Ασκήσεις Καταστολής Πλήθους

στην 71η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία

Tην ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., για την οργανική ένταξη και εμπλοκή των στρατιωτικών δυνάμεων σε επιχειρήσεις κατά του εσωτερικού εχθρού και πιο συγκεκριμένα στην Καταστολή Διαδηλώσεων και Εξεγέρσεων, που θεωρούνται παγκοσμίως από τα αστικά κατεστημένα οι σύγχρονες Ασύμμετρες Απειλές, έρχονται να αποκαλύψουν οι νέες καταγγελίες των φαντάρων.
Οι καταγγελίες αυτές αποκτούν άλλο νόημα καθώς οι τηλεοπτικοί δέκτες αναμεταδίδουν τις κοινωνικές εξεγέρσεις που ξεσπούν η μια μετά την άλλη στην απέναντι όχθη της Μεσογείου, που αμφισβητούν διεφθαρμένα και καταπιεστικά καθεστώτα, φέρνοντας στο προσκήνιο την λαϊκή οργή που πυροδοτεί η φτώχεια, η πείνα, η ανέχεια και ο Εργασιακός Μεσαίωνας του παγκοσμιοποιημένου καπιταλιστικού κόσμου. Έχουν άλλη βαρύτητα αν αναλογιστεί κανείς την ομοιότητα των σκληρών αντιλαϊκών μέτρων που επιβάλλονται από τις κυβερνήσεις, το ΔΝΤ και την Ε.Ε. στις περισσότερες βαλκανικές χώρες, οδυνηρές αντικοινωνικές επιλογές που επιβάλλονται στο όνομα της καταπολέμησης των ελλειμμάτων και των αναγκαιοτήτων ανάπτυξης της καπιταλιστικής κερδοφορίας στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Και τα πιο εφιαλτικά σενάρια στυγνής κρατικής καταστολής επικαιροποιούνται μετά την επιχείρηση κυβέρνησης-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Μπακογιάννη-ΜΜΕ κατάργησης του ασύλου, ενώ παράλληλα πληθαίνουν οι υπουργοί που διαβλέπουν κοινωνική ένταση.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των φαντάρων από διάφορα τάγματα της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας ΠΟΝΤΟΣ, με έδρα τη Νέα Σάντα Κιλκίς, το χρονικό διάστημα της Πέμπτης 3/2 και Παρασκευής 4/2, στην περιοχή Κορομηλά, θα πραγματοποιηθούν Ασκήσεις Καταστολής Πλήθους, υπό την επίβλεψη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Πιο συγκεκριμένα, φαντάροι που περνούν από εκπαίδευση στο Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Μαχητή (ΣΠΕΜ), που διαρκεί (3) βδομάδες (από τις 31/01/11 έως 18/02/11), προκειμένου να πάρουν τον κόκκινο μπερέ, ενημερώθηκαν ότι τις επόμενες μέρες θα διεξαχθεί η εν λόγω άσκηση Καταστολής Πλήθους στην περιοχή Κορομηλά, όπου υπάρχει ειδική διαμόρφωση (σαν ένα μικρό χωρίο, με κατοικίες κλπ) που ικανοποιεί τις ανάγκες των πολεμικών και κατασταλτικών σεναρίων αντιμετώπισης Αντάρτικου Πόλης και Καταστολής Πλήθους.
Στην άσκηση θα συμμετέχει όλη η δύναμη του 596 Τάγματος Αργυρούπολης και οι σχεδόν 140 φαντάροι της 313 Σειράς Κατάταξης που έχουν επιλεγεί από τα διάφορα τάγματα της 71Ης Ταξιαρχίας για να περάσουν το ΣΠΕΜ.
Το σενάριο της άσκησης είναι φωτοτυπία των κοινωνικών συγκρούσεων που ξεσπούν σε κάθε αστικό κέντρο, φωτοτυπία της τακτικής των ΜΑΤ: Επαγγελματίες Οπλίτες ντυμένοι ως άνδρες των ΜΑΤ, με πλήρη εξάρτηση -επιγονατίδες, γκλομπ, ασπίδες, κράνη, μάσκες, χημικά, χειροβομβίδες κρότου λάμψης κλπ. – καλούνται να αντιμετωπίσουν τους φαντάρους που αναλαμβάνουν ρόλο εξαγριωμένου διαδηλωτή. Για το λόγο αυτό οι φαντάροι θα φορούν πολιτικά και έχουν διαταχθεί να μείνουν αξύριστοι! Αξιωματικοί έχουν αναλάβει να ρίχνουν μολότωφ.
Οι Επαγγελματίες Οπλίτες, που το μόνο που τους διαφοροποιεί από τα ΜΑΤ είναι το χρώμα της στολής (οι μεν φορούν χακί, οι δε παραλλαγής), φέρουν διακριτικά της Βαλκανικής Ταξιαρχίας, της Δύναμης Ταχείας Επέμβασης γνωστή και ως Ταξιαρχία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEEBRIE).
Εξάλλου, η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, εκτός των «εθνικών» της αποστολών έχει και διεθνείς υποχρεώσεις. Εκπαιδεύεται, αξιολογείται και έχει την ετοιμότητα να διαθέσει τμήματα, στη  Δύναμη Άμεσης Αντίδρασης του ΝΑΤΟ (NRF-NATO Response Force). Το ΝΑΤΟ έχει συγκροτήσει την δύναμη NRF, ώστε να αντιμετωπίζει άμεσα διεθνείς κρίσεις, συμπεριλαμβανομένων και των επιχειρήσεων «επιβολής της ειρήνης» σε εμπόλεμες περιοχές, της αποτροπής μαζικής μετανάστευσης, του εμπορικού αποκλεισμού (embargo) και της υποστήριξης «αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων». Σε περίπτωση σοβαρής διεθνούς κρίσης, που θα εμπλακεί στρατιωτικά το  ΝΑΤΟ,  η ελληνική συμμετοχή, θα γίνει με  την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία.
Για τους παραπάνω λόγους, η εκπαίδευση είναι ιδιαίτερα σκληρή, ενώ το κλίμα πολεμικής και κατασταλτικής ετοιμότητας το προσωπικό το πληρώνει με συνεχή ατυχήματα: μόλις χθες σημειώθηκε βαρύς τραυματισμός φαντάρου που έπαθε ρήξη χιαστών!
Εμείς καλούμε τους φαντάρους να βγουν στην Αναφορά και να αρνηθούν τα σώματα τους να αποτελέσουν πεδίο άσκησης μεθόδων και τακτικών για την Καταστολή των Κοινωνικών Κινημάτων.
Ο όρκος που έχουν δώσει αναφέρεται στην υπεράσπιση της Άμυνας της χώρας και του Συντάγματος.
Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουν η υποχρεωτική στράτευση να μετατραπεί σε υποχρεωτική συμμετοχή στην προετοιμασία των νέων ιμπεριαλιστικών αποστολών.
Η εμπειρία από τις επεμβάσεις των στρατών της Δύσης αποκαλύπτει ότι η εκπαίδευση που πήραν για την καθυπόταξη ξένων λαών και η συμμετοχή τους σε κατοχικά στρατεύματα του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ,  τους χρησίμευσε για την καταστολή των κοινωνικών κινημάτων και την εμπέδωση ενός κλίματος στρατιωτικής εξασφάλισης της Ασφάλειας του αστικού καθεστώτος εξουσίας αμέσως μόλις επέστρεψαν στις καπιταλιστικές μητροπόλεις.
Ήδη, δύο φορές μέχρι τώρα, κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Δεκέμβρη (2008) και στη μεγάλη εργατική κινητοποίηση στις 5 Μαΐου 2010, οι κυβερνήσεις Των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει τον στρατό σε Επιφυλακή, έτοιμο να επέμβει σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης.
Αντίπαλο δέος στην προετοιμασία των Ενόπλων Δυνάμεων για την Καταστολή των κοινωνικών κινημάτων είναι η εξασφάλιση Ελεύθερου Συνδικαλισμού των Φαντάρων, η ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος μέσα και έξω από τον στρατό.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Αναδημοσίευση του JMB
(τεχνική υποστήριξη Δον Κιχώτης)

9 σκέψεις σχετικά με το “Ασκήσεις Καταστολής Πλήθους

 1. Αλληλεγγυη στους »διαδηλωτες» φανταρους. Ειθε να σπασουν στο ξυλο τις δυναμεις καταστολης και να παρουν και τιμιτικη για υπερβαλλον ζηλο κατα την εκπαιδευση.
  »και έχουν διαταχθεί να μείνουν αξύριστοι!» Αμ τι, αμα λεμε ρεαλιστικο, ρεαλιστικο, οχι αστεια.

  Παντως νομιζω πως το γεγονος οτι ο στρατος στην Ελλαδα εχει ακομη σαν βαση τους κληρωτους, δινει μια ελπιδα σε πιθανα πολυ κρισιμα συμβαντα. Το οτι πολλοι ειναι εκει μεσα χωρις να το θελουν και χωρις να εχουν τισ αναλογες ιδεολογικες ταυτισεις, δινει την πιθανοτητα μιας ενδομυχης ριξης στο στρατευμα που θα ηταν μαλλον απιθανο να συμβει σε εναν πληρως επαγγελματικο στρατο.

 2. ευτυχως που οι στραταιοι περιλαμβανονται κι αυτοι στους μισθωτους που ειδαν της αποδοχες τους να μειωνονται,δεν προσκεινται γενικως στο κομμα που κυβερνα,ουτε η πολιτικη ηγεσια του στρατου, τους ειναι αρεστη.τους κοιτανε με μισο ματι.απιθανο μαλλον να κοιταξουν με το ιδιο ματι ,ακομα και οι μισθοφοροι,διαδηλωτες,στο ονομα της Ταξης.θα υπαρξει παθητικη αντισταση.εκεινο που ειναι ζητουμενο,σε αντιστοιχη περιπτωση,ειναι η δραση παρακρατικων.και το ενδεχομενο ‘εισαγωγης’ στρατ.δυναμεων απο ομορο κρατος της ΕΕ,π.χ Βουλγαρια.

  • Μπορει οι επαγγελματιες του στρατου να μην προσκεινται στο κυβερνων κομμα αλλα δεν νομιζω οτι θα εβλεπαν με καλο ματι λαικη κινητοποιηση. Ουτε τα ματ προσκεινται στο πασοκ αλλα…

 3. Οι μαμάδες των παιδιών της 71ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας που υπηρετούν ως φαντάροι πρέπει να το μάθουν, να γίνει το «έλα να δεις». Να πάνε να βγάλουν μετά άκρη οι αξιωματικοί μαζί με τον μπένι.

 4. Η 71η ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΘΑ ΣΤΑΛΕΙ ΑΙΓΥΠΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΘΟΥΣ;

  ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΘΑ ΝΑ «ΜΑΖΕΨΕΙ» ΤΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ 596 ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

  ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ

  Πραγματικά φαίνεται ότι οι τελευταίες αποκαλύψεις του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για την εκπαίδευση της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας σε τακτικές και μεθόδους Καταστολής Πλήθους, έκαναν το διοικητή του 596 Τάγματος Αργυρούπολης να χάσει κάθε έλεγχο.

  Ο ίδιος ο διοικητής, από εγγυητής της τήρησης των νόμων, των διαταγών και της στρατιωτικής νομοθεσίας, μετατράπηκε σε ένα στυγνό αυθαιρετούντα αξιωματικό που ξεχύθηκε βρίζοντας, απειλώντας και τρομοκρατώντας τους φαντάρους. Η ταραχή του από τις αποκαλύψεις των φαντάρων για τον πραγματικό ρόλο του Ελληνικού Στρατού και των τμημάτων του που επεμβαίνουν στο πλαίσιο των Νατοϊκών αποστολών, όχι βέβαια ως ειρηνευτικές δυνάμεις, αλλά ως χακί ΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ. Ο φόβος του μήπως εκτεθεί επιχειρησιακά την Παρασκευή που την Άσκηση Καταστολής Πλήθους παρακολουθήσει η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, από αρνήσεις φαντάρων, τον ώθησαν σε μια συμπεριφορά που όχι μόνο είναι χυδαία, αλλά είναι παράνομη και πρέπει να ελεγχθεί υπηρεσιακά.

  Την Τετάρτη το πρωί, λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση των καταγγελιών, ο διοικητής στην πρωινή αναφορά προχώρησε σε ένα αποκρουστικό και παραβατικό κρεσέντο ύβρεων, απειλών, με σαφή πρόθεση την τρομοκράτηση των φαντάρων.

  Σε έξαλλη κατάσταση καλούσε αυτόν ή αυτούς που γνωστοποίησαν το τι πραγματικά συμβαίνει στην 71Η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία να βγει και να το παραδεχτεί, αναλαμβάνοντας την ευθύνη. Μάλιστα, απείλησε με Στρατοδικείο όποιον το έκανε αφού μπορούν να επισημάνουν τα ηλεκτρονική ίχνη!

  Αφού εκτίμησε για τους φαντάρους του ότι «Δεν είστε άνδρες» (άραγε με ποια κριτήρια;), κατέληξε να τους χαρακτηρίσει και «Άσχετους»:

  «Εμείς είμαστε Νατοϊκή Δύναμη. Δεν εκπαιδευόμαστε να Καταστέλλουμε Πλήθη στην Ελλάδα, αλλά στο εξωτερικό. Αύριο μπορεί να μας διατάξουν να πάμε στην Αίγυπτο να καταστείλουμε την εξέγερση. Αυτός είναι ο ρόλος μας».

  Τέλος, δήλωσε ότι σκέφτονταν ότι να τιμωρήσει μαζικά τους φαντάρους στερώντας από όλους την σημερινή έξοδο!

  Κάτι που φυσικά, τελικά δεν έκανε.

  Όμως η τελευταία κουβέντα του ήταν σαφής: «Θα μου το Πληρώσετε»!

  Ρωτούμε τον αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Φραγκούλη Φράγκο και τους υπουργούς Ευ.Βενιζέλο και Π.Μπεγλίτη:

  Από πού και ως που προκύπτει η υποχρέωση συμμετοχής των φαντάρων σε νατοϊκούς στρατιωτικούς σχηματισμούς και νατοϊκές εκπαιδευτικές διαδικασίες;

  Από πού και ως που προκύπτει η υποχρέωση συμμετοχής των φαντάρων σε ασκήσει Καταστολής πλήθους ως μαϊμού διαδηλωτές για εκπαιδευτούν πάνω τους οι Επαγγελματίες Οπλίτες – ΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ;

  Είναι ή δεν είναι δικαίωμα του φαντάρου, όπως και του κάθε ένστολου η δημοσίευση των απόψεων του, σύμφωνα και με πρόσφατη δικαστική απόφαση;

  Όπως πότε θα ανέχονται την παράνομη και καταπιεστική συμπεριφορά του διοικητή στο 596 Τάγμα Αργυρούπολης;

  Στο τεράστιο θέμα που άνοιξε ο εν λόγω αξιωματικός, αυτό της παρακολούθησης της επικοινωνίας των φαντάρων, απαιτούμε μια ξεκάθαρη απάντηση: Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ;

  Τέλος, υπάρχει και μια άλλη παράμετρος: ο εν λόγω αξιωματικός αποκαλύπτεται εξαιρετικά επικίνδυνος.

  Αν σε μια καταγγελία φαντάρων αντιδρά με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο, τότε σε μια δύσκολη κατάσταση, σε ένα πολεμικό επεισόδιο αυτός ο αξιωματικός που χάνει τόσο εύκολα την ψυχραιμία του, που το βάρος των ευθυνών φαίνεται ότι επιρεάζει την κρίση του, πως θα αντιδράσει; Αν πραγματικά αυτός ο διοικητής κατεβάσει το τάγμα του σε μια επιχείρηση Καταστολής Πλήθους σε ένα ξένο κράτος ή στο κέντρο της Αθήνας, είναι εύκολο να φανταστούμε ότι θα χυθεί αίμα!

  Εμείς καλούμε τους φαντάρους να βγουν μαζικά στην αναφορά, να εκθέσουν τα παράπονα τους στον ίδιο το διοικητή, να ζητήσουν ακρόαση από τον Στρατηγό, απαιτώντας να βγουν παραπονούμενοι στον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

  Έχουν κάθε δικαίωμα και υποχρέωση να αρνηθούν την συμμετοχή τους σε Ασκήσεις Καταστολής Πλήθους, που προετοιμάζουν τον στρατό για τον ίδιο βάναυσο κατασταλτικό ρόλο εντός και εκτός συνόρων.

  Δηλώνουμε ότι θα σταθούμε στο πλευρό τους.

  Είμαστε στη διάθεση τους για να τους στηρίξουμε με κάθε τρόπο και να κινηθούμε ακόμη και νομικά ενάντια στον αυθαιρετούντα, υβριστή και τρομοκράτη αξιωματικό!

  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

 5. οοοοόχι, να κατεβουν για καταστολη πληθους κανονικα, οπλισμενοι σαν αστακοι…. και να αλλαξουν πλευρά και να ερθουν μαζι μας!!! αϊντε γιατι πολυ μαγκες ειναι καποιοι με ασπιδες και χημικα στα χερια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s