Καλή δύναμη, μέχρι τη νίκη…!

Πέραν των κινητοποιήσεων αλληλεγγύης στους απεργούς μετανάστες, έκδηλη είναι η ανάγκη οικονομικής στήριξης των μεταναστών μα και των αλληλέγγυων. Στα πλαίσια λοιπόν του κοινού αγώνα, η Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης διοργάνωσε ένα πάρτι οικονομικής ενίσχυσης στην πρωτοβουλία αλληλεγγύης Θεσ/νίκης και στους καταληψίες και συγκέντρωσε ένα ενδεικτικό ποσό, που ελπίζουμε να βοηθήσει έστω στο ελάχιστο!

Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011
Κείμενο- Ανακοίνωση για τις κινήσεις αλληλεγγύης στους 300 Μετανάστες απεργούς πείνας
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ 300 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

Από τις 25 Γενάρη έχει ξεκινήσει σε Αθήνα και Θεσ/νικη ένας μεγάλος αγώνας. 300 Μετανάστες που ζουν και εργάζονται χρόνια στην Ελλάδα επέλεξαν την απεργία πείνας ως μορφή αγώνα για να απαιτήσουν τα αυτονόητα. Το δικαίωμα στη ζωή, τη δουλειά, την ελεύθερη μετακίνηση για τους ίδιους, αλλά και για όλους τους κατατρεγμένους μετανάστες που βρίσκονται σε ίδια και χειρότερη πολλές φορές κατάσταση.
Για εμάς την Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης η αλληλεγγύη μας στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας είναι δεδομένη. Στα πλαίσια της ταξικής αλληλεγγύης , πιστεύοντας ότι οι μετανάστες αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι της εργατικής τάξης της χώρας το οποίο δέχεται σφοδρή εκμετάλλευση, πραγματοποιήσαμε σειρά κινήσεων για την ανάδειξη του ζητήματος στη πόλη της Ξάνθης. Μοιράσματα κειμένων στο κέντρο της πόλης, πραγματοποίηση δύο πορειών αλληλεγγύης με παλμό και αποφασιστικότητα. Τέλος γνωρίζοντας ότι ένας τέτοιος αγώνας έχει και αρκετά έξοδα, αποφασίσαμε και πραγματοποιήσαμε πάρτι οικονομικής ενίσχυσης στων αγώνα των 300 μεταναστών. Τα χρήματα που μαζεύτηκαν είναι 310 ευρώ, τα οποία και δόθηκαν στην επιτροπή αλληλεγγύης (Θεσσαλονίκη ).
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε των αγώνα των μεταναστών γιατί σε αυτή τη μάχη βρισκόμαστε από τη ίδια πλευρά. Ενάντια σε αυτούς που θέλουν να τσακίσουν κάθε δικαίωμα και κατάκτηση που έχει απομείνει.

“Η Ελλάδα της τρόικας και του μνημονίου «χωράει» όλο και λιγότερους (νέους, εργαζόμενους, ανέργου, Έλληνες, μετανάστες ). Η Ελλάδα του αγώνα , της αλληλεγγύης, του καλύτερου μέλλοντος , τους χωράει και τους χρειάζεται όλους. ”

Απόσπασμα από το κείμενο που μοιράστηκε από τη Πρωτοβουλία στη πόλη της Ξάνθης.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

http://prwtovouliaantistasisxanthis.blogspot.com/

μεταφέρει η : mariap

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Καλή δύναμη, μέχρι τη νίκη…!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s