Πρόταση Πρωτοβουλιών Αθήνας-Θεσσαλονίκης για κοινή δράση

Σύντροφοι/ισσες,
από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης σε Θεσσαλονίκη σε συντονισμό και από κοινού με την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Αθήνα σας στέλνουμε μια πολιτική πρόταση-πρόσκληση σε δράση για το ζήτημα της απεργίας πείνας. Καθώς η απεργία πείνας μπαίνει στην τρίτη εβδομάδα απαιτείται ενδυνάμωση των δράσεων αλληλεγγύης, πιο οργανωμένη παρέμβαση και σχέση με τα κέντρα της απεργίας σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα καθώς και μια πιο καθολική και δυναμική πολιτική απάντηση στις προκλήσεις του κράτους σχετικά με την απεργία. Έχουμε ορίσει την Παρασκευή 11/2 ως ημέρα πανευρωπαϊκής-πανελλαδικής δράσης και αλληλεγγύης στην απεργία.

Η πρόταση λέει τα εξής:

α) Ζητάμε την συμμετοχή σας με οποιοδήποτε τρόπο δράσης θέλετε (πορεία, εκδήλωση, ακτιβισμό) στους τόπους σας σχετικά με το θέμα της απεργίας την Παρασκευή 11/2.

β) Διερευνούμε και θέλουμε να μάθουμε τις διαθεσιμότητες και τις δυνατότητες για μια μαζική κάθοδο στην αθήνα, από Σάββατο ξημeρώματα και επιστροφή Δευτέρα ξημερώματα. Ο λόγος για μια τέτοια κίνηση είναι ότι τότε λήγει το τελεσίγραφο σχετικά με το κτίριο στην Ηπείρου και Πατησίων καθώς και το τελεσίγραφο Ραγκούση για εφαρμογή του νόμου και απέλαση των απεργών. Μια τέτοια κίνηση απ’ την πλευρά του κινήματος εκτιμούμε ότι θα κάνει φανερή την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε αυτό τον αγώνα. Επιπλέον, οι απεργοί θα βρίσκονται στην 20η μέρα απεργίας και τα πράγματα θα δυσκολεύουν. Ξέρουμε ότι αυτό που ζητάμε είναι δύσκολο αλλά έχουμε εμπιστοσύνη ότι ο κόσμος του κινήματος, τόσο πρακτικά όσο και οργανωτικά, μπορεί να ανταπεξέλθει και να βοηθήσει σημαντικά την απεργία.

Σας στέλνουμε επισυναπτώμενη την αφίσα που μπορεί να κολληθεί με φάσο ούτως ώστε να προπαγανδίσει τις δράσεις κάθε πόλης.
Παρακαλούμε απαντήστε μας σύντομα για το που πότε και πόσες αφίσες να σας στείλουμε καθώς και εαν συμφωνείται με το κατέβασμα στην αθήνα και πόσες διαθεσιμότητες έχετε (μέχρι Τετάρτη μεσημέρι).
επικοινωνία στο allilmet_ap@espiv.net
και στο 6939024552 (Ανδρέας)
αναδημοσιεύει απο Θεσσαλονίκη ο Marx Factor

4 σκέψεις σχετικά με το “Πρόταση Πρωτοβουλιών Αθήνας-Θεσσαλονίκης για κοινή δράση

  1. ναι γιατι ειναι δύσκολο για ολους μας..ειμαστε διασπαρμένοι ο καθένας σε 3-4 δράσεις(μετανάστες κερατεα διόδια λεωφορεία κλπ) και σε Αθήνα και σε Θεσσαλονίκη και ειναι σημαντικό να δείξουμε και κάτι ενωτικο

  2. αν καταλαβα καλα, η πρωτοβουλια αλληλεγγυης στη Θεσ/νικη απευθυνει ανοιχτο καλεσμα στο κινημα που βρισκεται αυτη την εποχη στο δρομο (λεωφορεια, διοδια κτλ κτλ) ωστε συντονισμενα να κατεβουν ολοι μαζι για αλληλεγγυη στους 250 μεταναστες απεργους πεινας της Αθηνας. Αν καταλαβα καλα, μπραβο και παλι μπραβο για την πρωτοβουλια!!!

  3. και στην ουσια ρωτάει και ατομα της συνέλευσης που δεν ηταν παρόντα στη χτεσινη συνέλευση αν συμφωνουν και μπορουνε να στηριξουνε αυτο το κατέβασμα..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s