Φορολογικές δηλώσεις: απαιτούμενες αποδείξεις και άλλες πληροφορίες που ίσως ενδιαφέρουν.

BlackMediterraneanPirate    28-04-2011    03:20

Για εύκολη καταχώρηση αποδείξεων:

http://www.apodeixeis.com.gr

—————————————————————————————————————————————————
Πόσες αποδείξεις να στείλετε στην Εφορία

Μπορούν να προσκομίσουν αποδείξεις το ανώτερο έως 15.000 ευρώ το άτομο ή 30.000 ευρώ για οικογένεια

Έκπτωση φόρου ίση με το 10% της διαφοράς μεταξύ του ποσού των απαιτούμενων για το αφορολόγητο δαπανών και του ποσού των δηλούμενων δαπανών μπορεί να εξασφαλίσουν οι φορολογούμενοι.

Βέβαια μπορούν να προσκομίσουν αποδείξεις το ανώτερο έως 15.000 ευρώ το άτομο ή 30.000 ευρώ για οικογένεια.

Ειδικότερα για ατομικό εισόδημα μέχρι 6.000 ευρώ δεν απαιτούνται αποδείξεις δαπανών. Για ατομικό εισόδημα από 6.000 έως 12.000 ευρώ απαιτούνται αποδείξεις αξίας ίσης με το 10% του εισοδήματος.

Για φορολογούμενους με εισόδημα από 12.000 ευρώ και άνω, η αξία των αποδείξεων που πρέπει να προσκομιστούν υπολογίζεται με 10% στο τμήμα του εισοδήματος μέχρι τις 12.000 και με 30% στο τμήμα τμήμα του εισοδήματος πάνω από τις 12.000 ευρώ. Π.χ. φορολογούμενος με εισόδημα 17.000 ευρώ πρέπει να προσκομίσει αποδείξεις συνολικής αξίας 2.700 ευρώ (10% των πρώτων 12.000 ευρώ του εισοδήματός του, δηλαδή 1.200 ευρώ, συν 30% των επομένων 5.000 ευρώ του εισοδήματός του, δηλαδή άλλα 1.500 ευρώ). Όταν οι δαπάνες που καλύπτονται με αποδείξεις είναι περισσότερες από τις απαιτούμενες για την κάλυψη του αφορολογήτου και μέχρι του ποσού των 15.000 ευρώ ατομικά ή 30.000 ευρώ για οικογένεια, ο φορολογούμενος δικαιούται μείωση φόρου ίση με το 10% της διαφοράς μεταξύ του ποσού των απαιτούμενων για το αφορολόγητο δαπανών και του ποσού των δηλούμενων δαπανών.

Όταν η αξία των αποδείξεων που προσκομίζονται είναι μικρότερη από την απαιτούμενη για την κάλυψη του αφορολογήτου, τότε ο φορολογούμενος θα επιβαρύνεται με φόρου 10% επί του ακάλυπτου ποσού. Επιπλέον προβλέπεται και μεταφορά ποσού δαπανών από τον έναν σύζυγο στον άλλον, εφόσον έχει καλύψει το αφορολόγητο ποσό του.

—————————————————————————————————————————————————

Για καταχώρηση αποδείξεων:

http://www.apodeixeis.com.gr

Καλώς Ήλθατε στο apodeixeis.com.gr, το πρώτο και μοναδικό Ανώνυμο Αποθετήριο Αποδείξεων!

Μέσω του apodeixeis.com.gr έχετε την δυνατότητα να εγγράφεστε ΔΩΡΕΑΝ και κυρίως ΑΝΩΝΥΜΑ χωρίς να χρειάζεται να συμπληρώσετε κανένα προσωπικό σας στοιχείο!

Αφού ολοκληρώσετε την διαδικασία μπορείτε αμέσως να κάνετε Log-in και να ξεκινήσετε να φτιάχνετε την λίστα των αποδείξεών σας, σαν να δημιουργείτε μια δικιά σας βάση δεδομένων που μπορείτε να χρησιμοποιείτε για πολλούς λόγους αργότερα, όπως για παράδειγμα να εκτυπώσετε τα δεδομένα σε λίστα, να δείτε σύνολα μήνα ή έτους, και πολλά ακόμα!

Η διαδικασία καταχώρησης μιας απόδειξης είναι πολύ απλή καθώς επιλέγετε εσείς τα πεδία που θέλετε να συμπληρώσετε (Κατηγορία, ΑΦΜ, ποσό, ΔΟΥ κτλ.)! Επίσης το σύστημα βλέπει τον αριθμό Α.Φ.Μ. την ώρα που τον εισάγετε και σας προτείνει πιθανά αποτελέσματα συμπληρώνοντας αυτόματα και τα υπόλοιπα πεδία!

Εξίσου εύκολη είναι και η διαδικασία διαγραφής εάν κάποιος επιλέξει να μην χρησιμοποιεί πια το apodeixeis.com.gr και με ένα απλό κλίκ μπορεί να διαγράψει το λογαριασμό του καταστρέφοντας έτσι και όλα του τα δεδομένα.

Ξεκινήστε λοιπόν από σήμερα χωρίς κανένα κόστος και χωρίς κόπο να φτιάχνετε το δικό σας Αποθετήριο Αποδείξεων!

Για οποιαδήποτε βοήθεια ή διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο info@apodeixeis.com.gr!

Η προσπάθειά μας διακρίνεται για την ποιότητά της και την ασφάλεια στην προστασία των δεδομένων (E-mails, στοιχεία Αποδείξεων κτλ.). Στηρίζεται σε ιδιόκτητο λογισμικό, δημιουργημένο ειδικά και συγκεκριμένα για την παρούσα εφαρμογή και τις δυνατότητές της.

————————————————————————-

Φορολογική δήλωση 2011: αποδείξεις, αλλαγές, οδηγίες Ε1, τεκμήρια

Τι αλλάζει στη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης 2011; Ποιες αποδείξεις μετρούν και ποιες όχι; Ποια τα νέα τεκμήρια διαβίωσης; Οδηγίες για έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να κατοχυρώσει ο φορολογούμενος το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ είναι οι αποδείξεις. Το ελάχιστο ποσό αποδείξεων για δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι ορίζεται σε ποσοστό 10% για ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και κλιμακώνεται με βάση το εισόδημα.

Το ποσό των αποδείξεων για την κάλυψη του αφορολογήτου δεν μπορεί σε κάθε περίπτωση να υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ ατομικά και τα 30.000 ευρώ για την οικογένεια. Οταν το ποσό των αποδείξεων αφορά περισσότερες δαπάνες από όσες χρειάζονται για την κάλυψη του αφορολογήτου, τότε ο φορολογούμενος δικαιούται μείωση του φόρου ίση με το 10% της διαφοράς μεταξύ του ποσού των απαιτούμενων για το αφορολόγητο δαπανών και των αποδείξεων που δήλωσε. Αν, πάλι, το ποσό των αποδείξεων που θα προσκομίσει υπολείπεται του απαιτούμενου για την κάλυψη του αφορολόγητου ύψους, τότε θα επιβαρύνεται με φόρο 10% επί του ακάλυπτου ποσού.

Αναγνωρίζονται όλες οι κατηγορίες αγορών, εκτός από όσες αφορούν προϊόντα μεγάλης αξίας τα οποία αποτελούν τεκμήριο εισοδήματος, καθώς επίσης οι λογαριασμοί για παροχή υπηρεσιών ενέργειας, ύδρευσης, τηλεπικοινωνιών. Τις αποδείξεις οι φορολογούμενοι θα πρέπει να τις υποβάλουν στην αρμόδια ΔΟΥ μέσα σε έναν κλειστό φάκελο.

Ποιες αποδείξεις δεν αναγνωρίζονται. Δεν αναγνωρίζονται για τον σχηματισμό του αφορολογήτου οι δαπάνες που εκπίπτουν από τον φόρο. Τέτοιες είναι οι ιατρικές δαπάνες, τα ενοίκια, τα δίδακτρα φροντιστηρίων, οι δαπάνες για δικηγορικές υπηρεσίες, οι τόκοι στεγαστικών που ελήφθησαν από 1/1/2009 για αγορά πρώτης κατοικίας, τα ασφάλιστρα, τα έξοδα εγκατάστασης φυσικού αερίου στην κατοικία, το ποσό διατροφής που κατέβαλε ο ένας σύζυγος στον άλλον, οι ασφαλιστικές εισφορές. Ολες αυτές οι εκπτώσεις δαπανών έχουν ψαλιδιστεί σε σχέση με το παρελθόν. Στο εξής καθεμία από αυτές εκπίπτει πλέον σε ποσοστό 20% από τον φόρο.

Αυστηρότερα τεκμήρια στη φορογολογική κλίμακα 2011 για σπίτια, αυτοκίνητα, σκάφη, πισίνες. Αυστηρότερα είναι τα τεκμήρια 2011 για σπίτια, αυτοκίνητα, σκάφη, αεροσκάφη, πισίνες, βάσει των οποίων θα φορολογηθούν οι φορολογούμενοι για τα εισοδήματα του 2010, ενώ αντικειμενικό κριτήριο διαβίωσης αποτελούν πλέον και τα έξοδα για δίδακτρα και οικιακούς βοηθούς. Επίσης, για πρώτη φορά ο φορολογούμενος καλείται να συμπληρώσει τεκμήρια για το αν το σπίτι όπου διαμένει είναι ιδιόκτητο, μισθωμένο ή με δωρεάν παραχώρηση. Τα τεκμήρια, τόσο για την ιδιόκτητη όσο και για τη νοικιασμένη κύρια κατοικία, ορίζονται κλιμακωτά ως εξής: για τα πρώτα 80 τ.μ. κύριων χώρων στα 30 ευρώ/ τετραγωνικό, από 81 τ.μ. μέχρι και 120 τ.μ. στα 50 ευρώ το τετραγωνικό, από 121 τ.μ. έως 200 τ.μ. στα 80 ευρώ το τετραγωνικό, από 201 τ.μ. έως 300 τ.μ. στα 150 ευρώ το τετραγωνικό και από εκεί και πάνω στα 300 ευρώ το τετραγωνικό. Οσο για τους βοηθητικούς χώρους της κύριας κατοικίας, η ετήσια αντικειμενική δαπάνη έχει οριστεί στα 30 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Τα παραπάνω ποσά προσαυξάνονται για κατοικίες που βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης από 2.800 ευρώ έως 4.999 ευρώ/ τ.μ. κατά 40% και για περιοχές με τιμή ζώνης από 5.000 ευρώ και άνω το τετραγωνικό μέτρο κατά 70%. Αν πρόκειται για μονοκατοικίες η προσαύξηση των παραπάνω ποσών είναι 20%, ενώ για εξοχικά υπάρχει μείωση 50%.

Επίσης, για πρώτη φορά θεωρείται φορολογικό τεκμήριο η δαπάνη που καταβλήθηκε για δίδακτρα στα ιδιωτικά σχολεία και η δαπάνη για οικιακούς βοηθούς, οδηγούς αυτοκινήτων και δασκάλους, όπως αυτές προκύπτουν από τις αποδείξεις παροχής υπηρεσιών. Επιπλέον, χαμηλώνει το τεκμήριο για την αγορά ή leasing κινητών πραγμάτων από τα 5.000 ευρώ που είναι σήμερα στα 10.000 ευρώ και άνω. Ταυτόχρονα προστίθενται νέοι κωδικοί όπου ο φορολογούμενος καλείται να δηλώσει αν διαμένει σε μονοκατοικία. Επίσης, στον κωδικό για τα αυτοκίνητα, ο φορολογούμενος καλείται να αναγράψει τα κυβικά εκατοστά του οχήματός του αντί για τους ίππους, αφού έτσι υπολογίζονται πλέον τα νέα τεκμήρια. Για τις πισίνες τα τεκμήρια προσδιορίζονται με βάση την επιφάνεια και ορίζονται σε 100 ευρώ το τ.μ. για πισίνες μέχρι 60 τ.μ. και σε 200 ευρώ το τ.μ. για επιφάνεια πάνω από 60 τ.μ.

Δεκάδες αλλαγές περιλαμβάνει το νέο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης 2011, καθώς τίθενται σε ισχύ τα νέα τεκμήρια διαβίωσης, η σύνδεση του αφορολογήτου με τις αποδείξεις και μια σειρά από αυστηρές υποχρεώσεις για μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες.

Oδηγίες για το έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης 2011 θα δίνει το βιβλιαράκι της Εφορίας που θα συνοδεύει το έντυπο, το οποίο δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών. Ηδη ο χρόνος για το ραντεβού των 5,5 εκατομμυρίων φορολογουμένων με την εφορία, τη νέα ενιαία κλίμακα και τα νέα αυστηρότερα τεκμήρια βάσει των οποίων θα κληθούν να πληρώσουν φόρους για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2010, μετρά αντίστροφα.

Προς το τέλος της εβδομάδας η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αρχίσει να αποστέλλει τους πρώτους φακέλους μαζί με το νέο έντυπο της εφορίας για τη συμπλήρωση των δηλώσεων. Στο νέο έντυπο Ε1, οι φορολογούμενοι καλούνται να αποτυπώσουν τα εισοδήματά τους με τρόπο ώστε να φορολογηθούν με βάση τα νέα αυστηρότερα τεκμήρια, να καταγράψουν για πρώτη φορά αν έχουν ακίνητα και καταθέσεις στο εξωτερικό, τυχόν επαναπατριζόμενα κεφάλαια, ποσά που δαπάνησαν για δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων και οικιακούς βοηθούς, ενώ επιχειρείται επίσης για πρώτη φορά η καταγραφή όσων ελεύθερων επαγγελματιών υπέπεσαν πέρυσι σε φορο-παραβάσεις.

Οι προθεσμίες. Σύμφωνα με το βιβλιαράκι της Εφορίας, πρώτοι στο ραντεβού με την εφορία θα προσέλθουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι έχοντες ατομικές και εμπορικές επιχειρήσεις με βιβλία α΄ και β΄ κατηγορίας, που καλούνται να υποβάλουν τις δηλώσεις τους μεταξύ 1-16 Μαρτίου (οι ίδιες ημερομηνίες αφορούν και τους έχοντες εισοδήματα μόνο από ενοίκια). Ακολουθούν στο διάστημα 1-15 Απριλίου όσοι δηλώνουν μεταξύ άλλων και γεωργικό εισόδημα, μετά σειρά έχουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ατομικές επιχειρήσεις με βιβλία γ΄ κατηγορίας (18 Απριλίου- 4 Μαΐου), και όσοι έχουν εισοδήματα από συμμετοχή σε εταιρείες με βιβλία β΄ και γ΄ κατηγορίας (2-16 Μαΐου). Οσον αφορά τους μισθωτούς και συνταξιούχους, θα πρέπει να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση μεταξύ 3-31 Μαΐου, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους.

Ηλεκτρονική υποβολή. Σημειωτέον ότι από φέτος έρχεται το τέλος των παραδοσιακών δηλώσεων. Μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που δεν υποβάλλουν τις δηλώσεις τους μέσω λογιστών μπορούν ακόμη να υποβάλλουν δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος σε άλλη μορφή πλην της ηλεκτρονικής.

Ολοι οι επιτηδευματίες που έχουν επιχείρηση ή ασκούν ελεύθερο επάγγελμα, και κάθε άλλος που υποβάλλει τη δήλωσή του μέσω λογιστή, θα πρέπει να την αποστέλλει πλέον ηλεκτρονικά. Κατά την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης, οι αποδείξεις και τα δικαιολογητικά δεν συνυποβάλλονται αλλά φυλάσσονται από τον φορολογούμενο. Εξαιρούνται από την υποβολή δήλωσης μόνον όσοι έχουν εισόδημα μέχρι 6.000 ευρώ, εφόσον αυτό προκύπτει αποκλειστικά με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης (π.χ. της κατοικίας του, του αυτοκίνητου κ.λπ.). Αν ένας φορολογούμενος έχει εισόδημα που προκύπτει για παράδειγμα από σύνταξη, υποχρεούται να υποβάλει δήλωση ακόμη και αν το εισόδημά του με βάση τις δαπάνες διαβίωσης είναι μέχρι 6.000 ευρώ.

Οι κωδικοί SΟS. Οι βασικές αλλαγές στο έντυπο Ε1:
● Καθιερώνεται νέος κωδικός στην πρώτη σελίδα του εντύπου (πίνακας 2), στον οποίο ο φορολογούμενος καλείται να απαντήσει αν έχει κεφάλαια στο εξωτερικό, με ένα «ναι» ή ένα «όχι» (κωδικός 029). ● Επίσης, στην πρώτη σελίδα του νέου εντύπου (πίνακας 2), προστέθηκε κωδικός που πρέπει να συμπληρωθεί από όσους ελεύθερους επαγγελματίες έχουν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις. Κι αυτό διότι αν η παράβαση (μη έκδοση φορολογικών στοιχείων ή ανακριβής καταχώρισή τους στα βιβλία) ξεπερνά σε καθεμία περίπτωση ξεχωριστά το ποσό των 1.200 ευρώ, τότε ο επαγγελματίας χάνει το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ (κωδικός 021).

● Απαλλάσσονται του φόρου για τρία χρόνια και για καθαρά κέρδη ώς 30.000 ευρώ όσοι επιτηδευματίες ξεκίνησαν νέα επιχείρηση μέσα στο 2010 και είναι κάτω των 35 ετών (κωδικός 019).

● Μειώνεται ο φορολογικός συντελεστής για όσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις είχαν μείωση στα ακαθάριστα έσοδά τους για 2 συνεχή οικονομικά έτη, αλλά δεν έκαναν στο διάστημα αυτό απολύσεις (κωδικός 025).

● Νέος είναι και ο κωδικός, όπου ο φορολογούμενος καλείται να απαντήσει αν είναι δημόσιος υπάλληλος μόνιμος ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (κωδικός 027), όπως επίσης και εκείνος στον οποίο καλείται να απαντήσει αν είναι συνταξιούχος κι έχει γεννηθεί πριν από το 1945 (κωδικός 013). Κι αυτό γιατί σε μια τέτοια περίπτωση έχει μείωση τεκμηρίου. ●Εχουν προστεθεί κωδικοί (317-318) όπου πρέπει να αναγράψουν τα εισοδήματά τους οι αθλητές καθώς και άλλες κατηγορίες που μέχρι πρότινος φορολογούνταν αυτοτελώς όπως π.χ. τα επιδόματα των ανέργων. Η αλλαγή αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι από φέτος, όλοι όσοι φορολογούνταν αυτοτελώς θα φορολογηθούν με την ενιαία κλίμακα.

Ποσά που μειώνουν τη δαπάνη
● Νέοι είναι και οι κωδικοί 783-784 όπου θα αναγραφούν τα ποσά που επαναπατρίστηκαν στην Ελλάδα και φορολογήθηκαν με 5% (στον πίνακα με τα ποσά που μειώνουν την ετήσια δαπάνη).

Τα ποσά αυτά μπορούν να χρησιμεύσουν στον φορολογούμενο για την κάλυψη τυχόν πρόσθετης διαφοράς μεταξύ δηλωθέντος εισοδήματος και αθροίσματος αντικειμενικών δαπανών διαβίωσης και δαπανών απόκτησης περιουσιακών στοιχείων.

● Επίσης, οι νέοι κωδικοί 661- 662 συμπληρώνονται από όσους λαμβάνουν επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ. Το επίδομα αυτό εφόσον δηλωθεί λαμβάνεται υπόψη για την κάλυψη τυχόν πρόσθετης διαφοράς μεταξύ δηλωθέντος εισοδήματος και αθροίσματος αντικειμενικών δαπανών διαβίωσης και δαπανών απόκτησης περιουσιακών στοιχείων.

● Καθιερώνονται επίσης νέοι κωδικοί όπου οι φορολογούμενοι θα αναγράψουν τα καθαρά κέρδη από ατομική επιχείρηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, από ατομική αγροτουριστική επιχείρηση μέχρι 10 δωματίων και το καθαρό εισόδημα από αλιευτική δραστηριότητα.

● Νέοι είναι και οι κωδικοί για το ακαθάριστο εισόδημα από ακίνητα που εκμισθώνονται, παραχωρούνται δωρεάν και ιδιοχρησιμοποιούνται (ως κατοικίες, σχολεία, φροντιστήρια, αίθουσες κινηματογράφων, ξενοδοχεία, νοσοκομεία, καταστήματα, γραφεία, αποθήκες κ.λπ.), εφόσον έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα και ξεκίνησαν να ανασκευάζονται από τις 23 Απριλίου 2010.

Διαβάστε τι αλλάζει σε φορολογία, ΦΠΑ, τεκμήρια το 2011 και τις αλλαγές στο έντυπο Ε1.

Πηγή: http://www.fimes.gr

—————————————————————————————————————————————————

Οn-line υπολογισμός

Φορολογική Δήλωση 2011- Εκκαθάριση φόρου

Τo in.gr σε συνεργασία με την Epsilon Net σας προσφέρει  την εφαρμογή «Φορολογική Δήλωση – Εκκαθάριση Φόρου 2011».

Με την «Φορολογική Δήλωση – Εκκαθάριση Φόρου 2011» μπορείτε εύκολα και γρήγορα να καταχωρήσετε τη δήλωση εισοδήματός σας και να υπολογίσετε με ακρίβεια το φόρο που αντιστοιχεί στα εισοδήματά σας.

Έχετε επίσης την δυνατότητα Γρήγορου υπολογισμού φόρουσυμπληρώνοντας κωδικούς και ποσά. Το μόνο που χρειάζεται είναι να είστε μέλη του In.gr

Μπορείτε επιπλέον να πάρετε εκτύπωση της δήλωσής σας, του εκκαθαριστικού σας σημειώματος ή και -στη περίπτωση που επιλέξετε να πληρώσετε το φόρο σας με δόσεις- του δοσολογίου με τις προβλεπόμενες προθεσμίες.

H εφαρμογή μπορεί να ενημερωθεί με την τελευταία της έκδοση της 7/4/2011. 
Πατείστε από το menu της εφαρμογής : internet> ενημέρωση προγράμματος

πηγή: http://reviews.in.gr/finance/forologia/article/?aid=1231103019

————————————————————————————————————————————————–

Πηγή:  http://www.gsis.gr/


Συχνές Ερωτήσεις-Απαντήσεις.

Υπουργείο Οικονομικών
Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

—————————————————————————————————————————————————


4 σκέψεις σχετικά με το “Φορολογικές δηλώσεις: απαιτούμενες αποδείξεις και άλλες πληροφορίες που ίσως ενδιαφέρουν.

  1. Όλα καλά αν και το ιδανικό θα ήταν να μην καταθέσει κανένας φορολογική δήλωση να δούμε πόσα απίδια πέρνει ο σάκος…

  2. Πάντως παρά την κριτική μου για το πόσο μεγάλους τίτλους συνηθίζεις να βάζεις και πόσο εκτεταμένη κάνεις την δημοσίευση στην αρχική σελίδα, εκτιμώ τις πολλές και πολυποικιλες δημοσιεύσεις σου που έχουν δώσει άλλο αέρα στους σχολιαστές είτε συμφωνώ με αυτές είτε όχι!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s