Ακομα και οι παπαδες εξεγειρονται! Το τελος τους πλησιάζει

Ο αρχιπαπάς Καλαβρύτων Αμβρόσιος την ειδε παπαφλέσας . Αποσπασματα από το μπλογκ του:

H ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ!

_________Δεν συνηθίζω νά καταπίνω τη γλώσσα μου, αγαπητοί μου φίλοι του μπλόκ καί αδελφοί μου εν Χριστώ αδελφοί! Δεν συνηθίζω να εξωραΐζω τα πράγματα! Μ’αρέσει η αλήθεια! Ο ακατέργαστος λόγος, η απερίτμητη αλήθεια, η ατόρνευτη εξαγγελία των ειδήσεων. Κι’ αυτό σε αντίθεση με την περιρρέουσα πραγματικότητα, όπου οι εφημερίδες καί οι τηλεοράσεις της Χώρας μας «επεξεργάζονται»  τις ειδήσεις και τις παρουσιάζουν μέ τόν τρόπο που εξυπηρετεί είτε την εκάστοτε Κυβέρνηση, είτε τα καρτέλ, είτε τους από το εξωτερικό εργοδότες τους. Η ταπεινή γνώμη μου λοιπόν είναι ότι -παρά τα σκληρά μέτρα, που λαμβάνει συνεχώς η Κυβέρνησις, παρά τό «κούρεμα» (ω!, πόσο ατυχής είναι ο όρος αυτός), το κούρεμα, επαναλαμβάνω, των αποδοχών και των εισοδημάτων  η Χώρα μας οδεύει στην καταστροφή! Το καράβι βυθίζεται! Τα μέτρα δεν θεραπεύουν τό πρόβλημα, απλώς το επιβαρύνουν. Αν θέλετε να πιστοποιήσετε τα όσα σας καταγγέλλω, δεν έχετε παρά να διαβάσετε τούς τίτλους δύο-τριών εφημερίδων (ΤΟ ΠΑΡΟΝ, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΤΟ ΒΗΜΑ, Η ΕΣΤΙΑ, ΤΑ ΝΕΑ, ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ) ενός από τα περασμένα τριήμερα (Παρασκευή-Κυριακή 10η Απριλίου). Και έπειτα καθήστε και συλλογισθήτε.
_________ Δεν είμαι οικονομολόγος! Ούτε και πολιτική εμπειρία διαθέτω! Με την ευλογία του Θεού διαθέτω απλώς τον «κοινόν νούν», όπως λέγει ο Λαός μας.  Είμαι ένας σκεπτόμενος άνθρωπος. Η  κρίση που διέρχεται η Χώρα μας είναι ΗΘΙΚΗ! Το πολιτιστικό Σύστημα κατέστη αναξιόπιστο! Βρωμάει περά για πέρα! Όλοι μαζί τά τρώγανε! ‘Ολοι μαζί τά φάγανε! Μας το ωμολόγησαν οι αδιάντροποι! Κατά την ταπεινή μου γνώμη λοιπόν δύο-τρείς είναι οι προϋποθέσεις, προκειμένου η Χώρα να ξεπεράσει τήν οικονομική κρίση. Σας τις παρουσιάζω: 
 1. Μικρές δόσεις του χρέους. Δηλ. παράταση του εθνικού χρέους  για χρονική περίοδο σαράντα-πενήντα ετών, ώστε η Χώρα μας να μπορεί να εξοφλεί κάθε χρόνο ένα μικρό μέρος του χρέους από τά τακτικά έσοδα του Κράτους.
 2. Μικρό επιτόκιο, το μικρότερο που θα μπορούσε να υπάρχει!
 3. Δήμευση των ποσών, τα οποία κάποιοι κατεχράσθησαν σε βάρος του Ελληνικού Λαού. Δηλ. επιστροφή των κλεμμένων.
 4. Νέα Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας στην πολύπαθη Πατρίδα μας, συσπειρωμένη κάτω από μια εξωκοινοβουλευτική Προσωπικότητα! Στην Κυβέρνηση αυτή θα μετέχουν εκπρόσωποι όλων των πολιτικών κομμάτων και χρωμάτων, ώστε όλοι μαζί να αποφασίσουν τα αναγκαία μέτρα. 
 5. Μείωση του αριθμού των Βουλευτών και των παροχών πρός αυτούς (ήτοι όχι πιά παροχή αυτοκινήτων, κομπιούτερς, κινητών τηλεφώνων, προσωπικής ασφάλειας, γραμματέων κλπ.) Όσοι εκλέγονται στην βουλευτική έδρα να τους κοστίζει η ιδιότης! Να φτωχαίνουν και όχι να πλουτίζουν!

7 σκέψεις σχετικά με το “Ακομα και οι παπαδες εξεγειρονται! Το τελος τους πλησιάζει

 1. Δε γνωρίζω γιατί αλλά πάντοτε βρίσκω μια χαρά, ακόμα και όταν διαφωνώ σε πολλά σημεία, όταν βλέπω ιερωμένους να βγαίνουν και να μιλάνε πολιτικά. Ίσως να είναι η εικόνα του παπά να κυρήττει στον άμβωνα την αλήθεια με πάθος επειδή απελευθερώνεται και αυτός έτσι από τα δεσμά των τύπων και της ορθότητας που κυριαρχούν και στη δική του πρακτική; Πάντως, καλό θα ήταν, αν πιστεύει κάποια απ’ αυτά, να αρχίσει να κρίνει και τη δράση της Εκκλησίας. Άλλωστε, και η Εκκλησία έχει φάει πολλά. Και έχει και πολλά…

 2. @ Noizence :

  Συγγνώμη αλλά μόνο εμενα σηκώθηκε η τρίχα που ο πάπαρδος λέει πως θέλει ‘κυβέρνηση σωτηρίας συσπειρωμένη κάτω από μία εξωκοινοβουλευτική προσωπικότητα’ ?Για να πιάσω μόνο το πιο χοντρό από όλα δηλαδή.

  Για μην ξεχνιόμαστε κιόλας μιλάμε για αυτόν τον παπά : http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=15.11.2005,id=67800192

  • @arsenelupin

   Οχι. Κι εμένα μου σηκώθηκε η τρίχα. Αλλά τουλάχιστον το ότι μιλάει δημόσια για την κατάπτωση του πολιτικού συστήματος, είναι κάτι. Δικαιούμαστε στο κάτω κάτω ο καθένας να πει την άποψή του. Θα μπορούσε και κάποιος που δεν είναι δεσπότης, αλλά απλός πολιτης, να σκέφτεται τα ίδια.

 3. Αν διαβάσεις μόνο αυτό το απόσπασμα από το μπλογκ και όχι αυτά που γράφει στο enet, δε φρικάρεις και πολύ κι αυτό είναι επικίνδυνο για περιπτώσεις παπάδων σαν τον Αμβρόσιο. Είδαμε άλλωστε και το σήριαλ με τον Ντερτιλή…

  Εμένα πάντως με ενοχλούν αφάνταστα οι παπάδες που εκφράζουν πολιτικές απόψεις γιατί παρασύρουν πολύ κόσμο, που φυσικά δεν ξέρει -ή δε θέλει να δει- τι κρύβεται πίσω από τα λόγια τους.

 4. Δε μιλάει για πολιτική κρίση ο χουντικός τραγόπαππας, αλλά για πολιτιστική.
  («Το πολιτιστικό Σύστημα κατέστη αναξιόπιστο!»)

  Ας μας αδειάσει τη γωνιά. Και του έχω μια ωραία γωνιά, εκεί που βρίσκεται το ίνδαλμά του ο Ντερτιλής.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s