Γιατί τελικά ανεβαίνει ο Λά.Ο.Σ;

Η άνοδος της ακροδεξιάς είναι φαινόμενο υπαρκτό, δεν είναι όμως φαινόμενο αυτονόητο ούτε νομοτελειακό: συμβαίνει γιατί υπάρχουν πολιτικές και κοινωνικές προϋποθέσεις, για τις οποίες οι κυρίαρχες δυνάμεις δεν μιλούν και τις οποίες τα κυρίαρχα ΜΜΕ (που παίζουν το χαρτί της ακροδεξιάς) δεν αφιερώνουν χώρο και χρόνο για να αναλύσουν.

Του Δημοσθένη Παπαδάτου-Αναγνωστόπουλου

Παρά την αμφιθυμία που –εύλογα- δημιουργεί μια συζήτηση περί δημοσκοπήσεων (κι αυτό διότι, ανεξαρτήτως προθέσεων, παρακολουθεί την πλήρη μετατροπή της πολιτικής σε μιντιακό θέαμα), έχει ενδιαφέρον να δει κανείς πώς αντιμετωπίστηκε το πρωτόγνωρο 9% που δίνει στον Λά.Ο.Σ η έρευνα της Public Issue –και, στη συνέχεια, να προτείνει μια ερμηνεία γι’αυτό.
Μια πρώτη αντίδραση, εξ αριστερών προερχόμενη, είναι η αμφισβήτηση της αξιοπιστίας της έρευνας και η εστίαση στις πολιτικές της χρήσεις. Το επιχείρημα λέει ότι η Public Issue είναι η μόνη που δίνει στον Λά.Ο.Σ ένα τόσο υψηλό ποσοστό (γιατί λοιπόν να είναι αυτή η ακριβής και οι άλλες οι αναξιόπιστες;), είναι δε κραυγαλέο –συνεχίζει το επιχείρημα- ότι στην ίδια έρευνα το ΚΚΕ εμφανίζει μια εξίσου σημαντική άνοδο, αλλά κανείς δεν θεωρεί σκόπιμο να ασχοληθεί με αυτήν. Εύλογες οι αντιρρήσεις. Τι γίνεται όμως αν η έρευνα είναι όντως αξιόπιστη;
Η δεύτερη αντίδραση, η «στωική», αντιμετωπίζει το εύρημα ως αναμενόμενο και επιχειρεί να ερμηνεύσει την άνοδο της ακροδεξιάς με «ψυχολογικούς» όρους ή/και με λήψη του ζητουμένου. Οι Έλληνες –λέει περίπου- «επιθυμούν» πλέον την ακροδεξιά και «ρέπουν» σε ακραίες συμπεριφορές, που είτε δεν τις θεωρούν ακραίες είτε δεν έχουν κανέναν ηθικό ενδοιασμό ως προς την ίδια την ακρότητα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Όταν δίνεται απάντηση, αυτή αφορά γενικόλογα και μηχανιστικά την «κρίση».
Υπάρχει και μια τελευταία αντίδραση – οι διθύραμβοι και τα εύσημα στον πρόεδρο του κόμματος, που, όντας «ικανός», «υπεύθυνος», «άμεσος», «σατανικός» κλπ, κατάφερε να απογειώσει ένα ακροδεξιό κόμμα σε ύψη αδιανόητα για τα πολιτικά ήθη απ’το 1974 μέχρι σήμερα. Εδώ διαπρέπει ο διευθυντής της «φιλελεύθερης» Καθημερινής, που παρά τις στυλιστικές διαφορές του με τον Καρατζαφέρη, του πλέκει το εγκώμιο γιατί καταλαβαίνει ότι οι καιροί μια τέτοια στάση ανταμείβουν, σαν και τη δική του. Ο ίδιος βεβαίως δεν μπαίνει στον κόπο να μας εξηγήσει γιατί κανένα κόμμα δεν «κατάφερε» μέχρι σήμερα να μπει εμπόδιο στο χαρισματικό ηγέτη. Διότι, τι να κάνουμε, ο πολιτικός ανταγωνισμός δεν είναι παράσταση για έναν ρόλο –και δη με πρωταγωνιστή έναν πρώην διαφημιστή.
Η άνοδος της ακροδεξιάς είναι φαινόμενο υπαρκτό, δεν είναι όμως φαινόμενο αυτονόητο ούτε νομοτελειακό: συμβαίνει γιατί υπάρχουν πολιτικές και κοινωνικές προϋποθέσεις, για τις οποίες οι κυρίαρχες δυνάμεις δεν μιλούν και τα κυρίαρχα ΜΜΕ (που παίζουν το χαρτί της ακροδεξιάς) δεν αφιερώνουν χώρο και χρόνο για να αναλύσουν. Αν αυτοί μιλούσαν για ακροδεξιά, θα έπρεπε να αναφερθούν στη χρησιμότητά της (τότε διότι εξυπηρετούσε το ΠΑΣΟΚ και την κατά Λούλη «τριγωνοποίηση», σήμερα γιατί εξυπηρετεί το Μνημόνιο και τη συναίνεση περί αυτό), θα έπρεπε να εξηγήσουν γιατί όλες οι τηλεοπτικές ζώνες (Αυτιάς, Τατιάνα, δελτία και Θέμος) έχουν καταληφθεί από τον ΛΑ.Ο.Σ, θα έπρεπε να μιλήσουν για τον εξτρεμισμό του κέντρου –αυτόν που συνοψίζει ο τραμπουκισμός του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και οι ρατσιστικές εξάρσεις των υπουργών του Μνημονίου. Θα έπρεπε να μιλήσουν για μηχανισμούς που εκκολάπτουν, ανέχονται και εξοικειώνουν την κοινωνία με την ακροδεξιά και τη «Νέα Ειλικρίνεια» -τον πρωτότυπο δηλαδή τρόπο της τελευταίας να λέει κοινότοπα ψέματα, κατασκευάζοντας τη συναίνεση των φτωχών στην πιο αδυσώπητη ατζέντα των πλουσίων.
Αν όμως όλοι αυτοί μιλούσαν για ακροδεξιά, αν και τα 4 αναγνωριστικά της ακροδεξιάς (εθνικισμός, ρατσισμός, ισχυρό κράτος και αντι-δημοκραία) δεν συναντιούνταν σε διάφορες εκδοχές στο μείζον τμήμα του πολιτικού φάσματος, ίσως σήμερα να μην ήμασταν εκεί που δείχνει η έρευνα της Public Issue ότι είμαστε…
Πηγή : RedNoteBook

11 σκέψεις σχετικά με το “Γιατί τελικά ανεβαίνει ο Λά.Ο.Σ;

 1. Νομίζω πως είναι αυτονόητο ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα σε περιόδους ισχυρής κρίσης το φιλελεύθερο καθεστωτικό Κέντρο να ροκανιστεί τόσο εξ αριστερών, όσο και εκ δεξιών. Ακόμα πιο αυτονόητο είναι η άρχουσα τάξη να αβαντάρει την Ακροδεξιά ως αντίβαρο στην Αριστερά.

  Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει ούτε να μας στενοχωρεί, πρόκειται για αναμενόμενη εξέλιξη. Το θέμα είναι τι κάνουμε πέρα από αντιφασιστικές εμμονές.

 2. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί που λένε «μακάρι να βγουν τα τανκς στο δρόμο, να αναλάβει ο στρατός τη χώρα»… Άνθρωποι απλοί, καθημερινοί, που περιμένουν το λεωφορείο στη στάση, συζητούν μεταξύ τους και εύχονται να συμβεί κάτι τέτοιο… Φυσικά, είναι αδύνατο μια χώρα της ευρωζώνης να έχει δικτατορικό καθεστώς, αλλά είναι ανησυχητικό το να αναπολούν και να θεωρούν πως μια τέτοια κατάσταση θα τους «έσωζε», σαν άτομα… Δεν έχω ζήσει την περίοδο της χούντας, έχω διαβάσει κι έχω ακούσει. Αλλά με ανησυχεί τρομερά το γεγονός της τάσης αυτής…

 3. Απλά πράγματα το κόμμα του Καρατζαφέρη αν το δούμε ποιο ουσιαστικά είναι ποιο φασιστικό ποιο ακροδεξιό και από την ίδια την Χρυσή Αυγή…
  Αν δούμε τώρα στο παρελθόν τα κόμματα αυτά που βασίζονται στον δήθεν πατριωτισμό και εθνικό σοσιαλισμό είναι τα αγαπημένα παιδιά του αστικού καπιταλιστικού συστήματος και φυσικά σε καθεστώτα όπου υπήρχε άνοδος η και κατάκτηση της εξουσίας από κόμματα σαν αυτά υπήρχε και γιγάντωση γνωστόν μονοπωλίων που χτίστηκαν με το αίμα και της ζωές αιχμαλώτων πολέμου η κάτω από την εφαρμοζόμενη κυβερνητική καταπίεση μέσα από τα σώματα καταστολής….
  Αυτά τα μέτρα εφάρμοσε και ο Χίτλερ και έφτασε την ανθρωπότητα εκεί που την είχε φτάσει… σήμερα το ΛΑΟΣ και βασικά ο πρόεδρος του αντιγράφουν το τότε κόμμα του Χίτλερ και τον ίδιο τον Χίτλερ με τον λαϊκισμό που προβάλουν αλλά και τους προβάλουν όλα τα αστικά ΜΜΕ ξυπνάμε πρωί και ανοίγουμε την τηλεόραση και τρώμε στην μάπα τον Καρατζαφέρη και τους υπόλοιπους φασίστες που τον πλαισιώνουν.. ανοίγουμε την τηλεόραση το μεσημέρι το απόγευμα το βράδυ και μια από τα ίδια…. μια πλύση εγκεφάλου καθημερινή…….
  Ενώ κανένας δεν βγαίνει από αυτούς να κρίνει το πως αυτό το άτομο έχει αποκτήσει μια τόσο κολοσιαία περιουσία… ο δήθεν αγνός Έλληνας ο θρησκευόμενος με τα Βυζαντινά ιδεώδη…. Κάποιος θα πρέπει να τους πει και για την Καρατζαφέρης και υιός…. αγνοείται τα τελευταία χρόνια η τύχη της όμως ήταν μια από της κορυφαίες εταιρείες εμπορίας ταινιών πορνό και αισθησιακού περιεχομένου, η μήπως κάποιοι αγνοούν τα καλλιτεχνικά γραφεία του εν λόγο κυρίου που εφοδίαζε με ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΔΕΣ τα κολόμπαρα και τα στριπτιτζάδικα? και φυσικά το άτομο πέραν από όλα αυτά είναι και καβαλημένο καλάμι και φαντάζεται τον εαυτό του μέχρι και πρόεδρο της δημοκρατίας και συνεχώς μας τα έχει κάνει τσουρέκια με την συγκυβέρνηση..

  • @ ioannis xristellis
   εχεις απολυτο δικιο…και ασ μην ξεχναμε πως στο κομμα ανηκει ο υιος πλευρη (Θεε και Κυριε!) και ο εκπρωσοποσ τους ο Αιβαλιωτης τα καταφερε με λαμογια να παει στρατο 40 ημερες ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΗ ΧΕΣΩ! Προσωπικα ειμαι κατα του στρατου, αλλα εγω δεν ανηκω σε ενα κομμα που «υποτιθεται» οτι ειναι υπερ του στρατου και της «πατριδας». Και οσο για την ανοδο τους…ειναι παγκοσμιο φαινομενο η «ανθηση» των ακρων σε περιοδουσ απελπισιας (και αυτο ισχυει και για τα δεξια αλλα και για τα αριστερα ακρα-μην ξεχνιομαστε…ο φασισμος ανεκαθεν ειχε 2 χρωματα, μαυρο και κοκκινο

 4. ΦΊΛΕ Kalhas μιας και βάζεις και το ζήτημα του στρατού αν κοιτάξεις γύρω σου στης διπλανές χώρες θα δεις ότι πχ στην Βουλγαρία έχει καταργηθεί η στρατιωτική θητεία…. βλέπεις εμείς εδώ έχουμε ανάγκη τον στρατό μιας και έχουμε συμφέροντα οικονομικά στο Αφγανιστάν στο Ιρακ και γενικά όπου έχει επέμβει το ΝΑΤΟ γισ το οποίο κάποτε η σημερινή κυβέρνηση έλεγε ότι αυτό θα πρέπει να διαλυθεί και να αποχωρήσει και η Ελλάδα όταν θα διαλυθεί και το σύμφωνο της Βαρσοβίας…. το σύμφωνο Βαρσοβίας έχει διαλυθεί εδώ και πάνω από 20 χρόνια και το ΝΑΤΟ όχι μόνο δεν διαλύθηκε αλλά αντίθετα μεγάλωσε την ακτίνα δράσης του από την ακτίνα δράσης του που ήταν στα Ευρωπαικά όρια αλλά σχεδόν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου όπου φυσικά έχουν συμφέροντα τα Αμερικάνικα μονοπώλια.

  • Απο την αρχη της ανθρωποτητας…δεν υπηρξε ποτε δημοκρατια στη υφηλιο. Παντα ΕΝΑΣ εκανε παιχνιδι, τιποτα δεν αλλαξε. Χοντρικα το ρολο του ΕΝΑ τον επαιζαν οι εξης
   1) Αλεξανδρος (και μην μας κακοφαινετε Μπους της εποχης ηταν-τι εχω να ακουσω απο θεσσαλονικη lol-)
   2)Ρωμη
   3)Ισπανια
   4)Αγγλια-Γαλλια-Ρωσια
   5) Γερμανια (για λιγο…)
   6) Και οι χειροτεροι απο ΟΛΟΥΣ USA. Δυστυχως ανα τους αιωνες τιποτα δεν αλλαξε…μονο το περιτυλιγμα

 5. ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Ο ΛΑ.Ο.Σ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΘΝΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟ ΚΟΜΜΑ

 6. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. ΚΑΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Η ΤΟΝ ΠΡΟΩΘΗΣΕ Η ΕΛΙΤ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕΤΑ ΕΓΙΝΕ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ΚΛΠ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ Ο ΜΕΤΑΞΑΣ. ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΙΑΛΙΑ ΗΤΑΝ ΟΙ » CAMICIE NERE » MONO ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ALTER EGO ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΑΥΤΟΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ. ΕΡΩΤΗΣΗ: ΑΚΟΥΤΕ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΚΛΟΓΕΣ? ΟΛΗ Η ΕΛΙΤ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΗΣ ΔΕΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΘΑΓΚΟΝΑ ΤΟ ΛΑΟ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ. ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΤ΄ΟΝΟΜΑ ΠΛΕΟΝ ΚΡΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑ. ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΗΘΑΡΓΟ.

 7. Λοιπόν,βασικά γειά σας.
  Τυχαία βρέθηκα στην ιστοσελίδα αυτή και κοινώς «ΤΑ ‘ΠΑΙΞΑ».
  Το τι διάβασα,σχετικά με το κόμμα ΛΑ.Ο’.Σ. δεν λέγεται.

  Και επειδή έζησα το κόμμα από την ‘ΙΔΡΥΣΗ του (από την ΠΡΩΤΗ κιόλας ΜΕΡΑΣ της λειτουργίας του)
  και από ΜΕΣΑ
  νομίζω οτι ξέρω κάτι παραπάνω.

  – – – – – – – – – – – – – –

  Για να αρχίσω να απαντώ με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ πάντα.

  Πρώτα-πρώτα,δεν είναι Λάος,αλλά ΛΑ.Ο’.Σ. και μπορείτε να το δείτε και στην φωτογραφία του κεντρικού κτιρίου.

  Μετά αν κάνετε τον κόπο και διαβάσετε το Πρόγραμμα του κόμματος,θα δείτε οτι αναφέρεται ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ.

  Στην τελευταία σελίδα,την 20,κάτω αριστερά,γράφει επί λέξει.

  Ο Λα’ι’κός Ορθόδοξος Συναγερμός (ο ΛΑ.Ο.Σ. με τον τόνο στο όμικρον όπως στη λέξη <>…

  http://www.neolaialaos.gr/laos/?cont=prog#laos_menu

  Νομίζω οτι δεν χρειάζεται να βάλω και όλα τα σχετικά με τον τονισμό,
  κείμενα και βίντεο που ‘ΟΛΟΙ οι σχετικοί με το κόμμα,ΔΙΟΡΘΩΝΑΝ όσους έκαναν το ΣΥΧΝΟ ΛΑΘΟΣ και
  τόνιζαν ΕΣΦΑΛΜΕΝΑ τον ΛΑ.Ο’.Σ.

  ‘Αλλωστε και η κοινή ΛΟΓΙΚΗ λέει οτι κάτι (στην προκειμένη περίπτωση,ένα πολιτικό κόμμα)
  ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ όπως ΘΕΛΕΙ ο ιδρυτής του και ‘ΟΧΙ οι ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ του ή οποιοσδήποτε άλλος.

  Ακόμα και οπαδός ή και ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ,ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να ΑΛΛΑΖΕΙ την ονομασία του κόμματος
  που ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ,διότι ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΜΟΝΟ του ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ του.

  Δεν θέλουμε π.χ. το ΠΑ.ΣΟ.Κ.,αλλά όλοι το ονομάζουμε Πασόκ και ‘ΟΧΙ Πάσοκ,διότι την
  ΕΠΙΣΗΜΗ ονομασία του και τον ΤΟΝΙΣΜΟ του τα ΜΑΘΑΜΕ από τον ΙΔΡΥΤΗ του.

  ‘Οτι και να λέμε εμείς οι ‘ΑΛΛΟΙ,ΜΟΝΟ ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ονομάζει το ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ του.

  Δηλαδή π.χ. η Νέα Δημοκρατία,ονομάζεται Νέα Δημοκρατία και ‘ΟΧΙ Νεά Δήμοκράτια ή Νεά Δημόκρατία ή Νέα Δημοκράτια ή Νεά Δημοκρατιά,ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με την σειρά του Σύριζα και ‘ΟΧΙ Συρίζα ή Συριζά,το Κ.Κ.Ε. ΚουΚουέ και ‘ΟΧΙ ΚούΚουΕ ή ΚουΚούε κ.ο.κ.

  – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

  Από την αρχή κιόλας χαρακτηρίζετε το κόμμα ΜΟΥ,σαν ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ.

  Πρώτον θέλω να ρωτήσω,τί εννοείτε με αυτόν τον χαρακτηρισμό?

  Δηλαδή ΤΙ ονομάζετε ακροδεξιό κόμμα?

  ΠΟΙΕΣ ΠΡΟ’Υ’ΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΕΙ ‘ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ,
  ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ?

  Θέλω ΠΡΩΤΑ να μου απαντήσετε με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ πάντα και μετά θα το σχολιάσω,
  διότι έχω ΑΝΤΙΘΕΤΗ άποψη.

  Και υπόψιν,ΕΙΜΑΙ ΚΕΝΤΡΩΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑΣ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΗΣ
  ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΗΣ και γενικά ότι το ΑΚΡΑΙΟ,ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ και ΠΟΛΕΜΙΟΣ.

  Τελειώς ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ και ΝΟΜΟΤΑΓΗΣ πολίτης.

  – – – – – – – – – – – – – – –

  Δεν θέλω να σας κουράσω πλέον.

  Ευχαριστώ για την ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.

  Καλή συνέχεια.

  Για περισσότερες πληροφορίες
  https://www.facebook.com/tselegidis

  ή για ‘ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 6983765679

  Ζήτω η ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΝΟΘΕΥΤΗ ΙΔΑΝΙΚΗ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s