Αφιερωμένο στην Αριστερά

Αναδημοσίευση ( http://syriza.wordpress.com/2011/05/29/defeat_to_defeat/)

Επίσης αναδημοσιεύουμε στο τέλος και το σχετικό σχόλιο  του μπλόγγερ anti- somata

Από ήττα σε ήττα μέχρι τη τελική νίκη (29-5-11)

Μετά από πολύμηνη σιγή ασυρμάτου, οι «αναμνήσεις από τον Σύριζα» δεν μπορούν να μην ασχοληθούν με τη νέα περίλαμπρη επιτυχία της καθ’ ημάς αριστεράς. Το μαοϊκό απόφθεγμα του τίτλου συνοψίζει άψογα την αριστερή ταχτική ου μην και στρατηγική  απέναντι στους Αγανακτισμένους του Συντάγματος.

Γιατί δεν γίνεται ρε φίλε κοτζάμ αριστερά, ρεφορμιστική, επαναστατική ή ερμαφρόδιτη να κωλοχτυπιέται μήνες και να μην μπορεί να φτιάξει μια τέτοια κατάσταση ούτε στο υποδεκαπλάσιό της. Κι έρχεται και το κάνει ποιος; Το facebook!

Ε όχι.

Όπως υπογράμμισε γνωστό στέλεχος της επανάστασης «δεν μπορώ να το πιστέψω. Κάτι άλλο υπάρχει από πίσω». Και καλά, η άτιμη η CIA βάλθηκε να ξεδοντιάσει την στέρεα αξιοπιστία του λαϊκού και εργατικού κινήματος. Δικαίωμά της.

Αλλά άμα το δούμε από την σκοπιά της διοργάνωσης, ο εργάτης ο σωστός, ο ντούρος, ο πρόστυχος, ο έμπυρος, δεν ενημερώνεται ρε παιδιά από το facebook. Έλεος. Ενημερώνεται από την αφίσα, από την προκήρυξη και από τα κόκκινα συνθήματα στους τοίχους.

Αυτές τις μέρες δεν θα ήθελα να ‘μουνα στη θέση του Φίλη. Διότι ο Νίκος το ξέρει από παλιά ότι ο Αλαβάνος είναι φαρμακόγλωσσος. Τρεις στις τέσσερις ατάκες που αμολάει, βγαίνουν αληθινές. Τι τα ήθελε τα περί «Ταχρείων»; Και δώστου δεν είναι Κάιρο η Αθήνα. Και δώστου δεν είναι Ταχρίρ το Σύνταγμα. Και δώστου πόσο επικίνδυνος ο Αλέκος. Και όχι τίποτε άλλο άντε να βγάλουν φτερά οι νεολαίοι του ΣΥΝ που είδαν κόσμο στην πλατεία και μπήκαν, αλλά άμα πει κανείς «ψιτ ο Αλαβάνος» γυρνάνε τρομαγμένοι.

Η πλάκα είναι ότι το Μέτωπο πάσχιζε να φτιάξει την πλατεία για τις 23 Ιούνη κι είχε οργανώσει σύσκεψη για αυτό στις 27 Μάη. Όμως δεν πρόκαμε, διότι η ζωή έχει άλλους ρυθμούς, και η πλατεία γέμισε ένα μήνα πριν, χωρίς πολλά πολλά. Δεν είναι κακό, πολύς κόσμος γλύτωσε το τρέξιμο, τις συσκέψεις, τις αναλύσεις, τις εχτιμήσεις και τις αφισοκολλήσεις. Μπορεί να γλίτωσε και κάνα φράγκο που θα το δινε στον ψυχαναλυτή του.

Μέσα στον γενικό ορυμαγδό, ο Λαφαζάνης έβγαλε τη γραμμή «να δώσουμε αριστερό προσανατολισμό». Προσπερνώ την κακεντρέχεια του ξαδέρφου μου του Φώντα που αναρωτήθηκε πως «άμα ο Παναγιώτης δεν μπορεί να δώσει αριστερό προσανατολισμό στην πλατεία Κουμουνδούρου, πώς θα δώσει αριστερό προσανατολισμό στην πλατεία Συντάγματος;»

Στέκομαι όμως στην αυταρέσκεια, στην αφέλεια και στη συγκινητική αυτοπεποίθηση ότι οι παριστάμενοι περιμένουν έμπλεοι αγωνίας την αριστερά να τους δώσει γραμμή.

Μήνες και μήνες, σύμπασα η αριστερά, από το ΚΚΕ μέχρι την Ανταρσύα και σύμπασα η συνδικαλιστική πρωτοπορία, από το ΠΑΜΕ, μέχρι τον Μητσάρα τον Στρατούλη και τον Συντονισμό Πρωτοβάθμιων, χύναν τόνους σάλιου και ιδρώτα για να πείσουν ότι το να «πάμε Σύνταγμα και να μείνουμε Σύνταγμα» είναι ανέφικτο, τυχοδιωκτικό και άσκοπο. Η σωστή διαδήλωση δεν πάει να μείνει στο Σύνταγμα, δεν επιτρέπει ελληνικές σημαίες, έχει μπροστά τα Πρωτοβάθμια και το Σουμουτου, περνά τρέχοντας το Σύνταγμα διότι πέφτει χημικό με το τσουβάλι και μετά έχει να το λέει για βδομάδες, περιμένοντας την επόμενη γενική απεργία που θα κηρύξουν οι πουλημένοι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ.

Μόλις λοιπόν κυκλοφόρησε στην πιάτσα η συγκέντρωση της Τετάρτης έπεσε ειρωνία. Το καλό βέβαια με το facebook είναι ότι μπορείς να σβήσεις τα σχόλια που έκανες. Κι έτσι τα φαρμακερά σχόλια για τους απολίτικους, ελληναράδες, γηπεδοχουλιγκάνους, αγανακτισμένους ΟΝΝΕΔίτες, φασιστικά αποβράσματα, αλλά και φλώρους της πλατείας Συντάγματος, εξηφανίσθησαν και δώσαν τη θέση τους σε παραινέσεις παρέμβασης και εμπλοκής.

Ο ΣΥΝ στραβοκατάπιε τους Ταχρείους, το Κοκκινοπράσινο κάνει ότι δεν βλέπει τις ελληνικές σημαίες και δεν ακούει το βάρβαρο «και α και ου γαμώ το Δουνουτου», ο Τσίπρας έκανε και φιλική δήλωση διότι σου λέει τι έχω να χάσω; Φασούλι το φασούλι ανεβαίνει το ποσοστό. Κι εκεί που την πρώτη μέρα η ΠΓ του ΣΥΝ μέτραγε πόσες ελληνικές σημαίες κουνιούνται στο Σύνταγμα, ο όγκος των αγανακτισμένων, αλλά και η εξαιρετικά πολιτική συνέλευση της πλατείας, έδωσε το πρόσταγμα: Μετάαααααβολή!

Ο ίδιος ο προσφιλής μου Δημοσθένης αφού προβληματίστηκε από το συμβάν (εδώ μιλάμε πάντα με όρους Μπαντιού), κι αφού βεβαίως γκρίνιαξε διότι οι συγκεντρωμένοι δεν πάνε έξω από το Χρηματιστήριο ή την Τράπεζα της Ελλάδος, απεφάνθη ότι: «Τη διαδικασία αυτή, είτε θα την παρατηρεί κανείς και θα τη σχολιάζει απ’έξω, σαν κάτι εξωτικό και όχι τόσο τέλειο όσο θα όφειλε εξαρχής, είτε θα μπει για να δει -και να επηρεάσει- δυνατότητες και όρια». Οι αναγνώστες του Red Notebook ήταν ήδη τόσο ανατριχιασμένοι με τους αγανακτισμένους που έλουσαν τον Δημοσθένη με χαρακτηρισμούς. Ξεχνούν ότι και ο οπορτουνισμός θέλει την οξυδέρκειά του.

Όμως το ρεσιτάλ της πολιτικής αρχών εδόθη από την επαναστατική αριστερά. Στην αρχή χέσιμο με τη σέσουλα, μετέπειτα ένας κάποιος (ψιλός) προβληματισμός και τέλος κλιμάκωση της παρέμβασης με τη μαζική μπούκα στη Συνέλευση το Σαββατόβραδο. Η οποία ειρήσθω εν παρόδω θύμιζε εισβολή Ούννων σε μια κατά τα λοιπά ανθρώπινη διαδικασία. Περικύκλωσαν το προεδρείο, απαιτούσαν το λόγο πριν τους κοινούς θνητούς μαλάκες, βούτηξαν τα μικρόφωνα και θυμηθήκαμε όλοι την ωραία εποχή της Πισικάπα.

Τα συνδικάταααα ούρλιαζε ο ένας. Γενική απεργίαααα βράχνιαζε ο άλλος. Πολιτικό πλαίσιοοο γκάριζε ο τρίτος. Για καμιά ώρα η πλατεία έμοιαζε με φοιτητική συνέλευση τριανταπεντάρηδων και σαρανταπεντάρηδων.

Συνάδελφοι έλεγε ο ένας νομίζοντας ότι μιλάει στου Γκίνη. Σύντροφοι απαντούσε ο άλλος νομίζοντας ότι μιλάει στην ΟΒα του. Παιδιά ηρεμία ίδρωνε ο συντονιστής νομίζοντας ότι μιλά σε φυσιολογικούς ανθρώπους.

Είχε προηγηθεί ο Συντονισμός των Πρωτοβάθμιων ο οποίος αποφάσισε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει κόσμος μαζεμένος και να μην πάει η μαχόμενη κι από τα κάτω συνδικαλιζόμενη αριστερά να δώσει τη σωστή γραμμή. Τι διάολο πρωτοπορία είμαστε άμα αφήνουμε τους απολιτίκ φλώρους του real-democracy να διεξάγουν μια συνέλευση χιλιάδων ανθρώπων;

Να πάμε να τους επηρεάσουμε έλεγε ο ένας. Να πάμε να τους προστατεύσουμε έλεγε ο άλλος. Να πάμε να τους πολιτικοποιήσουμε έλεγε ο τρίτος. Και δεν εβρέθη κανένας θαρραλέος να συνοψίσει την γραμμή σε μια φράση: Να πάμε να τους διώξουμε… Εκεί ήταν το ζουμί.

Τέτοιες ώρες σκέφτεσαι στα σοβαρά: Μήπως αν έλειπε η αριστερά τα πράγματα θα ήταν καλύτερα;

Κι αναγκαστικά σε πιάνει μια μελαγχολία. Κανένας από την αριστερά δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι τέτοιο. Κανένας δεν προβληματίστηκε από αυτή την αδυναμία. Κανένας δεν αναρωτήθηκε για την απαξίωση και τη στοχοποίηση όλου του πολιτικού συστήματος και όλης της Βουλής. Κανένας δεν έμαθε. Κατά πλειοψηφία οι αριστεροί χλεύασαν, απαξίωσαν, κορόιδεψαν. Στην καλύτερη στάθηκαν αμήχανοι και είπαν «έτσι είναι τα αυθόρμητα κινήματα». Και στο τέλος μπούκαραν να δώσουν τη γραμμή.

Δεν θέλει πολύ να καταλάβεις πως όπου δεν σκάει το χημικό του Ματατζή, σκάει η βλακεία του αριστερού.

Το σχόλιο τώρα του Γιάννης Κ.

«Ρε φίλε, τι να κριτικάρω; Συμφωνώ σε όλα! Μόλις γύρισα απο Σύνταγμα (Ζώ έξω, αλλά αυτές τις μέρες έτυχε να είμαι Αθήνα)…Κάθησα ώρες…Στην αρχή πέρασα από την συνέλευση, καλούτσικα ήταν αλλά βαρέθηκα…Τα έχω ξανακούσει…και εισβολή αριστερών όπως είπες…Μετά όταν αραίωσε ο κόσμος και μπορούσες να περάσεις, πήγα επάνω στους μπροστινούς, στους “απολίτικους”. Εκεί ήταν ένα πανηγύρι! Φοβερή ατμόσφαιρα, καταπληκτικός παλμός και ζωντάνια…Εκεί έκατσα…και κάποια στιγμή ακούω το καλύτερο σύνθημα των τελευταίων χρόνων! Απευθυνόταν στα ΜΑΤ και έλεγε: “ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΙΜΗ, ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΑΝΑΠΟΔΑ..ΑΝΑΠΟΔΑ ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ”…No comment!»

 

http://wp.me/pPn6Y-8J8

Advertisements

43 σκέψεις σχετικά με το “Αφιερωμένο στην Αριστερά

 1. «Η ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΚΟΣΜΟΠΛΗΜΥΡΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ!

  Σε αυτή τη συγκυρία, οι δυνάμεις της Αριστεράς και του ταξικού εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, πρέπει να αναλάβουν μεγάλες ενωτικές πρωτοβουλίες και δράση, προκειμένου να συμβάλουν, χωρίς ηγεμονισμούς και πρωτοκαθεδρίες, ώστε η κατεύθυνση του αυθόρμητου οργισμένου λαϊκού ξεσπάσματος να προσλάβει με τη συναίνεση των συμμετεχόντων ριζοσπαστικό αριστερό περιεχόμενο με φιλειρηνικά πάντα χαρακτηριστικά.
  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΦ΄ ΥΨΗΛΟΥ ΚΡΙΤΙΚΗΣ!» (Από την http://www.iskra.gr/)

  Υπάρχει τελικά ατελείωτο θράσος …

  • Αν και δεν είμαι αριστερός, μου κάνει άσχημα εντύπωση το γενικό αυτό τσουβάλιασμα. Αν αυτό το θεωρείς κριτική τότε ok… Επίσης η αναφορά στην επαναστατική αριστερά με το παράδειγμα αυτό είναι για γέλια… Αυτή θεωρείς εσυ επαναστατική?

   • Υπάρχει , κατά τη γνώμη σου , κάποιο είδος αριστεράς που έχει ξεχωρίσε θετικά ; Ποιά είναι αυτή ;

    Τι να πούμε και για το θλιβερό θέαμα του Τσίπρα με την Παπαρήγα που νομιμοποιούν μια κυβέρνηση παράνομη και προδοτική (στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αναφέρομαι) , που είναι τέτοια όχι από επαναστατικές θέσεις κρινόμενη , αλλά από το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας .

  • @ormithiella

   «Οργανωμένη παρέμβαση»… Δεν βαριέσαι. Δεν θα το πολυ-κατακρίνω, αν και φυσικά είναι κάλεσμα για καπέλωμα.

   Εξάλλου είναι από τα πιο ήπια που έχω δει τις τελευταίες μέρες σε ανάλογες σελίδες. Αποκαρδιωτικά πάντα.

   Οι «αγανακτισμένοι» ΕΧΟΥΝ πολιτικούς στόχους. Στηρίζονται στην ΜΙΝΙΜΟΥΜ λαϊκή συναίνεση που επιτεύχθηκε ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ. Και χωρίς καθοδηγητές. Και οι πολιτικοί αυτοί στόχοι είναι

   -εξω από το Μνημόνιο και τις πολιτικες του
   -άλλη κυβέρνηση, αυτή να φύγει
   -πραγματική δημοκρατία.

   Αν νομίζει κάποιος οτι αυτά δεν είναι πολιτικοί στόχοι, ε, τι να πω;

   Η αριστερά ανέκαθεν έπασχε από το ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. Αυτός είναι ο λόγος για την πολυδιάσπασή της. Κάθε ένας επίδοξος ηγετίσκος ήθελε δικό του μαγαζάκι. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλους χώρους, όπως στον χριστιανισμό, που έχει τόσες χιλιάδες αιρέσεις.

   Η ασθένεια της εξουσίας είναι ΣΟΒΑΡΩΤΑΤΗ. Οι αριστεροί και οι αναρχικοί ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΣΙΑ. Οποιος πιστεύει κάτι τέτοιο κάνει λάθος.

   Από την άλλη, η αριστερά ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΠΟΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στις οργανώσεις της. Πραγματική δημοκρατία. Που είναι η μόνη που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των βαρέως ασθενών με την εξουσία. Ετσι ο κάθε τρελλαμένος αριστερός εξουσιαστής, με το σύστημα της αντιπροσώπευσης στις οργανώσεις, και φτιάχνοντας κλίκες, προσπαθεί να επιπλεύσει στην εξουσιαστική επιφάνεια και να παραμείνει εκεί για δεκαετίες.

   Πρέπει να ξεκουράσουμε τους εξουσιαστές. Κι ας είναι και «δικοί» μας.

   Και τώρα ακόμη, αυτοί οι ανεγκέφαλοι άνθρωποι, θεωρούν πως οι «αγανακτισμένοι» τους ανήκουν ως κίνημα και δικαιωματικά πρέπει να ηγηθούν αυτού του κινήματος. Και να του δώσουν και στόχους και ιδεολογία, γιατί τάχα μου δεν έχει.

   Ναι ρε. Δεν έχει. Αλλά τα γεννάει. Κάντε πέρα να δείτε τα παιδιά που γεννάει το κίνημα. Κάντε πέρα να μπει φως και αεράκι.

   Θραξ Αναρμόδιος

   • Η πλάκα φίλε αναρμόδιε είναι ότι τα κεφαλαία στο «ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» δεν είναι δικά μου – μόνοι τους τα βάλανε . Μετά ο marxfactor αναρωτιέται γιατί συνάντησε τέτοια σφοδρή αντίθεση προς την αριστερά και τους αναρχικούς . Και εδώ θα ακολουθήσει η ρήση του Πάγκαλου ελάχιστα (στην πραγματικότητα) τροποποιημένη, από επαναστατημένα χείλη πλέον : «Μαζί αποτύχαμε» : Γιατί εμείς μεν είχαμε τις ατέλειωτες επαναστατικές «αδυναμίες» μας και εσείς καθόσαστε στον καναπέ και ψηφίζατε κόμματα του κατεστημένου …

    Το σχόλιο σου εξαιρετικό …

    • @ormithiella

     Εχει μια πολύ ωραία ανάρτηση σήμερα ο πιτσιρίκος, με τίτλο «Το τέλος του εμφυλίου πολέμου».
     http://goo.gl/sYVVe

     Μπήκα σε πειρασμό. Να το αναδημοσιεύσω, να μην το αναδημοσιεύσω;

     Τελικά αποφάσισα να μην το κάνω. Γιατί, παρόλο που το κείμενο είναι πολύ καλό, είμαστε σε κρίσιμη στιγμή και αρκετά ταραγμένοι όλοι μας, για να κάνουμε ψύχραιμη συζήτηση πάνω στα τραύματα της ελληνικής κοινωνίας.

     Αλλά θα συνιστούσα σε όσους θεωρούν τον εαυτό τους ψύχραιμο, να κάνουν τον κόπο να το διαβάσουν.

     Μήπως και τους βοηθήσει το κείμενο του πιτσιρίκου να δουν επιτέλους στα πράγματα την αλήθεια που εκείνα έχουν, κι όχι την «αλήθεια» που προβάλει η ιδεολογία του καθενός μας στα πράγματα.

     Κι ελπίζω να μην κατηγορήσουν και τον πιτσιρίκο για εθνικιστή και φασίστα, όπως με τόοοοση ευκολία κάνουν μερικοί για μένα, εδώ κι αλλού.

     Θραξ Αναρμόδιος

 2. Ο/Η Ενθουσιασμένο Κοπαδοπρόβατο της Μπάρτσα - Δε με νοιάζει που είμαι άνεργος λέει:

  Βασικα ειμαστε ολοι μαλακες, δεν ξερουμε τιποτα, ο Μαρξ, ο Χενγκελ και ο Μπακουνιν δεν ξερανε την τυφλα τους και λεγανε μαλακιες, ποτε κανενας αγωνας δεν εχει γινει, ποτε δεν εχει κερδιθει τιποτα, η αλληλεγγυη ειναι ενας μυθος, και ολα πηγαινανε καλα μεχρι να αναλαβει ο γιωργακης, το κρατος των σιωνιστων, οι λαθρομεταναστες και τα τεμπελοσκυλα-δημοσιοι υπαλληλοι. Οι μπατσοι μας δερνουν γιατι ειμαστε κακα παιδια, και καλα μας κανουν. Ειμαστε βλακες, ηλιθιοι, ουτοπιστες, κομματοσκυλα, κολλημενοι,κτλ κτλ κτλ

  να βαλω και αλλα;

  ζητω το εθνος! ζητω η «επανασταση»! ζήτω το facebook! ζήτω η απολιτικοποίηση! ζήτω η υποταγή στις επιταγές της εξουσίας!

  • Βασικά είμαστε όλοι πολύ θυμωμένοι και οργισμένοι. Κι άμα δεν παγώσει ο θυμός μέσα μας και η οργή, δεν θα δούμε τα πράγματα καθαρά. Ο Μαρξ, ο Χενγκελ και ο Μπακουνιν δεν γράφανε συχνά «εν θερμώ».

   Η οργή σκοτίζει την κρίση.

   Κι εγώ στην ίδια κατάσταση είμαι. Και πιο πολύ. Παρακολουθώ τις οργισμένες σκέψεις μου και μου φαίνονται απίστευτες, μου φαίνεται απίστευτο ότι είναι οι δικές μου σκέψεις αυτές. Τόσο οργισμένος είμαι για το χάλι στο οποίο με-μας έφεραν.

   Θραξ Αναρμόδιος

  • Παρεμπιπτόντως , χθες βράδι στο σύνταγμα μοιραζόταν ένα κείμενο απο την «πρωτοβουλία αναρχικών Ν. Ηρακλείου’ . Έγινε ένας μικρός τσαμπουκάς από κάποιους που δεν θέλανε να μοιράζονται καθόλου κείμενα (όποιος καεί στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι). Η άποψη μου είναι ότι κείμενα μπορούν να μοιράζονται . Και εν πάση περιπτώσει εκτός πλατείας (το υπογραμμίζω αυτό), ας υπάρξει ένας χώρος να στήνει το τραπεζάκι του όποιος θέλει .
   Τέλος πάντων , το κείμενο μου άρεσε και είπα σ’ αυτόν που το μοίραζε ότι μου άρεσε γιατί δεν έχει τη τυποποιημένη αναρχική γλώσσα και μιλάει από καρδιάς . Μου απάντησε ότι αυτός και οι φίλοι του είναι μεν αναρχικοί , αλλά έχουν διαχωρίσει τη θέση τους απο τις μαλακίες του αναρχικού κινήματος στην ελλάδα – ενδεχομένως μου είπε ότι έχουν διαχωρίσει τη θέση τους και απο το αναρχικό κίνημα στην Ελλάδα- δεν θυμάμαι …

   Ενθουσιασμένο κοπαδοπρόβατο , αν τώρα δεν σκεφτούμε όλοι, αφενός μεν πως φτάσαμε στο σημείο , παρ’ όλους τους μεγάλους θεωρητικούς που ανάφερες και τους αγώνες ανυστερόβουλων αγωνιστών , να μας πάρει ο καπιταλισμούς ακόμη και τα μποξεράκια μας και τα στρινγκ αντίστοιχα, και αφετέρου γιατί οι παρούσες ελληνικές κινητοποιήσεις στρέφονται και ενάντια σε όλους τους πολιτικούς χώρους , θα είσαι ενθουσιασμένο κατ’ αυτό το τρόπο επ’ αόριστον …

   • κανεις λαθος, εγω δεν εχω δει να στρεφονται γενικως εναντια σε ολους τους πολιτικους χωρους, αλλα συγκεκριμενα εναντια στην αριστερα

 3. συνυπογραφω πολλα ,παρα πολλα απ το κειμενο , αλλα αρνουμαι την θεολογια που αναδυει

  η αριστερα οχι μονο φταιει αλλα και ειναι μερος του προβληματος , αλλα απο κει μεχρι την πληρη απαξιωση υπαρχει αποσταση

  ειναι απουσα και σνομπιζουσα η αριστερα την κραζουμε (ορθως) , αποφασιζει να συμμετασχει παλι την κραζουμε
  δεν καταλαβαινω τι ακριβως θελετε
  να παψουν να υπαρχουν ?
  να αλλαξουν ?
  να μεινουν ετσι να εχουμε να κραζουμε ?

  και κατα τ αλλα τι ειμαστε ?
  λωτοφαγοι ?
  εχουμε ξεχασει τι υπηρχε πριν απαυτο ,πως διαμορφωνεται η συλλογικη συνειδηση ? τι ρολο σ αυτο επαιξε και η αριστερα ? ποιος και που και ποτε ανεπτυξε την κουλτουρα του δρομου ?
  και τιστο μπουτσο ειναι αυτη η γενικευση και η συλλογικοποιηση … τι ειναι αυτο το ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ που οδηγει σε ενα υπερταξικο θολωμα του οτι ολοι ειμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ και στο παντελως απολιτικο (που αρνειται να δει ακομα και το ρολο των δυναμεων καταστολης ) και οδηγει στο αδελφια μας ματατζηδεσ ελατε μαζι μας

  παιδια …
  αυτο που γινεται ειναι παρα πολυ δυνατο , οκ να αφεθουμε και να το ζησουμε ,να αφεθουμε να μας ταξιδεψει (απ τη πρωτη στιγμη ειμαι κατω) αλλα να μην υπερβαλουμε και να μην αρνιομαστε να δουμε τα προβλημα που το συνοδευουν

  δεσ και εδω

  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1295896

  • «να παψουν να υπαρχουν ?»

   Γιατί να μην πάψουν να υπάρχουν ; Μόνο μια καθαρή μεταφυσική , την οποία η Αριστερά με βδελυγμία απορρίπτει, εγγυάται ότι η Αριστερά θα υπάρχει για πάντα ή ότι εκείνοι θα έχουν το προνόμιο να οργανώνουν αιωνίως τα αντικαπιταλιστικά κινήματα

   • !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    εγραψες…… εισαι ανυπέρβλητη θεότητα

   • δεν ξερω αν το καταλαβαινεις ,αλλα απ τη θεολογια του προλεταριατου που ειναι το υποκειμενο της Ιστοριας να κυλας στην θεολογια του αγαναχτησμενου ακοματιστου ελληνα που θα κανει σουρωτηρι τον κωλο του παγκαλου ,δεν ειναι και καμμια τρομερη προοδος 🙂

    το συνταγμα ειναι ενα το μεγαλο μας τσιρκο
    γεμισε απο ιμπρεσαριους , ατζεντηδες , ακροβατες , καλιτεχνες , κλοουν , αγρια θηρια, γητευτες θηριων , πεχλιβανιδες , θεατες …. κλπ κλπ

    εγω απ ολους αυτους προτιμω τους ακροβατες
    ειναι δυσκολο να ακροβατεις αμα πεσεις ισοπεδωνεσαι

 4. Βάζω και εδω ενα σχολιο που έκανα και στον παραλληλογραφο: (ειναι λιγο σεντονι για αυτο ζητω εκ των προτερων συγγνωμη)

  Εχει βρει τροπο πολυς κόσμος να καταλαγιάσει τις τύψεις για την αδράνειά του και για να εκτονωθει… και αυτο ειναι προβλημα. Απαξιώνεται ολόκληρος ο πολιτικοποιημένος κόσμος, αυτός που τόσα χρόνια έχει δώσει τόσους αγώνες και αν καποιοι δεν εχουν προβλημα με αυτη την προσβολη τι να πω; εγω ως πολιτικη οντοτητα εχω… απολυτη απαξιωση και τωρα αλλα και τοσα χρονια. Δεν καταλαβαινω γιατι θα πρεπει να λειτουργουμε ως υπηρέτες του λαου… ας αναλαβει τις ευθυνες του

  Ισως παλι η κατασταση στην Αθηνα να ειναι διαφορετικη απο την κατασταση στα Γιαννενα

  Μετα από όσα ειδα και ακουσα χθες στη συνέλευση, και μετα απο πολυωρες κουβεντες με καποιες γνωστες μουρες που κυκλοφορουν στο τοπικο εγχειρημα μέσω διαδικτύου πραγματικα απογοητεύτηκα….

  απολιτικοποιήση και δαιμονοποιηση με υστερια της οποιας αριστερης πολιτικοποιησης (και τονιζω το αριστερης γιατι οσον αφορα τη δεξια-εθνικιστικη-φιλελευθερη πολιτικοποιηση και χρωματισμο παρα πολλοι απο αυτους δεν εχουν κανενα μα κανενα προβλημα)

  αποδοση ευθυνων στα υποτιθεμενα “αριστερα κομματοσκυλα που θελουν ψηφους”, για τη μικρη προσέλευση (και για αυτο φταιει η αριστερα οπως και για ολα τα υπολοιπα βεβαια, παντα φταιει η αριστερα)

  στην περιπτωση μας (εμας των αγανακτισμενων) επειδη μιλαμε για εμας και εμεις ειμαστε αγανακτισμενοι και τελειοι, δεν τιθεται θεμα κακης “κοινωνικης απευθυνσης” ενω αντιθετα στην περιπτωση των καλεσματων και των αγωνων του ριζοσπαστικοποιημενου κόσμου τίθεται τετοιο θεμα (γιατι για ολα φταιει παντοτε καποιος αλλος εκτος απο εμας εστω και αν σκιζεται αυτος ο αλλος τοσα χρονια με οποιο τροπο μπορει)

  Πολλοι ειναι αγανακτισμενοι με τους κοπριτες δημοσιους υπαλληλους, με το σπαταλο κρατος, με τη λαθρομεταναστευση και ειναι φασισμος να τους αποκαλουν καποιοι εθνικιστες οταν μιλανε περι “απωλειας του έθνους μας, της γλωσσας μας, του πολιτισμου μας, κτλ”, όταν σε οτι και να λενε κολλανε τη λεξη “ελληνας” και “εθνος” απο διπλα.

  Ανυπαρκτη αλληλεγγυη και κακια σε πολλες περιπτωσεις. Σχολια περι κακων μεταναστων που καλυτερα να πνιγουν στη βαρκα καθως έρχονται, και κακεντρεχιες για τους εργατες στη Δωδωνη που εχουν προχωρησει σε επαναοικειοποιηση του εργοστασιου αυτες τις μερες.

  Υστεριες σε σημειο να αναρωτιεσαι αν ο ταδε κυριος θα λιποθυμήσει απο τα νευρα επειδη καποιος τολμησε να πει οτι το να μην αφηνεις καποιον να μοιρασει το φυλλαδιο του ειναι φασισμος και φιμωση. Συμφωνα με καποιον αλλο κυριο που επισης υστεριαζε “το θεμα δεν ειναι πολιτικο” (αλλα μαλλον καταρα απο το θεο). Οι περισσοτεροι μη αριστεροι απλα θελουν να γυρισουν στην προτερη καταναλωτικη τους υστερια, δεν καταλαβαινουν τιποτα, εχουν προβλημα με τη χρηση λεξεων όπως “καπιταλισμος” και “απεργια”, και το μεγαλυτερο προβλημα κατα τη γνωμη μου ειναι οτι δεν θελουν να ακουσουν αυτα που εχεις να τους πεις.

  Πολλοι ειχαν προβλημα και θαβανε στο διαδικτυο, τους ανθρωπους που μιλησαν εχθες επειδη πολλοι απο αυτους ανηκανε σε κομματα. Ε και;;;; αναρωτιεμαι εγω…. ειναι κακο δηλαδη να ειχες καποια πολιτικη δραση τοσα χρονια; μηπως να απαρνηθουμε την πολιτικη μας ταυτοτητα και να αρχισουμε να προσκυνάμε σημαίες; μηπως να απολογηθουμε κιολας στους γενικους και αοριστους και φασιστικους γενικευτικους αφορισμους του τυπου “η αριστερα φταιει εκτος απο τα 2 μεγαλα κομματα;”

  χωρια τις διαφορες γελοιοτητες που οφειλονται στην παντελη ελλειψη στοιχειωδους μορφωσης, που προσωπικα δεν με ενοχλει, αλλα δεν δεχομαι και μαθηματα απο καποιον που με βριζει, με απαξιώνει και δεν ξερει τιποτα παρα μονο να προσκυνα και να υπηρετει τυφλα αφεντάδες (και συμφωνα με τη γνωμη μερικων θα πρεπει αυτο να το δεχτω)

  πολλοι ειπαν να φυγουν απο τη συνελευση οσοι ειναι σε κομματα, ή ακομα αν θελουν να παραμεινουν να μην κανουν αναφορα σε αυτα που οραματιζονται και πιστευουν

  το group therapy και ο λαϊκισμος ειναι ιδανικες καταστασεις, η ανάληψη δράσεων; οχι και τοσο…. δημοφιλης ειναι η προταση περι της ευρεσεως μερικων τεχνοκρατων οικονομολογων θεων που θα δωσουν λυση στο προβλημα μας

  το πιο αισχρο ηταν η επιθεση που δεχονται οι εργαζομενοι στη Δωδωνη

  λιγη ενημέρωση: η Δωδωνη παλια ανηκε στους αγροτικους συνεταιρισμους, στη συνεχεια με πλαγιες μεθοδους και εξαπατηση η αγροτικη τραπεζα πηρε το 51% των μετοχων και τωρα θελει να το ξεπουλησει. Γιατι; η απαντηση προφανης: η Δωδωνη δε συμμετεχει στο καρτελ του γαλακτος, εχει το φθηνοτερο γαλα, κανει εξαγωγες τυριου σε ολο τον κοσμο, οι κτηνοτροφοι δεν πεινανε (τουλαχιστον αποσο ξερω) και εχει κερδη, και μαλιστα τρελα κερδη. Με λιγα λογια αποτελει φιλετακι. Μπορειτε να φανταστειτε τι θα γινει σε περιπτωση που πουληθει…..

  οι εργατες εδω και καποιες μερες εχουν προχωρησει σε καταληψη του εργοστασιου, η παραγωγη λειτουργει κανονικα αλλα ΧΩΡΙΣ διοικηση…. αυτα ειναι…. παραδειγμα προς μιμηση, αυτοδιεύθυνση των εργατων και αυτοδιαχειριση της παραγωγης

  οριστε ενα παραδειγμα που αποδεικνυει οτι οι προτασεις μας δεν ειναι ουτοπικες ή μη εφαρμοσιμες

  πολλοι ομως συμπολιτες μας χθες στη συνελευση, “ξενερωσαν” και βρισανε τους εργατες που βγηκαν να μιλησουν και στο διαδικτυο γραφανε τα χειροτερα

  μεχρι που έγραψε μια κυρατσα-γνωστη μουρη το εξης κακεντρεχες: “Θέλω να δω τωρα που θα ερθει μέρα μισθοδοσίας ποιος θα τους πληρωσει! Θα παρακαλάνε να γυρίσουν πισω τα “αφεντικά” για να υπογράψουν τις καταθέσεις στην Τράπεζα!”

  παντελης ελλειψη αλληλεγγυης και κατανοησης βασικων εννοιων (οτι δηλαδη το να ξεπουληθει η Δωδωνη δε σε συμφερει γιατι αυτο θα αυξησει τις τιμες, θα απολυθει κοσμος και θα πεινασουν οι κτηνοτροφοι – σημειωση: παρα μα παρα πολλες οικογενειες σε ολη την Ηπειρο ζουνε απο τη Δωδωνη)

  Τελος να πω, οτι παιζονται και αλλα τετοια σκηνικα που δεν μπορεις να κανεις τα στραβα ματια. Μανια καταδιωξης απο τους αριστερους και τρελη εμμονη επειδη χθες μιλησανε στο μικροφωνο (αν ηθελες φιλε ας μιλουσες και εσυ στο μικροφωνο κανεις δε σου εκοψε την προσβαση) αριστεροι ανθρωποι. Εκφρασεις που πραγματικα δειχνουν εμμονη και μισος (???? υπερβολικη λεξη αλλα αν περασετε μια βολτα ειτε απο τον τοιχο τους στο fb είτε απο τη συνέλευση εδω θα το καταλαβετε). Ας καταλαβουν στην τελικη, οτι ετσι και δεν ηταν οι ριζοσπαστικοποιημενοι μαζι τους θα ηταν τρεις και ο κουκκος και απλα θα κοιταζοντουσαν μεταξυ τους.

  λυπαμαι πολυ αν σας κουρασα με το σεντονι, απλα αναφερω καποιες προβληματικες και εντυπωσεις μου, ελπιζω τα πραγματα να ειναι διαφορετικα στην Αθηνα και εδω να κινηθουν σε διαφορετικο επιπεδο

  • Ένα μικρό σχόλιο:
   Αυτό που γίνεται στη ΔΩΔΩΝΗ είναι σημαντικό και πρέπει να υποστηριχθεί . Όποιος ξέρει αναλυτικότερα τη περίπτωση ας ανεβάσει κείμενο . (Μπορείς αγανακτισμένη φιλελεύθερη;)
   Επίσης , να βοηθηθούν οι εργαζόμενοι της ΔΩΔΩΝΗΣ να στησουν μπλογκ στο διαδίκτυο – ας βοηθήσουν και φίλοι απο εδώ μέσα ή ας γίνει και έκκληση για τέτοια βοήθεια , καθώς και για άλλες βοήθειες, στη συνέλευση του Συντάγματος.

   Μπορεί να λέμε όλοι μας διάφορα λόγια, αλλά να εδώ κάτι που στη πράξη πρέπει να το βοηθήσουμε. Πως μπορεί αυτό να γίνει πραγματικά;

   • @ormithiella

    Αυτό που γίνεται στην Δωδώνη (και ξέρω ελάχιστα) ΠΑΡΑ-ΕΙΝΑΙ σημαντικό.

    Πρέπει να αναδείξουμε ως λύση σε παρόμοιες περιπτώσεις, την αυτοδιαχείριση των παραγωγικών μονάδων (είτε για εργοστάσια πρόκειται, είτε για ότι άλλο), που απειλούνται με πώληση ή κλείσιμο, την αυτοδιαχείριση των επιχειρήσεων από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Την συνέχιση της λειτουργίας τους με κάθε μέσο. Ούτε θέσεις εργασίας πρέπει να χαθούν ούτε η χώρα να στερηθεί κι άλλο την παραγωγική της βάση.

    Θραξ Αναρμόδιος

    ΥΓ. Ο ρόλος της Αγροτικής Τράπεζας και το τι έκανε στις συνεταιριστικές επιχειρήσεις (η τράπεζα και η μαφία του αγροτικού συνδικαλισμού) είναι γνωστότατος σε όσους είναι από αγροτικές περιοχές. Να τα λέμε να τα μαθαίνουν και οι άλλοι.

    • guys thanks

     το θεμα με τη Δωδωνη ειναι πολυ σοβαρο, και θα προσπαθησω να δωσω περισσοτερες πληροφοριες αμεσα

  • δεν μας κουρασες με το σεντονι
   μας μαυρισες την καρδια
   αλλα τι να κανουμε οι αληθειες πρεπει να λεγονται

   καλη συνεχεια και προσοχη στα κεφαλια μας 🙂

   υ.γ. το ενα αβαταρ καλυτερο απ το αλλο ,αλλα αυτο με τα νυχια ηταν το κορυφαιο 😛

   • «μας μαυρισες την καρδια
    αλλα τι να κανουμε οι αληθειες πρεπει να λεγονται»

    Πριν μερικά χρόνια είχα πάει στο υπ. κοινωνικών υπηρεσιών για μια υπόθεση του παππού μου. Είχαν απεργία και οι εργαζόμενοι που διαδήλωναν έξω από το κτίριο το είχαν αποκλείσει και δεν άφηναν κανένα να μπει μέσα. Χάζευα , όταν ξαφνικά εμφανίσθηκε μια ηλικιωμένη που μετά βίας έπαιρνε τα πόδια της και ήθελε να μπει για μια υπόθεση της στο αποκλεισμένο κτίριο . Οι συνδικαλιστές δεν την άφηναν με τίποτα παρότι η επιβαρυμένη κατάσταση της ήταν προφανής και η ίδια κλαίγοντας σχεδόν τους παρακαλούσε να την αφήσουν να μπει γιατί για εκείνη ήταν μεγάλη περιπέτεια το να ξανάρθει. Επενέβην πολύ ευγενικά και τους υπέδειξα τη κατάσταση της καθώς και το ότι ήταν απάνθρωπο να μην της επιτρέπουν να μπει , στο κάτω κάτω θα ήταν μια και μοναδική εξαίρεση . Το αποτέλεσμα ήταν ότι άρχισαν απρόκλητα να με σπρώχνουν , με είπαν προβοκάτορα και με απείλησαν ότι αν δεν φύγω θα τις φάω. Απομακρυνθήκαμε τελικά παρέα την ηλικιωμένη που πλέον έκλαιγε.

    Η καρδιά μας φίλε αλεχαντρο είναι πράγματι κατάμαυρη και (αυτό είναι το πρόβλημα) απ’ όλες τις μεριές…
    Όμως θέλω να ελπίζω ότι αυτό που έχει ξεκινήσει , παρότι έχει κι’ αυτό διάφορες πλευρές (γίνεται διαφορετικά;), πάνω απ’ όλα κομίζει την ελπίδα του να δημιουργηθούν οι βάσεις ώστε η μαυρίλα συνολικά να ξεπερασθεί.

   • @alexantro

    thanks a lot!!! 😀

    λοιπον οσον αφορα τη Δωδωνη, σημερα δυστυχως εμαθα οτι η διοικηση ζει και βασιλευει και ελεγχει την κατασταση εχοντας μεταφερθει στην αγροτικη τραπεζα

    δεν θελω να γκρινιαζω ουτε να σας στενοχωρω, απλα ημουνα λιγο πεσμενη γιατι τσακωνομουνα με κατι φιλελευθερους και κατι απολιτικους απο τα Γιαννενα στο διαδικτυο για το θεμα

    σημερα παντως ητανε καλυτερη η κατασταση στη συνελευση 🙂

  • Πολύ ωραίο σχόλιο, συμφωνώ.

   Τα πράγματα δεν είναι διαφορετικά στην Αθήνα στην ουσία τους, αλλά είναι τόσος πολύς ο κόσμος και αυτό από μόνο του αλλάζει (δημόσιες) στάσεις και (δημόσιες) τοποθετήσεις. Δηλαδή είναι δύσκολο, όσο και να το προσπαθεί το ξερό σου το κεφάλι, όταν είσαι σε μια συνέλευση 5000 ανθρώπων και γύρω σου στον ευρύτερο χώρο υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες, να παίζεις σόλο βιολί βλακείας.
   Επίσης παίζει ρόλο το μέγεθος της Αθήνας αυτό καθ’αυτό. Έχουμε μαζευτεί εδώ 5.000.000 άνθρωποι, όλοι ξένοι ανάμεσα σε ξένους, φάτσες άγνωστες με φάτσες άγνωστες και ξαφνικά μαζευόμαστε και μιλάμε μεταξύ μας -ενώ μέχρι τώρα (αλλά και τώρα) ούτε στο πρόσωπο δεν τον κοιτάς τον άλλο σε λεωφορεία, μετρό, πεζοδρόμιο, περίπτερο. Αυτό το «ξαφνικά μαζί από τελείως ξένοι» παίζει ρόλο εδώ.

   Κάνε μια ανάρτηση για Δωδώνη! 🙂

   • οχι αλλα σε ευχαριστω 🙂 🙂

    δε νομιζω οτι ειναι κατι το ιδιαιτερο, και ισως σε καποια σημεια να ηταν και λιγο γκρινια γιατι ειχε τυχει εκεινη την ωρα (και χθες μεχρι τις 5) να μαλωνω διαδικτυακως με μερικα φυντανια

    ασε που καλυτερα να κοιταμε τα θετικα προς το παρον, χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν θα κανουμε κριτικη εκει που πρεπει

    ευχαριστω πολυ και παλι 🙂

 5. Αντε βρε παιδιά, μην πάμε τώρα από τον έναν διχασμό στον άλλον. Είχαμε παλιά τον διχασμό αριστερός-δεξιός. Τώρα δηλαδή θα πάμε στον διχασμό πολιτικοποιημένος-απολιτίκ; Ας βρούμε τα κοινά μας. Διαφορές έχουμε. Μην προσθέτουμε κι άλλες. Μετά αυτά, μετά…

  Θραξ Αναρμόδιος

 6. Με απωθεί κι εμένα η απαξίωση πολλών από τους συγκεντρωμένους στην πλατεία Συντάγματος προς την Αριστερά και τα κόμματά (της). Με πληγώνει.
  Αλλά από μια μεριά…την κατανοώ, δυστυχώς. Γιατί, βρε παιδιά, αν η Αριστερά με τόσους αγώνες και τόση ιστορία, δεν καταφέρνει πια να συγκινεί, κάτι στραβό κάνει, έτσι δεν είναι;
  Ο “λαός”, αυτό το ετερόκλητο, τεράστιο πλήθος που κατακλύζει την πλατεία, ε τι να κάνουμε, αυτός είναι…
  Το θέμα είναι να βρει η Αριστερά έναν άλλο τρόπο, μια άλλη γλώσσα, να μιλήσει και να προσεγγίσει αυτό τον κόσμο, γιατί άλλον λαό δεν έχουμε, πώς να γίνει;

 7. Ελληνική επαγγελματική Αριστερά
  Η ελληνική Αριστερά είναι η μεγαλύτερη απάτη στην ελληνική ιστορία.
  …Γνήσιο έργο των πιο μεγάλων απατεώνων της ελληνικής κοινωνίας.
  …Ο πολιτικός βόθρος της χώρας.
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/03/blog-post.html

 8. Mολις ειδα το ρεπορταζ του alter που ρωτουσε τον συγκενρωμενο κοσμο……….
  Ο αγανακτησμενος φανταρος που μολις απολυθηκε παραπονιοταν που ξεπουλανε η ελλαδα,ο παππουλης του πεντακοσαρικου ηθελε να μη πουληθει η ελλαδα αλλα μονο ο ΟΤΕ,η ΔΕΗ κτλ ,ο παπας!!παραπονιοταν για τα ανεργα παιδια του κοκ.
  Συγγνωμη παιδια αλλα το πανηγυρι μαλλον ελαβε τελος.Δεν ειναι κοινωνια αυτη αλλα ο Φρανκενσταιν.Λιγο πατριδα ,λιγο πρετεντερης ,λιγη θαλασσα και το αγορι μου.Τον πλανεμενο μπορεις να τον σωσεις τον βλακα οχι.

 9. το τι πιιστευω «ορμηθυελλα» το εγραψα με ευθυτητα στο κειμενο «Αυτοψια Αγανάκτησης» και οταν αναφερόμουνα στον αποκλεισμο αναρχικων αριστερων εννοούσα των ανθρωπων της βάσης που εδω τους μπερδευει το κειμενο και ισως και εσυ με τις ηγεσιες χωρις να αναρωτιέται κανεις αν οι ανθρωποι που ειναι αναρχικοι ανενταχτοι αριστεροι η ενταγμενοι αριστεροι ειναι ευχαριστημενοι η εστω αν ακολουθουνε πάντα τις ηγεσίες τους. Το να αποκλειει ενα κάλεσμα ενα κομμάτι της κοινωνιας συγχέοντας το με καποιους καρεκλοκενταυρους και το να χλευάζει μερικους γραφικους που πηγανε να καπελώσουνε δεν διαφέρει με αυτους που βλέπουνε μονον φασιστες και εθνικια στο πανω Σύνταγμα. Εκτος απο το καπέλωμα υπηρχαν και πολλοι αναρχικοι αριστεροι που απλά μετειχανε, πολλοι που ουτε καν μιλησαν (οπως εγω) απλά παρατηρουσανε, και πολλοι που μπηκαν στις ομάδες και δουλευουνε ηδη. Για ολα αυτά και για πολλά αλλα που δεν ειναι επι του παροντος, παρατηστε αυτο το αντιαριστερο αντιαναρχικο μενος γιατι στη κρισιμη στιγμη αυτα τα απλα μελη ειναι οι καλυτεροι σας συμμαχοι ….το γεγονος οτι δωσαμε μαχες που χασαμε δεν μας κάνει αντιπάλους σας….αυτη η θεωρηση ειναι βλακωδης με κεφαλαια γράμματα και δεκα θαυμαστικά…..απλα μας κάνει ηττημενους αλλα εμπειροπολεμους στρατιώτες….αλλοιμονο σας αν νομιζετε οτι αντιπαλος σας ειναι η αναρχια και η αριστερά επειδη καποιοι ηγέτες ειτε ψαχνουν ψηφους ειτε διεκδικουνε την πατροτητα…..προσωπικα στο κειμενό μου εξηγησα πια θεωρω σαν πιο τιμια στάση και αυτή θα συνεχισω να κρατάω

 10. “Η ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΚΟΣΜΟΠΛΗΜΥΡΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ!

  Σε αυτή τη συγκυρία, οι δυνάμεις της Αριστεράς και του ταξικού εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, πρέπει να αναλάβουν μεγάλες ενωτικές πρωτοβουλίες και δράση, προκειμένου να συμβάλουν, χωρίς ηγεμονισμούς και πρωτοκαθεδρίες, ώστε η κατεύθυνση του αυθόρμητου οργισμένου λαϊκού ξεσπάσματος να προσλάβει με τη συναίνεση των συμμετεχόντων ριζοσπαστικό αριστερό περιεχόμενο με φιλειρηνικά πάντα χαρακτηριστικά.
  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΦ΄ ΥΨΗΛΟΥ ΚΡΙΤΙΚΗΣ!” (Από την http://www.iskra.gr/)
  Αυτό το κείμενο που παρατέθηκε και πιο πριν δεν είναι φωνή γραφικών τύπων. Και για όποιον έχει στοιχειώδη εμπειρία της αριστεράς και των πρακτικών της σημαίνει απλώς επίσημο κάλεσμα για καπέλωμα. Τέτοια νοοτροπία υπάρχει δυστυχώς σε όλη την αριστερά και το δυστυχώς πρέπει να μπει σε εισαγωγικά γιατί η αμαρτία είναι δομική. Πρέπει ακόμη να είσαι δίκαιος γιατί οι κινητοποιήσεις αυτές αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν μεγάλο χλευασμό.
  Δεν έχεις καταλάβει ακόμη ότι η εξεγερτική διάθεση είναι τέτοια και τόσο απέναντι στον αριστερό χώρο όσο και στον αναρχικό χώρο και πρέπει να παραδεχθείς ότι αυτό είναι δικαιολογημένο. Η βασική αιτία αυτού νομίζω ότι είναι η αίσθηση του κόσμου ότι τελικά αυτοί οι χώροι δεν έχουν ενδιαφερθεί πραγματικά να τον υπερασπίσουν, αλλά αντίθετα ενδιαφέρθηκαν περισσότερο για τα κομματικά τους και πολιτικοιδεολογικά τους συμφέροντα και επικρατήσεις. Εν πάση περιπτώσει μην κάνεις το λάθος να κατηγορήσεις εύκολα αυτή την αντίθεση του κόσμου. Αλλιώς η λύση είναι να τους θεωρήσεις τρελούς και κομπλεξικούς.

  «το γεγονός ότι δώσαμε μάχες που χάσαμε δεν μας κάνει αντιπάλους σας» .
  Βεβαίως όχι , απλώς νομίζω ότι έχετε συνηθίσει στις ήττες και στη νοοτροπία του σφαγιασμένου ήρωα. Έ, απ’ αυτή την άποψη είσαστε λιγάκι επικίνδυνοι (αστειεύομαι…).

  Τελικά, άνθρωποι σαν και σένα marxfactor είναι πολύτιμοι, όπως και οι περισσότεροι που έχω γνωρίσει εδώ μέσα, και δεν διανοούμαι ότι θα μπορούσε να θεωρηθούν από κάποιον αντίπαλοι. Όμως υπάρχει ανάγκη να συζητάμε τα πράγματα σε βάθος. Πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποφέρουν από έναν ασυγκράτητο καπιταλισμό. Ίσως αυτή τη φορά πρέπει να προσπαθήσουμε να τον σταματήσουμε με έναν διαφορετικό τρόπο από τους ήδη δοκιμασμένους και με πολλαπλούς τρόπους αποτυχημένους. Ουσιαστικά αυτό είναι ένα κάλεσμα να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Μαζί !

 11. Η παρακάτω ανοικτή επιστολή του Μ. Θεοδωράκη είναι εξαιρετική και νομίζω ότι αξίζει να παρατεθεί :

  Η επιστολή του κ. Θεοδωράκη έχει ως εξής:

  «Χαιρετίζουμε τους δεκάδες, ίσως εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, κυρίως νέους μας, που μαζεύτηκαν στις πλατείες όλων των μεγάλων πόλεων, διαδηλώνοντας την αγανάκτησή τους για το Μνημόνιο-μνημόσυνο, ζητώντας να φύγει η κυβέρνηση της ντροπής και όλο το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίστηκε δημόσια αξιώματα, καταστρέφοντας, λεηλατώντας και υποδουλώνοντας την Ελλάδα. Η θέση όλων αυτών δεν είναι στη Βουλή, είναι στη φυλακή.

  Χαιρετίζουμε τις πρώτες Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιούνται στο κέντρο των πόλεών μας, τον άμεσο δημοκρατικό χαρακτήρα που πασχίζει να ανακαλύψει το πρωτοφανέρωτο κίνημα των νέων μας.

  » Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους των δημόσιων επιχειρήσεων, που άρχισαν από χτες διαδηλώσεις, απεργίες και καταλήψεις, υπερασπιζόμενοι το κράτος μας, που χρειάζεται απελπιστικά, όχι την κατεδάφιση που προγραμματίζει το ΔΝΤ, αλλά τη ριζική του βελτίωση και μεταρρύθμιση.

  » Με τις κινητοποιήσεις τους, οι εργαζόμενοι του Ταμιευτηρίου, της ΔΕΗ, του ΟΠΑΠ υπερασπίζονται τη δική μας περιουσία, την περιουσία του ελληνικού λαού, που επιχειρούν τώρα να λεηλατήσουν οι ξένες τράπεζες, μέσω μιας κυβέρνησης-μαριονέτας τους στην Αθήνα.

  » Ο παραδειγματικά ειρηνικός χαρακτήρας των διαδηλώσεων απέδειξε ότι όταν η αστυνομία και οι προβοκάτορες δεν έχουν πάρει εντολή να επέμβουν, δεν ανοίγει μύτη. Καλούμε τους Έλληνες αστυνομικούς να μη δεχτούν να γίνουν τα όργανα των σκοτεινών δυνάμεων που θα θελήσουν ασφαλώς, σε κάποια στιγμή, να ματοκυλίσουν τους νέους μας και τους εργαζόμενους.

  » Η θέση τους, το καθήκον τους και το συμφέρον τους είναι στο πλευρό του ελληνικού λαού, της ειρηνικής του διαμαρτυρίας και διεκδίκησης, είναι στο πλευρό της Ελλάδας και όχι στων ξένων δυνάμεων που υπαγορεύουν στη σημερινή κυβέρνηση την πολιτική της.

  » Ένα χρόνο μετά την ψήφιση του Μνημονίου, και οι πέτρες ακόμα ομολογούν την αποτυχία του. Μετά από αυτή την εμπειρία δεν δικαιολογείται πλέον καμιά αυταπάτη. Ο δρόμος που πήρε και συνεχίζει η κυβέρνηση Παπανδρέου, υπό την καθοδήγηση των ξένων τραπεζών και υπηρεσιών, της Goldman Sachs και των Ευρωπαίων υπαλλήλων της, οδηγεί στην καταστροφή της Ελλάδας. Είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσει τώρα, είναι επιτακτική ανάγκη να φύγουν τώρα.

  » Κάθε μέρα που περνάει οι πράξεις τους ομολογούν πόσο επικίνδυνοι είναι για τη χώρα. Διερωτώμεθα γιατί ο εισαγγελέας δεν έχει επέμβει ακόμα εναντίον του υπουργού Οικονομικών για τις νέες δηλώσεις του περί επικείμενης χρεοκοπίας και άδειων ταμείων. Γιατί δεν έχει επέμβει για τις δηλώσεις περί εξόδου από το ευρώ του Προέδρου του ΣΕΒ και της Επιτρόπου.

  » Γιατί δεν έχει επέμβει για τη μαζική τρομοκρατία, με την οποία, μια χρεοκοπημένη κυβέρνηση, σε συνεργασία και καθ’ υπαγόρευση της τρόικας, επιχειρεί ακόμα μια φορά να εκβιάσει τον ελληνικό λαό. Με τους Τιτανικούς, με τις εντατικές, με όλα αυτά που βγαίνουν και λένε για να τρομάξουν τους Έλληνες, κατάφεραν να εξευτελίσουν τη χώρα διεθνώς και να την οδηγήσουν πραγματικά στο χείλος της χρεοκοπίας.

  » Αν ένας διευθυντής επιχείρησης μιλούσε για την επιχείρησή του με τον τρόπο που ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του μιλάνε για την Ελλάδα, θα σάπιζε τώρα πίσω από τα κάγκελα της φυλακής καταδικασμένος για βαριά απιστία.

  » Απευθυνόμαστε και στους λαούς της Ευρώπης. Ο αγώνας μας δεν είναι μόνο αγώνας για την Ελλάδα, είναι αγώνας για μια ελεύθερη, ανεξάρτητη, δημοκρατική Ευρώπη. Μην πιστεύετε τις κυβερνήσεις σας, που λένε ότι τάχα εσείς βοηθάτε την Ελλάδα με τα λεφτά σας.

  » Μην πιστεύετε τα χονδροειδή, εξωφρενικά ψέματα των βρώμικων εφημερίδων, που θέλουν να σας πείσουν ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε δήθεν γιατί οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, όταν δουλεύουν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, περισσότερο από όλους τους Ευρωπαίους! Την κρίση δεν την προκάλεσαν οι εργαζόμενοι, την προκάλεσε και τη χρησιμοποιεί το μεγάλο χρηματιστικό κεφάλαιο και οι πολιτικοί στις υπηρεσίες του.

  » Τις μεγάλες τράπεζες και μόνο αυτές βοηθάνε τα προγράμματα τους, δήθεν σωτηρίας, αυτές ακριβώς που επέβαλαν μέσω των πολιτικών και των κυβερνήσεων που έχουν εξαγοράσει, το οικονομικό μοντέλο που οδήγησε στη σημερινή κρίση. Δεν υπάρχει καμιά άλλη λύση από τη ριζική αναδιάρθρωση του χρέους όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά όλης της Ευρώπης.

  » Δεν μπορεί οι τράπεζες και οι κάτοχοι χρήματος, που προκάλεσαν την κρίση, να μην πληρώσουν ούτε ένα ευρώ για τις ζημιές που επέφεραν! Δεν μπορεί οι τραπεζίτες να είναι το μοναδικό ασφαλές επάγγελμα στον κόσμο!

  »Δεν υπάρχει καμία άλλη λύση από την αντικατάσταση του σημερινού οικονομικού μοντέλου της Ευρώπης, που είναι φτιαγμένο για να δημιουργεί χρέος, με επιστροφή σε μια πολιτική τόνωσης της ζήτησης και της ανάπτυξης, και τον προστατευτισμό, με δραστικό επανέλεγχο του Χρήματος.

  »Ή τα Κράτη μας θα κυριαρχήσουν στις αγορές, ή αυτές θα τα καταπιούν, και μαζί τους η Δημοκρατία και όλα τα επιτεύγματα του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

  » Η Δημοκρατία γεννήθηκε στην Αθήνα, όταν ο Σόλων διέγραψε τα χρέη των φτωχών στους πλούσιους. Ας μην επιτρέψουμε τώρα στις τράπεζες να καταστρέψουν την ευρωπαϊκή Δημοκρατία, για να αποσπάσουν τα μυθώδη ποσά που οι ίδιες δημιούργησαν ως χρέος. Πως μπορεί να προτείνεται, για να διοικήσει την Κεντρική Τράπεζα της Ευρώπης, ένας άνθρωπος της Goldman Sachs… Τι είδους κυβερνήσεις, τι είδους πολιτικούς έχουμε στην Ευρώπη;

  » Δεν σας ζητάμε να υποστηρίξετε τον αγώνα μας για λόγους αλληλεγγύης, ούτε γιατί στα δικά μας χώματα γεννήθηκε ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης, ο Περικλής και ο Πρωταγόρας, οι ιδέες της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Ευρώπης. Δεν ζητάμε ιδιαίτερη μεταχείριση γιατί υπομείναμε, ως χώρα, μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές στην Ευρώπη αγωνιζόμενοι για να μην επικρατήσει στην ήπειρό μας ο φασισμός.

  » Σας ζητάμε να το κάνετε για το δικό σας συμφέρον. Αν αφήσετε τώρα την ελληνική, την ιρλανδική, την πορτογαλική, την ισπανική κοινωνία να καταστραφούν, στο βωμό του χρέους και των τραπεζών, θα έρθει σύντομα η δική σας σειρά. Δεν θα ευημερήσετε εν μέσω ευρωπαϊκών κοινωνικών ερειπίων. Εμείς αργήσαμε, αλλά ξυπνήσαμε. Ξυπνήστε κι εσείς.

  » Ας φτιάξουμε μαζί μια νέα Ευρώπη της ανάπτυξης, της δημοκρατίας, της ευημερίας, της ειρήνης, αντάξια της ιστορίας, των αγώνων, του πνεύματός της. Αντισταθείτε στον ολοκληρωτισμό των αγορών, που απειλεί να διαλύσει την Ευρώπη κάνοντάς την Τρίτο Κόσμο, να βάλει τον ένα ευρωπαϊκό λαό εναντίον του άλλου, να καταστρέψει την ήπειρό μας, ξανακάνοντας επίκαιρο τον φασισμό».

  • Καλό είναι, πράγματι… Κάποιος θα το επιμελήθηκε πριν δημοσιευτεί, μάλλον 🙂

   Αλλά η παρουσία του σήμερα στο πανηγυράκι του πρύτανη, ισχύει… Επίσημα η κίνησή του λέει αυτό: «Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών καλεί όλους τους πολίτες της να συμμετάσχουν μαζικά και ειρηνικά στο συλλαλητήριο.
   Είναι προφανές πως οι συγκεντρωμένοι θα σεβαστούν όλους όσοι πραγματοποιούν δικές τους εκδηλώσεις στα Προπύλαια, διότι δεν βρίσκονται σε αντιδικία με κανένα.»
   Ανεπίσημα, ακούστηκε κάτι για «σκούπα» εναντίον των Αφγανών προσφύγων. Μέχρι χτες το απόγευμα που πέρασα πάντως, δεν τους είχαν πειράξει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s