Η στάση της ηγεσίας του ΠαΣοΚ: «Είμαστε υπό την κατοχή σας, και θα παραμείνουμε, όσο κι αν εξευτελιστούμε, διότι θέλουμε να σώσουμε την πατρίδα μας, με τη βοήθειά σας»

Το τελευταίο 24ωρο παρακολουθούμε μια σχολική παράσταση-κωμωδία. Εναν απέραντο εξευτελισμό θεσμών και εννοιών, με κύριο πρωταγωνιστή τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. Και δευτεραγωνιστή της αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο λαός επιμένει ειρηνικά. Και ίσως είναι ο μόνος πόλος εξουσίας που διατηρεί την ψυχραιμία του, μη καταφεύγοντας στην βία παρά τις προκλήσεις, και έχει καταθέσει σοβαρές πολιτικές προτάσεις. Και όχι προτάσεις πολιτικής ανωμαλίας.

Ο λαός διαδηλώνει ειρηνικά, παρά τις χθεσινές μελετημένες προβοκάτσιες να διαλύσουν την μεγάλη συγκέντρωση της πλατείας Συντάγματος. Εχουν σταλεί εξώδικα στους μισούς βουλευτές της κυβέρνησης που επισείουν την απειλή νομικών διώξεων σε περίπτωση ψήφισης του περίφημου «μεσοπρόθεσμου». Εχουν γίνει καταλήψεις και αποκλεισμοί σε έδρες Περιφερειών (του Καλλικράτη). Σε όλες τις κεντρικές πλατείες των πόλεων γίνονται καθημερινά συγκεντρώσεις όπου ο λαός διαδηλώνει την αντίθεσή του με τις πολιτικές των Μνημονίων. Οικονομολόγοι, συνταγματολόγοι και άλλοι ειδικοί μιλάνε καθημερινά για την αντισυνταγματικότητα, την αδικία, τα λάθη και τον κατήφορο. Οι δημοσκοπήσεις (και οι μαγειρεμένες πια δεν μπορούν να κρύψουν τίποτε), αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο την πλήρη διαφωνία του λαού με τις πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση, και την πλήρη άρση της εμπιστοσύνης του και προς την κυβέρνηση και προς το πολιτικό σύστημα.

Και όμως η κυβέρνηση επιμένει. Να μένει στην θέση της και να μας λέει πως «σώζει την πατρίδα» με την πολιτική της.

Στο χθεσινό θέατρο συγκυβέρνησης, που παίχτηκε με τελείως εξωθεσμικό τρόπο (χωρίς την ενημέρωση του προέδρου της Δημοκρατίας και των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων), ουσιαστικά ένα κρεσέντο πολιτικής και συνταγματικής ανωμαλίας, είδαμε να συμβαίνει οτι εξευτελιστικώτερο για κάθε έννοια συντεταγμένης πολιτείας, που διαθέτει όργανα και θεσμούς επίλυσης κρίσεων και λήψης αποφάσεων. Μια πολιτειακή ανωμαλία είδαμε, με κύρια ευθύνη της κυβέρνησης και πρόθυμη συμμετοχή της αντιπολίτευσης. Μια πολιτειακή ανωμαλία σε στυλ κωμωδία σε τρεις πράξεις.

Ούτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ουτε Βουλή, ούτε κοινοβουλευτικές ομάδες ούτε τίποτε. Μονο δυο «αρχηγούς» κομμάτων να παζαρεύουν την εξουσία και το μέλλον μας, λες και τους έχουμε καταστήσει απόλυτους άρχοντες και απόλυτους κυρίους της ζωής και του μέλλοντός μας. Λες και είναι οι δύο τσάροι που μόνοι τους αυτοί θα αποφασίσουν τα πάντα για το μέλλον μας.

Και συνεχίζουν να λένε και δημοκρατία το άθλιο αυτό παιχνίδι της κολοκυθιάς δια τηλεφώνου: «να είμαι γω πρωθυπουργός», «όχι να μην είσαι», «μα αν δεν είμαι εγώ, ποιος να είναι;», «να είναι ο Παπαδήμος».

Αλλού δημοκρατίες της μπανάνας, κι εμείς της κολοκυθιάς.

Θραξ Αναρμόδιος

http://wp.me/pPn6Y-92t

11 σκέψεις σχετικά με το “Η στάση της ηγεσίας του ΠαΣοΚ: «Είμαστε υπό την κατοχή σας, και θα παραμείνουμε, όσο κι αν εξευτελιστούμε, διότι θέλουμε να σώσουμε την πατρίδα μας, με τη βοήθειά σας»

  • διευκρινηση

   η συναυλια ηταν χθεσινοβραδυνη στο συνταγμα 😉

 1. Ο Παπανδρέου ψηφίστηκε για άλλο πρόγραμμα και άλλο εφαρμόζει σε βάρος του λαού του. Λένε πως μπορούσαμε να ξεφύγουμε από το επαχθές χρέος κι εκείνος μας έσυρε στον γκρεμό. Την λαϊκή εντολή την κάνανε σήμερα καραμέλα, αλλά μιλάμε για ..τσίχλα. Κόλλησε στο λαό σαν βδέλλα. Μόνος του έφερε και το σημερινό κενό. Μόνος του ζήτησε να παραιτηθεί. Ας μην γελοιοποιούν το 1965 και το βάρος του με τα σημερινά. Τι θέλει κολλημένος στην εξουσία; Ο λαός ζητάει εκλογές ή έναν άνθρωπο ικανό να δώσει τη λύση που η ιστορική στιγμή έχει ανάγκη. Υπέρ των Ελλήνων λύση. Μαλώνουνε ποιος από τα μεγάλα κόμματα έφερε το αδιέξοδο. Μα, και τα δύο. Βάλτε τους κλέφτες στη φυλακή, πάρτε τους και το βρακί, μωρέ! Τρίξτε τα δόντια στην Γερμανία. Μας χρωστάνε! Να τα δώσουν τώρα! Μου μετράτε όλοι τα ψηφαλάκια σας! Γελοίοι! Σας ψήφιζα ατελείωτα χρόνια και μπορώ να σας κρίνω. Θα σώσετε το κράτος πηδώντας τον λαό σας! Κι αφού μόνο τόκους ξεχρεώνετε τι στο καλό λύση εφαρμόζετε;

 2. ΤΟ ΧΡΕΟΣ

  Κάτι αλήτες μας έχουν κάνει
  να ζούμε στα κλεφτά
  και θέλουν να το παίζουν και σπουδαίοι.
  Όλους τους είδες, ίδιο χαρμάνι,
  αρπάζουνε λεφτά
  την ώρα που η πατρίδα καταρρέει.

  Κοίταξε σήμερα το χάος που υπάρχει,
  Κάθε γενιά δική της δίνει μάχη..
  Όλα είναι εφήμερα και πρόβλημα και λύση,
  το άνθος μπορεί το βράχο να τρυπήσει.

  Κι οι Ευρωπαίοι να ξέρουν όμως
  πως του Πολιτισμού
  οι Έλληνες τους έδωσαν τα φώτα.
  Κι αν πεις για χρέη, μακρύς ο δρόμος,
  κι αντί να επιτηρούν,
  εκείνοι να μας ξεχρεώσουν πρώτα.

  Διομήδης Μεσημβρινός

 3. «Ο λαός ζητάει εκλογές ή έναν άνθρωπο ικανό να δώσει τη λύση που η ιστορική στιγμή έχει ανάγκη.»

  Μαλιστα.
  Ποια η γνωμη σου για τους μεταναστες;Πρεπει να πανε και αυτοι στην πλατεια να ενωθουν με τον υπολοιπο κοσμο;

 4. Αγαπητό Νο 11888 (χωρίς όνομα) θα σου απαντήσω δηλώνοντας τη δική μου γνώμη. Είμασταν ένας λαός φιλόξενος. Όταν έχεις στην αυλή σου έναν φτωχό, τον φροντίζουν όλοι. Όταν είναι πολλοί ποιον θα πρωτοσώσεις; Γεμίσανε την πατρίδα μου με χιλιάδες ξένους που τους αφήνουν αγράμματους και χωρίς δουλειά. Είναι αυτή λύση; Τι θα κάνει ο φτωχός, δίχως μέλλον λαθρομετανάστης; Χτες σκότωσε τον ΦΙΛΟ ΤΟΥ για να του πάρει τα χαρτιά του και την πράσινη κάρτα. Όταν σφίξει κι άλλο η πείνα εμείς θα είμαστε η λύση της ζωής τους; Θα ορμάνε όχι για μια κάμερα, αλλά για μια τυρόποτα. Γιατί κάπως πρέπει να χορτάσουν. Εμάς η λύση της δικής μας ζωής πού είναι;
  Εγώ όπου να γυρίσω στην πόλη μου βλέπω πιο πολλούς ξένους από Έλληνες. Έχουμε γίνει Πακιστανελλάς. Και αυτό κάτι μου κάνει. Με ενοχλεί. Δεν ξέρω τι θα απογίνουν οι λαθρομετανάστες. Ας τους σκεφτούν όσοι τους έφεραν εδώ, δεν έχω να τους σώσω. ΔΕν μου αρέσει που κλέψανε δυο φορές την κόρη μου (και μία εμένα μέσα στο τρένο). Δεν μου αρέσει που περπατάω και κοιτάζω εκατό φορές πίσω από τον ώμο μου. Χτυπάνε και σκοτώνουν παππούδες που θάπρεπε να τους φιλάνε τα χέρια. Αυτό δεν ταιριάζει με την καρδιά μας. Αυτοί που τους έφεραν ας τους πάρουν σπίτι τους, ας τους δώσουν δουλειά. Δεν θα φορτωθώ εγώ την τύψη.
  Κι ενώ η πατρίδα καταρρέει θα σκεφτώ εγώ τον λαθρομετανάστη; Γιατί να πάει στην Πλατεία; Δική του υπόθεση είναι; Μπροστά από την Ακαδημία Αθηνών γεμίσαμε. Ήδη σήμερα είδα αρκετούς και θα τους κατσικώσουν και στο Σύνταγμα. Άπλωσαν σήμερα και τις πραμάτειες. Όσο έρχεται το ξένο στοιχείο , υποχωρεί το ελληνικό. Καταντήσαμε μια χώρα υπό κατοχή.
  Γιατί να έρχεται ο καθένας χωρίς χαρτιά στην χώρα μου; Μπορώ να πάω στην Αμερική έτσι; Μπορώ στην Γερμανία; Και πόσους να απορροφήσει η χώρα όταν δεν έχει να θρέψει τα παιδιά της; Σκεφτείτε σε μια γενιά πόσα παιδιά θα έχουν γεννηθεί από τους μετανάστες και πόσα δεν θα γεννηθούν από τους Έλληνες λόγω φτώχειας. Υπολογίστε πόσα ελληνόπουλα φεύγουν κάθε μέρα έξω λόγω ανεργείας. Αδειάζει η χώρα. Άρα, αν πράγματι υπάρχει ένα σχέδιο υποδούλωσης της χώρας μου βαίνει καλώς.

  • Εσύ ψήφιζες και στήριζες τις πολιτικές με αυτά τα αποτελέσματα και τώρα σου φταίνε κιόλας οι εγκλωβισμένοι φτωχοί άνθρωποι;

   Εσείς να φύγετε που έχετε κάνει τη χώρα μπουρδέλο τόσες δεκαετίες συνεχόμενες! Ανάσα να μην πάρουμε! Απανωτή η μαλακία!

   Εμείς μια χαρά θα τα βρούμε με τους μετανάστες εδώ. Θα προκόψουμε. Έχοντας γνωρίσει εκατοντάδες μετανάστες και εκατοντάδες έλληνες, δεν υπάρχει σύγκριση: οι μετανάστες είναι πιο φιλικοί, πιο εργατικοί, πιο καλοσυνάτοι, πιο προσγειωμένοι, πιο ειλικρινείς…

   Πάρτε το μίσος και την απανθρωπιά σας και φύγετε από δώ. ΕΕεεεεεε ΟΟΟΟοοοοοοοο

   Κωλοέλληνες γεμίσαμε. Αυτό ήταν και είναι το πρόβλημα της χώρας.

  • Έχεις δίκιο στο ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχισθεί έτσι. Το ότι η χώρα δεν έχει άλλες αντοχές είναι δεδομένο. Νομίζω ότι δεν υπάρχει σχέδιο υποδούλωσης , γιατί δεν υπάρχει σχέδιο γενικώς. Αυτό είναι το ουσιαστικό πρόβλημα.
   Η λύση του προβλήματος σημαίνει, κατά τη γνώμη μου, ότι πρέπει να γίνουμε δυσάρεστοι στους ισχυρούς στην Ε.Ε. , κάτι που η παρούσα κυβέρνηση αδυνατεί κάνει.
   Ασφαλώς και δεν είναι όλοι οι μετανάστες πρόσχαροι και καλοσυνάτοι άνθρωποι. Πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού είναι εξαθλιωμένοι. Τό ότι η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί εξαιτίας αυτού του θεμελιώδους γεγονότος είναι βέβαια αλήθεια. Υπάρχουν περιοχές, στο κέντρο της Αθήνας, που ζουν μέσα στο φόβο.
   Κατά τη γνώμη μου πάλι, όσο απαράδεκτη είναι η ρατσιστική θέση, άλλο τόσο απαράδεκτη είναι η στάση εκείνων που δεν αναγνωρίζουν στον έλληνα πολίτη το θεμελιώδες δικαίωμα στην ασφάλεια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s