Συζητάμε για τη δημιουργία στεκιού..

Μπορεί να είναι χιλιοειπομένη η φράση «σε μια πολύ δυσκολη περίοδο που περνά ο ελληνικός (και όχι μόνο) λαός…» μα δυστυχώς είναι απο τις πιο εύστοχες της περιόδου.
Εργαζόμενοι/ες, μετανάστες/στριες, η νεολαία, κομμάτια της κοινωνίας, μα και πρωτοβουλίες, πολιτικές οργανώσεις/συλλογικότητες κ.λπ ψάχνουν, προτείνουν και δοκιμάζουν τρόπο να πετύχουν την ανατροπή των πολιτικών που καταδυναστεύουν τις ζωές μας. Τα πως, πού, πόσοι, πότε κai γιατί είναι βέβαια ένα άλλο μεγάλο και δύσκολο ζήτημα.
Εμείς, σε μια μικρή, σχετικά, κοινωνία με τα ιδιαίτερά της χαρακτηριστικά κάνουμε μια προσπάθεια συλλογική, αυτο-οργανωμένη, ειλικρινή και ευρεία, μια προσπάθεια που έχει κερδίσει ενα μεγάλο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας, ενώ εκφράζει με τον τρόπο της σημαντικό ποσοστό του αγωνιζόμενου κοσμου. Μια προσπάθεια που πέρα των συχνών συναντήσεων, εξορμήσεων και κινητοποιήσεων προσπαθεί να στεγαστεί ωστε να υπάρχει ουσιαστικά και ένα σημείο αναφοράς.

Συζητάμε για τη δημιουργία Στεκιού της Πρωτοβουλίας Αντίστασης Ξάνθης

“Η Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης είναι μια ανοιχτή πρωτοβουλία εργαζομένων, ανέργων, φοιτητών, που λειτουργεί με ανοιχτές συνελεύσεις, προσπαθώντας να συμβάλει στην ανάπτυξη των αγώνων, της λαϊκής αυτοοργάνωσης, της αλληλεγγύης.”
Με τη παραπάνω θέση ως βάση η Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης εδώ και δύο χρόνια παρεμβαίνει αγωνιστικά στις μάχες τις περιόδου, σε κεντρικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο. Προσπαθεί με μάχιμο τρόπο να θέσει τα ζητήματα που αφορούν το σύνολο της κοινωνίας, εργαζόμενους, άνεργους, μετανάστες, νέους, φοιτητές, μαθητές. Μπροστά στην κλιμακούμενη επίθεση από τη πλευρά των αφεντικών αυτού του κόσμου, προωθεί την συλλογική πάλη, την αντίσταση, τη λαϊκή αυτοωργάνωση, την αλληλεγγύη.
Το τελευταίο χρόνο με την εισβολή της Τρόικα και τα συνεχόμενα (και χωρίς τελειωμό) μέτρα από πλευράς Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ σε όλους τους τομείς, εργασία, υγεία, παιδεία, ελευθερίες, γίνεται πλέον καθημερινότητα η εξαθλίωση, η φτώχια, η πείνα και η ανέχεια ολόκληρου του λαού. Είναι πλέον πασιφανές ότι οι καιροί έχουν αλλάξει και η επίθεση έχει περάσει σε καινούριο στάδιο, αυτό της ανελέητης και λυσσαλέας προσπάθειας να τσακίσουν ότι δικαίωμα και κατάκτηση έχει μείνει όρθιο μέχρι σήμερα.
Κάπου εδώ όμως τίθεται προς όλους μας ένα βασικό ζήτημα. Η αναζήτηση του τρόπου και των μέσων, με τα οποία η αντίσταση του λαού απέναντι στη καταιγίδα των μέτρων θα αλλάξει επίπεδο, θα αναβαθμιστεί, θα γίνει ακόμη πιο έντονη πιο σταθερή, με συνέχεια, αποφασιστικότητα και μαχητικότητα. Ξέρουμε ότι ο αγώνας για την ανατροπή της επίθεσης, η συγκρότηση μαχητικού κινήματος που να εκφράζει όλο το λαό που πλήττεται από τα μέτρα τους, είναι υπόθεση που αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Υπό αυτές τις συνθήκες η Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης, αναγνωρίζοντας το ρόλο που έχει παίξει ήδη στη πόλη, αλλά και επιδιώκοντας να αναβαθμίσει τη
δράση της, θέλει να ανοίξει τη κουβέντα προς όσο το δυνατόν μεγαλύτερο δυναμικό, για του τρόπους, τα μέσα και τις διαδικασίες που θα πραγματοποιηθεί αυ
τή η αναβάθμιση (διεύρυνση Πρωτοβουλίας ).
Στα πλαίσια της παραπάνω προσπάθειας, έχει ήδη από καιρό υπογραμμιστεί σαν αδυναμία η μη ύπαρξη στέγης – σημείο αναφοράς της Πρωτοβουλίας. Η ιδέα έχει πέσει εδώ και καιρό, σήμερα όμως φαίνεται να μπαίνει σε εφαρμογή και να υλοποιείται (κάλιο αργά παρά ποτέ!). Ο χώρος έχει βρεθεί, η διάθεση υπάρχει. Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία αυτού του εγχειρήματος θα παίξει η εμπλοκή όσο το δυνατόν περισσότερου κόσμου, η διάθεση για συμμετοχή, η ανάγκη για εξωστρέφεια.
Σε αυτή τη κατεύθυνση η Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης καλεί την Πέμπτη 20 Γενάρη ανοιχτή συζήτηση για το ζήτημα ανοίγματος στεκιού στη πόλη. Ιδέες και απόψεις από το πώς θα λειτουργεί, τον χαρακτήρα και το προφίλ που θα βγάζει προς τα έξω, μέχρι το πώς θα στηθεί, και τι μουσική θα παίζει είναι αναγκαίες. Η συμμετοχή όλων σε αυτή τη κουβέντα είναι καθοριστικού χαρακτήρα!!!

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΠΡΟΚΑΤ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

αναδημοσίευση από: http://prwtovouliaantistasisxanthis.blogspot.com/
όπου θα βρείτε και περισσότερα.

mariap

http://wp.me/pPn6Y-5q7

4 σκέψεις σχετικά με το “Συζητάμε για τη δημιουργία στεκιού..

  1. Ανακοινώσεις Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Ξάνθης και Πρωτοβουλίας Αντίστασης Ξάνθης για τις κρατικές διώξεις εναντίον των Σ. Φωτεινόπουλο και Π. Μουσταφέλλο

    Το δικαστήριο αύριο, 18 Γενάρη

    http://www.babylonia.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2588:—-t——&catid=37:politikoikratoumenoi&lang=el

  2. Μιας και 8 μηνες τον χρόνο μενω Κομοτηνη και Ξάνθη θα χαρω να μετέχω-και αν δε θελετε-τουλάχιστον να συχνάζω στο στέκι σας οπως εκανα ως τώρα και στην Κομοτηνη στην κατάληψη της «Ουτοπίας’ στη παλια Νομικη…θα τα λέμε απο κοντά Μπραβο για την πρωτοβουλία!

  3. Το στεκι ειναι οντως πολυ σημαντικο ως σημειο αναφορας μιας συλλογικοτητας αλλά ακομα πιο σημαντικη -κατα τη γνωμη μου παντα- ειναι η εξωστρεφεια του. Καλη συνεχεια παιδια και καλες μαζωξεις !!! 😉

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s