Τα ουσιώδη:σε οριακή κατάσταση η υγεία των 300 απεργών πείνας.Οι ζωές τους σε άμεσο κίνδυνο.

blackpanther        http://wp.me/pPn6Y-75G

Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία των απεργών πείνας.

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1267646

Έρχονται συνεχώς ασθενοφόρα στην Υπατία, οι απεργοί που διακομίζονται φαίνονται σκελετωμένοι. Κράτος, ΜΜΕ και ρατσιστές υπόλογοι για την υγεία των απεργών, για τα ψέματα, για την αδιαφορία και την υπονόμευση του αγώνα τους.

Ενώ συμβαίνει και αυτό http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1267708

Ο κατήφορος δεν έχει πάτο

Ακολουθώντας πρακτικές που θυμίζουν τα χρόνια της δικτατορίας, αστυνομικοί «επισκέπτονται» τα νοσοκομεία και ζητάνε από το νοσηλευτικό προχωπικό τα ονόματα των νοσηλευόμενων απεργών πείνας. Πρόκειται για του 16 απεργούς πείνας που μετφέριθηκαν σήμερα το μεσημέρι στα νοσοκομεία γιατί αντιμεώπιζαν άμεσο κίνδυνο ανεπίστρεπτων βλαβών στην υγεία τους.

Οι γιατροί στον Ερυθρό και στο Φλέμινγκ αρνήθηκαν να δώσουν τα ονόματα των νοσηλευόμενων απεργών και οι αστυνομικοί πήραν τα δικά τους στοιχεία. Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους γιατρούς, όπως ακρινβώς κάνουν και με τους απεργούς πείνας.

Μέρες ντροπής.

Τα πράγματα λοιπόν είναι οριακά.

300 συνανθρωποι μας βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση καθώς βρίσκονται στην 35η μέρα πραγματικής απεργίας πείνας. Οι ζωές τους σε κίνδυνο. Πολλοί από αυτούς έχουν υποστεί μη επανορθώσιμες βλάβες στην υγεία τους κατά τους γιατρούς.

Τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζονται την αλληλεγγύη μας.

Αυτοί οι άνθρωποι παλεύουν για στοιχειώδη δικαιώματα και ελευθερίες που σε ένα καθεστώς χωρίς λογικές απαρτχάιντ θα έπρεπε είχαν διασφαλιστεί για όλους.

Προέρχονται κυρίως από τις χώρες της βόρειας Αφρικής, από αυτές τις χώρες δηλαδή που αυτό το διάστημα έχουν εξεγερθεί για να ζητήσουν ανάλογα στοιχειώδη δικαιώματα και ελευθερίες.

Γνωρίζοντας κάποιους από αυτούς στην πολιορκημένη από τους μπάτσους Νομικη στις 27 Γενάρη, βεβαιώθηκα ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το τέλος, ακόμη κι αν αυτό σημάνει τον θάνατο τους.

Τέτοιος αγώνας αξιοπρέπειας απαιτεί την αλληλεγγύη μας. Τέτοιος αγώνας δίνει μαθήματα ζωής. Τέτοιος αγώνας μας αφορά.

Μακάρι οι ντόπιοι να είχαν το σθένος τους. Θα είχαμε ήδη απαλλαχτεί από το σημερινό καθεστώς…

28 σκέψεις σχετικά με το “Τα ουσιώδη:σε οριακή κατάσταση η υγεία των 300 απεργών πείνας.Οι ζωές τους σε άμεσο κίνδυνο.

 1. Σήμερα 28 Φεβρουαρίου 35η μέρα απεργίας πείνας έχουμε 7 άτομα στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Ο αριθμός αυτός κάθε στιγμή είναι διαφορετικός έως τώρα πάνω από 18 απεργοί έχουν διακομιστεί εσπευσμένα στα επείγοντα με κίνδυνο της ζωής τους. Παρά το γεγονός ότι η εξάντληση του οργανισμού τους έχει φτάσει σε οριακό σημείο, παρά το γεγονός ότι κάθε μέρα πολλοί από αυτούς μεταφέρονται με λιποθυμικά επεισόδια στο νοσοκομείο, δεν χάνουν την ελπίδα τους. Βαδίζοντας σε μονοπάτια θανάτου διεκδικούν με πρωτοφανή αξιοπρέπεια το δικαίωμα τους στη ζωή.

  Κατά την νοσηλεία τριών απεργών πείνας στο νοσοκομείο Αγ. Δημήτριος αναφέρθηκε από τους συνοδούς τους η διακομιδή φαγητού στους απεργούς παρά τις σαφείς διευκρινίσεις ότι αρνούνται την οποιαδήποτε σίτιση. Η προϊσταμένη ανέφερε ότι εκτελεί εντολή του διευθυντή της Β’ Παθολογικής Κλινικής για παροχή φαγητού στους απεργούς πείνας και έκθεση του για μισή ώρα στο χώρο τους. Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης καταγγέλλει την ενέργεια αυτή ως καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που λειτουργεί ως ψυχολογικό βασανιστήριο και θα κινηθεί ανάλογα. πηγή:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου , 31η μέρα απεργίας πείνας allilmap.wordpress.com

 2. ΜΗΝΥΜΑ των 50 απεργών πείνας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης

  Είμαστε οι 50 απεργοί πείνας, εργάτες μετανάστες που στεγαζόμαστε στον 7ο όροφο του ΕΚΘ. Βρισκόμαστε στην 34η μέρα απεργίας πείνας.

  Αγωνιζόμαστε για την αναγνώριση της ζωής μας.
  Αγωνιζόμαστε για την νομιμοποίηση μας στον τόπο που ζούμε και εργαζόμαστε.
  Ο αγώνας μας είναι ένας αγώνας από το σκοτάδι στο φως.

  Όλες αυτές τις μέρες πολλοί άνθρωποι είναι δίπλα μας. Μιλήσαμε με τα παιδιά της αλληλεγγύης και τους είπαμε πως ο χρόνος μας τελειώνει. Πως πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο γιατί αν ο αγώνας μας δεν δικαιωθεί, θα οδηγηθούμε στο θάνατο.

  Καταλαβαίνουμε πως η κυβέρνηση παίζει μαζί μας όπως άλλωστε τόσο καιρό παίζει με τη ζωή μας. Η ζωή μας όμως είναι πιο δυνατή από οποιαδήποτε κυβέρνηση. Από τη Δευτέρα 28 Φλεβάρη κόβουμε τη ζάχαρη. Δεν έχουμε άλλη λύση.

  Ξέρουμε ότι δηλώσατε τη συμπαράσταση σας με ψηφίσματα, ανακοινώσεις και υπογραφές. Τώρα σας ζητάμε να κάνετε κάτι παραπάνω.

  Την Πέμπτη 3 Μαρτίου, στις 6, στο Άγαλμα του Βενιζέλου η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης καλεί σε πορεία συμπαράστασης μας. Σε αυτή την πορεία θέλουμε να κατέβει ακόμα πιο πολύς κόσμος για να ακουστεί η φωνή μας στα αυτιά της κυβέρνησης που μέχρι τώρα μας αγνοεί. Γι’ αυτό σας ζητάμε να καλέσετε κι εσείς την Πέμπτη το δικό σας κόσμο να διαμαρτυρηθεί μαζί μας. Έτσι θα νιώσουμε ότι τα λόγια και οι υπογραφές σας είναι πραγματικό ενδιαφέρον για τη ζωή μας.

  Περιμένουμε την απάντηση σας στο δρόμο για να νικήσει η δικαιοσύνη και η ζωή.

  Οι 50 απεργοί πείνας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης

 3. ΤΟ ΒΛΕΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ.

  ΠΡΟΣ «ΝΟΜΑΤΑΓΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»

  ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ «ΑΙΜΑ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΑΣ» ..
  ΠΟΝΤΙΟΙ ΠΙΛΑΤΟΙ ..
  ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΥΤΟ-ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΙΩΠΗΛΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ..
  ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΝ
  ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ..

  Ειλικρινα δεν ξερω πως πρεπει να αντιδράσουμε…

  Τολμάω να πω ότι θα έπρεπε να υποβληθούν σε καποιου είδους υποχρεωτική ενδοφλέβια χορηγηση καταλληλου ορού από ανθρωπιστικές οργανώσεις .. κάτι τελος πάντων..
  ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ..

  ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΘΥΣΙΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑ..
  Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ..
  ΑΣ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ «ΠΥΡΕΙΑ» ..

  Να σωθούν οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ.. θα μπορεσουν να βοηθησουν κι άλλους περισσότερο στο μέλλον ΚΑΙ με ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ..

  έτσι δεν είναι ;..
  (δεν ξέρω τι να πω και τι να κάνω..)

 4. προσυπογραφω απολυτα τον RobinGood_Atromhtos

  ας κανουμε οτι ειναι ανθρωπινως δυνατο
  καιρο για συζητησεις και κριτικες θα βρουμε απειρο
  τωρα προεχει να σωθούν οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ

  σημερα το θεμα επαιξε και στο καθεστωτικα mega και αντιμετωπιστηκε με αρκετη συμπαθεια και σεβασμο ενω ζητηθηκε και απ την κυβερνηση να παρει μετρα ΤΩΡΑ

  ειδομεν

 5. Αυτα ειναι τα σοβαρα και επειγοντα θεματα με τα οποια θα πρεπει να ασχολουμαστε 😛

  φυσικα δεν μπορω να βαλω like σε μια τετοια ειδηση….

  τα λογια ειναι απλα περιττα…. απεργια πεινας απο 25/01 αυτο πρακτικα σημαινει οτι οι βλαβες στα εσωτερικα οργανα ειναι ανεπανορθωτες

  πραγματικα, δεν μπορω να φανταστω μεχρι ποιο σημειο θα τους εκδικειται το κρατος, γιατι ειναι δεδομενο οτι δεν προκειται να σταματησουν την απεργια πεινας

  οποτε τι; θα τους αφησουν να πεθάνουν; αν οχι, γιατι δεν ικανοποιούν τα αιτήματά τους έτσι ώστε να μην υποστουν περαιτερω μονιμες βλάβες; για λόγους εκδικητικότητας;

  • Όχι εκδικητικότητας. Μάλλον για λόγους εκδίκησης…αλλά να δω τι θα κάνουν εάν τυχόν πεθάνει έστω και ένας άνθρωπος..

   • Παντως δεν πιστευω να το τραβηξουν τοσο πολυ….

    μαλλον θα τους φτασουν στα ορια τους, λιγο πριν πεθανουν και μετα θα αρχισουν να «μα μου σου του» για δηθεν διαπραγματευσεις του κωλου…

    ισως παλι οχι, γιατι με αυτα που εχουμε δει να κάνει η εξουσια, τιποτα δεν ειναι απιθανο και πολυ σκληρο για αυτην

 6. @ Xanadu

  Άντε είναι και περασμένη η ώρα και γράφω ότι να ναι. Δεν εννοούσα εκδικητικοτητα εννοούσα λόγους παραδειγματισμού.

 7. οταν η λυπηση γυρισει σε οργη τοτε παυει ο χρονος της αδρανειας
  αυτος που μας γυριζει πισω στην στηριξη της καθημερινοτητας
  αυτος που εν αγνοια μας γυριζει τα γραναζια του συστηματος
  αυτος που σου δινει ελαφρυντικα συνειδησης
  ηδη η υγεια αυτων των ανθρωπων αποτι διαβαζω εχει κακοποιηθει απο τους κυβερνωντες καμμια ανθρωπινη ανοχη δεν επιτρεπει την συνεχιση της μαρτυριας τους αυτοι οι ανθρωποι μας εκπρωσωπουν στην αξιολογηση της ζωης μας

 8. Η δωσίλογη ολοκληρωτική κυβέρνηση της ολιγαρχίας κωφεύει. Δεν νοιάζεται για τη ζωή των 300 απεργών πείνας ή αν θα καταστραφεί η υγεία τους ή αν πεθάνουν(η αδιαφορία τους μπορεί να φτάνει και στο 300 λιγότεροι).
  Αφήνουν τα πράγματα να σέρνονται και όπου πάει(δείγμα κατάρρευσης ή προειλημμένες αποφάσεις κοινωνικού αυτοματισμού;!). Το μόνο που τους νοιάζει είναι να κάνουν καλά τη δουλειά, ως υπαλληλίσκοι που είναι για τις τσέπες των αφεντικών τους.
  Το κρίμα στολίδι στο λαιμό τους.
  Σε μας απομένει η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση στους απεργούς πείνας μετανάστες, που από μόνες τους δεν φτάνουν.
  Ανατροπή τώρα των τυράννων. Αρκετά δεινά έχουν συσσωρεύσει στον τόπο. Δεν πάει άλλο.

  • «Αφήνουν τα πράγματα να σέρνονται και όπου πάει(δείγμα κατάρρευσης ή προειλημμένες αποφάσεις κοινωνικού αυτοματισμού;!)»

   αυτο ακριβως.
   και…το κινημα αμηχανο, οι νοικοκυραιοι στον κοσμο τους νυσταγμενοι, ενω το καθεστως αλωνιζει και καταστρεφει ζωες.

 9. Επισης να προσθέσω οτι με μια ηρωικη αποφαση κλιμάκωσης του αγώνα αποφάσισαν να κοψουνε τη ζάχαρη απο τα υγρά που πινουνε. Αυτο πρακτικα σημαινει οτι βάζουνε πλέον τις εγκεφαλικες λειτουργίες σε άμεσο κινδυνο. Η αυταπάρνηση τους δινει το δικαίωμα να διεκδικουνε ολοκληρωτική νίκη στο ηθικο επιπεδο.

  • Η νίκη στο ηθικό επίπεδο νομίζω πως επετεύχθη από την στιγμή της απόφασης για την απεργία πείνας. Η αυταπάρνηση μάλλον αποδεικνύει πως το ‘δημοκρατικό’ , ‘ευνομούμενο’ κράτος δεν έχει καταλάβει τι συμβαίνει γύρω του και πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα. Απεργία πείνας είναι ρε….Τι στο διάολο δεν καταλαβαίνουν?

 10. Άκουσα σήμερα στο ραδιόφωνο τον Στρατή Πλωμαρίτη, πρόεδρο της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, που συμπαραστέκεται στους απεργούς να λέει οτι αν δεν γίνει κάτι άμεσα -τώρα- αύριο θα είναι πολύ αργά για κάποιους. Η μόνιμες βλάβες είναι πια βέβαιες, τώρα παίζεται η ζωή τους.
  Ανέφερε επίσης τον απαράδεκτο διευθυντή της Παθολογικής κλινικής που προσπάθησε να «σπάσει» τους απεργούς που νοσηλεύονται, αφήνοντας δίπλα τους δίσκους με φαγητό, είπε οτι πρόκειται για κανονικό βασανιστήριο και οτι τον κατήγγειλαν στο πειθαρχικό σώμα του ιατρικού συλλόγου για αφαίρεση της άδειάς του.

  • Αυτό πραγματικά που θα τους χάλαγε, θα ήταν φυλλάδια και πανό στην είσοδο της Ακρόπολης…
   να φρίξουν τα τουριστάκια….

   • Βασικα αυτο που λες ειναι μια πολυ καλη ιδεα για προπαγάνδιση της απεργιας πεινας στους τουρίστες γιατι μια τετοια απεργια πεινας πρωτη φορα γινεται στην Ευρωπη (αν δεν κανω λάθος).

 11. Επιτέλους με τι είδους πίεση ή δράση θα πάρει χαμπάρι η κυβέρνηση; Θα πρέπει να χαθούν ανθρώπινες ζωές για να δεχθούν κάποιοι ότι πρόκειται για σοβαρή κατάσταση; Έλεος!
  Κατά πόσο μπορεί κανείς να βοηθήσει, εννοώ κάποιοι από μας. Χθες βράδυ, φίλη αλληλέγγυη στους απεργούς ήταν όλη νυχτα στο νοσοκομείο προσπαθώντας να συμπαρασταθεί. Και το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να κρατά το χέρι δίνοντας κουράγιο σε κάποιους από τους απεργούς. Δεν ξέρω κατα πόσον θα μπορούσε κάποιος να κάνει το ίδιο αν δεν ανήκει στην επιτροπή αλληλεγγύης. Τουλάχιστον αυτό… Δεν ξέρω κι εγώ τι να πω, τι να κάνω για να βοηθήσω… Και περισσότερο απ’ όλα δεν θέλω να επιτρέψω στην απόγνωση και τον θάνατο να πλησιάσουν αυτους τους ανθρώπους. Αλλά πώς;

  • Μέσο πίεσης θα ήταν και μαζική παρουσία και συμπαράταξη με όσους ήταν σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή, Ντρέπομαι, αλλά μόλις τώρα το είδα. Αν είμασταν εκεί πλήθος κόσμου, θα είχε κάποια διαφορά.
   Επίσης, να στείλουμε εμείς και οι γνωστοί μας φαξ και μέιλ στους αρμόδιους, όπως περιγράφεται εδώ: http://hungerstrike300.espivblogs.net/2011/02/20/act-now-hunger-strike-300/

   • @elsa

    να σου πω την γνώμη μου; και μεταναστες να μην ηταν οι 300 απεργοι πεινα, αλλα να ηταν πχ 300 άνεργοι απεργοι πείνας ο κόσμος πάλι την ίδια αδιαφορία θα έδειχνε, δυστυχως…. η ντροπη και η κατρακυλα μας (και μας συμπεριελαμβάνω όλους) δεν έχει σταματημό…. δυστυχώς

 12. Δυστυχώς μου δημιουργείται η εντύπωση οτι στα μάτια «κάποιων» γίναν απο άνθρωποι – απεργοί πείνας / αριθμοί. Και η αριθμοποίηση έχει πάντα τα γνωστά αποτελέσματα. Θα πρέπει να πεθάνει ένας αριθμός πριν αυτοί που μπορούν να αλλάξουν κάτι αλλά προς το παρών έχουν μόνο σκατά στα μυαλά τους κινηθούν στην σωστή κατεύθυνση.
  Πραγματικά ελπίζω να διαψευσθώ!

 13. Το 25λεπτο βίντεο «Λας Βέγγας».

  Δεν του φαίνεται στην αρχή, αλλά εν τέλει αφορά άμεσα το θέμα των 300 απεργών πείνας.

  «Μια ιδιότυπη ματιά στο έργο του Θανάση Βέγγου, τη στιγμή που οι 300 μετανάστες απεργοί πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κλείνουν ήδη 5 εβδομάδες απεργίας»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s