XYTA ή ΧΥΤΥ; Ιδού το μέγα ερώτημα της μεγάλης παραμύθας. Ψιλό γαζί … … … όλοι οι κάτοικοι της χώρας. Συμφέροντα, βλέπεις… … … [ενημερώνεται]

BlackMediterraneanPirate   31-03-2011   13:10

Ενημέρωση:   17:55


Γι΄ αυτό και οι φίλτατες κυρίες δημοσιογράφοι των καναλιών προχθές  ταλαντεύονταν και μια έλεγαν ΧΥΤΑ, μια έλεγαν ΧΥΤΥ, μια έλεγαν ΧΥΤΑ κι άλλη μια ΧΥΤΥ… Έλεγαν επίσης και ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ (για σιγουριά…).  Ή, η μία έλεγε ΧΥΤΑ και η άλλη ΧΥΤΥ…  Ή έλεγαν ΧΥΤΑ και στους υπότιτλους του ρεπορτάζ έγραφε ΧΥΤΥ… Τυχαίο;

 

 

Είναι αυτό που λέμε: «όχι Γιάννης. Γιαννάκης». Ακριβώς.

Τί κάνατε αγαπητοί αρμόδιοι με τα ψηλά καπέλα και τ΄αξιώματα, τους φύλακες, τα κρατικά αυτοκίνητα και τους σοφέρ (που χρηματοδοτούμε όλοι εμείς), όταν η Ε.Ε. χρηματοδοτούσε έργα για κατασκευή μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων; Απορροφήσατε τίποτα; Ασχοληθήκατε;

Ρωτάμε, επειδή, απ ότι φαίνεται, εσείς δεν ασχοληθήκατε όταν έπρεπε και σύντομα θ΄ασχοληθούν με το εν λόγω θέμα οι τσέπες οι δικές μας, μιας και θα πληρώσουν τα πρόστιμα που θα επιβάλλει η Ε.Ε.

ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ: πού έγκειται η διαφορά.

ΧΥΤΑ= Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων.

ΧΥΤΥ= Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων.

Βέβαια, η διαφορά αυτή εφαρμόζεται στο εξωτερικό. Όχι, όμως, και στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα, πολλοί έχουμε διαπιστώσει ότι, δυστυχώς, όλα πάνε στα απορρίμματα… … Δυστυχώς.

Και, δυστυχώς, δεν έχουν γίνει επενδύσεις όπως θα έπρεπε στον τομέα της Ανακύκλωσης.

 

 

Σε πολλά μέρη της Ελληνικής Επαρχίας, δεν υφίσταται Ανακύκλωση. Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα= όλα τα σκουπίδια μαζί. Ευτυχώς που στα χωριά οι άνθρωποι ξέρουν να σεβαστούν τη φύση, γιατί ζούνε στη φύση κι έχουν μάθει να την σέβονται.

Θυμάμαι, τα σκουπίδια της γιαγιάς μου στο χωριό, ήταν πάντα λιγοστά. Τις συσκευασίες και το αλουμινόχαρτο, τις χρησιμοποιούσε ξανά (πάντα έβρισκε τον τρόπο, ποτέ δεν τις πέταγε έπειτα από μία μόνο χρήση). Τα οργανικά υπολείμματα τα μάζευε και τα έδιναν στις κότες και τα γουρούνια. Αν δεν είχε εκείνη δικά της ζώα, τα έδινε στους γείτονες, να τα δώσουν εκείνοι στα ζώα τους.

 

Στη Γερμανία, ήδη πολύ πριν το 1998 (που το είδαμε εμείς με τα μάτια μας), διαχώριζαν τα σκουπίδια που συγκέντρωναν στο σπίτι.

Άλλο καλαθάκι (προσέξτε, όχι κάδος, τεράστιος, απ΄ αυτούς που χρησιμοποιούμε στα σπίτια, στην Ελλάδα, αλλά καλαθάκι, μικρό, που σημαίνει: λιγοστά σκουπίδια) ∙ άλλο, λοιπόν, καλαθάκι για τα απορρίμματα, άλλο για τα οργανικά υπολείμματα, άλλο για την ανακύκλωση. Προσέξτε χρονολογία: 1998. 13 χρόνια πριν.

Και για να καταλάβετε πόσο πίσω είμαστε. Στη Γρανάδα της Ισπανίας, που είναι μια μέτρια πόλη, όχι ιδιαίτερα μεγάλη, η 13η της Ισπανίας σε μέγεθος κλπ  κλπ  (γύρω στους 236.000 κατοίκους και 476.000 στην ευρύτερη αστική της περιοχή), ήδη απ΄ το 1998, όχι απλώς υπήρχε διαχωρισμός των απορριμμάτων και δυνατότητα ανακύκλωσης, αλλά υπήρχαν μέχρι και κάδοι διαχωρισμού του γυαλιού ανάλογα με το χρώμα του!

Παρόμοιοι κάδοι (διαχωρισμού  γυαλιού) δεν εθεάθησαν στην Ελλάδα… 13 χρόνια μετά…

Και, προσέξτε: μιλάμε για την 13η πόλη σε μέγεθος της Ισπανίας, του Μεσογειακού φτωχού και οπισθοδρομικού Νότου… … Δεν μιλάμε για Βορρά, για Γαλλίες, Σουηδίες κλπ. Στο Νότο! Διαχωρισμός μέχρι και του γυαλιού, 13 χρόνια πριν.

 

Σας πληροφορώ, λοιπόν, ότι στην Ελληνική Επαρχία, ντρέπομαι. Αλήθεια, ντρέπομαι. Γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα ανακύκλωσης. Νοιώθω τύψεις όταν πετάω τη χάρτινη συσκευασία στα σκουπίδια. Τύψεις. Κάπου, σε κοντινή πόλη μας είπαν ότι έχει κάδο ανακύκλωσης (κάπου τον είδανε… εθεάθη κάδος ανακύκλωσης… με το κιάλι…) και σκεφτόμασταν και με άλλους να μαζεύουμε ότι έχουμε για ανακύκλωση και να τα πηγαίνουμε να τα αφήνουμε εκεί.

Δηλαδή, πόσο δύσκολο θα ήταν για το Δήμο να βάλει έναν κάδο ανακύκλωσης εδώ στην περιοχή και 1 φορά την εβδομάδα ή 1 φορά κάθε 2 εβδομάδες, να βάζει 1 φορτηγό να τα μεταφέρει στην κοντινή πόλη…

Αδιαφορία. Καμία φαντασία.

Απλώς, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.

Άσε που η Δήμαρχος έφαγε λεφτά απ΄ τον κόσμο. Δεν πλήρωσε τον κόσμο στο χωριό για τις εργασίες που πρόσφεραν στο Δήμο. Σε άλλον χρωστάει 20.000 ευρώ, σε άλλον, 10.000 ευρώ, σε άλλον 15.000 ευρώ. Την «έκανε» η τύπισσα και ο κόσμος ψάχνει να τη βρει και οργανώνονται με ομαδικά εξώδικα και αγωγές, μπας και πάρουν κάνα φράγκο απ΄ τα κλεμμένα… Και μιλάμε για χωριά, που δεν έχουν δυνατότητα για πολλές εργασιακές ευκαιρίες. Τα χρήματα αυτά είναι η επιβίωση αυτών των ανθρώπων. Το φαγητό της οικογένειας. Οι λογαριασμοί τους. Κι αυτή δεν τους πλήρωσε… Ο γιός της, βέβαια, μάθαμε, πως κυκλοφορεί με τζιπ 40.000 ευρώ… … …

 

ΚΡΙΝΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ.

 

Τα γνωστά, δηλαδή… παντού στη χώρα μας.

Να φάει τα λεφτά, ήξερε.Να πάρει τζιπ στο γιόκα της με τα κλεμμένα λεφτά, ήξερε. Να βάλει 1 κάδο Ανακύκλωσης κι 1 φορτηγό να μεταφέρει τα απορρίμματα Ανακύκλωσης 1 φορά κάθε εβδομάδα ή έστω κάθε 2 εβδομάδες (δημιουργώντας και 1 εργασιακή θέση για κάποιον που έχει ανάγκη), ούτε που το σκέφτηκε.

Πού μαζεύτηκε όλη αυτή η «λέρα» στη χώρα μας… Είχαμε διαφθορά, αλλά η διαφθορά της τελευταίας δεκαετίας στην Ελλάδα, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο…

Δεν ήμασταν έτσι οι Έλληνες, ρε παιδιά. Πού μαζεύτηκαν όλοι αυτοί οι «σκατάνθρωποι»; Από πού δημιουργήθηκαν; Από πού ξεφύτρωσαν; Ποιος τους έπλασε όλους αυτούς; Πώς συνέβη αυτό;

 

Κερατέα, 29, 30 & 31 Μαρτίου 2011


(φωτο από http://antixyta.blogspot.com/ )

 

(φωτο: newsbomb.gr)

 

 

Η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται... βομβαρδισμό στην Κερατέα

(φωτο, από: tovima.gr)

 

(φωτο: Roadartist)(φωτο: Roadartist)

 

—————————————————————————————————————————————————

 

Τι διαπίστωσε ο  “fuego” στην Κερατέα :


“…Χθες είχε συγκέντρωση στην Κερατέα, αλλά η προσέλευση ήταν αποκαρδιωτική. Όλοι εκφράζουν αλληλεγγύη και αγανάκτηση, αλλά μέχρι εκεί. Πόσο δύσκολο είναι να πάει κανείς μέχρι την Κερατέα; Όσο δύσκολο είναι να διανύσεις μερικά χιλιόμετρα.
Τέλος πάντων, στα λόγια όλοι αγωνίζονται κι όλοι αγανακτούν.
Εγώ πάντως απογοητεύτηκα πάρα πολύ.

Για να συμπληρώσω το βίντεο θα παραθέσω κάποιες ακόμα πληροφορίες:
– άκουσα αρκετούς ντόπιους να αναρωτιούνται τι θα τρώνε το καλοκαίρι, έτσι που έχουν γεμίσει τα χωράφια τους με χημικά
– οι μπάτσοι ψέκαζαν και με ελικόπτερα
– επίσης, έριχναν χημικά στις αποχετεύσεις

Έχουν κάνει μια περιοχή «Ναγκασάκι». Και ότι συμβαίνει εκεί είναι πιλότος για ενδεχόμενες μελλοντικές εξεγέρσεις σε άλλες περιοχές. Γι΄ αυτο το λόγο η παρουσία μας εκεί (ακόμα και ανοργάνωτη) είναι επιβεβλημένη. Η νίκη της Κερατέας θα είναι όλων μας. Το αντίστοιχο όμως και η ήττα.
Και κάτι που είχα ακούσει από μια Κερατιώτισσα, ισχύει: “ελάτε στα μπλόκα, θα νιώσετε ελεύθεροι”.
Εγώ πάντως κάθε φορά που πάω νιώθω έτσι».

 

Νεότερα για την Κερατέα, από Xanadu (31-03-2011, 13:22):


Οκτώ τραυματίες στο μπλόκο του Λαυρίου από επίθεση των ΜΑΤ σήμερα το πρωί.

Επίθεση από διμοιρία των ΜΑΤ που σταθμεύουν στην περιοχή του Οβριοκάστρου, δέχθηκαν λίγο μετά τις 3 και μισή τη νύχτα, 8 άτομα τα οποία βρίσκονταν ως ομάδα περιφρούρησης στο μπλόκο του Λαυρίου.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των πολιτών της Λαυρεωτικής, περίπου 25 αστυνομικοί των ΜΑΤ που έφτασαν με λεωφορείο της ΕΛ.ΑΣ. εισέβαλαν ουρλιάζοντας στα δύο προκατασκευασμένα κιόσκια και άρχισαν με απίστευτα βίαιο τρόπο να ξυλοκοπούν τους κατοίκους, ηλικιωμένους στο σύνολό τους, ενώ προκάλεσαν σημαντικές υλικές ζημιές στο μπλόκο.

Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, οι αστυνομικοί τους οδήγησαν όλους σε ένα ξύλινο παράπηγμα που λειτουργεί ως κυλικείο και έμπαιναν μέσα δύο – δύο για να εκτονώσουν την οργή τους στα σώματα των κατοίκων.

Ο ένας από τους κατοίκους του Λαυρίου, λίγο έλειψε να πάθει ανακοπή καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την καρδιά του.

Όταν αποχώρησαν οι αστυνομικοί, οι 8 τραυματίες κάλεσαν σε βοήθεια και μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

πηγή: http://forkeratea.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html#ixzz1IAgbMrrO

 

—————————————————————————————————————————————————

 

Όλο το χρονικό της προχθεσινής και χθεσινής αγωνίας των κατοίκων της Κερατέας.


(Αναδημοσιεύουμε, links για όσους ενδιαφέρονται, από forkeratea.blogspot.com ).

 

–          Φωτιές και ζημιές…

πηγή: http://forkeratea.blogspot.com/2011/03/blog-post_29.html


– Οκτώ τραυματίες στο μπλόκο του Λαυρίου από επίθεση των ΜΑΤ σήμερα το πρωί

πηγή: http://forkeratea.blogspot.com/2011/03/blog-post_31.html#ixzz1IBGKQYAf

 

–          Η ΕΛ.ΑΣ με τα ακραία της σενάρια… Τρομοκρατικό δημοσίευμα του «Βήματος» για την Κερατέα

πηγή: http://forkeratea.blogspot.com/2011/03/blog-post_4479.html#ixzz1IBG5qLar

 

–          Σκαπτικό μηχάνημα συνοδεία 3 διμοιριών των ΜΑΤ κατευθύνονται προς την Κερατέα

πηγή: http://forkeratea.blogspot.com/2011/03/3.html#ixzz1IBFvZcnm

 

–          Μάχες στην Λαυρίου στο ύψος του Καψίσογλου (γήπεδο Κερατέας). Συνελήφθη ο Μελέτης Πόγκας

πηγή: http://forkeratea.blogspot.com/2011/03/blog-post_2537.html#ixzz1IBFPUFWL

 

–          Μέσα στο χωριό της Κερατέας τα ΜΑΤ – Αποπνικτική η ατμόσφαιρα από τα δακρυγόνα

πηγή: http://forkeratea.blogspot.com/2011/03/blog-post_1983.html#ixzz1IBEOmK29

 

–          Η κυβέρνηση ζητάει αίμα και τα ΜΑΤ μνημονεύουν τον Αλέξη…

πηγή: http://forkeratea.blogspot.com/2011/03/blog-post_8345.html#ixzz1IBEEPz6v

 

–          Προς ολοκληρωτική σύρραξη η Κερατέα;

http://forkeratea.blogspot.com/2011/03/blog-post_8261.html

 

–          Τραυματισμοί κατοίκων από πλαστικές σφαίρες

http://forkeratea.blogspot.com/2011/03/blog-post_8892.html

 

 

Απορία: τί κάνουν τα ΜΑΤ εκεί πάνω, στα βουνά και τα λαγκάδια;;;

 

 

—————————————————————————————————————————————————

 

ΥΓ. Και πού είσαστε, ΠΠΠΠΣΣΣΣΣΣΤΤΤΤ >>> Αφήστε ρε τα ανθρωπάκια στην Κερατέα να συνεχίσουν τη ζωούλα τους, που «φαγωθήκατε» μαζί τους.

Κάντε κάνα Εργοστάσιο κι ανακυκλώστε τα σκουπίδια σας του Κολωνακίου και της Εκάλης, που δεν σας φτάνει καθημερινά ένας κάδος ολόκληρος για μία οικογένεια, για εσάς και τις χλιδές σας.

Σας είχε δώσει χρήματα και σχετικά κονδύλια η Ευρωπαική Ένωση… δεν μπορεί να μην σας είχε δώσει ή να μην υπήρχαν σχετικά κονδύλια. Γιατί δεν τα αξιοποιήσατε; Τι έγιναν τα χρήματα αυτά; Πήγαν κι αυτά σε τζιπ και βίλες ή γύρισαν πίσω στην Ε.Ε, λόγω αδιαφορίας απορρόφησής τους, επειδή δεν είχατε τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις;

Τι θα κάνετε με τα πρόστιμα που θ΄ αρχίσουν να πέφτουν σύντομα απ΄ την Ε.Ε, για τις παράνομες χωματερές, μιας και δεν προνοήσατε εγκαίρως για κατασκευή μονάδων επεξεργασίας απορριμάτων;

 

 

ΥΓ2. Κι όταν πετάμε τα σκουπίδια μας για Ανακύκλωση στους Ειδικούς Κάδους, είτε στην Αθήνα, είτε στα Χανιά, είτε σε οποιαδήποτε Ελληνική Πόλη, σας παρακαλούμε πολύ, πείτε στους Δημοτικούς Υπαλλήλους σας (ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ  ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΕ ΜΕΣΟΝ ΩΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ Ή ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΤΕ ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ κλπ),

σας παρακαλούμε πολύ,

πείτε τους ότι τους βλέπουμε όταν στοιβάζουν όλα τα διαχωρισμένα σκουπίδια σε έναν κάδο και τα πάνε ομαδικά για χωματερή.

 

 

ΥΓ3. Βρέθηκαν οι 150 υπάλληλοι της Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, που έψαχνε να βρει ο κ. Μπουτάρης προχθές, σε ποιες θέσεις άλλες έχουν τοποθετηθεί; Απλώς ρωτάμε αν βρέθηκαν…

Ανησυχήσαμε για την υγεία τους (και την κοροϊδία προς όλους εμάς)…

 

 

ΥΓ4. Στη Νέα Υόρκη, έχουν βρει λύση και τα σκουπίδια είναι εκτός των οικισμών της πόλης: σ’ ένα μικρό ακατοίκητο νησάκι, εκεί κοντά. Ακούσαμε κι εδώ την πιθανότητα για μεταφορά των χωματερών της Αττικής, σε ακατοίκητη βραχονησίδα του Σαρωνικού. Μήπως θα έπρεπε να το ψάξετε λίγο το θέμα;

Εσείς της «Πράσινης Ανάπτυξης»… Λέμε, μήπως…

 

 

ΥΓ5. Οι κάτοικοι της Κερατέας δεν είναι οι μόνοι που υποφέρουν από την επιβολή της παράλογης βούλησης του κρατικού μηχανισμού να δημιουργήσει νέο ΧΥΤΑ κοντά σε κατοικημένη περιοχή, με αρχαιολογικό ενδιαφέρον, σε μία από τις ομορφότερες ακτές της Αττικής, όπου δροσιζόμαστε και μοιραζόμαστε όλοι οι κάτοικοι της Αττικής τα καλοκαίρια.

Δείτε πως υπέφεραν και άλλοι κάτοικοι της Ελλάδας, πριν λίγα χρόνια. «Παλιά ξινά σταφύλια»  η επιβολή ΧΥΤΑ και η υποβάθμιση περιοχών στη χώρα μας…

 

 

Λευκίμμη Κέρκυρας

Το βίντεο περιέχει χρήσιμες και κατατοπιστικές πληροφορίες σχετικά με το Νόμο που αναφέρεται στην κατασκευή ΧΥΤΑ. Δείτε για να ξέρετε…

 

 

Φωτογραφίες της «Λίμνης»  της Λευκίμμης, πριν και μετά.

https://picasaweb.google.com/xytaLefkimis/oKfblC#slideshow/5230657920958105362

 

Ο αγώνας των κατοίκων της Λευκίμμης Κερκύρας.

 

 

 

 

 

(Αν είναι δυνατόν: συνέλαβαν τον παπά ως υποκινητή των επεισοδίων…)

 

Σημειώνουν στο βίντεο: » Το κράτος της Δεξιάς χτύπησε πάλι».

Και συμπληρώνουμε: «Είδαμε πώς χτυπάει και το ‘ Σοσιαλιστικό Κοινωνικό κράτος’  στην Κερατέα το 2010-2011″…

 

 

 

 

 

—————————————————————————————————————————————————

 

Γραμματικό

 

 

 

 

Τραγική καταστροφή φύσης και τοπίου…

Όπως λέει και η κυρία: «τόσο κρίμα»…

 

 

—————————————————————————————————————————————————

 

Καρβουνάρι Θεσπρωτίας


 

 

 

 

«ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ»
Τα σκουπίδια των Ιωαννίνων στο ΧΥΤΑ Βλαχέρνας;

(ΠΈΜΠΤΗ, 02 ΔΕΚΈΜΒΡΙΟΣ 2010 00:05, Πηγή: Ηχώ της Άρτας )
Είναι ένα από τα δύο βασικά σενάρια που εξετάζει η αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου (κεκλεισμένων των θυρών), ούτως ώστε οι δύο υπάρχοντες  ΧΥΤΑ Βλαχέρνας Άρτας και Καρβουναρίου να μετατραπούν σε ΧΥΤΥ και το εργοστάσιο επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων να χωροθετείται στο νομό Ιωαννίνων. Το άλλο σενάριο θέλει κατασκευή νέου ΧΥΤΥ και γειτνίασή του με το εργοστάσιο όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Ηπειρωτικός Αγών.
Η ουσία είναι ότι παρ όλα τα προβλήματα του ΧΥΤΑ Βλαχέρνας, τρύπιες μεμβράνες μέσα από τις οποίες τα υγρά απόβλητα καταλήγουν στον υδροφόρο ορίζοντα, ποταμό Άραχθο και Αμβρακικό, θα προστεθούν και τα σκουπίδια του νομού Ιωαννίνων και εδώ στην Άρτα δεν κουνιέται φύλλο από κανένα αρμόδιο!!!
Τι γίνεται βρε παιδιά; Πάρτε θέση τώρα γιατί αύριο θα είναι αργά!!!

( Πηγή: Ηχώ της Άρτας )

 

 

—————————————————————————————————————————————————


Σύγχρονες μέθοδοι διαχείρισης σκουπιδιών

(Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2008)

(Αναδημοσίευση από: http://xyta-lefkimis.blogspot.com/2008/10/blog-post_14.html )

Πρόσφατα, 9/10/2008, είδαμε σε ρεπορτάζ τηλεοπτικού καναλιού πως όταν υπάρχει πραγματική διάθεση για την επίλυση ενός προβλήματος μπορούμε να καταλήξουμε σε λύσεις που δεν βλάπτουν το περιβάλλον και ταυτόχρονα αποτελούν ένα είδος εισοδήματος για την τοπική κοινωνία.

video link:

Ergostasio Bioaeriou – Tagarades

 

Εδώ για τους ιθαγενείς της Κέρκυρας και πολύ περισσότερο της Λευκίμμης τέτοιες λύσεις για τους τοπικούς άρχοντες του νησιού αποτελούν όνειρο θερινής νυκτός.

Ξαφνικά, μετά από ένα λήθαργο 18 ολόκληρων χρόνων απραξίας, ξύπνησαν στο πάρα πέντε και έφεραν το λαό της Λευκίμμης προ τετελεσμένων γεγονότων (κλείσιμο χωματερών, πρόστιμα, κλπ.) για να μας φορτώσουν με ότι πιο πρόχειρο, επιβλαβές και ξεπερασμένο υπάρχει σχετικά με την διαχείριση των σκουπιδιών. Να σημειώσουμε επίσης ότι η μέθοδος ΧΥΤΑ πρωτοεμφανίστηκε στην δεκαετία του ’70 και πρόκειται να καταργηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε λιγότερο από 15 μήνες (θα επακολουθήσουν άλλα πρόστιμα μετά για την κατάργηση των ΧΥΤΑ).

 

—————————————————————————————————————————————————

 

Έτσι λένε αυτοί. Πιστεύουμε να είναι έτσι όπως τα λένε. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι διαφορετικό, παρακαλούμε να σχολιάσει, για να μάθουμε και οι υπόλοιποι. Γιατί πια «καήκαμε στο χυλό και φυσάμε και το γιαούρτι»… (το οποίο γιαούρτι, εκσφενδονίζεται πια κι εκεί που χρειάζεται).

 

 

********************************************************************************************************

 

BlackMediterraneanPirate


Σύντομος Σύνδεσμος   http://wp.me/pPn6Y-7CQ

7 σκέψεις σχετικά με το “XYTA ή ΧΥΤΥ; Ιδού το μέγα ερώτημα της μεγάλης παραμύθας. Ψιλό γαζί … … … όλοι οι κάτοικοι της χώρας. Συμφέροντα, βλέπεις… … … [ενημερώνεται]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s