ΦΑΚΕΛΟΣ:Ο ιντερνετικός κόσμος και ο έξω από το ίντερνετ κόσμος.

BLACK[BATMARX]PANTHER1975

http://wp.me/pPn6Y-78M

[το κείμενο αποτελείται από σκέψεις μου πάνω στο τόσο δύσκολο και διαρκώς μεταβαλλόμενο ζήτημα του ίντερνετ και της αλληλεπίδρασης του με τον έξω κόσμο. Δυο κόσμοι διακριτοί και όμως τόσο αλληλοεπηρεαζόμενοι.

O πίνακας θα μπορούσε να περιγράφει τους δύο αντικρυστούς κόσμους.Τον εικονικό και τον πραγματικό και πώς ο εικονικός βλέπει τον πραγματικό μέσα από καθρέφτη με την μορφή μάσκας

Μέσα σε αυτό υπάρχουν και προσωπικά μου αισθήματα και αφηγήσεις.

Αν κάτι σωστό έχει πει αυτός ο φαλονάρκισσος, σκόπιμα δυσνόητος και  επιδειξίας Βελτσος  ήταν τούτο:(το μεταφέρω από μνήμης) «θα πρέπει να καταλάβουν κάποια στιγμή αυτοί που γράφουν ότι πρέπει να υπάρχει μέσα στα κείμενα τους το προσωπικό τους στοιχείο, κομμάτια από την ίδια την ζωή τους.Διαφορετικά τα κείμενα τους θα είναι αφηρημένα, στεγνά, κατάλληλα μόνο για προπαγάνδα»

Έχω κατηγορηθεί ότι ανάγω το προσωπικό στο Ιστορικό και ότι με αυτόν τον τρόπο παραποιώ Ιστορικές πραγματικότητες.

Τι θα ήταν όμως αυτό το Ιστορικό χωρίς το προσωπικό του καθένα που συμμετείχε σε αυτό;Τι άλλο από αφηρημενη ιστορία κατάλληλη πάλι μόνο για προπαγάνδα…

Αυτό που κάνω είναι να μην αφαιρώ το προσωπικό απο το Ιστορικό αλλά ούτε να το ταυτίζω.Ο καθένας συνεισφέρει αυτά που μπορεί να συνεισφέρει, αλλάζει αυτά που μπορεί να αλλάξει, ζει όπως μπορεί να ζει.

Είμαστε σε μια εποχή που αρχίζουμε να μην ανεχόμαστε ναζιστικές λογικές συλλογικής ευθύνης και ατομικής ανευθυνότητας και ο καθένας πια έχει αναγνωρισμένα το δικό του μερίδιο ευθύνης  και την δική του  δυνατότητα δράσης. Το ίντερνετ χρησιμοποιούμενο σωστά βοηθά αφάνταστα προς αυτήν την προοπτική…

Όπως είχε γράψει παλιότερα ο Ένγκελς στα καλύτερα του:«δεν υπάρχει αφηρημένα Ιστορία,η Ιστορία από μόνη της δεν κατέχει τίποτα,  υπάρχουν μόνο συγκεκριμένοι άνθρωποι που έδρασαν ή δρουν συγκεκριμένα και είναι αυτές οι συγκεκριμένες δράσεις των συγκεκριμένων ανθρώπων που δημιουργούν  Ιστορία«]

Προσοχή:Ακολουθεί μια δημοσίευση που βρίσκεται στο όριο του ανώτερου μεγέθους δημοσίευσης που επιτρέπει η wordpress.

Προτείνονται οι τελευταίες εκδόσεις ή beta των chromium, firefox, opera ή reκonq που ανοίγουν τις σελίδες πιο γρήγορα. Δυστυχώς το άνοιγμα μιας τέτοιας  σελίδας αποκαλύπτει την απατεωνιά των παρόχων internet (με πρώτη την wind) που τάζουν ταχύτητες 24 mbps και δίνουν στην πράξη 2mbps.Και ακόμη να δούμε βέβαια το 100 mbps internet που υπάρχει σε τόσες χώρες…To κείμενο αυτό παρά το μέγεθος του δεν το κατατάσσω στα σημαντικά μου όσο στα μεταβατικά μου.Θα ακολουθήσει μπαράζ νέων μικρότερων δημοσιεύσεων που θα άπτονται της επικαιρότητας, των κοινωνικών αγώνων,της ανθρώπινης νοήσης, της ανθρώπινης φύσης και της σχέσης της με το ευρύτερο Σύμπαν.Δεν χρησιμοποιώ κάποιον αυτόματο διορθωτή οπότε μοιραία θα υπάρχουν εδώ και κει κάποια ορθογραφικά λάθη…

ΑΡΧΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

H σημασία του ίντερνετ στην δεύτερη δεκαετία του 210υ αιώνα  δεν μπορεί να υποτιμηθεί. 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι το χρησιμοποιούν σε σχέση με τους περίπου  350 εκατομμύρια που το χρησιμοποιούσαν  10 χρόνια πριν.

WORLD INTERNET USAGE AND POPULATION STATISTICS
World Regions Population ( 2010 Est.) Internet Users Dec. 31, 2000 Internet Users Latest Data Penetration (% Population) Growth 2000-2010 Users % of Table
Africa 1,013,779,050 4,514,400 110,931,700 10.9 % 2,357.3 % 5.6 %
Asia 3,834,792,852 114,304,000 825,094,396 21.5 % 621.8 % 42.0 %
Europe 813,319,511 105,096,093 475,069,448 58.4 % 352.0 % 24.2 %
Middle East 212,336,924 3,284,800 63,240,946 29.8 % 1,825.3 % 3.2 %
North America 344,124,450 108,096,800 266,224,500 77.4 % 146.3 % 13.5 %
Latin America/Caribbean 592,556,972 18,068,919 204,689,836 34.5 % 1,032.8 % 10.4 %
Oceania / Australia 34,700,201 7,620,480 21,263,990 61.3 % 179.0 % 1.1 %
WORLD TOTAL 6,845,609,960 360,985,492 1,966,514,816 28.7 % 444.8 % 100.0 %

Και η άνοδος της χρήσης του δεν είναι μονο ποσοτική αλλά και ποιοτική.

Σήμερα το ίντερνετ  χάρη στην εξέλιξη των υποδομών του και στην συνεπαγόμενη άνοδο της ταχύτητας του, χρησιμοποιείται ευρέως ανάμεσα σε τόσα άλλα για την παρακολούθηση βίντεο, για κοινωνικά δίκτυα, για εργασία εξ αποστάσεως, για προσωπικά και συλλογικά μπλογκς που καλύπτουν κάθε πλευρά της ανθρώπινης δραστηριότητας, για ενημέρωση και άποψη, για επικοινωνία και για απόκτηση γνώσης .

Επίσης το ίντερνετ είναι πια προσβάσιμο από κάθε είδους συσκευές συμπεριλαμβανομένων των κινητών ή και νέου τύπου συσκευών ειδικά σχεδιασμένων για πρόσβαση σε αυτό όπως τα tablets,  ακόμη και από τις τηλεοράσεις νέας γενιάς.

Η τάση αυτή, το ίντερνετ να είναι προσβάσιμο σε όλο και περισσότερους απο όλο και περισσότερες ηλεκτρονικές συσκευές σε όλο και  μεγαλύτερες ταχύτητες,  αναμένεται να είναι αδιάκοπα ανοδική τουλάχιστον για τα  επόμενα δέκα χρόνια.

Το 2020 προβλέπεται οι χρήστες του ίντερνετ να φτάνουν τα 5 δισεκατομμύρια και το ίδιο το ίντερνετ να τρέχει σε ταχύτητες 1000 φορές μεγαλύτερες από τις σημερινές. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όλη η ανθρωπότητα θα είναι διαδικτυωμένη σε αυτό και ότι μια νέα γενιά εφαρμογών θα εμφανιστεί που θα εκμεταλλεύεται τις νέες ταχύτητες του.  (voice control and recognition, νέας γενιάς μεταφραστές, πιο εξελιγμένη  τεχνητή νοημοσύνη, semantic web, 3d videos κλπ)

Οι βιοκοινωνιολογικές συνέπειες μιας τέτοιας αλλαγής είναι ακόμη ρευστές και ανοιχτές και έτσι δύσκολο να προβλεφτούν.Το νέο αυτό μέσο έχει πολύ μικρή ιστορία για το ανθρώπινο γένος.

Έχουμε όμως ήδη δει το νετ με αυτές τις ταχύτητες  και με αυτό το ποσοστό χρήσης  να επιδρά στον έξω κόσμο με συγκλονιστικό τρόπο.

Το είδαμε να οργανώνει και να προετοιμάζει τις αραβικές εξεγέρσεις, όπως το είδαμε παλιότερα στον δυτικό κόσμο μέσα από την ίδρυση των  ιντιμίντια να προετοιμάζει ένα άλλο κίνημα αυτό που ξεκίνησε στο Σηάτλ το 99 και  έληξε άδοξα με την σκοτεινή επίθεση στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης στις 11 Σεπτέμβρη 2001.

Είδαμε το φέησμπουκ με όλους τους περιορισμούς και τις αυθαιρεσίες του να φέρνει σε επαφή ανθρώπους από όλο τον πλανήτη που διαφορετικά δεν θα γνωρίζονταν μεταξύ τους και να εκκινεί μια νέα σεξουαλική επανάσταση ειδικά σε χώρες που ήταν συντηρητικές.

Είδαμε το youtube να φέρνει έκρηξη στην δημοσίευση βίντεο  όλων των ειδών ενώ  στα νεοδημιουργημένα μπλογκς εμφανίστηκαν τόσοι νέοι συγγραφείς ώστε πολλοί να μιλάνε και μόνο από αυτό  για νέα επανάσταση της γραφής.

Είδαμε το λόμπι του copyright  να τα βρίσκει μπαστούνια μετά την επανάσταση του p2p και των torrents  και είδαμε όλα αυτά να υποβοηθούνται από μια άλλη διαρκή επανάσταση που μας έδωσε δωρεάν, ελεύθερο για αντιγραφή και τροποποίηση λειτουργικό σύστημα και μαζί με αυτό επίσης χιλιάδες δωρεάν, ελεύθερα για αντιγραφή και τροποποίηση   εργαλεία, προγράμματα, εφαρμογές.(1)

Είδαμε τον ρυθμό των εξελίξεων και των αλλαγών να επιταχύνονται παντού.

Αυτό εν μέρει εξηγείται από το ότι όλες οι ειδήσεις και τα γεγονότα είναι πια δημοσιεύσιμα και προσβάσιμα από όλο τον πλανήτη κι έτσι τίποτα πια δεν μένει κρυφό και ασχολίαστο και εν μέρει από το ότι όντως το ίντερνετ έφερε μια γενική επιτάχυνση  των ρυθμών ζωής και των κοινωνικών εξελίξεων.

Με όλα αυτά όμως κάποιοι ξέχασαν το βασικό:

Το ίντερνετ ήταν και παραμένει  ένα εργαλείο.

Ένα θαυμαστό, μαγικό, υπερκοινωνικό, παγκόσμιο, μοναδικό, αναντικατάστατο, εκπληκτικό, δυναμικό, αυτοεξελισσόμενο εργαλείο αλλά πάλι εργαλείο.

Δεν είναι η ίδια η ζωή. Και θα ήταν φοβερά άρρωστο, απόλυτα καταπιεστικό και πέρα από τρομακτικό (όπως έδειξε από το 1999 η ταινία matrix) να είναι η ίδια η ζωή.

To νετ όσο και να εξελιχθεί δεν θα μπορούσε να υποκαταστήσει την ίδια την Ζωή και τις λειτουργίες της.Θα ήταν εφιαλτικό αν γινόταν αυτό...


Για καποιους  όμως όλος ο συναισθηματικος τους κόσμος, όλη τους η ενέργεια, όλες οι επαφες τους, όλος ο χρόνος τους και τελικά όλη η ζωή τους ειναι το ίντερνετ και οι διάφορες πλευρές του.

Αυτοί οι άνθρωποι έχουν χάσει κάτι: Τι πραγματικά γίνεται έξω.

Είναι  τόσο απορροφημένοι από το εικονικό ώστε το πραγματικό να έχει συρρικνωθεί σε εφιαλτικά επίπεδα. Αυτό ειναι μια παρενέργεια της επανάστασης του ίντερνετ που όσο περνά ο καιρός τόσο η επισήμανση της χρειάζεται να γίνεται με μεγαλύτερη έμφαση τόσο μέσα στο ίδιο το νετ όσο και έξω απο αυτό.

Το ότι το ίντερνετ μπορεί να επιδράσει θετικά στην αλλαγή του έξω κόσμου και να δώσει μεγαλύτερη δύναμη στον καθένα που το χρησιμοποιεί έχει αποδειχτεί σε πολλές περιπτώσεις.Το ότι από την άλλη μπορεί να καθηλώσει τον καθένα σε έναν στεγανό κόσμο που  τον απομονώνει από  τον έξω κόσμο  επίσης. (τραγικό παράδειγμα, ένας χρήστης του facebook που χρησιμοποιώντας το αδιάλειπτα για πολλά 24 ωρα κατέληξε να πεθάνει στην καρέκλα του από καρδιακή ανακοπή, άυπνος,  αφυδατωμένος και άφαγος…)

Δεν μειώνει αυτή η παρενέργεια την χρηστικότητα του ίντερνετ αλλά της πάει κοντρα, την εμποδίζει και της  δημιουργεί θόρυβο. Το ίδιο το νετ συνεπώς είναι μια σχιζοφρενικη οντότητα. Συνυπάρχει μεσα του το γνήσιο με το κάλπικο, το αγωνιστικό με το θεαματικό,το δημιουργικό με το καταστροφικό,το ουσιώδες με το κουτσομπολίστικο,το επαναστατικό με το υποταγμένο ή/και αντεπαναστατικό, το αληθινό με το ψεύτικο.Σε μια γενική γλώσσα που την έχει οικειοποιηθεί η θρησκεία  συνυπάρχει εκεί το καλό με το κακό, η αγωνιζομενη αγάπη με το τυφλό μίσος για ό,τι είναι ο άνθρωπος  στα καλύτερα του… Το μεγαλείο του νετ  εν τούτοις είναι ότι οι σωστοί άνθρωποι θα βρουν τον δρόμο τους μέσα από αυτό και μέσα σε αυτό, χρησιμοποιώντας το για να γίνει η έξω κοινωνία καλύτερη και όχι χειρότερη.

Για κάποιους λοιπόν  το νετ ειναι ο σκοπός, για κάποιους άλλους ένα  μέσο. Και κει ξεκινούν οι παρεξηγήσεις μεταξύ τους.

«τι θα φέρεις απο δω;επανάσταση;»  σου καταλογίζουν όταν βλέπουν να το χρησιμοποιείς ως μέσο για έναν καλύτερο κόσμο.

Λες κι αν όντως το νετ βοήθαγε προς αυτην την κατευθυνση, θα ήταν έγκλημα να χρησιμοποιηθεί  με τέτοιο τρόπο!

{ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥΣ

Για όσους δεν έχουν τον χρόνο ή την υπομονή ας παρακάμψουν αυτό το εμβόλιμο κείμενο.Με αυτό τακτοποιώ οριστικά τους  λογαριασμούς μου με κάποιους πρώην που έγραφαν σε αυτό το σάιτ και με τους οποίους συγκατοικούσα εδώ για έναν περίπου χρόνο.Η ιστορία που παραθέτω είναι όσο το δυνατό περισσότερο αποστασιοποιημένη και έχω παραλείψει αρκετές λεπτομέρειες που θα χρωμάτιζαν κάποιους από τους αποχωρήσαντες με μελανότερα  χρώματα…

Όσο όμως αποστασιοποιημένη κι αν είναι η ιστορία μου, δεν παύει να είναι μερική και υποκειμενική. Σε αυτήν υπάρχει η δική μου πλευρά και οι δικές μου εμφάσεις και αν ένας άλλος σχολιαστής έγραφε την δική του ιστορία θα τόνιζε και θα παρέλειπε ενδεχομένως διαφορετικά πράγματα.

Καταπιάστηκα να την γράψω όχι μόνο για τακτοποίηση λογαριασμών αλλά και για άλλους λόγους. Πολλοί μου ζήταγαν να εκθέσω την δική μου πλευρά σε όσα έγιναν σε αυτό το σάιτ με και έτσι ήθελα να απαλλαχτώ από το άχαρο καθήκον να εξιστορώ τα ίδια και τα ίδια.Κάποιοι άλλοι κι ενώ εδώ γινόταν ο μεγάλος χαμός, μου καταλόγισαν ότι εξαφανίστηκα και δεν παρουσίασα την άποψη μου. (θα πρέπει να καταλάβουν ότι όταν τόσα ζητήματα τρέχουν στον έξω κόσμο η καθημερινή ενασχόληση με ένα μπλογκ είναι μια απρόσιτη πολυτέλεια…)Ακόμη υπήρχε η ανάγκη με όλα τα σημεία και τέρατα που έγιναν για κάποιες μέρες σε αυτό το μπλογκ να καταδειχτούν μερικά από αυτά  ως ντοκουμέντα ώστε να υπάρχει το ένα αρχείο αυτών των αθλιοτήτων.

Για όλους αυτούς τους λόγους έγραψα αυτό το πολυσέλιδο εμβόλιμο κείμενο που τελικά δεν αφορά  πολλούς καθώς  εκθέτει γεγονότα που διαδραματίστηκαν σε έναν κλειστό μικρόκοσμο. Η σημασία αυτού του κειμένου είναι περιορισμένη σε σχέση με άλλα μεγάλα μου κείμενα αλλά και σε σχέση με το ευρύτερο κείμενο που φιλοξενείται.

Η εξιστόρηση δεν αποσκοπεί καθόλου στην αυτοπροβολή.Στοιχείο των ιντερνετικών περσόνων είναι να ενδιαφέρονται  για τους ιντερνετικους δείκτες δημοφιλίας (χιτς που χτυπάει η σελίδα τους, σημαιάκια που δείχνουν έγκριση σε αυτά που έγραψανκ λπ).Στοιχείο των βιοκοινωνικών επαναστατών(2)  που χρησιμοποιούν το νετ ειναι να το ωθούν προς μια επανάσταση που αφορά τον έξω κόσμο όπως να και να φερνουν την εξω επανάσταση μέσα σε αυτό.

Ανάλογες και αντίστοιχες ιστορίες  έχουν γίνει και σε άλλα πολυμπλόγκς με άλλες αφορμές και άλλα γεγονότα.

Κοινό σε όλες αυτές είναι η σύγκρουση ιντερνετικών περσόνων που έχουν μια ψυχωσική εμμονή με την δημοφιλία και την ιντερνετική τους προβολή διατηρώντας  παράλληλα  μικρή επαφη και ελάχιστο πραγματικό ενδιαφέρον για την έξω πραγματικότητα κόντρα σε  ανθρώπους που έχουν τις αντίθετες προτεραιότητες και δεν ενδιαφέρονται για τέτοιες  ματαιότητες.

Οι σχολιαστές ξεκίνησαν σαν ανοιχτό  μπλογκ ως αντίδραση στις συνεχιζόμενες διαγραφές και λογοκρισίες που γίνονταν στο tvxs.

Δεν πρόλαβαν να κλείσουν χρόνο και μέσα στο εσωτερικό τους εμφανίστηκαν τα ίδια και χειρότερα φαινόμενα λογοκρισίας και διαγραφών.

Γιατί;Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ένα χρόνο λοιπόν πριν ήταν  στα φόρτε τους οι λογοκρισίες και οι διαγραφές σχολιαστών στο tvxs.Συνηθιζα να σχολιάζω σε αυτό το σάιτ και αυτές οι διαγραφές και λογοκρισίες με έβρισκαν και μένα κάθετα αντίθετο.Αντιδρούσα όμως σε εύκολες και άγονες κριτικές προς τον Κούλογλου.Είχα γράψει εκεί ότι η λύση δεν βρίσκεται σε τέτοιες κριτικές αλλά στο να φτιαχτούν ξεχωριστά ανεξάρτητα  σάιτς που θα προωθούν εναλλακτική άποψη και αντιπληροφόρηση χωρίς να εξαρτιόμαστε από κανέναν Κούλογλου.

Την ίδια ιδέα είχε και η Ερέντιρα που την προώθησε πιο αποφασιστικά.

Βρήκε όσους μπορούσε να βρει από το tvxs, κανονίστηκε συνάντηση μετάξυ μας και προτάθηκε από την ίδια αυτό το σάιτ με αυτό το όνομα (σχολιαστές χωρίς σύνορα).Υπήρξαν κάποιες αντιρρήσεις και γενικά φαινόταν το θέμα να κωλυσιεργεί.

Τότε αυτή πήρε την αποφασιστική πρωτοβουλία να το φτιάξει μόνη της με το όνομα σχολιαστές χωρίς σύνορα και να ενημερώσει τους άλλους ότι το έκανε καλώντας τους  ανοικτά να συμμετέχουν.Στην αρχή τους έβαλε όλους διαχειριστές και η λογική ήταν να είμαστε όλοι ισότιμοι μεταξύ μας χωρίς να παρεμβαίνει ο ένας  στην δουλειά του άλλου.Όταν όμως ο αριθμός των διαχειριστών έφτασε σε διψήφιο νούμερο τέθηκε ότι πρέπει να μπει ένα όριο στον αριθμό τους και έτσι οι επόμενοι σχολιαστές έμπαιναν συνήθως εδώ ως απλοί συγγραφείς.

Στην αρχή του εγχειρήματος οι μόνοι που πιστεύαμε επιθετικά στην επιτυχία του και στον χαρακτήρα αντιπληροφόρησης του, είμασταν εγώ και ο κιχώτης.Οι υπόλοιποι (όχι όλοι) μας κορόιδευαν, μας καλούσαν να το δούμε χαλαρά και καποιοι έφτασαν να γράψουν ότι τους αγχώνουμε και τους κομπλάρουμε έτσι που το βλέπουμε τόσο ζεστά και πλατιά κι όταν αυτοί θέλουν απλά να κάνουν το κέφι τους.

Τότε περίπου(και είμαστε ακόμη στον Μάρτη του 2010 και στον πρώτο μήνα λειτουργίας των σχολιαστών χωρίς σύνορα) ξέσπασε το πρώτο σκάνδαλο στο εσωτερικό των σχολιαστών με αφορμή αυτή την δημοσίευση μου.

http://wp.me/pPn6Y-6P (με τον τίτλο την Αλήθεια Ρε!!!!)

Ενώ ρητά σε αυτήν απέτια ένα φόρο τιμής σε ένα πρόσφατο μπλογκ μου και εξέθετα εκεί τις γενικές ιδέες μου για την κοινωνική κατάσταση αυτοί το πήραν σαν προσπάθεια να τους καπελώσω και μου ζήτησαν με τον πιο αγενή και επιτακτικό τρόπο να την κατεβάσω.Φυσικά αρνήθηκα και το θεώρησα ωμή λογοκριτική επέμβαση.(το αστείο της υπόθεσης είναι ότι αυτοί που επέμεναν πέρα από κάθε λογική ότι αυτή η δημοσίευση τους καπέλωνε δεν είχαν καν μπει  στον κόπο να την διαβάσουν όπως ομολόγησαν και οι ίδιοι!)

Από  την συζήτηση που προέκυψε τονίστηκε ότι κάθε δημοσίευση εδώ αφορά αποκλειστικά τον συγγραφέα της και κανέναν άλλο κι οπότε δεν υπάρχει καμιά λογική και νόημα να παρεμβαίνει ο ένας στις δημοσιεύσεις του άλλου και ούτε να θεωρείται ότι μια δημοσίευση ενός συγγραφέας είναι σε θέση να καπελώσει τους άλλους.Προέκυψε λοιπόν αυτό που καλό είναι να το θυμόμαστε ώστε να καταλάβουμε μεχρι ποιο σημείο παραβιάστηκε και ξεσκίστηκε στην συνέχεια από κάποιους αποχωρήσαντες:

«Σε αυτό το blog γράφουν και σχολιάζουν πολλοί και πολύ διαφορετικοί άνθρωποι, χωρίς να αποτελούν κάποιου είδους ομάδα. Οι Σχολιαστές χωρίς Σύνορα δεν είναι ούτε συλλογικότητα, ούτε φορέας πολιτών, ούτε κάποιο πολιτικό ρεύμα. Υπάρχει μεν κοινό πολιτικό πρόσημο μεταξύ των σχολιαστών, αλλά δεν εκφράζεται αυτό με κανένα τρόπο ως ενιαία γραμμή. Είμαστε σαν την Κιβωτό του Νώε: ο καθένας διαφορετικό… ζώο!Τα άρθρα του blog αντιπροσωπεύουν αποκλειστικά το συγγραφέα τους. Κατά συνέπεια δεν επιβάλλεται καμίας μορφής λογοκρισία, κατεύθυνση, ή περιορισμός στους συντάκτες, αλλά ταυτόχρονα δεν υπάρχει κοινή έκφραση από μέρους των ΣχΣ.Κανόνες χρήσηςΟ χώρος είναι ανοιχτός για εκείνους που είτε δεν είναι εύθικτοι, είτε ελέγχουν την ευθιξία τους χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο για να συμμετάσχουν στο διάλογο, να συμφωνήσουν και να διαφωνήσουν.εν υπάρχουν κανόνες χρήσης, πέρα από τα όρια που θέτουν οι ελληνικοί νόμοι, ούτε κεντρική πολιτική moderation. Για τον έλεγχο του σχολιασμού σε κάθε άρθρο υπεύθυνος είναι ο συντάκτης του και μόνο

Τότε πίστεψα ότι η κατάσταση  ξεκαθαρίστηκε αλλά τελικά αυταπατήθηκα.

Αν έγινε ένα λάθος στην ιστορία των σχολιαστών ήταν ότι τότε δεν χωρισαν οι δρόμοι μας με κάποιους από αυτούς.Όταν μάλιστα είχαν δείξει  από τόσο νωρίς τέτοιο παρεμβατικο-λογοκριτικό πνεύμα αυτό αρκούσε να αποδείξει ότι δεν μπορούσε να υπάρξει συγκατοίκιση με τέτοιες νοοτροπίες και αντιλήψεις.

Αν είχε γίνει τότε η διάσπαση το σάιτ σήμερα θα είχε εκατοντάδες συγγραφείς και άλλο δυναμικό.

Όμως στα πλαίσια να μην προωθήσω ρήξη αλλά αντίθετα επιθυμώντας να βρεθεί  ένα μίνιμουμ συμφωνίας δέχτηκα την συγκατοίκιση.

Κι ενώ δεν είχε καταλαγιάσει το πρώτο σκάνδαλο γρήγορα ξέσπασε ένα άλλο πάλι με δική μου δημοσίευση.Αυτή την φορά δημιουργήθηκε εσωτερικό θέμα γιατί εμφανίστηκε άλλη δημοσίευση μου τροποποιημένη αλλού στο ίντερνετ!Πάλι τσακωμοί και καβγάδες και πάλι υποχώρησα και δεν προώθησα ρήξη.

Τέτοιες παρεμβάσεις είχαν αποτέλεσμα να γράφω στο μπλογκ πολύ λιγότερο από ότι θα ήθελα και τελικά να στέλνω σκέψεις μου και δημοσιεύσεις μου περισσότερο στο ιντιμίντια και σε άλλα σάιτς παρά στους ίδιους τους σχολιαστές.Το ίδιο συνέβη και με τον έτερο σχολιαστή που είχε μεγάλες προσδοκίες για το μπλογκ και κατέληξε κι αυτός να γράφει αραιά σε αυτό.(κιχώτης)

Κι όσο περνούσε ο καιρός τόσο το μπλογκ πήγαινε σε πιο άσχημους δρόμους.Οι αναδημοσιεύσεις έγιναν ο κανόνας, το επίπεδο του σχολιασμού είχε υποβιβαστεί σε εσωτερικούς διαλόγους μεταξύ συνχολιαστών -επιπέδου χειρότερου από του facebook- που αφορούσαν μόνο αυτούς.Εξηγώ την ενασχόληση τους με τέτοιους αυτοαναφορικούς διαλόγους ως έναν τρόπο για να νιώσουν σπουδαίοι και σημαντικοί.(3)


Αν ερχόταν κανένας από έξω να σχολιάσει με αντίθετη άποψη δεχόταν ομαδικό πέσιμο και διασυρμό.

Το μπλογκ είχε χάσει πια τον ανοικτό του χαρακτήρα ώστε για να γινόταν κάποιος/α  νέο μέλος του, τού ζητιόταν μια σειρά από προϋποθέσεις που στην αρχή δεν υπήρχαν (ζήτησαν τέτοιες προϋποθέσεις ακόμη και από τον Μαύρο έναν από τους καλύτερους σχολιαστές του tvxs που μας ανακάλυψε αργότερα… )

Παράλληλα το μπλογκ απέκτησε ισχυρούς παρασκηνιακούς μηχανισμούς με το διαβόητο φόρουμ του.


Εκεί κάποιοι άνθρωποι αφιέρωναν περισσότερο χρόνο σε σχέση με τον χρόνο που αφιέρωναν για να γράψουν νέα κείμενα ή δημοσιεύσεις και θεωρούσαν την συμμετοχή σε αυτό τόσο αποφασιστική και σημαντική ώστε όποιος δεν συμμετείχε στην αργοσχολία του φόρουμ κατάντησε να θεωρείται ανάξιος αγωνιστής!

Εκεί θεωρήθηκε θεμιτό να συζητιούνται πράγματα που ακυρώναν το απλό καταστατικό του μπλογκ όπως το να ζητάνε να κατέβουν δημοσιεύσεις συνχολιαστών τους με τις οποίες διαφωνούσαν ή να παρεμβαίνουν στο εσωτερικό των δημοσιεύσεων ζητώντας επιμέρους λογοκρισία τους κλπ.Εκεί φανέρωναν κάποιοι την ματαιοδοξία τους για την δημοφιλία του μπλογκ με ξεχωριστές αναρτήσεις για το ένα εκατομμύριο χιτς και το άνοιγμα σαμπάνιας κλπ και έτσι φανέρωναν ότι το μπλογκ δεν ήταν πια αυτό το χαλαρό που ένιωθαν γι’ αυτό στην αρχή αλλά κάτι που αποσπούσε με αυτοαναφορικό ναρκισσιστικό τρόπο όλη τους την ζωή.(κι ενώ κάποιοι απ’αυτούς είχαν αποκτήσει εμμονή με την επισκεψιμότητα και την δημοφιλία του μπλογκ όπως παλιότερα είχαν εμμονή με τα σημαιάκια του Κούλογλου, κατηγόρησαν δημόσια εμένα για εμμονή με αυτά!Κι όταν κάποιες από τις δημοσιεύσεις μου πρώτα τις έβαζα στο ιντιμίντια χωρίς λινκ στους σχολιαστές και μετά στο ίδιο το μπλογκ!’Έτσι έδειχναν την ενόχληση τους που οι δημοσιεύσεις μου ήταν γενικά δημοφιλείς…)

Έγινε σιγά-σιγά  φανερό ότι μέσα στους σχολιαστές  δρούσε μια κλίκα που ήθελε να το χρησιμοποιησει για δικούς της σκοπούς και αντίθετα με το καταστατικό που έδινε όλη την ελευθερία και την ευθύνη των δημοσιεύσεων στον ίδιο τον συγγραφέα της.Το ζήτημα της κλίκας είχε τεθεί στο φόρουμ από διαφορετικά πρόσωπα και ήταν ένα θέμα που και οι ίδιοι που συμμετείχαν σε αυτήν δεν το πολυέκρυβαν όταν σε πολλές περιπωσεις «θύμιζαν» ότι αυτό το μπλογκ στηρίχτηκε αρχικά από μια παρέα που γνωρίζεται καλά μεταξύ της.

Πρώτος που έθεσε το ζήτημα κλίκας στο εσωτερικό των σχολιαστών ήταν ο Κιχώτης όταν δέχτηκε  στις αρχές του καλοκαιριού ομαδική επίθεση από κάποια μέλη του μπλογκ επειδή είχε προσκαλέσει τον tolos να συμμετέχει στο φόρουμ των σχολιαστών χωρίς να είναι μέλος τους.Τότε είδαμε σε αντίδραση προς τον Κιχώτη την πρώτη δήλωση αποχώρησης από ένα μέλος του μπλογκ που τελικά ήταν ψεύτικη και θεατρική.Αργότερα ανακαλύψαμε ότι τέτοιες δηλώσεις αποχώρησης είχαν σκοπό το ακριβώς αντίθετο. Να εξωθήσουν σε αποχώρηση άλλους. Αυτό πιστοποιήθηκε αρκετά αργότερα όταν τα πράγματα έφτασαν στην τελική ρήξη.

Τα πράγματα προχώρησαν σχετικά ήρεμα τους επόμενους μήνες για να ξεσπάσει μετά άλλη μια εσωτερική κρίση το φθινόπωρο με πρωταγωνιστή ένα πολύ δραστήριο μέλος του μπλογκ που αποχώρησε τον no longer safe.Αυτό έγινε το διμήνο Οκτώβρη-Νοέμβρη το διάστημα που ήμουν περισσότερο από ποτέ ανενεργός στο μπλογκ εν μέρει γιατί δεν είχα όρεξη να γράφω σε εποχή ακατάσχετης εκλογολογίας και έλλειψης κοινωνικών αντιδράσεων, εν μέρει γιατί δεν μου άρεσε ο κλεστός παρεϊστικός χαρακτήρας που είχε αποκτήσει το μπλογκ στον σχολιασμό του.

Δυστυχώς δεν παρέμβηκα καθόλου σε εκείνη την διαμάχη ώστε να αποτρέψω μια τέτοια αποχώρηση.Ο no longer safe έφυγε αφήνοντας τις δημοσιεύσεις του εδώ χωρίς να κρατάει κακία σε κανέναν.(δείχνοντας έτσι ένα επίπεδο πολιτισμού που καμιά σχέση δεν είχε με αυτό που έδειξαν αργότερα μεταγενέστεροι αποχωρήσαντες…)Παράλληλα με αυτόν δημιουργήθηκε ζήτημα με ένα άλλο μέλος του μπλογκ, την νυχτερίδα, που γνώρισε στον πετσί της τι σημαίνει κλίκα στους σχολιαστές και αντέδρασε σπασμωδικά και απαράδεκτα δημοσιοποιώντας εσωτερικά ζητήματα του μπλογκ στο tvxs του Κούλογλου.

Και φτάνουμε στον Δεκέμβρη, τον μήνα που πολλά αίσχη έγιναν πάλι όταν επέστρεψα ακάθεκτος στους σχολιαστές δημοσιεύοντας με σχετικά μεγάλη συχνότητα νέα κείμενα μου.Τότε είχαμε ένα διπλό σκάνδαλο που αφορούσε αυτές τις δύο δημοσιέυσεις μου. Αυτήν εδώ

http://wp.me/pPn6Y-4wN και αυτήν εδώ:

https://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2010/12/11/902-%CE%B4%CE%B1%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%B1/ (το λινκ είναι πια ελεύθερο και ανοικτό.Μετά την αποχώρηση του σχολιαστή που εξ αιτίας του κατέβηκε, οι σχολιαστές χωρίς σύνορα το ξαναφέρνουν στην φόρα)

Βρισκόμαστε στις μέρες που το ΚΚΕ έχει ανακοινώσει και έχει προβεί σε απολύσεις στον 902 λίγο πριν την γενική απεργία της 15 Δεκέμβρη.

Το πρώτο λινκ είναι αναδημοσίευση που πήρα από το ιντιμίντια σχετική με μια απεργία συμπαράστασης τεχνικών προς τους απολυμένους του 902, το δεύτερο είναι επιστολή των απολυμένων του 902 την οποία  μας εμπιστεύτηκαν στους σχολιαστές.Δημιούργησαν ντόρο ότι παραπληροφουρούσα στο πρώτο λινκ καθώς εκει αναφερόταν ότι θα απεργήσουν όλοι οι τεχνικοί ενώ η απεργία αφορούσε μόνο τους τεχνικούς του 902.Αυτόν τον ντόρο τον βρήκα απαράδεκτο δεδομένου ότι ανάμεσα στους απολυμένους του 902 υπήρχε στενό συγγενικό μου πρόσωπο, γεγονός που δεν σεβάστηκαν καθόλου.Κι ήμουν ο ίδιος που σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα  διόρθωσε  αυτήν την ανακρίβεια τόσο  στους σχολιαστές χωρίς σύνορα όσο και  στο ίδιο το ιντιμίντια όπου είχα πρωτοβρεί  αυτήν την ανακοίνωση.

Διατηρώ το δικαίωμα να κάνω λάθη στις δημοσιεύσεις μου ειδικά όταν αυτές είναι αναδημοσιεύσεις που δεν τις έχω γράψει εγώ και  ο σχολιασμός είναι ανοικτός για να μπορεί ο καθένας και η καθεμιά να με διορθώνει.

Όμως ήταν στην δεύτερη δημοσίευση που έγιναν τα πραγματικά αίσχη.Εκεί έφτασε ένα μέλος των σχολιαστών να αμφισβητήσει την γνησιότητα της επιστολής των απολυμένων του 902 προκαλώντας την οργή και τον αποτροπιασμό τους και έτσι την απαίτηση τους (δικαιολογημένη και θεμιτή) να κατέβει η επιστολή τους από ένα σάιτ που εμπιστεύτηκαν αλλά που το ίδιο δεν ανταπόδωσε την ίδια εμπιστοσύνη.

Όπως έγραψαν:

«Λοιπον συντροφοι επειδη νομιζαμε οτι σ αυτο το blog επικρατει καποιος αλλος (πολιτικος) πολιτισμος κι αφου ενα μελος της ομαδας (DrAluca) ζηταει μεχρι και ταυτοτητες για να πιστεψει το δραμα ανεργων ανθρωπων (αληθεια ρε φιλε αν στο στελναν απ το Βημα θα το ψειριζες τοσο πολυ ? )δηλωνουμε απογοητευμενοι που ενα τοσο σοβαρο θεμα χρησιμοποιηθηκε για να ξεκατινιαστουν καποιοι εδω μεσα για θεματα ασημαντα,αποσυρουμε την εμπιστοσυνη μας προς το blog https://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com κι απαιτουμε να διαγραψετε το κειμενο που σας στειλαμε.Προσοχη,δεν μας πειραξε ο αντιλογος αλλα η γκαιμπελιστικη διαθεση ν αμφισβητηθει η γνησιοτητα του κειμενου.Να σαι σιγουρος DrAluca οτι αυτοι που το διαβασαν απ τον 902 καταλαβαν αμεσως ποιοι το εστειλαν και τα μηνυματα τους τα πηραν.Θα το στειλουμε σε αλλο blog και μετα ειστε ελευθεροι να το κανετε ο,τι θελετε.Αλλα για τωρα δεν θελουμε να το εχετε εσεις.Δυστυχως θελει πολλη δουλεια για ν αλλαξουν τα μυαλα μας ακομη…Α και μια ιδεα…Μετονομαστε το blog σε Σχολιαστες Με Ταυτοτητα.Θα ειστε πιο κοντα στην αληθεια την αλλη φορα…

Συντροφικα και περιμενουμε να κανετε πραξη την αποφαση μας…»

Έχει ενδιαφέρον η απάντηση σε αυτό από μια πρώην του μπλογκ: (που εκτός των άλλων αφήνει ασχολίαστη– και τελικά νομιμοποιεί στο όνομα της απόλυτης ανεξαρτησίας του κάθε σχολιαστή– την αλητεία του συγκεκριμένου σχολιαστή μέλους…)

«Οι Σχολιαστες Χωρίς Σύνορα αποτελούνται από περισσότερα από 34 άτομα, γιατί υπάρχουν και οι συνεργάτες που εμπιστεύονται δημοσιεύσεις τους εδώ. Ο καθένας μας έχει το κάθε δικαίωμα να ανεβάζει εδώ κειμενά του και το βήμα είναι ανοιχτό σε σχολιασμό. Δεν υπάρχει συντακτική επιτροπή, δεν υπάρχει προέγκριση κειμένων, δεν υπάρχει κοινή γραμμή , δεν υπάρχει πολιτική συμφωνία.
Το γεγονός ότι έχει αναρτηθεί η επιστολή είναι από μόνο του η μεγαλύτερη έμπρακτη στήριξη.
Εγώ δηλώνω ως Jaquou ότι δεν βρίσκω κανένα λόγο να κατέβει η επιστολή.
Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός και ελεύθερος και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.
Λούθερ, καταννοώ τη θέση σου, αλλά δεν καταννοώ γιατί εγκαλείς του σχολιαστες χωρίς σύνορα σαν όμάδα, από τη στιγμή που η επιστολή έχει αναρτηθεί και υπάρχει ώς αρθρο αυτού του μπλογκ.»(!!)

Αυτό να το θυμόμαστε για  κάποιους που  αργότερα εγκάλεσαν καποιους άλλους  εδώ για έλλειψη ομαδικού πνεύματος, για γράψιμο συλλογικών διαδικασιών κλπ κι όταν πριν έγραφαν δημόσια τα ακριβώς αντίθετα…

Σε μια σύναντηση μαζί τους πριν την γενική απεργία της 23 Φλεβάρη είχα την ευκαιρία να δείξω την οργή μου για το μέλος των σχολιαστών που εξ αιτίας του κατέβηκε μια τέτοια επιστολή, αναρωτήθηκα αν υπάρχει όριο και φραγμός στον κωλοπαιδισμό που μπορεί να κάνει κάποιος σχολιαστής σε  έναν άλλο δημόσια στο μπλογκ και μάλιστα  στην δική του  δημοσίευση του…(παρόλη την οργή μου όμως ποτέ δεν χρησιμοποίησα την διαχειριστική εξουσία μου για να τον διαγράψω ούτε έθεσα ανοιχτά στο φόρουμ ένα τέτοιο ζήτημα-ακόμη αναρωτιέμαι πώς θα είχαν αντιδράσει κάποιοι από τους αποχωρήσαντες αν τους είχε γίνει τέτοια ανάλογη αλητεία από συνχολιαστή τους…) αλλά και να θέσω ανοιχτά ότι το μπλογκ παραμένει απαράδεκτα κλειστό σε νέους συγγραφείς. Εκεί ανέφερα πρώτη φορά τον αριθμό 300 ως τον  αριθμό συγγραφέων που θα μπορούσε να έχει το μπλογκ αν ήταν ανοιχτό σε νέες συμμετοχές.Εκεί επίσης έμαθα για την πρωτοβουλία ενός διαχειριστή να διαγράψει ένα μέλος των σχολιαστών χωρίς να ρωτήσει κανέναν στηριζόμενος μόνο στην γενική αίσθηση απέχθειας που είχε αυτό το μέλος(νυκτερίδα)  από τους άλλους.(με τέτοιους τρόπους κάποιοι έπαιρναν πόντους και εύνοια από την κλίκα…)

Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

Και μετά από λίγες μέρες ξέσπασε η καταιγίδα μέσα στο μπλογκ.

Ξεκιίνησε πάλι με μια δημοσίευση μου που αφορούσε τις κρατικές θηριωδίες του καθεστώτος Kαντάφι.Κάποιοι αντί να δουν την ουσία και την πραγματικότητα αυτής της θηριωδίας που εξακολουθεί να συμβαίνει από κάτω μας, ήθελαν να λογοκρίνουν την φώτο που την αποκάλυπτε.

http://wp.me/pPn6Y-6s2

Κι ενώ μάλιστα αυτή η φώτο δεν φαινόταν στην πρώτη σελίδα του μπλογκ και ενώ είχα βάλει με κόκκινα γράμματα προειδοποίηση για το σοκαριστικό περιεχόμενο της, κάποιοι εντελώς αυθαίρετα πήραν την πρωτοβουλία και παρέμβηκαν σε τέτοια δημοσίευση μου αλλοιώνοντας  την…

Μια φωτογραφία ιστορικό ντοκούμεντο κρίνεται όχι από την φρίκη της αλλά από την αλήθεια που ξεσκεπάζει...

Αυτήν την «εξουσία» την πήραν αυθαίρετα από το φόρουμ και σε συζητήσεις που έκαναν κάποιοι εκεί μεταξύ τους και  έτσι με τον αέρα ότι κάποιοι συμφώνησαν εκεί μεταξύ τους να πιξελιαστεί (με την παράλληλη απαξίωση μου σε διαδοχικά τους σχόλια στο φόρουμ γιατί δεν εμφανιζόμουν στο ιεροεξεταστικό  τους όργανο που του είχαν δώσει άτυπα εξουσίες παρεμβάσεων, λογοκρισίας, διαγραφών…)βιάζοντας το απλό καταστατικό που δίνει τηναποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεων στον συγγραφέα της αυτοί έδρασαν σαν να τηρούσαν ένα καταστατικό που έγραφε :»Στους σχολιαστές χωρίς σύνορα υπάρχει φόρουμ στο οποίο έχουν πρόσβαση μόνο τα μέλη τους και το οποίο μπορεί να παρέμβει στις δημοσιεύσεις των σχολιαστών χωρίς σύνορα (ακόμη και αν είναι διαχειριστές) αν κρίνει ότι αυτές προσβάλουν την αισθητική ή το γενικό πνεύμα των σχολιαστών χωρίς σύνορα όπως αυτό ορίζεται από τα ενεργά μέλη του φόρουμ»(!!!)

Έφτασαν λοιπόν αυθαίρετα να πιξελιάσουν κρατική θηριωδία αντιστοίχη της ναζιστικης του 44 (ας φανταστούμε μόνο, το 1945 να παρουσίαζαν τις φωτο ντοκουμέντα της ναζιστικής θηριωδίας παραμορφωμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να απαλύνεται η απεικονιζόμενη βαρβαρότητα…) και μετά κάποιοι από αυτούς μού χρέωσαν ότι δημοσίευσα μια τέτοια φωτογραφία για τα χιτς!(λογικό… αφού κάποιοι έτσι βλέπουν την σχέση τους με το νετ.Όχι να αποκαλύψουν εγκλήματα αλλά να πάρουν χιτς δημοφιλίας…)Μια που αποχώρησε δήλωνε στο φόρουμ ότι δεν θα κατέβει στους δρόμους στις 23 Φλεβάρη γιατί λέει αρρώστησε με αυτήν την φωτογραφία και της κόπηκε κάθε διάθεση να διαδηλώσει!(για να καταλάβουμε το μέγεθος της υποκρισίας και του κρετινισμού που είχε φέρει η αυτοαποχωρειθεις κλίκα  στο μπλογκ αρκεί να σκεφτούμε ότι αυτή που  ισχυρίστηκε αυτό το εξωφρενικό είναι η ίδια που τον Ιούνη έκανε θεατρικές και υστερικές δηλώσεις αποχώρησης και τότε της είχα απαντήσει ότι αν θέλει να φύγει μπορεί να φύγει.Κανένας δεν είναι εδώ με το ζόρι.Κι ότι αυτό ισχύει ειδικά για άτομα που δεν έχουν πατήσει το πόδι τους σε μία διαδήλωση και στο άκουσμα της λέξης εξέγερση βγάζουν σπυράκια.Χαρακτηριστικό της διανοητικής ποιότητας και εντιμότητας όσων συμμετείχαν σε εκείνο το φόρουμ είναι ότι άφησαν αναπάντητη  την  αηδία που έγραψε και το βολικό άλλοθι που βρήκε για να μην διαδηλώσει…)

Και όταν έσβησα  το σχόλιο που είχε την  προστυχιά δημόσια να θίξει  άμεσα την ακεραιότητα μου  συσχετίζοντας την δημοσίευση μιας φωτογραφίας που με συγκλόνισε με τα ιντερνετικά χιτς και την χυδαία  δημοφιλία τότε ούρλιαζαν εν χορώ ότι διεγραψα σχόλιο συνχολιαστή και μου ζήταγαν να παραιτηθώ εθελούσια απο το μπλογκ!Την πρόταση αυτή την είχαν βάλει στο φόρουμ καλώντας άλλους να την υποστηρίξουν.Κι έτσι πολλοί δημιούργησαν τις μαύρες σελίδες τους στο νετ εμφανιζόμενοι επικροτητές ανθρώπων που ήθελαν να διαγράψουν άλλους μέσα στο μπλογκ.Θεώρησαν δηλαδή ότι η συμμετοχή σε αυτό  συνάδει με ομαδοποιήσεις ανθρώπων που θέλουν να διαγράψουν ή να  παρέμβουν σε κείμενα άλλων που δεν είναι δικά τους…

Η  τακτική πάντως να καλούμε κάποιον να παραιτηθεί «εθελούσια» προέρχεται ιστορικά από τις μαύρες σελίδες του σταλινισμού και είναι αφάνταστα υποκριτική και ύπουλα εκφοβιστική…

Δεν σεβάστηκαν ούτε το καταστατικό του μπλογκ που απαγόρευε τέτοιες παρεμβάσεις σε κείμενα των συγγραφέων του, ούτε ότι στο μπλογκ ήμουν διαχειριστής και όχι απλός συγγραφέας του.(για μένα αυτό ήταν το λιγότερο.Κι άς ήμουν το δεύτερο ιδρυτικό μέλος του μπλογκ μετά την Ερέντιρα.Το να ήσουν εδώ διαχειριστής χωρίς να είσαι στην κλίκα τους σήμαινε λιγότερα από το να ήσουν συγγραφέας του αλλά μέλος της.Αυτό είχε αποδειχτεί πολλές φορές σε προηγούμενες περιπτώσεις…)Ξαφνικά το φόρουμ των σχολιαστών χωρίς σύνορα αναδύθηκε ως ένας υπέρτατος μηχανισμός που είχε λόγο και δικαιώματα αποφάσεων για τις δημοσιεύσεις των άλλων όπως και εξουσία να διαγράφει όποιον «πλειοψηφικά» δεν γουστάρει  ενώ  η συμμετοχή ή μη σε αυτό κατάντησε να είναι το μοναδικό κριτήριο με το οποίο αξιολογιόταν προσωπικά ένας συγγραφέας…

Δεν πρόλαβε να καταλαγιάσει ο χαμός με εκείνη την δημοσίευση και προέκυψε μεγαλύτερο θέμα με μια άλλη δημοσίευση, αυτή του Κιχώτη.

Η δημοσίευση είναι αυτή:

http://wp.me/pPn6Y-6u4

Όπως μπορεί κάποιος να δει, είναι ένα μικρό σατυρικό κείμενο που δεν θίγει κανέναν προσωπικά ούτε αναφέρεται κάπου συγκεριμένα. Για κάποιους όμως αυτό το μικρό κείμενο ήταν αιτία πολέμου και δημόσια επίδειξη της μικροεξουσίας που ένιωθαν ότι είχαν αποκτησει σε αυτό το μπλογκ.

Κοιτάξτε σχόλια γραμμένα δημόσια από πρώην μέλη του μπλογκ ενάντια σε ένα πρώην διαχειριστή του και τρίτο ιδρυτικό μέλος του μπλογκ:(ανάμεσα σε άλλα με εντυπωσιάζουν που γράφτηκαν περασμένα μεσάνυχτα 23 Φλεβάρη και ασχολιούνται επίμονα και λογοκριτικά με μια τέτοια σατυρική δημοσίευση και όχι με την γενική απεργία που ξεκινούσε σε λίγες ώρες…)

τι λες ρε μεγαλε , φυσικα και εχει νοημα. βασικα τωρα εχει εντελως νοημα. εδω γινεται ο κακος χαμος σεολη τη μεσογειο , ο καθενας εχει τις δουλειες του και τρεχει για το μπλόγκ επειδή το γουστέρει , και καθομαστε και ασχολούμαστε τωρα συνέχεια με το τι εκανε ο ενας και τι εκανε ο αλλος.
Εχουμε χασει χρονο απο τη ζωη μας για να τρεξουμε το μπλογκ και δεν ανεχομαι παπαριτσες απο κανενα.

(πόσο υποκριτικό να γράφεται αυτό όταν το θεμα που προέκυψε αρχικά ήταν ακριβώς για δημοσίευση που αφορούσε την αναταραχή στην μεσόγειο και όχι για άσχετο λόγο...)

Αυριο στο μουσειο , ραντεβου 10 η ωρα να μου τα πεις απο κοντα (να και η απειλή δημόσια!)

κιχώτη πιάσε σκούπα (αυτός ο τύπος μπήκε στους σχολιαστές για να καλεί δημόσια και προστακτικά  ένα ιδρυτικό τους μέλος και  διαχειριστή τους,  διαγραμμένο από το  tvxs  να σβήσει δημοσίευση του!Ελπίζω για αυτόν στα νέα μπλογκ που θα ανακατευτεί κι αν ανακατευτεί να μην πάρει μαζί του μια τέτοια νοοτροπία…Αλλά εν μέρει είναι δικαιολογημένος.Όταν στο φόρουμ από πίσω γράφονταν πολύ χειρότερα και όταν η λογοκριτική κλίκα είχε φτάσει στο απώγειο της δύναμης της και συ συμμετέχεις σε αυτήν τότε λογικά εμφανίζεσαι ως ο συλλογικός της εκπρόσωπος που με τρεις λέξεις εκφράζεις την βούληση της κλίκας.Έτσι καταντάς όταν συμμετέχεις σε τέτοιες ομαδοποιήσεις…)

Νομιζω οτι ειναι σοβαρο inflammatory. Εγω προσωπικα αυριο το βραδυ αν δεν ξεκαθαριστει τα θεματα παιρνω το υλικο μου και φεγω. Ουτε πλακες, ουτε τρολιες ουτε τιποτα. Οσο για τον αλανιαρη κλεισαμε ραντεβου (εδώ έχουμε την αποθέωση του σουρεαλισμού. Η inflammatory δεν είχε παρέμβει στην κουβέντα αλλά μόνο στο φορουμ!Εδώ ένας πρώην σχολιαστής της απαντάει δημόσια σαν να έγραφε στο φόρουμ!)

δεν ξερω τι λένε οι υπολοιποι, εγω λέω σκούπισμα και νάνι
we got the point δεν έχει νόημα πλέον (όχι μόνο απαιτεί αυθαίρετα και παραβιάζοντας την απλή αρχή του σάιτ ότι απαγορεύονται οι παρεμβάσεις που λογοκρίνουν τις δημοσιεύσεις για τις οποίες υπευθυνος είναι μόνο συγγραφέας του αλλά μας καλεί δημόσια να πάμε και για ύπνο!Όταν λέμε ότι κάποιοι αλλοτριώθηκαν από την διαχείριση του μπλογκ και είδαν πολύ ψηλά την εξουσία τους, εδώ ειναι η απόδειξη…)

Λοιπόν επειδή έχουμε και δουλειές.

Δεν κατεβαίνει το post . ?Αποχαιρετώ. (εδώ εμφανίζεται και ο εκβιασμός αλλά και η θεατρικότητα της αποχώρησης ώστε να επιτευχθεί  το ζητούμενο:Η λογοκρίσια ποστ συνσχολιαστή)

Δεν ξεκαθαρίζονται αύριο οι όροι συνύπαρξης από αύριο?. Αποχαιρετώ.

+εγω λέω να κατέβει (αυτός ο τύπος είχε πειστεί πραγματικά ότι οι δημοσιεύσεις των συγγραφέων είναι αντικείμενο δημόσιας ψηφοφορίας από τους άλλους σχολιαστές-μέλη και θεώρησε σωστό να καταθέσει την ψήφο του που ζήταγε την λογοκρισία της δημοσίευσης!!Τέτοια νοοτροπία είχαν αποκτήσει αυτοί οι κύριοι και έτσι χρησιμοποιούσαν την συλλογική διαχείριση...)

λοιπόν αφου το ποστ δεν κατεβαινει και το θεωρω νταβατζιλικι , γιατι προσωπικα δεν το εχω κανει σε κανεναν, εκανα τα save μου και δεν θελω να εχω καμια σχεση με τη συγκεκριμενη προσπαθεια κατω απο αυτες τις συνθηκες. Αν ηταν ετσι να ποσταραμε ολοι τις τρολιες μας με υπονοιες.(εδώ ο υποκριτής κάνει πώς ξεχνά ότι η πρώτη φορά που έγινε αυτό στους σχολιαστές και μάλιστα χειρότερα – τρολιές με υπόνοιες- ήταν από πέρυσι τον Μάρτη όταν εμφανίστηκε ποστ σχολιαστή με τον τίτλο «είμαστε μια αγαπημένη οικογένεια» (ή κάπως έτσι) τις μέρες που γινόταν ο κακός χαμός μεταξύ μας. Αλλά για εκείνο δεν είχε καμιά αντίρρηση και αντίδραση…)

Εφοσον δεν κατεβαινει το ποστ το οποιο θεωρω προσβλητικο για τον εαυτο μου και οσους συμμετεχουν στο μπλογκ δεν θελω να εχω καμια σχεση. ΑΠο αυριο το υλικο μου αφαιρειται. Εχω κανει save και την κανω .(πόσο θεατρική και ψεύτικη ήταν αυτή η αποχώρηση αποδείχτηκε λίγο μετά όταν αυτός ο τύπος έγινε μαζί με όλους μας συγγραφέας του σάιτ.Τότε συμπεριφέρθηκε σαν ο χειρότερος τραμπούκος γιατί έχασε τα δικαιώματα διαχείρισης και ξέχασε ακαριαία ότι πριν λίγο δήλωνε αποχωρείσας…)

Γιατί δεν μπήκες ρε φίλε να πείς τα επιχειρήματά σου οταν ειμασταν εκει όλοι online; μόνο να ειρωνευτείς την αντίθετη άποψη μπορείς; Δεν σεβεσαι τον τρόπο λειτουργίας του μπλόγκ που εχει συμφωνηθει απο όλους και δεν σέβεσαι τα άτομα που καθόντουσαν στο ιδιο τραπέζι μαζί σου. Μετα ελα να μας πείς για αλληλεγγύη και σεβασμό, ο χειρότερος φασισμός είναι ο σταρχιδισμος και το κάνω οτι μου καυλώσει γιατι γραφω στα αρχίδια μου οτι συμφωνήσαμε. (τώρα ο κιχώτης έγινε και φασίστας γιατί δεν πέρασε από προέγκριση την δημοσίευση του στο φόρουμ! Άραγε ποιος δεν σεβάστηκε τον τρόπο λειτουργίας του μπλογκ όπως αυτό ορίζεται λιτά και δημόσια στο «εμείς οι σχολιαστές»;Αυτός που δημοσιεύεσε αυτό που ήθελε ή αυτός που έρχεται σαν αυτόκλητη εξουσία να του ζητήσει δημόσια να το κατεβάσει; Εδώ έχουμε να κάνουμε με υποκρισία  και αυθαιρεσία που βγάζουν μάτια.Και επειδή ο Κιχώτης δημοσίευσε κάτι που του άρεσε και τον εξέφραζε δεν μπορεί να μιλάει για αλληλεγγύη και σεβασμό;Κάπως έτσι και με τέτοιες διαστροφές εννοιών και συμπεριφορών χτίστηκαν τα σταλινικά τερατουργήματα...)

Την δημοσίευση του Κιχώτη  την πήρα χαμπάρι αργότερα.Αυτό που με ενδιέφερε τότε ήταν η γενική απεργία και οι προοπτικές της και όχι να συμμετέχω σε τέτοιους (μικρο)εξουσιαστικούς καβγάδες.Είχα προλάβει πριν να ανέβασω στο φόρουμ την πρώτη και τελευταία μου δημοσίευση με τον τίτλο:»κάτω τα ξερά σας από την σελίδα μου» και ήδη αυτό το θεωρούσα μεγάλο περισπασμό για την προετοιμασία μου για τις 23 Φλεβάρη.

Και φτάνουμε στην μέρα της γενικής απεργίας.

Για κάποιους πρώην αυτή η μέρα δεν σήμαινε τίποτα και καθόλου δεν τους άγγιξε.Ασχολήθηκαν πολύ περισσότερο με το φόρουμ και τους βυζαντινισμούς του παρά με το το γινόταν έξω.Χαρακτηριστικό είναι τούτο:στις 4 το απόγευμα και ενώ πάρα πολλοί παραμέναμε στο Σύνταγμα παίρνοντας τηλέφωνα κόσμο να γυρίσει στους δρόμους, το φορούμ των σχολιαστών είχε σχεδόν ρεκόρ συμμετοχής!(το απόλυτο ρεκόρ το είχε κάνει την παραμονή της απεργίας…)

Τα πράγματα είχαν ξεφύγει. Όλων των ειδών οι εμπάθειες και οι κακίες στην φόρα, ανοικτές συζητήσεις για διαγράφες και υποχρεωτικές αποχωρήσεις. Στο μάτι του κυκλώνα ήμουν εγώ, ο κιχώτης και ο μαρξ φάκτορ -δείτε μονο την επίθεση στην δική του σελίδα ανήμερα της γενικής απεργίας: https://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2011/02/23/%CE%B5%CE%BA%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BF%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CF%85%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%B5%CF%83/ ακόμη και η ιδρύτρια του μπλογκ που την καλούσαν κι αυτή να παραιτηθεί.(χωρίς να έχουν τίποτα μεμπτό να της προσάψουν…)Ο από έξω κόσμος παρατηρούσε και σχολίαζε αμήχανα.Σε τρεις διαφορετικές δημοσιεύσεις των σχολιαστών έβλεπαν σε μέρα γενικής απεργίας να γράφονται από κάποιους σχολιαστές τα χειρότερα για κάποιους άλλους και χωρίς να καταλαβαίνουν το γιατί.Στον Μαρξ Φάκτορ υπονόησαν δημόσια ότι ήρθε η ώρα να τα μαζεύει και να πάει να φτιάξει «νέο ιντιμίντια» με τύπους που δεν διαγράφουν!(sic-γενικά κάποιοι από τους αποχωρήσαντες είχαν ένα θέμα με το ιντιμίντια και δεν το πολυσυμπαθούσαν…) Σε μένα ήρθε ένας άλλος διαχειριστής-ο ίδιος που πριν κάποιο καιρό είχε διαγράψει αυθαίρετα και αυτόβουλα μέλος των σχολιαστών- να μου γράψει να πάρω τα κουβαδάκια μου και να πάω σε άλλη παραλία.Σε άλλο σχόλιο, το τσουτσέκι ο Αλούκα που μπήκε σε αυτό το μπλογκ από την Ερέντιρα αλλά μετά βρήκε πολύ ζεστή την αγκαλιά της κλίκας, εγκαλούσε δημόσια την Ερέντιρα γιατί δεν έρχεται στο φόρουμ την στιγμή μάλιστα που η Ερέντιρα ήταν ακόμη έξω στους δρόμους και διαδήλωνε!Ένας άλλος ειρωνευόταν τον Μαρξ Φάκτορ για την  γνώση των τεχνικών εργαλείων του wordpress και από κάτω ένας άλλος σιγόνταρε βρίζοντας τον Μαρξ Φάκτορ σαν Συριζαίο που παριστάνει τον αναρχικό, ζωγραφίζοντας τον σαν λαμόγιο που δεν έχει θέση στους σχολιαστές-να τα γράφεις αυτά για έναν άνθρωπο που όλες αυτές τις μέρες ήταν στους δρόμους, σε συνελεύσεις, στην περιφρούριση στην απεργία πείνας των μεταναστών και όταν εσύ σε συνάντηση των σχολιαστών πριν την γενική απεργία έχεις εξομολογηθεί πόσο κότα είσαι ώστε να φοβάσαι να μείνεις στο Σύνταγμα πάει πολύ όμως…-. Η κατάσταση λοιπόν είχε ξεφύγει τόσο ώστε ο έξω κόσμος να βλέπει ότι το μπλογκ πάει για διαγραφές και ρήξη.Ο tolos προς τιμή του άρχισε να τα χώνει σε αυτούς που μεθόδευαν αυτές τις διαγραφές γράφοντας ότι ΟΛΟΙ έχουν θέση σε αυτό το μπλογκ και ότι έστω και ένας να φύγει οι σχολιαστές δεν θα είναι το ίδιο.Όμως τα μαχαίρια είχαν βγει.Κι αν δημόσια υπονοούσαν τις διαγραφές στο φόρουμ οργίαζαν οι φωνές που τις προωθούσαν.Και τα τρία πρώτα ιδρυτικά μέλη του μπλογκ -Ερέντιρα, εγώ, Κιχώτης ήταν στο μάτι του κυκλώνα κάποιες φορές από τύπους που είχαν μπει  από αυτούς τους ίδιους τρεις!(Ανάμεσα σε αυτούς βάζω και τον Μανικάκο για τον οποίο εγώ  έκανα δημόσια πρόταση στην αρχή της λειτουργία των σχολιαστών  να μπει μέλος στο μπλογκ από την εποχή  που αυτός αρνιόταν να γίνει μέλος τους   και όταν οι άλλοι δεν ήταν τόσο σίγουροι αν έκανα σωστά που του έγραψα δημόσια πρόσκληση…)Επαναλαμβάνω ότι αυτά συνέβαιναν στην μέρα της γενικής απεργίας όταν κάποιοι σχολιαστές ήταν ακόμη στους δρόμους και τα έβαζαν με τα χημικά, την αστυνομική τρομοκρατία την απαγόρευση συναθροίσεων που επέβαλε το καθεστώς από τις 9 το βράδυ και μετά και όταν εκείνες τις ώρες  συνέχιζα να στέλνω ζωντανές αναταποκρίσεις από το κινητό  σε σχολιαστές για αυτά που γίνονταν, όντας ανυποψίαστος για τον χαμό που γινόταν στο σάιτ…Και ενώ ο χαμός στο σάιτ κλιμακωνόταν και μάλιστα ενώ υπήρχε το προηγούμενο να διαφραφεί άτομο από εκεί χωρίς καν να ρωτήσει κανέναν ήρθε η :

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ

Από την αρχή αυτού του μπλογκ ήξεραν ότι υπήρχε ανάμεσα μας μια υπεδιαχειρίστρια (η Ερέντιρα) που δεν μπορούσε κανείς τεχνικά να την διαγράψει.Αυτό έχει διασφαλιστεί από το ίδιο το wordpress  που απαγορεύει τεχνικά να διαγραφεί σε ένα πολυμπλογκ ο δημιουργός του. Τότε; Προς τι αυτό το θράσος να φτάνουν να μιλάνε ανοιχτά για αποχώρηση της δημιουργού; Η απάντηση είναι απλή.

Είχαν πιστέψει τόσο πολύ στην δύναμη της κλίκας τους και στην καλή προαίρεση της δημιουργού (που σε αντίθεση με αυτούς ποτέ και πουθενά δεν είχε παρέμβει σε δημοσίευση κανενός ανεξάρτητα του πόσο σφοδρά διαφωνούσε με κάποιες από αυτές) ώστε να προσδοκούν σε εθελούσια αποχώρηση της που θα συνοδευόταν με παράδοση του κωδικού της υπερδιαχείρισης.

Δημιουργώντας ένα ασφυκτικό κλίμα κλικαδόρικης τρομοκρατίας πίστεψαν ότι έτσι θα την ωθούσαν σε αποχώρηση αφήνοντας σε αυτούς το πεδίο ελεύθερο  να λογοκρίνουν και να διαγράφουν ό,τι και όποιον  δεν γούσταραν.

Γελάστηκαν.

Η δημιουργός έκανε μια κίνηση ματ που διέσωζε το μπλογκ από επικείμενες διαγραφές και λογοκρισίες και διασφάλιζε τον ανοιχτό χαράκτηρα του.

Γίναμε όλοι συγγραφείς υπεύθυνοι μόνο για την σελίδα μας με την δέσμευση της δημιουργού ότι και η ίδια θα συμπεριφέρεται σαν απλή συγγραφέας.(όπως άλλωστε το  είχε τηρήσει  στο παρελθόν) και ότι αυτό έγινε προκειμένου να μην διαγραφεί κανεις από το σάιτ που πρωτοδημιούργησε και για να μην λογοκριθεί ποτέ  ξανά κείμενο συγγραφέα του.

Αυτό που ακολούθησε έφερε πολύτιμο υλικό  για την ψυχολογική μελέτη εξουσιαστικών χαρακτήρων όταν  χάνουν την (μικρο)εξουσία τους.Ο Βίχελμ Ράιχ θα το έλεγε «έκρηξη συναισθηματικής πανούκλας σε κλειστή ομάδα»(4)

Και τι δεν είδαμε!

Πρώτα-πρώτα δημοσιοποίησαν τα εσωτερικά του σάιτ μιλώντας για πραξικόπημα και νέα ιδιοχτησία.(ταυτίζοντας έτσι την διαχείριση με την ιδιοκτησία και ομολογώντας έμμεσα ότι αυτοί που ήταν πριν διαχειριστές είχαν κάποιους είδους ιδιοκτησία στα κείμενα των άλλων συγγραφέων!Αυτό βέβαια δεν ίσχυε ούτε ισχύει ειδικά μετά την έμφαση ότι το μπλογκ ανήκει στους συγγραφείς του και ότι κάθε συγγραφέας του είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την σελίδα του.Το σάιτ δεν έχει και δεν είχε κανενός είδους ιδιοκτήσια από κανέναν όπως και δεν έχει πλέον κανενός είδους διαχείριση εκτός αυτής που έχουν οι ίδιοι οι συγγραφείς στις σελίδες τους.

(-αυτοί βέβαια που ΕΣΒΗΣΑΝ τις δημοσιεύσεις που είχαν οι ίδιοι ανεβάσει εδώ, έδειξαν ότι είχαν στενή ιδιοκτησιακή σχέση με την σελίδα τους-και στα δικαιώματα ιδιοκτησίας συμπεριλαμβάνεται και η καταστροφή της…-.Για αυτήν τους την πράξη δεν μπορεί να κατηγορηθεί η Ερέντιρα.Όσοι είχαν σχολιάσει σε κείνες τις δημοσιεύσεις και έχασαν τα σχόλια τους, να παραπονεθούν σε αυτούς που τις έσβησαν.Η Ερέντιρα δεν έχει κανένα ιδιοκτησιακό δικαίωμα σε αυτό το σάιτ και σε καμιά σελίδα του.Ο συγγραφέας έχει χωριστά για την σελίδα του αυτό το δικαίωμα.Αν είχε όμως ιδιοκτησιακή σχέση όπως την κατηγόρησαν θα μπορούσε με το ζόρι να κρατήσει τις δημοσιεύσεις τους και να της θεωρούσε ιδιοκτησία του σάιτ και όχι δική τους…Αλλά όπως θα δούμε παρακάτω τίποτα δεν χάθηκε 😉  )Το σάιτ είχε και έχει μια υπερδιαχειρίστρια. Η διαφορά είναι ότι στην νέα φάση του, την αλογόκριτη και πιο ανοιχτή σε νέες συμμετοχές, η ίδια υπερδιαχειρίστρια έχει δεσμευτεί ρητά και δημόσια ότι θα συμπεριφέρεται σαν απλή συγγράφεας  κάτι που στην πρώτη φάση του δεν το είχε κάνει.Επίσης το σάιτ με τον διακηρυγμένο copyleft χαρακτήρα του έχει ανοικτά προσβάσιμο το υλικό του για όλους και έτσι το σύνολο των δημοσιεύσεων εδώ ανήκουν σε όλους τους χρήστες του ίντερνετ και σε κανέναν αποκλειστικά…)

Μετά και όταν η δημιουργός απάντησε με μια δημοσίευση που έβαζε τα πράγματα στην θέση τους και αποκάλυπτε γιατί έκανε αυτό που έκανε, ακολούθησαν χυδαιότητες και προστυχιές που απουσιάζουν ακόμη και από  φασιστικά σάιτς .Απείλησαν ότι θα φάμε ξύλο, (τους απάντησα εσωτερικά να κόψουν τέτοιες απειλές γιατί αφενός δεν γουστάρω να πλακώνομαι με μαλάκες και για μαλακίες και αφετέρου αν επέμεναν σε αυτές και προχωρούσαν στην υλοποίηση τους θα βρίσκονταν προ εκπλήξεων..) έγραψαν για την Ερέντιρα «ψώφα μωρη… να φάμε κόλυβα» και κάποιοι το πήγαν ακόμη παρα πέρα.

Έφτασαν να απειλήσουν πραγματικά έναν πρώην διαχειριστή, να φτιάξουν πολλαπλούς λογαριαμούς που κάποιοι από αυτούς αντιποιούσαν την ταυτότητα της δημιουργού και σε αυτούς την έβαζαν να βγάζει δημόσια διαγγέλματα στους αναγνώστες της, μετά χρησιμοποιούσαν αυτά τα ψεύτικα διαγγέλματα για να λένε σε αναγνώστες του σάιτ κοιτάχτε πόσο εξουσιαστική είναι η νέα ιδιοκτησία κλπ,(5) έγραφαν ψέμματα ότι η νέα ιδιοκτησία τους διέγραψε ενώ αρνιόντουσαν ξεδιάντροπα ότι αυτοί είχαν θέσει ζήτημα διαγραφών και λογοκρισίας, χρησιμοποίησαν το κλασικό φασιστικό επιχείρημα που ενεργοποιείται από φασίστες όταν θέλουν να δικαιολογήσουν  την υποστήριξη ντόπιων σε μετανάστες («γαμιέστε μαζί τους») για να αιτιολογήσουν την δική μου θέση που υπεράσπιζε την εξίσωση όλων των μελών σε συγγραφείς, ανέβαζαν με ρυθμούς πολυβόλου νέες δημοσιεύσεις τρολς που έγραφαν χυδαιότητες για την δημιουργό και για άλλους, εμετικούς μικρολίβελους για παρτούζες οργόνης και σχετικά για να τις κατεβάζουν μετά από λίγο χωρίς να λένε ότι αυτοί τις κατέβασαν, αντιποίησαν και την δική μου ταυτότητα (φέρνοντας μου αναμνήσεις από κάτι αντίστοιχο που μου είχαν κάνει οι φασίστες του facebook πριν 2 χρόνια…), τρόλαραν με τυπικό φασιστικό τρόπο όσες νέες δημοσιεύσεις έμπαιναν εδώ και αφορούσαν σοβαρά θέματα (δείχνοντας πάλι πόσο τους καίει πραγματικά ο έξω κόσμος και οι αγώνες του…) για να ανακαλύψουν στο τέλος με τρόμο ότι  οι ίδιοι αυτοδιασύρονται και ότι όντως η ερέντιρα τήρησε την δέσμευση της να μην παρεμβαίνει σε δημοσίευσεις και σχόλια στο μπλογκ όσο εμετικά και χυδαία κι αν ήταν αυτά για την ίδια…

Την ώρα  λοιπόν που  κάτω μας στην Λιβύη, χιλιάδες εξεγερμένοι σφάζονταν με όλους τους δυνατούς τρόπους συνεχίζοντας  ηρωικά τον αγώνα τους να ανατρέψουν έναν αιμοσταγή δικτάτορα, την ώρα που ο αγώνας  των απεργών πείνας είχε φτάσει σε οριακό σημείο και την μέρα που έγινε η πιο ελπιδοφόρα γενική απεργία, κάποιοι ασχολιούνταν με κακοήθη φόρουμς, χιτς, ιντερνετικές διαγραφές και λογοκρισίες, ουρλιάζοντας  ΧΟΥΝΤΑ επειδή σε ένα πολυμπλογκ όλοι εξισώθηκαν σε συγγραφείς για να αποτραπούν διαγραφές και λογοκρισίες!

Ακριβώς επειδή η πρωτοβουλία της δημιουργού ήταν να διασώσει το μπλογκ από λογοκρισίες και διαγραφές και όχι να το οικειοποιηθεί, δεν σκέφτηκε καν να κλειδώσει το φόρουμ, το μέηλ των σχολιαστών ή να κατοχυρώσει την σελίδα του στο facebook, το tweeter ή ότι άλλο είχε φτιαχτεί από τους σχολιαστές για την προώθηση των δημοσιεύσεων τους.

Αυτά τα έκαναν αυτοί που απέδειξαν με όλους τους δυνατούς τρόπους ότι είχαν ιδιοκτησιακή σχέση με το σάιτ  χωρίς να σέβονται ούτε τις αρχές του ίντερνετ ούτε τους αναγνώστες που είχαν σχολιάσει στους σχολιαστές, ούτε τους ίδιους τους εαυτούς τους.

Οι ίδιοι που δεν είχαν προλάβει να κλείσουν ούτε χρόνο σε αυτό το σάιτ –και ενώ στην αρχή του μας καλούσαν να είμαστε χαλαροί και λάιτ– τώρα μας  έγραφαν λες και ήταν δεκαετίες σε αυτό χρησιμοποιώντας  βαρύγδουπες εκφράσεις ότι έχουν χύσει αίμα για τους σχολιαστές  και άλλα τέτοια ευτράπελα.Αυτοί λοιπόν εντελώς αυθαίρετα και εξουσιαστικά κλείδωσαν το φόρουμ από όσους δεν γούσταραν (συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων που δεν είχαν ανακατευτεί στην διαμάχη αλλά δεν ήταν προσιτοί στην κλίκα τους όπως ο Πότμος και η Έλσα…)Το ίδιο  φόρουμ που μέχρι πριν λίγο το παρουσίαζαν σαν το υπέρτατο όργανο για τους σχολιαστές και χαρακτήριζαν ανάξιους όσους δεν συμμετείχαν  σε αυτό. Και μετά είχαν το αμίμητο θράσος να παρουσιάζουν από αυτό επιλεκτικά κομμάτια του αρνούμενοι παράλληλα όχι μόνο να ξεκλειδώσουν την πρόσβαση σε όσους είχαν κλειδωθεί από έξω απροειδοποίητα και αυθαίρετα αλλά ακόμη και να δώσουν ένα μπακ απ σε όσους ήταν μέλη του. (τόσο μεγάλος ο πανικός τους για το τι θα έβγαινε προς τα έξω…)Το ίδιο έκαναν και στο μέηλ των σχολιαστών που προηγούμενα είχαμε όλοι κοινή πρόσβαση με έναν κοινό κωδικό και  άλλαξαν αυτόν τον κωδικό πάλι απροειδοποίητα και αυθαίρετα ώστε να μπαίνουν σε αυτό μόνο όσοι γούσταραν αυτοί.Το ίδιο έκαναν και στην σελίδα του facebook  όπου  έφτασαν ως το σημείο να με μπλοκάρουν  για να μην μπορώ να δημοσιεύσω!(αυτό προηγούμενα μου το είχαν κάνει μόνο πολύ ακραίες φασιστικές ομάδες του facebook…)

Φώτο από το αίσχος φόρουμ.Κάτω δεξιά διαβάζουμε ότι η δημόσια συζήτηση είναι κλειστή.Κλείδωσαν από αυτό λοιπόν όχι μόνο τα μέλη των σχολιαστών που δεν γούσταραν αλλά και όλο τον άλλο κόσμο του ίντερνετ.Παρατηρούμε ότι ρεκόρ συμμετοχής στο φόρουμ υπήρχε παραμονή της γενικής απεργίας.Δείγμα της αλλοτρίωσης που είχε φέρει στα μέλη του σάιτ.Οι χιλιάδες δημοσιεύσεις που είχαν ανέβει εκεί είναι άλλος ένας δείκτης για το πόσο αυτό το φόρουμ αποσπούσε τον χρόνο των σχολιαστών εις βάρος της δημιουργικής εργασίας...


Από την συμπεριφορά τους αποδείχτηκε ότι αν αυτοί είχαν το κλειδί της υπερδιαχείρισης θα είχαν προ καιρού διαγράψει κόσμο και θα λογόκριναν ό,τι δεν τους άρεσε. Εδώ αυτό το αποπειράθηκαν χωρίς να είναι υπερδιαχειριστές!

Αλλά αυτά δεν τους αρκούσαν.

Κυριευμένοι  από την ναζιστική λογική της καμμένης γης άρχισαν να σβήνουν τι δικές τους δημοσιεύσεις (σε μεγάλο βαθμό αναδημοσιεύσεις που δεν τους ανήκαν…) μαζί με τον σχολιασμό που υπήρχε σε αυτές) νομίζοντας ότι έτσι θα κατεδαφίσουν το σάιτ.

Πάλι όμως γελάστηκαν και αυτό το γράφω ειδικά για έναν που παρίστανε εδω τον τεχνικό του σάιτ.Αυτός ο τύπος με κλασική microsoft λογική που βλέπει copyright σε όλα ζήτησε να φύγει η κεφαλή-λογότυπο του σάιτ και του έγινε το χατήρι.Όχι γιατί υπήρχε τέτοιο copyright  αλλά γιατί είμαστε μεγαλόψυχοι και δεν κολλάμε σε τέτοια μικρά όπως αυτός.(αλλά και να υπήρχε θέμα copyright από πότε σεβόμαστε τις copyright αηδίες;Σωστά ένα καινούργιο μπλογκ που δεν γνωρίζω τους δημιουργούς του αλλά που δεν είχε σχέση με τους αποχωρείσαντες χρησιμοποίησε το παλιό λογότυπο των σχολιαστών.Είχε καθε δικαίωμα να το κάνει αυτό.Με την ευκαιρία να ρωτήσω τον συγκεκριμένο πόσα λεφτά του χρωστάνε οι σχολιαστές για να τα λάβει αμέσως.Αυτό το γράφω γιατί μίλησε μετά την ρήξη σε εσωτερικό διάλογο για λεφτά που έχει δώσει για το σάιτ και δεν θέλουμε να του χρωστάμε τίποτα.Κι αυτός ο λογαριασμός να τακτοποιηθεί λοιπόν.)

Η google(6)  έχει κρατήσει cached τις δημοσιεύσεις τους και τα σχόλια και με την ευκαιρία θέλω να ρωτήσω κάτι απλό.

Απο που κι ως που μια ανακοίνωση του Σπάρτακου σβήστηκε και θεωρήθηκε ότι ανήκει σε αυτόν που την αναδημοσίευσε εδώ;

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:6J_mV3OjhyIJ:sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2010/08/26/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%83-%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CF%83-19%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CF%84/+sxoliastes+rising+galaxy&cd=4&hl=en&ct=clnk&client=ubuntu&source=www.google.com

Έφτασαν στο σημείο να σβήσουν δημοσιεύσεις που τους τις είχαν εμπιστευτεί άλλοι και που τώρα κάποιοι από αυτούς  είναι νέοι συγγραφείς του μπλογκ!Ισχυρίστηκαν μάλιστα ότι έκαναν λάθος σε κάποιες από αυτές και ότι χάθηκε τελειωτικά ο σχολιασμός τους.Δεν χάθηκε τίποτα:

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:zsVqyEjacY0J:https://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2010/04/27/monika-ertl-%CE%BF-%CE%AC%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%AE%CF%81%CE%B5-%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%BF/+%22%CE%9C%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B1+%CE%95%CF%81%CF%84%CE%BB%22+site:sxoliastesxwrissynora.wordpress.com&cd=1&hl=en&ct=clnk&client=ubuntu&source=www.google.com

Όταν είδαν ότι το σάιτ θα συνεχιστεί και ότι νέος κόσμος εκδήλωνε την επιθυμία του να λάβει μέρος τότε άρχισαν τις κατηγορίες και τις μικρότητες προς  ανθρώπους που ούτε καν γνώριζαν γράφοντας  δημόσια ότι γλύφουν την νέα ιδιοκτησία και άλλα τέτοια συναφή.(έτσι γίνεται όταν κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια..)Προηγούμενα είχαν ασκήσει τρομοκρατία στο τελευταίο μέλος που είχε προλάβει να μπει πριν την ρήξη, την Φιλιστίνα ώστε να την αποθαρρύνουν να ξαναδημοσιεύσει στους σχολιαστές.

Ο δημόσιος κωλοπαιδισμός που βγήκε από καποιους συγκεκριμένους για κάποιες μέρες ήταν ολοκληρωτικά αδικαιόλογητος και χαοτικά δυσανάλος με αυτό που αυτοί θεώρησαν ως  αδικία που διαπράχτηκε εις βάρος τους.Αν κάποιοι από αυτούς έχουν μια ελάχιστη τσίπα να ζητήσουν  τουλάχιστον μια δημόσια συγγνώμη.Θα ήταν ευπρόσδεκτη.Σε τελική ανάλυση κανείς δεν τους έδιωξε και όλοι αυτοί που έσκουζαν ότι υποβιβάστηκαν(και μόνο ότι χρησιμοποίησαν αυτόν τον όρο φανέρωσαν  πόσο ψηλά  έβλεπαν την θέση διαχείρισης  και πόσο ανάξια την θέση του συγγραφέα που είναι η ψυχή αυτού του μπλογκ…) θα μπορούσαν να συνεχίζουν να ποστάρουν με τον ίδιο τρόπο και με ακόμη μεγαλύτερη συχνότητα.Τους πείραξε όμως αφόρητα ότι έχασαν τα δικαιώματα παρέμβασης στα κείμενα άλλων…

Δεν ήταν ολονών οι αντιδράσεις πρόστυχες, βίαιες, κακοηθείς.

Κάποιοι έδειξαν αξιοπρέπεια και είδαν το ζήτημα σε άλλες πιο λογικές  διαστάσεις χωρίς να έχουν συμπεριφερθεί σαν να ήρθε το τέλος του κόσμου.Έστω κι έτσι όμως αφέθηκαν ή συναίνεσαν να λειτουργήσουν σαν κοπάδι μαζί με πανουκλιασμένους τύπους  και  υπέγραψαν όλοι μαζί μια δήλωση αποχώρησης που η έπαρση και η υποκρισία της έφερε τα γέλια ή την απέχθεια στον έξω κόσμο ειδικά μετά τα όσα είχαν προηγηθεί.

Η δήλωση αποχώρησης προϊον παρασκηνιακών διαδικασιών, αμέτρητων τηλεφώνων και μηνυμάτων, εσωτερικών πιέσεων και καβγάδων είναι μνημείο ανθρώπινης υποκρισίας, διαστρέβλωσης της πραγματικότητας εώς και πλήρη αντιστροφή της.

» η μονομερής αλλαγή των όρων χρήσης του (χωρίς καμία διαβούλευση) μας αναγκάζει να αποχωρήσουμε. Είναι προφανές, ότι η σχέση εμπιστοσύνης κλονίστηκε ανεπανόρθωτα και ότι δεν μας επιτρέπει η αξιοπρέπειά μας να συμμετέχουμε σε αυτό το νέο καθεστώς.» ΤΙ ΛΕΝΕ;ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΝ;ΠΟΤΕ ΑΛΛΑΞΑΝ ΟΙ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΤΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ;Από πότε το να έχουν οι συγγραφείς τα αποκλειστικά δικαιώματα στις σελίδες του είναι αλλαγή όρων της χρήσης του μπλογκ; Και από πότε οι διαγραφές και τα δημόσια σχόλια μελών του μπλογκ να κατέβουν δημοσιεύσεις συνσχολιαστών τους συμμορφώνταν με αυτούς τους όρους;Ποιο είναι το νέο καθεστώς και ποιο το παλιό;Με το παλιό που βίαζε το καταστατικό του μπλοκ δεν είχαν πρόβλημα άλλα έχουν με το νέο που το τηρεί; Πόσο ρεζίλι έγιναν κάποιοι υπογράφοντας αυτό το αίσχος.Αλλα υπάρχουν και χειρότερα:

«Μετά τα λίγα εικοσιτετράωρα χάους που δημιούργησε η προκλητική και αυθαίρετη συμπεριφορά της αυτοανακηρυχθείσας διεύθυνσης, πυροδοτώντας αλυσιδωτες εκρήξεις που δεν περιποιούν τιμή στο χώρο αυτό»

Αυτό το γράφουν για να δικαιολογήσουν τον κωλοπαιδισμό που κάποιοι συγκεκριμένοι έδειξαν δημόσια προς συνσχολιαστές τους  εκείνες τις μέρες;Έτσι τους βγάζουν λάδι για όσα πρόστυχα και χυδαία έγραψαν;Έτσι δικαιολογούν το «παρτ’ αρχιδια μου» που έγραψε ένας απο αυτούς σε γυναίκα που μάλιστα είχε διαγραφει πριν αυθαίρετα από το μπλογκ;Έτσι δικαιώνουν το:» ψώφα μωρή… να φάμε κόλυβα» που γράφτηκε προς την Ερεντιρα; Είμαστε σοβαροί; Ατομική ανευθυνότητα στον κωλοπαιδισμό γιατί πυροδοτήθηκε από αλυσιδωτή έκρηξη από την προκλητική και αυθαίρετη συμπεροφορά της Ερέντιρας;Και ποια ήταν αυτή η προκλητική συμπεριφόρα της;Να αποτρέψει τις αυθαίρετες και προκλητικές συμπεριφορές των αυτοανακηρυχθέντων εξουσιαστών του φόρουμ;Πάτε καλά; Είστε σοβαροί; Που και πότε ανακηρύχτηκε η Ερέντιρα διεύθυνση; Στην ψεύτικη δημοσίευση που βγάλατε εσείς που την βάζατε να βγάζει διαγγέλματα στους αναγνώστες του μπλογκ της; Δεν ντρέπεστε λιγάκι;Η Ερέντιρα επέστρεψε επιτέλους το μπλογκ στους συγγραφείς του μακριά από «συλλογικές» διαχειρίσεις που ετοιμάζονταν να λογοκρίνουν και να διαγράψουν και σεις λέτε για αυτοανακηρυχθείσα διεύθυνση και νέο καθεστώς που άλλαξε μονομερώς τους όρους χρήσης του μπλογκ; Και είσασταν ανάμεσα σε αυτούς που υπέγραψαν και οι συγγραφείς του μπλογκ;Και δικαιολογείτε κωλοπαιδισμούς που ποτέ και πουθενά δεν θα ήταν δικαιολογημένοι;

Έδώ να ξεκαθαρίσω κάτι. Όλες αυτές τις μέρες που γινόταν ο χαμός και αυτοί είχαν πλακωθεί  στα τηλέφωνα, στα μηνύματα μεταξύ τους μέσω ίντερνετ, στους καφέδες και τις συναντήσεις, χρησιμοποιώντας όλο το δυνατό ψυχολογικό οπλοστάσιο που  ήθελε αυθαίρετα να συγκολλήσει όλα τα μέλη των σχολιαστών ενάντια στην Ερέντιρα , εγώ δεν πήρα τηλέφωνο και δεν ενόχλησα κανένα τους.

(Μοναδική εξαίρεση ήταν ο backdoorman που τον πήρα τηλέφωνο αφότου είδα την δημόσια προσωπική δήλωση αποχώρησης του για να τον ρωτήσω γιατί φεύγει και για να του πω ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να φύγει. Έκανα αυτήν την εξαίρεση γιατί σε αυτόν τον άνθρωπο έστελνα τις ανταποκρίσεις μου μέχρι αργά το βράδυ για τις 23 Φλεβάρη και τον είχα δει στην διαδήλωση.Πίστευα ότι εκείνη η μέρα τον είχε αγγίξει και ότι είχε άλλες προτεραιότητες από το να μπλέκει σε τέτοιες μικρότητες.Με διέψευσε όταν μου μίλησε με αδικαιολόγητη αγένεια στο τηλέφωνο και μου το έκλεισε κατάμουτρα…)

Για κάποιους από αυτούς ένιωθα ότι ένα απλό τηλέφωνο από μεριάς μου θα άλλαζε την στάση τους και την οπτική τους αλλά τέτοιο τηλέφωνο δεν έκανα. Ήθελα να αποφασίσουν μόνοι τους και ανηπερέαστοι από τις δικές μου φορτίσεις και ήθελα να δω αν μπορούσαν να αποφασίσουν μόνοι τους ή θα υπέκυπταν σε υστερικές χειραγωγήσεις. Τελικά πολλοί από αυτούς (αλλά όχι όλοι) υπέκυψαν. Αυτό όμως που έκανα ήταν να απευθυνθώ σε έξω κόσμο να γίνει νέος μέλος των σχολιαστών. Δεν θα άφηνα αναξιοποίητη την μοναδική ευκαιρία που παρουσιάστηκε να ανοίξει επιτέλους το μπλογκ προς τον έξω κόσμο που θα ήθελε να συμμετέχει σε αυτό.

Από αυτούς που έφυγαν υπάρχουν κάποιοι συγκεκριμένοι που θα ήθελα να δω να ξαναγυρνάνε.

Πρώτος πρώτος ο κιχώτης που τελικά υπέκυψε κι αυτός στον ψυχολογικό πόλεμο και στις απειλές ως το σημείο να θεωρεί θεμιτή την εξωφρενική απαίτηση κάποιων από τους αποχωρήσαντες να φύγει απο δω το όνομα  σχολιαστές χωρίς σύνορα.(κι έτσι να λέει τώρα ότι θα συμμετείχε μαζί μου σε μπλογκ αρκεί να αλλάζαμε το όνομα)

Φυσικά θα ήθελα να επέστρεφε και ο no longer safe που είχε αποχωρήσει μήνες πριν και που τώρα πιστεύω ότι το μπλογκ στην νέα του μορφή χωρίς αυτόκλητα λογοκριτικά φόρουμ θα του ταίριαζε περισσότερο.Και στην δική του σελίδα να λογοκρίνει όποιον θέλει αν δεν θέλει φασίστες να γράφουν σε αυτήν. Το ίδιο επιθυμώ για την inflammatory που μαζί και μόνοι από όλους τους άλλους σχολιαστές είμασταν περικυκλωμένοι από τα ΕΚΑΜ στην νομική στις 27 Γενάρη περιμένοντας μοιραία την σύλληψη και τον ξυλοδαρμό μας αλλά με ψηλά το κεφάλι ότι δείχνουμε την σωστή αλληλεγγύη στους σωστούς ανθωπους στις πιο κρίσιμες στιγμές.Ποτέ μου δεν κατάλαβα και ποτέ του δεν μου εξήγησε γιατί αποχώρησε την τελευταία στιγμή ο skatiblaxos τον οποίο γνωρίζω εδώ και χρόνια στο facebook και τον σέβομαι απεριόριστα. Και θα έκλεινα την πεντάδα συμπληρώνοντας την με την αναδυόμενη. Θα της επιστραφεί σύντομα το βιβλίο που μου έχει δανείσει για τους τσιγγάνους και το οποίο χρειαζόμουν για να ολοκληρώσω το δεύτερο μέρος αυτού του κειμένου μου

http://wp.me/pPn6Y-5ed και μαζί με αυτό θα λάβει από μένα άλλο ένα βιβλίο.Άνθρωποι σαν και αυτούς (και βάζω σε αυτήν λίστα και τον ΑΓ.ΙΟΣ που αξιοπρεπώς άφησε τα κείμενα του εδώ αν και αποχωρείσας) δεν έχουν σχέση με τον πολιτισμό που έδειξαν κάποιοι άλλοι.

Αυτό που επιτέλους πρέπει να καταλάβουν κάποιοι από τους πρώην είναι ότι οι όποιες ερωτικές σχέσεις είχα ή έχω με την Ερέντιρα δεν έπαιξαν κανένα ρόλο στην αυθόρμητη αντίδραση μου να πανηγυρίσω με την ενέργεια της.(και για την οποία έμαθα μετά από αυτούς…)Και μιας και τα λέμε όλα ας του γράψω και αυτό.Όταν αυτές τις μέρες τους έγραφα ότι και γω έγινα συγγραφέας (και άρα και εγώ ήμουν «υποβιβασμένος» για να χρησιμοποιήσω τον εξουσιαστικό όρο τους) το εννοούσα και μάλιστα διπλά. Ακριβώς γιατί αυτό το μπλογκ το είχε φτιάξει η Ερέντιρα και ακριβώς γιατί όταν το έφτιαξε είμασταν 24ώρες το 24ωρο μαζί χρησιμοποιώντας τους ίδιους υπολογιστές, μέχρι τις 23 Φλεβάρη είχα πρόσβαση στον κωδικό υπερδιαχείρισης του.Επομένως όλο αυτό το διάστημα ήταν στο έλεος μου.Αλλά ποτέ δεν χρησιμοποίησα αυτήν την δύναμη για να διαγράψω κανέναν και για κανένα λόγο.Οπότε ας σταματήσουν να γράφουν τις μαλακίες ότι εγώ ήθελα να διαγράψω τον Αλούκα.Αυτός που γλυκάθηκε με την εξουσία της διαχείρισης (χωρίς να είναι ποτέ υπερδιαχειριστής) ήταν ο iguana που χρησιμοποίησε τα εργαλεία διαχείρισης για να διαγράψει μια που κάποιοι από σας δεν συμπαθούσατε. Το ότι είχα τον κώδικο της υπερδιαχέιρισης σας το είχα υπονοήσει μια φορά στο φόρουμ όταν σας έγραψα (συζητώντας την αλητεία Αλούκα για τους απολυμένους του 902 και την επιστολή τους που κατέβηκε) ότι θα είμαι ο τελευταίος που θα φύγω από εδώ.Αλλά ή είσασταν ηλίθιοι οι του φόρουμ και δεν το καταλαβάτε ή το καταλαβάτε και κάνατε την πάπια. Το θέμα όμως είναι ότι  από 23 Φλεβάρη δεν έχω πρόσβαση πια στον κώδικό υπερδιαχείρισης. Η Ερέντιρα τον άλλαξε και δεν μου τον έδωσε και ούτε εγώ  θέλω να τον ξέρω πια.

Ως διπλά «υποβιβασμένος» και από διαχειριστής και από υπερδιαχειριστής απλός συγγραφέας αυτού του μπλογκ την έχω καταβρεί και αυτό για ένα απλό λόγο:

Καιρό τώρα με είχαν κάνει να αποξενωθώ από την δική μου σελίδα στους σχολιαστές  και παρότι πρώην (υπερ)διαχειριστής του σάιτ με έκαναν διαρκώς να νιώθω ότι δεν έχω τον έλεγχο των δημοσιεύσεων μου  αλλά ότι κάθε στιγμή και για κάθε δημοσίευση  παραμονεύαν λογοκριτικά όρνια που ήθελαν να τσαλαβουτίσουν τα βρωμόχερα τους σε αυτήν και να θέτουν ζητήματα στο φόρουμ αποσπώντας βίαια τον πολύτιμο χρόνο μου. Αυτό επιτέλους σταμάτησε και για πρώτη φορά νιώθω αποκλειστικά κύριος της σελίδας μου. Γι’αυτό και μόνο γι’αυτό χάρηκα με την εξέλιξη να εξισωθούμε όλοι σε συγγραφείς.

Η συνέχεια των σχολιαστών δεν μπορεί παρά να είναι καλύτερη από πριν. Ήδη νέοι συγγραφείς γράφουν εδώ και ανεξάρτητα αν συμφωνώ ή όχι με τις δημοσιεύσεις τους, τους βρίσκω όλους αξιόλογους και αξιοπρεπέστατους. Κι αυτό είναι μόνο η αρχή. Συνεχώς θα έρχονται νέοι συγγραφείς τώρα που το μπλογκ είναι ανοιχτό χωρίς περιττές αυθαίρετες γραφειοκρατίες που το είχαν κλείσει.Προσδοκία και ελπίδα μου για αυτό το σάιτ είναι σε έναν χρόνο να έχει εκατοντάδες συγγραφείς ο καθένας με το στίγμα του, την προσωπικότητα του, την δράση του και τις ιδέες του αλληλεπιδρώντας μεταξύ τους ισότιμα και έχοντας ο καθένας τον αποκλειστικό έλεγχο της σελίδας του, σεβόμενος την διαφορετικότητα του δίπλα του.Προσδοκώ και ελπίζω δηλαδή αυτό που ήθελα από την αρχή αλλά οι γραφειοκρατικές δομές και οι λειτουργίες του μπλογκ δεν το επέτρεψαν.

Το ανοιχτό κάλεσμα προς δυνατές, ευαίσθητες, συνειδητοποιημένες πένες ισχύει περισσότερο από ποτέ.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΜΒΟΛΙΜΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ. Το τραγούδι των tool είναι αφιερωμένο σε όσους αποχώρησαν από εδώ με φασιστική προστυχιά και κλασικό ναζιστικό τρόπο και τύπο προσπαθώντας (μάταια) να κατεδαφίσουν τους σχολιαστές χωρίς σύνορα.

Για τους υπόλοιπουν αποχωρήσαντες που προς ντροπή τους ομαδοποιήθηκαν με τέτοιες συμπεριφορές και χαρακτήρες αφιερώνω αυτό εδώ:


}

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Yπάρχει ακόμη κόσμος που δεν έχει ανακαλύψει το ίντερνετ.Αυτός ο κόσμος όχι τυχαία είναι πιο εκτεθιμένος και εύπιστος στην τηλεοπτική προπαγάνδα που τον τελευταίο καιρό οργιάζει υπέρ του καθεστώτος και συκοφαντεί όσους και όσες του αντιστέκονται. Επομένως δεν είμαστε ουδέτεροι στο ζήτημα να εξαπλωθεί η χρήση του ίντερνετ σε όλες τις ηλικίες (παραμένει συζητήσιμο ποια ηλικία θεωρούμε σωστή ηλικία εκκίνησης με το ίντερνετ κι αν είναι τα 5 τα 7 τα 9 ή  τα 11 χρόνια ενός ανθρώπου) και θα έκανε καλό αν οι ενήλικοι που δεν το έχουν ανακαλύψει ακόμη και βρίσκονται ακόμη στην εποχή της τηλεόρασης το ανακάλυπταν. Ακόμη και τώρα που η εποχή του ίντερνετ έχει ξεκινήσει σε όλο τον πλανήτη υπάρχουν άνθρωποι που παρακολουθούν ξαθημερινά 5 και 6 ώρες τηλεόραση.

(με τον φίλο μου τον zapata μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για τον Gill-Scot Heron. Θα χαρεί να μάθει ότι επιτέλους βρήκα στο youtube την γνήσια εκτέλεση του τραγουδιού του που κατόρθωσε  ως τώρα να διαφύγει από τις απαράδεκτες copyright αξιώσεις της sony)

(edit: Να όμως που η Sony παρέμβηκε και σε αυτό το βίντεο και αποτεπει να γίνει embedded αλλά πρέπει να πας στο youtube για να το δεις. Οπότε βάζω άλλο ένα σπάνιο βίντεο embedded που συγχρωτίζει το τραγούδι του Gill-Scot Heron με ένα άλλο των dead kennedies. Tρελή μίξη που βγάζει την τρέλα της εποχής μας!)

Η επίδραση και η επιρροή της τηλεόρασης αν και παρακμάζουσα είναι ακόμη ισχυρή στην έξω κοινωνία. Και η επέκταση, η βελτίωση και η εξάπλωση του ίντερνετ μερικώς μόνο την αδυνατίζει. Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που μολονότι έχουν ανακαλύψει το νετ συνεχίζουν και βλέπουν τηλεόραση και συνεχίζουν να επηρεάζονται από τα νοήματα της και την προπαγάνδα της. Ακριβώς γιατί το ίδιο το νετ φιλοξενεί και την κακή και την καλή άποψη, και την υποταγή στο σύστημα και το κάλεσμα για ανατροπή του, και την παραπληροφόρηση και την γνώση και την τιποτολογία και το ουσιαστικό νόημα, και τον παθητικό δέκτη και ενεργητικό πομπό, και γενικά όλα τα δίπολα που αλληλομάχονται, διεξάγεται συνεχώς στο εσωτερικό του μια μάχη. Αλλά ακριβώς γιατί αυτή η μάχη δίνεται εκεί σχετικά επί ίσοις όροις και με ίδια δικαιώματα  μέσω των εργαλείων του νετ, είναι πολύ πιο εύκολο να θριαμβεύσουν οι καλές πλευρές εις βάρος των κακών  συγκριτικά με ό,τι συμβαίνει στον έξω κόσμο

Και έτσι έχει γίνει σε πολλoύς τομείς.Τα ιντιμίντια, τα wikis, τα ανοιχτά forums, τα μπλογκς, ο ίδιος ο θρίαμβος του linux και του opensource (που μπόρεσε  να δώσει εργαλεία όπως ο apache, το drupal, το wordpress, το joomla!,το postgresql, η python, το gnu, το kde, το libreoffice, το ktorrent, το firefox, το kdenlive, το blender,  το sage, το gimp, το debian, το vlc, το amarok, το k3b, το calibre για να μνημονεύσουμε ελάχιστα από αυτά) πιστοποιούν το παραπάνω.

Η κακή πλευρά του νετ όμως (εμπορευματοποίηση, φασιστικά σάιτς, πορνογραφία, τιποτολογία) δεν θα εκμηδενιστεί όσο η έξω κοιωνία θα ζει, θα καθορίζεται ή θα ανέχεται τέτοιες κακές πλευρές.

Κι είναι αυτές οι κακές πλευρές της σημερινής κοινωνίας που τροφοδοτούν αδιάκοπα τις κακές πλευρές του νετ όπως και αντίστροφα το κακό νετ ενισχύει και δυναμώνει τις έξω κακές πλευρές.

Η σχέση λοιπόν του νετ με την έξω κοινωνία και για καλό και για κακό είναι αμφίδρομη και αλληλοτροφοδοτούμενη.

Το νετ γεμίζοντας με υλικό από σκεπτόμενους ευαισθητοποιημένους ανθρωπους σε κάθε και για κάθε τομέα γνώσης και εμπειρίας βοηθά τον καθένα να γίνει καλύτερος άνθρωπος και ωθεί σύνολα ανθρώπων να δράσουν κοινωνικά και έτσι ιστορικά.

Η εξέγερση του Δεκέμβρη μπόρεσε να αφήσει σε πάρα πολλούς εντυπώσεις και πληροφορίες γιατί ένα τμήμα της δράσης και των ιδεών της όπως αυτά βιώθηκαν από ανθρώπους στους δρόμους, έγινε κείμενο, μουσική και βίντεο μέσα στο νετ.

Η εξέγερση της Αιγύπτου την παρακολούθησε όλος ο πλανήτης ζωντανά μέσα από το νετ και μπόρεσε να γίνει βιβλίο σε χρόνο ρεκόρ.

Το επαναστατικό δυναμικό του νετ μόλις που έχουμε αρχίσει να το βλέπουμε.Οι αραβικές εξεγέρσεις έδειξαν το μέλλον για όλο τον πλανήτη.Όντας οι πρώτες χώρες που χρησιμοποίησαν το ίντερνετ σε όλο το επαναστατικό του δυναμικό μπόρεσαν να οργανώσουν από εκεί εξεγέρσεις που έπιασαν στον ύπνο καλά εδραιωμένες δικτατορίες.

Για την Ελλάδα μια χώρα που έχει χτυπηθεί άσχημα από την δικτατορία του ΔΝΤ, βρίσκεται στην  δίνη μιας οικονομικής κατάρρευσης και αντιμετωπίζει μια αδίστακτη αστυνομοκρατία, το επαναστατικό δυναμικό του νετ θα μπορούσε να φέρει τρομερές εξεγέρσεις και κοινωνικές αλλαγές.

Θα αρκούσε οι άνθρωποι που ούτως ή αλλως βγαίνουν στους δρόμους για να διαδηλώσουν και να διαμαρτυρηθούν, οι άνθρωποι που έχουν ήδη συνειδητοποιήσει ότι κάτι πολύ στραβό συμβαίνει σε αυτόν τον τόπο αυτόν τον καιρό, να δικτυώνονταν μεταξύ τους και να όριζαν μέρες διαμαρτυρίας συνοδευόμενες από μαζικές ιντερνετικές καμπάνιες ενμέρωσης.Κάτι τέτοιο έκαναν οι άνθρωποι στις αραβικές χώρες και τα επαναστατικά αποτελέσματα για την έξω κοινωνία ξεπέρασαν κάθε προσδοκία (με εξαίρεση την Λιβύη όπου ένας χιτλερικός ηγέτης προτίμησε να σφάξει κατά χιλιάδες τον λαό του από το να φύγει…)

Σε έναν αρκετά μικρότερο βαθμό αυτό έχει συμβεί και εδώ αλλά ήρθε η ώρα να αναρωτηθούμε:

Πόσα σάιτς, μπλογκς κλπ λειτουργούν με επαναστατικό τρόπο μέσα στον ελληνικό κυβερνοχώρο, ποια είναι η αναλογία τους με φασιστοσάιτς ή  σάιτς τιποτολογίας, ποια είναι η γενικότερη τάση, ποιοι έχουν συμβάλει περισσότερο και πόσοι καινούργιοι με το νετ ή την επαναστατική του χρήση είναι διατεθιμένοι να συμβάλουν;Τέλος, πόσο καλά δικτυωμένοι είναι αυτοί που συμβάλλουν και πώς θα μπορούσαν να δικτυωθούν καλύτερα;

Η επαναστατική χρήση του νετ συμπεριλαμβάνει την αντιπληροφόρηση, την εναλλακτική άποψη, την προώθηση του opensource, την δικτύωση ανθρώπων που κατεβαίνουν στον δρόμο, την προώθηση γνώσης για όλα τα θέματα και ζητήματα, την προώθηση του copyleft για όλα τα πνευματικά δημιουργήματα, την μοιρασιά πληροφορίας μέσω torrents ή άλλων συναφών τρόπων,τα προσχέδια νέας κοινωνίας και τα καλέσματα για δράσεις που βελτιώνουν πλευρές τις κοινωνίας, το ίδιο το κάλεσμα για γενικευμένη εξέγερση.

Η Εξουσία το τρέμει το νετ και αυτό αποδείχτηκε από το πώς αντιμετώπισε τα wikileaks και τον ιδρυτή’τους. Κι όταν στις ΗΠΑ ένας άνθρωπος που έβγαλε τα άπλυτα της μυστικής διπλωματίας έφτασε να βαφτιστεί  τρομοκράτης που έπρεπε άμεσα να συλληφθεί.

Η Κίνα η πολυπληθέστερη χώρα στον πλανήτη έχει επιβάλει πολλαπλά φίλτρα λογοκρισίας και ασφυκτικά μέσα ελέγχου και παρακολούθησης του ίντερνετ της ώστε να ευνουχίσει το επαναστατικό δυναμικό του μέσου.

Λογοκριτικές προσπάθειες και μέσα ελεγχου και παρακολούθησης έχουν υπάρξει και εδώ.

ΤΟ ΕΠΙΦΟΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ INDYMEDIA

Το ιντιμίντια είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Αυτό το σάιτ έφτασε να  γίνει συζήτηση στο ελληνικό κοινοβούλιο με πρόταση να κλείσει ως  έκνομο.Μεγαλύτερο ζήλο να το κλείσουν έχουν δείξει οι γνωστοί τηλεφύρερς που ενοχλούνται ιδιαίτερα από την ύπαρξη του.Το ίδιο και πολλα ναζιστικά σάιτς για τα οποία το ινιτιμίντια είναι ανάθεμα.

Το ιντιμίντια είναι τόσο πετυχημένο που εν μέρει παίζει εδώ τον ρόλο που έπαιξε το facebook στην Αίγυπτο.Η πρσπάθεια ενός μπλογκ να ωθήσει σε εξέγερση την έξω κοινωνία λογικά φέρνει σε κάποιους την αντίδραση:»κι άλλο ιντιμίντια θέλουν να φτιάξουν αυτοι, δεν μας φτάνει αυτό που έχουμε;» ‘

Όμως επειδή το αθηναϊκό ίντι είναι ένα από τα παλιότερα σάιτς στον ελληνικό κυβερνοχώρο και επειδή είναι το πιο πετυχημένο στον κόσμο θα πρέπει αυτό να το υποστούν.Όλο και περισσότερα μπλογκς έχουν αναφορά στο ίντι, δίνουν και παίρνουν υλικό από αυτό.Και έτσι το ίντι γίνεται όλο και πιο δημοφιλές, όλο και πιο πλούσιο όλο και πιο δυνατό στον διακηρυγμένο ρόλο του να προσφέρει αντιπληροορηση και να βοηθήσει κοινωνικά κινήματα.Και έτσι η λύσσα της εξουσία να το κλείσει θα γίνεται όλο και πιο μεγάλη.Άλλο τόσο όμως θα δυναμώνει και η αντίσταση σε αυτήν.

Το ίντι δεν είναι τέλειο και η Συντακτική του Ομάδα φαίνεται να μικροαυθαιρετεί στα κριτήρια που βάζει για να απορρίπτει ή να δέχεται τις δημοσιεύσεις που της στέλνουν. Ειδικότερα κάποιες φορές φαίνεται να είναι ασυνεπής στην εφαρμογή των κριτηρίων της.Αλλά έστω και έτσι ακόμη και αυτά που κρύβονται είναι προσβάσιμα στα ανοιχτά κρυμμένα του ίντι,

http://athens.indymedia.org/admin/?comments=yes&sort=id_desc , ενώ στα φανερά του υπάρχουν πολύ καλοί τομείς  βιβλιοθήκης, αναλύσεων και αναδημοσιεύσεων, τα τοπικά και διεθνή νέα του είναι άμεσα και ενδιαφέροντα αλλά έχει και έναν πολύ δυνατό χώρο συζητήσεων και ερωτήσεων εδώ:

http://athens.indymedia.org/forum.php3?lang=el&sort=modified&discuss=-1

Είναι όμως το διαρκές κάλεσμα του να πάρουμε τις ζωές στα χέρια μας και να αγωνιστούμε συλλογικά και ατομικά που του δίνει την μεγαλύτερη επαναστατική αξία στον Ελληνικό κυβερνοχώρο.Και η εποχή μας χαρακτηρίζεται από αυτήν την ανάγκη να παρατήσουμε τους καναπέδες μας και να βγούμε στους δρόμους.

Το πρώτο μου κείμενο στους σχολιαστές είχε γραφτεί πριν από την επέλαση του ΔΝΤ και είχε ένα ανάλογο κάλεσμα.

https://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2010/03/04/%CE%B7-%CF%89%CF%81%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CF%89%CE%BD-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B5/

Ξαναδιαβάζοντας το μετά από ένα χρόνο βλέπω ότι άντεξε στον χρόνο και ότι το πρόταγμα του «Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΣΗΜΑΝΕ!» ισχύει περισσότερο σήμερα παρά την εποχή που γράφτηκε.

Έξω ο καιρός είναι ακόμη κρυος αλλα όπως και να έχει σε λίγο ξεκινά η Ελληνική άνοιξη και η διάρκεια της μέρας όλο και μεγαλώνει.

Το καθεστώς προανήγγειλε καινούργιο μνημόνιο που πετσοκόβει κι άλλο μισθούς, συντάξεις και εργασιακά δικαιώματα.Η σφαγή των μικροαστών συνεχίζεται ακάθεκτη.

Απο κάτω μας οι αραβικές εξεγέρσεις συνεχίζονται και αυτές με αμείωτη ένταση.

Σε τέτοιες συνθήκες έχει τεράστια σημασία να αναδυθεί και στην Ελλάδα το επαναστατικό και επαναστατημένο ίντερνετ.Να ανέβει το ηθικό του κόσμου για να αγωνιστεί, να οριστούν ημερομηνίες μαζικής δράσης, να συζητηθούν όλα τα θέματα που άπτονται μιας νέας ελεύθερης αλληλέγγυης, μη εκμεταλλευτικης-καταπιεστικής-αλλοτριωτικής κοινωνίας.

Το 2011 έδειξε από την αρχή του ότι θα είναι η πιο ενδιαφέρουσα χρονιά της ανθρώπινης ιστορίας.Στο διάβα του αφήνει μια υπόσχεση παγκόσμιας εξέγερσης.Άξιο να μείνει στην ιστορία όπως το 1789. το 1848. το 1917, το 1968 και πολύ περισσότερο υποσχόμενο από τις προαναφερθέισες χρονολογίες.

Στην σελίδα μου στους σχολιαστές (ως απλός πια συγγραφέας του σάιτ) θα προσπαθήσω να αναδείξω αυτό το επαναστατικό δυναμικό του νετ.Κι αν άλλοι συνχολιαστές μου πράξουν αναλογα τόσο το καλύτερο.Κι αν όχι, πάλι δεν πειράζει. Πείραμα των σχολιαστών είναι η συγκατοίκιση διαφορετικών φωνών και όχι η ομοφωνία.

Όσο ισχύει ότι κάθε συγγραφές του εδώ είναι αποκλειστικα υπεύθυνος για την σελίδα του και δεν έχει κανένα δικαίωμα να παρεμβαίνει στις σελίδες των άλλων συνχολιαστών, τόσο οι τριβές μεταξύ των συγγράφεων θα επιλύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πολλές φορές μέσα από συζητήσεις επαναστατημένων-μη επαναστατημένων προκύπτουν οι μεγαλύτερες αλήθειες.


{ Όταν γράφεις, τραγουδάς, δημιουργείς  κάτι, σημασία δεν έχει πόσοι θα το διαβάσουν, θα το ακούσουν, θα το δουν  ή πόσο δημοφιλές θα γίνει αλλά αυτό που δημιούργησες να είναι γνήσιο και αληθινό ως προς τον βαθύτερο πυρήνα σου..Μπορεί ο de la Rocha των rage against the machine να έμπλεξε με συμβόλαια με την sony προκειμένου σε προ-ίντερεντ εποχή να μεγιστοποιήσει την απεύθυνση της μουσικής και του μηνύματος του αλλά έχει αποδείξει ότι είναι πιστός και αληθινός στο μήνυμα του είτε όταν έπαιζε μπροστά σε 10 άτομα είτε μπροστά σε πολλές χιλιάδες.Αυτό το σπάνιο βίντεο των rage από το 1991 το επιβεβαιώνει. Βλέπουμε εκεί το ίδιο πάθος, την ίδια φλόγα και ας είναι από κάτω μόνο 2-3 άτομα που δίνουν σημασία ενώ οι άλλοι περνούν μπροστά του αδιάφορα.}


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ-ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ-ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΝΕΑ ΑΡΘΡΑ

(1)

Για την διαρκή επανάσταση του linux και του opensource θα γράψω ένα ξεχωριστό άρθρο που θα παρουσιάζει όλο το θέμα σφαιρικά και πολύπλευρα και ανάμεσα σε άλλα  θα είναι και οδηγός εγκατάστασης του linux και των διανομών του στους υπολογιστές μαζί με έναν κατάλογο από χρήσιμα opensource προγράμματα που καλύπτουν κάθε  ανάγκη.(από επεξεργαστές κειμένου και internet browsers μέχρι προγράμματα επεξεργασίας βίντεο και εφαρμογές μουσικής)

(2)

Oι έννοιες και οι όροι του βιοκοινωνικού επαναστάτη και της βιοκοινωνικής επανάστασης χρησιμοποιούνται ελάχιστα σε σχέση τις γνώριμες έννοιες του κοινωνικού επαναστάτη και της κοινωνικής επανάστασης που χρησιμοποιουνται ακόμη κατά κόρον.

Η προσθήκη του βιο γίνεται ώστε να τονιστεί ότι οι επερχόμενες επαναστάσεις αφορούν και το άτομο και τις λειτουργίες της Ζωής του και όχι μόνο το κοινωνικό σύνολο.Αποτελεί απάντηση  απέναντι στα  δίλημματα τι προέχει πρώτο (η αλλαγή του ατόμου για να έρθει αλλαγή στην κοινωνία ή η αλλαγή της κοινωνίας για να έρθει αλλαγή στο άτομο) η βιοκοινωνική επανάσταση προτάσσει την ισοδύναμη προτεραιότητα και των δύο.(και αλλαγή του ατόμου και αλλαγή της κοινωνίας)Ως όρος αναδύθηκε από τα κείμενα του Βίλχελμ Ράιχ(7) (σε βιβλία του όπως η μαζική ψυχολογία του φασισμού και η σεξουαλική επανάσταση )όπως η κοινωνική επανάσταση αναδύθηκε από τα κείμενα του Μαρξ.Για το ζήτημα ετοιμάζω ένα άρθρο με τον τίτλο «Βιοκοινωνική επανάσταση.Η επανάσταση του 21ου αιώνα»

(3)

Το επίπεδο του παρεϊστικου σχολιασμού επιπέδου facebook και χειρότερο φαίνεται λχ σε μια δημοσίευση όπως αυτή.

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:UpwRj23gw4EJ:https://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2011/02/14/%CF%83%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CF%84%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85/+sxoliastes+spin+%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CE%B4%CE%B9&cd=8&hl=en&ct=clnk&client=ubuntu&source=www.google.com (εκεί βλέπουμε και το επίπεδο κάποιων πρώην.Να τι έγραφε ένας από αυτούς αναφερόμενος στην 14 Φλεβάρη και την γιορτή του Βαλεντίνου:

Αν είμαι μπάκουρας μου τη σπάει πάρα πολύ και θέλω να βγω με καραμπίνα και να βαράω ζευγαράκια και βιτρίνες ανθοπωλίων.

Αν είσαι μπάκουρας να ψάξεις να βρεις γιατί είσαι τέτοιος και να το αλλάξεις.Τα ερωτευμένα ζευγαράκια δεν σου φταίνε.Γενικά όμως κάποιοι εκεί είχαν πρόβλημα και ζήλεψαν ότι σε κάποιες συναντήσεις εμφανίστηκαν δύο ερωτευμένοι και αγαπημένοι άνθρωποι χωρίς δήθεν και προσποιήσεις.Αυτό όμως είναι πρόβλημα τους και όχι δικό μου. Η δημοσίευση αυτή μπήκε ενδεικτικά. Υπήρχαν ακόμη πιο ανούσιες δημοσιεύσεις από άλλους που τράβαγαν εκατοντάδες σχόλια, τα περισσότερα γραμμένα από τους ίδιους και τους ίδιους.Κάποιοι πραγματικά μπέρδεψαν ένα πολυμπλογκ με ένα κοινωνικό δίκτυο αλα facebook. Πάλι αυτό ήταν δικό τους πρόβλημα…)

(4)

Η έννοια της συναισθηματικής πανούκλας πρωτοχρησιμοποιήθηκε από τον Βίλχελμ Ράιχ στα τελευταία χρόνια της ζωής του για να περιγράψει και να αναλύσει νοσηρά φαινόμενα αλληλοφαγώματος, τυφλού μίσους και αδικαιολόγητης εμπάθειας μέσα σε ανθρώπινες ομάδες ή σε ολόκληρη την κοινωνία.Ως έννοια είναι παρεξηγήσιμη και δύσκολη στην χρήση της όπως για άλλους λόγους συμβαίνει με την έννοια της διαλεκτικής.Ο Ράιχ είχε προειδοποιήσει να μην εφαρμόζεται συκοφαντικά  για ό,τι δεν μας αρέσει και να μην εφαρμόζεται μόνο για να περιγράψει την συμπεριφορά των αντιπάλων μας αλλά να εξετάζεται πρώτιστα αν ισχύει στις δικές μας ομάδες που συμμετέχουμε και εγκρίνουμε.Του είχε κάνει εντύπωση ότι σε μια ομάδα αρκούσε ένας συναισθηματικά πανουκλιασμένος για να φέρει το αλληλοφάγωμα και την παρακμή ολόκληρης της ομάδας.Τον είχε αρνητικά εντυπωσιάσει ότι καλοί κατά τα άλλα άνθρωποι μπορούσαν να περάσουν εύκολα στην επιρροή της.Στα χαρακτηριστικά της συναισθηματικής πανούκλας χρέωνε την ενασχόληση με τα επουσιώδη εις βάρων των ουσιωδών, την σπατάλη ενέργειας για μοχθηρές πράξεις και όχι για δημιουργικές, την έφεση για κουτσομπολιό και συκοφαντίες, την τάση να απομονώνονται άνθρωποι ως εξιλαστήρια θύματα και μαύρα πρόβατα, την ροπή να αντιμετωπίζεται η σεξουαλικότητα χυδαία και σαδιστικά, την τάση να επαναλαμβάνει κάποιος άκριτα σκέψεις άλλων χωρίς ο ίδιος να μπαίνει στον κόπο να σκεφτεί   μόνος του, την περιφρόνιση για την αλήθεια και το ενδιαφέρον μόνο για την εξωτερική εντύπωση εις βάρος της ουσίας.

Συνεπώς αυτή η έννοια περιγράφει και αναλύει ένα σύμπλεγμα αρνητικών κακοηθών συμπεριφορών και χαρακτήρων όπως αυτές ξετυλίγονται μέσα σε ομάδες και μελετώντας αυτές τις συμπεριφορές και χαρακτήρες ο Ράιχ ανακάλυψε κάτι απλό και συνάμα ανατριχιαστικό:

Η συναισθηματική πανούκλα κατηγορεί τους αντιπάλους της αυτό που η ίδια είναι. Το έχω δει τόσες και τόσες φορές αυτό το ρητό να επιβεβαιωνεται στην πράξη με πρώτη την επίσημη εξουσία να το επιβεβαιώνει. Κατηγορεί τους αντιπάλους της για τρομοκρατία, απανθρωπιά, έλλειψη πολιτισμού, διπροσωπία, υποκρισία, παραλογισμό, τυφλό μίσος, ότι είναι μειοψηφία,, καταπιέζουν, ότι δεν έχουν έλεος, ότι είναι αδίστακτοι, ότι βλάπτουν ή ότι  είναι άχρηστοι και θέλουν να εκδικηθούν τυφλά  όταν η ίδια είναι  τρομοκρατική, απάνθρωπη, απολίτιστη, διπρόσωπη, υποκριτική, παράλογη, μισητή, μειοψηφική, καταπιεστική, ανελεητη, αδίστακτη, εκδικητική, άχρηστη, βλαπτική…

Όμως η Εξουσία δεν περιορίζεται στην επίσημη εξουσία αλλά υπάρχει και σε άλλες ομάδες και σύνολα ανθρώπων ακόμη και στην ίδια την οικογενεια όσον αφορά τουλάχιστον την νευρωτική εξαναγκαστική της μορφή. Και γεννιέται μέσα σε ανθρωπινα σώματα σαν παρόρμηση για να ασκηθεί σε άλλα σώματα.Γεννιέται από όταν ό άνθρωπος είναι μικρός.Μια σοκαριστική άποψη για να την δεχτεί η ανθρωπότητα είναι ότι κάποιες φορές η εξουσία κυριολεκτικά γεννιέται με τον άνθρωπο, όταν ο άνθρωπος την στιγμή της γέννησης του έρχεται χωρίς λόγο σε ένα πιο εχθρικό περιβάλλον -με χαμηλότερη θερμοκρασία, μακριά από υγρό περιβάλλον χωρίς  αμέσως να πηγαίνει στο βυζί της μανας του όπως γίνεται με όλα τα άλλα θηλαστικά αλλά αποχωριζόμενος από αυτήν βίαια και αναίτια.Παλαιότερα τα παιδιά τα φασκιώναν (και έτσι βγήκε η λέξη γεννοφάσκια…) και ακόμη αυτό γίνεται. Ένα άλλο έθιμο ήταν να τα υποδέχονται με ένα σκαμπίλι στον κώλο.Έτσι γινόταν το καλωσόρισμα της ζωής… Αυτό δείχνει ότι η ζωή ξεκινά από την αρχή της δεχόμενη εξουσία.Και αυτοί που δέχονται εξουσία κάποια στιγμή είτε θα επαναστατήσουν ή θα την αποδεχτούν και θα την ασκήσουν όπου μπορούν και ίδιοι  για να βρεθούν στην αντίπερα όχθη και να πάρουν την διεστραμμένη γλύκα της.

Τα πράγματα είναι σοβαρά και στον 21ο αιώνα  πρέπει όλα να τεθούν από την αρχή με πρώτο την ίδια την γέννηση του ανθρώπου και τις συνθήκες που την περιβάλλουν. Να ξεκινήσουμε δηλαδή την μελέτη μας για είδος μας κοιτώντας από τις πρώτες στιγμές που εμείς ως ανθρωποτητα έχουμε επαφή με το έξω κόσμο.Αυτά θα τα διερευνήσω σε ένα ξεχωριστό άρθρο μου για την συναισθηματική πανούκλα και την ανθρώπινη φύση.

(5)

Εδώ είναι το ντοκουμέντο της μεγαλύτερης ιντερνετικής αλητείας που έγινε στην ιστορία του Ελληνικού νετ.


http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:ghaJvigiJi8J:https://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2011/02/24/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%83-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%83-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CF%80/+sxoliastes+spin+%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CE%B4%CE%B9+%CF%83%CF%80%CE%B9%CE%BD&cd=1&hl=en&ct=clnk&client=ubuntu&source=www.google.com

Κάποιος πρώην ανεβάζει ένα ποστ  που το τιτλοφορεί:»ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ»

Στο εσωτερικό της δημοσίευσης  βάζει κάτι που είχε γράψει αλλού η Ερέντιρα και το παρουσιάζει έτσι ώστε να φαίνεται ότι αυτή η δημοσίευση είναι της Ερέντιρας

{και  χωρίς καν να εμφανιστεί στο πρώτο σχόλιο της δημοσίευσης του για να ξεκαθαρίζει ότι αυτό είναι ποστ δικό του και όχι της ερέντιρας.(να συγκριθεί ο τίτλος που έβαλε στο στόμα της ψεύτικης ερέντιρας  με την πραγματική ερέντιρα και το πραγματικό της ποστ  που έγραψε  ως δημιουργός του μπλογκ  προς τους αναγνώστες του σάιτ—και ενώ πριν αυτοι είχαν ξεκινήσει τέτοιες απευθύνσεις που ισχυρίζονταν τα πιο εξωφρενικά—, η πραγματική Ερέντιρα το είχε τιτλοφορήσει: χωρίς τίτλο...)}

Απο κάτω αρχίζουν να σχολιάζουν είτε έξω άτομα είτε  δήθεν έξω είτε  πρώην διαχειριστές που είχαν γίνει όπως και όλοι μας συγγραφείς.

Σχολιάζουν:

“υποβιβασθέντες”

μα ουτως η άλλως με τα αρχίδια μας θα μέινεις

Προσωπικά δεν έχω γενική εικόνα, αλλά… «του μπλογκ ΜΟΥ»; Άσχημο ακούγεται…(έξω άτομο που έχει πιστέψει ότι το «διάγγελμα» γράφτηκε από την ερέντιρα.Ο Spin που δημοσίευσε το ποστ ακόμη να εμφανιστεί…)

κι ομως.. εχεις μια εικονα πολυ κοντα στην πραγματικοτητα…
ασχημο…(αυτό γράφτηκε από πρώην..ήταν τόσο αφελής ώστε να πιστέψει ότι θα τιτλοφορούσε η Ερέντιρα έτσι το κείμενο της ή τόσο κακοηθής ώστε να ξέρει ότι αυτό δεν ίσχυε αλλα να προσποιείται ότι ισχυει;)

ζητω συγνω,η για την αναστατωση, θα επανελθουμε συντομα(ανατριχιαστικό μήνυμα από πρώην που δείχνει ότι είχε μια μαγική λύση στο μυαλό του…)

το διάγγελμα και το αναρχοκομμουνιστάς είναι δικά μου. το κείμενο είναι της ερέντιρας. μας έκοψε όλους…

Επιτέλους εμφανίστηκε ο δημιουργός του ποστ και ξεκαθάρισε ότι τόσο ο τίτλος του ποστ όσο και οι βλακείες που προσθεσε στο τέλος ήταν δικά του και αυτοί που ως τώρα συζήταγαν με το δεδομένο ότι τα είχε γράψει η ερέντιρα έμεναν έκθετοι και μαλάκες.

Αλλά η αλητεία έχει και συνέχεια και μάλιστα τώρα που ξεμπροστιάστηκε η απατεωνία της κλιμακώνεται..Η συνεχεία είναι η εξής:

«“ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ

Άνευ σχολίου«( άλλος πρώην που έχασα κάθε ιδέα για την νοημοσύνη ή/και την καλοήθεια του.Αυτό το έγραψε ΕΝΩ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ είχε διευκρινήσει ο δημοσιευτής ότι αυτό ήταν δικό του!Να γελάσεις ή να κλάψεις;Καλύτερο το γελιο…Kαι αυτός ο τύπος κορόιδευε λίγο πριν τον Μαρξ Φάκτορ για τις τεχνικές του γνώσεις. Ήταν τόσο ηλίθιος ώστε να μην τσεκάρει στην δεξιά στήλη του μπλογκ που έχει τα ονόματα των συγγραφέων και την τελευταία τους δημοσίευση ποιος πραγματικά το είχει γράψει;)

Μαλακία… Τουλάχιστον αφού μπορείς να προσθέσεις κ όχι να αφαιρέσεις, βάλε την υπογραφή σου κάτω από τις δικές σου προσθήκες…

Υχ…δεν μπορώ να πειράξω τίποτα. δεν έχω πρόσβαση. μας την έκοψε η erendira. δεν το εννοούμε μεταφορικά(Ο απατεωνάκος ψευτάκος σπιν -μικρός είναι σχετικά έχει πολύ περισσότερες ελπίδες από κάποιους άλλους εκεί μεγαλύτερους…)που προηγούμενα έβγαλε δημοσίευση που φαινόταν να έχει τιτλοφορηθεί από την ερέντιρα τώρα λέει ένα μεγαλύτερο ψέμμα.

Ξέρει καλά ότι ο συγγραφέας μπορεί να κάνει Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ στην σελίδα του.Και να αλλάξει τον τίτλο των δημοσιεύσεων του, και να αλλάξει το περιεχόμενο τους εκ των υστέρων και να την μορφοποιήσει όπως θέλει και όλα αυτά όσες φορές θέλει και όποτε το θέλει. Παρουσιάζει αυτό το μεγάλο ΨΕΜΜΑ -ότι δεν μπορεί να επέμβει στην σελίδα του- ώστε να στείλει σήμα στους έξω ότι ξαφνικά 34 συγγραφείς του μπλογκ έχασαν τον έλεγχο των σελίδων τους από μια αδίστακτη δικτάτορα! και όταν μάλιστα έγινε ακριβώς το αντίθετο!Οι συγγραφείς να αναβαθμιστούν και να εξισωθούν χωρίς κεντρική διαχείριση και λογοκρισίες και διαγραφές με αποκλειστικό έλεγχο και ευθύνη της σελίδα τους!…Και εντάξει αυτός έκανε τον χαζό και έγραψε τέτοιο ψέμμα.Οι άλλοι;Ούτε ένας δεν είχε την τσίπα να τον διαψεύσει αλλά έκαναν όλοι τις πάπιες για ένα τέτοιου είδους ψέμα;Συνεννοημένοι ήταν για να δράσουν έτσι;)

Πόσο ΤΡΑΓΙΚΟΣ είναι κάποιος που σε μια συλλογική προσπάθεια παίρνει την πρωτοβουλία να υποβαθμίσει τους άλλους επειδή διαφωνεί??? Πραγματικά απίστευτο!

Και οι υπόλοιποι όμως δεν θα έπρεπε να το έχουν διαβλέψει και να μην τον κάνουν μέλος?

(είναι λογικό όταν ένας συγγραφέας του μπλογκ έχει ψευδώς παρουσιάσει ότι οι συγγραφείς του μπλογκ έχουν χάσει τον έλεγχο των σελίδων τους να βλέπει αυτό που έγινε ως υποβάθμιση.Ο σπιν παρουσίασε την πραγματικότητα σαν η ερέντιρα να είναι η μόνη που μπορεί να παρέμβει στις σελίδες μας και χωρίς εμείς να έχουμε τέτοιο δικαίωμα!Αλλά φιλε εσύ γίνεσαι τραγικός και απίστευτος ώστε να νομίζεις ότι η ερέντιρα έγινε μέλος από κάποιον άλλο και όχι ότι ήταν αυτη που το έφτιαξε, του βρήκε το όνομα και είναι το πρώτο ιδρυτικό μέλος αυτόυ του σάιτ)

όχι όταν ξεκινησαν με καλή πιστη και εμπιστοσύνη στις συννενοήσεις. Οι περισσότεροι ειμαστε παρέα. Όυτε πολιτικη οργάνωση ούτε εταιρία(εδώ

(τουλάχιστον εδώ έχουμε  μια ανοιχτή και ειλικρινής  ομολογία της κλίκας.Σε αυτό το μπλογκ δεν μπήκα για να είμαι παρέα με κάποιους ανθρωπους.Στην έξω από το νετ ζωή μου έχω πολύ καλύτερες παρέες για να ασχοληθώ και πολύ καλύτερους φίλους.Γι’αυτό πάντα επέμενα  το μπλογκ να είναι ανοιχτό και όχι παρέα.Απο κει και πέρα είναι τεράστιο ψέμμα ότι όλα εδώ ξεκίνησαν με καλή πίστη και τεράστια παράλειψη σε αυτόν που ρωτάει ποιος έκανε μέλος την ερέντιρα να μην του απαντάς ότι αυτή έφτιαξε το σάιτ και αυτή είχε την ιδέα του...)

Και τώρα εμφανίζεται το πιο χυδαίο και απειλητικό σχόλιο αυτής της χαλκευμένης δημοσίευσης:

η ζωή στο σαλόνι
24/02/2011 στις 01:37

ε καλά άμα είναι το μπλογκ σου, πάμε πάσο.
Και αφού δεν θα λογοκρίνεις κανέναν τελικά, και ο καθένας θα γράφει ό,τι θέλει,
καλά που υπάρχεις και εγγυάσαι την τάξη.
Μεταξύ μας πάντως αυτά που λες ακούγονται λίγο πίπες – κήρυξες emergency state?
(παιδιά γιατί σαχλοκουδουνίζετε? πηγαίντε απ’ το σπίτι της)

Εδώ βλέπουμε ανοιχτή φασιστική απειλή από έναν που εμφανίζεται ως η ζωή στο σαλόνι.Η ώρα είναι 1.37 και ακόμη δεν έχω γυρίσει σπίτι μου από την απεργία της 23 Φλεβάρη.Είμαι στην Υπατία περιφρούριση για τους μετανάστες.Εκείνη την ώρα κάποιοι είχαν φτάσει στον εικονικό κόσμο του ίντερνετ να καλούν κόσμο να έρθουν στο σπίτι της Ερέντιρας η οποία Ερέντιρα  ήταν στους δρόμους την μέρα της γενικής απεργίας μέχρι τις 7 το απόγευμα.Φασίστες δεν τόλμησαν να ζητήσουν κάτι τέτοιο αλλά το τόλμησαν ιντερνετικά ψώνια, θωρακισμένα ανθρωπάκια που έχουν μπερδέψει την ζωή με την γραφειοκρατία του νετ και την γραφειοκρατία του νετ με την ζωή, θρασύδειλα τσουτσέκια που σε μια πραγματική αναμέτρηση δρόμου θα το βάλουν αμέσως στα πόδια.

Εδώ έχουμε καραμπινάτο παράδειγμα συναισθηματικής πανούκλας σε κλειστή εσωτερική ομάδα που φτάνει να απειλήσει δημόσια και να γράφει ξεδιάντροπα ότι θα έρθει στα σπίτια μας. Ελάτε!

(τέλος σημείωσης)

(6)

H google με όλες τις αρνητικές της πλευρές και κατέχοντας μια επίφοβη δύναμη στον χώρο του ίντερνετ έχει συνεισφέρει πρακτικά ώστε το νετ να είναι ανοιχτό και προσβάσιμο από όλους.Έδωσε δωρεάν όλες τις υπηρεσίες της στους χρήστες παίρνοντας το χρήμα από τις εταιρείες. Πρόσφερε μέηλ με τεράστια χωρητικότητα την εποχή που τα 20mbyte της hotmail δίνονταν με 20$ το μήνα, έσωσε το youtube από τα όρνια του copyright,(για να αντιμετωπίσει αυτή αυτά τα όρνια στα δικαστήρια…) πρόσφερε την καλύτερη μηχανή αναζήτησης τσάμπα όταν για να έβλεπες πάνω από 10 αποτελέσματα σε άλλες μηχανές αναζήτησης έπρεπε να πληρώσεις, έχει βοηθήσει το linux και το opensource (ανταποδίδοντας την βοήθεια που πήρε από αυτά), προωθεί την ηλιακή ενέργεια και παρέχει υποδειγματικές εργασιακές συνθήκες για τους υπαλλήλους της επιβραβεύοντας τον ακτιβισμό τους στην περίπτωση ενός Αιγύπτιου στελέχους της. Στην ιστορία του καπιταλισμού κατέχει μια ιδιάζουσα θέση που θα ήθελα να αναλύσω χωρίς ωραιοποιήσεις και εύκολα αναθέματα στο άρθρο μου «Google, η εταιρεία εξαίρεση του καπιταλισμού;»

Τα λικς που παραθέτω από την cached μνήμη της δεν ξέρω αν λειτουργούν για όλους. Στο ubuntu πάντως λειτουργούν μια χαρά και φαντάζομαι ότι και στα windows θα λειτουργούν αν αλλάξεις εκεί όπου λέει client=ubuntu με client=windows και σίγουρα βρίσκονται αν κάνεις αναζήτηση sxoliastes με τα ονόματα των αποχωρησάντων και πατήσεις cached στο κάτω μέρος δεξιά του κάθε αποτελέσματος.Σε κάθε περίπτωση μάθετε για το linux και βάλτε μια διανομή του στον υπολογιστή σας!

(7)

Μιλώντας για τον Βίλχελμ Ράιχ ζώντας στον 21ο αιώνα, τρία  πράγματα είναι ουσιώδη:α) τα περισσότερα έργα του παραμένουν αδημοσίευτα (μιλάμε για τουλάχιστον 100 τόμους βιβλίων) καθώς η ομάδα που έχει επιφορτιστεί  την διαχείριση του έργου του και διεκδικεί το copyright τους, καθυστερεί χαρακτηριστικά να τα δημοσιεύσει κι ας ήταν εντολή του Ράιχ να δημοσιευτούν όλα 5ο χρόνια μετά τον θάνατο του. (δηλαδή τον Νοέμβρη του 2007) β)Οι μόνοι σοβαροί επιστήμονες που ασχολήθηκαν σοβαρά με το έργο του και τις επιστημονικές ανακαλύψεις του (αποδεικνύοντας αυτές που μπορούσαν να αποδειχτούν συμπεριλαμβανομένης της οργόνης και μιας χαμένης ανακάλυψης του του οργονοκινητήρα αλλά και διαψεύδοντας τες εκεί που βρήκαν διάψευση(θεωρία βιόντων) είναι το ζευγάρι Paulo και Αlexandra Correa. Κρατούν ένα σάιτ εδώ:

http://www.aetherometry.com/ και για κάποιο διάστημα είχαν προσελκύσει το ενδιαφέρον ενός πρωτοπόρου επιστήμονα του Μ.Ι.Τ που μετά την συνεργασία μαζί τους βρέθηκε μια ανύποπτη μέρα δολοφονημένος στο σπίτι του…

http://en.wikipedia.org/wiki/Eugene_Mallove Το ζευγάρι Correas δημιούργησε το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του wikipedia όταν κάποιοι γραφειοκράτες του προσπάθησαν να τους βγάλουν με το ζόρι ψευδοεπιστήμονες και αντιμέτωποι με έναν καταιγιστικό αντίλογο στο φόρουμ του προχώρησαν στην διαγραφή και του λήμματος αλλά και όλης της συζήτησης που ξεμπρόστιαζε τους γραφειοκράτες ψευτοειδήμονες του wikipedia. (το χαμένο μητρώο αυτής της συζήτησης υπάρχει στο σάιτ τους. Γενικά η σημερινή μηχανιστική επιστήμη που μελετά τους νόμους του ζωντανού εξάγοντας τους από πτώματα, είναι εξαιρετικά απρόθυμη να αναλύσει το φαίνομενο Ράιχ αλλά και  υποχρεώμενη να τον επανακαλύψει όταν διαπραγμάτευται τα άλυτα για αυτήν θέματα της σκοτεινής ενέργειας (δες το βιβλίο του Lawrence Krauss «Σκοτεινή ύλη» εκδόσεις Τραυλός. γ)ο περισσότερος κόσμος αν έχει διαβάσει ένα βιβλίο του αυτό είναι το «άκου ανθρωπάκο» που χωρίς όμως την γνώση και τις προβληματικές των άλλων βιβλίων του, φαντάζει  απλοϊκό και αφελές.

Το θέμα θα το αναπτύξω σε ένα άλλο άρθρο»Βίλχελμ Ράιχ και ο 21ος αιώνας» και κει θα μεταφέρω κάποια πράγματα από την βιογραφία που του γράφω και είναι ακόμη αδημοσίευτη. Το να συγκρίνεται πάντως με τον Μαρξ είναι άτοπο και παραπλανητικό.Ο Ράιχ ασχολήθηκε με πλευρές της ανθρωπινης γνώσης (Ιατρική, Βιοφυσική, Ψυχολογία, Βιοκοινωνιολογία) που ο Μαρξ δεν είχε αγγίξει και επιπλέον έδρασε σε μια εποχή μεταγενέστερη του Μαρξ όπου μπορούσε να γνωρίζει όλο το έργο του (και τα αδημοσιευτα κείμενα του Μαρξ που βγήκαν το 1932 και ήταν από τους πρώτους που μελέτησε), όλο το έργο των συγκαιριανών του Μαρξ (όπως ο Νίτσε) αλλά και να έχει πρόσβαση σε νέους διανοούμενους και επιστήμονες που έθεσαν πράγματα που ο Μαρξ δεν είχε υποψιαστεί (Φρόυντ, Μπεργκσόν, Σαρτρ-από τους ελάχιστους μη γάλλους που τον ανακάλυψαν τόσο νωρίς-Γιουνγκ,Μπαχόφεν, Κέσλερ κλπ)

Πάλι δεν αντιλαμβανομαι γιατί κατέβηκε μια τέτοια δημοσίευση που αφορούσε διάλεξη των επιγόνων του και στην οποία συμμετείχαν με κριτικό τρόπο σε αυτήν σχολιαστές χωρίς σύνορα…

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:EJGFCAtQcrYJ:sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2010/03/11/%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B2%CE%AF%CE%BB%CF%87%CE%B5%CE%BB%CE%BC-%CF%81%CE%AC%CE%B9%CF%87/+%CF%81%CE%AC%CE%B9%CF%87+sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2010/03/11/%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B2%CE%AF%CE%BB%CF%87%CE%B5%CE%BB%CE%BC-%CF%81%CE%AC%CE%B9%CF%87/&cd=1&hl=en&ct=clnk&client=ubuntu&source=www.google.com

 


METAΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΟΣΜΟ


Οι μετανάστες νίκησαν!Καθυστερούσα αυτήν την δημοσίευση μέχρι την τελική έκβαση του αγώνα τους.

Τα πράγματα είχαν φτάσει σε εξαιρετικά οριακό επίπεδο. Απο ιατρικές πηγές εκπεμπόταν ΣΟΣ ότι κάποιοι από τους μετανάστες απείχαν ώρες παρά μέρες από επικείμενο αιφνίδιο θάνατο. Η απεργία πείνας τους που κράτησε 43 μέρες ήταν πραγματική και κλιμακούμενη. Στο τέλος είχαν κόψει ακόμη και το τσάι ένω κάποιοι από αυτούς ήταν αποφασισμένοι να απέχουν ακόμη και από το νερό. Ήταν αυτή η αποφασιστικότητα τους που ώθησε μια τέτοια άκαμπτη και απάνθρωπη κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα βασικά τους αιτήματα, να τους αναγνωρίσει ως ανθρώπους με αναπαλλοτρίωτα δικαιώματα ύπαρξης.Μπροστά σε βέβαιους θανάτους τρομοκρατήθηκε στην σκέψη να πάρει αυτό το αίμα πάνω της και την παγκόσμια κατακραυγή που αυτό θα συνεπαγόταν.

Τα φασιστικά παπαγαλάκια που διέδιδαν ότι οι μετανάστες έτρωγαν κανονικά και ότι προσποιούνταν τους απεργούς πείνας,  έδειξαν μόνο τι είδους χυδαιότητα, βρωμιά, ατιμία και ψέμα υπάρχει στον χώρο τους. Αλλά θα μάθουμε ποιοι ήταν οι (πιθανά κοιλαράδες) πρωτοδιαδότες τέτοιων συκοφαντικών φαντασιώσεων. Εμείς που είμασταν δίπλα τους από την αρχή, κλεισμένοι μαζί τους στην Νομική στις 27 Γενάρη αντιμέτωποι με ένα απαρτχάιντ καθεστώς που είχε σφραγίσει την κυκλοφορία στο κέντρο για να μας περικυκλώσει με τις κατασταλτικές δυνάμεις του, εμείς που  περάσαμε  από Υπατία για να βοηθήσουμε, εμείς που είμασταν στα νοσοκομεία όταν η απεργία πείνας είχε φτάσει στο όριο, ξέρουμε καλύτερα από νοσηρούς μυθομανείς αν έκαναν πραγματική απεργία πείνας και αν ήταν αποφασισμένοι να την φτάσουν μεχρι το τέλος ρισκάροντας τις ζωές τους και την υγεία τους.

Ενάντια στον τηλεοπτικό οχετό που ζωγράφιζε τους αλληλέγγυους σαν μισανθρώπους που εμπόδιζαν την διανομή φαγητού  σε λιμοκτονούντες(!!) και παρουσίαζε τους απεργούς πείνας σαν άβουλα όργανα  άλλων σκοπιμοτήτων και συμφερόντων, ξέρουμε καλά πόσο η απόφαση για την απεργία πείνας ήταν αποκλειστικά δική τους και πόσο οι ίδιοι αντιστάθηκαν στον  υποχρεωτικό σιτισμό που παραβίαζε κατάφωρα την επίλογη τους να είναι απεργοί πείνας.Ξέρουμε ότι ήταν οι αλληλέγγυοι που πολύ δύσκολα και μετά από επίμονες συζητήσεις τούς έπεισαν να μην προχωρήσουν σε απεργία δίψας όταν  οι ίδιοι ήταν αποφασισμένοι να το κάνουν αφηφώντας ότι αυτό ισοδυναμούσε με γρήγορο θάνατο.

Όταν φτάσαμε οι μισοί μετανάστες να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και κει να αρνούνται ηρωικά την υποχρεωτική σίτιση, μέθοδος χουντικών καθεστώτων για να σπάνε τις απεργίες πείνας χωρίς να ικανοποιούν τα αιτήματα τους, κάποιοι αναίσθητοι έβγαλαν την ρατσιστική χολή τους.

Ψευταράδες κοιλαράδες που δεν μπορούν ούτε μια μέρα να μείνουν χωρίς φαί και ούτε μια φορά δεν τόλμησαν να επισκεφτούν τα νοσοκομεία για να δουν την πραγματική κατάσταση τους, έβγαλαν τα απωθημένα και τον κομπλεξισμό τους απέναντι σε αγωνιζόμενους ανθωπους που ρίσκαραν την ζωή τους για να διεκδικήσουν και να κατοχυρώσουν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες.

Οι μετανάστες απεργοί πείνας πάλεψαν  ένα καθεστώς που εφαρμόζει ανοικτά πολιτικές  απαρτχάιντ σε συνανθρώπους μας, φιλοδοξεί να φτιάξει τείχη, κλείνει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης καταδιωγμένους ανθρώπους.

Ένα καθεστώς που έχει θράσος να καταλογίσει σε ανθρώπους που το ίδιο τους έχει στερήσει τα πιο βασικά δικαιώματα, ακόμη και το δικαίωμα να φύγουν από την Ελλάδα και να πάνε σε χώρα που προτιμάνε περισσότερο, σε αυτούς τους ανθρώπους που αν ένας μέσος ντόπιος ζούσε μόνο για μια βδομάδα τις ζωές τους, τις κακουχίες τους, τους εξευτελισμούς και τον διωγμό τους θα γινόταν  αμέσως υποστηρικτής του ένοπλου αντάρτικου,να καταλογίζει σε αυτούς που ξεκληρίζονται από τις πατρίδες τους για να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή ότι αυτοί είναι το πρόβλημα και η απειλή για την κοινωνική συνοχή!

Το ίδιο καθεστώς που παραδόθηκε στα όρνια του ΔΝΤ και κρέμεται από τα αρχίδια κερδοσκόπων τραπεζιτών και λοιπόν μεγαλοαπατεώνων. Το ίδιο  καθεστώς που συνειδητά και σχεδιασμένα ρήμαξε το βιοτικό επίπεδο των πολλών ενισχύοντας μόνο τα πλούτη ελάχιστων και την αυθαίρετη εξουσία του. Το ίδιο  καθεστώς που στηρίζεται σε φυτεμένους τηλεφύρερ για να ξερνάει την ολοκληρωτική προπαγάνδα του μονόδρομου των ακόμη πιο σκληρών μέτρων.Το ίδιο καθεστώς που σε ένα χρόνο έκανε όλα αυτά τα φοβερά φορτώνοντας ένα ακόμη μεγαλύτερο πλασματικό χρέος στις πλάτες των πολιτών από αυτό που παράλαβε.

Ο πρώτος όρος για να πετύχει ο φασισμός είναι να κατορθώσει να δαιμονοποιήσει, να παραμορφώσει, να στιγματίσει και  να απαξιώσει σε τέτοιο νοσηρό βαθμό τα σύνολα των ανθρώπων που έχει στοχοποιησει ώστε να κάνει αδύνατη την ταύτιση των οπαδών του με τα προβλήματα  και τις ζωές αυτών των ανθρώπων.Ουσιαστικά όλη αυτή η δαιμονοποίηση και ο στιγματισμός γίνεται για να αφαιρεθεί η ανθρώπινη ιδιότητα από ολόκληρες ομάδες ανθρώπων και έτσι αυτοί παρά τις κακουχίες τους, παρά τον διωγμό τους, παρά την εξαθλίωση τους να οριστούν ως εχθροί, ανεπιθύμητοι, επικίνδυνοι, ‘άχρηστοι’, επιβλαβείς,’λαθραίοι’.Κι όταν όλοκληρα σύνολα ανθρώπων αντιμετωπίζονται και θεσμικά και κοινωνικά με τέτοιο τρόπο τότε σημαίνει ότι ζούμε σε εποχή  επελαύνοντος  φασισμού…

Εδώ βρίσκεται η ευθύνη του καθένα που νιώθει μέσα του ότι αυτό αντιβαίνει την ίδια την ουσία του να είσαι άνθρωπος να ορθώσει το ανάστημα του σε κάθε σπερμολόγο εκκολαπτόμενο ρατσιστή και να φωνάξει:

«μιλάμε για Ανθρώπους ρε κανίβαλοι!»

Αυτοί οι άνθρωποι που μαχόμενοι ηρωικά κέρδισαν με το σπαθί τους τα δικαιώματα τους προέρχονται κυρίως από χώρες της βόρειας αφρικής. Της περιοχής δηλαδή που συγκλονίζεται εδώ και δύο μήνες απο αλλεπάλληλα κύματα εξεγέρσεων.Τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο τα εξεγερμένα αδέρφια τους.παλεύοντας σε έναν άλλο τόπο για βασικά δικαιώματα και ελευθερίες όπως τα αδέρφια τους πάλεψαν και συνεχίζουν να παλεύουν στον τόπο τους για αντίστοιχα δικαιώματα και ελευθερίες.

Οι σκατόψυχοι, μνησίκακοι και παλιάνθρωποι που αντί να εμπνευστούν ή έστω να σεβαστούν έναν τέτοιο αγώνα Ζωής και Θανάτου, αυθόρμητα τον χλεύασαν ή ακόμη χειρότερα ενοχλήθηκαν από την ύπαρξη του, να κοιταχτούν στον καθρέφτη και να φτύσουν τα μούτρα τους.Το πρόβλημα βρίσκεται μέσα τους.Στην δική τους παραμορφωμένη λειτουργία ζωής, στα δικά τους κόμπλεξ και μικρότητες, στις δικές τους κακίες και ακαμψίες, στην δική τους ανικανότητα να ζήσουν, να παραδοθούν σε ρεύματα αγάπης και ηδονής, στην δική τους ανημπόρια να σταθούν στα πόδια τους. Το πρόβλημα τους δεν είναι οι μετανάστες.

(όσο για το ψέμμα που κυκλοφορούν με ένα απίθανο βιντεάκι που ισχυρίχεται σαν τρομερή κρυφή αλήθεια ότι υπάρχουν 5,5 εκατομμύρια «λαθρομετανάστες» στην Ελλάδα, θα απαντήθει ανάλογα και αρκούντως διασκεδαστικά.Ο αριθμός 5,5 εκατομμύρια συμβολίζει ίσως κάτι άλλο. Τον ελάχιστο αριθμό από μαλάκες που έχουμε σαν χώρα και έτσι βρισκόμαστε στα κοινωνικά χάλια που βρισκόμαστε…)

Αν εδώ υπήρχαν 300 ντόπιοι με το σθένος των μεταναστών απεργών-πείνας και προχωρούσαν συντονισμένα και με την ευθύνη της απόφασης που ο καθένας χωριστά αναλαμβάνει για τον εαυτό του τότε το καθεστώς θα είχε ήδη καταρρέυσει.

Αλλά στην χώρα της γκρίνιας,της  μεμψιμοιρίας, της εύκολης κριτικής ,του κουτσομπολιού, της συνομωσιολογίας και της θρασυδειλίας  δύσκολο να βρεθούν τόσοι.Ακόμη κι αν βρίσκονταν κάποιοι θα έψαχναν τα σκοτεινά κέντρα που τους καθοδήγησαν και θα έσπερναν κουτσομπολιά ότι δεν κάνουν απεργία πείνας αλλά τρώνε σουβλάκια στα κρυφά…Η χώρα της ξεφτίλας, της υποκρισίας, του δήθεν, του ψευτοτσαμπουκά και της δειλίας.Η χώρα όπου ο μέσος πολίτης θα βροντοφωνάξει σε κάθε ασήμαντη ευκαιρία «ξέρεις ποιος είμαι εγώ»  και από μέσα του θα μονολογεί»τι είμαι εγώ;Ένας μαλάκας είμαι και τίποτα άλλο»

Η χώρα που βγάζει εύκολα το ανάθεμα για τους μετανάστες της ενώ καθεται σούζα στους λήσταρχους μεγιστάνες της.

Αλλά από κάτω ο κόσμος ξύπνησε και τον είχαν το ίδιο και περισσότερο κοιμισμένο, αφελή, υποκριτή και ξεφτίλα με αυτόν τον λαό.Τελικά θα την αδράξουμε και εμείς την εποχή ή θα καθόμαστε στην γωνιά του πλανήτη, μίζεροι και μικρόψυχοι να παρακολουθούμε αμήχανα τα εξεγερσιακά υπερθεάματα άλλων αφυπνισμένων λαών ενώ κάποιοι θα βαυκαλίζονται για τα αρχαία μεγαλεία;Το έχουμε μέσα μας, το έχεις μέσα σου, το έχω μέσα μου ή θα μείνουμε όλοι για πάντα δειλοί, υποκριτές, ανάξιοι για δράση, ανίκανοι για αλληλεγγύη; Ο κωλοέλληνας θα ξυπνήσει ποτέ ή θα καμώνεται αιώνια ότι ξυπνάει για να πέσει σε πιο βαθύ ύπνο;

Το μήνυμα της αραβικής εξέγερσης είναι παγκόσμιο και συναρπάζει όλους τους λαούς του κόσμου.Όπως έγραψε ένας δυτικός εμπνεόμενος από την Αραβική Εξέγερση:

We need a revolution everywhere. Democracy is a broken dream, and we need something new that is controlled entirely by the people, and cannot be manipulated by some guys in suits with lots of money.

It’s the people who break their backs every day at work, the scientists who are isolated in labs cooking up new amazing inventions for the good of mankind, and the men and women who struggle to stay alive, who should determine the fate of humanity.

Remove all borders, and let’s become one country.

Μετάφραση:Χρειαζόμαστε μια επανάσταση παντού.Η δημοκρατία είναι ένα χαμένο όνειρο και χρειαζόμαστε κάτι καινούργιο που θα ελέγχεται ολοκληρωτικά από τον λαό και δεν θα χειραγωγείται από κάποιους τύπους με κουστούμια και πολλά λεφτά.

Είναι οι άνθρωποι που ιδρώνουν καθημερινά στην δουλειά, οι επιστήμονες που απομονωμένοι στα εργαστηρία τους δημιουργούν νέες υπέροχες εφευρέσεις για το καλό της ανθρωπότητας και οι άντρες και γυναίκες που παλεύουν για να μείνουν ζωντανοί, αυτοί που πρέπει να καθορίσουν την τύχη της ανθρωπότητας.

Ρίξτε όλα τα σύνορα και ας γίνουμε όλοι μια πατρίδα.

Ένα τέτοιο κείμενο αξίζει να τελειώσει με ένα τέτοιο απόσπασμα:

«Η συναισθηματική πανούκλα ήταν αυτή που για να προστατευτεί από την δίκαιη οργή της πραγματικής Ζωής άλλαξε το νόημα των λόγων του Χριστού από το ‘κατανοείτε τους εχθρούς σας’ στο ‘συγχωρείτε τους εχθρούς σας’ σε όλες τις περιστάσεις, με κάθε τρόπο. Μην πειράζεις τον εχθρό σου, μην πολεμάς για την ζωή σου, για την τιμή σου, για την υπόληψη σου ενάντια στην πανούκλα που σε ατιμάζει.Στρέψε και το άλλο μάγουλο για να δεχτείς και άλλο χτύπημα…

Ποιός λοιπόν είναι ο εχθρός της Ζωής που είναι το αιώνιο θύμα της πανούκλας;Ο εχθρός της είναι η μπαμπεσιά του πανουκλιασμένου ανθρώπου σε όλα τα κόμματα και της δεξιάς και της αριστεράς, στα ανώτερα και στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα, και στα κυβερνητικά γραφεία και στις βιομηχανίες υποδημάτων, και στα βακτηριολογικά εργαστήρια και στον ναό της παναγίας και στους δημοκράτες και στους κομμουνιστές, σε όλα τα σχολεία και σε όλες τις οικογένειες, ομάδες, τάξεις, σε όλα τα κράτη αυτού του κόσμου.

Ο εχθρός βρίσκεται παντού.Κανένα γεωγραφικό ή φυλετικό σύνορο δεν χωρίζει τους φίλους από τους εχθρούς.Πώς μπορούμε λοιπόν μα εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον;Πώς μπορεί να βασιλέψει σε αυτή τη γη ‘καλή θέληση ανάμεσα στους ανθρώπους’ και ‘επι γης ειρήνη’;

Η απάντηση είναι:

Μάθε τι είναι η Ζωή και πως λειτουργεί.Μάθε επιτέλους να πολεμάς για τη Ζωή όπως μέχρι τώρα πολεμούσες για αυτοκράτορες, για δούκες, για ιδέες, για τιμές, για πλούτη, για εφήμερες πατρίδες.Άρχισε λοιπόν να πολεμάς για τη Ζωή.Και:Μάθε να διακρίνεις την έκφραση του τίμιου ειλικρινούς ατόμου από την έκφραση στο πρόσωπο του ύπουλου ψεύτη…

…Μην είσαι ανεκτικός απέναντι στον δολοφόνο της Ζωής…

…Τα ιδανικά σου είναι ωραία βάλτα όμως σε εφαρμογή.Η ήρεμη αξιοπρέπεια σου μπροστά στο ύπουλο κακό είναι κι αυτή ένα κακό, τίποτα παραπάνω από μια υπεκφυγη. Η κοινωνικότητα σου δεν αξίζει ούτε καν το χαμόγελο στο πρόσωπο σου αν έχει σαν σκοπό της να καλμάρει το άγριο θηρίο μέσα στον φίλο σου ή να σου εξασφαλίσει κάποιο κέρδος. Το κέφι σου, η καλή σου θέληση, οι καλές σχέσεις με τους γείτονες είναι πολύ ωραία πράγματα μα φυλάξου από τον τυφλοπόντικα που υποσκάπτει τα θεμέλια τους, τον τυφλοπόντικα που εσύ ο ίδιος προστατεύεις με τον ψεύτικο φιλελευθερισμό σου.

Λες:»το να επιτρέψουμε πλήρη ελευθερία έκφρασης και δράσης είναι πολύ επικίνδυνο.Ποιος δικαστής θα κρίνει τι είναι καλό και τι είναι κακό;» Έχεις δίκιο:Ποιος δικαστής;Αλλά γιατί να μην κρίνεις τους ίδιους τους δικαστές;γιατί να μην διαβάζεις τις εκφράσεις στα πρόσωπα και να ξεχωρίζεις το πρόσωπο του παλιάνθρωπου από το πρόσωπο του τίμιου ανθρώπου;…

…Ο εχθρός είναι τούτη δω ακριβώς η επιχειρηματολογία σου.Ο εχθρός βρίσκεται ανάμεσα μας.Ο εχθρός είναι η απροθυμία σου να πολεμήσεις για την Ζωή και για την ευτυχία των βρεφών.Τα ιδανικά σου δεν αξίζουν τίποτα έξω από την Ζωή.

Ο εχθρός είναι η κρυφή σου συμπάθεια για τον δολοφόνο της Ζωής.Μια συμπάθεια που βασίζεται στο φόβο της βαθιάς θλίψης και της μεγάλης χαράς.Ο εχθρός είναι η αδράνεια σου που σκοπό έχει να σε προστατεύσει από την πλήρη γνώση της Ζωής.

Προστατεύεις λοιπόν την πανούκλα και μωρολογείς για αγάπη προς το πλησίον.Για αυτό, όταν σου περνάει από το χέρι προτιμάς την πανούκλα από την πραγματική Ζωή, για να αποφύγεις την έντονη συγκίνηση της Ζωής και έτσι παραδίδεις τον εαυτό σου στην αδράνεια και όχι στην πληρότητα της εμπειρίας.Το κακό σε προσελκύει γιατί αποφέυγεις την κίνηση που συνδέεται με το αγαθό. Ζητάς μόνο τις μικροχαρές, τις μικροαισχρολογίες, τις μικροανακοινώσεις των συνεδρίων τα μικρά νοήματα των μεγάλων διδασκαλιών, προτιμάς πάντα το μικρό, το στενό, το πληκτικό, το μονότονο…»

[Ο Βίλχελμ Ράιχ στο (αντι)πολιτικό του παράρτημα του βιβλίου του «Η Δολοφονία του Χριστού», λίγα χρόνια πριν συλληφθεί, εγκλειστεί και δολοφονηθεί σε μια Αμερικάνικη φυλακή.Η μεγάλη «δημοκρατία» των ΗΠΑ φρόντισε εκτός από το να τον σκοτώσει να κάψει τα βιβλία του σε μια εκστρατεία που κράτησε εώς και δέκα χρόνια μετά τον θάνατο του, μια εκστρατεία λογοκρισίας, μίσους και παραχάραξης που  χαρακτηρίστηκε από τον Robert Anton Wilson ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία των δυτικών δημοκρατιών…] 

 

 

 

 

 

21 σκέψεις σχετικά με το “ΦΑΚΕΛΟΣ:Ο ιντερνετικός κόσμος και ο έξω από το ίντερνετ κόσμος.

 1. Εγραψες ολόκληρη πραγματεία, που θα τη διαβάσω αργότερα όλη. Λόγω πίεσης χρόνου έκανα μια απλή δειγματοληψία πρώτα, διαβάζοντας [1] την αρχή (πρώτες παράγραφοι), [2] το τέλος, και [3] τυχαίες παραγράφου από τη μέση.

  Μου αρέσει αυτή η εμβάθυνση. Ετσι πρέπει να γίνεται, για την επίλυση ΚΑΘΕ σοβαρής διένεξης στο νετ. Από κει και πέρα δεν είδα κάτι -στα δειγματα που διάβασα- με το οποίο να διαφωνώ. Και το απλό συμπέρασμα προς το παρόν είναι ότι ΚΑΚΩΣ υπήρξε καν διένεξη. Με καλύτερη οργάνωση επικοινωνιακών και λειτουργικών δομών θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

  Γιατί νοιάζομαι/ Γιατί τυχαίνει να είμαι… παθών. Για να λύσω ένα αμυδρά παρόμοιο πρόβλημα στο δικό μας blog, εφτιαξα -για την ανάλυση μιας και μοναδική συζήτησης – ολόκληρο blog;
  http://metaomadeon.worpress.com
  …που δυστυχώς κανένας από τους «αποστάτες» δεν διάβασε. Το διάβασαν πάντως όλοι δύο μέλη μας και τους άρεσε.

 2. Υ.Γ.3 Ααα… και σε ενα σημείο, κοντά στο τέλος… ΔΕΝ μου άρεσε ο παραλληλισμός μεταξύ
  κάποιων προτάσεων για εθελοντική αποχώρηση (που είχαν γίνει)
  και
  σταλινικών δικών της Μόσχας…

  Είναι πολύ τραβηγμένο σαν ιδέα και βρωμάει… ΠΡΟΒΟΛΗ του ΝΟΥ. Θα… δω και ΤΙ λέει ο Γαλαξιάρχης και υπόσχομι να κρίνω αμερόληπτα σαν παρατηρητής.

 3. Το σάιτ είχε και έχει μια υπερδιαχειρίστρια. Η διαφορά είναι ότι στην νέα φάση του, την αλογόκριτη και πιο ανοιχτή σε νέες συμμετοχές, η ίδια υπερδιαχειρίστρια έχει δεσμευτεί ρητά και δημόσια ότι θα συμπεριφέρεται σαν απλή συγγράφεας κάτι που στην πρώτη φάση του δεν το είχε κάνει.Επίσης το σάιτ με τον διακηρυγμένο copyleft χαρακτήρα του έχει ανοικτά προσβάσιμο το υλικό του για όλους και έτσι το σύνολο των δημοσιεύσεων εδώ ανήκουν σε όλους τους χρήστες του ίντερνετ και σε κανέναν αποκλειστικά…)

  ΚΑΙ στο δικό μας ομαδικό blog ισχύουν ΠΕΡΙΠΟΥ παρόμοια…
  ΚΑΙ σε εμάς κάποιος παρεξηγηθηκε που τον έκανα απλό author, από editor που ήταν αρχικά.

  Κάτι σημαντικό για το edtor / author, ρόλους που εξηγούνται στην εξής σελίδα της WordPress:
  http://en.support.wordpress.com/user-roles/
  …είναι ότι ο απλός author είναι ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ σε δυνατότητες. Π.χ. δεν έχει δικαίωμα να διορθώνει ακόμη και τα… δικά του σχόλια !!!
  Επίσης δεν μπορεί να κάνει καμία απολύτως εργασία στοιχειώδους διαχείρισης, π.χ. κατά παραγγελίαν άλλου μέλους. Αυτό ειναι πραγματικό εμπόδιο και ΣΟΒΑΡΗ υποβάθμιση. Δικαιολογείται μόνο αν έχει αποδεδειγμένα χαλάσει τη ροή κάποιας συζήτησης, αλλάζοντας σχόλια (όπως έκανε ο δικός μας «αποστάσης») η πείραξε δουλειες άλλων, κλπ.

  Στο δικό σας μπλογκ, κατά τη γνώμη μου έγινε ένα ΣΟΒΑΡΟ λάθος τακτικής. Επρεπε να τεθούν ΚΑΝΟΝΕΣ με βάση τους οποίους όποιος έκανε φάουλ (που περιέγραψα) να γινόταν author, αλλά… όλοι οι άλλοι, ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως, έπρεπε να είναι EDITORS. Η απειλή υποβάθμισης έπρεπε να ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΕΙ και να γίνει αποδεκτή με ανοιχτή συζήτηση ΚΑΙ ψηφοφορία. (δεν ξερω αν κατάλαβα λάθος, συχωράτε με… -χεχε)

  Στο blog μας όμως, όλοι είχαν το στάτους του editor. Και από τα εφτά μέλη, παραμένουν editors τα έξη (με μένα «υπερδιαχειριστή»). ΟΥΤΕ καν τον αποστάτη δεν απέβαλλα, και… ΑΡΝΗΘΗΚΑ να τον αποβάλλω. Ολόκληρο μπλογκ έφτιαξα για να αναλύσω τη σύγκρουσή του (με άλλο μέλος) και ΑΠΑΞΙΩΣΕ να το διαβάσει, ενώ προκαλεσε και μια.. σιωπηλή αποχώρηση (που επισης ΔΕΝ δέχτηκα διότι το μέλος που αποχώρησε, δεδηλωμένα ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΙΠΟΤΑ από τις αναλύσεις μου και ΠΑΡΑΝΟΗΣΕ, οπότε εξακολουθεί να ΕΙΝΑΙ τυπικά editor, αν και άνοιξε άλλο blog). Ενας φίλος αυτου του μέλους επίσης… εξαφανίστηκε, επηρεασμενος.

  Σαν αποτέλεσμα, παραμένουν στο ομαδικό μας blog,
  -5 (τυπικά) μέλη με στάτους editor
  -1 (τυπικό) μέλος (ο αποστάτης) με στάτους author
  -1 διαχειριστής (εγώ).

  Εκ των οποίων…
  ΕΝΕΡΓΟΙ συγγραφείς είναι 3 (αντί για 5 όπως ήταν πριν) + 1 μέλος (πολύ φιλικό) που -όμως- δεν έγραψε ποστ ακόμη (αν και λινκάρει σ’ εμάς από το δικό της ΚΑΙ σχολιάζει).

 4. Επισης ΟΛΑ τα περί συναισθηματικής πανούκλας κλπ. ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΡΑΦΤΟΥΝ μέσα σε ΑΥΤΟ ειδικά το ποστ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ειναι απολύτως εκτός θέματος, ΟΧΙ ΜΟΝΟ συσκοτίζουν τη διενεξη, αλλά αποτελούν εμμέσως πλην σαφώς ΣΚΕΤΗ ΛΑΣΠΗ ότι… οι αποχωρήσαντες ειναι «συναισθηματικά πανουκλιαρηδες».

  Σόρυ, τα περί Βίλχελμ Ράιχ κλπ. έπρεπε να γραφτούν σε ΑΥΣΤΗΡΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ποστ.
  Αν ήμουν ανάμεσα στους αποχωρήσαντες, θα είχα προσβληθεί σοβαρά (και δικαίως).

  ΟΛΟ το ζουμί του ποστ τελικά είναι η αναφορά σε εκείνη τη σελίδα (που σβήστηκε) με τίτλο
  ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ
  Αλλά.. παρουσιαζεις διάφορες πτυχές του σαν απάτη, ενω μυρίζει σκέτη παρεξήγηση.

  Το να υποβαθμιστουν όλοι σε σκέτο author, 33 ατομα, ΝΑΙ, αποτελεί πραξικοπημα.
  Η υποβάθμιση είναι σοβαρη και μυρίζει λογικές «συλλογικής ευθύνης».

  Απλούστατα, όποιος ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ έκανε «φάουλ» (αθέμιτης επέμβασης σε σχόλια η ποστ άλλων) έπρεπε να υποβαθμιστεί. ΟΛΟΙ οι άλλοι να παραμείνουν editor. ΕΚΕΙ έπρεπε να δείξει η Ερέντιρα τον οργανωτικό και ιδρυτικό εαυτό της και να πει «ΟΚ, αν διαφωνείτε, οργανωθείτε ΕΣΕΙΣ πιο καλά». Διάλεξε όμως την εύκολη λυση. Διότι… Αυτό το «έκανα authors ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ, δεν έκανα εξαίρεση για τους “φίλους” μου ή για εκείνους με τους οποίους συμφωνώ.» είναι ΛΑΘΟΣ. Είναι σα να λες «σας εκτελώ όλους για να μην αδικήσω τους μη ενόχους». Τέλος πάντων…

  • Φίλε μου αυτό το ποστ όπως κατάλαβες είναι πολυεπίδεδο και δαιδαλώδες.
   Ένα τμήμα του ασχολείται με τους σχολιαστές, ένα άλλο με το ίντερνετ και ένα άλλο με τον έξω κόσμο.

   Ως author εδώ έχω το δικαίωμα να σβήνω σχόλια και γενικά η διαχειριστική δύναμη που έχω στην σελίδα μου δεν διαφέρει από αυτήν που είχα όταν ήμουν διαχειριστής.
   Γι’αυτό και δεν νιώθω κανένα υποβιβασμό σε σχέση με πριν.
   Έχεις ένα δίκιο όσον αφορά τους editors αλλά σκέψου ότι η πλειοψηφία των μελών εδώ ήταν συγγραφείς και η μειοψηφία ήταν διαχειριστές.
   Από ότι έμαθα το μέτρο της Ερέντιρας να μας κάνει συγγραφείς είχε προσωρινό χαρακτήρα ώστε να αποτραπούν διαγραφές και λογοκρισίες και δεν είχε σκοπό να είναι μόνιμο.
   Ήταν η λυσσασμένη αντίδραση που χρησιμοποίησε όλες τις ύπουλες μεθόδους διαβολής, συκοφαντίας και απαξίωσης που έκανε τελικά αυτό το μέτρο να γίνει μόνιμο.
   Και τελικά καλύτερα έτσι.
   Ας φτιαχτεί ένας διαχειριστικός λογαριασμός για όσους θέλουν να κάνουν τεχνική δουλειά στο σάιτ κι ας μείνουμε όλοι οι υπόλοιποι συγγραφείς.
   Δεδομένου ότι η προοπτική του σάιτ είναι να δεχτεί δεκάδες νέους συγγραφείς αυτό είναι το καλύτερο.
   Ο καθένας να κοιτάει την σελίδα του και να αλληλεπιδρά ως σχολιαστής στις σελίδες των άλλων.

   Λάσπη δεν πέταξα για κανέναν και πολλά παράλειψα που θα τους έδειχναν ακόμη χειρότερους.
   Όσα έγραψα είναι ντοκουμεντα και ευκολα επαληθεύσιμα.
   Την χαλκευμένη δημοσίευση που χρέωσαν στην Ερέντιρα την χρησιμοποιούσαν για μέρες ως απόδειξη για την νέα «εξουσιαστική διαχείριση» Επίσης οι απειλές τους ήταν πραγματικές και όχι κατασκευασμάτα της φαντασίας μου.
   Διαβασε καλά αυτά που έγραψα για την συναισθηματική πανούκλα στις σημειώσεις μου και θα δεις ότι αυτή η έννοια δεν έχει νόημα να χρησιμοποιειται συκοφαντικά αλλά να περιγράψει και να αναλύσει νοσηρές καταστάσεις τυφλού μίσους όπως αυτές που ζήσαμε εδώ για κάποιες μέρες…

 5. Για μενα η λυση θα ηταν αν υπηρχε η δυνατοτητα διαχειρισης χωρις την λογοκρισια και διαγραφη. Αν τα δυο τελευταια ηταν εξασφαλισμένα δεν με χαλαγε καθολου η ολη φάση. Επισης η ελευθερη εισοδος μελων με τις δυο κοκκινες γραμμες (οχι φασιστες και ρατσιστες). Τέλος η ιδεα του φορουμ ηταν η αυτοκτονια του μπλογκ γιατι εκει δημιουργηθηκαν μακρια απο τα ματια του κοινου, οι παρέες και οι συσχετισμοι αλληλοπεσιματος και ξεκατινιάσματος που δεν αργησαν να βγουνε παραέξω.

 6. @blanpanther
  Ισως το τελευταίο σχόλιό μου παραήταν σκληρό, αλλά…

  Διαβασε καλά αυτά που έγραψα για την συναισθηματική πανούκλα στις σημειώσεις μου και θα δεις ότι αυτή η έννοια δεν έχει νόημα να χρησιμοποιειται συκοφαντικά αλλά να περιγράψει και να αναλύσει νοσηρές καταστάσεις τυφλού μίσους όπως αυτές που ζήσαμε εδώ για κάποιες μέρες…

  Μα… αυτό είναι ταυτολογία, δηλαδή… η «λάσπη» (ΑΝ είναι λάσπη) είναι ακριβώς ο χαρακτηρισμός » νοσηρές καταστάσεις τυφλού μίσους», που μπάζει νερά. Ντάξει, …μίσος καταλαβαίνω να υπάρχει, αλλά «τυφλό» (η… πανουκλιάρικο)? -Μήπως οφείλεται (αντί αυτών) σε αγανάκτηση για (υπαρκτές ή μη-υπαρκτές) αδικίες?

  Κάπου πρέπει να ξετυλιχτεί αυτός ο κόμπος, να φωτιστεί το συμβάν πλήρως, γιατί ειναι σημαντικό, ενώ και ο αριθμός όσων αποχώρησαν παραείναι μεγαλος για να μη ληφθεί υπ’ όψιν (χώρια που ανάμεσά τους είναι και άνθρωποι που γνωρισα κι από κοντά 2-3 φορές και ΔΕΝ τους είδα.. πανουκλιάρηδες – το αντίθετο μάλλον)

  • ρε φίλε ΖΗΣΑΜΕ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΜΑΣ αυτές τις καταστάσεις τυφλού μίσους.Δεν τις βγάλαμε από την φαντασία μας.
   Όταν πρώην έγραφαν στην ιδρύτρια λχ «ψόφα μωρή ψωλοαρπάχτρα να φάμε κόλυβα» τι άλλο είναι από αυτό;
   Για ποιες ταυτολογίες μιλάς;

 7. @marxfactor
  λες

  Για μενα η λυση θα ηταν αν υπηρχε η δυνατοτητα διαχειρισης χωρις την λογοκρισια και διαγραφη. Αν τα δυο τελευταια ηταν εξασφαλισμένα δεν με χαλαγε καθολου η ολη φάση. Επισης η ελευθερη εισοδος μελων με τις δυο κοκκινες γραμμες (οχι φασιστες και ρατσιστες).

  Η λογοκρισία μπορούσε να απαγορευτεί ή να οριοθετηθεί ΘΕΣΜΙΚΑ, π.χ. [1] με ποινές σε όσους την έκαναν χωρίς να συμβουλεύονται άλλους, και [2] με δημοκρατικές διαδικασίες ως προς το ΤΙ θα κοπεί και ΠΟΙΟΣ (κάτι που ως δια μαγείας ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΥΘΕΝΑ δεν θεσμοθετήθηκε στο διαδίκτυο, με ΟΛΕΘΡΙΕΣ συνέπειες…)

  Οσον αφορά την ελεύθερη είσοδο, εδώ όμως… μπαίνει και θέμα συμφωνίας ή συναίνεσης. Π.χ. στο δικό μας μπλογκ μπαίνουν νέα μέλη ΟΤΑΝ κάποιος τους προτείνει, ΟΧΙ «μπάστε σκυλοι αλέστε», διότι η βλακεία που κυκλοφορεί γενικά είναι ΠΟΛΥ μεγάλη, ενώ και η ανάγκη για πολιτική ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ π.χ. κατά του ΔΝΤ και κατά του μνημονίου κλπ είναι η ΠΙΟ επείγουσα κοινωνική ανάγκη…
  Αρα, αυτό ειδικά έπρεπε να τεθεί σε συζήτηση ΚΑΙ ψηφοφορία.
  Π.χ. θα ανεχόσασταν… ΠΑΣΟΚους?? Εγώ θα τους ΠΕΤΑΓΑ ΕΞΩ με τις κλωτσιές?
  ΔΕΝ ζούμε πια σε «κοινωνική ειρήνη»…

  Τέλος η ιδεα του φορουμ ηταν η αυτοκτονια του μπλογκ γιατι εκει δημιουργηθηκαν μακρια απο τα ματια του κοινου, οι παρέες και οι συσχετισμοι αλληλοπεσιματος και ξεκατινιάσματος που δεν αργησαν να βγουνε παραέξω.

  Αυτό περισσότερο μου φάνηκε σαν παγιδα για ΣΠΑΣΜΩΔΙΚΕΣ κινήσεις (που ο καθενας θάκανε). ΕΥΤΥΧΩΣ που είχα σκεφτεί τον κίνδυνο κι έκανα το δικό μας «μετα-μπλογκ» ΔΗΜΟΣΙΟ και ΑΝΟΙΧΤΟ. Ομως… οι ενδιαφερόμενοι ΔΕΝ σχολίασαν καν εκεί!! χαχαχα

 8. Περί λογοκρισίας,
  Πουθενά στον κόσμο…
  ΣΕ κανένα σχεδόν φόρουμ ή μπλογκ δεν υπάρχει σήμερα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ διαδικασία αποβολής μελών ή λογοκρισίας. Μια ελάχιστη μειοψηφία, σχεδόν παντού στο διαδίκτυο, μέσα σε κάθε χώρο διαλόγου, έχει τον ΑΠΟΛΥΤΟ έλεγχο. Ε, είναι να ΣΥΧΑΙΝΕΤΑΙ κανεις την ανθρωπότητα σαν σύνολο, αυτή η γενική κατάντια…
  (ενώ ΥΠΑΡΧΟΥΝ τρόποι, εξαιρετικά απλοί, για υλοποίηση ΚΑΙ ψηφοφοριών ΚΑΙ δημοκρατικότερων δομών)

  (κι εκεί συμφωνώ κάπως για τη… συναισθηματική πανούκλα, που μας έχει… χαζέψει ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ -χαχαχα)

  ΟΛΟΙ παντου και παντοτε, θα διαφωνούν με πάθος, ΑΚΡΙΒΩΣ για τα θέματα αυτά.
  ΠΑΝΤΟΥ και ΠΑΝΤΟΤΕ όλοι οι χώροι διαλόγου χειροτερεύουν και εξελίσσονται σε ΟΛΙΓΑΡΧΙΕΣ.
  ΠΑΝΤΟΥ και ΠΑΝΤΟΤΕ οι προφανείς δυνατότητες (όπως και προφανείς αδικίες) ΔΕΝ γίνονται αντιληπτές.

  ΑΝ το κοινό της τηλεόρασης χάζεψε, το κοινό του διαδικτύου κινδυνεύει ΚΑΙ να ζουρλαθεί τελείως…

 9. Λοιπόν εχουν ήδη γραφτεί πάρα πολλά αλλα βλέπω πως κάποιοι επιμένουν … δεν εγραψα τίποτα αυτες τις μέρες στα σχόλια για τη μαζική αποχώρηση αλλα πλέον νομίζω οτι πρέπει και εγω να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και τις επιλογές μου και να γραψω σαν αποχαιρετιστηριο σχόλιο τη δική μου μαρτυρία απο το εγχειρημα των ΣΧΣ και την πορεία του ως εδώ…

  Απο τις πρώτες μέρες των ΣΧΣ είχε γίνει εμφανές οτι ο μόνος τρόπος για να λειτουργήσει ενα τέτοιο συλλογικό εγχείρημα στο οποίο συμμετέχουν τόσα πολλά άτομα, καθένας με τις δικές του απόψεις, τις δικές του αντιλήψεις και ιδιαιτερότητες, είναι μεσω της υιοθέτησης κάποιων κανόνων που θα συμφωνηθούν και θα τηρηθούν απο όλους.

  Στο διάστημα που ακολούθησε συζητήσαμε, αναθεωρήσαμε, συνθέσαμε και αποφασίσαμε ενα γενικό πλαίσιο λειτουργίας. Μερικά σημεία στα οποία συμφωνησαν όλοι ήταν οτι δεν συζητάμε θεματα διαχείρισης στα σχόλια αλλα στον ιδιωτικό χωρο που δημιουργήθηκε ακριβώς για αυτό το σκοπό, προσέχουμε να μην ανεβάζουμε ανακριβεις ειδήσεις, σεβόμαστε τους συνσχολιαστες μας και προσπαθούμε να μην προκαλούμε ανούσιες και αχρείαστες εντάσεις, λειτουργούμε με αλληλοσεβασμό και την κοινή επιθυμία να παραμένει το blog συλλογικό κ.α.

  Παρά το γεγονός οτι όλα αυτά συζητήθηκαν πολλές φορές (ιντερνετικά και κατ’ιδίαν) και συμφωνήθηκαν απο όλους κάποιοι επέμεναν να κανουν τα δικά τους και απέδειξαν οτι δεν βλέπουν το blog αυτό σαν ενα συλλογικό εγχείρημα αλλα σαν ενα χώρο που αποτελείται απο ατομικές αναρτήσεις μεμονωμένων ατόμων, ενα σύνολο ατομικών σελίδων δλδ και τίποτα παραπάνω. Φυσικά όποιος ασχολήθηκε εστω και λίγο με τη διαχείριση του blog ξέρει καλά οτι κατι τέτοιο απέχει πολύ απο την πραγματικότητα.

  Ο μόνος ανθρωπος που θα μπορούσε να γραψει οτι το φόρουμ δεν έπρεπε να φτιαχτεί είναι ενας άνθρωπος που δεν ασχολήθηκε ποτε με τη διαχείρισή του blog περα απο το να ανεβαζει αναρτήσεις. Πως αλλιώς θα μπορούσαμε να παίρνουμε αποφασεις και να διαχειριζόμαστε τα εκατονταδες mail που εφταναν κάθε βδομάδα; πώς θα μπορούσαμε να κανονίζουμε συναντήσεις και να παίρνουμε αποφασεις για ζητήματα που αφορούσαν το bog; πώς θα μπορούσαν να ενημερωνονται τα μέλη που δεν είναι στην Αθήνα ή δεν μπορούσαν να ερθουν στις συναντήσεις; πώς θα μπορούσαμε να συνενοούμαστε μεταξύ μας; εκτός αν δεν ενδιαφερει κατι τέτοιο….

  Οταν αρνείσαι να δεις το blog σαν κάτι συλλογικό συμπεριφέρεσαι και ανάλογα… ασχολείσαι με το blog μόνο οταν είναι να ανεβασεις μια ανάρτηση, δεν συζητάς και δεν συνεννοείσαι με κανέναν και για τιποτα, τους γραφεις όλους, δεν υπολογίζεις τίποτα και κανέναν, δρας ατομικίστικα, βαζεις το εγω σου πάνω απο το συλλογικό, βαζεις την ανάρτησή σου πάνω απ’ολα… πάνω απο το blog το ίδιο. Ολα τα παραπάνω όμως εχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα στη λειτουργία του blog και όταν επιμένεις να “παίζεις” μόνος σου καταλήγεις να κατηγορείς όλους μα όλους τους άλλους οτι αποτελούν κλίκα.

  Προσωπικά δεν με ενοιαξαν ποτε τρα αξιώματα και οι συνσχολιαστες μπορούν να θυμηθούν οτι εγω ο ίδιος ειχα προτείνει να παραχωρησω τη θέση μου ως admin σε κάποιον που θα εχει περισσότερο χρόνο για το blog. Αντίστοιχα άλλοι συνσχολιαστές είχαν γίνει editors απο μόνοι τους αφηνωντας και τις δικές τους θέσεις. Βρίσκω απαράδεκτη καθε προσπάθεια που γίνεται απο κάποιους να εμφανίσουν την αποχωρηση τη δική μου αλλα και άλλων συνσχολιαστών σαν εναν πόλεμο για τους τίτλους, τις εξουσίες και τα αξιώματα.

  Ο συγγραφέας αυτης εδω της ανάρτησης παρα το γεγονός οτι εγραψε αμέτρητες σελίδες για όλους τους άλλους, ξέχασε να μας πεί πολλά πράγματα που οι αναγνωστες ειναι αδύνατο να γνωρίζουν… όπως για παραδειγμα να μας πεί αν η πρώτη του ανάρτηση ήταν μια δική διακύρηξη στην οποία αυθαίρετα πρόσθετε ότι: «φανταζομαι συμφωνούν και οι υπόλοιποι», ξέχασε να μας πεί αν ο ιδιος είχε ζητήσει πρώτος τη διαγραφή αλλου μέλους, ξέχασε να μας πεί αν ο ίδιος ειχε πει «εγω είμαι ο πιο δημοφιλής συγγραφέας του blog γιατι αυτη τη βδομάδα είχα τα πιο πολλά χιτς», ξεχασε να μας πεί ακόμη αν ο ίδιος μετραγε χιτς οταν ξεκινούσε το blog και ονειρευόταν να φαει το τρωκτικό, ξέχασε να μας πεί αν ο ίδιος είχε συμφωνήσει οτι το φόρουμ χρειάζεται για τη διαχείρηση και είχε δώσει την υπόσχεση να μπαίνει όπως καναμε όλοι και πολλά άλλα. Ξέχασε να μας πεί ο συγγραφέας αν αυτοί που δεν σεβάστηκαν (κατα τη γνωμη του) την απεργία κατεβηκαν στο δρόμο με σκοπό να διαδηλώσουν και να ενημερωσουν τους υπόλοιπους που αναλάβαμε να κάνουμε updates με συνεχή ροή ειδήσεων σε συνεργασία με άλλα blogs. Ξεχασε να μας πεί οτι ο ίδιος οταν του υποδείχτηκε απο συνσχολιαστή οτι η ανάρτησή του παραπληροφορεί δήλωνε «το ξερω αλλα δεν την αλλάζω γιατι θα ήθελα να είναι ετσι και γιατι εμένα με ανεβάζει εν οψει της απεργίας» κ.α…

  Μπορει πιστεύω εύκολα να καταλάβει κανείς οτι οι συνσχολιαστες που αφιερωσαν τόσο χρόνο σε αυτο το blog και εριξαν τόση δουλειά για αυτό το εγχείρημα, δεν θα έπαιρναν εύκολα την απόφαση να αποχωρήσουν, δεν θα το εκαναν για μια φωτογραφία, δεν θα το εκανανα απο εγωισμό και μόνο ή πάνω στα νεύρα τους. Δυστυχώς οι αναγνωστες/επισκέπτες του blog δεν μπορούν να γνωρίζουν όλη την εικόνα για τους ΣΧΣ και αγνοούν ενα μεγάλο μάλλον κομμάτι της εικόνας και μπόρεσαν να μάθουν λίγα πράγματα μόνο, καπου αναμεσα σε φωνές, ειρωνιες, αντεγκλήσεις κλπ…

  Σήμερα εμαθα σπουδαία πράγματα πάντως όπως πχ οτι είμαι λογοκριτής επειδη πρότεινα απλώς να μπει η φωτογραφία των διαμελισμένων πτωματων σε λίνκ, επειδη ΠΡΟΤΕΙΝΑ στον κιχωτη να σβησει υβριστικά σχόλια και να κατεβασει την αναρτηση που εριχνε λάδι στη φωτιά (όπως είχαν κάνει παλιότερα άλλοι συνσχολιαστές) και επέλεξε να την ανεβάσει λίγες ωρες πριν τη μεγάλη απεργία… είμαι λογοκριτής ασχέτως αν δεν έκοψα ποτέ σχόλια ή κείμενα άλλων συνσχολιαστών ως administrator. Για μένα ήταν πλέον αδύνατο να παραμείνω στον ίδιο χώρο με άτομα που επανειλημμένα αθετούν τις συμφωνίες μας, που άλλα λένε τη μία μέρα και άλλα την άλλη καθιστώντας τον ευατό τους αναξιόπιστο, που απέδειξαν πολλές φορές οτι δεν έχουν καμια απολύτως διάθεση να συνεννοηθούν και να συνεργαστούν με τους υπόλοιπους αλλα επιμένουν να λειτουργούν ατομικίστικα ακόμα και οταν ξέρουν πως κάτι τέτοιο γίνεται σε βάρος του blog.

  Μπορείτε να γραψετε οτι θέλετε κάτω απο αυτό το σχόλιο, να το διαστρεβλώσετε, να απομονώσετε μεμονωμένες φράσεις, να το ξεσκίσετε… δεν εχω καμία διάθεση πλέον να ασχοληθώ άλλο. Γραψτε οτι θέλετε, είναι το τελευταίο σχόλιο που αφήνω εδω.

  Εύχομαι καλή δύναμη και καλη συνέχεια σε όλους…

  • Ρε φ’ιλε καλα έκανες και έγραψες εδώ και κανείς δεν θα σε διαστρεβλώσει αλλά πραγματικά σε ρωτάω διάβασες αυτά που έγραψα ή απλά έγραψες προκατ αυτά που έγραψες χωρίς να δώσεις σημασία;
   Γιατί αν το είχες διαβάσει θα έβλεπες ότι ΚΑΙ ΣΥ αναφέρεσαι σε αυτό και μάλιστα σε αυτη την δημοσίευση:
   https://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2011/02/23/%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B3%CE%B5%CE%B3%CE%BF%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD/

   ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΚΕΙ που ζητάς δημόσια να κατέβει ποστ συνχολιαστή σου επειδή κατά τα δικά σου κριτήρια είναι flamming!
   Και ποιος σου έδωσε αυτήν την δικαιοδοσία άραγε;
   Από ποτε αυτό:»Τα άρθρα του blog αντιπροσωπεύουν αποκλειστικά το συγγραφέα τους. Κατά συνέπεια δεν επιβάλλεται καμίας μορφής λογοκρισία, κατεύθυνση, ή περιορισμός στους συντάκτες, αλλά ταυτόχρονα δεν υπάρχει κοινή έκφραση από μέρους των ΣχΣ.»
   που είναι ανοικτό προς τον έξω κόσμο συνεπαγόταν προεγκρίσεις των άρθρων των συγγραφέων στο φόρουμ;
   Από πότε ο συγγραφέας εδώ δεν ήταν υπεύθυνος για την σελίδα του αλλά έπρεπε να διαβουλευεται άλλους για να προχωρήσει στις δημοσιεύσεις τους;
   Τι λέμε τώρα;
   Γιάυτό φτιάχτηκε αυτό το μπλογκ;
   Για να βάζει ένα φόρουμ του νόρμες πολιτικής ορθότητας στις δημοσιεύσεις των άλλων;
   Από πότε συμφωνήθηκε εδώ ότι υπάρχει συλλογική συνεννόηση για το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων των άλλων;

   Και τελικά δεν απάντησες.Δικαιολογείς ή όχι το αίσχος που έγινε μετά να κλειδωθεί το φόρουμ, να πειρατευτεί το μέηλ του σάιτ, να κοπεί η πρόσβαση της σελίδας του στο facebook σε ιδρυτικά του μέλη;
   Συμφωνείς ή όχι με τον ποταμό χυδαιότητας που ξεχύθηκε όταν κάποιοι κύριοι έχασαν την διαχειριστική τους εξουσία να επεμβαίνουν στις δημοσιεύσεις των άλλων και να προχωρήσουν σε διαγραφές;

   Δείχνεις να μην έχεις διαβάσει καθόλου το κείμενο όπως κάποιοι άλλοι δεν είχαν διαβάσει ένα άλλο κείμενο που υποτίθεται τους καπέλωνε.

   Άργησα να σου απαντήσω αφενός γιατί ασχολούμαι με συγκεκριμένο χρόνο με το μπλογκ και δεν είναι όλη η ζωή μου αφετέρου γιατί ήθελα να δω αν κι άλλοι θα έργραφαν.
   Αυτό με την διαγραφή αλούκα πάντως να μην το επικαλείσαι όταν ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ σε συγγραφέα του μπλογκ από έναν που αποχώρησες μαζί του και σε παρακαλώ αν είναι να ξανασχολιάσεις διαβασε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ όσα έγραψα…

   Το μπλογκ επέστρεψε στους συγγραφείς και είναι πλέον ανοιχτό προς τους απέξω.

   Εσύ αν θέλεις προεγκρίσεις και νόρμες δημοσιευσεις μπορείς βέβαια να τα βρεις σε άλλα μπλογκς…

 10. @xtremyst
  Επομένως… άνθρακες ο θησαυρός του… Βίλχελμ Ράϊχ (δηλαδη οι δυνατότητες εξήγησης των παραπόνων σου ως… πανουκλιάρικων).

  @μαύρο πάνθηρα
  Λυπάμαι, αλλά… επειδή στενοχωριέμαι γι’ αυτό που έγινε και νιώθω μπερδεμένος, στο να καταλάβω το ΓΙΑΤΙ εγινε… την ΕΥΚΟΛΗ λύση σου ότι «τα έκαναν πανουκλιάρηδες» ΔΕΝ την αγοράζω.

  Εξ ορισμού άλλωστε, ΚΑΜΙΑ σχέση δεν έχει η συναισθηματική πανούκλα με το θυμό μπροστά σε αδικίες ή ατασθαλίες. Αντίθετα, ο πανουκλιάρης άνθρωπος τείνει να κάνει τα στραβά μάτια ή να παρερμηνεύει, κ.ο.κ.
  Κι αυτά που είχε ο xtremyst ακούγονται ΠΟΛΥ ορθολογικά για νάναι… πανουκλιάρικα (=ΚΑΙ παράλογα).

  Σχολιάζω μπας και βγει καμιά άκρη, ή μήπως αντληθούν πολύτιμα στοιχεία για το μέλλον. Επίσης γιατί είχαμε τη δκή μας εσωτερική κρίση όπως κι άλλα μπλογκ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ εσείς.

  • Δεν θέλω να αγοράσεις τίποτα. Ένα χρονικό κάποιων δημοσιευμένων αθλιοτήτων παρέθεσα από κάποιους πρώην.
   Αν εσύ δικαιολογείς αυτές τις αθλιότητες εγώ δεν τις δικαιολογώ.
   Για μένα ανήκουν στο φαινόμενο της συναισθηματικής πανουκλας και αν μπεις στον κόπο να διαβάσεις τον Βίλχελμ Ράιχ και πως αυτός ανέλυσε αυτό το φαινόμενο τότε ίσως να καταλαβαινες ότι λογικά το επικαλούμαι εδώ.
   Όσο για το αν είναι ορθολογικά αυτά που έγραψε ο extremyst σκέψου μόνο ότι αυτός ήταν που δημόσια καλούσε δημοσίευση συνχολιαστή του να κατέβει σε 5 διαφορετικά του σχόλια ΠΡΙΝ ξεσπάσει η καταιγίδα στο σάιτ και δες την απάντηση που του έδωσα.

 11. tl;dr: το ίντερνετ ειναι η πιο μεγαλειώδης εφεύρεση του ανθρώπου σήμερα και οπως κάθε μεγάλη εφεύρεση/ανακάλυψη ο άνθρωπος τρέχει απο πίσω για να κατανοήσει πλήρως τα αποτελέσματα και τις δυνατότητές του.
  Κάποια άτομα αποχώρησαν από τους ΣΧΣ
  Οι 300 μετανάστες νίκησαν
  Το ίντερνετ θα φερει την επανάσταση (και στην ελλαδα)

  – Έκτος απο το θεμα με το ΣΧΣ που δεν με απασχολεί κυρίως γιατί τέτοια συμβαίνουν σε ολα τα σαιτς, το υπόλοιπο κείμενο μ’αρεσε!

 12. Επίσης black panther, μιας και βλέπω οτι το έχεις ψάξει με τον Ράιχ, δεν θα μετρούσε μια έρευνα για τα καμμένα βιβλία του?
  Γενικα με τρελαίνει που ενω εχει συμβεί κατι τοσο σάπιο ο κόσμος ποτέ δεν το καταδίκασε. Και μάλιστα μερικά χρόνια απο την ήττα του μεγάλου βιβλίο-καύτη

  • Έχεις δίκιο για την έρευνα και γενικά μια τέτοια έρευνα έχει γίνει.
   Οι ΗΠΑ σταμάτησαν να καίνε τα βιβλία του μόλις το 1967, δεκα χρόνια δηλαδή μετά τον θάνατο.

   Για μένα το μεγαλύτερο σκάνδαλο αυτή την στιγμή είναι που ο μεγαλύτερος όγκος των έργων του παραμένει αδημοσίευτος από μια κλίκα που επικαλείται τιςπιο απίθανες δικαιολογίες…

  • Από το ιντιμίντια το ανακάλυψες σήμερα, Ανυποψίαστε; Έτσι που ρίχνουν συνέχεια το ιντιμίντια τελευταία, φαίνεται πράγματι η δύναμή του.

   ΥΓ. Πάνθηρα, είναι πολύ καλό και το κομμάτι για τους μετανάστες απεργούς πείνας. Τα ρατσιστικά σχόλια στα καθεστωτικά είναι να τραβάς τα μαλλιά σου. Έχουν μπουκάρει στο σχολιασμό και οι χρυσαυγίτες για προπαγάνδα και φυσικά δεν τους κόβουν. Όλοι προτιμούν να ασχολείται ο κόσμος με τους μετανάστες και να μην ξυπνάει και τους δίνουν βήμα…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s