ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

Εμεις οι 250 μετανάστες απεργοί πείνας

που είμαστε ήδη στην 3η ημέρα απεργίας στη Νομική, διεκδικώντας νομιμοποίηση ως αυτονόητο δικαίωμά μας, μαθαίνουμε για τις συζητήσεις που εξελίσονται γύρω από το αίτημά μας, τις ανακρίβειες , τα ψέματα και τη σκόπιμη διαστρέβλωση της αλήθειας. Δεν ξέραμε αν την κατάσταση ευθύνεται η κυβέρνηση ή τα ΜΜΕ, αλλά είναι απαράδεκτο την ώρα που εμείς έχουμε εκδώσει δελτία τύπου, είχαμε αφήσει ανοιχτό το χώρο απεργίας από την 1η μέρα στους δημοσιογράφους και έχουμε στείλει εκπροσώπους μας στην πανεπιστημιακή κοινότητα και την κυβέρνηση, να λέγονται όλα αυτά τα ψέματα. Έτσι λοιπόν, θέλοντας να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους και να μάθουν όλοι την αλήθεια, δηλώνουμε τα παρακάτω:

Δεν είμαστε αυτό που παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ, οι καημένοι, οι πάμφτωχοι, χωρίς σπίτι, δουλειά και ρούχα μετανάστες κ.λ.π. Και σπίτια έχουμε και συγγενείς και δουλειές στις πόλεις που αφήσαμε πίσω μας. Δεν ψάχναμε κατάλυμα εδώ στην Αθήνα αλλά ήρθαμε για να παλέψουμε (όσο αντέξει ο οργανισμός μας) για τη νομιμοποίηση μας, τα δικαιώματά μας και για αξιοπρεπείς όρους ζωής.

Δεν είχαμε σκοπό να ενοχλήσουμε κανένα. Από την αρχή ξέραμε ότι στο χώρο που θα μπαίναμε δε θα γινόντουσαν μαθήματα. Σεβόμαστε και πρστατεύουμε το χώρο που φιλοξενεί τον αγώνα μας και χαρήκαμε πολύ όταν πληροφορηθήκαμε ότι η σχολή λειτουργεί ξανά κανονικά.

Αποφασίζουμε μόνοι μας και ανεπηρέαστοι μέσα από τις σνελεύσεις μας (των απεργών). Δεν κρύβεται κανένας ούτε μπροστά μας αλλά ούτε και πίσω μας. Και δεν δεχόμαστε καθοδήγηση από κανέναν! Ζητήσαμε βοήθεια και από ΄την αρχή στάθηκαν δίπλα μας Έλληνες και ξένοι αλληλέγγυοι και τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Δε θα ξεχάσουμε ποτέ πόσο πολύ μας βοηθάνε σε αυτόν τον αγώνα μας.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους πρόσφυγες που αυτή τη στιγμή πραγματοποιούν απεργία πείνας με σκοπό τη νομιμοποίηση τους (προπύλαια και πολυτεχνείο) και ζητάμε από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.

Σήμερα δεχτήκαμε πρόταση μετεγκατάστασης με συγκεκριμένους όρους. Οι βασικοί λόγοι για τους οποίους αυτή η μετεγκατάσταση είναι αδύνατη είναι οι εξής τρεις:
α) Στον προτεινόμενο χώρο μπορουν να είναι μέσα μόνο οι απεργοί και όχι οι αλληλέγγυοι.

β) Ο χώρος αυτός θα φρουρείται από την αστυνομία, γεγονός το οποίο όχι μόνο δε θα λύσει προβλήματα αλλά θα δημιουργήσει και εντάσεις.

γ) Η προτεινόμενη λύση είναι μόνο προσωρινή και δεν δίνει μόνιμη λύση.

Εμείς οι μετανάστες οι οποίοι αναγκαζόμαστε να περιπλανιόμαστε σε όλο τον κόσμο, δεν θέλουμε να αναγκαστούμε να περιπλανηθούμε και κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας.

Ωστόσο δηλώνουμε ότι παραμένουμε ανοιχτά σε προτάσεις οι οποίες όμως θα πληρούν τους όρους του αγώνα μας.

Ακόμα γνωρίζουμε ότι δεν συντρέχει λόγος ασύλου. Καλούμε λοιπόν την Κυβέρνηση να μην ασχολείται με αυτό το θέμα, αλλά να εστιάσει στο δίκαιο αίτημά μας και τη λύση του.

Τέλος καλούμε όσους αλληλέγγυους το επιθυμούν να παραβρεθούν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης , η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα στις 6:00 έξω από τη Νομική σχολή.

Αναδημοσιεύει ο Δον Κιχώτης

http://wp.me/pPn6Y-5Jq

48 σκέψεις σχετικά με το “ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

 1. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011

  1. Οι απεργοί πείνας στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης είναι καλά στην υγεία τους.

  2. Παρακολουθήσαμε μαζί τους λεπτό προς λεπτό τον συρφετό της χούντας του ΔΝΤ να επιδίδεται σε θεατρικές επιδείξεις φασιστικής αισθητικής. Σε ένα όργιο ανηθικότητας, ο αγώνας των απεργών πείνας θάφτηκε κάτω από έναν οχετό ψεμάτων. Αυτοί που έχουν το θράσος να παρουσιάζουν τους αιμοσταγείς εκβιαστές των διεθνών τραπεζών ως σωτήρες, δεν θα δίσταζαν να παρουσιάσουν τα αδέρφια μας τους μετανάστες εργάτες ως εγκληματίες. Εγκληματίες επειδή τόλμησαν να μπουν σε ένα άδειο γιαπί και να ρισκάρουν τη ζωή τους για να διεκδικήσουν την αξιοπρέπεια.

  3. Κάποιοι από τους απεργούς είναι από την Τυνησία, μας διαβεβαίωσαν ότι πριν δυο βδομάδες και εκεί η χούντα αισθανόταν πανίσχυρη και δεχόταν τους επαίνους του ΔΝΤ. Και μετά μίλησε ο κόσμος στους δρόμους.

  4. Παρακολουθώντας λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στην Αθήνα, εκ των πραγμάτων ακυρώσαμε την ανακοινωμένη για σήμερα Πέμπτη εκδήλωση ενημέρωσης και συντονισμού. Στη θέση της, πραγματοποιήθηκε αυθόρμητη πορεία αλληλεγγύης και επιφυλακής πάνω από χιλίων ανθρώπων. Μείναμε στο δρόμο μέχρι την ώρα που ενημερωθήκαμε ότι οι απεργοί πείνας αφήνουν το κτίριο της Νομικής. Ακολούθησε συνέλευση όπου αποφασίστηκε πορεία και για αύριο Παρασκευή με συγκέντρωση στις 6μμ μπροστά στο Εργατικό Κέντρο.

 2. Η ανακοίνωση θίγει ένα θέμα πολύ σημαντικό:
  Την αισχρή αντιμετώπιση (φανερή αλλά ΚΑΙ υπογείως) που είχαν οι μετανάστες από το σύνολο του πολιτικού κόσμου και των ΜΜΕ. Αντιμετωπίζοντάς τους από την αρχή σαν παιδάκια, σαν καημένα, σαν άβουλα πλάσματα που τα σέρνουν απ’ εδώ κι απ’ εκεί οι…»μυστηριώδεις» και «σκοτεινοί» συμπαραστάτες.

  Ό,τι πιο ΧΥΔΑΙΟ:
  Απ’ την μία επίδειξη «ανθρωπισμού» κι «ελεημοσύνης» κι απ’ την άλλη η αισχρή διαβολή και διαστρέβλωση της πολιτικής βάσης της κίνησής τους. (Μάλιστα στο χώρο της αριστεράς είχε και ένα ακόμη στοιχείο: «Πως θα ξεφορτωθούμε την καυτή πατάτα».)
  Λες και οι άνθρωποι είναι ανώριμα πιτσιρίκια που τα τραβολογάει ο Γιαννόπουλος και ο Σκυφτούλης. Λες και είναι ένα κοπάδι ηλιθίων που περιμένουν τι θα πουν οι μέντορες. Ακόμη και από την…»αριστερά» δεν τους αναγνωρίζεται καμία πρωτοβουλία, καμία δική τους σκέψη. Μόνο κάτι ψελλίσματα για «αγώνα των μεταναστών», λες και οι Έλληνες που τους βοηθούν δεν είναι κομμάτι αυτού του αγώνα.

  Εδώ έφτασαν κάποιοι (που φανερά πάσχουν από ιδρυματισμό και συγνώμη, αλλά κάποιος πρέπει να σ’ ενημερώσει φίλε) να πουν στους σχσ ότι «ξεσκατίζει το ΚΚΕ τα μωροκαμώματα»!
  Ε ας σκεφτούν λοιπόν αυτοί οι κάποιοι ότι το κίνημα βρίσκεται σε αυτή την ηλικία ΚΑΙ εξαιτίας τους. Αυτοί όμως αντί ν’ ασχοληθούν με το ξεσκάτισμα, θέλουν να το δέσουν το μωρό, να του βάλουν και μια σωλήνα στον κώλο μη τους λερώσει τα σεντόνια και να περιμένουν να μεγαλώσει διαβάζοντας στην κούνια του την ΚΟΜΕΠ που θα του κρατάει μπροστά στα μούτρα ο Μεντρέκας.

  Αμ’ δεν μεγαλώνουν έτσι τα μωρά σύντροφε. Έτσι μεγαλώνουν κάτι ψυχοπαθείς που μετά σκοτώνουν τη μάνα τους, τον πατέρα τους κι όποιον βρουν μπροστά τους. Κι άντε μετά να βγάλεις άκρη.
  Προχθές έβαλα κάτι από Λένιν. Θα το ξαναβάλω μπας και το διαβάσουν κάποιοι, μπας κι αν μη τι άλλο καταλάβουν γιατί αυξάνονται έτσι γρήγορα οι…»τυχοδιώκτες»:
  «Ο αναρχισμός ήταν συχνά ένα είδος τιμωρίας για τα οπορτουνιστικά αμαρτήματα του εργατικού κινήματος.»

  Και κάτι ακόμη για το τέλος: Αυτός ο Αλαβάνος ας σταματήσει επιτέλους να αυτογελοιοποιείται. Αγοράκι μου έτσι και πλησίαζαν 300 άτομα προς τα γραφεία της ΕΕ όχι απλά θα έβρισκαν 30 κλούβες μπροστά τους, αλλά ακόμη θα άκουγες τις χαριστικές βολές. Άιντε μαλακοπίτουρα. Τράβα να ρίξεις τουλάχιστο σφαλιάρα σε καμιά γιαγιάκα μπας και σε βάλουν φυλακή επιτέλους και πραγματοποιήσεις και τις προεκλογικές σου υποσχέσεις.

  • Πάντως επειδή ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις, δεν είναι κακό να λέμε και να βλέπουμε τα λάθη τα δικά μου,τα δικά σου, του γιαννόπουλου και όποιου άλλου. Μακριά από μένα οι αποψεις περί ξεσκατίσματος αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να κριτικάρεις κάποια πράγματα. Όπως ότι κάποιοι λειτούργησαν σα φωτισμένη πρωτοπορία χωρίς να απευθυνθούν στο μαζικό κίνημα για να οργανωθεί σωστά το πράγμα. Και ναι η νομική προτάθηκε στους μετανάστες που είχαν αποφασίσει την απεργία πείνας και τη μεταφορά στην αθήνα για να ακουστούν. Και ήταν λάθος με τον τρόπο που έγινε!
   Και ο τυχοδιωκτισμός υπάρχει σε όλους τους χώρους. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που περίμεναν χθες το μπαμ γιατί θέλουν να ζήσουν ένα νεο πολυτεχνείο, κάτι που όλοι το θέλουμε, γιατί δεν αντέχουμε τη σημερινή κατάσταση.
   Και ναι η κυβέρνηση έπαιξε στα όρια με τους φασίστες όπως πάντα δίπλα της. Και αυτά θα τα ξαναδούμε σύντομα με άλλη ή και την ίδια αφορμή. Και πρέπει αυτή τη φορά να φροντίσουμε για να έχουμε καλύτερους συσχετισμούς και όχι να περιμένουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία.
   Δε διαφωνώ με την ουσία του άρθρου σου απλώς είπα να πω κάποιες σκέψεις.

   • Μαριωρή μου, ποιο ακριβώς είναι το «μαζικό κίνημα» για να χαρώ κι εγώ που νομίζω ότι το κίνημα είναι διασπασμένο κι απλώς συναντιέται όταν και όποτε συμπέσουν απεργίες της ΓΣΕΕ και του ΠΑΜΕ (ενοείται σε διαφορετικές διευθύνσεις, αλλά ας μην τα θέλουμε όλα δικά μας);;;
    Πράγματι έχουμε καταντήσει κάθε αυτόνομη κίνηση, άσχετα αν είναι έξυπνη, πετυχημένη ή έστω ελάχιστα μαζική να βαφτίζεται πρωτοπορία. Όχι όμως γιατί είναι πραγματικά πρωτοπορία όσο γιατί είναι αυτόνομη.

    • Το κίνημα είναι διασπασμένο αλλά εγώ εννοώ να περνούσε μέσα από σωματεία και συλλόγους ώστε να γίνει περισσότερο γνωστό. Το που θα ήταν ο καθένας δεν έχει και τόση σημασία. Αρκεί να είχε γίνει γνωστό. Και αυτό το χρεώνω. Όποιες και να ήταν οι προθέσεις, που καλές ήταν, δεν είχαν δημιουργηθεί οι κατάλληλες συμμαχίες.

   • Κοίταξε να δεις mariori: Κι εγώ όταν ήμουν πρωτοετής ουσιαστικά μου προτείναν τι να κάνω. Το σκεφτόμουν, κι έλεγα «ναι» ή «όχι». Ούτε εμπειρία είχα, ούτε γνώση του χώρου, ούτε ήμουν κανένας «σοφός», ούτε τίποτε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έκανα την επιλογή ΕΓΩ να είμαι ΕΚΕΙ που ήμουν και να κάνω ΑΥΤΑ που έκανα. Την έκανα, κι όταν ένοιωσα κάποια στιγμή ότι έπαιξε μαλακία σε κάτι που ΑΛΛΟΣ είχε προτείνει και είχα συμφωνήσει, έκανα εγώ αυτοκριτική, δεν γύρισα να του πω «με…ξεγέλασες»!
    Όπως λοιπόν δεν ήθελα να με λένε εμένα ενεργούμενο, όπως δεν μ’ αρέσουν τα διάφορα περί «προβάτων» για την ΚΝΕ, το ίδιο ισχύει και για τους μετανάστες: Ήταν ΚΑΙ επιλογή τους να κάνουν μια τέτοια παρέμβαση, όπως ήταν ΚΑΙ επιλογή των «άλλων»..

    Ακόμη και αν δεν ξέρουν απολύτως την Ελληνική πραγματικότητα, ακόμη και αν δεν είναι στο μέγιστο βαθμό πολιτικοποιημένοι, δεν σημαίνει ότι τους σέρνει απ’ τη μύτη ο ένας κι ο άλλος ή ότι όπως πήγαν με τον «x», έτσι θα πήγαιναν και με τον «y». Δεν σημαίνει ότι τους…»εκθέτουν σε κίνδυνο»!!!! (Είπα και χθες κάποια πράγματα)
    Το θέμα είναι πολύ πιο σύνθετο από μια αστυνομική/ΜΜΕ λογική (έτσι κι αλλιώς ταυτίζονται) «υπευθύνων» και «καθοδηγητών».

    Δεύτερον δεν μ’ ενδιαφέρουν ιδιαίτερα αυτοί που (μονίμως) περιμένουν το «μπαμ».
    Αν το θέλεις η χθεσινή ιστορία ήταν πολύ διδακτική και ως προς αυτή την κατεύθυνση: Πολλές φορές το κράτος και οι μηχανισμοί του μπορεί να πάθουν πραγματική υστερία χωρίς ΚΑΝΕΝΑ μπάχαλο. Κάτι σημαίνει αυτό, για όσους θέλουν να σκεφτούν λίγο πιο πολιτικά απ’ το «φοράω-δεν φοράω κουκούλα». (Φυσικά το «δίλημμα» της κουκούλας αφορά και το ΚΚΕ, απ’ την ανάποδη, έτσι δεν είναι; 😉 )

    Και το «ιδιωτική πρωτοβουλία» όταν εμπλέκονται μίνιμουμ 300-400 άτομα, μου ακούγεται λίγο «κάπως».

    • Τα περί ιδιωτικής πρωτοβουλίας τα έλεγα για το κτίριο με το υψηλό ενοίκιο κλπ που τελικά κατέληξαν για 15(?) μέρες.
     Στα άλλα συμφωνώ. Σε καμία περίπτωση δεν τους είπα πρόβατα, ήταν και επιλογή τους απλώς περίμενα μεγαλύτερη ωριμότητα από τους γνώστες. Αυτό και μόνο.

  • τι να σου πω τωρα
   φοβερη πολιτικη σκεψη

   πρεπει να το σκεφτηκες πολυ για να γραψεις πως

   ο Αλαβάνος ας σταματήσει επιτέλους να αυτογελοιοποιείται…. έτσι και πλησίαζαν 300 άτομα προς τα γραφεία της ΕΕ όχι απλά θα έβρισκαν 30 κλούβες μπροστά τους, αλλά ακόμη θα άκουγες τις χαριστικές βολές. Άιντε μαλακοπίτουρα. Τράβα να ρίξεις τουλάχιστο σφαλιάρα σε καμιά γιαγιάκα μπας και σε βάλουν φυλακή επιτέλους και πραγματοποιήσεις και τις προεκλογικές σου υποσχέσεις.

   φυσικα αμα καποιος σ απαντουσε οτι … έτσι και πλησίαζαν 300 άτομα προς τη Νομικη όχι απλά θα έβρισκαν 30 κλούβες μπροστά τους, αλλά ακόμη θα άκουγαμε τις χαριστικές βολές… θα ηταν κι αυτος μαλακοπιτουρας και το καλυτερο που θα ειχε να κανει θα ηταν να εγραφε καμμια καγκουρια στα σαιτ για να ξεχασειι τις παρλαπιπες που (φανταζομαι πως ελεγε ) στους ανθρωπους πριν ξεκινησουν το ταξιδι τους

   • Μη μου πεις τίποτε καλύτερα.
    Άλλωστε ως γνωστόν από το άσυλο βγαίνει το…asylum.

    Χρειάζεται να ξεδιπλώσω περαιτέρω την «πολιτική» σκέψη του αρχηγού σου;

    • την περιπτωση να μην εχω αρχηγο δεν την σκεφτεσαι ,μαλλον θα ειναι πολυ κομπλικειτ για σενα , α και παρεπιμπτοντως απο τοκομπλικειτ βγαινει και το κομπλεξ

     skata stous arxigous

     τα γκριγκλις τα επελεξα για περισσοτερη καγκουρια και καλυτερη συνενοηση

     φιλακια 🙂

 3. Το λοιπον, κι επι της ουσιας, σημερα πρεπει να δωσουμε ΟΛΟΙ μια δυναμικη συμπαρασταση στους μεταναστες. Στις 6,00 στο μουσειο ολοι μαζι να διαδηλωσουμε εναντια στην καταστολη των κοινωνικων αγωνω και υπερ της εμπρακτης υποστηρηξης των απεργων πεινας μεταναστων. Εστω και σημερα επιτελους διαλεγουμε στρατοπεδο.

 4. Το Κράτος σκύλιασε με την κίνηση της κατάληψης ενός χώρου συμβόλου από τους «χωρίς χαρτιά».
  Εκτός από το συμβολικό της κίνησης , υπάρχει και το δεδομένο ότι δεν ήθελαν μια ακόμα εστία ανεξέλεγκτων εξελίξεων τη στιγμή που θα έρχονταν εδώ οι απεσταλμένοι της τρόικας .
  Η απεργία πείνας θα μπορούσε να θέσει σε κίνηση διεθνείς εξελίξεις τη στιγμή μάλιστα που η Φιλανδία και άλλες χώρες αρνούνται πλέον να επαναπροωθήσουν μετανάστες στην Ελλάδα λόγω της άθλιας αντιμετώπισης τους από το ελληνικό κράτος.
  Η στάση του ΚΚΕ και άλλων είναι επι της ουσίας στάση προστασίας του Κράτους από εξελίξεις που θα το έφερναν σε δύσκολη θέση.
  Από εκεί και πέρα η όποια κουβέντα για το ελληνικό κράτος μπουρδέλο σταματάει μιας και έχουμε να κάνουμε με 300 απελπισμένους ανθρώπους και το μόνο που μετράει είναι η προσωπική επιλογή αλληλεγγύης του καθενός. Στα αρχίδια μας για το κράτος. Στα αρχίδια μας για τους αριστερούς που δεν το πάνε ένα βήμα παραπέρα και την κάνουν τη τελευταία στιγμή, στα αρχίδια μας για τα διάφορα πανηγυράκια των αντιρατσιστών και τα παιχνιδάκια των διάφορων ηγετίσκων. Στα αρχίδια μας για τα κανάλια και το φασιστικό μαύρο μπλοκ που ορθώνεται σιγά σιγά στη χώρα ( και με τη βοήθεια αριστερών ).
  Η κυβέρνηση το ξανασκέφτηκε γιατί ήταν αλληλέγγυα και δύο χιλιάδες και βάλε άτομα σε μια φορτισμένη πολιτικά περιοχή και θα γινόταν η νύχτα του αγίου βαρθολομαίου. Φυσικά τότε θα έβγαιναν όλοι οι φαιοκόκκινοι και οι κουκουεδες και θα μίλαγαν για προβοκάτσιες ξένων κέντρων και άλλες μαλακίες. Ότι ακριβώς λέει δηλαδή και το ακροδεξιό ίντερνετ τύπου antinews και άλλα τέτοια ξεράσματα.
  Όσοι είμαστε εκεί εχθές, είτε μέσα είτε απ’εξω ξέραμε γιατί είμαστε.
  Η άλλοι να περιμένετε το αριστερό κράτος μήπως και σας χαϊδέψει με κατανόηση στο κεφάλι.

 5. Δεν είμαστε αυτό που παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ, οι καημένοι, οι πάμφτωχοι, χωρίς σπίτι, δουλειά και ρούχα μετανάστες κ.λ.π. Και σπίτια έχουμε και συγγενείς και δουλειές στις πόλεις που αφήσαμε πίσω μας. Δ
  Twra omws plaka me kanete. Egw pantws sth Germani efyga giati den ebriska douleia sto Greece kai eixa ginei pamftwxh kai pleon me eixan me antikatathliptika giati apo to stress kai tous panikous den ebgaina apo to spiti. Den pas se allh xwra an exeiw lumena ta oikonomika sou kai ta politika sou.. Dld ok allhlegyh alla an theloume na peistei o kosmos mh leme kai oti nanai. Metanasthw ginesai kai afhneis pisw aftous pou agapas epeidh de zeis kala ekei pou eisai.. kai fysika einai dikaiwma sou na zeis aksipreph zwh kai fysika prepei aftoi pou dhmiourgoune problhmata na ta lysoun kiolas, alla den einai ola kala kai les ti na kanw den paw sthn ellada na palepsw gia ta dikaiwmata mou?

  • και συνεχιζει…. » Δεν ψάχναμε κατάλυμα εδώ στην Αθήνα αλλά ήρθαμε για να παλέψουμε (όσο αντέξει ο οργανισμός μας) για τη νομιμοποίηση μας, τα δικαιώματά μας και για αξιοπρεπείς όρους ζωής. »

   παλευει για αξιοπρεπεια για δικαιωματα, για νομιμοποιηση. Δεν ψαχνει απλα ενα καταλυμμα για να μεινει. Νομιζω ειναι σαφες τι λεει.

   • Koita to ti kanoun oi metanastes edw gia mena einai safes. Alla to na leme oti hmastan se mia xwra kala kai irthame sthn ellada zhtwntas aksiprepeia einai sa na lew oti eixa douleia spitia sthn ellada kai phga sth Germania zhtwntas nomimopoish kai aksioprepeia. Ama eixa spitia sthn ellada kai de mou trwgan ta lamogia tis douleies sta ardxidia mou ti tha kanane oi Germanoi.. kai ftwxoi einai oi metanastes kai xwris douleia kai tous ekmetalevontai oi ellhnes kai tous dinoun 20 evrw skatokamato kai apoluoun tous nomimous gia na exoun sklabous xwris ensuma.
    Ama de osoi theloun na uparxoun metanastes me aksioprepeia sthn ellada leme tetoia antapokrish de tha exoume
    Einai sa na sou lew oti den uparxei problhma me metanastefsh sto kentro. Vrvaia uparxei problhma kai bebaia uparxoun kai metanastes taliban kai bebaia uparxoun kai polla lamogia mazemena (na kanoun parea sta dika mas ta ntopia) kai oxi den tous theloume aftous. Alla de thelw na palepsw gia aftous thelw na palepsw gia tous allous pou erxontai na zhsoun mia aksiopreph zwh giati sth xwra tous h den eixan thn idia h giati rimazontai apo polemo pou emeis prwothoume. Kai ama den ta peis afta sou erxetai h xrysh avgh kai leei stous katoikous egw tha sas kanw ksana anthrwpous, oi aristeroi sthrizoyn tous eglhmaties. Kai na o mixaloliakos sto dhmo..

    • εεεεεε, ενα λεπτο γιατι πηρες φορα και καναμε το γυρο της καριολας της κοινωνιας σε 30 δευτερολεπτα και ανακατευτηκα !!!

     οταν λενε οτι ηρθαμε στην Αθηνα δεν εννοουν οτι μεταναστευσαμε απο τις χωρες μας στην Ελλαδα, ενοουν οτι ηρθαμε απο την Κρητη στην Αθηνα. Σαφες τωρα;

     εχουν τσιτωσει λιγο τα νευρα μας με τη κατασταση αλλά μην τσακωνομαστε μεταξυ μας

     • Re de tsakwnomai.. akoma kai an diafwnw apla to lew kai ama thewrhsw meta pws ekana lathos to ksanalew (eimai large)
      PAw na doulepsw giati tha moy thn pei o neos Germanos afenths kai meta de tha kserw se pio apo ta spitia mou na gyrisw sthn ellada
      Hasta luego companeros

  • καλησπερα
   επειδη το ειδα και αλλου να σχολιαζεται παρομοια αυτη η φραση τους, εχω την εντυπωση οτι δεν εννοει αυτο
   μαλλον εννοουν για τις πολεις και τα σπιτια που μενουν εδω στην ελλαδα, αφου ειναι γνωστο οτι ηρθαν απο κρητη, καθως και τις δουλειες που εχουν εκει
   εγω ετσι το εξελαβα
   μπορει να χω και λαθος

   • A ok.. that makes sence! Sorry pou antidrw alla gia emena to thema einai na zhsoume armonika kai gia na zhsoume armonika prepei na peisoume thn ellhnikh koinwnia oti de ftaine oi metanastes kai na baloume kwlodaxtulo sta lamogia pou ekmetalevontai ellhnes kai ksenous. An de ginoun kai ta duo gia mena lush de brisketai. Kai etsi opws to ekselaba sthn arxh mou fanhke polu ektos topou kai xronou gia na peisei kapoion. Alla etsi opws to les esu bgazei apoluta nohma. Mea culpa

  • Αυτό που εννοούν είναι ότι στην Κρήτη, όπου ζουν, έχουν σπίτι, δουλειά και οικογένεια. Ότι είναι ενταγμένοι στην κοινωνική ζωή της χώρας και δεν είναι άβουλα όντα που δεν καταλαβαίνουν. Το πρόβλημά τους είναι πολιτικό και όχι ανθρωπιστικό Ήρθαν στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν είτε γιατί ζουν πολλά χρόνια χωρίς χαρτιά είτε επειδή, μη μπορώντας να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα ένσημα δεν κατάφεραν να ανανεώσουν τα χαρτιά τους. Είναι άνθρωποι δηλαδή, για τους οποίους η Ελλάδα είναι η χώρα με την οποία έχουν τους πιο στενούς κοινωνικούς & οικονομικούς δεσμούς και θέλουν να έχουν το δικαίωμα να προγραμματίσουν τη ζωή τους μακροπρόθεσμα, χωρίς να κινδυνεύουν με απέλαση επειδή τα αφεντικά τους εισφοροδιαφεύγουν και δεν τους κολλάνε ένσημα. Δεν νομίζω ότι εννοούν ότι στις πατρίδες τους ήταν όλα τέλεια.

   • Naiaai missunderstanding.. etsi exei apoluto nohma.. kai na ennousan to allo h enstash mou einai sto oti den isxuei kai de tha peisthei o kosmos. Tespa paw blepoun thn othonh mou kai de moiazei sa na progragramatizw (prepei na allaksw thesh gmto)

    • μπορεις ομως να ισχυριστεις οτι μπαινεις σε ενα φορουμ super duper προγραμματιστων απ’το ελλαδισταν και ανταλλασετε «προγραμματισμους»

     • χααχαχχαχαχαχαχαχαχα
      ή μπορουμε να αλλαξουμε τη μορφη στο blog… και να βαλουμε μαυρο και dos-style σχολια… 😛
      edit και compile… run 😛 😛 😛

 6. Να θυμίσουμε ότι και στο νέο κτίριο οι ανάγκες είναι λίγο πολύ ίδιες (αν υπάρχουν κάποιες επιπλέον θα ενημερωθούμε και θα ενημερώσουμε).. προς το παρόν, όποιος μπορεί να πάει:

  – Οικονομική ενίσχυση

  – Υποστρώματα

  – Αραβικά περιοδικά

  – Επιτραπέζια παιχνίδια (σκάκι κλπ.)

  – Παλιές συσκευές κινητών σε καλή κατάσταση (να λειτουργούν εννοείται)

  – Κάρτες κινητής τηλεφωνίας (Vodafone, Cosmote, Q)

  – Τηλεόραση

  – DVD Player και ταινίες

  – Ηλεκτρικές σόμπες

  – Γκαζάκια

  – Νερά (μεγάλα μπουκάλια)

  – Τσάι

  – Ζάχαρη

  – Ιατρικές μάσκες

  – Πλαστικά γάντια

  – Υλικά καθαριότητας (σφουγγαρίστρες, κουβάδες, σακούλες)

 7. όπου και να βρεθουν κανοντας απεργια πεινας, θα χρειαστουν καποια πραγματα…

  σε προηγουμενο ποστ ειχε αναρτηθει μια λιστα που φανταζομαι θα ισχυει ακομα – με καποια επιφυλαξη εφόσον δεν εχουμε νεοτερη ενημερωση…
  http://wp.me/pPn6Y-5H1

  «Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους ανθρώπους της επιτροπής αλληλεγγύης μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης hungerstrike300@espiv.net και για καθημερινή ενημέρωση στο μπλογκ hungerstrike300.espivblogs.net»

  Υλικές ανάγκες

  – Οικονομική ενίσχυση
  – Υποστρώματα
  – Αραβικά περιοδικά
  – Επιτραπέζια παιχνίδια (σκάκι κλπ.)
  – Παλιές συσκευές κινητών σε καλή κατάσταση (να λειτουργούν εννοείται)
  – Κάρτες κινητής τηλεφωνίας (Vodafone, Cosmote, Q)
  – Τηλεόραση
  – DVD Player και ταινίες
  – Ηλεκτρικές σόμπες
  – Γκαζάκια
  – Νερά (μεγάλα μπουκάλια)
  – Τσάι
  – Ζάχαρη
  – Ιατρικές μάσκες
  – Πλαστικά γάντια
  – Υλικά καθαριότητας (σφουγγαρίστρες, κουβάδες, σακούλες)
  – 2 ποδιές καθαρίστριας μπλε (Νο 50 και 58) για να επιστραφούν στις καθαρίστριες της σχολής.

  =====================

  δεν ξέρω πώς μπορει καποιος-οποιοσδηποτε ακομα και αν δε συμφωνει με τα αιτήματα να προσπερασει την αποφασή τους για απεργια πεινας!!!
  δεν ειναι «απλά» μια πορεια, ενα συνθημα, μια καταληψη… ειναι απεργία πεινας!!!
  που οσο περνανε οι μερες θα θετει σε μεγαλυτερο κινδυνο την υγεια σου…
  δεν το κανεις για ψυλλου πηδημα… και δεν το προσπερνας οταν το «επιλεγει»-επιλέγει ο αλλος…

  • Κούλα αυτό ακριβώς. Κάποιοι μάλιστα μίλαγαν για happening. τι να πω…είμαι σίγουρος ότι αν έμπαιναν στη νομική και έβλεπαν την κατάσταση ότι θα εκφραζόντουσαν διαφορετικά.

    • «Ντροπή και αίσχος είναι η απάντηση των αλληλέγγυων στους απεργούς πείνας και ένα «μεγάλο ευχαριστώ» από τον Γεώργιο Παπαδόπουλο καθώς, οι χθεσινές σκηνές ρατσιστικής πυγμής και κατάλυσης της δημοκρατικής κατάκτησης του ασύλου από τις πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις θα τον έκαναν να δακρύζει από συγκίνηση. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να κοιμάται ήσυχη. Το σχέδιο της, η πολιτική του εκφασισμού της πολιτείας εν μέσω κρίσης υλοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς.

     Επειδή όμως, στο «κτήριο κόσμημα» που πρόκριναν οι παραπάνω ως την ιδανική απάντηση στο ζήτημα της στέγασης των απεργών πείνας(!) η κατάσταση δεν είναι και τόσο «παραμυθένια», αυτό που έχουμε να αντιτάξουμε είναι ότι η οργή και η αγανάκτηση για την πολιτική υποκρισία και τους πανταχού παρόντες τιμητές του φασισμού θα μας οδηγήσει στη νίκη.

     Οργή και αγανάκτηση, γιατί εχθές τα ξημερώματα, 150 από τους 237 μετανάστες, απεργούς πείνας κοιμήθηκαν στο ισόγειο και το υπόγειο του κτηρίου, γιατί 80 απ’ αυτούς μες στη βροχή αναγκάστηκαν να βρουν κατάλυμα στον κήπο υπό βροχή, γιατί δεν υπάρχουν τουαλέτες με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την κάλυψη των πρώτων αναγκών ανθρώπων που διεκδικούν (και έχουν!) αξιοπρέπεια.»

     http://hungerstrike300.espivblogs.net/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s