5.800.000 Ψέματα και κάποιες άβολες Αλήθειες…

BLACKPANTHER http://wp.me/pPn6Y-7dD

[ σημείωση:το κείμενο αυτό είναι συμπλήρωμα σε αυτό http://wp.me/pPn6Y-89 ]

«μεσα στη βουλη ακουστηκε οτι ειναι 7 εκατομυρια. (αναφέρεται σε αριθμό μεταναστών)

γιαυτο λεω οτι πρεπει να σκοτωσουμε εκατομυρια ξενους κατακτητες και αναρχοαριστερους συνεργατες τους,

τωρα!!!!! αυριο θα ειναι πολυ αργα…»

Aυτό είναι ένα σχόλιο που έχει γραφτεί  κάτω από αυτό το βίντεο.

Το βίντεο έχει παρθεί από την τηλεόραση και σε αυτό διατυπώνεται από κάποιους κομπλεξικούς, μωροφιλόδοξους με δομικό πρόβλημα σεξουαλικής ανικανότητας  ανθρωπάκους, σαν σοκαριστική κρυφή αλήθεια ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 5.800.000 «λαθρομετανάστες»Διάφοροι ναζιστές εκεί επικαλούνται μάλιστα «κρυφές αστυνομικές πηγές» προς επίρρωση του αξιόπιστου της πληροφορίας…

{Το βίντεο το βάζω όχι βέβαια για να το προωθήσω αλλά για να κατεδαφίσω το σαθρό μήνυμα του.Ο σχολιασμός του παραμένει ανοιχτός ώστε να γράψουμε και κει τι πιστεύουμε για αυτήν την αηδία.Για αντίδοτο στο φασιστικό του δηλητήριο βάζω δύο άλλα βίντεο. Αυτό : οι στίχοι του οποίου αναφέρονται σε αυτούς που οι φασίστες αποκαλoύν «λαθρομετανάστες» και αυτό:  ειδικά για το κρεσέντο του από 1.53 εώς 2.53.

Κάτι περίεργο έχει γίνει σε αυτόν τον τόπο τον τελευταίο χρόνο και δεν είναι μόνο ότι ήρθε το ΔΝΤ και τα μνημόνια του…

Στο δημοτικό συμβούλιο του μεγαλύτερου δήμου της χώρας εμφανίστηκε ένας τύπος που έχει εκλεχτεί νομότυπα να σηκώνει το χέρι του και να χαιρετά ναζιστικά.Από δίπλα του έχει πληρωμένους μπράβους να τον προστατεύουν. Η οργάνωση της οποίας ηγείται κατόρθωσε στις 15 γενάρη να ματαιώσει σε γειτονιά της Αθήνας αντιρατσιστική συναυλία στην οποία θα συμμετείχαν γνωστοί μουσικοί.

Την μέρα που ξεδιπλωνόταν η Αιγυπτιακή εξέγερση, στο κέντρο της Αθήνας κάποιες χιλιάδες ναζιστών παρέλαυναν χτυπώντας όποιον ξέμπαρκο μετανάστη έβρισκαν μπροστά τους.Την μέρα που οι μετανάστες έληξαν την απεργία πείνας τους κάποιοι φασίστες τόλμησαν να βγουν παγανιά για να βαρέσουν πάλι ξέμπαρκο κόσμο.Το ίδιο το Ελληνικό ίντερνετ έχει γεμίσει με ρατσιστικούς λίβελους, χωλή για τους απεργούς πείνας, κακίας και θεατρικό  αποτροπιασμό για το ότι 300 συνάνθρωποι μας απέκτησαν κάποια στοιχειώδη δικαιώματα και ελευθερίες. (και μάλιστα τέτοιες που δόθηκαν όχι με κατηγορηματικό τρόπο παρά πλάγιως και αμφιβόλως…)

Κάτι σάπιο έχει απλωθεί σε ένα κομμάτι αυτού του λαού…

Και αυτό δεν έγινε χτες ούτε προχτές.

Μια μικρή ιστορία του ελληνικού ρατσισμού.

Η ιστορία του Ελληνικού ρατσισμού σαν μαζικό φαινόμενο ξεκινάει περίπου το 1991 την εποχή της κατάρρευσης των (αποτυχώς μεταρρυθμισμένων) σταλινικών καθεστώτων.

Ως τότε ο ρατσισμός κατευθυνόταν προς  τους τσιγγάνους και σε ένα περιορισμένο  βαθμό προς τους βλάχους.(υπήρχε μια εποχή που η Αθήνα ήταν γεμάτη με  συνθήματα του στυλ : «έξω οι βλάχοι από την αθήνα«.

Ήταν το πρώτο κύμα Αλβανών που  έβαλε τον ρατσισμό σε δράση σε μια άλλη κλίμακα.Όχι όμως γιατί ήταν δεδομένο να τον βάλει σε δράση αλλά γιατί κάποιοι συνειδητά προώθησαν παντοιοτρόπως τον ρατσισμό με αφορμή την μετανάστευση Αλβανών.

Και σε αυτούς τους κάποιους, πρώτη και χειρότερη ήταν η  ιδιωτική τηλεόραση.

Ήταν η εποχή που τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ είχαν γεμίσει με αλβανούς πορτοφολάδες, ρουμάνους διαρρήκτες, ρώσους μαφιόζους.Ακόμη και ταλαίπωροι που έκλεβαν ένα πορτοφόλι παρουσιάζονταν σαν τρομεροί εγκληματίες και η ενδεδειγμένη λύση το λιντσάρισμα τους.

Η αριστερά είχε ξαναδιασπαστεί και σχεδόν καταρρεύσει. Ο αναρχικός χώρος ήταν ακόμη στην παιδική του ηλικία, το ίντερνετ δεν υπήρχε και τότε καινούργιο φαινόμενο ήταν η  ιδιωτική τηλεόραση.

Το σύνθημα της εποχής ήταν:» κοίτα την πάρτη σου και άσε τους άλλους να πνιγούν.»Λαμόγια  σαν τον Κωστόπουλο κυκλοφορούσαν άρθρα που αποενοχοποιούσαν την υπερκατανάλωση και αναθεμάτιζαν την αριστερά γιατί δημιουργούσε ενοχικά σύνδρομα σε όσους είχαν 3 αμάξια και 4 σπίτια!

Μέσα σε αυτό το κλίμα αποπολιτικοποίησης, σταρχιδισμού, τρομερής ιδεολογικής σύγχυσης και ματαιότητας,  ο ρατσισμός πέρασε από τα τηλεοπτικά παράθυρα χωρίς σοβαρό αντίλογο.

Ήταν του συρμού τότε να ακούς «εγώ δεν είμαι ρατσιστής, αλλα τους αλβανούς δεν τους πάω με τιποτα,Σκατοφάρα»

Τότε η χρυσή αυγή έκανε την πρώτη προσπάθεια της να γίνει μαζική ομάδα.Εμφανιζόταν σε συλλαλητηρια για το μακεδονικό (Παρέκβαση:

άλλο αίσχος που εμφανίστηκς τότε υποβολιμιαία και τηλεοπτικά.Ξαφνικά κάποιοι απαγορεύονταν να αυτοπροσδιοριστούν εθνικά.Και από ποιους;Από αυτούς που είχαν πειρατέψει την αρχαία ελληνική ιστορία χωρίς να έχουν καμιά φυλετική συγγένεια με τους αρχαίους Έλληνες!Τα αλλεπάλληλα κύματα ρωμαίων (από τους οποιους κατάγονται οι βλάχοι), σλάβων, αρβανιτών, εβραίων, σελτζούκων, αράβων, φράγκων, καταλανών(και από αυτούς πέρασε αυτός ο τόπος!), βαυαρών και οι αλλεπάλληλες επιμιξίες τους δημιούργησαν τον πιο μπασταρδεμένο λαό της ευρώπης και μπράβο μας! Είναι  στην υγεία της ανθρωπότητας να αναμιγνύεται φυλετικά και γονιδιακά ενώ όπως ξέρουμε σε κλειστά περιβάλλοντα που δεν εκτίθενται στον συνολικό ανθρώπινο γονιδιακό πλούτο ειναι πιο πιθανές οι ανίατες κληρονομικές αρρώστιες.Σε κάθε περίπτωση να μην ξεχνάμε ότι κάθε άνθρωπος μοιράζεται κατά 99% τα ίδια γονίδια με οποιοδήποτε  άλλο και κατά 98% με τον πιο κοντινό του πίθηκο.Το ζήτημα δεν είναι απλά ότι οι άνθρωποι δεν μπορούμε να χωριστούμε αναμεταξύ μας βάσει αυθαίρετων κριτηρίων έθνους, φυλής ή οτιδήποτε άλλο  και έτσι κάποιοι να ταξινομηθούν  ανώτεροι και κάποιοι κατώτεροι(από αυτούς που αυτοταξινομήθηκαν ανώτεροι!)

αλλα ότι αυτό δεν είναι σωστό ούτε όταν αντιμετωπίζουμε τα άλλα είδη του ζωικού βασιλείου. Μοιραζόμαστε πολύ περισσότερα κοινά με όλες τις μορφές ζωής απ’ ότι φανταζόμαστε!Οι λειτουργίες της αναπνοής, της ηδονής, του άγχους, της οργής και της θλίψης υπάρχουν σε όλα τα θηλαστικά. Το ότι  το ανθρώπινο ζώο έχει ίσως περισσότερα και πιο δυνατά ένστικτα από άλλες μορφές ζωής αυτό δεν σημαίνει ότι νομιμοποιείται να αφανίζει ή να βασανίζει αυτές τις άλλες μορφές ζωής…)

Αυτά τα συλλαλητήρια τότε συγκέντρωναν εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου και ειδικά στην Θεσσαλονικη είχαν πρωτοφανή επιτυχία.Κάπου όμως και μετά από 2 χρόνια υστερίας  αυτή η ιστορία για το όνομα κούρασε.Η Ελλάδα ήταν στην Ευρωπαϊκή ένωση και έχοντας  μεγάλο οικονομικό αέρα σε μια πρόσφατα   οικονομικά διαλυμένη περιοχή.»Στειλτους τον Βερόπουλο για να τους κάνουμε  δικούς μας» είχει πει κάποτε  ο Σαββόπουλος αναφερόμενος στην Μακεδονία.Και πράγματι σουπερμαρκετ που πριν μποϋκοτάραν ολλανδικά προιοντα (γιατί η Ολλανδία είχε αναγνωρίσει την Μακεδονία!) έσπευσαν να ανοίξουν καταστήματα  στην Μακεδονία.Αλλά η στάμπα έμεινε. Από τότε όλοι λένε αυτήν την χώρα Σκόπια χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι  αυτό είναι ισοδύναμη αυθαιρεσία με το λες την Ελλάδα Αθήνα.Ο ρατσισμός έτσι είχε μείνει διπλά.Και προς τους Αλβανούς και προς τους Μακεδόνες.

Και πλέον όσο περνούσαν τα χρόνια αυτός ο ρατσισμός γινόταν όλο και περισσότερο κρατικός θεσμός.Οι μπάτσοι άρχιζαν να συμπεριφέρονται σε μια ομάδα ανθρώπων σαν αυτή να μην έχει συνταγματικά δικαιώματα.Ήρθαν μαζικές συλλήψεις, μαζικοί ξυλοδαρμοί και μαζικά βασανιστηρία.Και τότε δεν υπήρχε το ίντερνετ έστω να καταγράψει το μητρώο και την συχνότητα αυτής της βαρβαρότητας.Μόνο στην εποχή Παπαθεμελή 200.000 άνθρωποι απελάθηκαν βίαια και συνοπτικά από την Ελλάδα.Οι μπάτσοι κυνηγούσαν τον κόσμο ακόμη και στις παραλίες. Αστυνομικά μπλόκα παντού συλλαμβάναν κατά χιλιάδες όποιον έμοιαζε με Αλβανό.Οι τηλεοράσεις συνέχιζαν να παίζουν το ρατσιστικό βιολί τους και μάλιστα ένας τηλεοπτικός σταθμός έφτασε σχεδόν να προκαλέσει Ελληνοτουρκικό πόλεμο!(Η ιστορία με τα ίμια ή καρντάκ και για την οποία ο ΑΝΤ1 έχει εγκληματικές ευθύνες)

Η δεκαετία του 90 στην Ελλάδα υπήρξε λοιπόν ίσως η πιο ξεφτιλισμένη δεκαετία της Ελληνικής ιστορίας.Η δεκαετία που σχεδόν όλοι οι Έλληνες δοκίμασαν να γίνουν χρηματιστές.(με τραγικά αποτελέσματα…)Η δεκαετία που χτίστηκαν τόσα σπίτια όσα δεν είχαν χτιστεί ποτέ και οι εργάτες που τα έχτισαν αντιμετωπίζονταν σαν μιάσματα και η δεκαετία που ο λαϊκός ρατσισμός (του ύφους και στυλ δεν είμαι ρατσιστής, εσύ είσαι αλβανός) πότισε το λαϊκό σώμα μέχρι του μεδούλι.

Δεν είναι ότι τότε δεν έγιναν αντιρατσιστικές διαδηλώσεις, δεν υπήρχε αντίλογος, δεν υπήρξε και η άλλη στάση.Είναι ότι αυτά ήταν χαμένα σε μια γενική ατμόσφαιρα εύκολου λαϊκού ρατσισμού, αδιαφορίας, ωχαδερφισμού και κλίμα εύκολου πλουτισμού  και υπερκαταναλωτισμού (σε εκείνη την δεκαετία περισσότερο από ποτέ οι ντόπιοι ξόδεψαν το χρήμα τους για τα πιο άχρηστα και ανούσια)

Το μόνο καλό εκείνης της δεκαετίας ήταν που αυτές οι αυθόρμητες ρατσιστικές συμπεριφορές και αντιλήψεις δεν αποκρυσταλώθηκαν σε ένα ξεχωριστό και μαζικό πολιτικό ρεύμα. Το κλίμα της γενικευμένης αποπολιτικοποίησης σε αυτήν την περίπτωση έκανε καλό.

Η εμφάνιση του ίντερνετ και του παγκόσμιου αντικαπιταλιστικού κινήματος του 99 άρχισε να αλλάζει κάπως την ατμόσφαιρα.Με τον καιρό και τα χρόνια, οι Αλβανοί άρχισαν για κάποιους να σημαίνουν πιο συγκεκριμένα πρόσωπα που δούλευαν μαζί ή ήταν μαζί στο σχολείο ή γειτόνευαν με αξιοπρέπεια.Οι ίδιοι είχαν δείξει ότι είναι τρομερά εργατικοί και φιλόπονοι και όσο αχάριστος και αν ήταν ο Έλληνας κάπου μέσα του αυτό το αναγνώριζε.

Με την αλλαγή του αιώνα  ξεκίνησε η στροφή του πολιτικού ρατσισμού.Στο εξής εχθροί του λαού δεν ήταν τόσο οι Αλβανοί αλλά όλο και περισσότερο οι Πακιστανοί και οι μαύροι.Στην αρχή κάποιοι γέλασαν με αυτήν την στροφή του ελληνικού ρατσισμού.Αργότερα έδειξε  ότι αυτό δεν ήταν καθόλου αστείο…

Οι Πακιστανοί, οι Αφρικάνοι, οι Άραβες βρέθηκαν ξαφνικά στο στόχαστρο της φασιστικής προπαγάνδας και επιθετικότητας.

Και αυτό μάλιστα ξεκίνησε όταν ο Μπους είχε κηρύξει τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας με την υπόμνηση ότι όποιος δεν είναι μαζι μας είναι εναντίον μας και ενώ οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ είχαν προχωρήσει σε απαγωγές Πακιστανών από το ελληνικό έδαφος.

Παράλληλα μια άλλη προστυχιά βρισκόταν σε εξέλιξη.

Η Ευρωπαϊκή ένωση ακουλουθώντας αντιμεταναστευτική πολιτική( χωρίς να έχει κανένα ηθικό ή ιστορικό δικαίωμα να πράξει έτσι δεδομένου ότι η ίδια είχε κατακτήσει όλο τον κόσμο εισβάλοντας σε μακρινά εδάφη που δεν είχε καμια δικαιοδοσία, απογαλακτισμένοι άποικοι της προχώρησαν  στην δημιουργία των ΗΠΑ με την παράλληλη γενοκτονία των γηγενών και την εφαρμογή του σκλαβοπάζαρου, ενώ πιο πρόσφατα εφάρμοσε στο εσωτερικό της  τον ολοκληρωτικό ναζισμό που οδήγησε σε εξόντωση εκατομμύρια απλούς ανθωπους διαφόρων φυλών και εθνικοτήτων. Η Ευρώπη είναι το τελευταίο μέρος στον πλανήτη που έχει ηθικά και ιστορικά δικαιώματα να αποτρέψει ανθρώπους  να την επισκεφτούν ή να εγκατασταθούν σε αυτήν…)

όρισε το νοτιοανατολικό μέλος της Ελλάδα να είναι ο μπάτσος της που θα εμποδίζει μετανάστες από όλο τον κόσμο να έρθουν στα ενδότερα της.Με μια έννοια (και όχι με την έννοια της οικονομικής δύναμης) έκανε την ελλάδα Τέξας της και οι πολιτικοί εκπρόσωποι αυτού του νεογέννητου Ευρωπαϊκού Τέξας  υπερθεματίζουν δεχόμενοι αυτόν τον ρόλο ως το σημείο  με δική τους πρωτοβουλία να θέλουν να χτίσουν τείχος ανάλογο με αυτό που  έχει χτιστεί στο Τέξας!Καθημερινά στα αστυνομικά ρεπορτάζ υπάρχουν συλληφθέντες από αφγανιστάν, ιράκ, και άλλες χώρες που το μόνο που προσπάθησαν ήταν να φύγουν από εδω!

Αυτό το αίσχος είναι μια κατάσταση που έχει παγιωθεί τα τελευταία χρόνια και που εκτός από το να παγιώνεται γίνεται χειρότερο απο χρόνο σε χρόνο.Και από δίπλα οι φασίστες να βγάζουν το μόκο για αυτήν την κατάσταση και να μιλάνε αφηρημένα για «λαθρομετανάστες»(υποβιβάζοντας έτσι ανθρώπινα όντα στην κατηγορία λαθραίων αντικειμένων) που κατακλύζουν την  Ελλάδα.

Η κατάσταση είναι ανυπόφορη σε όλα τα επίπεδα.Η υποκρισία εμετική και αντάξια των ναζιστικών ιδεώδων που τελευταία όλο και περισσότεροι δεν κρύβουν ότι έχουν.

Είναι σαν να γύρισε μετά από 80 χρόνια το φάντασμα του ναζισμού και να θέλει να πνίξει τα πάντα.Ζωές, αξίες, αλήθειες.Όμως τούτη την φορά θα υπάρξει πιο σκληρή μάχη και η επικράτηση του ναζισμού δεν είναι δεδομένη όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων ότι ήταν δεδομένη την δεκαετία του 30.Έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα ίδια με τότε μισανθρωπικά ξεράσματα ιδεών που χωρίζουν τους ανθρώπους σε φυλές δίνοντας σε κάποιες από αυτές την ανωτερότητα, την ίδια απανθρωπιά που μένει ασυγκίνητη μπροστά στο ανθρώπινο δράμα, την ίδια μικρότητα που δείχνει μνησικακία σε φτωχούς ανθρώπους, τον ίδιο κομπλεξισμό που καμώνεται ότι με το να υποβιβάζει σύνολα ανθρώπων αυτός εξυψώνεται σε κάτι ανώτερο και ηρωικό.Ευτυχώς όμως υπάρχουν διαφορές με το τότε που αν και δεν εγγυόνται τον θρίαμβο του αντιναζισμού τουλάχιστον μας διευκολύνουν στην σημερινή μάχη.

Η διαφορές είναι οι εξής:

1)Τούτη την φορά ξέρουμε που οδήγησε η προηγούμενη εμπειρία ολοκληρωτικής επικράτησης του ναζισμού και σε τι ολέθρους και ολοκαυτώματα βούτηξε την ανθρωπότητα και επομένως δεν υπάρχει η δικαιολογία της άγνοιας.

2)Ο πλανήτης είναι περισσότερο από ποτέ διαδικτυωμένος, αλληλοεπηρεαζόμενος, μικρός και προσιτός.Η ίδια η ύπαρξη του ίντερνετ αυτό το πιστοποιεί.

3)Οι άραβες εξεγέρθηκαν βουλώνοντας το στόμα ισλαμοφάγων που τους είχαν για αιώνια εξευτελισμένα ανήμπορα φανατισμένα θύματα.

4)Ως γενιά έχουμε φάει πολύ λιγότερο ξύλο από ότι οι παππούδες μας όπως έδειξε η ταινία του Χάνεκεν the white ribbon και έτσι συνολικά έχουμε λιγότερα απωθημένα, κόμπλεξ και διάθεση υποταγής από ότι οι παλιότεροι.

5)Ο φασισμός στην ελλάδα στηρίζεται κυρίως σε ηλικίες 50+ Οι ηλικίες δηλαδή που είναι περισσότερο εκτεθιμένες στην τηλεοπτικη προπαγάνδα και έχουν χάσει για διάφορους λόγους (υποταγή στο χρήμα και στην ρουτίνα) την ορμή της ζωής.Πριν 80 χρόνια όμως ο ναζισμός είχε στηριχτεί κατεξοχήν στους νέους μέχρι 30 και εκεί βρισκόταν η δύναμη του που του επέτρεψε να θριαμβεύσει.

Η νεολαία στην Ελλάδα είναι το πιο αντιρατσιστικό κομμάτι του λαού της όσο κι αν και σε αυτήν υπάρχουν οι ναζιστές της.

Συνεπώς η έκβαση της σημερινής μάχης μπορεί να είναι πολύ διαφορετική από την έκβαση της μάχης που έγινε  το 1933 στην Γερμανία και το 1936 στην Ελλάδα.

Μια σύντομη λιγότερο πρόσφατη ιστορία.

Αυτός ο ψευδεπίγραφος τόπος έχει μια πρόσφατη γαμημένη ιστορία.

2 φορές εγκλημάτισε και έτσι χάθηκαν ολόκληρες γενιές.

Η πρώτη φορά ήταν το 1912 και το έγκλημα κράτησε μέχρι το 1922.(όχι τυχαία η αγαπημένη εποχή του αρχιναζιστή Πλεύρη)

Τότε μέσα από λυκοσυμμαχίες με ισχυρούς, τακτική του διαίρει και βασίλευε, ωμή κρατική τρομοκρατία, σφαγές αμάχων και εισβολές σε ξένα εδάφη έφτασε μέχρι το αφιόν καραχισάρ λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Άγκυρα.

Τότε απορροφήθηκε στο ελληνικό κράτος μια πολυεθνική περιοχή(Μακεδονία) που φρόντισε μέσα σε 30 χρόνια και μέσω εθνοκαθάρσεων, διωγμών, ανταλλαγής πληθυσμών και με την ευγενική αρωγή της ναζιστικής Γερμανίας (όσον αφορά τον εβραϊκό πληθυσμό της Θεσσαλονικης) να τον κάνει εθνικά «καθαρό».

Μετά θυμήθηκε τις ιστορίες για τον Αλέξανδρο τον αρχαίο για να υπερασπίσει εκ των υστέρων την άποψη ότι από  πάντα η Μακεδονία ήταν Ελληνική!

Εκείνο το έγκλημα έφερε τους «τουρκόσπορους» στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, δημιουργησε τον μύθο του Βενιζέλου (του πολιτικού που έφερε εδώ το ιδιώνυμο που προανήγγειλε το 36) και κατέληξε στην ναζιστική δικτατορία του Μεταξά.

Το δεύτερο έγκλημα ξεκίνησε το 1945 και τελείωσε το 1974 και ήταν ακόμη επαχθέστερο από το πρώτο.

1 εκατομμύριο ντόπιοι εγκατέλειψαν την χώρα τους, χιλιάδες βρέθηκαν σε κολαστήρια μακρονήσου, ο μισός πληθυσμός βιάστηκε έμμεσα ή άμεσα, γιατί σε αυτό το μέρος επικράτησαν οι δοσίλογοι, οι ταγματασφαλίτες, οι ρουφιάνοι, οι πουλημένοι, οι συνεργάτες των Γερμανών ναζί.

Κι έτσι από όλη την μεταπολεμική Ευρώπη, το ναζιστικό πατρίς, θρησκεία οικογένεια είχε κρατική στήριξη μόνο στην Ελλάδα.

Η γυναίκα απόκτησε πραγματικά δικαιώματα μόλις την δεκαετία του 80, τότε αποποινικοποιήθηκε  η μοιχεία, επίσημη γλώσσα του κράτους ήταν μια που δεν καταλαβαινε ο πολύς κόσμος και χρειαζόταν να φτάσουμε πάλι στην δεκαετία του 80 για να γίνει η δημοτική η μοναδική επίσημη γλώσσα.Σε όλο αυτό το διάστημα της δεξιάς τρομοκρατίας η αριστερά απόκτησε λαϊκή συμπάθεια σαν η καταδιωγμένη.

Συνεπώς η απάντηση προς τους ανιστόρητους αμόρφωτους φασίστες που ρωτάνε γιατί η αριστερά είναι τόσο ευαίσθητη προς τους μετανάστες, είναι ότι η αριστερά έχει βρεθεί πρόσφατα στην θέση του καταδιωγμένου ώστε να μην μπορεί να είναι αναίσθητη στους σημερινούς καταδιωγμένους.Αυτό γράφεται από έναν που δεν θεωρεί τον εαυτό του αριστερό.

Μια απάντηση σε ένα χιλιοχρησιμοποιημένο φασιστικό επιχείρημα.

Στο οπλοστάσιο των «επιχειρημάτων» που επικαλούνται οι φασίστες, με μεγάλη συχνότητα εμφανίζεται αυτό:

«γιατί δεν τους βάζετε σπίτια σας εσείς οι αριστεροί ή  αναρχικοι;«

Το επιχείρημα είναι τόσο ποταπό και σαθρό που δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις για να το κατεδαφίσεις.

Καταρχήν από που κι ως που αυτοι είναι σε θέση να μας υποδεικνύουν ποιους θα βάλουμε στα σπίτια μας;Εμείς τους υποδεικνύουμε;Εξ ορισμού σπίτι μου είναι και όποιον γουστάρω εγώ θα βάλω σε αυτό.

Αυτοί μπορούν να βάζουν στο σπίτι τους τον Μιχαλιολάκο, τον μελαμψό wannabe φύρερ που έφαγε ξύλο από τους ομοϊδεάτες του στην Γερμανία γιατί τον πέρασαν για Πακιστανό.Ή μπορούν να βάζουν στο σπίτι τους τον Καρατζαφέρη που έχει 100 σπίτια και παριστάνει τον άνθρωπο του λαού που νοιάζεται για την προκοπή του.

Αυτοί που το ρωτάνε αυτό με αφήνουν άραγε να έρθω στα σπίτια τους;(ντόπιος είμαι) Μας ρώτησαν αν τους θέλουμε στα δικά μας;

Τους είπε κανείς να βάλουν μετανάστες στα σπίτια τους;Ή μήπως έχουν βλέψεις να μπουν στα δικά μας σπιτια  και αρχίζουν από τώρα τις υποδείξεις ποιους θα βάλουμε σε αυτά;Χαρά μου να φιλοξενήσω μετανάστη αλλά το σπίτι μου δεν είναι μεγάλο και δεν καλύπτει ούτε τις δικές μου ανάγκες.

Υπάρχουν όμως σπίτια που είναι επαύλεις τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν χιλιάδες ανθρώπους.Κι όταν υπάρχουν άνθρωποι (ντόπιοι) που χάνουν τα σπίτια τους από τις τράπεζες, αυτά τα σπίτια δεν έχουν καμιά νομιμοποίηση να ανήκουν σε έναν.

Αλλά έτσι είναι οι ρατσιστές. Το ανάθεμα σε μετανάστες ενώ κάθονται πάντα σούζα σε λήσταρχους μεγιστάνες.Γι’αυτό και είναι τόσο αγαπητοί στους καναλάρχες. Γι’αυτό ο Καρατζαφέρης έχει εξασφαλισμένη καθημερινή τηλεοπτική κάλυψη.Γιατί το να στοχοποιεις φτωχούς είναι βολικό έως επιθυμητό για τους από πάνω. Μπορούν να νιώθουν πολύ ασφαλείς όταν από κάτω μεθοδεύεται από τους ρατσιστές εμφύλιος μεταξύ των φτωχών.

Όμως υπάρχει κάτι περισσότερο από αυτό.Δεν είναι απλά ότι ο ρατσιστής είναι προδότης της τάξης του.Ο ρατσιστής πρώτα από όλα προδίδει την ζωή του.

Μέσα στην ανθρώπινη ζωή, στην ροή και στο ρεύμα της δεν υπάρχει φυσιολογικά ο ρατσισμός.

Κανένα γονίδιο δεν είναι υπεύθυνο για τον ρατσισμό των ανθρώπων.

Ο άνθρωπος στα καλά του, όταν αναπνέει βαθιά και σωστά, όταν ονειρεύεται, όταν θέλει να δημιουργήσει, όταν είναι σε παρέα, όταν είναι ερωτευμένος, όταν μαθαίνει κανούργια πράγματα και αποκτά καινούργιες εντυπώσεις, όταν στοχάζεται, όταν νιώθει δεν έχει αναγκη να βγάλει ρατσιστική επιθετικότητα και απαξίωση.

Αυτήν την ανάγκη την νιώθει όταν οι βασικές λειτουργίες του έχουν πληγεί, καταπιεστεί, παραμορφωθεί, φραχτεί, αλλοτριωθεί.

Όταν η ζωή του γίνεται μια κουραστική ρουτίνα και η ερωτική του ζωή μια απογοήτευση. Όταν από μικρός έχει μάθει να συγκρατά τα αισθήματα του και να ντρέπεται για τις φυσικές λειτουργίες του.Όταν διδάχτηκε και πειθάρχησε να ακούει αρχηγούς και όχι τον εαυτό του. Όταν ξέχασε ακόμη και πώς να αναπνέει βαθιά και όμορφα από την συνήθεια του να τα κρατάει όλα μέσα του ακόμη και την αναπνοή του.

Δεν συμβαίνει όλοι όσοι έχουν παραμορφωμένες, καταπιεσμένες και αλλοτριωμένες τις φυσικές λειτουργίες τους να γίνονται ρατσιστές.

Όμως δεν υπάρχουν ρατσιστές χωρίς τέτοιες σακατεμένες λειτουργίες.

Το μάτι τους έχει χάσει την ζωντάνια και την αμεσότητα του, η αναπνοή τους είναι ρηχή, μια δευτερογενής ασχήμια έχει παραμορφώσει τα χαρακτηριστικά τους, το στήθος είναι πάντα σφιμένο και σε διαρκή επιφυλακή, κατατρέχονται από μια διαρκή ανάγκη να δείχνουν σπουδαίοι και ατρόμητοι, νιώθουν  μίσος για τις γυναίκες ,προϊόν των ερωτικών τους ματαιώσεων, έχουν αβυσσαλέα άγνοια για την πραγματική ιστορία και για το τι είναι ο άνθρωπος που καμουφλάρεται με συνθηματολογική γλώσσα και λεκτική επιθετικότητα.

Η περιγραφή αυτή αφορά κυρίως τους νέους φασίστες και όχι τους πενήνταρηδες+ που αποτελούν τον κορμό των φασιστών αυτής της χώρας.Αυτοί είναι κυρίως σαπιοκοιλιάδες σαν τον Πάγκαλο καφενόβειοι της συμφοράς που αρκετοί από αυτούς βρίσκονται με το ένα πόδι στον τάφο (πικρό αλλά αληθινό.Καπνίζουν τόσο πολύ που πολλοι από αυτούς πεθαίνουν άκλαφτοι καθημερινά από καρκινους και καρδιές.Έχω προσωπικά παραδείγματα πάνω στο θέμα…) και είναι όλο λόγια και ψήφους.

Σε αυτές τις ηλίκιες βασίζεται άλλωστε το εκλογικό σώμα και αυτές οι ηλικίες ψήφισαν τον Νοέμβρη για να ξαναβγάλουν το ρατσιστικό ΔΝΤ ΠΑΣΟΚ πρώτο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη…

Καταληκτήριο:

Η μάχη κατά του ναζισμού έχει ξανανάψει για τα καλά.Όταν οι ναζιστικές ιδέες, απόψεις και  συμπεριφορές διεκδικούν μετά από 80 χρόνια την ευκαιρία να ξαναεπικρατήσουν τότε βρισκόμαστε σε μια σπάνια εποχή όπου ισχύει το παλιό σκληρό ρητό:«Η Σιωπή είναι Συνενοχή»

Η μάχη για την συντριβή του ναζισμού  θα είναι μάχη Ζωής ή Θανάτου όπως και τότε.Η λύση δεν βρίσκεται στην φυσική εξόντωση των φασιστών.Οι Επαναστάτες της Ζωής δεν ονειρεύονται όπως αυτοί λουτρά αίματος  και αν εμπλέκονταν σε τέτοια θα κατέληγαν να γίνουν όπως αυτοί. Συμβαίνει στην Ιστορία όταν σύνολα ανθρώπων πολεμάνε ένα μεγάλο κακό να μολύνονται από  αυτό και να γίνονται σαν και αυτό. Η Ρώσικη επανάσταση είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Η λύση βρίσκεται στο φυσικό τσάκισμα της ηγεσίας τους («αν είχαν διαλύσει με την μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τον αρχικό μας πυρήνα, το κίνημα μας δεν θα υπήρχε» έγραφε ο αρχηγός τους στον βιβλίο «ο αγών μου») στο να μείνουν οι δρόμοι ελεύθεροι από φασιστικές μαζώξεις και κυρίως στο να αναδυθεί μια νέα γενιά που θα θέλει και θα μπορεί να αυτοκυβερνηθεί και να αναλάβει αυτορυθμιζόμενη τις προσωπικές και κοινωνικές ευθύνες της.

Η Ελλάδα είναι μια αραιοκατοικημένη χώρα με χιλιάδες νησιά και με συγκεντρωμένο τον μισό πληθυσμό της σε ένα πολύ μικρό κομμάτι της. Οι ναζιστές είναι ενάντια στην νομιμοποιήση των μεταναστών ώστε αυτοί να μην έχουν κανένα δικαίωμα και ελευθερία και για να παραμένει ο αριθμός τους αδιευκρίνηστος. Έτσι μπορούν πιο εύκολα να προωθούν τα τερατώση ψέματα τους για τους 6 εκατομμύρια «λαθραίους» και να ζητάνε τοίχη αλά Τέξας και βερολίνου, και να ονειρεύονται  μαζικούς φόνους και διαρκή κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ακόμη και να υπήρχαν τόσοι άνθρωποι, πάλι  θα έπρεπε να έχουν δικαιώματα και ελευθερίες όπως αξίζει κάθε ανθρώπινο ον να έχει τέτοια δικαιώματα και ελευθερίες σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη.Θα έπρεπε επίσης να επιτρεπόταν σε όποιον δεν θέλει να μείνει εδώ να πάει στην χώρα της προτίμησης του. Ο αριθμός όμως συμπεριλαμβαλομένων όλων των ειδών μεταναστών δεν ξεπερνά σε καμιά περίπτωση τα 2 εκατομμυρια και ίσως είναι ακόμη μικρότερος. Αυτή η χώρα εδώ και μήνες βρίκεται εξ άλλου σε τέτοια κατάσταση όπου ντόπιοι και μεταναστάτες θέλουν να φύγουν και να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον σε άλλες περιοχές του πλανήτη. Η εκροή ανθρώπων είναι μεγαλύτερη από την εισροή. Και αυτή η εκροή είναι αδικαιολόγητα μεγαλύτερη με όλους τους χιλιάδες φόνους μεταναστών που γίνονται στα σύνορα ή στα πελάγη αυτής της χώρας…

Το καθεστώς είναι βουτηγμένο στο αίμα όπως ισχύει για κάθε καθεστώς που από συνειδητές ενέργειες ή αβλεψίες του σκοτώνει χιλιάδες κόσμο.

Το ανθρωπιστικό επίπεδο της χώρας βρίσκεται στα τάρταρα.Όλοι είμαστε συνένοχοι αν αυτό δεν το καταγγέλουμε και δεν παλεύουμε να το ανατρέψουμε όπως με έναν τρόπο ήταν συνένοχοι οι Γερμανοί της δεκαετίας του 30.

Η επερχόμενη εξέγερση αναγκαστικά, δικαιωματικά, πανανθρώπινα, θα ελευθερώσει από τον ζυγό του καθεστώτος όχι μόνο τους ντόπιους αλλά και τους μετανάστες.

Αυτή η μάχη αφορά τα παιδιά μας και τον κόσμο που θα βρουν όταν μεγαλώσουν.

Γι’αυτό θα κλείσω αυτό το κείμενο όπως και το προηγούμενο  με κάποια λόγια του Βίλχελμ Ράιχ αυτή την φορά από ένα άλλο βιβλίο του «τα παιδιά του μέλλοντος» Μέσα σε αυτό το βιβλίο υπάρχει γνώση για το πώς θα έρθει μια νέα γενιά ανθρώπων που θα είναι αντιφασιστική και υπέρ της ελευθερίας και της αυτορύθμισης όχι γιατί θα έχει κατηχηθεί έτσι αλλά γιατί φυσιολογικά και αυθόρμητα θα νιώθει έτσι…

ΒΙΛΧΕΛΜ ΡΑΙΧ: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ (1952)

εκδόσεις: αποσπερίτης 1984

σ. 7 (προμετωπίδα)

Ο έρωτας, η εργασία κι η γνώση είναι οι αστείρευτες πηγές της ζωής μας. Αυτές πρέπει να την κυβερνούν.

σ. 8 (πρόλογος του Γουίλιαμ Μπλέηκ)

Παιδιά της μελλοντικής εποχής

Διαβάζοντας αυτό το φύλλο της οργής

Να ξέρετε πως σε παλιότερα χρόνια
Ο έρωτας ο γλυκός λογιάζονταν για κρίμα.

σ. 9 (πρόλογος του Βίλχελμ Ράιχ)

Πάντα, σ’ όλη μου τη ζωή, αγαπούσα τα μωρά, τα παιδιά και τους νέους, κι αυτά το ίδιο πάντα μ’ αγαπούσαν και μ’ ένιωθαν.

Τα μωρά μου χαμογελούσαν γιατί είχα μαζί τους μια βαθιά επαφή και,
πολλές φορές, παιδιά δυο και τριών χρόνων γίνονταν σκεπτικά και σοβαρά μόλις με κοίταζαν.
Ήταν αυτό ένα από τα μεγάλα και ευτυχή προνόμια που είχα στη ζωή μου,
και θέλω να εκφράσω κατά κάποιο τρόπο την ευγνωμοσύνη μου για τούτη την αγάπη που μου χάρισαν οι μικροί μου φίλοι.
Είθε η μοίρα και ο μεγάλος ωκεανός της ζωντανής ενέργειας, απ’ όπου ήρθαν κι όπου αργά ή γρήγορα θα επιστρέψουν,
να τους ευλογήσουν με ευτυχία, ευδαιμονία κι ελευθερία στη ζωή τους.
Ελπίζω να ‘χω συμβάλει κι εγώ αρκετά στη μελλοντική τους ευτυχία
σ. 11 (πρόλογος του Γουίλιαμ Στάιγκ 1983)

Αυτά τα όμορφα, άδολα και χαρούμενα πλάσματα, τα μωρά, πώς άραγε γίνονται σαν κι εμάς,
άνθρωποι ανασφαλείς, μπερδεμένοι, ανίκανοι να ζήσουν μαζί αρμονικά, άνθρωποι που γυρεύουν τα υπέρμετρα πλούτη,
την περισσή εξυπνάδα, τη ζηλευτή ομορφιά, την παγκόσμια φήμη, όποια και αν είναι αυτή,
άνθρωποι που αναζητούν κάποτε το Θεό (που κάπου μοιάζει να είναι κρυμμένος) και ελπίζουν να μη τους μοιάσουν τα παιδιά τους;
Γεννιόμαστε άγγελοι και γινόμαστε απολωλότα πρόβατα.
Κι όπως μαθαίνουμε διαβάζοντας τους παλιότερους, έτσι γινόταν πάντα. Πώς γίνεται αυτό;
Γιατί εμείς οι άνθρωποι, που είμαστε από κάθε άποψη τα πιο νοήμονα από όλα τα ζώα,
δεν καταφέρνουμε να συνειδητοποιήσουμε αυτό που  κάθε γάτα, σκύλος, φάλαινα ή ποντίκι
αυτόματα γνωρίζει, ότι είναι μέρος της φύσης κι ότι πρέπει να συνεργάζεται μαζί της, να υπακούει στους νόμους της;
Γιατί αποξενωνόμαστε από τη ζωή;
Ποιο είναι το λάθος μας;
Ποιο είναι το λάθος μας στον τρόπο που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας;
Ο Ράιχ πάντα έθετε ερωτήματα σαν κι αυτά. Ήταν από τους σπάνιους εκείνους ανθρώπους
που μπορούν και βγαίνουν έξω από τον πολιτισμό τους για να εξετάσουν με αμερόληπτη ματιά.
Αυτό το βιβλίο περιέχει ένα μέρος από το τεράστιο έργο του Ράιχ σχετικά με την ανθρώπινη παθολογία.
Αποτελείται από μελέτες, που έγιναν ανάμεσα στα 1926 και 1952, για τις βλάβες που προκαλούμε στα παιδιά μας
όταν καταστέλλουμε τις φυσικές τους παρορμήσεις, μερικές από τις οποίες είναι σεξουαλικές.
Το ενδιαφέρον που έχουν αυτές οι μελέτες είναι κάθε άλλο παρά εφήμερο. Μέσα σ’ ένα κόσμο
όπου τα έθνη ετοιμάζουν την εξόντωσή τους, τη δική τους και ολόκληρου του πλανήτη,
για να επιβάλουν αποφασιστικά τις διάφορες ιδεολογικές τους απόψεις, εκείνο που πρέπει να κάνουμε
είναι να μελετάμε με ζήλο καθετί που μπορεί μνα μας βοηθήσει να καταλάβουμε πώς βρεθήκαμε σ’ αυτή την τρομακτική θέση,
. 13 Η πηγή του ανθρώπινου ΟΧΙ
Όταν ένα παιδί γεννιέται, βγαίνει μέσα από μια ζεστή μήτρα θερμοκρασίας 37 βαθμών σ’ ένα περιβάλλον 18-20 βαθμών.
Το σοκ της γέννησης …μεγάλο κακό.
Μα θα μπορούσε να αντέξει αν δεν γίνονταν τα υπόλοιπα.
Μόλις βγει έξω, το σηκώνουν από τα πόδια και το χτυπούν στα πισινά.
Το πρώτο καλωσόρισμα είναι χαστούκι. Και το επόμενο: το παίρνουν από τη μητέρα. …
Είναι κάτι που μετά από 100 χρόνια θα φαίνεται απίστευτο.
…Επίσης, πριν από 6 ή 7 χιλιάδες χρόνια, οι Εβραίοι καθιέρωσαν την περιτομή.
…Κόψιμο του πέους…
Αυτό είναι δολοφονία.
Η περιτομή είναι από τα χειρότερα που μπορούν να γίνουν στα παιδιά.
.. Και ύστερα έρχεται το χειρότερο:
το καημένο το παιδί, το μωρό, πασχίζει συνέχεια να τεντωθεί, να βρει κάποια ζεστασιά, από κάπου να πιαστεί.
Πλησιάζει τη μητέρα κι αγγίζει τα χείλη του στη μητρική θηλή.
Τι γίνεται τότε;
Η θηλή είναι κρύα ή δεν ορθώνεται ή δε βγάζει γάλα ή το γάλα είναι κακό. Και τι κάνει λοιπόν αυτό το μωρό.
Λέει «όχι».
Από το πρώτο κιόλας ξεκίνημα, αρχίζει να αναπτύσσεται το μίσος.
Εδώ αρχίζει να αναπτύσσεται, το «όχι», το μεγάλο «ΟΧΙ» της ανθρωπότητας.
Κι ύστερα ρωτάτε γιατί άραγε ο κόσμος έχει τέτοια χάλια.

σ. 15

Τον περασμένο αιώνα (εδώ είναι εντυπωσιακό ότι παρότι ο Ράιχ έγραψε αυτό το βιβλίο το 1952 εννοεί ως περασμένο αιώνα τον 20ο!Ξέροντας ότι του έχουν απομείνει λίγα χρόνια ζωής και ότι και το αμερικανικο καθεστώς θα τον κυνηγήσει και θα κάψει τα βιβλία του, ρητά έχει δηλώσει ότι γράφει για τις μελλοντικές γενιές και όχι για αυτούς που ζούσαν στο παρόν του.Κι έτσι όχι τυχαία άφησε πολλά αδημοσίευτα έργα του με την εντολή να δημοσιευτούν 50 χρόνια μετά τον θάνατο του.Η κερδοσκοπική κλίκα που έχει αναλάβει το έργο του αθέτησε αυτή την εντολή και έτσι 4 χρόνια μετά το 2007 το σύνολο των αδημοσίευτων έργων του παραμένει αδημοσίευτο...) οι γονείς και οι παππούδες μας προσπάθησαν πολλές φορές να διαπεράσουν το τείχος του κοινωνικού κακού με κάθε είδους κοινωνικές θεωρίες, πολιτικά προγράμματα, μεταρρυθμίσεις, ψηφίσματα και επαναστάσεις.
Και όλες τις φορές απέτυχαν οικτρά.
Όλες οι προσπάθειες για βελτίωση της τύχης του ανθρώπου απέτυχαν.
Το χειρότερο όμως ήταν ότι με κάθε νέα προσπάθεια, η αθλιότητα γινόταν ακόμα βαθύτερη και η εμπλοκή ακόμα χειρότερη.
…Προσπαθήσαμε απεγνωσμένα να πηδήξουμε προς την ελευθερία με αλυσοδεμένα πόδια και πέσαμε.

σ. 16
Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να πούμε στα παιδιά μας πώς να φτιάξουν το μέλλον τους,
αφού αποδειχτήκαμε ακατάλληλοι να φτιάξουμε το δικό μας παρόν.
Εκείνο που μπορούμε να κάνουμε ωστόσο, είναι να πούμε στα παιδιά μας πού και πώς αποτύχαμε.
…Δεν είναι δυνατό να ελπίζουμε ότι θα φτιάξουμε ανεξάρτητους ανθρώπους,
όταν η αγωγή των παιδιών βρίσκεται στα χέρια των πολιτικών.
Δεν πρέπει να παραδίνουμε τα παιδιά μας σε τέτοιο άθλιο τρόπο
σ. 23
Το νεογέννητο παιδί είναι, πρώτα απ’ όλα, ένα μέρος της ζωντανής φύσης, ένα οργονοτικό σύστημα που διέπεται από ορισμένους βιοενεργειακούς νόμους. Κανείς δε μπορεί να αρνηθεί το γεγονός ότι η ζωντανή φύση είναι ένας χώρος ζωής απείρως ευρύτερος από την εκκλησία, το κράτος ή ένα συγκεκριμένο πολιτισμό.
σ.24
Ενώ η φύση έχει την τάση να συνενώνει την ανθρωπότητα με τις βαθιές αρχές της ζωής, η πολιτιστική, η θρησκευτική η κρατική και οι άλλες αρχές, τείνουν αυτόματα να καταλύσουν και να διασπάσουν αυτή τη βασική ενότητα της παγκόσμιας ανθρώπινης ύπαρξης.

σ. 25

…Τα παιδιά, όπως και τα άλλα ζώα, γεννιούνται παντού χωρίς θωράκιση.
…Ο αθωράκιστος άνθρωπος μπορεί και αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της ζωής με άνεση.
…Έχει αποδειχθεί ότι οι οργανισμοί που λειτουργούν σύμφωνα με το φυσικό νόμο είναι απαλλαγμένοι από βιοπάθειες.
σ. 26
Το σκότωμα της φυσικής αρχής είναι που δημιουργεί τη δευτερογενή διεστραμμένη και βίαιη φύση,
τη λεγόμενη ανθρώπινη φύση, κι ότι αυτά ακριβώς τα τεχνητά πολιτιστικά κατασκευάσματα δημιουργούν
τις αναγκαιότητες της καταναγκαστικής ηθικής και των σκληρών νόμων.
…Εκείνο που ευθύνεται πρωταρχικά για τη συστηματική θωράκιση κάθε καινούργιας γενιάς
είναι ο τρόμος που κυριεύει το θωρακισμένο ανθρώπινο ζώο καθώς αντικρίζει κάθε εκδήλωση της ζωής.
Το βίαιο μίσος που στηρίζεται στον τρόμο είναι αυτό που κανονίζει τη θωράκιση του νεογέννητου παιδιού.
σ. 27
Στις επανειλημμένες και απεγνωσμένες της προσπάθειες να διαπεράσει την ακαμψία,
η ερωτική παρόρμηση του θωρακισμένου ανθρώπου μετατρέπεται σε μίσος.
Ο άνθρωπος δεν θέλει να μισεί.
Η θωράκισή του τον αναγκάζει.
Τώρα ξέρουμε ότι η σκληρότητα του ανθρώπου στρέφεται κυρίως εναντίον εκείνου που πιο πολύ επιθυμεί.
Τώρα φαίνεται ξεκάθαρα γιατί όσο μιλά για «ειρήνη», άλλο τόσο κάνει «πόλεμο».
σ. 28
Το βασικό έργο κάθε παιδαγωγικής που κατευθύνεται από το συμφέρον του παιδιού και όχι από το συμφέρον
των κομματικών προγραμμάτων, του κέρδους, της εκκλησίας κλπ., είναι να απομακρύνει κάθε εμπόδιο
που βρίσκεται στο δρόμο αυτής της φυσικά δοσμένης παραγωγικότητας και πλαστικότητας της βιολογικής ενέργειας.
…Πρέπει να μαθαίνουμε απ’ τα παιδιά κι όχι να τους επιβάλουμε τις δικές μας στραβές ιδέες και κακές έξεις
που έχουν ήδη αποδειχθεί εξαιρετικά καταστροφικές και γελοίες για κάθε νεώτερη γενιά.
ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ.
Έχουν τις φυσικές δυνάμεις για να το κάνουν, κι είναι καθήκον μας να τις προστατέψουμε.
σ. 39
Η άποψη ότι η υγεία είναι οπωσδήποτε κάτι «τέλειο», κι ότι ένα «υγιές» παιδί δεν πρέπει να έχει τίποτα, δεν έχει καμιά σχέση ούτε με την πραγματικότητα ούτε με τη λογική.
σ. 41
Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας όταν ένα παιδί λέει ότι θα σκοτώσει ή όταν παίρνει ένα μαχαίρι και κάνει σαν να ήθελε να το χρησιμοποιήσει.
Αντίθετα έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε όταν ένα παιδί, ενώ είναι πάντα ευγενικό και υπάκουο και ποτέ δεν απειλεί να σκοτώσει, τρέφει μέσα στη χαρακτηρολογική του δομή έντονες φονικές φαντασιώσεις ή αναπτύσσει φοβίες σχετικές με μαχαίρια και φόνους.
…Είναι γνωστό ότι πολλοί δολοφόνοι είναι ύπουλοι κι ευγενικοί.
Δεν έχουμε παρά να θυμηθούμε τον ύπουλο χαρακτήρα ενός Χίμλερ ή ενός Στάλιν.
σ. 44
Το παιδί πρέπει να ΖΕΙ σύμφωνα με τη φύση του, πρακτικά κι ολοκληρωμένα.
σ. 45
Να προετοιμαστούμε προσεχτικά, παρά να προχωρήσουμε απροετοίμαστοι μόνο και μόνο για να υποχωρήσουμε αργότερα ολοκληρωτικά ηττημένοι.
σ. 49
Εκείνοι που λειτουργούν με «πρέπει» και δεν «πρέπει», είναι σαν αν μην έχουν ιδέα από έμφυτη ηθική συμπεριφορά του ανθρώπου.
σ. 49
Αν αφήνετε το παιδί σας να μεγαλώνει όπως το έπλασε η φύση, αν δεν στρεβλώνετε τις βασικές του ανάγκες σε αφύσικες, α-κοινωνικές δευτερογενείς ενορμήσεις, τότε δε θα είναι καθόλου απαραίτητη η καταναγκαστική καταστολή της «κακίας». Ο φαύλος κύκλος των αυστηρών ηθών και της κακής φύσης θα πάψει να αφανίζει τις ανθρώπινες ζωές.
σ. 54
Η ηθικολογία μόνο αυξάνει την πίεση του κρίματος και της ενοχής και ποτέ δεν φτάνει ή δε μπορεί να φτάσει στις ρίζες του προβλήματος.
ΠΡΩΤΑ ΑΠ’ ΟΛΑ, ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΕΤΕ ΤΗ ΦΥΣΗ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΝΟΡΜΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΑΛΟΥΝ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΑΤΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΙΘΑΝΑΓΚΑΣΜΟ,
ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ ΜΩΡΟ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΟΠΩΣ ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ Η ΦΥΣΗ.
σ. 70
..Γι’ αυτό μια υγιής, σεξουαλικά ικανοποιημένη και στοργική χωριάτισσα μπορεί πολλές φορές να βρίσκει σωστές απαντήσεις
σε μια κρίσιμη κατάσταση του παιδιού, πολύ πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά και από τον πιο μορφωμένο παιδαγωγό..
σ. 72
Αντιμετωπίζοντας τα παιδιά βρισκόμαστε μπροστά σε αληθινά κοσμικά γεγονότα,
που η έκτασή τους ξεπερνάει κατά πολύ τα συμφέροντα μιας τοπικής εκκλησίας ή ενός κομματικού αφεντικού.
σ. 74
Η έκπτωση του Αδάμ και της Εύας από τον κήπο της Εδέμ αναφέρεται στην από πολύ καιρό χαμένη επαφή του ανθρώπου με τη φύση.
Δεν μπορεί να ξαναμπεί, για όσο ακόμα θα είναι «αμαρτωλός».
Κατά την άποψή μας, δεν μπορεί να ξαναγυρίσει στη φύση, γιατί υπάρχει κάτι που αντιφάσκει με τη φύση.
Αφού ο άνθρωπος είναι ένα ελάχιστο μέρος της φύσης, πρέπει να υπακούει τους νόμους της για να μη χάσει την αληθινή του φύση,
για να μη γίνει ακατάλληλος, και για να μην καταλήξει στο χάος που βρίσκεται σήμερα.
Δεν χρησιμεύει σε τίποτα να καλούμε τον άνθρωπο «να ξαναγυρίσει στο Θεό», αν δεν καταλαβαίνουμε τι σημαίνει στην πραγματικότητα «Θεός». (ο Ράιχ προς το τέλος της ζωής αποκαλούσε Θεό την γνώση για την Ζωή και την ίδια την Ζωή στην ανεμπόδιστη απελευθερωμένη λειτουργία της.Είχε διακρίνει ότι η θρησκευτικότητα είναι μια μορφή σεξουαλικής ενέργειας και ότι οι άθεοι που ήταν έρμαια της μηχανιστικής ανιληψης της φύσης δεν ήταν καλύτεροι από μυστικιστές που βλέπoυν εξίσου στρεβλά τις λειτουργίες της ζωής. Γι’αυτόν ήταν δευτερεύον αν κάποιον δήλωνε θρήσκος ή άθεος αλλά πρωτεύον πώς αντιμετώπιζει την ζωή του και τις λειτουργίες της.Και γι’αυτό και απέυθυνε το έργο του τόσο στους άθεους όσο και στους θρήσκους.Ο ίδιος πάντως στην τελευταία του συνομιλία πριν βρεθεί δολοφονημένος στο κελί του(το ονόμασαν ανακοπή καρδιάς…) είχε αυτοπροσδιοριστεί άθεος που πιστεύει στην Ζωή…)
Το να μη γνωρίζουμε το Θεό είναι ένα μέρος της φρούρησης της εισόδου, η τιμωρία, ένα μέρος της πτώσης του ανθρώπου.
σ. 79
Ένας από τους πιο τραγικούς κα παράξενους παραλογισμούς είναι ότι ο άνθρωπος είναι πρόθυμος να διακινδυνέψει τη ζωή του
για μια εθνική ιδέα ή μια οποιαδήποτε σταυροφορία, ενώ μαζεύεται και δειλιάζει, όταν καλείται να υπερασπιστεί
την απλούστερη πεποίθηση για τη ζωή, την εργασία, τον έρωτα, τα παιδιά, την αλήθεια.


25 σκέψεις σχετικά με το “5.800.000 Ψέματα και κάποιες άβολες Αλήθειες…

 1. Όχετος… και μισος, γιατι τοσο μισος ρε παιδια; μήπως γιατι αντιλαμβανόμαστε ότι μία χούφτα «βρωμιαριδες» «απολιτιστοι» μας βάλανε τα γυαλιά; μήπως γιατι τώρα δεν υπάρχουν δικαιολογίες του τύπου «και να αγωνιστουμε τι θα κερδίσουμε»; μήπως γιατι επειδη εμεις έχουμε παραδώσει τα όπλα εδω και καιρό, βρίζουμε και μισουμε αυτους που συνεχίζουν και αγωνίζονται για να μετριάσουμε τις τύψεις μας που δεν κάνουμε το ίδιο;

 2. Xanadu θα συμφωνήσω μαζί σου..

  η ελληνικο-γενής κοινωνία έχει ξεχάσει να αγωνίζεται… έχει γίνει μαλθακή και κακομαθημένη σε «δάνεια» και στα κοκκαλα που της πετάει από τον Β’ΠΠ και μετά συστηματικά η εξουσία για να ΞΕΧΑΣΕΙ αρχές και ιδανικά και αξίες… Για να ξεχάσει ποιοι ηταν οι δωσίλογοι που έγιναν κυβερνητες-εξουσιαστες… για να ξεχάσει ποιοι ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ στον ναζισμό και αντι να τους τιμήσουν .. να τους κυνηγησουν και να τους εξορίσουν και να τους βασανίσουν μεχρι εξόντωσης…

  Η ελπίδα της νέας ελληνικής κοινωνίας και της αναδόμησης και ανάτασης είναι τοπιο δυναμικό κομάτι της σημερα.. Οι Μετανάστες.. Από τους «Αλβανούς» και «Βορειοηπειρωτες», τους «Ρωσο-πόντιους» και τους Πολώνούς αρχές του 90 μέχρι τους Μεσανατολίτες και Αφρικανούς σημερα..

  Αυτοι έχουν την φλόγα της αγωνιστικότητας, το ενστικτο της αντιστασης και επιβίωσης.. την αγάπη για ζωή και δημιουργία .. και όχι για απλή … καταναλωση..

  Μακάρι η νέα ελληνική κοινωνία να «διασώσει» και το παλιό της «κοιμισμένο»_στα_ΜΜΕ κοματι ..

  • Συνέλθετε λέω εγώ που περιμένετε να αλλάξουν τα πράγματα από τους μετανάστες! Οι μετανάστες έχουν έρθει εδώ για ένα συγκεκριμένο λόγο, μην γυρνάτε τις πλάτες σας στον ελληνικό λαό, σκεφτείτε πολιτικά επιτέλους! Δεν μπορώ πλέον να πιστέψω πόσο ρατσιστικό έχει γίνει μεγάλο κομμάτι της αριστεράς και όλου του λεγόμενου προοδευτικού χώρου με την Ελλάδα και τους Έλληνες! Είναι πολιτική σκέψη αυτή; Ρε για συνέλθετε πριν μας πάρει ο διάολος!

   • Περιμένουμε να αλλάξουν τα πράγματα από όλους.
    Και περιμένουμε οι μετανάστες να μην στοχοποιούνται ως τα εξιλαστήρια θύματα μιας απάνθρωπης πολιτικής.
    Το οτι αυτός ο λαός ανέχτηκε το ΔΝΤ, ανέχεται να του αφαιρούν δικαιώματα και ανέχεται να εξαθλιώνεται για όλα αυτά φταίει ο ίδιος και όχι οι μετανάστες του.
    Το ότι φτάσαμε να χαιρετάνε κάποιοι ναζιστικά στο δημοτικό συμβούλιο της αθήνας αλλά εσένα σε ενοχλεί ο ρατσισμός της αριστεράς (αλήθεια εσύ προσωπικά πότε ενοχλήθηκες από αυτόν τον ρατσισμό;Σε συνέλαβαν αριστεροι, σου ζήτησαν αντιρατσιστικά χαρτιά, κινδύνευσες να απελαθείς βίαια από αυτούς;) δείχνει ότι μάλλον ζεις σε έναν ανεστραμμένο κόσμο Νεφέλη…
    Τον ίδιο ανεστραμμένο κόσμο που προβάλεται καθημερινά απο την την τηελόραση και μάλλον είσαι θύμα της…
    Και μάλλον δεν διάβασες ό,τι έγραψα πάνω γιατί επί της ουσίας δεν λες τίποτα…

    • ρε συ blackpanther1975 ,τι καθεσαι και λες στη nepheli ?

     που ξερεις εσυ αν και ποσο ενοχλειτε και απο τι και με ποση ευκολια της εκανες θυμα της tv

     ποτε προλαβες ελεγξες ,συνηρθες σε οργανο ,εβγαλες καταδικαστικη αποφαση και την εστησες σαν τηλεοπληκτο θυμα

     ελεος ρε
     κουλαρετε

     δεν καταλαβαινετε οτι υπαρχει ενα προβλημα υπαρκτο ?
     τι στο μπουτσο νομιζετε ρε σεις , οτι οι ανθρωποι που πραγματικα ζοριζονται ειναι ρατσιστες , οτι γεννηθηκαν ετσι , μπας οτι το κουβαλανε στο DNA τους

     πιεζονται ρε σεις οι ανθρωποι και καποιοι δεν εχουνε αντοχες και ανοχες και ξεφευγουνε και οι αριστεροι και αναρχοι τους λεμε οτιδεν υπαρχει το προβλημα και οτι ειναι ιδεα τους και οτιτους τοδιογκωνει η τηλεοραση και στη τελικη πως ειναι μαλακες !

     αυτος ειναι ρατσισμος απο την αλλη

     τα προβληματα ειναι υπαρκτα ρε και οχωρος αρνειται να τα δει κολλωντας στη συνθηματολογια

     καταλαβετε επιτελους

     αλλο ειναι το συνθημα νο μπορντερ ως μια ποιητικη εκφορα και αλλο να περνας στη πραγματολογια και ειναι να εισαι ο μονος στον πλανητη που να καταργεις συνορα

     αλλο ειναι να λες εξω οι μπατσοι απτον γαλαξια και αλλο να ναυλωνεις διαστημοπλοιο για να τους σουταρεις

     που ζεις ρε φιλε ?

     χθες μολις » σκοτωθηκα » ,με 2 αλβανους που μου ελεγαν ποσο αθλιοι ειναι οι μαυροι που κανουνε απεργιες και εκβιαζουν τοκρατος και οτι αυτοι ειναι οκ και στη τελικη ειναι βαλκανιοι και αρα αδελφια

     καταλαβες ?
     μολις βρεθηκανε να εχουνε 2 φραγκα ,τα ξεχασαν ολα και βλεπουν στους μαυρουκους τους εχθρους,οπως τους βλεπουνε οι ελληνες
     οι συμμοριες των ακροδεξιων επανδρωνονται και με αρειους ξενους τωρα
     και αμα γινει κανα δημοψηφισμα για το τειχος , για ποσο τιςεκατο τους κοβεις τους μεταναστατες της δευτερης γενιας να ψηφιζουν ,αυτοι που βολευτηκαν πια και που θελουν κλοουζ μπορντερ για να μην εχουνε αλλα νταρβαλα και ανταγωνισμους

     τα λεω αυτα και για τον φιλο RobinGood_Atromhtos που θελει να πιστευει πως από τους “Αλβανούς” και “Βορειοηπειρωτες”, τους “Ρωσο-πόντιους” και τους Πολώνούς αρχές του 90 μέχρι τους Μεσανατολίτες και Αφρικανούς θα ερθει αναταση κλπ κλπ

     παιδια δε ξερω αν εχετε κανει μεταναστες (εγω εχω κανει ,στην γερμανια ημουνα ο κωλοελληνας και στην ελλαδα ο κωλογερμανος) ,πιθανον ομως να εχουνε κανει οι δικοι σας η και να εχτε εγκυκλια εμπειρια , λεω λοιπον οτι το πιο συντηρητικο κομματι της κοινωνιας ηταν οι μεταναστες ,ειδικα της πρωτης γενιας που το μονο που νοιαζονται (σαν στρωμα … οχι φυσικα ως ξεχωριστα ατομα που καθεις ειναι διαφορετικος) ειναι το πως θα επιβιωσουν σε μια απολυτα ξενη και εχθρικη συνθηκη ,η δευτερη γενια ειναι παντα πιο ψαγμενη και απαλλαγμενη απο εθνοσυνδρομα

     αλλο λοιπον να στηριζεις τους αγωνες τους ,να τους εντασσεις στους γενικοτερους κοινωνικους αγωνες και να παλευεις για τα Ανθρωπινα Δικαιωματα τους και αλλο να ψηνεσαι οτι επειδη ειναι «κολασμενοι» θα ειναι πρωτοποροι , η να τους αντιμετωπιζεις ως Ιερες Αγελαδες (απελπισμενοι ανθρωποι ειναι και σε ιδιαιτερα δυσκολες συνθηκες και ειναι τοσο αγιοι η δαιμονες οσο ολοι μας ) ,η να κλεινεις τα ματια μπρος στα προβληματα που δημιουργουνται απο την υπερσυσωρευση

     ε τι να κανουμε δλδ ρε σεις ,δε μπορουμε να εθελοτυφλουμε και αυτο σας το λεει καποιος που καιστα κινηματα ειναι και με τους μεταναστες (αν και δεν εχει σημασια ποιος τολεει , αλλα τοτι λεει) και που επι χρονια κυκλοφορουσε μεσα στην αγορα , ετρωγετη μια στους αιγυπτιους ,την αλλη στους πακιστανους και που το τελευταιο καιρο γιοκ εξαιτιας των πεσιματων ,της πρεζας κλπ κλπ

     τεσπα
     ειναι μεγαλο προβλημα ,αλλα δεν μπορουμε να στρουθοκαμηλιζουμε και πολυ περισσοτερο να το χαριζουμε στους διαφορους φυρερ

     • από αυτό εδώ έκρινα ότι βλέπει πολύ τηλεόραση:
      «Δεν μπορώ πλέον να πιστέψω πόσο ρατσιστικό έχει γίνει μεγάλο κομμάτι της αριστεράς και όλου του λεγόμενου προοδευτικού χώρου με την Ελλάδα και τους Έλληνες! »
      Είναι μια άποψη τρομερά παράλογη που προωθείται τηλεοπτικά κατά κόρον.
      Εσένα δεν σε ενοχλησε αυτή η άποψη;

      Το ότι εδώ αλβανοί έγιναν ρατσιστές προς τους μαύρους είναι κάτι που γνωρίζω.
      Κανένα έθνος ή φυλή δεν είναι απρόσβλητη από τον ρατσισμό και είναι μια άποψη που βγάζει έτσι ή αλλιώς το κείμενο.
      Εδώ ιστορικά υπήρχαν συνεργάτες των ναζί ακόμη και εβραίοι στα γκέττο της βαρσοβίας οπότε;

      Ούτε Ιερές αγελαδες έβγαλα τους μετανάστες ούτε τίποτα αναλογο/
      Αν βρίσκεις εσύ κάπου στο κέιμενο να βγαίνει αυτό να μου το υποδείξεις.
      Αναφέρομαι όμως ρητά στα εγκληματα που έχουν διαπραχτεί είς βάρος τους και στην μετατροπή τους σε εξιλαστήρια θύματα.

      Το μεγάλο πρόβλημα αυτού του λαού δεν είναι οι μεταναστες του.
      Είναι ο πολλαπλός διχασμός του και η ανετοιμότητα του να πάρει την ζωή στα χέρια του.
      Διαφωνείς με αυτό;

   • 100% σωστός ο Alexantro Trolientes.
    Τα όσα λέει είναι τροφή για σκέψη.
    Ας μην ξεχνάμε ποτέ ότι τα κοινωνικά στρώματα με τη χαμηλότερη μόρφωση και το χαμηλότερο βιωτικό επίπεδο ρέπουν προς το συντηρητισμό. Και στην περίπτωσή μας, οι μετανάστες πληρούν τα παραπάνω κριτήρια.
    Και επίσης είναι φοβερό για κάποοιον που αντιμετωπίζει καθημερινά μεγάλο πρόβλημα βιωσιμότητας στη γειτονιά του και υπεύθυνη γι αυτό είναι η αθρόα μετανάστευση, να τον βγάζεις μαλάκα ή τρελό ή φασίστα όταν φωνάζει «δεν αντέχω άλλο».
    Το πρόβλημα είναι υπαρκτό.
    Και όσο η αριστερά εθελοτυφλεί, τόσο θα χάνει την αξιοπιστία της στα λαικά στρώματα που αρχίζουν πλέον να τη βλέπουν σαν εχθρό.

    Επίσης θέλω να σχολιάσω όσον αφορά στην ανάρτηση την αποθέωση της μετανάστευσης που γίνεται από το συγγραφέα.
    Κατ αρχήν να ξεκαθαρ΄σω ότι είναι διαφορετικό πράγμα να υπερασπίζεσαι τον μετανάστη και διαφορετικό να υπερασπίζεσαι τη μετανάστευση.
    Όχι, λοιπόν Black Panther, δε τη βλέπω πουθενά αυτήν την «ευλογία» της μετανάστευσης που φέρνει την ανάμειξη των πληθυσμών που την αντιμετωπίζεις με τόσο θαυμασμό.
    Δε μου φαίνεται καθόλου όμορφη η κατάσταση να αναγκάζεται κάποιος να παρατήσει την πόλη του, τη χώρα του και να ταξιδέψει χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά για να βρει μια καλύτερη τύχη. Δε θα θελα να ήμουν στη θέση του. Ούτε εσύ φυσικά θα ήθελες.
    Επίσης δεν είναι καθόλου όμορφη εξέλιξη να διαταράσσεται η όποια κοινωνική ηρεμία, να εισρέουν ξαφνικά σε μια πόλη τουλάχιστον ένα εκατομμύριο άνθρωποι, να μένουν σε πλατείες και να αναγκάζονται να ασχοληθούν με παράνομες δραστηριότητς, οι οποίες συνήθως είναι το «μικροέγκλημα (μικροκλοπές, πορτοφόλια, κινητά, ραδιο-cd αυτοκινήτων κλπ) και να φοβάται ένας ελεύθερος τυπικά πολίτης να πάει στο περίπτερο να πάρει τσιγάρα, αφού βραδιάσει. Κι αυτό συμβαίνει σε ορισμένες περιοχές.
    Αυτή η ιδιότυπη «απαγόρευση της κυκλοφορίας» είναι στέρηση ελευθεριών. Άρα αντιδημοκρατική.
    Και τους ανθρώπους που βιώνουν τέτοιου είδους προβλήματα δεν μπορούμε να τους βγάζουμε τρελούς, σωστά;
    Διότι αν συνεχίσει η Αριστερά το ίδιο βιολί, βλέω σε λίγο σβάστιγκες και στη Βουλή και πραγματικά μου έρχεται αναγούλα και μόνο στην ιδέα.
    Η μετανάστευση λοιπόν, είναι μια κατάσταση αρνητική εκ φύσεως, αφού οι μεν μετανάστες ξενιτεύονται και οι δε γηγενείς αναγκάζονται να αλλάξουν τρόπο ζωής.
    Εξάλλου, κι ο Μαρξ πίστευε ότι σκοπός της εισαγωγής ξένων εργατών είναι η διατήρηση της δουλείας και η ακύρωση όλων των διεκδικήσεων των ντόπιων εργατών για μισθούς και συνθήκες εργασίας. (Να συνδέσουμε χρονικά την τεράστια εισροή μεταναστών και την ανελέητη επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα; Νομίζω πως θα βγάλουμε κάποια συμπεράσματα)
    Επίσης, ο μετανάστης ανταγωνίζεται τον ντόπιο εργάτη και σιγά σιγά αναγάγει το μεροκάματο στο δικό του επίπεδο. Είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο του… κεφαλαίου. (Ξέρουμε εξάλλου ποιους συμφέρουν τα φτηνά εργατικά χέρια και η κινεζοποίηση του εργατικού δυναμικού)
    Η μετανάστευση διαιρεί την εργατική τάξη της χώρας υποδοχής σε τόσα εχθρικά στρατόπεδα όσες και οι εθνοφυλετικές ομάδες διότι η κάθε μία καταλαβαίνει μόνο τον εαυτό της. Έτσι αναστέλλεται η εργατική επανάσταση και διαιωνίζεται η καπιταλιστική κυριαρχία. (Και αυτό νομίζω πως συμβαίνει).
    Φυσικά και χρέος μας είναι να προστατεύσουμε τους μετανάστες από τις επιθέσεις που δέχονται από παντού και ιδαίτερα από τους νεοναζί-νεοφασίστες κλπ.
    Αλλά πρέπει να αντιληφθούμε ότι οι μετανάστες άθελά τους διευκολύνουν τις κυβερνήσεις και τους μεγαλοκαρχαρίες να χτυπούν αλύπητα το λαό. Και εν προκειμένω το λαό μας.
    Φυσικά και δεν είναι υπεύθυνοι αυτοί και δε θα τα βάλουμε μαζί τους ούτε θα τους κυνηγήσουμε, όπως πολύ θα θέλανε οι φασίστες και τα κανάλια. Αλλά πρέπει να αντιληφθούμε, πιστεύω, ότι το καλύτερο και για τους Έλληνες και για τους μετανάστες είναι να μειωθεί αρκετά ο αριθμός των μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα. (με σεβασμό εννοείται στα ανθρώπινα δικαιώματα).
    Διότι η κατάσταση έχει γίνει αφόρητη. Και για τους Έλληνες και για τους μετανάστες.

    (Συγνώμη για το «σεντόνι» αλλά δε μπορούσα να συμπυκνώσω τα παραπάνω σε μικρότερο κείμενο)

    • Φίλε αν διάβασες ό,τι έγραψα πάνω (και από την απάντηση σου δείχνεις να μην το έχεις διαβάσει) γράφω ρητά για το αίσχος του Ελληνικού κράτους σε συμπαγνία με την ευρωπαϊκή ένωση, ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ!

     Φαντάζομαι ότι και σενα δεν σου αρέσει αυτό όπως φαντάζομαι ότι και σένα δεν σου αρέσει συνάνθρωποι μας να κρατιούνται σε αναγκαστική παρανομία ώστε να μην έχουν κανένα δικαίωμα και ελευθερία και να μένει αδιευκρίνηστος ο αριθμός τους.

     Εννοείται ότι η μετανάστευση γίνεται κυρίως από αρνητικούς λόγους και για αυτό αυτός ο τόπος έβγαλε τόσους έλληνες μετανάστες στο παρελθόν που πήγαν σε ολα τα μέρη του κόσμου.Και γι’αυτό βέβαια πρόσφυγες πολέμου από το Ιρακ και το Αφγανιστάν αναζήτησαν καταφύγιο και εδώ…

     Όμως από τότε που υπάρχει ο άνθρωπος υπάρχει και η μετανάστευση του σε άλλους τόπους και έτσι κατοικηθηκε και αυτό το μέρος όταν προηγούμενα ήταν άδειο από ανθρώπους.
     Κι αν αυτό ίσχυε μια φορά την εποχή που τα ταξίδια ήταν πολύ δύσκολα και ριψοκίνδυνα, σήμερα αυτό ισχύει 100 φορές που τα μέσα μεταφοράς έχουν τόσο εξελιχτεί.Ο πλανήτης είναι τόσο μικρός και προσιτός όσο ποτέ.

     Επιτέλους θα πρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε την γη σαν κάτι ενιαίο και όχι σαν κάτι που δικαιολογείται να χωρίζεται από τεχνητά σύνορα και στρατούς.
     Ο Σωκράτης ήταν ο πρώτος που εισήγαγε τον κοσμοπολιτισμό σαν σωστή ανθρώπινη έννοια.
     Δες και το άλλο κείμενο μου που ξεκίνησε να αναλύει το ρατσιστικό φαινόμενο
     http://wp.me/pPn6Y-89
     και απαντάει σε κάποιους από τους προβληματισμούς σου.

     Το να αναγνωρίσουμε την ανθρώπινη ιδιότητα στους μετανάστες κατάντησε να είναι αντικείμενο διαμάχης από το να είναι αυτονόητο.

     Απο κει και πέρα δεν βρίσκω τον αριθμό των μεταναστών μεγάλο σε σχέση με τον υπολοιπο πληθυσμό.
     Μια χώρα σαν την Σουηδία ή την Ολλανδία έχει αναλογικά διπλάσιους μετανάστες με πολύ καλύτερο βιοτικό επίπεδο και ελευθερίες.
     Εργατικά κινήματα που οργανώθηκαν σε διεθνική διαφυλετική βάση έχουν κάνει θαύματα στην ιστορία.
     Και οι ίδιες οι ΗΠΑ η ισχυρότερη χώρα στον κόσμο είναι κατεξοχήν ένα έθνος μεταναστών έχοντας και πολλούς έλληνες αναμεσα τους (άσχετα αν αυτό κάνουν πως το ξεχνάνε τώρα και χτίζουν τειχη…)
     Το εργατικό της κίνημα ήταν εξ αρχής διεθνικό και αυτό διεκδίκησε με 20 διαφορετικές εθνότητες το 8ωρο το 1886…

     • επίσης μιας και επικαλέστηκες τον Μαρξ μην ξεχνάς ότι και αυτός μετανάστης ήταν!
      Το προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε και η αναμιξη του στο να φτιαχτεί μια διεθνής των εργατών μιλάνε περισσότερο από επιμέρους σχολιασμούς του που πολλές φορές αλληλοαναιρούνται.
      Κι ως γνώστης του συνολικού του έργου μπορω να σε διαβεβαιώσω ότι υπάρχουν πολλές αντιφάσεις κυρίως στα έργα του που δεν δημοσιεύτηκαν όσο ζούσε αλλά μετά…

      • Διάβασα το κείμενό σου περί ρατσισμού και είμαι 99% σύμφωνος. (το 1% της διαφωνίας μου είναι ως προς το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων-«Μακεδονίας», που είναι μια περίεργη ιστορία και τροφοδοτείται από κέντρα που δεν τους έπιασε ο πόνος για τον αυτοπροσδιορισμό των λαών, αλλά μάλλον έχουν «κακούς σκοπούς»)
       Το ότι τα εθνίκια μαθαίνουν τη μισή αλήθεια (που ισοδυναμεί με ψέμα) για την αρχαία Ελλάδα είναι δεδομένο. Επικαλούνται μια φράση «πας μη Έλλην βάρβαρος» και την πιπιλίζουν, παρερμηνέουντάς την. Οι αρχαίοι Ελληνες είχαν κοσμοπολίτική κουλτούρα, αλλά δεν αρνούνταν την εθνικότητά τους βέβαια.
       Πραγματικά, όταν τίθεται το θέμα της «ανθρώπινης ιδιότητας» των μεταναστών, τρελαίνομαι. Να συζητάμε για το αυτονόητο δηλαδή. Μου θυμίζει τους βουλευτές του ΛΑΟΣ που πριν μιλήσει για οτιδήποτε κάθε βουλευτης τους ΣΥΡΙΖΑ του φωνάζουν χαιρέκακα με μπάτσικο ύφος «καταδικάζεις ρε την τρομοκρατία; Πες ρε , την καταδικάζεις;». Σκέτη παράνοια δηλαδή.
       Ως προς την ανάμειξη των λαών. Με εξαίρεση τις ΗΠΑ, που είναι μια πολύ ειδική περίπτωση και πρέπει να εξετάζεται μόνη της κατά τη γνώμη μου, στις υπόλοιπες χώρες, η εργατική συλλογική συνείδηση υποχώρησε αισθητά στις χώρες της Ευρώπης, εξαιτίας και των μεταναστών και των προβλημάτων που ανέφερα παραπάνω. Φυσικά φταίνε και πολλά άλλα, αλλά δεν είναι της παρούσης και νομίζω είναι γνωστά.
       Οι ΗΠΑ μη όντας εθνικό κράτος, οργανώθηκε εξαρχής ταξικά. Δεν ηταν τυχαίο άλλωστε ότι το πρώτο Αμερικάνικο Σύνταγμα ήταν ένα απ τα πιο προοδευτικά που συντάχθηκαν στην ιστορία. Εκεί δεν υπήρχε εθνική ή θρησκευτική συνείδηση να ενώσει τους ανθρώπους μεταξύ τους. Οπότε, αναγκαστικά ίσως, συνδέονταν με ταξικά, κοινωνικά ή οικονομικά κριτήρια.
       Στα εθνικά κράτη όμως όπως η Ελλάδα, οι λαικες διεκδικήσεις σε ακραίες περιόδους , όπως η σημερινή, δε γίνονται μόνο με την «κόκκινη» αλλά και με τη «γαλανόλευκη» σημαία. Και η εθνική ταυτότητα ενεργεί πιο αποτελεσματικά στο συλλογικό ασεινήδητο, απ ότι η ταξική ταυτότητα.
       Αυτό βέβαια είναι μια τεράστια κουβέντα που θέλει πολύ ανάλυση.
       Θεωρώ αυτονόητο και απαραίτητο να δοθούν χαρτιά σε όλους τους μετανάστες, διότι αφενός δεν είναι δυνατόν τον 21ο αιώνα να υπάρχουν άνθρωποι που δεν απολαμβάνουν ούτε τα στοιχειώδη ευεργετήματα των πολυθρύλητων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αφετέρου δεν είναι δυνατόν σε μια πολιτισμένή χώρα να κυκλοφορούν άνθρωποι ως «φαντάσματα», που δεν έχουν όνομα, προέλευση, διεύθυνση κατοικίας κλπ. Είναι κακό για όλους να συμβαίνει αυτό.
       Αλλά προσωπικα΄είμαι εναντίον της χορήγησης μεγάλης άδειας παραμονής στους έως σήμερα «παράνομους», διότι κατά τη γνώμη μου δεν μπορεί η χώρα μας να αντέξει τέτοιο όγκο μεταναστών. Επιβαρύνεται η χώρα, δυσχεραίνει η ζωή των γηγενών και εμποδίζεται και η πορεία ένταξης των μεταναστών που έχουν ήδη μπει σε τέτοια τροχιά.
       Δε νομίζω ότι ο Πακιστανός που πλένει τζάμια στα φανάρια κάνει καλό ούτε στον εαυτό του ούτε στη χώρα ούτε σε κανέναν με το να παραμένει σε αυτήν την κατάσταση. Και αφού στην Ελλάδα δεν υπάρχουν δουλειές, θα πρέπει μάλλον να αναζητήσει αλλού την τύχη του.
       Να τους δοθούν ολιγόμηνες άδειες παραμονής και όσοι καταφέρουν να πληρούν αυστηρές προυποθέσεις να μείνουν. Οι υπόλοιποι να λάβουν ταξιδιωτικά έγγραφα και να συνεχίσουν προς τα ενδότερα της Ευρώπης αν θέλουν ή όπου αλλού νομίζουν.
       Αυτή τουλάχιστον είναι η δική μου γνώμη εν ολίγοις.
       Όσο για το Μαρξ, δηλώνω ότι δεν είμαι καλός γνώστης του έργου του, αλλά επιλέγω να μείνω στις ατάκες του που με βρίσκουν σύμφωνο (όχι επειδή τις είπε ο Μαρξ… κι ο «Μήτσος» να τις έλεγε, αν συμφωνούσα, θα τις δεχόμουν). Άκόμη κι αν αντιφάσκει, θεωρώ ότι οι παραπάνω απόψεις περιέχουν μεγάλες και δύσκολες αλήθειες. Δύσκολες για όλους μας. Φυσικά όλοι οι νοήμονες άνθρωποι ξεκινάμε τη σκέψη μας με γνώμονα το πώς θα μπορούμε να ζήσουμε όλοι οι άνθρωποι ήρεμα και ειρηνικά μεταξύ μας. Αλλά η πολιτική σκέψη δυστυχώς πρέπει να αξιοποιεί το συναίσθημα αλλά ταυτόχρονα να ξεπερνάει τους συναισθηματισμούς. Οξύμωρο ακούγεται, αλλά είναι εφικτό και βοηθά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

       ΥΓ.: τη διάβασα την ανάρτηση πριν σχολιάσω… 🙂

      • Συγκροτημένη η απάντηση σου και συμφωνω με πολλά από αυτά που λες.
       Μην ξεχνάς ότι το θέμα του αντιρατσισμου είχε τεθεί με οξύτητα ήδη στον Μάη του 68 και με το σύνθημα «ντόπιοι και μετανάστες μαζί θα νικήσουμε»
       Μην ξεχνας επίσης ότι στις βόρειες χώρες όπως στην Σουηδία ο τοπικός συνδικαλισμός συνένωσε ντόπιους και μετανάστες και κατόρθωσε για ένα μεγάλο διάστημα να ανεβάσει τους μισθούς και το βιοτικό επίπεδο και των δυο κατηγοριών.

       Από κει πέρα όπως έγραψα υπάρχει κύμα μετανάστευσης από την Ελλάδα τόσο από ντόπιους όσο και από μετανάστες που υπερκαλύπτει το κύμα μετανάστευσης προς την Ελλάδα.
       Γνωρίζω πολλούς γνώστούς μου που είτε έφυγαν είτε ετοιμάζονται να φύγουν από εδώ.
       Η οικονομική κατάρρευση που ήρθε με το ΔΝΤ και η κρίση χρέους αφαιμάζει τα μικρά και μεγαλύτερα μαγαζιά με τέτοια μανία που είναι πρωτοφανής για την οικονομική ιστορία του τόπου εκτός των πολεμικών του περιόδων.
       Ένα στα τρία μαγαζιά έχει κλείσει και πολλά αναμένονται να ακολουθήσουν.
       Σε τέτοια κατάσταση οικονομικού σταγγαλισμού αυτό που προέχει είναι η αφύπνιση του κόσμου και η διεκδίκηση ενός άλλου κοινωνικού συστήματος που θα βάζει τον άνθρωπο στο κέντρο.
       Και εμπόδιο σε αυτήν την αφύπνιση στέκεται ο ρατσισμός και το τυφλό του μίσος προς φτωχούς ανθρώπους.
       Με τον ίδιο τρόπο ο ρατσισμός ματαίωσε μια επικείμενη κοινωνική επανάσταση στην Γερμανία για να βάλει στο πηδάλιο της χώρας τον αρχιρατσιστή Χίτλερ και το ολοκληρωτικό κόμμα του και είδαμε πόσο ολέθριο ήταν αυτό για όλους.

       Γενικά νομίζω ότι σε μια εποχή που ο ίδιος ο καπιταλισμός δημιουργεί υπερεθνικές οντότητες και όπου τα προϊόντα του έχουν ολες τις ελευθερίες να μεταφέρονται παντού, είναι οξύμωρο να πνίγονται άνθρωποι σε πελάγη γιατί αναζητούν έναν καλύτερο κόσμο.

       Ειδικά η Ελλάδα που ξέρει από μετανάστευση και από τα βάσανα της (ο Καζαντζίδης τα χιλιοτραγούδησε) θα έπρεπε να είναι περισσότερο ευαίσθητη για καταφρονεμένους ανθρώπους.
       Σε τελική ανάλυση η ποιότητα ενός λαού κρίνεται από το πώς φέρεται στους μετανάστες του.
       Εδώ λόγω της αναγκαστικής παρανομίας που έχει επιβάλει το κράτος δεν γνωρίζουμε καν τον αριθμό τους και συχνά μένουμε ατάραχοι όταν ακούμε ότι άνθρωποι και οικογένειες πνίγονται ή σκοτώνονται στα σύνορα.

       Υπολόγισε επίσης ότι περισσότεροι από τους μισούς μετανάστες που έρχονται από Ασία ή Αφρική θα ήθελαν να φύγουν από δω και το ΕΛληνικό κράτος δεν τους αφήνει.
       Αυτό για μένα είναι το μεγάλο σκάνδαλο και σκέψου μόνο την θέση αυτών των ανθρώπων.
       Από την άλλη μπορώ να σε διαβεβαιώσω ως οικονομολόγος ότι αν με κάποιο τρόπο έφευγαν όλοι οι μετανάστες που ζουν εδώ τα αποτελέσματα θα ήταν ακόμη πιο ολέθρια από αυτά που ζούμε τώρα.
       Μόνο η απώλεια της ενεργούς ζήτησης που κάθε μετανάστης αναγκαστικά έχει (έστω για να φάει ένα κομματι ψωμί που βρήκε πλένοντας τζάμια) θα οδηγούσε σε ακόμη μεγαλυτερη οικονομική ασφυξία από την σημερινή.
       Και σε έναν βαθμό η κρίση χειροτέρευσε ακριβώς γιατί πολλοι έφυγαν από εδώ…

      • Πηγαίνοντας για ύπνο, να σημειώσω ότι από την Ελλάδα μεταναστεύει κυρίως το «επιστημονικό» εργατικό δυναμικό, το οποίο θα ήταν ικανότερο να ανατρέψει την κατάσταση σε σχέση με το ανειδίκευτο, που είναι έρμαιο στα νύχια των μεγαλοκαρχαριών και του βασικού μισθού και που σε κανονικές συνθήκες οικονομίας λειτουργεί ως «εκτελεστικό προσωπικό» (αδόκιμη η έκφραση, αλλά δε βρίσκω άλλη) υπό τις οδηγίες του επιστημονικού προσωπικού.
       Όσο για τα παραδείγματα της Σοηδίας κλπ δεν τα έχω μελετήσει. Δεχομαι αυτά που λες γι αυτά. Το ερώτημά μου όμως είναι αν οι συνθήκες της αναπτυσσόμενης τότε Σουηδίας και της σημερινής -υπό κατοχή- Ελλάδας παρουσιάζουν καμιά αναλογία.
       Ως προς την αντιμετώπιση των μεταναστών από τους Έλληνες και τον όψιμο και θρασύδειλο ρατσισμό των Ελλήνων, το μόνο που έχω να πω είναι ντροπή σε όσους τραγούδησαν έστω κι ένα ρεφρέν του Καζαντζίδη. Αποδεικνύουν πόσο υποκριτής είναι ο λαός μας.
       Λαικός και επαναστάτης στα τραγούδια, αντιδραστικός και αρχοντοχωριάτης στην ζωή.
       Επίσης θεωρώ ότι ο «Διεθνισμός» που επιτελείται δεν είναι στα πλαίσια του σοσιαλιστικού ιδεώδους, αλλά μέρος των σχεδίων των μεγάλων τραστ. Γι αυτό και υποστηρίζω μια «υποχώρηση» αυτή τη στιγμή στη διεθνιστική ρητορική και πολιτική του προοδευτικού χώρου, ούτως ώστε να γίνει ανασύνταξη των δυνάμεων και των ιδεών.
       Και αφού σημειωθούν νίκες, τότε να επανέλθουμε δριμύτεροι στο μεταναστευτικό. Αυτή τη στιγμή βλέπω πως δε μας παίρνει και πολύ. Και η πολιτική συμπεριλαμβάνει και την επικοινωνία των απόψεων με το λαό. Κι αν ο λαός δνε είναι με τίποτα έτοιμος για κάτι, δε χρειάζεται να πιέζουμε κταστάσεις, όταν με αυτόν τον τρόπο μάλλον τις κάνουμε χειρότερες κι απ ότι είναι. (βλ. στοχοποίηση των μεταναστών από πολύ μεγάλο μερος της ελληνικής κοινωνίας, και τοποθέτησή τους με τη βοήθεια και των καρατζαφεροκρατούμενων ΜΜΕ, στην κορυφή των προβλημάτων- λες κι όλα τα άλλα τα λύσαμε). Εύκολος γαρ ο στόχος. Όπως σωστά είπες, έτσι ξεκίνησε και ή επικράτηση του ναζισμού επί Χίτλερ.
       Με… ποδοσφαιρκούς όρους δηλαδή, βλέπω ότι δεχόμαστε επιθέσεις από έναν προς το παρόν πολύ δυνατότερο αντίπαλο και με κόντρα διαιτησία και γι αυτό πιστεύω ότι δεν είναι ώρα για να σχεδιάσουμε «καλό παιχνίδι» και θεαματικό σύμφωνα με τη θεωρία μας, αλλά είναι ώρα για ταμπούρωμα, «κατενάτσιο» μέχρι να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας, να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθησή μας για νίκη και να χτυπήσουμε με γκολ στην αντεπίθεση. Και αφού βάλουμε το πρώτο γκολ, να κοιτάξουμε να υπηρετήσουμε πληρέστερα τη θεωρία που έχουμε για το παιχνίδι. Διότι δεδομένα όταν ο Ατρόμητος Περιστερίου πάει να αντιμετωπίσει τη Μπαρτσελόνα παραμένοντας πιστός στο δόγμα του για καλή μπάλα, θα γυρίσει στην Ελλάδα έχοντας εισπράξει καμιά δεκαριά γκολ…
       Το ποδοσφαιρικό παράδειγμα λειτουργεί ως παραβολή.
       Και μετά την σύντομη ανασκόπηση της αγωνιστικής, καληνυχτίζω! 🙂

      • Από όλες τις χώρες αυτοί που μεταναστεύουν κυρίως είναι οι μορφωμένοι και όχι οι ανειδίκευτοι.
       Και γι’αυτό μετά το πέρας της πρωτης φάσης της Αιγυπτιακής εξέγερσης, ένα στέλεχος της google που πρωταγωνίστησε σε αυτήν κάλεσε το ένα εκατομμύριο αιγύπτιους επιστήμονες που έχουν μεταναστεύσει να επιστρέψουν στην χώρα τους.

       Στο μαγαζί ενός γνωστού μου για παράδειγμα δουλεύει στην λάτζα ένας από το Μπαγκλαντές που έχει τελειώσει Ιατρική!
       Νομίζω ότι έχει έρθει ο καιρός να περάσουμε στην επίθεση σε όλα τα μέτωπα ακόμη και αυτά που φαίνονται δύσκολα και μπερδεμένα όπως το μεταναστευτικό.
       Ήρθε ίσως ο καιρός που είτε θα πούμε όλη την αλήθεια όσο κι αυτή σοκάρει πολλούς είτε θα μας φάει το ψέμα.
       Η Αραβική εξέγερση, το θαύμα του ίντερνετ και η αθλιότητα του σημερινού ΔΝΤ καθεστώτος μας επιτρέπουν τέτοια γενικευμένη επίθεση.
       Αυτοί έχουν χάσει την μπάλα και είναι καιρός να τους το δείξουμε αυτό!

       Και να μην ξεχνάμε, ο κάθε μετανάστης όπως και ο καθε ντόπιος κουβαλά μια διαδρομή ζωής, τα δικά του βιώματα και γνώσεις και τις δικές του ελπίδες.
       Ανάμεσα τους υπάρχουν οι καλύτεροι και οι χειροτεροι, οι εξεγερμένοι και οι υποταγμένοι, οι άνθρωποι και οι απάνθρωποι.
       Κι αν σε κάτι δεν συγχωρώ τον ρατσισμό είναι ότι συσκοτίζει αυτήν την σύνθετη πραγματικότητα με ισοπεδωτικά δίπολα που παίρνουν σβάρνα όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητα αν το αξίζουν αυτό ή όχι.
       Και όταν μαλιστα στις τάξεις των ρατσιστών υπάρχουν τόσοι μισανθρωποι και αδικαιολόγητα αμόρφωτοι…

       Χάρηκα για την κουβέντα.Να έχεις καλή νύχτα!

 3. Οι στίχοι του τραγουδιού των rage που έβαλα και αναφέρονται σε κυνηγημένους μετανάστες:

  Lyrics:

  Uh! Got no card so I got not soul
  Life is prison, no parole, no control
  Tha jura got my number on a wire tap
  ‘Cause I jack for similac, fuck a cadillac
  Survive one motive no hope
  ‘Cause every sidewalk I walk is like a tightrope
  Yes I know my deadline sire, when my life expires
  I’m sendin’ paper south under tha barbed wire
  Tha mother of my child will lose her mind at my grave
  It’s my life for their life so call it a free trade
  «Por vida» and our name up on tha stall
  I took a death trip when I tried ta cross tha white wall
  Walk unseen past tha graves an tha gates, born without a face
  One motive no hope ah, born without a face
  Walk unseen past tha graves an tha gates, born without a face
  One motive no hope ah, yeah, born without a face
  Without a face

  Yeah, I tried ta look back ta my past long lost
  A blood donor ta tha land owner holocaust
  Pops heart stopped, in came tha air drop
  Flooded tha trench he couldn’t shake tha toxic shock
  Maize was all we needed ta sustain
  Now her golden skin burns, insecticide rain
  Ya down wit DDT yeah you know me
  Raped for tha grapes, profit for tha bourgeois
  War tape boomin’ path is Luminoso
  I’m headed north like my name was kid Cisco
  To survive one motive no hope, ah
  It’s hard ta breathe wit Wilson’s head around my throat
  Strangled and mangled another SS curtain call
  When I tried ta cross tha white wall
  When I tried ta cross tha white walls
  Walk unseen past tha graves an tha gates, born without a face
  One motive no hope ah, born without a face
  Walk unseen past tha graves an tha gates, born without a face
  One motive no hope ah, born without a face

  You say fortify, reaction, you divide
  And you say fortify, reaction, reaction
  And you say fortify, reaction, reaction
  You say fortify, reaction, you divide

 4. Το χθεσινό μου σχόλιο ήταν απάντηση στον ατρόμητος, σε μια στιγμή απίστευτης οργής με τα όσα άκουγα να μας ετοιμάζει η συμμορία του ΓΑΠ, και σύντομο λόγω βιασύνης. Με καλύπτει απόλυτα το σχόλιο του αλεχάντρο και του ματζέστιξ. Blackpanther, για πολλά θα μπορούσε να με κατηγορήσει κανείς, αλλά όχι για τηλεορασόπληκτη. Η διαπίστωσή μου βασίζεται σε αυτό που βλέπω γύρω μου στον χώρο που κινούμαι (τον λεγόμενο προοδευτικό) και σε πολύ μεγάλο βαθμό σε συζητήσεις στο διαδίκτυο. Τρελαίνομαι όταν βλέπω τι γίνεται γύρω μου και μεγάλο μέρος του προοδευτικού χώρου να ζει στον κόσμο του, φοβάμαι για το τι μπορεί να έρθει αν η αριστερά αποξενωθεί εντελώς από τη λαϊκή βάση (βλέπε Γαλλία, με τεράστια άνοδο και πάλι της Λεπέν!) Η συζήτηση είναι μεγάλη και ίσως γράψω κάποια στιγμή ένα σχόλιο με τις σκέψεις μου. Θα ήθελα να πω κι έναν πόνο μου: παλιά, όταν ήμουν στη Γερμανία (εκεί μεγάλωσα, παιδί μεταναστών) υπήρχαν οι διάφορες ομάδες Γερμανών που μας συμπαραστέκονταν, ξέρετε, αριστεροί, πράσινοι, εναλλακτικοί κ.ο.κ. Υπήρχε κάτι σε όλους αυτούς που με ενοχλούσε. Τότε ήμουν αρκετά μικρή και δεν μπορούσα να το προσδιορίσω. Τώρα μπορώ: ήταν το μόνιμο χαμόγελο στα χείλη τους όταν μας κοιτούσαν και μας απευθύνονταν. Δεν θα το σχολιάσω περισσότερο, νομίζω ότι είναι κατανοητό τι θέλω να πω. Ε, αυτό το χαμόγελο αρχίζω και το βλέπω τώρα κι εδώ, και μ’ ενοχλεί όσο μ’ ενοχλούσε και όταν απευθυνόταν σε μένα…

  • Το θέμα της μετανάστευσης έχει πολυζητηθεί . Να υποθέσω πως τα σχόλια επικεντρώνονται στον να θεωρούν κάποιοι πως ο αριθμός των μεταναστατών στην Ελλάδα και δη στην Αθήνα αποτελεί ‘υπαρκτό πρόβλημα’ το οποίο ‘παραγνωρίζεται’ . Για να επικεντρωθείς ή όχι στο μεταναστευτικό πρέπει να δεις ποια είναι η υπάρχουσα μεταναστευτική πολιτική από το κράτος ( η οποία είναι ανύπαρκτη τελείως και απλά εξαντλείτε σε λεονταρισμούς τύπου φράχτη στον Έβρο) , ποιες είναι οι συμφωνίες με την Ευρωπαική Ένωση και φυσικά ποιες οι συνθήκες παγκοσμίως. Δεν έιναι καθόλου απλό το θέμα. Εξάλλου διεθνοποίηση δεν ήθελαν? Προφανώς τα μεταναστευτικά κύμματα δεν θα σταματήσουν να έρχονται προς τις περισσότερο ανεπτυγμένες χώρες. Μήπως δεν το γνώριζαν?

   Προσωπικά πιστεύω πως η συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστατών που βρέθηκαν στην Ελλάδα , ούτε είχε , ούτε ξεκίνησε για να εγκατασταθεί εδώ αλλά για να πάει σε κάποια διαφορετική Ευρωπαική χώρα και πολύ απλά παγιδεύτηκε. Με το να δωθούν χαρτιά σε αυτούς ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος θα εξαλειφθεί διότι πολύ απλά θα μπορούν να φύγουν προς την Ευρώπη καθόλα νόμιμοι. Η συνθήκη του Δουβλίνου ΙΙ (την οποία εχει υπογράψει η Ελλάδα βεβαίως βεβαίως) προβλέπει την παραμονή των μεταναστών αλλά και την άμεση μεταφορά και σε αυτή (χώρα εισόδου) όσων εισήλθαν(παράνομα) από αυτήν σε άλλες χώρες της Ε.Ε. Απλά να προσθέσω κάτι που μάλλον δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό. Βάσει της «Συνθήκης του Δουβλίνου ΙΙ» το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων έχει χορηγήσει την τελευταία επταετία στην Ελλάδα, οικονομική βοήθεια ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ μέσα στο 2008 χορήγησε βοήθεια ύψους 1,5 εκατομμυρίων(!!) ευρώ.

   Που πήγαν αυτά τα λεφτά άραγε?

   http://europa.eu/legislation_summaries/justice_freedom_security/free_movement_of_persons_asylum_immigration/l33153_el.htm

   Και 2 λινκ για το θέμα ασύλου και την γιατί οι μετανάστες που έρχονται στη χώρα σπάνια μπαίνουν καν στη διαδικασία να καταθέσουν αίτηση.

   http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/48525

   http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=174667

   Και ένα τελευταίο για τις συνθήκες κράτησης των μεταναστών στη χώρα μας

   http://www.constitutionalism.gr/html/ent/886/ent.1886.asp

   • arsenelupin να μην υποθεσεις τπτ

    δεν μιλας με ασχετους η με εχθρικους στα ανθρωπινα δικαιωματα ολων μεταναστων και ημεδαπων

    λεω ενα πολυ απλο πραμα , οτι ασχετως με τον ο αριθμό των μεταναστατών στην Ελλάδα και στην Αθήνα ειναι υπαρκτο προβλημα και οχι ‘υπαρκτό πρόβλημα’ ,σε εισαγωγικα οτι

    – περνας απ την ομονοια η απ την στουρναρη και αν εχεις αρχιδια νααααααααα περνας και μενανδρου νυχτα και θα στην πεσουν οι χαστλερς ,που ομοιους τους τοσα χρονια ταξιδια στις Ινδιες δε συναντησα ουτε στο Παχαργκανι

    – θελεις κοκα ,θελεις ηρωιν ,θες γυναικα ,θες να με γαμησεις ,να σε γαμησω ,θες φουντα ,θες χασισι ,οτι θες εδω ειμαστε … και αν αυτα τα πεσιματα τα αντιμετωπιζεις στο Πουσκαρ και ξεμπερδευεις με ενα ενα λιβ μι αλοουν ρε μαδερ φακα ,εδω μπορει να φας και πεσιμο αμα το τολμησεις να το πεις

    καταλαβαινεις τι λεω … αυτο δεν ειναι tv ,ειναι εμπειρια

    – οτι τη μανα μου της την επεσαν 2 φορες και οτι ο πατερας μου κολωνει να παει στο καφε του και οτι για δουλειες τους στην τραπεζα πηγαινω εγω πλεον ειναι επισης συμβαν και οχι tv

    – οτι στην εξωπορτα της πολυκατοικιας φιλων κοιμουνται αστεγοι , που κατουρανε στη γωνια και ο τοπος μυριζει απ τα σκατα και οι ανθρωποι και τα παιδια εχουνε προβλημα , δεν ειναι tv ,
    αλλωστε αστεγους οπου πας σταδιου, πανεπιστημιου, στοες , κλαυθμωνος κλπ θα συναντησεις και συ

    και πολλα αλλα ,για να μην αρχισουμε για γειτονιες και κεντρο κλπ

    υπαρχουν προβληματα φιλε και οσο θα τα βαζουμε στην παρενθεση η θα τα αντιμετωπιζουμε με σλογκαν και απαξιωση ,τα προβληματα θα διογκωνονται και θα εχουμε εμεις μεγαλο μεριδιο ευθυνης …θα εχουμε το μεγαλυτερο
    Γιατι αν δεν μιλησουμε εμεις για αυτα ,που τα προσεγγιζουμε με ορους ευαισθησιας , δικαιοσυνης και αναγνωρισης θεμελιωδων δικαιωματων ,τοτε θα ασχοληθουν με αυτα οι Loverdoi ,οι παπουτσηδες ,οι μπατσοκοι και οι χρυσαυγητες

    θες να το καταλαβεις εχει καλως ,δεν θελεις τοσο το χειροτερο για ολους μας …

    πραγματι η κριση , οι πολεμοι, οι κλιιματικες αλλαγες αποτελουν αιτιες μετακινησεων πληθυσμων και αυτο ηταν κατι που γινοταν και θα συνεχισει να γινεται στους αιωνες των αιωνων ,αλλα αλλο αυτο και αλλο να μην αναγνωριζεις τα προβληματα που δημιουργουνται εξ αυτου του κατα τα αλλα ιστορικου και νομοτελειακου ανθρωπινου νομου

    δεν μπορεις να λες πως δεν τρεχει τπτ ,τολιγοτεροπου κανεις με αυτο ειναι να προσφερεις αλλοθι στα ρεμαλια της κυβερνσης καιδημοτικης αρχης που αδιαφορουν επιδεικτικα για τοπροβλημα και περιοριζονται καθε τοσο , σε θεαματικες ναζιστικες εμπνευσεως επιχειρησεις σκουπας , τειχη ,συρματοπλεγματα κλπ κλπ κλπ

    • επειδη η 2η παραγραφος βγηκε εντελως ασυνταχτη τη ξαναγραφω :

     λεω ενα πολυ απλο πραμα , οτι ασχετως απο το αν ο αριθμός των μεταναστατών στην Ελλάδα και στην Αθήνα ειναι μεγαλος , το προβλημα ειναι υπαρκτο και οχι «υπαρκτό «’ σε εισαγωγικα …

    • @ alexantro

     Ρε φίλε για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις τα εισαγωγικά τα έβαλα γιατί δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος ισυχρίζεται πως το πρόβλημα δεν είναι υπαρκτό και ευδιάκριτο. Δεν την έπεσα σε κανέναν , αυτό δα έλειπε.. Απλά με ενοχλεί πάρα πολύ να λένε κάποιοι πως η ‘αριστερά’ κρύβει το πρόβλημα κάτω από το χαλί και αφήνει τους κάθε είδους εξουσιαστές να παίζουν μπάλα μόνοι τους. Δεν ζω σε άλλο πλανήτη. Θυμάμαι και πως ήταν ο ηλεκτρικός σταθμός της Ομόνοιας ή το Μοναστηράκι πριν κάποια χρόνια , πως ήταν το Ψυρρή , πως ήταν τα Εξάρχεια πριν την εσκεμμένη μεταφορά όλων μα όλων των κέντρων αποτοξίνωσης στην περιοχή και μπορώ να σου πω επίσης άπειρα τέτοια παραδειγμάτα όπως προφανώς μπορείς και εσύ.
     Δεν λέω πως δεν τρέχει τίποτα και εάν αυτό βγήκε τότε μάλλον δεν τοποθετήθηκα σωστά. Το πολύ απλό λέω. Είναι ζήτημα καθαρά πολιτικής βούλησης/απόφασης για να δωθεί λύση. Με το να μεταφέρεις κακόμοιρους ανθρώπους με λεωφορεία από τα σύνορα του Έβρου στο κέντρο της Αθήνας και να τους παρατάς έτσι τι περιμένεις να γίνει δηλαδή? Να δεις που αν θελήσουν να κάνουν π.χ την περιοχή του Αγ.Παντελεήμονα ‘νέο Γκάζι’ να δεις τι ωραία που θα λυθεί(?) το όλο θέμα σε μια νύχτα μέσα (μεταφέροντας τους βεβαίως σε κάποια άλλη γειτονική περιοχή)..Αυτό λέω. Χωρίς να υπάρχει κεντρική μεταναστευτική πολιτική , χωρίς έστω να πιέζεις ως κράτος την Ευρωπαική Ένωση για επιπλέον βοήθεια (έστω και αν τα λεφτά που έχεις πάρει ως τώρα έχουν πάει σε ημέτερους) ενώ μπορείς να το κάνεις, ποιος είναι αυτός που εθελοτυφλεί και περιμένει να λυθεί το πρόβλημα εξ’ουρανού? Εκτός αν περιμένεις να πάρεις την επόμενη Ολυμπιάδα…

   • Εγώ ήμουν στο Μόναχο, εκεί νομίζω ότι ήμασταν οι περισσότεροι Έλληνες, περί τις 100.000 μέχρι τη δεκαετία του ’80

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s