Ένας χρόνος ΣΧΣ. Χρόνια πολλά ΣΧΣ!

Επειδή σιχαίνομαι τις αποχαιρετιστήριες μελούρες και γενικά τις μελούρες, ειδικά όταν χρησιμοποιούνται με τα καντάρια από ελευθεριάζουσες δήθεν πρωτοπορίες, θα μπω κατευθείαν στο ψαχνό.

Δεν με νοιάζει που βαφτίζεται το κρέας ψάρι και το άσπρο μαύρο. Δεν με νοιάζει που ο ακραίος ατομικισμός βαφτίζεται ελευθεριακότητα. Δεν με νοιάζει που η εκμετάλλευση ξένης εργασίας βαφτίζεται κοινοκτημοσύνη. Δεν με νοιάζει που ο σεβασμός της συντριπτικής πλειοψηφίας ή ακόμη και της ομοφωνίας βαφτίζεται φασισμός. Δεν με νοιάζει που η ενός ανδρός (ή στην περίπτωσή μας μίας γυναικός) αρχή βαφτίζεται ισοτιμία (το ίδιο θα ισχυριζόταν και κάθε μονάρχης στους πληβείους του). Στην προηγούμενη εργασία μου άλλωστε είχα μάθει τι σημαίνει να διαστρέφεις τη γλώσσα και να μην τρέχει κάστανο και ούτως ή άλλως στον πολύχρωμο χώρο των ελευθεριακών κινημάτων φυτοζωεί μπόλικη παρασιτική χλωρίδα που έχει μπλέξει τα μπούτια της μεταξύ πολιτικής αμπελοφιλοσοφίας, παραψυχολογίας και ουφολογίας. Με θυμώνει όμως η ηθικοπλαστική παπαρολογία και με εξοργίζει η αδιαφορία και ο σταρχιδισμός από ανθρώπους που αποκαλούνται μεταξύ τους σύντροφοι, αντί για «μαλάκα» ως όφειλαν. Κάτι υπερφουσκωμένα «εγώ» που θα χάριζαν απλόχερα μόνο την κλανιά τους.

Αυτό κυριολεκτικά δεν το ανέχομαι. Ή καλύτερα, πίστευα ότι δε θα το ανεχόμουν…

Η δική μου αλήθεια

Σε αντίθεση με εκείνους που πιστεύουν ότι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια, την απόλυτη άποψη και γενικά οτιδήποτε απόλυτο, εγώ θα εκφράσω μόνο τη δική μου αλήθεια:

 1. Το μπλογκ αυτό σχεδιάστηκε και θεμελιώθηκε ένα μεσημέρι πριν ένα χρόνο στην πλατεία Εξαρχείων. Μία αρχική ιδέα του στυλ «κάνουμε κάτι εμείς οι πρώην tvxs-ίτες» της Ερέντιρα, που μετεξελίχθηκε σε μπλογκ από δέκα άτομα που δούλεψαν μαζί για να το στήσουν κουτσά-στραβά.
 2. Στο μπλογκ αυτό συνεισέφερα με, εκτός από τα κείμενά μου και κάποιες αναδημοσιεύσεις, έναν μεγάλο όγκο προσωπικής εργασίας και χρόνου: Από τα γραφικά και τον κώδικα, έως την επιμέλεια και την τεχνική υποστήριξη (τα δύο τελευταία εκ παραλλήλου με πολλούς και καλούς φίλους εδώ μέσα που δε βγήκαν ποτέ να πουλήσουν μούρη και υποχρέωση, αλλά πρόσφεραν σιωπηλώς τον «οβολό» τους στους «κοινόχρηστους» ΣΧΣ).
 3. Στο μπλογκ αυτό φέραμε μαζί με τους παραπάνω φίλους συνεντεύξεις -όχι μόνο από Ελλάδα- και βίντεο από το χώρο των άμεσων γεγονότων και της κινηματικής δραστηριότητας. Επιμεληθήκαμε ηχητικού και οπτικού υλικού. Λειτουργήσαμε ως ερασιτέχνες ρεπόρτερ από διαδήλωση σε συναυλία υποστήριξης και από συνέλευση συλλογικοτήτων σε διάλεξη διεθνών προσωπικοτήτων του χώρου. Πολλοί και καλοί φίλοι, σύντροφοι και εξίσου διαθέσιμοι να προσφέρουν τον προσωπικό τους χρόνο, κόπο και χρήμα, χωρίς ανταλλάγματα.
 4. Οι αποφάσεις στη διαχείρηση του μπλογκ παίρνονταν πάντα συλλογικά, δεν υπήρχαν ψήφοι δύο ταχυτήτων και το κυριότερο δεν υπήρχε σοβαρό ζήτημα (π.χ. moderation) που να μην απαιτούνταν ομοφωνία. Κάτι μάλιστα που μας δημιούργησε σημαντικό πρόβλημα λειτουργίας, αλλά προτιμήσαμε να έχουμε προβλήματα και καθυστερήσεις παρά «παραγοντισμούς» της πλειοψηφίας. Ουδέποτε άλλαξε έστω και ένα χρώμα, έστω και μία αράδα, έστω και μία παράμετρος του μπλογκ, δίχως συλλογική συνεννόηση και, στα σημαντικότερα ζητήματα, γενική συνέλευση ή και ομοφωνία. Ουδέποτε. Και καλώ οποιονδήποτε θέλει να το διαψεύσει αυτό αν τολμά.
 5. Παραμερίσαμε συχνά προσωπικά προγράμματα και υποχρεώσεις όταν ξεσπούσαν (συχνά-πυκνά) κρίσεις προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή για την ομαλή πορεία και το κυριότερο εξέλιξη του μπλογκ. Κι όταν λέω χρυσή τομή, εννοώ τη διπλωματική υποχώρηση της πλειοψηφίας απέναντι σε μία μονίμως απούσα και ταυτόχρονα απαιτούσα μειοψηφία. Ενός μπλογκ που κανείς μας δεν θεώρησε «ιδιοκτησία» του και χαιρόμασταν εξίσου από τη θεαματική ανταπόκριση που είχε τη χρονιά που πέρασε. Ανταπόκριση που ούτε φανταζόμασταν ότι θα μπορούσαμε να πετύχουμε όταν ξεκινάγαμε -για το κέφι μας και μόνο- καμιά δεκαριά από μας τους ΣΧΣ ακριβώς ένα χρόνο πριν. Ίσως γι’ αυτό κάποιοι κόπτονται για τα «δικαιώματα του κινηματικού κοπιράιτ».

Η ρήξη

Κεραυνός εν αιθρία η σημερινή κατάντια; Όχι βέβαια.

Δεν παριστάνω ότι πέφτω από τα σύννεφα για τον μανιχαϊσμό της Ερέντιρας που ήταν αναμενόμενο να καταλήξει σε γελοία απολυταρχικές κινήσεις (εν κρυπτώ μάλιστα). Γελοία, γιατί τη μαζική αλλαγή status μέσα στη μαύρη νύχτα τη βάφτισε «αναγκαστική κίνηση για τη λειτουργία του μπλογκ». Να δεις τι μου θυμίζει; Τι μου θυμίζει; Α, ναι μωρέ. Το «σώσαμεν την χώραν από τον κομμουνισμόν». Είπαμε όμως. Το μαύρο-άσπρο…

Δεν εκπλήσσομαι καν γιατί έφτασαν τα πράγματα εδώ που έφτασαν. Όπως είπαν κάποιοι σχολιαστές που παρατηρούν τα καραγκιοζιλίκια μας των τελευταίων ημερών, «ίσως θα έπρεπε να το έχετε κάνει εδώ και μήνες». Πράγματι, θα έπρεπε οι ΣΧΣ να έχουν ξεκαθαρίσει τις διαφορές τους εδώ και μήνες και αν χρειαζόταν να διασπαστούν, ας διασπάζονταν. Η μόνιμη προσπάθεια να συγκολληθούν τα (από την αρχή) σπασμένα, να συνδυαστούν τα ασυνδύαστα και να συνεννοηθούν οι λίγοι ασυνεννόητοι (κατά βάση εγωπαθείς), ήταν μάταιη και πρόσφερε μόνο λίγες ημέρες ηρεμίας πριν την επόμενη καταιγίδα. Δε θα αναφερθώ στα αλλεπάλληλα προβλήματα που δημιουργούσε ο ίδιος πάντα άνθρωπος (κάποια εκ των οποίων θα μπορούσαν να έχουν και νομικές κυρώσεις). Δεν είναι αυτό το θέμα, όπως τελικά δεν είναι το θέμα μας τα διαμελισμένα πτώματα ανθρώπων με ακάλυπτα τόσο τα άντερά τους όσο και τα πρόσωπά τους (σ.σ. πλέον μιλάμε για κανιβαλισμό) πάνω στην τάβλα σαν σφαχτά στον χασάπη. Το συνεχώς διογκούμενο πρόβλημα λειτουργίας του μπλογκ είχε να κάνει με την διαρκή αδιαφορία του Πάνθηρα για τους υπόλοιπους και το ίδιο το μπλογκ. Εγωπαθής μέχρι εκεί που δεν παίρνει (δε νομίζω να χρειάζεται πολύ ψάξιμο για να το καταλάβει κανείς) και αδιάφορος σε απαράδεκτο βαθμό, έριχνε τη βόμβα του (συνήθως τύπου εξώφυλλου Espresso) και την έκανε για άλλες πολιτείες… επαναστατικές. Τηλέφωνα, SMS, mails, εκκλήσεις στο φόρουμ, ακόμη και στο χώρο σχολιασμού, δεν πτοούσαν τον μονίμως απόντα Πάνθηρα. Ατομικισμός; Ωχαδερφισμός; Σταρχιδισμός; Κλάσιμο; Όπως θέλετε πείτε το. Το θεμα είναι ότι αδιαφορούσε για τους πάντες και όταν εξόργιζε τα μέλη του μπλογκ με την αδιαφορία του, αναγκάζοντάς τα συχνά να τον επιτιμούν στα σχόλια, εμφανιζόταν ξαφνικά ως μωρά παρθένος να διαμαρτυρηθεί (πού άλλού;) δημόσια στο μπλογκ ότι τον καταπιέζουμε, τον λογοκρίνουμε και τον στοχοποιούμε. Έφτασε σε σημείο να θεωρεί ότι ακόμη και η διαφοροποίηση στην άποψή του (βλ. αποψάρα) ήταν ένδειξη «αντισυντροφικότητας». Κάπου εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά…

Εννοείται βέβαια ότι οποιαδήποτε αναφορά στα τρέχοντα της διαχείρισης του μπλογκ δεν αφορούσαν τον Συγγραφέα-Δημιουργό Πάνθηρα. Άποψη είχε μόνον όταν μία διαχειριστική απόφαση (που μπορεί να είχε παρθεί μήνες πριν με ομοφωνία) τον ενοχλούσε. Η μόνιμη δικαιολογία για την απουσία του και τον σταρχιδισμό του: Δεν προλάβαινε γιατί του έπαιρνε ένα μήνα να «συγγράψει» ένα άρθρο. Δεκτό. Ο καθένας όσο μπορεί αποδίδει και ό,τι δύναται προσφέρει. Τι διάολο πιστεύουμε σε κάποια ιδανικά όπως «από τον καθένα ανάλογα με τις δυνατότητές του στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του»;

Όμως, όπως αποδείχτηκε περίτρανα, ο Πάνθηρας, παρά την αδιαφορία του για όλους τους υπόλοιπους δεν ήταν εμπαθής. Παράξενος ναι. Περιπτωσάρα ίσως. Αλλά όχι κακός. Το μπάχαλο κάθε φορά δημιουργούσε η σύντροφός του Ερέντιρα που στην πιο κρίσιμη φάση των εκρήξεών του, λειτουργούσε σαν λάδι στη φωτιά. Σα να έσπρωχνε μονίμως τα πράγματα προς τα άκρα, υποτίθεται σπεύδοντας προς υποστήριξή του, αλλά στην πράξη για να τον ξεσηκώσει και γενικά να εκνευρίσει και διασπάσει όσο το δυνατόν περισσότερο τη συνοχή της ομάδας.

Κι επειδή λοιπόν γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλές μισές αλήθειες και ακόμη περισσότερες χονδροειδέστατες διαστρεβλώσεις, δηλώνω ότι:

–          Υπήρξε πρόταση οικειοθελούς αποχώρησης του Πάνθηρα με το εξής σκεπτικό: η ομάδα των ΣΧΣ καλεί το μέλος Πάνθηρα να αποδεχτεί τους όρους με τους οποίους ο ίδιος συμφώνησε (και συγκεκριμένα απλώς να επικοινωνεί με τους συντρόφους του στο φόρουμ, αυτήν τη ρημάδα την ελαχιστότατη απαίτηση), ή να αποχωρήσει οικειοθελώς αφού δεν μπορεί καν να συμβιώσει στοιχειωδώς με τα υπόλοιπα μέλη. Αυτή η πρόταση, για το αν θα τεθεί δηλαδή στον Πάνθηρα το ερώτημα, δεν έφτασε καν για ψήφισμα. Αυτή η πρόταση που έγινε προφανώς στα φανερά στο φόρουμ των ΣΧΣ ήταν η αφορμή για το «πραξικοπηματάκι» της Ερέντιρας και βέβαια από εκεί και πέρα ήταν πανεύκολη η γκεμπελίστικη διαστρέβλωση περί διαγραφών και λοιπών εύηχων και εύπεπτων σαχλαμάρων που επικαλέστηκε για να εκδιώξει ουσιαστικά τα 25/30 του μπλογκ. Τυχαίο; Μπορεί… τι να πω;

–          Η αποφασιστική κίνηση της Ερέντιρας σήμανε εκ των πραγμάτων τη ρήξη της εμπιστοσύνης με ένα άτομο που δρα αυτοβούλως πέρα και έξω από την ομάδα. Κι αν μέχρι τώρα το έκανε σιωπηλώς, απέχοντας από τις συλλογικές αποφάσεις, πλέον έδωσε ξεκάθαρα το μήνυμα με την μονομερή της ενέργεια που ήταν σα να φώναζε: «Μη με εμπιστεύεστε. Αύριο το πρωί αν γουστάρω σας εκπαραθυρώνω». Και μη γελιόμαστε. Οι αηδιούλες περί εξίσωσης των πάντων και απόλυτης ελευθερίας από εδώ και πέρα δεν ευσταθούν για έναν πολύ απλό λόγο: την κίνηση την έκανε νύχτα και από μόνη της. Ακόμη και με το καρφιτσωματάκι της δικής της θεόσταλτης αποψάρας, για το μπάχαλο που ίδια δημιούργησε, καρφώνεται πανάθεμά την.

Οι ΣΧΣ πέθαναν. Ζήτω οι ΣΧΣ!

Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, οι ΣΧΣ είναι νεκροί. Κλινικά διαγνωσμένα νεκροί. Κατανοώ ότι η Ερέντιρα που θεωρεί εαυτόν δημιουργό, θέλοντας να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, και ότι θα επιθυμούσε να αποκτήσει «ιδιοκτησιακά δικαιώματα» στο «brand name», γιατί έτσι το αντιλαμβάνεται τώρα που (νομίζει ότι) εξασφαλίζει μόνο του 200.000 views το μήνα. Συγχαρητήρια και μαγκιά της. Με μία κίνηση ρουά-ματ, εκτοπίζει τα τέσσερα πέμπτα των Σχολιαστών και καρπώνεται τον «τίτλο».

Εξ όσων γνωρίζω, πέρα από την προσωπική πικρία, οι περισσότεροι από τα μέλη που θα αποχωρήσουν είναι μεν συναισθηματικά δεμένα με τους «Σχολιαστές», αλλά δεν έχουν καμία ιδιοκτησιακή καούρα, όντας έτοιμα να ανοίξουν καινούριους δρόμους. Ίσως το ίδιο επιτυχημένους, ίσως περισσότερο, ίσως και λιγότερο. Αλλά καινούριους.

Προσωπική πρόταση απολύτως έντιμη: προτείνω και στα δύο μέρη να εγκαταλείψουν το όνομα «Σχολιαστές χωρίς Σύνορα» ως κάτι ωραίο που λειτούργησε με έναν τρόπο και έφτιαξε ένα προφίλ, που όμως εκ των πραγμάτων δεν υπάρχει πια. Αν μη τι άλλο, η επιμονή πάνω στη χρήση του ονόματος (προσωπική άποψη πάντα αυτή) ενδέχεται να υποδηλώνει και την προσωπική ατζέντα εκείνου που πάει να καρπωθεί το όνομά. Ας το αφήσουμε να πεθάνει, αφού το πληγώσαμε θανάσιμα τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Η αποψή μου είναι ότι αν χρησιμοποιηθεί το πτώμα, μάλλον θα σαπίσει παρά θα ανθίσει. Αλλά είπαμε… οι απόψεις είναι σαν τις κωλοτρυπίδες: Όλοι έχουμε από μία!

Όπως και να’ χει. Τα λέμε εκεί έξω!

Zaphod (ένας νερόβραστος μαθητευόμενος συγγραφέας)

Advertisements

646 σκέψεις σχετικά με το “Ένας χρόνος ΣΧΣ. Χρόνια πολλά ΣΧΣ!

 1. Σχολιαστές χωρίς σύνορα ήταν όνομα εμπνευση της ερεντιρας.
  Εσυ το ήθελες σχσ αλλά εγω επεμενανα ειναι σχολιαστες χωρις σύνορα και στην διευθυνση του μπλογκ.
  Ο χρόνος έκλεισε;Νομίζω έχουμε καποιες μέρες…
  ΤΟ αστείο είναι ότι χτες το μπλογκ έκανε τρομερό ρεκορ επισκεψιμότητας με 25.000 χιτς και ενώ εγώ δεν ενδιαφέρομαι για χιτς και σεις είχατε ένα θέμα με αυτά…

  Και ενω ήδη είχαν αποχωρήσει δύο που φέρναν εδώ πολλα χιτς με αναδημοσιευσεις.
  Το μπλογκ είναι στην παραμονή της απογειωσης του.
  Θα έρθουν τώρα δεκάδες καινουργιοι, τωρα που ανοιξε επιτελους προς τον κόσμο και δεν θέτει εκατό κριτήρια εισδοχής και ομοφωνία για να μπει καποιος καινουργιος.

  Εγω σου λέω να κάτσεις.
  Εσύ γράφεις δικά σου πράγματα και γενικά δεν ήσουν λογοκριτής.
  Έχεις όλα τα δικαιώματα εδώ να γράφεις, να ποστάρεις ότι θελεις και όπως θέλεις όσες φορές θελεις.
  Ακόμη κι αν δεν αρέσει το σχόλιο μου να το σβήσεις.

  ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ.
  Άρα;

  • σας έχουν παρασύρει 1-2 μαλακες να φύγετε χωρίς λόγο.
   ΑΛλα ακομη κι αυτοι μπορούν να μείνουν εδώ αν θέλουν.

   Ρε δεν άλλαξε τιποτα εδώ!Απλα το σαιτ δεν δεχεται διαγραφες, δεν δεχεται λογοκρισια απο σχολιαστη σε σχολιαστη στις δημοσιευσεις του, ειναι πιο ανοιχτο και ειναι ετσι πιο ΕΛΕΥΘΕΡΟ.

   • Λες

    Απλα το σαιτ δεν δεχεται διαγραφες, δεν δεχεται λογοκρισια απο σχολιαστη σε σχολιαστη στις δημοσιευσεις του, ειναι πιο ανοιχτο και ειναι ετσι πιο ΕΛΕΥΘΕΡΟ.

    Παραβλέπω το γεγονός ότι
    διαγραφες ΕΧΕΙΣ ΖΗΤΗΣΕΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ
    λογοκρισία απο σχολιαστη σε σχολιαστη ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ

    και σε ρωτάω:
    Tην «ελευθεριότητα» που λες ποιος την αποφάσισε;

   • «δεν δεχεται διαγραφες, δεν δεχεται λογοκρισια απο σχολιαστη σε σχολιαστη στις δημοσιευσεις του,»

    Στο site δεν έγιναν διαγραφές (μία μόνο πρόταση υπήρξε και μάντεψε ποιος την έριξε). Λογοκρισία από σχολιαστή σε σχολιαστή έγινε αν θυμάσαι μόνο από σένα σε σχόλια μελών. Οπότε άστο.
    Σύμφωνα με τους «κανόνες του site» (όπως το αποκαλείς) θα έπρεπε να θέσεις τον εαυτό σου εκτός.

  • «Ακόμη κι αν δεν αρέσει το σχόλιο μου να το σβήσεις.»

   Έχει φύγει αν θυμάσαι ο NLS επειδή δε σβήνω ούτε καν σχόλια.

   Διάσπαση στη διάσπαση φίλε Πάνθηρα δεν παίζει ως ενδεχόμενο. Επιλέξατε το δρόμο σας και καθορίσατε και το δρόμο των υπολοίπων, δηλαδή της πλειονότητας, με τρόπο που δε συνάδει σε ελευθεριακούς και κινηματικούς.

   Μην μπερδεύεις το domain (sxs) που πρότεινα για ευκολία στο URL με το όνομα που πέταξε η Ερέντιρα μεταξύ τυρού και αχλαδιού. Καταλαβαίνω τη σχέση σου με την Ερέντιρα, αλλά εδώ δεν έχει καμία σημασία. Αν θεωρείς ότι κατέχει κάποιου είδους τίτλους ιδιοκτησίας δικαίωμά σου. Αλλά ξέρεις, οι πράξεις και οι πεποιθήσεις μας μας φέρνουν συχνά σε αδιέξοδα όταν δεν ταιριάζουν με την εικόνα που «πουλάμε» προς τα έξω.

   Την πρότασή μου για το «πνευματικό παιδί» της Ερέντιρας την είδες παραπάνω. Καταλαβαίνω ότι τρομοκρατεί, ειδικά τώρα με την κίνηση αποπομπής (είπαμε να μην παίζουμε με την πραγματικότητα, μεγάλα παιδιά είμαστε). Υποστείτε όμως και τα αποτελέσματα του τρυκ και ό,τι αυτά σημαίνουν για τη σκοπιμότητά του, καθώς η μπαλαφάρα της δικαιολογίας που χρησιμοποιήθηκε για τις πραξικοπηματικές ανατροπές και την ανακήρυξη νέου «άρχοντα» έχει αποκαλυφθεί. Όπως ακριβώς δεν έχει αποκαλυφθεί το περιβόητο κίνημα διαγραφών.

   Προσωπικά καλώ εδώ, ειδικά τον Μαρξφάχτορ, να διαψεύσει την τοποθέτησή μου σχετικά με τις αποχωρήσεις και τις αιτίες τους.

   • Παρακαλώ σταματήστε να με αναφέρετε στην αντιπαράθεση σας με τρόπο που δεν ανταποκρίνεται στα γεγονότα.

    Η προταση «Έχει φύγει αν θυμάσαι ο NLS επειδή δε σβήνω ούτε καν σχόλια.» είναι ανακριβής.

    Ο NLS έφυγε γιατί δεν συμφωνούσε με την παραμονή του σε έναν χώρο διαδικτυακό στο οποίο γίνονται ανεκτά οι φασίστες και τα τρολς.
    Μην με αναγκάσετε να ξαναμιλήσω για τα ίδια. Καταντά βαρετό.

    ευχαριστώ

    • Συγγνώμη NLS αλλά δεν ότι «γίνονταν οι φασίστες ανεκτοί» γενικά. Σε ένα ποστ έγινε αυτό και έτυχε να’ ναι το δικό μου, όπου και δεν έσβησα ΕΠΩΝΥΜΟ σχόλια φασίστριας της οποίας το όνομα αναφερόταν μέσα στο ιδιο το ποστ (άρα είχε κάθε δικαίωμα να γράφει). Δε διαστρεβλώνω κάτι. Ωστόσο δέχομαι ότι δεν ήταν ο λόγος αλλά η αφορμή.
     Τεσπα, το ζήτημα είναι ότι δεν υπήρχε λογοκρισία.

     • αγαπητέ Γαλαξιάρχη μην επιμένεις,
      ίσως να μην θυμάσαι λόγο της συναισθηματικης φόρτησης σου, αλλά η κόντρα μου μαζί σας – και εννοώ όλους σας σχεδόν – ξεκίνησε σε προγενέστερο πόστ του rising και της jaque και είχε να κάνει με άλλο τρολ που έβριζε τους απολυμένους των ελληνικών γραμμάτων και όλους τους συνσχολιαστές.
      Αυτό που λες είναι καμιά δεκαριά μέρες μετά.
      Μπορεί να μεγαλώσαμε κατά 6 μήνες από τότε αλλά δεν ξεκουτιάναμε και τελείως 🙂

      Και φυσικά είναι ανακριβές να λες ότι εγώ διαχώρησα την θέση μου επειδή «δεν σβήνονταν σχόλια΄» έτσι γενικά.
      Είναι σαφές ότι έφυγα για τους λόγους που προανέφερα περί ανοχής σε φασίστες και τρολς.
      Το παράδειγμα που έφερες είναι απόδειξη και αφορά κατ εμένα κακό χειρισμό ανοχής σε ένα σχόλιο που ισχυρίζονταν ότι είναι μιας επώνυμης πολιτικού που έχει αναπτύξει πολιτική δράση.
      Θεωρησα ότι
      1. δεν υποχρεώνεται το μπλογκ να αναπαραγάγει τον λόγο κάποιας που έχει επωνύμως κατηγορηθεί από πλήθος αντιρατσιστικών οργανώσεων για συμμετοχή σε ξυλοδαρμούς μεταναστών
      2. δεν γνωρίζαμε αν είναι όντως αυτή και όχι κάποια κακόβουλη διαδικτυακή οντότητα που ενδεχομένως επιζητούσε να μας εκνευρίσει για να πούμε επώνυμα μπινελίκια και να έχουμε πιθανές ποινικές εμπλοκές.
      Η ανακατά, μπορεί να σας επιβεβαιώση ότι αυτά ακριβώς έθεσα.

      Εις ότι αφορά την λογοκρισία, μπορώ να διαβεβαίωσω ότι κανείς δεν κόπηκε τουλάχιστον όσο είμουν εγω μαζί σας. Όποιος πει το αντίθετο θα λέει ψεμματα.

      Αλλά άλλο τόσο αλήθεια είναι ότι αρκετοί σχολιαστές (όχι πλειοψηφία ευτυχώς) επέμεναν ότι πρέπει να σβήσουν σχόλια συνσχολιαστών.
      Συγκεκριμένοι και οι μεν και οι δε.
      Ευτυχώς δεν περασε.

      Λυπάμαι όχι τόσο για την σημερινή κατάσταση του μπλογκ, από το οποίο έχω αποχωρήσει εδώ και καιρό για τους λόγους που προανέφερα, όσο για την αποτυχία καν να οργανωθεί με σοβαρό τρόπο ένας διάλογος που θα αποσαφήνιζε διάφορα, όσο και η συνακόλουθη χολή που εκτοξευετει ενθεν και ενθεν και δεν αφήνει καλές αναμνήσεις ούτε στην υστεροφημία του μπλογκ, ουτε σε νέα ή άλλα εγχειρήματα.

      όχι με αυτή την μέθοδο, όχι με αυτή την συμπεριφορά και τελικά όχι με αυτά τα άτομα.

      Δεν πέφτω ακριβώς από τα σύννεφα, αλλά ζητώ από τους παλαιότερους να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και από τους νεότερους να μην απογοητεύονται.

      Φιλικά

      • NLS, δεν υπάρχει λόγος διαφωνίας (γι’ αυτό αναφέρθηκα στην αφορμή και όχι αιτία). Έχεις δίκιο και ίσως κακώς χρησιμοποίησα σε άμεση συσχέτιση το όνομά σου. Ωστόσο, καταλαβαίνεις νομίζω την αναλογία που ήθελα να κάνω σχετικά με το επίπεδο λογοκρισίας στα δικά μου ποστ (μηδέν δηλαδή).

      • «Αλλά άλλο τόσο αλήθεια είναι ότι αρκετοί σχολιαστές (όχι πλειοψηφία ευτυχώς) επέμεναν ότι πρέπει να σβήσουν σχόλια συνσχολιαστών.
       Συγκεκριμένοι και οι μεν και οι δε.»

       Σορρυ αλλα σε τετοια ανακριβεια δεν μπορω να μην επεμβω.
       ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ‘ΑΡΚΕΤΟΥΣ’ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΣΒΗΝΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΣΥΣΧΟΛΙΑΣΤΩΝ?
       Γιατι ξεχνας οτι σε αυτο το θεμα (διαγραφες σχολιων συνσχοιλιαστων) υπηρξε ΟΜΟΦΩΝΙΑ στο να μην σβηνονται (ασχετα τι εκανε ο Πανθηρας μετα);

       Ελεος ρε φιλε με τις ισες αποστασεις. Καταλαβαινω οτι μπορει να πικραθηκες απο ορισμενα ατομα, αλλα τετοια ανακριβεια πια;

       ΥΓ. θυμαμαι επισης οτι το μαζεψες λιγο το χαρακτηρισμο «φασιστας» (ενω στην αρχη ησουν απολυτος) απεναντι σε αυτον που τρολαρε εναντια στους απολυμενους. Ειχες αφησει ανοικτο το ενδεχομενο να ειναι και απλο τρολ. Τωρα γιατι επανερχεσαι και λες μετα βεβαιοτητας οτι ηταν φασιστας; Και τι λογος σου πεφτει εσενα να θες να σβηνουν σχολια σε αλλες δημοσιευσεις, ενω εχει συμφωνηθει (και το βαλαμε φατσα καρτα) οτι αποκλειστικα υπευθυνος για τον ελεγχο του σχολιασμου ειναι αυτος που ανεβασε το ποστ;

      • eddie
       μιλάω για την εποχή που ήμουν στο μπλογκ δηλαδή μέχρι 4 μήνες πριν, και όχι για το τι κάνατε ααπό όταν έφυγα, που δεν ξέρω και όντως δεν μου πέφτει λόγος.
       Ναι συγκεκριμένοι σχολιαστές, είχαν ζητήσει διαγραφές συγκεκριμένων σχολίων από συγκεκριμένους.
       Κάποιοι με ιδιαίτερα πιεστικό τρόπο.
       Για την υπόθεση που λες με το τρολ που όπως παραδεχτήκατε φλάμαρε αλλά αφεθηκε υπάρχουν κάπου δυο βδομάδες συζητήσεις γραπτα στο φόρουμ.
       Κάτσε δες τα.
       Τα μερί «ίσων αποστάσεων» επιστρέφονται αυτούσια σε αυτούς που τότε δεν πήραν θέση όταν εγώ έθετα συγκεκριμένα ζητήματα και ήσουν ένας από αυτούς.

       Ευχαριστώ

      • @ NLS (απαντω στο τελευταιο σου σχολιο)

       Δες λοιπον την παρεμβαση μου απλα σαν αποκατασταση της αληθειας που «δεν ξερεις» για το ποιος απαιτησε δημοσια και σε συναντηση διαγραφη σχολιαστη και ποιος διεγραψε (σαν γεγονος, οχι σαν σκεψη) σχολια συνσχολιαστων.
       Οσο για το φορουμ, μια χαρα τα εχω διαβασει και θεση μου δεν ηταν «ισων αποστασεων».
       Επισης, υπαρχει μια διαφορα αναμεσα σε μια συζητηση αναμεσα σε μελη που ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΗΜΕΝΟΙ να συζητανε, και στις ισες αποστασεις αναμεσα στα μελη που ειναι διατεθημενοι να συζητανε (παρα τις επι μερους διαφωνιες τους) και σε αυτους που εχουν κλασμενη τη συλλογικοτητα εξ αρχης, διαγραφουν σχολια, θετουν ζητημα διαγραφης συνσχολιαστων, μετατρεπουν πραξικοπηματικα εν μια νυκτι το μπλογκ απο συλλογικο σε ιδιοκτησιας Ερεντιρα.
       Σε μια τετοια κατασταση, το να λες «φταιτε και οι μεν και οι δε», ετσι ουδετερα, τσουβαλιαστα και ισοπεδωτικα, σε αδικει.

  • Panthira mhn ginesai aitherovamon , ta 25000 xits htan eksaitias tou kanivalismou sas kai ths agwnias megalhs meridas ton anagnoston ti tha ginei ayth h prospatheia.
   Sas parakoloutho apo thn arxi sxedon kai eixa katalavei oti yparxei mia kodra apo ta sxolia sta arthra sou kai diafora yponooumena alla den tha mposrousa pote na fadasto oti tha kataliksei edw h oli katastash

   kali sunexeia se olous
   Filika enas anagnostis

 2. Πριν από λίγο κοιτούσα το πρώτο άρθρο του μπλόγκ:

  25 Φεβ. 2010
  … μπα!.. τον βρήκαμε τον δρόμο ?
  By Koula

  Tώρα ο δρόμος υπό νέα διεύθυνση απέκτησε διόδια…

  • γιατί διόδια;Καλα ρε φίλε έχεις τόσο κυριευτει απο εμπαθεια ώστε ούτε στο τηλεφωνο δεν μιλας;
   Γιατι;Εγω δεν «υποβιβαστηκα» σε συγγραφέα όπως και συ;
   Ποιο είναι το θέμα σου;
   Σε έδιωξε κανείς;
   Διόδια ειχε πριν το σαιτ και γιαυτο είχε καθηλωθεί σε σχεση με το δυναμικό του.
   Τώρα απογειώνεται.

 3. θα παρακαλούσα να ενημερωθώ για τη νεα προσπάθεια, εννοω αν στηθεί καποιο άλλο blog από τους αποχωρούντες. Πραγματικά λυπαμαι για την κρίση, αλλά ο καθενας μας θα προχωρήσει.

 4. Γιαυτό ζάφοντ επεμενες στην ερέντιρα να βγάλει το λογοτυπο του σάιτ;
  Για να το κάνεις r.i.p?

  Τα λογότυπα γενικά δεν έχουν copyright και δεν ανήκουν αποκλειστικά σε κανένα.
  Θα ήθελα ένα μπακ απ του φόρουμ να μου στείλεις ή έστω να πάψει να χρησιμοποιειται αυτο επιλεκτικα.
  Πολλα έκρυψες και πολλες χυδαιότητες που γράφτηκαν για την ερέντηρα και άλλους.
  Τέλος πάντων.

  Ας ηρεμήσουμε γιατί καποιοι εδώ κάνουν σαν να τους σκοτώσαμε την μάνα…
  Και ενω τόσα γεγονότα τρέχουν έξω μας…

  Επαναλαμβάνω ότι όποιος θέλει να μείνει μένει παρόλες τις χυδαιότητες που εκτοξεύτηκαν.

  Τέλος πάντων.Ας ηρεμήσουμε γιατί δεν μας φταίνει καΙ οι έξω να τρωνε όλο αυτό για τα εσωτερικά και τις αποχωρήσεις.

  • Τι θες να σου στείλω Πάνθηρα; Δεν είπες οτι πήρες backup oλόκληρου του site; Ε, χρησιμοποίησέ το.

   Αν νομίζεις ότι έχεις το ηθικό δικαίωμα (και ανάστημα) να χρησιμοποιείς δουλειά άλλων χωρίς την τυπική έγκρισή τους (δεν πρόκειται για πνευματικά δικαιώματα) κάντο. Δεν μπορώ να σου το αρνηθώ αύριο-μεθαύριο.
   Ωστόσο ναι, η δουλειά που έβαλα στο μπλόγκ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί εν γνώσει μου στο μπλογκ της Ερέντιρας. Απλό. Δεν το εγκρίνω. Δεν μπορώ όμως και να το απαγορεψω. Αν η εντιμότητά σου το επιτρέπει πάω πάσο.

   • ρε ζάφοντ μπακ απ του σάιτ έκανα όχι του φόρουμ!
    Με κλειδώσατε από αυτό και δεν μου δίνετε ούτε μπακ απ;
    Και χρησιμοποιετε επιλεκτικά πράγματα από κει κρύβοντας αθλιότητες που γράφτηκαν;

    Όσον αφορά το υλικό του μπλογκ εγώ ειπα να μεινει εδώ όχι για να χρησιμοποιηθεί από μενα ή αλλον αλλα απλα για να υπάρχει.
    Ανήκει στο ίντερνετ και ξέρεις ότι είμαι κοπυλεφτ τύπος.
    Τώρα βέβαια αν θελετε να το πάρετε να το παρετε.
    Εσεις το αποφασίζετε όπως εσύ αποφάσισες και πίεσες την ερέντιρα να βγάλει την εικόνα που είχε τι σάιτ πάνω πανω λες και ήταν δικό σου…

    Εντάξει βγήκε κι αυτό και τώρα υπάρχει προσωρινά ένα χειρότερο.
    Άρα;

    • Ε, χμμ… η εικόνα ήταν όντως δική μου, ή αν προτιμάς ήταν των υπολοίπων εκτός της Ερέντιρα (τη νυν ιδιοκτήτρια).
     Θέλεις βρε αδερφέ στο κάτω-κάτω να σου φτιάξω καινόύρια γραφικά στο καινούριο σου μπλογκ; Πέστο μου και θα σου τα φτιάξω (ειλικρινά στο λέω). Την πουστιά όμως δεν τη σηκώνω.

     Σου επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά σχετικά με το νταβατζιλίκι που πάς να περάσεις στη χρήση των ποστς ανθρώπων ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΗΣ ΕΡΕΝΤΙΡΑΣ: Την εκμετάλλευση έργου τρίτων την ονομάζουμε καπιταλισμό.

     Αν είσαι τόσο του copyleft γιατί δεν αποδέχεσαι την πρόταση που έκανα και να σου στείλω όσο άρθρα θέλεις τότε;

  • «I may be schizophrenic but at least I have each other» blackpanther1975

   Λοιπόν, πρώτη φορά στη ζωή μου συμφωνώ με τον πάνθηρα.. κι αυτό είναι μια κατάκτηση του μπλογκ. 😛 Ας ηρεμήσουμε, ας τελειώσουν όλοι τις εκρεμμότητες με τα άρθρα τους και το μπλογκ κι ας σηκωθούμε να φύγουμε όμορφα κι ωραία. Καλά κάνατε και ξεδώσατε γιατί είχαν μαζευτεί πολλά κι είμαστε και αθρώποι και ένα γιγαντιαίο λυτρωτικό τρολάρισμα κάνει καλό σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά ρε μαλάκες… ακόμα εδώ είσαστε??

   Και δεν μ’ αφήνετε να είμαι συνεπής με τους αποχαιρετισμούς μου, χθες χαιρέτησα τους εκατοντάδες χιλιάδες φαν μου και τώρα πάλι εδώ είμαι. Άντε τελειώνετε λέμε.

   πάνθηρα γειά ρε φίλε, κράτα γερά είσαι τεράστιος

 5. πάνθηρα, πρώτος εσύ έσβησες σχόλια συσχολιαστών… και σε ρωτάω moderating ποιος θα κάνει; αν γράφονται βαριά ρατσιστικά σχόλια σε ποστ και δεν ειναι διαθέσιμος ο συντάκτης ποιος θα κάνει το moderating; η erendira;

  τα μπλογκ των 20 και πλέον ατόμων δε λειτουργούν έτσι όπως λες…
  δεν υπάρχει επιστροφή…μετά από αυτό που έκανε η εrendira…

  • moderating κανει ο καθένας για που έχει την σελίδα του και ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.
   Αλλοι μπορουν να θέλουν να μην σβήνεται τίποτα στα σχόλια τους και άλλοι να θέλουν να σβήνονται αλα ιντιμιντια.Δικαιωμα του καθενος να το καθορισει αυτο ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ.
   Ήμουν ο πρώτος που ζήτησα να κατέβει ποστ μου και που μου πιξελιάσαν φωτο άρθρου μου και μετά λες ότι έσβησα σχολιο συνσχολιαστή;
   Μα εδω συνσχολιαστες μου έχουν γράψει πράγματα χειρότερα από χρυσαυγίτες.
   Οπότε;

   Και καταστατικα ο συγγραφεας έχει την ευθυνη του σχολιασμού.

    • Θ’ αρχίσω να φορτώνω πάλι, παρόλο που δεν ενεπλάκην στον τότε σκυλοκαβγά (μαλακωδώς ίσως). Αυτό το ρημαδιασμένο όρο διακήρυξη (καπέλο) στις πρώτες ημέρες του μπλογκ, που άφησε σύξυλη την ομάδα που απαρτιζόταν από χίλιες δυο διαφορετικότητες, γιατί την κάνεις γαργάρα;
     Δικαίωμά τους δεν ήταν να μην εκφράζονται από την διακήρυξή ΣΟΥ και να δηλώσουν την ενόχλησή τους;
     Δεν καταλαβαίνεις επιτέλους ότι έχεις επιχειρήσει να κουκουλώσεις τα πάντα με το υπερμέγεθες ΕΓΩ σου;

 6. λοιπον ακου αγνωστε φιλε μου Zaphod

  ολα ωραια και καλα ,αλλα τοπροβλημα ειναι εγγενες , βρισκεται στην ιδια την ενναλακτικοανατολιτικη ψυχη του αριστερου

  βρισκεται στην αδυναμια του να κοινωνησει
  βρισκεται επισης στο εγκαταστημενο στη συνηδειση του , φαντασιακο της ενοχικοτητας

  αυτο που εγραψες (και που το εχω ζησει ως αναλογη εμπειρια ) οτι καταντησατε να ζητατε ως ομάδα των ΣΧΣ απο μέλος σας η να αποδεχτεί τους όρους με τους οποίους ο ίδιος συμφώνησε , ή να αυτοδιαγραφει ,ειναι η απολυτη αποδειξη του προβληματος

  δεν προχωρησατε σε διαγραφη για να μη λερωσετε τα χερια σας ,αλλα του ζητησατε η να συμμορφωθει η να αυτοδιαγραφτει !!!!

  σε παρακαλουμε αυτοκτονα ,επειδη δε μπορουμε να σε καθαρισουμε
  φιλαρακι αυτο ειναι λοξα …

  καταλαβαινω την κονσενσους-μανια ,αλλα ειναι μαλακια
  επιτελους το κονσενσους (που ειναι ρωμαικο δημιουργημα) ,ας το καταλαβουμε πως βρισκεται στον αντιποδα της αμεσης δημοκρατιας και της αυτορυθμισης και εχει αξια μονο για τις συνελευσεις των ΑΕ … ως γνωστον οι ανωνυμες εταιριες λειτουργουν με κονσενσους-συναινεση

  τιμια πραμματα ρε φιλε
  πρωτα ειναι η προσωπικη σχεση ,το προσωπο και η επικοινωνια του βλεμματος ,αμα δεν υπαρχουν αυτα ειναι γαμησε τα ,η φαση
  οι θεσμοι και οι κανονες ειναι για να εξυπηρετουν και τα κονσενσους επανελλειμενα με τα πολυωρα μαζωματα , την ατελειωτη κωλυσιεργεια και εν τελει τα veto , οδηγουν σε προβοκαρισμα την οποια διαδικασια

  βρεστε ποιοι μοιαζετε
  τσεκαρετε οτι κολανε τα χνωτα σας και εφαρμοστε αμεσοδημοκρατικες διαδικασιες,διχως καπελωματα κακοηθιες και εμπαθειες ,αλλα με αποφασεις καποιων πλειοψηφιων…δεν ειναι αναγκη το 50+1 ,βρεστε αυτοπου σας ταιριαζει … καντε το50+10 , η 50+40 … αλλα κατι βρεστε ωστε να αποφασιζεται καπως και οχι να ζητατε απ τον αλλον να σας προσφερει την λυση ….

  – σε παρακαλουμε αμα θες αυτοδιαγραψου

  τι ειναι αυτα ρε ?
  ρωμαιοι συγκλητικοι εισαστε , η ΔΣ καποιας ΑΕ ??????????

  • Ναι ακούγεται βλακώδες και ενδεχομένως υποκριτικό, δίνει όμως μία δυνατότητα επιλογής, όχι να υποστεί δα καμία φοβερή καταπίεση αλλά να ακολουθήσει στοιχειώδεις νόρμες συνεννόησης (δεν έβαλε κανένας τον Πάνθηρα να κάνει σκοπιά 2-4 για τρολιές). Από εκεί και πέρα, όπως θα είδες κι εγώ θεωρώ ότι το λάθος ήταν πρωταρχικό, κυρίως γιατί βιαστήκαμε να συμφωνήσουμε με μόνη την εικόνα συμπαθητικών ατόμων της διπλανής πόρτας. Και όταν το χάσμα φάνηκε σχεδόν αμέσως, φοβηθήκαμε να το διαλύσουμε όσο ήταν καιρός.
   Συστημικό λάθος, το όντι! 🙂

  • @ alexantro trollientes

   θα συμφωνησω στα γραφόμενά σου, και σε αυτο το σχολιο και στα υπολοιπα που εχεις κανει σε αλλα νηματα 😉

   αυτη η άτιμη η συναινεση μας εχει καταστρέψει! 😛

   • αρε συντροφισα, εγω θα ειμαι ειλικρινης μαζι σου.. το έχεις χάσει το νοημα. τουλαχιστον για εμένα. καλο δρόμο να έχουμε και ελπίζω να περνάς και απο το καινούργιο. φιλιά

    • ΟΚ κυριε risinggalaxy, συγγνωμη που αμαρτήσαμε δεν θα επαναληφθει

     την επομενη φορα που θα σχολιασω θα φροντισω να τονισω ποσο υπεροχοι και γαματοι ειστε και ποσο θρασυδειλο υποκειμενο και σκουληκι ειναι ο blackpanther, η νυχτεριδα, κτλ κτλ

     και επισης ποσο γαματες ειναι οι παλιμπαιδιστικες χυδαιοτητες που εχεις εξαπολύσει, και μετα θα ερθω απο το σπιτι σου να παρω γραμμη για το πως θα συμπεριφερομαι και για το τι θα λεω ΟΚ; ειναι καλα έτσι;

     παρεμπιπτόντως εθελουσια έξοδος στο χωρο εργασιας σημαινει απολυση, και οταν εγραψα «αυτη η άτιμη η συναινεση μας εχει καταστρέψει!» αναφερομουνα σε κατι εντελως άσχετο επειδη ειπε κατι σχετικο ο alexantro για το consensus και επειδη τωρα τελευταια εχει τυχει να μελετησω το θεμα της αναρχικης συναινεσης, αναφερομουνα ακριβως σε αυτο

     φυσικα απλα το εγραψα για να εκφραστω εγω προσωπικα και οχι για να υπονοησω κατι αλλο, δεν σου φταιω εγω που δεν το καταλαβες (οχι φυσικα οτι ησουν υποχρεωμενος να το καταλαβεις)

  • αλεχαντρο συμφωνω μαζιο σου αλλα να εισαι σιγουρος οτι με ολους τους σχολιαστες αυτα που λες ισχυαν για αυτο και καναμε και παρεα. ουτε επαγγελματιες της προπαγανδας ειμαστε ουτε τιποτα. προσπαθησαμε παντα ακομα και οι προσωπικες μας σχεσεις όταν μιλαμε γαι τα λειτουργικα να ειναι στην ακρη. πολλες φορες μαλωσαμε μεταξυ μας και πολλες φορες βριστίκαμε κιολας. αλλα παντα τα βρηκαμε όσοι θελαμε να τα βρούμε επειδη για εμας μετρουσε η παρέα πρωτα και η διαπρωσοπικη σχεση. για άλλους φάνηκε ότι μετρούσε το μπλόγκ ως «κινηματικό εργαλείο»… τι ωραία φράση που μπορουμε να εφευρουμε όταν θέλουμε να κ΄ρυψουμε οτι βασίζουμε τις σχεσεις μας στη βαση της σκοπιμοτητας. αρκετα ρε φιλε το κουρασαμε .επιλέξαμε το δυσκολο δρόμο να τα βρούμε … εγω προσωπικα ειμαι της σύνθεσης όχι της διαλυσης..

   ελα να τα λεμε και στο αλλο που θα κανουμε. μεχρι τοτε υγεια και ασφαλη δρόμο

  • Πάντως αλεχάντρο στην άμεση δημοκρατία, όπου εφαρμόστηκε στην πιο ουσιαστική μορφή της, τους καταδικασμένους σε θάνατο τους έβαζαν να αυτοκτονήσουν, ακριβώς γιατί δεν ήθελαν να σκοτώσουν συμπολίτες τους αλλά και επειδή με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά τους «έπειθαν» για το λάθος τους και την ενοχή τους στην κατηγορία της κοινωνικής -της πόλεως- βλαπτικότητας. Το όνομα Σωκράτης σου λέει τίποτα?
   Επίσης η αμοιβαία εμπάθεια, το μίσος κτλ, δεν είχε εφευρεθεί θεσμός να το χαλιναγωγήσει ή να το απορροφήσει και γι’ αυτό ξεσπούσαν «στάσεις» συχνά πυκνά, συνεπώς αν κατάλαβα καλά το τι πέχτηκε εδώ μέσα η διαδικασία δεν ήταν ακριβώς το θέμα… ; όπως και η περίφημη συναίνεση όπως εφαρμόστηκε (και εφαρμόζεται στα νέα κινήματα της αμερικής δεν έχουν καμιά σχέση με τη νεοελληνική βυζαντινοαναρχική πραγματικότητα. Εκεί την εννοούν και την κάνουν και πράξη.
   Άλλωστε και την άμεση δημοκρατία επικαλούνται διάφοροι αντιεξουσιαστές στο Ελλάδα αλλά του ενός ανδρός η αρχή υπερισχύει, και συγκεκριμένα όσο πλησιάζεις στο Αγρίνιο αυξάνεται η επιρροή….
   Εγώ πάντως επιλέγω το καινούριο πουλέν που θα προκύψει γιατί όπως έχει πει ο μεγάλος φιλόσοφος Carcassιος: Tomorrow belongs to nobody.

  • σωστός…επίσης και κάτι άλλο, που δεν το πιάνει κανείς….η λόξα της πνευματικής ιδιοκτησίας….γιατί δεν το διαλλύσατε τόσον καιρό αφου είχατε διαμετρικά αντίθετες σχέσεις με αυτό που στήσατε στην αρχή; Γιατί ακριβώς το θεωρούσατε ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ σας που ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΣΤΟΥΣ «ΑΛΛΟΥΣ»…
   Συναίνεση, Ιδιοκτησία…Μικροαστικός Εγωισμός….

  • Πολύ σωστά τα λέτε κύριε αλεχάντρο. αν και πιστεύω ότι το πρόβλημα έγκειται στον φόβο του θανάτου. Οι ΣΧΣ φοβούνται να αφήσουν τα εγκόσμια και για αυτό είναι κοινωνικά προβληματικοί

 7. Δεν θυμάμαι να το έχω κάνει έτσι ποτέ άλλοτε, αλλά ειλικρινά δεν ξέρω αν πρέπει να θυμώσω ή να πεθάνω από τα γέλια πια…

  «ΤΟ αστείο είναι ότι χτες το μπλογκ έκανε τρομερό ρεκορ επισκεψιμότητας με 25.000 χιτς και ενώ εγώ δεν ενδιαφέρομαι για χιτς και σεις είχατε ένα θέμα με αυτά…Και ενω ήδη είχαν αποχωρήσει δύο που φέρναν εδώ πολλα χιτς με αναδημοσιευσεις»
  πρέπει κανείς να ζει σε παράλληλη πραγματικότητα για να θεωρεί ότι τα χθεσινά «νούμερα» (χα χα :P) είναι αποτέλεσμα επαναστατικών απολογισμών της απεργίας ή οποιουδήποτε άλλου ποστ πέραν του ξεκατινιάσματος. To συνεχές γλυφιτζουράκι περί αναδημοσιεύσεων δεν αξίζει καν σχολιασμού. Για τα χιτς δεν θα μπω στη διαδικασία να απαντήσω πως ένα βράδυ μάθαμε ποιον πειράζει και πως γίνεται…

  .Το μπλογκ είναι στην παραμονή της απογειωσης του.
  Θα έρθουν τώρα δεκάδες καινουργιοι,

  εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά

  Εγω σου λέω να κάτσεις.
  Εσύ γράφεις δικά σου πράγματα και γενικά δεν ήσουν λογοκριτής
  .
  Είναι πράγματι απορίας άξιον σε ποιους αναφέρετε τελικά εδώ και δυο μέρες που ουρλιάζει για κλίκες, για λογοκρισία, για σχέδια διαγραφών, ενώ ταυτόχρονα έχει γράψει στους μισούς «κάτσε μη φεύγεις… που πας; στάσου μύγδαλα!!» Φαίνεται το μικρό μυαλουδάκι τους δεν είχε υπολογισει την περίπτωση της μαζικής αποχώρησης μετά απο τέτοιοι πραξικόπημα και πραγματικά αναρωτιέμαι πως μπορεί να έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Κακός σύμβουλος ο πανικός σε κάθε περίπτωση: και στο «φύγε» που ξεφώνησαν στις 1:30 τη νύχτα και στο «κάτσε» που λένε τώρα.

  Ως ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ & ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ (μιας και σας αρέσουν οι λέξεις) του forum, δηλώνω δημόσια ότι σε αυτό έχουν παραμείνει μόνο τα αποχωρήσαντα μέλη, που θα συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν ως τόπο συνεννόησης για οποιαδήποτε πιθανή νέα προσπάθεια. To service pack δεν υποστηρίζει back up, λυπάμαι… άλλωστε 3-4 παραληρήματα έχεις γράψει εκεί Πάνθηρα, με χαρά στα κάνω copy/paste και στα ταχυδρομώ όπου μου υποδείξεις.

 8. Κύριε Πρόεδρε, κύριοι σχολιαστές 😛

  ορκίζομαι … στον Δημιουργό μου (μέχρι και ο ΙΩΝΑΣ πλάκωσε… και μου θυμισε τα παλιά)

  για μένα ξεκίνησαν όλα από το θρεντ-κίλινγκ στο τβχσ…
  μέσω μουσικής και πειραγμάτων μπήκαν θεμέλια για επικοινωνία-κουβέντα στα δύσκολα θέματα… μεταξύ ανθρώπων που να ειστε σιγουροι (ειδικα οσοι τους γνωρισατε εδω) οτι:
  δε γνωρίζονταν
  δε συμφωνούσαν
  δεν ειχαν κοινή ή εστω παρομοια πορεία (ουτε επαγγελμα ουτε πολιτικο-κομματικα ή αναρχικα 😛 )
  δεν είχαν ίδιους στόχους
  δεν είχαν όμοιες-ίδιες συμπεριφορές

  και παρα τη δυσκολια που εχει η επικοινωνια μεσω διαδικτυου, συν την παγιδα που εχει ακριβως γιατι ειναι ευκολο να παρασυρθεις σε υπερβολικη συμπεριφορα, να αδικησεις, να χασεις τελειως την ουσια, να υποκριθεις οταν γραφεις πισω απο μια οθονη…

  καταφεραν με το χιουμορ
  τον ΑΥΤΟΣΑΡΚΑΣΜΟ
  τη διαθεση να κουβεντιασουν για να καταλάβουν
  τη γνωση και παραδοχη τους οτι δεν ειναι αλάνθαστοι και δεν κατεχουν την πανακεια αρα οφειλουν να ακουνε αλλες γνωμες
  να συζητουν στον σχολιασμο στο τβχσ για μηνες και … μετα απο αρκετο καιρο μερικοι απο αυτους να ξεκινησουν το μπλογκ ΣχΣ…

  Οι περισσοτεροι απο αυτους που συμμετειχαν στη δημιουργια του μπλογκ των ΣχΣ αλλά και κάποιοι που μπήκαν λιγο ή πολυ αργοτερα απεδειξαν με πραξεις , οτι ειχαν και φιλοτιμο και μερακι!
  Και ηταν ευχαριστη εκπληξη να ανακαλυπτουμε διαφορες πτυχες δημιουργικοτητας και σε μας και στους αλλους…
  🙂 🙂
  Δηλαδης… μονο τον capybara να σκεφτεις… που δεν τα ξεραμε τα ταλέντα του 🙂 🙂 🙂

  Λοιπον,
  ρισπεκτ σε αυτούς που αγχώνονταν όταν έσκαγε ο τρολης μεσανυχτα … (alexantro εσυ εισαι απογευματινος, μην παραξηγηθεις, ε ? 😛 )
  ρισπεκτ σε αυτούς που ξενυχταγαν για να γραψουν το ποστ (μιας και κανεις δεν το εκανε επ’αμοιβη αλλά επρεπε να δουλευει κανονικα)
  ρισπεκτ σε αυτούς που εσπευδαν να ενημερωσουν για εκδηλωσεις
  ρισπεκτ σε αυτους που εκαναν τεχνικη επεξεργασια στα βιντεο
  ρισπεκτ σε αυτους που «ετρεχαν» το φβ και το τουιτερ
  ρισπεκτ σε αυτους που «ανοιγαν» 10 μειλ τη μερα στο γενικο μειλ για να ενημερωθουν ΟΛΑ τα μελη (οσα ασχολουνταν)
  ρισπεκτ σε αυτους που δεν μετραγαν τα χιτσ «τους» σα να ειναι αυτοσκοπος της ζωης τους…
  ρισπεκτ σε αυτους που εκαναν ο,τι μπορουσαν για να συμμετεχουν στις αποφασεις του μπλογκ κι ας ηταν δυσκολη εκ των πραγματων η συνεννοηση τοσο πολλων ανθρωπων…

  ΡΙΣΠΕΚΤ σε οσους αφησαν στην ακρη τον εγωισμο τους για να βρεθει μια λυση!

  Δε θα χαλάσω άλλη γραμμή για καποιους άλλους.

  =============================================================
  αλλά σοβαρα τωρα… Ξερετε τι με εχει ενοχλησει πραγματικα στην αλλαγη απο editor–> author? (αρχικα και για πολυ ημουν και αντμιν 😛 … )
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .

  οτι δε μπορω να δω ποιος τρολαρε ως Αγγελος Αναστασιαδης…
  και ως ΙΩΝΑΣ…

  τους αλλους τους «αναγνώρισα»… και γενικα πολλους σχολιαστες θα τους βρω και θα με βρουν ξανα… 😉

  κατι τελευταιο προς anton555, 11888 και οσοι αλλοι εχετε πικραθει,
  να ξερετε οτι εχουμε ξεπερασει πολλες φορες τα ορια μας για να μην βρεθουμε στη δυσαρεστη θεση να ΄»χαλασει» το κλιμα στον σχολιασμο (μιας και δε σας αφορα συνηθως) αλλά και η ουσια του μπλογκ…
  πικρα μεν… αλλά … blogs happen!

  ===========================================================

  • παντως, υποψιαζομαι οτι ηταν ο χρήστης «giorgalis»….
   😀 😀 😀

   και επισης, κάνετε λάθος αν νομίζετε ότι το φτιάξαμε για να ικανοποιηθεί κάποια ¨»ανάγκη» της αριστεράς ή της αναρχίας ή άλλου χώρου… (EKTOS … βρε λες?? να με ξεγελασαν ετσι???!!!)

   μπορεί να εξελιχθηκε σε κατι που σας αρεσε πολυ (εκτος οτι αρεσε σε μας)
   αλλά δεν υπήρχε στόχος-σκοπός να ικανοποιηθούν παση-θυσια οι αναγνώστες… και άρα να πρέπει να παραμενουν εδω για παντα οι συγγραφεις ο,τι και να γινει!! χωρις παράπονα κιολας…

   οκ?
   και αμα ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ δεν εκτιμαται ο κοπος και το φιλοτιμο … δε μενεις, ειδικα αν δεν εχεις καλη συντροφια για να τα περασεις τα δυσκολα μαζι…
   ε, αφου η συντροφια ηταν καλή, μειναμε 1 χρονο!!! προσπαθωντας να βρεθει λυση….

   καλά ηταν…
   =====================================

   • προς χρήστη «koula»
    o giorgalis είναι ιδέα και με αυτή την έννοια αυτός που τρόλαρε ήταν ο giorgalis, δεν ήταν όμως ο συγκεκριμένος giorgalis με σήμα τον bob!!!!! (που σέβεται το δικαίωμα όλων στο ξεκατίνιασμα) 🙂

 9. βεβαια θα μπορουσα να μιλησω για την εθελοντικη ελευθερη ενωση και το πως αυτη μπορει να εξασκηθει … αλλα οταν καποιος εχει στα χερια του το όπλο «ιδιοκτησία» δεν υπάρχει και ελεύθερη ένωση. ο νοών νοειτω.

  αλλα που αυτα . … στην ελλάδα αναρχισμός είναι ότι βολεύει τον καθένα

  να παραστήσω και εγω τον δάσκαλο της αναρχίας που κάνει μαθήματα. εδώ τον παριστάνει ανθρωπος που είναι στο σύριζα…εγω να μην παίξω λιγο?…. τελος παντων ξεφυγα παλι.

 10. Μου φαίνεται το πιο τίμιο κείμενο απ’ αυτά που έχουν γραφτεί για το μπάχαλο εδώ μέσα. Πάραυτα, επιμένω, αφήστε να σχολιάσουν από κάτω όσοι σχολιάζουν και το δικά σας ξεκατίνιασμα στο φόρουμ σας. Αφού δε μπορείτε να καταλήξετε σε κάτι και πρέπει ο καθένας να εκφράσει την άποψή του, τουλάχιστον το ξεκατίνιασμα όχι εδώ. Δεν προσφέρει και τίποτα.

 11. Εσείς τόσο καλά παιδάκια δεν ντύνεστε καρναβαλάκια να βγείτε να διασκεδάσετε;
  Αν όχι τώρα που είστε νέοι και βράζει το αίμα, πότε;
  Δεν είμαι τρολ, αλήθεια!
  Στο κάτω κάτω, μαλώνετε και αύριο

   • Εξάλλου τα πράγματα που σας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που σας χωρίζουν.
    Όλη η πικρία που αποτυπώνεται, η ένταση, ο θυμός το μόνο που δείχνουν είναι πάθος.
    Πάθος για ζωή σίγουρα. Κρατήστε το πάθος και αφήστε τα άλλα και ο καθένας ας πάρει το δρόμο του…

    Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό τελείωσε, για μένα σαν αναγνώστη και για εσάς. Και επειδή έχω ζήσει πολλά τέλματα σε συλλογικότητες, το μόνο που έχω να πω είναι ότι αν ο δρόμος για τον καθένα προσωπικά είναι ξεκάθαρος τότε ποτέ δεν θα σφάλει στις επιλογές του. Το θέμα είναι και το ευτύχημα φυσικά να βρει ανθρώπους που να ποθούν να βαδίσουν τον ίδιο δρόμο. Εδώ φαίνεται ότι αυτό δεν ίσχυε. Και για αυτό τελείωσε. Καλή τύχη σε όλους…

    Οι τσικνοπέμπτες είναι πολύ δύσκολες… Μεγάλη αλήθεια…

 12. Εγω ενας απλος επισκεπτης ειμαι, αλλα να μου επιτρεψετε να συμφωνησω με την προταση του Ζαφοντ για το ονομα ΣχΣ να μην το χρησιμοποιησει κανενας. Να το θυμομαστε για οτι μεχρι τωρα ηταν. Και Πανθηρα αν θα ειναι τοσο καλυτεροι οι καινουργιοι τοτε δεν εχετε προβλημα να αλλαξετε το ονομα ετσι; Η μηπως το χρειαζεστε για να τραβαει;

  • Βγες δημοσιως να ζητησεις συγνωμη απο ανθρωπους που σου εκαναν τη χαμαλικα στην απεργεια (και λεω «σου» γιατι εισαι ιδιοκτητης) και τους οποιους κατηγόρησες ότι δεν ήταν κατω στη πορεια και σου υπόσχομαι οτι θα πάρεις τα αρχιδια μας.

   βγες ζητα και συγνωμη από φίλη-σχολιαστρια του μπλογκ για κεινο το πρωτο mail πριν από ένα χρόνο που της εκανες ψιχαναλυση βρίζοντας ισχυριζόμενος οτι εισαι συνεχιστης του εργου του Ραιχ, και σου υπόσχομαι ότι θα πάρεις τα αρχίδια μας.

   win/win που λενε και οι τρεντηδες… τα αρχιδια μας θα παρεις και σε όλες τις περιπτωσεις.

   δεν ειμαι ουτε καλός ουτε κακός , ειμαι ο μαλάκας που ξενύχτησε για τα βίντο και τα μινι ντοκιμαντερ που κάλυψαν εργατικούς αγώνες και τα αρχίδια μου είναι στη διαθεσή σου.

   «‘Οποιος μιλάει για ελευθερία χωρίς να αναφέρει το συμφέρον κάτι κρύβει….»

   δικιά μου ελευθερη μεταφορά απο το ρητό του Χέγκελ.

   και τα χιτς δωρακι.

   • βγες ζητα και συγνωμη από φίλη-σχολιαστρια του μπλογκ για κεινο το πρωτο mail πριν από ένα χρόνο που της εκανες ψιχαναλυση βρίζοντας ισχυριζόμενος οτι εισαι συνεχιστης του εργου του Ραιχ, και σου υπόσχομαι ότι θα πάρεις τα αρχίδια μας.
    —————————————-
    Βρε risinggalaxy τώρα το θυμήθηκες; γιατί δεν τα δίνατε τότε; τί είπατε τότε και αποφασίσατε να το κάνετε γαργάρα και τώρα αποφάσισες να μη δεχτείς ούτε τη συγγνώμη και να τον γράψεις στ΄αρχίδια σου; άργησε πολύ να ωριμάσει η ομολογουμένως, προσβολάρα!!!
    Τα αποτελέσματτα της ανοχής εκείνης θερίζετε τώρα και όχι μόνο!!!!! Μη μου πεις όχι…εκ του αποτελέσματος…

 13. Το ονομα ομως (και εχω την αισθηση οτι εκφραζω και αλλους αναγνωστες) δεν μπορει να παραμεινει το ιδιο γιατι πολυ απλα το μπλογκ δεν ειναι πλεον το ιδιο. Ειναι αλλο

 14. πάλι τα ίδια – τα προσωπικά να φέρνουν σε δεύτερη μοίρα το συλλογικό – τη στιγμή που χρειάζεται να «τρέξουμε» γυρίζουμε πλάτη και φεύγουμε – ξεχνάτε το συλλογικό – κάνετε σαν να είστε και να ζείτε μόνοι σας και αδιαφορείτε για τους αναγνώστες – γιατί; οι αναγνώστες (σας) είναι εδώ και εσείς φεύγετε; προβάλλοντας προσωπικές θέσεις και οχυρωμένοι πίσω από αυτές δεν υπάρχει συνέχεια μα ούτε και (για όσους νομίζουν) νέα αρχή –

  εγκάρδια το λέω: σοβαρευτείτε – δεν ξέρω τι θα κάνετε, – βρεθείτε, συζητήστε, βγάλτε τα σωθικά σας και συνεχίστε

  θα μοιάζει μεγάλη πολυτέλεια και σπατάλη αν κάνετε κάτι άλλο – δεν είναι καιρός για τέτοια – μη ξεχνιέστε

 15. Κυριες και κυριοι,εις το επανιδειν.Και μην στενοχωριεστε,θανατος ισον γεννηση κατι καινουργιου.
  Καληνυχτα σας μαυτο

 16. άντε ρε παιδιά φτιάχτε κατι άλλο να τελειώνουμε…παρατράβηξε η μαλακία…και μόλις το φτιάξετε ειδοποιήστε μας στα antisomata.wordpress.com να έρθουμε για επίσκεψη με γλυκά και τσίπουρα

  • τη περιπτωση να σας τρολλαρει ο κουλογλου την εχετε παρει υποψιν ?

   μηπως ολα οσα γινονται ειναι εργο του κουτρουλογλου τελικα ?

 17. Λοιπόν, πριν κάποια χρόνια είδα μία ταινία που με στοίχειωσε… λεγόταν ΑΠΙΣΤΙΑ και ήταν γραμμένο από τον Μπέργκμαν και σκηνοθετημένο από την Ούλμαν. Η ταινία πραγματεύεται τη σχέση ενός ζευγαριού που είναι άκρως κυριλέ και κουλτουριάρικο. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα αλλά κρύβονται κάτω από το χαλί μέχρι που παίζει η απιστία… Τότε… απλώς γαμιέται το σύμπαν. Και καταλαβαίνεις ότι όλη αυτή η προσπάθεια συνύπαρξης ήταν μάταια. Τα αποτελέσματα δε είναι ολέθρια. Τη συστήνω ανεπιφύλακτα…
  Ναι, τα προβλήματα εδώ ξεκίνησαν από τις πρώτες κιόλας μέρες… από τη στιγμή που βγήκε ένα κείμενο που «εκπροσωπούσε» όλους χωρίς να ρωτηθεί κανένας. Εκφράστηκαν ενστάσεις… άλλες έντονες, άλλες πιο κυριλέ. Το αποτέλεσμα ήταν ο συνεχιστής του Βίλχελμ Ράιχ να βρίσει με χυδαιότατο τρόπο και μάλιστα με επιστημονική κάλυψη τον Βίλχελμ, μέλος του μπλογκ τις πρώτες κιόλας μέρες. *Ναι Κιχώτη εκείνες τις μέρες ανέρτησα εκδήλωση για τον Βίλχελμ Ράιχ, λίγο προβοκατόρικα αλλά δεν νομίζω ότι πρόσβαλε ή ενοχλούσε κανέναν…) Αφού έγινε συζήτηση για το γεγονός και έγινε και χαμός, υποτίθεται ότι το βάλαμε στην άκρη, παρ’ όλες τις ενστάσεις άλλες πιο έντονες κι άλλες πιο χαμηλών τόνων. Ήταν ο ενθουσιασμός γι αυτό που ξεκίνησε και η διάθεση όλων ανεξαιρέτως που μάλλον με έπεισαν να συνεχίσουμε. Η πορεία ήταν ότι όλοι, ούτε λίγο ούτε πολύ ασχολήθηκαν πλέον με το δικό τους κομμάτι και προσπαθώντας να αποφύγουν τις προσωπικές τριβές. Ο καθένας με αυτό που τον ενδιέφερε… Δεν είχαμε συμφωνήσει να κάνουμε μπλογκ αντιπληροφόρησης… αν αυτό έγινε σε κάποιο βαθμό αυτό είναι άλλο καπέλο. Η διάθεση όμως ήταν να γράφει ο καθένας αυτό που τον εκφράζει. Στην πορεία δημιουργήθηκαν φιλίες ή και παρέες ή και διαφωνίες ή και καβγάδες… Υπήρξε και αποχώρηση για λόγους που εξηγεί παραπάνω ο φίλος NLS, καθώς δεν υπήρξε κοινή θέση ή άποψη για κάποιο θέμα. Λυπηρό μεν, αλλά συνέβη. Επιβεβαιώνω ότι αυτό που αναφέρει ήταν ο βασικός λόγος αν και δυστυχώς δεν δόθηκε η ευκαιρία λόγω κακών συγκυριών και συνεννοήσεων (είμαστε και πολλοί τρομάρα μας) να βρεθεί μια λύση και να συζητηθεί και να ξεκαθαριστεί όπως θα έπρεπε… Πάντως η διάθεση υπήρχε και δε νομίζω να χάρηκε κανένας που έφυγε ο NLS, το αντίθετο μάλιστα. Τέσπα, αυτό συνέβη και χώρισαν κάποιοι δρόμοι, άλλοι με δυσκολία άλλοι πιο εύκολα. Άλλοι πάλι είχαν παράπονα που δεν εξέφραζαν και προτίμησαν να εξαφανιστούν και να εμφανιστούν μονο τώρα καταγγέλοντας κλίκες και συμμορίες, ενώ επίσης δε συμμετείχαν σε διαδικασίες πλέον για τους δικούς τους λόγους αλλά… Άλλοι έφυγαν καταγγέλοντας τους ΣΧΣ ως «δαίμονες» σχεδόν στο τβχς … (Δεν πειράζει… την άποψή μου στα συγκεκριμένα άτομα την έχω πει προσωπικώς… δε χρειάζεται να τη γράψω κι εδώ…)
  Στην πορεία έγιναν κοινές προσπάθειες και δουλειές. Κάποιοι ξόδεψαν μερόνυχτα μοντάροντας βίντεο. Άλλοι ξόδεψαν ώρες μεταφράζοντας, άλλοι ψάχνοντας δημοσιεύεις ενδιαφέρουσες όταν δεν υπήρξε πρωτογενές υλικό, όλοι καταθέτοντας την ψυχούλα τους κάνοντας δικά τους ποστ και εκθέτοντας τον εαυτό τους σε κριτική… επιλογή εξ αρχής ήταν αυτή. Άλλοτε, μείναμε ξύπνιοι τρολάροντας και παίζοντας μουσική και επικοινωνόντας… κι αυτό ήταν πολύ σημαντικό… γιατί ένα μπλογκ είναι καταρχήν επικοινωνία… Πλακωθήκαμε, γελάσαμε, στενοχωρηθήκαμε, όμως πάντα ψάχναμε λύση να τα βρούμε. Και ναι… μέσα από αυτή τη διαδικασία προέκυψαν και παρέες που δεν είχαν απαραίτητα ιδεολογική συνοχή. Ας πούμε εγώ δήλωνα πάντα αντισταλινική του κερατά, αλλά με τον mitsara απέκτησα γαμώ τις επικοινωνίες μουσικά και σε θέματα τέχνης… Αν πω ότι δε σεβομαι τον mitsara ή τον Αρουραίο ή τη γιάννκα ή τη mitera, παρ’όλη την ιδεολογική διαφωνία θα πω ψέμματα… 🙂 Αν πω πχ ότι συμφωνούμε πάντα με την Ναρέιτορ θα πω ψέμματα (εγώ μισώ τον Νταλάρα και αυτή τον λατρεύει…), αν πω ότι τα έβρισκα πάντα με τον Έντι θα πω ψέμματα (συνέχεια γκρινιάζει ότι τον καταστέλω), αν πω ότι τα έβρισκα πάντα με τον NLS θα πω ψέμματα (έχουμε άλλη ιδέα για την επανάσταση, παρόλα αυτά παραμένει αγαπημένος κι ας έφυγε), αν πω ότι τα έβρισκα πάντα με τον j4nus θα πω ψέμματα (μου σπάει τα νεύρα…:P)…. Αν πω ότι τα έβρισκα πάντα με την Κούλα θα πω ψέμματα (εγώ πινω παραπάνω…), αν πω ότι τα βρίσκω πάντα με τον μανικ θα πω ψέμματα (ειναι γκρινιάρης άλλο πράγμα για ανιψιός) κοκ. Παρόλα αυτά… πάντα βρίσκαμε δρόμους συνεννόησης, είτε εδώ μέσα είτε εκεί έξω… Με άλλους τα έβρισκα περισσότερο εξαρχής και δεν υπήρξαν καν διαφωνίες… ή τουλάχιστον δεν έχουν προκύψει ως τώρα. Άλλοι προέκυψαν στην πορεία και πάλι μια χαρά και συνεργάστηκαν από την αρχή και χώθηκαν στις υποχρεώσεις κιόλας από την αρχή (BDM, spin… κτλ) Αν όλο αυτό συνιστά κλίκα…νο προμπλεμ. Εγώ τον όρο θα τον δεχτώ. Παρ’όλα τα πλακώματα όταν μπορεί να βρεθεί λύση και κοινή συνισταμένη, ας μας πουν και κλίκα ρε αδερφέ…μια κλίκα συντριπτικής πλειοψηφίας. Πολλά μπορώ να δεχτώ.
  Αυτό που ποτέ δε δέχτηκα και δε χώνεψα ήταν μετρήματα χιτς, τίτλους ιδιοκτησίας, παντελή σταρχιδισμό, βεντετιλίκια, έλλειψη διάθεσης συνεννόησης, προσβολές, μη διάθεση διαλόγου στην ομάδα κτλ. Δυστυχώς αυτά υπήρξαν από την αρχή αυτής της διαδρομής. Άκουσα πολλά αυτές τις μέρες για έλλειψη εμπιστοσύνης και προσπάθειας διάσωσης του μπλογκ και διαγραφές. Την Κυριακή ήταν η τελευταία σύναξη από κοντά του μπλογκ… Κάποιος πρότεινε διαγραφή μέλους ΣΧΣ (για μαντέψτε ποιος;) Κάποιος στην πορεία διέγραψε και σχόλια… Ναι, συζήτηση διαγραφών από κάποιους έγινε μετέπειτα… όχι ως απαίτηση ή ούτε καν θέμα ψηφοφορίας… απλώς ως σχόλιο αντίδρασης σε αυτή την κατάσταση… τι να κάνουμε, κάποια στιγμή κάποιοι έφτασαν στο απόγειο… Διαρκείς εκκλήσεις για συνεργασία, διαρκείς εκκλήσεις για συνεννόηση βρε αδερφέ… και διαρκές γραψαρχίδιασμα και απαντήσεις του στιλ, έχω τόσα χιτς και την τάδε θέση, έχω συγγραφικό οίστρο τώρα και με ενοχλείτε και άλλα τέτοιου τύπου. Κάποιος αναλάμβανε μονίμως την εκπροσώπηση του συσχολιαστή που απείχε και πάντα λειτουργούσε εμπρηστικά… και ξαφνικά εμφανίζεται κι άλλος που δεν έχει καμία διάθεση να ακούσει αλλά έχει ήδη άποψη χωρίς να έχει συμμετάσχει ποτέ σε καμία διαδικασία και βγαίνει ξαφνικά την ίδια μέρα του πραξικοπήματος λίγο νωρίτερα, να λέει ότι ήταν στην ιδρυτική ομάδα (καλά που υπάρχουν και μέιλ) και να λέει ότι έλαβε πρόσκληση από την αρχή από την ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ του μπλογκ. Φυσικά και δεν έχει παραπάνω αξιωματα όποιος είναι στην ομάδα από την αρχή… αυτό είναι μία γελοιότητα. Αλλά αναφέρθηκε για πρώτη φορά και μάλιστα δημοσίως η λέξη ιδιοκτήτρια… πριν αναλάβει την πρωτοβουλία… τυχαίο;
  Επειδή πολύς λόγος έγινε για τη φωτογραφία… Ας πω λοιπόν κι εγώ την «αποψάρα» μου τώρα που διαλύεται το σύμπαν. Την είπα κι εκείνη τη στιγμή αλλά χωρίς να έχω καμία διάθεση λογοκρισίας… απλώς ένα σχόλιο έκανα. Πριν κάποια χρόνια λοιπόν… περπατάω αμέριμνη μέρα των γεννεθλίων μου με ένα κουτί γλυκά στα χέρια. Είμαι λίγο αφηρημένη. Το πόδι μου ακουμπάει κάτι και γυρνάω να κοιτάξω τι είναι… Είναι ένα ανοιγμένο κεφάλι ενός ανθρώπου που μόλις έχει πηδήξει από μπαλκόνι… Αυτή η εικόνα με στοιχειώνει και θα με στοιχειώνει για πάντα. Δε θέλω να μιλήσω για τη συνέχεια της αντίδρασής μου … Σκεφτόμουν λοιπόν να κάνω ένα ποστ για την κατάθλιψη. Αν είχα κρατήσει μία εικόνα αυτής της σκηνής θα μπορούσα να την πετάξω για να ενισχύσω το επιχείρημά μου, ότι καλό θα είναι να βλέπουμε τον συνάνθρωπο κι αν έχουμε τέτοια υπόνοια ότι μπορεί να καταλήξει εκεί… να βοηθήσουμε ή να επέμβουμε. Δε θα την επέλεγα ποτέ αυτή την εικόνα… Παρόλα αυτά είναι μια πραγματικότητα… Αυτό βέβαια είναι δική μου εκτίμηση. Αλλους μπορεί να τους ταρακουνούσε συθέμελα… Έτσι δεν μπορώ παρά να πω την άποψή μου και φυσικά όχι να την επιβάλω. Θα προτιμούσα η εικόνα η συγκεκριμένη να βρίσκεται με λινκ εκεί και με προειδοποίηση ώστε ο καθένας να έχει την επιλογή να τη δει ή όχι… Αλλά και πάλι αυτό είναι άποψή μου. Έχω φίλο που μου είπε ότι η εικόνα αυτή τον έστειλε κατευθείαν έξω από την πρεσβεία για διαμαρτυρία και άλλους που είπαν ότι τους γύρισε τα άντερα και βρήκαν την εικόνα εξευτελιστική…. Θα μπορούσαμε να κάνουμε συζήτηση γι αυτό για ώρες και να μην καταλήγαμε σε κοινό συμπέρασμα. Παρόλα αυτά αφού δημιουργήθηκε ένα θέμα (στο οποίο δε συμμετείχα, να το ξεκαθαρίσω ακριβώς γιατί δε με σοκάρει καμία εικόνα μετά την ζωντανή εικονα που είδα, άλλο αν είχα ιδεολογική διαφωνία για την ανάρτηση μιας τέτοιας εικόνας που την εξέφρασα επιτόπου), καλό θα ήταν να συζητηθεί εσωτερικά, έστω κι αν υπήρξε διαφωνία και όχι να αρχίσουν διαγραφές σχολίων και τέτοια…το θέμα είχε τεθεί στο φόρουμ ώρα πριν βγει δημόσια… Το θέμα φυσικά και δεν ήταν η εικόνα, ακόμα κι αν έγιναν λάθη από φίλους συνσχολιαστές… το θέμα ήταν η μόνιμη μη διάθεση συνεννόησης ή και διαλόγου που έφτασε τα πράγματα στο να ξεχειλίσει το ποτήρι με την παραμικρή πλέον αφορμή.
  Αυτό που έγινε με τον υποβιβασμό των ρόλων δεν έχει καμία σχέση με διάθεση εξουσίας κανενός πέρα από την «ιδιοκτήτρια»… Στην τελευταία συνάντηση, ζήτησα μόνη μου τον υποβιβασμό του ρόλου μου και αν θέλει ο Πάνθηρας μπορεί να το διαψεύσει ή να το επιβεβαιώσει ακριβώς γιατί καταλαβαίνω ότι ο ρόλος αντμιν του γουρντπρες δεν είναι κανένα παράσημο αλλά απλά ένας ρόλος που προυποθέτει υποχρεώσεις…, στις οποίες αισθάνθηκα ότι τελευταία δε μπορώ να ανταποκριθώ. Το ίδιο είχε εκφράσει και ο xtremyst κάποια στιγμή αλλά και ο Έντι τη μέρα του πραξικοπήματος λίγο νωρίτερα. Κάποιοι λοιπόν υποβιβάστηκαν ή δήλωσαν αίτημα υποβιβασμού από μόνοι τους (άλλοι δεν είχαν τη στοιχειώδη ευθιξία να το κάνουν αν και δε βοήθησαν ποτέ σε αυτόν τον τομέα) ενώ άλλοι αναβαθμίστηκαν μετά από συζήτηση όλων για να βοηθήσουν την κατάσταση της διαχείρισης… όποιος δήλωσε ότι θέλει δηλαδή έγινε γιατί κάποιοι δεν έχουν την ίδια διάθεση ή τον ίδιο χρόνο και δεν το επιθυμούν… Οπότε αυτά περί εξουσίας και μαλακίες τέτοιες είναι το λιγότερο γελοία. Όταν παίρνεις τέτοια πρωτοβουλία χωρίς συζήτηση και θέτοντας τον εαυτό σου ως ιδιοκτήτη (ω τι ωραία είναι στον ελευθεριακό παράδεισο…) μιλάμε πλέον για πράξη άκρως εξουσιαστική και πραξικοπηματική. Και κανένα δικαίωμα δε δίνω να μιλάνε κάποιοι για διάσωση μπλογκ και διαγραφές όταν ο μονος που στην ουσία ζήτησε στα σοβαρά διαγραφή συνσχολιαστή ήταν ο Πάνθηρας στην τελευταία συνέλευση…
  Το μόνο που μπορώ να καταλογίσω πλέον σε όλους εμάς που επιλέγουμε να φύγουμε, είναι ότι αυτό δεν έγινε νωρίτερα ενώ τα δείγματα υπήρχαν… Δε λέω ότι δεν έγιναν λάθη από όλες τις πλευρές… Σαφέστατα και έγιναν. Παρόλα αυτά διαθεση συνεννοησης να υπάρχει… Αυτή δυστυχώς απο κάποιους δεν υπήρξε σε καμία περίπτωση.
  Χαιρετώ λοιπόν κι εγώ με τη σειρά μου όλους όσους εδώ κι ένα χρόνο μας διάβαζαν και όσους επικοινωνούσαμε είτε εδώ, είτε και έξω… Πιστεύω ότι δε θα χαθούμε… Μακάρι να βρούμε το μυαλό και τη διάθεση και τον «έρωτα» ξανά να ξαναασχοληθούμε σε έναν άλλο χώρο… Λάθη έχουν γίνει, αλλά από αυτά μαθαίνουμε να γίνουμε καλύτεροι σε όλα τα επίπεδα. Ελπίζω ότι όλοι θα μάθουμε από όλο αυτό… όλοι ανεξαιρέτως… και οι αποδώ και οι αποκεί..
  Αφιερωμένο

  • ε και στην τελική… δεν έγινε και τίποτα… Ένα μπλογκ είναι, κάτι σαν πείραμα ας πούμε συνύπαρξης πολλών διαφορετικών ανθρώπων άγνωστων μεταξύ τους. Δε νομίζω ότι περιμένει κανένας ότι δε θα υπάρξουν τριβές και αποχωρήσεις σε τέτοιες περιπτώσεις… Απλώς αν δε γινόταν με αυτόν τον τρόπο η δουλειά… θα είχαν αποφευχθεί τα μπινελίκια 2 ημερών που έδωσαν και τρελά χιτς στο μπλογκ μετά από ένα χρόνο… :ΡΡΡ (το ριάλιτι τραβάει τελικά, όσο και αν μην το παραδεχόμαστε, ε;) Θα είχε γίνει ίσως κοινή συνεναίση αυτό το διαζύγιο κάποια στιγμή (ή όχι; ξέρω γω…;) Πάμε γι΄ αλλα λοιπόν… 🙂

    • Και αφού λες για την “Απιστία” του Μπέργκμαν στα υπόψιν
     ——————————————————————————–

     Μη την δεις oldboy9 . ΄Εχει και ακατάλληλες σκηνές.
     ΄Ασε που κάτι τέτοια έβλεπαν οι οπορτουνστές των ατενίστας και το κάναν και κίνημα.

     Υ.Γ. Αν όμως μου ζητηθεί και από τους υπόλοιπους εκλεκτούς συνσχολιαστές, μπορώ να περιγράψω λεπτομερέστατα το… στόρι.
     Τα χέρια όμως επάνω από τις κουβέρτες. Και το χαρτί υγείας συμβάλλει στην εξαφάνιση των δασών.

  • απτη στιγμη που λες …. και να είχα ιδεολογική διαφωνία για την ανάρτηση μιας τέτοιας εικόνας που την εξέφρασα επιτόπου), καλό θα ήταν να συζητηθεί εσωτερικά … περνας απ τη φαση της παρεας και της συντροφιας στη φαση του Κομματος

   ολα στο φως ρε

   χιλιες φορες το δημοσιο ξακατινιασμα , παρα τα σκοτεινα και ανηλεια υπογεια

   παρεπιμπτοντως το Faithless , για τον δημιουργο των ‘αγριοφραουλων» ,της «σιωπης» η της » 7ης σφραγδας», ειναι κατι στο στυλ του αλλα λογια να να αγαπιομαστε

   χαχαχαχαχα …. κατι σαν το δραμα των ΣΧΣ , δλδ μια ηθογραφία που δεν ηθικολογεί και ένα αισθηματικό θρίλερ στην εποχη της μεταμοντερνικοτητας

 18. Θερμή Παράκληση.

  Ιδιοκτήτρια πολλών στρεμμάτων και Πύργου στις Άλπεις, παρακαλεί να μην χρησιμοποιούνται οι λέξεις katyνιασμα, ξεkatyνιασμα και γενικά όλα τα παράγωγα της λέξεως katyνας. Είναι πνευματική ιδιοκτησία μου.

  Ευχαριστώ

 19. Διαθεση συνεννοησης υπηρχε διαθεση συμφωνιας σε διαγραφες και διαθεση ομοιοτητας δεν υπαρχει και ουτε θα υπαρξει. Ακομα και στη διαγραφη που προτεινε ο Πανθηρας ειμαι αντιθετος αλλα γιατι δε λες την αληθεια? Γιατι δε λες οτι δουλευατε σε ενα φορουμ που μολις τα Χριστουγεννα με πληροφορησατε οτι υπηρχε? και μπηκα να δω τι κανατε εκει μεσα κι ηταν χωρος εκτονωσης και ξεκατινιασματος και για αυτο μπηκα μονο 3 φορες: μια δε μιλησα μια προτεινα 2 νεες σχολιαστριες και τις απορριψατε με βετο της Ναρειτορ (μετα μια την δεχτηκατε) και μια τελευταια φορα αφου πηρατε την αποφαση για διαλυση.
  Το προβλημα δεν ηταν οτι δεν υπηρχε συννενοηση, το προβλημα ηταν τα ψεμματα, τα πολλα ψεμματα γιατι δεν λες οτι προτεινατε και τη δικη μου διαγραφη ενω ειχατε προβλημα με τον Πανθηρα? γιατι δεν λες για τα αισχρα βρισιδια και τις απειλες εναντιον της ερεντιρας?
  Μουρθε να κλαψω οταν σε διαβαζα…εχεις ταλεντο αν το συνδυασεις με ειλικρινεια θα πας μπροστα!

   • μπορεις να το παρεις πισω, εγω αντιθετα δεν λυπαμαι τιποτα γιατι ο,τι μ’αρεσε σε ολων τα αρθρα εξακολουθει να μ’αρεσει και οταν καποιος καταλαβει τι εγινε εδω με ψυχραιμια και αντικειμενικοτητα τοτε θα εκτιμησει τη στάση μου, που επειδη αρνηθηκα τις διαγραφες βρεθηκα σε μια μειοψηφια στοχοποιημενος για αλλους λογους παρα της αρχης που υπερασπιζομαι -οχι διαγραφες οχι λογοκρισια. Ο,τι στρεψοδικια κι αν χρησιμοποιηθει εγω τοχα δηλωσει με ευθυτητα απο την αρχη «Σας εκτιμω αλλα δεν θα σας ακολουθησω σε αλληλοφαγωμα»…πρωτα η νυχτεριδα μετα η αποχωρηση του NLS, μετα προταση για διαγραφη του Πανθηρα, μετα προταση για διαγραφη του Ντραλουκα (απο Πανθηρα) μετα προταση για δικη μου διαγραφη (γιατι αραγε?) και μετα του Κιχωτη (κατεβασε το η φευγω απο το μπλογκ και περνω και τη παρεα μου μαζι) λοιπον? Εκει πλεον ειχε ηδη γινει η ζημια….τελευταια ευκαιρια αν υπηρχε ηταν να μην εχει κανενας το δικαιωμα διαγραφων….ποιους χαλασε αυτο?

  • «Όταν έκλαψε ο Μαρξ» (prequel του Νίτσε)

   Ποιοι αλήτες σου έκρυβαν ότι «δούλευαν» σε «ένα φόρουμ»; Φτου τους!
   Διαβάζεις τι γράφεις και καταλαβαίνεις τις λες; Ξέρεις καν τι ήταν το «ένα φόρουμ» Μαξ Φάκτορ;;; Είχες επαφή με κανέναν από τα μέλη ή περίμενες ειδική ενημέρωση στον «ανταποκριτή» μας από τη Θεσσαλονίκη; Με τον Πάνθηρα είχατε κόψει τις διπλωματικές σχέσεις, ή οι επαναστατικές υποχρεώσεις δεν επέτρεπαν να ασχοληθεις κι εσύ με τα κοινά και χρειαζόσουν υπαλλήλους;

   Υ.Γ.1 Μεγάλη πάντως πρεμούρα με ένα χώρο συνεννόησης και πλακωμού (ευτυχώς εκεί και όχι εδώ που θέλατε πάντα να στρέψετε τις διαφωνίες για να γίνεται ξεκατίνιασμα, με τη νοοτροπία μεσημεριανάδικου) όπου δεν πατάγατε παρά σπανίως και μόνο για να πετάξετε μία «αποψάρα» και να την κάνετε, επειδή αυτά τάχαμου είναι πολύ «γραφειοκρατικά» και «φορμαλιστικά». Ό,τι να’ ναι μονίμως.

   Y.Γ.2 Πάντως για «αντεξουσιαστές» τις τεχνικές της Espresso τις δουλεύετε σταυροβελονιά. Πάω κι εγώ τώρα να κλάψω γοερά και να χύσω καυτά δάκρυα απόγνωσης και θρήνου. Σνιφ!

   • Επαφες ειχα τακτικοτατες και μάλιστα τις περισσοτερες φορες με δικιά μου πρωτοβουλία αν και ταξιδευα για πολλες μερες σε μερη που δεν εχει καν ιντερνετ (καπνοπαραγωγικες ορεινες περιοχες συνορων) Με τον Πανθηρα δεν ειχα ποτε τη σχεση που νομιζεις η που τεχνηεντως αφηνεις να αιωρειται εδω μεσα -3 φορες εχω συναντηθει μαζι του οσες και με τον Ραιζινγκ και τη Ζακου με την δε Ερεντιρα μονο μια- ο,τι λασπη κι αν πετας σχεση οπως την εννοεις δεν υπηρχε. Σταση αρχης υπηρχε και την λεω αλλη μια φορα «Εναντιον διαγραφων και λογοκρισιας» και λες εσυ οτι ετσι δεν μπορει να περπατησει το μπλογκ (χωρις διαγραφη και λογοκρισια) κατα τ’αλλα για το φορουμ ΞΕΡΕΙΣ οτι δεν τοξερα και οτι μου δωσατε το λινκ τα Χριστουγεννα αλλα παρολ’αυτά φωνάζετε σαν παπαγαλακια «Δεν παταγε»…και θελατε μερα πορειας να πατησω στο φορουμ και να χασω το χρόνο μου…οταν μπηκα το πρωι…ηταν ενα κλικ πριν να το κλειδωσετε…γιατι εκει θα φαινοταν οτι ειχατε προτεινει διαγραφες…

  • Με αγωνιστές σαν τον marxfactor θα πάμε μπροστά. Που μπορώ να δηλώσω συμμετοχή για τους νέους απελευθερωμένους ΣΧΣ?

  • «Μουρθε να κλαψω οταν σε διαβαζα…εχεις ταλεντο αν το συνδυασεις με ειλικρινεια θα πας μπροστα!»
   @ μαρξ φάκτορ…
   Αφού έχω τέτοιες αρετές, να με προτιμήσεις να σου γράψω την κινηματική σου βιογραφία κάποια μέρα 😉
   Στα υπόλοιπα δε θα απαντήσω…

 20. σιγά σιγά συγκροτείται στο χώρο της «αντεξουσίας» μία άξια τάση παγκαλικής υφής, προπαγάνδας και θεαματικής μπουρδολογίας… μαρξ είσαι ευφυής για να τσαμπουνάς τις μικροαστικές σου παπαρίτσες εδώ μέσα… όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην συμπρωτεύουσα ξέρουν ότι δεν υπάρχεις πουθενά… σταμάτα λοιπόν να παίζεις τον καμπόσο… και στρίψε κανα τσιγάρο να χαλαρώσεις…. πριν την επανάσταση του τίποτα… συν[ροζούλη] …

 21. ελα λοιπον στη συμπρωτεύουσα και σταματα να τρολλαρεις απο αθηνα για να δεις που υπαρχει τι …που ξέρεις καν που πεφτει το οτιδηποτε..εξω κόσμος μέσα μπιχλα…βγες λιγο στο οξυγόνο

 22. Μπράβο παιδιά! Δημιουργήσατε έναν μικρόκοσμο της Αριστεράς και μέσα σε ένα χρόνο ήρθε και η πρώτη διάσπαση… καιρός να ξαναδούμε το «Life of Brian»…

  Το φαινόμενο με απασχολεί πάρα πολύ. Γιατί συνήθως μόνο οι απολυταρχικές δομές λειτουργούν αποτελεσματικά στην ανθρώπινη κοινωνία; Αν οι ΣΧΣ ήταν TVXS θα είχαν διασπαστεί; Μάλλον όχι γιατί θα είχαν μόνο ένα «πρόεδρο» που θα έπαιρνε τις αποφάσεις…

  Δεν κάνω κριτική, ούτε έχω δικαίωμα άλλωστε μια που δεν έχω συνεισφέρει ούτε λεπτό δουλειάς για τους ΣΧΣ, παρότι τους διάβαζα καθημερινά. Παρατηρώ μόνο πόσο θλιβερά μακριά είμαστε ακόμα σας κοινωνία από το να αξίζουμε κάτι καλύτερο από τη χούντα που οι ίδιοι έχουμε επιλέξει, ξέροντας ότι είμαστε ανίκανοι για κάτι διαφορετικό.

  Το είδα κάπου γραμμένο: Αν προχθές έβγαινε στο Σύνταγμα το Ανδρείκελο και έλεγε στους διαδηλωτές «διαλύω την κυβέρνηση και φεύγω, ορίστε τα κλειδιά του Μαξίμου» τι θα γινόταν (εκτός από την πρώτη αυθόρμητη διάσπαση για το ποιος πρέπει να παραλάβει τα κλειδιά…); Κατά πάσα πιθανότητα μέσα σε ένα χρόνο θα τον παρακαλούσαμε να έρθει να μας σώσει από τις «συνιστώσες» της κυβέρνησης του Λαού…

  Στην Αίγυπτο κάθε μέρα στην πλατεία Tahrir υπήρχαν άτομα εθελοντές που σκούπιζαν και καθάριζαν χωρίς να τα αναγκάζει κανείς. Μάλλον δεν έχουν τόσους κατά κεφαλήν προέδρους όσους εμείς…

  Καληνύχτα και Καλημέρα…κάντε post τα καινούρια links των συνιστωσών, είσαστε όλοι αξιόλογοι και θέλω να συνεχίσω να σας διαβάζω…

  (καλά οι Ζαπατίστας πως τα κατάφεραν με σχεδόν καθόλου απολυταρχικές δομές;)

 23. Καταρχάς δεν γνωρίζω κανέναν σας και δέχομαι ότι μπορεί να έχω πέσει έξω σε κρίσεις κτλ. Αλλά και έξω να έπεσα, εσείς έχετε την ευθύνη της όποιας συμπεριφοράς σας. Αλλά παρέθεσα αυτές τις κρίσεις όχι για να επικρίνω έτσι για να επικρίνω αλλά για να δώσω τροφή.

  Αυτό που φαντάζομαι πως δεν θέλετε να χωνέψετε, είναι πως κάθε επανάσταση έχει και το αντίστοιχο «κόστος». Και το «κόστος» αυτό αντί να είναι τροφή προς σκέψη και εξέλιξη καταντάει τροφή για τρολάρισμα και εξευτελισμό… άρα για ποιά επανάσταση μιλάμε? Το θέμα είναι τί περιμένει κανείς και τι ζητάει, από την επανάσταση που κάνει.

  Εδώ απ’ότι καταλαβαίνω (και γι αυτό είμαι αναγνώστης) ο στόχος της επανάστασης ήταν η ελευθερία στην πολιτική έκφραση και η έγκυρη ενημέρωση-πληροφόρηση που δυστυχώς λείπει στις κοινωνίες. Και το πετύχατε σε μεγάλο βαθμό.

  Εγώ καταλαβαίνω, πως όλη η επανάσταση άρχισε λάθος από τη στιγμή που επιλέξατε να επαναστατήσετε με εργαλεία που το σύστημα προσφέρει και κανένα λόγο ύπαρξης δεν είχαν στο εγχείρημά σας. Δεν μπόρεσατε να διαχειριστείτε αυτά τα εργαλεία και αυτά τα εργαλεία σας έφαγαν. Και αντί να προσπαθήσετε να κάνετε κοινό αγώνα στην wordpress.com να προσθέσει ειδικό εργαλείο διαχείρισης του μπλογκ το οποίο δεν θα προσφέρει τη δυνατότητα διαγραφής ανά πάσα στιγμή και καπήλευσης της επανάστασής σας…. απλά αποδεχτήκατε την ύπαρξη του εργαλείου αυτού και το αφήσατε να σας τα γαμήσει όλα. Από ανθρώπους είναι φτιαγμένο το διαδίκτυο.. και από ανθρώπους του «μόχθου» για το κέρδος… δεν είναι θεός. Και αντί να χτυπήσουμε το σύστημα, επιλέγουμε για μία ακόμα φορά την γλύκα του εμφυλίου.

  Αντί λοιπόν αυτές οι 2 μέρες, με τα όσα έγιναν, να είναι αφορμή για βαθύ στοχασμό… ήταν αφορμή για εμφύλιο και διάσπαση. Και όχι, η διάσπαση δεν είναι το ιδανικό που πρέπει να εκφράζει τους στοχαστές χωρίς σύνορα. Σίγουρα η διάσπαση είναι απαραίτητη, ή θεμιτή, διαδικασία για την εξέλιξη… αλλά όχι το τελικό στάδιο. Και πραγματικά απορώ με την τόση χαρά σας που τελικά το διαλύετε και απορώ που με περίσσευμα περηφάνιας φεύγετε από εδώ. Ούτε ένας δεν προσπάθησε να πείσει την ερέντιρα παρά μόνο τρολαρίσματα και γελοίες κατηγορίες επί προσωπικού. Άρα για ποιά ανάγκη προς εξέλιξη για ένα διαφορετικό αύριο μιλάμε?

  Απλά αποδοχή του κρυπτοφασισμού που προσφέρει το διαδίκτυο… με παράλληλο κοινωνικό αγώνα εκτός διαδικτύου βεβαίως βεβαίως… μήπως γελαστήκαμε τελικά? Έστω και λίγο?

  Γι αυτό και μόνο μπαίνω σε διαδικασίες και μιλάω και γράφω στο διαδίκτυο και εκτός διαδικτύου με οποιονδήποτε. Έχει αξία να συζητάς με τους πάντες. Σε άπειρα μπλογκς θα με δείτε να συζητάω. Γιατί κυρίως με ενδιαφέρει ο πειραματισμός και η άλλη γνώμη, γιατί με ενδιαφέρει να ρευστοποιήσω τα πάγιά μου και να πάω ένα βήμα παραπέρα.

  Σε αυτήν τη διαδικασία λοιπόν οι ΣχΣ ήταν και είναι, ακόμα ένας τέτοιος χώρος. Και αυτήν την αξία έχει για μένα και τίποτα παραπάνω ή παρακάτω. Δεν έχω ανάγκη να γλύψω κανένα βήμα γιατί απλά δεν το βλέπω σαν βήμα αλλά σαν χώρο που μου ανήκει και ανήκει σε όλους άρα έχω εξαρχής το δικαίωμα να μιλάω σε αυτό το βήμα. Άρα δεν αποδέχομαι αυτό το Βήμα που είναι εκτός του ανθρώπινου κύκλου για να ξεχωρίζει και να ακούγεται καλύτερα. Δέχομαι μόνο τον κύκλο και το αναφέρετο βήμα που έχει κάθε μέλος του κύκλου αυτού.

  Σημειώνω, πως το πρόβλημα είναι πως πάμε να κάνουμε επανάσταση, με όπλα του συστήματος… να μπούμε στο σύστημα για να το αλλάξουμε εκ των έσω. Αυτή είναι η ΙΔΕΑ που μαλακόπατέρες πέρασαν σε προηγούμενους αιώνες μόνο και μόνο για να περιορίζεται όλη η ενέργεια της φυσικής επανάστασης και εξέγερσης του Νου σε έναν φαύλο κύκλο χωρίς αποτέλεσμα.

  Είναι σαν να είμαστε ηθοποιοί σε θεατρική παράσταση χωρίς σκηνοθέτη (εκτός και αν κρύβεται… εκτός και αν μερικοί έχουν ανάγκη να τον φαντάζονται, εκτός και αν… εκτός και αν…)… και ο ηχολήπτης μας λέει ότι υπάρχει μόνο ένα μικρόφωνο και δεν μπορούμε συγχρόνως να παίζουμε, συγχρόνως να μιλάμε. Άρα,
  1ον) βάζουμε κανόνες για τη διαχείριση του μικροφώνου,
  2ον) σκοτώνουμε τον ηχολήπτη,
  3ον) ζητάμε και δεύτερο μικρόφωνο,
  4ον) πετάμε το μικρόφωνο στα μούτρα του ηχολήπτη γιατί συνειδητοποιούμε ότι η φωνή μας είναι πιο σημαντική από τα db του μικροφώνου,
  5ον) ψάχνουμε να βρούμε αν υπάρχει σκηνοθέτης να βάλει μια τάξη επιτέλους
  6ον) φτιάχνουμε δεύτερο θέατρο.. και γινόμαστε εμείς σκηνοθέτες και ηχολήπτες και εν γνώση μας αφήνουμε το «σάπιο» θέατρο να Υπάρχει
  και 7ον) και 8ον) κοκ

  Το πιο σημαντικό όμως είναι να καταλάβουμε τί είναι αυτό που μας οδηγεί στις παραπάνω επιλογές και αυτό είναι ότι δεν θέλουμε άλλους να μας ορίζουν παρά μόνο εμείς τον εαυτό μας. Η διαφορά του ανθρώπου από τα ζώα, είναι ότι ο άνθρωπος έχει γνώση της ύπαρξής του στο χώρο και στο χρόνο. Και αυτό είναι που μας τρελαίνει όταν έρχεται ο πνευματικός ηγέτης ηχολήπτης να μας δείξει ΑΥΤΟΣ που ακριβώς υπάρχουμε. Εγώ πάντως θα επέλεγα το 8ον) που είναι να πείσω τον ηχολήπτη για το 4ον) γιατί δεν μου αρκεί να είναι στην άκρη ο ηχολήπτης (με εθελούσια έξοδο) με το μικρόφωνο στα μούτρα. Δεν με καλύπτει αυτό ως άνθρωπο στοχαστή. Δεν μου αρκεί.

  Για όποιον με είπε «γλύφτη» του λέω πως όπου υπάρχει βήμα, θα μιλάω. Και θα μιλάω για να αποδείξω ότι στην ουσία δεν υπάρχει βήμα. Και στου rising το μαγαζί θα πάω και όπου αλλού βρω. Όχι για να περάσω τις απόψεις μου, αλλά για να τις παραδώσω προς σκέψη και εξέλιξη.

  Για όποιον είπε να αλλαχτεί το όνομα εδώ των ΣχΣ εγώ λέω ας αλλαχτεί. Ας γίνει Στοχαστές χωρίς σύνορα, παράδοξες φράσεις, που όμως δίνουν αξία στην απαξία που τους έχουμε δώσει. Και ας μείνει το «Σχολιαστές χωρίς Σύνορα» ένα πτώμα θαμμένο με τιμές να κλαίμε από πάνω του, όπως το σύστημα μας έμαθε να κλαίμε για χρόνια ολόκληρα πάνω από πτώματα…. αντί να κλαίμε για το πως έφτασε να είναι πτώμα.

  Για όσους φεύγουν εγώ λέω να μείνουν εδώ γιατί δύο θέατρα = δύο διαφορετικές απόψεις => μη ζύμωση = μείον στην εξέλιξη. Και εφόσον το πρόβλημά μας είναι να διαφυλάξουμε τη δυνατότητα διαγραφής, αλλά συγχρόνως όλοι (ή τέλος πάντων αυτοί που έχουν την τεχνική γνώση) να έχουμε τη δυνατότητα της καθημερινής 24ωρης διαχείρισης του μπλογκ (κατανοώ πως είναι απαραίτητο) να ζητήσουμε από την-ο wordpress να δώσει και αυτό το εργαλείο και αυτή να είναι η επάναστασή μας και όχι η διάσπαση. Ή στην τελική αφού έχουμε φτάσει σε σημείο που τα εργαλεία των μπλογκς αντιβαίνουν στις θεωρίες μας, ας μεταφερθεί το όλο εγχείρημα σε φόρουμ όπου εκεί υπάρχουν τα «κατάλληλα» εργαλεία της αυτοδιαχείρισης. Εντάξει οκ, η Ερέντιρα και η κάθε Ερέντιρα μπορεί πάνω στην όποια σύγχυση και αγωνία κατάλυσης μιας προσπάθειας να παίρνει λάθος αποφάσεις. Εδώ είμαστε όμως ζωντανοί όλοι μας με φωνή να ψάχνουμε την καλύτερη λύση γι αυτό που θέλουμε. Εκτός και αν επιθυμούμε μια κοινωνία χωρίς την Ερέντιρα μέσα, χωρίς τον Πάνθηρα, χωρίς τον οποιοδήποτε που λόγω σύγχυσης (που το σύστημα προκαλεί) ήρθε σε ρήξη. Βοηθάμε και όχι γαμάμε τον άλλον… γιατί τον θέλουμε δίπλα μας… γιατί χωρίς αυτόν είμαστε ένα τίποτα.

  Και αν η Ερέντιρα και η κάθε Ερέντιρα μετά τα παραπάνω, καταλήξει μια μέρα να διαγράψει το μπλογκ ή το φόρουμ, τότε οκ δεν χάθηκε ο κόσμος, ίσα ίσα. Το διαδίκτυο δίνει το δικαίωμα σε όποιον δημιουργεί να διαγράφει κιόλας… η απόλυτη ενίσχυση και πειρασμός του Εγώ. Ας πούμε όμως πως είναι αναγκαίο κακό μέχρι να αλλάξει ο κόσμος μας. Ας πούμε πως είναι ακόμα ένα θέμα που θα συζητήσουμε για να βρούμε τη λύση του. Π.χ. ένας φίλος έφτιαξε ένα φόρουμ με ένα λογαριασμό που δημιούργησε μονάχα γι αυτό το λόγο και πέταξε στην κυριολεξία των κωδικό. Σε αυτό το φόρουμ κανείς δεν μπορεί να διαγράψει αυτό το φόρουμ. Αυτό το φόρουμ θα υπάρχει μέχρι ο φορέας του (π.χ. wordpress) να κατεβάσει διακόπτες. Και όλα τα άλλα τα έχει αφήσει ελεύθερα. Μέχρι στιγμής υπάρχει το κόστος της διαφορετικότητας, αλλά γιατί να δεχτούμε ότι αυτό είναι κόστος? Και όχι αποτέλεσμα?

  Και μην ακούτε τους παπάρες που θέλουν το στοχασμό της αριστεράς να είναι διασπασμένος. Στοχασμός που φέρνει διάσπαση δεν φέρνει εξέλιξη. Εξέλιξη φέρνει ο Στοχασμός που φέρνει Ρήξη (και όχι γαμημένη διάσπαση). Η διάσπαση είναι ο διάολος ενάντια στα όποια θετικά αποτελέσματα της ρήξης. Αυτοί που πέρασαν πως η διάσπαση είναι κάτι φυσιολογικό ή ακόμα και απαραίτητο.. δεν είναι στοχαστές είναι απλά ΠΑπάρες.

  Κοπιάσατε πραγματικά και καταβάλατε κάθε δυνατή προσπάθεια εξέλιξης του μπλογκ όλοι εσείς που φεύγετε και το σέβομαι αλήθεια. Αν δεν το σεβόμουν δεν θα σας διάβαζα ούτε θα έγραφα κατεβατά. Αν έχετε αρχίδια και όραμα, να κάτσετε εδώ (εξήγησα το γιατί και τους τρόπους).

  • Διαμαντή άσε τις μαλακίες και μπες στο μπλόγκ να γράφεις που θα ξαναβρεις ττοια ευκαιρια ρε , έτοιμο στρωμένο με την δουλεια άλλω, και με 200.000 χιλιόμετρα. ασε τις θεωρίες …τζάμνπα πράγμα πήρες

   • επίσης επειδη με ανέφερες , μαγαζι εγω δεν είχα μπλόγκ είχα με τους φίλους μου και με ανθρωπους που μπορει να μην ειχαμε φιλικες σχέσεις αλλα τους τιμησα με την εμπιστοσύνη μου.

    αλλοι το θεωρουν μαγαζι και δεν αλλαζουν το όνομα.

    ελα..άσε τα σάπια, μια χαρά σου έκατσε

    • Γελάω ρε αδερφέ, ξέρω όμως πως κάμμια μέρα θα συναντηθούμε. Δυστυχώς δεν υπάρχουν αυτονόητα. Δεν περίμενα καλύτερη απάντηση, ήλπιζα όμως και θα ελπίζω ρε μαλάκα μέχρι να πεθάνω γιατί στον κόσμο που ελπίζω είσαι και συ μέσα και χαίρομαι γι αυτό. Ξέρω πως μια μέρα αυτό που οι άλλοι ονομάζουν ουτοπία θα είναι πραγματικότητα και θα είμαστε όλοι ενωμένοι. Και όχι αδερφέ, δεν είμαι αιθεροβάμων… απλά Σκέφτομαι και Ονειρεύομαι…. ίσως λάθος, ο καιρός θα το δείξει.

     Εννοείται πως θα μπω στο μπλογκ και θα γράφω. Το κέρδισα αυτό με το άπειρο γλύψιμο που έκανα. Και που ξέρεις… ίσως με τον καιρό κερδίσω και την εμπιστοσύνη της Ερέντιρα και μου δώσει κανά μαγικό εργαλειάκι και καταφέρω να αφανίσω το μπλογκ εκεί που δεν θα το περιμένει εκεί. Ναι είμαι τόσο μικρός και γλοιώδης, έτσι με έμαθαν να κερδίζω.

     Καλή συνέχεια και ελπίζω σύντομα να ξαναβρεθούμε. Και αν εσύ δεν το ελπίζεις, θα το ελπίσεις μια μέρα κάποτε, είμαι σίγουρος. Μέχρι τότε εννοείται πως θα σε θεωρώ μεγάλο μαλάκα και μεγαλύτερο μαλάκα εμένα που ακόμα θεωρώ ανθρώπους ως μαλάκες, αλλά είπαμε… είναι δύσκολος ο δρόμος της εσωτερικής επανάστασης… και το «μπορεί να μη γίνει και ποτέ η επανάσταση» δεν υπάρχει στο λεξικό της αναζήτησής μου. Όχι γιατί δεν υπάρχουν μαλάκες, αλλά απλά δεν είναι εκεί το πρόβλημα στην κοινωνία μας.

     • Και αν με ένοιαζε έστω και λίγο η κοινωνική μου εικόνα, που στ’ αρχίδια μου τη γράφω, δεν θα ήμουν εδώ να γράφω τα όσα γράφω. Θα είχα φύγει με ελαφρά πηδηματάκια (ούτως ή άλλως δεν με ήξερε και κανείς) και θα ερχόμουν κατά τα μέρη των πολλών που φεύγουν. Απλά έχω μάθει να τσαλακώνομαι (όταν έχει νόημα) και να επιμένω σε ότι καλό διακρίνω και δυστυχώς η ιστορία έχει δείξει πως πάντα οι λίγοι έχουν δίκιο και στην προκειμένη οι λίγοι είναι αυτοί που μένουν. Αν βγω λάθος, βγήκα… ακόμα καλύτερα. Όσο πιο πολλά παθήματα τόσο πιο πολλά μαθήματα. Αφήνω την κοινωνική εικόνα να την κρατήσουν άλλοι… επαναστάτες του κώλου, της ουτοπίας και της πρέζας.

      Γιατί κάποιοι τύποι (σαν όποιον) έχουν μάθει πως η ουτοπία γίνεται πραγματικότητα με παιδικές χαρές στην πλ. Εξαρχίων, στο όνομα της κοινωνικής εξυγίανσης και με τα πρεζάκια μετάθεση τρία στενά παρακάτω. Γιατί κάποιοι έχουν μάθει ως μοναδικό επιχείρημα την μαλακία και τις ψυχοσωματικές διαταραχές του συνανθρώπου τους. Έτσι δεν γίνεται πράμα που λέει και ο Ηλίας από το Big Brother (ναι κυρίως από αυτά παίρνω έμπνευση και τροφή για σκέψη και όχι από βιβλία πατέρων ιδεολογίας και θρησκείας).

      «Ποιός στοχαστής δεν έγινε, των στοχασμών του, ιδεολόγος?» Έλα μου ντε… η ιστορία θα δείξει.

      • Όταν θες, επιμένεις φίλε. Και δεν θες να επιμένεις (λέτε πως πολύ καιρό επιμένατε σε προσωπικό φόρουμ και συνελεύσεις κτλ κτλ.. και τί ρε? κουραστήκατε? άλλοι επιμένουν μέχρι να πεθάνουν. Να σας κλάψουμε κιόλας που δεν καταφέρατε αυτό που θέλατε? Όποιος ξεκινάει αγώνα να μάθει με αξιοπρέπεια να πεθαίνει κιόλας αν όχι να κερδίζει.), την κάνεις με ευθύνη και με το κεφάλι κάτω. Εσείς εδώ και μέρες τα έχετε κάνει όλα πουτάνα και περιμένεις να συμφωνήσω με την τακτική που ακολουθείτε?

       Εδώ διαβάζω τα ΑΙΣΧΗ τις τελευταίες μέρες (όση αηδία μπορούσατε να βγάλετε την έχετε βγάλει και με το παραπάνω.) και μια Ερέντιρα που θέλετε να την ονομάζετε Χούντα, να μην έχει σβήσει κανένα σχόλιο, κανέναν σχολιαστή για χάρη του μπλογκ και των hits.

       Αντ’ αυτού εσείς ακολουθείτε τη Χούντα με το προσωπείο της δικτατορίας του προλεταριάτου που μόνο Χουντικούς γεννά σιγά σιγά με τον καιρό. Αυτά πέστε τα αλλού, σε παιδάκια που δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να διαβάζουν και να προσκυνάνε Πατέρες.

       Γι’ αυτό κάθομαι εδώ και είναι τιμή μου που κάθομαι στο μπλογκ και στους λίγους που βαράτε αλύπητα. Γιατί εδώ δύσκολο να έρθουν hits, γιατί ξέρω την κοινωνία που ζούμε και τα συμπεράσματα που ήδη πρόφτασε να βγάλει. Προς εσάς θα έρθουν τα μεγαλεία του συστήματος που υπηρετείτε πιστά. Εδώ 3 και ο κούκος θα μείνουμε τελικά αλλά θα ξέρουμε πως έστω εδώ σε αυτό το μικρό χώρο, θα είμαστε ελεύθεροι. Ή πιστεύετε ότι η Ερέντιρα ή ο Πάνθηρας πως ελπίζουν σε μεγαλεία? Μα αν ήλπιζαν θα είχαν άλλους χειρισμούς και όλα θα συνεχιζόντουσαν μέλι γάλα όπως σε κάθε ιστότοπο ενημερωτικό τέτοιου τύπου. Προφανώς και ξέρουν πως κοινωνικά χάνουν αυτήν τη στιγμή και αυτοί και το μπλογκ.

       Προφανώς λοιπόν με το φτωχό κριτικό μυαλό μου, δεν είναι στους λίγους το πρόβλημα. Και πίστεψέ με πως επώνυμα γράφοντας, τα όσα γράφω, αυτές τις μέρες μόνο χασούρα κοινωνική έχω παρά ότι άλλο. Απλά ποτέ δεν με ενδιέφερε αυτό όταν υπήρχε λόγος να το θυσιάσω για τον αγώνα…. και δεν είμαι από αυτούς που εκ του ασφαλούς δεν έχουν τίποτα να χάσουν άρα και τί έγινε ρε αδερφέ.

      • @ Πάνος Διαμαντής

       σε ευχαριστώ γι αυτο το σχολιο!!!

       καλή σου συνέχεια (ή αρχή?) στο μπλογκ!
       και να προσέχεις…

       ΥΓ Φιλικη συμβουλη: μην περιμένεις βοήθεια από αυτους που «εχουν τον ελεγχο της σελιδας τους»…

      • Η λεξη αξιοπρεπεια σου λεει τιποτα ρε καραγκιοζη ή δεν υπαρχει στον αξιακο σου κωδικα?
       θελετε και πιπιλατε την λεξη επανασταση αλλα στην λαμογια και στην μπινια και στην οικιοποιηση του κοπου των αλλων πρωτοι.
       Κυριοι πανω απο την ιδεολογια υπαρχει η τσιπα.Αει σιχτιρ κοπροι

      • Κούλα να σαι καλά αλλά δεν έχω ανάγκη από κανέναν να με βοηθήσει ή ότι άλλο. Όλα καλά, μην σκιάζεσαι και μην στεναχωριέσαι!!!

       Γαλαξιάρχης μια από τα ίδια. Όλα καλά.

       karakapis για ποιά απ’όλες τις αξιοπρέπειες μιλάς? μπερδεύτηκα ρε φίλε, συγνώμη.

 24. το βάζω και εδώ γιατί σύντομα θα σβήσω και το ποστ μου στο οποίο αρχικά το έβαλα το σχόλιο αυτό.

  Για να τελειώνουμε με τις παπαριές μιά και έξω

  Επι του τυπικού πρώτα.
  Μυροπάνθηρα μια και στο αποχωρισιακό μου πόστ μου έκανες την ύψηστη τιμή να ανφερθείς σε εμένα με την ιδιότητα σου ως εκπρόσωπος τύπου της ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑΣ θα απαντήσω αν και είναι χάσιμο χρόνου (απλά ξύνω τα αρχίδια μου σήμερα και έτσι έχω χρόνο για χάσιμο)

  Δεν υπήρξα ποτέ Hitολάγνος, χέστηκα για την αναγνωσιμότητα και έχω γραμμένα στα αρχίδια μου τα ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΆ πάσης φύσεως, τη δόξα, και την αναγνωρισιμότητα και την “ιστιοθέαση”.
  Μπορεί κοινωνικά να θέλω είμαι αριθμός ανάμεσα στο πλήθος των ανθρώπων που αμφισβητούν, ονειρεύονται, αντιδρούν και εξεγήροντε ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΩ ΠΟΤΕ ΝΟΥΜΕΡΟ.
  Ξεκίνησα να γράφω εδώ γιατί το μπλόγκ όταν το εμπνευστήκαμε αρχικά, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΡΙΟ, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΟΥΝΙΑ ΚΑΠΕΛΑ ΟΥΤΕ ΦΕΣΙΑ ΟΥΤΕ ΘΕΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΟΨΑΡΑΣ.
  Επειδή είμαι απο αυτούς που ξεκίνησαν την προσπάθεια γνωρίζω πολύ καλά, πως ποτέ δεν υπήρξε θέμα “ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ – ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ” και ποτέ δεν τέθηκε θέμα “ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ”, όπως γνωρίζω πολύ καλά και ποιοί κοπίασαν πραγματικά και περισσότερο απ όλους για στηθεί και να υπάρχει ένα στοιχειώδες moderating στο μπλόγκ (δεν θα τους μνημονεύσω ονομαστικά γιατί είμαι σίγουρος πως δεν το έχουν ανάγκη).ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΉΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΣΥ ΟΥΤΕ Η ΚΑΤΑΠΑΤΉΤΡΙΑ ανάμεσα σε αυτούς και ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΓΩ για να μην έχουμε καμιά παρεξήγηση.
  Και επειδή ακριβώς η διαχείριση θέλει κόπο και χρόνο ζήτησα από την αρχή να μην είμαι admin γνωρίζοντας πως δεν έχω ουτε το χρόνο ούτε τη διάθεση να ασχοληθώ πέραν της συγγραφής.
  Ναι κάποιος (γιατί μονο ατομικά μπορεί να γίνει) θα άνοιγε το μπλόγκ και το έκανε η erentira ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ούτε καν η επιλογή ονόματος για το μπλόγκ είναι δική της γιατί και για αυτό υπήρξε απόφαση ομαδική – η πρόταση δεν είναι τίτλος ιδιοκτησίας !!!!
  Η φασιστική παρέμβαση υποβιβασμού, μέσα στη νύχτα και για το “καλό μας” όπως όλα τα πραξικοπήματα, των admin με αφορά είτε είμαι, είτε δεν είμαι admin. Είναι ωμή φασιστική κίνηση τελεία και παύλα, εξ άλλου άν είχα επιλέξει να είμαι admin θα είχα τώρα “υποβιβαστεί” απο την SUPER DOOPER – ΥΠΕΡΣΩΣΤΗ – ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ – ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ ΝΑ ΔΙΑΤΑΣΩ – ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ.
  Και όπως δεν θα έγραφα ποτέ για κανένα φασιστικό μπλόγκ, όπως δεν θα έβαζα ποτέ μπάτσο στα αρχίδια μου στην καθημερινή πραγματική ζωή, όπως δεν θα έγραφα ποτέ υπό την εποπτεία της “ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΦΩΤΙΣΜΕΝΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ”, έτσι ακριβώς δεν θα συμμετέχω στο μπλόγκ του “ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΩ” κανενός πούστη και φυσικά δεν θα ήθελα και να εμφανίζονται δικά μου κείμενα σε τέτοια σαιτ.
  Και για αυτό διέγραψα ότι δικό μου έχει δημοσιευτεί εδώ μέσα.
  Επίσης όπως πολύ σωστά ανέφερες κύριε ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΗ (εσένα είναι προίκα το μαγαζί, εκείνη έχει απλά την “υψηλή κυριότητα”) ήμουν υπέρ της πλήρης ελευθερίας, κατά κάθε λογοκρισίας και διαγραφής και μια και το παρέλειψες να σου θυμίσω πως εγω έκανα την πρόταση “ο καθένας να είναι απολύτως υπεύθυνος για τα γραφώμενά του” – πράγμα που ήταν αντιδιαμετρικά αντίθετο με τον πολύ καλό μου φίλο μου NLS, με τον οποίο παρά την συγκεκριμένη διαφωνία και αποχώρησή του απο το μπλόγκ (NLS μην το αναλύσουμε σε ανακατεύω ως παράδειγμα και όχι επι της ουσίας) είμαστε κολητοί (για να μην μιλάμε για κλίκες και αρχιδιές) και συνεχίζουμε να συνοδηπορούμε στον δρόμο και μαζι σε άλλες δραστηριότητες.
  Αν μη τι άλλο είμαι μάλλον ο ποιο ακραίος υπερασπιστής της πολυφωνίας και ελευθερίας στο μπλόγκ (και στη πραγματική ζωή) πράγμα που έχει επιφέρει κατά καιρούς και κόντρες και διαμάχες άλλα δεν το έχει αμφισβητήσει κανείς ως συνεπή στάση.
  Δεν χαίρομαι αλλά και δεν στεναχωριέμαι για την κατάντια γιατί απλά για μένα η ζωή συμβαίνει κυρίως μακριά από το πληκτρολόγιο και κοντά στο δρόμο, δεν ζω για να γράφω, δεν γράφω για να ζώ και είναι σίγουρο πως όταν και άν νιώσω την ανάγκη να εκφραστώ θα βρω χώρους ακηδεμόνευτους και ελεύθερους εκείνη τη χρονική στιγμή – μέχρι να αλλοτροιωθούν – ΧΑΡΙΣΜΑ ΣΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ.

  Επι της ουσίας :

  Ναι γνωρίζω και συνδέομαι προσωπικά με πολλά άτομα που γράφουν και έγραφαν στο μπλόγκ ΑΛΛΑ ΤΑ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΠΕΡΙ ΚΛΙΚΑΣ Η ΠΕΡΙ ΕΠΗΡΕΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΑΛΛΟΣ να λείπουν, αν εσύ σέρνεσαι εύκολα από τη μύτη είναι δικό σου θέμα, μην κρίνεις εξ ιδίων.
  Γενικός τα υπονοούμενα περί συμμετοχής μου σε “κλίκα” είναι αιτία πολέμου και ΤΟ ΕΝΝΟΩ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΑΥΤΟ και κομμένα τα υπονοούμενα.
  Ναι γράφω και για “πούτσες και για μουνιά” (προφανώς το “συγγραφικό μου έργο” κρίνεται ως πορνογραφικό χαχαχαχαχαχα) και φυσικά δεν θα εμπιστευτώ τα κείμενά μου στο moderation μιας, κατα τη γνώμη μου, υπερσυντηρητικής κουλτουροδήθεν ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΡΙΑΣ – ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑΣ που θεώρησε πχ ένα σταυρικά κείμενα για τη Μέρκελ ως σεξιστικά, που λειτουργεί με την ψυχολογία 5χρονου : “εγώ άνοιξα τη λογαριασμό στο wordpress – δικό μου είναι” και που είναι βέβαιο στη συνείδησή μου, ότι όσο θα αποκτά εξουσία τόσο θα παρεμβαίνει για το “καλό σας”. Άποψή μου και η άποψη όπως λέω πάντα είναι σαν την κωλοτρυπίδα όλοι έχουν από μία. αλλά πάντα τους βρωμάει του αλλουνού.
  Δεν με ενδιαφέρει η προσωπική σχέση σου πάνθηρα με την ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ της επιχείρησης “More hits is Freedom ltd”, αλλά μια και μιλάτε ασύστολα για κλίκες θα πρέπει να σας θυμίσω την “σχέση” σας και την “αλληλοκάλυψη” και εν πάση περίπτωση οι επιλογές των σχέσεων είναι προσωπικές, ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΕΥΓΑΡΩΜΕΝΟΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ και δεν έχει κανείς καμιά υποχρέωση να σας αντιμετωπίζει ως το ζευγαράκι της αγίας παρασκευής, εσύ μπορείς να την επιλέξεις ΩΣ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΟΥ – ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΣΟΥ – ΑΡΧΗΓΟ – ΣΩΤΗΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥ για μένα είναι αδιάφορο και μάλλον αυτό με κάνει πολύ ποιο αντικειμενικό για τις αποφάσεις της απο εσένα.
  Δεν θα μου φορέσει εμένα κανείς ΚΑΠΕΛΟ κανέναν και καμία επιδή την καπελώθηκε ο ίδιος τελεία και παύλα .

  Μου είναι παντελώς αδιάφορο αν το μπλόγκ “θα κατακλυστεί από δεκάδες νέους συγγραφείς”, αν θα σπάσει το ρεκόρ των εκατομυρίων χίτσ, αν θα κρατήσει τον τίτλο “σχολιαστές χωρίς σύνορα”, αν συνεχίσει ή όχι να υπάρχει, αν θα μετονομαστεί σε “Erentira & co SA”, αν είστε κι αν δε είστε του δήμαρχου παιδί που λέει και το άσμα, αν γουστάρετε ή αν δεν γουστάρετε, άν θα γίνετε erentipanthermedia.gtp κλπ.

  Εγω και ο Doctor Houften Proctor Van Gspot, ο κολλητός μου φίλος που με εξουσιοδότησε να μηλίσω και εκ μέρους του, σας χαιρετούμε και σας ευχόμαστε προπαντων υγεία, χαρά, οικογενειακή ευτυχία και μια και το χει το καπιταλιστρικό δαιμόνιο το έτερο ήμισυ καλές επενδύσεις και πολλές επιτυχίες.

  Περαστικά σας

   • Ως προσωπικός ιατρός του Mind the Gap σας ενημερώνω οτι πρόκειτε για έναν φυλήσυχο καλοκάγαθο άνθρωπο που σχεδόν χριστιανό, μαρξιστικής λενινιστικής αντροφής που σιχαίνεται την βία.
    Επίσης σχετικά με τους όρχεις του πελάτη μου θα πρέπει να σας αποκαλύψω πως ο πελάτης μου έχει κανονική διάπλαση όρχεων άλλά πολύ συχνά προσβάλεται απο το σύνδομο της υπεροχρικής διώγκωσης όταν εκτείθεται φορείς αλεργιογόνων παράγοντων όπως τα αυτικόλητα απο τα μουνόπανα, τα περιτώματα απο βδέλες και παπάρεα.
    Ελπίζω να σας καλυψα αν και οι πληροφορίες είναι προσωπικά δεδομένα προς τιμην της νεας διευθυνσεως εκανα μια εξαιρεση μια και το μπλόγκ θα γίνει εσπρέσο ….
    🙂

 25. Επειδης και εγω εχω μια κωλοτρυπιδα, να προτεινω μια μεση λυση για το ιδιωκτησιακο? Καντε μια περαιωση, αφηστε το ως εχει, κλειδωστε το και βαλτε πανω ψιλα δυο λινκς. Ενα για το καινουργιο site απο αυτους που συνεχιζουν και ενα για το καινουργιο site απο αυτους που αποχωρουν.

  Ειναι πιο εντιμο ετσι για ολους και θα σταματησουν οι εχθροπραξιες. Ερεντιρα πρεπει να κανεις μια υποχωριση, το χρωστας στα παιδια που φευγουν.

  Αυτα τα ολιγα, σας διαβαζω απο τα κουλογλεια, καλη συνεχεια.

  • Ό,τι πεις αφεντικό. Να αφιερώσω πρώτα ένα τραγουδάκι στη νέα διεύθυνση του καταστήματος. Θα παίξει πολύ στα εγκαίνια:

 26. παιδια,

  ολοι (εκτος απο μια) ειναι οθορσ (και εγιναν σε μια νυχτα! )…

  ξερετε ποσες ωρες περασαν ΠΡΙΝ αρχισουν να παιρνουν τα ποστ τους?

  και ποσες ωρες χρειαστηκαν να περασουν μεχρι να τα παρουν???….

  δεκαδες ωρες!!!

  Αν υπηρχε μια στοιχειωδης κινηση απο μερους της :
  «νταξει ρε παιδια, εκνευριστηκα… αντεδρασα βιαστικα… επαναφερω ολους οπως ηταν…»

  ισως και να επειθε αρκετους… και απο σας… και απο μας…

  αλλά ΔΕΝ υπηρξε!!!!!!

  ουτε φωνη ουτε ακροαση για το θεμα απο μεριας της!!

  Καταλαβαινετε τωρα??

  Λαθη κανουμε ολοι… καποιοι ομως καποια πραγματα δεν τα κανουν «κατα λαθος»…

  νισαφι πια!
  δεν ειμαστε γελοιοι ουτε θα μας εκμεταλλευεται ο καθενας «ετσι»…

  Σκεφτειτε ποσο διαφορετικοι ειναι οσοι εγραφαν εδω,
  ποσες φορες δε συμφωνησαν και ανεβασαν τονους (και βρισιδι),
  ποσοι απο αυτους αντιδρουν με ΝΤΟΥ και ποσοι οχι…

  και δειτε ποσοι απο αυτους αποφασισαν οτι δεν παει αλλο!!
  =============================

  αναφερω το ¨»ειναι οθορσ» γιατι αν ηταν αντμιν θα επαιρναν με λιγα κλικ τα αρθρα τους… αντι να περασουν ωρες…

  • και αν τουλαχιστον οσοι «μπηκαν στον κοπο» να μας απαντησουν … δεν επελεγαν τα ψεματα,
   θα ειχε ληξει και το θεμα! ηρεμα…

 27. Είδα τον 1 χρόνο, και δεν άντεξα 😦 😦 😦
  Παιδιά εννοείτε ότι ΚΑΝΕΙΣ, ούτε οι «από ‘δω» ούτε οι «από ‘κει» θα χρησιμοποιήσουν τον τίτλο ΣΧΣ.
  Οι ΣΧΣ λειτούργησαν σαν ενιαία ομάδα, από την στιγμής που αυτό έλαβε τέλος, το ΣΧΣ περνάει στην…ιστορία!
  Οι έχοντες την «εξουσία» τους θερμοπαρακαλώ να το σεβαστούν αυτό…
  Από την στιγμή που «ράγισε?» το γυαλί, ήταν αναμενόμενο να ακολουθήσουν –όσα ακολούθησαν. Κάποιες μικρές αψιμαχίες(!) 🙂 προ του τέλους δεν χαλούν το συνολική εικόνα που ήταν πέρα, για πέρα εντυπωσιακότατη! Αυτό είναι αναμφισβήτητο.
  Η πραγματική και αποδεδειγμένη διαφορετικότητα των ΣΧΣ, τολμώ να πω, ότι, μου έδωσε τροφή & σκέψη για τον παραπέρα…εξανθρωπισμό μου. Το πιστεύω ολόψυχα αυτό.
  Ομολογώ ότι είμαι ιδιαίτερα στεναχωρημένος, για τούτη την ηλίθια & γελοία κατάληξη, αλλά, είπαμε πάμε γι’ άλλα…
  Άντε, με «στριμώχνει» και η λογική μου, και στην θέση της εμφανίζεται ο συναισθηματισμός μου, όχι τίποτα άλλο –δεν έχω και μαντιλάκια 😦
  Μια υπόσχεση για το «αντίο» στον Μαυροπάνθηρα και στα άλλα παιδιά: Σύντροφε, αγωνιστή, φίλε μου, ΠΟΤΕ δεν θα ‘μαι μπρος σου, ούτε πίσω σου αλλά ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ…

  Υ.Γ.
  Ποτέ μου δεν είχα άλλο nickname, εκτός των Oldboy9 & Oldboy99 στον 1 χρόνο μου παραμονής στους ΣΧΣ. (Αυτό είναι…πρόκα για πολλούς ε!). Ένιωσα βέβαια την επιθυμία να το κάνω, αλλά χειραγώγησα τον εαυτό μου κατάλληλα να πει ΟΧΙ, άσχετα αν έχω…48 ενεργά nicks, και κάπου 40 ψόφια, το λέω για να δείξω το πόσο αγάπησα τους ΣΧΣ 😉
  Χαμογελάστε ρε (ευχαριστώ καλέ μου Draluca)……………………………………….

  • Ότι άλλαξε σελίδα είναι σίγουρο. Γιατί έπαψε να υπάρχει εμπιστοσύνη. Εφόσον κάποιος νύχτα παίζει με τους συντρόφους του, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του, χωρίς να συνομιλήσει με κανέναν, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να επανέλθει το ελάχιστο επίπεδο εμπιστοσύνης που χρειάζεται για να λειτουργήσει ένα μπλογκ 30+ ανθρώπων.
   Αυτό που απομένει είναι να φανούν οι προθέσεις εκείνου που γύρισε το διακόπτη στους ΣΧΣ. Εφόσον αποφάσισε να τους σκοτώσει, ας αναλάβει και τις ευθύνες του. Αν πάει να αναγεννήσει το τέρας του Φρανκενστάιν (σχολιαστές χωρίς σχολιαστές), τότε θα φανεί τι ήθελε εξ’ αρχής να πετύχει.
   Αλλά δυστυχώς η κλειδοκρατούσα εδώ και τρεις μέρες ΚΡΥΒΕΤΑΙ.

 28. Παίδες χαλαρώστε.
  Το να μην ταιριάζεις με κάποιον είναι μέσα στη ζωή, δεν θα πεθάνουμε κιόλας.
  Αν οι σχολιαστές χωρίς σύνορα δεν τρέξουν δεν χαλάει και ο κόσμος.
  Όπως υπήρχαν άνθρωποι πρίν, έτσι θα έρθουν και άλλοι μετά απο εσάς να γράψουν.
  Πρέπει να είμαστε ευπροσάρμοστοι σε τέτοιες καταστάσεις για να μπορούμε να βλέπουμε
  αυτά που πραγματικά μας σκοτώνουν.

  Χωρίς να ξέρω κανέναν σας προσωπικά και χωρίς να να με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η ονομασία
  αυτού που λέει κάτι σωστό εύχομαι να είστε δυνατοί για τον αγώνα. Είστε οι σύντροφοι που ποτέ
  δεν είχα ως ανένταχτος και ευχαριστώ για αυτό.

  Τα λέμε έξω στο δρόμο απένταντι στα θηρία.
  Στα άμεσα λοιπόν
  1 ΜΑΡΤΗ 19:00 ΣΥΝΤΑΓΜΑ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»

  • ρε συ μην κανεις καμμια μαλακια και κατεβασεις το θρεντ

   θελω να σωσω τα ποστ μου

   αει στο διαολα πια

   σο διεγραψε τον και κρατα το θρεντ


 29. ευχαριστω ολους τους σχσ που μεσα απο το μπλοκ τους,μου εδωσαν καινουργια ερεθισματα….με εβαλαν στη μπριζα…να ψαξω και να γνωρισω καινουργια πραγματα.
  θενκς παιδες…. εισαστε αξιολογοι ανθρωποι. 🙂

 30. ε, να πω κι εγω δυο λογια, μια και το ονομα της φιλης μου νυχτ. εχει αναφερθει με ασχημο και συκοφαντικο τροπο καποιες φορες, ετσι, για να αποκατασταθουν καποιες αληθειες…

  κλικες υπαρχουν και παραυπαρχουν. ειναι αυτα τα 10 ατομα που συννενοουνται καθε φορα που θα πανε το βραδυ για ποτο η σε ποιον θα την πεσουν ομαδικα. γιατι το θεμα δεν ειναι η κριτικη, αλλα το ΠΩΣ γινεται αυτη και με ποιους ορους. εδω υπηρξαν αφθονα χτυπηματα κατω απο τη ζωνη.

  και σκοτεινα ενστικτα-οπως ειπα και αλλου- υπηρξαν, καθως και γυναικειες αντιζηλιες και φθονος.

  υπηρξε ασφαλως και μια λατρεια της κλικας στο πολιτικαλ κορρεκτ, στο «τι θα πει ο κοσμος», στην υποκρισια και τον καθωσπρεπισμο.
  για παραδειγμα λεξεις οπως «μελιγαλας» «ανταρτικο πολης» η…»κονσερβοκουτια» ηταν παντα κοκκινο πανι. οχι παντα και οχι για ολους φυσικα. αναλογα και ποιος τα ελεγε.

  υπαρχουν πολλων ειδων διαγραφες.
  η τυπικη και η ουσιαστικη. το πνευμα και το γραμμα του νομου, που λενε. εγω διαγραμμενη ΝΙΩΘΩ στην πραγματικοτητα απο την περασμενη ανοιξη, οταν τολμησα και ειπα τη γνωμη μου για τη μαρφιν. τοτε δεχτηκα μια συντονισμενη επιθεση, που μονο πολιτικη κριτικη δεν ηταν, απο υβρεις και ειρωνειες, ακουσα πραγματα που δεν εχω ξανακουσει ΠΟΤΕ στη ζωη μου.

  ενιωσα ανεπιθυμητη. ηταν σα να μου ελεγαν εμμεσα «φυγε». δε μενουμε καπου που ειμαστε ανεπιθυμητοι. ειναι ζητημα αρχης και αξιοπρεπειας πλεον. δε μου ειπαν ποτε να μεινω. το μαιλ που τους εστειλα εμεινε αναπαντητο. ματαια περιμενα να απαντησουν, να πουν κατι, ο,τιδηποτε. ολα τα ειπαν μονοι τους μεταξυ τους, στην κλικα. το «ακραιο» ανενταχτο στοιχειο το ειχαν ξεφορτωθει.

  οι κακοηθειες συνεχιστηκαν μεχρι τον ομαδικο κανιβαλισμο που μου εκαναν στην αναρτηση των απολυμενων του ΔΟΛ, οταν ειπα σε ενα τρολ για κρεμαλες στο συνταγμα (!!!!!!!!), και μιλησα για την τελευταια σκηνη σ εκεινη την ταινια του αγγελοπουλου («οι κυνηγοι» του 1977, δειτε την!!!) οπου ετρεξαν ολοι οι καθωσπρεπει σοκαρισμενοι να με κατηγορησουν για φασισμο και να με περιλουσουν με απεριγραπτες υβρεις. κουτσοι στραβοι, ολοι μαζι…

  μας κατηγορουν ως «υπερεπαναστατες» γιατι μιλαμε για επανασταση και εξεγερση και την ονειρευομαστε. μας λενε οτι ειμαστε μακρια απο τις μαζες που ουτε καν εχουν στο μυαλο τους την εξεγερση, οτι οι υποκειμενικες συνθηκες δεν ειναι ετοιμες. ε, προβλημα τους, των υποκειμενικων συνθηκων!!!! καποιοι απο μας διαλεγουμε να ειμαστε ονειροπολοι και ρομαντικοι και να αντλουμε εμπνευση και παρηγορια απο τη ζοφερη πραγματικοτητα της μητροπολης ΜΙΛΩΝΤΑΣ για την επανασταση. τοσο κακο ειναι?

  επισης, κατηγορουν τον πανθηρα οτι αγαπα τον βιλχελμ ραιχ. κι αυτα τα λενε ανθρωποι που δεν εχουν διαβασει ουτε ενα βιβλιο στη ζωη τους! τουλαχιστον εκεινος καθισε και διαβασε…. ας ανοιξουν μια φορα κι εκεινοι ενα βιβλιο, καλο θα τους κανει. ας δουν επισης και καμια ταινια εκτος χολλυγουντ. κι αυτο καλο θα τους κανει. ας ακουσουν και καμια μουσικη της προκοπης.

  θα μπορουσα να πω πολλα ακομα, αλλα εχουμε και δουλειες…
  στο τελος τελος καποιοι εχουν παρει πολυ στα σοβαρα τους εαυτους τους, γελαει ο κοσμος μαζι τους (οταν δεν αγανακτει δηλαδη με τις ανανδρες και χυδαιες επιθεσεις που κανουν)

  στην τελικη, εδω ο κοσμος χανεται, η χουντα κανει παρτυ, το μελλον, η ζωη και η ελευθερια μας κρεμονται απο μια κλωστη, κι αυτοι…χτενιζονται!!

   • Ενταξει βρε kakarapis δεστο το θεμα και απο τη θετικη του πλευρα, επιτέλους βρήκες τον εχθρό του λαου…. στο πρόσωπο …………….. της νυχτερίδας!!!!! 😉 😉

  • «επισης, κατηγορουν τον πανθηρα οτι αγαπα τον βιλχελμ ραιχ. κι αυτα τα λενε ανθρωποι που δεν εχουν διαβασει ουτε ενα βιβλιο στη ζωη τους! τουλαχιστον εκεινος καθισε και διαβασε…. ας ανοιξουν μια φορα κι εκεινοι ενα βιβλιο, καλο θα τους κανει. ας δουν επισης και καμια ταινια εκτος χολλυγουντ. κι αυτο καλο θα τους κανει. ας ακουσουν και καμια μουσικη της προκοπης.»
   Κατι τετοιες μαλακιες εγραφες ως συνηθως και τους τρελανες ολους.
   κανεις χαρουλες αυτες τις μερες τσοφλιο.

 31. ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ ΜΑΓΚΕΣ

  TO ΓΑΜΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΨΟΦΗΣΕ. ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΜΕΝΑ!

  υ.γ. Κρίμα που δεν προλαβαίνω να δω τη θέση της Ερέντιρα, που έκανε τη μαλακία της νύχτα και την κοπάνησε πάλι νύχτα. Φασισμός και δειλία είναι δίδυμα αδέρφια άλλωστε.

  Xαρείτε τα χάλια σας!

  • Φασισμός είναι να κλειδώνεις το φόρουμ ακόμη και από άτομα που δεν σου έκαναν τιποτα(ελσα) για να κρυψεις τα απλυτα σου.
   Φασισμός δεν είναι να είσαι σε αυτο το μπλογκ συγγραφέας του με όλα τα δικαιώματα σου σε αυτό και χωρις λογοκρισιες-υποδειξεις-κοψίματα-διαγραφες.

   Εσύ είχες προβλημα με την λέξη χούντα για αυτό το καθεστώς αλλα πως βιάζουμε τις λέξεις όταν πρόκειται για απώλεια μικροεξουσίας ε;
   Τα ειπαμε και στο facebook και αν θέλεις συνεχίζουμε εκει την κουβέντα.

   Πάντως με αυτα που γράφεις χάνεις την σοβαρότητα σου.Δειλία ήταν να κλειδώσετε το φορουμ οπότε το ρητό σου πάει εκει …

   Ποιος ειχε την φαεινή ιδέα να κόψετε τα ποστς σας από εδω;
   Ο μιτσάρας;(δεν νομίζω αν και ταιριάζει με την σταλινική ιδεολογία να εξαφανίζεις την ιστορία σαν να μην έγινε)
   Κόσμος είχε σχολιάσει εκει και εξαφανίσατε και τα σχόλια του…

 32. συγγνώμη που παρεμβαίνω.. προσπαθησα απο χτες να καταλαβω τι «παίχτηκε».. δεν είμαι και τόσο σίγουρος αλλά δεν έχει και πολύ σημασία για την ώρα…

  Απλά καταθετω ότι με κάλυψε περισσότερο από όλους μάλλον η Κουλα..! (χωρίς να θελω να διατηρήσω «ισες» αποστάσεις αλλά ουτε και θα προσπαθησω τωρα να τις αποφύγω..).

  Μέχρι την τελευταία στιγμή πάντως – και όσο είστε ολοι ακόμη μαζί αφου αναταλασσετε ακομη δημόσια τις αποψεις σας – ΕΙΣΤΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (με την καλή έννοια: διδάσκετε πολλά και πολύπλευρα και πολυεπιπεδα, ενα σημειο αναφοράς.. για κάθε κοινονική ομάδα..! ..που μπορεί να έιναι ένα υποδειγματικό case-study..)

  Ευχομαι τα καλύτερα σε όλους σας με υγεία χαρά και καλή καρδιά, μη χάσετε μετά την συγκρουση, την δημιουργικότητα και την προσφορά σας.

  Δεχτείτε με αξιοπρέπεια το ότι : ΟΛΑ -και τα ωραία – ΚΑΠΟΤΕ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ.. ή απλά .. ΜΕΤΑ-ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ.. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες… κλπ κλπ..

  Ολα τ’άλλα που σας πικάρουν και σας ταλανίζουν τώρα την ωρα της μεγάλης φούριας .. αφήστε τα σιγα-σιγά.. θα έρθουν στις σωστές τους διαστάσεις … Η αλήθεια όμως θα προχωρήσει.. του «καθενός» .. και όσο πιο «δουλεμένη» και «καλοπροαίρετη» είναι .. τόσο περισσότερο θα λάμψει.. (ποιοτικά ή/ίσως/και ποσοτικά).

  Γεια και χαρά, ευχαριστώ όλους για τις (λίγες) ανταλλαγες απόψεων που είχα..
  όλους όσους με «ξεσηκωσαν», μου «εδειξαν», με ενημερωσαν, με προβλημάτισαν,με έκαναν και γέλασα..με έκαναν και ελπισα..

  Ελπίζω να σας ξαναδιαβάζω όπου και όποτε θα ξαναχαρείτε να δημιουργησετε,
  ταπεινά, και με ειλικρινή θαυμασμό
  RobinGood_Atromhtos

  • Να ΄σαι καλά και ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Και να μας συμπαθάς για το μπάχαλο, είναι η φασαρία της μετακόμισης…

  • καλε μη βιαζεστεεεεεεεε να σας πω κι εγω το ποσο καλα περασα μαζι σας…και για ολους οσους γνωρισα ,προσωπικα και διαδικτυακα….και γουσταρω που πηρατε τα ρισκα σας… εκλεισε ενας κυκλος 😉 ανοιγει ομως αλλος,που εχει την ομορφια του αγνωστου και την ελευθερια της ψυχης 🙂 🙂 🙂

   @ νυχτεριδα βρηκες το φυσικο σου χωρο….οι αγωνες δινονται στο δρομο οπως το καναν και το κανουν χιλιαδες «νοικοκυραιοι» που δεν εχουν αδυναμια στα vintage απο επιλογη αλλα τους αναγκαζουν να το κανουν επιλογη….μαλλον δεν εισαι σ αυτη την κατηγορια…..οουυυυυυυυφφφφφφφφ τα ειπα και φευγω ….θα τα πουμε. παλι…γεια σας παιδια ΠΣΧΣ..οπου Π(πρωην) τωρα θα γινουμε διαπλανητικοι χαχαχαχχα …γαλαξιαρχη, γαλαξια,αρχιστε τα κονε με το υπερπεραν 🙂 🙂 🙂

 33. Είστε έλεος. Για κάτι τέτοιους πήραν άλλο δρόμο άνθρωποι σαν τον Άσημο, τη Γώγου, τον Παύλο και πολλοί άλλοι. Γιατί η κοινωνία όσο και να είναι εκτός θέματος… παλεύεται, αλλά το να είναι και οι γύρω σου, δεν παλεύεται καθόλου.

  Καλή σας συνέχεια

 34. Αφήστε που αν έδειχνα έλεος θα σας υποτιμούσα. Είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στη μεγάλη καμπάλα των τρολ. Αφήστε λίγο τον εγωισμό σας και διαλυθείτε στο μεγάλο roll του Ταφ, το οποίο αν συνδεθεί με την αναρχία και το Φ , διαλύεται και αναδεικνύει το κενό που είναι και τελικά το ζητούμενο για όλους μας.

  ΑΒΑΝΤΙ ΜΑΕΣΤΡΟ, ας ζήσουμε, ας χαρούμε, για όσο αναπνέουμε, μέχρι να πέσει το πιάνο πάνω πας και να μιλάμε με πλήκτρα.

  • Δεν ζήτησα έλεος, είπα πως είστε έλεος. Οι γύρω μου δεν είναι εκτός κοινωνίας, απλά είναι γύρω μου. Όσο για τον εγωισμό, άλλοι φεύγουν. Όσο για το κενό μόλις το γνωρίσεις (γιατί μιλάς σαν να το έχεις ήδη ανακαλύψει) έλα δείξτο μου. Έτοιμα ναρκωτικά παίρνετε ρε? Πιστέψτε στον εαυτό σας και φτιάξτε δικά σας γιατί για άλλους λόγους σας τα δώσαν οι κατασκευαστές τα δικά τους.

   υγ. και ποιός σου λέει πως και γω δεν τρολάρω?

   • Κύριε Διαμαντη ελπίζω να μην με προτρέπετε να χρησιμοποιήσω τις χημικές μου γνώσεις για να παράγω ναρκωτικά. Παρόλα αυτά , πιστεύω ότι το καλύτερο ναρκωτικό είναι η αγνή ανόθευτη βλακεια με την οποία εφοδιαζόμαστε όλοι μας με τη γέννηση μας. Το αν στην πορεία τη χάνουμε , οφείλεται στα πολλά στομάχια ( thx tom).

    Επίσης το κενό δεν δείχνεται. Πρέπει να το ανακαλύψετε μόνος σας. Και με τη σοβαροφάνεια και τις politically correct προσεγγίσεις σίγουρα δεν προσεγγίζεται καν.

    Ποιοι φέυγουν δεν κατάλαβα? για το τρολάρισμα δεν γίνονται όλα αυτά? για τα hits?

    • Το χάος δεν το προσεγγίζεις με το να δημιουργείς ένα δήθεν χάος… το χάος το ανακαλύπτεις. Πολλές φορές για να το ανακαλύψεις, το προκαλείς κιόλας να βγει στην επιφάνεια, με εργαλειάκια όπως η σοβαροφάνεια, οι politically correct προσεγγίσεις κοκ. Ότι μπορεί κάνει ο καθένας για να βγάλει συμπεράσματα σ’ αυτήν τη ζωή. Άντε τα λέμε σε άλλους χώρους.

  • ο οποίο αν συνδεθεί με την αναρχία και το Φ
   ————————————————————-

   @ Jean Luc De Vidar

   Θα γίνει Φ-αναρχία, Φαναρχία, Φαναρία, Φαναρί-α, Φανάρι και στην συνέχεια θα μετασχηματιστεί σε ξεκολιαρία (π.χ. Αν συνεχίσεις τις μαλακίες Φα Φε Φ-αμήσω)
   Αν τώρα συνδεθεί το Γ με το Λι, με το Φο και το κώλι, τι θα προκύψει; Μπορεί και Φο-μπιζού.

 35. Zaphod
  M αρέσει που διατηρείς την ψυχραιμία να μιλάς για την «δική σου» αλήθεια παρά την αδικία που αισθάνεσαι πως έχετε υποστεί όσοι ξεκινήσατε αυτό το μπλογκ.
  Με τρομάζει η αδυναμία συνεννόησης μια ολιγάριθμης ομάδας ανθρώπων για ένα τόσο μικρό και ελάχιστης σημασίας ζήτημα .όπως είναι η διαχείριση ενός ιστοχώρου.
  Πώς και τι να φανταστεί κανείς για τα διαχειριστικά προβλήματα που θα προκύψουν αν σπάσει ο διαολος το ποδάρι του και απαιτηθεί διαχείριση καταστάσεων και λήψη αποφάσεων σε μια μετακαπιταλιστική κοινωνία;
  Θα ήθελα, όπως έγραψα ήδη , να βρείτε ένα modus viventi και να μη διασπασθείτε.
  Αλλά αν αυτο δεν καταστεί εφικτό , ριξε ένα σκούντημα για τις ;όποιες νεες διαδικτυακές επιλογές σας.
  Έχεις καλό μυαλό , δυνατή γραφίδα και μπορείς να κουλαντρίζεις το θυμό σου, γι αυτό και μ ενδιαφέρει να γνωρίζω την οπτική σου.

 36. Ως νέος Κώστας Πρέκας θα σπάσω κι εγώ την σιωπή μου, και θα πω κι εγώ δύο κουβέντες, μιας και συμμετείχα σε αυτό το blog:
  Όσο κι αν προσπαθώ να κατανοήσω και να δικαιολογήσω κάποιες συμπεριφορές μου είναι αδύνατον. Λυπάμαι όχι για τα πρόσωπα που συμμετέχουν ή υποδαυλίζουν αυτό το τριήμερο «πάρτι» αλλά γι αυτούς που απογοητεύουν. Όσοι νομίζουν ότι το λέω αυτό από σοβαροφάνεια με ‘γειά τους με χαρά τους, δεν θα κάτσω να το διαπραγματευτώ. Οι υπόλοιποι ας το σκεφτούν για το μέλλον, γιατί στο παρόν δεν γίνεται πλέον τίποτε.

  Για το τέλος:
  Παρόλο που προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει άπειρα ψευδώνυμα στην διαδικτυακή μου «καριέρα» (κυρίως στην προσπάθειά μου να αποφύγω την δημιουργία «χαρακτήρα», «ηλεκτρονικής περσόνας» κλπ., τον οποίο θα πρέπει να τον ταΐζω και να τον ποτίζω όπως κάποιοι άλλοι τα…ιντερνετικά τους ζώα), δεν έγραψα ποτέ ως κάτι άλλο εδώ πλην «Αρουραίος», κι αυτό φαντάζομαι ότι το ξέρουν, τουλάχιστον όσοι μετρούσαν ακόμη και τα refresh (και δεν ήταν λίγα).
  Ως τέτοιος λοιπόν, σας χαιρετώ κι εγώ με την σειρά μου.
  Ο Αρουραίος πεθαίνει και κανείς (ούτε εγώ) δεν γνωρίζει αν και τι απογόνους αφήνει.

  Υγ: Στην γνωστή κόντρα μην περιμένετε θέση, ειδικά όταν κάποιους δεν τους έχω καν δει στην ζωή μου. Εννοείται ότι κάποιοι μου είναι συμπαθείς και κάποιοι αντιπαθείς, όπως κι εγώ φαντάζομαι σε κάποιους είμαι συμπαθής, σε κάποιους άλλους «όχι και τόσο» 😉
  Δεν έχει και καμιά ιδιαίτερη σημασία, υπό τις συγκεκριμένες τουλάχιστον συνθήκες.
  Όσοι όμως σκεφτείτε λίγο συνολικότερα αυτό το τριήμερο που πέρασε (λέω ‘γω τώρα), πιθανά να δικαιολογήσετε και την υπεράσπιση από πλευράς μου κάποιων ιδεολογικών και πολιτικών επιλογών που σας ξένισαν και ακόμη πιθανά να σας ξενίζουν.

  • νιιιιιχχχχ…. (πρέκας-λύγμ)
   χαχαχαχαχαχα 😀

   δε χρειάζεται Αρούρη να τους έχει δει όλους… υπάρχουν αρκετές αποδείξεις στα εναπομείναντα σχόλια…
   για την υποκρισία και την αχαριστία και τη μεγαλομανία όλων μας… θενκ γκόντ! 😛
   αλλά πίστεψέ μας όταν λέμε ότι καταβάλαμε κάθε προσπάθεια να γίνει «μη-δημόσια» …
   όταν όμως έρχονται στον σχολιασμό επανειλημμένως να πουν ψεύδη για να δημιουργηθούν εντυπώσεις… πρέπει να κάνεις κάτι… το πιο απλό και ανθρώπινο (κατ’εμέ) είναι να απαντήσεις όπου τους πετύχεις (δεν το κάναμε από την αρχή… αλλά δε θα το απορρίπτουμε σαν λύση και για πάντα)…

   και επειδή κατά βάθος είσαι και συ τρόλης… και προβοκαταρούρης… παρε ενα trellοσχόλιο… που έχει λινκ απο ποστ με μουσικουλα και γλυκάκια… και θρεντκιλινγκ… και ναζάκια… και απ’όλα!

   http://wp.me/pPn6Y-DG

  • αρούρη θα εισηγηθώ να λάβεις το ανώτερο παράσημο των Ζαπατίστας, του Κινήματος των ακτημόνων και των κίμπουτς, για τις υπηρεσίες σου και τον γόνιμο διάλογο που πρόσφερες στην υπόθεση της αυτοδιαχείρισης.
   Αν δεν «πεθάνεις» διαδικτυακά θα σου γνωρίσω και γκόμενα.

   Μη πεθάνεις μη πεθάνεις

  • Αρουραίε ξανασπάω κι εγώ τη σιωπή μου (γαμώτο) μόνο και μόνο για να σε χαιρετήσω (και δεν ξαναδηλώνω πως είναι το τελευταίο μου σχόλιο γιατί έχει καταντήσει αηδία). Να ‘σαι καλά και ελπίζω να τα ξαναπούμε όπου και όπως κι αν τύχει να ναι αυτό.

  • αρουραίε έχουμε διαφωνήσει για πολλά και έχουμε άλλες οπτικές.
   Το μπλογκ στο εξής είναι ανοιχό και ανήκει στους συγγραφείς του.

   Η διαχείριση τελείωσε.
   Διαχειριστές μας τελείωσαν και αυτη που έχει αυτήν τη θέση τα αφήνει όλα κι ας το κάνουν μπουρδέλο.
   (τι αστείο! οι πρωην διαχειριστές να βγάζουν εδώ τα απωθημένα τους και να γράφουν με έναν τροπο που δεν θα επετρεπαν πριν σε κανέναν!)

   ΑΝ θέλεις να γίνεις συγγραφέας του είσαι ευπροσδεκτος.

   Είναι φανερό όταν αν οι πρώην διαχειριστές του δεν λογοκριναν κείμενα και φωτο και δεν ζητάγαν με επιμονο τροπο διαγραφες (23 φλεβάρη-μέρα γενικής απεργίας) δεν θα υπήρχε κανένα θέμα.

   Καλή επιτυχία στο νέο μπλογκ και όπως έχω ξαναγράψει κακίες δε κρατάμε και στο blogroll των σχολιαστών θα υπαρχει λινκ με το νέο σάιτ τους.
   Επίσης κανείς δεν διώχτηκε αλλά για μένα αναβαθμίστηκε σε συγγραφέα που έχει όλη την ευθυνη των ποστς του(προκλητικό να γράφω για καποιους ότι αναβαθμιστηκε αλλα εγω τουλαχιστον ως συγγραφέας έτσι το νιώθω-αναβαθμίστηκα γιατί στην νέα κατάσταση κανείς δεν μπορεί να παρέμβει στις δημοσιεύσεις μου όπως ισχύει για κάθε συγγραφέα)

 37. Καλησπέρα σε όλους…

  Είναι η πρώτη φορά που γράφω εδώ (και προφανώς η τελευταία)……..
  Η αλήθεια είναι οτι εχώ και τράκ …..είναι πολλά αυτά που ήθελα να γράψω αλλά τώρα δεν «βγαίνουν» με τπτ…
  Αnyway ….
  Παρακολουθώ πολλούς απο σας (οχι δεν είμαι ασφαλίτης) απο το 2008 στο site του Κούλογλου…
  Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τα σχόλια του τότε αλλά και του τώρα στο παρόν blog…..
  Πάντα ήταν τροφή για σκέψη και προβληματισμό.
  Κυρίως μου έδιναν ελπίδα ότι υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι «εκεί έξω» που σκέφτονται και προσπαθούν για κάτι διαφορετικό απο την μίζερη πραγματικότητα των τελευταίων χρόνων….
  Με πολλούς απο σας ένοιωσα οτι γνωριζόμαστε οτι είμαστε «φίλοι».
  Ιδιαίτερα με κάποιους που διακρίνονται για το χιούμορ τους (κoula,mind,mitsaras κ.α) και για τον όμορφο και ολοκληρωμένο γραπτό λόγο τους (zaphod).
  Δεν θα τολμούσα να τα γράψω όλα αυτά (μου άρεσε να παραμένω ‘ενας σιωπηλός αναγνώστης-«θεατής) αν δεν καταλάβαινα τις 3 τελευταίες μέρες ότι εφτασε το τέλος για τους ΣΧΣ…………….
  Και δεν μπορούσα να μην πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ για αυτήν την καταπληκτική προσπάθεια.
  Μετά το αρχικό σοκ ήθελα να σας γράψω μα μην προχωρήσετε στο » σκότωμα» αυτής της προσπάθειας όμως διαβάζοντας τα σχόλια και τις απόψεις σας και σεβόμενος την επιθυμία σας να μην είστε δέσμιοι των αναγνωστών σας σε κάτι ψυχαναγκαστικό πρέπει να πω οτι θεωρώ σωστή την απόφασή σας .
  Εξάλλου έχοντας κι εγώ παρόμοια εμπειρία με τη δική σας (σε στήσιμο ομαδικού ραδιοφονικού bliog που είχε την ίδια κατάληξη για παρόμοιους λόγους) μπορώ να σας καταλάβω πολύ καλά.

  Δε θέλω να σας κουράσω άλλο μονο να σας πω ξανά ενα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για όσα μου προσφέρατε μεσα απο δω .
  Καλη τύχη σε όλους σας

  Υ.Γ Εάν χρειάστήτε οποιουδήποτε είδους τεχνική βοήθεια (ασχολούμαι με πισιά ) θα το θεωρούσα τιμή μου να σας την προσφέρω.
  Το mail μου στη διάθεσή σας :radio.casbah@gmail.com

  • εσυ τι ειδικότητα έχεις συνάδελφε von funkenstein ?
   σε κόβο για σεξοκοινωνιολόγο με μεταπτυχιακό στις ανανεώσιμες πηγές τετραχλωροκαναβιολης
   🙂

  • Φίλε μου μιας και με ανέφερεις. Σε ευχαριστώ πολύ κατ’ αρχήν εκ μέρους των παιδιών. Η συντριπτική πλειοψηφία των ΣχΣ θα φτιάξει σύντομα καινούργιο μπλογκ. Ακριβώς επειδή δε μας νοιάζει ούτε η γνωρισημότητα όπως και να βγάλουμε χρήμα από αυτό το εγχείρημα αποφασίσαμε να φύγουμε ομαδικά γιατί ακριβώς οι διαθέσεις μας είναι να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο η προσπάθεια αυτή χωρίς άλλες προστριβές οι οποίες άρχισαν να μας κουράζουν αλλά και να περιορίζουν τις δημιουργικές μας δυνάμεις. Θα ενημερωθείτε για το νέο μπλογκ που ουσιαστικά μόνο το όνομα θα αλλάξει ενώ κάποιες νέες ιδέες θα το κάνουν ακόμα πιο δυναμικό. Σε ευχαριστούμε επίσης και για τη διαθεσιμότητα. Σε κάθε περίπτωση θα ζητήσουμε τη βοήθειά σου.

 38. Αγαπητέ συνάδελφε
  Έχω τελειώσει με άριστα δέκα(10!!) την Μεγάλη του Γένους Ανωτάτη Κτηνιατρική Σχολή με PhD ,Cmc ,H.D.D k.l.p στην χρήση και κατάχρηση ψυχότροπων ουσιών (LSD ,PCB )…………………
  Τιμή μου που γνωρίζω απο κοντά έναν τόσο διακεκριμένο συνάδελφο .
  Η φήμη σας είναι ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ…..
  Μετά τιμής
  Dr.Funkenstein

 39. Ας πω κι εγώ τους χαιρετισμούς μου σε αυτόν τον ιστότοπο. Ήταν ωραία όσο κράτησε. Θα τα ξαναπούμε στο χάος του διαδικτύου… σε άλλες γειτονιές.
  Είμαστε πολλοί, είμαστε παντού!
  Adios amigos!
  Χαιρετίσματα στην εξουσία 😛

 40. Παρακακαλούνται οι υποβιβασθέντες να μην μας πιέζουν άλλο. Αποφασίσετε να φύγετε και να μην δεχτείτε τα ίσα δικαιώματα για όλους, παραβιάζοντας έτσι τις ίσες αποστάσεις, την ελευθερία και τη ζωή γενικότερα. Φύγετε ΤΩΡΑ, αλλιώς θα σας διαγράψω όλους.

  • Αν δεν είσαι troll και είσαι η erendira
   για ποια ίσα δικαιώματα μιλας όταν υπάρχει superadmin;
   η wordpress από τη δομή της δε δίνει τέτοια δυνατότητα,
   έστω ανακλητότητας

   • Μα γιατί να υπάρχουν διαχωρισμοί? Για να διαγράφονται σχολιαστές και σχόλια? έτσι δεν είναι καλύτερα για όλους μας? Όποιος θέλει μπορεί να γράψει. Πλέον το blog είναι πραγματικά ανοιχτό.

     • Έπρεπε δηλαδή να τους αφήσω να διαγράψουν τον blackpanther και να λογοκρίνουν τα κείμενα άλλων?

      • Εκ της ουσίας το blog δεν ήταν ιδιοκτησία σου.

       Οι ΣΧΣ ήταν το γέννημα μιας
       δεδομένης αναγκαιότητας
       και μιας συλλογικής προσπάθειας,
       Δεν ήταν το blog της erendira.

       Από τη στιγμή όμως που επέλεξες να πάρεις την πρωτοβουλία για τη δημιουργία του blog
       και έτσι να έχεις τη θέση κλειδί θα έπρεπε να ήσουν πιο συνεργάσιμη στη ροή των πραγμάτων

       Αν δε μπορούσες να συνεργαστείς και αν έβλεπες να γίνονται χοντράδες ας έφευγες ή ας postαρες μία στο τόσο ή ας trollαρες χωρίς να χρησιμοποιήσεις το super administrating

       Η ως τώρα στάση σου για μένα ήταν οκ

       Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι είχες μια θέση κλειδί
       και την οποία δεν διαπραγματεύτηκες, δε σε προβλημάτισε ότι είχες αυτή τη θέση
       δεδομένης όλης της ροής του blog και των σχέσεων στη διαχείρησή του,
       δε τη συζήτησες με τους υπόλοιπους.

       Και το θέμα είναι ότι στο τέλος τη χειρίστηκες
       με τον τρόπο που βλέπουμε
       ο οποίος δικαιολόγησε ενδεχόμενους φόβους που υπήρχαν
       και έτσι επιταχύνθηκαν όλα τα σημερινά αποτελέσματα

      • Μπορούσες να κάνεις ότι νόμιζες
       ο χώρος ήταν ελεύθερος

       Είπα κάτι πολύ συγκεκριμένο:
       ότι από τη στιγμή που ήσουν super admin
       όφειλες να συμμετέχεις στο ξεκαθάρισμα κάποιων πραγμάτων
       που είχαν να κάνουν με το δικαίομα του super admin που είχες

       Και όχι μόνο δε το συζήτησες ποτέ αυτό το ζήτημα ώστε να αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοποίο
       και να αναπτυχθεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης

       αλλά πήγες και έκανες χρήση αυτής της ιδιότητας για να αφαιρέσεις τα δικαιώματα όλων
       εκτός από σένα στο blog

  • Ω ανεραστωτάτη μηλίστε μας για το πρόβλημα σας.
   Δεν χρειάζεται να έχετε οργασμό, μην αισθάνεσθαι διαφορετική επιδή δεν νιώθεται ότι νιώθει μια γυναίκα χωρίς αναοργασμικό μανιχαισμό.
   Ισα ίσα θα πρέπει να δείτε την απουσία οργασμού ως προτέρημα, ως διαφορετικότητα που σας επιτρέπει να συνουσιάζεσται χωρίς την αγωνία της ήστατης στιγμής, κανείς δεν μπορεί να σας κόψει !

   • καλως τον ντζιτζιφιογκο

    τι τρολλαρεις ρε αθλιε Van Piaston de Kouniseton , δεν διαιασθανεσαι το μεγαλειο της στιγμης ?

    δεν συγκλονιζεσαι που κατι νεο γεννιεται μπρος στα ματια σου ?

    χαμενε …

    ΣΟ διαγραψτε τον ΤΩΡΑ

 41. Γαμώτο ήθελα να γράψω και εγώ κάτι γλυκανάναλατο, αλλά δεν μου βγαίνει…..λόγω ιδιοσυγκρασίας…
  Ότι αρχίζει έχει και ένα τέλος…. Οπότε χωρίς τύψεις, τα επομένα βήματα, βγαίνουν πιο σταθερά.
  Περιμένω την καινούρια σας δουλειά. 😀 Για μένα είστε και σχολείο και παρέα.

  Φιλιά
  lotea
  😀 😀