Ντόπιοι, Μετανάστες και Πρόσφυγες Μαζί να Τσακίσουμε το ΔΝΤ και τον Νέο Ολοκληρωτισμό!

blackpanther http://wp.me/pPn6Y-5Cr

To κείμενο είναι αφιερωμένο στους 300 συνανθρώπους μας που σήμερα ξεκινούν έναν αγώνα ζωής  που αφορά όλους μας…

Το γεγονός έχει την δική του τεράστια Ιστορική σημασία μέσα στους ταραγμένους καιρούς που ζούμε.

Τριακόσιοι (300) άνθρωποι χωρίς να βρίσκονται στα μπουντρούμια του καθεστώτος αλλά ζώντας σε μια ιδιότυπη και ύπουλη ομηρία, προχωρούν όλοι μαζί σε απεργία πείνας διαρκείας για να διεκδικήσουν στοιχειώδη δικαιώματα ύπαρξης.

Κάποιοι έγραψαν σε σχέση με αυτό:»είχαμε τους 300 της βουλής, θα έχουμε και αυτούς τους 300 τώρα;«

Ναι!… Η μικροψυχία, η μικρότητα, η μισανθρωπιά και η απανθρωπιά ευδοκιμούν σε αρκετές ψυχές ακόμη σε αυτόν τον τόπο…

Στα εκφασισμένα (μπουκωμένα με χιλιάδες ώρες τηλεοπτικού προγράμματος ανα τα χρόνια) μυαλά τους, όταν άκουσαν τον αριθμό 300 τους ήρθε συνειρμικά οι 300 της βουλής. Τα ίδια μυαλά όταν ακούσουν για τους 300 του Λεωνίδα καθόλου δεν θα κάνουν τέτοιους συνειρμούς. Εκεί ο αριθμός 300 δεν είναι ικανός από μόνος του για να συσχετιστεί με τους 300 της βουλής.

Αλλά όταν πρόκειται για 300 εργάτες, όταν πρόκειται για 300 μετανάστες, όταν πρόκειται για 300 απλούς συνανθρώπους τους, του μόχθου, της αξιοπρέπειας και του αγώνα, μια χαρά ξέρουν να τους συσχετίζουν με τους 300 της βουλής… Οι υπόλοιποι ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτοί οι συγκεκριμένοι 300 που προχωρούν σε μια τέτοια μορφή αγώνα ρισκάροντας τις ζωές τους, καθόλου δεν έχουν σχέση με πολιτικούς δυνάστες, λαμόγια και εντολοδόχους του ΔΝΤ. Η χρονική στιγμή που ξεκινάνε τον αγώνα τους δεν είναι τυχαία. Από την αρχή-αρχή αυτής της χρονιάς έχει φανεί η νέα σκλήρυνση και απανθρωποποίηση του καθεστώτος.
Ένα καθεστώς που με καθοδηγητή το ΔΝΤ και την Τρόικα και εντολοδόχους πουλημένους, διεφθαρμένους, διπρόσωπους, υποκριτές, ρατσιστές πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ και του Λ.Α.Ο.Σ έφερε από το 2010 γενικευμένη εξαθλίωση, περιστολή στοιχειωδών εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τσάκισμα κάθε μεμονωμένης κοινωνικής ομάδας που δεν ταίριαζε στην νεοφιλελεύθερη ιδεολογία του, μαζικές παρακολουθήσεις και συλλήψεις, εισβολές σε στέκια και απαγόρευση εξόδου από την χώρα σε μετανάστες που ήθελαν να φύγουν από εδώ. (απλά διαβάστε αυτήν την είδηση από την ναυτεμπορική πριν την κρύψει και την κανει προσβάσιμη μόνο σε όσους την πληρώνουν http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1925013 )

Ένα καθεστώς που με το καλημέρα του 2011,προανήγγειλε τείχη του αίσχους, στρατόπεδα συγκέντρωσης, μαζικές απελάσεις και νέο κύμα αυξήσεων τιμών και συνεπαγόμενης νέας ακρίβειας σε βασικά αγαθά ξεκινώντας από τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ένα καθεστώς που το μόνο που κάνει από την στιγμή που έχει αναλάβει είναι να διογκώνει ένα ήδη τεράστιο χρέος και να επιτίθεται στο βιοτικό επίπεδο και στα συνταγματικά δικαιώματα της μεγάλης πλειοψηφίας.

Ένα καθεστώς που σε μένα προσωπικά αποκάλυψε την ολοκληρωτική του φύση στις 5 Γενάρη όταν ένας μπάτσος του έλιωσε σην άσφαλτο ένα 6χρονο κοριτσάκι τραυματίζοντας άσχημα κι άλλο ένα και μετά βγήκε έξω ελεύθερος πίσω στην «δουλειά» του σαν να είχε πατήσει μια σακούλα με σκουπίδια…(τα υπολοιπα μέρη του κειμένου για τους συμβολισμούς της δολοφονίας της μικρής Έρικας θα εμφανιστούν 5 Φλεβάρη κάτω από έναν νέο τίτλο που εκφράζει καλύτερα την γενικότητα του κειμένου και θα λέγεται:»Οι συμβολισμοί και η εποχή της δολοφονίας της μικρής Έρικας.Αν καποιοι γρήγορα την ξέχασαν και άλλοι έκαναν σαν να μην έγινε ποτέ το γεγονός, εγώ δεν το ξεχνάω…)

Και από δίπλα η ολοκληρωτική τηλεόραση…

Αυτή που μεταδίδει  τα κακοήθη και ανυπόστατα κουτσομπολιά της Ελληνικής Γκεστάπο σαν να είναι αληθινές είδησεις, πασπαλισμένες με δραματικά μουσικά φόντα και εικόνες από την Γερμανiκή ένοπλη ακροαριστερή ομάδα RAF της δεκαετίας του 70. Αυτή που ξεδιάντροπα δήλωσε δημόσια: «εμείς μεταδίδουμε ό,τι μας λέει η αστυνομία» και μετά δικαιολογεί ακόμη και τα πιο αδικαιολόγητα της αστυνομίας!

Αυτή που ΤΩΡΑ έφτασε στο σημείο να μεταδίδει  πράγματα χειρότερα και από αυτά της αστυνομίας και που σε μια κατάχρηση εξουσίας και σε μια αποθέωση ολοκληρωτισμού, ζήτησε από την αστυνομία να είχε συλλάβει τους 300 πριν έρθουν στην Αθήνα!!! (κι έτσι πήγαμε πολύ γρήγορα από το «μεταδίδουμε ό,τι μας λέει η αστυνομία» στο «λέμε στην αστυνομία να είναι πιο σκληρή και αδίστακτη από αυτό που ήδη είναι»…)

Η Τηλεόραση λοιπόν που προώθησε ως επιχείρημα αλήθειας το εξής απίστευτο:(απευθυνόμενη στον Γκλέτσο!)»αφού είσαι στην φυλακή δεν έχεις δίκιο και εναλλακτικά αν είχες δίκιο δεν θα ήσουν φυλακή»

Αυτή που από την πρώτη βδομάδα του 2011 προχώρησε σε δικά της ρεπορτάζ για το κέντρο της Αθήνας και διαλέγοντας 4 δικούς της(ο ένας με καλυμμένο πρόσωπο, μια γριά, ένας που είχε μια εικόνα ενός αστυνομικού στο σπίτι του και ένας που μάλλον τον πλήρωσαν…)  που —κατά την ολοκληρωτική λογική της— εκφράζουν 700.000 κόσμο του κέντρου (και μόνο αυτοί καθώς αντίλογος δεν υπήρξε!)

Και αυτοί λοιπον οι διαλεγμένοι από την τιβι που εκφραζουν σύμφωνα με την τιβί ολους μας, αποφάνθηκαν ότι δεν πάει άλλο η κατάσταση με τους μετανάστες, έχουμε βάλει ρολλά στα σπίτια μας και τα μαγαζιά έκλεισαν εξαιτίας τους… (εδώ στην υπερβολή της προπαγάνδας τους έγιναν βέβαια πάλι ρεζίλι καθώς και οι κεραμιδόγατες πλέον ξέρουν ότι το κλείσιμο των μαγαζιών που έχει γίνει σε όλη την Αθήνα και τα προάστια της, είναι απότοκο της δικής τους οικονομικής πολιτικής που περιστέλλει μισθούς,δημιουργεί τεχνητή ακρίβεια και οδηγεί σε απολύσεις...)

Και για να μην ξεχνάμε και τα πιο βασικά! Αυτή η τηλεόραση που τον Μάη γύρισε τον κόσμο σπίτι του κατηγορώντας τον για αυτουργία και χρησιμοποιώντας την ναζιστική λογική της συλλογικής ευθύνης (και ατομικής ανευθυνότητας για το μεγαλοαφεντικό….)στην δολοφονία της Μαρφίν. Αυτή που λύσσαξε— ως το σημείο οι μεγαλοδημιοσιογράφοι(επίτηδες το λάθος) να αναλαμβάνουν χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου και να κόβουν ή να διασύρουν κάθε αντίλογο– για τον «Μονόδρομο του ΔΝΤ και της αποπληρωμής του Χρέους»

Ο πόλεμος λοιπόν έχει κηρυχτεί και όχι στις 25 Γενάρη αλλά ήδη από τις 6 Μάη… 

εδώ ανοιχτά καποιοι πλέον χαιρετούν ναζιστικά...

Η δική τους πλευρά είναι οργανωμένη και συμπαγής.

Όλοι μαζί: ολοκληρωτικά ΜΜΕ, αστυνομικός στρατός ΔΙΑΣ,ΜΑΤ,ΔΕΛΤΑ,ασφαλίτες, ρουφιάνοι, ναζιστές σε κοινό σχέδιο με μεγαλοτραπεζίτες, μεγαλοαφεντικά, μεγαλοδικαστες και μεγαλοδικηγόρους να τσακίσουν κάθε κοινωνική αντίσταση, να επιβάλουν στα εργασιακά επιστροφή στον πρωτοκαπιταλισμό της ανασφάλιστης κακοπληρωμένης εργασίας(και όχι στον εργασιακό μεσαίωνα που γράφουν καποιοι αφελώς και αστοιχείωτα και που μάλλον δεν ξέρουν τι σήμαινε για τα εργασιακά ο καπιταλισμός του 1840…)

Να οδηγήσουν το μέρος σε ερήμωση ώστε σε λευκή πια κόλλα να φτιάξουν ξανά το μέρος για την πάρτη τους και να το κάνουν πραγματικά προσβάσιμο μόνο σε όσους θα έχουν πολύ χρήμα και κοινωνικό στάτους.

(η διαδικασία έχει καταδειχτεί στο δόγμα του σοκ(Shock Doctrine) της Ναόμι Κλάιν και ειδικά στα κεφαλαια  που αναλύουν το φαινόμενο του disaster capitaism και της ικανότητας αυτού του καπιταλισμού αποδομώντας κοινωνικούς ιστους και διαλύοντας ολοκληρες κοινωνίες να βγάζει τρελά υπερκέρδη σε καποιους τομείς του.Το δόγμα του Σοκ είναι για μένα  ένα από τα τρία βιβλία αναφοράς για την σημερινή εποχή και το πιο πρόσφατα γραμμένο  σε σχέση με τα άλλα δύο.Δόθηκε στην εκδοτική κυκλοφορία τον Σεπτέμβρη του 2006.Τα άλλα δύο που γράφτηκαν περίπου 60 χρόνια πριν είναι το «Ολοκληρωτικό Σύστημα» της Χάνα Αρεντ και «Η μαζική ψυχολογία του φασισμού» του Βίλχελμ Ράιχ.Εντυπωσιακό ότι τα δύο από τα τρία αυτά σπουδαία βίβλια είναι γραμμένα από γυναίκες, γεγονός που αποστομώνει οριστικά όσους ισχυρίζονταν ότι οι γυναίκες δεν είναι ικανές για υψηλή ανάλυση και στοχασμό)

Η δική μας πλευρά;

Είναι συντριπτικά πιο πολυπληθής αλλά και τόσο πιο διαιρεμένη… Αριστεροί τσακώνονται με αριστερούς, αναρχικοί με αναρχικούς, αριστεροί με αναρχικούς και αναρχικοί με αριστερούς. Στην πραγματικότητα οι περισσότεροι από αυτούς ακόμη προσπαθούν να ξεπεράσουν το ολοκληρωτικό ΣΟΚ της 6 Μάη. Από δίπλα οι νεοπολιτικοποιημενοι να κοιτάνε άναυδοι και να αναρωτιούνται ορθά προς τι το μίσος και ο διχασμός όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε τόσο οργανωμένους εχθρούς και όταν μας έχουν ήδη κηρύξει τον πόλεμο. Πορείες διασπασμένες, πορείες που δεν συμμετέχουν όλοι, πορείες που τα διάφορα μπλοκ των διαδηλωτών είναι χωρισμένα με αλυσίδες…

Κι από κάτω οι αστραπές της Τυνησίας να φωτίζουν και να ζεσταίνουν τις καρδιές και τις ελπίδες μας…

Υπάρχει ακόμη ελπίδα.Είμαστε οι περισσότεροι. Όλοι θιγόμαστε και έχουμε στοχοποιηθεί από αυτόν τον πόλεμο που μας κηρύχτηκε προμελετημένα, μονόπλευρα και προληπτικά… Ενότητα ανάμεσα στους εργάτες, ενότητα ανάμεσα στα κοινωνικά αναγκαία επαγγέλματα, ενότητα ανάμεσα σε ντόπιους, μετανάστες και πρόσφυγες πολέμου, ενότητα ανάμεσα σε ανέργους, ενότητα ανάμεσα σε μισθωτούς σκλάβους και ανέργους… Όσο κι αν η μικρόψυχη πολιτική στην πράξη κάνει λίγα ή και αντιδρά σε μια τέτοια βαθύτερη ενότητα τόσο αυτή η Ενότητα αναδεικνύεται όλο και περισσότερο ως το κοινωνικό ζητούμενο και η απαίτηση των καιρών…

Το καθεστώς βρήκε να κηρύξει ολοκληρωτικό πόλεμο στους μετανάστες σε μια στιγμή που οι περισσότεροι το μισούν, οι περισσότεροι ξέρουν πόσο υπεύθυνο είναι για το σημερινό αίσχος, οι περισσότεροι έχουν χτυπηθεί από αυτό.

Μιλάνε για πολλους μετανάστες που έρχονται εδώ και δεν χωράμε άλλους όταν τα δικά τους στοιχεία έδειξαν ότι μολις 30.000(άραγε ποιος είναι ο παραγματικός αριθμός των πνιγμένων;…Αυτών που αφέθηκαν στην μοιρά τους να πεθάνουν αν δεν δέχτηκαν και εχθρικες διεμβολήσεις…Μιλάμε για αδιευκρινιστο αριθμό που περιλαμβάνει πολλές γυναίκες και παιδιά.Ποιος θα λογοδοτήσει για αυτό το έγκλημα;Άνθρωποι να πνίγονται ομαδικά εν έτει 2010 σε ένα πέλαγος…) ήρθαν τους τελευταίους 3+ μήνες και ενώ αρκετά περισσότεροι (είτε ντόπιοι είτε μετανάστες) έφυγαν.

Σε μια εποχή που η πιο συνηθισμένη κουβέντα είναι για γνωστούς που έφυγαν ή ετοιμάζονται να φύγουν για το εξωτερικό. Σε μια εποχή που και αυτοί έχουν αναγνωρίσει ότι φεύγουν ακόμη και ντόπιοι για να πάνε μετανάστες σε άλλα μέρη του κόσμου.

Και τι θράσος! Οι ίδιοι που θέλουν να χτίσουν το τοίχος της ντροπής, συλλαμβάνουν μετανάστες που θέλουν να φύγουν από εδώ για να πάνε αλλού στην Ευρώπη.Ακόμη κι αν είναι πρόσφυγες πολέμου από το Αφγανιστάν(στην χώρα που παράνομα υπάρχει ελληνικός μισθοφορικός στρατός…)

Λοιπόν φτάνει! Αν αυτοί θέλουν να φέρουν διαιρέσεις μεταξύ ντόπιων και μεταναστών, (όπως θέλουν να φέρουν διαιρέσεις μεταξύ διαφορετικων επαγγελμάτων, μεταξύ ανεργων και μισθωτών,μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών,μεταξύ νέων και μεγάλων,μεταξύ νομοταγών{που λχ θα θελουν μετά απο 1 Φλεβάρη να συνεχίζουν να πληρώνουν εισητήριο στα ΜΜΜ) και «παρανόμων»(που στο εξής κατοχυρώνουν δωρεάν συγκοινωνία στα ΜΜΜ}, μεταξύ εξεγερμένων και υπολοίπων, …)

Αν αυτοί είναι τόσο απάνθρωποι ώστε να μην σέβονται ούτε τους  πρόσφυγες πολέμου.(στον πόλεμο μάλιστα που συμμετέχει παράνομα ο Ελληνικός στρατός) Αν αυτοί προωθούν συνειδητά και σχεδιασμένα το ρατσιστικό δηλητήριο, για να στρέψουν αλλού την κοινωνική οργή…

Τότε! εμείς έχουμε όλους τους λόγους να μην τους κάνουμε την χάρη και να αντισταθούμε μέχρι εσχάτων… Γιατί αυτό το καθεστώς πέφτει μόνο με μαζική παλλαϊκή εξέγερση. Παλλαϊκή εξέγερση που είναι εφικτή, επιθυμητή και αναγκαία μόνο με (και σε ) βαθύτερες και ευρύτερες ανθρώπινες ενότητες που βάζουν τον άνθρωπο πάνω από το χρήμα και τις σκοπιμότητες της εξουσίας και επιπλέον μπορούν και θέλουν να συνεργαστούν για να φέρουν κοινωνικά κάτι πολύ καλύτερο, δικαιότερο, ελεύθερο, αληθινό, σωστότερο, ασύγκριτα πιο όμορφο… Γιατί στην επερχόμενη Εξέγερση θα είμαστε μαζί ντόπιοι και μετανάστες και πρόσφυγες για να τσακίσουμε το ΔΝΤ καθεστώς τους και τον ολοκληρωτισμό τους.

Σήμερα θα πάω από νομική που στεγάζονται οι απεργοί πείνας και θα τους πάω μια φρεσκοπλυμένη κουβέρτα και καθαρά σεντόνια. Να περιφρουρήσουμε όσο περισσότερο  και όσο καλυτερα γίνεται το φοιτητικό άσυλο που στεγάζει τώρα τον αγώνα των απεργών πείνας, απέναντι σε αστυνομικούς στρατούς και φασίστες που θα θέλουν να το καταπατήσουν και να βλάψουν τους απεργούς!

Ο αγώνας των 300 συνανθρώπων μας, είναι αγώνας κόντρα σε δαίμονες και στοιχειά.

Είναι αγώνας κόντρα σε ρατσισμούς, ταξικές αδικίες, ψυχρές υποκρισίες και ενάντια στην ίδια την οργανωμένη απανθρωπιά.

Ο αγώνας τους μας αφορά. 

Περισσότερο από όλα,είναι αγώνας αξιοπρέπειας και τέτοιοι αγώνες δικαιωματικά εμπνέουν την βαθύτερη και πιο παθιασμένη αλληλεγγύη…

64 σκέψεις σχετικά με το “Ντόπιοι, Μετανάστες και Πρόσφυγες Μαζί να Τσακίσουμε το ΔΝΤ και τον Νέο Ολοκληρωτισμό!

 1. Ποιος ήταν αυτός ο βλάκας που σκέφτηκε να μεταφέρει 300 ανθρώπους από τον τόπο εργασίας του (Κρήτη) στην Αθήνα και να τους κλείσει μέσα στη Nομική. Αν δεν είναι ηλίθιος τότε είναι προβοκάτορας. Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.
  Πρώτο κατάφερε να στρέψει όλη την αντίδραση εναντίoν ανθρώπων που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.
  Δεύτερο να φέρει πάλι στην επιφάνεια το πανεπιστημιακό άσυλο έναν θεσμό που δεν είναι και στα καλύτερα του αυτό το καιρό.
  Τρίτο αν αύριο χτυπήσει η αστυνομία με την προτροπή των ΜΜΕ και των “αγανακτισμένων πολιτών” ποιοι θα είναι αυτοί που θα τους προστατέψουν;
  Λίγη πολιτική σκέψη χρειαζόταν. Θα μπορούσαν να γίνουν δεκάδες εκδηλώσεις από μικρές ομάδες σε πολλά μέρη της Ελλάδας και όχι να τους συγκεντρώσεις όλους μαζί σε μια αίθουσα και να τους κάνεις βορά στα σαγόνια του κάθε ρατσιστή.
  Λίγο μυαλό σύντροφοι…

  • «Πρώτο κατάφερε να στρέψει όλη την αντίδραση εναντίoν ανθρώπων που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.»
   και ποιος το λέει αυτό ρε φίλε; τα καθεστωτικά παπαγαλάγια; ή μήπως τα ζώα της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ;

   • Αγαπητέ φίλε το μεταναστευτικό δεν είναι ελεημοσύνη. Θέλει μυαλό και αγώνα.
    Οι μετανάστες δεν έχουν μόνο αριστερούς εργοδότες θα έχουν και Δαπιτες και Πασπιτες και όπως καταλαβαίνεις η καταπίεση είναι διπλή.

 2. Εξαιρετικο αρθρο Μαύρε Πάνθηρα..τελικά το οπλο των ΣΧΣ ειναι τα αυθυπαρκτα άρθρα και οχι οι αναδημοσιεύσεις εχεις πολύ δίκιο..τωρα dyo αν και διαφωνώ με την Νομικη διαφωνώ και με τη λογικη της πολυδιάσπασης που προτείνεις..ετσι θελει συγκεντρωμένοι σε 2 μεγάλες πόλεις το πολύ για να τραβηξει το θέμα δημοσιότητα εστω και αρνητικη..το άλλο που λες ..λιγοι απο δω λιγοι απο εκει θα κατέληγε σε τοπικους τραμπουκισμους και απελάσεις..εδω ολοι μαζι και με 23 συλλογικότητες να τους στηριζουν ειναι αλλιώς..δεν θάπρεπε ναναι σε Πανεπιστήμιο…οχι για το ασυλο που λες..το ασυλο ο Αντρέας Παπαντρέου το πρωτοπαραβίασε (Γεγονότα μετα την δολοφονια Καλτεζα και την κατάληψη Χημείου) και ειναι αλλη υπόθεση…επρεπε ναναι σε Εργατικα Κέντρα γιατι οι μετανάστες ειναι εργαζόμενοι και οχι φοιτητες…η λυση του πανεπιστημιου φλωρίζει..

 3. Ποιος ήταν αυτός ο βλάκας που σκέφτηκε να μεταφέρει 300 ανθρώπους από τον τόπο εργασίας του (Κρήτη) στην Αθήνα και να τους κλείσει μέσα στη Nομική. Αν δεν είναι ηλίθιος τότε είναι προβοκάτορας. Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.
  Πρώτο κατάφερε να στρέψει όλη την αντίδραση εναντίων ανθρώπων που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.
  Δεύτερο να φέρει πάλι στην επιφάνεια το πανεπιστημιακό άσυλο έναν θεσμό που δεν είναι και στα καλύτερα του αυτό το καιρό.
  Τρίτο αν αύριο χτυπήσει η αστυνομία με την προτροπή των ΜΜΕ και των “αγανακτισμένων πολιτών” ποιοι θα είναι αυτοί που θα τους προστατέψουν;
  Λίγη πολιτική σκέψη χρειαζόταν. Θα μπορούσαν να γίνουν δεκάδες εκδηλώσεις από μικρές ομάδες σε πολλά μέρη της Ελλάδας και όχι να τους συγκεντρώσεις όλους μαζί σε μια αίθουσα και να τους κάνεις βορά στα σαγόνια του κάθε ρατσιστή.
  Λίγο μυαλό σύντροφοι…

 4. @…»όταν ένας μπάτσος του έλιωσε σην άσφαλτο ένα 6χρονο κοριτσάκι τραυματίζοντας άσχημα κι άλλο ένα …»

  τι θελει να πει ο συγγραφεας?
  ηταν δυο τα παιδια?

 5. Πανθηρα εχω κυριως τρεις ερωτησεις-ενστασεις.
  1) Εισαι σιγουρος οτι οι απεργοι ειναι 300? Αν και βλεπω οτι χρησιμοποιεις τον αριθμο με λογιο τροπο, και αν και ισως δεν ειναι τοσο σημαντικος ο αριθμος…..μηπως τελικα δεν ειναι ετσι?

  2)
  Δεν θυμαμαι να εχω ενημερωση απο καπου οτι(με αναφορα εδω ”όταν ένας μπάτσος του έλιωσε σην άσφαλτο ένα 6χρονο κοριτσάκι τραυματίζοντας άσχημα κι άλλο ένα …”) οτι υπηρξε δευτερος τραυματισμος απο τον μπατσο…
  3)
  Ποσο σιγουρος εισαι οτι οι μετνααστες και πλεον απεργοι πεινας εχουν κανενα νταλκα να διοξουν το ΔΝΤ. Τα δικαιωματα τους διεκδηκουν ασχετου ΔΝΤ.

  Χαμογελατε…

  • Να ρωτήσω και εγώ Δρ κάτι που θέλω να ξεκαθαρίσω. Έχει σημασία εάν είναι 300 ή 216 ή 4 ? Θεωρείς πως το νούμερο γράφεται αυθαίρετα για λόγους εντυπωσιασμού ?

   • Καλημερα ArseneLupin.
    Ελαχιστη σημασια εχει ο αριθμος. Και το σημειωσα και στην ερωτηση μου.Οι κυριοτερες ερωτησεις (και γι αυτο και δεν εβαλα καμια υποσημειωση) ειναι τα 2 και 3.

    Φυσικα αν οι απεργοι ησαν 4 και παρουσιαζονταν 300, θα ειχε την ιδια σημασια.Αλλα ας μην εμπλακουμε σε υποθετικες συζητησεις.
    Επισης θα επιμεινω οτι τουλαχιστον για τα 2 και 3, ζηταω δια καως απαντηση. \
    Ευχαριστω.

    Χαμογελατε…

    • Καλησπέρα DrAluca .

     Για αυτό σε ρώτησα εάν ο αριθμός έχει καμμία σημασία διότι υπέθετα πως συμφωνείς πως δεν έχει. Χαίρομαι που το ξεκαθαρίζεις διότι από την ερώτηση εγώ δεν το πολυκατάλαβα.

     Όσον αφορά το 2ο ερώτημα και εγώ είχα μείνει με την εντύπωση πως τα παιδάκια ήταν 2 αν και παρ’όλο που προσπάθησα να ψάξω σε αστυνομικά ρεπορτάζ (τον ελάχιστο χρόνο που διαθέτω) δεν μπόρεσα να βρω κάτι εκτός από ένα άρθρο της Εποχής που αναφέρεται πιο κάτω.

     Για το 3ο ερώτημα δεν θέλω να πάρω θέση διότι μάλλον αναφέρεσαι στον Πάνθηρα προσωπικά . Αν επιθυμείς την άποψη μου καλοπροαίρετα θα σου έλεγα πως εφ’όσον υπάρχει ΔΝΤ παρών σαφώς και συνδέεται . Κακοπροαίρετα θα το θεωρούσα προβοκατόρικο του τύπου ‘ρώτησες και τους 300 και σου απαντήσαν πως θέλουν να διώξουν το ΔΝΤ’.

     Καλησπέρα σου και πάλι.

     • ArseneLupin
      Συνεχιζω να εχω τις ενστασεις μου για τον απολυτο αριθμο αλλα οπως ειπαμε και οι δυο δεν ειναι αυτο το ουσιαστικο…
      Στο θεμα με το δευτερο κοριτσακι…Επειδη η δικια μου αναζητηση συνεχιζει να δειχνει μονο ενα κοριτσακι (την Ερικα) νιοθω πολυ αβολα αφενως να εμφανιζεται χωρις επιβεβαιωση μια τοσο σοβαρη ειδηση, και αφετερου να μπαινουν ολα στο ιδιο σακι.

      Στο 3ο…..Ακομα και αν και οι «300» και οι οικογενειες τους θελουν να φυγει το ΔΝΤ, αυτη η απεργεια πεινας, που θετει την ζωη τους σε κινδυνο εχει ΚΑΘΑΡΑ αλλο στοχο. Την πληρη νομιμοποιηση τους, και σε μερικες περιπτωσεις ΚΑΙ ασυλο.
      Και αυτα ειναι λογια απο εκπροσωπους τους,και ανθρωπους που ειναι αλληλεγγυοι και τα ακουσα ωντας εκει παρων.
      Δυστυχως ομως, ειδα ελαχιστες απαντησεις στα ερωτηματα μου(απο calalternative και εσενα μονο). Και ουσιαστηκα δεν ανερεσαν τις ενστασεις μου.
      Ελπιζω η καποιος να δωσει καποια απαντηση,αλλιως θεωρω πως το να υπαρχουν ανακριβιες στα αρθρα(οταν αυτες αφορουν πραγματικα γεγονοτα και οχι λογια προσεγγιση αυτων) θιγουν πρωτα τον αναγνωστη και επειτα τον συγγραφεα.
      Καλη σου μερα και σενα.

      Χαμογελατε…

      • Καλησπέρα ξανά. Για το θέμα του απόλυτου αριθμού λοιπόν. Επειδή συμφωνήσαμε ήδη πως δεν είναι το σημαντικό θα σου δώσω μερικά λινκ για να δεις τι λένε οι ‘φοιτητικές παρατάξεις’ ΔΑΠ : 160 , ΠΑΣΠ :250 http://www.pasplaw.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=340:anakoinwsi-pasp-nomikis-gioametanastes&catid=38:newsflash&Itemid=59 , http://katohika.blogspot.com/2011/01/blog-post_4309.html , η Αρ.Εν λέει 220 http://arenpolitikou.blogspot.com/search?updated-max=2011-01-25T09%3A52%3A00-08%3A00&max-results=5 . Το 300 βγαίνει και από τους μετανάστες που κάνουν απεργία πείνας στη Θεσσαλονίκη στο εργατικό κέντρο. Μην αναφερθώ σε Πολυτεχνείο και Προπύλαια που δεν συνδέεται άμεσα με το συγκεκριμένο ζήτημα της Νομικής.

       Για το 2ο ζήτημα βρήκα και αυτό το λινκ αν μπορεί να σε δαιφωτίσει για τον 2ο τραυματισμό http://attikipress.gr/koinonia/news1/782-menidi (αναφέρει κατάθεση του ίδιου του μπάτσου περί 2 ανήλικων κοριτσιών).

       Όσον αφορά το 3ο ερώτημα σου παραθέτω λινκ με την ανακοίνωση των μεταναστών που βρίσκονται στη Νομική και στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης , http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=19726:2011-01-26-09-38-46&catid=1:latest-news&Itemid=50 . Νομίζω είναι προφανές πως τα κεντρικά τους αιτήματα είναι αυτά που ήδη ανέφερες , διαβάζοντας το κείμενο ολόκληρο όμως εύκολα καταλαβαίνεις πως το ΔΝΤ και η πολιτική που ακολουθείται δεν είναι ασύνδετη με την απεργία πείνας.

       Εις το επανειδείν

      • Καταρχας καλημερα.
       🙂
       Κατα δευτερης…..Ευχαριστω για τα λινκ που παρεθεσες.
       Μπηκαν ηδη κατω απο το μικροσκοπειο μου. 🙂

       Μονο στο τελευταιο θα μεινω. Μπορει η οποια πολιτικη να μην ειναι ασυνδετη με το ΔΝΤ και τα λοιπα…απλα οι απεργοι αυτη την στιγμη…εχουν γραμμενο το ΔΝΤ στα παλαιοτερα των υποδυματων τους….
       Απλα και μονο επειδη αλλο ειναι που επιγει…
       Φυσικα αυτο δεν σημαινει οτι σε δευτερο επιπεδο δεν θα παλεψουν και για εκδιωξη της τροικας…(μπορει και ναι μπορει και οχι). Αλλα σε δευτερο επιπεδο. Εκει ειχα την διαφωνια μου.
       Καλη σου μερα και παλι Αρσεν…(εχεις πετυχει την Λιμνουπολιτικη μεταφορα του Αρσεν?)

       Χαμογελατε…

 6. @DrAluca
  Και γω έχω μείνει με την αίσθηση ότι ήταν 2 τα παιδάκια που παρασύρθηκαν από τον μοτοσυκλετιστή της ομάδας ΔΙΑΣ, αλλά δεν κατάφερα να βρω κάποιο site που να το γράφει. Βέβαια όλες οι ειδήσεις που βρήκα με ένα γρήγορο ψάξιμο ήταν σχεδόν πανομοιότυπες.

  @marxfactor
  Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι θα ήταν προτιμότερο αν είχε προσφερθεί κάποιο εργατικό κέντρο να φιλοξενήσει τους μετανάστες, αλλά δεν το βρίσκω κακό να στεγαστεί ο αγώνας αυτός στο παλιό κτίριο της Νομικής με βάση απόφαση γενικής συνέλευσης του συλλόγου…

  Για περισσότερες λεπτομέριες δες εδώ:
  http://www.rednotebook.gr/details.php?id=1557

  • catalternative
   Επειδη εγω εχω την αισθηση οτι μονο απο «ματρυριες κατοικων» εχει βγει αυτη η ειδηση, και επειδη καλο ειναι να μην μιλαμε «ενημερωτικα» με αισθησεις…γι αυτο και επιμενω στο λινκ.

   Χαμογελατε..

   • @DrAluca
    Γενικά έχεις απόλυτο δίκιο δεν πρέπει να μιλάμε χωρίς στοιχεία. Τελικά βρήκα μια ιστοσελίδα που αναφέρει τον ελαφρύ τραυματισμό ένος ακόμα παιδιού στο εν λόγω περιστατικό. Βέβαια δεν ξέρω αν είναι και πολύ έγκυρη η ιστοσελίδα και οι πληροφορίες που περιέχουν.

    http://www.epohi.gr/portal/koinonia/8678-%CE%9C%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%89%CF%80%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1

    Προσωπικά έχω μπερδευτεί τελείως και το πόσα παιδία ήταν παρόν και αν έχουν τραυματιστεί και άλλα εκτός της μικρής Έρικας που τελικά κατέληξε.

    • Αγαπητη\ε catalternative.
     Διαβασα το λινκ που παρεθεσες. Ομολογω οτι δεν μου γεμιζει το ματι οποτε δεν μπορω να παρω θεση. Αλλα ψαχνοντας και στα νοσοκομειακα και στα αστυνομικα….δεν βρισκω αναφορα για δευτερο κοριτσακι.

     Ακομα και οι μαρτυριες κατοικων ειναι τοσο σντιφατικες….που απορω…
     Σκεψου οτι υπηρξαν μαρτυριες απο: «κατεβηκε να βοηθησει και καλεσε εκεινος το ασσθενοφορο» μεχρι «το στοχευσε και πατησε». Και αυτα ειναι «μαρτυριες» για το ιδιο γεγονος…

     Παντως οσον αφορα στο δευτερο παιδακι…διατηρω τις επιφυλαξεις μου μεχρι τελους…Για πολλους και διαφορους λογους.

     Αν ομως υπαρχουν και αλλα λινκ απο οποιονδηποτε….ας ερθουν.
     Ευχαριστω παντως για τον κοπο σου.

     Χαμογελατε…

 7. το οτι γινεται τοση φασαρια απο την πρωτη μερα μαλλον δειχνει οτι η αποφαση ειναι πετυχιμενη για την νομικη ,τωρα αν ηταν σε εργατικο κεντρο δεν θα μπαιναν οι μπατσοι μεσα?η πολιτικη εκμεταλευση μου τη δινει αφανταστα αλλα το ιδιο ειναι και οι δηλωσεις ΚΚΕ ΜΠΑΤΣΟΚ και ΝΔ ,ΛΑΟΣ ολα αυτα ειναι πολιτικη εκμεταλευση επισης,αληθεια που ειναι αυτα τα εργατικα κεντρα που ειναι προσιτα στους εργαζομενους?

 8. Δηλαδή η κυβέρνηση και το κόμμα του λαού τι θέλουν; Το μεν ΠΑΣΟΚ να δημιουργήσει την «αναρχική» κοινωνία και το ΚΚΕ τη … λαϊκή εξουσία για να διεκδικήσουν οι μετανάστες το δικαίωμά τους για απεργία πείνας; Ποιοί συκοφαντούν τους μετανάστες; Το 25% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ που σε γκάλοπ ψήφισαν υπέρ του τείχους του αίσχους; Ή οι ακροδεξιοί φασίστες; Οι μετανάστες δεν πήγαν με το ζόρι στη Νομική. Να πάψουν οι Κασσάνδρες.

  Τότε να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους να παίρνουν ΟΛΟΙ οι πολιτικοί πρόσφυγες πολιτικό Ασυλο – και όχι το 1% – και οι οικονομικοί πρόσφυγες ΒΙΖΑ για να μπορούν να φύγουν για όποια χώρα επιθυμούν, στην Πλατεία Συντάγματος! Εξω από τη ΒΟΥΛΗ των απατεώνων. Είναι καλύτερα έτσι;

  Εχουμε χρέος να προστατέψουμε τους απόκληρους, το Ασυλο και την ίδια μας τη ζωή. Γιατί όπως γράφει και ο Πανεπιστημιακός, Γιώργος Ρούσης, σε άρθρο του που θα ανεβάσω σε λίγο: «Εξι λοιπόν στους δέκα Ελληνες βλέπουν θετικά το μέτρο της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας με τίτλο «Η κοινή γνώμη απέναντι στο τείχος του Εβρου», της Public Issue για λογαριασμό της «Καθημερινής» της περασμένης Κυριακής, υπέρ της κατασκευής του φράχτη τοποθετείται η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ (51%)!! το 25% των ψηφοφόρων των κομμάτων της αριστεράς (!!!) και το 37% των ψηφοφόρων της Ν.Δ.
  Και παρ΄ όλο που δεν θέλω να πιστέψω ότι «ο σάπιος κόσμος εκεί που σάπιζε ξανατονώθηκε», παρ΄ όλο που δεν θέλω να πιστέψω ότι «ξέσκισε η πόρνη η ιστορία αρχαία οράματα», πολύ φοβάμαι πως, αλίμονο, το φίδι σηκώνει και πάλι το κεφάλι και πρέπει άμεσα να αντιδράσουμε».

  http://politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?p=189880#189880

 9. Στη θεσσαλονίκη οι μετανάστες στεγάζονται στο εργατικό κέντρο κα μέχρι κα τα παπαγαλάκια δεν έχουν τολμήσει να μιλήσουν. Διαμορφώθηκε κατάλληλα ο χώρος και όλα. Εκεί πραγματικά συζητηθηκαν τα αιτήματα και ακόμα και στα δελτία είπαν ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν δίκιο. Εδώ γίνεται ένα τρελό αποπροσανατολιστικό παιχνίδι για το μέρος και όχι για τα αιτήματα με στόχο και το άσυλο.

 10. Λοιπον να πουμε δυο πραγματα γιατι πολυ μας τα εχουν ζαλίζει οι διάφοροι ημιμαθείς που ψάχνουν να βρουν ευκαιρια για να πουν τις παπαριες τους και να αποδώσουν τον δικό τους ορισμό, αυτον που τους συμφέρει στο πανεπιστημιακό άσυλο.

  Το πανεπιστημιακό άσυλο θωρακίζει και προστατεύει την διακίνηση ιδεων. ΠΡΟΦΑΝΩΣ (και ας κανουν καποιοι τις παπιες) το άσυλο ειναι άσυλο ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΙΔΕΩΝ. Αλλωστε ποιες άλλες ιδεες χρειάζονται προστασία; η στειρα τεχνοκρατικη εκπαίδευση και γνώση που προσφέρει το πανεπιστήμιο τις περισσότερες φορές; ή μήπως η αναπαραγωγή της επιστημονικής γνώσης η οποία ειναι θεμελιωμένη και αποδεδειγμένη δεκαετίες ολόκληρες, και σε κάποιες περιπτώσεις αιώνες; ή μήπως βρισκόμαστε στις ΗΠΑ όπου ναι εκει ρε παιδι μου αν διδασκεις την θεωρία της εξέλιξης μπορει να αντιμετωπίσεις πρόβλημα…..

  Ασυλο χρειάζονται οι πολιτικες ιδεες, οι αγωνες και οι διεκδικήσεις…. ας μην κρυβομαστε πισω απο το δάκτυλο μας, έχουμε δει τι συμβάινει στις χώρες που δεν υπάρχει πανεπιστημιακο άσυλο. Με το που ξεκινουν οι κινητοποιήσεις μπουκάρει η αστυνομία

  Θεωρώ πολύ σωστή την κίνηση των μεταναστών γιατι αμή τι άλλο λειτουργεί συμβολικά μιας και ζητάνε άσυλο. Και με αυτόν τον τρόπο αποκτά και νόημα το πανεπιστημιακό άσυλο, οχι μόνο δεν καταπατείται με την στέγαση των μεταναστών αλλα αναδυκνείεται η αξία του.

  Το άσυλο το καταπατούν τα διάφορα κομματόσκυλα με τα μπραβιλίκια τους, το ξύλο που παίζουν μεταξύ τους και τους τραμπουκισμούς τους. Το άσυλο το καταπατουν τα ανθρωποειδή των κομματικών παραμάγαζων όταν βγάζουν πιστόλι ΜΕΣΑ στο πανεπιστήμιο. Βεβαίως συμφωνα με τους φωστήρες τότε δεν καταπατείται το άσυλο ουτε ειναι ντροπή για το ελληνικο πανεπιστημιο, τότε είναι τιμη μας και καμαρι μας! Φτου σας! ξεφτίλες, υπάνθρωπα δίποδα που ζήτε για να μισείτε, ντροπή σας!

  • Ελπίζω να μην πήγαινε σε μένα αυτό το σχόλιο. Ποτέ δε θα έλεγα ότι οι μετανάστες καταπατούν το άσυλο. Προφανώς όχι… Οι άνθρωποι έχουν απόλυτο δίκιο. Το παιχνίδι είναι των ίδιων που συζητούν και για το εμπόριο ναρκωτικών έξω από το πολυτεχνείο. Απλώς θεωρώ άστοχη την επιλογή του συγκεκριμένου χώρου, Και οι συγκεκριμένοι μετανάστες δε ζητούν άσυλο, ζητούν νομιμοποίηση. Έχει διαφορά!

   • ΔΕ σε πιάνω ρε mariori στο σημείο που λες πως ….»Το παιχνίδι είναι των ίδιων που συζητούν και για το εμπόριο ναρκωτικών έξω από το πολυτεχνείο»

      • Ομορφα μαν…
       Αντε να σε βλεπουμε…γιατι εχουν μεινει κατι μπουκαλακια με ιρλανδεζικο γουισκι που θενε ξεσκονισμα,
       🙂

       Χαμογελατε…

    • Εννοώ πως τον τελευταίο καιρό έχει ανοίξει μια κουβέντα συνολικα για το άσυλο και κάποιοι φέρνουν σαν παράδειγμα την απαράδεκτη πραγματικά κατάσταση έξω από το πολυτεχνείο. Αν έβλεπες ρεπορτάζ θα έβλεπες πως το συσχετίζουν με τη νομική. Αυτοί που παίζουν είναι κυβέρνηση,ΛΑΟΣ, δημοσιογράφοι και φυσικά ΔΑΠ-ΠΑΣΠ-ΠΟΣΔΕΠ. ‘Ετσι αντί να συζητούνται το θέμα αφενός των ναρκωτικών και αφετέρου των μεταναστών το πάνε στο θεμα του ασύλου που έχουν γενικά ως στόχο. Προφανώς το ένα θέμα δεν έχει καμία σχέση με το άλλο.

   • @mariori

    ειχα την αίσθηση ότι ζητούν και άσυλο, χμ ΟΚ μπορει να κανω λαθος θα το ψάξω

    αυτο όμως δεν αλλάζει την συμβολικότητα της όλης κίνησης

    οσον αφορα το ποιοι εκμεταλλεύονται πολιτικα την όλη υπόθεση, σοφότερο θα ήταν να κοιτάξουμε εκ ακροδεξιών και προς το «φιλελευθερο» κέντρο μερια, που βρήκαν ενα αποδιοπομπαίο τράγο για να ξεσπάσει την οργή του ο καταπιεσμένος λαοτζίκος αλλα νομιζω οτι ατυχησαν γιατι τα προβατα έχουμε αρχίσει να ξυπνάμε

    • Πολλοί λίγοι από αυτούς ζητούν άσυλο. Προφανώς αυτό δεν είναι το σημαντικό. Ο συμβολισμός της κίνησης θα ήταν πολύ ισχυρός και αλλού και γι αυτό το φέρνω σε «αντιπαράθεση» με την εγκατάσταση στο εργατικό κέντρο θεσσαλονίκης. Μα εννοείται πως στόχος είναι να εμφανιστούν συντηρητικά αντανακλαστικά. Αυτό έκαναν και με το φράχτη.

     • στοχος της κυβερνησης και των ΜΜΕ προφανως και ειναι να ξυπνησουν ταπεινα συντηρητικα αντανακλαστικα στην κοινη γνωμη.
      Το κακο ειναι οτι ιδια αντανακλαστικα επιδεικνυει και το ΚΚΕ που πουλαει τους μεταναστες την πιο κρισιμη στιγμη, που χρειαζονται ευρυτερη υποστηριξη.
      Αν αγαπητη μου Μαριορη, εκαναν απεργια πεινας οπουδηποτε αλλου πλην εντος πανεπιστημιακου ασυλου, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΣΧΟΛΙΟΤΑΝ; Τοσες μερες οι ιρανοι προσφυγες κανουν απεργια πεινας;
      Ποιος ασχοληθηκε;
      Πριν μερικες μερες αλλοι μεταναστες αιτουντες πολιτικο ασυλο στα γραφεια του ΟΗΕ ξυλοκοπηθηκαν απο τα ΜΑΤ και παρουσια εισαγγελεα δωθηκε εντολη να τους ξεραψουν τα στοματα!
      Οπως βλεπεις λοιπον, μονο εντος ενος χωρου που τους ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ απο την αστυνομια (αλλα και τις επιθεσεις φασιστων) μπορουν αυτοι οι ανθρωποι να κανουν τον ΔΙΚΑΙΟ αγωνα τους και να εισακουστουν.
      Αλλωστε ακριβως για τους πιο κατατρεγμενους εχει νοημα το ασυλο. Οπως ειπε και ο Xanadu, τωρα φαινεται η αξια του!
      Και οπως ειπε και ο jimko, και μονο οτι η αντιδραση του συστηματος ειναι τοσο λυσσαλεα, αποδεικνυει οτι ειναι σωστη η επιλογη της Νομικης. Οσο περισσοτερο ενοχλει κανεις, τοσο πιο πιο πιθανη η επιτυχια του αγωνα που δινει 😉

 11. Και μία συμπλήρωση: στις «πολιτισμένες» χώρες όπου δεν ισχύουν τέτοιοι «οπισθοδρομικοι» και «αναχρονιστικοι» θεσμοι όπως το πανεπιστημιακο άσυλο, και όπου τα πανεπιστήμιά τους ειναι τα «καλυτερα» (φυσικά η «αριστεια» αυτη ΠΑΝΤΑ συνοδεύεται με ανάλογη αύξηση των ήδη υπέρογκων διδάκτρων) έχουμε δει δυστυχως παρα πολλες φορές τι συμβαίνει: μακελιο. Και οταν λεω μακελιο το εννοω κυριολεκτικα. Ποσες φορες εχουμε ακουσει για μακελιο σε αμερικανικο πανεπιστημιο; παμπολες δυστυχως… και τις περισσοτερες φορες με πολλα θυματα

  αυτος ειναι ο «πολιτισμος» και η «μορφωση» των «καλυτερων» απο την ψωροκώσταινα

 12. @ Xandu συνυπογράφω γενικά. Όμως: Ένασταση πρώτη: Και οι επιστιμονική/ερευνιτική δρατιριότητα χρειάζεται άσυλο και 2) Οι πολιτικές παρατάξεις ως θεσμός ή ως ομάδες δράσεις και προάσπισης ή προώθησης συμφερόντων γενικώς και αορίστος δεν λέει κάτι. Βέβαια με την αναφορά που κάνεις για το τράβηγμα όπλου φωτογραφίζει χρώματα και πρακτικές. Απλά το διασαψηνίζω για να ειναι καθαρότερο.

  • Διεκρινήσεις: α) με το σχόλιό μου δεν θέλω να στηλιτεύσω την πολιτικοποίηση στα πανεπιστήμια αλλά την κομματοσκυλίαση και το μακρύ χέρι παρεμβατισμού της εξουσίας μέσω των πρόθυμων αδαών αμόρφωτων και πανίβλακων σκυλιών τους που τυγχάνει να έχουν και την ιδιότητα του φοιτητή, την πολιτικοποίηση στα πανεπιστημία ίσως σου φανει υπερβολη αυτο που θα πω αλλα την θεωρω υποχρέωση κάθε μέλους της ακαδημαϊκής κοινότητας (η οποία θα έπρεπε να στέκει μπροστάρης στις διεκδικήσεις και στους αγωνες αλλα προς το παρον κοιμάται ύπνο βαθύ), β) σαφως και θα πρεπει να υπάρχει προστασια και ασυλια της ερευνητικής δραστηριότητας και της επιστημονικής διακίνησης ιδεών

   • αλλά την κομματοσκυλίαση και το μακρύ χέρι παρεμβατισμού της εξουσίας μέσω των πρόθυμων αδαών αμόρφωτων και πανίβλακων σκυλιών τους που τυγχάνει να έχουν και την ιδιότητα του φοιτητή

    —————————————
    Σωστό εν μέρη! Διότι δεν είναι όλα τα κομματόσκυλα βλάκες! Υπάρχουν και συγκεκριμένα προσωπικά συμφεροντα ορισμένων τέτοιον πολιτικά-ακαδημαικά – κοινωνικά- και προσωπικά τα οποία εξυπηρετούν με το αζημίωτο βέβαια.

    Στα υπόλοιπα με κάλυψες και συμφωνούμε 100% 🙂

  • Ααααα…
   Ολα κι ολα…
   Δεν ξερω για σας….Αλλα εγω το τελευταιο που θα παθω θα ειναι να γερασω….Its natur baby…
   😉
   Χεχεχεχεχε
   Ελπιζω να τα πηγες καλα στης εξεταστικη,,….για να γινει παρτυ στο πρωτο ευκαιρο thread.

   Χαμογελατε..

 13. Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.

  Εξουσία… Αποικιοκρατία… Πολεμικές επιχειρήσεις για την αφαίμαξη φυσικών και ανθρωπίνων πόρων… Οικονομικά συμφέροντα… Στρατοί κατοχής… Συγκεντρωτικά καθεστώτα ελεγχόμενα από τη δύση…

  Τα ιστορικά παραδείγματα είναι πολλά και θα συνεχίσουν να πολλαπλασιάζονται όσο η ύπαρξη των παραπάνω δεν ανατρέπεται. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε μερικά: Σιέρα Λεόνε, Νιγηρία, Σουδάν, Ερυθραία , Κουρδιστάν, Παλαιστίνη, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ελλάδα, Αλβανία, Σομαλία, Αλγερία, Μαρόκο και τόσες άλλες περιοχές, από τις οποίες κύματα εξαθλιωμένων αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν για λόγους που είχαν να κάνουν με τον πόλεμο των υπερεθνικών αφεντικών, που διεξάγεται με οικονομικούς ή στρατιωτικούς όρους. Ιστορική αναδρομή-Ιστορικό δίδαγμα… όσο υπάρχει καταπίεση και εκμετάλλευση, θα μαχόμαστε στο πλευρό κάθε καταπιεσμένου για ένα κόσμο χωρίς χαρτιά, σύνορα, πατρίδες, κράτη, και κάθε είδους πλαστών διαχωρισμών.

  Πείνα… Εξαθλίωση… Εκμετάλλευση… Καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων… Ρατσισμός… Φυλακίσεις… Κακοποίηση… Ξυλοδαρμοί… Καταναγκαστική πορνεία… Δολοφονίες…

  Υπό αυτές τις συνθήκες επιβιώνουν συνάνθρωποι που γεννήθηκαν σε μέρη όπου τα πολιτικο-οικονομικά συμφέροντα βρίσκονταν σε έξαρση, αναγκάζονται εκ των προτέρων να αναζητήσουν μία καλύτερη ζωή και βρίσκονται αντιμέτωποι με το απάνθρωπο πρόσωπο του φασισμού, το οποίο γιγαντώνεται κυρίως σε περιόδους «οικονομικής κρίσης», σαν και αυτή που βιώνουμε σήμερα.

  ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ – ΦΡΟΥΡΙΟ

  Έβρος: Ευρωπαϊκός στρατός(frontex), στρατόπεδα συγκέντρωσης, ναρκοπέδια, καθημερινοί πνιγμοί, ανθρωποκυνηγητά.

  Αιγαίο: Στρατόπεδα συγκέντρωσης σε Σύρο, Χίο, Σάμο, Κω, Ρόδο, Ηράκλειο αλλά και χώροι κράτησης σε πλήθος Α.Τ. των νησιών όπου μετανάστες- πρόσφυγες κρατούνται υπό πραγματικά άθλιες συνθήκες. Βυθισμένα σαπιοκάραβα, αμέτρητοι πνιγμοί, χιλιάδες αγνοούμενοι. Εναέριες και θαλάσσιες περιπολίες της frontex σε συνεργασία με το λιμενικό και το πολεμικό ναυτικό.

  Άγιος Παντελεήμονας: Συγκεντρώσεις χρυσαυγιτών, «αγανακτισμένων πολιτών» με δυνάμεις καταστολής, επιθέσεις σε μετανάστες, άγριος ξυλοδαρμός Αφγανών προσφύγων από μπάτσους(2004), δολοφονία αλλοδαπού εργαζομένου σε περίπτερο της περιοχής.

  Πάτρα: Θάνατοι και τραυματισμοί προσφύγων στην προσπάθειά τους να περάσουν τα σύνορα, κρυμμένοι σε νταλίκες, βίαιες επιθέσεις, συλλήψεις και δολοφονίες από μπάτσους και παρακρατικούς, εκκένωση και εμπρησμός του καταυλισμού των μεταναστών(2009).

  Ηγουμενίτσα: Επιχείρηση-σκούπα σε 200 Κούρδους, μεταφορά τους σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Αλεξανδρούπολη και παράδοσή τους στις Τούρκικες αρχές(2007). Δολοφονία του Κούρδου πρόσφυγα Αριβάν Οσμάν Αμπντουλάχ από λιμενόμπατσους, τραμπουκισμός και τραυματισμός του αυτόπτη μάρτυρα της υπόθεσης με το σκυλί της αστυνομίας(2008). Ντου της αστυνομίας στον καταυλισμό, κάψιμο προσωπικών αντικειμένων και ξυλοδαρμός μεταναστών. 20ήμερες και 30ήμερες κρατήσεις μεταναστών, πενθήμεροι αποκλεισμοί από φαί και νερό και ξυλοδαρμοί μέσα στα κρατητήρια(2009). Ξυλοδαρμός Σομαλού από ακροδεξιά στοιχεία. Ξυλοδαρμοί μεταναστών με ρόπαλα του baseball από ασφαλίτες και λιμενόμπατσους στο λιμάνι. Αποκλεισμός μεταναστών από τα σούπερ μάρκετ, περιπτώσεις υποσιτισμού στους καταυλισμούς, εμφάνιση και μόνιμη εγκατάσταση ομάδας ΔΙΑΣ με κυνηγητά ώστε να μην ψάχνουν ούτε στα σκουπίδια και αποκλεισμός τους από την πόλη για να μη χαλάει την όμορφη της εικόνα. Θάνατος 19χρονου Αφγανού μετανάστη σε νταλίκα από ασφυξία. Μαρτυρίες μεταναστών για 18 Κούρδους νεκρούς επίσης από ασφυξία σε νταλίκα. Προσπάθεια της Χρυσής Αυγής για δημιουργία γραφείων στην Ηγουμενίτσα και συγκέντρωσή τους που αποτράπηκε με αντισυγκέντρωση και συνεχή παρουσία και αγώνα στην πόλη. Απόπειρα δολοφονίας από χρυσαυγίτη σε 5 Κούρδους, τραυματισμός και ακρωτηριασμός του ενός. Επίθεση 130 «αγανακτισμένων πολιτών» και 10 χρυσαυγιτών στα δικαστήρια Ηγουμενίτσας κατά συντρόφων και μεταναστών για εκφοβισμό ώστε να μην καταθέσουν οι μετανάστες. Απειλές φασιστών σε συντρόφους για ξυλοδαρμούς και εμπρησμούς αυτοκινήτων τους δημιουργώντας κλίμα τρομοκρατίας. Απόπειρα δωροδοκίας σε Κούρδους μετανάστες για να πάρουν πίσω τις καταθέσεις τους. Απόπειρα δωροδοκίας συντρόφου ώστε να αποκαλύψει που βρίσκονται οι αυτόπτες μάρτυρες. Θάνατος Σομαλού από νταλίκα στη προσπάθεια του να ανέβει σε αυτή. Θάνατος Σομαλού με χτύπημα στο κεφάλι στη προσπάθεια του να περάσει με νταλίκα στην Κέρκυρα. Απειλές μπάτσων και υπευθύνων ΤΕΙ για άρση ασύλου στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας με σκοπό την εκκένωση της κατάληψης «Κελί της Ελευθερίας»(2010). Και εκατοντάδες άλλα περιστατικά…

  Η αντίδρασή μας σε όλα αυτά, αποφασίσαμε να εκφραστεί μέσα από ένα πανελλαδικό κάλεσμα όλων των συντρόφων στην Ηγουμενίτσα, στις 29-01-2011, ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο, ενάντια στην εξουσία και την καταστολή, ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό προτάσσοντας τη συντροφικότητα και την αλληλεγγύη μας.

  Όσο υπάρχουν αδικημένοι, είμαστε όλοι αδικημένοι

  Όσο υπάρχουν κράτη – σύνορα – στρατοί είμαστε αγωνιστές, «τρομοκράτες», «περιθωριακοί», «τρελοί»

  Όσο υπάρχει εξουσία θα τους θυμίζουμε ότι υπάρχει ο άνθρωπος

  ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΩΜΑ, ΚΑΜΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

  ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ

  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ:

  ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΓΕΝΑΡΗ, ΩΡΑ 12:00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

  ΤΕΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

 14. Ανακοίνωση του ΕΕΚ

  ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

  Kάτω τα χέρια από το άσυλο

  Tο Eργατικό Eπαναστατικό Kόμμα (EEK-Τροτσκιστές) εκφράζει την πλήρη πολιτική υποστήριξη και ταξική αλληλεγγύη στον αγώνα των 300 μεταναστών εργατών, που ξεκίνησαν από την Tρίτη 25 Iανουαρίου απεργία πείνας, διεκδικώντας «νομιμοποίηση και ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις» με τους έλληνες εργάτες.

  Oι 300 μετανάστες που (στη μεγάλη πλειοψηφία) έφθασαν από την Kρήτη στην Aθήνα (οι 250) και οι 50 στη Θεσσαλονίκη δίνουν έναν αγώνα αξιοπρέπειας που αξίζει το θαυμασμό κάθε αγωνιζόμενου, καταπιεσμένου, και σκεπτόμενου ανθρώπου.

  Oι μετανάστες είναι τα ταξικά αδέλφια των ελλήνων εργατών. Aυτοί που χτίζουν τις οικοδομές, που δουλεύουν στις ελιές και στα πορτοκάλια και στις πιο βαρειές εργασίες, αυτοί που με τον ιδρώτα και το αίμα τους έστησαν τα Oλυμπιακά έργα, οι πιο παραγκωνισμένη ομάδα του προλεταριάτου, ορθώνουν το ανάστημά τους και καταφεύγουν στην εσχάτη των λύσεων, στην απεργία πείνας μέχρι θανάτου, για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, απελπισμένοι από την χρόνια άρνηση και παχυδερμία των ελληνικών καπιταλιστικών κυβερνήσεων.

  Kαι μόνο το πρωτοφανές μέχρι σήμερα γεγονός της μαζικής απεργίας πείνας 300 ανθρώπων θάπρεπε να ξεσηκώσει το θαυμασμό και την υποστήριξη όλων των σκεπτόμενων και ανυπότακτων ανθρώπων. Αντί γι’ αυτό μια σκοταδιστική εκστρατεία ψεύδους και συκοφαντιών οργανώθηκε.

  Kαταγγέλλουμε την οργανωμένη συγχορδία των ψευδόμενων MME, της κυβέρνησης και της κοσμητείας της Nομικής σχολής. Πρώτον, κανένα μάθημα δεν παρεμποδίζεται, αφού στο παλαιό κτήριο της Nομικής εδώ και σχεδόν 10 χρόνια δεν γίνονται μαθήματα. Tα μαθήματα γίνονταν στα νέα κτήρια της Σχολής, με είσοδο από τις οδούς Mασσαλίας και Σίνα. Tο ιστορικό κτήριο της Nομικής, με είσοδο από την οδό Σόλωνος, δεν το κατέλαβαν οι μετανάστες. Παραχωρήθηκε από το φοιτητικό σύλλογο της Nομικής και η παραμονή και απεργία πείνας των μεταναστών στηρίζεται στην αλληλεγγύη και αγώνα των αριστερών οργανώσεων και συλλογικοτήτων.

  Καταγγέλλουμε την εκστρατεία ψεύδους για δήθεν βανδαλισμούς και κατάληψη του κτηρίου της Nομικής σχολής που προλειαίνει το έδαφος για τη βίαιη εκδίωξη των μεταναστών από την Αστυνομία και την ταυτόχρονη παραβίαση του ακαδημαϊκού Ασύλου. Tο άθλιο “μέτωπο” το οποίο έχει

  στηθεί από τους φασίστες του ΛΑΟΣ, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τις φοιτητικές παρατάξεις τους και τη ρατσιστική δημογραφία των ενσωματωμένων αστικών ΜΜΕ χύνει δηλητήριο κατά των μεταναστών, έχοντας ως στόχο όχι μόνο τους μετανάστες εργάτες που σηκώνουν κεφάλι και διεκδικούν, αλλά τη ντόπια εργατική τάξη που αντιστέκεται στα μέτρα πείνας και εξαθλίωσης που η κυβέρνηση της τρόικας επιβάλλει.

  Στο “μέτωπο” της αντι-κατάληψης στη Νομική ήλθε να προστεθεί τελευταία η γραφειοκρατική ηγεσία του ΚΚΕ. Ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο στην πολιτική κατρακύλα, η ηγεσία του Περισσού έφθασε στο σημείο να καταγγείλει αυτούς που “οδήγησαν τους μετανάστες στο υπό ανακαίνιση παλιό κτήριο της Νομικής” που τάχα, μ’ αυτή τη μέθοδο “εκθέτουν περισσότερο στη συκοφάντηση και στις απειλές αντιδραστικών κομμάτων και μηχανισμών, στην κρατική καταστολή και στους εκβιασμούς των κυκλωμάτων που τους εκμεταλλεύονται”, και “προσφέρουν υπηρεσίες στις δυνάμεις που επιθυμούν και επεξεργάζονται την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και “συμβάλλουν στον παραπέρα εκφυλισμό των φοιτητικών συλλόγων εφόσον καλύπτουν τις επιλογές και τις ενέργειές τους με δήθεν συλλογικές διεργασίες και αποφάσεις”

  Το ακαδημαϊκό και λαϊκό άσυλο δεν απειλείται από τους μετανάστες εργάτες ούτε από “εκείνους” που τους υποστηρίζουν αλλά από εκείνους που έχουν διακηρύξει πως θέλουν την παραβίασή του και εκείνους που λύνουν τα χέρια της κυβέρνησης να το παραβιάσει. Αυτό που φοβίζει την αστική αλλά και την σταλινική αντίδραση – η μαχητική διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους από τους ίδιους τους μετανάστες, σε ταξική ενότητα με όλη την εργατική τάξη της χώρας- εμάς μας γεμίζει ελπίδα και αυτοπεποίθηση ότι όλοι μαζί, όλη η εργατική τάξη ενωμένη, ανεξάρτητα από κάθε διαχωρισμό, μπορεί να νικήσει, να συντρίψει τον καπιταλισμό, το κράτος και τους πολιτικούς στυλοβάτες του, δεξιά και “αριστερά”.

  ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

  Aθήνα 25 Γενάρη 2011

  http://www.eek.gr/default.asp?pid=6&id=1274

 15. Πάντως αυτό το θέμα με τα «συντηρητικά αντανακλαστικά της κοινωνίας», αν και ισχύει , θα πρέπει να το προσέξουμε. το ΠΑΜΕ δλδ όταν έκλεινε τα λιμάνια ( που πολύ καλά έκανε) και ούρλιαζε ο Αλαφούζος από το ΣΚΑΙ δεν ενεργοποιούσε αυτά τα αντανακλαστικά? Δεν μπορούμε να αποφύγουμε τέτοιες συγκρούσεις με τα ΜΜΕ . Ίσα ίσα πρεπει να τις επιδιώξουμε.

   • Πολύ δίκιο έχεις απλώς πρέπει να υπάρχει πολύ καλή προετοιμασία ώστε και το κίνημα να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Και να γίνεται η σύγκρουση με τους όρους μας, με αποφάσεις συλλόγων,σωματείων κλπ. Να είχαν γίνει κινητοποιήσεις πριν να έρθουν εδώ οι μετανάστες κλπ. Ίσως κάνω και λάθος

   • Και επειδή το κάνει το ΠΑΜΕ σημαίνει ότι αυτή είναι «η στρατηγική της νίκης»;;
    Ο συντεχνιακός συνδικαλισμός έχει ξοφλήσει ακριβώς για αυτόν τον λόγο.
    Μόνο όσοι κατέχουν νευραλγικές θέσεις μπορούν να έχουν δυνατά σωματεία. Όλοι οι άλλοι τους παρακολουθούν κάθε τρεις και λίγο να ζητάνε τα δίκια τους. Και λόγικό είναι να πετυχαίνει το κόλπο των Αλαφουζέων.
    Σε όλες τις σελίδες βλέπω παίζει το μεταναστευτικό. Αν συνεχίσει αυτό κάνα δυο μήνες ακόμα το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο θα κάνει εκλογές αλλά θα τις κερδίσει. Το 60% των δημοσκοπήσεων θα τα πάρει στην κράνα με όλους αυτούς τους οικουμενιστές. Και σκεφτείτε πως το 40% που είναι εναντίον του τοίχους δεν αφορά μόνο σε «ανθρωπιστές».

 16. Τέτοιο «ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ» δεν αντιμετώπισαν οι έλληνες μετανάστες όταν έφευγαν σωρηδόν στο Καναδά, στην Αμερική, στη Γερμανία και στην Αυστραλία …

 17. Είναι λυπηρό που προσπαθούμε όλοι να …έλξουμε την δημοσιότητα (…έστω και αρνητική και τέτοια). Το παιχνίδι αυτό θα το παίζουν πάντα καλύτερα τα οργανωμένα και μεγάλα κόμματα. Το θέμα με το άσυλο είναι απλώς μια παραπλανητική κίνηση του ΠΑΣΟΚ. Μια πραγματικά μαχόμενη αριστερή τοποθέτηση ΔΕΝ θα έδινε καμία σημασία στο θέμα αυτό. Στις συγκεκριμένες συνθήκες πολέμου με το νεοφιλελευθερισμό, οποιοσδήποτε περιορισμός του πανεπιστημιακού ασύλου θα έπρεπε να θεωρηθεί όπλο στα χέρια της αριστεράς, που θα έπρεπε να το αναδείξει και να το χρησιμοποιήσει για να καταδείξει τη φασιστοποίηση της κοινωνίας. Να άρει τον «σοσιαλιστικό» μανδύα του ΠΑΣΟΚ –και εννοώ στα συνθήματά της και όχι στα media.

  Είναι επίσης απαράδεκτη η καπήλευση του αγώνα των μεταναστών ως ταξική αντιπαράθεση. Οι μετανάστες δεν μιλάν για ταξικό πρόβλημα αλλά για ανθρωπιστικό (βλέπε και http://pitsirikos.net/2011/01/%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CE%AD%CE%BE%CF%85%CF%80%CE%BD%CE%BF%CE%B9/). Αν θέλουμε να τους υποστηρίξουμε θα πρέπει να αναδείξουμε το ανθρωπιστικό περιεχόμενο του αγώνα τους κι όχι ό,τι μας βολεύει (το ταξικό). Αλλά και πάλι μας κερδίζει ο αγώνας του «φαίνεστε» και όχι της ουσίας που δεν φτάνει στην κοινωνία και θα μπορούσε να έχει πραγματικό αντίκτυπο. Αυτή τη στιγμή η αριστερά πραγματικά πρέπει να επιτεθεί στην εικόνα που πλασάρει ο πρωθυπουργός και να αναδείξει την υποκρισία του, να υποδαυλίσει την αξιοπιστία του στα μάτια των τηλεορασόπληκτων Ελλήνων. Να τους στρέψει στην πραγματική πολιτική, δίνοντας όνομα στα πραγματικά προβλήματα. (πχ περί ΔΝΤ, περισσότερο πρέπει να αναδεικνύεται η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης και λιγότερο οι προτάσεις περί άρνησης επαχθούς χρέους…. αλλά είναι άλλο θέμα αυτό.)

  • Συμφωνώ, αν και η τελευταία πρόταση είναι πραγματι περριτή.

   Το ΠΑΣΟΚ έκανε ότι μπορούσε για να στρέψει πάνω του άσφαιρα πυρά. Δεν έριξε κατά τύχη, εν’ όψει ενδεχόμενων εκλογών, το θέμα του φράκτη.

   Και αν δε μαζέψει το ΠΑΣΟΚ τους αντιμεταναστευτικούς ψήφους από όλη αυτή την αρνητική δημοσιότητα που παίρνει η αριστερά θα τους μαζέψει βέβαια ο Καρατζαφέρης ή ο Μιχαλολιάκος.

   Το ΠΑΣΟΚ γυρεύει να δώσει τη μάχη στον προνομιακότερο γι’ αυτόν τόπο. Με το μεταναστευτικό και μια υστερική αριστερά στο ρίγκ παίζει καλή μπάλα.

   Η αριστερά βγάζει τα μάτια της μόνη της.

   • Εγώ όμως μιλάω για πολιτική κι εσύ μετράς κουκιά… Εγώ μιλάω για ριζοσπαστικοποίηση της κοινωνίας κι εσύ για νίκη της αριστεράς.
    Θα στο πω απλά: η αριστερά δεν έχει βιώσιμη πρόταση που να χωράει στον καλπάζων παγκόσμιο καπιταλισμό, ούτε πρόταση αποχώρησης από τον καπιταλισμό –δεν είναι έτοιμη για να νικήσει γιατί δεν έχει κάτι να προτείνει!!

    • Για το ίδιο πράγμα μιλάμε, για την προσπάθεια αποπρασανατολισμού της κοινής γνώμης και πως τσιμπάει η αριστερά ενώ θα έπρεπε να είναι στραμμένη η προσοχή της αλλού.

     Συμφωνώ απολύτως για την απουσία βιώσιμης πρότασης της αριστεράς. Από ότι κατάλαβα όμως, στο πρώτο σχόλιο μιλούσες για ζητήματα τακτικής.

 18. ναι και μετα να φτιαξετε ενα κρατος β. κορεας και να τρωτε με τους «»»μεταναστες»»» τα κοπρισματα σας για φαι απομονωμενοι απο ολο το κοσμο.

  αραγε θα κρατικοποιησετε ολα τα μεσα παραγωγης με τους «μεταναστες» που σας προσφερει και εισαγει ο νεοφιλελευθερισμος και που πολυ τον βολευουν ηλιθιοι σαν εσας χωρις προτασεις η θα φτιαξετε ερασιτεχνικο καπιταλισμο με αυτοδιαχειριζομενες κομμουνες ?

  ποσο ηλιθιος μπορει να ειναι ο ελλην?ειναι δυνατον τετοιοι τυποι σαν εσας να αποφασιζουν μια μερα για τα κοινα?

  υγ. παντως τους εποικους ο νεοφιλελευθερισμος σας τους στελνει ως μεταναστες και πολυ χαιρεται που συμφωνειτε μαζι του
  .

  υγ.2 να σας στειλει το δντ και αλλους 2-3 εκατομμυρια να το τσακισετε ευκολοτερα?

  καλα κρασια και χαιρετισματα στην πιονγιανγκ και τα αυτοδιαχειριζομενα γκουλανγκ σας…

  οι δημοκρατικες σας κρεμαλες θα ειναι αυτοδιαχειριζομενες η μειντ ιν μπουλγκαρια με ανασφαλιστο «»μεταναστη» συνεργο ?η μαφια του «»μεταναστη» θα βαλει τα εξοδα για το τσακισμα?

  • Μετρα ποσες φορες ειπες την λεξη ηλιθιος…
   Μην απορισεις στο μελλον…

   12 εκατομυρια μεταναστες ειναι σαφως πιο ευπροσδεκτοι απο εσενα και ομοιους σου. Παντου.

   Χαμογελατε…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s