόσμο να έρθει για ενίσχυση.http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1313859

Ο σκοπός του κειμένου ήταν ακριβώς αυτός. Να δείξει ότι τίποτα δεν τελείωσε και ότι όλα συνεχίζονται. Στο τέλος έβαλα αυτή την φράση που απηχούσε την γενική γνώμη όσων παραμέναμε στο σύνταγμα.

Κάποιοι από αυτό θίχτηκαν προσωπικά παρότι η αναφορά ήταν γενική και δεν είχε σκοπό να θίξει κάποιον προσωπικά. Αγνόησαν μάλιστα το γενικό πνεύμα του κειμένου και στάθηκαν στην συγκεκριμένη πρόταση. Μαζί τους είχα μια έντονη συζήτηση που κατέληξε στο ότι όλα ήταν μια παρεξηγήση.Ισχυρήστηκαν ότι η μικροφωνική υπήρχε αλλά από κακή συνεννοήση τέθηκε εκτός λειτουργίας. Ως εδώ καλά.Ήμουν κιόλας έτοιμος να στείλω διόρθωση στο ίντι που να αποφορτίζει την επίμαχη πρόταση. Μετά όμως εμφανίστηκε ένας τύπος αιώνια ξινισμένος και στυγνός που με τσαμπουκά ισχυρήστηκε ότι αυτός πήρε την μικροφωνική και ότι αυτή είναι στο όνομα του, τοποθέτηση που έδειξε πόσο ξεκρέμαστη και ευάλωτη είναι η αυτοοργάνωση του συντάγματος σε κρίσιμους τομείς της.

Ώστε λοιπόν για το αν υπάρχει μικροφωνική εκεί κρίνεται από τα κέφια και τις διάθεσεις ΕΝΟΣ ΑΤΟΜΟΥ που μάλιστα πουλά εξουσία και αρχηγηλίκι στους υπόλοιπους και ο οποίος λίγες μέρες πριν φώναζε ότι θα πάει στο μικρόφωνο για να πει ότι γαμιόμαστε όλοι και θα φύγει μαζί  με την μικροφωνική!

Αυτό όμως παραμένει πταίσμα μπροστά στα παραλειπόμενα.Από διασταυρωμένες πληροφορίες μάθαμε ότι το απόγευμα στις 29 Ιούνη υπήρχαν άτομα που καμώνονταν τους συντονιστές ομάδων και έλεγαν αδιάκριτα στον κόσμο ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ γιατί επίκειται εισβολή. Τράβηξαν έτσι κόσμο προς το μοναστηράκι με την εκτίμηση ότι το σύνταγμα πέφτει. (ήταν τόσο σίγουροι ότι θα έπεφτε ώστε ακόμη και μια μέρα μετά είχαν το θράσος να μιλάνε για ανακατάληψη του Συντάγματος λες και όντως είχε πέσει η κατάληψη!)

Η ίδια η μικροφωνική όσο λειτούργησε βίασε τις αποφάσεις της τελευταίας συνέλευσης και χρησιμοποιήθηκε για να περάσει η κλασική  δειλή αριστερή  άποψη ότι  η αστυνομική βαρβαρότητα αντιμετωπίζεται με παλαμάκια.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΡΙΝ ΤΙΣ 28-29

Η συνέλευση είχε λοιπόν αποφασίσει τα εξής:

1)Να φέρουν όλοι μαλόξ και μάσκες.

2)Όταν η αστυνομία χτυπά να είναι θεμιτή η αντίσταση σε αυτήν.

3)Να μην χρησιμοποιηθεί ντουντούκα ή μικρόφωνο εχθρικά σε όσους συγκρούονται με την αστυνομία.

4)Να μην μπει η λέξη ειρηνικά στο κείμενο της συνέλευσης.

Τι έκανε ο εκφωνητής:

α)Καλούσε τον κόσμο να μην απαντά στις προκλήσεις της αστυνομίας.

β) Κάποια στιγμή έφτασε να πει έλεος με τους μπαχαλακηδες και το παιχνίδι τους

γ)Τόνιζε ότι η διαμαρτυρία είναι ειρηνική όταν η συνέλευση είχε απορρίψει ρητά αυτόν τον όρο.

Αν αυτό δεν ήταν το χειρότερο καπέλο σε απόφαση συνέλευσης τότε δεν ξέρω ποιο είναι…

Όταν η σύγκρουση κλιμακωνόταν και όταν ένιωσαν ότι οι συγκρουσιακοί είναι πια η πλειοψηφία στην πλατεία τότε τα μάζεψαν και έφυγαν γιατί όπως ειπώθηκε «αυτοί εδώ δεν είναι δικοί μας» αναφερομένοι σε ανθρώπους που ήταν εξεγερμένοι! Άραγε ποιοι είναι οι «δικοί τους»; Θα το μάθουμε ποτέ; Αυτοί που κατηγορούσαν πιτσιρίκια 18 χρόνων σαν κουκουλοφορους της ασφάλειας; Όπως είπε ένας συμπαθής από αυτούς «δεν θα αφήναμε την μικροφωνική να φωνάζει μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι» αλλά ο ίδιος δεν είχε κανένα πρόβλημα που η μικροφωνική χρησιμοποιόταν ασύστολα για να αλλοιώσει το πνεύμα και τις αποφάσεις μιας ολόκληρης συνέλευσης.

Είναι χρέος της κατάληψης του Συντάγματος να έχει μικροφωνική που θα παραμένει ακόμη και αν τανκς κυκλοφορούν στους δρόμους και η οποία θα είναι στην ευθύνη ανθρώπων που είναι έτοιμοι να δώσουν όλη την ψυχή τους στο κίνημα χωρίς να φοβούνται την σύγκρουση με τις δυνάμεις καταστολής και χωρίς να αλλοιώνουν αποφάσεις της συνέλευσης σε μέρες κρίσιμων μαχών. Ας φτιαχτεί μόνο για αυτό το σκοπό ένα ταμείο που θα την χρηματοδοτεί ώστε κανείς να μην μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι δικιά του και ώστε να μην είναι θέμα μιας ομάδας εργασίας αν και πότε θα μένει.

Η ΑΦΟΡΗΤΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΤΑΞΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Κοίταγες το πρωτοσέλιδο της αυγής στις 29 Ιούνη και σου σηκωνόταν η τρίχα. ΜΑΤ και κουκουλοφοροι προσπάθησαν να αποτρέψουν το κόσμο να κατέβει.

Ίσα και όμοια πληρωμένοι πραιτωριανοί με πιτσιρίκια που τους πέταγαν πέτρες!Ίσα και όμοια και εξίσου καταδικαστέα, ο ασταμάτητος χημικός πόλεμος και οι εφορμήσεις των μπάτσων στον κόσμο με την υποτυπώδη αντίσταση με πέτρες!

Ο Τράγκας μπροστά τους φαινόταν υπερεπαναστάτης. Κουβέντα από τα καθεστωτικά λαμώγια της αριστεράς ότι στη 1 η ώρα, πέντε ώρες μετά από το κάλεσμα στους δρόμους και ενώ όλα ακόμη ήταν ειρηνικά ο κόσμος ήταν λιγότερος απ’ότι στις 15 Ιούνη και έτσι κανένα «επεισόδιο» δεν τον είχε αποτρέψει να κατέβει. Κουβέντα ότι το απόγευμα στις 7 μετά από 5 ώρες συγκρούσεων ο κόσμος συνέρρε συνεχώς ΜΗ φοβούμενος τα επεισόδια.Κουβέντα ότι άλλοι ήταν οι συγκρουσιακοί του μεσημεριού και άλλοι της νύχτας. Ένα απέραντο ψέμμα όλη η ανταπόκριση τους βουτηγμένο στην μπατσοφοβία και στην ασφαλιτοτρομολαγνεία.

Όμως πίσω είχε η αχλάδα την ουρά και η επόμενη μέρα τους διέψευσε ακόμη περισσότερο.

Τετάρτη κατά τις 12 και 30 ο κόσμος ήταν πάλι λίγος εμφανώς κατώτερος των περιστάσεων και τότε η ίδια η αστυνομία ξεκίνησε τα επεισόδια και την σύγκρουση. (το ίδιο –λιγότερο κραγμένα– είχε συμβεί και την τρίτη όταν διμοιρίες εμφανίστηκαν φιλελλήνων και όθωνος προκαλώντας με την παρουσία τους τον κόσμο και ρίχνοντας χημικά έχοντας μόνο δεχτεί ένα μπουκάλι νερό…)

Κι όμως μετά την έναρξη των συγκρούσεων ο κόσμος αύξανε και δεν μειωνόταν.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΜΠΑΤΣΟΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΜΠΑΤΣΟΦΟΒΙΚΟΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ  ΟΥΤΕ ΤΗΣ ΔΙΝΕΙ ΦΤΗΝΑ  ΑΛΛΟΘΙ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ.

Η αστυνομική βαρβαρότητα δεν αντιμετωπίζεται με παλαμάκια και στην καλύτερη περίπτωση αυτό είναι ένα ανεδαφικό ευχολόγιο για να το πιστέψουν μικρά παιδιά.

Όταν το απόγευμα τα γουρούνια έφτασαν στο σημείο να ρίχνουν στο κεφάλι χημικά στον κόσμο που ήταν στα σκαλοπάτια του συντάγματος έγινε φανερό ότι η εξουσία δεν ενδιαφερόταν αν θα έχει νεκρούς και ήθελε πάση θυσία να εκκενώσει το σύνταγμα. Ποιος θα το φανταζόταν ότι σε αυτή την προσπάθεια της θα είχε αρωγούς ανθρώπους που ήταν στο σύνταγμα και που για τις δικές τους σκοπιμότητες δέχτηκαν τετελεσμένα αυτή την εκκένωση.

Αλλά δεν τους πέρασε!Χάρη σε παληκάρια και παληκάρισσες που έμειναν εκεί μέχρι τέλους ματαιώνοντας σχεδιασμούς της εξουσίας αντέξαμε και αντεπιτεθήκαμε με ό,τι είχαμε και δεν είχαμε.

Άνθρωποι με αυταπάρνηση και ψυχή, γνήσια συντροφικότητα και αλληλεγγύη, αυτοί που οι γραφειοκράτες της πλατείας φυσιολογικά δεν θεωρούν δικούς τους και που απαξιωτικά χαρακτηρίζουν μπαχαλακηδες και κουκουλοφόρους. Ναι ανάμεσα μας ήταν και άτομα με ελληνικές σημαίες που σε άλλες περιστάσεις θα τσακωνόμασταν αλλά που στην φωτιά της μάχης ενωθήκαμε αδερφικά.

Άνθρωποι που κράταγαν όσο μπορούσαν τις διμοιρίες σε απόσταση με τα πρωτόγονα όπλα της πέτρας και του παλουκιού.Ειδική μνεία θέλω να κάνω στα παληκάρια που στις 11 το βράδυ με όπλα κερατέας έτρεψαν σε φυγή πολλές διμοιρίες την στιγμή που νιώθαμε ότι τώρα θα καταλάβουν για τα καλά την πλατεία.

Αυτά τα άτομα συκοφάντησε η αριστερά και αυτά τα άτομα είναι το ανάθεμα για όλους τους μπατσόφιλους που όλες αυτές τις μέρες προωθούσαν την εκτός τόπου και χρόνου συναδέλφωση με τα τέρατα των ΜΑΤ.

Κάποιοι ακόμη πιστεύουν ότι η αστυνομία χτυπά γιατί προκαλειται από κάποιους κακούς σκοτεινούς.Αυτός ο μύθος κατέρρευσε για τα καλά τις τελευταίες μέρες.Γιατί όσο κι αν είναι αναποτελεσματική, ατελεσφορη και ανεύθυνη η στάση κάποιων νεαρών να πετάνε πέτρες από μακριά σε μπάτσους και μετά να τρέχουν να αποφύγουν την σύλληψη,  αυτή ποτέ δεν θα μπορούσε να προκαλέσει τέτοια βαρβαροτητα όταν αυτή δεν είναι σχεδιασμένη και προμελετημένη.

Παλιά μας έλεγαν ότι οι μολότωφ προκαλούν τον χημικό πόλεμο.Τώρα που οι μολότωφ δεν υπήρχαν παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις τροποποιούν το άλλοθι και ισχυρίζονται ότι και οι πέτρες προκαλούν χημικό πόλεμο. Τέτοιοι ξεδιάντροποι δικηγόροι  των μπάτσων και του καθεστώτος που αυτόκλητα έρχονται να δικαιολογήσουν την κρατική βία,  δεν έχουν καμιά διαφορά από τηλεφύρερς που ισχυριζονται λιγότερο πειστικά τα ίδια ακριβώς πράγματα. Το σύνολο του κόσμου επιτέλους καταδικάζει την αστυνομική βία και προβληματίζεται για το πώς να την αντιμετωπίσει και αυτοί ακόμη τυρβάζουν για προβοκάτορες και κουκουλοφορους. Ποιον βοηθούν και ποιον εξυπητετούν; Αντικειμενικά τα ίδια τα ΜΑΤ και το καθεστώς που τα πληρώνει που επιχαίρουν και πλειοδοτούν για τα άλλοθι που τους δινουν οι αριστεροί του γλυκού νερού.

Η ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΛΑΓΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Τους ξέρουμε και μας ξέρουν.

Συνυπάρχουμε μαζί γιατί ακόμη όλα είναι ρευστά και αδιαμόρφωτα.

Αυτή η πέμπτη φάλαγγα βρίσκεται στις ψυχές συριζαίων  (όχι όλων) που την στιγμή του χημικού πολέμου αυτοί  ορύονταν για τα μπαχαλακια που τα χαλάσαν όλα και φώναζαν «έξω- έξω» σε κόσμο που συγκρουόταν στους παραπλευρους δρόμους και πήδαγε από 3 μέτρα ύψος για να αποφύγει την σύλληψη.Αναπνέει  στα σώματα μπατσόφιλων που δικαιολογούν κρατικούς εγκληματίες γιατί  «και αυτοί πρέπει να ζήσουν και αναγκαστικά ακολουθούν  εντολές«, φωλιάζει  στους γραφειοκράτες που νομίζουν ότι επειδή είναι μέλη σε αυτοσχέδιες ομάδες εργασίας έχουν δικαίωμα να μειώνουν και να κοιτούν αφ’υψηλού όλους τους υπόλοιπους, θριαμβεύει  στους τύπους που συνάψαν ειρήνη με το καθεστώς την στιγμή που αυτό κήρυξε μονόπλευρα πόλεμο σε όλη την κοινωνία, θεριεύει στους συκοφάντες των εξεγερμένων που τους  αποκαλούν κουκουλοφόρους και βαλτούς.

Ένας τύπος από την τεχνική υποστήριξη μεγάλης ηλικίας είχε το θράσος να απειλήσει σύντροφο της πλατείας γιατί λέει τον είδε να πετάει πέτρες στους μπάτσους!(αυτός άραγε βάραγε παλαμάκια;)Ακόμη χειρότερα, ένας άλλος από την ομάδα επικοινωνίας (συριζαίος και αυτός) είχε το μεγαλύτερο θράσος να απλώσει χέρι σε έναν παλαίμαχο αναρχικό γιατί έκανε το «έγκλημα» να ειρωνευτεί την συνέλευση της ομάδας αυτής. Άραγε ο συγκεκριμένος έχει επίγνωση τι ασκούς του αιόλου άνοιξε με αυτή του την ενέργεια; Κρατιόμαστε με νύχια και με δόντια για να μην χειροδικίσουμε σε όλους αυτούς τους σκατόψυχους που με όλους τους δυνατούς τρόπους μάς έχουν δείξει ότι όχι μόνο δεν αποτελούν απειλή για αυτό το καθεστώς αλλά και  αντικειμενικά λειτουγούν για την  επιβίωση του. Και  ο «ειρηνισμός» τους τελικά ποιους αφορά; Μόνο τα κρατικά τέρατα που θέλουν να μας λιώσουν; Η ψυχραιμία τους χάνεται  και γίνονται εριστικοί και βίαιοι μόνο σε όσους αντικειμενικά θέλουμε να  πολεμήσουμε αυτό το καθεστώς μέχρι εσχάτων; Η λέξη ντροπή είναι λίγη…

Αυτοί οι τύποι με τον τρόπο και την  συμπεριφορά τους θέλουν να διώξουν ότι πιο αγνό ό,τι πιο μάχιμο και ό, τι πιο αποφασισμένο υπάρχει σαν ανθρώπινο υλικό στο σύνταγμα ώστε  να μείνει μόνο η πολιτική  αθλιότητα του ενσωματωμένου του άψυχου και του ακίνδυνου….

Τούς έχω κακά νέα. ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.ΚΑΙ ΧΤΕΣ ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ ΣΑΝ ΕΜΑΣ. Κι αν αυτοί θέλουν να μείνουν μαζί μας όμορφα, πολιτισμένακαι ήρεμα να ρίξουν τους τόνους και να αλλάξουν συμπεριφορές γιατί η υπομονή μας εξαντλείται. Κι αν αυτοί χτες απλώσαν χέρι γιατί νιώσαν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι γουστάρουν ας το ξανασκεφτούν. Όλη η αγένεια η ξινίλα η έπαρση και η επίδειξη μικροεξουσίας έρχεται μονομερώς από την πλευρά τους και έχουν συσσωρευτεί πολλά για την πάρτη τους από πολλούς.Από ποιους; Από αυτούς που δεν έφυγαν στην μάχη και δεν έχουν φόβο να τα βάλουν με εξουσίες πολύ πιο οργανωμένες και αδίστακτες από τις δικές τους. Να μην παρεξηγήσουν την ως τώρα ιώβεια υπομονή μας ως δείγμα αδυναμίας. Ήταν μόνο δείγμα μεγαλοψυχίας και ανθρωπιάς. Αλλά επειδή εδώ υπάρχει πραγματικός πόλεμος με την εξουσία και όχι ανώδυνα χάπενινγκς και επειδή όντως οι περισσότεροι από μας δεν φοβόμαστε για τις ζωές μας ας σκεφτούν σοβαρά την ως τώρα στάση τους και σε τι μπορεί αυτή να οδηγήσει.Και βέβαια όποιος τολμήσει να βγάλει από αυτή την πλατεία νέο κόμμα θα έχει να κάνει με όσους ματώσαμε για να είναι αυτή η πλατεία ελεύθερη και ακομμάτιστη.

ΌΜΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΙΟΝ ΑΦΟΡΟΥΝ;

Αυτοί που μένουμε σε 24ωρη βάση στο σύνταγμα είμαστε λίγοι και συγκεκριμένοι. Ο υπόλοιπος κόσμος χρησιμοποιεί το σύνταγμα για κάποιες ώρες και για κάποιες μέρες σαν εστία διαμαρτυρίας και αντίστασης.

Χτες έγινε μια υπέροχη συνέλευση. Ο κόσμος ήταν εμψυχωμένος και αισιόδοξος παρά την τυπική ήττα με το μεσοπρόθεσμο. Ο κόσμος έβγαλε την οργή του για τους μπάτσους, το πολιτικό καθεστώς και τους μηχανισμούς του σε πνεύμα ανάτασης και ακατάβλητης αποφασιστικότητας. Κάποιοι μεταμφιεσμένοι αριστεροί ψέλισαν κάτι για φθινόπωρο αλλά φανερά αυτό το κίνημα θα συνεχίσει για αρκετό καιρό χωρίς να περιμένει φθινόπωρα και χωρίς να κηρύξει παύση και ανακωχή.

Μπροστά μας έχουμε νέα ορόσημα, νέες μάχες, νέες συγκρούσεις εμποτισμένες με την εμπειρία του καταιγιστικού διήμερου. Ο κόσμος θέλει να συντρίψει τους πραιτωριανούς και το μπορεί. Προτάθηκε και πέρασε να δοθούν σεμινάρια αυτοάμυνας. Δεν γίνεται να φοβόμαστε κάποιες εκατοντάδες εξοπλισμένων τραμπούκων(βλέπε ΜΑΤ)  όταν η ορμή του εξεγερμένου πλήθους μπορεί να τους διαλύσει σε χρόνο ρεκόρ. Δεν γίνεται η πλατεία να είναι αφιλόξενη σε μαχητές της ελευθερίας και να είναι φιλόξενη σε μπατσόφιλους και μπατσοφοβικούς. Δεν γίνεται να χάσουμε αυτόν τον πόλεμο.

Το χρωστάμε στα παιδιά μας, τα  γεννημμένα και αγέννητα. Το χρωστάμε στην ίδια την ζωή μας που ουρλιάζει πάνω από διχαστικά σύμβολα και φθαρμένες ιδεολογίες: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ ΡΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ

Το κείμενο είναι παρορμητικό και νοτισμένο με το αυθόρμητο της ψυχής και την τόλμη της ελεύθερης ζωής.

Σε άλλη φάση και αν μείνω ζωντανός θα γράψω σοβαρή και εμπεριστατωμένη μελέτη που θα αναλύει σε άλλες βάσεις και με την νηφαλιότητα του αποστασιοποιημένου ερευνητή γιατί  αυτό το κίνημα είναι κατά κάποιο τρόπο η εκδίκηση του δολοφονημένου Βίλχελμ Ράιχ και των προωθημένων απόψεων του για την Ζωή και τις λειτουργίες της (και πόσο υπέροχα ένιωσα όταν είδα μια μέρα να κυκλοφορούν κείμενα με τις ιδέες του ελεύθερα εκεί όταν τα γκρουπούσκουλα της αριστεράς έχουν πρόβλημα να σπείρουν τις προκάτ χρεοκοπημένες ξύλινες απόψεις τους μέσα στο χώρο του συντάγματος…)

Για αυτό που αποκαλώ  έκτη φάλαγγα του καθεστώτος και αποτελείται από κάποιους αναρχοπατέρες και μερικούς θιγμένους αριστεριστές εώς  διανοούμενους της συμφοράς σαν τον Φωτόπουλο και η οποία έχει λυσσάξει να συκοφαντεί αυτό το κίνημα γιατί δεν μπορεί να το χειραγωγήσει  και να το χωρέσει στα κουτάκια της, δεν θα ασχολήθώ εδώ. Αυτοί οι ελιτιστές που αντιμετωπίζουν τον ακατέργαστο κόσμο που τώρα αφυπνίζεται σαν φασίστα δεν αξίζουν ούτε για φτύσιμο.Βρέθηκαν μόνοι τους στην γωνία και καλά να πάθουν. Τους έμεινε μονο η κούφια ευχαρίστηση να νιώθουν «καθαροί» και αμόλυντοι από την ζωντανή ενέργεια του πλήθους που ψάχνεται μακριά από κόμματα και έτοιμες ιδεολογίες. Κατά βάθος ξέρουν ότι έχουν χάσει κάτι τεράστιο που δεν υπήρχε σε κανένα προηγούμενο κίνημα σε αυτόν τον τόπο και βγάζουν την χολή τους από τα πληκτρολόγια τους. Τόσο τραγικοί ώστε να γινουν καναπεδάκηδες και παθητικοί την στιγμή που οι πρώην καναπεδάκηδες και παθητικοί τούς προσπέρασαν χωρίς καν να μάθουν την υπαρξη τους. Αιώνια καταραμένοι που έβριζαν  τον κόσμο όταν αυτος δεν αντιδρούσε και τώρα τον βρίζουν χειρότερα  όταν επιτέλους αντιδρά.

Το κείμενο είναι αφιερωμένο στους Γιάννηδες, τους Νίκους, τον Σωτήρη, τους Γιώργηδες, την Ηρώ, την Σπιριδούλα, τον Στέλιο, τον Ρήγα, τον Γιάννο, τους Δημήτρηδες, τους Βασίληδες, τους Κώστηδες, τον Εμίλιο, τον Έκτορα, τον Σταμάτη  και σε όλους τους άλλους υπέροχους ανθρώπους που γνώρισα στο Σύνταγμα και που ανεξάρτητα από ιδεολογικές διαφωνίες μού απέδειξαν ότι είναι Άνθρωποι-Αγωνιστές και Μαχητές της Ζωής και της αιώνιας Εξέγερσης της…

 

To κείμενο κλείνει  με ένα μελοποιήμενο ποίημα της Γώγου. Κατά διαβολική σύμπτωση  η ημερομηνία που αναγράφεται στο βίντεο είναι αυτή της 25 Μάη, μέρα που ξεκίνησε και το κίνημα του Συντάγματος. Μακάρι να ζούσε τώρα η Γώγου ώστε να έβλεπε ότι οι βαθιές αλήθειες που αποτύπωσε στα ποίηματα της πασχίζουν να βρουν οξυγόνο σε ένα ακομμάτιστο ακηδεμόνευτο κίνημα…

 

 

 

 

169 σκέψεις σχετικά με το “Ένας Εξεγερμένος του Συντάγματος σε Παραφορά Οργής

 1. Πάνθηρα καλημέρα,

  Λες σωστά πράγματα , λες και άλλα που είναι λάθος.
  Το ζητημα, φίλε, είναι ΖΗΤΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ και ΜΟΝΟ!

  Έγραψες παραπάνω για «ΟΠΛΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ»…Εκεί είναι το μυστικό: μέθοδοι, οργάνωση και τρόπος Κερατέας.

  Αυτό έλειψε χθες…Δε σκέφθηκε πχ κανείς να υπάρχουν καμμιά δεκαριά μπετόνια με ορυκτέλαια , να πέσουν στο δρόμο , εκεί που περνάνε τα μηχανάκια των χουνταίων για να γκρεμοτσακιστούν ;

  Το άλλο που μου έκανε εντύπωση, μέχρι τις 8 το βράδυ που έμεινα στο κέντρο (δε μπορούσα να προσεγγίσω στην πλατεία στο Σύνταγμα, αποπειράθηκα 2-3 φορές και εγκλωβιστηκα στο ενδιάμεσο) είναι πως δεν υπήρχαν μολότωφ….3-4 έπεσαν κι αυτό ήταν όλο.

  Ούτε παροχή νερού υπήρχε ώστε να μειωθεί η επίδραση των χημικών .

  Ούτε οι άλλες απλές μέθοδοι αυτοάμυνας (σπρέυ με κόλλα ή χρωμα, για να μη πω άλλα πιο καυστικά υγρά)

  Ούτε οι απαιτούμενες από τις συνθήκες , κινήσεις αντιπερισπασμού: όταν ολος ο στρατός των μπάτσων είναι στο Συνταγμα δε θέλει πολύ νιονιό για να καταλάβεις πως είναι ευκολότερη μια επιδρομή σε «περιφερειακές» δυνάμεις της χούντας.

  Πέρα από φαγωμάρες , υπαρκτές ή ανύπαρκτες , ιδεολογικές ή άλλες, το πρόβλημα είναι πρόβλημα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Σε αυτό εντάσσονται και οι ενστάσεις και οι αντιρρήσεις σχετικά με τις προσφορότερες κάθε στιγμή μεθόδους αντιπαράθεσης με την αστυνομική βία.

 2. 100% δικαιώνεται ο Παπουτσης

  Πρώτα κάνουμε τους φιλους οπως στην κερατεα και αφου μας συνηθίσει

  ο κοσμος απο καλα παΐδια επιβάλουμε τον δικο μας τροπο δρασης και αμα

  δεν μας κάτσει λούζουμαι τους δήθεν συναγωνιστές μας που μεχρι εχτες γλυφαμε.

  Ποιος αλλος απευθύνθηκε τοσο χυδαία και δεν σέβεται την αλλη άποψη οπως ο συνγραφεας

  του αρθρου..

  Ενω η αριστερα σεβάστηκε τον σχεδόν ρατσισμό του κοσμου που δεν ήθελε κόμματα.

  Και ουτε απλη αριθμητική δεν μας δινει το δικαίωμα να κάνουμε ο «ελευθεριακος» συνγραφεας

  δηλ.πόσοι συγκρούονται με τα ματ 500 1000 ?

  Οι υπόλοιποι 100000 200000 πρέπει να υποταχθούν στην χουντα των 300 «αντιεξουσιαστων»

  που κουβάλησαν και καμία 500αρια γηπεδικα χουλιγκανια

  • Διονύση

   άτυχη η συγκριση με την κερατέα.
   Στην Κερατέα ο κοσμος νίκησε με οδοφράγματα, μολότωφ, εμπρησμούς κλπ
   Ειδες την σχετική εκθεση της στρατοχωροφυλακής που μιλούσε για ασύμμετρες απειλές, μεχρι και για μπαζούκας και πρωην καταδρομείς που κάνουν αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις σε νυχτερινές ωρες και υπο αντιξοες καιρικές συνθηκες γραφουν….
   Τα παιδιά που πάλεψαν στην Κερατέα το έκαναν όχι επιβάλλοντας τους δικούς τους όρους αλλά συνεργαζόμενοι με τον ντόπιο αρβανιτικο πληθυσμό, ο οποιος και τις ελληνικές σημαίες του είχε στα μπλοκα και κάθε άλλο παρά αναρχικός μπορεί να θεωρηθεί…Όμως στην αντιπαράθεση με τον φασισμό κάποια στιγμή θα πετάξεις και μολότωφ , θα πάρεις και τα όπλα….

   Προσωπικά είμαι ΠΟΛΥ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ από τη στάση του ΚΚΕ στις πορείες! Με παρελάσεις τύπου marx pride parade , δεν μπορεί να γίνει τίποτα…Ούτε με την αποστασιοποίηση από τους υπόλοιπους διαδηλωτες, που έχει καταντησει γελοιότητα πια…
   Προχτές η πορεια του ΠΑΜΕ εφτασε μεχρι τη Βουκουρεστίου και δεν προχωρησε στο Συνταγμα…Γιατί; Μη μολυνθεί από τις ελληνικές σημαίες, από την γειτνιαση με τους αριστεριστές ή μήπως γιατί το ΚΚΕ θέλει τελικά να πατρονάρει ό,τι γινεται ;

   (στο λέω διευκρινίζοντας πως μάλλον ΚΚΕ θα ψηφισω στις εκλογές ελλείψει άλλου )

 3. RESPECT στον Πάνθηρα που δεν έφυγε λεπτό από την Πλατεία και που αγωνίζεται όσο λίγοι για να πέσει αυτό το σκατοσύστημα. Συμφωνώ απολύτως και με τον Миша, αυτό που λείπει είναι ένα οργανωμένο σχέδιο μάχης που θα βασίζεται στον αντιπερισπασμό και χαίρομαι που επιτέλους αρχίζει να συζητιέται.

 4. Δυο πραγματάκια για αυτούς που υποστηρίζουν ότι με παλαμάκια και σημαιούλες θα μπορούσε να κρατηθεί η πλατεία πράγμα ουτοπικό και ανεδαφικό κατά την γνώμη μου, από την στιγμή που η συνέλευση αποφάσισε να αποκλείσουμε την βουλή. Δηλαδή από την μια αποφασίζουμε να ρίξουμε την κυβέρνηση, απόφαση διεκδίκησης από την μερία μας και άκρος επιθετική από την σκοπιά τους, νομίζοντας τι; Ότι θα κάθονται οι δολοφόνοι να μας κοιτάνε να χτυπάμε παλαμάκια. Φυσικά και όχι; Αυτά είναι παραμύθια για παιδάκια και πλέον καθόλου πιστευτά. Η πλατεία θα δεχόταν επίθεση είτε υπήρχαν κάποιοι που πέταγαν πέτρες είτε όχι, απλά γιατί κρίθηκε από την μαζικότητα της και τις αποφάσεις της επικίνδυνη για την κυβέρνηση.

  Δεύτερον, το ζήτημα της αποτελεσματικότητας που αναφέρει ο/η Миша όσο πλησίαζε το διήμερο, θα έπρεπε να ήταν μονοπώλιο στην πλατεία. Δεν γνωρίζω αν τέθηκε και αν υπήρχαν ιδέες αλλά επιβάλλεται να συζητηθεί και να είμαστε πιο έτοιμοι στον επόμενο αγώνα μας.

  Τρίτον, νομίζω ότι το διήμερο τον κινητοποιήσεων δεν μας βγήκε σε καλό γιατί κάποιοι που κατέβηκαν Τρίτη δεν κατέβηκαν Τετάρτη.. Λόγω κούρασης, καθεστωτικής προπαγάνδας η δεν ξέρω και γω τι άλλο. Τα ΜΜΕ έπαιξαν τον ρόλο τους με τις φασαρίες της τρίτης και απέτρεψαν κόσμο να κατέβει.

  Κάποιες πρώτες σκέψεις και απο εμένα,

  Τούτες τις μέρες ο άνεμος μας κυνηγά,

  • andy

   Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ της ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ (ενάντια στην αποικιοκρατία του Μνημονιου, τους εκπροσωπους και τους πραιτωρες της ) θα έπρεπε να είναι το ΝΟ 1 ΘΕΜΑ…
   Όχι απαραίτητα στη συνέλευση, καθως δεν αποφασίζονται σε ΛΣ μέθοδοι στρατιωτικής αντιπαράθεσης ,αλλά τουλάχιστον οσοι είχαν την προθεση να συγκρουστούν έπρεπε να είναι πιο καλά προετοιμασμένοι….και να λειτουργήσουν αλά Κερατέα….
   Υποθέτω πως οι ασφαλίτες που έχουν -ετσι κι αλλιως- διεισδύσει σε όλους τους εξω κοινοβουλευτικούς χωρους, ελέγχουν επικοινωνίες ινδυμήδια κλπ δεν αφηνουν να γινει καν συγκροτημένα αυτή η κουβέντα….
   Στην Κερατέα δεν μπόρεσαν να το κανουν γιατί οι τυποι εκει πάλευαν για τη γη τους και την αξιοπρέπεια τους και ήταν αποφασισμένοι για όλα…

 5. Είναι φανερό ότι ο κόσμος έχει διχαστεί ανάμεσα σ’ αυτούς που επιλέγουν τον ένοπλο και επιθετικό αγώνα και σ’ αυτούς που επιλέγουν τον ειρηνικό και αμυντικό. Ποιοι είναι περισσότεροι, δεν μπορεί να εξακριβωθεί αντικειμενικά (ούτε από τη συνέλευση, μια και αμφισβητώ το κατά πόσο αυτή εκφράζει ποσοστιαία το μέσο Έλληνα που θα κατέβει στην απεργία), ούτε ποιος έχει δίκιο (η ιστορία θα το δείξει). Δεν ξέρω κατά πόσο συμφωνούμε με τον black panther σχετικά με την επιτυχία μας προχθές: 1.εγώ θεωρώ ότι τη μέρα εκείνη η Αθήνα έπρεπε να πλημμυρίσει με κόσμο, πράγμα που δε συνέβη. Ίσως πρέπει να σκεφτούμε γιατί. 2. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι επιτυχία η ολονύχτια σύγκρουση με τα ΜΑΤ. Είναι ένα έργο παλιό, επαναλαμβανόμενο και χωρίς ουσιαστικούς καρπούς. Προσοχή: δε θέλω καθόλου να υποτιμήσω τον αγώνα των παιδιών που υποστηρίζουν την επιθετικότητα, τον σέβομαι. Απλά αμφισβητώ τη μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητά του, ειδικά στη συγκεκριμένη συγκυρία, όπου το κίνημα ξεκίνησε με όπλο τη μαζικότητα.

 6. filistinα…όσο το κίνημα ήταν ειρηνικό δε έμπαινε στη διαδικασία η συνέλευση να αποφασίσει για σχέδιο μάχης κλπ δεν μας ακούς τους παλαιότερους!! αντιμετωπίζεις την βία με την βία δε μπορεί να σε χτυπούν και να χορεύεις, θέλεις μπλοκ αντίστασης ανθρωπους με μάσκες να είναι σε αλυσίδες ώστε να μπορείς να προστατεύσεις τους πίσω τους ειρηνιστές δε μπορεί αυτοι να ειναι εξοπλισμένοι και εσύ να περιμένεις με την ιατρική μάσκα και το μαλλόξ τον αργό θάνατό σου/ πρέπει να τους αντιμετωπίζεις όσο για την κερατέα…… αλήθεια που ήταν η κερατέα στις 29;;;;

  • Την φωναξε κανείς την Κερατέα; Να μάθει, να συμβουλευτεί, να βοηθήσει στην οργάνωση;
   Στην Κερατέα πρωτοστάτησαν στρατιωτικοί , εν ενεργεια αλλά και απόστρατοι….
   Και γι αυτό υποχρεωθηκαν τα ΜΑΤ να κάνουν διαδήλωση φωνάζοντας «πάρτε μας από την Κερατέα»

 7. γιατί έπρεπε να φωνάξεις κάποιον στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου;;;δεν έπρεπε να ήταν όλοι εκεί;;

 8. Δεν ξέρω τον πάνθηρα …

  Δεν μπορώ να μπω στα «παπούτσια» του , μιας κι εγώ (και τα πνευμονια μου) ΔΕΝ άντεξαν κι έφυγα στις 22:00 από το Σύνταγμα…(η πρώτη φορά στην ζωή μου που
  αισθάνθηκα ότι ΠΡΟΔΙΔΩ…)

  Δεν είμαι «μαχητής» ούτε θα γίνω ποτέ «ήρωας» …

  Μάλιστα , προσπάθησα και απέτρεψα ανθρώπους (με τα λόγια μου) από το να πετάξουν πέτρες στα ΜΑΤ έχοντας την ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ότι αν δεν «προκαλούσαμε» θα μπορούσαμε να ανασάνουμε…

  Δεν είμαι «οργανωτής» …η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να οργανώσω ούτε το γραφείο μου όπως λέει και η γυναίκα μου)

  Δεν βοήθησα στην οργάνωση των πραγμάτων (παρά μόνο σε αλυσίδες για νερό και σε κάποιες μάσκες που είχα αγοράσει και μοίρασα σε κόσμο)

  Η αλήθεια είναι ότι μια φορά πήγα δειλά κάτω από τις τέντες με τις ομάδες προσπαθώντας να «εμπλακώ» πιο άμεσα στην βοήθεια της οργάνωσης αλλά κάτι το παρουσιαστικό μου (καταραμένη κληρονομικότητα και ανδρογενής αλωπεκίαση) κάτι το ντύσιμο μου ( τις καθημερινές πήγαινα αμέσως μετά την δουλεία μου) ένοιωσα ότι οι άνθρωποι εκεί ήταν λίγο καχύποπτοι απέναντι μου και δεν τους αδικώ..

  Γενικά , η στάση μου απέναντι στην πλατεία ήταν τελείως διαφορετική από του πάνθηρα…

  Όμως αισθάνομαι ότι μοιράζομαι μαζί του την ΟΡΓΗ …

 9. Το διάβασα και κατάλαβα ότι είσαι πολύ ανώτερος από όλους. Είσαι μπροστά από την εποχή σου. Δεν σου αξίζει αυτός ο λαός. Ρε δεν μας χέζεις με την εγωκεντρική σου γκρίνια. Προβλήματα πάντα υπάρχουν. Το θέμα είναι αν θε΄λει κανείς να τα λύνει ή να σβήνει ανθρώπους. Ντοπή μετά από όσα έγιναν. «Εμείς εμείς οι μόνοι συνεπείς» Πάρε την οργή σου και τράβα διακοπές.

 10. προτείνω την συγκρότηση ομάδων λαϊκής αυτοάμυνας (ΟΛΑ) για την στρατιωτικού επιπέδου αντιπαράθεση με τα ΜΑΤ. Οι ομάδες να έχουν ίδιο περίπου εξοπλισμό με τα ΜΑΤ, ίδια οργάνωση (συντονισμό, διμοιρίες-ομάδες 20 ατόμων), και σκοπό αποκλειστικό την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ των διαδηλωτών απο τα ΜΑΤ, ΜΕΣΩ ΣΤΑ ΙΣΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΣΩΜΑ ΜΕ ΣΩΜΑ κι όχι με ρίψη αντικειμένων απο μακρυά. Επίσης στην περίπτωση αποφάσεων συνελεύσεων για καταλήψεις-αποκλεισμούς δρόμων ή κτιρίων, οι ομάδες να λειτουργούν ως εμπροσθοφυλακή. Τις ομάδες μπορούν να στελεχώνουν αναρχικοί, αριστεροί και πατριώτες σε εθελοντική βάση. Λειτουργούν αμεσοδημοκρατικά και ανήκουν οργανικά στην συνέλευση, όπως όλες οι άλλες ομάδες, ενώ συντονίζονται μεταξύ τους με δική τους συνέλευση. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Αυτοσχέδιες ασπίδες, ρόπαλα αντίστοιχα με τα γκλόμπς, μάσκα, σπρέυ-μπογιάς ή άλλου υλικού που θα στραβώνει τα ΜΑΤ, πυροσβεστήρας ένας σε κάθε ομάδα-διμοιρία. Όχι πέτρες, όχι μολότωφ (αν θέλουν αλλοι οκ. , αλλά όχι οι ομάδες αυτοάμυνας που πρέπει να εκπαιδευτούν ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΑΧΗ ΣΩΜΑ ΜΕ ΣΩΜΑ). Οι ομάδες να απλωθούν σε όλη την πλατεία, και στις συνοικίες. ΚΆΘΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟ 3-4 ομάδες τουλάχιστον ενώ το ΣΥΝΤΑΓΜΑ πρέπει να φτάσει τουλάχιστον τις 50-100 ομάδες για να μπορεί να έχει αποτελεσματική προστασία. Όλα τα υπόλοιπα είναι λόγια…χωρίς οργάνωση ανάλογη με αυτήν του αντιπάλου δεν κερδίζονται οι μάχες…Θα ερχόμουν να βάλω την πρόταση στην συνέλευση, αλλά δυστυχώς είμαι μακρυά, εκτός Ελλάδος, και δεν μπορώ…

 11. επίσης, κάτι άλλο: «ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ» ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΗ ΕΝ ΤΟΙΣ ΟΡΟΙΣ…. Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΔΡΟΜΩΝ-ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΛΠ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΒΙΑΙΑ, ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑ…ΟΜΩΣ ΑΝ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΓΕΡΟΝΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟΥΣ ΚΙ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ…ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΗΡΩΕΣ…ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΙΚΕΣ…Να σταματήσει η βλακεία του ειρηνικού…Ή οργανώνεις τον πόλεμο, ή τον χάνεις…

 12. και κάτι άλλο: ΚΑΙ οι φιλειρηνιστές ΚΑΙ οι μπάχαλοι ΕΙΝΑΙ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΣ…Δεν πιστεύουν οτι σε μια αντιπαράθεση με τα ΜΑΤ μπορούν να νικήσουν, γι αυτό και οι μέν δεν κάνουν τίποτα, και οι δέ πετάνε πέτρες κι ύστερα τρέχουν…Αυτό πρέπει να αλλάξει…

 13. μέσα από το κείμενο βγάζεις όλες τις αντιφάσεις των Αναρχικών οι οποίες καταλήγουν σε πολιτικό αδιέξοδο.Από τη μια πλευρά κράζεις όσους αποδοκιμάζουν το Σύνταγμα σαν ελιτιστές και από την άλλη εσύ ο ίδιος κράζεις όσους δεν συγκρούονται με το δικό σου τρόπο.Δεν διαφέρεις από τους Σταλινικούς του ΚΚΕ και του Σύριζα.Όπως αυτοί χαρακτηρίζουν ως κουκουλοφόρους-προβοκάτορες-ασφαλίτες όσους ξεφεύγουν από το δικό τους πολιτικό πλαίσιο έτσι και εσύ χλευάζεις όσους δεν πετάνε μολότωφ,δεν σπάνε κλπ.Ακόμα χειρότερα όπως οι Σταλινικοί ονειρεύονται μια καθαρή επάνασταση το ίδιο κάνεις και εσύ.Λες και ο κόσμος είναι σε μια διαρκή επανστατική κατάσταση ανα πάσα στιγμή να παίξει ξύλο με τους μπάτσους.Όπως οι Σταλινικοί γραφειοκράτες προσπαθούν να καπελώσουν από τα πάνω με προκατ πλαίσια έτσι και 50 μπαχαλάκηδες προσπάθούν να καπελώσουν τις μάζες με το να κάνουν μπάχαλα στις πλάτες άλλων.

 14. Τι να πω; Συμφωνώ με τον Γιαννη Κ. και τον Blackpanther τα είπαν όλα.
  Προτείνω διοργάνωση μεγάλης διαδήλωσης ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.Καρκινογόνων και απαγορευμένων ακόμη και σε πολέμους.
  Η Ζωή θα νικήσει!!.Η ζωή και η ελευθερία για τους ανθρώπους και για τον πλανήτη ΓΗ.
  Κουφάλες, δεν χωράμε μαζί άνθρωποι και κέρδη.Θα μείνουμε μόνο οι άνθρωποι .ΚΑΙ όλα τα έμβια ζώα και φυτά της γής.Γνωρίζετε πόσα χρειάζονται (‘οχι σε χρήμα αλλά ας το μεταφράσουμε στο χρήμα τους) για να τραφούν,να ντυθούν, να στεγαστούν,να έχουν πρόληψη και ιατρική περίθαλψη,για να δημιουργούν στις τέχνες και στον πολιτισμό τους οι άνθρωποι στη ΓΗ?

 15. Κανενας δεν εχει κανει λογο ως τωρα για τα απογοητευτικα νουμερα συμμετοχης στη διημερη απεργια.Αναρωτιεμαι αν καποιος του ιδιωτικου τολμησε να σηκωσει κεφαλι και να κατεβει στο δρομο.Μη χαλασει ο αλλος και τα μπανια του για να κατεβει στο συνταγμα.Για τους ΔΥ που προτιμησαν το μεροκαματο ενω παλιοτερα χαλουσαν τον κοσμο για ψυλλου πηδημα, δεν θα γραψω τιποτα παραπανω απο: ΠΑΣΟΚΙΚΑ ΜΙΑΣΜΑΤΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ(χεστηκα αν ακουγομαι καθεστωτικος).Ακομα και η «μαχητικη» ΓΕΝΟΠ ανεστειλε την απεργια(ποιος ξερει τι συμφωνησε με το σιχαμενο κομματοσκυλο τον φωτοπουλο, κατω απο το τραπεζι η εξουσια).
  Καλα ρε σεις με ποιους θα κανετε επανασταση;Παρτε το χαμπαρι, μια τραγικη μειοψηφια ειναι ο κοσμος που θελει ριζικες αλλαγες.Μολις η εξουσια πεταξει παλι κανενα κοκκαλο θα εξαφανιστει αυτοματως και η δυσαρεσκεια.Αφηστε τους ηρωισμους κατα μερος κανενας δεν θα ριξει μαυρο δακρυ αν καποιοι θυσιαστουν για τα πιστευω τους.
  Χρειαζεται πρωτα μια βαθια τομη στην υπερτατη ατομιστικη νοοτροπια που εχει εμποτιστει βαθια εδω και δεκαετιες και κληροδοτειται απο παππου σε εγγονο στο υπαρξιακο «εγω και κανεις αλλος» του καθε μικροαστου μαλακα/σμενης,και μετα ελατε να ριξουμε το σκατοσυστημα.
  Κατα τα αλλα η αμεση δημοκρατια μας μαρανε.

  • Ετσι ακριβως ειναι.
   Αν υπηρχαν 2.000.000 ανθρωποι στο Συνταγμα ουτε μπαχαλακηδες θα εμφανιζοντουσαν, ουτε προβοκατορες, ουτε ματ, ουτε καλα καλα και οι βουλευτες.
   Δυο εκατομμυρια που να μη λυσανε να ξερογλειψουν κανα κοκκαλο ομως

 16. @Τρότσκυ
  Σε ποιόν κόσμο ζεις; Ξεκόλλα επιτέλους.Ο χειρότερος Σταλινισμός υπάρχει στον χώρο σας.Καπελώματα, υπόγειες συνεννοήσεις ενάντια στη θέληση και βούληση των απλών ανθρώπων,Μην εγκαλεις λοιπόν τον
  Βlackpanther.Ειστε σταλινικοί κάργα! Οποιος παραβιάζει την θέληση των μελών ενος χώρου το λιγότερο να σταθεί και να αφουγκραστεί πρίν μιλήσει.Ο Σταλιν ο εχθρός σας στην πράξη έχει γίνει ο ήρωάς σας.Πλην ολίγων που εξαιρούνται.

 17. το κειμενο σου εχει μεγαλο ενδιαφερον αν και με βρισκει αντιθετη σε πολλα σημεια, πραγμα που δεν πρεπει να μας φοβιζει γιατι ο διαλογος ειναι που θα μας παει παρακατω γενικα. ολους. με ή χωρις ιδεολογιες. ειναι η στιγμη της προσμιξης…που εχει και τους κινδυνους αλλα εχει τα πολυ θετικα σημεια…

  εχω να υπογραμμισω κατι που θα σου φανει χρησιμο γιατι ενδεχομενως λογο ασταματης παραμονης στην πλατεια να μην εχεις παρει την απαραιτητη αποσταση ωστε καποιος πραγματα να ειναι πιο καθαρα στα ματια σου και στην αντιληψη σου. Αυτο που θα υπογραμμισω θα σε εξοργισει, οπως εξοργησε και εμενα που πολλες φορες προσπαθησα να το μεταφερω ως μηνυμα στη συνελευση.αναφερεις στο κειμενο σου το εξης:

  «Αυτοί οι ελιτιστές που αντιμετωπίζουν τον ακατέργαστο κόσμο που τώρα αφυπνίζεται σαν φασίστα δεν αξίζουν ούτε για φτύσιμο.»

  εδω θελω λοιπον να σταθουμε και να αναλυσουμε τα παρακατω. Το θεμα δεν ειναι οι ελιτιστες αγαπητε Πανθηρα, το θεμα ειναι η παραφρονη και λυσσασμενη μανια που υπηρχε απο την πρωτη στιγμη της «συντηρητικης» αριστερας, κκε και συριζα κτλ. να χρωματισει, να χειρηστει, να σπρωξει προς, να υποκινησει, να κανει πλυση εγκεφαλου, να περασει νορμες και τροπους λειτουργιας, να συνταξει κειμενα -στην αρχη της συνελευσης_ κατα τροπο τετοιο που τα πραγματα να παρουν το δρομο που καποιοι ηθελαν. Ο ακραια «συντηρητικος» λογος της αριστερας ειναι αυτος που εφερε την εννοια της φασιστικης εικονας στην πλατεια.

  Ο λογος τους, που τοσο εντονος ηταν στην πλατεια, για τον πρωτο μηνα που ημουν εγω, ηταν τοσο ξεκαθαρα αλαζονικος για να μην το πω αλλιως…..και ΔΥΣΤΥΧΩΣ οι φωνες που μπορουσαν να «πολεμησουν» αυτο το φαινομενο ΑΝΟΙΧΤΑ ηταν παρα πολυ λιγες/ ….ετσι οντως τα πραγματα πηραν το δρομο τους και αυτα για τα οποια εχεις αγανακτησει συνεβησαν μεθοδικα και σταθερα.

  Το θεμα λοιπον ειναι, ΠΟΥ ηταν και ΠΟΥ ειναι ολοι εκεινοι οι αυθορμητοι ανθρωποι που θα μιλαγαν απο την ψυχη τους, με τη λογικη τους και οχι με την γαμημενη (ας μου επιτραπει) ξυλινη γλωσσα, την ΑΚΑΤΑΛΑΒΗΣΤΙΚΗ αυτη γλωσσα, ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΕΧΕΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΕΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ….

  τι περιμενεις? και που ημασταν εμεις ολοι _μιλησα 3 φορες, αλλα δεν ηταν αρκετο, ηταν παρα πολυ_που θα μπορουσαμε να μιλησουμε τα τουλαχιστον πιο εμπνευσμενα λογια? που?

  • dyneze, έχεις δίκιο για τις προσπάθειες της αριστεράς να απαξιώσει μέχρι να καπελώσει το Σύνταγμα. Από τις συνελεύσεις της πρώτης εβδομάδας και μετά, βγάζω σπυράκια όποτε ακούω «να πάμε στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές». Το έλεγαν τουλάχιστον δέκα ομιλητές την ημέρα. Χώρια, βέβαια, από την υπόλοιπη αναγνωρίσιμη ορολογία.

   Όσο για το πού ήταν οι υπόλοιποι, ειλικρινά με προβληματίζει το γεγονός ότι έβλεπα να μιλάνε κάθε μέρα ίδια πρόσωπα, ενώ και τις τρεις φορές που κληρώθηκα (φυσικά δεν είμαι το μοναδικό παράδειγμα, θυμάμαι ένα ωραίο κείμενο που είχε κυκλοφορήσει ένα παιδί κι όπου έγραφε ότι είναι άτυχος με τις κληρώσεις) ήταν μετά τις 12…

   Επίσης καπέλωμα είναι οι (31;) ομάδες που λειτουργούν σαν υπουργεία, σφετεριζόμενες αρμοδιότητες τη Λαϊκής Συνέλευσης. Δεν αναφέρομαι στις καθαρά λειτουργικές ομάδες, αλλά σε εκείνες με διάφορες, χιλιοκομματιασμένες θεματικές (φύλου, ανέργων, κοινωνικής αλληλεγγύης, νέων τεχνολογιών κλπ). Μάλιστα, βάζουν ανακοινώσεις στο σάιτ του real-democracy ως «ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ» και βγάζουν και ψηφίσματα, τα οποία μάλιστα ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΝ στη Λαϊκή Συνέλευση. Δεν είναι τυχαίο που ο συντονιστής της λαϊκής συνέλευσης προηγούμενης μέρας, αντί να θέσει κατευθείαν την πρόταση ενός ατόμου που συμμετείχε στη λαϊκή συνέλευση (όπως η ίδια η συνέλευση έχει ψηφίσει να γίνεται), είπε να τη δώσει σε ομάδα να τη διαμορφώσει και στη συνέχεια να κατατεθεί στη συνέλευση. Αυτά είναι εντελώς αντιδημοκρατικά! Και να σκεφτεί κανείς ότι και είναι πολύ εύκολο οι ομάδες να καπελωθούν και δεν είναι καν ψηφισμένες!

   Δείτε εδώ (και προσέξτε ότι πρακτικογράφος είναι η Περσεφόνη Σιμένη, η τύπισσα που βγήκε στην τηλεόραση λέγοντας ότι είναι αντιπρόσωπος των αγανακτισμένων και ότι μαζεύουν υπογραφές για να φτιάξουν κόμμα):

   http://real-democracy.gr/teamvotes/2011-06-20-psifisma-thematikis-syneleysis-koinonikis-allileggyis

   Δεν είναι δυνατόν από τη μια να καταφερόμαστε εναντίον του αντιπροσωπευτικού συστήματος και από την άλλη να έχουμε αντιπροσώπους που δρουν κι αποφασίζουν αντί για εμάς (αντί για τη λαϊκή συνέλευση δηλαδή) χωρίς καν να έχουν εκλεγεί γι’ αυτόν τον σκοπό! Αυτό είναι ακόμα πιο αντιδημοκρατικό και πατροναριστικό από το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα! Και πιστεύω ότι γίνεται εκ του πονηρού, ότι έχουν χωθεί άτομα με πολιτικές βλέψεις (βλ. Περσεφόνη) ή/και βαλτοί για να μας διαλύσουν.

   Και η απάντηση ότι τάχα δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, μια και οι ομάδες είναι ανοιχτές και μπορεί όποιος έχει ενστάσεις να συμμετέχει, δεν στέκει. Ούτε είμαστε όλοι διαθέσιμοι 24 ώρες το 24ωρο -γι’ αυτό εξάλλου η συνέλευση ξεκινάει στις 9, για να μπορούν και οι περισσότεροι εργαζόμενοι να συμμετέχουν, κι ας μην ξεχνάμε τους ανθρώπους με παιδιά- ούτε θα ήταν εφικτό κανείς, ακόμα και αν δεν είχε υποχρεώσεις, να συμμετέχει σε τριανταβάλε ομάδες, ακόμα κι αν αυτές δεν συνεδρίαζαν συγχρόνως. Αντίθετα, οποιοδήποτε κόμμα ή και το ίδιο το κράτος μπορεί να έχει αρκετά άτομα σε όλες τις ομάδες. Τόσα, ώστε να επαρκούν για να τις καπελώσει ή να τις ελέγξει.

   Οι θεματικές ομάδες, θα μπορούσαν κάλλιστα να αντικατασταθούν από θεματικές λαϊκές συνελεύσεις με πολυήμερη διάρκεια η καθεμία, αν πράγματι αυτή τη στιγμή το ζητούμενο ήταν να επεκταθούμε και να ανοιχτούμε τόσο πολύ. Ωστόσο, πιστεύω ότι αυτό που πρέπει τώρα να κάνουμε είναι να βγάλουμε τα γύρω γύρω και να επικεντρωθούμε στα άμεσα, πρακτικά και πολύ συγκεκριμένα. Οι ομάδες να διαλυθούν και να μείνουν μόνο οι απολύτως απαραίτητες για τη λειτουργία και τον συντονισμό μας.

 18. Ο «χώρος» σας … ο «χώρος» μας … ο «χώρος» τους … κ.λ.π.

  Στον «χώρο» μου προχθές (μεταξύ Συντάγματος και Ζαππείου) χώρεσαν και η νεολαία ΣΥΝ και μ-λ ΚΚΕ με τα πανό τους και Κ.Κ. (που βγήκαν από το μαντρί της Ομόνοιας) και ΟΛΜΕ και αναρχικοί και ακοματικ και «νοικοκυραίοι» κ.α. και όλοι τρώγαμε τα ίδια χημικά και το ίδιο ξύλο…

  Όλοι πλέναμε τα μούτρα μας με το ίδιο διάλυμα μαλοξ , όλοι μοιραζόμασταν τα ριοπαν , όλοι βοηθούσαμε ο ένας τον άλλο… σύντροφοι που λέμε..

  Ρομαντικό ? ίσως …. Όμως , προχθές αυτό έζησα…

  (όπως έζησα και τους 15.000 «κοκαλωμένους» στην πανεπιστημίου και την άμεση μεταβολή τους… )

  • Έτσι gsourm

   Σε μια φάση που έκαναν ντου οι μπατσοι κλειστηκαμε καμμια τριανταρια άνθρωποι μεσα στο ισογειο πολυκατοικίας επί της Αμαλίας, μέχρι να προσπεράσουν και με τον φόβο μη μας πετάξουν χημικά εκει μεσα απο όπου δεν υπήρχε τροπος διαφυγής…

   Όπως κρυβοταν ο κοσμος επι κατοχής και χούντας, κρυβομασταν κι εμεις….

 19. @no11888 .

  Δεν ξέρω απο που τρέφεσαι αλλά πριν μιλήσεις για τους ανθρώπους που δεν απέργησαν να πλύνεις πρώτα το στόμα σου.Ενας γείτονάς μου πέρσι το Μάη μου είπε.» Τώρα να αντιδράσουμε. Πριν φτάσουμε στον πάτο.Γιατί όταν δεν θα έχεις να πάρεις γάλα για το παιδί σου και θα ξέρεις ότι θα είναι νηστικό και θα κλαίει θα δουλέψεις και για 5 ευρώ.Και δεν θα απεργήσεις αν ξέρεις πως την άλλη μέρα θα απολυθείς»
  Κατάλαβες; Αυτοί οι άνθρωποι είναι το απόγευμα στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ.Ειναι αναρχικοί ,αριστεροί κεντρώοι και δεξιοί κατα την κατάταξή σου .Αυριο όχι μόνο θα απεργήσουν αλλά είναι αυτοί που δεν απεργούν σήμερα αλλά αύριο θα καταλάβουν τους χώρους της δουλειάς τους.Γιατί αυτροί είναι ο κινητήριος μοχλός της ιστορίας. Αν λοιπόν δεν μπορεις να καταλάβεις, άκουσε.,Να σταθείς και να αφουγκραστείς. Μπορείς?

  • «Γιατί όταν δεν θα έχεις να πάρεις γάλα για το παιδί σου και θα ξέρεις ότι θα είναι νηστικό και θα κλαίει θα δουλέψεις και για 5 ευρώ»

   Oταν εχεις ετοιμες τις απαντησεις τι καθεσαι και μου τσαμπουνας φανφαρες για πλυσιμο του στοματος και λοιπα μπουρδολογηματα.Ηδη με το μεσοπροθεσμο δεν θα σου μενει τιποτα παραπανω απο πεντε ευρω στην τσεπη-αν εχεις φυσικα εργασια γιαυτο κανε κανενα ευχελαιο να ευχαριστησεις τον θεουλη ή κανενα αγιο που εχεις τον επιουσιο ακομα.Ποτε λοιπον θα «αντιδρασουμε»;.Ή μηπως θα προτιμηθει τελικα ο ευκολος δρομος της μεταναστευσης απο τον δυσκολο δρομο του αγωνα.Παλια και δοκιμασμενη συνταγη.Δε θυμαμαι παντως η ελληνικη κοινωνια να φημιζεται στο συνολο της για τους κοινωνικους της αγωνες,ουτε μου ερχεται στο μυαλο καποια εικονα απο 500000 κοσμο να μαζευεται και ζηταει κοινωνικη δικαιοσυνη,αλληλεγγυη και ισοτητα.Μονο για μουτζες,ποδοσφαιρικα πανηγυρια,εθνικοθρησκευτικες ανουσιοτητες και φυσικα για αυξησεις μισθων, κατεβαινει μαζικα το ποπολο.

   Οποτε για πεντε ακομα και για ενα ευρω θα προτιμησει καποιος να δουλεψει απο το να σπασει τις αλυσιδες μη τυχον και μεινει πεινασμενο το παιδι-λες και με τα πεντε ευρω θα καλοπερασει το παιδι.

   Η δευτερη παραγραφος ειναι εκτος τοπου και χρονου και αναιρειται απο την αποτυχια της 48ωρης απεργιας. Εδω δεν κατεβαινουν σε μια απεργια λογω του φοβου της απολυσης ,θα κανουν καταληψη στους χωρους εργασιας;

   • no11888

    η ζωή δεν είναι μόνο διαδηλώσεις και πορείες.
    Εχει και άλλες ανάγκες , βασικές που συντηρουν την επιβίωση και άλλες που της προσδιδουν ποιότητα.
    Αν εσυ καπνίζεις και δεν έχεις λεφτά να πάρεις τσιγάρο ή πεινάς και δεν έχεις να φάς κοιτάς πρωτα να ικανοποιήσεις το «βασικό σου ένστικτο». Δαρβινικώς!

    Νηστικό αρκουδι δε χορεύει, ούτε μπορεί να επαναστατησει. Και στις πόλεις οπου δεν υπαρχει αγροτική οικονομια που εξασφαλίζει τα βασικά της επιβίωσης , αναγκάζεσαι να κάνεις συμβιβασμούς που δεν είναι δα και του θανατά!

    • Μισα μη γραφεις ανοησιες σε παρακαλω.Αν ο εργατοκοσμος ακολουθουσε αποκλειστικα και μονο τα βιολογικα του ενστικτα τοτε αυτη τη στιγμη θα δουλευαμε ακομα με μπαλες και αλυσιδες στα ποδια.Ξερω πως ο μικροαστισμος ειναι κακια λεξουλα αλλα τετοια ειναι η πλειοψηφια του κοσμου και με αυτο πρεπει να πορευτουμε απο εδω και περα και να αφησουμε τις ουτοπιες κατα μερος.

     • no11888
      Mια απέραντη Μαριναλέδα είναι μάλλον ανέφικτη, αλλά οι κρατικές τράπεζες και μια στοιχειώδης κοινωνική προνοια για όλους είναι πράγματα απολύτως εφικτά ακομα και υπό τις δυσκολες σημερινές συνθηκες.
      Οι σιδερένιες μπάλες έχουν άλλες μορφές σήμερα …μπορεί να είναι ακόμα κι αυτό …

      Χρειάζεται ευελιξία και προσαρμογή ώστε να κατανοηθούν σωστά τα εκάστοτε δεδομένα και να υπάρξουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τους ταπεινους και καταφρονεμένους…
      ούτε μαυρη απελπισιά χρειάζεται , ούτε το αδιέξοδο «όλα ή τιποτα»….Είμαστε οι πολλοί , μπορούμε να πετυχουμε μεγάλες νίκες αν δεν τρωγόμαστε εν ονόματι των προσωπικών μας ιδεολογικών ορθοτήτων.

      • «αλλά οι κρατικές τράπεζες και μια στοιχειώδης κοινωνική προνοια για όλους είναι πράγματα απολύτως εφικτά ακομα και υπό τις δυσκολες σημερινές συνθηκες.»

       Τι μου θυμιζε ,τι μου θυμιζε αραγε αυτο…..
       …….»Τσοβολα δωστα ολα».
       Κρατικες τραπεζες και Ε.Σ.Υ ειχαμε και κατα την διαρκεια της πασοκοκρατειας των 80ς.Τελικα ρε συ Μισα εισαι ΠΑΣΟΚΟΣ ή ΝΔ.Με εχεις μπερδεψει.

       • no11888

        oι δεξιοι με λένε αναρχοκομμουνιστη επειδή καταφέρομαι εναντίον των τραπεζών θαυμάζω τον αγώνα του Φιντέλ , και τον μεγάλο πατριωτικό πόλεμο της ΕΣΣΔ
        κάποιοι νετσαγεφικοί αντιεξουσιαστές και τα νεοφιλελεύθερα φλώρια του Σόρος δε γουστάρουν που αγαπάω την πατριδα μου, τον πολιτισμό της και την επαναστατικη σημαία της
        οι σταλινικοί φρικάρουν όταν τους λέω για τα γκουλάγκ
        οι υπερπατριωτες τρελαίνονται όταν τους λέω πως η Κου Κλουξ Κλαν δεν έχει θεση στην Ελλάδα…
        οι μπάχαλοι στεναχωριούνται όταν τους λεω να πολεμησουν τους μπάτσους εξυπνα και με προοπτικη επικράτησης , όχι σαν χουλιγκάνοι των γηπέδων….

   • ξεχαες και τις προεκλογικες συγκεντρωσεις του Ανδρεα Παπανδρεου …1.500.000 κοσμος και βαλε
    …μεγαλειο λεμε …χα χα χα

 20. Εντάξει ρε G, καλά όλα αυτά αλλά δεν γίνεται να μένει η συνέλευση στο Σύνταγμα από τη στιγμή που δεν έχει κανέναν έλεγχο πάνω στο τι γίνεται. Ας πούμε ότι ήθελαν να καλέσουν κόσμο να κατέβει στην πλατεία ειρηνικά, θα είχαν καμία ισχύ να το κάνουν; Όχι όσο κάποιοι μπαχαλάκηδες με μυαλό χουλιγκάνου παίζουν ακριβώς το παιχνίδι των μπάτσων και των ΜΜΕ. Ισχυριζόμενοι ότι ο καθένας κατεβαίνει για τον εαυτό του έκαναν πράξεις που είχαν άμεσο χημικό αντίκτυπο σε όλους. Ασφαλώς οι μπάτσοι δεν χρειάζονται αφορμή… Αλλά πολύ απλά ρωτάω: τι εννοούμε όταν λέμε συγκρουσιακή διάθεση; Να πέσουν πέτρες, να μας τις ρίξουν πίσω οι ΜΑΤατζήδες μαζί με χημικά και άμα κάνουν το ντου να τρέξουν πίσω όλοι αυτοί που τις πέταγαν και να διατηρηθεί η πλατεία ακριβώς επειδή υπάρχουν άνθρωποι που κάθονται εκεί ειρηνικά (και τρώνε στο τέλος και το ξύλο);

  Συνοψίζοντας: άμα οι μπαχαλάκηδες είχανε μυαλό, θα ήταν χρήσιμοι. Αν επίσης θέλουν να βάλουν μυαλό και να είναι οι ίδιοι άνθρωποι και όχι τραμπούκοι και να βρούμε μια άκρη όλοι μαζί με σεβασμό, πάλι θα ήταν χρήσιμοι. Τώρα με τις μαλακίες τους ακυρώνουν όλα τα ατού του κινήματος.

  (Για τους υπόλοιπους που δεν με ξέρουν, για να μην νομίζουν)
  Κάποιος που πετούσε και χτες πέτρες στους μπάτσους όταν ήταν σκόπιμο.

  • Φίλε cunning Linguist μπράβο που έμεινες και αμύνθηκες.
   Στο κείμενο αναφέρω ρητά ότι είναι ατελέσφορο να πετάς πέτρες και να φεύγεις.
   Απλά στις 28-29 η επίθεση της αστυνομίας ήταν προμελετημένη και θα γινόταν σε κάθε περίπτωση και εκεί έμπαινε το θέμα να υπάρχει συντονισμένη και αποτελεσματική αντιβία.
   Αλλά από ποιούς και πώς; Όταν η άποψη του μικροφώνου ήταν να χτυπάμε παλαμάκια και ο κάθε συγκρουσιακός αντιμετωπιζόταν σαν ανεύθυνος (ή χειροτερα παρακρατικός) όταν απαντά στις επιθέσεις (ο εκφωνητής τις έλεγε προκλήσεις!!!) της αστυνομίας;
   Το κίνημα είχε ευνουχιστεί εκ των έσω από τις αντιλήψεις που θεωρούν τους μπάτσους ουσιαστικά ανίκητους και δεν τέθηκε ποτε συγκεκριμένα πώς να αντιμετωπιστούν μαζικά και αποτελεσματικά οι αστυνομικές βαρβαρότητες.
   Το πρόβλημα κάποιων ήταν οι «κουκουλοφόροι» και όχι η ίδια η αστυνομική βαρβαρότητα. Ακόμη και τώρα κάποιοι γράφουν ότι ο βασικός στόχος του κινήματος είναι να συλλάβει μονο του τους κουκουλοφορους!Ο στρουθουκαλισμός και η δειλία σε όλο το μεγαλείο της…ανακατεμένος με δόσεις συκοφαντίας και ρουφιανιάς…

   Η συνέλευση είχε απορρίψει τον όρο ειρηνικό και οπότε αυτοί που λένε ότι πρέπει να τον σεβαστούμε σαν όρο είναι αυτοί που δεν σέβονται την συνέλευση,
   Αλλά σε τελική ανάλυση το ειρηνικό το έχει απορρίψει η ίδια η εξουσία που οργάνωσε όργιο αστυνομικής βίας και έτσι η κουβέντα για το ειρηνικό στις 28-29 είναι φάρσα.Αν κάποιοι πιστεύουν ότι σε τέτοια βάρβαρη χουντική αστυνομία που σε χτυπά κι ας είσαι άοπλος -όπως εκείνον τον ταλαίπωρο που φώναζε μην βαράς και τις έφαγε κατακέφαλα- η απάντηση είναι να γυρίσουν και το άλλο μάγουλο τότε μάλλον δεν ενδιαφέρονται να ρίξουν το καθεστώς αλλά περισσότερο να το συντηρήσουν. ΟΙ ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΝ ΞΥΛΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΣΤΙΣ 28 ΓΕΝΑΡΗ. Είναι απειλή για την ακεραιότητα των αγωνιστών και το πιο φανατικό στήριγμα του καθεστώτος που το υπερασπίζουν με όλα τα μέσα.
   Μακάρι κι εμείς να είχαμε τον ζήλο τους από την ανάποδη παλεύοντας να το ριξουμε όπως αυτοί παλεύουν για να το στηρίξουν…

   Το θετικό ήταν ότι ο απλός κόσμος πήρε γεύση με τι καθήκια έχει να κάνει και πόσο αδίστακτη είναι η αστυνομία που προηγούμενα την ευλογούσε…
   Μια γιαγιά 70 χρόνων το πρωινό στις 30 Ιούνη έλεγε στο σύνταγμα:
   «ως τώρα αγαπούσα την αστυνομία.Αλλά στο εξης θα την μισώ μέχρι να πεθανω μετά από αυτά που είδα να κάνει χτες»
   Επομένως υπάρχει τεράστια ριζοσπαστικοποίηση σε πολλούς ανθρώπους και οι επόμενες μέρες εγκυμονούν νέες μάχες ασύγκριτα πιο αποφασιστικές από τις προηγούμενες.

   @ράνια
   Ποτέ δεν κατηγόρησα κανέναν που έφυγε και είναι δικαίωμα του.Απλά κατηγόρησα αυτούς που χρησιμοποίησαν το κύρος των ομάδων εργασίας ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΕΙΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
   Κατανοητό;

 21. Συναγωνιστή Πάνθηρα συμφωνώ απόλυτα με ολόκληρο το άρθρο σου και νιώθω και εγώ την ίδια ακριβώς οργή όπως και εσύ. Μία επισήμανση μόνο θέλω να κάνω σε ένα σημείο από τα γραφόμενά σου σχετικά με το αν οι πλατείες και το κίνημα των αγανακτισμένων θα γεννήσουν κάνα νέο κόμμα. Η άποψη μου είναι ότι πιθανόν και να δημιουργήσουν κάποιο νέο κόμμα πράγμα που σίγουρα θα εξυπηρετούσε κατά πολύ μεγάλο βαθμό το σύστημα αν τα πράγματα εξελιχθούν και γίνουν στριμόκωλα για αυτούς. Αλλά για αυτό που είμαι εντελώς σίγουρος Πάνθηρα είναι ότι στις επόμενες εκλογές θα βρίθουν τα προεκλογικά φυλλάδια με τα βιογραφικά των υποψηφίων βουλευτών με την εξαργύρωση των αγωνιστικών ενσήμων τους απο την δήθεν «ενεργή και πρωτοστατούντα συμμετοχή τους στον αγώνα των πλατειών και στο κίνημα των αγανακτισμένων». Να μου το θυμηθείς αυτό συναγωνιστή Πάνθηρα και να είσαι σίγουρος οτι η πλειοψηφία από αυτούς στους οποίους αναφέρεσαι και σωστά μέμφεσαι στο άρθρο σου θα ανήκουν σε αυτή την κατηγορία!

 22. Θεωρώ το κείμενο τουλάχιστον εξοργιστικό.
  Εσύ συντάκτη του κειμένου μπορείς να πιστεύεις ό,τι θέλεις.
  Αλλά δε μπορείς να χαρακτηρίζεις εμένα μπατσόφιλο ή μπατσοφοβικό επειδή δεν σπάω πεζοδρόμια για να πετάξω μάρμαρα στα ΜΑΤ και επειδή δεν πετάω μολότωφ.
  Εχθές το απόγευμα όπου είχαμε μαζευτεί όλοι μπροστά στα ΜΑΤ και τα βρίζαμε και τα φτύναμε, μου ήρθε να πετάξω ένα μπουκάλι στη μούρη ενός μΑΤατζή ο οποίος είχε σηκώσει το τζαμάκι του κράνους του για λίγο.
  Δεν το έκανα. Και ξέρεις γιατί;
  Γιατί σεβάστηκα τον πολύ κόσμο που ήταν έκδηλο ότι δεν επιθυμούσε ή δεν ήταν ετοιμος για μάχη με τα ΜΑΤ.
  «Αυτο-αφοπλίστηκα» και… αυτολογοκρίθηκα προς χάριν του συνόλου ή της πλειοψηφίας, αν θες.
  Εσείς που είτε μπαχαλοποιείτε τις διαδηλώσεις είτε υποστηρίζετε αυτούς που το κάνουν παραβιάζετε την κοινή επιθυμία.
  Τροποποιείτε τις καταστάσεις και… καταλήγετε να συντάσσεστε με τους Παπουτσήδες, στην επιχειρηματολογία περί μη ύπαρξης μπαχάλων-προβοκατόρων.
  Όταν μάλιστα υπάρχουν βίντεο-ντοκουμέντα που το επιβεβαιώνουν και γι προχτές και για πολλές άλελς διαδηλώσεις του παρελθόντος.
  Ή μήπως κι εσύ βλέπεις… χτυπημένους οδηγούς της ΕΘΕΛ και όχι Χρυσαυγίτες που σπάνε και καίνε ντυμένοι σαν αντεξουσιαστές;
  Και αν αυτό το κάψιμο και σπάσιμο και ο πετροπόλεμος είναι τόσο επικίνδυνος για το Καθεστώς, τότε γιατί το αθεστώς βάζει δικούς του να κάνουν το ίδιο; Ζητά την… αυτοκαταστροφή του;
  Ή μήπως το βολεύει αυτή η ακραία βία για να εφαρμόσει την ακόμη πιο βάρβαρη καταστολή;

  Και για να εξηγηθώ, προχτές για πρώτη φορά σημειώθηκαν τόσες πολλες απρόκλητες επιθέσεις από τα ΜΑΤ στον κόσμο, που δεν ήταν μπαχαλα.
  Απέδειξε η εξουσία ότι είναι αποφασισμένη να διαλύσει αυτό που συμβαίνει εδώ και σαράντα μερες γιατί την ενοχλεί.
  Και για να το διαλύσει επιλέγειτ τακτικές Χουντικές.
  Και δεν αντιλέγω ότι θα πρέπει κάποια στιγμή (ει δυνατόν σύντομα) να αντιδράσει το μαζικό κίνημα με βία ή ακόμη καλύτερα να μην αντιδράσει απλώς, αλλά να δράσει επιθετικά προς το καθεστώς.
  Αλλά αυτό δε θα το αποφασίσω εγώ μόνος μου, εσύ μόνος σου ή 300, 400, 500, ή ακκόμη και 1000 αν θες διαδηλωτές.
  Αυτό θα είναι μια είτε προαποφασισμένη είτε (το πιθανότερο) αυθόρμητη δράση ενός πολύ μεγάλου μέρους των διαδηλωτών.

  Δεν μπορείς να εξαναγκάζεις τον κόσμο να ακολουθήσει το δικό σου τρόπο δράσης και αν δεν πέιθεται ή δεν σε ακολουθεί να τον βρίζεις και να τον προσβάλλεις.
  Είναι βαθύτατα υποκριτικό το κάλεσμα των χώρων σας για «μαζική κινητοποίηση» αφού δεν υπολογίζετε αυτή τη…. μάζα. Αφού δεν αποδέχεστε τον τρόπο που επιλέγει αυτή να διαδηλώσει, αφού δεν αποδέχεστε τα σύμβολά της και τις ιδέες της…. τότε τι διάολο τη θέλετε;
  Οργανώστε καμιά πορεία από τα Εξάρχεια προς τη Βουλή, πηγαίνετε όλοι οι ετοιμοπόλεμοι και κάντε τα μπουρδέλο. Μαγκιά σας.
  Αλλά αφήστε μας εμάς τους υπόλοιπους να επιλέξουμε τη στιγμή της σύγκρουσης με τα ΜΑΤ. Να επιλέξουμε το χρόνο, τον τρόπο και τον τόπο της σύγκρουσης.
  Επειδή το ζητούμενο είναι η νίκη και όχι η εκτόνωση, θα πρέπει να μαζικοποιηθεί όσο γίνεται η κατάασταση του Συντάγματος, οι διαδηλώσεις των απεργιών να είναι τεράστιες και αν είναι έτοιμες για ευθεία σύγκρουση.
  Όταν ακόμη δεν είναι, τότε η επιλογή της μπαχαλο-βία μόνο κακό κάνει στο κίνημα.

  ΥΓ.: Δεν ξερω αν πηρατε χαμπάρι το χθεσινοβραδινό σκηνικό στο Σύνταγμα, όπου πλακώθηκαν Μ-Λ ΚΚΕ με Εθνικιστές. Εκεί φανηκε η ακατανίκητη μαλακία και των δύο.
  Δεν υποχώρησαν ούτε οι μεν ούτε οι δε προς χάριν του κοινού καλού, αποδεικνύοντας έτσι ότι λειτουργούν παράσιτα μεσα στις συγκεντρώσεις που τελικά ζουν από την απομόνωσή τους και δεν δίνουν δεκάρα πιθανότατα για την επιτυχία του εγχειρήματος, παρά μόνο για να κερδίσουν κάποια κλικ παραπάνω στην πενιχρή πολιτική τους επιρροή.
  Σημειωτεόν ότι το σκηνικό αυτό απογοήτευσε πολύ κόσμο που ήταν γύρω και κάποιοι από αυτούς εκνευρισμένοι αποχώρησαν από το χώρο μπροστά στη Βουλή.

  • Περα απο την εμπαθεια σε οτιδηποτε αναρχικο και αριστερο (η δεξια καταβολη δεν κρυβεται με τιποτα πλεον απο τις ισες αποστασεις που παιρνεις απο τους φασιστες που βρισκονται εκει για να προβοκαρουν απο την πρωτη μερα και μονο εσυ δεν το βλεπεις αυτο),το κειμενο ειναι μια τεραστια ανοησια απο την αρχη μεχρι την τελευταια λεξη.Εκτος οτι κανεις γαργαρα το διημερο που ηταν ημερα ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ και δεν ειχε καμια απολυτως σχεση με τους αγανακτισμενους τους συνταγματος,εξακολουθεις να φορτωνεις σε αλλους την ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ της πλατειας καθως και της δικης σου πασιφιστικης στασης.Αν δυο χιλιαδες ανθρωποι (τοσοι εχετε απομεινει αν δε κανω λαθος)δεν μπορειτε να βρειτε ενα κοινο τροπο δρασης και αντιδρασης και φαγωνεστε ακομα και για την μικροφωνικη την ημερα που ψηφιζεται στη βουλη το χειροτερο νομοσχεδιο της μεταπολιτευσης,ειστε αξιοι της μοιρας σας.
   Ημαρτον με τον καθε «αριστερο» με προβια «ησυχια-ταξη και ασφαλεια».

   • Πρώτον δεν είμαι πασιφιστής. Απλώς δε χρησιμοποιώ τη βία για ξέσπασμα.
    Η βία να χρησιμοποιηθεί μόνο με προοπτική νίκης. Αυτό είπα ολοφάνερα παραπάνω και σε απλά ελληνικά:
    «»Και δεν αντιλέγω ότι θα πρέπει κάποια στιγμή (ει δυνατόν σύντομα) να αντιδράσει το μαζικό κίνημα με βία ή ακόμη καλύτερα να μην αντιδράσει απλώς, αλλά να δράσει επιθετικά προς το καθεστώς.
    Αλλά αυτό δε θα το αποφασίσω εγώ μόνος μου, εσύ μόνος σου ή 300, 400, 500, ή ακκόμη και 1000 αν θες διαδηλωτές.
    Αυτό θα είναι μια είτε προαποφασισμένη είτε (το πιθανότερο) αυθόρμητη δράση ενός πολύ μεγάλου μέρους των διαδηλωτών»»

    Δεύτερον πού τις είδες τις δεξιές καταβολές ανθρωπέ μου;
    Ή μπάχαλο ή δεξιός; Έλεος πια!
    Δεν έχετε το μονοπώλιο της αριστεράς.
    Αλλά για αυτό το λόγο η αριστερά έχει χωριστεί σε 150 ομαδούλες.
    Γιατί ο καθένας θεωρεί ότι αφού ο άλλος δε συμφωνεί μαζί του σε ένα «και», τότε αυτός είναι κρυφοσυστημικός, ρεφορμιστής, πουλημένος και ξέρω γω τι άλλο.

    Βγες από το «κλουβί» του όποιου χώρου και δες τον πραγματικό κοσμο. Δεν είναι ένα τσούρμο μαχητών. Ακόμη τουλάχιστον. Και δεν έχουν αποσαφηνίσει μεσα τους αν πράγματι είναι αποφασισμένοι να ρίξουν αυτό το σύστημα, με το ανάλογο κόστος βέβαια.
    Χρειάζεται λίγος καιρός ακόμη για να ριζοσπαστικοποιηθεί μεγάλο μέρος του κόσμου και να πάρει το δρόμο της βίας, ένοπλης ή άοπλης.
    Καλώς ή κακώς έτσι είναι.

    Και όταν η Κυβέρνηση σε χτυπάει με μεθόδους… Μουρίνιο εσύ δε μπορείς να αντιδράς με σύστημα Αλέφαντου («γιούργια αδέρφια, όσα βάλουμε κι όσα φάμε»).
    Χρειάζεται συντονισμένη δράση ή αν όχι συντονισμένη τουλάχιστον γενικευμένη.

    Και φυσικά δεν είπα ότι το διήμερο ήταν των… «αγανακτισμένων» (οι οποίοι για μένα δεν υπάρχουν ως όρος. Είναι απλά μια καθημερινη διαδήλωση.)
    Φυσικά και ήταν ημέρες πανελλαδικής απεργίας, με τα συνδικάτα, με τα κόμματα της εσω και εξω-κοινοβουλευτικης αριστερας, με τις ομαδες των αναρχικων και με τους ανενταχτους-ανεξαρτητους διαδηλωτες.
    Και φυσικά όσα ανέφερα περί ετοιμότητας για δράση κλπ δενα φορούν μόνο στο τελευταίο 4οήμερο του Συνταγματος, αλλά και τις προηγούμενες πανεργατικες διαδηλωσεις, όπου κάθε φορά συνέβαιναν τα παραπάνω.

    Με τη διαφορά ότι σ αυτό το διήμερο είδα για πρώτη φορά τόσες απρόκλητες και δολοφονικές επιθέσεις από τα ΜΑΤ. Ενώ σε σχεδόν όλες τις προηγούμενες διαδηλώσεις, πρώτα έπεφταν κάνα δυο μολότωφ για ξεκάρφωμα και μετά έκαναν το ντου οι μπάτσοι.

    Και αυτή είναι επιτυχία της Πλατείας.
    Ότι μας φοβούνται περισσ΄τοερο από κάθε άλλη φορά.
    Τις άλλες φορές θυμίζαμε επετειακές εκδηλώσεις για ένα μικρό ξέσπασμα και κανένα συνθηματάκι.
    Τώρα όμως, η καθημερινή παραμονή στο Σύνταγμα μεγάλου πλήθους κόσμου (με φυσιολογικες αυξομοιώσεις) και η συμμετοχή ενός κόσμου που παλαιότερα δε συμμετείχε σε διδηλώσεις τρομάζουν το καθεστώς.
    Η αντίδρασή μας στις 15 Ιούνη που για πρώτη φορά δε φεύγαμε παρά τον χημικό πόλεμο και παραμέναμε για ωρες στο δρόμο απτόητοι τους τρόμαξαν.
    Κι αυτό γιατί είχαμε ένα κοινό σημείο αναφοράς: την πλατεία.
    Είναι μεγάλο το επίτευγμα της Πλατείας, που μας έδωσε μεγάλο κουράγιο να συνεχίζουμε να διαδηλώνουμε μεσα σε καρκινογόνα νέφη ασφυξιογόνων χημικών.

    Κι εγώ και οι περισσότεροι στις παλιότερες διαδηλώσεις μετά από λίγη ωρα σύγκρουσης, κυνηγητού και ασφυξίας, αποχωρούσαμε ηττημένοι και απογοητευμένοι.
    Τώρα όμως παραμένουμε εκεί κατά χιλιάδες.
    Και πλέον κινδυνεύουμε σχεδόν όλοι και με σύλληψη με βάση τον Κουκουλο-Νόμο αφού πλέον φέρουμε μάσκες και όχι τα μαντηλάκια-κασκολάκια τα οποία φέραμε παλιότερα.
    Μας κυνηγούν για λίγο τα σκυλιά του καθεστώτος, πάμε όλοι λίγο παρακάτω και επανερχόμαστε.
    Έλεος πια με την κατδίκη της πλατείας.
    Η πλατεία δεν είναι η συνέλευση. Μόνο…
    Η πλατεία είμαστε όλοι εμείς που κατεβαίνουμε είτε καθημερινά είτε όσο πιο συχνά μπορούμε και δαιδηλώνουμε. Δεν την εκπροσωπεί κανείς.
    Η πλατεία είναι και οι από κάτω και οι από πάνω και οι περα-δώθε (σ αυτους ανηκω εγω).
    Και η πλατεία είναι η μεγαλύτερη μέχρι στιγμης ελπίδα μας. Μέχρι να βρεθεί τουλάχιστον άλλο ισχυρότερο κοινό σημείο αναφοράς για την πλειοψηφία των διαδηλωτών.

    • Kατα αρχην δε το παιζω εγω επαναστατης αλλα εσυ που νομιζεις οτι θα αλλαξει το συμπαν επειδη στησατε χωρους και πανηγυρια στην πλατεια.
     Δυτερον εξακολουθεις να βλεπεις τα παντα απο το δικο σου πρισμα παρα την αποτυχια σου να συσπειρωσεις τον κοσμο και να τον κατεβασεις στο δρομο την πιο κρισιμη ημερα της μεταπολιτευσης μετα απο ενα και πλεον μηνα κατασκηνωσης στην πλατεια.
     Τριτον αντι να μαζεψεις τα κομματια και να καταστρωσεις καποιο σχεδιο για την επομενη μερα ,προσπαθεις να βρεις τον κακο δρακο εκει που δεν βρισκεται και να φορτωσεις ευθυνες σε αυτους που δεν φταινε.

     ΥΓΔε ξερω σε ποιο παραλληλο συμπαν ζεις αλλα το συστημα μονο χεσμενο δεν ειναι απο την κατασκηνωση στην πλατεια.Την ωρα αυτη που μιλαμε γιατι δεν επιτιθονται τα χοιρινα να σας διωξουν και το εκαναν με μανια το ολο το διημερο;

     • Δεν τίθεται θέμα αποτυχίας της Πλατείας να κατεβάσει τον κόσμο στο δρόμο το διήμερο.
      Τον κόσμο καλούν τα συνδικάτα και τα αριστερά (εσω- και εξω-) κόμματα, που σαφέστατα έχουν οργανωτική δομή.
      Η πλατεία δεν καλεί. Η πλατεία είναι το αποτέλεσμα του καλέσματος του καθένα μας στους φίλους, στους συγγενείς, στους γνωστούς, στους γείτονες, στους συναδέλφους κλπ.
      Δεν πρόκειται για κάποιο οργανισμό που μπορεί να κατεβάσει κόσμο.
      Ούτε έχει τη νομιμοποίηση να συγκαλέσει απεργία, όπως έχουν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ.

      Και πράγματι δεν ήταν στο δρόμο όσοι έπρεπε να είναι (μα πού είναι οι άνεργοι κι οι φοιτητές γαμώτο;), αλλά δεν πίστεψα ούτε στιγμή ότι οι 300 χιλιάδες των… αγανακτισμένων Κυριακών ήταν πιθανό να κατε΄βουν ακόμη στις πανεργατικές διαδηλώσεις, όπου υπάρχει κίνδυνος.
      Το αντιλαμβανόμουν και από τις παρέες με τις οποίες κατεβαινα, οι οποίες δεν η΄ταν και οι πλέον… μάχιμες, προκειμένου να αντέξουν στη βια των διαδηλώσεων.
      Τουλάχιστον όχι ακόμη. Αλλά σιγά-σιγά θα πρέπει να τους κατεβάσουμε αυτούς.
      Αν και πιστεύω ότι πρέπει να τσακιστούν να κατέβουν μόνοι τους.
      Δε χρειάζεται κανείς συμβουλάτορα για να κατεβει να υπερασπιστεί βασικές αξίες της ζωής του.
      Αλλά αυτό είναι μεγάλο θέμα…
      Αφού δεν κατεβαίνουν μόνοι τους, πρέπει για το κοινό συμφέρον να βρούμε τρόπους να τους κατεβάσουμε. Όσο κι αν πιστεύουμε ότι πρέπει να τσακιστούν να κατε΄βουν μόνοι τους.
      Κι αυτό είναι χρέος όλων μας που κατεβαίνουμε τόσα χρόνια στις διαδηλώσεις.

      Επίσης δε θεωρώ ότι είναι ήττα του «κινήματος» η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.
      Ήττα τη θεωρεί όποιος πίστευε ότι δε θα ψηφιστεί.
      Εγώ ήμουν σίγουρος ότι θα ψηφιστεί.
      Έτσι κι αλλιως και το Μνημόνιο 1 καταστροφή ήταν.
      Ο αγώνας δεν εξαντλείται στη μη ψήφιση ενός νομοσχεδίου, αλλά με αφορμή αυτήν στοχεύει στην ανατροπή του παρόντος συστήματος.
      Δεν έχω κανενα κομμάτι να μαζέψω. Θεωρώ ότι το διήμερο μας δυνάμωσε.
      Η πρώτη γκλοπιά σε πονάει και σε φοβίζει.
      Η δεύτερη σε πονάει και πάλι, αλλά δε σε φοβίζει πια…

      Απάντηση στο υγ.: Η Κυβέρνηση αποτελείται από ικανότατους και αδίστακτους εξουσιαστές, αλλά όχι από μαλάκες.
      Θα ήταν μαλάκες αν έκαναν κάποια επίθεση στους φιλειρηνικούς της πλατείας, χωρίς κάποια άλλη αφορμή.
      Τους θεωρώ ικανότατους και πανέξυπνους για να κάνουν ένα τετοιο λάθος που θα ξεσήκωνε και τον τελευταίο δεξιό φιλοκατασταλτικό!

      • «Τους θεωρώ ικανότατους και πανέξυπνους για να κάνουν ένα τετοιο λάθος που θα ξεσήκωνε και τον τελευταίο δεξιό φιλοκατασταλτικό!»

       Τι υπονοεις δηλαδη πως δεν σας βαζουν χερι με το φοβο της γενικης κατακραυγης;Δε θελω να σχολιασω παραπερα την φραση γιατι ειναι εντελως εκτος πραγματικοτητας.

       «Δεν πρόκειται για κάποιο οργανισμό που μπορεί να κατεβάσει κόσμο.
       Ούτε έχει τη νομιμοποίηση να συγκαλέσει απεργία, όπως έχουν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ.»

       Μαλλον δεν καταλαβαινεις τι γραφεις-δικαιολογημενα ως ενα βαθμο λογω των γεγονοτων.
       Θα σταματησω εδω την αντιπαραθεση γιατι σεβομαι απολυτα αυτους που εφαγαν τα χημικα και το ξυλο.

 23. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΜΕ ΜΑΛΟΞ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΠΕΤΟΥΣΑΝ ΠΕΤΡΕΣ.. ΟΤΑΝ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ Η ΠΟΡΕΙΑ, ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΟΤΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΤΑΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ.. ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΤΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΗ ΛΟΓΩ ΕΣΑΣ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ, ΘΑ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ. ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΑΣ ΜΕ ΜΑΛΟΞ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ.. ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ.. ΑΝ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΠΕΙ, ΒΑΡΑΤΕ ΣΤΟ ΨΑΧΝΩ, ΘΑ ΑΦΗΣΩ ΤΟ ΜΑΛΟΞ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΩ ΤΗΝ ΠΕΤΡΑ.. ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΝΟΙΧΤΑ.. Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ!

 24. ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ.. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΥΣΚΕΦΘΟΥΜΕ.. Η C.I.A. ΓΡΑΦΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΑΡΣΗ ΒΙΑΣ… ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΤΟ ΝΑΤΟ ΘΕΛΗΣΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ?? ΕΔΩ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΩΠΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.. ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ, ΗΡΘΕ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟ.. ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ, ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΧΛΟΥ, ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΚΑΠΕΛΩΣΑΝΕ ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.. Η ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥΣ.. ΚΑΤΑΛΗΓΩ ΚΑΙ ΛΕΩ.. ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. ΠΟΛΕΜΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.. ΟΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.. ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!

 25. Παιδιά, κάθε πράγμα έπαιξε το ρόλο του. Η πλατεία επιτέλεσε το σκοπό της στην μορφή που είχε. Η αποτυχία δεν είναι της πλατείας, ούτε του καθενός προσωπικά. Εκτός κι αν εννοείτε ότι παραιτείστε. ΑΝ είναι έτσι τότε, ας τα ρίξουμε στην πλατεία, στους κομμουνιστές, στους ακροδεξιούς, στους μπάτσους και στους προβοκάτορες. Εσείς τι περιμένατε δηλαδή; Τι φωνάζουμε όλη μέρα; Οτι ζούμε σε μια Χούντα!! Πότε θα το συνειδητοποιήσετε για να αρχίσετε να συμπεριφέρεστε ανάλογα; Το πρώτο που δεν αντέχει το οποιοδήποτε σύστημα είναι η ενότητα. Γι αυτό και προκαλεί διάσπαση είτε διχάζοντας την κοινή γνώμη, είτε με παπαγάλους δημοσιογράφους, είτε με καταστροφές για εκφοβισμό. Τίποτε δεν είναι εύκολο στη ζωή. Για μια φορά πρέπει να αφήσουμε τα πισώπλατα μαχαιρώματα, και τις διχόνοιες. Διαφορετικά, το όλο εγχείρημα, κίνημα ή ότι άλλο, θα σβύσει… ‘Εχουμε κοινή την οργή και την αγανάκτιση. Η αντίσταση της πλατείας μπορεί να μην επαρκεί, αλλά είναι ικανή για να ανησυχεί το Σύστημα. Κάθε κλειστή τηλεόραση και ραδιόφωνο, σημαίνει απώλειες για τα ΜΜΕ, αποτοξίνωση από το πολιτικό σύστημα. Δεν ξέρω αν συμφωνώ με τη βία. Σίγουρα πάντως δε θα καθόμουν με σταυρωμένα χέρια, αν μου επιτίθονταν. Νομίζω κανείς δε χρεώνει (ή δε θάπρεπε να χρεώνει σε κανέναν) την αποτυχία. Εγώ δεν περίμενα κάτι άλλο να γίνει. Μπορεί να ήλπιζα, αλλά δεν έτρεφα αυταπάτες. Ούτε κι εσείς νομίζω. Άρα δεν μιλάμε γι αποτυχία.

  Εγώ θαυμάζω τα παιδιά που οργανώνουν και ζουν στις πλατείες όλο αυτό το διάστημα. Με τα όποια λάθη τους με τις όποιες ατέλειές τους. Και χρειάζονται ενθάρρυνση, όλοι τους, όλοι μας. Δύο κουβέντες θα πω μόνο: Θέλει σθένος και τεράστια ψυχικά και σωματικά αποθέματα να επαναστατείς μετοικώντας στην πλατεία. Θέλει σοφία και βαθειά δημοκρατική πίστη να διατηρείς, να αυξάνεις και να οργανώνεις ένα όχλο, να μην ξεφύγει από το νέλεγχο ειδικά όταν ο αντίπαλος είναι εκαπιδευμένος να αντιμετωπίζει τέτοιες κοινωνικές αντιδράσεις, που συνήθως είναι πολύ πιο ερασιτεχνικά στημένες, και απλοϊκές. Δεν πρόκειται περί ήττας λοιπόν, την οπόια να κουβαλάει ο καθένας, ή να την φορτώνει σε άλλον γιατί δεν μπορεί να σηκώσει το φορτίο της. Πρόκειται περί μιας αναμενόμενης κατάστασης, την οποία οι πιο ρομαντικοί δεν περίμεναν, ενώ στην πραγματικότητα γνώριζαν. Και τώρα τους βγήκε έτσι. Η ουσία είναι η ενότητα. Σας παρακαλώ μην εγκαταλείπετε, μην αισθάνεστε ηττημένοι. Εγώ δεν είμαι μαχητικός ούτε καν θαμώνας. ¨Εχω κατέβει 10 φορές με τελευταία την περιβόητη μέρα των επισοδείων. Εσείς, δεν με νοιάζει ποιοί είστε, δίνετε το παράδειγμα, το κουράγιο στους άλλους. Εμείς δεν ενδιαφερόμαστε για έναν ηγέτη, για την οικειοποίηση αυτού του κινήματος ούτε ποιός το δημιούργησε. Μας ενδιαφέρει το ότι ΚΑΠΟΙΟΙ το έκαναν. Τα εύσημα ας τα δώσει η Ιστορία.
  Δ.Χ.

 26. Πάλι είμαστε ικανοί να σκοτωθούμε μεταξύ μας (αφού την γλυτώσαμε από τα ΜΑΤ)…

  Ούτε η ψυχραιμία και η μη-σύγκρουση βοήθησε σε τίποτα την Τετάρτη , ούτε και ο Ηit & Run πετροπόλεμος… η απόφαση είχε παρθεί έτσι και αλλιώς..

  Οι υποστηρικτές και των δυο πλευρών αντί να σκοτώνονται μεταξύ τους , ας προσπαθήσουν να κατευθύνουν την οργή τους εναντίον του ΚΟΙΝΟΥ ΕΧΘΡΟΥ και να προσπαθήσουν να ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΝ έτσι ώστε να υπάρχουν ΣΩΣΤΑ οργανωμένες δράσεις (βίαιες και μη-βίαιες) με σκοπό να επιτύχουν εφικτούς στόχους και νίκες…

  Πάρτε το χαμπάρι … αυτά που γίνονται 37 μέρες στην πλατεία (ΚΑΙ τα ειρηνικά ΚΑΙ τα βίαια) είναι πολύ μεγαλύτερα από τους μικροεγωισμους και την μιζέρια «ομάδων» , «χώρων» , «κομμάτων» κ.λ.π

  Τώρα , αν κάποιος νομίζει ότι αν 100 που πετανε μια πέτρα και τρέχουν ,μπορούν να κάνουν την διαφορά ,είναι το ίδιο αιθεροβάμονες με αυτούς που νομίζουν ότι με μούντζες , «κλέφτες, κλέφτες» και ατέρμονες ΛΣ θα αλλάξουν κάτι…

  Όμως , ΟΛΟΙ χρειάζονται ….
  Και οι δυναμικοί και οι ειρηνικοί….

  Και αυτοί που δεν υπολογίζουν και απαντούν στην βία των ΜΑΤ …

  Και αυτοί που ψεκάζουν μαλοξ…

  Και αυτοί που ξέρουν από οδοφράγματα…

  Και αυτοί που περιθαλπτουν τους τραυματίες ..

  Και αυτοί που ξέρουν τις μεθόδους των ΜΑΤ..

  και αυτοί που καθαρίζουν …

  και οι καλλιτέχνες …

  και οι λόγιοι …

  ΟΛΟΙ γ@μω την πουτ@ν@ μου ….. (εκτός ,φυσικά των φασιστών που ο μόνος χώρος που τους ανήκει είναι ο τάφος )

  • Πέστα gsourm…

   Να προσθέσω, πως ένα μείζον κέρδος της κοινωνίας αυτές τις μέρες είναι η γενικευμενη αντιθεση προς την βια των στρατοχωροφυλάκων της χούντας….
   ΟΛΗ Η ΠΛΑΤΕΙΑ-πάνω κάτω-δεξια κι αριστερά- φωναζε εν χορω Μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι…
   Οι μπάτσοι , ως πραιτωριανοί του καθεστωτος, χανουν και την ελάχιστη ηθική νομιμοποιηση που ειχαν σε κάποια μεριδα κοσμου

 27. 1) αμα ηταν ελαχιστα τιμιοι οι αριστεροσυριζοκκεδοανταρσιες και λοιπαδες θα επρεπε να στειλουν ευχαριστηριο γραμμα στους μπαχαλους που υπαρχουν και προσφερουν το αλλοθι στους αριστεροανυπαρκτους της ζωης,
  οτι και καλα πανω που θα κατεβαινε 1 δισεκατομμυριο κοσμος, ξετρελαμενος απ τα προτζεκτ , τις προοπτικες και τις φοβερες ιδεες της super ντουπερ αριστερας , σκαλωσε ρε γαμωτο με τους αλητες τους μπαχαλακηδες και εν τελει εστριψε προς καφεδακι, μπανακι, δουλιτσα και κοινωνικο αυτισμο
  ου ρε νουμερα 😉

  2) οι ειρηνιστες/ριες που καλουσαν τον κοσμο ,να κατσει κατω , ενω ξεδιπλωνοταν ολομετωπη επιθεση απο τα ΜΑΤ , ειναι η ηληθιοι η ρουφιανοι των ΜΑΤ που προσπαθουν να διευκολυνουν το εργο της καταστολης , δεν εχω μαλωσει ποτε με συνδιαδηλωτες κατα τη διαρκεια συγκρουσεων και ομως προχθες συγκρατηθηκα να μη πιασω στις μαπες μια μαλακισμενη και ενα μαλακα που ουρλιαζαν “κατω… κατω” ενω επιτεθοταν τα ΜΑΤ
  φυσικα τους εβρισα ,μαλακες , λουστρους , ζωα , ρουφιανους , γαμηδια κλπ κλπ που δεν θυμαμαι τωρα :), αλλα φανταζομαι δεν ιδρωσε ο κωλος τους

  3) οι αριστεροι εφορουμενοι απο τη γονιδιακη τους προδιαθεση για πατροναρισμα- κηδεμονια και προστασια ανηλικων κινηματων , μανιπουλαρισματος των παντων και δουλοι του υστερικου βυζαντινο-ιντριγκο-ηδονισμου τους , κατεστρεφουν την πλατεια …
  οταν ομως θα τρωνε ροχαλες ,πραγματικα δεν ξερω ποιος θα βρισκεται ακομα εκει για να τους θυμιζει πως δεν βρεχει

  4) κι απ αυτο το κινημα θα γενηθουν , λαλιωτες, ανδρουλακηδες, δαμανακηδες , τσουκατοι κλπ , ειναι η μοιρα των κινηματων και η φυση του καπιταλισμου να ενσωματωνει στην υπηρεσια της αναπαραγωγης του φαντασιακου της εξουσιας οτι τον συμφερει , ακομα και αν ειναι απεναντι … ας εχουν καλη ζωη και ησυχους υπνους , καποιοι απο μας δεν θα παρουν

  5) επι του κειμενου του blackpanther, να επισημανω οτι η οργη και ο αυτοματισμος αδικουν την ουσια του, που αν και δεν απεχει και πολυ απ οσα περιγραφονται , ωρες ωρες αδικει το δικαιωμα στο «αλλως εχειν»
  πχ ο κοσμος δεν χωριζεται αποκλειστικα σε ΜΠΑΤΣΟΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΠΑΤΣΟΦΟΒΙΚΟΥΣ , δεν υπαρχουν μονιμες και σταθερες ταυτοτητες… επισης εκτος απ την εξεγερση υπαρχει και η μοναξια μιλωντας για ρομαντισμο … η αν θελουμε να δουμε και τα πιο πεζα της πλατειας τοτε ακομα και αν καποιοι θελουν να δημιουργησουν Κωμα ας το κανουν , κανεις δεν μπορει να τους το απαγορεψει , απλως θα τους αποδοκιμασεις πολιτικα … τελος για κλεισιμο μια παρατηρηση , η εμμονη και η διαρκης επαναληψη της ιδεας μιας ζωης αφιερωμενης στον αγωνα συνιστα μια παραλογη αντινομια που αδικει τον ιδιο τον αγωνα που ειναι αγωνας για την Ζωη , παραπεμποντας στη μαρτυρολογια και στη δικαιωση στο Μελλον

 28. …όλους αυτούς τους συναγωνιστές και τις συναγωνίστριες κατηγορεί ο Πάνθηρας ως ξεπουλημένους γιατί δεν χρησιμοποίησαν τα «πρωτόγονα όπλα της πέτρας και του παλουκιού.
  Τι να κάνουμε ρε φίλε, δεν είμαστε όλοι «παληκάρια και παληκάρισσες»

 29. Καλά ρε παιδιά, άμα βάλετε τους μπάχαλους σε ένα νησί να ζήσουν μόνοι τους, θα έχουν σκοτωθεί μόνοι τους από την πρώτη εβδομάδα! Με τι καρδιά να τους υπερασπιστείς από τη στιγμή που φασιστικά αποφασίζουν την βίαιη μορφή του αγώνα ολόκληρου του κινήματος και αν τους πεις τίποτα μπορεί να σε τραμπουκίσουν και να σε χτυπήσουν; Με τι καρδιά, τη στιγμή που η ίδια η αστυνομία βάζει δικούς της κουκουλοφόρους να κάνουν την ίδια δουλειά; Με τι καρδιά, όταν τελικά αποκαλύπτεις ότι μέσα σε αυτούς υπάρχουν τόσοι σκατόμυαλοι χρυσαυγίτες φασίστες και χουλιγκάνοι;

  Εσείς που μιλάτε για πανηγύρι, πείτε μου ένα καλό που βγήκε από τα μπάχαλα των ημερών! Ένα! Γιατί η πολιτική πίεση, η ιδεολογικές ζυμώσεις και η αφύπνιση του κόσμου από το «πανυγυράκι» που απαξιώνετε είναι πρωτόγνωρα πράγματα και όποιος δεν το πρόσεξε μάλλον έχει πρόβλημα!

 30. @Rania
  Επίσης, ας σκεφτούμε το αυτονόητο: πού ήταν όλοι αυτοί οι ηρωικοί μπαχαλάκηδες όταν μπήκαν οι μπάτσοι και άλωσαν το Σύνταγμα; Πουθενά ε; Εγώ ο μαλάκας όμως βρέθηκα μπροστά τους να τους πετάω καρέκλες όταν μπήκαν… Και οι μαλάκες που μας τους έφεραν μέσα με την καλύτερη πρόφαση είχαν γίνει καπνός…

  • πεταγες καρεκλες !!!!????????????

   καλα γιατι δεν εκατσες κατω οκλαδον ?
   για γουονα μπη μπαχαλακια σε κοβω ….

   οπως και να εχει

   αυτες τις μερες ειδα ανθρωπους ματωμενους
   ειρηνικους διαδηλωτες με ανοιγμενα κεφαλια
   νεαρο με εγκαυματα στη πλατη απο κροτου λαμψης και φιλο με ανοιγμενη πλατη απ τα χημικα και δεν θα ηταν και ο μονος
   διαδηλωτη να τον εχουν ξαπλωσει γυμνο (μονο με το βρακι του !!!) στην εξοδο της στοας του υπουργειου οικονομικων ,εκει στην νικης , να τον βαρανε 5-6 γομαρια και να τον σερνουν σαν σακι εδω κι εκει
   ανθρωπους να παραπατανε μισολυποθυμοι , δυο κοριτσια τα εβγαλα ο ιδιος απο τη φιλελληνων
   καρκινος να διασπερειτε παντου ,ετσι για να επιβληθει η Ταξη του Χρηματος
   πεταγανε χημικα μεσα στο κοσμο,στη πλατεια,στο μετρο … παντου
   για λιγο εχασα και ο ιδιος τις αισθησεις μου καπου στη σταδιου κ βουκουρεστιου
   καποιοι με βοηθησαν να συνελθω
   τεσπα ,ειδα πολλα και ειδατε πολλα

   το θεμα τωρα ειναι αν πισω απ ολα αυτα διατεθομαστε να δουμε την καταστολη ως τετοια η αν θελουμε να την δικαιολογησουμε ,δικαιολογοντας και αποδιδοντας την φασιστικη επιθεση σε καποια κωλοπαιδα που “προκαλεσαν”

   και εγω που ειμαι ειρηνικος ως χιππης απανταω …
   δεν ξερω αν προκαλεσαν καποιοι και δεν με ενδιαφερει κιολας
   αυτο που ξερω με σιγουρια, ειναι οτι οι δυναμεις καταστολης με εντολες της αποικιακης κυβερνησης μετετρεψαν ενα συλλαλητηριο σε κολαση

   γιατι οσες λογικες υποχωρησεις και να κανω δεν μπορω να συμφωνησω με το οτι αν καποιοι προκαλεσαν η προβοκαραν η οτιδηποτε αλλο θελετε , δικαιολογειται ενα σωμα καταστολης να ματωσει τη γριουλα στην οθωνος, να πλακωσει πελατες σε ψησταρια 1,5 χιλιομετρο μακρυα , να ψεκασει το πανεπιστημιο, να δειρει υπαλληλους του μετρο , να βομβαρδισει γιατρους με χημικα , να τσακιζει μαναβικα ως γιαφκες κλπ κλπ κλπ

   γινομαι κατανοητος ?

   καταληγω λοιπον …
   κατοπιν ολων των παραπανω τα Επιστημη , η Εμπειρια και η Λογικη σηκωνουν τα χερια ψηλα μπρος στο αναποδραστο συμπερασμα πως , οποιος στεκεται στις “Αφορμες” και εθελοτυφλει απεναντι στις Αιτιες της φρικης , η ηλιθιος ειναι η στημμενος

   κατα τ αλλα » Make Love, Not War «

   • Alexantro, ως ειρηνίστρια κι εγώ, που δεν έχει πετάξει ούτε μπουκαλάκι νερό, συμφωνώ λέξη προς λεξη με το σχόλιό σου! Επιγραμματικά: «δεν ξερω αν προκαλεσαν καποιοι και δεν με ενδιαφερει κιολας
    αυτο που ξερω με σιγουρια, ειναι οτι οι δυναμεις καταστολης με εντολες της αποικιακης κυβερνησης μετετρεψαν ενα συλλαλητηριο σε κολαση

    γιατι οσες λογικες υποχωρησεις και να κανω δεν μπορω να συμφωνησω με το οτι αν καποιοι προκαλεσαν η προβοκαραν η οτιδηποτε αλλο θελετε , δικαιολογειται ενα σωμα καταστολης να ματωσει τη γριουλα στην οθωνος, να πλακωσει πελατες σε ψησταρια 1,5 χιλιομετρο μακρυα , να ψεκασει το πανεπιστημιο, να δειρει υπαλληλους του μετρο , να βομβαρδισει γιατρους με χημικα , να τσακιζει μαναβικα ως γιαφκες κλπ κλπ κλπ»

  • Cunning Linguist, δεν νομίζω ότι ο πάνθηρας υπερασπίζεται τους μπαχαλάκηδες στους οποίους αναφέρεσαι. Για τους ανθρώπους που αμύνονταν, όπως κι εσύ, με καρέκλες, πέτρες ή ό,τι άλλο μιλάει.

 31. Ο μονος που τοχει πιάσει σωστά ειναι ο 11888….στάλεγα Μαύρε Πάνθηρα απο πριν και δεν μ’ακουγες…ο δε Μισα απο άλλο κοσμο σε αλλο κόσμο…ο μικροαστισμός σε ολο του το παπαρομεγαλείο…..οταν εχει απεργια πρωτα απεργουμε και μετά ολα τ’αλλα…..καλα ξυπνητουρια μάγκες

 32. marxfactor

  Aπεργία έκανε και το ΠΑΜΕ.
  Το σύστημα το κατάλαβε μονο στους καταπέλτες των πλοιων.
  Στη Βουλή έγινε παρέλαση.
  Η όποια και όπου διημερη απεργια ΔΕΝ ΣΚΙΑΖΕΙ ούτε τη γάτα του ΓΑΠ.
  Ξέρεις πού έχει γραμμένους ο ΓΑΠ όσους απεργουν εφοσον δεν ενοχλούν τη Βουλη και τη δημόσια εικονα του;
  Κάνε 50 μέρες απεργίες στη Εurobank ή την Εuropa κλπ…. Σκασίλα τους.
  Το μόνο που τους φοβίζει είναι η μαζική αντιπαράθεση με τους πραιτωριανούς τους.
  Απο κει και πέρα ο καθένας βλέπει την πραγματικότητα μέσα από τις προκαταλήψεις, τις εμπειρίες και τα ιδεολογικά γυαλιά του.

 33. Καταρχήν αν θέλουμε να μιλάμε για ανατροπή του καπιταλισμού, τότε πολύ απλά θα προβούμε σε βία προς τα σκυλιά των ΜΑΤ που προστατεύουν τα αφεντικά. Μούτζες, κατσαρόλες, σφυρίχτρες και χοροί μου θυμίζουν πανηγύρια. Αν αυτό που ζητάν οι φιλειρηνικοί είναι ρεφορμισμό του καπιταλισμού, τότε σε 10 χρόνια πάλι καινούριοι αγανακτισμένοι θα δημιουργηθούν.
  Για τα χθεσινά (που ότι έχω δει είναι από το ίντερνετ, δεν είμαι από Αθήνα) απλά ήταν προσχεδιασμένα. Όπως είπε και ένας, οι δολοφονικές επιθέσεις των σύγχρονων ταγμάτων ασφαλείας δε χρειάζονταν αφορμή.
  Καλό θα ήταν οι πασιφιστές να ρισοσπαστικοποιηθούν άμεσα, γιατί το αστικό κράτος αρχίζει να εξαπολύει άγρια επίθεση. Οργανωμένη αντιβία στο αστικό κράτος για την ανατροπή του, όπου χρειάζεται επαναστατική διάθεση από όλους. Κι όταν λέω επαναστατική, όπως το εννοούσε ο Μάο.

 34. @eréndira
  Το θέμα είναι: μπορεί να συντονιστεί η σύγκρουση με τη μαζικότητα; Μπορεί να υπάρξει ένα σχέδιο στρατηγικής για να μην τσιμπάμε σαν ηλίθιοι το τυράκι των μπάτσων και των ΜΜΕ; Ασφαλώς σε άμυνα πέταξα κι εγώ πράγματα στους μπάσταρδους τους πραιτωριανούς, άλλο όμως η άμυνα και άλλο να γίνεται αυτό το πέρα δώθε με πέτρες-χημικά στην πλατεία χωρίς το παραμικρό νόημα…

  ΥΓ: Τα γκαζάκια που έφαγαν οι μπάτσοι στις 23:30, αυτά μάλιστα! Χέστηκαν πάνω τους και ούτε ένα χημικό δεν έριξαν!

  • Cunning Linguist, προσωπικά δεν πιστεύω σε σχέδια ούτε σε οργανωμένες συγκρούσεις. Είμαι θιασώτης του αυθόρμητου. Δεν έχω πετάξει ποτέ ούτε μπουκαλάκι νερό, αλλά προχτές ήταν πρώτη φορά στη ζωή μου που έλεγα ότι καλά έκαναν όσοι απαντούσαν στις επιθέσεις της αστυνομίας. Τέρμα ο Γκάντι για μένα. Κι ας μη σκοτώνω ούτε μύγα.

 35. Ωραία, να συμφωνήσω σε αυτό… Αλλά να συμφωνήσω για αυτούς που χτες π.χ. μπροστά στα κιγκλιδώματα μπινελίκωναν τους μπάτσους και τους πέταξαν νεράντζια και νερά. Κανονικός κόσμος. Όχι αυτοί που έρχονται ακριβώς οργανωμένα να κάνουν τη μαλακία τους που δεν έχει κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Και μάλιστα τη στιγμή που δεν μπορείς να συνεννοηθείς μαζί τους γιατί έχουν IQ τραμπούκου! Στο κάτω κάτω επειδή αν δεν το αποφασίσει όλος ο κόσμος, 100 άτομα μια τρύπα στο νερό θα κάνουν… Μήπως να περιμένουν και μετά να ακολουθήσουν; Μήπως να τους κάνουμε και κανένα εμβόλιο για τη λύσσα καλύτερα;

 36. Ο/Η Κι εγώ έφαγα χημικά από τους μπάτσους , αλλά δεν περιφέρω τα παράσημά μου. λέει:

  1. Κείμενο «στο καθρέφτη σου κοιτιέσαι κι από μόνος σου αγαπιέσαι»

  2. Η πεφωτισμένη πρωτοπορεία αποφασίζει στον όνομα των χιλιάδων ηλιθίων ή/και βολεμένων να τους σώσει και να τους ταρακουνίσει, επιβαλλόμενη με τη βία ( Λαμπρόπουλος: πριν απο σας για σας ή ο σταλινισμός χρώμα δεν κοιτά)

  3. http://giorgossarris.blogspot.com/2011/07/blog-post_01.html

  4. αν μη τι άλλο θα ανέβηκε η αναγνωσιμότητα του ΣΧΣ.

 37. παιδια, πρεπει επιτελους να αντιμετωπισετε την πραγματικοτητα:

  αμυντικη βια -αν θελετε- απεναντι στην βια της εξουσιας.
  ή αυτο, ή θα μας σκοτωσουν.
  το οτι δν θρηνησαμε θυματα, ειδικα την τεταρτη, ηταν απλα τυχαιο.

  λυπαμαι,αλλα καποιοι πρεπει να βγουν απο τον μικροκοσμο τους.
  η κρατικη βια που ασκεται μεσω των γουρουνιων στην Αγγλια, εχει μεταφερθει οπως ειδατε πλεον, κ εδω.

 38. Ο/Η Κι εγώ έφαγα χημικά από τους μπάτσους , αλλά δεν περιφέρω τα παράσημά μου. λέει:

  Να το συζητήσουμε αλλά όλοι, όχι οι «ειδικοί»…

  • δν υπαρχουν «ειδικοι».
   υπαρχουν οι πιο «εμπειροι».
   ειμαι υπερ του να συζητησουμε την οργανωση.
   του ποτε θα συμβει κ του πιο μαζικου, το βλεπουμε στην πορεια.

 39. Ο/Η Κι εγώ έφαγα χημικά από τους μπάτσους , αλλά δεν περιφέρω τα παράσημά μου. λέει:

  όχι οι ειδικοί μόνοι τους ( ήθελα να πω )

 40. Αφου λοιπον για σενα και πολλους αλλους η συγκεντρωση δε θαπρεπε να ηταν ειρηνικη πλεον, γιατι δεν περνατε στο κυνηγι και τους κουκουλοφορους? ή μηπως μονο οι μπατσοι ειναι το προβλημα σου?

  • αντε παλι..
   κ εγω κουκουλοφορος ημουν. κ ο διπλα μου. κ η διπλα μου, κ ο 50αρης πιο διπλα.

   ΞΥΠΝΗΣΤΕ, ΕΛΕΟΣ.

   • Ντίμι, μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Για να το λέει τόοοοοσος κόσμος κάτι θέλει να σου πεί. Μην φέρεσαι όπως η εξουσία. Άνοιξε τα αυτιά σου ώστε να ακούσεις και τον παραμικρό ψίθυρο…

  • κ επισης κατι που ξεχασα.
   οι μπατσοι ειναι τα σκυλια του κρατους. αυτοι που ασκησαν βια.
   οποτε, αυτος ηταν ο εχθρος, αυτες τις 2 μερες.
   το να ψαχνουμε να εντοπισουμε ασφαλιτες (που καποιοι ελαχιστοι , τις αρπαξαν) μεσα στον χαμο που γινοταν, ηταν παραλογο.

   • «το να ψαχνουμε να εντοπισουμε ασφαλιτες (που καποιοι ελαχιστοι , τις αρπαξαν)»

    Εμένα δεν με ενδιαφέρουν οι ασφαλίτες. Με ενδιαφέρουν εκείνοι που εννοούν να χρησιμοποιούν τα πλήθη για τους «επαναστατικούς» τους σκοπούς (καθαρά εξουσιαστικούς στη πραγματικότητα) και που συνεχώς τους καλύπτετε. Όπως είπες και εσύ:
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ, ΕΛΕΟΣ.

 41. Όχι ρε φίλε, από τη στιγμή που γράφουν στα αρχίδια τους οι μπαχαλάκηδες τον κόσμο και τον φοβερίζουν κι από πάνω, να πάνε να γαμηθούν! Να πάνε σε κανένα γήπεδο άμα θέλουν ξεκαύλωμα!

  ΥΓ: Αν τον κουκουλοφόρο τον εννοείς όπως ο Παπουτσής, όλοι κουκουλοφόροι είμαστε… Αλλά γιατί είχα την εντύπωση ότι κάπως λάθος τα λέει ο Παπουτσής..;

  • πιτσιρικια που το αιμα τους βραζει , υπαρχουν. προσπαθουμε οσο μπορουμε να τα συγκρατησουμε.
   τεσπα. κ τις 2 μερες, που ημουν απο το πρωι μεχρι το βραδι κατω, σε αμυντικη σταση ημασταν.
   οποτε , δν μπορω να καταλαβω τι εννοεις.
   μεμωνομενα περιστατικα , σιγουρα θα συνεβησαν.

 42. Οι μπάτσοι εννοείται ότι είναι ο εχθρός που φυλάει τον άλλον εχθρό… Αλλά όταν κάποιοι συμπεριφέρονται σαν μπράβοι και δεν σέβονται καμία έννοια δημοκρατικότητας, νομίζω ότι πρέπει να πεταχτούν από την πλατεία!

  • ειδικα ο συριζαιος που καπελωσε το θεμα της αμυνας και ελεγε απο την μικροφονικη ο.τι του κατεβαινε, κ μετα την πηρε κ εφυγε (αυτο το εμαθα απο τα γραπτα του μαυρου πανθηρα)

 43. Oλοι κουκουλοφοροι ειμαστε dimi. εγω παντως 50 ατομα ειδα να σπανε τη Μεγαλη Βρετανια πριν λιγες μερες δεν ειδα ολο τον κοσμο να το κανει. γιατι λοιπον δεν τους πηρατε στο κυνηγι οσοι πιστευετε οτι η συγκεντρωση δεν πρεπει ναναι ειρηνικη?

  • εννοεις οτι σπαγανε τα μαρμαρα ενος υπερπολυτελους ξενοδοχειου,για να εχουν πετρες για να αμυνθουν.
   εκει την ωρα που -οπως ολοι ειδαμε- μαχεσαι για την ζωη σου, δν μπορω να καταλαβω, που βρισκεις το κακο/λαθος,με αυτην την πραξη.
   εξηγησε μου.

 44. Εγώ φίλε ντίμι ξέρω ότι ένα από αυτά τα πιτσιρίκια όταν πήγα να τους πω να σταματήσουν την Τρίτη μετά από μια ώρα πέτρα-χημικά-έφοδο μπάτσων-αποχώρηση-restart, με χτύπησε πισώπλατα με το κοντάρι και ήμουν ένα λεπτό εντελώς παράλυτος… Ε να πάει να γαμηθεί λοιπόν, δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν στην πλατεία!

 45. dimi α σου φταιει κι οτι ειναι πολυτελες το ξενοδοχειο ε? ταξικο ειναι το θεμα δηλαδη? και οχι δε μιλαω για προχθες μιλαω για μια εβδομαδα πριν που η συγκεντρωση ηταν ειρηνικη και 50 κουκουλοφοροι σπαγανε χωρις λογο τη μεγαλη βρετανια.δεν ηταν σε καμια αμυνα ολοι αυτοι. επισης εχεις δικιο δεν ειναι καθολου κακο να σπας την ξενη περιουσια. δικια σου ειναι? κατα τα αλλα το δντ σου φταιει..

  • δν ειπα οτι μου φταιει το πολυτελες ξενοδοχειο κ μπλα μπλα κ το δντ κ μπλα μπλα, κ ολα αυτα που γραφεις.

   εγραψα
   «εννοεις οτι σπαγανε τα μαρμαρα ενος υπερπολυτελους ξενοδοχειου,για να εχουν πετρες για να αμυνθουν.
   εκει την ωρα που -οπως ολοι ειδαμε- μαχεσαι για την ζωη σου, δν μπορω να καταλαβω, που βρισκεις το κακο/λαθος,με αυτην την πραξη.
   εξηγησε μου.»

   περιμενω ακομη εξηγηση που ειναι το λαθος/κακο.

 46. Επίσης άλλος ένας που με τραμπούκισε επειδή ζητούσα να σταματήσει αυτός ο χαβαλές, αποδείχτηκε εθνικιστάκος που τραμπούκιζε την επόμενη μέρα έναν Πακιστανό που πουλούσε νερά, και μάλιστα μας πληροφόρησε ότι οι μάνες των αναρχικών παίρνουν τσιμπούκια από Πακιστανούς και γι’ αυτό τους προστατεύουμε… Ήταν και ο Πάνθηρας μπροστά… Η διμοιρία είχε μπει μέσα στην πλατεία τότε, αλλιώς θέλω να ελπίζω ότι θα είχε φάει πολύ ξύλο για αυτά που είπε…

  Λοιπόν αν υπάρχουν τέτοια άτομα ανεξέλεγκτα μέσα στους μπαχαλάκηδες, εμείς τι σκατά κάνουμε; Δεν έχω και πολλή όρεξη να τους αποκαλώ συντρόφους, και αν ποτέ τους έπιαναν οι μπάτσοι (δύσκολο, γιατί παραδόξως τρέχουν όλοι τους γρήγορα), καμία όρεξη να τους υπερασπίσω…

 47. @k
  Το θέμα δεν είναι τόσο το αν φταίει η περιουσία της Μεγάλης Βρετανίας (που λίγο με νοιάζει). αλλά το αν αυτό μας βοηθάει καθόλου πρακτικά, στρατηγικά και επικοινωνιακά. Νομίζω ότι στον πρώτο τομέα η βοήθεια είναι μηδέν, ενώ στους άλλους δύο δεν είναι βοήθεια αλλά ζημιά!

  • μμ..γλωσσολογε, εκεινη την ωρα κ στον χαμο που γινοταν, δν καθεσαι να τα σκεφτεις αυτα τα πραγματα δν νομιζεις.

   καταληγουμε ξανα στο θεμα της καλυτερης προαποφασισμενης οργανωσης, νομιζω.

 48. cunning ολα πρεπει να σε πειραζουν. δε μπορεις να διεκδικεις και να καταστρεφεις ταυτοχρονα. δε μπορεις να μιλας για δικαιωματα και ταυτοχρονα να καταπατας τα περιουσιακα δικαιωματα του αλλου. δε μπορεις να τα βαζεις μονο με τα ματ κι εσυ να ανεχεσαι τους 50 τραμπουκους που σπανε την Αθηνα. γιατι εαν τους ανεχεσαι δειχνεις οτι τελικα δε σε νοιαζει η χωρα σου αλλα ο εαυτος σου

  • Κ, δν θελω να σε προσβαλλω, αλλα, μπορεις φυσικα κ να διεκδικεις κ να καταστρεφεις ταυτοχρονα..
   κ ιστορικα αν θες εχει συμβει/συμβαινει,θα συμβαινει αυτο.
   οι λογοι ειναι πολλοι.
   καταπατω το περουσιακο δικαιωμα ποιανου? … του ξενοδοχειου της Μεγ.Βρετ?
   συνελθε λιγο σε παρακαλω.
   μιλας κ ειναι καποιο λαικο ξενοδοχειο.
   εννοειται οτι προκυπτει ταξικο θεμα.

   εαν δν μπορεις να το καταλαβεις αυτο, δν μπορουμε να κανουμε διαλογο.

   φιλικα.

 49. dimi σου εξηγησα σαφεστατα. μιλουσα γιαυτα που εγιναν 1 εβδομαδα πριν οταν χωρις να κινδυνευει η ζωη κανενος 50 κουκουλοφοροι σπαγανε τη μεγαλη βρεταννια μονο και μονο για να πεταξουν μαρμαρα στους μπατσους οι οποιοι απλα παρακολουθουσαν. μαλλον απο εσενα περιμενω απαντηση

  • ζεις ακομη στις αυταπατες σου.
   λυπαμαι.

   θα μας χτυπηγαν , ειτε υπηρχε , ειτε δν υπηρχε προβοκατσια.
   κ δν λεω οτι υπηρξε.

 50. @Όχι, εγώ συμφωνώ μαζί σου επί του πρακτέου, δηλαδή το ότι δεν πρέπει να ανεχτούμε τους τραμπούκους. Δηλαδή αφού είναι ζώα, πρέπει ή να τους χρησιμοποιήσουμε σωστά (να συνεννοηθούμε δηλαδή μαζί τους, πράγμα δύσκολο) ή να τους ξεφορτωθούμε. Από εκεί και πέρα, διατηρώ το δικαίωμα να μην συμπάσχω καθόλου με τα πολυτελή ξενοδοχεία και τους πάμπλουτους πελάτες τους…

  Εντάξει, βέβαια μπροστά να πετάνε πέτρες μπορεί να βρεθούν και άλλα άτομα κατά καιρούς που δεν είναι χουλιγκάνοι και τους τη βίδωσε από την καταστολή, μην τους βάζω όλους στο ίδιο καζάνι… Αλλά οι συγκεκριμένοι τραμπούκοι νομίζω ότι είναι ψιλογνωστοί…

 51. Λοιπόν παιδιά, με λίγα λόγια: πιστεύετε ότι μπορεί να λυθεί αυτό το ζήτημα με κάποια δημοκρατική διαδικασία;

 52. μμ..αν υπαρχει σχεδιο για αμυντικη βια, και παλι νομιζω,δυσκολα θα καταφερεις να πεισεις τους γνωστους μπαχαλακηδες/χουλιγκανους.
  περισσοτερη ελλειψη παιδειας απο το «μεσο ορο»..

 53. dimi α και επειδη δεν ειναι λαικο ξενοδοχειο εχεις το δικαιωμα να το καταστρεφεις? ωραια η δημοκρατια σου που μου λες να συνελθω κιολας. δηλαδη επειδη υπαρχουν πιο πλουσιοι ανθρωποι απο εσενα που μπορουν να κλεισουν δωματιο στη μεγαλη βρεταννια ειναι κακο ε? θα πρεπει ολα τα ξενοδοχεια ναχουν κατσαριδες για να μην τα σπας?

  • δν καταλαβαινεις..
   δν εχεις πολιτικη παιδεια για να καταλαβεις τι εννοω, για να κανουμε καποια συζητηση (που οπως εχω ξαναγραψει γενικα, αποφευγω τις συζητησεις μεσω μπλογκ/φορα.)

   λοιπον, ΔΕΝ με ενδιαφερει αν καταστραφουν τα μαρμαρα του εισοδου ενος πλουσιου ξενοδοχειου, για να προστατευτω απο την κρατικη βια.
   ουτε κ εσενα θα επρεπε. δν ειναι «σεβασμος της περιουσιας του αλλου», οπως αναφερεις.

   επισης οτι υπαρχουν πλουσιοι κ φτωχοι, ειναι, εν ολιγοις, κ υπεραπλουστατευμενα, ο λογος που απειρος κοσμος αυτες τις ημερες, κατεβαινει στο συνταγμα.
   τραπεζες, πολυεθνικες, ταξεις, πλουσιοι, φτωχοι κοκ.

   καταλαβαινεις τι εννοω για αρχη? αν οχι, ξεχασε το.

   επισης, μου μιλας για δημοκρατια.. ΠΟΤΕ συμμετειχες εσυ με δημοκρατικες μεθοδους σε ληψη αποφασεων, για να μιλας τωρα για δημοκρατια?
   κ στο συνταγμα να κατεβαινεις ολο αυτο το διαστημα, αυτο το πραγμα, αμεση δημοκρατια ΔΕΝ ειναι.
   καποιοι θα θελανε, αλλα δυστυχως δν ειναι.
   χωρις αυτο που γραφω να μειωνει στο ελαχιστο αυτο που γινεται τοσο καιρο εκει.

 54. Ρε k μας δουλεύεις τώρα; Όταν τα golden boys ας πούμε βγάζουν λεφτά από την τραπεζική χούντα που μας γαμάει και μετά μου πληρώνουν τις πανάκριβες σουίτες στη Μεγάλη Βρετανία, εγώ να τους θεωρήσω τίμιους συνανθρώπους; Ε μην λέμε και μαλακίες τώρα…

 55. και επισης dimi διεκδικηση και καταστροφη δεν υπαρχει πουθενα και δεν καταλαβαινω που το στηριζεις. οταν διεκδικεις το κανεις για ενα καλυτερο κοσμο, οχι για να γινει ο κοσμος οπως εσυ θες. και σενα καλυτερο κοσμο το να καταστρεφεις την περιουσια του αλλου επειδη απλα εσυ εισαι πιο φτωχος απο αυτον και δε θες να υπαρχουν πλουσιοι, δεν προβλεπεται πουθενα. ευτυχως ζουμε σε μια ελευθερη χωρα οπου ο ξενοδοχος εχει το δικαιωμα να χτισει ενα ξενοδοχειο πολυτελειας και οι πελατες εχουν το δικαιωμα να μεινουν σαυτο το ξενοδοχειο εφοσον το επιθυμουν. εκτος αν δε σαρεσει η ελευθερια..

  • δν τρεφω αυταπατες απολυτης αληθειας, Κ.
   διεκδικηση κ καταστροφη υπηρχε,υπαρχει και θα υπαρχει παντα.
   εκτος κ αν νομιζεις οτι πχ, οσοι εργατικες αγωνες εγιναν, εγιναν χωρις μπουκοταζ πχ ή καποιο αλλου ειδους «καταστροφης».

   τεσπα.

   δν ζουμε σε ελευθερη χωρα.
   λυπαμαι , δν μπορω να συζητησω μαζι σου.
   σε παρακαλω, μην με ξαναρωτησεις κατι, γτ απλα δν θα σου απαντησω.
   κ μην μιλας για εννοιες που δν ξερεις τι σημαινουν. δηλαδη, ελευθερια κ δημοκρατια.

   διαβασε πρωτα πολιτικα δοκιμα (φιλοσοφια ντε), και μαθε λιγο καλυτερα τον εαυτο σου.

   να εισαι καλα.

 56. @dimi
  Αυτό σκέφτομαι κι εγώ… Αν μπορούν να ενταχθούν σε ένα σχέδιο για αμυντική βία, έχει καλώς… Αλλιώς είναι επιζήμιοι γιατί όχι μόνο κάνουν τη μαλακία τους, αλλά μετά αφήνουν τους υπόλοιπους αντιμέτωπους με τους μπάτσους και εξαφανίζονται!

  • παρα πολυ δυσκολο γλωσσολογε, να γινει αυτη η ενταξη που ανεφερες κ συζηταμε.
   αυτο το θεμα με τους μπαχαλακηδες/χουλιγκανους, δυστυχως, υπαρχει χρονια..

 57. cunning α δηλαδη εσυ ξερεις οτι οσοι μενουν στη Μεγαλη Βρεταννια ειναι εκμεταλλευτες ε? αυτη την ξυλινη γλωσσα δεν τη μπορω πραγματικα. σε μια εννομη κοινωνια δεν εχεις κανενα δικαιωμα να καταστρεφεις την περιουσια του αλλου. εαν εσυ πιστευεις οτι η περιουσια αυτη προηλθε με παρανομους τροπους, μαζεψε στοιχεια και κανε καταγγελια. επισης εαν θες να ζεις σε μια κοινωνια χωρις νομους οπου ο καθενας μπορει να καταστρεφει την περιουσια του αλλου χωρις συνεπειες,τοτε λαθος μερος διαλεξες. η δημοκρατια βασιζεται στο νομο και στο σεβασμο στον αλλο. κι εσυ οταν σπας την περιουσια του αλλου εισαι παρανομος. βεβαια εαν ερχοταν καποιος και σουσπαγε το σπιτι θα τον πλακωνες στο ξυλο. αλλα τοτε αλλαζει το θεμα ε?

  • k

   Nαι, μήπως να τα στείλουμε και στον ΟΗΕ;
   Μας δουλεύεις;
   Το ξενοδοχειο αυτό δεν μας απασχολεί αν καεί…
   Ούτε το Χιλτον , ουτε το Ιντερκοντινένταλ, ούτε το Μκ Ντόναλντς, ούτε φυσικά οι τράπεζες….
   Φτανει να μην υπαρχουν άνθρωποι μέσα…
   Δικαστήρια υπάρχουν μονο για τον Μιλόσεβιτς , τον Σαντάμ , τον Κάρατζιτς, τον Γκαντάφι, τον Ευαγόρα, τον Μπελογιάννη ….
   όχι για τους φονιάδες του Σολωμού, του Ισαάκ και της Ρέητσελ Κόρι
   ούτε για τον Μπους, τον Μπλερ, τον Σαρόν , τον Νετανιάχου ή τον Ομπάμα…..

 58. ω θεοι..
  «εννομη κοινωνια», «κανε κατεγγελια» «να ζεις σε μια κοινωνια χωρις νομους»

  αν νομιζεις οτι εσυ ο αδυναμος κ που ανηκει σε μικροτερη κοινωνικη ταξη θα μπορεσεις να διεκδικησεις τα οποια αιτηματα σου , καντο. στην ιστορια, οι περισσοτεροι εχουν παρει τα @@ τους.
  κανε πχ τωρα μηνυση για αυθαιρετη αστυνομικη βια ξερω γω.
  να εισαι σιγουρος οτι αυτος που σε χτυπησε κ θα βρεθει , κ θα τιμωρηθει οπως του αξιζει.

  οι νομοι πρεπει να προερχονται απο μια κοινωνια ΑΥΤΟΝΟΜΗ, κ οχι απο τον θεο, ή απο καποιους δν εχουν καμια σχεση με εσενα, κ λενε οτι σε «αντιπροσωπευουν».

  δυστυχως επαληθευομαι μετα κ τα οσα εγιναν το διημερο που περασε.

  ελαχιστος κοσμος θα αφυπνιστει, κ ο αλλος , θα κοιμαται τα ονειρα που του ετοιμασαν καποιοι αλλοι.

 59. dimi φυσικα και δε μπορεις να συζητησεις μαζι μου μιας και δεν εχεις επιχειρηματα, πολιτικη φιλοσοφια εχω διαβασει και ξερω πολυ καλα οτι η δημοκρατια και η ελευθερια βαζιζεται στο σεβασμο στα δικαιωματα του αλλου. εσυ αντιθετως θεωρεις οτι εχεις το δικαιωμα να σπας τη μεγαλη βρεταννια επειδη ειναι πολυτελες ξενοδοχειο. δεν τρεφεις και αυταπατες για ελευθερια και δημοκρατια? μα πως να υπαρξει ελευθερια και δημοκρτατια οταν κατι τυποι σαν εσενα νομιζουν οτι μπορουν να κανουν οτι γουσταρουν χωρις συνεπειες? αλλα ξεχασα, ο σεβασμος στο νομο και στα δικαιωματα δεν περιλαμβανοντο στη »πολιτικη φιλοσοφια» που διαβασες εσυ. σου προτεινω να αρχισεις απο τα ωασικα.Σωκρατη κτλ… Επισης οι κοινωνικοι αγωνες που εγιναν με μποικοταζ που λες ποιος σου ειπε οτι ειναι αποδεκτοι? κατεστρεψες τη μεγαλλη βρεταννια σημαινει οτι παραβιασες το νομο περι σεβασμου στην ιδιοκτησια. ουτε αυτο το διαβασες στην πολιτικη σου φιλοσοφια?

  • Κ, μιας κ αναφερες το Σωκρατη,σε λιγο θα μου πεις οτι εχεις διαβασει κ Κυνικους.
   λοιπον.

   εχεις μπερδεψει παρα πολλα πραγματα κ εννοιες.

   δν θα σου πω ΠΟΥ και ΠΟΙΟΙ κ ΠΟΤΕ απο αυτους που εγραφαν/γραφουν πολιτικο δοκιμιο, εχουν αναφερει,οτι μεσω της καταστροφης θα επελθει η δημιουργια, γιατι αυτο θα το εκλαβεις σαν «πρεπει να καταστρεψουμε τα παντα».

   αν θες ψαξτο, εαν δν θες, δικαιωμα σου.

   α ναι σωστα..υπαρχει ο νομος «περι σεβασμου στην ιδιοκτησια».
   κ απο οτι ξερουμε, στην Ελλαδα, ΟΛΟΣ ο κοσμος, ΟΛΟΙ οι πολιτες, εχουν 1 τουλαχιστον ΚΑΤΟΙΚΙΑ , δικια ΤΟΥΣ. σωστα?

   ΞΥΠΝΗΣΤΕ.

 60. dimi σωστα μονο ο αδυναμος εχει δικαιωμα να προστατευεται απο το νομο συμφωνα με εσενα λοιπον. ο ιδιοκτητης της μεγαλης βρεταννιας ας πουμε επειδη ειναι πλουσιος δεν εχει κανενα δικαιωμα να κανει μηνυση σε οποιον του εσπασε το ξενοδοχειο ε? ωραιος ορισμος του νομου..

  • Ειδικά η Μ. Βρετανία (ένα ιστορικό κτίριο) δεν πρέπει να καταστρέφεται. Για να μην πλατιάζω θα το πω έτσι: με ενδιαφέρει να περπατώ σε ένα ωραίο αισθητικά περιβάλλον και αυτό θεωρώ ότι είναι πολύ επαναστατικό. Το Σύνταγμα θα ήθελα να γίνει ωραιότερο αισθητικά και όχι να το καταστρέφουμε. Και μάλιστα με χουλιγκάνικο τρόπο. Τώρα αν είναι να καταστραφεί γιατί συνέβη μια μεγάλη εξέγερση, και παρά τις προσπάθειες μας για το αντίθετο, να πω τέλος πάντων… Όσο για τα μάρμαρα του Σύντάγματος, έχουμε πληρώσει όλοι γι’ αυτά…

 61. αν θες να διαβασεις τον ορισμο του νομου κ την ετυμολογια του, καντο.

  οι περισσοτεροι νομοι , ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ Κ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Κ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ , που εχουν θεσπισει, ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ, αυτοι που σε ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ, ειναι ΥΠΕΡ των ΠΛΟΥΣΙΩΝ.

  οχι , δεν το νομιζω, δν ειμαι ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΚΤΟΣ, ειναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

  ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ λοιπον.
  αν θες, εαν δν θες, σου ειπα καληνυχτα.

  δν υπαρχει λογος αντιπαραθεσης.
  πρεπει να υπαρχει κατι για να μπορεσουμε να συζητησουμε.
  να καταλαβαινομαστε.
  κ αυτο δν υπαρχει.

  να εισαι καλα.

 62. dim σωστα εχεις δικιο θα πρεπει το κρατος να αγοραζει και σπιτια στους πολιτες ε? τι αλλο θα ακουσουμε. επισης το δικαιωμα στην προστασια της ιδιοκτησιας υπαρχει στο Συνταγμα και σε παραπεμπω εκει. Σωστα ειπε ο Σωκρατης πως εαν καταστρεψεις τη μεγαλη βρεταννια θα επιτυχεις πιο πολλα απο το να διαδηλωσεις ειρινικα. μηπως εννοουσε οτι πρεπει να καταστρεψουμε τις παλιες ιδεολογιες,πρακτικες και θεσμους που δεν εξυπηρετουν τα δικαιωματα των πολιτων?ρωταω απλα. επισης αφου εισαι υπερ της καταστροφης δε θαχειςκανενα προβλημα να σου καταστρεψουν το σπιτι ή οτι αλλο σου ανηκει. σωστα?

  • @k
   Όσο κι αν γελάς, κάτι τέτοιο αναφέρεται στο άρθρο 21, παρ. 4 του Συντάγματος. Αντιγράφω:

   «Η απόκτηση κατοικίας από αυτούς που τη στερούνται ή που στεγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του Κράτους.»

   • «eréndira
    02/07/2011 στις 7:44 ΜΜ
    @k
    Όσο κι αν γελάς, κάτι τέτοιο αναφέρεται στο άρθρο 21, παρ. 4 του Συντάγματος. Αντιγράφω:

    “Η απόκτηση κατοικίας από αυτούς που τη στερούνται ή που στεγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του Κράτους.”»

    Πολύ πολύ σωστή!!!!!
    Απο τη στιγμή που σε φέρνουν σ’ αυτή τη ζωή χωρίς να σε ρωτήσουν, με την παρότρυνση της κοινωνίας και του κράτους, οφείλουν αυτά τα δύο – κοινωνία και κράτος – σε οποιαδήποτε περίπτωση να σου εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για στοιχειωδώς αξιοπρεπή ζωή, δηλ. φαγητό, στέγη, μόρφωση. Άν δεν το κάνουν, δεν σε δεσμεύει κανένα κοινωνικό συμβόλαιο. Θεωρητικά δικαιούσαι να πάρεις ένα πολυβόλο και να πράξεις κατά βούληση…

    • Και δεν ισχύει το περί τεμπελιάς: Μήπως είχες κάνει πριν γεννηθείς συμβόλαιο ότι θα δουλεύεις μετά τη γέννηση σου; Οφείλουν να κάνουν την εργασία ενδιαφέρουσα και άξια για να τη θέλεις καθεαυτή, χωρίς την πίεση της ανάγκης. Αν δεν το καταφέρνουν, είναι απλό: Φαγητό, σπίτι, μόρφωση, χωρίς καμμία ανταπόδοση από σένα μέσγω εργασίας που δεν γουστάρεις. Έτσι ακριβώς…

    • Παύλο, δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις. Δεν σε φέρνει στη ζωή το κράτος. Ωστόσο, σύμφωνα με το Σύνταγμα, οφείλει να μεριμνά για τη στέγαση, την εργασία, τη μόρφωση, την υγεία, την προστασία της μητρότητας και του γήρατος και άλλα πολλά. Το τι αναφέρει το (ατελέστατο από πολλές απόψεις) Σύνταγμα έγραψα, δεν έκανα κάποια ερμηνεία.

 63. @k
  Θα μας τρελάνεις εσύ παλικάρι!

  Λοιπόν, επειδή δεν βλέπω κανένα φως, λέω το εξής: σεβόμαστε τους νόμους που μας αντιπροσωπεύουν δίκαια. Όταν οι μεγαλοπαράνομοι θεωρούνται «ευηπόληπτοι πολίτες», όταν άλλοι μιλούν για διαχωρισμό «νόμιμου» και «ηθικού» (βλ. Βουλγαράκης), ε, πρέπει να είμαστε και πολύ μαλάκες να υπερασπίσουμε την περιουσία τους επειδή αυτοί νομοθετούν την ασυλία τους!

  Έλεος!!!

  • Η αισθητική της Μ. Βρετανίας και τα μάρμαρα του Συντάγματος ανήκουν σε όλους και δεν δικαιούνται κάποιοι για λόγους (δήθεν) άμυνας να τα καταστρέφουν…

 64. σου μιλαγα για ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ πριν κ μου αναφερεις τι λεει το συνταγμα..
  κ μετα καπακια μου μιλας για ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ οπως την διατυπωσε ο Σωκρατης.

  κ μετα μου λες οτι το Κρατος πρεπει να αγοραζει σπιτια στους πολιτες του.

  καταλαβαινεις οτι φασκεις κ αντιφασκεις ετσι?

  αν ηταν να μου καταστρεψουν το σπιτι με σκοπο να εχουν ολοι οι πολιτες δικο τους σπιτι την επομενη ημερα,φυσικα δν θα ειχα απολυτως κανενα προβλημα.
  εσυ θα ειχες?

  οπως ειπα, δν γινεται να συζητησω μαζι σου. τα εχεις κανει αχταρμα.

  παω να διαβασω καστοριαδη τωρα, μηπως κ μου μαθει τιποτα για νομους, κ πως να γινω καλος δημοκρατης, κ να σεβομαι το Κρατος κ τους νομους Του, σαν κ εσενα.

 65. Cunning ναι θα σε τρελανω γιατι εχω επιχειρηματα που σενοχλουν. καταρχας εχεις αποδειξεις οτι ο ιδιοκτητης της μεγαλης βρεταννιας ειναι παρανομος? η απλα βγαζεις το ταξικο σου κομπλεξ?. κατα δευτερον δε σε αντιπροσωπευει ο νομος περι σεβασμου στην ιδιοκτησια?. τοτε επαναλαμβανω πως δε θαχεις κανενα προβλημα εαν πχ ερθω και σου καψω το σπιτι. δεν πιστευω να μου κανεις μηνυση ε?

 66. k

  ασε το παραμύθι περι νομιμοφροσύνης.
  ΠΛΕΟΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ 1-1-4 : Η ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΕ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΝΕΣΤΑΛΗ , Ο ΛΑΟΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΑΜΥΝΘΕΙ ΠΑΝΤΙ ΤΡΟΠΩ
  Ta ταγματασφαλίτικα και τις δικαιοσύνες του Σκομπυ κράτα τα για καμμιά συναξη χρυσοκανθάρων της Εκάλης…

  Το τραγουδάκι για τον Θράκα, τον Πάνθηρα , την Ερέντιρα και τα υπόλοιπα αλάνια…

 67. Στη συζήτηση αυτή όπως και γενικά στις διαφωνίες αυτών των ημερών περί βίας και στόχων κλπ υπάρχει ένα σημαντικό θέμα κατά τη γνώμη μου.
  Οι μεν αναρχικοί και λοιποί περίοικοι των Εξαρχείων μάχονται (ή τουλάχιστον έτσι λένε) για μια αταξική κοινωνία.
  Η πλειοψηφία του κόσμου που κατεβαίνει στις διαδηλώσεις δε μάχεται γι αυτό, ούτε επιθυμεί την αταξική κοινωνία.
  Κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που η πλειοψηφία τάσσεται ενάντια στην ακταστροφή ξένης περιουσίας.
  Η πλειοψηφία νομιζω πως αποδέχεται την ύπαρξη πλούσιων και φτωχών, περισσότερο και λιγότερο δυνατών και αποζητά ένα Κράτος Δικαίου όπου θα προστατεύονται οι φτωχότεροι και όχι ένα Κράτος όπου δε θα υπάρχουν φτωχότεροι.

  ΥΓ.: Τώρα που σπάσανε τη τζαμαρία του Μεγ. Βρετανία, απέκτησε στέγη ο καθε πολίτης της χώρας;
  Αν ναι, να πάμε να σπάσουμε και κάνα μεγάλο εστιατόριο για να εξασφαλίσουμε και την αέναη τροφή των πολιτών…

  • γιατι ειπε κανεις οτι σπαζοντας την τζαμαρια του Μεγ.Βρετ, απεκτησε καποιος αστεγος στεγη..?
   ή οτι εγινε για αυτον τον λογο?

   ο.τι να ναι.

   δν βλεπω φως στο τουνελ.
   δν περιμενα κ κατι διαφορετικο.

   • Προτίμησες να εμμείνεις σε ενα σχήμα λόγου («περίοικοι») παρά να απαντήσεις στο περιεχόμενο του μηνύματος.
    Και προτιμάς τους αφορισμούς και το κλισέ «ό,τι να ναι» για να αφορίζειος παίζοντάς το ξερόλας και αφ’ υψηλού.

    Έχεις κλειστά τα αυτιά σου σε αυτά που λένε οι περισσότεροι.
    Δεν μπορείς να μιλας συνεχώς εν ονόματι ενός λαού, για λαικές εξεγέρσεις κλπ, αγνοώντας τον ίδιο το λαό και την εν γένει στάση του απέναντι στα πράγματα.
    Μια εξέγερση για μας, χωρίς εμάς.
    Την ίδια τακτική ακολουθεί και η Κυβέρνηση. Με τη διαφορά ότι όπου «λαική εξέγερση», αυτή βάζει τη φράση «εθνική σωτηρία».
    Μια σωτηρία για μας, χωρίς εμάς.

    • δν μιλαω ονοματι κανενος λαου. μιλαω ΕΓΩ κ λεω την ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ χωρις να αντιπροσωπευω ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ.

     τα οποια αυθαιρετα συμπερασματα σου, προερχονται απο τον οτινανισμο(μα τι κλισε) που σε διακατεχει.

     κ φυσικα, τονισα το σημειο “Οι μεν αναρχικοί και λοιποί περίοικοι των Εξαρχείων μάχονται”, γιατι πολυ απλα ΔΕΝ αποτελει σχημα λογου.
     ΕΣΥ το ειπες πρωτη φορα, και απο εκει καταλαβα (ναι ειμαι πανεξυπνος κ ξερολας κ σου κανω χαρη που σου απανταω) το οποιο πολιτικο σου επιπεδο.

  • Ρε συ, δεν είχε βγάλει εντολή το μπολσεβίκικο κόμμα, στην επανάσταση, να σεβασθούν τα κτίρια της τσαρικής εξουσίας σαν κληρονομιά όλου του λαού;

   • να τος κ ο παυλος.
    κ ο οτινανισμος , συνεχιζεται.

    που κολλαει αυτο που λες, με αυτο που συζηταμε τοση ωρα.
    σκεψου πριν απαντησεις γρηγορα, κ μια μικρη βοηθεια:
    δν κολλαει.

    κ τι με/μας ενδιαφερει τι εκανε το μπολσεβικικο κομμα, καπου,καποτε?
    μαθημα ιστοριας ειναι.

    η ιστορια ειναι καλη για να διδασκομαστε απο αυτην, οχι να την επαναλαμβανουμε.
    απλη λογικη.

 68. χαχαχα..

  ξεχασα να το αναφερω..

  «Οι μεν αναρχικοί και λοιποί περίοικοι των Εξαρχείων μάχονται»

  ναι σωστα..οι αναρχικοι ειναι μαζεμενοι ΟΛΟΙ στα εξαρχεια.

  κοψτε το ΜΕΓΚΑ, ανοιξτε κανα βιβλιο, μιληστε με κανα ζωντανο ανθρωπο.
  αλλιως δεν.

 69. @k
  Καταρχήν σου είπα ότι δεν συμφωνώ με το σπάσιμο στην συγκεκριμένη στιγμή, άρα ούτε κι εγώ ήθελα να σπάσουν τη Μεγάλη Βρετανία. Τώρα για το ταξικό κόμπλεξ που λες, αν δεν έχεις καταλάβει την βασική προβληματική αρχή του χρηματοπιστωτικού συστήματος, ότι το χρήμα είναι εμπορεύσιμο αγαθό και άρα όποιος έχει χρήμα κερδίζει περισσότερο χρήμα, είναι πρόβλημά σου. Απλά αυτά που λες είναι αστεία.

  Τώρα για το άλλο καταγέλαστο επιχείρημά σου, να κάψουν κάποιο το σπίτι μου: να σου πω ότι δεν έχω καν σπίτι δικό μου. Και αν είχα, δεν νομίζω ότι προκαλώ κανέναν επειδή παίρνω υπέρογκα ποσά από λαμογιές, ότι βρίσκομαι στο ένα άκρο της ψαλίδας πλούσιων και φτωχών κτλ. Άρα να μου το κάψουν για ιδεολογικούς λόγους είναι εντελώς άτοπο. Όσο αυξάνεται η προκλητική ανισότητα των τάξεων, τόσο θα καταργείται το νόμιμο δικαίωμα της περιουσίας στην περίπτωσή τους.

  Αυτά και τέλος γιατί μου φαίνεται ότι ή τρολάρεις ή είσαι golden boy, δεν εξηγείται αλλιώς.

  • οχι,απλα ενας αδαης νεο-ελληνας ειναι, που νομιζει (οπως κ οι υπολοιποι) οτι κατεχει την απολυτη αληθεια, επειδη (στην καλυτερη ) εχει διαβασει 1-2 βιβλια που εχει συζητησει μονο με τον εαυτο του, στην χειροτερη, επαναλαμβανει αυτα που του εχουν πει καποιοι αλλοι.
   το να προσπαθεις να τον κανεις να καταννοησει το απο που πηγαζουν οι ταξεις κ γιατι συντηρουνται κ τι σημαινει αυτο, ειναι αδυνατον , οπως βλεπεις.

   σε χαιρετιζω γλωσσολογε 🙂

  • Να οργανωσουν πάραυτα οι Αγανακτισμένοι ομάδες προστασίας των περικείμενων τραπεζων, Μκ Ντόναλντς, και μεγαλοξενοδοχείων για ν α μη βλέπει ο k , η Τρέμη , ο Μπάμπης κι ο Παπαχελάς εικόνες που τους ταράζουν το ευαίσθητο , από τις πολλές μιζες, στομαχάκι τους …

   Λοιπόν , άκου k, το Μεγάλη Βρεττάνια εχει και λόγω ιστορίας και λόγω ονοματος και λόγω ιδιοκτησίας ΒΕΒΑΡΗΜΕΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΑΠΟΙΚΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ! Ασε που μέχρι προσφάτως εκπροσωπος του ήταν ποιος νομίζεις;
   Ο Χριστοφοράκος της Siemens με τον ναζί πατέρα.
   Και το διαχειρίζεται μια πολυεθνική εταιρεία….

   «Τόμας Μίλλερ, Νίκος Παπανδρέου, Λασκαρίδης (ιδιοκτήτης του Μ.Β.)μια ευχάριστη ατμόσφαιρα

   Είμαστε πια στο 2008 !! Καβαντζάραμε τη χιλιετία … και οσο νάναι οι συσχετισμοί αλλάζουν, οι συνειδήσεις διευρύνονται και οι παλιές προκαταλήψεις χαλαρώνουν !! Γιατι δηλαδή δεν μπορει ένας πρώην πρέσβης υπερδύναμης να μην ασκήσει το δημοκρατικό του δικαίωμα, να συμμετέχει σε συμβούλιο εταιρείας στη χώρα που διετέλεσε πρέσβης ; Γιατί να μη συμμετέχει και ένας συγγραφέας αγνώστου άλλης δραστηριότητας, που ο αδελφός του είναι υποψήφιος πρωθυπουργός και ο πατέρας και παπους του πρωθυπουργοί της χώρας του ;; Και γιατί η εταιρεία δηλαδή να μην είναι κάποιου επιχειρηματία που ήθελε να αγοράσει την πρώτη σε κυκλοφορία Κυριακάτικη εφημερίδα ;
   Απο το τρωκτικό»

   • Ο Νίκος Παπανδρεου ήταν μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 μέλος του ΔΣ της εταιρείας Λάμψα ΑΕ, που είναι ιδιοκτήτρια του Μ.Β
    Μαζι του στο ΔΣ και ο πρώην πρέσβυς των ΗΠΑ, Τόμας Μίλλερ

 70. Χαίρε καπετάν-ντίμη! Εντάξει, είπαμε ότι οι μπαχαλάκηδες το έχουνε γαμήσει, αλλά όχι να αρχίσουμε και τους εράνους στην πλατεία για να αποζημιώσουμε τους μεγαλοξενοδόχους!

  • χαχαχα.
   ρε συ, αν κατεβει για προταση αυτο που εγραψες, θα ψηφισω ΥΠΕΡ.
   τρολλαρισμα παντου! χαχαχα

 71. Τα χθεσινά νυκτερινά επεισόδεια στην Πλατεία Συντάγματος μετα την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του ΓΑΠ αποκάλυψαν περίτρανα την πραγματική αποστολή των εγκατεστημένων “αγανακτισμένων” στην Πλατεία.
  Οι ομάδες “ψυχραιμίας” αποτέλεσε τον κυματοθραύστη της οργής των “άλλων διαδηλωτών”.
  Δύο μπλόκ έκαναν το πείραμα της “δοκιμαστικής” σύγκρουσης με στρατιωτική πειθαρχία και με γνώση των “τεκταινομένων”.
  Το νεοεποχίτικο μπλόκ της λεγομένης “κάτω πλατείας” που ευαγγελίζεται την “άμεση δημοκρατία” της νέας εποχής και το οποίο έδρασε χρησιμοποιώντας νεοεποχίτικες τεχνικές συμπεριφορικής ήτοι ήχους,κινήσεις και παραστάσεις.
  Το δεύτερο μπλόκ αποτελείται απο εθνικιστικές ομάδες με πιθανότητα διεισδυσης σε αυτές των ανθρώπων του κωλοτούμπα.
  Παρατηρώντας την κάτω πλατεία την οργάνωση και τις διαδικασίες της αντιλαμβάνεται και ο ποιό ανίδεος την στρατηγική εξαπάτηση των “χρησίμων ηλιθίων” που συμμετέχουν στο πανηγύρι της μη-βίαιης διαμαρτυρίας.Ολοι την έχουν δεί Γκάντι και γκουρού της επανάστασης της παγκόσμιας κυβέρνησης.
  Επί μέρες ο κάθε “χρήσιμος ηλίθιος” απαγγέλει τον πόνο του στο μικρόφωνο-εξαιρούνται οι κατ’ επανάληψη, παρά την κλήρωση, ομιλούντες ινστρούχτορες- και πέραν τούτου ού.
  Τα συνθήματα που κυριαρχούν περιορίζονται σε επί μέρους ζητήματα τα οποία δεν αντιμετωπίζουν τις απαιτήσεις τις κοινωνίας και στερούνται ταυτόχρονα ιδεολογικοπολιτικής θεώρησης του ελληνικού και παγκοσμίου προβλήματος.
  Υπάρχει ένας αχταρμάς απλών απόψεων όπου αυτές που ξεχωρίζουν είναι οι απόψεις των νεοεποχίτικων αντιλήψεων περί θετικής σκέψης,ψυχραιμίας, ατομικής αυτοσυνείδησης και εσωτερικής ανάτασης.
  Οι καθημερινές αποφάσεις της “Λαικής Συνέλευσης” αποτελούν ένα τεράστιο ευχολόγιο επιθυμιών για δράσεις οι οποίες ποτέ δεν πραγματώνονται.
  Η πάνω πλατεία περιορίζεται σε καθημερινό υβρεολόγιο λόγων και κινήσεων πρός το κτίριο της βουλής και του περιεχομένου της.
  Η απουσία ιδεολογικοπολιτικής βάσης και η ποικιλία των απόψεων διανθισμένων με εθνικιστική γαρνιτούρα σαν βάση αποτελούν το ενεργητικό κομμάτι της πλατείας το οποίο κινείται σε ρυθμούς λεκτικής βίας.
  Η κατάσταση αυτή έχει πλέον καταντήσει κουραστική και αναποτελεσματική διότι παρέχει το πλεονέκτημα στην κυβέρνηση να κερδίζει χρόνο και να περνάει τον αντιλαικό σχδιασμό της.
  Τόσο η κάτω όσο και η πάνω πλατεία αποτελουν την εν δυνάμει θωράκιση του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος ενώ ταυτόχρονα διεκδικούν με την βοήθεια των ΜΜΕ τις δάφνες για την οργάνωση των παλλαικών συγκεντρώσεων του λαικού παράγοντα ο οποίος συγκεντρώνεται στην πλατεία.
  Η έλλειψη σύνδεσης της πάνω-κάτω πλατείας με τον λαικό παράγοντα είναι ορατή σε συγκεντρώσεις οργανωμένων λαικών τάξεων.

  • Oργανωμένων λαϊκων τάξεων εννοείς τις marx pride parade του ΚΚΕ;
   Μετάβολη και εν δυο εν δυο;

   Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΧΕΙ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ! φυσικό είναι!
   Γιατί οι άνθρωποι της έχουν ελαττώματα επειδή είναι …άνθρωποι και όχι ρομπότ, εντολοδόχοι μιας κάποιας πεφωτισμένης νομενκλατούρας. Με κομπλεξ, νευρωσεις, διαφορετικές ιδεολογικοπολιτικές προελεύσεις…

   ΑΛΛΆ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ!

   Ας αφησουμε τους αφορισμούς κι ας βοηθήσουμε τους εαυτούς μας και τον τόπο μας με την παρουσία μας στην Πλατεία και στις επερχομενες αναπόφευκτες θυελλώδεις συγκρούσεις με τη χούντα.

 72. +1 ψήφος και από εμένα! Επειδή πιστεύω ότι η πλατεία είναι ό,τι ομορφότερο υπάρχει αυτή τη στιγμή, γι’ αυτό προσπαθώ να βοηθήσω κι εγώ όπως μπορώ! Από μιζέριες και κακολογίες κάποιων σιγά μην γλύτωνε όμως…

 73. Mn ενταξει αφου ο καθενας που θεωρει οτι καποιος ανθρωπος,ή ενα κτηριο ή οτιδηποτε εχει βεβαρημενο παρελθον, μπορει να το καταστρεφει συγγνωμη αλλα αυτο δεν ειναι Δημοκρατια. Επισης μπορει οπως λες ο Χριστοφορακος ναχε τη μεγαλη βρεταννια αλλα μην ξεχνας οτι στο ξενοδοχειο αυτο δουλευεις εκατονταδες απλοι εργαζομενοι. επισης μην ψαχνεις το δεντρο και χανεις το δασος. δεν ειναι το θεμα η μεγαλη βρεταννια αλλα η νοοτροπια μερικων εδω που υποστηριζουν οτι εχουν καθε δικαιωμα να σπανε ενα κτηριο ή ενα μαγαζι γιατι το θεωρουν ως πληγμα στους πλουσιους. η οποιαδηποτε τετοια καταστροφη ειναι εναντια στο διθκαιωμα της προστασιας της ιδιοκτησιας. εαν εσεις γραφετε στα τετοια σας το νομο και τα δικαιωματα των αλλων τοτε δεν οραματιζεστε ενα καλυτερο κοσμο αλλα μια πιο γεματη τσεπη. αλλωστε οπως ειπα οποιος καταστρεφει ξενη πετριουσια,δεν πιστευω ναχει προβλημα ναρθω να του καψω το σπιτι ε?

 74. dimi χαιρομαι που με αποκαλεις αδαη γιατι πρωτον δειχνεις το επιπεδο σου και δευτερον δειχνεις οτι οταν σου τελειωσαν τα επιχειρηματα το μονο που ξερεις να κανεις ειναι να βριζεις τον αλλον. ευτυχως που ειμαι αδαης ομως και δεν ειμαι μη αδαης οπως εσυ που υποστηριζεις τη βια,την καταστροφη ξενης περιουσιας και που νομιμοποιεις αυτη την καταστροφη με βαση το εαν ο αλλος ειναι πλουσιος ή οχι. αλλα ξεχασα μωρε, την ξενη περιουσια την καταστρεφεις,το σπιτακι σου ομως ναναι καλα ε? και επειδη ειρωνευεσαι το τι εχω διαβασει,εγω σου μιλαω με βαση το Συνταγμα και τα δικαιωματα που απορρεουν απο αυτο. εσυ με βαση τι μιλας οταν νομιμοποιεις την καταστροφη ξενης περιουσιας? μηπως με οτι σε συμφερει?

  • Ρε συ K,

   ΤΙΝΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Η Μ,Β.;

   Ο φτωχοδιάβολος περιπτεράς την έχει;
   Δεν την έχουν εφοπλιστές, τραπεζίτες , πολιτικάντηδες;
   Είδες παραπάνω τη συνθεση του ΔΣ της;

   Η προστασία της τραπεζικής «ιδιοκτησίας» είναι τοσο ηθική , όσο και η προστασία των φουρνων των Ναζί όπου ο Χίτλερ είχε θέσει σε εφαρμογή ενα πρωτοποριακο προγραμμα πράσινης ανακύκλωσης …

   Για να τελειώνουμε: ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ και τα συναφή «ευαγη ιδρυματα» είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΜΙΜΗ ΗΘΙΚΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟ-ΑΜΥΝΑ.

  • ρε πλακα μου κανεις?
   ποτε εσυ μου μιλησες με επιχειρηματα?

   οι περισσοτεροι εδω μεσα σου την λενε για την «πρετεντερεια» λογικη που εχεις, κ αντι να κατσεις να αναρωτηθεις «ρε, μηπως λεω μαλακιες», καθεσαι κ νομιζεις οτι μου την λες κ ολας?
   υποστηριζω εγω την βια κ την καταστροφη ξενης περιουσιας αναλογα με το αν ο αλλος ειναι πλουσιος ή οχι? ΠΟΤΕ το ειπα εγω αυτο? οχι, καντο copy/paste ακριβως να το θυμηθω
   αδικα ψαχνεις. αλλο πραγμα ειπα, αλλα οπως ξαναειπα, δν εχεις την πολιτικη παιδεια να καταλαβεις το τι λεω ( κ αν καταλαβαινες, θα μπορουσαμε να συζητησουμε)

   καθεσαι κ μιλας για ενα Συνταγμα και δικαιωματα (?) το οποιο δν τηρειται απο τους ισχυρους, κ αν καμια φορα η «δηθεν» Δικαιοσυνη τους κυνηγησει , τασσεται υπερ τους?

   κ πριν μου μιλαγες για Σωκρατη…αναθεμα!

   αστο..σου ειπα κ πριν. τα εχεις κανει αχταρμα.

   δν σου ξαναπανταω, πραγματικα τσαμπα τα χαμενα δευτερολεπτα που πληκρολογω για χαρη σου.
   ετσι ειμαστε εμεις οι ελιτιστες, που κατεχουμε την απολυτη αληθεια:
   αντι-δημοκρατες, βιαιοι, υβριστες.

   γεια σου τωρα

 75. Misha τι λες ρε παιδι μου σοβαρα? οι φωτιες στις τραπεζες ειναι νομιμες ηθικως ε? συμφωνα με τη δικη σου ηθικη ε? συνταγματικως κοινωνικη αυτοαμυνα? εκτος απο ασχετος μαυτα που λες εκτιθεσαι κιολας. το Συνταγμα προστατευει το δικαιωμα της ιδιοκτησιας απο κατι τυπους σαν εσενα που νομιζουν οτι μπορουν να καταστρεφουν οτι γουσταρουν. για πες μας που διαβασες οτι ειναι συνταγματικα αποδεκτη? Αλλα αυτος ειναι ο Ελληνας υποκριτης μια ζωη, το σπιτακι του ναναι καλα και οι αλλοι να πεθανουν. κι επειδη το ΔΣ της ΜΒ αποτελειται απο εφοπλιστες και πολιτικους σημαινει οτι εσυ εχεις δικαιωμα να την καψεις?. ωραια ερμηνευετε το νομο ρε,μπραβο. καταστρεφετε οτι απλα δε γουσταρετε και δε σας νοιαζει το εαν αυτη η πραξη σας ειναι παρανομη. το ιδιο εκαναν και οι ναζι εαν δεν κανω λαθος. δεν τους ενοιαζε οτι το να σκοτωνεις ανθρωπους ειναι ηθικα και νομικα παρανομο. σκοτωναν τους εβραιους γιατι δεν τους γουσταραν. να μου ζησετε δημοκρατες μου..

  • Αυτό ακριβώς που σου λέω k, όπως ακριβώς το ακούς.

   «Ο μεγαλύτερος Συνταγματολόγος αυτή τη στιγμή στη χώρα κ. Γ. Κασιμάτης, κατά τη χθεσινή ομιλία του στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, είπε ότι το ακροτελεύτιο άρθρο 120 του Συντάγματος των Ελλήνων έχει ήδη ενεργοποιηθεί.

   Υπενθυμίζουμε ότι το άρθρο αυτό, αντίστοιχο του 114 του προηγούμενου Συντάγματος του 1952, λέει στις παραγρ. 2,3 και 4, τα εξής:….«2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
   3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
   4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία»

   Η δήλωση αυτή του κ. Κασιμάτη καλύπτει πλέον νομικά κάθε συγκέντρωση, όπως αυτές στις πλατείες της χώρας και κάθε διαδήλωση που στόχο έχουν την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης η οποία έχει παραβιαστεί από την κυβέρνηση με την υπογραφή του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων, όπως εξάλλου καταγγέλλουν όλοι οι Συνταγματολόγοι.

   Σύμφωνα λοιπόν με τις πιο πάνω διατάξεις όχι μόνο έχει το δικαίωμα ο κάθε Έλληνας να αντισταθεί, αλλά επιπλέον θα τιμωρηθούν και όσοι τυχόν έχουν σφετεριστεί ή θα σφετεριστούν τη λαϊκή κυριαρχία.»

   πηγή:h..p://hassapis-peter.blogspot.com

 76. @k
  Ή είσαι όντως αδαής, ή είσαι βαλτός φασίστας να μας σπάσεις τα νεύρα.
  Η μεγάλη βρετανία ήταν το κτίριο που στέγαζε την αγγλοπαπανδρεϊκή κυβέρνηση κατά τα Δεκεμβριανά, είναι κτίριο που είδες ποια είναι η μετοχική της σύνθεση. Έ όχι και να λυπηθούμε για κάνα δυο γρατζουνιές που θα πάθει, που στην τελική τα λεφτά των καπιταλιστών ιδιοκτητών της περισσεύουν ώστε να το επιδιορθώσουν.
  Αν έρθουν οι τράπεζες και σου πάρουν το σπίτι, επειδή δε θα μπορείς να πληρώσεις δόσεις, μη διαμαρτυρηθείς, γιατί είναι νόμιμο.
  Οι παρομοιώσεις σου με τους ναζί είναι τουλάχιστον αστείες.

 77. Bandiera Rosa σωστα ειμαι φασιστας επειδη εχω αλλη αποψη απο σενα ε? ειμαι φασιστας επειδη πιστευω στο νομο? ενω εσυ που κανεις οτι γουσταρεις δεν εισαι φασιστας ε? ε ρε υποκρισια. φυσικα και δε θα διαμαρτυρηθω εαν μου παρει το σπιτι η τραπεζα εαν δεν εχω να πληρωσω. δεν καταλαβα δηλαδη θα πρεπει να μου χαρισει το σπιτι η τραπεζα? εγω δεν πηρα δανειο? αστεια η παρομιωση μου με τρους ναζι ε? ε βεβαια αφου δεςν εχεις τι να απαντησεις χαρακτηρισμους κανεις κι εσυ. αυτο τα λεει ολα. η γνωστη τακτικη

  • Tα δάνεια τα πήρε ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ για να ικανοποιήσει ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΝΑΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ. Και τώρα ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ και ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, πνίγωντας τη φωνή των ανθρώπων με αστυνομική ΒΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ.

  • Αντε γαμησου ρε καραγκιοζη μας τα ζαλισες με τη νομιμοτητα και τις κολοτραπεζες.Καραγκιοζη ταραπεζοτσολια που το παιζεις και νομιμη σιγανοπαπαδια.Νεοελληνικο σιχαμα.Ουστ απο εδω.

 78. Aλλα και μονο οτι νηομιζεις οτι μπορεις να καταστρεφεις οτι εσυ δε γουσταρεις, δειχνει το ποιος ειναι φασιστας. γιατι ως γνωστων ο φασιστας κανει οτι γουσταρει χωρις να τηρει το νομο και να σεβεται τον αλλον. κι αυτο κανεις εσυ. ο επαναστατης δημιουργει,δεν καταστρεφει. κι εσυ δεν εισαι επαναστατης. απλα να βγαλεις το κοπμπλεξ σου προς τους πλουσιους ξερεις να κανεις. μεχρι εκει φτανεις. κανε πρωτα κριτικη στον εαυτο σου και μετα βαλτα με τη μεγαλη βρεταννια. που θα κρινεις εσυ το τι π[ρεπει να καταστραφει και τι οχι. ποιος εισαι? μετα σου φταιει ο χριστοφορακος ε? μαθε πρωτα να σεβεσαι τον αλλον και μετυα να με πει;ς εμενα φασιστα.

 79. Οχι ειμαι πρακτορας της αστυνομιας,χαφιες και φασιστας. ευχαριστηθηκες τωρα? αντε γεια σου τωρα γιατι δε μιλαω αλλο σε ανθρωπους χωρις επιχειρηματα που απλα βριζουν. ειναι αρκετα φασιστικο..

 80. και δε μου λετε ρε τσαμπα μαγκες. γιατι δεν πατε να σπασετε τα σπιτια πολιτικων? α ξεχασα εκει εχει σεκιουριτι και θα σας μπουζουριασουν ενω στο συνταγμα δε σας πιανει κανεις.θρασυδειλοι ειστε ρε.

  • εσυ που καθεσαι κ μας την λες, ΤΙ κανεις ρε δειλε?
   α ναι. κανεις την επανασταση σου μεσω μπλογκ.

   παρε την παρεα σου, αφου τα εχεις με τους πολιτικους, κ πηγαινε σπασε το σπιτι ενος πολιτικου.
   κ εαν σε 5 λεπτα δν σε εχουν γαζωσει απο τις σφαιρες, ελα κ γραψε μας για την δραση σου.

   α! μα ξεχασα..αυτο δν ειναι δημοκρατια.. δν θα πηγαινες ποτε να επιτεθεις σε καποιον που σε ληστευει.

 81. Πάνθηρα καλημέρα.

  Εχω μια πολύ συγκεκιρμένη πρόταση να κάνω, ή οποία αν κριθεί χρήσιμη μπορεί να μπεί άμεσα και στο στάδιο της εφαρμογής:
  Κατά την δική μου αίσθηση των πραγμάτων οι μπάτσοι φοβούνται οσο τίποτε άλλο το δημόσιο ξεμπρόστιασμα.
  Θα ήταν , ως εκ τούτου, καίριας σημασίας η ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ των ονομάτων των ματατζήδων, με πρώτους στη λίστα τους διμοιρίτες τους …
  Στο Συνταγμα είμαστε εκατοντάδες χιλιάδες κόσμος, συνεπως γνωρίζουμε τους περισσότερους από αυτούς…
  Θα ήταν αφοπλιστική η εικόνα των πλακάτ στην πλατεία και των δημοσιεύσεων στο διαδικτυο με τα ονοματάκια τους
  Τι λες;

 82. @k
  Έχεις την επιχειρηματολογία κυρα-Παγώνας που βλέπει ειδήσεις στο Mega και ο κώλος της έχει γίνει ένα με τον καναπέ… Δεν θα ασχοληθούμε άλλο με τις χαζομάρες.

  @ Миша
  Εγώ συμφωνώ να συγκεντρώσουμε λίστες με τα «παλικάρια» και να τους βρίσκουμε πού και πού με τα πολιτικά τους να συζητάμε και εκτός διαδηλώσεων… Το ίδιο πρότεινε κι ένας παπάς (!) με μάσκα στην πλατεία μετά την πρώτη εισβολή των μπάτσων στην πλατεία. Καλά πάνε, σε λίγο θα έχουν εκατομμύρια «τρομοκράτες» να τους ανησυχούν!

  • Cunning Linguist

   Eπιχειρηματολογία Πρετεντερη έχει ο Κ…γι αυτον που η πάνω πλατεία φωναζει : «θα τρεχεις σαν το Κωστα τον Κεντέρη, πρετεντέρη, πρετεντέρη». Συμφέροντα εξυπηρετεί…

   Για το άλλο , έχω μερικά ονοματάκια stand by… Δε θέλω πολύ να φρικάρω , να πάρω πλακάτ με τα ονοματάκια τους τις διευθυνσεις και τα τηλέφωνα τους και να κατέβω στην πλατεία…

 83. ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ.
  Αφιερωμένο στους σκεπτικιστές, επαναστάτες του καναπέ και του πληκτρολογίου, στους αναλυτές ινστρούχτορες των κομμάτων και γκρουπούσκουλων.
  Τροφή για σκέψεις.
  Τροφή για τις λαοσυνάξεις και δράσεις της(των) πλατείας(ών)

  Μερικά ερωτήματα.
  Τι είναι ο παππούς;!
  – Μπαχαλάκιας γέρων ;! Που πριν από την τρεχάλα (γεια σου παππού, ούτε οι νέοι μπατσορόμποκοπ δε σε φτάνουν ) έφερε το κοντάρι της σημαίας στην κεφάλα του μπάτσου;!
  – Κουκουλοφόρος, μασκοφόρος, ροπαλοφόρος;!
  – Ακροδεξιός φασίστας;!
  – Εθνικιστής;!
  – Παρακρατικός;!
  – Ασφαλίτης;!
  – Απομεινάρι της εθνικής αντίστασης και του εμφυλίου;!
  – Προβοκάτορας του πολυτεχνείου;!
  – Κομματόσκυλο;!
  – Εργατοπατέρας;!
  – Συνταξιούχος των 500 ευρώ που τον οδηγούν σε πρόωρο θάνατο;!
  – Ένας από όλους εμάς, που οι δωσίλογοι ρημάζουν τη ζωή μας;!
  – Ένας από όλους εμάς των δρόμων και των πλατειών, που αγωνίζονται για την ανατροπή και την άμεση δημοκρατία;!
  – Είναι η αφύπνιση ενός λαού που εγκατέλειψε τους καναπέδες, κόμματα, εργατοπατέρες και ζητά να πάρει τις τύχες στα χέρια του και να ορίσει τη ζωή που του την κλέψανε;!

  Όποιος το βρει κερδίζει το παράσημο του πιο ευφυούς, αυτού του τόπου.

 84. Αυτός ο k απλώς δεν έχει συνείδηση του από που προέρχονται οι νόμοι, ποιόν προστατεύουν και δεν αντιλαμβάνεται τη διαφορά μεταξύ νόμου και δικάιου. Νόμου και ανθρώπινης ζωής. Δεν είναι τρολ δυστυχώς…

  k, η προστασία της ιδιωτικής περιουσίας έχει θεσμοθετηθεί έτσι στην κοινωνία ώστε είναι υπεράνω της ανθρώπινης ζωής πλέον. Λόγω της κυριαρχίας της περιουσίας – του δανειστή – του τραπεζίτη – του ιδιοκτήτη ζούμε ως χρεωμένοι σκλάβοι. Λόγω της κυριαρχίας της ιδιωτικής περιουσίας μπορεί κάποιος να σου πάρει το σπίτι και να σε πετάξει στο δρόμο. Και μετά θα βγαίνουν κάποιοι όμοιοί σου και θα λεν οτι εσύ έφταιγες γι αυτό, για το οτι πχ σε απέλυσαν και δεν μπορείς να πληρώσεις, ενω οι δανειστές και οι άλλοι που ποντάρουν στην πιθανότητα χρεοκοπίας θησαυρίζουν.

  Κι εσύ k έχεις πέσει μέσα στη φακα που λέει ότι καλύτερα να πεθάνουμε παρα να μην πληρώσουμε τα χρέη μας – εκεί οδηγεί η λογική σου.

  Όσο για τη Μεγάλη Βρετανία, κι εκεί κολλάς στο νόμο για την ιδιωτική περιουσία χωρίς να έχεις τη δυνατότητα να δείς το ζήτημα με βάση την ηθική και το βαθμό του πλήγματος στον καθένα. Το πλήγμα με τα μάρμαρα στη ΜΒ είναι ελάχιστο και το διωρθώνουν πολυ εύκολα με το κεφάλαιο που έχουν. Αυτός που τα σπάει, είτε αμύνεται είτε όχι, ειναι ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ γιατί έχει δεχτεί πραγματικό πλήγμα στη ζωή του, με τη φτώχεια στην οποία τον έχει ρίξει το κυβερνητικό-οικονομικό σύστημα, με την καταστολή που εχει φάει στη μαπα, ενώ οι ιδιοκτήτες τησ ΜΒ ΕΠΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ από αυτή την φτώχεια.

  Ναι λοιπον ο φτωχός είναι στην πραγματικότητα ο δανειστής, σ’ αυτόν χρωστάνε γιατί απ’ αυτουνού τον ιδρώτα πλουτίζουν τράπεζες, Μεγάλες Βρετανίες και άλλοι. Και δικαιούται να τα σπαει αν δεν του τα δωσουν πίσω.

 85. Επίσης διαβάζοντας αυτή τη συζήτηση εχω ακούσει τον όρο ‘ξύλινη γλωσσα’ να απαξιώνει τις αναφορές στην εκμετάλλευση, και στην ιδέα να υπάρξει αντίσταση ‘σε γειτονιές και χώρους εργασίας’. Εγώ δεν έχω περάσει από τα Ελληνικά πανεπιστήμια για να ξέρω τι λενε τα κομματα της αριστεράς εκεί, κι ούτε ανήκω σε κάποιο. Αλλά μου φαίνεται σαν αυτολογοκρισία το να μην μπορεί να μιλήσει κάποιος για εκμετάλλευση, για αυτοργάνωση σε χώρους εργασίας, για κεφάλαιο και καπιταλισμό. Δηλαδή δεν έχει όνομα το σύστημα στο οποίο ζούμε; Αυτός είναι και καλά όρος που μόνο αυτοί που ανήκουν σε κόμματα της αριστεράς δικαιούνται να χρησιμοποιούν; Όποιος μιλάει για εκμετάλλευση ανήκει σε κόμμα; Εγώ που πιστεύω ότι τα κόμματα είναι μηχανισμοί κυριαρχίας, που ακόμα κι αν εναντιωθούν στο κεφάλαιο στην ουσία μόνο την κεφαλαιοκρατία του κράτους διεκδικούν, με τους εαυτούς τους ως μανατζερ, χρησιμοποιώ την ‘ξύλινη γλώσσα του Χ κόμματος’;

  Συμφωνώ ότι δεν είναι καιρός για ιδεολογικές διατριβές. Όμως δεν είναι δυνατόν κάθε δράση που έχει στόχο το σύστημα, ή που το κριτικάρει, να θεωρείται από κάποιους ως ‘ξύλινη γλώσσα’. Ποιά είναι δηλαδή η όμορφη νέα γλώσσα που θέλετε; Πως αλλιώς να περιγράψουμε αυτό που συμβαίνει; Χρησιμοποιούμε τον όρο χούντα λες και δεν τους ψήφισαν οι ξεπουλημένοι, δίνοντας νομιμοποίηση σ’ αυτούς και το σύστημά τους (που είναι απολύτως νόμιμο σύμφωνα με τους δικούς τους όρους, και σύμφωνα με τη διεθνή αναγνώριση που έχει). Καταλάβετέ το. Δεν υπάρχει ‘επιστροφή στη νομιμότητα’ ή επιστροφή στον ‘πατριωτισμό’. Αυτή που ζούμε είναι η κυριαρχία της ‘τάξης’ και της ‘νομιμότητάς’ τους. Κι ο πατριωτισμός είναι άτοπος στην προκειμένη περίπτωση γιατί μπορούν κάλλιστα να ξεπουλήσουν τα πάντα στην ελληνική ελιτ, να απελάσουν κι όλους τους μετανάστες, για να ησυχάσουν και τα εξεγερμένα πατριωτάκια.

  Κι όσον αφορά το μπάχαλο – δείτε προηγούμενο το σχόλιό μου. Όμως το ξέσπασμα οργής και η σύγκρουση με τους μπάτσους είναι απλώς ένα μικρό μέρος του αγώνα. Πρέπει να υπάρξουν ενέργειες που πονάνε το γ******* το σύστημα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ και το να καθόμαστε στην πλατεία δεν πονάει αρκετά. Το να μην πληρώνουμε, να μην δουλεύουμε, αυτό πονάει, κι αυτό θέλει αυτοργάνωση και για να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον στις δύσκολες ώρες. Ελπίζω να οργανωθούν δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση… ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ! Γιατί αλλιώς… Κανείς δε θα γλυτώσει, που έλεγε κι η Κατερίνα…

 86. Υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσεις τα ΜΑΤ και μάλιστα στους διαδρόμους της πλατείας Συντάγματος !!
  Πας και απολοτριώνεις καμιά 40αριά μεγάλα καροτσάκια από Σούπερ Μάρκετ και τα έχει στην άκρη σε πρίπτωση επίθεσης των ΜΑΤ.
  3-5 πλάι-πλαι φτάνουν να σταμάτήσουν και να απωθήσουν τους μπάτσους στους διαδρόμους και 20-30 στην ευθεία του Συντριβανιού ή στα σκαλάκια !!
  Οι διάδρομοι της πλατείας Συντάγματος δεν διαφέρουν σε πλάτος από τους διαδρόμους ενός μεγάλου Σούπερ Μάρκετ που όταν στριμώχνονται καταναλωτές το Σάββατο πρωί γίνεται το έλα να δείς!!
  Αυτά θα τα χειρίζεται η πρώτη γραμμή αυτοάμυνας η δεύτερη και τρίτη αναλόγως θα μπορούσε να έχει παλούκια(Ελληνικές Σημαίες), πυροσβεστήρες με μπογιά αντι για αφρό.πέτρες κλπ.κλπ
  Φυσικά όλοι θα έχοιυν μάσκες με διπλό φίλτρο άνθρακα και γιαλιά κολυμβητηρίου η απλά θαλάσσης
  Συριζαίους να μην έχει και τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε γιατί την Τρίτη και την Τετάρτη στο Σύνταγμα μαζί τα τρώγανε τα δακρυγόνα «δεξιοί και αριστεροί» και η πάνω πλατεία και η κάτω και όπως είπες «Ναι ανάμεσα μας ήταν και άτομα με ελληνικές σημαίες που σε άλλες περιστάσεις θα τσακωνόμασταν αλλά που στην φωτιά της μάχης ενωθήκαμε αδερφικά. »
  Την επόμενη φορά θα έχουμε πολλές εκπλήξεις στα ΜΑΤ και φυσικά το καλοκαίρι θα είμαστε εκεί, στην πλατεία μας !!

 87. Τα κόμματα και τα οργανωμένα σωματεία αποτυγχαναν επι 40 χρόνια να προστατέψουν την εργατική τάξη και τη κοινωνία γιατι ενω ειχαν -το καθένα για τις ιδέες του και τις επιθυμίες του- πολιτικη στόχευση και οργάνωση δεν ειχαν μαζικότητα. Η πλατείες απετυχαν να σταματήσουν το μεσοπροθεσμο και τον δανεισμό σαν τη τελευταία δοση σ’ενα τζανκι που πεθαίνει γιατι δεν εχουν οργάνωση και πολιτική στόχευση. Οταν καταλάβουν και οι δυο πολοι οτι χρειάζονται και τα δύο θα ξανασυζητήσουμε αλλιώς θα πηγαίνουμε απο ηττα σε ηττα μέχρι τη τελικη νίκη(?) που ελεγε κι ο χοντρο Μάο…το συστημα δεν οπισθοχωρεί ουτε πεφτει μονο με τη μαζικότητα η μονο με την πολιτικη στοχευση…θέλει και τα δυο. Ο καπιταλισμός πληγώνεται ανεπανορθωτα απο μειωση εως σταμάτημα της συσσώρευσης σε συνδυασμό με την μαζικότητα της αντιδρασης. Θέλει και Γενικη Απεργια ΔΙαρκείας και καταληψεις εισπρακτικων μηχανισμών και κτιριων που στεγάζονται και πλατεία….οσοι ειναι τοσο μονοδιάστατοι ωστε να μπορουν να βλέπουν και να κάνουν ενα απο τα 3 ειναι αξιοι της Νεας Ιθάκης που σατυρισε ο Ιωάννου στη προσφατη γελοιογραφια του

 88. ρε γαμωτη μου το ξεσταυρι μου μου μεσα, ειστε ολοι τοσο και γαμω τις λοβοτομες μου δηλαδη…ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΥΣ? αντε τωρα….και ολα τα ονομασαμε με ορολογιες ιδεολογικες…..και ετσι ολα δικαιολογουνται….ΣΚΑΤΑ ΠΙΑ γιναν ολα ενα μηδενικο . ντροπη ρε…τα κοκκαλα καποιων καποιων θα ετριζαν αν διαβαζαν ποτε για το ατερμονο παιχνιδι αυτο…

 89. Εγώ επίσης νιώθω οργή για την ελιτίστικη έπαρση ορισμένων να θεωρούν ότι το να μην θεωρείς τον κόσμο της πλατείας και τους συντρόφους του «αναλώσιμο υλικό» και να πράττεις αναλόγως είναι προδοσία. Νιώθω οργή επίσης για άτομα τα οποία δεν έχουν αναλάβει καμία ευθύνη στις ομάδες τις πλατείας πέρα από το να εμφανίζονται στις συνελεύσεις τους για να κάνουν καταγγελίες επί παντώς επιστητού ή να προσπαθούν με διάφορους τρόπους να επιβάλουν την αποψάρα τους, νιώθουν επίσης ότι έχουν το δικαίωμα να κρίνουν από τον αρχοντικό τους θώκο τον κόσμο που εργάζεται σε αυτές τις ομάδες. Το ξέρω ότι το να τρέχεις να κάνεις πρακτικές δουλείες που χρειάζεται να γίνουν στην πλατεία, δεν είναι τόσο ηρωικό όσο το να παίζεις ξύλο με τους μπάτσους, αλλά ποιο από τα δύο βοηθά περισσότερο το κίνημα. Όσο για τα του κύριου Μπάμπη, πραγματικά θα τον σεβόμουν και αυτόν και τον οιοδήποτε άλλο, μόνο εάν αντί να λέει απλά την αποψάρα του, ερχόταν να κάνει και καμία βάρδια στο media centre ή στα multimedia.
  Αποψάρες φαίνεται έχουμε όλοι, αλλά όταν το θέμα φτάνει στο να κάνουμε και καμιά δουλεία, κάπιοι την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια……

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s