Ανοίγουμε τα διόδια στις Αφίδνες (Κυριακή 31 Οκτωβρίου στις 6μ.μ.)

Δεν Πληρώνω… Δεν Πληρώνω…
ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ  ΜΠΑΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, επί υπουργίας Σουφλιά, με τους ψήφους του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ παραχώρησαν τους δημόσιους δρόμους στο πολυεθνικό κεφάλαιο. Από τότε και μετά σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα από Πελλοπόνησσο μέχρι την Θράκη (συζητούν να βάλουν διόδια και στην Κρήτη), νέοι σταθμοί είσπραξης διοδίων ξεφυτρώνουν νέες αυξήσεις στις τιμές επιβάλλονται.
Χωριά και πόλεις περικυκλώνονται από σταθμούς διοδίων και έτσι για να φύγεις και να γυρίσεις στο σπίτι σου πληρώνεις χαράτσι. Σε κάθε νέο δρόμο που ασφαλτοστρώνουν, την επόμενη μέρα τοποθετούν διόδια. Γιατί άραγε πληρώνουμε ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ; Τα διόδια στην πραγματικότητα είναι ένας Κεφαλικός Φόρος που τον πληρώνουμε κατευθείαν στις τράπεζες και στις εταιρείες.

Νέοι φόροι, περικοπές μισθών και συντάξεων, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων κλείσιμο επιχειρήσεων και μαζική ΑΝΕΡΓΙΑ είναι αυτά που απαιτούν το διεθνές και ντόπιο κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις , με μνημόνια κατά εντολή της Ε.Ε και του ΔΝΤ, με μεγάλη προθυμία τα επιβάλουν. Οι διεθνείς και ντόπιοι τοκογλύφοι αφού επί δεκαετίες, με την συνεργασία του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, κερδοσκοπούσαν ασύστολα, τώρα ζητούν από την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό να πληρώσει με την ζωή του την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος.

Το κίνημα, ¨αρνούμαι  να πληρώσω διόδια¨ είναι μέρος  του κινήματος που δεν δέχεται  οι εργάτες και ο εργαζόμενος  λαός να πληρώσει την κρίση του  καπιταλιστικού τους συστήματος. Αρνούμαστε να πληρώσουμε, αρνούμαστε την ανεργία, αρνούμαστε μια μαύρη ζωή χωρίς ελπίδα. Αρνούμαστε να ζήσουμε την κόλαση του καπιταλισμού. Διεκδικούμε τα πάντα τα θέλουμε ΟΛΑ, θέλουμε την ζωή μας.

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ – ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ

http://epitropesdiodiastop.blogspot.com

www.oxidiodia.gr

για την ανάρτηση no_longer_safe

http://wp.me/pPn6Y-3lr

19 σκέψεις σχετικά με το “Ανοίγουμε τα διόδια στις Αφίδνες (Κυριακή 31 Οκτωβρίου στις 6μ.μ.)

 1. «Το σημερινό έσοδο που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ προτείνεται να διατεθεί για τη μείωση του δημόσιου χρέους. »
  http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=217616

  Μ’ εσένα δεν κουβεντιάζαμε NLS για το αίτημα «να μην πληρώνουμε την ΕΡΤ»?

  • Μαζί μου ναι, αλλά τι εννοείς?
   Το χαράτσι αντί να πάει στην ΕΡΤ θα πάει στην «αποπληρωμή του χρέους»¨σύμφωνα με τον Προβόπουλο.
   Φυσικά πρέπει να σταματήσουμε να το πληρώνουμε. Διαφωνείς?

   • Αυτό το έχουμε ξανακουβεντιάσει και ξέρεις πως το βλέπω.

    Απλά σου είχα πει αν θυμάμαι καλά (που θυμάμαι) ότι μπορεί μόνοι τους να το αφαιρέσουν αυτό το «χαράτσι». Και να που θα το αφαιρέσουν. Ακόμη κι αν το πάνε στο χρέος που λέει ο Προβόπουλος το «αίτημα» θα ικανοποιηθεί: Χαράτσι για την ΕΡΤ δεν θα πληρώνουμε.

    Είσαι ικανοποιημένος από την διαφαινόμενη έκβαση του αιτήματος;

 2. μα το αίτημα δεν πρόλαβε καν να διατυπωθεί.
  Η ΕΡΤ έχει μετατραπεί σε ΝΠΙΔ και για αυτό είναι παράνομο να εισπράτει ένας φορέας του δημοσίου η ΔΕΗ για έναν ιδιώτη (την ΕΡΤ Α.Ε.)

  Οι περισσότεροι εκ των εργαζομένων έχουν ήδη δυμβάσεις ιδιωτικού δικαίου και κάποιος παλιότερους απλά περιμένουν να τους στείλουν στην σύνταξη ή να μεταταχθούν σε άλλα πόστα του δημοσίου.

  Ο Προβόπουλος προβλέποντας ότι η ΕΡΤ έτσι και αλλιώς θα κλείσει συγχωνεύοντας τις υπηρεσίες της σε μία,και καθώς γνωρίζει ότι η είσπραξη θα βγει παράνομη και ανεκτέλεστη προσπαθεί να την εκτρέψει στον … «εθνικό σκοπό» της αποπληρωμής των κερατιάτικων που αυτός και το συνάφι του έφτιαξαν.

  Περισσότερο παρά ποτέ επικαιρο το «δεν πληρώνω»

 3. Nolongersafe ελπίζω ότι δεν τα λες εν γνώση σου αυτά.

  Τα ΝΠΙΔ είναι καλυμμένο δημόσιο.
  Είναι οργανισμοί καθαρά του δημοσίου, με πρόεδρο και ΔΣ που ορίζεται από το δημόσιο (γι αυτό και στην πραγματικότητα οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι οι 700.000 της απογραφής αλλά περίπου 1 εκατομμύριο), που όμως έχουν την χειρότερη σχέση εργασίας με το δημόσιο: Σύμβαση ιδιωτικού δικαίου και άρα απολύονται με μια απλή αποζημίωση, με όλα τα κόλπα του ιδιωτικού τομέα (και φυσικά την μαλακία του δημοσίου).

  Φαντάζομαι ότι ξέρεις πως λειτούργησε το όλο σχέδιο (γιατί πρόκειται περί ΣΧΕΔΙΟΥ) αποδιάρθρωσης του δημοσίου: Ένα από τα πρώτα χαρακτηριστικά ήταν το σπάσιμο των εργασιακών σχέσεων σε 100 κομμάτια, όπου η μονιμότητα αποτελούσε πλέον ένα πολύ μικρό μέρος. Κατά τα άλλα υπήρχαν η «ανάθεση μελέτης», η «σύμβαση έργου», η σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, η σύμβαση αορίστου ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου, και ΤΕΛΟΣ η λεγόμενη μονιμότητα που αφορά ουσιαστικά μια ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ των εργαζομένων στο δημόσιο, άσχετα με το πως τα παρουσιάζουν οι διάφοροι καναλάρχες.

  Κι έρχεσαι τώρα να μου πεις ότι οι εργαζόμενοι ΓΙΑ το δημόσιο με την χειρότερη και πιο επισφαλή σχέση εργασίας είναι…ιδιωτικός τομέας;;;
  Τι να πω…αυτό κυριολεκτικά είναι δωράκι στον Παπαντρέου.

  Η ΕΤ έτσι κι αλλιώς θα κλείσει;
  Δηλαδή αν αύριο πει το ΠΑΣΟΚ «συγχωνεύω ΕΤ1,2,3,Βουλή κλπ. σε ένα κανάλι και διώχνω και 1000» εσύ θα πεις «Δεν πειράζει, έτσι κι αλλιώς θα γινόταν, στο κάτω κάτω μιλάμε για ιδιωτικό τομέα???!!!!!!???? »

  Ελπίζω κάτι να καταλαβαίνω λάθος από αυτά που λες, γιατί αν καταλαβαίνω σωστά λες ΠΟΛΥ αντιδραστικά πράγματα και ξανασκέψου το. Το αίτημα για την ΕΤ είναι ΗΛΙΘΙΟ και ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ στην εποχή που γίνεται, και όπως φαίνεται κι απ’ το δημοσίευμα που σου έβαλα είναι βούτυρο στο ψωμί τους.
  Πάντως ειλικρινά έχω εκπλαγεί.

 4. δεν κατάλαβα τι το προοδευτικό βρίσκεις αν συνεχίσεις να πληρώνεις κεφαλικό φόρο (και σε άσχετο λογαριασμό) για μια εταιρεία με εργασιακές σχέσεις του ιδιωτικού δικαίου που η ύπαρξη της δικαιλογείται από την ανάγκη των ιδιωτικών καναλαρχών να τους παρέχει τηυν πληρωμένη από εσένα υποδομή της (σε συχνότητες, δίκτυα και ακόμη και επενδύσεις στο τομέα των υποδομών που λεηλατούνται).
  Την έχεις ήδη πληρώσει Αρούρη την ΕΡΤ από την φορολογία σου, όπως έχεις πληρώσει και την οδοποιϊα τόσο από την φορολογία σου όσο και από τα ετήσια τέλη.
  Γιατί να σου επιβάλλει μέσω ΔΕΗ και κεφαλικό φόρο (που νομικά είναι ακόμη και για τα αστικοδημοκρατικά μέτρα Α-ΠΑ-ΡΑ-ΔΕ-ΚΤΟΣ καθώς υπόχρεώνει τους πάντες να πληρώνουν μια υπηρεσία που την έχουν ξαναπληρώσει ως φορολογούμενοι)

  Τι το προοδευτικό έχει η πρόταση σου πέρα από τον εγκλωβισμό ενός κινήματος σε ανάπτυξη σε πλαστά διλλήματα?

  • Τα επίθετα («κεφαλικός φόρος») είναι κατά βάση για τις εντυπώσεις NLS. Με αυτή την έννοια θα μπορούσες να αρνηθείς και τα τ δημοτικά τέλη που επίσης είναι ενσωματωμένα στο λογαριασμό γιατί για όλα πληρώνεις φόρους, όχι μόνο για την ΕΡΤ. Όμως δεν το είδα να μπαίνει σαν αίτημα, παρόλο που τα λεφτά καταλήγουν στον…Ομέρ Πριόνη. Μη σου πω ότι δεν θα έπρεπε να πληρώνουμε ΟΥΤΕ την ΔΕΗ με αυτή τη λογική γιατί ΕΠΙΣΗΣ πληρώνεις φόρους ΚΑΙ γι αυτή, ως δημόσια υπηρεσία!!!

   Αυτό με τις εργασιακές σχέσεις «ιδιωτικού δικαίου» στο είπα, ξανασκέψου το:
   Το ότι βάζουν τον κόσμο να υπογράφει τέτοιες εργασιακές σχέσεις δεν σημαίνει ότι δεν δουλεύει για το δημόσιο. Οι εγκύκλιοι, οι οδηγίες από το υπουργείο, οι αναθέσεις, οι μειώσεις μισθών, το κόψιμο των δώρων ΜΙΑ ΧΑΡΑ του έρχονται. Εκεί το κράτος δεν τους θεωρεί «ιδιωτικό τομέα».
   Εκεί που τους θεωρεί ιδιωτικό τομέα είναι στις εργασιακές σχέσεις!
   Όλα κι όλα: Εσάς σας διώχνουμε όποτε θέλουμε.
   Θα το στηρίξεις εσύ αυτό??????

   NLS η σημερινή επίθεση είχε αρχίσει να προετοιμάζεται από το ’90. Όχι μόνο γιατί ήξεραν που θα οδηγηθεί η κατάσταση στην Ελλάδα τελικά (κι όποιος δεν ήταν ηλίθιος ήξερε και παγκοσμίως που πάει το πράγμα), αλλά και γιατί ήταν ένα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα της υποχώρησης της ταξικής πάλης από πλευράς των εργαζομένων.
   Το δημόσιο λοιπόν το κομμάτιασαν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ εργασιακά όπως σου προείπα σε 100 κομμάτια, με άλλες εργασιακές σχέσεις, με αντικείμενα «αναλώσιμα» (για να φάνε κάποιοι «γνωστοί» τα λεφτά προγραμμάτων ουσιαστικά), παρέλυσαν υπηρεσίες, αδρανοποιήθηκαν μηχανισμοί, αναπτύχθηκε το μανατζεριλίκι και απλά ζητούσαν μια ευκαιρία για το τελικό ντου:
   Τους την έδωσε η κρίση. Όμως το όλο σκηνικό είχε στηθεί από τα ΠΡΙΝ.

   Τουλάχιστον όμως οι πολιτικοποιημένοι θα πρέπει να γνωρίζουν ένα απλό πράγμα:
   Το δημόσιο πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν ΕΝΑ πράγμα. Αν εμείς δεχθούμε τον κατακερματισμό του θα μας λιανίσουν. Τα «οχυρά» θα πέσουν το ένα πίσω από το άλλο πριν καν το καταλάβουμε.
   Περίμενα ότι θα αντιμετωπίσω τέτοια προβλήματα (συνδικαλιστικά) από ηλιθίους που νομίζουν ότι είναι στελέχη ή «εξασφαλισμένοι» ή βυσματωμένοι ή δεν ξέρω τι άλλο, όμως τουλάχιστον μεταξύ μας να συνεννοούμαστε ε;

   Το να μην πληρώνεις τέλος σημαίνει ΕΝΑ πράγμα σήμερα:
   ΙΔΙΩΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ και ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ.
   Όχι για να κάνουμε μια χαζοχαρούμενη παρεμβασούλα για την ΕΡΤ μπας και τσιμπήσει κανένας πιεσμένος μικροαστούλης, να μην βλέπουμε το δάσος από πίσω ε;

   • Έχεις μια σειρά αντιφάσεις στον λόγο σου Αρούρη και επειδή είμαι ένας ευαίσθητος και πιεσμένος μικροαστούλης – ε, ναι μου αποκάλυψεις την πραγματική μου κοινωνική φύση, ως βρωμερού μπακαλόγατου 🙂 – πρέπει να στις επισημάνω:

    1. ιδιωτικοποίηση και ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια έχουν εισαχθεί και στη ΕΡΤ και σε μια σειρά τομείς του δημοσίου πολύ πριν εγώ και οι όμοιοι μου μικροαστούληδες που τσιμπήσαμε από το κίνημα αυτό – που ασφαλώς μας τα σκάει το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο για να βοηθάμε την συσώρευση των κερδών του 🙂 – σκεφτούμε καν πως να διατυπώσουμε το αίτημα αυτό για την ΕΡΤ.
    Το κίνημα κατά της υποχρεωτικής εισφοράς υπέρ ΕΡΤ μόλις ξεκινά τώρα και ακόμη δεν έχει καλά καλά τεκμηριώσει τον λόγο του.
    Δεν περιμέναν εμάς οι του ΣΕΒ, των ιδιωτικών καναλιών και των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών να ιδιωτικοποιήσουν την ΕΡΤ, το ξεκίνησαν μόνοι τους οι κανάγιες , και συνέχισαν να εισπράτουν και τα τέλη υπέρ ΕΡΤ που πληρώνουμε μέχρι τώρα και που μας συμβουλεύεις ευλαβικά να συνεχίζουμε να πληρώνουμε.

    2. οι περιπτώσεις των δημοτικών τελών είναι ξεχωριστές. Αν δεν κάνω λάθος οι δήμοι είναι ΟΤΑ του ευρύτερου δημοσίου και οι πόροι τους είναι από τα τέλη και μόνο. Αν δεν κάνω λάθος επίσης τα τέλη εισπράτονται από τους λογαριασμούς ύδρευσης/αποχέτευσης, δηλαδή τις καθ΄ύλην αρμόδιες δραστηριότητες και υπηρεσίες που συνήθως (βάζω ένα ερωτηματικό για ΕΥΔΑΠ και ΕΥΔΑΘ) είναι και δημοτικές.
    Είναι εύλογο να πηγαίνουν τα τέλη σε αυτόν το λογαριασμό, ακόμη και αν τα παρακρατά η κεντρική εξουσία του κράτους και δεν τα αποδίδει στους δήμους στην ώρα τους.
    Οι λοιποί πόροι χρηματοδότησης των δήμων από την κεντρική εξουσία στην μεγάλη πλειοψηφία είναι από ευρωπαϊκά κονδύλια που χρηματοδοτούν συγκεκριμένες δράσεις και ενέργειες. Η καταβολή τακτικών εσόδων από την κεντρική φορολογία από το 2000 και μετά έχει συρικνωθεί σε υποπενταπλάσιο ποσοστό και τα τελευταί δυο χρόνια καταβάλλεται στους δήμους με καθυστέρηση μηνών. Όλοι οι αναλυτές συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι η «παύση των πληρωμών» έχει αρχίσει από το δημόσιο προς τους δήμους. Συνεπώς το μόνο «ζεστό χρήμα» που έχουν αυτοί είναι τα δημοτικά τέλη.
    Η ΕΡΤ αντίθετα τακτικότατα είσπράτει την κρατική χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό του κράτους για να πέρνουν οι Παπαδόπουλοι και οι Σεμίνες της μηνιάτικο 20 και 30 χιλιάρικα. και οι συμβασιούχοι της να παίρνουν το χαρτί της απόλυσης εδώ και έξι μήνες. Γιατί που είσουν Αρούρη μου να φωνάξεις ότι το κάστρο εαλώ, όταν οι χιλιάδες συμβασιούχοι της απολύθηκαν? Το κίνημα κατά της πληρωμής σε μάρανε τώρα?
    Η ΕΡΤ είναι πλέον μια εταιρία ΝΠΙΔ το ξαναλέω, και αν συνεχίζουμε να την πληρώνουμε τότε αναγνωρίζουμε ένα νομικό παράδοξο: το δημόσιο να εισπράτει για λογαριασμό του ιδιώτη. Αυτό είναι η μέγιστη μορφή ιδιωτικοποίησης. Αύριο, με αυτό το δεδικασμένο (η υπόθεση εκκρεμεί και στα δικαστήρια) μια ιδιωτική τράπεζα, ένας ιδιώτης επιχειρηματίας ή και τοκογλύφος, θα περνά άνετα το χρέος που του οφείλεις στην εφορία σου και θα το εισπράτει αναγκαστατικά από εκεί. Μάθε καλά πως έχουν τα πράγματα πριν πετάξεις τα πυροτεχνηματα σου,

    3. υπάρχει και ένα ακόμη εύλογο ζήτημα: αν εγώ δεν πληρώσω ΕΡΤ θα πρέπει να μου κόψουν την ελεύθερη λήψη σε αυτή. Όχι το ρεύμα. Είναι κατανοητόν?

    4. υπάρχουν και άλλα θέματα: εκτός από την ΕΡΤ, στους λογαριασμούς έχουν βάλει εδώ και μήνες και ένα τέλος υπερ των τελωνειακών για την πρόωρη συνταξιοδότηση τους και την χρηματοδότηση της μετάταξης τους. Απλά το κράτος έχει αποφασίσει να επιβάλλει μια σειρά χαράτσια με τα οποια θα χρηματοδοτεί τις νεοφιλελεύθερες επιλογές του. Αύριο μπορεί να βάλει ένα τέλος ακόμη για την χρηματοδότηση των ιδιωτικοποιήσεων στα νοσοκομεία και στην παιδεία. Τι θα κάνουμε? θα το πληρώσουμε και αυτό?

    Τέλος επειδή εμείς οι μικροαστοί τσιμπάμε με κάτι τετοια αύριο θα είμαστε στα διόδια στις 6μμ στις Αφίδνες και σας καλώ όλους να συζητήσουμε από κοντά, μαζί και σένα Αρούρη – σε αντίθεση με τους ….. προλετάριους του εκλογικού μηχανισμού του Αλαβάνου που σε μια προσπάθεια ηγεμονίας ….. κατά το Γκραμσιανό μοτίβο 🙂 έβαλαν την προεκλογική εκδήλωση τους μεταξύ 3 και 5 στα ίδια διόδια.

    • Καταρχήν NLS είναι άλλο το είστε μικροαστούληδες κι άλλο το απευθύνεστε σε μικροαστούληδες. Αυτό γιατί φαίνεσαι να έχεις μια τάση να παρεξηγείς. Δεύτερον σε αυτό το ζήτημα μαζί με τον Αλαβάνο πηγαίνετε, αν θυμάμαι καλά η ΚΟΕ με το «akribeia-stop» ήταν από τις πρώτες που ανακίνησε το θέμα, αν φυσικά αφαιρέσουμε την Μερκούρη που σήκωσε τη…σημαία (μέσω δικαστικής απόφασης) επί του συγκεκριμένου από την δεκαετία του ’80 και δεν πλήρωνε την ΕΡΤ…

     Σαφώς και τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια έχουν μπει «πολύ πριν…» κλπ. Το θέμα είναι αν εσύ λειτουργείς ως ανάχωμα ή ως «προωθητής». Δεν σου είπα ότι από αυτό κρίνεται η ιδιωτικοποίηση της ΕΡΤ, σου είπα ότι το αίτημα της μη πληρωμής της συμβαδίζει ΜΙΑ ΧΑΡΑ με αυτό.
     Όπως βλέπεις είναι πλέον και πρόταση του Προβόπουλου.

     Δεν ξέρω από πότε έχεις να πληρώσεις ΔΕΗ, εγώ πάντως έχω μπροστά μου ένα λογαριασμό που μου έχει γυρίσει το μάτι, γιατί μου βάζουν ένα «ανεξόφλητο ποσό» απ’ το πουθενά.
     Λέει λοιπόν: Σύνολο για Δήμο Αθηναίων: 24 ευρώ.
     Αλλά το τυπικό είναι το θέμα;
     Αν τα παίρνουν από την ΔΕΗ ή την ΕΥΔΑΠ ή το φόρο;
     Γιατί, ο φόρος δεν είναι χαράτσι για να παίρνουν εξοπλιστικά συστήματα, για να τα μοιράζουν στους «επενδυτές» για να τους πληρώνουν την ασφάλεια, ακόμη και το μισθό των υπαλλήλων;
     Πες και «δεν πληρώνω φόρους» λοιπόν!

     Όσο για το αν τα παίρνουν οι Σεμίνες, φαντάζομαι ότι θα νοιώθεις πολύ ευχαριστημένος που τα χώνεις στον Νικήτα Κακλαμάνη ε; Λογικό γιατί έχουν μείνει μερικά δέντρα στην Αθήνα…

     Κι αν μιλάς για χρηματοδοτήσεις της ΔΕΗ σε ιδιώτες, το μεγάλο σκάνδαλο είναι που η ΔΕΗ τα χώνει κανονικά σε ΙΔΙΩΤΕΣ για τις ΑΠΕ. Και δεν μιλάμε για ΚΡΑΤΟΣ μεταμφιεσμένο σε ιδιώτη. Μιλάμε για ΙΔΙΩΤΗ που τα παίρνει ΚΑΝΟΝΙΚΑ από το κράτος μέσα από την τιμή πώλησης του ρεύματος. ΤΟΥΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ κανονικά με ΣΙΓΟΥΡΗ όχι μόνο απόσβεση αλλά και υψηλή κερδοφορία της επένδυσης! (Είναι μέσα στα πλάισια του…επιχειρηματικού ρίσκου(!) κι αυτό…)

     • αγαπητέ Αρούρη αδυνατώ να καταλάβω το σκεπτικό σου:
      θεωρείς «ανάχωμα» ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, το να συνεχίσεις να πληρώνεις με το ζόρι, μια ΕΡΤ που έχει ιδιωτικοποιηθεί και που αυτό που πληρώνεις ο Προβόπουλος θέλει να το δώσει στους διεθνείς τοκογλύφους και
      ταυτόχρονα εγκαλείς εμένα ως «προωθητή» της ιδιωτικοποίησης που αρνούμε να την πληρώσω.

      I give up. Δεν έχω λόγια.

      υγ, το κίνημα «Δεν πληρώνω» αναπ΄τύσσεται σιγά σιγά και σε ‘άλλους τομείς. Σύντομα θα το δεις και σε φόρους και αλλού, υπομονή.
      Δεν πηγάζει από κάποια κεντρική πολιτική καθοδήγηση για αυτό και η προσπάθεια να τον εντάξεις στον ….. Αλαβάνο και την ΚΟΕ είναι εντελώς άστοχη.
      Στοιχειωδώς αν παρακολουθείς το site του και αυτά που βάζω εγώ εδώ θα δεις ότι οι επιτροπές κατοίκων κατήγγειλαν τους προαναφερόμενους ως επίδοξους καπελλωτές του και ως υπεύθυνους για την συμπόρευση σε δική τους κινητοποίηση της Χρυσής Αυγής.

 5. ΨΗΦΙΣΜΑ

  Οι ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ, που βρισκόμαστε ένα χρόνο στους δρόμους , αγωνιζόμενοι για την κατάργηση όλων των διοδίων, για ελεύθερους δρόμους για όλους, είμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων στην εταιρεία ΚΟΝΤΙ .
  Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την εργοδοσία της εταιρείας ΚΟΝΤΙ, που εδρεύει στη Βʼ ΒΙΠΕ Βελεστίνου (Βόλος), θυγατρική της πολυεθνικής ArcelorMittal, η οποία έχει θέσει σε διαθεσιμότητα το σύνολο του προσωπικού για τρεις μήνες.
  Η ανανέωση των διαθεσιμοτήτων (2+1 μήνες, μέχρι 18 Νοέμβρη), συνοδεύτηκε με το εκβιαστικό δίλημμα των 60 απολύσεων (περίπου 50% του εργατικού δυναμικού) ή του οριστικού λουκέτου του εργοστασίου.
  Χαιρετίζουμε την αποφασιστική στάση του εργοστασιακού σας σωματείου και όλων των εργαζομένων να αγωνιστούν δυναμικά για την διατήρηση των θέσεων εργασίας και να αποτρέψει με αποφασιστικότητα οποιαδήποτε σκέψη της εργοδοσίας για λουκέτο στο εργοστάσιο.
  Η απόρριψη των εκβιαστικών διλημμάτων μας βρίσκει αλληλέγγυους, καθώς η εργατική τάξη καλείται να πληρώσει για τη κρίση ενός συστήματος, κρίση για την οποία δεν ευθυνόμαστε.
  Η μαζική δράση των εργατών ενάντια στα μνημόνια, τις περικοπές μισθών και συντάξεων, τον εφιάλτη της μαζικής ανεργίας και της ερήμωσης ολόκληρων περιοχών, είναι ο μόνος δρόμος, όπως δείχνουν τα ταξικά μας αδέλφια στη Γαλλία αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
  Η εργατική τάξη πρέπει να αναλάβει άμεσα τον αγώνα για να διασφαλίσει τα συμφέροντά της, δείχνοντας κυρίως έμπρακτα την αλληλεγγύη της σε κάθε εργατικό αγώνα, γιατί αυτός είναι ο μόνος δρόμος ενάντια στην κοινωνική καταστροφή.
  • Καμία απόλυση – Απαγόρευση των απολύσεων
  • Καμία διαθεσιμότητα – Καμία ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων – Όχι στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων
  • Κανένα λουκέτο σε κανένα εργοστάσιο
  • Άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου της ΚΟΝΤΙ
  • ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
  • ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ
  Η μαζική δράση και η αλληλεγγύη των εργατών και όλου του εργαζόμενου λαού είναι τα όπλα μας στη σημερινή κρίση.
  28-10-10
  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ
  http://epitropesdiodiastop.blogspot.com

 6. ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ- ΣΠΡΩΞΤΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ!

  Οι πολυεθνικές εταιρίες με την αγαστή συνεργασία τών κυβερνώντων, συνεχίζουν να προκαλούν το κοινό αίσθημα των πολιτών αυτής της χώρας: Επανειλλημένες καταγγελίες παίρνουμε από πολίτες που περνούν τα διόδια στις Αφίδνες για ανάγωγη, προκλητική και παράνομη συμπεριφορά των υπαλλήλων και των υπευθύνων στα διόδια.

  Αρνούνται να τηρήσουν την διαδικασία που προβλέπεται ακόμη από τις αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεις τους, που ορίζουν ότι: οταν υπάρχει άρνηση πληρωμής τότε πρέπει να φωτογραφηθεί ο αριθμός του αυτοκινήτου και αμέσως μετά η μπάρα σηκώνεται και ο οδηγός φεύγει.
  Σε καμμία περίπτωση δεν νομιμοποιούνται να παρεμποδίζουν και μάλιστα με εκβιαστικές απειλές, την ελεύθερη διέλευση των αρνούμενων να πληρώσουν το χαράτσι, συμπολιτών μας.

  Η παρεμπόδιση αυτή συνιστά , εκ μέρους της εταιρίας, το αυτόφωρα διωκόμενο αδίκημα της παράνομης κατακράτησης και της παρακώλυσης των συγκοινωνιών.
  Να ξέρουν , εταιρίες και κυβερνώντες, ότι τα πρόβατα ξύπνησαν.
  Τέρμα πια το άρμεγμα. Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους. Γιατί δεν τα φάγαμε μαζί!

  Οι πολίτες θα προβαίνουν εκτός των άλλων σε μηνύσεις εναντίον κάθε υπευθύνου για παράνομη κατακράτηση και παρακώλυση συγκοινωνιών.
  Καλούμε τους συμπολίτες μας να μην εμπλέκονται σε ανώφελες συζητήσεις με τους υπαλλήλους, οι οποίοι έχουν εντολές για σκόπιμη καθυστέρηση.
  Να σπρώχνουν την μπάρα προς τα μπρός , σαν να ανοίγουν μία πόρτα και να διέρχονται ελεύθερα πηγαίνοντας στο σπίτι, στην δουλειά τους ή όπου αλλού θέλουν.
  Γιατί αυτοί οι δρόμοι είναι δικοί μας, τους έχουμε χιλιοπληρώσει από την εποχή των παπούδων και των πατεράδων μας και δεν μας ρώτησε κανένας όταν τους παραχώρησαν στους μεγαλοεργαλάβους ντόπιους και ξένους.

  Οι Επιτροπές Αγώνα, σύμφωνα με την πάγια αρχή λειτουργίας τους, ξεκίνησαν να πραγματοποιούν τοπικές συνελεύσεις για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων κατά των διοδίων αλλά και τις μεθόδους επέκτασης του αγώνα μας κατά της ιδιωτικοποίησης κοινωνικών και συλλογικών αγαθών, καθώς και της καταστροφής του περιβάλλοντος.
  Επίσης στα πλαίσια του αγώνα μας πραγματοποιούνται δράσεις που ενισχύουν την αποτελεσματικότητα της πάλης μας αλλά ταυτόχρονα κάνουν γνωστή την προσπάθεια μας σε πάρα πολούς πολίτες που έτσι έρχονται σε επαφή με το κίνημα μας.

  Μέσα σε αυτή την αντίληψη μας περιλαμβάνεται τόσο η συγκέντρωση που έγινε στο Χαϊδάρι, όσο και αυτή στις Αφίδνες, στην Πάτρα , στην Θεσσαλονίκη , στην Νέα Αγχίαλο , στο Γραμματικό , στα Εξάρχεια, στον Μώλο , στην Κομοτηνή και αλλού.

  Θα ακολουθήσουν και άλλες και θα κατατείνουν σε μιά πανελλαδική συνδιάσκεψη στο άμεσο μέλλον. Η ημερομηνία θα καθοριστεί από τους συμμετέχοντες, μέσα από αυτές τις ανοιχτές και από τα κάτω αμεσοδημοκρατικές συνελεύσεις.

  Το Πανελλαδικό Συντονιστικό κατά των διοδίων θα γίνει, αφού σωπάσουν οι Σειρήνες του Καλλικράτη,έτσι ώστε κανένας να μην εκμεταλλευτεί το κίνημά μας για μικροπολιτικούς εκλογικούς σκοπούς αλλά και για να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία για μια πανελλαδική συνάντηση από τα κάτω και όχι από τα πάνω, με την συμμετοχή κάποιων δήθεν «εκπροσώπων» του κινήματος.

  ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ- ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

  ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΦΙΔΝΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31-10-10 , 6 μμ

 7. Την Κυριακη το πρωι, 31-10-10, οι ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ , ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ηταν προσκεκλημενες στην Λαμια, του σωματειου Μεταφορεων νομου Φθιωτιδας. Η συγκεντρωση που εγινε στην μεγαλη αιθουσα του Εργατικου Κεντρου Λαμιας, ηταν καταμεστη. Τα μελη του πανελλαδικου συντονιστικου που ειχαν λαβει την προσκληση και καθησαν στο προεδρειο ησαν οι Αποστολης Αυλακιωτης, Δημητρης Ντινοδημος και Βασιλης Παπαδοπουλος.(Να σημειωθει οτι κανενας απο τους προαναφερθεντες δεν κατεβαινει υποψηφιος σε οποιαδηποτε θεση , με τον Καλλικρατη) Αφου εγινε ενημερωση και ακολουθησαν ερωτησεις ολοι οι παρευρισκομενοι μεταφορεις πηραν την αποφαση να μην πληρωνουν πλεον τα παρανομα χαρατσια των πολυεθνικων.
  Παρων ηταν εκ μερους της Ομοσπονδιας Μεταφορεων και ο συνδικαλιστης Βασιλης Τζιμοραγκας ο οποιος εχει δωσει μαζι με τις Επιτροπες αγωνα κοινους αγωνες το περασμενο καλοκαιρι μαζι με τους μεταφορεις της κεντρικης Ελλαδας.
  Μοιραστηκαν εκατονταδες καρτες του κινηματος μας με το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ- ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ και διατεθηκαν δεκαδες μπλουζακια με το αναλογο σημα.
  Οι μεταφορεις εξεφρασαν την αντιθεση τους στην καταβολη του χαρατσιου των διοδιων σε δρομους χιλιοπληρωμενους απο τον λαο που σε μια νυχτα οι κυβερνωντες παρεδωσαν στους ντοπιους και ξενους μεγαλοεργοαλβους καπιτα-ληστες. Απο την αλλη η Ομοσπονδια διαβεβαιωσε οτι παρεχει πληρη νομικη καλυψη στα μελη της.
  Ειναι σημαντικο το πως ο αγωνας για την καταργηση των ληστρικων διοδιων επεκτεινεται καθως νεα στρωματα εργαζομενων ακολουθουν, σπρωγμενοι απο την οικονομικη κριση, τον δρομο της ανυπακοης.

 8. Η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Εσωτερικών με ψήφισμά της καταδικάζει τις προσπάθειες ποινικοποίησης των αγώνων μας.
  Όχι στην πληρωμή των διοδίων.
  Ναί στην ελεύθερη διέλευση των πολιτών στις Εθνικές Οδούς.
  Όχι στην περιστολή των δικαιωμάτων των πολιτών

  http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/2010/07/blog-post_6502.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s