Η #spanishrevolution ( #ισπανική επανάσταση ) εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο! (2) Ο τρόπος οργάνωσής της.

BlackMediterraneanPirate – PirataNegroMediterráneo    20-05-2011    08:45

Ενημέρωση     11:30,   14:45      (διορθώσεις, προστέθηκαν νέα κείμενα + συγκεντρώσεις Αθήνας, χάρτες πόλεων &  Αθήνας   /   Links Ελλάδας, Facebook Group Ελλάδας)


Μετάφραση: Πάρε τους δρόμους!  Αγανάκτησε! (Εξοργήσου!)Los indignados = Οι αγανακτισμένοιΓια πάρτη σας, Μάγκες. Ξενύχτησα, ξημέρωσε και δεν έχω κοιμηθεί ακόμα.

Είδα το άρθρο λίγο πριν την πέσω, μου άρεσε και δεν άντεξα να το αφήσω έτσι το θέμα.

Ήθελα, οπωσδήποτε, να το διαβάσετε μόλις μπείτε στη σελίδα, για να χαμογελάσετε, να πάει καλά η μέρα και να ξέρετε πως ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ.

Όλη η Ευρώπη τα ΄χει πάρει με τους διεφθαρμένους πολιτικούς και Διεθνείς Τραπεζίτες, τη δήθεν «δημοκρατία» και το κάργα διεφθαρμένο και ξεπερασμένο Σύστημά τους, που μας κοροιδεύουν ομαδικά και μας εκμεταλλέυονται.

Ξεσηκώνεται όλη η Ευρώπη (και όχι μόνο, όπως θα διαβάσετε στο κείμενο), αυτή τη στιγμή.

Ο Μάης του 2011 αναμένεται ακόμα πιο σαρωτικός απ΄ τον Μάη του ’68.Έχουν αναγγελθεί συγκεντρώσεις στην Ιταλία και καθιστικές διαμαρτυρίες σε Λονδίνο, Παρίσι, Βερολίνο, Βρυξέλλες και Κοπεγχάγη. Το Μέξικο DF και το Μπουένος Άιρες ετοιμάζουν βραδινές στρωματσάδες σε πλατείες.

«Από το Twitter:

Haidee HammondHaideeHammond Haidee Hammond

Quizás sea hora de redefinir el término antisistema.http://tinyurl.com/68j6dd5 #spanishrevolution #15M #nonosmovemos

Μετάφραση: Ίσως έφτασε η ώρα να επανακαθορίσουμε τον όρο αντισύστημα»Η #spanishrevolution έπαψε πια να είναι μόνο ένα ισπανικό κίνημα κι άρχισε να ξεπερνάει τα σύνορα και να εξαπλώνεται, κυρίως στην Ευρώπη.

Ο Juan Cobo, εκπρόσωπος του #acampadasol  («στρωματσάδα / κατασκήνωση στην Πουέρτα Ντελ Σόλ – κάνει λογοπαίγνιο) δήλωσε στο Público.es ότι, πραγματικά, δεν μπορούν να πιστέψουν την απίστευτη ποσότητα τηλεφωνημάτων που δέχονται από άλλες χώρες του κόσμου.

“Μας τηλεφωνούν από Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Μεξικό, Βενεζουέλα, Αργεντινή…

Θέλουν να μας πάρουν συνεντεύξεις και να ενημερωθούν για το κίνημα», τονίζει.

Για την ώρα, προετοιμάζουν στρωματσάδες σε πλατείες  στο Μεξικό DF και το Μπουένος Άιρες.(24 Μαίου, Οι Ισπανοί με Κατσαρόλες έξω απ΄την Ισπανική Βουλή! Κατσαρολάδα! )

Στην Ευρώπη, οι αναγγελίες μαζικών συγκεντρώσεων πολλαπλασιάζονται κατά τη διάρκεια της μέρας και σε χώρες όπως

η Ιταλία ( #italianrevolution ),

η Αγγλία ( #ukrevolution ),

η Γαλλία ( #frenchrevolution ),

η Γερμανία ( #germanrevolution ),

το Βέλγιο,

η Δανία και

η Πορτογαλία

είναι πια μία πραγματικότητα.

Και η Ελλάδα !  >>>

FACEBOOK GROUP: ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!! – DEMOCRACIA REAL YA, GRECIA

Link:   http://www.facebook.com/home.php?sk=group_218940354800038Σημαντική Υποστήριξη στην Ιταλία


Η Ιταλία είναι η χώρα που υπάρχει η μεγαλύτερη κινητοποίηση.


Πέφτει σύρμα στο Facebook: Italian Revolution – Democrazia Reale Ora  &  Democracia Real Ya – Roma (=Πραγματική Δημοκρατία Τώρα-Ρώμη), κατάφεραν να ξεσηκώσουν και να αναγγείλουν διαμαρτυρίες σε 13 πόλεις, μεταξύ των οποίων η Ρώμη, το Τορίνο, το Μιλάνο, η Μπολόνια ή η Φλωρεντία.

Οι συγκεντρώσεις οργανώνονται απ΄τους φοιτητές Εράσμους και η ιταλική νεολαία ακολουθεί.

Το κίνημα γνωστοποιείται και μεταδίδεται μέσω του Twitter, ως  #italianrevolution  και κατάφερε να τραβήξει την προσοχή του Popolo Viola και του ιταλικού grupo Anonymous.

Η πρωτοβουλία χωρίζεται σε δύο ομάδες.

Απ΄τη μία πλευρά είναι οι φοιτητές Εράσμους και οι Ισπανοί εργαζόμενοι που αποφάσισαν να κινητοποιηθούν, ακολουθώντας το παράδειγμα της «Πουέρτα Ντελ Σολ» (*Puerta del Sol, θα πει: «Πύλη του Ήλιου»).

Kι απ΄ την άλλη, οι ίδιοι οι Ιταλοί που υιοθέτησαν το πανό του «Democracia Real Ya» («Πραγματική Δημοκρατία Τώρα»), τοποθετώντας στη μέση την φράση «Η Ιταλία της δυσαρέσκειάς μας».

Σε κάθε περίπτωση, είναι σίγουρο πως και οι δύο ομάδες θα ενωθούν στην καθεμία από αυτές τις πόλεις.

Τόσο στο Twitter όσο και στο Facebook μεταδίδονται ιδέες που εμπνέουν και εμπνέονται απ΄το κίνημα 15-Μ και τονίζεται να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο να διατηρηθούν κάποιοι κανόνες, ώστε όλες οι διαμαρτυρίες-διαδηλώσεις να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία.
Αυτό που ζητείται, κυρίως, απ΄ τον κόσμο είναι να συμμετέχουν χωρίς σημαίες από κάποιο κόμμα ή συνδικάτο, καθώς και να φτιάξουν τα δικά τους, προσωπικά πανό ή πανό της ομάδας τους ή, τέλος πάντων, κάποιο πανό από ότι μπορεί να τους εκπροσωπήσει καλύτερα.
Όπως συμβαίνει και στη Μαδρίτη, προτείνεται να έχουν μαζί «οποιοδήποτε τύπο συσκευής, με την οποία μπορούμε να συνδεθούμε με τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter και το Facebook», «για να διαδίδεται αυτό που αποφασίζουμε να κάνουμε σε όλα τα μέσα».
Οι οργανωτές επισημαίνουν ότι «είναι πιθανό να μην είμαστε καλυμμένοι νομικά: «δεν έχουμε ειδοποιήσει για την καθιστική διαμαρτυρία ακόμα, γιατί όλο αυτό οργανώθηκε το μεσημέρι και είναι όλα θέμα ωρών.

Λίγο αργότερα θα προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε με τις αρχές […]

Είναι σημαντικό, αυτή την Παρασκευή να γίνουν όλα με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή».

Τελειώνοντας, να θυμάστε ότι δεν φέρνουμε μαζί «κανένα είδος αλκοολούχου ποτού.

Δεν κάνουμε μποτεγιόν* […]

Είναι σημαντικό ή εικόνα που μεταδίδουμε προς τα έξω να παρουσιάζει αξιοπιστία».

*[Το μποτεγιόν (botellón=μπουκάλα) έχει καθιερωθεί στην Ισπανία λόγω αφραγκίας και ανέχειας, τόσο πολύ πια, που είναι έθιμο και τρόπος ζωής. Εξοπλιζόμαστε πλήρως με ποτά, ποτήρια, πάγο, ξηρούς καρούς, όλα αγορασμένα ρεφενέ και οικονομικά απ΄την Κάβα της γειτονιάς και την πέφτουμε στην κοντινή πλατεία ή όπου εμείς επιλέξουμε, με τους κολλητούς για όσο γουστάρουμε. Αν γουστάρουμε και μέχρι το ξημέρωμα. Εκεί, στο παγκάκι της πλατείας, όλοι μαζί (για ν΄ακουμπάμε και τα ποτά)].

Λονδίνο, Παρίσι, Κοπεγχάγη, Άμστερνταμ…


Στις υπόλοιπες χώρες, οι συγκεντρώσεις-διαμαρτυρίες θα διεξαχθούν στις αντίστοιχες Ισπανικές Πρεσβείες**.

** [ Τέλεια! Η δική μας είναι και σε ωραίο μέρος: Διονυσίου Αρεοπαγίτου 21, γωνία στον Πεζόδρομο, κάτω απ΄την Ακρόπολη !!!  ]

Στη Γαλλία, μέσα απ΄το προφίλ του Facebook «Pour une vrai démocratie» («Για μία αληθινή δημοκρατία»), καλείται ο κόσμος να διαδηλώσει στο Παρίσι, στις 20:00, επίσης μπροστά απ΄την Ισπανική Πρεσβεία.

Στη Γερμανία αναγγέλθηκαν διαδηλώσεις-διαμαρτυρίες στο Βερολίνο, πάντα μπροστά απ΄ την Ισπανική Πρεσβεία, για σημερα το μεσημέρι ή αύριο, μας πληροφορεί η Patricia Baelo.


Στη Δανία, η συγκέντρωση θα είναι το  Σάββατο 21-05 στις 18:00 στην Ισπανική Πρεσβεία της Κοπεγχάγης.

Στο Βέλγιο, θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες σήμερα Παρασκευή 20-05 στις 18:30.

Η αναγγελία ακολουθείται, επίσης, στο Άμστερνταμ, Ολλανδία, την Πέμπτη 19-05 στις 20:00.

Στη Λισαβόνα, Πορτογαλία, επίσης, Πέμπτη 19-05, στις 19:00.

Αθήνα:

>>>>>

Έχουν κανονιστεί καθημερινές συγκεντρώσεις έξω από την ισπανική πρεσβεία (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 21, πολύ κοντά στο Μουσείο της Ακρόπολης) μέχρι και την Κυριακή 22 Μαϊου.

Υπάρχει συγκέντρωση σήμερα Παρασκευή, στις 7.00 το απόγευμα, και αντίστοιχες συγκεντρώσεις Σάββατο και Κυριακή στις 5.00 το απόγευμα. Για το Σαββατοκύριακο ετοιμάζονται διάφορες δημιουργικές δράσεις, ενώ υπάρχει και πρόταση να παραμείνει ο κόσμος και τα βράδια και να κοιμηθεί εκεί, στα πρότυπα των καταλήψεων πλατείων στην Ισπανία.

>>>>>

Το κύμα διαδηλώσεων και καταλήψεων πλατείων που έχει συγκλονίσει την Ισπανία τις τελευταίες ημέρες, έχει αρχίσει να ξεπερνάει τα σύνορα της χώρας. Σε δεκάδες πόλεις της Ευρώπης, αλλά και της Αμερικής, έχουν ξεκινήσει η προγραμματίζονται σύντομα αντίστοιχες δράσεις. Ένας χάρτης των αντίστοιχων δράσεων υπάρχει στο παρακάτω λινκ:
http://www.ikimap.com/map/2CYF
Στην Αθήνα, έχει στηθεί ένα group στο facebook, κυρίως από ισπανούς που μένουν εδώ, αλλά στο οποίο μπαίνουν όλο και περισσότεροι έλληνες και ελληνίδες, για να οργανωθούν δράσεις και εδώ.
http://www.facebook.com/home.php?sk=group_218940354800038
Έχουν κανονιστεί καθημερινές συγκεντρώσεις έξω από την ισπανική πρεσβεία (Διονυσίου Αεροπαγίτου 21, πολύ κοντά στο Μουσείο της Ακρόπολης) μέχρι και την Κυριακή 22 Μαϊου. Υπάρχει συγκέντρωση σήμερα Παρασκευή, στις 7.00 το απόγευμα, και αντίστοιχες συγκεντρώσεις Σάββατο και Κυριακή στις 5.00 το απόγευμα. Για το Σαββατοκύριακο ετοιμάζονται διάφορες δημιουργικές δράσεις, ενώ υπάρχει και πρόταση να παραμείνει ο κόσμος και τα βράδια και να κοιμηθεί εκεί, στα πρότυπα των καταλήψεων πλατείων στην Ισπανία.
Προς το παρόν η πρωτοβουλία κυριαρχείται από τη διάθεση αλληλεγγύης στο ισπανικό κίνημα και δεν έχει πάρει «αθηναϊκά» χαρακτηριστικά (η αφίσα π.χ. είναι μόνο στα αγγλικά και τα ισπανικά). Αν συμμετέχουμε όμως και πολλοί από τους «ντόπιους» ίσως η πλατεία Συντάγματος να μην μας φανεί και πολύ μακριά (που δεν είναι κιόλας!).

Πηγή: athens.indymedia.org

Ακριβής τοποθεσία

Η πρεσβεία είναι στο κόκκινο Χ, 2′ από το σταθμό του Μετρό Ακρόπολη.

Πηγή: athens.indymedia.org

 

( Nuestras armas = Τα όπλα μας )

Πηγή: www.publico.es   ( Μετάφραση: BlackMediterraneanPirate  )


——————————————————————————————————————————————————-

Σχόλια

(μερικά τώρα, για μία «γεύση» και παραθέτουμε περισσότερα αργότερα / παραθέτουμε δίπλα στις φράσεις τη μετάφρασή τους, όπου χρειάζεται, σε έντονη γραφή Bold, για να μπορείτε να τα ξεχωρίσετε εύκολα)


——————————————————————————————————————————————————-

256 Σχόλια  (20-05-2011, 05:00)

99idailyflava19-05-2011 13:56

Que así sea. Έτσι να γίνει

WELCOME THE EUROPEAN REVOLUTION!

http://yoyepunto.blogspot.com

91ibuster19-05-2011 13:58

Ya era hora de despertar!!!

Έφτασε πια η ώρα να ξυπνήσουμε!!!


94iMarinero en Marte19-05-2011 14:12

Que corra el viento fresco por Europa. Que la revolución no pare.

Να φυσήξει φρέσκος αέρας στην Ευρώπη. Να μη σταματήσει η επανάσταση.


92iMazorco19-05-2011 14:12

Yo creo que esta mas que claro que Europa, el pueblo europeo, esta HARTA de los mercados, harta de las agencias de rating, harta de los recortes sociales, harta de los rescates y tratos de favor hacia la banca, harta de tanta injusticia social, en definitiva, HARTA DE NEOLIBERALISMO Y DE SISTEMAS BIPARTIDISTAS A IMAGEN Y SEMEJANZA DEL IMPERIO.

Πιστεύω πως είναι πιο ξεκάθαρο κι απ΄ την ίδια την Ευρώπη,

ο Ευρωπαϊκός λαός, μπούχτισε πια από τις αγορές,

μπούχτισε από τα πρακτορεία rating,

μπούχτισε απ΄τις ευρωπαικές περικοπές και τις συμπεριφορές χάρητος στις Τράπεζες,

μπούχτισε από την τόση πολλή κοινωνική αδικία και, τελικά,

ΜΠΟΥΧΤΙΣΕ ΑΠ΄ΤΟΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤ’ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.


 88iV d Vendetta19-05-2011 14:14

Esto puede ser el inicio de algo muy grande…

Casi me saltan las lágrimas…

¡VIVA LA RE-EVOLUCIÓN PACÍFICA MUNDIAL!

Αυτό μπορεί να είναι η αρχή για κάτι πολύ μεγάλο…

Σχεδόν δακρίζω…

ΖΗΤΩ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΕΠ-ΑΝΑΣΤΑΣΗ !!!

(REEVOLUCIÓN, θα μπορούσε να μεταφραστεί και ως «ΜΕΤ-ΕΞΕΛΙΞΗ», γιατί γίνεται λογοπαίγνιο στα Ισπανικά,

δηλ. ΖΗΤΩ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΜΕΤ-ΕΞΕΛΙΞΗ, που όμως σ΄εμάς,

στα Ελληνικά, δεν συμπεριλαμβάνει η λέξη «ΜΕΤ-ΕΞΕΛΙΞΗ».

Γι΄αυτό το μεταφράσαμε ΕΠ-ΑΝΑΣΤΑΣΗ, που κυκλοφόρησε και πολύ σαν έκφραση, στα περισσότερα blogs, το Πάσχα που μας πέρασε).

http://nuevaconscienciacriticadeespecie.blogspot.com/

PD: Que nada ni nadie acabe con nuestra ilusión. El poder empleará todas las armas de las que dispone para acabar con este conato re-evolucionario. Debemos ser fuertes Y NO ABANDONAR NUNCA LA NO-VIOLENCIA.

ΥΓ: Ευχόμαστε, κανένας και τίποτα να μην σταματήσει αυτό τον πόθο, αυτή τη συγκίνηση.

Η Εξουσία θα χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα που διαθέτει, ώστε να τελειώνει με αυτή την επ-αναστατική απόπειρα.

Πρέπει να είμαστε δυνατοί.

ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΜΗ-ΒΙΑ.


49ianarkhia19-05-2011 14:14

La era está pariendo un corazón

(Silvio Rodríguez)

Le he preguntado a mi sombra

a ver como ando para reírme,

mientras el llanto, con voz de templo,

rompe en la sala regando el tiempo.

Mi sombra dice que reírse

es ver los llantos como mi llanto,

y me he callado, desesperado

y escucho entonces: la tierra llora.

La era está pariendo un corazón,

no puede más, se muere de dolor

y hay que acudir corriendo

pues se cae el porvenir

en cualquier selva del mundo,

en cualquier calle.

Debo dejar la casa y el sillón,

la madre vive hasta que muere el sol,

y hay que quemar el cielo

si es preciso, por vivir.

Por cualquier hombre del mundo,

por cualquier casa.

(1967)

(Μετάφραση, λίγο αργότερα…)


Pol1989#7VotaVotaDenunciar

63iPol198919-05-2011 14:18

Vamos, Europa, que despiertas!

Άντε, Ευρώπη, ξύπνα!


56iherval19-05-2011 14:27

¡Ahora o nunca! Hay que decapitar la serpiente PPPSOE que ahoga las esperanzas de un cambio democrático real, aquí y ahora. Basta ya de alimentar la insaciable bestia. Muerto el perro, se acabó la rabia.

Τώρα ή ποτέ! Πρέπει ν΄αποκεφαλίσουμε το φίδι του PPPSOE (ΠΠΠΑΣΟΚ) που πνίγει τις προσδοκίες για μία πραγματική δημοκρατική αλλαγή, εδώ και τώρα.

Αρκετά ταΐσαμε πια το ακόρεστο τέρας.

Ψόφησε ο σκύλος, τέλειωσε η λύσσα (Ισπανική Παροιμία).


 


53iMazorco19-05-2011 14:39

#8 Mas aun: hay que decapitar a la serpiente PP-SOE … pero la cosa no puede quedar ahi. Hay que cambiar el sistema que propicio que todo esto ocurriera.

Esto tiene que llegar hasta el final, o dentro de X años volveremos a lo mismo.

Κι ακόμα: Πρέπει ν΄αποκεφαλίσουμε το φίδι του PPSOE (ΠΠ-ΑΣΟΚ)… αλλά το πράγμα, δεν πρέπει να μείνει εκεί.

Πρέπει να αλλάξουμε το σύστημα που προκάλεσε όλο αυτό που συνέβη.

Αυτό πρέπει να φτάσει ως το τέλος, διαφορετικά, σε Χ χρόνια θα ξαναγυρίσουμε στα ίδια.


 60ibocherojo19-05-2011 14:39

Notición: la Europa solidaria y de los pueblos EXISTE…

Pintoresca y vieja Europa: DESPIERTA…..

Σημαντική Είδηση: η Ευρώπη της αλληλεγγύης των λαών ΥΠΑΡΧΕΙ…

Γραφική και γριά (παλιά) Ευρώπη: ΞΥΠΝΑ…


50ilazariguejah19-05-2011 14:45

Esto no hay quién lo pare, por que las calles son nuestras, por que nos quieren dejar sin nada, por que si no nos dejan soñar no les vamos a dejar dormir, por que estamos indignados, por que no tenemos casa Nos Quedamos en la Plaza

salud

lazariguejah

streaming desde sol

http://soltv.tv/

Αυτό, δεν υπάρχει κανείς να το σταματήσει, γιατί οι δρόμοι είναι δικοί μας, γιατί θέλουν να μας αφήσουν χωρίς τίποτα, γιατί αν δεν μας αφήσουν να ονειρευτούμε, δεν θα τους αφήσουμε να κοιμηθούνε, γιατί είμαστε αγανακτισμένοι (εξοργισμένοι), επειδή δεν έχουμε σπίτι, γι΄ αυτό θα Μείνουμε στην Πλατεία

 

Χαιρετώ

lazariguejah

 

εκπέμποντας από (την Πλατεία Πουέρτα Ντελ) Σολ   (Σολ, όμως, είναι ο Ήλιος στα Ισπανικά).

Πηγή:  Twitter   ( Μετάφραση: BlackMediterraneanPirate  )


——————————————————————————————————————————————————

Video.

Μετάφραση λίγο αργότερα.

Δείτε, όμως, τις φωτογραφίες.

Ο τύπος εξηγεί τα πάντα και δίνει στίγμα τι παίζει στην Σολ.

Λέει πως ο κόσμος τους βοηθάει πολύ, είτε συμμετέχει στην «στρωματσάδα»/ «κατασκήνωση» («acampado») στην πλατεία, είτε όχι.

Τους έχουν στείλει από κουβέρτες και πίτσες, μέχρι ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Ο κάθε ένας απ΄τους συμμετέχοντες, οργανώνει ότι γνωρίζει και ότι τον ευχαριστεί, όπου συμμετέχουν οι υπόλοιποι: από μαθήματα Τάι-Τσι, μέχρι συζητήσεις.

[Συλλογικότητα, ανάλογη με αυτή που συμβαίνει στις συγκεντρώσεις Rainbow (Rainbow Gatherings), για όσους γνωρίζουν.]

«Τέλος στην Ευρω-δικτατορία. Πρέπει να μπει ένα τέλος στο υπάρχον πολιτικό σύστημα και το είδος  ‘δημοκρατίας’  που πρεσβεύει και που δεν έχει οδηγήσει πουθενά. Φτάνει πια.»

Κεντρικό τους σύνθημα (και μην το ξεχνάτε):

El pueblo unido, jamás será vencido.

Λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος.

(Περισσότερες λεπτομέρειες λίγο αργότερα).

Madrugada pasada por agua

Amanece en Sol

——————————————————————————————————————————————————

Σχετικά με την #spanishrevolution  από το  indy:


Πληροφοριες/Θεσεις απο Μαδριτηαπό το μαυρο αλογο της ληθης 2:42πμ, Παρασκευή 20 Μαΐου 2011
Θελοντας να μεταφερω το κλιμα και καποια χαρακτηριστικα απο αυτο που συμβαινει στην μαδριτηΠως ξεκίνησε
Την Κυριακή 15-5 είχε καλεστεί πορεία από την πλατφόρμα «Πραγματική Δημοκρατία Τώρα» στην oποια υπήρχε μεγάλη συμμετοχή του κόσμου (10.000-15.000?).Στο τέλος της πορείας ένα κομμάτι του κόσμου έκλεισε 2 κεντρικούς δρόμους της πόλης και με αφορμή αυτό, έγιναν και κάποια ελάχιστα επεισόδια (κάηκαν λίγοι κάδοι και πετάχτηκαν κάποια κουτάκια μπύρας και ελάχιστες πέτρες)- σε ένα ποσοστό τους από ασφαλίτες, όπως φάνηκε από τις συλλήψεις που ακολούθησαν.Συνελήφθησαν 24 άτομα, τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα με ελαφρές κατηγορίες (διατάραξη κοινής ειρήνης).Gran despliegue policial

Controles en la entrada de la Puerta del Sol

Desalojo

Την δευτέρα στις 20.00 είχε καλεστεί ανοιχτή συνέλευση-συγκέντρωση στην πλατεία sol  (η κεντρική πλατεία της πόλης) στην οποία συμμετείχε πάρα πολύς κόσμος (15.000?) και η οποία κατέληξε (χωρίς προφανώς να προηγηθεί συζήτηση) στο να παραμείνει ο κόσμος στην πλατεία μέχρι την Κυριακή 22-5 (ημέρα τοπικών εκλογών).

Το επόμενο πρωί στις 5 η αστυνομία διέλυσε τον κόσμο που παρέμενε και αντανακλαστικά καλέστηκε νέα συνέλευση για το ίδιο απόγευμα, όπου με ακόμα περισσότερο κόσμο ξαναστήθηκαν σκηνές.

Η αστυνομία απαγόρευσε τη συγκέντρωση (στην Ισπανία οποιαδήποτε συνάθροιση κόσμου χρειάζεται την άδεια της αστυνομίας), ενώ την επόμενη μέρα η εκλογική επιτροπή της Μαδρίτης την έβγαλε παράνομη.

Ωστόσο η αστυνομία-αν και παρούσα με μεγάλο αριθμό ΜΑΤ-κρατάει πολύ διακριτική στάση και, λόγω του αριθμού του κόσμου και του πολιτικού κλίματος, θεωρώ απίθανο να κάνει οποιαδήποτε κίνηση.

Μέχρι και αυτή τη στιγμή συνεχίζεται η κατάληψη της πλατείας με όλο και περισσότερο κόσμο να συμμετέχει (από τις συνελεύσεις μέχρι τη μπυροποσία).

Η δομή και η λειτουργία
Θεωρητικά (αυτήν την ώρα στην πλατεία βρίσκονται περισσότερο από 20.000 κόσμου και προφανώς η ντουντούκα δεν ακούγεται). Κάθε μέρα στις 20.00 γίνεται συνέλευση στην οποία αποφασίζονται ψηφίζοντας δια της οχλοβοής κάποιες βασικές αποφάσεις, που έχουν προκύψει από τις ομάδες εργασίας.

Κάθε μεσημέρι επίσης υπάρχει γενική συνέλευση, όπου οι συνθήκες επιτρέπουν τη συζήτηση.

Από σήμερα αποφασίστηκε ο διάλογος να γίνεται πάνω σε θεματικές και κάθε συνέλευση να είναι καταληκτική για την κάθε θεματική.

(Πως αποφασίζονται οι θεματικές: υπάρχει ένα κουτί παράπονων στο οποίο ο κόσμος ρίχνει χαρτάκια με παράπονα/ιδέες. Σύμφωνα με αυτό και τις ιδέες/προτεραιότητες  του κόσμου της συνέλευσης, αποφασίζονται οι θεματικές.)

Παράλληλα συγκροτούνται ομάδες εργασίας οι οποίες συγκεκριμενοποιούν τις αποφάσεις της συνέλευσης, παίρνουν αποφάσεις και παρουσιάζουν θέσεις στη συνέλευση. Στην ουσία, οι ομάδες εργασίας έχουν χαρακτήρα μικρής αυτόνομης συνέλευσης.

Και τι στο καλό κουβεντιάζεται? Και πολιτικά πως χαρακτηρίζεται αυτό το πράγμα?Κάποια βασικά χαρακτηριστικά που για μένα καθορίζουν το χαρακτήρα της κίνησης αυτής.
1. Είμαστε όλοι μαζί.

Προφανώς και στρεφόμαστε απέναντι στους πολιτικούς, τραπεζίτες και λιγότερο στα ΜΜΕ αλλά εμείς δεν είμαστε ούτε αριστεροί, ούτε δεξιοί.

Κυρίως αυτοχαρακτηριζόμαστε ως πολίτες, ανεξάρτητοι, δεν έχουμε καμιά σημαία (χαρακτηριστικά, χτες που σε κάποια στιγμή  ανέβηκε μια ισπανική σημαία γιουχαΐστηκε με το «δεν θέλουμε καμία σημαία». Επίσης, σε όλη την πλατεία με χιλιάδες κόσμου, δεν υπάρχει σχεδόν κανένα σύμβολο ταυτότητος).
2. Απέναντι στη βία.

Από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίστηκε.

Ότι γίνεται είναι ειρηνικό, δεν αποδεχόμαστε καμιά βίαιη ενέργεια.

Χωρίς προφανώς να είναι διακηρυγμένη θέση της συνέλευσης, ο περισσότερος κόσμος θεωρεί τους μπάτσους παραστρατημένα αδέλφια μας (αν και τους γιουχάρει όταν φεύγουν),

ονομάζει την κίνηση των ημερών ειρηνική επανάσταση και την θεωρεί σαν αδελφή κίνηση της ισλανδικής, βρετανικής και της τυνήσιας.

(Προφανώς και ακούγεται και το παράδειγμα της Ελλάδας ή της Αργεντινής, αλλά το σημείο αναφοράς  είναι η Ισλανδία,  η Βρετανία και η Τυνησία).

3. Είμαστε απέναντι στο σύστημα ή θέλουμε να βελτιώσουμε της συνθήκες?

Και τα δυο

(μαζί, την ίδια στιγμή και από τους ίδιους ανθρώπους).

Διαβάζοντας και ακούοντας τα συνθήματα καταλαβαίνει κάνεις τις αντιθετικότητες.

Εναντία στη δικτατορία των τραπεζών,

αλλαγή του εκλογικού νόμου,

το λένε δημοκρατία αλλά δεν είναι,

δεν θέλουμε διεφθαρμένους πολιτικούς,

βία είναι τα 600 ευρώ το μήνα,

ελευθερία έκφρασης,

ενάντια στον δικομματισμό

είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούγονται.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ακούγονται όλα από όλους.

Κράτος, κόμματα, εκλογές. Ο χώρος

Το πολιτικό background των ημερών είναι το εξής.

Σε λιγότερο από μια εβδομάδα, τοπικές εκλογές με ιδιαίτερο πολιτικό ειδικό βάρος (λόγω κρίσης),

όπου αναμένεται σαρωτική νίκη του Partido Popular (δεξιά προς τα πολύ δεξιά).

Της πρώτες ημέρες το κράτος προσπάθησε να το χτυπήσει.

Προβοκάτσιες, συλλήψεις, απαγορεύσεις πορειών, αδιαφορία απο τα ΜΜΕ.

Δεν το κατάφεραν και τώρα έχουμε την κυβέρνηση (σοσιαλδημοκράτες) να προσπαθούν να «ακούσουν τη νεολαία» και να «προβληματίζονται από τις ανησυχίες των νέων».

Η αντιπολίτευση σε στάση αναμονής.

Τα ΜΜΕ να το αποδέχονται (αποκρύβοντας τα όποια ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά έχει) και να το χρησιμοποιούν ως μέσο πίεσης προς διάφορες κατευθύνσεις.

Η ενωμένη αριστερά (το μόνο κοινοβουλευτικό αριστερό κόμμα-στα δεξιά του ελληνικού συνασπισμού η προσωπική μου άποψη) να το στηρίζει (σαν μάνα εξ΄ουρανού τους έκατσε, εν όψει εκλογών).
  Όσον αφορά τον «χώρο».

Από την πρώτη πορεία της Κυριακής κράτησε μια κριτική επαφή με αυτό που συμβαίνει.

Ένα κομμάτι (το μικρότερο) του απέχει ονομάζοντάς το στην ολότητα του ρεφορμιστικό,

ένα κομμάτι του το στηρίζει πολιτικά χωρίς να συμμετέχει ιδιαιτέρως και

άλλο ένα κομμάτι συμμετέχει ενεργά.

Το τελευταίο είναι και αυτό που μέσα κυρίως από τις ομάδες εργασίας δίνει (η προσπαθεί να δώσει) κάποια σχετικώς πιο ριζοσπαστικά πολιτικά χαρακτηριστικά και κάποια σχετική εμπειρία οργανωτικού τύπου.

 


Και κλείνοντας

Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Μαδρίτη (και στην υπόλοιπη Ισπανία) είναι κατ΄αρχήν κάτι πρωτόγνωρο.

Στους ανθρώπους της πλατείας βλέπω αυτό που ένιωθα και εγώ τον Δεκεμβρη του ΄08.

Οτι γίνεται κάτι κοσμοϊστορικό.

Η ρουτίνα και η ροή της πραγματικότητας στην πλατεία (και μόνο εκεί, γιατί στην υπόλοιπη πόλη η ζωή συνεχίζεται κανονικά) έχει σπάσει,

ο κόσμος κοινωνικοποιείται διαφορετικά και

διαφορετικά χαρακτηριστικά (συντροφικότητα, συμμετοχή, αλληλεγγύη κτλ) αναδύονται.

Ιστορικά η πόλη της Μαδρίτης είχε πάρα πάρα πολλά χρόνια να βγάλει κάτι αντίστοιχο.
 Οι κοινωνικές δομές?

Η πλατφόρμα «πραγματική δημοκρατία τώρα» που είναι και  βασική συνιστώσα και από αυτήν άρχισε,

είναι ένα συνονθύλευμα ατόμων, NGOs, blogs, σελίδων του facebook, οργανώσεων και συλλογικοτήτων καλλιτεχνικού / ανθρωπιστικού / πολιτικού χαρακτήρα.

Στην κατάληψη δεν συμμετέχει καμιά οργανωμένη συλλογικότητα και ούτε κάτι τέτοιο είναι αποδεκτό.

Από τα  βασικά χαρακτηριστικά είναι η ανυπαρξία σχέσεων αλληλοτροφοδοτησης με τους κοινωνικούς χώρους.

Με μοναδική εξαίρεση την Σχολή φιλοσοφίας που είναι σε κατάληψη, σε κανένα σχολείο, σε καμιά σχολή, σε κανένα εργοστάσιο, σε καμία γειτονιά, σε κανένα νοσοκομείο δεν έχουν γίνει συνελεύσεις/κινήσεις/καταλήψεις.

Αντίστοιχα, αν και υπάρχει ομάδα εργασίας σχετικά με αυτό, πουθενά στην πόλη δεν υπάρχουν αφίσες/συνθήματα/πανό.

Ωστόσο στους χώρους δουλειάς και στο δρόμο είναι από τα βασικά θέματα συζήτησης.

Διαφορετική είναι η κατάσταση στο internet, μέσω του οποίου γίνεται η διάχυση της πληροφορίας και ο πολιτικός διάλογος, με τα όποια χαρακτηριστικά.

Τα κύρια μέσα που χρησιμοποιούνται είναι το Τwitter, το Facebook και διάφορα blogs,

ενώ τα κινηματικά μέσα ( indymedia, nodo50, kaosenlared κτλ) δεν έχουν κάποιο σημαντικό ρόλο.

Η εξέλιξη του?

Αν και ήδη έχουν φανεί τα κυρίαρχα πολιτικά χαρακτηριστικά,

ακόμα βρίσκεται σε μια φάση ρευστότητας,

η οποία μαζί με τη μαζικότητα και τα οργανωτικά χαρακτηριστικά αυτοργανωσης και αμεσοδημοκρατιας, δεν μπορούν να αποκλείσουν καμία πιθανή εξέλιξη στις επόμενες ημέρες.

Από τη  ριζοσπαστικοποίησή του έως τη μετατροπή του στο μεγαλύτερο botellón (γιορτή με πολύ αλκοόλ σε πλατεία) που γνώρισε η ανθρωπότητα.

Σήμερα για παράδειγμα, την ίδια στιγμή που στη μεσημεριανή συνέλευση το πρώτο θέμα (και αίτημα) ήταν η αλλαγή του εκλογικού νόμου,

από την άλλη φάνηκαν τα πρώτα δείγματα απαγκίστρωσης από τις εκλογές,

αφού ακουστήκαν απόψεις να συνεχιστεί η κατάληψη και μετά τις εκλογές.

Πηγή:   athens.indymedia.org

(Εξαιρετική ανάλυση! Μπράβο σας!  Muy bien, tío! Es un análisis super-guay!

Gracias, hombre! )


spanish

από REVOLUTION 10:29μμ, Πέμπτη 19 Μαΐου 2011
(Τροποποιήθηκε 11:12μμ, Πέμπτη 19 Μαΐου 2011)

solidaridad con las manifestaciones y acampadas en toda Espania
Από την Κυριακή 15 Μαίου στην Ισπανία, μετά από την διαδήλωση με το σύνθημα «Αληθινή Δημοκρατία» συγκεντρώνονται στην Μαδρίτη και σε πολλές άλλες πόλεις, χιλιάδες άτομα χωρίς καμία πολιτική διάκριση (χωρίς κόμματα), ούτε αριστεροί, ούτε δεξιοί, απλά ο επαναστατημένο λαός, διαφόρων ηλικιών, και ειρηνικά απαιτούν μια συνολική αλλαγή του Συστήματος, που βασίζεται στην οικονομία και ελέγχεται από κάποιους πολιτικούς που δεν μας αντιπροσωπεύουν και χαίρουν εξοργιστικών προνομίων.Κάθε μέρα όλο και περισσότεροι πολίτες συγκεντρώνονται στις πλατείες των μεγαλύτερων πόλεων της Ισπανίας, με κέντρο τους την Σολ (Μαδρίτη), όπου και κατασκηνώνουν από τις 15 Μαίου με σκοπό να παραμείνουν εκεί μέχρι τις 22 Μαίου, μέρα εκλογών για τις περιφερειακές κυβερνήσεις.

Σε αυτό το βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε μια ανάλυση της διαμαρτυρίας 15Μ στη Μαδρίτη.

Στήριξη στην Κατασκήνωση στην Σολ (Μαδρίτη). Βγές στο δρόμο και φώναξε.

Για μια αλλαγή, για το τέλος της εκμετάλευσης του οικονομικού συστήματος, και για πραγματική ελευθερία.

Όλες και όλοι ενωμένοι για την ΔΥΝΑΤΗ αλλαγή!

Επανάσταση και αλληλεγγύη σε όλο τον κόσμο!κατάληψη της plaza cataluña στην Βαρκελώνη

από rojo 6:38πμ, Πέμπτη 19 Μαΐου 2011
(Τροποποιήθηκε 2:25πμ, Παρασκευή 20 Μαΐου 2011)
θεματικές: Οικονομία

η κεντρικότερη πλατεία της πόλης έχει καταληφθεί απο χιλιάδες ανθρώπους.

ο αγωνας που ξεκινησε στη Μαδριτη προκύπτει τωρα και στη Βαρκελωνη, χιλιαδες κοσμος απο το πρωι εχει καταλαβει την plaza cataluña και δειχνει αποφασισμενος να συνεχισει μεχρι τελους. Έντονες και συγκινητικές εικόνες συντροφικότητας σε κάθε γωνιά της πλατείας. Μέχρι τώρα, ξημερώματα πέμπτης, διαφορετικές συνελεύσεις προσπαθούν να αποφασίσουν τον χαρακτήρα, τις προοπτικές και τη δράση της απαρχής,ίσως, μιας κοινωνικής εξέγερσης. Στην νυχτερινή γενική συνέλευση μίλησε και ένας αιγύπτιος περιγράφοντας την προσωπική του εμπειρία απο την πλατεία ταχριρ, συνδέοντας αυτόν τον ξεσηκωμό με την αιγυπτιακή επανάσταση. Ο κόσμος καταχειροκροτώντας τον, απάντησε φωνάζοντας πως και απο αυτην την πλατεία θα ξεκινήσει επανάσταση. Έχει δημιουργηθεί και μια ομάδα για μεταφράσεις οπότε τις επόμενες ήμερες θα κυκλοφορησουν τα κειμενα των συνελεύσεων και στα ελληνικά. Τέλος, αυτό σαν πρόταση, θα ήταν πολύ όμορφο να οργανωθούν κινήσεις αλληλεγγύης στην ελλαδα.

libertad-solidaridad- revolucion


Βαρκελώνη, ο ζεστός αραβικός άνεμος περνάει την Μεσόγειο. Προς ποιά κατεύθυνση;

από Πάντως φυσάει.(Αυτόπτης μάρτυρας) 11:55πμ, Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Πρόκειται οπωσδήποτε για σημαντική διαδικασία. Φαίνεται οριζόντια και αμεσοδημοκρατική, αν και , ειδικά στην Μαδρίτη, έχουν ξεφυτρώσει κάτι επιτροπάτα για να κάνουν τις «επαφές με τον τύπο». Τέλος πάντων, ο κόσμος μαζεύεται, μιλάει, κάνει συνέλευση , τρώει, κοντολογίς υπάρχει ένας χώρος συλλογικής έκφρασης και ελευθερίας, ένας πραγματικά δημόσιος χώρος.Από την άλλη βέβαια, το περιεχόμενο είναι τελείως μπερδεμένο. Επικρατεί ένα κλίμα αποφυγής της έννοιας «σύγκρουση», λες και τα αφεντικά θα οπισθοχωρήσουν σε κάποια απόφαση τους εχοντας πειστεί  από το μεγαλείο της κινητοποίησης. Κι όμως αυτή η αφέλεια κυριαρχεί στους περισσότερους συγκεντρωμένους. Ο γενικόλογος και μη συγκρουσιακός χαρακτήρας των κινητοποίησης έχει δημιουργήσει πλατιές συμπάθειες τόσο κοινωνικές όσο και δησοσιογραφικές , από προσωπικότητες κτλ.

Ωστόσο τα γεγονότα έχουν τη δική τους δυναμική: την Κυριακή στην Ισπανία είναι οι δημοτικές εκλογές. Κάθε συγκέντρωση από την παρασκευή απογορεύεται. Η εκλογικές επιτροπές του κράτους έχουν αρχίσει να κρίνουν τις συγκεντρώσεις παράνομες. Κάποιοι δικηγόροι έχουν μπει σε μια ιστορία να προσβάλλουν νομικά την εγκυρότητα τέτοιων αποφάσεων.

Τί θα κάνει η Εξουσία; Θα επιτεθεί για να εκκενώσει την κεντρική πλατεία της Βαρκελώνης και τις κατελλειμένες πλατείες στις άλλες ισπανικές πόλεις; Στην Μαδρίτη (όπου να σημειώσουμε, στη πορεία έναρξης της κατάληψης ένα κομμάτι συγκρούστηκε και οι μπάτσοι έχουν ήδη εκκενώσει μια φορά την πλατεία αλλά ο κόσμος την επανεκατέλαβε) η αστυνομία επέβαλλε χθες ελέγχους σε όσους στη πρόσβαση όσων ήθελαν να κατέβουν στην πλατεία (ταυτότητες, ελέγχους στα σακίδια κτλ.). Στην Βαρκελώνη δεν έχει συμβεί μεχρι στιγμής κάτι τέτοιο.

Οπότε αναμένουμε τις επόμενες μέρες ή ώρες. Μια βίαιη εκκένωση τις πλατείας θα ήταν χοντρό γεγονός, δεδομένου ότι ο χαρακτήρας της συγκέντρωσης δεν είναι ιδιαίτερα ριζοσπαστικός. Πολλοί συγκεντρωμένοι επιμένουν στον ειρηνικό της χαρακτήρα. Βέβαια υπάρχει ένα αφηρημένα αντικαπιταλιστικό λεξιλόγιο (για τις τράπεζες, εναντια στην κατανάλωση κτλ) που όμως θυμίζει συνασπισμό, στα ελληνικά δεδομένα. Το σίγουρο είναι ότι η ιστορία επειδή ακριβως είναι πολύ «χύμα» μπορεί να εκτονωθεί, μπορεί όμως και να οδηγήσει οπουδήποτε.

Σαν υστερόγραφο να πω , ότι είναι τελείως μα τελείως ελεύθερη η παρουσία των δημοσιογράφων και των καμερων στη πλατεία. Δηλαδή ότι κάνεις και λες κυκλοφορει στο γιουτιουμπ, στην ασφάλεια,στο γείτονα σου, οπουδήποτε στο σύμπαν. Ενας ακόμα λογος για να επικρατεί η λογική του «είμαστε καλά παιδια».

Αλλά, επαναλαμβάνω, αν ο κόσμος δεν θέλει τη σύγκρουση, μπορεί να τη θελήσουν τα αφεντικά. Αναμένουμε εξελίξεις.

Πηγή:   athens.indymedia.org

Paraguas y organización

——————————————————————————————————————————————————-

Επισημαίνουμε:

«Στην Ευρώπη, οι αναγγελίες μαζικών συγκεντρώσεων πολλαπλασιάζονται κατά τη διάρκεια της μέρας και σε χώρες όπως

η Ιταλία ( #italianrevolution ),

η Αγγλία ( #ukrevolution ),

η Γαλλία ( #frenchrevolution ),

η Γερμανία ( #germanrevolution ),

το Βέλγιο,

η Δανία και

η Πορτογαλία

είναι πια μία πραγματικότητα.»

Ηγείται η #spanishrevolution.

Στην Ελλάδα:

FACEBOOK GROUP: ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!! – DEMOCRACIA REAL YA, GRECIA

Link:   http://www.facebook.com/home.php?sk=group_218940354800038


—————————————————————————

Πηγές: www.publico.es   &    athens.indymedia.org

[www.publico.es>>>Η  #spanishrevolution ( #ισπανική επανάσταση ) εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο!

La #spanishrevolution se extiende a todo el mundo. 19-05-2011  /

Μετάφραση: BlackMediterraneanPirate] 
—————————————————————————

Και η Ελλάδα;

Τι παίζει με την #greekrevolution  ή  #hellenicrevolution ;

Παίζει κάτι;

Ενημέρωση 20-05-2011: Παίζει! >>>

FACEBOOK GROUP: ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!! – DEMOCRACIA REAL YA, GRECIA

Link:   http://www.facebook.com/home.php?sk=group_218940354800038Jóvenes y no tanto


—————————————————————————————————————————————————–

Δείτε επίσης και:

1.

Η #spanishrevolution ( #ισπανική επανάσταση ) εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο! (3) Αθήνα! / Athens Links!

BlackMediterraneanPirate – PirataNegroMediterráneo    20-05-2011    12:30,  13:15

2.

Η #spanishrevolution ( #ισπανική επανάσταση ) εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο! (1) – Τι παίζει με την #greekrevolution ή #hellenicrevolution; Παίζει κάτι; … (Σσσστ: η πατρίδα κοιμάται…).

BlackMediterraneanPirate-PirataNegroMediterráneo    20-05-2011    08:25

Σύντομος Σύνδεσμος      wp.me/pPn6Y-8xl3.

Iσπανία: Κίνημα “15-Μ”-κάθε βράδυ όλοι στους δρόμους. Όλη τη νύχτα. Παντού. Οι Ισπανοί μπορούν. Οι Έλληνες, όχι (γιατί κοιμούνται στον καναπέ τους, βλέποντας Τούρκικα σήριαλ και Ειδήσεις που σερβίρουν τα Κανάλια).

BlackMediterraneanPirate-PirataNegroMediterráneo    19-05-2011    20:30

Σύντομος Σύνδεσμος        wp.me/pPn6Y-8wE


4.

Μήνυμα από Ισπανία. «Κίνημα 15-Μ»: Αυτοί ξέρουν πως να “μείνουν”… Εμείς, μόνο λόγια…

BlackMediterraneanPirate   19-05-2011  05:00

Σύντομος Σύνδεσμος       wp.me/pPn6Y-8vJ


5.

Τα ίδια και στην Ισπανία προχθές… Και παντού… [ενημερώνεται]

BlackMediterraneanPirate   17-05-2011   05:00

Σύντομος Σύνδεσμος       wp.me/pPn6Y-8rC


6.

Όπως κι εδώ… Παντού τα ίδια…

BlackMediterraneanPirate   17-05-2011    05:30

Σύντομος Σύνδεσμος        wp.me/pPn6Y-8rI


Panorámica de la Puerta del Sol

——————————————————————————————————————————————————-

Όποιος τσιμπήσει το άρθρο από εδώ, ν΄ αναφέρει «πηγές», γιατί τον «έφαγα».

Προειδοποιώ: είμαι χάκερ και εκδικούμαι.

Άλλωστε, το λέει και τ΄όνομά μου.

Τί άλλο θα μπορούσε να περιμένει κάποιος, από κάποιον/αν σαν εμένα;

>>>>>

*************************************************************************************************************

BlackMediterraneanPirate   –   PirataNegroMediterráneo


Σύντομος Σύνδεσμος       wp.me/pPn6Y-8xy


5 σκέψεις σχετικά με το “Η #spanishrevolution ( #ισπανική επανάσταση ) εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο! (2) Ο τρόπος οργάνωσής της.

 1. Να είσαι καλά για την τόσο ζουμερή ενημέρωση! Διορθώνω δύο σημεία που είναι λάθος μάλλον λόγω κούρασης και επειδή το πρώτο ειδικά είναι σημαντικό. Η Ισπανική Πρεσβεία βρίσκεται ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΟΥ 21, όχι Ηρώδου Αττικού και η 21/5 είναι αύριο, ενώ η συγκέντρωση στη Δανία δεν είναι το επόμενο Σάββατο 21/5, αλλά αυτό, εκτός και αν άλλαξε κάτι 🙂

 2. Αντε και στα δικα μας…αν και λιγο χλωμο καθως εδω ακομα δεν εχουν συγκροτηθει τα αιτηματα για την επομενη μερα.

 3. Χρειάζεται κίνημα Ανατροπής και όχι ενσωμάτωσης. Τα «αυθόρμητα» κινήματα, τα δήθεν «αταξικά» και «ακομμάτιστα», χειραγωγούνται, ξεφουσκώνουν και χάνονται.

  «Από το περασμένο Σάββατο, πολλές πλατείες στις κυριότερες πόλεις της Ισπανίας βρίσκονται κατειλημμένες από νέους, κυρίως φοιτητές και άλλους εργαζόμενους. Ολα ξεκίνησαν το βράδυ της 15ης Μαΐου, γι’ αυτό και το «κίνημα» αποκαλείται «Κίνημα 15Μ» ή «Αληθινή Δημοκρατία τώρα». Οι κινητοποιήσεις αυτές αντανακλούν τα τεράστια προβλήματα που ζουν τα λαϊκά στρώματα στη χώρα ιδιαίτερα η νεολαία (ανεργία, ανασφάλεια, φτώχεια κλπ.) Το κίνημα αυτό που εμφανίζεται ως «ακομμάτιστο», «ακηδευμόνευτο» ως «αντισυστημικό», που συντονίζεται στο διαδίκτυο, δεν είναι τυχαίο ότι τυγχάνει τεράστιας προβολής από τα αστικά ΜΜΕ, διεθνώς και στην χώρα μας, με πρώτο το συγκρότημα του εφοπλιστή Αλαφούζου. Αυτό εξηγείται αν δούμε τα αιτήματα που προβάλλει: «Κάτω οι τραπεζίτες, οι πολιτικοί, η διαφθορά», «φορολογία στις χρηματιστηριακές συναλλαγές», για να βγούμε από την κρίση. Ο ΣΥΝ και οπορτουνιστικές δυνάμεις το αποκαλούν «αδιαμεσολάβητο» κίνημα. Βεβαίως σε αυτό το ετερογενές «κίνημα» δρουν δυνάμεις πολιτικές, της σοσιαλδημοκρατικής διαχείρισης που το μόνο που κάνουν είναι να διεκδικούν ένα πιο …ανθρώπινο καπιταλισμό. Ετσι εξηγείται και γιατί βρίσκει θερμές αγκάλες στους αστικούς και μικροαστικούς οπορτουνιστικούς κύκλους. Το συνεκτικό στοιχείο της υποστήριξης είναι ότι απουσιάζει οποιαδήποτε ταξική ανάλυση όπως και προοπτική ρήξης με το κεφάλαιο. Οτι εμφανίζεται ως το «νέο κίνημα» μακριά από το ταξικό εργατικό κίνημα.

  Οι αυταπάτες για «μερεμέτια» του συστήματος κυριαρχούν στους συμμετέχοντες. Η ανυπαρξία για δεκαετίες ισχυρού επαναστατικού πόλου, (αδύναμο Κομμουνιστικό Κόμμα, αδύναμο ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα – στην Ισπανία ήταν καταστροφική για το κίνημα η επίδραση του ευρωκομμουνισμού – εκφράζοντας την αποστροφή για τους πολιτικούς εκπροσώπους των αστών και για τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που έχουν ξεπουλήσει τους εργάτες, αντιδρούν με αφοριστικό και «άσφαιρο» για το σύστημα τρόπο. Ταυτόχρονα χειραγωγούνται από δυνάμεις που κυρίως θέλουν να μπουν ανάχωμα στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης. Ετσι, όπως έχουμε δει και σε άλλες χώρες, αυτά τα «αυθόρμητα» κινήματα, τα δήθεν «αταξικά» και «ακομμάτιστα», π.χ., τα «φόρουμ κατά της παγκοσμιοποίησης», ξεφουσκώνουν και χάνονται γιατί ακριβώς είναι τέτοιος ο προσανατολισμός τους. Δε στηρίζονται στην ταξική οργάνωση της εργατικής τάξης, των συμμάχων της, δεν έχουν αντιμονοπωλιακό πλαίσιο και κατεύθυνση πάλης.

  Η λαϊκή κινητοποίηση που είναι θετικό ζήτημα, για να έχει προοπτική, δεν μπορεί να είναι εκτόνωση και μικροαστικό ξέσπασμα. Δεν αρκεί να περιγράφει την άθλια πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι, οι νέοι από τα λαϊκά στρώματα. Πρέπει να ψάχνει τις αιτίες των προβλημάτων στην ίδια την φύση του καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος που τόσο στην φάση της ανάπτυξης όσο και στην φάση της κρίσης χτυπάει τα λαϊκά δικαιώματα για να εξασφαλίσει την κερδοφορία του κεφαλαίου. Η αναρχία του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, η ανισομετρία του είναι αυτή που οδηγεί στην κρίση, που σημαίνει και καταστροφή των παραγωγικών δυνάμεων και πρώτα και κύρια της εργατικής δύναμης. Η κρίση είναι νομοτελειακή εξέλιξη στον καπιταλισμό και φιλολαϊκή διέξοδος στα πλαίσια του συστήματος απλά δεν υπάρχει. Ακόμη και ό,τι δίνει το κεφάλαιο κάτω από την πίεση των εργατών μπορεί να το πάρει πίσω και στο πολλαπλάσιο. Στη σημερινή φάση οι αγώνες που περιορίζουν την κατεύθυνσή τους στη βελτίωση της ζωής του λαού δεν είναι αρκετοί ώστε για οδηγήσουν σε φιλολαϊκές λύσεις. Μπαίνει επιτακτικά η ανάγκη σύνδεσης αυτών των αγώνων, με την πάλη για την εξουσία και σε ποιανού τα χέρια θα είναι τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής.

  Ετσι για να υπάρξει κίνημα προοπτικής και όχι εκτόνωσης πρέπει η υπόθεση της κοινωνικής αλλαγής να μπει στην πρώτη γραμμή για την πρωτοπόρα τάξη της κοινωνίας, την εργατική τάξη. Να δυναμώσει μέσα από την ταξική της ενότητα, η οργάνωση εκεί όπου παράγεται ο πλούτος, στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους, εκεί όπου βρίσκονται οι εργαζόμενοι, με στόχους πάλης κόντρα στα συμφέροντα των καπιταλιστών, κόντρα στην ταξική συνεργασία και στο συμβιβασμό. Με πρωτοπόρα την εργατική τάξη χρειάζεται να οικοδομηθεί η λαϊκή συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους νέους από τις λαϊκές οικογένειες με στόχο την σύγκρουση για να χάσουν τα μονοπώλια την εξουσία τους. Οχι για να αλλάξει η «πολιτική τάξη», «να μεταρρυθμιστεί το πολιτικό σύστημα» όπως ζητάει το «κίνημα 15Μ» στην Ισπανία, όχι για να αλλάξει η κυβέρνηση, αλλά για να αλλάξει η τάξη στην εξουσία. Ενα τέτοιο κίνημα σπάει την μοιρολατρία, κάνει την οργή δύναμη ανατροπής. Σε κάθε χώρα, την Ισπανία, την Ελλάδα και παντού, αυτό σημαίνει μαζικό απεγκλωβισμό λαϊκών δυνάμεων από την επιρροή των αστικών και ρεφορμιστικών κομμάτων, συμπόρευση και λαϊκή αντεπίθεση με τους κομμουνιστές. Δ.Κ.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s